Kanel maskerar för vackert hår


Folkmetoder blir allt populärare för hudvård, krullar. Från de vanliga produkterna kan du skapa effektiva blandningar hemma, som har en föryngrande och helande effekt. Kanel hårmaskar återställer skadad strandstruktur, gör dem starka och glänsande, de används ofta för säker förtydligande.

Fördelarna med kanelhår

Effektivitet på grund av den viktigaste ingrediensens unika sammansättning. De fördelaktiga egenskaperna hos mark kanelbark används i matlagning, traditionell medicin och kosmetologi. Hemma, skapa medel till behandlings- och lätta trådar, produkten har många positiva recensioner.

 • Tanniner penetrerar djupt i epidermis, starta processen med regenerering i skadade vävnader, aktivera ämnesomsättningen. Kanel är ofta vald för att förbereda regenererande masker, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och normaliserar arbetet med talgkörtlar och svettkört.
 • Eugenol är ett naturligt antiseptiskt medel. Hjälper till att bli av med dermatologiska sjukdomar i hårbotten, mjäll, klåda, accelererar processen för regenerering. Efter eliminering av infektiösa patologier reduceras sannolikheten för tidig skallighet.
 • Kanelaldehyd. Tack vare denna komponent används kanel för säker förtydligande.
 • Eteriska oljor. De behåller fukt i håret, närmar sig strängarna och huden väl och stärker folliklarna. Med regelbunden användning av hemmamaskar blir locket elastiskt och elastiskt, håret blir volym.

Sammansättningen av kanelpulver, många vitaminer, mineraler - dessa element bidrar till att påskynda tillväxten, förhindra förlust och ökad bräcklighet. Antioxidanter har antimykotiska effekter, eliminerar inflammation och patogener på huvudets hud och effektivt bekämpar olika typer av seborré.

Kanel är en brinnande produkt som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos tjejer med särskilt känslig hud. I förväg är det nödvändigt att göra ett känslighetsprov. Torka ut en liten mängd pulver med vatten, applicera blandningen på handleden eller armbågen. Om det inte uppstår några negativa reaktioner efter 5-7 minuter kan du använda den för att skapa masker hemma. Den starka lukten av krossad kanelbark kan framkalla ett hopp i blodtrycket, så patienter med högt blodtryck är inte lämpliga.

Funktioner och regler för användningen av kanelmasker

Hemma, applicera kanelolja för att massera huvudets hud, för att förbättra spetsens tillstånd. Med ett doftande pulver gör återställande masker för att ljusna och stärka strängarna.

För massage behöver du lägga till 2-3 droppar kaneleter-extrakt i 15 ml olivolja, havtorn, ricinolja - i ren form är det omöjligt att använda en aromatisk produkt. Applicera blandningen på basalområdet, gnid försiktigt verktyget i huden med fingertopparna i en kvart i timmen. Tvätta håret på vanligt sätt, låt krullarna torka naturligt. För att återställa strukturen av trådarna, för att stärka folliklarna, kommer det att ta 6-8 sessioner, förfarandet bör utföras var 2-3 dagar.

Regler för användning av hårmaskor:

 • Spice kan inte användas i sin rena form, kan torka ut och bränna huden, prova utseende av klåda, brinna.
 • Läknings- och lätta masker ska endast appliceras för att torka och rengöra håret. Det är bättre att värma upp massan lite i förväg.
 • Blandningen måste först gnidas in i huden och sprida sig jämnt över hela längden på locken.
 • För att förbättra den terapeutiska effekten av huvudet att värma.
 • Håll den angivna tiden, om du inte följer denna regel blir strängarna ljusare.

För att håret snabbt ska få glans, tjocklek och volym ska verktyget användas regelbundet, minst två gånger i veckan i en månad. Om det uppstår obehag under proceduren måste massan tvättas bort.

Masker baserade på kanelpulver och honung

Honung och kanel - en bra kombination med vilken du kan göra en säker förtydligande, ge krullarna en intressant nyans, undvik alopeci. Enligt flickornas recensioner hålls resultatet länge, strängarna lyser, de är lättare att lägga, om du håller sessionerna regelbundet kommer gråa hår också att krypa in.

 • Receptmask med citron. Lös i 125 ml varmt vatten 125 ml honung, tillsätt 40 g krydda, 220 ml balsam, 15 ml citronsaft. Applicera blandningen jämnt, sätt på en polyetenlock, tvätta av på en timme.
 • Kombinationen av kanel och honung gör att du kan bli av med mjäll, seborré. Häll i 5 ml hackad nässla i 100 ml kokande vatten på en kvarts timme. I infusionen tillsätt 15 ml biodlingsprodukt, 10 ml havtornsolja, 10 g kryddor. Om strängarna är oljiga kan du ange 3 droppar essentiellt te-träxtrakt. Massage blandningen gnugga in i huden, sprid över alla locken. Varaktighet - 40-50 minuter.
 • Hårmasker mot skallighet. Blanda 15 g honung, kokosnötolja och pulver, värm upp på ångbadet till en jämn konsistens. Tillsätt 3 droppar essentiellt extrakt av kanel, 1 ampull av flytande vitamin E. I en varm form, applicera på lockar, värm huvudet, tvätta av efter 35 minuter. Fler recept baserade på kokosolja i den här artikeln.
 • Mot ökat fettinnehåll. I en glasskål, slå 2 vaktelägger, tillsätt 5 g kryddor, 15 ml varm honung, 7 droppar jojobaolja eller teträ. Håll i en halvtimma, tvätta på vanligt sätt.

Granska bästa recepten

Kanel är ett bra verktyg för att påskynda hårväxten, närma strängarna och stärka rötterna. Med regelbunden användning hemma kan du snabbt läka även mycket skadat hår.

 1. Hemmagjord mask för snabb återhämtning och tillväxt. Blanda 35 ml fet gräddfil med 15 g pulver, värm lite i ett vattenbad till en temperatur på 36-37 grader, tillsätt ett slagen ägg. Sprid över hela längden, wrap huvudet, ta bort efter 45-50 minuter med vanligt sätt.
 2. Receptet på återställningsmasken. Döda 1 mogen banan i en mixer, tillsätt 45 ml kokosnötolja, 5 g kanelpulver till puré. Gnid blandningen i rotområdet, smör krullarna, lämna i 35 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt, låt det torka naturligt.
 3. Om strängarna är stygga, förvirrade, de är svåra att lägga, då kommer en enkel åtgärd att hjälpa. Blanda 10 g smaksatt krydda, gelatin, kokosnötolja och vanlig balsam, tillsätt 20 ml vatten, 2 vakteläggor. Blandningen ska appliceras på locken, avgår 2 cm från rötterna, håll i 40-45 minuter. Denna mask ger hår glans, skyddar dem mot negativa effekter av yttre faktorer.

Det finns många positiva recensioner om masker - tjejer som förberedelsens enkelhet, tillgång till ingredienser, snabbt och märkbart resultat. Därför delar kvinnor på hemmet hemligheter om recept och användarvänlighet hemma.

"Efter den misslyckade användningen av egyptisk henna förvärvade mina strängar en oförståelig lila nyans och började leta efter ett effektivt men säkert sätt att lätta håret. Jag läste mycket recensioner, förberedde en mask med tillsats av honung, balm. Jag höll massan i mer än en timme, i början infertiliteten starkt, men då uppstod trevlig värme, tvättades av med bara varmt vatten utan schampo. Resultatet är att krullarna har blivit 1, 5 toner lättare, mycket mjuka, släta, håret har fått en otrolig mängd. "

"I naturen har mina ljussträngar en inte mycket ljus nyans, så jag använder regelbundet lättnadsmaskar hemma. Den mest favorit är baserad på kanelpulver och honung. Det låter dig ge en vacker och ljus färg, hjälpte mig att bli av med mjäll. Och på våren använder jag denna massa för att stärka och återställa. "

Nina, Nizhny Novgorod.

"Jag är skeptisk till olika folkmedicin, jag valde alltid professionella produkter för hårvård. Men på något sätt för företaget med en vän bestämde sig för att sätta en mask av kanel, honung och kefir, tyckte jag om resultatet efter den första sessionen. Före proceduren var mina krullar i en bedrövlig situation efter en perm, växte dåligt. Men efter en månad blev allting mycket bättre - processen att falla ut helt stoppade, rötterna förstärktes markant, tillväxten accelererades. "

"Jag älskar krydda mycket, jag lägger det hela tiden till drycker och desserter. Och nyligen lärde jag mig att pulvret kan användas i hemmet kosmetologi. En vän rekommenderade ett recept på gelatin, jag blev förvånad över resultatet. Mitt styggt hår blev jämn, lysande, inte längre förvirrad, kammade det - ett nöje. Doftande krydda gav en ljus rödaktig nyans, men jag gillar den. "

Ofta hemma kanel används för hårväxt, förstärkning av rötterna, lättnad, eliminering av dermatologiska problem, förhindrande av tidig baldhet. Enkla masker gör att du snabbt kan uppnå bra resultat - strängarna ser mycket bättre ut, torrhet och mjäll försvinna, krullar blir en vacker nyans.

Mask för hårväxt med kanel: ett hemlagat recept för att stärka håret och stimulera tillväxten

Moderna hårprodukter kan inte jämföras med kraften i naturliga ingredienser. En av dem är kanel.

Mask med kanel för hårväxt bereds enkelt och enkelt hemma.

Doften av denna krydda är inte förvirrad med någonting. Men få människor vet vad hon är kapabel till i striden för hårets styrka och skönhet.

Låt oss prata om funktionerna i kanel, dess mirakulösa komposition, enkla och prisvärda recept av skönhet med kanel för hårväxt.

Användbara egenskaper

Vitaminer och antioxidanter i sammansättningen av de berömda kryddorna stärker hårsäckarna och påskyndar hårväxten.

Sötluktande kryddor är en utmärkt källa till fiber, järn, kalium och mangan. Den innehåller vitaminerna A, C, B1.

Det kännetecknas av mångsidighet och löser inte bara tillväxtproblemet:

 • Kanel hjälper till att släta den hårda ytan av varje hår från rot till spets. De blir elastiska och glänsande;
 • kunna stoppa den obehagliga processen med håravfall
 • förbättrar blodflödet till hårbotten, fyller hår med energi;
 • lindrar mjäll och fuktar hårbotten;
 • ökar elasticiteten och skyddar hår från yttre påverkan - från vind, frost, från ultraviolett strålning.

Förutom det faktum att användningen av kryddor är en överkomlig profylaktisk för vård av hår, kan den också lysa upp. Kanel hjälper till att göra naturliga ljussträngar eller ändra färg i flera toner.

Ansökningsmetoder

Frisörer rekommenderas att använda kryddpulver eller använda kanelolja.

Förutom masker kan du förbereda en massageblandning av flera oljor. Det accelererar inte bara hårväxten utan ger också volym och densitet.

Till och med tillsatsen av kryddolja till vanlig schampo ökar effektiviteten.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

recept

Orientalsk kryddor kan orsaka allergisk reaktion. Före beredningen rekommenderas att man utför ett känslighetsprov. För detta ändamål appliceras en liten kanelolja eller ett pulver utspätt i vatten på armbågens inre böja. Reaktionen kommer att uppträda efter 10-15 minuter.

Recept 1. Håret växer snabbare tack vare en kombination av kefir, ägg och kanelpulver. Det är nödvändigt att blanda en äggula, ett glas kefir och en matsked kanelpulver.

Rör om blandningen tills den är jämn och applicera på håret. Efter 15 minuter eller en halvtimme tvättas masken av. Det rekommenderas att göra detta utan att använda schampo.

Recept 2. Detta recept kommer att behöva kanel eterisk olja. Det kan köpas på apoteket.

Till 4-5 droppar kanelolja tillsätt 2 matskedar olivolja och burdockoljor (du kan använda en av dessa).

Vi tar mass till ett homogent tillstånd.

Blandningen upphettas något i ett vattenbad.

Applicera på hårbotten, försiktigt hammad med fingertopparna.

Recept 3. Stärka och accelerera hårväxtmask baserat på blå lera och rödpeppar. Det kommer att behöva 2 matskedar kanelpulver, 4 teskedar blå lera, en äggula och en nypa röd paprika.

Blå lera förtunnas i vatten. Efter applicering av masken på håret viks de. Du kan använda polyeten och en handduk. En halvtimme senare tvättas masken av.

Om det är lite förvirrat om maskstrålarna är lätta, kan du fixa det med hjälp av vanlig balsam eller balsam.

Hur ofta ska man ansöka

Tänk på att kanelmasker kan ha en brännande effekt. Därför tvättas de av ibland 2-3 gånger i rad. Hur mycket att hålla produkten på håret beräknas individuellt. Vanligtvis är den här gången 15-30 minuter.

För effektivitet, upprepa proceduren 2-3 gånger i veckan. För förebyggande är en gång tillräcklig.

Om masken bager oerhört hårt, bör den tvättas bort, för att undvika kontakt med ögonen.

Om effektivitet

Hårmask med kanel för hårväxt efter appliceringen ger en märkbar effekt efter det andra eller tredje förfarandet.

Håret kommer att lysa, och splittrade ändar blir mindre. I en månad kommer håret att förlängas med 2-2,5 cm.

Efter en enkel mask med kanel kommer håret att bli starkare och växa snabbare. Du kan förbereda dem med hjälp av extra ingredienser eller åtminstone en gång i veckan tillsätt kanel till vanlig schampo.

Förutom hälsa kan kanelhårsmaskar för tillväxt tack vare denna orientaliska krydda presenteras med en delikat doft som kommer att följa med dig och din frisyr under lång tid.

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

video

Titta på en användbar video om att använda kanel för hårväxt:

Granskning av de bästa recepten för kanelhårsmaskar

Artikelns innehåll:

 1. Fördelarna
 2. Hur man använder
 3. Regler för ansökan
  • För tillväxt
  • Att ljusna
  • näringsämnen


Kanel är en utsökt krydda som är bekant för många. Det är uppskattat för sin lätta och omslutande doft. Kanel tillsätts ofta till en mängd olika desserter och bakverk, medan den inte bara används i matlagning utan även i parfymeri och i kosmetologi. Tack vare användningen av kanel görs effektiv restaurering och förtydligande av hår i flera toner.

Fördelarna med kanelhår

Denna krydda har blivit känd över hela världen på grund av dess helande egenskaper. Huvuddelen med kanel är att den innehåller unika polyfenoler. Det är genom effekterna av dessa substanser att blodsockernivån minskar, så kanel blir ovärderlig i kosten för personer som lider av diabetes.

Men trots att kanel används i stor utsträckning inom medicin och kosmetologi, får vi inte glömma att det är en naturlig och starkt koncentrerad produkt. Det är därför som det är strängt förbjudet att använda denna krydda i stora mängder. Därför är det nödvändigt att följa den föreskrivna dosen under masframställningen.

Kanel innehåller en stor mängd goda vitaminer (E, A), antioxidanter och mineraler. Därför rekommenderas att använda den för att återställa och främja hårhälsan. Tack vare den regelbundna användningen av kanelmasker förbättras strukturen hos strängarna, de blir mjuka och silkeslen och snabbt återvänder sin naturliga glansiga glans. Det är användbart att lägga kefir, ägg, eteriska oljor, honung, etc. till sådana reduktionsmedel. Kanel bidrar också till att accelerera hårväxten.

Under förutsättning att detta kryddor används regelbundet, ökar antalet hårväxt, volym, skönhet och hälsoavkastning. Kanel har en annan positiv kvalitet - om det appliceras korrekt och regelbundet kan du tända håret med några få toner.

Hur man använder kanel för hårvård?

För att återställa och vitalisera håret kan du använda brunt kanelpulver eller eterisk olja. Det är bäst att stoppa valet på oljan, eftersom det kan användas under huvudets hudmassage, vilket ger en stimulerande effekt på hårsäckens tillväxt. Användningen av produkten i sin rena form rekommenderas dock inte, eftersom det finns risk för skada på huden.

Kanelolja kan odlas med någon form av grönsak. Till exempel oliv, burdock eller castor i förhållandet 2 droppar kanelolja till 1 msk. l. bas. För att utföra massage kan du använda fingrarna eller en mjuk hårborste. Denna procedur är mycket användbar, speciellt om olja appliceras på ändarna av trådarna, vilket förhindrar att de torkar ut och inte orsakar tvärsnittsproblem.

Masker med kanel: regler för tillämpning

För att masker som innehåller kanel ska gynnas av hår måste du följa följande rekommendationer:

  Det är strängt förbjudet att använda kanel i sin rena form, eftersom det kan orsaka inte bara en stark brinnande känsla, men också en bränning i hårbotten.

Applicera en mask med kanel kan bara vara på torrt och rent hår.

Först gnids kompositionen i huvudets hud och först efter det fördelas det jämnt längs hela längden av strängarna.

För att förbättra effekten av kanelmaskar, efter appliceringen, är det nödvändigt att värma håret - först krullarna är inslagna i en plastpåse eller med en plastfilm och en varm handduk läggs på toppen.

Om du håller kanelmaskerna på ditt hår längre än den inställda tiden börjar håret lysa.

 • För att få en positiv effekt är det nödvändigt att applicera sådana masker regelbundet - minst en gång var 3-4 dagar.

 • Masker med kanel för hårväxt

  För att påskynda hårväxten hemma rekommenderas det att man regelbundet applicerar följande masker med tillsättning av kanel:

   För att förbereda masken, olivolja (3 msk), kefir (3 msk), ägg (1 st), kanelpulver (1 tesked) och naturlig honung (1 tesked) tas. Alla komponenter är grundligt blandade och den resulterande massan fördelas jämnt över hela hårets längd. Efter 13-16 minuter tvättas resten av blandningen med mycket varmt vatten och schampo.

  För att förbättra näringskvaliteten hos balsam och schampo rekommenderas att tillsätta kanelolja till kompositionen före användning. Denna procedur utförs dock omedelbart innan verktyget används, eftersom det inte kan lagras under lång tid.

  Du kan använda följande verktyg - ta en spruta och samla 1 kub kanelolja, sedan tillsätts den till schampot (en portion) och alla komponenter blandas noggrant.

  En oumbärlig fördel för håret är en kombination av kanel och honung. Det är nödvändigt att ta lika stora mängder honung, kokosolja och kanel. Alla komponenter blandas och värms något. På hårmaskan appliceras endast i form av värme. Efter 12-16 minuter tvättas masken bort med varmt vatten och schampo.

  Ta naturlig honung (1 msk. L.), klyvpulver (1 tsk.) Och kanelpulver (1 tsk.). För det första upphettas honungen något i ett vattenbad, varefter alla andra komponenter tillsätts. Den resulterande kompositionen gnids direkt i hårrötterna, tvättar kvar rester av masken efter 10 minuter.

 • Kanel är mycket användbar för hår, särskilt i kombination med andra aktiva substanser. För att förbereda masken, tas flytande honung (60 g), burkolja (60 g), kanelpulver (1 tsk) och krydddjurspulver (1 tsk), jordad rödpeppar (1-2 nypa). Samtliga komponenter blandas, sedan upphettas kompositionen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Efter applicering av denna mask på huvudets hud kan en lätt brännande känsla uppstå, men om det är omöjligt att tolerera det, är det nödvändigt att tvätta av rester av produkten med mycket varmt vatten och schampo.

 • Efter en månad med regelbunden användning av sådana masker blir det märkbart att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt och deras tillväxt har accelererat.

  Kanel masker för hår Brightening

  Att använda en mask med kanel hjälper till att snabbt lysa håret med flera toner. Detta krydda är ett naturligt färgämne som inte skadar håret, men hjälper samtidigt till att genomföra en hälsokurs.

  Användningen av kanel för att lätta håret har vissa nackdelar - det bör användas regelbundet, annars kommer den resulterande effekten inte att hålla länge och snart kommer strängarna att återgå till sin tidigare nyans. Om du till exempel använder kanelmasker endast 1-2 gånger kommer resultatet inte att märkas.

  För att göra en speciell ljusmask med kanel måste du ta en djup behållare, men det ska inte vara metall. Eventuellt hårbalsam (100 g) hälls och kanelpulver (2-4 msk. L.) injiceras, sedan tillsätts naturlig flytande honung (3 msk.). Alla komponenter blandas noggrant tills en massa homogen konsistens erhålls.

  Den färdiga masken appliceras på håret, men kompositionen bör inte falla på huvudets hud, för att inte få en allergisk reaktion eller svåra brännskador. Masken lämnas på håret i 4 timmar, tvättas sedan av med mycket varmt vatten och schampo.

  För att lätta håret kan du använda en annan typ av mask. I det här fallet måste du blanda kanelpulver (4 tsk.), Alla hårbalsam (4 tsk.), Vätskebarn (80 g) och färsk citronsaft (10-12 droppar) i en icke-metallisk behållare.

  När alla komponenter är blandade bör det finnas en massa homogen konsistens som appliceras på trådarna och lämnas i 6-8 timmar (varaktigheten av maskens effekt beror direkt på vad resultatet ska vara). För starkare ljussättning av krullarna utförs denna procedur flera gånger med en paus på 3-4 dagar.

  Näringsrika hår maskerar med kanel

  För att näring och mätta håret med värdefulla ämnen rekommenderas det att använda följande masker regelbundet:

   För att förbereda kompositionen tas kanelpulver (1 tsk.), Burdockolja (1 tsk.), Ägg (1 st), Vätskebelag (2 msk. L.). Alla komponenter blandas grundligt, kompositionen värms något och appliceras på trådarna. Masken tvättas av efter 20-26 minuter. Under beredningen av en sådan komposition är det nödvändigt att se till att ägget inte kokar och masken värms upp lika. Denna mask kan orsaka en liten brännande känsla, speciellt om friskt kanel används. Det är omöjligt att tvätta kompositionen med varmt vatten, annars ägget kommer att laga mat och ta bort det från håret blir ganska problematiskt.

  Kefir (2 matskedar) blandas med olivolja (2 matskedar). Sedan införs flytande honung (1 tesked) och kanelpulver (1 tesked), ett ägg (1 st.). Alla ingredienser blandas, varefter den färdiga kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 14-16 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask säkerställer att trådarna är mättade med nödvändig mängd användbara ämnen, och inom några minuter kommer bara ett fantastiskt resultat att märkas - krullarna blir släta och mjuka som silke. Kefir fuktar perfekt strängarna, förhindrar håravfall och sprött hår. Efter att ha använts en sådan mask, skapas en tunnaste skyddsfilm på ytan av locken, vilket minimerar de negativa effekterna av ultravioletta strålar. En sådan mask måste dock kasseras om håret nyligen har färgats, eftersom kefir kan förstöra färgpigmentet. Detta verktyg är lämpligt för naturliga belysningsträngar.

 • En näringsrik mask med en banan hjälper till att snabbt återställa försvagat och skadat hår, samtidigt som deras styrka och elasticitet ökas avsevärt. Förbereda en sådan komposition, ta bananmassa, kokosnötolja (3 msk.), Kanelpulver (1 tsk.). Alla ingredienser är väl blandade och kompositionen appliceras på trådarna. Tvätta av rester av masken om en halvtimme med varmt vatten och schampo.

 • Masker med kanel hjälper till att snabbt återställa håret, återställa dem styrka, energi, elasticitet och naturlig glans. Samtidigt har de en ljus lysande effekt med regelbunden användning och passar bäst för rättvisa tjejer.

  Lär dig att lätta håret med honung och kanel i den här videon:

  Kanel - lättillgängligt och billigt sätt att aktivera hårväxten

  Många människor associerar den söta lukten av kanel med julhelgen, hemlagad bakverk och hygien. På grund av sin kryddiga lukt används kanel aktivt i både matlagning och parfym. Få människor tänker på att kryddan innehåller unika ämnen som kan stimulera hårväxten. Dessutom stärker det håret och tenderar att lätta frisyren för flera toner. Så här applicerar du kanel för hårväxt, läs mer i artikeln.

  Vad är

  Kanelpulver erhålls genom torkning och slipning av laurbærträets bark. Det mest behagliga klimatet för tillväxten är ett tropiskt klimat. De tidigaste kronologiska referenser till kanel går tillbaka till andra årtusendet f.Kr. Kina och Indien anses traditionellt som kryddorens födelseort. Numera odlas den i många länder och stater.

  struktur

  Som en del av denna underbara krydda är ett antal användbara ämnen:

  • fosfor;
  • kalium;
  • kalcium;
  • zink;
  • magnesium;
  • järn;
  • fiber;
  • vitamin C;
  • olika typer av B-vitaminer;
  • vitamin A;
  • tanniner;
  • eteriska oljor.

  Observera att sedan kanonerna var kanel en del av botemedlet. Spice användes allmänt för både utomhus och inomhusbruk.

  Denna krydda har en antiseptisk och antimikrobiell effekt. Eteriska oljor som ingår i dess sammansättning har en närande effekt på substansens användningsområde

  Problem som kan fixa

  Masker med söt krydda eliminerar många problem i samband med hårbotten och håret. Kanel i masksammansättningen stärker och närmar tunna och svaga hår, vilket gör dem starkare och starkare.

  Periodiskt använda recept för masker med denna krydda kan avlägsna en person av mjäll genom att eliminera torrhet i hårbotten. Split ends - ganska lösbart problem. Kanel i kombination med eteriska oljor sollar hårets skadade områden och gör strukturen slät. På grund av uppvärmningsegenskaperna stimulerar ämnena i kryddkompositionen hårväxt, vilket ökar blodflödet till hårsäckarna.

  I vilken form att använda

  Kanel är kommersiellt tillgänglig i tre former:

  När man köper kryddor i form av rör, det vill säga bitar av heltorkad bark av trädet, måste du spendera tid att slipa den. I kompositionen för applicering på håret bör kryddor vara en homogen massa med alla andra komponenter. För att göra detta måste du slipa rören i en kaffekvarn.

  I pinnarna kostar kostnaden 300 rubel per förpackning. Priserna kan variera beroende på produktens kvalitet och det land där kryddan produceras.

  Kanelpulver är ett mycket bekvämt och billigaste alternativet. Redan färdigt pulver löses snabbt och kostar inte mer än 10 rubel för ett standardpulverpaket.

  Priset på kanelolja överstiger inte hundra rubel per förpackning. Det kräver ingen förberedelse för användning och kan appliceras utan ytterligare ingredienser.

  Kontra

  1. En av kontraindikationerna vid användning av kryddor i hårvård är en allergisk reaktion eller individuell intolerans, vilket är extremt sällsynt. För att kontrollera om en person är allergisk mot krydden, måste du sätta en mask, i vilken komposition den är närvarande, i en liten mängd på huden. Om det inte finns någon rodnad och irritation inom en timme, kan du på ett säkert sätt applicera kompositionen på håret.
  2. Du bör inte applicera en mask med orientalisk krydda i närvaro av sår eller skada på hårbotten. Det är bättre att skjuta upp proceduren och vänta på deras helande. Annars kan det finnas många obehag.
  3. Med frekventa huvudvärk och problem med blodkärl rekommenderas det inte att använda uppvärmning av masker för hårbotten. Detta kan orsaka överhettning och oönskade kärlspasmer.

  Grundläggande tillämpningsregler

  Med all den skenbara harmlösheten hos min favorit krydda är kanel ett starkt medel. Att dra i obegränsad mängd hotar med obehagliga konsekvenser. Med vissa viktiga punkter kan du rädda dig mot oväntade biverkningar.

  1. Var noga med att testa för allergier. Vik armbågen och handleden - mycket känsliga platser. Om du lägger lite mask på dem kan du avgöra om det finns en allergi mot någon komponent i dess komposition. Det blir vanligtvis klart inom 30 minuter huruvida en mask kan användas.
  2. Flickor med blont hår, när du använder kanel för att växa eller stärka håret, väntar på en bra bonus i form av att tända färgen med flera toner. En mörkhårig damer bör inte hålla kompositionen på huvudet för länge. Speciellt vid frekvent användning kan hårfärgen förändras väsentligt. Läs mer om kanelfärgande hår på vår hemsida.
  3. Förfarandet blir effektivare om du värmer upp masken lite innan du ansöker. Oljor som är bra kombinerade med kanel, börjar fungera mer effektivt i form av värme.
  4. Medel för aktivering av hårväxt bör inte falla i ögonen och på andra slimhinnor i kroppen. Om detta redan har hänt, måste du skölja med rent vatten den plats där maskinkomponenterna föll.

  Det är viktigt! Använd inte kanel för ofta för att stimulera hårväxten. Tillräckligt en eller två gånger i veckan i en månad. Efter en månatlig kurs måste du ta en kort paus.

  Foto före och efter

  Ansökningsmetoder

  Det finns flera sätt att använda krydda. Var och en av metoderna är ganska effektiv om den används tillsammans med andra medel.

  1. Huvudmassage. Massage är ett mycket trevligt och effektivt sätt att stärka håret. Du kan ha en massage hemma. För att göra detta blandas östra kryddat med olja, till exempel olivolja och gnuggar försiktigt blandningen i hårbotten. Oljan ska vara varm för att göra den effektivare.
  2. Aromatisk terapi och kamning. Aromaterapi är en ny och intressant hårvårdsmetod. Oljedroppar appliceras på rötterna, varefter hårbotten är noggrant kammad.
  3. Varma masker. Förutom huvudämnet, i masken lägg till grönsaker och eteriska oljor, honung och andra komponenter. När du har applicerat kompositionen behöver du sätta på huvudet med en matvinda eller handduk. Minst 40 minuter kräver att alla komponenter absorberas i huden och håret.

  Oljeansökan

  Olja - den mest lämpliga formen av frisättning av östra krydda för användning i kosmetiska ändamål. Förutom massage kan masker som förbättrar blodflödet, olja tillsättas i schampon och sköljas när huvudet tvättas. Det är möjligt att utföra massage och aromaterapi med olja, eftersom konsistensen av pulver och kryddor i rören inte är lämplig för dessa ändamål.

  Kanelolja kan blandas med andra eteriska oljor. För aromatisk skrubbning kan du experimentera genom att tillsätta citrusolja eller någon annan till massageblandningen. Det är viktigt att överväga när du väljer extra oljor din hårtyp.

  Rådet. För att undvika fett på huvudet efter att ha använt oljor brukar de skölja håret med ättiksyra. Detta låter dig ta bort det resulterande feta lagret från håret.

  Maskrecept

  För återhämtning

  • honung flytande konsistens 2-3 matskedar;
  • kryddpulver 2-3 matskedar;
  • kokosolja - 1 tsk;
  • Kanelolja - 4-5 droppar.

  För att aktivera tillväxten

  • Olivolja - 5 msk. l;
  • Flytande honung - den tredje delen av glaset;
  • Ostspicepulver - 1 tsk;
  • Klyvpulver - 1 tsk;
  • Rödpeppar - en tredjedel av en tesked.

  Att ljusna

  • Hårbalsam - 100 ml.
  • Flytande honung - 2 msk. l.
  • Kanel krydda pulver - 20 g.

  För volym

  • Äggula - 1 st.
  • Varm kefir - 200 ml.
  • Kanelpulver - 1 tsk.

  Det är viktigt! Med det som specifikt kombinerar denna mirakelhärdning måste du bestämma, med tanke på din typ av hår och hud. För oljigt hår är citrusoljor lämpliga, vilka är lite torra och eliminerar överskott av fett. För torrt hår är det bättre att lägga till olivolja eller kokosnötolja i huvudkompositionen. De är mer lämpade för spröda och splittrade ändar.

  Ingredienserna i maskerna kan varieras. I stället för kefir surkräm eller sur mjölk är perfekt. Ett brett urval av eteriska oljor gör att du inte kan sluta välja ett ytterligare medel till huvudkompositionen. Det är viktigt att observera de angivna proportionerna av huvudingredienserna, vilket förbättrar egenskaperna hos varandra (honung och kanelpulver). Om du inte följer rekommendationerna kan du skada hårets hälsa.

  Kanel är ett lättillgängligt och billigt sätt att aktivera hårväxten. Till skillnad från många andra produkter som liknar håret har denna krydda en trevlig lukt och orsakar inte irritation i hårbotten. Det kan avsevärt öka hårväxten. En vanlig och välskött kryddning har i sin effekt förmåga att ersätta dyra salongprocedurer.

  Du kan lära dig mer om hårtillväxt tack vare följande artiklar:

  Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

  Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

  Fördelarna med kanelhår

  En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

  Läkande egenskaper för hår:

  1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
  2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
  3. Fyller med spegelglans;
  4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
  5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

  Sätt att använda kanel för hår

  Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

  Kanelolja

  Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  tillsats schampo

  Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

  Massage med kanelolja

  Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

  Hårlättnad

  Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

  1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
  2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
  3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
  4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
  5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
  6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
  7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
  8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
  9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
  10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
  11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
  12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
  13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

  Hårväxtmask med kanel och honung

  Kanel med honung skapar en kraftfull tandem som kan påskynda hårväxten väsentligt. Mask som använder dessa komponenter är ett av de viktigaste sätten att bekämpa håravfall. Honungs- och kanelmaskan har en annan utmärkt egenskap. Denna kosmetiska hjälp hjälper till att lätta strängarna i flera toner.

  På grund av sin unika kemiska sammansättning, som innehåller olika vitaminer, spårämnen och andra fördelaktiga ämnen kan kanel få en helande effekt på hår och hårbotten. Regelbunden användning av hemmet kosmetika med kanel bidrar till att förbättra hårväxten, samt stärka och återställa dem. Skönhetshår ansågs vara en av kvinnornas största framgångar. Trots allt är friska krönor inte bara vad naturen har gett oss. För att ha en vacker och elegant frisyr behöver du regelbundet ta hand om ditt hår. Läs mer: Hårväxtmask med dimexidum.

  Moderna kosmetika är mycket effektiva för att bekämpa olika problem, men de mest effektiva och användbara ingredienserna i masksammansättningen är naturliga ingredienser. Örter, grönsaker, frukter, bär och kryddor kan återställa håret från sin tidigare attraktivitet. Sällan ingår honung och kanel i hårmaskor. Så om de är användbara och effektiva, försök att räkna ut det.

  Fördelarna med honung och kanelhår

  Honung är en riktig förråd av vitaminer. Sedan antiken har honung inte bara ansetts vara en användbar delikatess utan också en riktig medicin. I kosmetologi, precis som i medicin, har honung blivit helt enkelt oumbärlig. Det läggs till nästan vilken mask som helst för torrt och livlöst hår. Det kan aktivt ge näring, fukt och näring av huden med syre. Kanel betraktas i sin tur som en kraftfull antioxidant, den har antibakteriella egenskaper. Masker med kanel utföra skalning av hårbotten, ta bort keratinerade hudvågor, förnya epitelet. Med hjälp av kanel kan du bli av med mjäll och splittrade ändar.

  Mask med honung och kanel för att lätta håret

  • honung - 2 matskedar;
  • malda kanel - 2 matskedar;
  • citron;
  • balsam eller hårbalsam.
  • Kram saften från en halv citron.
  • Värm honungen i ett vattenbad.
  • Blanda citronsaft, honung, kanel och hårprodukt.

  Den resulterande vasslan måste vara grundligt blandad homogen massa. När skum börjar se ut på ytan kommer du att inse att produkten är klar. Mask måste appliceras på rent, fuktigt hår. Försiktigt sprida masken över hela längden, wrap huvudet med en påse och en handduk. Lämna en halvtimme - en timme. Du kan känna en lätt stickande känsla, men det borde inte ge obehag. Denna mask kan lätta håret efter den första ansökan om ett halvt ton. Om du har färgat hår, rekommenderas inte denna mask för dig, eftersom resultatet kan vara oförutsägbart. Om du vill uppnå ljusare nyanser, då du har tvättat av masken måste du skölja huvudet med kamilledekok och låta håret torka naturligt.

  Mask för accelererad hårväxt

  • honung - 1 matsked
  • mark kanel - 2 tsk;
  • burdock olja - 1 matsked
  • Äggulor - 2 st.
  • Blanda färskt honung och smör. Varm i ett vattenbad i 10 minuter.
  • Tillsätt kanelpulver och vispador till blandningen och blanda noggrant.

  Den resulterande gruelen måste gnidas in i hårrötterna, i hårbotten. Efter en lång massage med användning av en mask, måste du fördela rester av produkten längs hela längden på håret, helt och hållet uppmärksamma tipsen. Lämna masken i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten med hjälp av babyshampo. Denna mask har en stor effekt på hårsäckarna, det väcker dem och aktiverar för ökad tillväxt. Efter 5-7 ansökningar kan du märka hur övervuxna skalliga fläckar och skalliga fläckar, många nya unga hår ser ut, håravfallet stannar märkbart. En fullständig behandling är 10 applikationer med ett intervall på 2-3 dagar.

  Mask att kämpa delade ändar

  • honung - 1 matsked
  • mark kanel - 2 tsk;
  • banan;
  • Kokos kosmetisk olja - 5 droppar.
  • Blanda banan med en gaffel till en slam.
  • Värm honungen i ett vattenbad.
  • Blanda honung, banan, kanel och kokosnötolja. Den senare kan bytas ut med burk eller oliv.

  Den resulterande uppslamningen bör appliceras enbart på hårets ändar. Masken tvättas minst en timme efter appliceringen. Denna kosmetiska växt närmar sig den skadade hårstrukturen, krullarna blir släta och hårets spets som om det är förseglat. Håret upphör att splittras, blir vackert och elastiskt. För att fullständigt bota håret är det nödvändigt att utföra minst 5 procedurer för att applicera en liknande mask. Därefter räcker det med att göra en mask en gång i veckan för profylax.

  Honung och kanel är välkomna gäster inte bara på bordet. När de används ordentligt kommer de att ge ditt hår sin otroliga glans och färgmättnad.

  Honungsmask med kanel för att stärka och växa hår

  • 50 g flytande honung;
  • 3 dessertskedar av olivolja;
  • 20 droppar kanel eterisk olja.
  • Honung måste vara lite uppvärmd och blandad med oljor till en enhetlig konsistens.
  • Den resulterande blandningen bör gnidas in i hårrötterna och resterna ska fördelas jämnt längs hela längden av strängarna.
  • Tvätta av masken med något schampo på cirka 60 minuter.

  Detta underbara verktyg stärker locken och främjar sin aktiva tillväxt.

  Fördelarna med kanel

  Kanelpulver (eller olja) används främst som ett sätt att förbättra blodcirkulationen och stimulera metaboliska processer i hudceller. Den huvudsakliga aktiva beståndsdelen som finns i barken från denna växt från laurelns familj är eugenol, som är en naturlig antiseptisk. Det är av denna anledning att användningen av kanel hjälper till att eliminera inflammation i huden. Tanniner aktiverar metaboliska processer i vävnader och förbättrar blodcirkulationen. Eteriska oljor och fettsyror ger extra näring till lock och mättar dem med fukt. Dessutom har kanel en trevlig varm arom som har en positiv effekt på nervsystemet.

  Indikationer för användning

  Kanel som huvudkomponent i terapeutiska blandningar (masker, balm och schampo) för hår används vanligtvis i form av pulver eller olja. Kosmetika med kanel hjälper till med att eliminera sådana manifestationer som:

  • långsam hårväxt
  • håravfall
  • seborré;
  • torrt och bräckligt hår;
  • hårskador (efter färgning eller krökning);
  • inflammation i hårbotten.

  Funktioner för applicering av masken med kanel och honung

  Trots de många fördelarna kan kanelpulver, som alla andra kryddor av exotiskt ursprung, ha en mycket aggressiv effekt på huden när den appliceras topiskt. För att undvika obehagliga följder bör du korrekt förbereda och tillämpa hemhjälpmedel som innehåller denna komponent.

  • Kosmetiska blandningar med kanel bör användas med försiktighet vid högt blodtryck (eftersom denna produkt har effekt på blodcirkulationen). Det är också oönskat att använda kanelmasker för allvarligt skadat hår - annars kan situationen förvärras.
  • Du kan köpa kanel i någon mataffär, där den säljs i form av vridda pinnar eller i form av pulver. När du köper mark kan kanon vara uppmärksam på produktens kvalitet - den ska inte innehålla föroreningar.
  • Kanelolja eller pulver används vanligtvis i kombination med andra komponenter: honung, kefir, ägg och frukt. Associerade ingredienser måste vara av hög kvalitet och fräsch. Läkemedelsblandningar måste beredas omedelbart före användning - de är inte lagrade.
  • För framställning av kosmetiska kompositioner med användning av keramik eller glas. Metall kan ändra produktegenskaper. Innan du använder masker eller andra medel är det lämpligt att göra ett känslighetsprov. En liten del av produkten gnids i huden, och efter en kvarttimme tvättas den av med vatten. I avsaknad av hudreaktion (brännande, rodnad eller svår klåda) kan kompositionen användas säkert för sitt avsedda ändamål.
  • Det är bättre att inte tvätta håret innan du applicerar masken (bara lite fuktig vid behov) - så att du kan minimera den aggressiva effekten av behandlingsblandningen.
  • Den beredda kompositionen appliceras först på hårbotten och fördelas sedan över hela längden av strängarna med en pensel eller kam. Det är bättre att doppa hårets ändar i olja (till exempel olivolja) - detta kommer att bidra till att förhindra deras separation.
  • För att förbättra effekten av medicinska förfaranden efter applicering av kosmetisk komposition, bör håret vikas in med en film och en keps (handduk eller näsduk) ska sättas över den.
  • Varaktigheten av de terapeutiska blandningarna kan variera beroende på syftet med åtgärden. I de flesta fall appliceras kompositionen i ca 25 minuter (oljeblandningar kan lämnas i en timme eller längre om det inte finns något obehag). Om några obehagliga känslor uppstår, ska produkten omedelbart tvättas av. Behandlingsförloppet är vanligtvis minst 10 sessioner, varefter du ska ta en paus.
  • Tvätta av den kosmetiska blandningen med något schampo som är lämpligt för hårtyp. Efter att du har tagit bort kompositionen kan du skölja håret med örtdekok (nässla, kamille eller något annat) - detta kommer att förbättra masken. Efter proceduren ska håret fuktas med en handduk och lämnas att torka naturligt (det är inte önskvärt att använda en hårtork).

  Kanel schampo för alla hårtyper

  • 200 ml schampo;
  • tesked kanelolja;
  • några droppar macadamiaolja;
  • 5 droppar patchouli eterisk olja.

  Metod för beredning: Oljan ska blandas och läggas till flaskan med schampo.

  Detta verktyg är lämpligt för daglig skötsel av krullar. Deras tillstånd med regelbunden användning av organet förbättras avsevärt. Håret blir mer lättsamt, silkesigt och glänsande.

  Bland andra fördelar med kanelmasker (och andra medel) kan deras underbara arom noteras, tack vare vilka medicinska procedurer inte bara är användbara men också trevliga.

  Hårmaskor med honung och kanel - recept

  Det finns många sätt att förbereda en mask för hår med kanel, och alla syftar till att ge ytterligare näring till håret, återställa den skadade strukturen, såväl som att aktivera tillväxten. Med en komplicerad effekt på håret av kokosolja, honung, eterisk olja och kanelpulver, efter flera användningsområden, omvandlas håret mirakulöst.

  På de unika kosmetiska egenskaperna hos honung kan inte påminnas. Glänsande, jämnt och friskt hår - resultatet av användningen av honungsmaskar. Kokosolja skapar en skyddande film runt varje hår, vilket skyddar hårbotten och håret från skadliga effekter av schampon och andra faktorer. Dessutom ger oljan håret en intensiv naturlig glans.

  Macadamia olja minskar håravfall och deras bräcklighet. Det absorberas mycket väl, vilket ger ingen glans. Kanel innehåller ett komplex av antioxidanter och näringsämnen som har en positiv effekt på håret, vilket ger fluffighet och volym. Essentiell kanelolja väcker hårsäckar, vilket ökar hårväxten.

  Denna mask är lämplig för alla typer av hår, men proportionerna av ingredienser för effektiv vård och restaurering bör väljas individuellt:

  Förberedelse: Blanda 3 matskedar honung och kanelpulver, en tesked macadamia och kokosoljor och tillsätt kanelolja - 5 droppar. Kokosolja och honung måste smältas separat från andra ingredienser i ett vattenbad. Sedan tillsätt resten och blanda noggrant.

  Den färdiga doftande blandningen av varm behöver appliceras på torkat hår, täcka med film och isolera. Håll i ca 40 minuter. Hår efter en hårmask med kanel blir smidig, mjuk och fuktad, med en behaglig lukt av kanel, som varar fram till nästa hårtvätt.

  Cinnamon Brightening Hair Mask

  Det är ett absolut säkert och dessutom mycket användbart alternativ till olika blekningsblandningar. Blandning: Du måste blanda en kopp vanlig hårbalsam, en tredjedel av en kopp honung och 3 skedar kanelpulver. Blanda ingredienserna noggrant med en trä- eller plastsked. Metallredskap rekommenderas inte, eftersom metallen lätt reagerar med komponenterna i blandningen. Applicera hårmask med kanel: tvätta håret som vanligt och torka håret lite. Dela sedan in i strängar och applicera en blandning på dem. Var försiktig så att du inte fläckar din hud med kanel - det kan orsaka rodnad eller irritation. Denna mask rekommenderas inte att gnidas i hårbotten.

  Exponeringstid för kanelhårsmasker: Sätt en hatt eller en cellofanpåse på huvudet, värm upp. Håll masken på detta sätt i ungefär en halvtimme, och ta bort isoleringen - du behöver inte längre värma ditt hår. Håll blandningen i håret i ca fyra timmar. Ju längre det påverkar desto intensivare blir resultatet. Med den här metoden kan du lätta ditt hår med två eller tre toner, och ju oftare du använder det, desto mer blir ditt hår lättare. Dessutom, för större effekt kan du öka mängden kanelpulver.

  Kanel Hår Masker - Försiktighetsåtgärder

  Trots de kanalens underbara helande egenskaper finns det vissa kontraindikationer för användningen. Innan du använder kanelmaskar, bör du kolla efter en allergisk reaktion genom att lägga en liten mängd av blandningen på din handled. Med en stark brinnande mask för hår med kanel i hårbotten, är det bättre att stoppa proceduren, tvätta av masken med shampoo. Det är också nödvändigt att räkna med färgverkan av kanelmasker. Om blekande hår inte är önskvärt är det bättre att inte stå emot blandningen på håret länge.

  Kombinationen av kanel, som kan synliglätta strängarna och öka hårväxten och honung, som återställer mikroskador och närmar sig tråkiga livlösa krökningar, ger en fantastisk effekt. Dessa två ingredienser kompletterar varandra: honung mjukar den något irriterande och aggressiva effekten av kanel, och som i sin tur ger nya noter till håret med honung. Det finns många recept för detta fantastiska verktyg. Rena komponenter används inte: Hemmagjord hårmask "Kanel och honung" kompletteras med olika hjälpkomponenter med flytande konsistens, eftersom produkten annars blir alltför tjock och klibbig.

  Ljusa håret med kanel

  Kanel är inte bara lämplig för att stärka håret utan också att ändra färg. Lättnadshår med kanel är ett utmärkt sätt att måla utan de skadliga kemiska komponenterna i ett vanligt färgämne. Det enklaste receptet på en mask som ändrar trådens färg innehåller bara tre komponenter:

  • 4 msk kanel;
  • ett glas honung;
  • tre matskedar olivolja.

  Ingredienserna blandas och späds något med vatten.

  Blixtmaskan ska ha en enhetlig konsistens. Det är viktigt att övervaka densiteten så att färgkompositionen inte flyter från huvudet. För att göra masken tjockare kan du lägga till lite mer älskling. Naturfärg appliceras på att rengöra håret och försiktigt kammade. För att lätta håret med kanel gav en synlig effekt, masken åldras i 4 timmar. Därefter tvättas blandningen och får inte bara hårets lätta, men också stärkt och fuktat hår.

  Ett annat recept betyder lätta hårfärg, kompletterat med citron, som fungerar som en oxidator. Ingredienserna blandas i sådan mängd:

  • 250 ml fuktighetsgivande balsam;
  • 250 ml honung;
  • två matskedar kanel;
  • en tesked naturlig citronsaft.

  För att förtydligandet ska gå bra måste du följa några regler. Använd inte metallverktyg och redskap för att förbereda och applicera färgkompositionen. Järn kommer att reagera med kanel i en oxidativ reaktion, och håret blir grönt som ett resultat. Färg efter blandning ska stå i ungefär en timme. Läs mer: Mask för tunt försvagat hår.

  Naturligtvis kommer radikalt byte av hårfärg med kanel i ett förfarande misslyckas. Men det är ganska möjligt att lätta håret för ett par toner. Ägare av mörk hårfärgskanel ger en mer mättad färg, som glödande från insidan. Mycket blonda blondiner borde tänka innan lätta sitt hår med kanel, eftersom krydden kan ge en överraskning i form av en röd nyans.

  Kanel och honung är naturliga peroxidvarianter. När de kombineras kan de ta bort kemiska eller naturliga färgämnen från håret och ändra färg på de färgade trådarna. Därför bör det för mörkt färgat hår minskas procedurens gång med masker som innehåller honung och kanelpulver. Mängden kryddanvändning beror på hårets längd, tre matskedar räcker för en genomsnittlig längd. Färgen ändras med varje applicering av bläckmasken.  Nästa Artikel
  Byte av hårfärg efter ljusning: efter hur mycket tid kan du måla lockar och hur man väljer ett verktyg?