Hemlagade masker för fet hår - de bästa recepten och recensionerna


Fat curls ger många problem till sina ägare. Vi måste ofta använda schampo, tillämpa medel för densitet och volym, bekämpa regelbundet mjäll och seborré. Orsaker till talgkörtorns överdriven aktivitet ligger ofta i hormonell obalans, såväl som i livsstil. Övervägande i kosten av kryddig, kryddig, liksom söta rätter och leda till kränkningar av hårbottenprocesserna. Oljiga hårmaskor är effektiva både för att återställa inre arbeten och för fuktgivande torra ändar.

Regler för att göra hemlagade masker för fet hår

Vad ska man göra med fettigt hår? Kommer att lösa problemet med naturliga föreningar. Att observera enkla rekommendationer är lätt att ta hand om lockar:

 1. Koka uteslutande i keramik eller keramik för att undvika oxidationsprocessen.
 2. Var noga med att kontrollera maskens sammansättning på reaktionen innan du behandlar hårbotten;
 3. Ytan på epidermis bör vara fri från sprickor och skador.
 4. Skölj med varmt vatten, för att inte ytterligare förbättra sekretionen av körtlar;
 5. Om håret är oljigt vid rötterna och spetsarna är torra används masken endast på rotområdet, skäret behandlas separat med näringsrik balsam.

Hemmasker Tips

Om du har blivit oljig krullar är det värt att använda återställande kosmetiska produkter en gång i veckan. Rätt shampoo ska kombineras med en balsam som appliceras på den huvudsakliga tillväxtzonen och till spetsarna.

De viktigaste rekommendationerna är:

 • För att minska fettighet kan du använda avkok av kamomill, nässla, maskros, kolfoot;
 • perfekt torkad, gör lockar frodig och voluminös lera, henna, spannmål och potatisstärkelse;
 • ett uppvärmningslock används i stor utsträckning för att förbättra effekten;
 • genomföra läkningsprocesser upp till två gånger i veckan
 • Innan du tvättar med schampo eller applicerar en mask, behövs en hårbottenmassage.

Användbar video: Hur blir jag av med fet hår?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hemlagade recept maskerar mot fet hår

Optimal vård för fet hår kräver regelbunden djuprengöring. För att återställa arbetet med talgkörtlarna är att genomföra naturkosmetiska förfaranden. Ger pomp och volym, krullarna längre förblir glänsande och smuliga.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Med egna händer kan du normalisera lipidbalansen, minska intensivt arbete, minska fet hår. För att stärka och täthet, öka tillväxten av vilande folliklar, måste du använda traditionella metoder. Allmänna villkor förbättras, mjäll och irritation försvinner.

ingredienser:

 • 20 gr. henna;
 • 10 gr. lera;
 • 6 droppar bergamoteter.

Tillverkning och användningsmetod: Häll pulvret med varmt te, vänta tills det bryts i ungefär en halvtimme. Blanda leran med färglös henna, fördela till områdena torra rötter med fem / sju centimeter. Tätt omslagen film, vänta sextio minuter.

Mask för fettigt hår och torra tips

För att eliminera fet hår, samt skydd mot brittleness över hela längden, rekommenderas att använda naturliga ingredienser. Förfarandet har en utmärkt effekt på tråkiga, livlösa färgade strängar, vilket ger dem mjukhet och glans. För att underlätta vikning och smärtsam upplösning av fläckar, upprepa försiktighetsprocedurerna två gånger i veckan.

ingredienser:

 • 40 ml sur mjölk;
 • äggula;
 • 5 ml vitamin B2.

Produktion och appliceringsmetod: vispa surmjölken med en visp med en äggula och en vitaminlösning. Den färdiga blandningen bearbetar torra obehandlade trådar över hela tillväxtområdet. Hur ska det vara varmt, lämna för att fungera i fyrtiofem minuter. Tvätta som vanligt.

Video recept: Mask för fett vid rötterna och torka på spetsarna

Mask för tillväxt av fet hår med senap

Maskens aktiva komponenter gör att du kan påskynda de metaboliska processerna i glödlamporna och ge näringsämnen. För att påskynda tillväxten och stärka, recitera folkrecept två gånger i veckan. Oxygen andning förbättras, håret blir starkt och fjädrande.

ingredienser:

 • 20 gr. senapspulver;
 • 50 ml infusionsnät;
 • 5 ml mandelolja.

Produktion och appliceringssätt: Blanda pulvret med infusionen för att få en homogen konsistens, tillsätt fröolja. Sprid senapsmasken på det basala området av otvättade strängar, lämna i tio / tolv minuter, skölj på vanligt sätt.

Mask för att stärka fet hår med vitaminer

Det ger ett snabbt resultat mot nedfall, en naturlig procedur som används hemma. Att mätta stammarna med användbara ämnen längs hela längden, samt att påverka formationsprocesserna i glödlamporna, att utföra minst tre gånger i månaden.

ingredienser:

 • 50 ml kamilleavkokning;
 • 25 droppar retinol;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 2 ampuller av vitamin B 5;
 • 2 ampuller vitamin B12.

Produktion och appliceringsmetod: sätt in resterande ingredienser i ett varmt ansträngt avkok, fördela vätskemassan på rena trådar med en pensel. Efter bearbetning, vrid försiktigt filmen och låt den fungera över natten. På morgonen skölj med äppelcidervinäger utspädd med vatten.

Mask för densitet och volym

Regelbunden korrekt vård kommer att minska överdriven fetthalt i rotområdet, lindra mjäll och peeling. Förfarandet med tomatjuice ger den nödvändiga tjockleken och fluffigheten i håret, så att du kan spara stilen längre.

ingredienser:

 • 2-4 tomater;
 • 20 gr. risstärkelse;
 • 6 droppar rosmarin eterisk olja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice från massa från saftiga mogna tomater, kombinera med stärkelse och doftande droppar. Massfördelningen fördelas på rötterna och den huvudsakliga tillväxtzonen och lämnar ändarna fri. Efter tjugofem minuter kan du spola.

Mask från att falla ut

För behandling av hår från riklig håravfall och brittleness är det värt att använda hemlagade förstärkare. Aktiva komponenter återskapar snabbt rotansystemets tillstånd, fyller underskottet av de nödvändiga elementen. Under lågsäsongen, genomföra en kurs av förebyggande förfaranden, av tre / fem sessioner.

ingredienser:

 • 20 gr. pepparrot;
 • 15 ml sesamolja;
 • 4 äggulor.

Förberedelse och användningsmetod: Hacka fräsch pepparrot på kombina, skriv in resterande komponenter. Sprid tjock våt jämnt vid rötterna och lämna i tjugo minuter. Skölj, som vanligt, om olja kvarstår, skölj med vatten och vinäger.

Mask för glans med konjak och citron

Ett effektivt recept som torkar fettigt hår gör att du kan få tjocka, voluminösa lockar, utan att tunna spetsarna och huvudområdet av tillväxten. Den återupplivande masken hjälper till att återställa krullarna efter färgning, när rotfettinnehållet bevaras och tipsen börjar splittras och bryts.

ingredienser:

 • 25 ml cognac;
 • 10 ml citron;
 • 15 ml druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: I en varm alkoholhaltig dryck för att komma in i sur juice och lätt fuktighetsgivande olja. Behandla den våta blandningen med en flytande blandning, avvika lite från början av tillväxten. Du kan slutföra omhändertagandet i femtio / åttio minuter.

Video recept med äggula och brandy hemma

Fuktgivande mask med kefir

Masken från fermenterade mjölkprodukter ger ett välskämt utseende till feta tråkiga krullar. Normal fukt normaliseras utan viktning och ökar den ökade utsöndringen.

ingredienser:

 • 25 ml kefir;
 • 20 gr. kockost;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: från en yoghurt, mjuk stallost och vitamin för att förbereda en homogen massa, kan spädas ut med mineralvatten. Sprid limmassan på rena, våta strängar, vänta minst en timme. Curd blandning för att tvätta av vanligt sätt.

Nourishing mask med olivolja

För restaurering av dimsträngar efter sommar ultraviolett och havsvatten, samt skydd mot magnetisering och låga vintertemperaturer för fetttypen, är det värt att använda näringsförfaranden. Normaliserad vatten-lipidbalans, lödda porösa områden av nagelbandet.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 20 gr. gelatin;
 • 3 droppar ingefäraester.

Produktion och användningsmetod: rör kristallerna i grönt te tills de är fullständigt upplösta, sätt i en heliumpasta i den uppvärmda oljan och doftande droppar. Fördela från rötterna till fyra / sex centimeter, omedelbart efter tvättning, var noga med att värma och värma i varmt läge. Skölj efter en timmes åtgärd. Läs mer om fördelarna och användningen av olivolja för hårvård här.

Återställningsmaskan med lera

Den bästa masken för fetttyp gör det möjligt för en vecka att glömma formlös styling, ökad greasiness och brist på pomp och volym. Djupt påverkar de intracellulära nivåerna, rensar och torkar, gör krullarna mjuka och lätta.

ingredienser:

 • 20 gr. lera;
 • 30 ml öl;
 • 2 ampuller av vitamin B6.

Produktion och användningsmetod: Blanda favoritljudet med den berusande drycken, tillsätt pyridoxin. Intensivt gnugga massan i hårbotten, efter att ha lämnat de aktiva ingredienserna i en kvart i timmen kan du använda istället för schampo.

Mask för tunt oljigt hår med ägg och honung

Stärka tunna, livlösa strängar, återställ naturlig glans och hållbarhet tack vare ett bevisat recept. Naturliga komponenter har en fördelaktig effekt på strukturen av nagelbandet i slutet.

komponenter:

 • 3 ägg;
 • 25 gr. honung;
 • 20 gr. havregryn flingor.

Produktion och appliceringsmetod: Från havregryn för att förbereda en flytande uppslamning, i den kylda, tillsätt slagen ägg med honung. För att bearbeta rena våta krullar, varma, vänta ca två timmar, skölj med kallt vatten så att proteinet inte krullar.

Brödmask med havsalt

För mycket oljigt hår finns ett recept som ger maximal tjocklek och hälsosamt välvårdat utseende. Förfarandet tillåter dig också att påskynda tillväxten och bli av med hårbottenirritation.

ingredienser:

 • 30 gr. rågbröd;
 • 15 gr. havsalt.

Produktion och appliceringsmetod: Häll varm grönt te över brödköttet, rör om intensivt, tillsätt vita kristaller till mushen. Efter att ha bearbetat rotområdet, sätt på duschlocket och slut på tio minuter.

Äggsmask med aloejuice

Ger näring och hydratisering utan att täppa till kanalerna och aktiverar inte extra utsöndring. En mjuk effekt på stamstrukturen gör att du kan lödda den stratifierade skadade nageln, och grönsaksjuice ger en antiseptisk effekt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 20 ml aloejuice;
 • 3 droppar orangeeter.

Produktion och appliceringsmetod: vispa de kombinerade ingredienserna med en visp, använd den färdiga äggmasken till en våt chock från början av tillväxten till skivorna. Håll under en film och en handduk i minst en timme, skölj sedan som vanligt.

Video: Effektivt recept med ricinus och persikaolja, aloe och honung

Oljemask

För att återställa pH-balans, mättnad med fettsyror samt förebyggande av nederbörd. Vi rekommenderar att fettypen tillämpar detta näringsförfarande. Vitamin- och mineralcocktail ger tillräcklig näring och hydratisering, som används för profylax två gånger i månaden, med plötslig håravfall, håll fem / sex sessioner i rad.

ingredienser:

 • 20 ml burdockolja;
 • 5 ml sheasmör
 • 4 droppar ylang ylang eter.

Produktion och appliceringsmetod: Uppvärm de närande oljorna i ett vattenbad, späd med rosmarinbuljong och tillsätt doftdroppar. Bearbeta hela rotområdet och längs tillväxtlinjen. Göm under en uppvärmningskåpa, låt handla i två timmar, skölj med organiskt schampo.

Användbar video: Hur bli av med fet hår hemma

Recensioner om användningen av populära recept

Sedan tonåren är håret hela tiden oljigt, var jag tvungen att tvätta det varje dag. Masken med eteriska oljor hjälpte mig, nu volymen varar i fyra dagar, medan jag inte använder extra medel.

Valeria, 33 år gammal

Trött av att bry sig om fet hårbotten, så jag bestämde mig för att måla mig själv för att torka rötterna. Men det fanns också en nedgång, jag var tvungen att vända mig till populära recept. Efter applicering av masken med henna fästes rötterna, krullarna blev tjockare och skenigare.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hemlagade masker: 5 bästa recept för fint hår

Tunt, sparsamt hår väldigt upprörda tjejer som drömmer om ett frostigt hårhår. Hemma masker hjälper till att rätta till situationen, stärka hårsaxlarna, förhindra håravfall, ger elasticitet och glänsar till lock. För större effektivitet tillverkas masker av kurser, alternerande favorit recept.

Tunna hårfunktioner

Hårets tjocklek läggs genetiskt, tillsammans med näsformen och ögonens färg. Trichologists tror att det tunnaste håret av naturliga blondiner, brunetter från Asien eller Afrika kan skryta med det tätaste håret. Mörkahåriga och rödhåriga européer upptar en mellanposition.


Artificiellt öka tjockleken på håret är omöjligt. Vårdproduktens uppgift är att göra stavarna mer täta, för att släta vågorna och återföra glansen till glansen. När man eliminerar överflödigt fett eller torrhet blir krullarna mer volyma och luftiga, vilket ger en visuell effekt av en fluffig frisyr.

Masker för fint hår hemma: när de hjälper

Förbättra hårets tillstånd kommer att hjälpa till med rätt näring, rökstopp, användningen av mild kosmetika. Programmet bör omfatta hemlagade masker från de tillgängliga produkterna. Bland deras fördelar:

 • enkel förberedelse;
 • brist på silikoner, mineraloljor, konserveringsmedel och andra skadliga tillsatser;
 • hög effektivitet;
 • olika formuleringar.

Hemmagjorda masker orsakar sällan allergier. Om en av komponenterna inte är lämplig kan den bytas ut. Det är viktigt att välja formuleringar som är lämpliga för en viss typ av hår och hårbotten.

För att inte orsaka missbruk gör masker kurser. Efter 6-8 procedurer kan du ta en paus och prova en ny komposition.

Instruktioner för nybörjare: hur man gör masker korrekt

Hemmagjorda formuleringar är effektiva endast när de tillämpas korrekt. Att maskera medför maximal nytta, du behöver

 • Applicera kompositionen innan du tvätter huvudet;
 • gör procedurer kurser, 1-2 gånger i veckan;
 • spola jämvikt noggrant
 • använd sparsamma tvättmedel
 • minska mängden kosmetika för styling.

Före proceduren bör håret noggrant kammas med en pensel eller en frekvent kam. Med strängar måste du avlägsna rester av lägesmedlet, damm, epitelpartiklar. Ingredienserna måste vara varma, det kommer att underlätta penetreringen av näringsämnen i huden och rötterna.

Masken fördelas genom håret med en platt borste av syntetfibrer. Efter applicering kan du försiktigt massera huden med fingertopparna och gnugga kompositionen i rötterna. Sedan läggs en plastduschlock på huvudet och en tjock handduk lindas över den.


Förfarandet varar 20-40 minuter. Tvätta av med varmt vatten och neutralt sulfatfritt schampo. Lämpliga tvättmedel för barn, organiska eller hemlagade schampon.

Slutstadiet sköljer med avkok av örter eller surgjort vatten.

Bevisade recept: enkelt, prisvärt, effektivt

Masker för fint hår har många intressanta recept. Specialister trichologists rekommenderar att prova flera alternativ för masker och välj den som idealiskt kommer att motsvara en viss typ av hår.

Masker för tunt och svagt hår

Sammansättningen med grönt te hjälper till att återuppliva de svaga och tröga strängarna, göra dem skina och starka.

3 msk. skedar av grönt te males i en mixer eller kaffekvarn till ett pulver. I en separat skål, slå 2 äggulor. Te hälls med en kvart kopp kokande vatten och infunderas i 10 minuter.

Blandningen läggs till ägget och piskas väl.

Kompositionen fördelas längs hela längden av trådarna, gnidas in i rötterna. Du måste hålla masken i 20-30 minuter och tvätta den sedan utan att använda schampo.

Ambulans för tunt och sprött hår

Express komposition med gelatin och henna hjälper till att återställa bräckligt, sprött hår. Det tätar håret, ger det en vacker glans, tillåter inte stavarna att dela upp.

Förfarandet görs 1 gång per vecka, varefter krullarna kan sköljas med kallt vatten med tillsats av färskpressad citronsaft.

1 tsk. gelatin fylls med en liten mängd kallt vatten. Med konstant omrörning upphettas blandningen tills kristallerna är fullständigt upplösta och kyldes därefter. I massan läggs piskad äggula, 1 msk. l. naturlig henna och en nypa senapspulver.

Blandningen är ordentligt piskad och fördelad över huvudet från rötterna till kretsens spetsar. Huvudet ska täckas med en plastlock, lindas med en handduk och sedan behandlas med en hårtork, aktiverad i varmluftsläge. Efter en halvtimme tvättas blandningen noggrant.

Havregrynsterapi för sällsynta steg

Havregryn är rik på B-vitaminer, användbara för tråkigt, tunt och sparsamt hår. 3 msk. sked flingor, malda i mjöl, blandat med 3 msk. skedar av uppvärmd mandel eller olivolja. I blandningen tillsätt 2-3 kapslar A-vitamin, som kan köpas på apoteket.

Blandningen fördelas över strängarna, den appliceras inte på hårbotten.

En halvtimme senare tvättas masken av med ett mildt schampo, krullarna sköljs med varmt örtavkok.

Oljeåtervinning för torra lockar

Kombinationen av läckande oljor hjälper till att återställa strukturen av torkat hår, återvänder glans och vitalitet åt det. I en separat behållare blandas majs, sojabönor, burdock och mandeloljor (1 tesked).

Massan värms upp i ett vattenbad och fördelas längs strängar och retar sig 2 cm från rötterna.

Efter 30 minuter tvättas masken av med varmt vatten och schampo.

Masker för fint fet hår: mild rengöring

Feta och tunna trådar ser väldigt oattraktiva ut. För att tjockna och ge frisyrvolymen måste du försiktigt rengöra rötterna och huden utan att överstiga stavarna. För dessa ändamål, perfekt bröd från rågmjöl. 2-3 torkade bitar häll kokande vatten och knäda i en tjock gruel. Ett fåtal droppar essentiell olja tillsätts till massan.

Blandningen fördelas genom håret och försiktigt gnids in i rötterna.

Efter 20 minuter måste du tvätta av det med schampo. Krummen tvättas med svårighet, men efter det första förfarandet blir håret mer frodigt, voluminöst och vackert.

Men expertråd om hur man gör hår tjockt och voluminöst med schampo eller hemlagad kosmetika:

Hemmasker kan förbättra tillståndet av fint hår. Med regelbundna användningsområden förstärks, blir det mer frodigt, elastiskt, få glans. Varaktigheten av kursen beror på hårets tillstånd, efter en kort paus i förfarandet.

Masker för tunt och smutsigt hår: vi gör hemma

Masker för fint hår har vanligtvis ett mål, vilket är att stärka håret, vilket ger det mer volym och styrka. Dessutom maskerar näring, behandla och återställa svagt eller skadat hår.

Återställande och återställande masker för försvagade lockar kan köpas i kosmetikavdelningarna eller göra egna händer hemma från improviserade medel.

Använda honung som en mask

Masker av honung kommer att vara mycket användbara för tunt försvagat hår. Honungsmassa blandas med marklök i proportion 1 liten lök per 40 ml honung. En bra effekt kan uppnås genom att blanda 40 ml honung och äggula eller en sked av castorca med 10 ml brandy. Blandningen omröres genom tillsats av 20 ml aloejuice.

Masken appliceras över hela längden av håret, huvudet är inslaget i en plastlock. Skölj efter ungefär en timme. Varje dag kan du inte ta den här masken, den optimala frekvensen - 2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet är 12-15 sessioner.

Masker för svagt hår från bröd

Den mjuka delen av svartbröd males genom att tillsätta lite läsk. Som ett resultat är det nödvändigt att erhålla en blandning i form av tjock gruel. Massera henne gnidade i hårbotten, håret ska vara rent. Efter 10-15 minuter tvättas håret med rinnande vatten och sköljs sedan med kolsyrade (mineral).

Istället för mineralvatten kan du använda gräddfil. Samtidigt bör det tvättas av på 15-20 minuter, med hjälp av schampo. Masken kommer att ha en förstärkande effekt och öka volymen till locken.

För fint hår är havregryn mycket användbar. Sådana masker för fint hår kommer inte bara att förbättra de metaboliska processerna, näring hårbotten, utan också bidra till deras rengöring. För att göra en mask måste du först slipa flingorna i en kaffekvarn och sedan lösa upp dem med varmt vatten eller gräddfil. Blandningen appliceras på huvudet och varar ungefär en halvtimme. Sedan tvättas masken av med rent vatten. I slutet kan du skölja håret med kamomill, vinrör eller nässelfunktion.

Kosmetisk lera för fint hår

Lera har framgångsrikt använts i kosmetologi i flera hundra år. Den innehåller zink, magnesium, järn och kalcium. Kosmetisk lera - ett utmärkt verktyg för att återställa och stärka fint hår. Försvagat tunt hår behandlas bäst med blå eller vit lera. Den är uppfödd till konsistensen av tjock grädde. Blandningen bör vara homogen.

För oljigt hår rekommenderas att tillsätt 20 ml citronsaft till blandningen. Massan appliceras på huvudet och tvättas av med vatten efter 15-20 minuter. Behandlingsförloppet 10-12 sessioner 1 gång per vecka.

Problemet med fet och tunt hår

Oftast står detta inför invånare i norra länder (skandinaviskt hår). Det största problemet med svagt hår är bristen på volym och fett. Men allt detta kan fixas.

 1. schampo och andra vårdprodukter bör matchas med hårtypen;
 2. du behöver regelbundet byta shampoo (för fet hår kännetecknas av snabb beroende av kosmetika);
 3. Gå inte ut på vintern med huvudet öppet.

Men ofta följer inte alla dessa åtgärder det önskade resultatet. I det här fallet kommer folkrättsmedel till räddning.

Det största problemet med fet hår är snabb förlust av friskhet. Denna omständighet ger mycket besvikelse. Det verkar som att huvudet tvättades bara igår, och ikväll är det redan "smutsigt". Du kan hantera detta med hjälp av hemlagade produkter. Svårigheter bör uppstå.

Masker mot fet hår

Innan du går på toaletten kan du göra en mask. Som regel används masker 2 gånger i veckan i en månad, därefter en månad en gång i veckan. Därefter måste du byta mask eller ta en paus. Det mest tillgängliga och enkla sättet är saltmasken för fet hår. Hårbotten behandlas med vanligt bordsalt med hjälp av massagerörelser. Använd inte för grovt salt och var avundsjuk med en massage, annars kan du skada huden. Då sköljs håret.

En mer komplex lösning är en brödmask för fet hår. Svartbröd är blött i 2-3 timmar. Därefter appliceras blandningen på huvudet och varar i 30 minuter. Detta verktyg har dock en nackdel - det är ganska svårt att tvätta brödsmulor från håret. Dessutom kan du täppa till dräneringshålet, glöm inte att använda nätet för att tömma!

För oljigt hår är masker också utmärkta, baserade på honung och aloejuice. Om dem som redan skrivits ovan. Det viktigaste - honung måste vara flytande! Också mot höjt fettinnehåll hjälper masker från henna. Henna är ett färgämne, men det är också färglöst. Den späds med kokande vatten och appliceras på håret i 4-6 minuter. Om målet inte bara är att bli av med fettigt hår, men att färga det, tar det en timme.

Vad betyder att tvätta håret?

För att tvätta fet hår är det bäst att applicera schampon som innehåller fruktsyror, till exempel citrusfrukter eller äpplen. Dessutom kan den inköpta produkten korrigeras något för typen av ditt hår - citronsaft eller te-trädolja läggs till det färdiga schampot.

Obs! Kosmetisk olja är mindre koncentrerad än eterisk olja, och det behöver mer. Denna olja säljs på apotek eller i kosmetiska butiker. Ibland tvättas håret utan schampo, med senapspulver. Även om förfarandet inte är trevligt, men det finns ett intressant faktum - håret växer mycket snabbare.

Sköljande fettigt hår

Valet av balsam är en mycket viktig uppgift. Många balmviktar håret, vilket leder till en minskning av volymen. Därför är det nödvändigt att använda balm med extrem försiktighet, applicera dem direkt på håret, inte till rötterna. Om valet av balsam orsakar svårigheter är det bättre att överge det.

Det är mycket användbart att skölja håret med decoctions av örter. Utmärkt resultat ger ett björkblad, nässla, citrus, citronbalsam, ekbark, bergaska, calendula blomställning. Dessutom kan äppelvinäger läggas till sköljvattnet. Hur gör man ett avkok? För detta behövs inget speciellt. 5-6 st. l. dessa örter (deras blandningar) eller en handfull torkad citrus, rowan. Alla hällde 1 liter kokande vatten.

Blandningen infunderas tills den kyls helt, det vill säga tills den når rumstemperatur. Sedan hälls infusionen i bäckenet och utspädes med varmt vatten. Skölj håret noggrant efter applicering av infusionen.

Ger extra volym

En annan olycka med oljigt tunt hår är brist på volym. Här kommer också en liten uppfinningsrikedom, folkmedicin och frisörhjälp att hjälpa. Inte växa tunt hår. Det händer att de inte bibehåller sin egen vikt och börjar falla. För tunt och oljigt hår är hårklippningen vid axelhöjd väl lämpad.

För att lägga till volym används en yolkbaserad mask: 2 piskade ojämn appliceras på huvudet i 10-15 minuter. Också i blandningen kan du lägga till några komponenter som hjälper till att minska fett, till exempel, honung, aloe, citronsaft. Obs! Efter denna mask för fint hår, bör du noggrant tvätta håret med schampo och skölj med örtavkok (infusion), annars kan det finnas en obehaglig lukt.

Mask för tunt försvagat hår från öl

Håret sköljdes med färsk öl. Efter det är huvudet täckt med ett cellofantlock och lindat i en handduk. Masken tvättas av om en halvtimme. Foder hår, öl gör dem mer voluminösa och mottagliga för styling.

Masker från oljor av vegetabiliskt ursprung bör användas med stor försiktighet. De måste appliceras närmare ändarna, som går tillbaka från rötterna.

När det gäller oljig, tunn, orubblig och inte håller volymen, flyger håret, är det brådskande att börja sin behandling. För sådana "komplexa" hårtyper har kosmetologin inte ett mycket brett urval av produkter (i regel är de gjorda för en enda typ). Att välja rätt grooming, frisyr eller typ av styling är mycket svårt.

Men även här lämnas folkmedicin inte åt sidan, och ägarna av tunt oljigt hår har länge använt speciella masker gjorda med egna händer. Maskerna ensamma kan inte ge det önskade resultatet, men i kombination med sköljning, en kvalitetslinje av omsorg och rätt näring (mindre fett, mycket vatten och vitaminer) kommer effekten att märkas ganska snabbt.

Masker för oljigt hår hemma

Det är orörligt, oljigt, glänsande mycket nästa dag eller till och med ett par timmar efter att ha tvättat håret - inte ovanligt bland båda könen. För varje typ av hår och hårbotten krävs kompetent vård, och för denna typ - ännu mer. Masker för fet hår, gjorda hemma - ger möjlighet att återställa den naturliga attraktionen och skönheten hos våra lockar.

Orsakar fet hår

Det finns många av dem, och varje person har sin egen, om inte flera, samtidigt. Liksom de flesta yttre estetiska problem är roten till det onda, oskadade, feta håret ett symptom på någon form av interna störningar. Mestadels är dessa:

 1. Problem med inre organ och olika kroppssystem. För problem med tarmar, lever, övervikt och dålig sköldkörtel, är inte den bästa typen hår på huvudet bara ett av symptomen.
 2. Brott mot hormonella nivåer. Detta gäller för ungdomar, kvinnor med endometrios och även före menstruation. Överdriven produktion av manliga hormoner leder ofta till detta problem.
 3. Och, naturligtvis, fel diet. Som de säger är du vad du äter. Det finns faktiskt inget gott i missbruk av stekt, rökt, fet, och allt det. Inget bra för kroppen och för utseendet. Brot i levern och ett dåligt utflöde av gallan - något som tydligt inte lägger till skönheten i ditt hår.

Men det händer också att orsaken till det orörda håret är att flickan själv inte bryr sig om dem ordentligt. Kan inte vara hälsoproblem, men dålig extern vård kan också leda till att håret inte kommer att vara bäst.

 1. Frekvent och felaktig användning av hårtorken. En ström av varm och torr luft förångar all fukt från håret, och kroppen försöker naturligtvis att kompensera för den med ökad fettproduktion.
 2. Användningen av feta balm och andra medel. Om ditt mål är att mata torrt, dela slutar, röra inte vid rötterna: Applicera dem från mitten av total längd, stiga inte ovanför.
 3. Konstant stress och generellt deprimerat tillstånd. Detta framkallar en ökad frisättning av kortisol, vilket i allmänhet inte påverkar kroppen på bästa sätt, och för huden på huvudet är fylld med ett oförskämt, oljigt och osjämt utseende.

Home Mask Application Tips

De är ett effektivt verktyg för att bekämpa de obehagliga estetiska problemen med hår. De kan användas med och utan interna problem. Men för att de ska handla till det maximala är det viktigt att följa rekommendationerna.

 1. För att inte bränna hårbotten, se till att det inte finns skador, inflammation och irritation.
 2. För att inte torka hårets ändar med aggressiva medel, använd endast en mask för epidermis utan att röra huvudlängden och spetsarna.
 3. Koka blandningen i en icke oxiderbar behållare. Undvik att använda metallredskap - annars kan kompositionen oxidera och orsaka mer skada än bra.
 4. Överdriv inte det - annars torka ut eller helt bränna hela epidermis.
 5. Skölj med varmt vatten. Från iskall kan du få en förkylning, och från den heta utsöndringen av fett blir det ännu rikligare.
 6. Använd inte masker för ofta. Varje dag - i alla fall, byst.

Oily Hair Mask Recept

Det finns många av dem, och var och en är bra på sin egen väg. Det viktigaste - att lära känna rekommendationerna och välja det bästa för dig själv. Varje organism är individuell, och om en mask inte uppfyller dig med någonting, försök sedan djärvt tills du hittar det perfekta för dig personligen.

Mask för fettigt hår vid rötterna

Väl hjälper från ett starkt fettinnehåll och en positiv effekt på tjockleken på hårblandningen av bröd och salt.

 • en skiva svart rågbröd;
 • salt - 1 msk. l.

Massa bröd häll kokande vatten, rör om mush, tillsätt salt. Efter kylning, applicera på rötterna, sätt på en plastpåse och tvätta sedan efter en kvart i timmen.

Mask för fettigt hår och torra tips

Som vi har sagt är mättnaden av hår med talg ojämn, därför att dessa områden kräver olika vård. Men den här masken är bra för hela hårlängden.

 • 1/3 kopp surmjölk;
 • Äggula
 • Vitamin B2 kapsel.

Blanda alla ingredienser med en visp och applicera på torrt, men otvättat hår. Vik en cellofantpåse över huvudet och en handduk ovanpå och lämna den i tre fjärdedelar av en timme. Efter tvättning, som vanligt.

Mask för tunt och smutsigt hår

När du har ett dubbelt problem med ditt hår är det ännu svårare. Som du vet behöver tunt hår riklig näring och fet - tvärtom är det bättre för dem att göra utan oljeblandningar. Hur hittar man en lösning?

Den mest framgångsrika kombinationen är honung och aloe. Blandningen kommer att vara både näringsrik och lätt - utan överbelastning för den oljiga dermis.

Aloe broschyrer skärs i en mush för att göra juice, och blanda med ett par skedar av honung. Applicera blandningen i hela hårets längd, täck huvudet och tvätta det.

Mask för tillväxt och hårdhet

Ofta är huvudproblemet av denna typ den snabba förlusten av ett snyggt huvud. Färskt och volumint hår ser ut efter tvätt och torkning, men nästa dag gör fett håret tjockare vid rötterna, och du kan bara drömma om volymen.

Kan hjälpa en blandning av äggulor. Slå två yolks och applicera på huden och håret i en kvart i timmen. En ytterligare effekt kommer att medföra tillsats av aloe eller citronsaft, men inte samtidigt: dessa ingredienser är kända för deras effektivitet mot hårfettighet.

VIKTIGT: Denna mask har en liten, men inte mycket trevlig "sida" -effekt. Det är möjligt att efter en tvättning av blandningen och tvättning med schampo, kommer en obehaglig lukt att förbli. Det rekommenderas att skölja huvudet med örttextrakt, vilket eliminerar sådana obehagliga konsekvenser.

Från att falla ut

Man tror att en av de få fördelarna med denna typ är att rötterna alltid är mättade, och problem med förlust, förmodligen, borde inte vara. Det är så som det är, men det händer också att fett gör håret så tungt att det är mycket mer mottagligt att falla ut än torrt hår.

Ett utmärkt botemedel mot ett sådant problem kan fungera som en växtbaserad infusion, till exempel från nässla. Det är utan tvekan att det kan sköljas med hår efter varje tvätt, utan rädsla för att torka ut eller bränna huden.

Om vi ​​pratar om en mask, så hjälper en mask till, som du behöver:

 • 2 handfulla humlekottar;
 • vanliga lökar - 2 huvuden;
 • burdock root.

Häll kokande vatten över humle i ca 30 minuter. Gör detsamma med finhackad rot av burken. Under tiden skyndar du lökgen genom köttkvarn så att saften kommer att flöda rikligt, blanda sedan alla ingredienser och applicera, som om gnugga blandningen i huden med fingrarna.

Wrap huvudet med ett paket och en handduk, gå i en timme, skölj sedan.

VIKTIGT: Var försiktig så att du inte faller i dina ögon - det kommer genast att nypa. Och för att undvika problem i form av utseende av en främling och knappast en trevlig lukt sköljer du huvudet med juice som pressas ur citron eller infusion av örter.

Fläckmask för fet hår

I sig själv, mjäll eller seborré - ett fenomen i samband med sjukdomar i hårbotten. Orsakerna till förekomsten kan också vara såväl som felaktiga vårdprodukter och svampar - i vilket fall som helst kan en läkare som kan identifiera orsaken och ordna en behandlingssätt inte skada sig.

Mer radikala lösningar som svavel- och salicylsyrahjälp. När du blandar med äggulor får du en mycket effektiv mask som du måste använda två gånger i veckan stadigt i flera månader.

För mjäll, undvik att använda ingredienser som lök och varm paprika - de irriterar bara den drabbade huden mer.

Att stärka fet hår

Denna typ är inte alltid olika hälsa och brist på bräcklighet, trots den kraftfulla och regelbundna "utfodring". Det är också mottagligt för brittleness, och sektionen av ändarna, och frånvaron av en hälsosam, inte fet, glans.

Skölj, märkligt nog, med öl hjälper till att klara det här. Det är viktigt att det är friskt - effekten blir mer. Detta kommer att bidra till att ge en utmärkt volym och glans, läggning och kamning blir mycket lättare. Efter sköljning sätta på en cellofantlock och vänd om med en handduk, tvätta av efter en halvtimme. Hur man undviker lukten, vet du redan.

Nourishing mask för fet hår

Bröd är tillfredsställande inte bara med "intag", men också för mättnad och näring av hår. Du behöver svart rågsmulan, och också:

 • ett halvt glas vatten;
 • ett pack av gelatin;
 • 1 tsk. kalk.

Lös upp gelatin med varmt vatten, blanda allt tills det är slät och applicera sedan på hela längden av håret. Det kommer att vara möjligt att tvätta på en timme. Denna procedur kommer att stärka håret, fuktar, lindra från överdriven glans.

Oljig hårmask för natten

För deras användning finns deras egna oföränderliga regler, till exempel är det så länge inte möjligt att använda ingredienser som irriterar huden: lök, paprika, senap. Det kan bränna alla dermier och hårsäckar. Vanligtvis används sparsamt, lugnt betyder som ägg, honung, örter, grönsaker och frukter.

Anmärkningsvärt fungerar lerblandning. Det kommer att kräva:

 • blå lera - 50 g;
 • yoghurt;
 • lite älskling

Allt blanda till en pasty konsistens, gäller för rotzonen. För att inte bli smutsig av dig själv och inte kasta i sängen, sätt på en halsduk och gå till sidan. Tvätta av efter att ha vaknat.

Tips: du kan inte använda schampo, eftersom kefir tvättar bort sebum.

Oljiga hårmaskor med oljor

Det låter inkompatibelt, men det visar sig ofta att för en så problematisk hårtyp krävs näring, vilket bara oljor kan ge. Det är viktigt att inte överdriva det, och effekten blir underbar.

Nourishing Mask med Castor Oil

När den blandas med calendula infusion, kommer den att stärka, ge glans till lock och ta bort problemet med överdriven fetthet. Det kommer att räcka för att blanda ett par matskedar infusion och en tesked olja. Rör inte på spetsarna och skölj sedan som vanligt.

Mask med olivolja

Olivolja är en välkänd ingrediens som är oumbärlig för att bibehålla skönhet både från insidan och utsidan. Den terapeutiska blandningen baserad på den återställer vatten-lipidbalansen och löser stratifierade hårflingor och eliminerar hårets irriterande magnetisering. Här är vad du behöver:

 • två tsk olja;
 • grönt te;
 • ett pack av gelatin.

Rör om gelatinkristallerna i teet tills de löser upp, tillsätt olja och applicera sedan massan på huden och på hårets yta ca 5 cm, varma. Tvätta av på en timme.

Burdock Mask

Kockolja är allmänt känd för sina närande, vitaminiserande, stimulerande egenskaper. Den är väl lämpad för denna typ av hår, eftersom det normaliserar utsöndringen av fett och återställer balans.

 • olja - ett par konst. l.
 • röd chili pulver - inte mer än hälften tsk;
 • äggula.

VIKTIGT: Håll inte den längre än en fjärdedel av timmen - du kommer att brinna dermis. Om det brinner illa - tvätta det, och nästa gång minska koncentrationen av peppar.

Men när den används ordentligt är blandningen väldigt användbar mot gallring, förhindrar håravfall och dålig cirkulation av huden.

Folkmedel för fet hår

Naturligtvis, underskatta inte upplevelsen av självomsorg, gå igenom århundraden och generationer! Mot hårets greasiness finns en stor mängd medel i arsenalen för traditionell medicin.

Effekten av konventionellt jodiserat salt är allmänt känt. Skalning, utförs med hjälp, kommer att förnya huden, lindra irritation och skalning, men tar också bort alla döda celler utan spår.

För tillverkning av blandningen behöver du:

 • litet jodiserat salt - ett par Art. l.
 • ett par droppar av någon essentiell olja;
 • lite vatten.

Blanda allt och gnid sedan in i den förfuktade hårbotten smidigt och försiktigt i ett par minuter.

Varning: skada inte huden. Tvätta normalt med schampo.

En anmärkningsvärd effekt kommer att ha ett schampo gjort hemma. Det kommer att uppdatera, ge en hälsosam glöd till dina lockar.

 • ägg - 1 st.
 • stark, ospädd nätdekok - några Art. l.
 • juice pressad från citron - några st. l.

Slå ägget separat, lägg till allt annat till det. Massage i ca 5 minuter, skölj sedan med avkok av nässla, späd med mycket vatten. Det viktigaste är att den här produkten tvättar bort överflödigt fett och ett verkligt schampo, och det finns ingen skada och kemi - inte ett gram!

Mask för fet hår med senap

Det är allmänt känt att det är användbart för att stärka håret, men den inte mycket trevliga effekten är diskret brännande. I kombination med burdock oljemask gör det lätt att klara sig med smörighet och otydlighet.

Vad krävs för tillverkning:

 • olja - 2 msk. l.
 • senap i form av torrt pulver - 2 msk. l.
 • halv art. l. socker;
 • äggula;
 • lite varmt vatten.

VIKTIGT: kommer att brinna. Det här är bra: förutom normaliseringen av fettbalansen stimuleras hårlökarna direkt. Senap är känt för att stimulera hårväxten. Men om det brinner för mycket, då har du lagt till för mycket senap.

Lermask

Vi kommer att berätta för dig ett annat recept med lera, men den här gången behöver du inte lämna den över natten.

 • lera - vilken som helst av ditt val - ca 20 gram;
 • 2 ampuller av vitamin B6;
 • ett par konst. l. av öl.

Efter blandning applicera de aktiva massagörningarna, lämna i femton minuter. Denna mask är bra eftersom den kan ersätta schampo och har en lång effekt. I ungefär ett par dagar, och ibland även i en vecka, kan du glömma att du har en så problematisk hårtyp: ditt hår kommer att glädjas åt silkighet, mjukhet och smidighet.

Kefir mask

Ett utmärkt recept som kommer att mätta dermis och hår med näringsämnen och inte försvårar problemet med riklig utsöndring av fett - det här är en blandning baserad på fermenterade mjölkprodukter, som kommer att fuktas och kommer inte att väga ner.

Behöver kefir och cottage cheese - 25 gr. respektive. Blanda dem med en sked full av vitamin B5. Se till att blandningen är likformig och applicera på rent hår i en timme.

Äggsmask

Ägg är en universell ingrediens i många produkter för att upprätthålla skönhet och hälsa hos lockar. Receptet, som vi delar, kommer att återställa håret efter en aggressiv påverkan på dem: efter en perm eller en svår, steg-för-steg färgning.

För att göra detta, blanda ett helt ägg, ett par skedar med burdockolja, ett par ampuller av vitamin A. Efter applicering vänta ungefär en timme för ingrediensens mjuka effekt att rätta till rötterna.

Aloe Mask

Juicen av denna växt laddar med vitaminer, fuktar och ger en antiseptisk effekt, och masken med dess tillsats är en gudsticka för fet och tråkigt hår. För henne behöver vi igen ett ägg, bara den här gången, redan tre stycken. Tillsätt ca 20 ml aloejuice till dem, blanda och applicera på ett vått huvud, håll under en handduk i minst en timme.

Mask med honung

Det bidrar till vegetationens näring på huvudet, vilket ger dem sken och hälsosamt utseende.

 • 3 ägg;
 • 2 msk. l. havregryn;
 • 3 tsk. honung.

Suga havregryn i varmt vatten, efter kylning, tillsätt vispad och ägg. Sprid på rent fuktigt hår, vänta i två timmar, skölj sedan, men bara med kallt vatten, så att proteinet inte krullas.

Citronmask

Denna mask kommer att torka rötterna, men samtidigt kommer inte tunna spetsarna, efter vanlig användning kommer hårets densitet och struktur att förbättras. Det är särskilt oumbärligt efter färgning, när dermis är fortfarande fet, och spetsarna genomgår sektion och bräcklighet.

 • 2 tsk. konjak;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 2 tsk. druvolja.

I en liten varm brandy tillsätt juice, sedan smör. Applicera hela längden, tvätta av på en timme.

Vitaminmask

Denna blandning garanteras att lägga till pomp och volym hår, samt en positiv effekt på densiteten. Vidare laddas det svaga och livlösa håret vitamin - som manna från himlen.

 • äppeläger - för sköljning;
 • Vitamin B12 - 2 ampuller;
 • retinol - 25 droppar;
 • kamille avkok - en halv kopp;
 • vitamin B5 - 2 ampuller;
 • tokoferol - 15 droppar.

Töm kamilledekoket och blanda sedan med alla andra ingredienser, applicera över hela längden. Huvudet ska vara inslaget med cellofan och en handduk, lämna över natten. Efter uppvaknandet skölj med en svag lösning av ättika och vatten.

De bästa butiksmaskorna för fettigt hår

Det beror på din budget och hur mycket du är villig att ge upp så att produkten, testad av många tester och studier, kommer att fungera bra. Marknaden erbjuder mycket pengar - både dyrt och billigt, även för en väldigt blygsam plånbok. Här är några av dem:

 1. Orising, med citronoljaolja.
 2. Mud, slappna av och mot stress med mallow extrakt. Konstant Delight.
 3. Medel på grund av smuts av Saksky-sjön. Med Formel.
 4. Minska lera med lera. Selektiv.
 5. Absorberande mudspray, Kapous Professional.

Valet beror bara på dig - både effekt och kostnad. På världsmarknaden har produkter från Israel en speciell berömmelse: det är därifrån som alla kända vårdprodukter kommer ifrån.

slutsats

Oljigt hår är inte en mening. Leda rätt livsstil, äta bra, stressa inte och få tillräckligt med sömn. Välj rätt hårstädare, överdriv inte det med färgning och använd en hårtork. Samtidigt följer du hårets skönhet med hjälp av metoder och verktyg som vi delade med dig.

Vilken typ av mask för mycket oljigt hår kommer att rädda dig från överdriven fettighet av trådarna?

Vilken tjej eller kvinna vill inte skryta med en välskötta frisyr eller magnifika romantiska krullar? Hår, som regel, kan berätta mycket om sin ägare. De kan berätta om karaktären, livsstilen, vanorna, trots allt, inte bara av kläderna är uppfyllda. Curls spelar en viktig roll i hårets utseende, det är nödvändigt att de är friska, frodiga och vackra.

Ägare av fet hud har ofta oljigt hår av natur som behöver tvättas dagligen, eftersom fettet absorberar mycket smuts och damm. Tvätta ditt huvud är ofta inte skadligt, men du måste göra det rätt. Det är nödvändigt att använda schampo endast för dess typ av trådar, efter tvätten ska det sköljas med olika naturläkemedel för att återställa syrabasbasen. En mask för oljigt hår kan förvandla feta och tråkiga strängar till blanka och fluffiga lockar.

Beauticians rekommenderar inte att man använder shampoo direkt på huvudet. Det är mycket mer ekonomiskt och mer fördelaktigt att späda ut den rätta mängden schampo i vatten och applicera det jämnt på fuktigt hår. För korta frisyrer behöver du inte använda mer än 6 ml schampo. För medium - ca 8 ml, för långa - 10 ml schampo. Som frisörerna säger, för att skölja strängarna bra måste du göra minst 200 massagebevegelser.

För extra försiktighet är det användbart att göra hemlagade masker för fet hår, recepten för deras beredning beskrivs i den här artikeln.

Bästa Maskrecept

Nästan alla masker har ingredienser i deras komposition, inklusive syror, som har en aktiv effekt mot det oljiga håret. Du måste hålla sig till exakt receptet i beredningen, då kommer masken vara så användbar som möjligt och kommer inte att provocera en allergisk reaktion.

 1. Grind maskros och plantain lämnar i en köttkvarn, gnugga grus i hårbotten. Skölj av masken med kallt vatten utan schampo efter en kvarttimme.
 2. För oljig skalp passar den följande masken. För matlagning behöver du 300 g blåbär i fräsch eller frusen form. Bär måste krossa och häll 200 ml kokande vatten. När lösningen har svalnat, gnugga in i huden vid rötterna, sätt på en duschlock och linda på huvudet. En halvtimme senare, tvätta av masken.
 3. För att eliminera de ökade fettsträngarna och förhindra förlusten, rekommenderas att använda följande örter. Blanda i lika stora mängder humle, nässlor, horsetail, yarrow, coltsfoot, hackad calamusrot och burdock. Häll blandningen med vatten, låt det koka, täck och koka i 10 minuter. Sedan spänna och kyla. Torkad buljong tvätta håret.
 4. En halv liter kefir eller sur mjölk för att gnugga in i rötterna. Tvätta håret efter en halvtimme. Denna mask för oljigt hår ger näring till epidermis och tar bort överflödig fettighet.
 5. Ta 1 tsk. saft av aloe, citron, honung, 1 riven vitlöksklyfta, 1 äggula. Alla ingredienser blandas. Masken gnidde i hårbotten i en halvtimme.
 6. Förbered örtinfusion av 1 msk. l. salvia och 1 msk. l. kamomill. För denna ört häll kokande vatten, insistera i 20 minuter, stam. Kram juice från 1 citron, applicera på trådar och skölj sedan. Skölj med beredd växtbaserad avkok.
 7. För oljiga hårrötter är det användbart att applicera en infusion av 60 ml äppelcidervinäger och 200 ml vatten samt örtkokning av 1 msk. l. rosmarin och 1 msk. l. salvia. Förutom att eliminera fett gör rosmarin det lydigt och ger glans till mörkt hår, och salvia målar ljusgråt hår i en kastanjfärg.
 8. Blanda krossade pepparmyntsbladen med rowanbär till en grusig del och lägg på hårbotten. Skölj med vatten efter en halvtimme.
 9. Utmärkt mask för fettigt hår erhålls från rugbröd. Häll 150 g bröd med varmt vatten och slipa till en slam. Gnid en varm blandning i hårbotten, sätt på en hatt, linda en handduk i 30 minuter. Tvätta av utan att använda schampo.
 10. Ett paket färglöst henna, 1 piskat protein. En sådan äggmask för mycket oljigt hår med tillsats av henna stärker perfekt krullarna, gör dem flexibla och mjuka, ger dem en naturlig glöd.
 11. Framställning av en annan hårmask: 20 g jäst, 20 ml vatten, 1 protein. Lös upp jästen i vatten och tillsätt protein. Gnugga blandningen i håret och låt den vara tills den är torr. Skölj sedan huvudet och tvätta med svaveltvål.
 12. Från kiwi får vi en effektiv mask för fet hår. Det är nödvändigt att ta hårda frukter, som innehåller mycket fruktsyror. Med två kiwi, ta bort skalen, tillsätt 2 droppar 9% äppelcidervinäger. Sprid blandningen jämnt på strängarna från rötterna, tvätta av masken efter 20 minuter.
 13. I tomater är en stor mängd naturliga syror som behöver fet hår. Dessa syror i tomater är ett aktivt verktyg i kampen mot hårbotten fet hud. Resultatet av förfarandena kommer att vara en minskning av hudfettighet, utmärkt rengöring av trådarna under lång tid. Från tomater visar det sig mycket lätt mask från hårets feta innehåll. Applicera 100 ml tomatsaft till hår, massera noga i hårbotten, sätt på en hatt, linda med en handduk. Lämna masken i en halvtimme.
 14. Senap är huvud ingrediens för nästa mask för fet hår hemma. I 200 ml varmt vatten späds 2 msk. l. senap. Torka blandningen med ytterligare 1 liter varmt vatten. Senap måste tvättas huvudet, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Tack vare denna mask reduceras produktionen av sebumsekretion.
 15. Recept barrträd infusioner är beredda mycket enkelt. Tillräckligt i 1 liter kokande vatten för att brygga 3 msk. l. nålar nålar. Koka en kvart i timmen. Strained ready decoction bör appliceras dagligen på hårrötterna.

Användningsteknik

 • Masker för oljigt hår hemma ska gnidas i håret, då ska du bära ett duschlock (eller linda med polyeten) över huvudet, linda med en handduk och håll i 10-20 minuter.
 • Ägare av krullar av blandad typ (när rötterna är feta och spetsarna är torra) bör hårmasker appliceras enbart på rötterna och de skadade spetsarna bör smörjas med uppvärmd olja.
 • Varje mask mot fettigt hår tvättas av med varmt eller något kallt vatten. Varmvatten ökar endast talgproduktionen.
 • Det är nödvändigt att använda masker för fet hår 4-6 gånger i månaden.

I kosten bör man begränsa konsumtionen av feta livsmedel. Detta är det enda sättet att minska fettinnehållet från insidan. Fetrådar kräver stor uppmärksamhet, för att ta hand om dem är det nödvändigt att använda speciell kosmetika som minskar utsöndringen av talgkörtlar och utför en noggrann rengöring av hårbotten.

Naturliga hem rättsmedel hantera detta problem inte värre än affären. Dessutom kan du ordentligt organisera vård av krullar som är benägna att tjocka, inte sämre än salongen och med minsta kostnader. Sådana verktyg är utformade för att effektivt bli av med överflödigt fett med strängar.

Det bör komma ihåg att hårets utseende och tillstånd är direkt relaterat till hårbotten. Stark, inflammerad, oljig hårbotten kan indikera inre hälsoproblem, liksom otillräcklig vård för hårbotten. Detta återspeglas alltid i låsens tillstånd.

Eliminera överdriven fettighet i håret kan vara med försiktighet. Du behöver använda ett mildt schampo, skölj ordentligt skenorna under rinnande vatten, gör en daglig huvudmassage.

Stress återspeglas mycket starkt i håret. Nervös stress orsakar många obehagliga effekter i kroppen. Från stress hjälper gymnastik, meditation, djup andning, yoga och, naturligtvis, en hälsosam livsstil.

Endast permanent kroppsvård i allmänhet och hår i synnerhet kommer att ge vackra, starka, frodiga och hälsoskinnande lockar.Nästa Artikel
Hur bli av med fet hår