Hemlagad jästhårbehandlingsmask


För beredningen kan användas som torrjäst och de som produceras i briketter. Det finns ingen särskild skillnad mellan dem, bara den önskade mängden av produkten som ska observeras anges i recepten.

Fördelarna med dessa masker beror på att jäst själv innehåller protein, vitaminer i grupp B och viktiga spårämnen (kalium, järn, zink och mangan).

För att göra det lättare att beräkna, kom ihåg att en tesked innehåller 10 gram produkt.

När du skapar en hemmamask, överväga det faktum att jästen ökar i volymen när den är våt, så att man i förväg förbereder en behållare med lämplig volym för att blanda komponenterna. Samtidigt orsakar masken för hår med jäst ingen skada på dina lockar.

recept

Kefir jästmask med honung
[Direkt]

 • Vi löser upp två matskedar torrjäst i varmt vatten (1-2 matskedar) och låt dem jäsa i en timme.
 • Sedan lägger du till dem 2 matskedar honung och 100 ml kefir (det här är ungefär en halv kopp).
 • Applicera blandningen i hela längden på håret och lämna i en timme under förpackningen.
 • Tvätta sedan kefirna, och huvudet ska tvättas ordentligt med varmt vatten, du kan använda schampo.

Vid slutet av proceduren, för att öka produktens effektivitet, kan du skölja håret med vatten med citronsaft eller örttekoko.

Öljästmask

 • I en matsked vatten rör om 30 gram jäst.
 • Tillsätt slagen äggula, mixa.
 • Applicera blandningen över hela längden.
 • Håll huvudet tills det är helt torrt.
 • Skölj noga med varmt vatten.

Bryggerjäst har en positiv effekt på dina tjocka trådar: de blir starka, silkeslen och får en hälsosam glöd.

Var noga med att läsa artikeln, från vilken du kommer att lära dig hur man korrekt applicerar en mask för hår med öl. Recensioner, recept och rekommendationer läsare.

Kontrollera om du är allergisk mot röd paprika. Detta kan göras på denna sida: http://vsemaski.info/maska-dlya-volos-s-pertsem

För hårdensitet:

Förfarandet är gjort innan du tvättar, på ett smutsigt huvud.

 • Du måste ta 4 skivor svartbröd, skära av skorpan från dem och häll kokande vatten på den.
 • Massan bör infunderas i ett par timmar, och det är bättre att sätta det jäsat på kvällen för att använda på morgonen.
 • När brödet är ritat, bör vattnet pressas ut ur det (gasbindning ska användas för detta ändamål).
 • Den återstående gruelen måste gnidas i hårbotten.

Håll på huvudet rekommenderas i ungefär en halvtimme. Gåsmask är lämplig för alla trådar, förutom högt överdriven.

Hur ofta måste jästmaskar appliceras?

 1. Den optimala behandlingen av hårbehandling är 1,5-2 månader.
 2. Användningsfrekvens - 1 gång per vecka.

Efter avslutad kurs måste du pausa och kontrollera om det finns ett resultat. Om tillväxten har accelererat och förlusten har saktat, är det inte nödvändigt att upprepa proceduren. Om effekten inte passar dig, kan du fortsätta att göra dessa procedurer med en frekvens på 1 var 2-3 vecka i några månader.

recensioner

Julia: "Jag har färgat hår, så jag känner mig konstant torrhet. Och efter jästmasken går jag fritt i en vecka, och jag har inga obehagliga känslor. "

Marina: "Jag är ägare till mycket långsamt växande hår. 1cm per månad. Jag vill ha mycket långa flätor och försöker att odla dem. Ett märkbart resultat jag märkte efter en vecka med att använda denna mask. Idag har jag märkt tillägget. "

Lyuba: "Mina tips växer inte mer än en centimeter i månaden. Jag har gjort en jästmask i mer än ett år nu, men jag märkte inte mycket tillväxt, det är bara att deras tillstånd förbättras. Mitt recept: Jag tar 1 äggula, en sked full av honung, 25 gram jäst (jag köper dem på marknaden i tält). "

Kommentarer: 28

Mycket visuella bilder. Jag visste inte att torr jäst kan användas. Och lukten på håret kvarstår efter sköljning?

Lukten kan manifestera sig om ditt huvud är för varmt: om du inte tar av locket länge, eller om du befinner dig i ett täppt rum.

Wow-vilken effekt på fotot! Det är nödvändigt att prova en mask med kefir, särskilt för fet hår är en mycket bra mask!

Fotoet på flickans hår före och efter appliceringen av näringsblandningen är imponerande. Sådana enkla och prisvärda recept från produkter som nästan alltid finns till hands, och en sådan effekt!

Brewer's Yeast är verkligen ett bra botemedel! Först försökte jag göra masker. Hår har märkbart förbättrat sin tillväxt för månaden. Det är sant att det finns en "men" - lukten. Jag tog bort det genom att skölja med citronvatten. Då bestämde jag mig för att dricka öljäst i tabletter. Förbättrat tillstånd och hår och hud. Men jag började gå ner i vikt från dem. Jag var tvungen att vägra.

Nu gör jag ibland masker, men jag kan inte säga att det här är min favorit. Fortfarande, denna lukt... Jag föredrar oljemaskor.

Hej alla) Jag vill dela min erfarenhet med hjälp av jäst och ölmasker. Mitt hår är lägre än vad som kallas en "baksätet" och speciell vård behövs, med en sådan längd kommer näringsämnena till hårets ändar nästan inte in och håren på kanterna blir helt tråkiga och livslösa, så jag tar särskild uppmärksamhet åt hårets näring.

Jag försökte mycket självtillverkade masker på oljor, lera och TP och köpte också dyrbart verktyg som inte riktigt hjälpte mig.

Jag säger genast att alla maskerna är bra och den här webbplatsen är bara en gudstjänst för mig, jag har aldrig träffat så mycket hårvårdstips hemma och till minimal kostnad!

Nu om masken på jäst - det bästa verktyget som verkligen närmar sig håret till tipsen. Försök, du kommer inte ångra. Självklart finns det en liten lukt, men det försvinner snabbt.

Det finns en annan hemlighet som tjejer glömmer - efter att ha använt någon mask, är det nödvändigt att applicera en balsam på håret, vilket släpper hårskalorna (annars masken, efter att hårskalorna har skalats, tvättas snabbt).

Även när det inte finns någon tid för masker sköljer jag mitt hår med öl. Det här är bara bättre att göra om du inte behöver gå till jobbet imorgon, då kanske kollegor inte förstår så bra)

Efter maskeffekten på jäst trimmer jag mitt hår en gång om året med 3-5 cm, det är kanske ingen anledning att trimma mer, eftersom håret har ett hälsosamt och välvårdat utseende)

Människorna i jäst och verkligen mycket vitamin B, vilket ger ett utmärkt resultat - håret växer snabbt och lyser mycket, men genom hårbotten absorberas inte vitaminerna, eftersom det inte finns någon känsla av en sådan mask försökte jag. Lukten är fortfarande obehaglig efteråt, så jag köpte och drack öljäst på apoteket och mitt hår är underbart. Och masken för förstärkning är utformad för att förbättra blodcirkulationen, det finns en senapsblomma, som verkligen hjälper - det viktigaste är att sätta det lite så att det inte finns någon hårbottenbränning.

Jag håller inte med! Jag har en jästmask som hjälpte till att växa hår! En senapstorkhud på huvudet. Det kommer ingen lukt, eftersom håret tvättas sedan med schampo. Om du fortfarande har lukten ska du skölja håret med all nödvändig olja som passar din hårtyp. Flickor lycka till med att växa vackert hår !;)

Yeast Hair Mask - Radiance och volym jämnt fint hår.

* 1/4 förpackningar jäst (i en brikett köpte jag 100 gram bakpresspressad jäst i "5-ke" för 10 rubel!),
* 1/2 tsk honung (jag har lite naturlig hemma, det kom till nytta)
* 1 äggula.
Efter att ha köpt jästbriketten bestämde hon inte om masken omedelbart, hon tänkte också på det länge eftersom hon inte kunde föreställa sig den specifika lukten av jäst, men förberedelseprocessen visade sig vara extremt enkel och resultatet är uppenbart.
Jag tog bort 1/4 del av briketten (innan masken förbereddes, briketten lagrades i frysen), stenen lämnades för att smälta i 30 minuter. Efter tiden tillsattes ½ tsk honung, blandades och lämnades i 40 minuter.
För denna tid började massan av "smält chokladglass" likna en mousse eller luftig souffel.

Tillagad äggula, och alla blandade tills slät.

På dagen för appliceringen av masken planerade jag att tvätta mitt hår, men det visade sig att masken applicerades på fuktigt hår, hölls i 40 minuter (under en hatt med en handduk en la turban) och tvättades med vatten utan att använda ett schampo.
Masken appliceras lätt på håret som en mousse och flödar inte.

Då måste du snabbt värma håret, eftersom honungar hårdnar lite på håret, "cement", i värmen blev håret omedelbart bekvämt.

Efter tvätt av masken applicerades en balsam på spetsarna och längs hårets längd för att underlätta kamning var manipuleringen inte överflödig. Sedan med en hårtork satte hon henne knäppa (utan detta, ingenstans), resten av hennes hår torkades naturligt.

Bilden visar tydligt blanterns glansiga glans, och utan blixt och sol, och det blöta håret lyser också. Mitt tunna, lackade hår blev rent och mycket glänsande.
Foto (utan blixt) hårlängd: reflekterad i spegeln.

För jämförelse, fotoet 05.11.11 "FÖRE" med en glansförstärkningsmask, hårtvätt med schampo (återspeglas även i spegeln).

Vill du sluta håravfall och växa nya, prova jäst

Hej, kära läsare! Allt det bästa för dig, bra hälsa och ett stort humör! Höst och vinter är en svår period för kvinnors hår, och jag vill gärna ta av min hatt. Och jag kommer att berätta om min älskade mask, och det här är en mask med jäst för hår, recensioner av vilka talar om överlägsenhet för dem som vill ha frodig, långt, friskt hår.

Jag börjar med den fasan som jag upplevde. Efter att ha fött, började mitt hår falla ut med otrolig hastighet, brutalt krummer. Vilka är de enda lösningarna för håravfall, jag använde inte, men det var ingen förbättring. Varje dag tittade jag förhoppningsvis på kammen, men det var fortfarande en massa hår. Läkare-trichologen rådde mig att göra en jästhårmask hemma. Och den här "magiska" masken räddade mig från balding. Detta är ett tillförlitligt faktum. Redan efter den fjärde masken stannade överdriven håravfall.

Jag har läst många olika publikationer om detta aktuella "barmy" -ämne och lyckligtvis vill jag dela med dig.

Varför handlar de positivt?

Det visar sig att jäst för kosmetiska ändamål har använts under lång tid. Det första omnämnandet av användningen av jästmasker till hår hör till tiderna i den stora drottning Cleopatra. De fördelaktiga egenskaperna hos jäst för hår är inte bara kosmetiska utan också medicinska, som bevisats av forskningen från många moderna medicinska laboratorier.

Den mirakulösa egenskapen hos jäst beror på deras unika kemiska sammansättning. Jäst innehåller i genomsnitt 75% vatten och 25% torrsubstans, vilket inkluderar proteiner, kväve, kolhydrater, aminosyror, vitaminer, antioxidanter, mineraler. Varje komponent av jäst som tränger in i hårbotten och hårets interna struktur har en positiv effekt på cellens djupa processer:

 1. Proteiner är huvudbyggstenarna av hår;
 2. Aminosyror - fungera som ett läkemedel för håravfall av någon intensitet, gör håret starkt, elastiskt;
 3. Vitaminer i grupp B (B1, B2, B3, B5, B6, B7, B8, B9) - aktivera blodcirkulationen och cellulär metabolism i hårbotten, ge hår vitalitet, friskhet, skydda mot negativa yttre påverkan;
 4. Vitamin av ungdom E - ger naturlig glans, snyggt utseende till håret;
 5. Vitamin PP - förhindrar tidigt grått hår, hårborttagning;
 6. Vitamin H - förhindrar hårtorkning
 7. Macroelements (kalium, kalcium, magnesium, fosfor) och spårämnen (jod, järn, mangan, zink, koppar) närmar cellerna och deltar i alla metaboliska processer i hårbotten och håret.

Ett sådant komplex av jästens beståndsdelar ger tillräcklig näring till håret, stärker hårsäckarna, vilket förhindrar håravfall och stimulerar deras accelererade tillväxt. Därför används jäst i olika masker för hår i stor utsträckning för att förebygga och behandla hårbottenproblem.

Yeast Masks Recensioner

Recensioner är mest positiva, tacksamma, glada. Bedömning av recensionerna, de mest värdefulla egenskaperna hos dessa masker är att hårförlusten upphör och aktiveringen av deras tillväxt efter fyra masker - de växer "som jäst". Dessutom, enligt många recensioner, blir hår efter en mask + med jäst märkbart tjockare, mer elastisk, mer lydig, förvärvar en hälsosam glans och volym, mjäll och torrhet går bort, är fettkörtens arbete normaliserat. Sällan finns det negativa recensioner som orsakas av bristande överensstämmelse med rekommendationerna från experterna som anges i recepten eller individuell intolerans mot någon av ingredienserna i masken.

Jästmasker är lämpliga för alla som vill ta hand om sitt hår, bra näring, förbättra hårstrukturen, samt få en hälsosam utseende och skönhet av hår.

Hur man gör en mask med jäst hemma?

Först och främst behöver du känna av huvudmaschen, och det är jäsning, vilket bidrar till att stärka metaboliska processer i hårbotten och håret. För att denna mask ska kunna fungera är det därför nödvändigt:

 1. gör en mask i ett varmt rum;
 2. ta hänsyn till typen av hår (torr, oljig, etc.);
 3. använd levande pressad jäst för att baka eller brygga jäst, men någon annan är möjlig;
 4. vet att 1 tsk torrjäst, som ofta finns i recept, väger 3,5-4 g och motsvarar 12-13 gram levande pressad jäst (genomsnittlig omvandlingsfaktor 3,3);
 5. för varje mask till 2 tsk. torr jäst tillsätt 1 msk. l. Vätskan som anges i receptet, i varm form (upp till 37 grader);
 6. innan du applicerar masken, tvätta håret med babyshampo utan en balsam och torka nästan det;
 7. masken måste lämnas för att vandra, omrörning, i ca 1 timme på en varm plats;
 8. kom ihåg att vid en temperatur av + 40-42 * C dör jästen;
 9. maskens konsistens ska likna flytande gräddfil;
 10. masken måste testas på huden mot örat;
 11. Applicera masken först i hårbotten genom att gnugga den i en cirkulär rörelse (med fingertopparna) och sedan med handflatan - hela hårets längd;
 12. var noga med att bära en plastlock (väska) och värm masken med en handduk med en handduk så att jäsningsprocessen fortsätter;
 13. doseringen av maskingredienserna och varaktigheten av dess verkan (20 - 60 min) måste följas noggrant på recept;
 14. Tvätta av masken med lite varmt vatten, sura med citronsaft eller äppelcidervinäger, och bättre med avkok av medicinska örter: kamille (för blondiner), kardborre, nässla, salvia, Johannesjurt, älskling (för mörkt hår), kalendula (för rött hår);
 15. om ingredienserna i masken var vegetabiliska oljor, kan du tvätta av masken med schampo;
 16. torrt hår utan att använda en hårtork
 17. Maskens frekvens frekvens 1 gång per vecka kurs 2 månader (om inte receptet ger något annat).

Att göra jästmasker hemma skiljer sig inte bara i små kostnader, men också i moralisk tillfredsställelse från deras effekt.

Med hjälp av ovanstående schema för att förbereda en mask för håret av jäst, välj ett recept med fokus på dina problem. Recepten av dessa masker är bra.

Jag kommer att ge exempel på de bästa recepten.

1. Jäst + honung = aktivt näring, förbättrar strukturen och hårväxten

 • levande jäst - 50 g
 • flytande honung - 1 msk. l.

Rör omhyggligt, jäsning i 30 minuter, applicera en mask i 1 timme. Skölj med varmt vatten, skölj med avkok av örter.

2. Jäst + burdockolja = närmar, förstärker hårsäckar och förhindrar håravfall

 • levande jäst - 25 g
 • avkok av örter i varm form - 1 msk. l.

Ingredienserna blandas grundligt och får komma på en varm plats i ungefär en halvtimme. Lägg sedan till 2 tsk. varm burka olja. Mask i varm form för att lägga på rötterna och hela längden på håret och håll i en timme. Ännu mer effektivt är denna mask när man lägger oljelösningar av vitaminerna A, E och 3 droppar lavendelolja eller rosmarin till den. Det är nödvändigt att tvätta håret med schampo, det är bättre barn.

3. Kefir + och jäst = Utmärkt mask för hårväxt

Det närmar, fuktar, återställer den naturliga balansen mellan epidermis och talgproduktionen, tar bort mjäll, läker hårbotten, accelererar hårväxten.

 • kefir - 100 ml
 • Fresh Baker's Yeast - 30 g

Blanda jästen med en gaffel, tillsätt kefir uppvärmd i ett vattenbad som inte överstiger 37 * C och blanda väl. Sätt på en varm plats i 30 minuter. När ingredienserna kommer i aktiv interaktion, applicera en varm mask på rötterna och hela hårets längd under 1 timme. Att värma Tvätta buljong älska, mint, nässla.

4. Hårmask med ägg och jäst = fyller hår med vital kraft, gör den elastisk, ger utmärkt tillväxt och oöverträffad volym.

 • levande pressad jäst - 12 g
 • hemlagad kycklingägg - 1 st.
 • yoghurt - 40 ml
 • burdock olja - 7 g

Blanda varm surmjölk och jäst och låt den komma på en varm plats i 30 minuter. Lägg sedan till det slagna ägget och den uppvärmda kladdoljan. Blanda väl och applicera på rötterna och allt hår, håll i 1 timme. Skölj med baby shampoo, skölj med ett avkok av örter.

5. Jäst + socker = volymen från rötterna och näring av torrt hår

6. Yeast + senap = stoppar håravfall, aktiverar hårbotten blodcirkulationen och accelererar hårväxten

 • levande pressad jäst - 25 g
 • socker - 1 tsk.
 • kycklingäggsbenad äggula - 1 st.
 • varm mjölk - 1 msk. l.
 • senapspulver - 1 tsk.
 • burkolja (för torrt hår) - 20 g

Blanda jäst, socker och mjölk och jäsning på en varm plats i 30 minuter. Tillsätt äggula, senapspulver och uppvärmd olja. Mask applicerad i form av värme på hårrötterna, varma, håll i 20 minuter. Skölj med varmt vatten och baby shampoo, skölj med ett avkok av örter.

Denna mask har rengörings- och förstärkningsegenskaper, ger volym och glans. Senap värmer hårbotten, ökar blodcirkulationen och ger näring till hårsäckarna. Förlusten slutar, tillväxten aktiveras och hårets densitet ökar. För torrt hår är denna mask sällan önskvärt att göra.

7. öl + jäst = för hårvolymen, deras förstärkning och aktivisering av tillväxten

 • Inte filtrerad (levande) värmdes upp till 30 * С öl - 0,5 koppar
 • torr jäst - 2 tsk.
 • Komponenterna blandar väl, applicera en mask i 1 timme och skölj med ett avkok av örter.

Brunetter och brunhåriga kvinnor använder mörk öl, och blondiner använder lätt öl.

I ölen finns malt och humle som innehåller ungdomshormonet, vitaminerna H och D. Dessa masker är utan tvekan mycket användbara för hår. De närmar hårbotten och lockar, normaliserar talgkörtlarna, stärker håret och stimulerar deras snabba tillväxt, ger volym och glans. Masker med öl och jäst hjälper till med att återställa skadat hår med kemiska och termiska effekter, komplex vård för tunt, sprött, splittrat hår, med seborré. Ölmasker skyddar på ett tillförlitligt sätt mot håravfall.

8. Jäst + majonnäs = Perfekt för försvagad, utsatt för håravfall, tråkigt hår.

 • pressad levande jäst - 12 g
 • varmt serum - 1 msk. l.
 • rå piskad äggula - 1 st.
 • majonnäs - 1 msk. l.
 • druvfröolja - 1 msk. l.
 • Rosemary eterisk olja - 5 droppar

Knä jästen med en gaffel och blanda med varm vassla, låt den komma upp på en varm plats. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda väl. Applicera masken i 1 timme, skölj med baby shampoo. Skölj med avkok av örter.

9. Jäst + mjölk + burdockolja + ägg = för tjockt hår

 • levande pressad jäst - 25 g
 • varm mjölk - 100 ml
 • Kockolja varm - 1 msk. l.
 • vispad kycklingblomma - 1 st.
 • oljelösning av vitamin A och E-1 ampull
 • lavendel eterisk olja - 3 droppar

Blanda jästen, blanda den med mjölk och låt den komma på en varm plats i 30 minuter. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och blanda väl. Applicera masken på hårrötterna, gnid 5 minuter. Resten av masken appliceras på allt hår. Håll masken i 1 timme. Skölj med avkok av örter.

10. Jäst + mjölk + honung = mot håravfall

 • levande jäst - 42 g
 • varm mjölk - 3 msk. l.
 • varm honung (uppvärmd i ett vattenbad) - 2 msk.
 • kefir (uppvärmd i ett vattenbad) - 100 ml

Knäta jästen med en gaffel, tillsätt mjölk och lägg i en varm plats för jäsning i 1 timme. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och blanda väl. Applicera en varm mask i 1 timme. Skölj av med avkok av nässla och kalendula.

Tack alla för att läsa. Kom tillbaka för ny information. Lycka till dig! Låt ditt hår bli frodig, strålande skönhet och hälsa.

Yeast Hair Masks

innehåll:

Jäst - En av de bästa källorna till vitamin B i naglar och hår. Jästmasker och folkmedicin ökar hår- och nageltillväxten, gör håret friskt och glänsande, hjälper till att stoppa håravfall och skallighet, bli av med mjäll.
Hur man applicerar jäst för hår?
Hur man gör en mask för jästhår hemma?

 • För beredning av masker från jäst hemma används som levande bryggerjäst (de som säljs i butiker i frusen form i briketter) och torr.
 • Recounts recept kan vara något så här: en tesked torr jäst är lika med 8-9 gram levande (för vikt, se förpackningen).
 • Enligt populära recept är masker med jäst lämpliga för behandling och förstärkning av både torrt och oljigt hår.
 • Ta en större maträtt till masken, eftersom jästen vandrar och massan ökar i storlek.

Här är några populära recept för hemgjorda jästmaskar för hårväxt hemma.

Den enklaste jästmaskan för hår.

Ingredienser: bryggerjäst + honung (socker)
Yeast mask recept för hår:

 1. En bit jäst från brikett (ca 2 till 3 cm) mos med en gaffel och blanda med 1 tesked honung. Du behöver inte lägga till vatten, honung smälter och löser upp jäst. Du kan ersätta honung med socker, men honung är friskare, och jäst med det sväller starkare.
 2. Lämna på en varm plats i en timme för att jästa jästen.
 3. Applicera på hårbotten och håret, förpacka huvudet med en film och en varm trasa.
 4. Håll masken i en timme, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Efter det att denna mask från jäst mjäll försvinner, börjar håret växa snabbare. Gås hemlagad mask hjälper till att hantera håravfall.
Läs mer om masker med honung i artikeln:
Honungshårsmaskar

Mask med öljäst för hår: öljäst + kefir + honung

Yeast Hair Mask Recept:

 1. Masken kommer att kräva en bit jäst (ca 1 till 2 cm), 1 tsk honung och en halv kopp kefir.
 2. Alla komponenter blandas och läggs på en varm plats i trettio till fyrtio minuter tills skum visas.
 3. Applicera en mask på huvudet, linda upp en varm handduk och en film.
 4. Håll i 40 minuter, skölj med varmt vatten och schampo.
 5. Det rekommenderas att göra en mask två eller tre gånger i veckan.

Denna jästmask används för håravfall och mjäll.
Läs mer om användningen av kefir i hemlagade hårmaskor här:
Kefir hårmask

Recept 3: Yeast Hair Mask: Yeast + Egg White

Lämplig för oljigt hår.
En matsked jäst utspädd i en matsked vatten, tillsätt den slagna äggvita. Applicera masken på hårbotten och håret. Låt tills masken är helt torr. Tvätta av med schampo. Detta folkmedel från jäst är perfekt för oljigt hår.
Äggmasker recept:
Hårägg

Recept 4: Yeast Hair Mask - Brewer's Yeast + Lök

Fukt en matsked jäst med en liten mängd vatten för att lösa upp. Tillsätt medellång juice, en tesked vegetabilisk olja (burk, olivolja, ricinus, solros) och en nypa salt. Komponenterna ska blanda väl, sätt på håret, lindra huvudet. Procedurstiden är en timme. Tvätta av med schampo vatten.
Recept masker med lök:
Lök hår masker
Läs mer om masker med ricinolja för hårväxt:
Castor Hair Oil

Recept 5: Mask med jäst för hår hemma - jäst + senap + honung

En matsked jäst, lite vatten, en matsked socker, blanda och sätt i en varm plats. Vänta på att jästen fermenteras och ökar i storlek. Lägg sedan till en matsked honung och torr senap. Borsta ditt hår, värm huvudet, håll en timme. Skölj med varmt vatten och schampo.
Läs mer om användningen av senap i folkmaskar för hår, läs här:
Senap masker för håravfall

Recept 6: Mask av jäst för hårväxt - jäst + tinktur av röd varm peppar

Blanda en matsked jäst och en matsked av tinktur av röd varm peppar (säljs på apoteket), applicera på hårbotten i femton minuter. Skölj väl med schampo vatten.
Var försiktig med peppar. Låt inte det falla i ögonen och slemhinnorna. Annars kommer det att brinna mycket!

OBSERVERA: Innan du gör masker med peppar, läs noggrant tipsen i den aktuella delen av webbplatsen:
Peppar hår masker

Recept 7: Gjutmask för tjockt hår - bryggerjäst + mjölk + ägg (äggula).

Blanda en matsked jäst med ett halvt glas varm mjölk och lägg det på en varm plats i tjugo minuter. Tillsätt sedan två matskedar av naturlig vegetabilisk olja och kycklingägggula. Behåll denna populära jästmask kan vara en eller två timmar.
I masker med jäst kan du också lägga till oljelösningar av vitaminerna A, B, E (säljs i ett apotek).
Läs om användningen av äggula i hårmaskar:
Masker med äggul för ägg för hår

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Masker för hår från gräddfil - recensioner: 60
 • Salt hårmaskar är de bästa saltmaskerna - recensioner: 91
 • Clay hår masker - recensioner: 35
 • Öl för hår: Hårmaskor med öl - Recensioner: 61

Yeast Hair Masks: 64

Det är väldigt användbart parallellt med jästhårsmaskerna för att applicera bryggerjäst och inuti. Du kan helt enkelt köpa en brikett och bryta av en bit jäst från det, eller du kan köpa jästabletter på apoteket. Av någon anledning verkar det som om levande jäst för hår på något sätt är mer naturligt...

Jag väntade inte på att jästen skulle fermentera (den späddes med mjölk). Kanske fanns det substandarda? Smutsat precis som det.

Och jag hörde att om du använder jäst inuti, kan du bli fet. Eller bara chatta?

Nej, ingen chatter, jäst kan verkligen bli bättre, och på vissa ställen specifikt.

Jag vet inte, jag åt jäst från ett pack och fick inte tjock på ett kilo. Förmodligen beror på konstitutionen.

Det är inte nödvändigt att sätta inte honung eller socker i masker med jäst för hår. Kamma sedan inte ditt hår. Det är bättre att späda jäst med kefir, toppen av locket krävs i 30 minuter. Effekten av jästhår är super. Hårvolymen är fantastisk. Kör för jästen!

Jag läste jästen för håret - jag blev intresserad, det kommer bli nödvändigt att prova några jästmaskar på något sätt. Förmodligen mycket användbar för hår.

Jag är glad över jästhårsmasken - kefir - honung. Även i stället för kefir försöker jag lägga yoghurt, håret är mjukt, glänsande, spetsarna är inte överdrivna, volymen är bra samtidigt (många masker blir feta på hårbotten). Jag läser också att denna jästmask ska göras i en kurs: 10 dagar, varje dag, 2 veckor - varannan dag, 3 veckor - maskerar 2 gånger i veckan, 4 veckor - en gång var 10: e dag. Ingen försökte? Kan det vara ett överskott av vitaminer B? Och kommer håret inte att bli van vid att tvätta för ofta under de första tio dagarna?

Lesya gör i alla fall inte det. Jag ska berätta för min historia: när mitt hår föll ut, gick jag till en läkare för råd. Jag var ordinerad en kurs av vitaminer (vanligt, som med avitominoze) och också rådde läkaren mig att göra masken hemma själv. Maskerna säljs i butiker i kända företag mycket kemi, och därför rekommenderas dessa masker att använda, om du har friskt hår, att behandla dem inte fungerar, kortsiktig effekt och det är allt. Jag frågade om det är möjligt att göra en mask varje dag, kanske blir effekten snabbare. Jag blev besvarad - nej. Eftersom sannolikheten för allergi är 90%. Huden kommer att användas och avvisa vitaminer. Det kan finnas rodnad, klåda och även temperaturen stiger. Läkaren sa att masker från grädde, jäst, aloejuice, fruktpuréer och olika oljor är mycket användbara (i apoteket druvfrön, mandel, persika etc. säljs) Men det viktigaste är att komma ihåg att allt är bra i mått! Och ändå är ett överskott av vitaminer många gånger värre än en brist. Använd en hårmask om du har mycket skadat hår två gånger i veckan och för mindre skadat hår en gång var 10: e dag. Detsamma gäller för ansiktsmasker.

Idag brände han för hårt hans hår och hårbotten! Husen har levande bryggerjäst. Från och med idag börjar jag behandla hår med jäst och sedan dela min erfarenhet. Tips: Levande bryggerjäst kan ställas på ditt närmaste bryggeri. När du öl öl, kvarstår många av dem och bryggarna måste hälla dem, ledsen, i avloppssystemet. Därför kommer ingen som kommer och frågar att bli avvisad jäst, kommer att hällas gratis och kommer att bli inbjuden igen! Och jästen är verkligen användbar inuti! Om du applicerar dem korrekt, blir ingen fet! Endast det är nödvändigt att använda levande bryggerjäst! Prova det! Lycka till!

Min hårmask är som följer: 1/2 kopp naturlig yoghurt, 1 äggula, 1 matsked olivolja, 1 timmes sked honung. Sätt på batteriet min 40, som skulle passa på håret min 30-40 under plasten och under handduken. Håret är vackert och glänsande redan efter två gånger. Jag gör en gång i veckan. Efter första gången kan håret faktiskt något "falla ner". Ibland smeder jag den här blandningen på ansiktet. Hittills ser jag inte dåligt ut)))

Och naturligtvis jäst för surdjuren i hårmaskan, förlåt jag glömde, en halv tesked jäst))

Min jäst med mjölk inte jäst (

Jag har använt jästmaskar för hårbehandling under lång tid, för jag har ofta ljusat mitt hår och mitt hår började falla ut och mina jästhårplåster återställde mitt hår.

Gås hår masker kan göras ofta.

eto destvitelno pravda o maske droju s medom, toshto ona pomogaet?

Igår gjorde jag en jästmask, jag kommer inte säga att effekten är mycket märkbar. Förmodligen inte allt på en gång :)

Jag vet inte, jag försökte bara en mask med jäst en gång, nu vill jag på allvar ta upp hårbehandlingen, ändarna är skrämmande alls. Det är synd att skära :-(

Efter födseln började håret inte bara falla ut, men föll ner i en otrolig hastighet. Härdad väldigt enkelt: I ett hundra gram mjölk späd jag ett paket gelatin, 1 msk. l. socker, jag tar med det heta tillståndet. I denna blandning odlar jag 100 g levande jäst, tillsätt en äggula 2 msk. skedar av vilket smör som helst. 5-10 minuter börjar masken att "spela". Jag lägger den på mitt huvud, under cellofan och en handduk i en timme. Effekten är fantastisk !!

Jag lade till ytterligare 2 ampuller vitaminer B6 och två ampuller B12 till jästmasken. Skulle du säga att det inte finns något överskott av vitaminer?

torr bryggerjäst blir inte tjock, de ger för första gången en aptit för kvällen starkt, men om du inte äter, så blir allt bra)))

Och vem på hur många cm växte håret?

Berätta för mig hur ofta du kan göra sådana masker?

Innan du tar jäst inuti, rengör kroppen eller åtminstone tarmarna för att undvika jäsning...

Berätta var var du ska köpa levande bryggerjäst? Och den vanliga jästen, som läggs till bakpasset?

Jag började göra jäst och kefir med honung, så jag byter ut med en lökmask. Jäst vandrar i mjölk, allt är normalt. Jag väntar på resultaten. Berätta för mig hur man äter för att få ditt hår bättre ??

Och du kan också blanda honung med Kombucha, också super.

Bryggerjäst kan köpas på bagerier eller brödaffärer. Om du har torrt hår kan du lägga 1-2 skedar socker och lite kefir till jäst. Om fett, då finns det redan mycket alternativ till, tillsätt äggulor, honung, oljor. Dessa masker kan göras både i fyrtio minuter och hela natten. Jag gör för natten.
Du kan också dricka öljäst, förresten, de blir inte feta från dem, eftersom dessa jästar är huvudsakligen autolyserade. Och de kommer inte att förstöra din charmiga finura.

Jag har gjort en mask av jästhonning 3 gånger, jag tyckte om det, mitt hår blir mjukt, lätt, volymen är liten. Det är inte mycket att göra i genomsnittligt hår, och sedan rinner det ner i nacken och sedan mycket, jag satt och torkade i en timme)))). Lycka till alla i behandling av hår.

Varför gör du själv? Köp evisent, det här är en jäst med svavel för att förbättra huden. Det finns schampon, akne ansiktspaket, piller för hela kroppen.
Det hjälper och ingen väsen.

Jästmasker för hår

Det är känt att hårets skönhet och hälsa är helt beroende av regelbunden vård av dem. Om du inte bryr dig om ditt hår, förutom att du ofta utsätter färgämnen, curling eller straightening, då blir de trötta, svaga och spröda över tiden. I den här situationen kommer de vanliga schamponerna och balsamerna inte att hjälpa till att återställa hårets struktur, så experter rekommenderar att man omarbetar håret med hemlagade masker. Till exempel kan du använda recepten av jäst kosmetika, som vi kommer att diskutera i vår artikel. Masker baserade på denna komponent intensifierar krullarna, mätta dem med viktiga vitaminer och spårämnen. Om hur man korrekt förbereder sådana lösningar för att återställa håret, berätta för våra experter.

Vad är jästmaskar för hår som är användbara för?

Effektiviteten hos sådana kosmetika beror på innehållet i jäst som behövs för curls av protein, mineraler (järn, mangan, zink, magnesium, kalcium), vitaminer B, D, PP. Tillsammans bidrar dessa substanser till att öka blodcirkulationen i hårbotten, stärka hårsäckarna, stimulera tillväxten, normalisera talgkörtlarna, ge krullarnas volym och tjocklek, naturlig glans och elasticitet. Inte undra på att bryggerjäst i form av kosttillskott ingår i behandlingen av skadat hår.

Gjutmasker ansökningsregler

Först och främst noterar vi att för beredning av medicinsk kosmetika kan användas som bakning och öljäst. Det är bäst att använda "levande" jäst, eftersom de bibehåller mycket mer användbara komponenter för hår än torra granuler.

Innan beredningen av jästens sammansättning måste spädas och tillåtas jäsning. För detta ändamål kan du använda varmt vatten, kefir, avkok av nässla eller kamille. Fyll endast jästen med varmt vatten! Sedan ska blandningen stå i 45 minuter, varefter du kan tillsätta resten av maskinkomponenterna.

Vi uppmärksammar det faktum att innan du applicerar en jästkomposition till hårbotten är det nödvändigt att utföra ett allergitest. Smörj armbögen eller handleden med den beredda blandningen och vänta en timme. Om negativa reaktioner på huden inte observeras kan du använda denna komposition för hår.

Efter applicering av jästmasken på hårbotten, bör blandningen spridas över hela längden av trådarna och sedan vikla lock med cellofan

packa eller ha på sig ett duschlock, linda huvudet med en varm handduk. Efter den tid som anges i receptet har utgått, tvätta håret med schampo.

Jästbaserade hårmaskor ska göras en gång i veckan i två månader. Då rekommenderas att ta en paus. Om hårproblem kvarstår, upprepa kursen. För att förhindra att en jästmask används en gång varannan vecka.

Yeast Hair Mask Recept

Jag skulle vilja notera att medicinska kompositioner för restaurering av lockar på basis av bakning eller öljäst är lämpliga för absolut alla typer av hårbotten. Därför kan du använda något recept du gillar. Våra experter har förberett dig en lista över de mest effektiva jästhårsmaskar som kan lösa bokstavligen något problem med hår.

Med oljor och lök

Denna mask ger näring till hårsäckarna, accelererar blodcirkulationen i hårbotten, stimulerar hårväxten, ger dem glans, volym, gör trådarna lydiga.

Förberedelse och användning: 10 g jästhäll 2 msk. skedar av varmt vatten, lämna i en timme att jäsas. Lägg sedan till blandningen värmd i ett vattenbad, kardborre och ricinolja (1 tesked), saften av en lök. Gnid den beredda massan i hårrötterna och fördela över hela längden. Toppkrullar säkra med klämfilm och en varm handduk. Efter 40 minuter sköljer du masken med rinnande vatten, du kan använda schampo. Vid slutet av proceduren skölj krullarna med vatten surgjord med citronsaft eller vinäger (per liter vatten - 0,5 koppar juice eller 1 matsked vinäger).

Med lök och salt

Denna mask är lämplig för ägarna av fet hår, eftersom det rengör hårbotten perfekt från smuts. Dessutom aktiverar Masochka tillväxten av lockar, närmar och förstärker dem, ger skinsglans.

Förberedelse och användning: Kombinera 2 tsk torrjäst med 1 msk. sked varmt vatten, lämna i en timme. Lägg sedan till kompositionen av 1 msk. sked av lökjuice, 1 tesked ricinolja och en nypa salt. Applicera blandningen i hårbotten med massagerörelser. Wrap ditt huvud i cellofan och linda upp med en handduk. Efter 40 minuter tvättar du av masken med varmt vatten och schampo.

Med senap och äggula

Denna mask rekommenderas för kvinnor som vill snabbt växa hår. Dessutom har Masochka en stramande lockig egenskap, ger ytterligare hårvolym.

Förberedelse och användning: Lös upp 10 g Baker's jäst i 2 msk. skedar av varm kefir. Låt blandningen stå i en timme. Lägg sedan till masken 1 äggula, 1 msk. sked senapspulver, 1 tsk olivolja (tillsatt endast med torrt hår). Blandningen appliceras på rötterna och sprids över hela längden av trådarna. Efter 20 minuter tvättas blandningen med varmt vatten och schampo.

Med honung och senap

Detta är en annan version av masken som stimulerar hårväxten. Det används också för att stärka och återställa krullarna efter perm.

Förberedelse och användning: Häll 1 msk. en sked jäst med samma mängd varmt vatten. En timme senare, lägg till masken 1 tesked socker, 1 msk. sked av honung och 2 tsk senapspulver. Blanda allt bra och applicera på hårrötterna. Skölj med varmt vatten och schampo efter 15-20 minuter.

Med peppar

Denna mask används för intensiv håravfall, skallighet. Det kan göras även för män.

Förberedelse och användning: 2 msk. sked torr jäst häll 1 msk. sked varmt vatten, lämna i en timme. Lägg till blandningen 2 msk. skedar av peppartinktur. Applicera den färdiga massan på ren hårbotten. Skölj med varmt vatten efter 20 minuter.

Med honung och sur mjölk

Detta maskrecept passar för ägare av torra, skadade lockar. Om du färgar håret varje månad, använd sedan sådana kosmetika mellan förfarandena för färgningsträngar.

Förberedelse och användning: Lös 10 g jäst i 2 msk. skedar av uppvärmd kefir. Låt blandningen stå i en timme. Tillsätt 1 tsk föruppvärmd naturlig honung till masken. Sprid blandningen över hela hårets längd, lind huvudet med en wrap och en handduk. Tvätta av masken efter 30 minuter med rinnande vatten.

Med kefir

Denna mask närmer, fuktar hårbotten, eliminerar torrhet, lindrar mjäll.

Förberedelse och användning: Lös upp 10 g jäst i ett halvt glas förvärmd kefir. När jästen börjar fermentera, applicera blandningen i håret med en pensel för att färga trådarna. Krullarna ska vara torra och rena. Vik upp huvudet med klämfilm. Tvätta av masken efter en timme med vatten och citronsaft.

Med äggula och olivolja

Med detta maskrecept kan du stärka försvagade lockar, ge dem elasticitet, glans.

Förberedelse och användning: Blanda 20 g öljäst med 4 msk. skedar av varm mjölk. En timme senare, tillsätt blandningen en äggula och 1 msk. sked olivolja. Sprid kompositionen över hela hårlängden, använd ett duschlock. Tvätta masken med vatten och schampo efter 40 minuter.

Vi uppmärksammar det faktum att alla vegetabiliska och eteriska oljor, avkok av örter kan sättas till jästmaskar. Med hjälp av dessa komponenter kan du ge kompositionen en deodoriserande, närande och fuktgivande effekt. För matlagning buljong, använd nässla, kamomill, burdock rötter. Av estrarna föredrar rosmarin, tea tree oil, ylang-ylang.

Också glöm inte att vid tidpunkten för återvinning av skadat hår inte bör använda curling strykjärn och strykjärn och hårtorkar. Försök att inte måla krullarna med ammoniakföreningar, vägra kemisk perm, rätningssträngar. Dagligen borsta ditt hår med en mjuk borste. Du kan släppa några droppar eter på den. Och igen: Rengör hårbotten regelbundet, använd inte för snäva svansar och häll inte upp tills dina krullar är återställda.

Överensstämmelse med sådana enkla regler i kombination med användningen av jästmaskar gör det möjligt för dig att bli ägare till ett snyggt och hälsosamt hår snart!

Det bästa jästhåret maskerar hemma. Brewer's Yeast

Jäst, både öl och vanligt, kan tas inte bara inuti, men också externt. Till exempel, för hår. Detta är ett utmärkt verktyg för både hårbotten och krullarna själva.

Jästhårmask kan enkelt tillverkas hemma. Hon kan snabbt närma sig håret och göra dem starkare. Och ja, spytten efter det växer som jäst.

Hur påverkar jäst håret

Jäst är den mest ovanliga svampen i världen. Du kan argumentera mycket om deras fördelar eller skada vår hälsa, men en jästhårmask är mycket fördelaktig för ditt hår. Vad exakt?

För det första finns det mycket protein här som vårt hår behöver. Det finns också ett spårhav (det finns mycket zink, kalcium och järn) och inte mindre vitaminer. Vitaminerna i grupp B är särskilt värdefulla för hår, men det finns också PP och D. Tillsammans gör det inte bara hårbotten suntare, förbättrar blodcirkulationen, men gör också håret snyggt, accelererar tillväxten, gör dem elastiska och eliminerar fett.

Det viktigaste är att använda masken regelbundet och följa vissa regler.

Hur man gör en mask

Det är bäst att göra hemlagade masker från "levande" jäst. Torra är också lämpliga, men färska är klart bättre. Torrjäst kan emellertid berikas med olika spårämnen, så det kan också vara användbart. Det kan spädas inte bara med varmt vatten utan också med kefir, kamillextrakt, mjölk, nässlextrakt etc.

För att uppnå denna effekt, lägg till sötjäst (honung, socker) och göm i 40 minuter i värmen. Fermentering aktiverar många av de processer vi behöver i hårbotten. Inkludera endast andra komponenter efter det här. Glöm inte det vanliga sättet att testa på allergier.

Jästmasker ska göras var sjunde dag som en förebyggande åtgärd. Om krullarna är i ett beklagligt tillstånd, gör en mask två gånger i veckan. Kursen är ett par månader. Därefter kan du ta en paus och fortsätta. Om håret kom i ordning fortsätter du fortfarande att göra masker, men en gång i veckan. Var noga med att värma ditt huvud. Skölj med schampo.

Bryggerjäst för hår - vilket är bättre att välja

Brewer's yeast för hår kan användas inte bara inuti, men också externt. Det är viktigt att välja de perfekta för dig. Det första steget är att ta reda på vilken som är bättre att ta för masker - lev eller i piller.

De levande anses naturligtvis vara mer effektiva, men kosmetiken har också ett plus - de innehåller tillsatser som kan vara användbara för håret. Välj baserat på dina problem. För vissa masker kan du även använda öl, men det måste vara levande.

Här är några få effektiva bryggerjästmask recept:

Ölrecept №1

Denna mask kan användas inuti, istället för frukost. Kommer vara tacksam och hud och hår och naglar.

 • Brewer's Yeast - 1 matsked;
 • Sojalecitin - 1 matsked;
 • Yoghurt (naturligt);
 • Honung - 1 tsk
 • Germinerad vete - 1 matsked.
 1. Applicera verktyget på hela längden på flätan;
 2. Vi håller 40 minuter under en varm keps;
 3. Tvätta av utan schampo med varmt vatten.

Ölrecept nummer 2

För att stoppa "bladfallet" på ditt huvud, kommer denna mask att göra.

 • Brewer's Yeast - 20g;
 • tomat;
 • Olivolja - 1 tesked;
 • Calcium tabletter.
 1. Vrid tomaten i puré, krossa kalcium;
 2. Komponenterna blandas, upphettas;
 3. Applicera tills det är kallt, på hårbotten och krullarna värmer vi;
 4. Tvätta av efter tre kvartaler av en timme.

Ölrecept nummer 3

Mask för att stärka håret hemma

 • Aloe Vera - juice och massa av tre löv;
 • Blommig honung - 1 tesked;
 • Jäst - 1 tesked;
 1. Honung är uppvärmd;
 2. Vi lägger till i andra komponenter;
 3. Vi ansöker, vi värmer;
 4. Vi väntar på den tredje timmen;
 5. Tvätta av utan schampon.

Brewer's Yeast är ganska möjligt att tillsätta till schampon, samt göra balms-sköljningar med dem. Förresten, det finns mycket kvar tillfredsställt efter att ha använt masker från bryggerjäst. Nedan kan du läsa några recensioner.

I allmänhet används bryggerjäst mycket där. Titta på bara 10 intressanta fakta om dem:

Yeast Hair Mask

Du har nog hört mer än en gång om fördelarna med jästhårsmaskar, kanske försökt använda dem för kosmetiska ändamål. Så varför är jäst så oumbärlig som en hemvårdsprodukt? Varför nästan med några problem med håret:

 • Med torrt hår
 • När sårbarhet
 • Med fall och dålig tillväxt

Oftast på forumet rekommenderas jäst att stärka hårsäckarna och förbättra håret.

Faktum är att jäst innehåller stora mängder protein - det här är först och främst, och det är jäst som innehåller alla B-vitaminer. Och det här är inte att nämna sådana spårämnen som järn, mangan, magnesium, zink och kalium.

Yeast Hair Mask

För beredning av jästmaskar för hår kan du använda som bagerisjäst i briketter och torka. Det är absolut ingen skillnad, förutom i mängden jäst i receptet. För att underlätta omräkning kan man anta att i en tesked levande jäst finns det cirka tio gram levande (det är ungefär en fjärdedel av en tesked).

När du förbereder en mask med jäst hemma, glöm inte att jäst har följande egenskap: att öka i volymen, så ta en större volym i förväg än du tror att du måste blanda alla ingredienser.

Jo lukten, förstås. Detta ska inte nämna, eftersom jästmask för hårrecensioner av negativ natur i de flesta fall är förknippade med lukten. Så tänk om du är redo att uthärda besväret, även om din skönhet står på spel.

För att försvara jäst, som en komponent i hårolja, vill jag säga att de faktiskt har en mycket fördelaktig effekt på hårfollikeln, och det är just det goda tillståndet hos hårrötterna som alltid förklarar deras hälsosamma utseende, snabb tillväxt och densitet.

Näringsrik jästhårsmask med kefir och honung

Ta två teskedar torr jäst eller motsvarande mängd levande, rör om varmt vatten och låt i ungefär en timme. När jäst "nå", lägg till ytterligare två msk honung till ett halvt glas kefir.

 • Blanda 2 tsk torr jäst, 1 msk. sked vatten och låt i 1 timme för jäsning.
 • Tillsätt 0,5 kopp kefir och 2 msk. honung
 • Applicera 1 timme längs hela hårlängden under cellofan. Tvätta av.

Gåsmask med honung och senap för hårväxt

Vill du förstå i din egen erfarenhet vad "hår växer som jäst"? Testa sedan en mask med senap och jäst.

Blanda en matsked torr jäst med en liten mängd vatten och tillsätt en tesked socker. Lämna en timme på en varm plats. Efter - lägg till en matsked honung och två teskedar torr senap (torr är viktigt, du kan köpa det i kryddavdelningen i någon stor butik).

 • Blanda 2 tsk torr jäst, 1 msk. sked vatten, 1 tsk socker och lämna i 1 timme för jäsning.
 • Tillsätt 1 msk. en sked full av honung och 2 tsk. senap
 • Applicera om 1 timme på hårrötterna under cellofan. Tvätta av.

Rör om igen och applicera på hårrötterna. Värm upp och försök att motstå minst en halvtimme, denna mask brinner inte barmhärtigt. Huvuddelen är att inte spela hjältar, senapsmask gör verkligen underverk, men det borde inte kontaktas med fanatism, det är väldigt lätt att få en bränna i hårbotten och i stället för den förväntade höjden på fem centimeter i månaden kommer du att få torrhet, irritation eller till och med håret börjar falla ännu mer än före masken.Nästa Artikel
Gynnsamma dagar för hårklippningar - 2018