Hemlagade hårväxtmaskor - 14 recept


Vad händer om håret inte växer så fort vi vill? Är det sant att endast dyra professionella kosmetika kan klara av denna komplexitet? Är det möjligt att lösa problemet med hjälp av olika masker utan att gå hem? Är du intresserad av svaren på dessa viktiga frågor för varje kvinna? Då hittar du dem nedan. Denna artikel presenterar de bästa receptmaskarna för hårväxt, som kan förberedas hemma.

Om du är upprörd av hårväxten, men du är inte redo att köpa färdig medicinsk kosmetika, finns det en enkel lösning: förbereda hårprodukterna själv. Detta hänvisar till hemlagade masker för snabb tillväxt och hårdhet, för vilka endast naturliga ingredienser används och ibland - säkra kemiska föreningar: i sin säkerhet kan du vara 100% säker. Dessutom är kostnaden för hemmetoder flera gånger lägre, så kvinnor på alla nivåer av rikedom har råd med det.

Rekommendationer för användning av masker för hårväxt

 • Ingredienserna i maskerna är bara färska och naturliga ingredienser. Till exempel, om ett smör (bas eller eter) har en svampig lukt, det har blivit dim och har ändrat färg, kan du inte använda den.
 • Om en kemikalie ingår i receptet för en hårmask, bör handskar användas vid applicering.
 • Innan du använder den nya masken, testa för känslighet. Dropp lite på handleden, inloppet av armbågen eller området bakom örat. Om du inte märker utseendet av en stark brännande känsla, rodnad eller klåda efter en kvart i timmen kan du använda den här masken.
 • Några hem rättsmedel tillämpas för att städa håret, medan andra till smutsiga. Följaktligen bör de tvättas av med rent vatten eller schampo vatten. Valet beror inte bara på hårets renhet utan även på komponenterna i produkten: olja och ägg masker tvättas av med schampo, och för resten kan du använda vanligt rent vatten.
 • För att förbättra effekten av produkten, innan du kombinerar den, kamma noga med att massera huvudet.

Recept masker för snabb hårväxt

Kontrollera noga kontakten med hårprodukter. Sammansättningen av vissa receptmaskar för hårväxt är brinnande komponenter - peppartin, senap, alkohol, kan överdriven håret.

Kanel mask

Kanel innehåller järn, kalium, vitaminer PP, C, B, A, panthenolsyra, aska. Hemmedel för hår med tillägg förbättrar blodtillförseln till hårsäckarna, vilket leder till ökad hårväxt och glans.

 • Ingredienser: Kanelpulver - 1 tsk., Arganolja - 1 tsk., Kokosolja - 1 tsk., Honung - 3 tsk.
 • Hur man lagar mat: Värm honung och kokosolja. För detta kan du använda både mikrovågsugn och vattenbad. När dessa ingredienser smälter, kombinera dem med resten och rör om.
 • Hur man ansöker: Applicera det på torra strängar från rötterna till spetsarna medan masken fortfarande är varm. Wrap med polyeten och en handduk, vänta en halvtimme och skölj med schampo.

Senapsmask

Senap förbättrar blodflödet genom att stimulera näring och blodtillförsel till hårlampan. Kvinnor som gör masker med senapspulver noterade ökad hårväxt och stabilisering av talgkörtlarna.

 • Ingredienser: Senapspulver - 2 msk. l., äggula - 1 st, någon basolja - 2 msk. l., varmt vatten - 2 msk. l., socker - 2 tsk.
 • Hur man lagar mat: Senapspulver späds ordentligt med vatten, tillsätt de övriga ingredienserna, blanda.
 • Hur man ansöker: Fördela masken på håret, var särskilt uppmärksam på rotområdet. Wrap med cellofan och en handduk, vänta 10-40 minuter (beroende på graden av bränning), tvätta av med schampo vatten.

Senap bränner starkt, så du kan inte använda en sådan mask, om det finns repor och kokar.

Lökmask

Sammansättningen av lök är mikrodelar och vitaminer, så medlen styrker håret, påskyndar tillväxten, skyddar mot brott och förlust.

 • Ingredienser: Lökjuice - 2 msk. l., burdockolja - 2 tsk., citronsaft - 2 msk. l., morotsjuice - 2 msk. l.
 • Hur man lagar mat: Värm oljan, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.
 • Hur man ansöker: Applicera masken för hårväxt i basalområdet, gnugga det noggrant med massagerörelser i huden, lägg sedan i cellofan och sätt på en handdukslock. Vänta en halvtimme och skölj med schampo.

För att minska den karaktäristiska lukten, torka lökjuice genom en sil eller ostklaff.

Mask med peppartinktur

Peppartinktur tippar huden, på grund av vilken det finns en aktivering av hårsäckar. Håret växer bättre och slutar tunna.

 • Ingredienser: Peppartinktur - 1 msk. l., juice aloe rum - 1 msk. l., äggula - 1 st.
 • Hur man lagar mat: Kombinera ingredienser, rör om.
 • Hur man använder: Verktyget används för rotzonen. Gnid det i hårbotten, men applicera inte på spetsarna - det torkar strängarna. Wrap och varma, vänta en halvtimme och skölj med schampo.

Honung Brandy Mask

Cognacalkohol aktiverar näring av hårlök, varför hårväxten aktiveras. Cognac-tanniner och syror torkar lätt strängarna, vilket hjälper till att hantera deras alltför stora fettinnehåll. Honung innehåller B-vitaminer, jod, zink, järn och koppar. Dessa komponenter stimulerar hårets tillväxthastighet, förbättrar talgproduktionen, bekämpar spetsens tvärsnitt och ger mjukhet åt strängarna.

 • Ingredienser: Cognac - 3 msk. l., honung - 1 msk. l.
 • Hur man lagar mat: Honung ska vara flytande och varm. Värm det med vattenbad och häll sedan brännvin.
 • Hur man ansöker: Den resulterande blandningen appliceras på våta strängar. Wrap cellofan och isolera. När det tar en halvtimme, tvätta av masken med schampo.

Eftersom masken visar sig vara vätska, rekommenderas att stänga axlarna och nacken för att skydda mot eventuella fläckar. Tänk på att honung är en mycket allergiframkallande produkt.

Mask med vitaminer

B-vitaminer stärker hårväxten, närmar hårsäckar, förstör mjäll, stärker lockar, ger dem glans. Vitamin A (retinol) har en skyddande effekt och gör håret elastiskt. E-vitamin har antioxidantegenskaper.

 • Ingredienser: Vitamin B3 - 5 g, vitamin E - 5 g, vitamin A - 5 g, äggula - 1 st., Linolja - 2 msk.
 • Hur man lagar mat: Varm lin olja i ett vattenbad. Häll sedan i samma behållare vitaminer och äggula, var noga med att blanda alla ingredienser.
 • Hur man ansöker: Maskan appliceras på fuktigt hår. Först och främst bör det gnidas in i rotszonen och fördelas sedan längs strängarna till spetsarna. Wrap och varma. Kontakt tiden är upp till 2 timmar. Skölj med schampo vatten.

Mask med eteriska oljor

De aktiva ingredienserna i eteriska oljor kännetecknas av antiseptiska, stimulerande och antipruritiska egenskaper. Med korrekt användning av masker med olja av mint, citron, ylang-ylang, bergamot, rosmarin, salvia, lavendel och andra växter ökar tillväxten av strängarna, kliar, seborré och mjäll reduceras, hårsplittring förhindras.

 • Ingredienser: Basolja - 100 ml, eterisk olja - 2-4 droppar.
 • Hur man lagar mat: Blanda oljor och blanda.
 • Hur man ansöker: Applicera produkten på torra trådar, linda och värma. Tvätta av med schampo efter 2 timmar.

Te Mask

Under framställning av hemgjorda hårväxtmaskor används opackat te, företrädesvis av tillräckligt hög kvalitet. Svart används för färgning, grön används för att bekämpa mjäll, vit används för att öka kretsens tillväxt.

 • Ingredienser: Torrt te - 1 msk. L., torra örter (salvia, oregano, kamille, nässla) - 1 msk. l., en bit rågbröd utan skorpa, kokande vatten.
 • Hur man lagar mat: Häll torra örter och te med kokande vatten, lämna i en halvtimme, sval, spänning. Tillsätt det smuliga brödet och blanda blandningen noggrant.
 • Hur man ansöker: Applicera blandningen på håret, linda och värma, vänta 2 timmar, skölj utan att använda schampo.

Ginger mask

Ingefära innehåller natrium, magnesium, järn, mangan och andra spårämnen, C-vitamin, nikotinsyra, fettsyror, tiamin, aminosyror, eteriska oljor, riboflavin. Dessa komponenter värmer hårsäckarna, så håret växer snabbare.

 • Ingredienser: Jordgubbe - 1 msk. l., burdockolja - 2 msk. l., brandy - 1 msk. l., essentiell olja till din smak - 4 droppar.
 • Hur man lagar mat: Mala ingefära i en rivare eller i en mixer, värmebordolja, kombinera och blanda alla ingredienser.
 • Så här appliceras: Gnid produkten i hårrötterna och fördela resten över hela längden. Wrap och värm håret, låt maskkomponenterna fungera i 30 minuter, skölj sedan med vatten och schampo.

Burdock Mask

Kockolja berikar locken och förbättrar blodflödet till hårbotten. Håret växer snabbare, blir starkare och mer elastiskt, får mjukhet och glans.

 • Ingredienser: Kockolja - 2 msk. l., nässla - 2 msk. l., kokande vatten - 1 msk.
 • Hur man lagar matlagning: Häll nätkärnan med kokande vatten, lämna i en kvart i timmen, spänn genom ostkorg eller sil. Anslut med burdock olja uppvärmd i ett vattenbad. Blanda noggrant.
 • Hur man ansöker: Mask för hårtillväxt appliceras på smutsiga torra krullar. Efter applicering, wrap hår med en film, varma med en handduk eller ett ullsjal. Vänta en halvtimme och skölj med schampo.

Aloe Vera mask

Växten innehåller vitaminerna B, C och E, allantoin, beta-karoten och antioxidanter. Användningen av home remedies med aloe juice leder till ökad hårväxt, minskar deras ömhet och förlust, deras förvärv av silkighet och elasticitet. Fonder med aloe är bra för manifestationerna av seborré och högt fett hår.

 • Ingredienser: Aloe juice - 1 msk. l., äggula - 1 st., burdockolja - 1 msk. L., nässlextrakt - 2 msk. l.
 • Hur man lagar mat: Klipp av det köttiga aloebladet, skölj, skala och hugga, passera genom köttkvarn, använd en mixer eller pressa saften genom gasbindning. Blanda med resterande ingredienser.
 • Så här ansöker du: Applicera på rotzonen. Kontakttiden är en halvtimme. Tvätta av masken med schampo.

Om du har förberett för mycket juice, lägg det i en glasbehållare i kylskåpet: lagrat under sådana förhållanden, förlorar saften av en månad inte dess fördelaktiga egenskaper.

Ättiksyra

Naturliga ättika innehåller vitaminer som C, E, A, B, liksom organiska syror, enzymer och spårämnen. Hemlagade produkter med vin eller äppeläger gör håret glänsande, smidigt, mjukt, kämpa mjäll och öka tillväxten.

 • Ingredienser: Äpple / vinäger - 1 msk. L., Honung - 2 msk., Persikolja - 1 msk. l.
 • Hur man lagar mat: Komponenter att kombinera och rör om.
 • Hur appliceras: Sprid kompositionen på håret, vänta 2 timmar, skölj med schampo.

Använd endast ekologisk ättika (perfekt kokt på egen hand). När du byter ut en naturlig produkt med essens eller ättika, kan du "brinna" håret.

Mask med rågbröd

Som en del av rågbröd innehåller vitamin B, E, PP, A. Om tillämpas systematiskt för att dölja håret med rågbröd, de blir tjockare, växa snabbare, normalisera talg, är mjäll och fet seborré.

 • Ingredienser: Rågbröd - 200 g, lätt öl - 1 msk.
 • Hur man lagar mat: Mala bröd, förskär skorpan. Häll öl och mjukna, slå sedan med en mixer.
 • Hur man ansöker: Applicera den resulterande vattnet på torrt hår, wrap och varma. När en timme har passerat, skölj med vatten utan schampo.

Dimexid Mask

Masker med dimexid kännetecknas av ökad blodtillförsel till hårsäckarna och hårnäringen. Dimexid har en uttalad transportfunktion: den transporterar maskins aktiva komponenter djupt in i huden. Detta är en av anledningarna till att intensiteten i hårväxten ökar.

 • Ingredienser: Basolja - 4,5 msk. l., dimexid - 1,5 msk. l.
 • Hur man lagar mat: Värm oljan med vattenbad eller mikrovågsugn, kombinera med dimexid. Förbered masken i gummihandskar, eftersom det blir svårt att få utspädd läkemedel på huden med svåra brännskador och urtikaria.
 • Hur man ansöker: Sprid över håret, linda i cellofan och värme. Vänta 60-90 minuter och skölj med schampo. Ett särdrag hos hemmetoder med dimexidum är deras sällsynta användning: en engångskurs innehåller upp till 10 procedurer. Klyftan mellan kurser ska vara 3-4 månader.

Dimexid används inte under graviditet och amning, problem med det kardiovaskulära systemet, nedsatt leverfunktion och njure, ögonsjukdomar, stroke.

video

Efter att ha tittat på videon ser du att varje kvinna har beprövade tips om hur man gör hemlagade hårtillväxtmaskar. Och vilka naturliga masker brukar du använda? Dela ditt favoritrecept så att andra kan prova det själv.

Masker för täthet och hårväxt hemma

Sidinnehåll:

Tjockt, glänsande och friskt hår - varje kvinnas önskan, men miljöförorening, stress, hälsoproblem gör vårt hår tunt och livlöst. Hår- och skönhetsprodukter erbjuder lösningar på dessa problem, men i motsats till vad de lovar kan aggressiva kemikalier göra håret ännu mer skadat.

I princip finns det ingen anledning att spendera pengar på dyra förfaranden och produkter. Det finns många naturläkemedel där du kan göra effektiva hårmaskar för täthet och snabb tillväxt hemma.

Orsaker till håravfall och gallring

Möjliga orsaker till håravfall och gallring, som bör elimineras till maximalt från ditt liv:

 • fysisk eller emotionell stress
 • hormonell obalans
 • vitaminbrist för hår,
 • miljöförorening
 • allergi,
 • använder fel hårvårdsprodukter,
 • dålig daglig hårvård
 • ärftlighet.

Masker för täthet och hårväxt hemma

Vi uppmärksammar en översyn av de bästa sätten för täthet och hårväxt hemma med enkla recept. Läs också: Masker för ansiktet för tonåringar hemlagade recept

Enkla masker för hårdensitet från ägg hemma

Regelbunden näring av hårprotein är viktig, vilket gör håret tjockare och accelererar tillväxten. Hemma kan du förbereda de mest effektiva hårmaskorna från ägg.

Recept 1. Ta ett eller två ägg, beroende på hårets längd och vispa dem. Applicera äggmasken på fuktigt hår i ca 30 minuter och täck huvudet med en omslag. Tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan använda denna mask för tillväxt och tjocklek en eller två gånger i veckan.

Recept 2. Ett annat hemlagat recept - äggmask för massage. Blanda en äggula, en matsked av hår olja efter eget val (till exempel kokos, burdock, olivolja, jojoba) med två matskedar vatten. Använd denna blandning att noggrant massera hårbotten i 10 minuter, håll sedan vid 20 minuter håret att massera hårbotten med denna anläggning varje vecka, och efter bara några behandlingar kommer du att märka en avsevärd förbättring - håret blir tjockare och mer motståndskraftig för att accelerera sin tillväxt.

Masker i olivolja för hårväxt och tjocklek

Olivolja kommer också att lägga till tjocklek på ditt hår. Dessutom hjälper det att mjuka och stärka dina lockar. Detta är ett av de mest populära verktygen för att göra hemlagade hårmaskor.

Recept 1. Massage håret och hårbotten med varm olivolja och lämna den på håret i 30-45 minuter. Tvätta håret noga med ett mildt schampo. Du kan också lämna olivolja som en mask på håret för natten och tvätta det på morgonen.

Recept 2. Blanda 2 matskedar olivolja med 2 matskedar honung. Låt blandningen stå på håret i 30-60 minuter under filmen och en varm handduk, och tvätta sedan håret.

Använd dessa produkter en eller två gånger i veckan.

Masker för densitet och snabb hårväxt med avokado

Avokado hjälper också till att öka hårets tjocklek, eftersom det fuktar och lägger volymen till ditt hår. I denna frukt finns proteiner och vitaminer A, D, E och B6, magnesium, folsyra, aminosyror, koppar och järn, vilket bidrar till den totala förbättringen av håret och deras tillväxt. Vi erbjuder två enkla recept av masker för densitet och snabb hårväxt hemma från denna exotiska frukt.

Recept 1. Gör en blandning av mosad en avokado, mosad en banan och en matsked olivolja. Applicera masken med massagerörelser i hårbotten, fördela hårets rester. Lämna avokado masken på håret i 30 minuter under en omslag och en varm handduk eller ulllock.

Recept 2. Du kan också göra en närande hårmask genom att blanda två matskedar vetegroddarolja med en halv mogen avokado, mashed i potatismos (dubbelt så många ingredienser med långt hår). Applicera masken för att rengöra håret i 30-40 minuter, täck med film och handduk.

Använd någon av dessa avokado hårmaskar för att växa och tjocka håret en gång i veckan.

Castorolja för hårväxt och densitet

Massera hårbotten med ricinolja är ett av de enklaste sätten att få tjockare hår hemma. På grund av sin höga viskositet täcker den noga håret och skyddar det från att falla ut. Dessutom finns det mycket vitamin E och fettsyror i ricinolja, vilket främjar snabb hårväxt.

Förberedelse av masker för hår från ricinolja

 • Värm en blandning av lika delar av ricinus och kokosnötolja. En ricinolja hjälper också håret, det är bara för tjockt och obekvämt att applicera.
 • Applicera oljan i hårbotten med massagerörelser, sprida den över håret med en kam.
 • Täck håret med en handduk fuktad med varmt vatten.
 • Lämna ricinolja på håret i minst en timme, och tvätta sedan håret med schampo som vanligt.
 • Använd det här verktyget en gång i veckan för att njuta av glänsande och tjockt hår.

Soda för att ge hårvolymen och densiteten

Bakpulver fungerar bra på tunt hår, vilket gör det mer voluminöst. Soda drar väl ut smuts och kemikalier från hud och hår, det visar sig vara en bra skrubb.

Recept. Ta din vanliga mängd schampo och tillsätt 1 tesked soda. Blanda ingredienserna och applicera på håret i 5 minuter. Skölj med kallt vatten.

Tänk på att läsk inte är lämplig för torrt hår, eftersom det är mycket torrt. Håll inte heller en sådan mask på håret i mer än 5 minuter.

Honung att reparera hårskador och deras tjocklek och tillväxt

Honung har en rik komposition av vitaminer och mineraler, tack vare vilken den används ofta i ett antal skönhetsritualer hemma. Detta är ett utmärkt botemedel mot tunt hår, eftersom det "reparerar" det, vilket eliminerar skador och tvärsnitt. Honung gör också håret glänsande och volumint, fuktar det. Regelbunden användning av honung gör håret tjockare och friskare.

Recept för en enkel mask med honung. Slå 2 ägg och tillsätt tre matskedar flytande honung. För att honung ska bli flytande måste den upphettas, men den måste kylas innan den läggs till masken. Häll honung i ägget och vispa igen. Applicera masken på håret i 1 timme under filmen och en varm handduk eller ulllock.

Massage med kokosolja för hårväxt och hårdensitet

Kokosolja är ett utmärkt sätt att uppnå hårdensitet hemma. Den innehåller fördelaktiga fettsyror och E-vitamin, skyddar hårbotten från bakterier, fuktar hår. Kokosolja bör värmas upp och masseras med hårbotten. Detta kommer att bidra till hårväxten och öka densiteten.

Massage med kokosolja stimulerar hårsäckar och gör håret tjockt och glänsande. Efter applicering av oljan på hårbotten och håret med massagebevegelser, täck huvudet med en film och en handduk, håll i 1 timme.

Öl för hårdensitet

Öl tjocknar håret och ger volym. Dessutom innehåller öl proteiner som ger hårstyrka och glans.

Receptmask öl med ägg. Blanda 100 ml öl och 2 äggulor. Applicera blandningen i håret i en halvtimme under duschdräkt eller film. Skölj noga med schampo.

Gelatin för hårdensitet

Gelatin är ett annat mirakelmedel för fint hår. Det gör håret tjockare och skyddar det. Sätt två teskedar gelatin i ditt schampo och håll hårshampo med gelatin på håret i 5 minuter medan du tvättar håret.

Masker för täthet och hårväxt recept

I själva verket är det omöjligt att öka hårdets densitet med hjälp av kosmetika och omsorgsmedel. Forskare har visat att även före födelsen av en person läggs antalet hårsäckar på huvudet på den genetiska nivån. Men det som verkligen görs hemma är att ta hand om sund glans, jämnhet och volym. Lush glänsande hår verkar alltid visuellt tjockt. Hemmagjorda masker kan också stimulera hårväxt genom att leverera näringsämnen till hårsäckarna själva. Som ett resultat ser håret tjockt och snyggt och lägger mer än standard 2 cm per månad i tillväxt.

De mest aktiva hemlagade maskerna

Hemmagjorda masker är mycket effektiva, eftersom de innehåller de mest aktiva ingredienserna. Vissa är mycket rika på näringsämnen, andra har en liten irriterande och uppvärmande effekt, varigenom hårbotten värmer upp och blodkärlen levererar användbara komponenter till hårsäckarna mycket snabbare. Aktiva ämnen innefattar:

 • essentiella vegetabiliska oljor;
 • lök, vitlök;
 • vodka, brandy;
 • kycklingägg
 • flytande vitaminer.

Med de tre första komponenterna gör varma hårmaskor, följt av två - den normala temperaturen. För att förbättra effekten är det maskerade huvudet täckt med polyeten och en handduk, och en ljus massage i hårbotten är klar i förväg. Masken appliceras också genom att massera i en cirkulär rörelse med en bred mjuk borste. Proceduren utförs minst 2 timmar före sänggåendet, så att håret har tid att torka utan att använda en hårtork.

Recept Masker för hårväxt

Naturliga Henna har använts i hundratals år som en omsorg och stimulerande hårtillväxtmedel. På grundval av dem gör de en mask som, förutom att öka hårets tillväxt, läker huden. Eftersom henna kan torka huden lite, kan den inte ofta användas av personer med torrt hår och en tendens till mjäll.

Henna mask recept

 • färglöst henna 1 pack (2 för långt hår);
 • kokande vatten;
 • 20 g honung.

Henna bryggs med kokande vatten så att en pastig blandning erhålls, vilket blir lätt att applicera på håret. Honung läggs till den enkla blandningen, omrörs och appliceras på hela huvudet, från rötterna, täckta med polyeten. Stå upp till 2 timmar. Om masken är gjord på mörkt hår, kan du använda färgad henna, dessutom kommer hårfärgen att bli djupare och mer mättad. Receptet kan användas 3 gånger i månaden.

Lökmaskrecept

Lök krossas i en mixer eller pressad juice från den. Olivolja blandas med lök och brukade appliceras på hår och rötter. 30 minuter räcker för en synlig effekt. Om lökjuice används, gnids den med olja och hålls i 30 minuter. Ett sådant medel förstärker blodcirkulationen, men kan orsaka viss brännande känsla. Eftersom maskins huvudsakliga ingrediens har en stark lukt är det bättre att använda masken på helgerna när samhället kan skjutas upp nästa dag.

Receptmask av konjak och aloe

 • 1 msk. l. konjak;
 • Aloe juice till 2 msk. l.
 • 20 g honung;
 • äggula.

Slå äggulan ordentligt med aloejuice. Lägg till cognac, honung och något uppvärmd. I form av värme betyder gnidningsrörelser applicerade på rötterna. Lämna tillslag i 25-30 minuter. Denna mask ska användas regelbundet, men inte mer än 2 gånger i veckan.

Oljemask med vitaminer

 • vitamin A och E 10 droppar;
 • olivolja och burdock olja 1 msk. l.

Ingredienserna blandas, värms något i en skål ovanför vattnet och används för sitt avsedda syfte, uppmärksamma rötterna. Huvudet är täckt med polyeten och masken lämnas i 1 timme. Tvätta av med bekväma kroppsvatten med ett gott schampo, vilket tar bort oljeblandningens rester. Masken kan upprepas varje vecka för att ändra sammansättningen av eteriska oljor.

Senapsmask

 • 20 gr. senapspulver;
 • 1 kycklingula
 • fett kefir.

Senap utspädd med äggula och tillsätt kefir i sådan mängd att det var lätt att applicera blandningen i håret. Massan ska stå 10-15 minuter före appliceringen. Exponeringstiden är 30 minuter. Huvudet måste värmas upp. Denna mask stimulerar kraftigt hårväxten, men läker också tipsen.

Masker för volym och visuell densitet av hår

En ölmaske kan stärka håret, fylla det med syre, tillsätt volymen. För dess förberedelse behöver du avokado halv massa och 2 msk. l. levande öl. Ingredienserna piskas till en krämig grus och täcker hela håret i längden. Efter en halvtimme tvättas masken av och sköljs med surgjort vatten med citronsaft.

För mörkhåriga kvinnor lämplig botemedel med naturlig kakao. Det är nödvändigt att blanda kycklingägg med 1 msk. l. kakao och 100 g kefir. Efter ritning värms huvudet och lämnas i 30 minuter. Detta verktyg kan ge håret en ljus nyans. Därför är det för blondiner att föredra att göra en mask av avkok av kamomill, honung, mjöl eller stärkelse. En tesked kamilleblommor brygger 100 g kokande vatten, insisterar på 15 minuter. I en enkel infusion tillsätt 1 tsk. honung och mjöl eller stärkelse för att få en optimal konsistens. Applicera i 25 minuter.

Växtbaserade masker tar väl hand om håret, vilket ger en välskött och hälsosam utseende. Här är en av dem. Du måste ta 1 msk. l. torkade örter rosmarin, mint, salvia och basilika. Blandningen hälls 250 ml äppelcidervinäger och några droppar lavendelolja och mynta. Alla insisterar på en mörk sval plats i 14 dagar och lagras sedan i kylskåpet. Förbered masken, späd 2 msk. l. Infusion i 200 ml varmt vatten och gnidts i huden och håret. Masken kan lämnas hela natten, så det får maximal effekt.

Snabbmasker för tillväxt och hårdensitet

Under en katastrofal brist på ledig tid kan du använda enkla grooming masker, som inte alltid behöver tvättas och tiden som spenderas på matlagning tar några sekunder. De mest populära och effektiva ingredienserna för sådana masker väljs väl av eteriska oljor, grönt te och honung.

 1. För tillväxt och täthet av hår lämplig olja: ricin, burdock, mandel. En liten mängd olja måste gnidas i hårbotten och appliceras i ändarna av håret om det är torrt och skadat. Om tiden tillåter kan oljan värmas upp. Det räcker att gå runt med en sådan mask i ungefär en timme och tvätta av med schampo.
 2. Grönt te, som en bra antioxidant, används ofta för att läka hår. Dess aktiva ingredienser närnar och fuktar hårbotten, främjar hårväxten. För gnidning i hårbotten med varm bryggning grönt te. Om du fyller sprayen med det här verktyget kan de spruta håret längs hela längden.
 3. Honungsvatten är den mest uppskattade uttrycksmask för hårväxt. I varmt vatten (250 ml) späds 1 msk. l. honung och spray det på hårbotten och hela håret. Efter torkning kan produkten tvättas av med schampo.

Alla hemlagade masker är bra eftersom de bara består av naturliga ingredienser, vars kvalitet och friskhet inte är tveksam. Det är också billigt att ta hand om håret hemma eftersom alla inköpta produkter inte är idealiska för hårtyp och inte orsakar allergier. Om det händer med en hemlagad mask kan du ersätta ingredienserna i den eller välja ett annat recept. Vanligtvis visas den varaktiga effekten av hemmetoden efter en månad med regelbunden vård. Håret kommer att bli tjockt, vackert och friskt.

Den bästa masken för densitet och hårväxt

Utmärkt bas för schampo, en av de mest effektiva stimulanserna för hårväxt, ett underbart verktyg för att bekämpa mjäll. Allt detta handlar om vanlig senap.

Faktiskt är senapsmaskor en riktig balm som stärker strängarna, vilket ger dem silkighet, vacker naturlig glans och hälsa.

Är du redo att använda senap som bas för hårprodukter? Läs först av reglerna för dess ansökan.

"Newbies" på noten

Senap hårmask - kontraindikationer

 • Gravida kvinnor bör överge de "heta" senapprocedurerna. På grund av överhettning kan en allergisk reaktion uppstå, liksom en ökning av temperaturen.
 • Det är förbjudet att använda en senapsmask i närvaro av sår, finnar och inflammationer på huvudet.
 • En allergi mot denna produkt kan vara ett hinder när man använder senap som ett medel för kosmetiska förfaranden. För att eliminera utseendet på en allergisk reaktion, kontrollera hur din hud reagerar på senapprovet. Förbered en blandning av en liten mängd senapspulver (ta bara på knivens spets) med varmt vatten, vilket gör det till en krämig stat. Lägg sedan det på din handled eller till exempel på din armbågs skurk. Om du känner en liten brännande känsla inom 10 minuter, som inte åtföljs av klåda och rodnad, bör du inte vara rädd för den allergiska reaktionen på senap. Gör detsamma genom att göra en senapsmaske: På samma sätt, testa det för allergiframkallande. Du kan få den förväntade effekten endast från säkra blandningar för hud och hår.

Hur man gör en hårmask

 • För beredning av masker, använd inte färdig mat senap, men torrt pulver. Senap i form av flytande kryddor innehåller ämnen som är skadliga för håret.
 • Senapsmaskningsproceduren utförs med gummihandskar.
 • Utsätt inte senap med kokande vatten. Ta bara bekväma varma (fyrtio- och sextio grader - inte mer!) Vatten för att förbereda masken. Annars bildas giftiga ämnen i senapspulveret i kombination med kokande vatten som kommer att skada hårbotten och strängarna.

Så här applicerar du en mask med senap

 1. Eftersom senap är en ganska aggressiv substans, tvätta inte ditt hår i flera dagar innan du applicerar masken. Det ackumulerade fettskiktet tillåter inte överdriven irritation och torkning av hårrötterna.
 2. Applicera en senapsmask med försiktighet - se till att blandningen inte kommer in i dina ögon.
 3. Drömmer om ett lyxigt hårhår, sätter kvinnor ofta en mask på hela huvudet. Så applicera senap masken är omöjligt. Applicera den endast på hud och hårrötter. Spetsarna på strängarna bör skyddas mot torrhet genom att smörja dem med någon basolja - kardborre, persika, oliv eller annat.
 4. Håll inte masken med senap på håret längre än den tid som anges i receptet. Brott mot denna regel är fylld med oönskade konsekvenser i form av mjäll, skört hår.
 5. En liten brinnande känsla är en normal reaktion. Men om det finns en stark brinnande känsla, ska masken omedelbart tvättas bort. Nästa gång ska du bara minska koncentrationen av vissa ingredienser.
 6. Ta bara varmt vatten för att skölja senapsmask. Även en liten brännande känsla av denna mask förbättrar hudens känslighet avsevärt och användningen av varmt eller kallt vatten leder till negativa känslor. Dessutom kan hårsäckar påverkas.
 7. Efter tvätt av masken med vatten, tvätta håret med schampo och behandla med en närande balm. Tack vare senapsblandningen förbättras balsamets fördelaktiga effekt kraftigt.

Hemlagad senap hår masker

Recept Mustard masker ska väljas som vanligt baserat på vilken typ av hår du äger. Se även: Hårtillväxtmask med burdockolja

Enkel hårmask

Senapspulver löses upp i varmt vatten till en krämig konsistens. Efter att ha gnid masken i huden, täck den med en vattentät film och en varm "lock". Lämna på huvudet i 10-15 minuter. Med en stark brinnande känsla, minska "arbets" tiden för senapsmask.

En ytterligare effekt av läkningstrådar kan uppnås om det kryddiga pulvret utspätts inte med vatten utan med varmt te eller ett avkok av användbara örter, såsom nässla, salvia, basilika, kamille.

En enkel maska ​​med senap hjälper till att kämpa mot alltför fett hår, samt påskynda tillväxten.

Hemlagad senapsmask med kanel och avokadoolja

Receptmask för hårväxt är lämplig för dem som har intakt normalt hår. För dess förberedelse, använd 3 matsked senap, 3 matsked avokadoolja, 1 tesked med kanel. Blanda alla ingredienser i en skål tills en smidig vassle erhålls.

Gnugga masken med senap, massera massor av rotzonen. Varma, lämna produkten på huvudet i en timme. Om du har känslig hud, förkorta tiden.

Använd inte en senapsmaske med kanel och avokadoolja mer än en gång i veckan.

På grund av att kanel ingår i din mask kommer ditt hår att lysna.

Cream mask

För att göra denna mask, lägg till 1 matsked tjock grädde, 1 tsk smör och senapspulver till 1 matsked olivolja. Blanda sedan alla ingredienser tills det är smidigt. Efter applicering av blandningen i hårbotten håll den i 30 minuter.

Komponenterna i masken neutraliserar senapet något - det torkar inte håret. Därför rekommenderas en krämmask för täthet och hårväxt främst för de med torrt hår.

Komponenter för masker för mycket snabb hårväxt: senap, dimexid, vitaminer, peppar, öl och andra

För att växa chic långa krullar behöver vi ett integrerat tillvägagångssätt:

 • rätt näring
 • hälsosam livsstil
 • lämpliga vårdmetoder.

Tja, om den senare kommer att inkludera hemlagade recept masker, ganska enkelt att använda, men mycket effektiv.

Masker för mycket snabb hårväxt hemma

Vanligtvis används masker för att intensifiera tillväxten, som inkluderar uppvärmningskomponenter, såsom senap, lök och peppar, vilket framkallar aktivt blodflöde till hårbotten. Det ger folliklar med ytterligare näring med värdefulla ämnen och håret börjar växa aktivt.

Om du inte har hittat någon komponent från receptet hemma, oroa dig inte, för det finns många av dessa recept, och du kan välja vad du vill.

Enkla och effektiva folkrecept maskerar för snabb hårväxt

För mycket snabb tillväxt med senap

Senap är en stor hjälpare för att uppnå önskad tillväxt. Det bidrar också till att eliminera deras överflödiga fett.

För att förbereda blandningen måste du ta:

 • två matskedar av torrt senapspulver;
 • två matskedar av vegetabilisk olja;
 • två teskedar socker;
 • två matskedar varmt vatten.

Först måste du blanda alla ingredienser, och tillsätt sedan vatten. Applicera en mask inte på håret, men i hårbotten. För att förhindra att tipsen blir för torra smörj dem med uppvärmd vegetabilisk olja. Värm huvudet med cellofan och en handduk.

Håll 15-60 minuter beroende på hårbotten. Skölj sedan med vatten och skölj med schampo. För oljigt hår kan du göra en mask varje fem dagar, om de är av vanlig typ, en gång i veckan, och om de är torra, gör det inte mer än en gång var tionde dag.

Hårväxtmask med dimexidum

Dimexidum, som lätt kan köpas på ett apotek, brukar användas för att läka brännskador snabbare. Studier har visat att det ökar permeabiliteten hos cellmembran, så masker med dess användning kan penetrera till själva rötterna.

Det finns många masker med dimexid. Här är de två mest populära recepten för tillväxt:

 1. - Två teskedar Dimexidum, färsk citronsaft, flytande vitamin E och vitamin A.
 2. - En tesked dimexid, en matsked av kardborre och ricinolja, en tsk vitamin A och E, några droppar av en del eterisk olja.

Båda maskerna måste appliceras på rötterna. Huvudet är lindat med polyeten och lindas med en handduk ovanpå. Håll i en timme efter sköljning med vatten.

Det är nödvändigt att göra sådana masker en gång i veckan om två månader. I en vecka tillåter de dig att odla strängar på 1,5 centimeter.

Mask för hårväxt med vitaminer

Farmaceutiska vitaminer i flytande form är populära komponenter i masker. Vitamin E och vitamin A är mest effektiva för hår. Det är med dem att de mest populära maskerna är gjorda. Vi erbjuder ett av de möjliga recepten.

Förbereda, ta:

 • en tesked vitamin E och A;
 • en tesked olja;
 • två matskedar torr senap
 • äggula
 • två matskedar varmt vatten.

Ingredienserna är blandade, kompositionen appliceras på håret och huden, viks och håller i minst 10 minuter om du gör masken för första gången. Du kommer att känna en brännande känsla, men det här är en vanlig reaktion. Med tiden kan du öka hålltiden och nå gradvis upp till en timme.

Resultaten är mycket bra - håret växer mer aktivt och trivs med en attraktiv glans.

Mask för hårväxt med peppar

På grund av den irriterande effekten förbättrar rödpeppartinkturen helt hårväxtprocesser.

Förbereda blandningen du behöver:

 • en matsked av röd peppartinktur;
 • matsked av ricinolja;
 • 1-2 matskedar av din vanliga hårbalsam.

Applicera den med en pensel eller en tampong, och inte på håret, utan på hårbotten. Vrid sedan huvudet med polyeten och varma med en handduk. Det kommer att baka, men det rekommenderas att lida minst en timme och tvätta sedan av det med varmt vatten.

Mask för hårväxt på öl

Det faktum att öl stärker håret har märkts under lång tid. Men det kan också användas för hårväxt.

Det är nödvändigt att blanda samma mängd öl och ett avkok av nässla, skölj håret med den resulterande blandningen och gnugga den i rötterna. Varm och håll i 30 minuter.

Regelbunden användning gör det möjligt att påskynda hårtillväxten, förbättra sin styrka, samt bli av med mjäll.

Lökmaskrecept

Lök har förmåga att irritera och stimulera hårbotten, så effekten av sådana masker är bra. Den enda nackdelen är lukten. Även om de goda resultat som detta recept ger, överlappar det mer än det.

För att göra en mask måste du grilla löken, riva den med honung i förhållandet 3: 1. Kompositionen måste gnidas in i rötterna för att värma huvudet. Håll 40-60 minuter.

Du kan skölja huvudet med citronsaft efter tvättning av kompositionen.

Mask med kefir och kanel

Om du vill accelerera hårväxten och samtidigt läka dem kan du använda en användbar kombination av kefir med kanel.

Du måste blanda en halv kopp kefir med äggula, lägg till en liten sked av kanel. Allt försiktigt blanda, fördela håret jämnt. Håll i 30-60 minuter.

För att förbättra maskins effektivitet är det bättre att använda naturliga produkter.

Oljemaskor

Under lång tid har oljor använts för hårvård. I en uppvärmd form fyller de perfekt hårbotten och mättar den med användbara komponenter.

Olja passar perfekt in i håret, vilket ger dem glans och extra volym. Kock, ricinus och olivolja kan användas för hårväxt - de är mest populära i recept.

Det enklaste receptet är detta: Ta en halv kopp olja, applicera på ditt hår, inslaget med cellofan och en varm handduk. Du kan tvätta en sådan mask på en timme, men du kan också gå och lägga dig i sängen. Skölj med schampo och varmt vatten.

En annan mask är mer komplicerad, men ändå effektivare. För att förbereda det, ta två matskedar olivolja och burdockolja och 10 droppar vitaminer E och A. Blanda komponenterna och värmen. Blandningen appliceras på håret och håller i en timme.

Masker med eteriska oljor

Eteriska oljor läggs ofta till masker med oljor, vilket ökar deras effektivitet.

Olja är bra för hårväxt:

För att påskynda hårväxten måste du välja en bas vegetabilisk olja och lägg sedan till ett urval av sådana kombinationer av eteriska oljor:

 • 4 droppar rosmarinolja, 2 droppar tall, salvia, lavendel;
 • 2 droppar salviaolja och rosmarin, en droppe grapefrukteter.
 • 2 droppar klyftor, 4 droppar kanel och rosmarinolja.
till innehåll ↑

Ginger Root Mask

För att förbereda måste du grilla en bit gingerrot på en fin rivare, pressa saften från den resulterande massan. Vi måste ta en tesked av denna saft, blanda den med tre matskedar av lite vegetabilisk olja.

Olja kan användas:

Funktioner för beredningen och användningen av masker

Det är väldigt viktigt att välja den komposition som passar dig.

Kom ihåg att recept som innehåller irriterande ingredienser som senap eller liknande kan torka ut hårbotten. Kombinera håret innan du applicerar kompositionen och försök att applicera verktyget maximalt jämnt.

Hemmasker kan appliceras på smutsigt och rent hår. Det är bekvämare att göra innan du tvättar håret. Det rekommenderas att du alltid bär speciella hattar och värm huvudet med en handduk.

Efter tvättning är det användbart att skölja håret med örtdekok:

Masker appliceras en eller två gånger i veckan, under en period av 8-10 procedurer. Då kan du ta en paus och slutföra kursen igen.

Övervägande masker för att påskynda hårväxten syftar till att stimulera blodcirkulationen i hårbotten. Blod och lymf som kommer till lökarna ger hår med syre, värdefulla näringsämnen.

Populära masker med:

Hur man bestämmer i förväg den allergiska reaktionen på masken innan den appliceras på håret?

Hur bestämmer du allergisk reaktion på masken innan du applicerar den på håret?

Hej, ärligt talat, jag själv aldrig har upplevt en allergisk reaktion mot en mask, men jag tror att du måste titta på maskinkompositionen om du är allergisk mot komponenter, då borde du avstå från dem

Arbetar masker

Hej, ja, jag försökte dessa masker själv och för månaden fick + 4cm

snälla berätta för mig att den första masken verkligen fungerar?

Hemlagade hårväxtmaskor - beprövade recept

Vi drömmer alla om att snabbt växa vackert långt och friskt hår, och hemlagade hårväxtmaskor kan hjälpa oss med det här.

Hårtillväxten ligger genetiskt och de kan inte växa snabbare, men ofta ökar vår hårväxt på grund av yttre faktorer och brist på näringsämnen. I detta fall kommer hemlagade hårväxtmaskar att kunna hjälpa och påskynda tillväxten. Dessutom tack vare de olika komponenterna i dessa masker kan vi klara av håravfall, öka tillväxten av nytt hår, vilket gör dem tjockare och hälsosammare.

Typer av hårväxtmaskor i hemmet

1. Uppvärmning, sådana masker ökar blodcirkulationen i hårfolliklarna, vilket stimulerar hårväxten.
Värmekomponenter ^
- senap;
- peppar (peppartinktur);
- ingefära;
- kanel och kanel eterisk olja;
- konjak;
- lök, vitlök och pepparrot.

2. Näringsrika innehåller ingredienser som positivt påverkar hårrötterna. Tack vare dessa masker får håret en komplett "näring", som också har en positiv effekt på hårväxten. Dessutom gör dessa masker håret starkare, starkare och friskare.

Näringskomponenter i hemmamaskar för hårväxt:
- honung;
- näringsrika oljor;
- vitaminer (A, E, B, etc.)
- örtdekok och infusioner;
- aloe;
- äggen.

3. Hemlagade masker med speciella komponenter som dimexid och nikotinsyra.

Dimexid har en hög penetreringsförmåga, penetrerar djupt in i huden och ökar penetreringsförmågan hos andra ämnen.

Nikotinsyra - dilaterar blodkärlen och förstärker blodcirkulationen i huden, blodflödet till glödlamporna stimulerar hårväxten och gör dem starkare.

Vi vänder nu direkt till recepten för hemlagade hårväxtmaskor.

Uppvärmning av masker

Hemlagad hårväxtmask med senap

- 2 msk. senap torr;
- 2 msk. burdock olja;
- äggula;
- 1 tsk socker

Blanda senap med varmt vatten i lika stora proportioner, tillsätt sedan äggula, burdockolja och socker. Socker behövs för uppvärmningseffekt, desto mer socker desto starkare blir masken.

Vi applicerar den färdiga masken endast på hårbotten och försöker få så lite som möjligt på rötterna och kolossen, eftersom senap torkar håret. Om ditt hår är oljigt vid rötterna, kan det appliceras på rotdelen. För resten av håret kan du applicera någon basolja (olivolja, mandel, etc.)

Efter applicering av masken slingrar vi våra huvuden i cellofan och en varm handduk. Du bör känna en mild brinnande känsla. Om bränningen är en mycket stark mask, tvätta den av omedelbart för att undvika hudbrännskador.

Mask exponeringstid 15-20 minuter, om masken är bara varm kan den lämnas i en timme. Tvätta sedan håret med schampo.

Hemmagjord mask för hårväxt med ingefära

Det enklaste sättet är att riva ny ingefära på banan och pressa saften. Massage sedan saften i hårbotten med massagerörelser. Massage med ingefärajuice i 10 minuter, vilket påverkar alla områden i hårbotten, sedan linda håret med en handduk och lämna i en timme.

Ett annat recept:
- 1 msk. ingefärajuice;
- 1 msk. honung;
- 1 tsk aloe juice eller vatten.

Blanda alla ingredienser och applicera på hårbotten. I stället för honung kan du använda äggula, om så önskas, kan du lägga till 1 tsk. basolja. Masken gnidas i hårbotten och gör massage, lämna i en timme.

Hemmagjord mask för hårväxt med peppartinktur

Peppartinktur är en utmärkt uppvärmningskomponent, men du måste vara extremt försiktig med den och undvik kontakt med ögon eller slemhinnor.

ingredienser:
- 1 msk. peppar tinktur;
- 1 msk. burdock eller ricinolja;
- 1 msk. ditt hårbalsam.

Blanda ingredienserna och applicera på hårbotten, gnugga masken är inte nödvändigt. Applicera blandningen i partiklar med försiktiga rörelser och linda på huvudet. Exponeringstiden för peppermasken beror på känslorna, det är önskvärt att hålla minst 15 minuter.

Du kan använda andra varianter av pepparmask, till exempel kan den blandas med kefir och andra vegetabiliska oljor, äggulor och honung.

Hemmagjorda hårväxtmaskar med vitlök

Recept 1.
- flera vitlöksklyftor;
- en liten olivolja.

Vitlök rengörs och malsas grundligt för att göra en gruel, blanda med olja och applicera på hårbotten, håll i 30 minuter.

Recept 2.
- ett par vitlöksklyftor;
- 1 msk. honung.

Applicera masken på rent, något fuktigt hår med massagerörelser och lämna i en timme. För att undvika obehaglig lukt kan håret sköljas med citronvatten (2 msk citronsaft för 1 liter vatten).

Recept 3.
- vitlökgrus (1 tsk)
- 1 tsk honung;
- 1 tsk aloe juice;
- 1 äggula.

Alla komponenter blandas noggrant och appliceras på rötterna, lämnar i 40-60 minuter.

Värmande hemlagad kanelhårtillväxtmask

OBS: Denna mask kan lite ljusa naturligt hår.

Recept 1.
- 1 msk. honung;
- 1 tsk kanelpulver;
- 1 äggula;
- 1 msk. burdock olja.

Den färdiga masken kan appliceras både på rötterna och hela längden, masken kan inte bara accelerera hårväxten utan stärker också dem avsevärt.

Recept 2.
- en halv kopp kefir;
- 1 äggula;
- 1 msk. kanelpulver;

Applicera masken för att rengöra fuktigt hår, massera hårbotten och försiktigt fördela blandningen längs längden. Därefter behöver vi en plastpåse och en varm handduk. Du kan skölja utan att använda schampo, varmt vatten.

Lökmasker för hårväxt

Lök anses vara en av de bästa komponenterna för hår, men lökmasker har obehagliga konsekvenser - lukten. Om du fortfarande vill odla långt hår och bestämma om lökmaskar, rekommenderar vi att du läser artikeln "Hur bli av med lök lukt".

För att göra en lökmask måste du ta en lök och riva den och pressa saften genom gasbindning. Du behöver använda saften, eftersom det lämnar mindre lukt. Lökjuice kan gnidas i ren form, eller i kombination med andra ingredienser, såsom honung, aloe juice eller oljor. Mask håller minst en timme.

Lökmaskar hjälper intensifiera ny hårväxt och stärka rötterna. Med regelbunden användning får du hälsosamt, tjockt och långt hår.

Hemmask för hårväxt med brandy

Varianter av masker med konjak, det finns en stor mängd, du behöver bara hämta dina favoritredienser, och brandy gör allt för dig.

Recept 1.
- 1 msk. l. konjak;
- 1 msk. honung;
- 1 msk. burdock olja.

Recept 2.
- 1 msk. konjak;
- 1 äggula;
- 1 tsk citronsaft.

I båda fallen blandas komponenterna och appliceras i hårbotten, om håret inte är för torrt, så kan du applicera längs hela längden. Maskens exponeringstid är 1 timme.

Hemmagjord hårväxtmask med vitaminer och oljor

Honung närande hårväxt masker

Honung innehåller en stor mängd näringsämnen, vitaminer och mineraler. Även appliceringen av honung i sin rena form kan lösa många problem med håret.

Honungsmaskar måste appliceras på rent fuktigt hår.

Recept 1.
- 1 msk. honung;
- 1 msk. burdock olja;
- Vitamin A och E i olja, 5 droppar vardera.

Recept 2.
- 1 msk. honung;
- 1 msk. lökjuice;
- 1 äggula.

Recept 3.
- 2 msk. honung;
- 1 msk. någon basolja;
- 2 msk. yoghurt;

Masker med honung, det är önskvärt att applicera i form av värme på vått hår, exponeringstiden för masken är inte begränsad. Honungsmaskar hjälper inte bara till att påskynda tillväxten utan också närma håret perfekt, mätta dem med användbara komponenter och ha en helande effekt.

Nourishing mask med aloe aktiverar hårväxt

Aloe blandar väl med lökjuice, honung, basoljor och andra komponenter. Aloe juice fuktar håret, närmar sig hårbotten, har närande egenskaper.

Recept 1.
- 1 msk. aloe juice;
- 1 msk. lökjuice;
- 1 tsk. brandy och honung.

Blanda alla ingredienserna och applicera på håret under locket i en timme.

Recept 2.
- 1 msk. aloe juice;
- 1 msk. citronsaft;
- äggula;
- vitlöksklyfta.

Hemmagjord hårväxtmask med dimexidum

- 1 h. Dimexidum;
- 1 msk. burdock olja;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. l. persikaolja;
- 1 tsk. Vitamin A och E i olja.

Komponenterna blandas noggrant, särskilt med Dimexidum, eftersom det har en annan struktur, till skillnad från oljor, är det nödvändigt att ständigt blanda masken när den appliceras. Låt inte Dimexidum i hårbotten i sin rena form - det kan orsaka brännskada. Den erhållna blandningen gnids i hårbotten och lämnas under en handduk i en timme. Skölj med schampo vatten. Läs mer om effekterna och appliceringen av den dimexida masken här.

Mask med nikotinsyra för hårväxt

Nikotinmask är en av de enklaste och mest effektiva, enligt många tjejer kan handlingsprincipen liksom funktionerna vid användningen av nikotinsyra hittas här.

Det enklaste sättet är att dagligen smutta 1 ampoule nikotinsyra i hårbotten i sin renaste form. Om du vill förbättra effekten kan nikotinsyra blandas med aloejuice eller örttekoko. Användningen av nikotinsyra bör inte överstiga 1 månad.

Ett litet system med påminnelse om hemmamaskar för hårväxt

Nu behöver du bara hitta ditt recept på en hemgjord mask för hårväxt. Det är värt att notera att någon mask är individuell, det kanske inte passar dig, så var inte rädd för att prova nya recept. Om du redan har erfarenhet av att använda hemlagade hårväxtmaskor, dela med oss ​​i kommentarerna :)Nästa Artikel
Djuprengöring av hår och hårbotten hemma