Masker för hårbotten: matlagning recept och tillämpningsregler


Många kvinnor tar hand om krullarna regelbundet, samtidigt som man glömmer behovet av att ta hand om hårbotten. Och trots allt är hårets utseende beroende av hennes hälsa och skick. Om några problem börjar med huden, återspeglas detta omedelbart i frisyren.

Det är därför det är så viktigt att mata vissa delar av dermis med speciella medel.

När ska jag ta hand om hårbotten?

För att alltid se bra hår, måste du ta hand om hårbotten regelbundet, utan att vänta på allvarliga problem.

Intensiv behandling är nödvändig om en person lider av följande skäl:

 • klåda i hårbotten
 • peeling;
 • mjäll;
 • alopeci;
 • försämring av hårets utseende.

Eventuell uppenbarelse av obehag tyder på att hälsan inte är okej. Kanske sebaceous körtlar utsöndra för mycket eller omvänt, för lite hemlighet. Ibland uppstår hårproblem när du använder ett felaktigt valt schampo, med hjälp av en varm hårtork och stylingprodukter. Experter hävdar att sjukdomsförhållandena och yttre ytan av dermis försämras signifikant under sjukdomen. Om strängarna började falla ut plötsligt, uppträdde mjäll, det borde vara en anledning att gå till läkaren.

Skötsel av hårbotten bör vara regelbunden massage med en mjuk borste, hudbehandling med speciella scrubs, vid behov, liksom användningen av fuktighetsgivare och andra typer av masker.

Särskilda verktyg kan köpas i butiker, men det är bättre att förbereda verktyget hemma, med fokus på sina egna behov. Det rekommenderas också att använda så lite som möjligt aggressiva stylingprodukter och blötstorka ditt hår endast efter behov. Det är torr och varm luft som oftast orsakar mjäll.

Recept populära masker för hår och hårbotten

Det finns ett stort antal recept av populära formuleringar avsedda för vård av hårbotten. Att välja ett läkemedel måste du fokusera på sina egna behov. Till exempel, i närvaro av klåda och skalning, kommer fuktgivande, närande produkter att göra.

Vid fall av ordern är det bättre att använda stärkande blandningar som förbättrar blodcirkulationen. Om håret snabbt blir smutsigt, är det bättre att vara uppmärksam på rengöringsmedel.

De mest populära är följande masker:

 • med honung Preparatet är så enkelt som möjligt. Det är nödvändigt att blanda olivolja med flytande honung i förhållandet 2: 1. Den erhållna blandningen bör gnidas in i trådens rötter och fördela rester längs hela hårets längd. Därefter rekommenderas att du bär en plastlock och lindar dig med en handduk. Efter 40 minuter kan du tvätta produkten med vatten och ett mildt schampo. Denna procedur är idealisk för ägare av torrt hår. Men honung är en mycket allergiframkallande produkt, så du måste vara försiktig med den. Det är bättre att applicera en liten mängd på den inre ytan av armbågen och utvärdera reaktionen efter 5 minuter. I sin frånvaro kan du säkert använda detta verktyg som en vård. För att göra proceduren så effektiv som möjligt rekommenderas det att värma upp oljan något före användning.
 • med äggula. Äggblomma ska blandas med 5 matskedar burdockolja, tillsätt en tesked honung och 5 droppar lavendeloljextrakt, och lägg sedan på låsens rötter och massera hårbotten med händerna. För att öka effekten måste du sätta ihop sig med en handduk. Tvätta av kompositionen kommer att vara efter 1 timme. Den närmar sig de övre skikten av dermis, lindrar obehag;
 • med vitlök. Det finns också en recept på en mask för hårbotten från intensiv håravfall. Ett par vitlöksklyftor krävs för att passera genom en press, blanda med 3 matskedar burdockolja, 1 tesked brandy och 3 droppar pepperkoncentrat. Denna komposition rekommenderas att applicera på hårbotten, massage och sedan linda med en handduk och skölja av efter 30 minuter. Komponenterna i produkten förbättrar blodcirkulationen i de övre skikten av dermis, vilket förbättrar hårsäckens näring och håren upphör att falla ut intensivt. Om det finns repor, nötningar i detta område, är det lämpligt att försena med sådana förfaranden, eftersom allt detta kan ge upphov till allvarlig allergi.
 • med lök. För att förbereda kompositionen, blanda löken, hackad till ett tillstånd av gruel, med en tesked av brandy, och tillsätt sedan 2 droppar cypress, citron och cedaroljor. Verktyget bör gnidas in i rötterna på strängen och linda sig med en frottéhandduk i 40 minuter och tvätta sedan håret med en mild schampo. Lök har en mycket stark lukt, så det är bättre att använda denna masochka på en ledig dag
 • med vitaminer. Mask för huvudet från förbättrad håravfall kan beredas med tillsats av vitaminer. För att göra detta blanda 4 msk burdock eller ricinolja med 5-10 droppar vitamin A. Den resulterande kompositionen måste gnidas in i dermis och sprida sig i lås, linda med en handduk och skölj håret med shampoo efter 40 minuter.
 • med mejeriprodukter. Om dermis är känslig och flingor starkt kan du försöka göra en mask baserad på kefir, gräddfil eller yoghurt. En halv kopp jäst mjölkprodukt bör värmas lite, tillsätt äggulor och gnugga in i det håriga lagret av dermis och sedan linda upp. Det är möjligt att tvätta medel på 40 minuter. Vatten ska inte vara varmt.
 • med jäst. Masochka baserad på jäst lindrar perfekt irritation, lindrar mjäll. För beredningen måste du blanda 2 matskedar av färsk jäst med varmt vatten och en halv tesked socker. Det tar 30 minuter att införa kompositionen, varefter den kan appliceras på hårbotten, gnidas, sätta på en plastlock och efter 40 minuter skölj krullarna med en mjuk schampo.
 • med kaffe. För att rengöra dermis kan du försöka göra en mycket effektiv skalning. För att göra detta blanda 2 matskedar med kaffegräd med äggula, en tesked kakao och en matsked skate. Den resulterande kompositionen rekommenderas att gnugga i hårrötterna och linda huvudet i 30-40 minuter. Skölj av med varmt rinnande vatten. Shampoo i detta fall är valfritt.
 • med aloe. Mask på basis av aloe juice kommer att hjälpa till att hantera överdriven fet hud. Det måste pressas ut ur bladen, blandas med flytande honung i ett förhållande 2: 1 och gnidas in i hårrötterna. För att förbättra effekten ska huvudet vikas in med en terryhandduk, som tidigare har satt på en plastlock och efter 30 minuter kan du skölja trådarna med hjälp av schampo.

Hur ofta masochki mot förlust av strängar och mjäll?

Masks hemlagad hårbotten rekommenderas att göra regelbundet. När det finns vissa problem är det nödvändigt att använda formuleringarna 2-3 gånger i veckan. I det här fallet, efter ungefär en månad, blir det möjligt att märka signifikanta förbättringar. Om vi ​​pratar om förebyggande behandling, bör du intensivt ta hand om hårbotten en gång i veckan.

Bli inte borttagen med föränderliga näringsämnen och fuktgivande blandningar. Det är bättre att använda samma mask i en månad, och ändra sedan kompositionen.

Du kan också använda 2 verktyg samtidigt och byta dem. Tillsammans med hemlagade produkter är det tillåtet att regelbundet tillämpa professionella masker mot aktiv håravfall på huden.

Många produkter av industriproduktion är ganska effektiva, så du borde inte undvika dem. Men ofta är de av hög kostnad, och hemma kan du göra en mask av produkter som nästan alltid finns i kylskåpet. Professionella produkter innehåller också konserveringsmedel och jämn färgämnen, vilket kan orsaka allergier. Experter rekommenderar inte användning av produkter med alkohol, även om personen lider av sebaceous körtlar. Etanol torkar mycket dermis, vilket leder till mycket oväntade konsekvenser. Efter några dagar ökar utsöndringen av talg bara.

Masker för torr hud och fet hårbotten, liksom mjäll och hårborttagning, måste göras. En sådan intensivvård kommer att göra håret extremt attraktivt. I det här fallet får en person möjlighet att bli av med klåda, skalning och andra obehagliga känslor i huvudområdet.

Masker för hårnäring - hemlagade recept och feedback på ansökan

Friska, tjocka och lyxiga lockar behöver regelbundna rengöring. Tyvärr försvårar de aktiva ingredienserna i schamponen stammarna, vilket gör dem sköra och svaga. Det rekommenderas också att använda näringsmask för restaurering efter färgning, perm och regelbunden användning av stylingprodukter. För behandling av hår är värt att komma ihåg naturens gåvor, rik på feta och organiska syror, mineraler och vitaminer. Beroende på strängarnas tillstånd kan du välja en unik komposition som löser problemet så mycket som möjligt, återvänder elasticitet och silkighet mot krullen.

Matlagningstips

För att skapa hemlagade masker ska du följa dessa riktlinjer:

 • laga endast från färska produkter av hög kvalitet, räkna volymen av portioner för en enda användning.
 • kombinera i keramik eller glas, i metall kan vissa komponenter reagera;
 • för att bringa föreningarna till en homogen konsistens;
 • För varje typ av hår att välja ett individuellt recept
 • kryddor och estrar bör införas senast, inte överskrida det belopp som anges i receptet.
 • fet vegetabiliska oljor kommer bättre att avslöja deras egenskaper om de värms upp i ett vattenbad.

Regler för användning av masker för mat

 1. Två gånger i månaden är det värt att använda aktiva föreningar med kryddor och kryddor, det är ett utmärkt förebyggande av förlust och bidrar också till att accelerera tillväxten.
 2. Beroende på tillstånd rekommenderas att justera maskenas frekvens. För normala och feta måltider rekommenderas det att upprepa den kosmetiska sessionen två gånger i månaden, för torr och missfärgad rekommenderas varje vecka.
 3. Kontraindikationer finns endast för recept som verkar på hårbotten, för att inte orsaka skada, var noga med att testa före användning.
 4. Kompositionen fungerar bättre om du sätter på huvudet med en film och värmer det med hårtork, efter att du har lagt på en hatt eller en handduk.
 5. Spola för att mildra och förbättra glans av avkok av medicinska örter - kamille, nässla, vinrör, elecampane, växtfena, lind;
 6. Oljemaskar för att ta bort naturligt / organiskt schampo eller vatten med fruktäger eller citrusjuice.

Hemlagad recept näringsrika hårmaskor

Att skapa hemma unika recept av naturen är lätt att lösa problemen med skadade lockar och närma håret med skönhet och hälsa. Efter rengöring med professionellt schampo, utmattning från färgning eller användning av curling blir strukturen mer spröd och porös. Du kan återställa balansen av fukt, syror, mineraler och vitaminer tack vare de magiska folkmedicinska lösningarna för näring.

Mask för kraft och återhämtning

Resultat: För torrt skadat hår som behöver super näring, är det värt att förbereda följande åtgärd. Det säljar nagelbandet, förhindrar tvärsnittet, gör det starkt och elastiskt.

ingredienser:

 • 3 ekorrar;
 • 50 ml öl;
 • 10 gr. sheasmör.

Beredning och appliceringsmetod: Kylda proteiner, slå i ca fem minuter, tillsätt skumdryck och olja. Sprid återställningsmassan på de våta strängarna, värm den. Efter två timmar kan du städa det vanliga sättet.

Vi delar hälsan av näring för friskt hår och hårbotten

Tjocka glänsande lockar - varje kvinnas stolthet. Från generation till generation överförs hälsoprecept för försvagat och skadat hår, splittrade ändar, mot torrhet, oljighet. Det glöms emellertid ofta att hårets skönhet börjar primärt med hårbotten.

I det mellanliggande lagret av huden finns dermis, nervfibrer, blodkärl och hårsäckar med talgkörtlar som är fästa vid dem. Löken är fästa på kärlen med hjälp av papillorna och sålunda erhålls fördelaktiga substanser. Nourishing Care kommer att mätta hårbotten med väsentliga delar, hjälper till att förbättra blodcirkulationen, normalisera arbetet med talgkörtlarna, tillväxten och stärka håret.

Hårbotten näring i hemmet

masker

För hårvård (efter färgning och i allmänhet) och hud är hemlagade masker väldigt populära. Förbered dem bättre strax före användning.

Med druvolja och aloejuice

ingredienser:

 • druvolja - 2 msk. l.
 • gurka - 1 st.
 • aloe juice - 1 tsk.

Gurka skal och frö att slipa. Alla komponenter blandas, läggs på huden, värmer huvudet med en film och en handduk, håll i 40 minuter.

Druvfröolja är rik på vitaminerna A, E, C, B, tanniner, antioxidanter. Gurka är ett utmärkt verktyg för att behålla huden i ett hälsosamt tillstånd på grund av det höga innehållet av kalium, kisel, svavel. Aloe juice har en bakteriedödande egenskap.

Masken lindrar klåda, mjäll, läker, rensar effektivt porerna, toner, främjar glans och elastik hos håret.

Med mandel- och burdockoljor

ingredienser:

 • Mandelolja - 1 msk. l.
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • rosa lera - 50 g

Lös upp lera med varmt vatten till konsistensen av tjock grädde. Värm oljan i ett vattenbad och lägg till lera. Applicera blandningen på huden, varma, håll i en timme.

Vegetabiliska oljor är rika på fettsyror, vitamin A, E, F, B. Lera innehåller kalcium, järn, koppar, zink.

Du kommer att ta reda på om denna mask är lämplig för behandling och näring av hårbotten efter en kemisk bränning, genom att klicka här https://vsemugolova.com/bolezni/kozhi/ozhog-posle-okrashivaniya-volos.html.

Med honung, ägg och kokosolja

ingredienser:

 • honung - 1 tsk
 • kycklingägg - 1 st.
 • kokosnötolja - 1: a. l.

Smält honung och kokosnötolja i ett vattenbad till ett flytande tillstånd, tillsätt kycklingäggskall, blanda noggrant, applicera på hårbotten, fördela över hela längden av våta strängar, stå i en halvtimme.

Äggen är rik på vitaminerna B, A, E och D, fettsyror. Honung innehåller ett brett utbud av näringsämnen. Lauric och linolsyra, vitaminer A och E som ingår i sammansättningen av kokosnötolja återställer hårstruktur, förbättrar ämnesomsättningen. Masken närmar sig, ökar blodflödet, förhindrar håravfall.

Video recept hår masker med äggula, honung och kokosnötsolja:

Med avokado, yoghurt, panthenol

ingredienser:

 • avokado - 1 st.
 • panthenol - 1 tsk;
 • Yoghurt - 100 g

Hak av avokado-massan, blanda ingredienserna tills den är jämn. Gnid kompositionen i huden, sprid över hela längden av vått hår, håll i en timme.

Yoghurt innehåller kalcium och mjölksyror som stärker håret. Avokado innehåller vitaminer och mikroelement, regenererar huden och matar in trådarna. Panthenol återfuktar hårbotten och läker, lindrar klåda, mjäll, täcker håret med en skyddande film, tjocknar.

Med kaffegrund och kokosnötolja

ingredienser:

 • kaffe grunder - 2 msk. l.
 • kokosolja - 1 tsk.

Blanda komponenterna, applicera i hårbotten, varma, håll i 40 minuter.

Kaffetoner, irriterar hårsäckar, förbättrar blodflödet. Masken främjar tillväxten och stärkningen av håret.

Med kiwi och gräddfil

ingredienser:

 • Kiwi - 1 st.
 • gräddfil - 100 g.
 • vitaminerna A och E.

Grind kiwi, blanda alla ingredienser noggrant, applicera på fuktigt hår och hud, håll i 40 minuter.

Masken närmar huden, stärker hårstrukturen, förhindrar håravfall. Fruktsyror som ingår i kiwifrukter rensar försiktigt porerna, tonar huden och normaliserar talgkörtlarna.

Hårbotten skalar

Förfarandet syftar till att avlägsna döda hudceller i epidermis, djuprengöring.

Med salt

ingredienser:

 • havsalt - 1 msk. l.
 • schampo - 1 msk. l.
 • apelsinolja - 5 droppar.

Ingredienserna är blandade, tvätta håret och håret, noga gnugga kompositionen i huden i 5-10 minuter. Det kommer att bli en bra mat för torr hårbotten. För att lära dig mer om att bibehålla balansen i hårbotten bör du läsa den här artikeln.

Från videon lär du dig hur man gör saltskalning för hår:

Med havregryn

ingredienser:

 • havregryn flingor - 1 msk. l;
 • kokosolja - 1 tsk;
 • druvolja - 2 msk. l.

Blanda komponenterna, gnugga blandningen i hårbotten i 5-10 minuter, tvätta håret med varmt vatten och schampo.

I händelse av allergiska reaktioner på komponenterna i hemmamaskar eller skalning, sluta använda produkten.

Kosmetiska produkter

 1. Dualsenses hårbotten specialist Goldwell Sensitive Scalp Care Lotion innehåller mikroprotec komplex och linden blomma extrakt, lindrar inflammation, klåda, toner, lugnar, närmar och fuktar. Kontraindicerat vid individuell intolerans mot komponenterna.

Finns i flaskor på 150 ml. Det genomsnittliga priset i landet 1700 s. Scalp Balm "Superbalzam" Lush Superbalm Hårbotten Behandling För Troubled Dry Scalps - Kokosolja, Apotek Kamilleolja och Candelillavax lugnar och fuktar hårbotten, Lavendel har tonisk effekt och lugnar irritation. Kontraindikation är individuell intolerans mot komponenterna.

Den säljs i burkar på 45 g. Genomsnittspriset i Ryssland är 1000 r. Shampoo-kräm med näringsregenererande DERCOS från VICHY närmar sig hårbotten och låsar med fördelaktiga ämnen, innehåller mandel, rosa, saffloroljor och aminosyror. Produkten är hypoallergen, utan parabener och färgämnen, finns i 200 ml flaskor.

Genomsnittspriset i Ryssland är 1000 r. Amalaky Hair Balm-olja innehåller sesamolja, vetexsolja och örttextrakt. Verktyget närmar och mjukar hårbotten, ökar blodcirkulationen, levererar folliklarna med väsentliga delar, stärker och återställer hårstrukturen. På grund av innehållet i växtbaserade extrakt är allergiska reaktioner möjliga. Det rekommenderas att göra ett allergitest före användning.

Finns i flaskor på 50 ml. Genomsnittspriset i landet är 250 p.

Salonprocedurer

 • Kryomassage - proceduren tar ca 10 minuter. Det är en punktmassage i huvudet med en bomullspinne, som kosmetologen fördjupar i en behållare med flytande kväve. Under inverkan av kalla porer är inskränkt, blodcirkulationen förbättras, funktionen sebaceous körtlar normaliseras. Kryomassage lindrar inflammation, klåda, ökar tillgången på hårsäckar med näringsämnen och vitaminer.

Kostnaden för ett förfarande är ca 900 p. Ozonterapi - med hjälp av injektioner eller en speciell cap av dermis är mättad med syre och fördelaktiga substanser. Ozonbehandling lindrar klåda, behandlar mjäll, peeling, näring och fuktar hårbotten.

Kostnaden för en session i landet är 3000 p. Mesoterapi - derma mättnad med tonicberedningar, flavonoider, vitaminer, mineraler med hjälp av injektioner. Förfarandet förbättrar hårbotten och håret, minskar inflammationen, närmar hårbotten.

Kostnaden för en session är ca 2000 p.

När du bryr dig om ditt hår, glöm inte bort hårbotten. Fuktande och närande hårbotten kommer inte bara att bli av med obehaget i samband med klåda, skalning, mjäll, utan också stärka, växa, styrka och glansa håret.

Nutrition hår hemma: de bästa recepten för närande masker

Vi vet alla att det vackra och friska håret är resultatet av noggrann vård och konstant vård. Och god näring spelar en mycket viktig roll i detta.

Vitaminer, spårämnen och andra näringsämnen - allt detta kommer att ge ditt huvud hårsmaskar, lagade dig själv. För maximal effekt bör de emellertid tillämpas regelbundet och ha en balanserad komposition.

Hårnäring är en viktig del av deras hälsa.

Vårt hår utsätts ständigt för olika tester. Stress, färgning, vinkling, väderförhållanden och dålig ekologi påverkar deras tillstånd negativt.

På vintern lider håret från frost och torr inomhusluft, och på sommaren är den skadad av solens ultravioletta strålar. Frälsning för hår kan vara näringsmässiga masker som skyddar hår från skadliga influenser, ger dem styrka och hjälper dem att återhämta sig snabbare.

Hårets tillstånd beror också på hårbotten, vilket medför en stor belastning. För varje tum av huden finns det cirka 260 hår, och du kan räkna minst 150 tusen hår på huvudet.

För att behålla en sådan hårmassa i utmärkt skick behöver skalpen en komplett uppsättning olika näringsämnen.

Masker med olika näringskompositioner är bara en sådan "toppdressing" som levererar hårbotten med fetter, vitaminer, zink, kisel, järn, svavel, magnesium och många andra viktiga ämnen.

Hår näring hemma

Hårmaskar kan köpas i affären, speciellt eftersom modern kosmetologi erbjuder ett stort urval av sådana produkter.

Men inköpta masker är vanligtvis dyra och inte alltid till hjälp. Inte värre, och man kan säga, ännu bättre klara av hårmaskers kraft, tillagas med egna händer. De har ett antal obestridliga fördelar:

 • framställd av helt naturliga ingredienser;
 • testade med tiden, mycket lätt att producera och kräver inte stora materialkostnader.
 • det är möjligt att välja en individuell komposition för din hårtyp;
 • Du kan komplettera masken med aromatiska oljor efter eget tycke.
 • Masken appliceras endast på tvättat hår, så att näringsämnena tränger igenom de renade hudporerna bättre.
 • Näringsblandningen är beredd precis innan den appliceras på huvudet och är inte föremål för långvarig lagring.
 • Alla ingredienser blandas grundligt till en helt homogen blandning.
 • Innan masken appliceras är det önskvärt att massera huvudet i 6-8 minuter för att förbättra blodcirkulationen och absorptionen av fördelaktiga ämnen.
 • Näringskompositionen måste först appliceras i hårbotten, gnugga i 4-5 minuter i en cirkulär rörelse och fördela den genom håret.
 • Efter applicering av blandningen är huvudet täckt med en plastlock, och sedan med en handduk eller halsduk.
 • Håll masken på huvudet ska vara så mycket tid som anges i receptet.
 • För förebyggande är det lämpligt att använda masker varje vecka i 2 månader. Och med sikte på behandling är det bättre att genomföra hela kursen - två gånger i veckan i ett och ett halvt år. Efter kursen behöver du en paus på en månad.
 • Efter tvätt av den närande masken är det användbart att skölja håret med avkok av några örter: nässla, burdock, horsetail, salvia, björkblad, kamille.

Receptar näringsrika hårmaskor

 • Havtorn Krossa i en kopp 2 msk. skedar av havtorn bär. Därefter tillsätt 15 gram vit lera och omrör, häll en kvart kopp mjölk. Håll blandningen i håret i ungefär en timme. Därefter tvättas med naturligt schampo.
 • Nässlor. Koka 500 gram krossad nässla lämnar 400 ml kokande vatten. Presentera i en halvtimme, torka silen. Sedan mala 2 vitlöksklyftor och blanda dem med äggulan, Art. en sked majonnäs, inklusive en sked honung. Häll i blandningen en blandning av nässla och rör den tills den är jämn. Applicera kompositionen på huvudet och tvätta inte av det i en timme.
 • Egg. Slå 2 äggulor bra och dra upp den resulterande massan genom en sik eller ostklaff. Använd massage rörelser, gnugga blandningen i huvudet. Täck håret med en handduk eller halsduk och skölj med schampo efter en timme.
 • Banana. Mala i gruel 2 små bananer med 3 msk. skedar av gräddfil. Slå blandningen tills den är jämn och applicera på håret. I en halvtimme täcker du huvudet med en hatt och tvättar sedan av masken med schampo.
 • Vitlök med aloe. Grind 2 vitlöksklyftor och 2 blad av aloe och slipa dem i mush. Tillsätt en blandning av tesked citronsaft och piskad äggula till blandningen. Grundligt blandad massa appliceras på huvudet, gnidas in i huden och fördelas genom håret. För att värma huvudet och efter 40 minuter skölj håret med vatten.
 • Kina. Förbered ärtmjöl med en kaffekvarn eller köp den i butiken i färdig form. Häll mjölet i varmt vatten, lämnar för att infilera över natten. På morgonen i en halvtimme för att applicera blandningen i håret och skölj sedan. En ärtmask är bra eftersom det tar bort fett och smuts från håret och behöver inte shampooing.
 • Lök. Mala ett par lökar, sätt dem i gasbind och pressa saften. 3 msk. Sked lökjuice i huvudet och sätt ihop med en handduk. Procedurens varaktighet vid torrt hår är ca 1 timme, normalt - ca 2 timmar och fet - 3 timmar. Blandningen appliceras en gång i veckan och tvättas av med schampo.
 • Rågmaskeshampo. Smulda tre skivor rågbröd i en tallrik och häll kokande vatten över det. Rör om brödblandningen och tillsätt 2 yolks. Applicera masken på vått hår, gnugga försiktigt i huvudet. Efter en halvtimme kan blandningen tvättas av med vatten.
 • Frukt. I en mixer, slipa en fjärdedel av avokado, en halv banan och en skiva melon, lika med en halv banan. Lägg till den resulterande massan en matsked av pounded vete korn (germinated), samma mängd naturlig yoghurt och 1 ampulka av vitamin E. Gnugga blandningen i huvudet, håll masken i 25 minuter och tvätta sedan håret.
 • Herbal. Häll kokande vattnet, kamille och lind, tagen enligt Art. en sked. Efter en halvtimme, spänna buljongen, tillsätt vitamin A, B12 och E i olja och hackade skorskor av rågbröd. Applicera blandningen i 15 minuter på huvudet. Efter en och en halv timme skölj håret under rinnande vatten.
 • Honung och ägg. Grind 2 msk. skedar med gröna lök, mala det, tillsätt 2 msk. skedar av honung och äggula. Gnid blandningen i håret och täck huvudet med en scarf eller handduk. Procedurens varaktighet är 60 minuter. Det rekommenderas istället för schampo att använda grus av rågbröd.
 • Havregryn. Skala havregryn i en kaffekvarn, häll kokande vatten över dem och applicera varm våt på håret. Procedurens varaktighet är 20 minuter.

Nourishing hår maskerar med oljor

 • Oil. Värm en blandning av olivolja, ricinus och havtornsolja som tagits på en sked. Tillsätt dem äggulan och slå tills det är skumt. Sprid massan genom håret och gnugga det försiktigt i rötterna. Efter några timmar, tvätta av masken med schampo. På färgat hår kan masken lämnas hela natten.
 • Olive. Blanda 5 msk. skedar av olivolja, ett par ägg och konst. en sked av honung. Gnugga blandningen i huvudet, täck den med en gummikåpa och torka av masken med en schampo efter en halvtimme.
 • Olja med avokado. Massa avokado och en sked av honungslipa med 2 msk. skedar av olivolja eller mandelolja till ett krämigt tillstånd. Tvätta håret med schampo efter en halvtimme.

Skadat hår är inte en mening. Speciella masker kan hjälpa till att återställa dem. Läs om de bästa recepten här.

Cognacolja har otroliga egenskaper och har en bra effekt på håret. Hur man använder det vid beredningen av masker, läs den här artikeln.

 • Burdock mask för hår. Art. Sked en sked varm varm olivolja med en uns sked honung och blanda med 3 msk. skedar tinktur av arnica, 3 msk. skedar av burdockolja, 2 yolks och Art. sked oliv-majonnäs. Applicera masken på huvudet och håll det varmt i en timme. Därefter tvättas blandningen med schampo.
 • Rom. Blanda på konst. sked av ricinolja och rom och gnid blandningen i 60 minuter innan du tvättar håret.
 • Vete. Blanda Art. en sked av vetexsolja, massan av en apelsin och en nypa salt. Applicera masken och skölj med shampoo efter en halvtimme.
 • Almond. Blanda noga en matsked med mandelsmör, lika mycket senap, äggula och en kvart kopp yoghurt eller kefir. Applicera masken på huvudet, värm den med en handduk och skölj inte blandningen i 1 timme.
 • Coconut. 3 msk. skedar av varm kokosnötolja blandad med konst. sked aloe juice. Applicera blandningen i håret och täck med en plastlock. Skölj med rågmjöl eller örtschampo efter 30 minuter.
 • Linne. Art. Lägg gradvis en sked linolja till en blandning av 2 äggulor och 2 msk. skedar av citronsaft. Håll blandningen i 40 minuter.
 • Doftande med eteriska oljor. Ta 10 droppar ceder och rosmarin och 15 - tea tree olja. Blanda dem med aloesaften för att alkohol (100 ml), den resulterande blandningen placerades i en mörk plats och för att driva det under veckan, skakning dagligen. Efter skakning, gnugga 20 droppar av näringskompositionen i hårrötterna efter tvättning av håret.

Näringsrika hårmaskar, självtillverkade av naturprodukter - det här är en magisk gåva av naturen, som du bara inte kan använda. Att vara ett prisvärt och mycket användbart verktyg är de oöverträffade bland köpta kosmetiska produkter.

Älskling jag

Kvinnors nöjesplats

 • huvud
 • Diverse öppen barnmeny
  • citat
  • humor
  • Ord och ord
  • hus
  • rekreation
  • arbete
  • kändisar
 • Skönhet öppen barnmeny
  • kosmetologi
  • Kroppsvård
  • Maskrecept
  • Hårvård
  • Makeup hemligheter
  • Plastikkirurgi
 • Mode öppen barnmeny
  • skor
  • kläder
  • tillbehör
 • Hälsa öppen barnmeny
  • sjukdom
  • viktminskning
  • Pro massage
  • gynekologi
  • Cellulitbehandling
  • Folkmedicin
 • Kärlek och relationer öppna barnmenyn
  • förbindelse
  • bröllop
  • relationer
 • Kör öppna barnmenyn
  • dieter
  • Ät rätt
  • Recept öppen barnmeny
   • Bs
   • soppor
   • Andra kurser
   • sallader
   • såser
   • snacks
   • desserter
   • bakning
   • drycker
   • rullar
 • Barn öppen barnmeny
  • Tips för mammor
  • Graviditet och förlossning
  • Utbildning och utveckling
 • Needlework öppen barnmeny
  • Gåvor
  • enstyck
 • horoskop
 • Dröm tolkning
 • tester
 • nyheter

Kontrollpanelen

Senaste kommentarer

 • Iztemnoti att skriva Vad hände med ansikte och figur av Anna Khilkevich: foto före och efter plast
 • Ksenia252525 att skriva Åh, det gör ont: 8 obehagliga men mycket effektiva skönhetsprocedurer
 • Adelina registrerar 11 skäl till varför skilsmässa är bättre än ett misslyckat äktenskap
 • ntchezhidova att spela in Hur man tar bort rynkor på pannan snabbt och effektivt. De bästa sätten att bekämpa rynkor på pannan hemma
 • Lady på menyn på avlastningsdagen på bananer med mjölk, kefir. Kvinna tidningen

Om kvinnors webbplats Sweetheart I

Denna resurs är skapad för tjejer och kvinnor. Här hittar du intressanta och informativa artiklar om olika ämnen. Varje publikation innehåller bilder och videomaterial.

Kvinnans webbplats "Mitt kära själv" är en portal som består av sådana populära avsnitt som: nyheter, horoskop, drömbok, tester, skönhet, hälsa, kärlek och relationer, barn, mat, mode, hantverk och andra.

Vår kvinnors portal ger besökarna den optimism och skönhet som kan glädja smaken av någon kvinna. Recepten av kulinariska rätter gör att du inte släpper mannen och håller ett bra, ljust förhållande.

Kvinna tidningen, online-upplagan av "My Sweetheart" uppdateras dagligen med relevanta artiklar om olika ämnen. Med oss ​​kan du lära dig om de många sjukdomar och traditionella läkemedel som kan bota dem. Alla slags recept masker som kan stödja ungdomar länge.

Medicinska masker för närande hår hemma. De bästa recepten för medicinska masker till hårbotten med oljor, frukter och grönsaker

Varför använda hårmaskor

Hårets tillstånd beror på hårbotten, eftersom hårrötterna är belägna i det subkutana skiktet, där svett och smutsiga kanaler ligger. Om huden inte andas, det vill säga, det får otillräckligt syre och näringsämnen, utsätts för konstant aggressiv verkan, då hårrötterna försvagas, håret faller ut, blir skört.

Experter identifierar flera viktiga faktorer som har en negativ inverkan på hårets tillstånd:

· Genetiska förutsättningar, det vill säga "dålig ärftlighet", tunt, naturligt sparsamt hår, behöver särskilt stödja och stärka rötterna.

· Felaktig livsstil, obalanserad kost, bristande överensstämmelse med temperaturregimen, klä sig efter vädret, överkylning av huvudet leder till försämrad mikrocirkulation och försvagning av rötterna.

· Traumatiska effekter av curling, färgning, hårförlängningar och andra manipuleringar, efter varje exponering för kemiska komponenter är det nödvändigt att ta en paus på minst en månad. Endast rötterna ska färgas vid omfärgning, för att radikalt ändra hårfärgen inte mer än två gånger om året.

· Miljökonflikter, ultraviolett strålning (lång exponering för solen), torr luft.

Naturligtvis är det omöjligt att isolera från miljön och helt förhindra negativa orsaker, därför rekommenderas att du applicerar närande masker vid varje huvudtvätt (minst en gång i veckan). De mjuka huden, eliminera torrhet och flakning, stärka hårrötterna, släta hårets axelns keratinstruktur. På grund av detta förbättras deras tillstånd avsevärt:

· Hårbotten levereras med näringsämnen, mjäll försvinner;

· Håret är jämnt, blir mjukare och mer lydigt när man kammar.

Hur man använder hårmaskor

För torrt, försvagat hår är det att föredra att använda fettinnehållande masker med vegetabiliska oljor, och om håret är oljigt kan du tillsätta försurande delar (kefir, citronsaft etc.). För effektiv exponering bör färdiga formuleringar av näringsmask användas i enlighet med vissa regler:

· Ta bara högkvalitativa, färska ingredienser som inte orsakar irritation och tolereras väl av huden.

· Att använda omedelbart efter beredningen och inte lagra rester av kompositionen, eftersom matkomponenterna i krossad form snabbt förlorar användbara egenskaper;

· Komba håret innan du masserar och masserar hårbotten med mjuka cirkulära rörelser.

· Kompositionen appliceras på torrt hår och försiktigt gnidas i hårbotten, då kan du täcka huvudet med plastfolie eller ett lock och täcka med en handduk för att förbättra det terapeutiska resultatet.

· Tvätta av masken med shampoo och sköljning (tillval), för sköljning kan du använda fitotvary med kalendula, kamomill, mjölktistel, salvia, ekbark och andra ingredienser, torka håret med en handduk och i luften vid rumstemperatur, används hårtorkar vid styling eller nödsituationer.

Recept medicinska masker för hårbotten och håret

Oftast för beredning av närande maskar använder sådana naturliga ingredienser som rengör och närmar huden, hjälper till att återställa hårstrukturen:

· Vitaminpreparat - retinol (vitamin A), tokoferol (vitamin E) eller det kombinerade läkemedlet "Aevit";

· Vegetabiliska oljor (havtorn, ricin, burdock och andra);

· Mejeri och fermenterade mjölkprodukter (vassle, kefir, gräddfil)

· Bee produkter (honung, propolis);

· Grönsaker och frukter (lök, ingefära);

· Örter och fytokomponenter

Mask med glycerin och eteriska oljor

Ta 2-3 msk. l. glycerol och en halv sked av någon essentiell olja (bergamot, kryddnejlika, patchouli, eukalyptus eller någon annan). Blanda, jämnt fördelad över hårbotten och håret, lämna i 10-15 minuter. Olja perfekt fuktar och mjukar huden, håret har länge haft ett friskt och välskött utseende.

Mask med burdockolja och propolis

2-3 art. l. burdock olja, 1 msk. l. propolis, värm komponenterna i ett vattenbad tills de mjukade, blanda noggrant, applicera på håret och lämna i 15-20 minuter, tvätta på vanligt sätt. Håret blir glatt, glänsande, mindre faller ut när man kammar.

Mask med ricinolja och lök

2-3 art. l. ricinolja, 2-3 msk. l. riven lök, blanda, fördela på hårbotten och håret, lämna i 15-20 minuter, skölj med schampo. Castorolja är mycket tjock och klibbig, den erhålls från ricinusfrön, och den innehåller fettsyror (linolsyra, olja, palmitin och stearin). Men huvudämnet är ricinoleinsyra (mer än 80%), som har antimikrobiella och mjukgörande egenskaper.

Mask med vegetabilisk olja och alkoholtinktur

Ta någon vegetabilisk olja (linfrö, hamp) och alkoholtinktur i färdig form (arnica, calendula, propolis, eukalyptus), du kan från apoteket. Blanda 3-4 msk. l. oljor och 1 msk. l. tinktur, applicera på huvudet och lämna i 15-20 minuter. Masken har en tonisk, antiinflammatorisk effekt, förbättrar kapillär blodtillförsel och accelererar hårväxten.

Mask med vassle och kli

Ta 4-5 Art. l. serum, 2 msk. l. krossad kli (kan användas från apoteket), blanda, applicera i 15-20 minuter. Masken har en rengöring och antiinflammatorisk effekt, vilket eliminerar mjäll och peeling.

Mask med kefir och honung

4-5 Art. l. kefir, 2 msk. l. honung, lite varm och rör om för att lösa honung, ansök om 15-20 minuter och tvätta på vanligt sätt. Honung närmar sig huden och bidrar till att förbättra metaboliska processer.

Mask med äggula och citronsaft

Används i fet skalp, ta en äggula och en halv sked färsk citronsaft, slå blandningen tills den är jämn och applicera i 10-15 minuter. Masken torkar huden och närmar sig håret, eliminerar oljig glans.

Potatismask med salt

Grate rå potatisar, ta 3-4 msk. l., tillsätt 1 msk. l. hav eller salt, blanda, applicera i 10-15 minuter, skölj försiktigt, gnugga inte in i huden. Masken exfolierar exakt torrceller, "återupplivar kapillärblodtillförseln och förbättrar hudläget avsevärt.

Brödmask med persiljajuice

Ta smöret "svart" eller kli bröd - 2 msk. L., suga i mjölk eller yoghurt - 2 msk. l. Lägg till en halv sked färsk persilja juice, applicera på hårbotten och lämna i 10-15 minuter. Efter sköljning kan du skölja huvudet med hemlagad bröd kvass. Håret blir väldigt mjuk, silkeslen, lättare att kamma och passa.

Mask med kullrot och plantain

Denna mask förvandlar bokstavligen håret, återvänder en hälsosam utseende och återställer strukturen länge, en intensiv kurs hålls under sommarperioden i 7-10 dagar. Hacka färsk burkock, fräscha plantainblad, ta 2 msk. l. krossade gröna av varje växt, applicera i 15-20 minuter, skölj, använd avkokning av kullrot, oregano, johannesört eller kamomill för sköljning. För användning på vintern kan du torka råvarorna eller förbereda en alkoholtinktur: de beredda grönsakerna placeras i halva behållaren och hälls med 96% alkohol. Förvara på en mörk, sval plats som används för att lägga till masker med oljor eller för sköljning: 100 ml tinktur per 1 liter vatten.

Varning vid användning av terapeutiska hemmamaskar

Hårmaskor ska appliceras, försiktighetsåtgärder: du kan inte utföra procedurer för inflammerade utslag i hårbotten, omedelbart efter krökning och färgning i 3-4 dagar.

Med en brännande känsla och stickningar ska masken sköljas med vanliga medel och torka försiktigt håret.

Om det behövs, om den oljiga masken inte tvättar omedelbart, kan du upprepa användningen av schampo.

Nourishing hårmasker: recept hemma

Hälsa och skönhet av hår beror till stor del på rengöring och näring. Användningen av vissa schampon, färg och värmebehandling försvagar hårfollikeln och skadar krökets struktur. I sådana fall kommer en närande hårmask hemma, innehållande mineraler, vitaminer och organiska syror, till räddning.

Matlagning recept

Ett stort plus hemlagad recept - deras enkelhet och tillgänglighet till användning. Resultaten beror direkt på användbarhetstekniken och regelbundenheten i sessionerna. För att kvalitativt förbereda en mask, följ rekommendationerna:

 1. Komponenterna blandas i en keramisk eller plastbehållare, eftersom järnmaterialet orsakar reaktion på vissa ämnen.
 2. Fettoljor visar bättre egenskaper om de förvärmas i ett vattenbad.
 3. Ett individuellt recept väljs för varje hårtyp.
 4. Näringsblandningen justeras till en enhetlig konsistens.
 5. Viktiga föreningar och kryddor införs senast.
 6. Masker är beredda på en måltid med endast färska och högkvalitativa produkter.
 7. Skölj huvudet bättre kokta buljonger av nässla, burdock, horsetail, salvia, kamille.

Den cykliska användningen av masker

Eventuella medel bör tillämpas i åtgärd och enligt reglerna. Folkmetoder är inget undantag.

Anvisningar för användning:

 1. Aktiva formuleringar innehållande kryddor och estrar används inte mer än två gånger i månaden för att rota en hårfollikel, förhindra förlust och stimulera tillväxt.
 2. För oljig och vanlig hårtyp är det tillräckligt att applicera näringsmaskor 2 gånger i månaden. För ägarna av missfärgade, spröda och torra krusar borde du utföra näringsriktning varje vecka.
 3. Effekten av näringsämnen ökar om du sätter på huvudet med en film och värmer upp det med en hårtork, lägg sedan på ett uppvärmningslock eller linda det med en handduk.
 4. Masker kan endast kontraindiceras om de innehåller irriterande, känsliga epidermis-komponenter.
 5. Efter procedurförloppet är en paus i en månad.

Hemlagad Mask Recept

Professionella schampon, hårtorkar, färg och perm gör hårytan porös och spröd. En närande mask för hårbotten och håret hjälper till att återställa balansen mellan fukt, mineraler och syror.

Effekt och återställning

Ett regenererande medel gjord av 3 äggvitorer, Sheasmör - 10 gr., Och öl - 50 ml hjälper till att förhindra tvärsnittet och återanpassa nagelbandet. För att göra detta, kylda proteiner, slå ca 5 minuter, tillsätt en oljig substans och en öldryck. Den resulterande kompositionen fördelas på fuktiga krullar och värms. Håll i 2 timmar, skölj sedan.

Vitamin. Använd vitaminer B 6, B12 5 ml, ricinolja - 20 ml, pressa aloejuice. Blanda innehållet i ampuller med ricinolja och växtjuice. Applicera på en våt hår yta, linda i cellofan, rengör efter 40 minuter.

Fuktgivande vård

Blandningen är effektiv i brittlighet, brist på fukt, hårdhetens porositet skapar ett skyddande skikt. Applikationscykeln är en gång varannan åtta dagar. Förbered pumpa puree - 4 msk. l., lägg till apelsinjuice - 1 msk. l. och aloe juice - 3 msk. l. Vegetabilisk blandning spreds försiktigt på locken och lindades med polyeten. Exponeringstid - 45 minuter, skölj sedan grundligt med vatten.

Förstärkning och näring

Det är lika viktigt att närma huvudets epidermis, då är nagelmattan mättad med fettsyror och mineraler, cirkulationen av ämnen och tillväxt förbättras. För proceduren lämplig krydda kanel - 1 tsk. Linfröolja - 5 msk. l. och 3 äggulor. Kryddor blandas med smör, tillsätt sedan äggulorna. Gnid blandningen i rotområdet och längs hela längden och lämna 15-20 minuter. Spola som vanligt.

Intensiv tillväxt

Att äta folliklar aktiverar tillväxt och tjocklek. Terapi utförs 2 gånger om 15 dagar. För kompositionen är det nödvändigt att ta kiwi - 3 st. Och vitamin B 6-30 droppar. Kiwi skalade, massan är noggrant knådad genom att tillsätta flytande vitamin. Den färdiga blandningen gnids i rotområdet och längs hela längden av trådarna. Lämna i en timme eller så, tvätta av med den vanliga metoden.

Mot en nedfall

Sluta processen med att förlora pryadokhjälpmedel med lök. Behandlingssessionen utförs dagligen under veckan. För beredning, ta en santaleter ca 8 droppar, lök - 3 st. Och havtornsolja - Art. en sked. Tinderlöken är fint riven, först värms smör till uppslamningen, sedan eter. Huden på huvudet och strängarna behandlas med ett medel, efter att ha slutförts, sätter de på isolering. Åtgärdstid - 40-60 minuter. Renat med rent vatten.

Egg. Minskar förlust och brott, hjälper till att snabbt växa längd. Ägg ska tas - 3 st., Naturlig yoghurt - 15 gr., Och flytande vitamin Retinol - 20 droppar. Först slå ägget och yoghurten, häll sedan i vitaminet. Fuktkrämar smörjer och lämnar blandningen för att fungera i en halvtimme. Skölj med lite varm vätska så att ägget inte stryker.

Mot skada

För att göra håret mer levande, för att återställa styrkan och glansen som förlorades till följd av användning av pleyok och hårtorkar, förbereda en helande elixir. Jasmine eterisk olja används - 4 droppar, olivolja - 20 ml och 1 banan. Frukten knådas till ett krämigt utseende, den uppvärmda olivoljan tillsätts, sedan införes eter. Ha bearbetade lås, låt jobba i 30 minuter. Ta bort massan med varmt vatten och tillsätt några droppar citron.

Masker för olika hårtyper

För varje typ av hår kräver ett individuellt tillvägagångssätt och näring. Resultatet beror på rätt behandling.

Varianter av kompositioner enligt hårtyp:

 1. Normal. Det är möjligt att lägga till volym och pomp till en vanlig typ av ost med hjälp av gräddfil - 30 gr. Och vitamin Ascorutin - 4-5 flik. Det är nödvändigt att krossa tabletterna, kombinera med gräddfil. Blandningen hålls på håret i 3 timmar, rengörs sedan med vatten och ättika.
 2. Dry. Eliminera torrheten och brittleness av strängarna möjliggör ett hemhjälpmedel av ingredienserna: kockost - 40 gr., Glycerin - 5 ml, hasselnötolja - 15 ml. Gurkprodukt gnids genom en sigta, gör de återstående komponenterna. Sprid blandningen på ett avstånd av 4 cm från rötterna och behandla sedan hela hårområdet. Sätt på en uppvärmningskåpa och lämna över natten. På morgonen behöver du städa upp resterna.
 3. Fatty. Masken förtorkar håraxeln, normaliserar lipid och vattenbalans. Det rekommenderas att använda 2 gånger i månaden. Blanda äppelpuré - 30 gr., Hennapulver - 20 gr. Och patchouliolja - 9 droppar. Henna är förångad, så tillsätts potatismos och aromatisk vätska. Spraya blandningen på fuktigt rent hår i 15 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.
 4. Tunn. Receptet förticker hårstrukturen, tjocknar håret och omsluter varje hår med ett filmskikt. För kompositionen tar burkolja - 30 droppar, gelatin - 20 gram. Gelatinkristaller upplöses i buljong eller tedryck till önskad konsistens och tillsätt den uppvärmda oljan av burdock. Den resulterande massan appliceras på en ren håryta, inslagna i film och hålls i 40 minuter, avlägsnas som vanligt.

Vid skador kommer även hemmasker att appliceras. Enkla metoder på kort tid gör att du kan återfå glans och styrka.

Vanliga problem:

 • Målade. Regelbunden färgning försvagar hårfollikeln som ett resultat av vilket en hälsosam glans går förlorad. Användningen av honung - 20 g., Kakaosmör - 15 g. Och vitt vin - 25 ml, kommer att återställa hårets naturliga skönhet. I det uppvärmda vinet hälls kakaosmör och smält honung. Sprid på rena strängar, göm under kappan och lämna över natten, skölj bra på morgonen.
 • Blekt. Blekt krullningar behöver ofta hydrering och näring. I sådana fall är ett effektivt recept gjord av jäst - 8 oz., Tvåäggor och serum - 40 ml. Serum måste upphettas, blandas med äggulor och försiktigt häll upp pulverformig jäst. Smörj de våta strängarna och håll i ca 30-50 minuter, tvätta av på vanligt sätt.
 • Split. Det obehagliga problemet med delade ändar kommer att försvinna om du regelbundet förbereder ett recept från aprikosolja - 5 ml och pantotensyra - 30 droppar. I den oljiga vätskan hälls vitamin, blanda. Sprid verktyget över ena ändarna med en inbromsning med en borste. Håll i 30 minuter, bläck rester av papper.

Hårbottenvård

Exfoliating kallas peeling av huden. Du kan utföra peeling för hårbotten hemma. Förfarandet gör att du kan rengöra epidermis från döda partiklar, smuts, rester av färgämnen, damm. Som ett resultat förbättras blodcirkulationen, cellerna förnyas och återupplivas.

Huden lugnar sig, klåda försvinner, mjäll och irritation försvinner, hårfollikeln stärks på grund av förbättrad blodflöde och näringsämnen.

Förberedelser för förfarandet

De som alltid vill se bra behöver veta - hur man bryr sig om hårbotten. Peeling är ett av de effektiva sätten. Du kan få maximal nytta om du förbereder dig i förväg för reningsprocessen.

Förfaranden i förfarandet:

 1. Innan du börjar skura, måste du se till att det inte finns några sår på huden, finnar, för att inte bära infektionen.
 2. Vid fettigt hår ska de tvättas i förväg. Detta gäller inte torrt och tunt.
 3. Var noga med att återfukta strängarna, kan inte appliceras för att torka, sedan dela dem i avskiljningar för att underlätta peeling.
 4. Skrubba appliceras på rotansystemets område i 10-20 minuter. Massage regelbundet, skölj sedan med vatten först och använd sedan schampo.
 5. Skalningskursen utförs i 2-2,5 månader, efter en upprepad tid.
 6. Antalet sessioner beror på hårets typ.
 7. För fetttyper rekommenderas att peeling varje vecka. När det är torrt och sprött, inte mer än en gång varannan vecka.
 8. Efter skrubbning används alltid närande masker.

Utnämning och rekommendationer

Peeling utförs ofta när det finns problem i samband med hårbotten. Lösningen tillgripas om:

 1. Det är nödvändigt att öka sekretionen av talg.
 2. I kampen mot hyperkeratos - förtjockning av huden.
 3. Vid svag håravfall.
 4. För att förbättra mikrocirkulationen, främja tillväxt och öka volymen av hår.

Det är inte tillrådligt att genomföra en session när det observeras:

 • Allvarlig skallighet (alopeci).
 • Mycket känslig hud, det finns skador, brott och torrhet i strängarna.
 • Det finns cancer tumörer.
 • Det finns en allergi mot vissa ingredienser i receptet.

De mest populära och effektiva scrubsna

För förebyggande och behandling av sjukdomar som seborré, mjäll och hårförlust använder du peeling för hår hemma. Recepten av verktygen är ganska enkla.

De vanligaste skrubbarna är:

 1. Saltskalning. För att rengöra epidermis, använd havsalt med fint korn. Antalet ingredienser beror på hårets längd. Förbereda skrubben, ta havssalt (från 2-5 matskedar) och samma mängd varmt vatten. Lätta massagebevegelser gnuggar vattnet i dermis i ca 5-10 minuter, sedan lämna i ytterligare 10 minuter. Efter det att tiden har gått, tvättas saltet med den vanliga metoden.
 2. Äggskalning. Denna metod hjälper till att avlägsna mjäll, lindra irritation och skalning av huvudets hud. Använd en äggula, citronsaft, 2 msk. skedar av vanligt salt, lavendel ester - 2 droppar. Skruva försiktigt och fördela i 5-10 minuter, tvätta som vanligt med shampoo.
 3. Sugar Scrub. Ett mycket enkelt recept innehåller 3 matskedar socker, schampo och eterisk olja (eller burdock). Efter sessionen rengörs agenten noggrant, sköljmedlet används också. Det rekommenderas att ansöka en gång i veckan.
 4. Clay peeling. Clay Gassoul hjälper till att ta bort toxiner från epidermis och exfolierar de kåtpartiklarna. Den kosmetiska vulkaniska naturen behandlar och återställer huden. Lera bör spädas i en varm vätska till den typ av gräddfil som appliceras på dermis, efter 5-10 minuter, rengörs med vatten.
 5. Lera och salt. En utmärkt antiseptisk - blå lera i kombination med salt. Blanda 1 del lera pulver och 2 delar salt. Vänta 30 minuter tills blandningen är infunderad, så kan en skrubb appliceras.

Använda skalar för fet hud

När oljigt hår är användbart för att framställa fruktemulsioner och scrubs med tillsats av salt. Effektiva lösningar hjälper till att ta bort överskott av talg.

De mest populära scrubsna:

 • Blanda naturligt äpple och apelsinjuice i lika delar. Vätskan är något uppvärmd, applicerad med massagebevegelser, vänta 15 minuter, ta sedan bort produkten med vatten utan schampo.
 • Soda peeling. Soda absorberar fett bra, så det är idealiskt för att ta bort talg. Det rekommenderas inte att använda produkten för torra hårtyper för att inte försvåra problemet. För skrubba ta 2 msk. skedar med vatten och läsk. Skölj av med vanligt vatten, använd inte schampo efter rengöring.
 • Kakaopulver och kaffe. Denna metod är lämplig för känslig epidermis, där det finns akne och akne. Blanda lika mycket kakaopulver (du kan strimla kaffebönor) och smör. Använd liknande som andra recept. Med försiktighet måste du applicera skrubben till ägare av ljuskrullar, den här metoden ger nyans.
 • Salt och smör. Blanda salt, vatten och olivolja (kan vara gräddfil) för att få en flytande uppslamning. Krullarna förtvättas, gnidas sedan massan med lätta rörelser och lämnar en tid tills de absorberas. Tvätta av skrubben med schampo i flera tillvägagångssätt, du kan använda en balsam.

Applikationer Recensioner

Efter att ha blivit fött, blev hennes hår krossat och var överallt: på golvet, kudde, kläder. För att inte vara blyg, började hon vidta åtgärder. En gång i veckan gjorde hon en mask med lök och havtornsolja. Det är en liten lukt, men så snart den torkar passerar den omedelbart. Som ett resultat blev inte bara förlusten, utan även av mjäll.

Jag har använt saltskrubba länge. Det enda villkoret är att saltet ska vara bra, då är huden inte skadad. En annan viktig sak är att inte missbruka verktyget och titta på hudens reaktion. Jag gör en gång i veckan i 10 minuter, som det kommer. Det är också bekvämt att gnida vattnet upp och ner, så strängar är mindre trassliga.

Jag har inte extra pengar för inköp av skalor. Därför bestämde jag mig för att gå till hemläge. Jag försökte sockerskrubba, gjorde allt enligt anvisningarna i ca 8 minuter. Efter proceduren glöste håret. Började tillämpa varannan vecka. Två månader senare slutade håret slutligen att falla och gick in i tillväxten.Nästa Artikel
Hur man applicerar ricinolja för hår