Hårmask med ett ägg för torrt och sprött hår


Hårets struktur och hårets densitet är i stor utsträckning beroende av ärftliga faktorer, men naturen ger inte någon torr och spröd tråd från födseln. Omvandlingen av lockar "i halmen" - så blir de ofta beroende av användningen av termiska verktyg, kemi, dålig näring, otillräcklig vård. Ett bra sätt att återställa hårkolonnens struktur är en ägg hårmask, för torrt och sprött hår blir det en frälsning.

Fördelarna med äggmasker

Ägget innehåller nästan allt som behövs för strängarnas hälsa. Det viktigaste är det höga innehållet av aminosyror, som är ett slags byggmaterial, med vilket du kan reparera hårpoler och få håret att växa starkare.

En stor mängd vitaminer A, E, D som ingår i äggula hjälper till att göra dem smidiga och elastiska. Dessutom spelar calciferol en viktig roll vid kalciumabsorptionen - ett viktigt element, med brist på vilken kroppens vävnader förlorar styrka, hår och naglar slutar växa.

Mikro- och makronäringsämnen i ägget hjälper intensiva fuktsträngar, eftersom de bidrar till att bevara fukt i kroppens celler.

På grund av den unika sammansättningen av ägg hjälper hårmaskor på grund av att återfuktas och återställer torra, spröda strängar, för att ge dem glatt, elasticitet, glans.

Applikationstips

Större effektivitet från användningen av äggmasker kan uppnås om det görs korrekt.

 • För torrt hår använder inte protein i ren form, eftersom det har en åtdragning, torkningseffekt. I receptet kan antingen äggulan eller hela ägget anges.
 • Den största fördelen kommer att medföra ägg av hushållens kycklingar, som innehåller näringsämnen i större kvantiteter.
 • Innan du kombinerar med andra komponenter i masken måste ägget piskas med en visp eller gaffel. Detta gäller även när endast äggula injiceras i masken.
 • Äggsmaskar är flytande, så det är bäst att applicera dem på torrt hår, i badrummet, skydda kläder från kontaminering. Efter applicering på huvudet måste du bära ett duschlock. Vik en handduk över den.
 • Efter den tid som anges i receptet bör endast varmt eller jämnt kallt vatten tvätta av masken. Om det visar sig vara varmt, så kommer proteinet att minska, det kommer vara mycket svårt att kamma ut det från håret.
 • Använd masker med äggkurser: 2 gånger i veckan en halv till två månader följt av en två månaders paus.

Den korrekta effekten kommer att medföra en mask från ett ägg, om du slår det med en liten mängd vatten. Denna mask kan även användas istället för schampo. För större effekt är det dock bättre att använda multikomponentmasker.

Mask för torrt och sprött hår

 • äggula - 2 st.
 • honung - en matsked
 • Cognac - en matsked
 • Aloe juice - en matsked.
 • Smält honungen, blanda den med aloejuice.
 • Slå på äggulorna och gnugga dem i honungsmassan.
 • Häll i brandy, rör omedelbart och applicera på hår.

Masken ska hållas på huvudet under en hatt och en handduk i 20 minuter, varefter den kan tvättas av utan att använda schampo. Masken återställer hårsaxens struktur väl, fuktar dem väl och återvänder en livlig glans till krullarna.

Äggoljemask för torrt hår

 • 1 äggula;
 • Kastorka - en tesked;
 • honung - en tesked.
 • Förvärm honungen med ricinolja, rör om till en homogen komposition.
 • Vispa äggulan och blanda den med honung-oljeblandningen.

En sådan mask på håret kan hållas i en timme, men inte mindre än en halvtimme. Det återställer hårstrukturen, närmar dem, fuktar. För tungt överdriven krus är det bättre att använda det, och inte en mask med konjak. Det är nödvändigt att tvätta av den här masken med hjälp av schampo.

Ägg yoghurtmask

 • ägg - 1 st.
 • vit yoghurt (salig) - 100 g
 • Vispa ägget.
 • Blanda med yoghurt.

Den här masken räcker för att hålla håret i en kvart i timmen. Det kommer att fukta strängarna, ge dem glans. Trots enkel förberedelse är det ganska effektivt.

Hemmagjorda masker med äggula för vård av hårtips

Färska kycklingägg finns i en stor del av spargrisen av hemlagade recept. Detta beror på det faktum att denna naturprodukt innehåller biotillgängliga spårämnen, medan ägg är billiga och kan hittas i vilket kök som helst. När det gäller hårvård är äggulor populära som ett mildt schampo och som komponenter för olika närande / fuktgivande kompositioner för hårändarna som mest behöver hjälp, aktiv fuktighet och näring. Hemmagjorda äggulorvårdsprodukter är universella och med en liten skillnad i ingredienser kan användas för olika hårtyper.

Kemisk sammansättning av äggula och dess fördelar för hår

 • Lecitin. Den mest värdefulla hårbeståndsdelen i kycklingblomman är lecitin - detta ämne kan fylla de skadade delarna av hårstrukturen, så håret bokstavligen återställs på grund av ett sådant byggmaterial för levande celler. Tillsammans med restaureringen av strukturen återställer krökarna sin styrka och elasticitet - eftersom det är hårets ändar som alltid är de mest skadade, är blommorna maskerade för dem som lider av torrhet och snitt av spetsarna.
 • Aminosyror. Inga mindre viktiga element som håret kommer från äggula är aminosyror. Detta element ger en ökning av hårlängd, glans och energi, så att håret inte kan se väl preparerat utan aminosyror.
 • Vitaminer. Komplex A, E, D är nödvändig för ytterligare näring, speciellt eftersom det finns kalium, fosfor och magnesium i ägget, som också kommer till krullarna från hushållsprodukter.

Hur man applicerar äggula för behandling av strängar?

För att skapa ett hemhjälpmedel rekommenderas att du bara använder äggula - det beror på att när masken tvättas med varmt vatten, koagulerar proteinet och resterna är svåra att tvätta ut ur håret. Protein är emellertid en proteinkälla, som också är ett värdefullt byggmaterial för att reparera skadade delar av hårändarna, så att du kan använda hela ägget.

I allmänhet bör äggblandningar hållas på håret i 40 minuter. För större effekt rekommenderas att masken placeras under värmebadet, så vitaminer och spårämnen tränger bättre in i cellstrukturen. Dessutom är en plastlock nödvändig för att förhindra att masken torkas på håret.

Ägg hår masker

Friskt och glänsande hår kommer säkert att locka uppmärksamhet. En lång och tjock flätan ansågs vara en av egenskaperna hos kvinnlig skönhet från antiken: det gav kvinnlighet och attraktivitet till sin älskarinna. Men för att få en sådan gåva från Mother Nature, tyvärr var det inte möjligt för alla kvinnor. Om du inte är ägare till det frodiga hårhåret, tänk på den välkända transformationsmetoden - masker för hår från ett ägg.

Detta prisvärda, billiga och effektiva botemedel har testats av mer än en generation av kvinnor. Nyligen har populariteten hos organisk kosmetika ökat, så många av de rättvisare kvinnorna påminde farmors skönhetsrecept, vilket bidrog till populariseringen av äggmasker.

Sammansättningen och egenskaperna hos ägg

Äggkomposition

Denna lilla produkt är ett riktigt skafferi av vitaminer och näringsämnen som hjälper håret att återställa vitaliteten på kortast möjliga tid. De kommer att sasas med fukt, bli mjuk och silkeslen.

Du borde veta att det är äggulan som direkt drar nytta av håret. Den innehåller värdefulla aminosyror och lecitin, som är en universell "botemedel" för hår av vilken typ som helst.

Dessa substanser kan tränga in djupt i håret, närma sig och återställa det. Resultatet kommer att överraska dig: jämnhet, livlig glans, inga split ends. Det höga innehållet av B-vitaminer har en positiv effekt på hårväxten.
Denna grupp av vitaminer aktiverar follikelns arbete och skyddar även håret från för tidigt gråtande. Även i yolkompositionen är vitaminerna A och E, vilket kommer att lindra håret från brittleness och torrhet. Vitamin D ökar ytterligare hårväxten. Spårämnen fosfor, kalium och magnesium är också inblandade i förbättring av hår. Sammanfattningsvis kan vi säga att äggulor är en panacea för många problem.

Äggvit används mer för att behandla fet hår. Det reglerar utsöndringen av talg, så att håret behåller sin friskhet och ljushet under lång tid.

Masker kan användas för förebyggande ändamål, även om det inte finns några speciella problem med hår. Detta kommer att bidra till att bevara och förbättra deras pomp och glans. Om "alarmklockor" uppstod, betyder det att tiden har kommit för att starta aktiva åtgärder.

Återställningsmaskar från ägg till hår hjälper till i följande fall:

- om håret splittras vid spetsarna

- hårbotten är torr;

- talgkörtlarna arbetar för intensivt;

- håret växer långsamt;

Om minst ett av dessa problem är närvarande, är det dags att börja behandla och återställa ditt hår. Trots allt, tråkigt, livlöst och orörligt hår kan förstöra någon, till och med en utarbetad bild.

Effekt av äggmasker för hår

Äggmask för hår får positiva recensioner, eftersom det är lätt att förbereda, alla har ägg hemma, och när det gäller näringsinnehåll upptar ägget en av de första platserna bland produkterna. Effekten av hårmaskar från ägget är att ge näring, stärka, ge glans och hälsosam utseende på håret. Du kan själv välja en lämplig blandning experimentellt och sedan systematiskt utföra proceduren.

Att göra ett ägg hår mask

1. Det hårägg som du ska använda ska vara vid rumstemperatur, så det ska tas bort från kylskåpet 20-30 minuter innan masken är klar.

2. Ägg är bäst churned före användning med en visp eller bländare för att bilda en homogen massa.

3. Det är bäst att applicera äggmasker för att torka, rena eller smutsiga hår, eftersom de inte dränerar så mycket som vått hår.

4. Tvätta av masken med ägg ska vara kallt eller varmt vatten, ägg från varmt vatten kan krulla upp och de kommer vara svåra att ta bort från håret.

Recept äggmaskar för hår hemma

Som en del av masken kan användas som ett helt ägg, och vit eller äggula separat. Du kan välja kompositionen som matchar din hårtyp mer. Du bör också fokusera på önskat resultat.

Äggsmask för torrt hår

Kyckling äggula är grundligt blandad med en tesked flytande honung. Du kan lägga till lite ricin, burdock eller mandelolja till blandningen, en halv tesked kommer att räcka till. Masken är jämnt fördelad längs hårets längd och ett vattentätt duschlock läggs på toppen. Det rekommenderas att hålla blandningen på huvudet i en timme, då kan du skölja.

Smal nyans: För att förbättra effektiviteten i förfarandet, bör blandningen värmas lite före användning, men så att äggvita inte curdles. Denna ägg hårmask är mycket effektiv, speciellt vid regelbunden användning.

Hårmask med konjak och ägg

Efter appliceringen behöver du inte tvätta håret med schampo, eftersom ingredienserna gör ett utmärkt jobb med att rengöra huden och håret från smuts. 3 droppar lavendelolja läggs till äggulan (det här är ett utmärkt rengörings- och tonicmedel), som kombinerar ingredienserna med en matsked av brandy.

Honung-konjakblandning appliceras uteslutande på hårrötterna och sprids sedan längs längden. Lämna en halvtimme på huvudet, så kan du tvätta håret med rent vatten utan att använda något diskmedel. Efter proceduren skölj huvudet väl med kalkdekok.

Äggsmask för hårväxt med senap

Senap är känd som en kraftfull hårväxtaktivator. Om drömmen om långa flätor inte har lämnat dig än, ta 2 matskedar torr senap, blanda dem ordentligt med lika mycket vatten, sätt 1,5 tsk socker och äggula här.
Tänk på: ju mer socker tillsätts desto starkare är den brinnande effekten av senap. Det förbättrar blodcirkulationen, därför börjar håret växa snabbare.

Men med känslig hud finns det risk för brännskada, så ett polskläderprov ska utföras innan blandningen används. För att minska bränningen rekommenderas att tillsätta en tesked basolja till ingredienserna. Att droppa någon rosmarin eterisk olja (5 droppar) eller kanelolja (3 droppar) ökar effektiviteten av förfarandet.

Ägg-senap hårmask appliceras endast på rötterna. Om du inte sätter i olja, rekommenderas inte att fördela kompositionen längs hårets längd. Endast när svår greasiness får sätta en mask på hela hårets huvud. Behåll denna mask ska vara ungefär en timme, då borrarna ska sköljas ordentligt.

För att få ett liknande resultat är det möjligt att använda peppartinktur som säljs i apotek. Var uppmärksam! Hårmasken med senap och ägg tvättas mycket försiktigt så att senapet inte kommer in i dina ögon.

Äggsmask för fettigt hår

Två teskedar av svart lera, slå med äggvita och fördela längs hårets längd. En halvtimme är tillräckligt med tid för proceduren, då krullarna ska tvättas. En äggvit hårmask används en gång i veckan.

Hårmask av äggula och salt

Ta två äggulor och tillsätt 1 msk. en sked havssalt, blanda noggrant och applicera på otvättat hår i 15-20 minuter, skölj sedan med vatten. Hårmask med äggula gör håret skönt och välskött, ökar hårväxten.

Hårmask med ägg och honung

Ta 1 ägg och 1 tsk. honung, blanda väl och applicera på allt hår i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Mask för hår från ägg och honung närmar håret med näringsämnen, vilket gör dem mjuka och glänsande.

Mask för hår med ägg och kefir

Ta en kopp kefir (ca 200 ml) och ett helt ägg, blanda allt grundligt och applicera på tvättat och torkat hår, lämna i 20-30 minuter. Kefir-äggmask för hår utförs 1 gång per vecka. Det normaliserar talgkörtlarna, ger näring till hårbotten och håret.

Ägghonungsmask för hår med peppartinktur

Blanda 2 matskedar flytande honung med 2 ägg, tillsätt 1 tsk. Peppartinktur, blanda ingredienserna noggrant, applicera på hårets rötter och fördela över hela längden, sätt på en plastlock och linda huvudet med en varm handduk, blöt i 20-30 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och honung med pepparvodka görs 1 gång om 10 dagar. Det förbättrar blodcirkulationen, främjar hårväxt och saktar förlusten.

Hårmask av ägg och äppelcidervinäger

Ta en äggula, lägg till 3 msk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger och 1 tesked flytande honung. Applicera blandningen på håret och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med sommarvatten. Lämplig för fet hår, gör håret vackert och glänsande.

Mask för hårväxt med ett ägg

Ta en äggula, 2 msk. l. jojobaolja, 1 tsk. glycerin och 1 tsk. äppelcidervinäger. Massage blandningen i hårrötterna och sprid över hela längden. Wrap huvudet med en varm handduk och blöt i 20-30 minuter, skölj sedan. Denna äggmask för hårhård appliceras en gång i veckan.

Hårmask med ägg och gelatin

En hårmask tillverkad av ägg och gelatin görs väldigt enkelt: Späd 1 msk matbar gelatin med varmt vatten, tillsätt en äggula, 2 tsk olivolja och 1 tsk. honung, blanda allt grundligt och applicera på hår över hela längden, vänta 30-40 minuter och tvätta håret med varmt vatten. Denna ägg-gelatin hårmask utförs 1-2 gånger i veckan. Äggmask för hårglans har effekt av laminering.

Äggmask för håravfall med eteriska oljor

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. någon basolja och 3 droppar eterisk olja
Applicera på hårets rötter och massage försiktigt, sprid kammen över hela längden och låt den ligga i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Äggmask mot håravfall med eteriska oljor utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med vodka och ägg

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. vodka och 2 msk. l. burdock olja, blanda allt och applicera på rötterna och håret, varma med en varm handduk och tvätta av efter 30-40 minuter. Denna mask för håret av ägg främjar hårväxten, vilket gör dem mjuka och silkeslen, används en gång i veckan.

Hårmask med ägg och citron

Ta 1 äggula, 2 msk. l. finmalt havremjöl, 1 tsk. citronsaft och 1 msk. l. burdock olja, blanda alla ingredienser och applicera på hår i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och citron är lämplig för fet hår och utförs 1 gång per vecka.

Ägg- och kakaohårsmask

Ta en äggula, 200 ml yoghurt och 3 msk. l. kakaopulver. Blanda blandningen noggrant och applicera på hår, linda ihop och vänta i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. En sådan äggmask för hår utförs 2 gånger i veckan, det stärker och närmar håret.

Hårmask med ägg och båge

Skaka löken på ett fint rivjärn och lägg till 2 äggulor och 1 msk till den. l. honung, sätt den resulterande massan på rötterna och håret, lämna i 30-40 minuter, svep huvudet med en handduk, efter exponeringstiden, skölj med sommarvatten och skölj håret med kamilleavkokning, vatten med ättika eller citronsaft för att motverka lök. Hårmasken från ägg och lök utförs 1-2 gånger i veckan, det förhindrar håravfall och gör dem starkare.

Hårmask från ägg och kaffe

Ta 2 äggulor, 3 teskedar brännvin, 3 matskedar malet kaffe, blanda alla ingredienser och applicera på torrt hår, varma och vänta 60 minuter och tvätta sedan med varmt vatten utan schampo. Denna mask gör håret rent, silkeslen och mjuk. Hårmask av äggula och kaffe utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och klyftaolja

Värm upp burdockolja (40 ml) och tillsätt 2 slagna ägg till den, applicera den resulterande massan på torrt hår och låt i 30 minuter, du kan värma. Skölj med varmt vatten och skölj håret med kamillextrakt. Hårmask från ägg och burdockolja appliceras 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och ricinolja

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. Castorolja, blanda och applicera över hela håret längs hela längden och gnugga i hårrötterna, exponeringstiden är 40-50 minuter.
Hårmaskan av ägg- och ricinolja tvättas av med sommarvatten. Efter masken blir håret fuktat, elastiskt, silkeslet och mindre faller ut. Denna mask för håravfall utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och olivolja

Slå 3 ekorrar och tillsätt 3 msk till dem. l. Oljaolja, applicera på hår hela längden, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj håret med vatten och citronsaft. Denna hårmask av ägg och olivolja är lämplig för oljigt hår, efter det att håret blir glänsande, rent och silkesligt utförs det 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och majonnäs

Ta 5 msk. skedar av majonnäs och 2 ägg, blanda och applicera på torrt hår över hela längden och gnugga in i hårrötterna, lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Denna mask för hår av ägg och majonnäs gör håret mjukare, mer elastiskt och vackert, det ska göras 1 gång per vecka.

Hårmask från ägg och mjölk för torrt hår

Ta ett glas fettmjölk för att värma det något och tillsätt 2 ägg, blanda noggrant och applicera på hår i 30 minuter, omsluta huvudet med en handduk. Denna hårmask med ägg och mjölk gör håret elastiskt, levande, kämpar med torra tips. Det bör utföras 2-3 gånger i veckan.

Ägg och jäst hårmask

Tillsätt 1 msk brödgås till 1 kopp varm mjölk, lägg i en halvtimme, lägg sedan till 2 ägg och blanda allt grundligt. Sätt på ditt hår sätt på en cellofantlock och linda ett huvud med en handduk, blötlägg i 60 minuter. Denna mask för håret av ägg och jäst kommer att stärka och läka håret, göra dem starkare och tjockare, det utförs en gång i veckan.

Mask för hår från ägg och gräddfil

Ta 2 tsk saltkräm, 2 ägg och 1 tesked limesaft, blanda allt och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask med ägg och gräddfil gör håret smidigt, smidigt och glänsande, utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask från ägg och olja

Ta 50 gr. smör, smälta det och tillsätt 3 yolks till det, blanda och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna hårmask med ägg och olja närmar, fuktar, återställer torrt och skadat hår, utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och aloe

Blanda 50 ml. aloe juice med 3 ägg och applicera på hår och hårbotten, blöt i 20 minuter, skölj med varmt vatten. Denna mask för torrt hår med ägg och aloe återfuktar, närmar, gör håret elastiskt och levande, utförs 2 gånger i veckan.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

Andra artiklar

kommentarer

 • | 2017-07-01 22:11:51

Jag har långt hår, nästan till midjan, så om de börjar falla ut mer än nödvändigt, blir det märkbart. Hår överallt, i sängen, i mat, på badrummet. Jag använde nästan alla recept som anges i artikeln, och de är alla effektiva. Det enda jag började anpassa recept till sig själv, för Jag vet att, till exempel, om jag ofta använder senap kommer håret snabbt att bli smutsigt, om citronen tvärtom kommer att vara torr.

Ägg hår masker

Varför exakt från ägg? Eftersom det är bekvämt och användbart

Ägg är mycket populära inte bara i matlagning, men också i kosmetologi. De är ofta grunden för olika hem- och hudvårdsprodukter. Ägg innehåller många ämnen som stimulerar de regenerativa processerna i huden - vitaminer, fetter, lecitin och aminosyror. Speciellt en hel del näringsämnen innehåller äggula, så det används oftast i olika masker för hår, även om äggvita finner också användning i kampen för vackert friskt hår.

Den framgångsrika kombinationen av maskerade ägg med olika andra komponenter gör att du kan lösa nästan alla hårproblem, vare sig det är torrt eller oljigt, förlust eller brittleness, dålig tillväxt eller tråkigt livlöst utseende. Ägg själva är användbara för vilken hårtyper som helst, och deras effektivitet bestäms av valet av följeslagare. Så i masker för torrt hår kombineras ägg med olika oljor eller honung; för fettprodukter - med alkoholhaltiga produkter: brandy eller vodka; för skadade - med mjölksyraprodukter, oljor, honung.

Äggschampo

Bland de enorma antalet schampon som fyller butikshyllor idag, ofarliga och ännu mer användbara - extremt sällsynta. För att skydda ditt hår från deras skadliga effekter, gör det en regel att använda äggulor som ett schampo för att tvätta håret minst 2 gånger i månaden. Slagen i tre matskedar av vatten 1-2 skumgummi skum väl och tvätta håret bra. Denna "schampo" ska appliceras på håret längs hela sin längd och intensivt gnidas in i hårbotten. Sköljprocessen försenas med 5 minuter, under vilken tid kommer ditt hår och huden att få kraftfull näring och läkning. Samtidigt är det ett tillförlitligt förebyggande av mjäll. Luktet av ett ägg från håret efter tvätt kommer att försvinna om du lägger till citronsaft eller äppeläger till sköljvattnet. Ja, och håret efter det blir mjuk, silkeslen och lätt att kamma.

Äggsmaskar för fet hår

 1. Äggula mask I sådana masker är en oumbärlig följeslagare av äggulan alkohol, vodka eller brandy utspädd med vatten 1: 1. Du kan också använda apotekets form av calendula tinktur. En äggula kombinerar med två skedar av den alkoholhaltiga komponenten, varefter den aktivt smutsas i hårbotten och appliceras på håret. Masken varar i ca 15 minuter på ett varmt inslaget huvud. För att absorberas av huden, och inte en terryhandduk, linda huvudet med plastfolie innan du förpackar. Tvätta av masken med varmt vatten utan tvål.
  Varje komponent i denna mask utför sin funktion: kolesterolgula deponerar funktionen hos talgkörtlarna och alkohol torkar hårbotten.
 2. Proteinmask. Slå äggvitorna i ett tjockt skum (deras antal bestäms av hårets längd och tjocklek), applicera på håret och gnugga in i huden, håll det tills det torkar. Tvätta av med varmt (inte varmt!) Vatten utan tvål.

Äggsmaskar för torrt hår

 1. Mask av vaktelägg. Torka ordentligt 3 ägg med tre matskedar. skedar av honung. Tillsätt 100 ml olivolja till det resulterande skummet. Applicera blandningen i ditt hår och gnugga i hårbotten. Täck håret med plastfolie, linda handduken varmt och håll i 1-2 timmar. Från regelbunden användning av denna mask blir håret mjukt och glänsande och ser bra ut.
 2. Mask av kycklingägg. 1 ägg, 2 msk. skedar av ricinus, olivolja eller klyftaolja, 1 msk. sked av glycerin och 1 h. sked äppelcidervinäger - blanda allt bra, applicera på hårbotten, massera det i 5 minuter och smutta sedan håret längs hela längden med en blandning. För att värma huvudet med en handduk, håll i en halvtimme - en timme, skölj med varmt vatten. Det är användbart att lägga till maskapaketlösningarna av vitaminerna A och E.

Mjällsmaskor

 1. Mask av äggulor. En av varianterna av en sådan mask består av kycklingäggor (2 st), Burdock, ricinus eller olivolja (1 tsk.) Och citronsaft (från en halv citron). Blanda, sätt på hårrötterna, gnid och håll i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten. Masken är lämplig för behandling av mjäll och för förebyggande av dess utseende. Det är i alla fall rekommenderat att göra det minst en gång i veckan.
 2. Mask av ägg. Förbered en mask av ett väl slagen ägg och 100 g yoghurt utan tillsatser och färgämnen eller kefir. Gnid in i huden med massörrörelser, applicera på hår, linda huvudet i plast och en handduk, håll i 30-40 minuter. Tvätta av utan varmt vatten.

Masker för skadat hår

 1. Sammansättningen av den regenererande masken: 2 äggulor, 2 msk. skedar av olivolja, 2 msk. skedar av arnica, 1 msk. sked av majonnäs, 1 h. sked flytande honung (kandad - värme till vätska). Alla blandas och appliceras som ovanstående mask. Håll 15-20 minuter.
 2. Slå 1 äggula, tillsätt 50 ml naturlig yoghurt eller kefir och 2 msk. skedar med lågmjölk majonnäs. Håll på isolerat huvud i ungefär en timme, skölj med varmt vatten.
 3. 1 äggula noggrant slipa, tillsätt 1 msk. sked aloe juice, 1 msk. sked olja och honung, 1 tsk brennvin, vodka eller tinktur av kalendula. Applicera på hårbotten och håret, håll i 1-2 timmar. Detta är en effektiv närande mask som stärker håret väl, stimulerar tillväxten och återställer det hälsosamma utseendet på skadat hår.

Sammanfattningsvis, några användbara tips.

För att få en snabb effekt måste äggen som används i hårmaskor vara av hög kvalitet: färska, från hushållskön och bäst av allt - vaktel. Om dessa förhållanden är svåra att uppfylla, använd tyst kycklingägg från närmaste butik. Det är inte så snabbt och starkt, men de kommer också att ha en positiv effekt på ditt hår. När du köper ägg för användning i masker, jaga inte de största i butiken. Tvärtom, ju mindre ägget är desto troligare är det att en ung kyckling lade den, vilket innebär att den har en högre koncentration av fördelaktiga näringsämnen.

Tänk på ett annat bra tips. Som när du tvätteras med färska mjölk eller råa ägg, och när du tvätta huvudet efter en äggmask, använd inte för varmt vatten, vilket matprotein kan koagulera och det blir mycket svårare att tvätta det.

Masker för torrt hår med ett ägg

Innehållet i artikeln: Friskt och glänsande hår kommer säkert att locka uppmärksamhet. En lång och tjock flätan ansågs vara en av egenskaperna hos kvinnlig skönhet från antiken: det gav kvinnlighet och attraktivitet till sin älskarinna. Men för att få en sådan gåva från Mother Nature, tyvärr var det inte möjligt för alla kvinnor. Om du inte är ägare till det frodiga hårhåret, tänk på den välkända transformationsmetoden - masker för hår från ett ägg.

Detta prisvärda, billiga och effektiva botemedel har testats av mer än en generation av kvinnor. Nyligen har populariteten hos organisk kosmetika ökat, så många av de rättvisare kvinnorna påminde farmors skönhetsrecept, vilket bidrog till populariseringen av äggmasker.

Sammansättningen och egenskaperna hos ägg

Äggkomposition

Denna lilla produkt är ett riktigt skafferi av vitaminer och näringsämnen som hjälper håret att återställa vitaliteten på kortast möjliga tid. De kommer att sasas med fukt, bli mjuk och silkeslen.

Du borde veta att det är äggulan som direkt drar nytta av håret. Den innehåller värdefulla aminosyror och lecitin, som är en universell "botemedel" för hår av vilken typ som helst.

Dessa substanser kan tränga in djupt i håret, närma sig och återställa det. Resultatet kommer att överraska dig: jämnhet, livlig glans, inga split ends. Det höga innehållet av B-vitaminer har en positiv effekt på hårväxten.

Denna grupp av vitaminer aktiverar follikelns arbete och skyddar även håret från för tidigt gråtande. Ännu i blommans sammansättning är

, vilket kommer att lindra håret från brittleness och torrhet.

ökar dessutom hårväxten. Spårämnen fosfor, kalium och magnesium är också inblandade i förbättring av hår. Sammanfattningsvis kan vi säga att äggulor är en panacea för många problem.

Äggvit används mer för att behandla fet hår. Det reglerar utsöndringen av talg, så att håret behåller sin friskhet och ljushet under lång tid.

Masker kan användas för förebyggande ändamål, även om det inte finns några speciella problem med hår. Detta kommer att bidra till att bevara och förbättra deras pomp och glans. Om "alarmklockor" uppstod, betyder det att tiden har kommit för att starta aktiva åtgärder.

Återställningsmaskar från ägg till hår hjälper till i följande fall:

- om håret splittras vid spetsarna

- hårbotten är torr;

- talgkörtlar arbetar för intensivt

håret växer långsamt

Om minst ett av dessa problem är närvarande, är det dags att börja behandla och återställa ditt hår. Trots allt, tråkigt, livlöst och orörligt hår kan förstöra någon, till och med en utarbetad bild.

Effekt av äggmasker för hår

Äggmask för hår får positiva recensioner, eftersom det är lätt att förbereda, alla har ägg hemma, och när det gäller näringsinnehåll upptar ägget en av de första platserna bland produkterna. Effekten av hårmaskar från ägget är att ge näring, stärka, ge glans och hälsosam utseende på håret. Du kan själv välja en lämplig blandning experimentellt och sedan systematiskt utföra proceduren.

Att göra ett ägg hår mask

1. Det hårägg som du ska använda ska vara vid rumstemperatur, så det ska tas bort från kylskåpet 20-30 minuter innan masken är klar.

2. Ägg är bäst churned före användning med en visp eller bländare för att bilda en homogen massa.

3. Det är bäst att applicera äggmasker för att torka, rena eller smutsiga hår, eftersom de inte dränerar så mycket som vått hår.

4. Tvätta av masken med ägg ska vara kallt eller varmt vatten, ägg från varmt vatten kan krulla upp och de kommer vara svåra att ta bort från håret.

Recept äggmaskar för hår hemma

Som en del av masken kan användas som ett helt ägg, och vit eller äggula separat. Du kan välja kompositionen som matchar din hårtyp mer. Du bör också fokusera på önskat resultat.

Äggsmask för torrt hår

Kyckling äggula är grundligt blandad med en tesked flytande honung. Du kan lägga till lite ricin, burdock eller mandelolja till blandningen, en halv tesked kommer att räcka till. Masken är jämnt fördelad längs hårets längd och ett vattentätt duschlock läggs på toppen. Det rekommenderas att hålla blandningen på huvudet i en timme, då kan du skölja.

Smal nyans: För att förbättra effektiviteten i förfarandet, bör blandningen värmas lite före användning, men så att äggvita inte curdles. Denna ägg hårmask är mycket effektiv, speciellt vid regelbunden användning.

Hårmask med konjak och ägg

Efter appliceringen behöver du inte tvätta håret med schampo, eftersom ingredienserna gör ett utmärkt jobb med att rengöra huden och håret från smuts. 3 droppar lavendelolja läggs till äggulan (det här är ett utmärkt rengörings- och tonicmedel), som kombinerar ingredienserna med en matsked av brandy.

Honung-konjakblandning appliceras uteslutande på hårrötterna och sprids sedan längs längden. Lämna en halvtimme på huvudet, så kan du tvätta håret med rent vatten utan att använda något diskmedel. Efter proceduren skölj huvudet väl med kalkdekok.

Äggsmask för hårväxt med senap

Senap är känd som en kraftfull hårväxtaktivator. Om drömmen om långa flätor inte har lämnat dig än, ta 2 matskedar torr senap, blanda dem ordentligt med lika mycket vatten, sätt 1,5 tsk socker och äggula här.

Tänk på: ju mer socker tillsätts desto starkare är den brinnande effekten av senap. Det förbättrar blodcirkulationen, därför börjar håret växa snabbare.

Men med känslig hud finns det risk för brännskada, så ett polskläderprov ska utföras innan blandningen används. För att minska bränningen rekommenderas att tillsätta en tesked basolja till ingredienserna. Att droppa någon rosmarin eterisk olja (5 droppar) eller kanelolja (3 droppar) ökar effektiviteten av förfarandet.

Ägg-senap hårmask appliceras endast på rötterna. Om du inte sätter i olja, rekommenderas inte att fördela kompositionen längs hårets längd. Endast när svår greasiness får sätta en mask på hela hårets huvud. Behåll denna mask ska vara ungefär en timme, då borrarna ska sköljas ordentligt.

För att få ett liknande resultat är det möjligt att använda peppartinktur som säljs i apotek. Var uppmärksam! Hårmasken med senap och ägg tvättas mycket försiktigt så att senapet inte kommer in i dina ögon.

Äggsmask för fettigt hår

Två teskedar av svart lera, slå med äggvita och fördela längs hårets längd. En halvtimme är tillräckligt med tid för proceduren, då krullarna ska tvättas. En äggvit hårmask används en gång i veckan.

Hårmask av äggula och salt

Ta två äggulor och tillsätt 1 msk. en sked havssalt, blanda noggrant och applicera på otvättat hår i 15-20 minuter, skölj sedan med vatten. Hårmask med äggula gör håret skönt och välskött, ökar hårväxten.

Hårmask med ägg och honung

Ta 1 ägg och 1 tsk. honung, blanda väl och applicera på allt hår i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Mask för hår från ägg och honung närmar håret med näringsämnen, vilket gör dem mjuka och glänsande.

Mask för hår med ägg och kefir

Ta en kopp kefir (ca 200 ml) och ett helt ägg, blanda allt grundligt och applicera på tvättat och torkat hår, lämna i 20-30 minuter. Kefir-äggmask för hår utförs 1 gång per vecka. Det normaliserar talgkörtlarna, ger näring till hårbotten och håret.

Ägghonungsmask för hår med peppartinktur

Blanda 2 matskedar flytande honung med 2 ägg, tillsätt 1 tsk. Peppartinktur, blanda ingredienserna noggrant, applicera på hårets rötter och fördela över hela längden, sätt på en plastlock och linda huvudet med en varm handduk, blöt i 20-30 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och honung med pepparvodka görs 1 gång om 10 dagar. Det förbättrar blodcirkulationen, främjar hårväxt och saktar förlusten.

Hårmask av ägg och äppelcidervinäger

Ta en äggula, lägg till 3 msk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger och 1 tesked flytande honung. Applicera blandningen på håret och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med sommarvatten. Lämplig för fet hår, gör håret vackert och glänsande.

Mask för hårväxt med ett ägg

Ta en äggula, 2 msk. l. jojobaolja, 1 tsk. glycerin och 1 tsk. äppelcidervinäger. Massage blandningen i hårrötterna och sprid över hela längden. Wrap huvudet med en varm handduk och blöt i 20-30 minuter, skölj sedan. Denna äggmask för hårhård appliceras en gång i veckan.

Hårmask med ägg och gelatin

En hårmask tillverkad av ägg och gelatin görs väldigt enkelt: Späd 1 msk matbar gelatin med varmt vatten, tillsätt en äggula, 2 tsk olivolja och 1 tsk. honung, blanda allt grundligt och applicera på hår över hela längden, vänta 30-40 minuter och tvätta håret med varmt vatten. Denna ägg-gelatin hårmask utförs 1-2 gånger i veckan. Äggmask för hårglans har effekt av laminering.

Äggmask för håravfall med eteriska oljor

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. någon basolja och 3 droppar eterisk olja

Applicera på hårets rötter och massage försiktigt, sprid kammen över hela längden och låt den ligga i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Äggsmask mot håravfall

utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med vodka och ägg

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. vodka och 2 msk. l. burdock olja, blanda allt och applicera på rötterna och håret, varma med en varm handduk och tvätta av efter 30-40 minuter. Denna mask för håret av ägg främjar hårväxten, vilket gör dem mjuka och silkeslen, används en gång i veckan.

Hårmask med ägg och citron

Ta 1 äggula, 2 msk. l. finmalt havremjöl, 1 tsk. citronsaft och 1 msk. l. burdock olja, blanda alla ingredienser och applicera på hår i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och citron är lämplig för fet hår och utförs 1 gång per vecka.

Ägg- och kakaohårsmask

Ta en äggula, 200 ml yoghurt och 3 msk. l. kakaopulver. Blanda blandningen noggrant och applicera på hår, linda ihop och vänta i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. En sådan äggmask för hår utförs 2 gånger i veckan, det stärker och närmar håret.

Hårmask med ägg och båge

Skaka löken på ett fint rivjärn och lägg till 2 äggulor och 1 msk till den. l. honung, sätt den resulterande massan på rötterna och håret, lämna i 30-40 minuter, svep huvudet med en handduk, efter exponeringstiden, skölj med sommarvatten och skölj håret med kamilleavkokning, vatten med ättika eller citronsaft för att motverka lök. Hårmasken från ägg och lök utförs 1-2 gånger i veckan, det förhindrar håravfall och gör dem starkare.

Hårmask från ägg och kaffe

Ta 2 äggulor, 3 teskedar brännvin, 3 matskedar malet kaffe, blanda alla ingredienser och applicera på torrt hår, varma och vänta 60 minuter och tvätta sedan med varmt vatten utan schampo. Denna mask gör håret rent, silkeslen och mjuk. Hårmask av äggula och kaffe utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och klyftaolja

Värm upp burdockolja (40 ml) och tillsätt 2 slagna ägg till den, applicera den resulterande massan på torrt hår och låt i 30 minuter, du kan värma. Skölj med varmt vatten och skölj håret med kamillextrakt. Hårmask från ägg och burdockolja appliceras 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och ricinolja

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. Castorolja, blanda och applicera över hela håret längs hela längden och gnugga i hårrötterna, exponeringstiden är 40-50 minuter.

Hårmaskan av ägg- och ricinolja tvättas av med sommarvatten. Efter masken blir håret fuktat, elastiskt, silkeslet och mindre faller ut. Denna mask för håravfall utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och olivolja

Slå 3 ekorrar och tillsätt 3 msk till dem. l. Oljaolja, applicera på hår hela längden, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj håret med vatten och citronsaft. Denna hårmask av ägg och olivolja är lämplig för oljigt hår, efter det att håret blir glänsande, rent och silkesligt utförs det 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och majonnäs

Ta 5 msk. skedar av majonnäs och 2 ägg, blanda och applicera på torrt hår över hela längden och gnugga in i hårrötterna, lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Denna mask för hår av ägg och majonnäs gör håret mjukare, mer elastiskt och vackert, det ska göras 1 gång per vecka.

Hårmask från ägg och mjölk för torrt hår

Ta ett glas fettmjölk för att värma det något och tillsätt 2 ägg, blanda noggrant och applicera på hår i 30 minuter, omsluta huvudet med en handduk. Denna hårmask med ägg och mjölk gör håret elastiskt, levande, kämpar med torra tips. Det bör utföras 2-3 gånger i veckan.

Ägg och jäst hårmask

Tillsätt 1 msk brödgås till 1 kopp varm mjölk, lägg i en halvtimme, lägg sedan till 2 ägg och blanda allt grundligt. Sätt på ditt hår sätt på en cellofantlock och linda ett huvud med en handduk, blötlägg i 60 minuter. Denna mask för håret av ägg och jäst kommer att stärka och läka håret, göra dem starkare och tjockare, det utförs en gång i veckan.

Mask för hår från ägg och gräddfil

Ta 2 tsk saltkräm, 2 ägg och 1 tesked limesaft, blanda allt och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask med ägg och gräddfil gör håret smidigt, smidigt och glänsande, utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask från ägg och olja

Ta 50 gr. smör, smälta det och tillsätt 3 yolks till det, blanda och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna hårmask med ägg och olja närmar, fuktar, återställer torrt och skadat hår, utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och aloe

Blanda 50 ml. aloe juice med 3 ägg och applicera på hår och hårbotten, blöt i 20 minuter, skölj med varmt vatten. Denna mask för torrt hår med ägg och aloe återfuktar, närmar, gör håret elastiskt och levande, utförs 2 gånger i veckan.

Taggar: hårmaskar

 • Den globala kosmetikmarknaden 2017 - stabil utveckling i alla kategorier
 • 2017 i skönhetsindustrin: nya produkter och stora innovationer av året
 • Den globala marknaden för solarium: historia, intressanta fakta, prognoser

Senaste forumet på vår sida

 • Lärare / Intresserad av metoder för ansiktsföryngring.
 • Lucia / Vem gör anti-aging masker hemma?
 • Tit / Vilken mask är bättre att göra för torrt hår?
 • Ruslana / Jag undrar om det finns några närande masker för ung hud?
 • Natalia / Hur man gör en mask av gelatin?

Recensioner om hur hårmaskor går från ägg

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering) I det här formuläret beskrivs endast

personlig erfarenhet från att gå igenom förfarandet.

För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

Andra artiklar

Vackert hår - en av de främsta ornamenten hos en kvinna. Effekterna av den yttre miljön, färgning och ohälsosam kost har en negativ inverkan på hårets tillstånd. Även om dina krullar är vackra och friska av naturen behöver de fortfarande regelbunden vård.

Idag erbjuder kosmetikindustrin en stor mängd hårvårdsprodukter. Bland de erbjudna alternativen är det ganska svårt att välja en universell.

Medel baserade på kyckling och vaktelägg har länge använts i kosmetologi på grund av det höga läget av läkning och näringsämnen. Kycklingägg, särskilt äggula, är en riktig källa till vitaminer och mineraler som hjälper till att föryngra, förnya och närma huden och hårcellerna. Järn och kalium, som finns i stora mängder i äggulan, kommer att bidra till att stärka och stimulera hårväxten. Aminosyror förhindrar mjäll och lecitin har en regenererande effekt, skyddar hår mot skadliga yttre påverkan, ultraviolett strålning och negativa effekter som orsakas av färgning.

Äggschampo och masker aktivt näring håret, stärker sin struktur och bekämpar förlust. Med sin systematiska användning av hår blir tjock, silkeslen, glänsande och ser särskilt välplejad ut.

Kosmetiska företag producerar idag en stor mängd produkter gjorda på basis av ägg. Äggschampo och hårmask hemma är dock ett utmärkt alternativ till professionella produkter.

Rekommendationer för beredning av äggmasker eller schampo

För att korrekt förbereda en äggmask eller schampo måste du följa vissa regler.

 1. Du bör inte laga en stor mängd av blandningen på en gång. Medel för hår av ägg kommer att vara effektivare om det bereds omedelbart före användning.
 2. Vid användning av ägget bör det vara vid rumstemperatur, därför bör det tas ut ur kylskåpet i förväg (30-40 minuter).
 3. Använd ägget bör inte vara mer än två gånger i veckan (optimalt - en gång). På andra dagar kan du använda de vanliga sätten.
 4. För att säkerställa att håret, efter användning av äggprodukterna, inte behåller en obehaglig lukt, efter proceduren ska du skölja dem med kamillextrakt eller applicera smaksatta eteriska oljor.
 5. Viktigt: Om du använder ett helt ägg för beredning, tillsammans med protein, ska det tvättas av med kallt (inte varmt!) Vatten. Annars, om vattnet är för varmt kan proteinet krulla.
 6. För äggmasker är det bäst att använda hemlagade ägg - de innehåller mer vitaminer och näringsämnen än butiker.
 7. Vid beredning är kompositionen bäst att använda visp - för att erhålla en homogen konsistens.
 8. Applicera en mask av ägg är bäst på torrt hår.
 9. Tillämpningen av äggmasker ska vara minst en månad - i så fall kommer du att känna effekten av deras användning.
 10. Viktigt! Innan du börjar applicera äggmasken måste du se till att du inte har en allergisk reaktion mot de komponenter som den innehåller.

Äggbaserat hårschampo

Äggschampo är ett utmärkt rengörings- och förstärkningsmedel. Gommen har speciellt bra rengöringsegenskaper. Lecitin, aminosyror och protein, som ingår i ägget, skyddar håret mot yttre påverkan och hjälper till att bekämpa torr hud och mjäll, så att detta schampo kommer att vara en värdig ersättning för dyra butiksprodukter som är utformade för att bekämpa mjäll.

Hemlagad ägghårschampo är en enkel och mycket effektiv produkt. Enligt dess kosmetiska egenskaper är det inte sämre än professionellt.

Beslutar att förbereda ett hemlagat hårschampo från ägg, du bör ta hänsyn till vilken typ av hår.

Klassiskt schampo baserat på ägg (för alla hårtyper)

Detta recept är ett av de mest effektiva och enkla att förbereda. För det behöver du ett ägg (eller en äggula, utan protein) och ca 100 ml kallt vatten.

Förkylt ägg måste vispa tills ett fluffigt skum bildas, blanda med vatten och applicera på hår.

Äggschampo för fet och oljigt hår

Vid tillagning av schampo för fet hår ska 50 ml läggas till ägget. konjak. Skum och applicera på hår. Lämna på i 5, maximalt 10 minuter, skölj sedan.

Äggschampo för torrt och benäget för sprött hår

För att tillaga äggschampo för torrt och sprött hår, tillsätt lite olivolja eller vegetabilisk olja till äggblandningen. Om så önskas kan du lägga till en matsked honungs och morotsjuice.

Äggbaserad hårmask

Om ditt hår ser tråkigt och livlöst, behöver ytterligare förstärkning och näring, är en ägghårmask hemma ett perfekt alternativ för att behandla dem. Samtidigt är det inte nödvändigt att använda dyra kosmetika. Folkmedel för hårbehandling som erkänns av kosmetologer över hela världen, så ägghårsmasken hemma kommer inte bara att spara din budget utan också vara en värdig ersättare för dyra kosmetiska preparat. Dessutom är dess verksamhet mycket effektiv.

Äggmasker Recept

Det finns många recept för äggmasker. Deras huvudkomponent är ett kycklingägg eller äggula eller protein (separat). Ytterligare ingredienser bör väljas beroende på vilket resultat du vill uppnå.

Äggsmask med lök för normal hårtyp

Denna mask gör håret starkt, ger det jämnhet och upprätthåller en hälsosam glans.

Följande komponenter bör användas för matlagning:

 • 2 msk. skedar av honung;
 • 1 äggula;
 • 1 msk. sked lök.

Smaka choklad lök eller grill, lägg till resterande ingredienser och blanda noggrant. Håll masken i minst en timme, skölj sedan håret med kallt vatten och var noga med att skölja kamillextrakt för att eliminera den obehagliga lukten

Mask baserad på ägg för hår utsatta för fett

För hår som är benägen för fett, perfekt näringsrik ägg-citronmask. Dessa två produkter fungerar mycket bra på håret. Äggulor kommer att ge dem näring och citronsaft hjälper till att bekämpa överdriven fetthalt, förbättra sebaceous körtlar och förbättra berget med vitaminer (speciellt med C-vitamin).

För att göra denna mask behöver du:

 • 2-3 matskedar citronsaft;
 • 2 yolks;
 • några droppar burdock olja.

Alla komponenter är väl blandade och appliceras på torrt hår i en halvtimme. För bättre effekt kan du ta bort håret under en kosmetisk hatt eller linda en handduk. Efter applicering - tvätta av masken med schampo eller kamillextrakt.

Äggsmask för torrt hår

Ägg hårmask hemma med honung innehåll är perfekt för tunnat torrt och sprött hår. Det kommer också att vara effektivt i kampen mot split ends.

Äggsmask med honung bereds på grundval av följande komponenter:

 • 2 yolks;
 • 2 msk. skedar av honung;
 • några droppar burdock eller annan vegetabilisk olja.

Blanda alla ingredienser väl och fördela jämnt över hela längden av håret. För att uppnå bästa effekt rekommenderas det att värma blandningen något före användning. Mask bör hållas på håret i 30-40 minuter, och skölj därefter med varmt vatten.

En sådan mask kan appliceras inte på hela längden av håret, men endast på spetsarna, om huvuduppgiften är att slåss med splittrade ändar.

Äggsmask för hår efter färgning

Till skillnad från andra typer av äggmasker är den aktiva ingrediensen i denna mask inte äggula, men äggvita. För att göra det behöver du:

 • äggprotein 1;
 • Kamomillblommor - en halv kopp.

Kamilleblommor krävs för att först hälla kokande vatten. Brew infusion 3-4 timmar.

Protein whisk vispa tills ett tjockt skum. Häll kamilleinfusion, blanda noggrant och fördela över hela längden av håret. Skölj med kallt vatten efter 30 minuter. Mask rekommenderas att använda 2-3 gånger i månaden.

Mask av ägg med gelatin

Denna mask är perfekt för hår av blandad typ - oljig vid rötterna och torr på spetsarna.

 • 1 msk. sked av gelatin;
 • en äggula
 • 1 msk. sked av vegetabilisk eller olivolja;
 • 1 msk. sked av honung.

I en separat behållare späd ut gelatinet med varmt vatten tills det är helt upplöst. Tillsätt äggula, vegetabilisk olja och honung. Torka försiktigt alla ingredienser. Applicera den färdiga kompositionen på håret, speciellt väl fördela det vid ändarna. Lämna i en timme, skölj sedan med varmt vatten.

Äggmask för hår med gräddfil

Ägghårmask hemma med tillsats av gräddfil är lämplig för orubbligt livlöst hår utan glans. Det gör dem tjocka, starka och glänsande.

 • 2 ägg (med protein);
 • 1 tsk citronsaft eller lime;
 • 1 msk. skedkräm (helst högt fett).

Alla ingredienser blandas till en enhetlig konsistens, gäller för torrt hår. Skölj efter 30 minuter med kallt vatten och skölj med kamillextrakt.

Äggbaserad mask för hårväxt

Masken på äggulan förstärker håret och förbättrar deras estetiska utseende. Dessutom stimulerar den perfekt tillväxten.

Äggsmask för hårväxt är framställd av följande ingredienser:

 • 2 yolks;
 • 1 msk. sked brandy;
 • 1 msk. sked olivolja eller vegetabilisk olja.

Ingredienserna är väl blandade (du kan vispa tillsammans med en visp) och applicera på torrt hår. Skölj inte i en timme.

Om så önskas kan den här masken vara kvar hela natten, ha på sig en kosmetisk hatt eller omslagspapper med polyeten.

Anti-mjäll mjölk

Mjölk är en obehaglig sjukdom som förvärrar hårets utseende, och orsakar ofta obehagliga känslor (irritation och klåda). En äggmask kommer att vara effektiv för att bekämpa orsakerna och effekterna av mjäll och förhindra denna sjukdom.

För en anti-mjällmask, behöver du:

 • 2 äggulor:
 • 2 tsk av burdock olja.

Yolks och burdock olja ska blandas och appliceras på torrt hår (först blandas gnidningen i hårbotten och fördelas jämnt över hela längden av håret).

Äggsmask - för att stärka

För att stärka försvagad, berövad av hårets vitala kraft, kan du använda följande recept.

 • 1 kycklingägg
 • 1 gurka;
 • 2 msk. skedar av olivolja;
 • 1 äggskal.

Protein och äggula av ett ägg att skilja från skalet och vispa visp. Skaka gurkan, lägg till äggmassan. Mala skalet i pulver, tillsätt till blandningen, häll i olivolja. Blanda noggrant.

Applicera på torrt hår och lämna i 20-30 minuter. Använd en mask 2-3 gånger om månaden.

Äggmask för hårglans

Regelbunden användning av denna mask hjälper till att göra håret mjukt, glänsande och silkeslen.

 • 2 yolks;
 • 2 msk. skedar av vodka;
 • 2 msk. skedar av vegetabilisk olja.

Alla ingredienser blandas grundligt, appliceras först till rötterna, och sedan - på hela längden. Wrap håret med en handduk eller göm under kosmetiska locket och lämna i 30 minuter. Skölj med kallt vatten. Applicera en gång i veckan.

För att håret ska se friskt, är det mycket viktigt att ge dem regelbunden vård. Trots allt, hälsosamt, lyxigt hår lockar inte bara uppmärksamhet. De hjälper dig att känna sig trygg i vilken situation som helst och göra dig ett föremål för avund och stolthet. Applicera äggmasker systematiskt, och resultatet kommer inte att vara långt innan det kommer.

Äggsmaskar: Konsumentutlåtanden

Dessa masker har en stark effekt. I bekräftelse på detta finns det många recensioner av kvinnor som har provat ett av äggmasken eller schampo recepten.

Många konsumenter föredrar att använda naturliga (organiska) hårmaskor och gör dem ofta på egen hand hemma. De som har provat äggmaskar har bara positiv feedback om dem - dessa kvinnor bekräftar att masken är riktigt ganska effektiv.

Många använder inte en typ av mask, men alternativa extra komponenter (honung, olja, citronsaft läggs till äggulor). Effekten är uppenbar.

Kvinnor som använde en äggmask för att bekämpa håravfall och mjällproblem har också bedömt sin effektivitet. Masken är effektiv även om butiken inte hjälper. Effekten av äggmasken blir märkbar även efter den andra applikationen. Behandlingsförloppet är en månad, och sedan utförs procedurer helt enkelt för att behålla resultatet (två eller tre gånger i månaden).

De konsumenter som inte har haft några speciella problem med håret, eftersom de är naturligt friska, använder en äggmask för förebyggande. Efter att ha ansökt kvinnorna noteras att håret blir mjukare och mer glänsande.

Det visar sig att inte bara dyra salongprocedurer, men också vanliga ägg kan göra håret starkare och tjockare och ge det glans. På kort tid hjälper äggmasker till hår att återuppliva och återställa skadat hår, stärka och påskynda tillväxten.

Äggmask för hår, fördelar och effekter. Kycklingägg, särskilt äggulorna, innehåller en stor mängd näringsämnen, vitaminer och spårämnen som har en positiv effekt på ämnesomsättningen, påskyndar hårväxten, förbättrar näring, pigmentering, hälsa och glans. Kursen av äggmasker, utförd med två procedurer i veckan i en månad, kommer att göra ditt hår vackert och lättsamt. I masker används ägg fräscha, både i hela och i delar. Med torrt och skadat hår, i närvaro av mjäll, bör man föredra proteiner, med alltför fet fet hår, bör du använda äggulorna. Du kan öka effektiviteten hos äggmasker genom att lägga till citron, honung, grönsaker och eteriska oljor till dem.

Äggsmaskar för hår, några tips för korrekt användning.

 • För framställning av masker för hår är det nödvändigt att använda byägg eller vaktel (endast deras antal blir dubbelt så stort), nödvändigtvis vid rumstemperatur.
 • För multikomponentmasker är det önskvärt att kombinera ingredienserna med hjälp av en visp för att erhålla en mer homogen massa.
 • Det är viktigt att applicera masken från ägget på torrt och rent hår, annars kommer kompositionen inte att vara på håret, men på golvet kommer det helt enkelt att tömma.
 • För att avlägsna masken från håret, är det nödvändigt att använda kokt vatten vid rumstemperatur, varmt vatten leder till proteinvikning, vilket blir ganska problematiskt att bli av med.
 • I följande recept är ingredienserna utformade för den genomsnittliga längden på håret, för långt hår bör deras antal fördubblas.

Ägg hår maskerar, recept.

Äggsmask med honung och lök för oljigt och normalt hår.Action.Eliminerar fett, fuktar, reparerar skador, ger glans, mjukar håret.

Ingredienser.Äggula - 1 st.

Honung - 2 msk. l.
Hackade gröna lökar - 1 tsk.

Application.Honung smälter med ett vattenbad. Mala äggulorna med varm honung och blanda med lökarna. Gnid en homogen massa in i rötterna, fördela resterna över hela längden på rent hår (torka inte håret). Från ovan för att sätta på en duschlock eller en plastpåse, förpackas med en tjock handduk. En timme senare, tvätta av kompositionen med knappt varmt vatten.

Äggsmask med citronsaft och burdockolja för oljigt och normalt hår.Action.Fuktar, tar bort överflödigt fet hår, kämpar mjäll, ger naturlig utstrålning, stimulerar tillväxt.

Ingredienser.Äggulor - 2 st.

Burdock (castor) olja - 3 droppar.
Citron - ½ frukt.

Application.Mala äggula med pressad citronsaft och tillsätt smör till blandningen. Efter noggrann omrörning och fördelning till rent och torrt hår, gnugga det i rötterna. Lämna masken i en halvtimme under plast och en handduk, skölj sedan med kokt vatten vid rumstemperatur.

Ägg och oljemask för oljigt och normalt hår.Action.Fuktar, eliminerar alltför mycket fett, stärker håret.

Ingredienser.Äggula - 2 st.

Arnicaolja - 3 msk. l.
Kockolja - 2 msk. l.

Application.Mala äggulorna med en uppvärmd olja till en homogen massa, gnugga den i rötterna och fördela över hela längden på rent och torrt hår. Blötlägg masken under filmen och en handduk i fyrtio minuter. Skölj med varmt vatten, om nödvändigt, använd en mjuk (baby) schampo.

Äggsmask med konjak för oljigt och svagt hår.Action.Reglerar utsöndringen av talgkörtlarna, tar bort alltför mycket fett, accelererar hårväxten, stärker.

Ingredienser.Cognac - 2 msk. l.

Äggulor - 2 st.
Olivolja - 2 msk. l.

Application.Mala tallarna med cognac och smör. Att gnugga strukturen i rötter och att distribuera på den återstående hårlängden. Sätt på ett duschlock och linda ett huvud med en handduk. Efter fyrtio minuter, tvätta av masken med varmt vatten.

Äggmask med kamillextrakt för torrt och skadat hår.Action.Det närmar sig, kämpar med tvärsnittet.

Ingredienser.Daisy blommor - 2 msk. l.

Äggvit - 1 st.
Kokande vatten - 1 kopp.

Application.Brew chamomile med kokande vatten och insistera under locket i en halvtimme, stam. Slå på proteinet och blanda det med en halv kopp av den erhållna infusionen. Applicera på rent och torrt hår, gnugga in i rötterna och spetsarna. Skölj med ljummet vatten efter en halvtimme.

Äggsmask med henna för fet, matt och svagt hår.Action.Stärker, fuktar, närmar, accelererar tillväxt, ger sken.

Ingredienser.Färglös henna - 1 tsk.

Äggula - 1 st.
Olive (burdock, castor) olja - 1 msk. l.
Cognac - 1 tsk.
Honung - 1 tsk.

Application.Smält honungen i ett vattenbad, tillsätt olivolja. I den varma massan för att komma in i äggulan, färglös henna och brandy. Sprid en jämn komposition över hela längden på håret, var uppmärksam på rötterna och spetsarna. Blötlägg masken under filmen och en handduk i fyrtio minuter, skölj sedan med en mjuk schampo. För mer näring kan du lägga till en tesked bakersjäst i masken. För att sätta upp strukturen värms den upp.

Mask med ägg och eterisk olja för svagt hår.Action.Stärker, förhindrar håravfall, ger glans och silkiness.

Ingredienser.Äggula - 2 st.

Essentiell oljebalta - 6 droppar.

Application. Slå äggulor och tillsätt essentiell olja till dem. Kompositionen appliceras på rötterna, resterna fördelas över hela ren och torr längd. Håll masken i en halvtimme under filmen och en handduk, skölj med varmt vatten. I detta recept kan du använda olika eteriska oljor, allt beror på problemet och önskad effekt. Så trädträd olja kommer att eliminera mjäll och lindra klibbig, citronolja kommer att göra något hår glänsande, cedarolja kommer att stärka håret och påskynda tillväxten, rosmarinolja kommer att minska hårolja.

Äggschampo för alla hårtyper.Action.Rengör hår och hårbotten, bekämpar mjäll och splittrar hårändarna.

Ingredienser.Färskt ägg - 2 st. (med hänsyn till hårets längd och tjocklek).

Application.Slå ägg och blanda med vatten. Att gnugga en struktur i rötter och att applicera på hela längden av håret. Massage hårbotten i tre till fyra minuter och skölj med varmt vatten. Efter proceduren sköljer du håret med varmt vatten, surgörs med citronsaft eller äppelcidervinäger. Applicera varannan dag i stället för vanlig schampo.

Äggsmask med honung och aloe för torrt och sprött hår.Action.Det närmar, mjukar, ger glans och jämnhet, accelererar hårväxt, mjällskydd.

Ingredienser.Äggula - 2 st.

Honung - 2 msk. l.
Aloe juice - 2 msk. l.
Cognac - 2 msk. l.

Application.Smält honungen i ett vattenbad och blanda med andra komponenter. Aloe juice erhållen från plantornas skurna löv (ta de tjocka ytorna i botten). Gnid kompositionen i hårbotten, sprid över hela längden och lämna under filmen och handduken i en timme, om det är tid, då en och en halv. Tvätta av med varmt vatten och ett mildt schampo.

Äggsmaskar för alla hårtyper.Action.Läker, ger glans, jämnhet och silkighet.

Ingredienser.Färskt kycklingägg - 1 st.

Castorolja - 2 msk. l.
Citronsaft (eller ättika) - 1 tsk.
Glycerin - 1 tsk.

Application.Ingredienser kombineras i en homogen blandning, som fördelas på håret. Wrap huvudet över wrap eller sätt på en duschlock, linda en handduk och håll i femtio minuter. Tvätta av masken med ett mildt schampo.

Äggsmask med yoghurt för alla hårtyper.Action.Ger sken, underlättar kammarprocessen.

Ingredienser.Rå ägg - 2 st.

Naturlig yoghurt - 2 msk. l.

Application.Ingredienser mala i en homogen massa, som fördelas över hela längden av rent hår. Håll masken under filmen och en varm handduk i en halvtimma, skölj med varmt vatten.

Äggsmask med mjölk för alla hårtyper.Action.Fuktar hår, ger en bländande glans.

Ingredienser.Rå ägg - 2 st.

Varm mjölk - 3 msk. l.

Application.Slå ägget till skumning och blanda med mjölk till en homogen massa som fördelas över hela längden av rent hår. Håll masken under filmen och en varm handduk i en halvtimma, skölj med varmt vatten.

Äggsmask med bananmassa för tunt och svagt hår.Action.Den närmar sig, återfuktar, ger sken, mjuknar.

Ingredienser.Kycklingägg - 2 st.

Banans massa är ½ av frukten.

Application.Vrid bananmassa i mush och kombinera med ägg. Applicera blandningen på rent hår, sätt på ett duschlock, varma med en handduk och håll i fyrtio minuter. Skölj med varmt vatten.

Äggsmask med grönt te för färgat, torkat, tunt och tråkigt hår.Action.Stärkar, mjukar hår, ger sken, silkiness och volym, gör lydig.

Ingredienser.Färskt kycklingägg - 2 st.

Krossade gröna teblad - 2 msk. l.

Application.Slå ägg med hackad grön massa tills en homogen komposition av olivfärg. Sprid den resulterande massan på håret, linda med en film och en handduk. Skölj med en mild schampo efter tjugo minuter. För oljigt hår istället för hela ägg, använd äggulorna och för torrt hår - använd proteiner.

Att beskriva alla alternativ för masker baserade på ägg är helt enkelt omöjligt. Men de som vi noterade, med regelbunden användning kommer att räcka för att återuppliva ditt hår och problemen återkallas. Våga lycka till dig!

Kycklingägg har länge använts inom ansikts- och kroppsvård. Också populära är hårmaskor. Kompositionerna hjälper till att återställa strukturen från insidan, avlägsna de splittrade ändarna, näring och fuktar håret. Efter behandlingens gång blir strängarna släta och glänsande, håret slutar bryta. Det finns emellertid vissa nyanser för applicering och beredning av masker. Vi kommer att prata om dem i den här artikeln.

Användbara egenskaper hos ägg för hår

 1. Huvudfokus hos kycklingägg är näring, hydratisering och kampen mot överdriven fettighet. Om maskerna förbereds regelbundet kommer du att kunna hantera fet hårbotten i 2-3 veckor.
 2. Kyckling ägg blandas med mejeriprodukter, naturliga oljor, apotek vitaminer i ampull form. På grund av att spetsens universella sammansättning stoppar skärningen, fuktas håret efter det första förfarandet.
 3. Skinkan innehåller vitaminer från grupperna A, E. Om du gnuggar en äggmask i hårbotten får hårsäckar tillräckligt med användbara delar och stärkas. Detta accelererar hårväxten, slutar falla.
 4. Kycklingägget har D-vitamin. Det påskyndar blodcirkulationen i huden, kämpar för mjäll, gör håret skinnigt och volumint.
 5. Fettsyror och protein är ansvariga för att näring håret. Elementen går in i strukturen och bygger varje hår en tegel med tegel. Som ett resultat börjar håret bokstavligen skina med skönhet och hälsa.
 6. På hårvårdsområdet används ofta äggskal. Det är den främsta källan till kalcium, vilket också har en positiv effekt på håret.

hår maskerar med honung hemma

Funktioner av användningen av äggmasker för hår

 1. Om möjligt bereda masker från kycklingägg eller vaktelar. Använd annars köpta, men bara färska. Ge företräde åt småprover, de slits av unga höns.
 2. Beroende på problemet varierar maskens sammansättning också. Om du tillhör ägarna av torrt hår använder du bara äggulorna. I fallet med fet hår behöver du proteiner.
 3. Efter beredningen ska masken appliceras de närmaste 1,5-2 timmar så fort som möjligt. När denna period slutar, förlorar kompositionen dess egenskaper.
 4. Om du har torrt hår, behåll masken i 45 minuter maximalt, samtidigt som du är säker på att skapa en ångeffekt med ett gummi eller cellofantlock. När det gäller fettigt hår, varar produkten upp till en halvtimme, behöver du inte skapa en "hotbed".
 5. Huvudregeln för användning av äggmasker är korrekt spolning. Ta bort produkten med extremt kallt vatten eller växtbaserat medicinskt avkok. Om du använder varmt vatten rullar ägget, du kan inte tvätta det.
 6. Det rekommenderas att maskeras tre gånger i veckan. Terapi varar 2 månader. Om du efter den här tiden uppnår de önskade resultaten, ta en paus på 2 veckor, och fortsätt sedan behandlingen om det behövs.
 7. Innan du förbereder masken, skicka ägget i en halvtimme i kylskåpet. Slå produkten med en gaffel eller vispa, mixaren ska inte användas. Inget behov av att bringa kompositionen till ett tätt skum, det är inte så bekvämt att fördela håret.
 8. Innan du använder masken, se till att håret är helt torrt. Det är inte nödvändigt att tvätta dem före proceduren. Det viktigaste är att det inte fanns någon fukt på strängarna, annars kommer ägget att rinna ut på axlarna och nacken.

lök hår masker

Honung med lök

 1. Kyl ett par kycklingäggor, lägg i en skål, tillsätt 45 gr. honung. Skala 2 st. Lök, skivad i skivor och passera genom en mixer. Sätt gröt på gasbindet, pressa saften.
 2. Blanda den resulterande vätskan med äggulor och honung, tillsätt 5 gr. potatisstärkelse, häll 12 ml. ricinolja Verktyget är klart, det borde vara vid rumstemperatur.
 3. Sprid blandningen över rötterna och gnugga den in, maskera hela hårets längd. Vänta 25-35 minuter, avlägsna sedan med kallt vatten.
 4. Var beredd på det faktum att du måste använda schampo 3-4 gånger. Vid slutet av alla manipuleringar sköljer pålen med kamillefärgad infusion och varmt vatten.

Senapsmjölk

 1. Värm 160 ml. fullmjölkad mjölk i mikrovågsugnen, lägg till 35 gr. torr senap. Stir, häll ut en tredjedel av en sked full av gelatin med snabb löslighet, lämna i en tredjedel av en timme före svullnad.
 2. Gå in i denna massa 1 hel ägg och 2 äggulor. Röra alla ingredienser, applicera på torrt hår. Applicera produkter på rotdelen, använd locket för vattenprocedurer.
 3. Kassera produkten med ett rengöringsschampo och förbered sedan sköljblandningen. Späd 55 ml. grapefruktjuice 900 ml. varmt vatten, tvätta håret.

peppar hår masker

Havregryn med citron

 1. Krossa 40 gram. havreflakor kaffekvarn, tillsätt 85 ml. het mjölk eller avkok av havre, vänta tills infusion (cirka 25 minuter). Efter denna tid, tillsätt 25 ml. Kastorki, och även 20 ml. citronsaft.
 2. I en annan skål, kombinera ett par yolk med 12 gram. gelatin, tillsätt till den första blandningen. Borsta ditt hår, gör flera avskiljningar. Gnid blandningen i rotområdet, använd en cellofantlock.
 3. Dessutom gör en logga av en handduk, låt masken fungera i en halvtimme. När denna tid har passerat, tvätta av kompositionen med schampo med vatten.

Castorolja med burkolja

 1. Häll 35 ml i skålen. ricinolja, 40 ml. burdock olja, 30 ml. vegetabilisk olja. Ange i denna blandning 10 gr. senap, 10 gr. Instant gelatin, blanda alla ingredienser.
 2. Värm massan till 50 grader, låt gelatin svälla. Efter en halvtimme kyls blandningen, sätt in den i 3 äggulor. Vispa blandningen med en visp eller gaffel.
 3. Kamma strängar, smörj var och en av dem med massa och varma med cellofan. Sätt en hatt på huvudet, gör ett lock från en halsduk. Låt agenten agera, ta bort den efter 45 minuter.

Olivolja med äppelcidervinäger

 1. För denna mask behöver du ta ett par kycklingäggor och 1 protein, det är önskvärt att använda de kylda komponenterna. Lägg till dem 25 gr. grovt salt, 10 g. socker eller honung.
 2. Blanda ingredienserna med en gaffel, häll i en halv matsked olivolja och 20 ml. äppelcidervinäger. Maskan ska appliceras på torrt hår, hållas i 25 minuter och sköljas med varmt vatten.

hemlagad närande hårmask

Henna med konjak

 1. För att göra ett effektivt verktyg, blanda 25 gram. Cognac, 20 ml. vegetabilisk olja, 30 gr. honung, 3 kycklingäggor. Rör om ingredienserna, låt stå i en halvtimme.
 2. Häll i Henna-förpackningen i en annan skål utan färg, späd med vatten enligt anvisningarna. Kompositionen måste insisteras i 1 timme och sedan tillsätt den djärvt till de första komponenterna.
 3. Tvätta håret på förhand och låt det torka vid 75-80%. Kamma försiktigt krullarna, smörj varje sträng det beredda verktyget. Masken måste hållas varm under 35 minuter.

Honung med yoghurt

 1. Köp 1 kopp naturlig tjock yoghurt, lägg till några fågelägg. Du kan ersätta dem med vaktel i mängden 5 stycken.
 2. Krymp saften från en halv citron och hugga resten med en rivare. Blanda citrusingredienser till den totala massan, gör en mask. Håll den i 1 timme.

Morötter med honung

 1. Värm 55 ml i en skål. någon kosmetisk olja (havtorn, oliv, burdock, etc.). Lägg till 45 gr. smält smör och 20 gr. honung.
 2. I en separat behållare måste du ansluta 10 gr. mark kanel, 2 ägg, 5 gr. majsstärkelse. Skicka denna blandning till kylskåpet, ta den en halvtimme senare och lägg till den första kompositionen.
 3. Skala moroten, hugga den i skivor, placera den i mixerkoppan. Få en bit gröt, lägg hela innehållet på 4 lager bandage. Vrid in i påsen, pressa saften.
 4. Lägg till morotvätska till resten av komponenterna, applicera på håret som uppvärms av en hårtork. Dessutom ska du bygga en kappa på cellofan och handdukar, om du har fet hår.
 5. Masken varar 35-40 minuter, under denna period blir håret berikat med vitaminer. Skölj med schampo, du kan behöva 2-3 sessioner. Skölj dessutom sköljvatten med citron.

20 bästa senapsmassor

Lavendel Eter med ägg

 1. Denna typ av mask rengör hårbotten och normaliserar aktiviteten hos talgkörtlarna. Av denna anledning är det lämpligt att applicera kompositionen till de som har fet hårstyp.
 2. Ta några ägg, bryt dem med en gaffel, häll i 7 droppar lavendeleter. Häll 10 gr. senap, 5 gr. kanel, häll 45 ml. cognac eller vodka (flickor med blont hår).
 3. Denna blandning bör tillämpas exklusivt på rotområdet. Gnugga sedan blandningen intensivt, gör en fem minuters massage. När den karakteristiska värmen dyker upp, linda en hög med film.
 4. Efter 25 minuter kan masken tvättas av. Använd schampo flera gånger, var noga med att använda balsam. Om det finns en spray för att underlätta kamning, använd den.

Jästmjölk

 1. För masken, använd levande jäst, är pulverkompositionen inte lämplig. Ta 35 gr. produkt utspätt med vatten enligt anvisningarna på baksidan av förpackningen. Låt dem stå på en varm plats i 1 timme.
 2. I en annan maträtt anslut 60 gr. varm mjölk med 20 gr. gelatin (instant). Rör om produkten tills kornen löser upp.
 3. Efter ca 25 minuter, kombinera de två massorna till en, tillsätt ett par äggulor och 1 protein. Bryt hela kompositionen med en gaffel (visp), sprid över hela ytan och rötterna. Tvätta av på en halvtimme.

hemgjorda fuktgivande hårmaskor

Kefir kakaopulver

 1. Värm 160 ml i ett glas. fett kefir, solbränna eller airan. Häll 60 gr. naturlig kakao, blanda ingredienserna tills massan är jämn.
 2. Låt massan stå. När det svalnar, ange 3 kycklingäggor. Slå blandningen med en gaffel i 1 minut. Nu är masken klar, du kan fortsätta till sin ansökan.
 3. Det är viktigt att sträcka massan över hela längden och försiktigt gnugga in i hårbotten. Efter 40 minuter får produkten skölja med kallt vatten och schampo.

Burdock Honey

 1. Kockolja säljs i ett apotek, du måste mäta 60 ml. betyder och uppvärms något i ett vattenbad. Den varma kompositionen är lättare att applicera och absorbera i håret.
 2. Lägg till produkten 20 gr. älskling, kyla kompositionen. Gå in i skålen 3 äggulor, uppnå enhetlighet. Den färdiga massan måste fördelas på torrt hår.
 3. Dessutom värmeisolering med en handduk och film. Vänta 1 timme, skölj sedan av masken med varmt vatten och schampo och en liten mängd citronsaft.

Vodka med kaffe

 1. Den här masken hjälper till att göra locken silkeslen och glänsande. Kompositionen är bättre att använda för tjejer med mörkt hår. Brew 60 ml. naturligt kaffe, häll i det 25 ml. vodka eller brandy.
 2. Medan massan svalnar, blanda i en annan skål 4 äggulor och 60 ml. mandelolja. Skaka med en gaffel, lägg den här blandningen till den föregående.
 3. Borsta dig, separera hela gänget av strängar. Smörj varje krull med en mask, gnid och massera hårbotten. Gör ett cellofantlock för att skapa en termisk effekt.
 4. Gör hushållsarbeten i en halvtimme, och börja sedan spola. Avlägsnandet utförs med tvålvatten och sköljs sedan med ättiksyra.

gelatin hårsmaskar

Ägg med nikotinsyra

 1. Nikotinsyra innehåller många vitaminer, men grunden består av PP och B3-grupperna. I kombination med ägg ger masken en fantastisk effekt.
 2. Du kan köpa produkten på något apotek, kostnaden per 1 ampull är ca 15-20 rubel. Ta 2-3 ml., Lägg till nikotin 3 kycklingäggor.
 3. Skaka masken för att göra den enhetlig. Nu kam, skopa kompositionen i delar med en svamp. Applicera jämnt på hårbotten för att bilda ett tjockt lager.
 4. Massage så länge du kan. Du bör känna dig varm i basalområdet. Det är detta bevis på att folliklarna får näringsämnen och syre.
 5. Vik sedan på stapeln med plastfolie, bygg ytterligare ett träblock från handduken. Låt massan agera, det tar en halvtimme. Tvätta av.

Vegetabilisk olja med vin

 1. Torrt vitt vin i kombination med solrosolja hjälper till att klara av tvärsnittet. Blanda de angivna komponenterna i lika stora mängder, blanda 2 äggulor per 100 ml. komposition.
 2. Värm nu kompositionen till 35 grader. Gnid på rötterna och hela längden. Ändarna måste behandlas separat med vegetabilisk olja eller någon annan kosmetisk.
 3. Kamma strängarna försiktigt med en stor kammussling. Således fördelar du kompositionen jämnt över hela ytan av håret. Håll masken i minst 40 minuter, ta av med kallt vatten.

14 masker för delade ändar

Peppar med honung

 1. Ta chili pepprarna, tvätta och torka dem. Ta bort svansen och krossa resten av ringarna. Fyll med varm vodka för att helt täcka det alkoholhaltiga chili-locket. Flytta till ampull, insistera vecka.
 2. När denna period slutar, ta 30 ml. betyder att lägga till 3 kycklingäggor och 1 protein. Slå med en gaffel. Separat smält 50 gr. älskling, blanda in här.
 3. Nu kan du ansöka om en mask. Verktyget måste delas ut enbart på rötterna och längden strax under mitten. Rör inte på spetsarna, de är bättre att träna med olja.
 4. Värm huvudet med folie, gör ett lock från sjalet på toppen. Det är lämpligt att värma tyget med ett strykjärn. Låt masken vara på i en tredjedel av timmen. Om det finns en brännande känsla, ta bort masken innan.

E-vitamin med dimexid

 1. Ampulform av vitaminer gör att du kan förbereda masker för hår, som anses vara ganska effektiva. Blanda 3 ml i en skål. E-vitamin, 1 ml. Vitamin C eller A. Lägg till 30 gram. "Dimexidum".
 2. Lägg till i denna blandning några kycklingäggor, slå med en gaffel. Du får en flytande blandning, du kan ge den tjocklek med stärkelse eller gelatin. Räkna med faktum.
 3. Kam, separera chocken av strängar och avskiljningar. Separat arbeta hårbotten, gör en massage. Smörj sedan krullarna, gnugga blandningen i full längd. Håll i en tredjedel av en timme, tvätta den av.

Du kan uppnå resultat med äggmasker, men du måste följa tydliga instruktioner. Blanda äggulor och vita med pepparktin, senap eller ättika, om du har en fet hårtyp. När det gäller torrt hår, lägg till yoghurt, gräddfil, mjölk, farmaceutiska vitaminer.Nästa Artikel
Ammoniakfritt hårfärg: en översyn av märken och tips