Hur man ökar hårdets densitet hemma


Vetenskapen anser att genetiken inte kan förändras, och om du har gleshår från naturen, kan ingenting göras om det. Men övning säger motsatsen: många kvinnor kunde uppnå tjockt hår tack vare regelbunden vård. Från mig själv lägger jag till att det är absolut nödvändigt att förbättra min kost och kanske - intaget av ytterligare vitaminer.

Spårämnesanalys

Det är nödvändigt att skicka en analys av spårämnen.

Idag är det gjort i många medicinska centra, och med denna analys kan du donera inte bara blod och urin, utan även naglar och hår.

Och om allt är i ordning med mikroelement, kommer det att vara nödvändigt att skicka ytterligare test för hormoner och kontrollera nivån av blodhemoglobin.

Och om deras resultat är under normala, är det nödvändigt att snabbt gå till doktorn, anpassa din kost, ta ytterligare spårämnen (i händelse av brist), fiskolja, nödvändiga vitaminer och hormoner.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Tja, om håret har blivit sällsynt och tunt på grund av felaktig vård av dem, anser du dig själv lycklig! Det finns en massa naturprodukter som kan rädda dem och ge dem tillbaka sin tidigare skönhet!

Hårbottenmassage för att stärka håret

Den som anser denna metod ineffektiv kommer att förlora mycket.

Massage i hårbotten är ett av de bästa sätten att eliminera alla problem med hår.

Massage din hårbotten med händerna dagligen. Detta kan göras som du vill: du kan knacka på fingrarna, du kan kamma, du kan lätt dra ditt hår. Gör denna massage i 5 minuter, två gånger om dagen.

Allt detta kommer att öka blodflödet och stimulera blodcirkulationen, vilket är mycket viktigt för friskt hår.

Eteriska oljor för hår

Korrekt användning av eteriska oljor kan återställa till och med det mest förstörda hårets hår, spara från skallighet och till och med avlägsna grått hår, återställa den naturliga hårfärgen.

Jag förstår att jag knappast kan tro på det, men det här är ett faktum.

Om du öppnar aromaterapeutens guide hittar du ganska mycket eteriska oljor i det som kan stimulera ny hårväxt, förbättra utseendet och förhindra deras bräcklighet.

Men de ledande positionerna i den här verksamheten upptar: essentiell olja av cederträ, rosmarin, lavendel och timjan.

Hur man använder

Som masker för hår.

 1. Tillsätt 5 droppar av en av dessa eteriska oljor till 2 matskedar av din basolja (kokosolja, jojobaolja, burdock eller någon annan)
 2. Blanda dem ihop och applicera i hårbotten, med massagerande rörelser. Lämna oljan på håret i 1 till 12 timmar och skölj noggrant.

Sådana masker ska göras regelbundet, minst två gånger i veckan.

Aromaterapi eller aromsmassage

Ett utmärkt förfarande för dem som inte lider av fet hår. Dropp 2-3 droppar essentiell olja på din massageborste och borsta noga håret från rot till spets.

Denna procedur kan utföras dagligen.

Hemmasker för hårdensitet - regler för användning

 1. För att göra maskindelarna till hårdensitet bättre penetrera hårrötterna, bör de appliceras varma (kroppstemperatur). För att göra detta, värm masken på vattenbadet.
 2. Masker för hårdensitet bör appliceras på att rengöra håret i delar. En del att gnugga i hårbotten lätt massage i 5-7 minuter, och den andra att fördela över hela längden av håret.
 3. När du har på dig masken behöver du komprimera. För att göra detta, wrap huvudet med cellofan eller ha på sig ett duschlock, och böj uppifrån en varm scarf eller handduk. Så penetrerar maskins komponenter djupare och har maximal effekt.
 4. Håll masken i 30-40 minuter, om inte annat anges, skölj sedan med kroppstemperatur med vatten.
 5. Det är nödvändigt att applicera masker för hårdhet med en frekvens av 2 gånger i veckan i en månad, varefter håret får stå i minst samma period för att återställa den naturliga metabolismen.

Masker för hårdensitet

Här är en lista över hårmaskor som har fått det största antalet positiva recensioner som rör att lösa problemet med sällsynt hår.

Oljemask för att öka hårdensiteten

 1. Förbered det, blanda 2 msk. l. kardborre och ricinolja;
 2. tillsätt saften av en halv citron, mixa;
 3. Applicera den färdiga masken på hårbotten och hela hårets längd, håll i 1,5-2 timmar och skölj sedan.

Äggsmask för hårdensitet

Äggsmask perfektar och förstärker håret, vilket tvingar dem att aktivt växa och bli tjockare.

 1. Anslut ett kycklingägg (bättre om det lever, från en hushåll för hushåll) och två ampuller av en oljelösning av vitaminerna A och E (säljs i ett apotek).
 2. Slå tills den är smidig och applicera enligt användningsreglerna, som vi beskrev ovan.

Feedback om effektiviteten hos denna mask är den mest gynnsamma.

Ölmask och avokado för tjockt hår

Bara briljanta resultat visas hemma av en mask av öl och avokado.

 1. Avokado skärs i halva;
 2. ta bort massan från en del;
 3. lägg till två matskedar öl till den;
 4. Blanda ingredienserna väl tillsammans.

Det borde finnas en gruel som bör fördelas noga över hela längden av håret i en halvtimme, varefter håret ska tvättas och sköljas igen med öl, spätt med rent vatten i ett förhållande av 1 till 3, det vill säga tre glas vatten per skum.

Kiwi-mask för tjockt hår

Kiwi innehåller mycket näringsämnen, plus lukten från håret efter att masken är bara charmig. recept:

 1. 1-2 frukter skalade
 2. mos och blanda med 2-3 matskedar stärkelse eller mjöl för att göra en tjock substans, den måste gnidas in i rötterna och fördelas längs hårets längd;
 3. Varaktighet - 20 minuter.

Senapsmask för hårdensitet

Senapsmask hjälper inte bara till att tjockna och stärka håret utan stimulerar även tillväxten av nytt hår. Gör en liknande mask hemma för att se till att den är effektiv. Förbereda senapsmask för hårdensitet:

 1. späd 2 msk. l. senapspulver med varmt vatten;
 2. lägg till 1 tsk. socker;
 3. Blanda och applicera bara på hårbotten, borsta ändarna av håret med vegetabilisk olja.

Håll minst 15 minuter kvar.

Mask för hårdensitet med henna

Henna stärker håret, förhindrar förlusten och ökar därigenom hårets tjocklek. Kom bara ihåg att Henna ska vara färglös.

 1. För masken späd sedan hennapåsen med varmt vatten till en tjock grädde;
 2. lägg till 2 msk. l. obehandlad vegetabilisk olja och 1 tsk. honung;
 3. Vik in en homogen massa och täck helt över hela längden av håret med den resulterande kompositionen.

Tiden för masken är 30 minuter.

Masker för hårdensitet med brandy

Cognac förbättrar blodflödet till hårbotten, förstärker rötterna, påskyndar metabolismen i befintligt hår och stimulerar tillväxten av nya - allt detta förtorkar håret, ger det större densitet.

 1. För en mask, värm en halv kopp kefir i ett vattenbad till kroppstemperatur;
 2. lägg till 1 tsk. konjak och honung;
 3. Blanda och gnid i hårbotten, fördela håret, håll masken på håret i en timme.

Mask för brunetter med kakao för att öka hårdensiteten

Brunetter är mycket lämplig mask med kakao, vilket ger volymen och styrkan till frisyren. Du behöver kakaopulver, inte omedelbar, men en som behöver kokas.

 1. en matsked av kakao,
 2. 1 protein (för fet hår) eller 1 äggula (för torr),
 3. kefir (100 gram).

Kompositionen blandas grundligt och gnids i håret, lägg sedan locket på huvudet och håll verktyget i en halvtimme.

Blond mask för att öka hårdensiteten

För flickor och kvinnor med blont hår finns det också en patchmask för tjockt hår baserat på kamilleavkokning. Receptet är väldigt enkelt:

 1. påse av kamille (1 tsk);
 2. häll 100 gr. kokande vatten och låt det brygga i 15 minuter;
 3. filtrera, kyla infusionen till kroppstemperatur;
 4. lägg till en matsked honung och en tesked mjöl;
 5. Skaka bra, gnugga den resulterande kompositionen i hår och rötter i 20 minuter.

9 recept av de bästa maskerna för hårdensitet

Hunt, tjockt hår kräver noggrann vård. Om du regelbundet tar hand om dem och skämmer bort dig med närande maskor, kommer frisyren att vara frodig under lång tid, och strängarna blir silkeslösa och lätta. Det finns många populära recept för tjockt hår. Den mest enkla och effektiva samlas in i den här artikeln.

Tjockt, friskt hår naturen har tilldelat inte alla kvinnor. Men det finns tillgängliga medel som du kan förbättra utseendet på hår - hemlagade masker. De är inte sämre, och ofta överlägsen i praktiken att lagra kosmetika.

Användningen av masker för hårdensitet

Orsaker till missnöje med håret kan vara olika. Vissa människor har tunt hår av naturen, den andra lider av att falla ut eller förstöra håret, har torkat dem. Resultatet är en-vätska, spröda, tråkiga strängar som inte håller volymen. Dessa problem kan lösas. Det är tillräckligt att använda masker från tillgängliga och användbara komponenter, som är indelade i:

 • uppvärmning - öka blodmikrocirkulationen
 • jäst - ge sken och näring, stimulera tillväxt
 • protein - återställa strukturen
 • Olja - ge volymen av hår och närma huden;
 • ört - förhindra förlust, stärka och mätta med vitaminer.

Komponenter väljs för att påverka hårbotten, stimulerar blodtillförseln och tillväxten av nytt hår. För dessa ändamål lämpliga masker med 2-3 ingredienser som förbättrar och kompletterar egenskaperna hos varandra.

Regler för ansökan

Medicinska masker appliceras 1-2 gånger i veckan, en kurs på 10-15 procedurer och en paus på 1 månad. Du kan kombinera flera kompositioner, alternerande uppvärmningspeppar och lätta örtmaskor.

Det finns enkla regler, enligt vilka masken för hårdets densitet kommer att gynna och snabbt resultat:

 • Applicera oljeblandningar, produkter med kaffe, mejeriprodukter, honung, peppar, kanel, senap, vitlök och lök innan du tvättar håret. De måste tvättas av med schampo för att tvätta små partiklar och ta bort den obehagliga lukten.
 • Gelatin, jäst, örtmaskor appliceras på ett rent huvud.
 • Om det finns oljor bland komponenterna, måste de införas i kompositionen uppvärmd i ett vattenbad.
 • För att öka produktens inverkan, är huvudet täckt med en plastlock eller film och omslagen med en handduk.
 • Om kompositionen är honung och peppar, är det användbart att testa för allergier. Förbered en liten del och applicera på huden. Om rodnad uppstår, kassera detta recept.

Det har en positiv effekt på mikrocirkulationen och stimulerar hårfolliklarna.

Självtillverkade masker är bra eftersom du kan välja en individ som passar ditt problem, komposition. Nedan är de mest populära och beprövade recepten gör håret tjockare och mer magnifikt.

Jäst med kamille för tillväxt och densitet

Ett utmärkt verktyg för snabb tillväxt av strängar, närande huden och rötterna. Bryggerjäst i en brikett, torr eller i tabletter, kommer att göra.

Lös upp jästen i vatten och lämna på en varm plats. Gör en infusion av torkade kamomillblommor och blanda med jäst. Tillsätt piskad äggula. Spinn efter sträng lägg kompositionen på huvudet. Värm upp och vänta 15-30 minuter.

Burdock för densitet och volym

Traditionella medel för tillväxt och förstärkning av hår, matar och förhindrar förlust.

Värm en flaska olja i varmt vatten. Häll produkten i handflatan och gnid in i huden. Sprid oljan från rötterna till ändarna med en kam. Isolera huvudet och håll det i minst en timme. Tvätta av med mycket schampo.

Kefir-hjul för tillväxt och densitet

Efter ricinolja blir håret silkeslen, felfri och tjock. Kefir stärker och närmar sig strängarna, så att de växer snabbare.

Värm kefir och häll olja in i den, blanda. Applicera på rötterna, täck med film och lämna i 30 minuter. Tvätta av med örtavkok (kamomill, ek, lind).

Cognac med ägg

Det gör frisyren tjock, stärker och återställer, reducerar förlusten.

 • Cognac 1 msk. l.
 • Äggula.
 • Honung 1 tsk.

Kombinera uppvärmd honung, varm brandy och vispadg i en djup skål. Applicera masksträng vid sträng på hela huvudet, binda den med en film och en handduk. Håll i 15-30 minuter, skölj sedan.

peppar

Aktiv stimulerar tillväxten av nytt hår, vilket gör det tjockt och silkesligt.

 • Rödpeppar - 1 msk. l.
 • Honung - 4 msk. l.

Smälta honungen i ett vattenbad. Tillsätt peppar och blanda noggrant. Sätt på handskar och massera produkten. Värm huvudet och håll blandningen i 30 minuter. Om du känner en stark brinnande känsla, tvätta den av.

Kategoriskt kan du inte använda verktyget om huden har sår, sår, skador och repor.

senap

Stimulerar hårväxten och ökar blodcirkulationen. Strängarna blir tjockare och starkare. Kan appliceras på smutsigt hår.

 • Senapspulver - 2 msk. l.
 • Socker (ökar den brännande känslan) - 2 msk. l.

Blanda senap och socker, lös upp med varmt vatten i flytande tillstånd. Applicera på huden med massörrörelser. Bär uppvärmningslock i 30 minuter. En liten stickning och brännande känsla är tillåten. Tvätta av med schampo och applicera balsam.

vitamin

Uppgiften för denna komposition är att närma hårsäckarna med vitaminer som är nödvändiga för tillväxt och för att återställa den skadade strukturen hos strängarna.

 • Olje vitaminer B6, B12, 3 ampuller.
 • Äggula.
 • Shampoo - 1 msk. l.

Kombinera äggula, vitaminer i en homogen massa. Täck trådarna med kompositionen och håll i 40-60 minuter. Skölj noggrant.

Gelatin för sällsynt hår

Gelatinmättat med proteiner och gör håret elastiskt, glänsande, volumint och tjockt. Det stänger "skalorna" och håret mindre att trycka.

 • Varmt vatten - 3 msk. l.
 • Gelatin - 1 msk. l.
 • Balsam - 0,5 st. l.

Blöt torrt gelatin i varmt vatten. När det sväller, kopplas det med balsam. Sprid på strängarna, appliceras inte på huden och rötterna. Skydda med polyeten och värme med luft från en hårtork. Lämna på i 30-40 minuter. Skölj sedan med vatten.

Lök med honung

Lökjuice ger sken, stärker och stimulerar tillväxten. Honung närmar sig nödvändiga mikrodelar och ger volym.

Skaka riven lök och pressa saften genom ostklaven. Smält den tjocka honungen i varmt vatten och blanda med saften. Applicera på strängar och håll i 1 timme.

Kontra

Hemmagjord kosmetika kan orsaka allergier om det finns en individuell intolerans mot en av ingredienserna i kompositionen. De farligaste är masker med paprika och senap. De är mycket irriterande, värmer huden och kan inte användas för någon, till och med minimal skada på huden.

Skölj och torka håret måste försiktigt, så att inte en enda droppe av masken föll på slemhinnorna. Detsamma gäller för alkoholformuleringar.

Före användning, testa för känslighet. Förbered en liten del och applicera på din handled. Tvätta och kontrollera hudreaktionen.

Oljemaskor som sällan orsakar allergier anses vara de mest neutrala.

Med hjälp av dessa recept kan du hålla ditt hår friskt och tjockt under lång tid. Avvisa vid behandling av hårtorkar, strykjärn och hårspray. Då uppnår det önskade blir enklare och snabbare.

Masker för hårdensitet

Silkeaktig, glänsande och tjockt hår är inte bara ett tecken på bra ärftlighet, utan också resultatet av en ordentlig allsidig vård för dem. Och för att uppnå ett sådant lyxigt hårhår kan det hjälpa speciella masker för hårdensitet.

Särskilda funktioner

Masker avsedda att öka hårets tjocklek, har två sorter. Den första syftar till den naturliga förtjockningen av hårets struktur, och den andra väcker vilande hårlökar och på grund av deras uppvaknande och ökar hårets densitet.

Sådana näringsblandningar kan användas inte bara för att öka volymen av lock, men också för att stimulera deras tillväxt, utseendet av glans och silkighet, samt att maximera förstärkning och förtjockning av hårstrukturen på grund av förbättrad näring.

Dessa masker har vissa funktioner som du inte bara ska vara medveten om, utan måste också beaktas. Detta är det enda sättet att uppnå önskat resultat ganska snabbt.

Huvudfunktionen är att de skiljer sig åt i effekterna på strängarna. Några av maskerna ger volymen bara på grund av att hårvågar är avslöjade, så det förblir ett tag. Ökningen i hårdensitet är bara ett utseende, eftersom krullarna i själva verket bara får en kortsiktig volym..

Den andra gruppen av medel främjar aktiv uppvaknande och tillväxt av hårsäckar, på grund av vilken naturlig densitet och volym av strängar förekommer. Samma masker används för att komprimera tunna, svaga hår, för när de får regelbunden intensiv näring börjar strängarna växa bättre, bli mer volymin och glänsande.

Den andra egenskapen är att sådana medel har en kumulativ effekt. Därför, om du behöver hårdets densitet under lång tid, och inte för en dag, måste du utföra sin kursanvändning.

För varje hårtyper är det nödvändigt att välja den lämpligaste masken som inte bara hjälper till att lägga till glans och tjocklek, utan också att lösa några problem, till exempel splittrade ändar, håravfall eller deras bräcklighet.

Den tredje egenskapen är att alla självtillverkade blandningar som används för att öka hårdets densitet bör appliceras på strängarna endast i form av värme. Dessutom bör du värma ditt huvud med en varm handduk eller halsduk. Endast i det här fallet kan användbara näringsämnen tränga djupt in i håret och hårbotten och fungera korrekt på dem.

Masker avsedda för tjockt hår kan beredas självständigt eller köpas i nästan vilken butik som helst.

Populära butiksverktyg

Många tillverkare idag säljer en mängd olika masker som kan ge krullarna den nödvändiga volymen, glans och densitet.

För närvarande är Planeta Organica en av de bästa. Det finns flera masker från denna tillverkare tillgängliga:

 1. "Gyllene ayurvediska" masken präglas av en tjock konsistens, en mycket trevlig och delikat arom, liksom förekomsten av lysande gyllene inslag i själva verktyget. Det är ekonomiskt konsumerat och enkelt fördelat över hela längden av håret, inte förkrossar dem. Förutom att öka kullarnas densitet, ger det här verktyget en vacker glans, frodig volym och viktigast av allt, det minskar frisättningen av subkutant fett på huvudet. Därför är denna produkt idealisk för kvinnor med feta trådar.
 2. "Emerald Tuscan" -mask är perfekt för ägare av tunt och torrt hår. Närvaron av naturliga oljor möjliggör näring av tunna krölor med väsentliga ämnen, aktiverar tillväxten av vilande lökar. Resultatet av denna kosmetiska produkt kommer att vara volym, glänsande, lätta och tjocka krullar.
 3. Mask "Pink Thai", liksom resten av produkterna i detta varumärke, är gjord på grundval av naturliga råvaror. Den har en mycket tjock konsistens, trevlig sommararom, det är lätt att fördela genom håret. Ger dem inte bara glans och densitet, men också maximal näring och hydratisering. Om dina krullar är skadade och speciellt drabbas av splittrade ändar, är det här verktyget idealiskt för att eliminera dessa brister.
 4. "Svart marockansk" tjock mask, designad för tråkigt, tunt hår, utsatt för permanent förlust. På grund av sin unika sammansättning kommer denna produkt att göra trådar tjocka, silkeslösa, lätta, mycket volyma och mjuka, och kommer också att helt sluta intensiv håravfall.

Hemmasker för täthet och skönhet av hår - de bästa recepten

Sådana problem som uttorkning, torrhet, brist på volym gör inte tjusningen av flickan lika mycket som ett sparsamt hår. Masker för täthet kokta hemma hjälper till att göra håret tjockt. Naturligtvis kommer folkrecept inte att öka mängden hår på huvudet, eftersom densiteten är enbart en genetisk faktor. Men sådana hårprodukter fungerar bra mot att falla ut, vilket innebär att de slutar spruta och väcka vilande lökar, vilket utlöser en snabb tillväxt, vilket innebär att håret blir tjockare. Förutom restaurering av täthet gör hemmagjorda recept tunnare hår tjockare, återställer skadade ändar, förlivade färgade trådar.

Tips och regler för användning av masker

Hemmagjord mask för hårdensitet är gjord av färska och naturliga produkter. Folkmaskar är som regel förberedda med händerna på en gång, med långvarig lagring, förlorar de bara sina egenskaper.

Beroende på ingredienserna har effektiva masker enskilda egenskaper i beredningen:

 1. När den används i receptet av gelatin, förtypas den med vatten i proportionerna 1: 3, där de tar 1 del av gelatingranuler och 3 delar vätska. Efter svullnad, det är ungefär en kvart i timmen smälter gelatinet, vilket inte låter det koka, och det är redan blandat med huvudmassan.
 2. Om en oljemask bereds för att öka hårets tjocklek, rekommenderas att värma alla oljor, förutom estrar, till en bekväm temperatur, koka inte;
 3. Jästmasker framställs på nästan samma sätt som gelatin, i en separat behållare hälls torr jäst med vatten (kefir, örttekoko) och får stå i minst 20 minuter så att de kommer upp och sedan blandas med huvudmassan;
 4. Innan du använder någon mask för att öka hårdets densitet är det viktigt att bekanta dig med de kontraindikationer som är tillgängliga för det och att testa för allergier. I närvaro av intolerans är det värt att använda en annan terapeutisk förening för att inte skada dig själv.
 5. Mask kokad hemma utsmält huvudsakligen på ett rent huvud. Det är värt att börja applicera från rötterna, gå gradvis ner till ändarna.
 6. Så att hårbehandlingen är effektiv, är huvudet inslaget med värme efter behandling med blandningen. Först sätter de på en plastpåse eller ett duschlock, och på toppen täcker de den med en handduk eller ett näsduk.
 7. Exponeringstiden på minst 40 minuter, om så önskas, kan du lämna för natten;
 8. Recept för hårtäthet bör användas i en kurs av 10 procedurer, efter en paus.

Video: Hur man gör hår tjockare hemma

Hemmagjorda masker för hårdensitet

De bästa maskerna för densitet är de som du har förberett dig själv. De utför nödvändig hårvård baserat på dina behov. I grund och botten hjälper de till att eliminera hårets sällsynthet, göra curvaceous curls, används ofta för snabb tillväxt. Kakaobaserade oljeformuleringar, till exempel, ökar pumpen.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Mask för densitet och tillväxt

Resultat: Kompositionen med eteriska oljor används för accelererad tillväxt, hår av någon nyans.

komponenter:

 • 7 droppar ylang-ylang extrakt;
 • 7 droppar tea tree;
 • 2 msk. l. tjockt kaffe
 • 30 ml kamilleavkokning.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagning kamomill, insistera, filtrera. Vi kombinerar alla ingredienser, låt det brygga i en kvart i timmen. Den färdiga gruelen appliceras först på hårbotten och fördelas sedan längs strängarnas längd. Skölj på i minst 50 minuter, skölj sedan noggrant.

Mask för densitet och mot förlust

Resultat: frukter används ofta vid behandling av hår, till exempel citrus hjälper till att tona pärlorna genom att stoppa håravfall, brandy kommer att förbättra återväxten och i allmänhet kommer detta recept märkbart att öka tjockleken.

komponenter:

 • 4 msk. sked brandy;
 • 1 orange;
 • 2 ägg.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg i skum, citrusfrukter med skal. Blanda, tillsätt alkohol, applicera. Vi lägger på en duschlock och en frottéhandduk, vänta i 35-40 minuter, tvätta väl.

Mask för densitet och volym

Resultat: En effektiv produkt av honung för densitet, tack vare sina många komponenter, närmar, återställer och gör luftkronor.

komponenter:

 • 3 msk. l. örter:
 • för röd calendula;
 • för blondiner - kamomill;
 • för mörkhårig - Hypericum;
 • 40 ml honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi brygger rätt gräs, enligt anvisningarna på förpackningen. Klar buljongblandning med biprodukter. Tja, vi blöt huvudet och strängarna i den resulterande lösningen. Vi sätter ihop filmen. Efter 45 minuter, tvätta ut.

Mask för täthet och förstärkning

Resultat: Som du vet kan en senapsmaske hjälpa till att falla ut och för tillväxt och löser också problemet med hårets noggrannhet.

komponenter:

 • 3 msk. l. senapspulver;
 • äggula;
 • 30 ml vatten;
 • 40 ml olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Olivolja är något värmd, blandad med slagen äggula. Blanda senap och vatten separat, kombinera med basen. Blandningen fördelas över huvudet, från rötterna och ned till ändarna. Exponeringsperioden under huven är från en kvart till en timme, allt beror på graden av bränning.

Mask för förtjockning och förtjockning

Resultatet: En enkel mask som avsevärt ökar hårkrullets tjocklek.

komponenter:

 • 4 msk. l. sojaprotein;
 • 3 msk. l. pulveriserat socker;
 • vatten eller avkok.
Beredning och appliceringsmetod:

Proteinet späds med vätska till tillståndet av tjock grädde, blanda pulver. Applicera grus på fuktiga strängar och rötter. Rulla upp med polyeten i 45 minuter. Sköljde väl.

Mask för täthet och glans

Resultat: Få människor vet om användning av tomater i kosmetologer, men här är ett klart exempel, en hårmask. Det kommer att hjälpa till att återvända till glansglansen. Endast mogna tomater behövs. Ett godtyckligt antal tomater, beroende på hårets längd, tre små rivare eller slipa i en mixer. Vi täcker hela huvudet och strängarna med färdig juice. Skölj noga efter 30 minuter.

För fint hår

Resultat: lägger sken och volym till håret.

komponenter:

 • 50 gr. honung;
 • 250 gr. konjak;
 • 1 msk. grovkornigt salt.
Beredning och appliceringsmetod:

Produkterna blandas, placeras i en glasburk, tätt stängd, insisterar 14 dagar. Den färdiga lösningen appliceras på hårbotten och längs krullarnas längd bär vi under filmen i en timme. Tvätta av på vanligt sätt.

För oljigt hår

Resultat: Ricinolja närmer sig, ger sken, ger tjocklek, rensar talgmen.

Komponenter, 50 ml oljor:

 • kardborre;
 • castor;
 • och 1/2 citron.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered en varm bas, kombinera med citrusjuice. Vi bearbetar torra rena strängar i längd, massera dem. Ta bort det varma locket efter 45 minuter, ta av blandningen.

För torrt hår

Resultat: En utmärkt fuktkräm av torkade krusar - en mask av oljor. Blanda med burdock olja näring, fyller med vitaminer, återställer densitet.

Komponenter, på 20 gr. oljor:

 • kokosnöt;
 • mandlar;
 • kardborre;
 • och 5 droppar rosmarin.
Beredning och appliceringsmetod:

Basoljor blanda, värme, droppeter. Vi behandlar hela huvudet med den resulterande blandningen, vikla den i en timme. Bra med schampo tvätta bort.

Superdensitet - receptet från oljor

Resultatet: En blandning av kokosolja närmar sig och reparerar skadade trådar.

Komponenter på 35 gr. olja:

 • jojobaolja;
 • kokosnöt;
 • 1 tsk. konjak;
 • 1/4 citron
 • 5 droppar mynt extrakt.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi gör en oljelösning, värme, berika med eter och brandy. Med den resulterande föreningen smörjer vi först kronans topp och fördelar sedan kammen längs längden. Vi bär en timme under huven, tvätta våra huvuden noggrant.

Från ägget

Resultat: En äggmask är en utmärkt lösning som ger volym, glans och densitet till frisyren.

komponenter:

 • ett par ägg;
 • 200 gram vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg, blanda med vatten, blanda noggrant. Den resulterande lösningen sköljs med ett huvud eller försiktigt appliceras på varje sträng separat. Vi värmer i 60 minuter.

Video recept: Äggsmask för hårdensitet hemma

Från honung

Resultat: lägger till tjocklek, aktiverar aktiv tillväxt.

komponenter:

 • 120 ml vodka;
 • 40 gr. honung;
 • 1 msk. l. havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Alla produkter är knådade, stängda i en burk, 14 dagar i ett mörkt kallt utrymme insisterar. Efter en tid applicerar vi lösningen med massagerörelser, värmer upp värmen. Vänta på en timme, tvätta av.

Från senap

Resultat: i ett företag med äggula, slutar det att falla ut, ökar återväxtens hastighet och gör krökorna tjocka och starka.

komponenter:

 • 40 gr. senapspulver;
 • 50 gr. vatten;
 • 1 msk. l. socker;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Senap utspädd med varm vätska, blanda med socker och äggula. Vi bearbetar hela huvudet och trådarna, viks i plast och en handduk i minst en kvart i timmen. Vi tar bort.

Från Dimexidum

Resultat: ökar tjockleken, ger sken, närmar sig vitaminer, startar processen med snabb tillväxt.

komponenter:

 • 2 tsk. vitamin: retinol och tokoferol;
 • 1 msk. l. citronsaft;
 • 50 gr. kardborre;
 • 1 tsk. Dimexidum.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi värmer upp basoljan, kombinera den med en vitamincocktail, juice och dimexid. Vi smeder under en film i 55 minuter.

Med jäst

Resultat: förbättrar densiteten genom att stoppa alopeci och förbättra tillväxten, ger sken.

komponenter:

 • äggula;
 • 1 msk. l. jäst;
 • 50 gram mandelolja;

20 ml avkokning av:

 1. Nässla löv för mörkt hår;
 2. Kamille för blondin;
 3. Marigold för redheads.
Beredning och appliceringsmetod:

Matlagningsdekok enligt instruktionerna från förpackningen. Fyll dem med jäst, lämna till jäsning. Mandelolja kombinerar med slagen yolk, jäst och processhår från råtta till spets. Vi bär under en keps 55 minuter.

Från bröd

Resultat: Bröd recept stoppar skallighet, gör hår tjockare.

komponenter:

 • 50 gr. rågkrumb;
 • ½ l kefir.
Beredning och appliceringsmetod:

Crumb blötläggt med jäst mjölkprodukt, låt stå i 30 minuter för att slutföra svullnad. Mash i gröt gaffel, lägg på kronan, resten i längd. Klä upp varm hatt i en timme, tvätta av.

Med kefir

Resultat: En blandning av lera och mjölkprodukt förbättrar hudens tillstånd.

komponenter:

 • 1 msk. jäst mjölkprodukt
 • 2 tsk. lera någon;
 • 2 bitar svart bröd.
Beredning och appliceringsmetod:

Bröd är blött i en sur mjölkprodukt, vi krossar det med lera, vi knådar det i mush. Applicera vid rötterna och i längd, efter 45 minuter, tvätta av.

Kockolja

Resultat: återvänder glans och densitet, förbättrar tillväxten av strängar, närmar huden.

komponenter:

 • äggula;
 • 40 gr. kardborre;
 • 2 tsk. konjak;
 • 30 ml honung;
 • 2 tsk. aloe juice
Beredning och appliceringsmetod:

Värm oljan, kombinera den med resten av produkterna, bearbeta kronan och hela längden på trådarna. Klä duschdunken och handduken i 1,5 timmar. Tvättade på vanligt sätt.

Med gelatin

Resultat: Tjocknar håraxeln, vilket gör håret mer tjockt och tjockare.

komponenter:

 • 3 delar vätska;
 • 1 del gelatin;
 • 2 tsk. ricinolja;
 • 2 tsk. kardborre.
Beredning och appliceringsmetod:

Späd gelatin med vatten i de proportioner som anges tidigare i artikeln, tillsätt oljor, applicera det på huvudet och strängarna jämnt. Rulla på filmen och en handduk i en timme. Vi tvättar bort.

Med konjak

Resultat: Cognacföreningar stärker rötterna, förhindrar förlust.

komponenter:

 • 200 ml cognac;
 • äggula;
 • citron;
 • 5 msk. l. oliv.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar allt, bearbetar trådarna, lägger på en varm keps i 50 minuter. Skölj med schampo vatten.

Med peppar

Resultat: förbättrar blodflödet, ger näring av folliklarna, aktiverar tillväxt, ökar volymen och lyser.

komponenter:

 • ett par äggulor;
 • 1 msk. l. röd pepparjord.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på äggulorna, häll peppar i dem, knäda väl. Vi bearbetar kronan och locken, lindar den med film och en näsduk. Efter 40 minuter tvätta av kompositionen, med en stark brinnande känsla kan vara tidigare för att undvika brännskador.

Med båge

Resultat: lökmask har alltid varit känd för sin positiva effekt på håret. Eliminerar alopeci, förbättrar tillväxt, lägger till glans.

Komponenter, 1 msk. l.:

 • majonnäs;
 • lökjuice;
 • honung;
 • olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från glödlampan får vi färsk juice, kombinera med resten av komponenterna. Den resulterande kompositionen gnids in i huden, resten fördelas genom tillväxt. Dribba huvudet i en timme. Tvätta av, för att eliminera obehagligt doft av lök, kan du skölja huvudet med vatten med lavendel eterisk olja eller någon annan.

Video recept: De bästa hemlagade maskerna för hårdensitet

Recensioner om användningen av populära recept

Regelbundet använder en mask för hår benägen för fett, helt nöjd med resultatet. Sebaceous körtlar började arbeta mer måttligt, håret är mer lydigt, glittrande och i volym blev det mer.

Veronica, 30 år gammal

Jag använder honungs- och äggmasker och växlar dem. Jag är helt nöjd med resultaten, strängarna har blivit tjockare, frisyren skiner och blir mer voluminös och växer snabbare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hemmasker för densitet och snabb hårväxt

Hemmagjorda masker för hårdensitet är ett utmärkt verktyg. Ju äldre en person blir, desto mindre blir hans hår, när det börjar falla. För att förhindra håravfall och göra håret tjockare kan du använda specialverktyg för att stärka och odla dem. Och det finns ett annat mycket effektivt sätt - hemlagade masker. Masker för hårdensitet kokas hemma kan stimulera tillväxten av nytt hår, samt stärka rötterna av befintligt hår. Det handlar om dessa masker och kommer att diskuteras i den här artikeln.

De mest effektiva delarna av masker för hårdensitet är burdock, ricinus och kokosoljor, örtdekok, jäst, lök och vitlök. Närvaron av dessa produkter i hemmet maskerar verkligen håret, accelererar blodcirkulationen i hårbotten och stimulerar hårväxten.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASK APPLICATION TECHNOLOGY

Av stor betydelse är rätt teknik att applicera en mask för hårets tjocklek.

 1. Tio minuter före proceduren rekommenderas att massera hårbotten med intensiva rörelser. Under applikationen bör du också göra en massage, bara lättare i cirkulära rörelser.
 2. Rehabiliteringskursen innehåller arton till tjugo procedurer som ska utföras 1-2 gånger i veckan. Då är det viktigt att ge ditt hår vila i ungefär två eller tre månader och genomföra en behandling och återhämtning.
 3. Var noga med att testa den beredda kompositionen för en mask för förekomst av allergiska reaktioner.
 4. Overexposure masker borde inte vara i hopp om att du kommer att få mer effekt. Detta kommer att leda till att huden blir beroende av de aktiva ingredienserna som används, och i slutändan upphör de att ge ett positivt resultat.

HEAD MASSAGE

Det finns en variant av låg densitet, när en del av dina hårsäckar bara "sover". För att väcka dem, gör en vanlig huvudmassage.

Aktiverande blodcirkulation ger alltid positiva resultat - efter några veckor kommer du att märka en elastisk volym på huvudet.

 1. Massage kan göras med fingrar, knackar på huvudet, masserar huden i cirkulära rörelser och drar lite hårsträng vid strängen.
 2. Passar även för detta ändamål massageborste med en stel borste och avrundade ändar (men överdriv inte det).
 3. Saltmassage, som kan utföras med regelbundet grovt salt efter tvättning av huvudet (kräver extra sköljning).
 4. Det finns specialutrustning till salu: Murashka massager (det kallas också "Magic Fingers", "Antistress" etc.) och andra gillar det.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - MASS KLASSIFICERING

Masker för att förbättra tillväxten och öka hårets tjocklek är uppdelade i:

 • näringsrika - stärker utbudet av hårsäckar med näringsämnen
 • stimulerande - irriterar hårbotten och accelererar hårväxten.

NUTRITIONAL MASK

Sammansättningen av näringsmassorna innehåller huvudsakligen vegetabiliska oljor. Det bästa resultatet är att man använder burk, olivolja och ricinoljor. Det är nog att göra oljemaskar 1 gång i 7-9 dagar för att få ett utmärkt resultat. Men sådana masker tvättas bort väldigt illa.

Näringsrika masker är också förberedda med ägg, kosmetisk lera, kefir, yoghurt, honung, bananer, svartbröd och jäst.

STIMULERANDE MASKER

Stimulerande masker kokas oftast med senap, peppar och lök. De är mycket effektiva, men det är väldigt svårt att bli av med lök lukten, och peppar binder när det kommer i dina ögon. Även alla dessa masker orsakar bränning av huvudet. Den bästa effekten har en senapsmask.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - HEMRESERVER

KEFIR-BREAD MASK MED Henna FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger hårvolymen, visuellt gör den tjockare, återvänder glans, gör den mjuk och smidig.

Ingredienser.
Kefir - 200 ml.
Henna - 1 tsk.
Rågbröd - två bitar av smulor.

Beredning.
I henna lägg till kefir och bröd. Blandningen lämnas stå i fem minuter och appliceras sedan på hårbotten och hela längden av förvasket och torkat hår. Mask håller i en halvtimme under filmen och en handduk. Skölj med varmt vatten med äppelcidervinäger (per liter vatten 1 tsk. Vinäger). För att undvika förändring av hårfärg rekommenderas blondiner att göra denna mask utan att lägga till henna.

OLJE-LEMON MASK FÖR OLJEHÅR

Action.
Gör hår tjockare, närmar, rensar, ger sken.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Castorolja - 2 msk. l.
Citronsaft - 4 tsk.

Beredning.
Blanda oljor, värm i ett vattenbad, ta bort och tillsätt citronsaft. Applicera på rent och torrt hår, massera hårbotten. Mask att hålla under filmen och en handduk i en halvtimme, och tvätta sedan med schampo.

HONESALT MASK MED MÄRKE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken gör håret tjockare, glänsande.

Ingredienser.
Cognac eller vodka - 0,75 kopp.
Flytande honung - 1 msk. l.
Havssalt -1 msk. l.

Beredning.
Kombinera alla ingredienser och insistera på omslag på en mörk och sval plats i fjorton dagar. Den resulterande kompositionen appliceras med långsamma massrörelser i hårbotten. Blötlägg masken under filmen och en varm handduk i en timme. Förfarandet är gjort på otvättat hår. Tvätta av masken med varmt vatten med en mild schampo.

GUL MASK MED PEPPER FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Masken ökar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar tillväxten, ger hårdensiteten, lyser, förbättrar deras utseende och tillstånd avsevärt.

Ingredienser.
Äggulor - 2 st. (med medelhårslängd kan mängden ökas eller minskas).
Redpepparpulver eller tinktur - 1 msk. l.

Beredning.
Komponenter för att ansluta och gnida i hårbotten. Vik upp filmens topp och linda en varm handduk. Tvätta av kompositionen efter fyrtiofem minuter med ett mildt schampo (du kan ta barnet). Om masken är stark, skölj den oavsiktligt bort. Nästa gång, ta lite mindre peppar eller använd senap.

MUTTON OCH HERBAL MASK

effekt
Denna mask stimulerar hårväxten och dekorerar, det är bra för alla typer.

ingredienser
Torkat blad av mint - 1 liter
Torkad rosmarin, basilika och salvia - på 1: a århundradet l.
Äppelvinäger - 1 kopp
Eteriska oljor av mint och lavendel - 3 droppar

beredning
1 msk varje ört behöver pundas och blandas. Häll 1 glas äppelcidervinäger, tillsätt 1-2 droppar mintolja och 2-3 - lavendel. Infusera blandningen på en mörk plats i en glasbehållare i ca 2 veckor.

Strained infusion i mängden 2 msk. utspätt i 200 ml vatten och gnidts in i huden. Förfarandet görs bäst på kvällen för att lämna masken för att påverka natten.

Det rekommenderas att upprepa en gång i veckan.

MASK AV DIN HNS

effekt
Det är gjort elementärt och har en mycket fördelaktig effekt på håret.

ingredienser
Henna iranska eller färglösa - 1 pack

Användning av
Vi köper Henna. För brunhåriga kvinnor och brunetter - iranska vanliga; för blondiner eller de som inte vill byta skugga till kastanj, - färglös. Följ anvisningarna på förpackningen och applicera den på håret.

Henna förtjockar håret och omsluter det, så frisyren ser tjock och frodig ut, särskilt efter flera sessioner.

KEFIR EGG MASK MED COCOA

effekt
Denna mask är utmärkt för att öka hårdets densitet och är perfekt för vilken typ som helst.

ingredienser
kefir - 1/2 kopp
ägg - 1 st
kakao - 1/2 tsk

beredning
Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hårrötter. Efter några minuter, när det första lagret av masken torkar lite ut, applicera ett annat lager. Denna procedur måste upprepas flera gånger och sedan sätta på huvudet cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta av masken efter 25 minuter. Samtidigt behöver du använda ett mildt schampo. När du tvätter håret kan du skölja dem med avkok av nässla. Denna mask ska göras 3 gånger i veckan. Om du applicerar det i tre månader blir ditt hår mycket tjockare.

MÄLK OCH ALMOND MASK

effekt
Denna mask kommer att främja en mer intensiv tillväxt av ditt hår.

ingredienser
Mandel - 1/2 kopp
Mjölk 1 kopp

beredning
För att förbereda denna mask ska finmalda mandlar blandas med mjölk tills konsumtionen av sur grädde nås. När masken är klar, applicera den på ditt hår och lämna det där i ett par timmar.

NIPPER MASK FÖR HÅRVÄXT

effekt
Denna mask stimulerar perfekt hårväxt genom att förbättra blodcirkulationen.

ingredienser
Kockolja - 1: a
Äggula - 1 st
Cognac - 1chl
Flytande honung - 1chl

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas noggrant och gnidas in i hårrötterna. Den återstående blandningen kan jämnt fördelas över hela längden av håret. För att effekten av masken kommer snabbare, värm huvudet med cellofan och en varm handduk. Efter 1 timme kan masken tvättas av med schampo.

EGG-LEMON MASK MED COGNAC OCH OLIVOLJE FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårväxten, ger dem tjocklek och glans, ger näring till huden och hårroten.

Ingredienser.
Olivolja - 4 msk. l.
Cognac - 200 ml.
Äggula - 1 st.
Citronsaft är ett medium citron.

Beredning.
Komponenterna blandas i en homogen blandning och gnuggar i hårbotten, resterna fördelas genom håret. Härifrån, som vanligt, linda med en omslag och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken. Om nödvändigt, använd schampo två gånger.

ÄGG OCH OLJHÅRMASKIN

Action.
Det närmar sig, ger glans, gör håret tjockare och mer voluminöst.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 tsk.
Cognac - 1 tsk.
Äggula - 1 st.

Cooking.
Värm oljan och tillsätt de övriga ingredienserna. Att applicera struktur på huden, gnugga i rötterna, och sedan på hela längden av håret, var uppmärksam på tips. Sammansättning att hålla sig under filmen och en handduk och en halv timme. Tvätta håret med schampo efter en viss tid.

HÅRMASKIN MED DIMEXID

Action.
Stimulerar tillväxten, ökar tjockleken, lägger till glans, vitaminer och återställer metabola processer i hårbotten.

Ingredienser.
Kockolja - 2 msk. l.
Oljelösning av vitamin E - 2 tsk.
Oljelösning av vitamin A - 2 tsk.
Citronsaft - 1 tsk.
Dimexidumlösning - 1 tsk.

Beredning.
Kockolja värms upp i ett vattenbad. Tillsätt vitaminer, citronsaft till varm olja, blanda upp allt och injicera Dimexidum-lösningen. Mask med Dimexide håller sig under filmen och en handduk i en timme, skölj sedan med schampo.

EGG-HERBAL MASK FÖR HÅRDENSITET

Action.
Beroende på vilken typ av hår vi väljer rätt gräs: För lätta - Kamille, för mörka - Nässla eller St John's wort, för röda - Calendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Infusion kombinerad med äggula och applicera på hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med en film och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med rinnande varmt vatten.

HONESALTMASK FÖR HÅRSTYRNING

effekt
Hemmagjorda masker för hårdets densitet, som innehåller salt, hjälper till att stärka hårsäckar, vilket innebär att ditt hår inte kommer att falla ut.

ingredienser
Grovt salt - 1 kopp
Cognac - 1 glas
Honung - 1 kopp

beredning
Alla dessa komponenter måste blandas och läggas i 2 veckor på en mörk plats. Då måste du sätta en mask på hårrötterna, värma huvudet och behåll masken i 1 timme. Skölj av denna mask utan att använda schampo. Det blir tillräckligt varmt vatten.

Honey and Herbal Mask för hårdhet

Action.
Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula. Masken ger volymen och densiteten i håret, rengör huden, ger jämnhet och glans.

Ingredienser.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Flytande honung - 1 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. Kombinera infusionen med honung och applicera i hårbotten och hela längden på rent och torrt hår, linda med folie och en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med varmt vatten.

YEAST MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Gör hår tjockare, näring, ger glans. Beroende på hårtyp, välj lämpligt gräs: för ljuskamomill, för mörkskinn eller Johannesjurs, för rödkalendula.

Ingredienser.
Bakersjäst - 1 msk. l.
Avkok lämplig för ditt hårhår - 2 msk. l.
Äggula - 1 st.
Kock (eller mandel) olja - 2 msk. l.

Beredning.
Först måste du förbereda ett avkok, receptet är vanligtvis listat på lådan. Om inte, då: 2 msk. l. örter häll kokande vatten, håll på ett vattenbad i tio minuter, ta bort och insistera på att kyla, dränera. I infusionen tillsätt hackad jäst och vispadgöss. Blanda allt och lämna på en varm plats i fyrtio minuter. Lägg sedan till olja i kompositionen. Applicera med massrörelser i hårbotten och sprida sig över hela längden på håret. Skydda med plastfolie och linda med en handduk. Efter fyrtio minuter, skölj huvudet med varmt vatten, om nödvändigt, använd schampo. Som en balsam är det effektivt att använda färdig växtbaserad avkok.

OLJA-ALCOHOL MASK FÖR VÄXT OCH DENSITET AV HAIR

Action.
Stärker, läker hårbotten, gör den tjockare.

Ingredienser.
Castorolja - 2 msk. l.
Alkohol - 2 msk. l.

Beredning.
Anslut komponenterna, gnugga blandningen i rötterna två gånger i veckan. Håll i 30 minuter och tvätta håret med schampo. Skölj med varmt vatten, sura med citronsaft och ättika (per liter vatten - saften av en halv citron och en matsked vinäger).

Oljemask med viktiga oljor för alla hårtyper

Action.
Stärka håret, desinficera hårbotten, ge glans, gör det tjockt och lättsamt. För densitetspreferensen bör ges till eteriska oljor av mint, lavendel, rosmarin, salvia, basilika.

Ingredienser.
Jojobaolja (eller burdock, castor) - 2 msk. l.
Mint eterisk olja - 3 droppar.
Lavendel eterisk olja - 5 droppar.

Beredning.
Jojobaolja värms och kombineras med eteriska oljor. Gnid kompositionen i rötterna och sprid över hela längden av håret med hjälp av en träkam. Från ovan är det möjligt att bära ett duschlock för bekvämlighet. Tvätta av masken med schampo om en timme.

NUT MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Det ger tjocklek och glans till hår, renar, stimulerar tillväxten av nytt hår, vars folliklar är i vila.

Ingredienser.
Tallötter - 1 handfull.
Några varmt vatten.

Beredning.
Krossa nötterna med en pestle i en mush, i färd med att lägga lite vatten. När du får gröt, lägg den i ugnen, värmd till 150 grader, i en halvtimme. Det borde finnas en massa som liknar mjölk. Denna mjölk bör dagligen gnidas in i rötterna och hårbotten. Behandlingsförloppet är två månader. Då samma paus, och igen kursen.

ALMAN MASK FÖR ALLA HÅRTYPER

Action.
Stimulerar hårsäckar och hårväxt, ger volym och densitet.

Ingredienser.
Skalad mandel - en handfull.
Varmt vatten (vissa).

Beredning.
Nötter pund i mush, lägga vatten till processen. En krämig massa bör bildas. Att applicera strukturen på håret och att hålla en timme. Skölj med rinnande vatten.

För att öka effektiviteten hos masken för densiteten av hårbaserade oljor (kardborre, ricinus, mandel, jojoba), kan du lägga till tre droppar essentiell oljecedar.

FÖRSTÄLLNINGSMASKIN MED MAYONESIS

effekt
På grund av innehållet av majonnäsägg och vegetabilisk olja. Denna mask kommer perfekt näring och stärker håret, samtidigt som det ger tjocklek och pomp.

ingredienser
Majonnäs -1 msk
Fettolja (kan vara vilken som helst: oliv, persika, grönsak, mandel, etc.) - 1 tsk.
Ägg - 1 st

beredning
Alla ingredienser blandas grundligt. Applicera den resulterande massan på hårrötterna, om blandningen förblir, fördela sedan över hela längden. Håll i 2 timmar.

STIMULERA VÄXTEN BOTTOM HAIR MASK

effekt
Främjar hårväxt lök mask.

ingredienser
Lök - 2 st
Morötter - 1 st
Fettolja (olivolja, ricinus, burdock) - 1 msk

beredning
Saften av två lökar blandade med saft av en morot, tillsätt en sked olja (oliv, ricin, burdock). Håll minst en timme.

Hemmasker för täthet och snabb hårväxt - DUSTING INSIDE

För hårets densitet och tillväxt är det inte alltid tillräckligt bara kosmetiska förfaranden - de kan ge en tillfällig effekt. Trots allt, om kroppen inte tar emot näringsämnen från var att dra sitt hår?

Användbara hårprodukter:

 1. Proteiner - kött, fisk, ägg, mejeriprodukter. De är en slags "byggstenar" för hårväxt.
 2. Fetter som ingår i nötter och frön, liksom i oljor av vegetabiliskt ursprung (solros, olivolja, majs, etc.). De är väldigt viktiga för bildandet av nya hårsäckar, vilket är anledningen till att de som är på en fettfattig diet ofta förlorar håret kraftigt.
 3. Vitaminprodukter - alla grönsaker och frukter (helst utan värmebehandling).

Vet: om du verkligen behöver överraska alla med ditt hårs glans - du kan uppnå detta, men inte på en dag eller en vecka, utan på minst 2 månader.Nästa Artikel
Det bästa receptet på hemlagad hårmask med senap och socker för hårväxt