Kaffemask för hår med tillsats av brandy och ägg - en imponerande effekt!


Kaffe är en mycket populär drink. Bitter, doftande, han gillar många människor på jorden. Hemligheten med denna drink är fortfarande okänd. Forskare, som forskar en produkt, ständigt avslöjar sina nya egenskaper. Några talar om dess användbarhet, andra om skada, att lossa skalorna i olika riktningar. Det finns många argument för och emot. Kaffe, det visar sig, är mycket användbart för ditt hår och hud, bara du behöver veta hur man ansöker det korrekt.

Produkten kommer att stärka rötterna på dina strängar, förhindra förlusten, ge en hälsosam glans och nyans. Om du använder denna produkt regelbundet för att ta hand om lockar, kan du förbättra sitt skick och utseende - krullarna blir starkare och tjockare. Vid beröring kommer de att vara mjuka, levande, silkeslen och elastiska. Kaffe passar alla typer av hår. Men du måste komma ihåg en sak - de måste vara mörka i färg. Det kan vara mörkt blont, kastanj, svart. Alla nyanser av ljus mörknar bara.

Studier har visat att användningen av kaffegrund kommer att avsevärt förbättra hårbotten och är effektiv för hårväxt. Denna teknik är lämplig för kvinnor och män. Det är enkelt - för att ha ett vackert hårhår så ofta som möjligt måste du gnugga malet kaffeböna i hårbotten.

Du kan också applicera färskt bryggdryck för att rengöra trådarna i en halvtimme. Kaffemaskan är ganska effektiv i kombination med eteriska oljor, till exempel ylang-ylang. Detta indikeras av många recensioner.

Vi målar lockar hemma

Du kan använda receptet för färgningsträngar. Kaffemask för hår kommer att ge en varm behaglig brun nyans som inte passar en blondin eller en tjej med ljusa krullar. Men mörkbruna och svarta krullar av brunettläkemedel återuppliva, vilket gör färgen mer mättad. Med hjälp av en kaffemask är det lätt att returnera glans och färg till tråkiga strängar. Detta är en underbar naturlig färg som inte skadar lockar. Han kommer noga att färga dem i en mörk nyans. Men kom ihåg att innan du applicerar produkten i masker för hår ska den bryggas.

Matlagningsprodukter med kaffe gör det själv

Grundregler:

 • Använd endast naturliga kaffefria smaker och tillsatser.
 • ta produkten fin eller medium slipning;
 • Ta endast fräsch markprodukt. Detta påverkar resultatet - färgen och aromen från en sådan komponent är otroligt;
 • kan även appliceras färsk tjock. Det bör dock inte innehålla socker. Effekten blir mjukare och mindre uttalad färgning;
 • sköljning kan bara strängar av mörka nyanser.

Hemligheten med friskt hår är konjak som en del av masken. Alkoholhaltiga och aromatiska drinkar brandy - mycket användbar, och det kan ofta ses i kompositionen av olika hemmet kosmetika. Lotioner och ansiktsmasker baserade på konjak kommer att förbättra blodcirkulationen och göra ansiktet yngre genom att utjämna rynkor.

Produkter med cognac för hår är användbara liksom kroppkräm. Det rekommenderas att gnugga uppvärmningsmedel i hårbotten för att stimulera hårsäckens tillväxt och förhindra deras förlust. Dessutom kommer denna smink att ge en speciell gyllene nyans till krullarna av en ljus färg och göra kastanjens strängar skina.

Den magiska kraften av hår restaurering

Mer nyligen, kvinnor, desperata att hitta på hyllorna av butiker ett lämpligt botemedel mot krullar, uppfann kosmetika baserade på kaffe och brandy. Under denna tid har anläggningen kunnat bevisa effektivitet. Därför, brunetter med långt och tjockt hår, skäm bort henne från tid till annan med ett av alternativen för denna underbara smink. Som regel kan ägg, konjak och andra komponenter ses i sammansättningen av ansiktsprodukter och blandningar för trådar.

Hemligheten med konjak och kaffedroger är att sammansättningen av den komplexa effekten på hårsäckarna och strukturen hos strängarna stärker dem, vilket gör dem silkeslen. Resultatet är märkbart efter de första applikationerna:

 • Tillväxten av nya krullar aktiveras signifikant, som konjak, värmer hårbotten, ökar blodflödet och stimulerar hårfollikeln.
 • strängar kommer att bli starkare, deras förlust kommer att minskas;
 • de kommer att bli hälsosammare genom hela strukturen. Detta underlättas av näringsämnen i stora mängder i koffein.

Kaffe gynnar också sken med en trevlig mörk nyans. Vi rekommenderar att du använder det här verktyget brunetter för att förhindra. Efter långvarig användning blir dina strängar mjuka, silkesiga och glänsande. Ägg och brandy kommer att lindra dem från alltför mycket fettinnehåll. Recensioner efter att ha tillämpat sådana hemlagade kosmetika är bara positiva.
Tillbaka till innehållet

Vackra trådar är så lätta

Tänk på ett recept på hemlagad konjak, kaffe och ägg. Ett par tips om alkoholens styrka, som en av huvudämnena i masken med ägg och brandy. För torra lockar måste du använda små mängder svagt brandy och för fettkrullar - ta det bättre starkt.

Det finns många varianter av medel med sådana komponenter, vi kommer att överväga flera av dem. Alla är lämpliga för olika typer av lockar, vilket gör dem friska och tjocka och fyller med glans.

Första alternativet

För en mask med brandy, ägg och kaffe behöver du följande komponenter: 2 ägg (äggula och vit), 1 matsked slipad korn, 2 matskedar brandy.

Alla komponenter blandas noga till en homogen konsistens. Applicera på rötterna och fördela jämnt över hela längden. Bär en plastlock. Lämna i 60 minuter. Skölj noggrant med vatten utan schampo efter tid. Torka av med en handduk och torka naturligt. Som ett resultat får vi mjuka, silkeslen och glänsande lockar.

Andra alternativet

Ta en matsked kokt vatten och häll en tesked av markprodukt in i den. Låt det brygga i ca tre minuter. Lägg till en sked full av brandy och äggulorna av två ägg. Mala allt grundligt genom att lägga till en tesked olivolja. Rör tills jämna, applicera blandningen jämnt över hela längden och, lindad med polyeten, lämna i en halvtimme. Tvätta av med vatten.

Ett annat alternativ

Här kan du välja en komponent som är ansvarig för näring av strängarna - äggula eller någon olja, till exempel olivolja. Ta 2 kycklingäggor eller samma matskedar smör. Blanda dem med jordprodukt och 4 matskedar brandy. Den resulterande kompositionen appliceras längs hela längden av krullarna, från rot till spets, viks med polyeten och viks i en handduk, håll i en timme.

Rekommendationer för användning av kaffemaskar

Observera att:

 • masken målar krullarna, så när det appliceras varje vecka, kommer håret inte bara att återställa sin struktur utan också förvärva en bestående nyans av kaffefärg;
 • Efter applicering av kosmetikkrullar lukter några dagar kaffe med brandy. För att eliminera denna lukt, använd vatten med rosmarin;
 • det är möjligt att sätta ord på smutsiga lås;
 • För effektivitet, gäller minst en gång i veckan.
 • använd hela ägget: det rengör proteinet, och äggulan närmar håret, så det finns inget behov av att separera äggulan från proteinet.
 • Kaffebryggare måste nödvändigtvis ta mark och inte lösliga. En sådan produkt används för tillväxt av strängar.

Masken med brandy, kaffe och ägg är ett mycket effektivt botemedel mot förlust av trådar. Applicera det, du kommer att känna hur ditt hår har förbättrats avsevärt, de har blivit starka, silkeslen, mjuka.
Tillbaka till innehållet

Mask med konjak och kaffe för håråtervinning

Det grundläggande receptet på denna mask borde vara i arsenalen av någon mörkhårig skönhet. Tack vare det på bara några sessioner kan du märkbart förbättra ditt hårs skick, ge den en underbar glans och, som en trevlig bonus, berika din naturliga färg med en ädel kaffeskugga.

Men hur är det med ägarna av blonda och blonda krullar, som också vill få denna effekt men utan färgning? För dem finns det olika alternativ för denna mask. Så låt oss överväga dess sammansättning och tillämpning mer detaljerat.

Maskens grundläggande sammansättning och effekt

Receptet är enkelt och består av:

 • 1 tsk kaffe hällde;
 • 1 sid. kokande vatten;
 • 1 sid. bra konjak.

Ingredienserna blandas och den resulterande massan appliceras på rötterna och längs hela längden av torrt, otvättat hår. Bär en plastlock på huvudet och varma, håll sedan masken i minst 1 timme. Tvätta av med vatten i en bekväm temperatur och utan schampo.

Denna mask är lämplig för naturliga och färgade brunetter med normalt eller fettbenägt hår. Cognac värmer huden, förbättrar hårsäckens näring och tanniner i dess komposition normaliserar talgkörtlarna och lägger sken på krullarna. Kaffe i sin tur mjukar och närmar sig håret på grund av innehållet i aromatiska oljor och biologiskt aktiva substanser, samtidigt som det ger en ädel kaffeskugga.

Resultat: du får friskt, starkt, mjukt och glänsande hår, målade på det mest naturliga sättet. Beroende på hårets tillstånd kan den positiva dynamiken ses nästan så snart dina krullar torkar ut. Strängar blir blankt och kan mörkas lite. Om du fortsätter att applicera den här masken fixar du den helande effekten och skuggan blir djupare och blir mer mättad.

Använd de grundläggande receptmaskerna med kaffe och brandy kan vara med håravfall, saktar tillväxten, tråkighet och brittleness. Du bör noggrant applicera blandningen under de första veckorna efter att kulorna har färgats. På grund av kaffens toningegenskaper kan en konstig nyans visa sig. Det är också värt att avstå från att använda det grundläggande receptet till ägare av mycket skadat och sprött hår, eftersom brandy kan torka dem ännu mer.

Kompositioner för olika hårtyper

Grundkompositionen är för smal specialiserad, så den kan anpassas något efter behoven hos olika hårtyper. Dessutom behöver inte alla en toning effekt, eftersom den resulterande färgen på blont hår kan vara helt oväntat. Det är för sådana situationer och det finns alternativ för maskens sammansättning.

För torr, spröd, splittring och mycket skadat mörkt hår

För hår vars tillstånd har försämrats avsevärt på grund av mekanisk eller kemisk exponering, kommer detta alternativ att bli en riktig frälsning.

 • basblandning (1 tsk kaffe + 1 msk kokande vatten, 1 msk cognac);
 • 2 rå kycklingäggor (eller 4 vaktel, för närande hår);
 • 1 tsk castor eller oraffinerade olivolja (för att stärka, näring och restaurera strukturen).

Ingredienserna i slumpmässig ordning att blanda, sätta på rötterna av torrt, otvättat hår och längs hela längden, stäng med polyeten, isolera och håll huvudet i 30-40 minuter. Tvätta av med varmt vatten, helst utan schampo. En signifikant förbättring av tillståndet kommer att märkas efter 2-3 applikationer av masken. Det ska göras i minst 1 månad med mellanrum på 3-7 dagar.

Nyanser när man tillsätter olja:

Om vi ​​talar om tillsats av oljor i kompositionen, rekommenderas ibland att de värms upp innan de blandas med övriga ingredienser. I allmänhet gör det inte ont, men det är inte alltid motiverat, särskilt när det gäller oraffinerade naturliga oljor, eftersom du kan överhettas och de kommer att förlora några av deras fördelaktiga egenskaper.

I andra fall är det vettigt att värma upp oljan när kaffet inte bryggs med kokande vatten, men används som ett torrt pulver. Då kommer du att kunna fullständigt avslöja alla egenskaper hos ingredienserna i blandningen och förbättra deras absorption genom hårbotten och håret. Att veta denna nyans är användbar för dig om du bestämmer dig för att göra en mask för ditt hår på grundval av den grundläggande versionen med kaffe och konjak.

Universell mask för mörkt hår av vilken typ som helst

Detta alternativ kommer att öka glans och styrka till krullar av vilken typ som helst, samt accelerera deras tillväxt och minska förlusten. Mycket användbart för mekaniskt skadat hår, till exempel efter misslyckad användning av en hårtork, strykning eller krökning.

 • 1 msk. torrt malet kaffe (häll inte kokande vatten);
 • 1-2 matskedar brandy;
 • 2 ägg (mat);
 • 1 tsk honung (näring och stärkande hår).

Blanda ingredienserna och applicera på rötterna av torrt, otvättat hår och längs hela längden och täcka med polyeten. Det är nödvändigt att hålla masken i 1 timme, skölj med varmt vatten, utan schampo. Kurs 1-2 behandlingar per vecka i en månad.

Vad gör blondiner?

Som nämnts ovan har cognac med kaffe en toningseffekt som inte alltid behövs. Om du vill ha en hälsosam effekt, men utan samtidig hårfärgning, ersätt bara kaffet med färglös henna eller kemist sönder med en kaffekvarn.

I detta fall rekommenderas färglös henna för blondiner, eftersom den har en effekt som liknar kaffe (näring och förstärkning), men det torkar lite, vilket bör beaktas för ägare av torrt hår och applicera blandningen endast på rötterna.

Kamille är perfekt för rättvisa och "soliga" blondiner, som i vissa fall kan ge krullarna en gyllene nyans. Dessutom bekämpar denna ört perfekt mot inflammation i hårbotten och ger också en hälsosam glans till håret.

Basproportionerna bevaras så att du kan använda någon ersättning av samma mängd som den ursprungliga ingrediensen och inte oroa dig för försämringen av den producerade effekten. En sådan ersättning tar bort begränsningen av användningen av masken efter färgning av hår.

Vilket kaffe och brandy passar för en mask?

Coffee.

Vilken typ av sort (Robusta eller Arabica) du väljer för masken spelar ingen roll, du dricker inte det. Men graden av rostning och slipning spelar en roll. Om du vill få en betydande tonningseffektivitet, ta det bästa kaffet och högsta grad av rost.

För att minimera färgen, ta lätt rost och grovt kaffe. Så du underlättar också proceduren för att tvätta av masken. Du kan också experimentera med oroade korn, kasta dem och använda dem för masken.

Cognac.

Ju mer naturligt ursprung han kommer att ha - desto bättre. Men effekten av tanniner på håret är en ganska bra bonus, eftersom det huvudsakliga syftet med att tillsätta denna dryck till masken är uppvärmningseffekten uppnådd på grund av det höga alkoholinnehållet. Om du har annan alkohol med liknande styrka, som en balsam eller tinktur, kan du använda den. Cognac är vald eftersom dess arom harmoniserar väl med lukten av kaffe.

Fördelar och nackdelar med masken jämfört med dess motsvarigheter

Det är svårt att kalla analogerna på denna mask som är identiska i egenskaper, eftersom det fungerar på ett komplicerat sätt - det läker håret, vilket ger det en trevlig (i de flesta fall) skugga och arom, till skillnad från bröd eller löklukt.

Kanske kan närmaste effekt och förberedelse lätt kallas en mask med henna (både normal och färglös), när hennapulver helt enkelt hälls med kokande vatten, varefter det appliceras varmt på rötterna och längs hela hårets längd. Däremot har masken med brandy och kaffe en liten konditioneringseffekt, strängar blir inte tyngre, och lukten som finns kvar på locken är fortfarande trevligare. I sin rena form ska masken inte appliceras på torrt hår längs hela längden, bara på rötterna och med försiktighet.

Om vi ​​pratar om smaken, försvinner den vanligtvis eller blir nästan omärkbar nästa dag. Men man bör komma ihåg att tillsättning av ägg och inte mycket noggrann tvättning kan leda till en obehaglig lukt av hår.

Du kan bli av med det genom att skölja huvudet med varmt vatten med tillsats av eterisk olja (helst citrus) eller färglös henna. Om du använde henna eller kamille istället för kaffe - det borde inte finnas några främmande luktar, det viktigaste är att skölja grundligt.

De bästa recepten för hårmaskor med brandy och kaffe

Användbara egenskaper

Kaffebryggor används ofta i kosmetologi. Masker baserade på det förbättrar hudens utseende, ökar elasticiteten och elasticiteten, hjälper till att bekämpa celluliter.

Dessutom är det vanligt att göra hemlagade hårvårdsprodukter. I detta fall är kaffebönans antioxidantegenskaper högt värderade, tack vare vilken produkten förhindrar åldrande av celler och stimulerar förnyelsen.

Cognac har liknande egenskaper, men har en helt annan sammansättning av användbara spårämnen. Det innehåller ämnen som har en liten irriterande effekt och stimulerar blodcirkulationen.

Tillsammans kan de två komponenterna inte bara öka krillens tillväxt utan också göra ett utmärkt jobb med ökat fett eller torrhet (beroende på ytterligare ingredienser). De förbättrar också i allmänhet deras tillstånd.

Hemlagade recept

Det finns ett stort antal effektiva receptmaskar med brandy och malet kaffe för hår, som du kan laga hemma. Att göra detta är inte alls svårt.

Om du behandlar processen kreativt kan du skapa din egen unika sammansättning av ingredienser, som tillsammans förbättrar krillens tillstånd. Här är några av de mest effektiva, enligt vår uppfattning, recept.

klassisk

För att förbereda denna vårdmask behöver du:

 • 1 tesked naturlig kaffe
 • 1 msk. kokande vatten;
 • 15 gram konjak.

Brew kornen i Turk (kan vara i kaffemaskinen) och tillsätt varmt vatten. Häll i massan av alkoholhaltig dryck och mixa.

Applicera på lite fuktiga lockar, sätt på en duschlock och varma med en handduk. Lämna det bättre i 40-50 minuter, skölj sedan noga med schampo.

Med smör

Denna mask kommer att hjälpa till att återställa ännu allvarligt skadat hår. Det kommer att återställa vitaliteten, ge den glans och förhindra att den faller ut.

För dess förberedelse behöver du 2 matskedar av följande ingredienser:

 • olivolja;
 • konjak;
 • bryggt kaffe grunder.

Komponenterna blandas (olja förvärms något) tills den är jämn och appliceras på locken. Lämna en halvtimme och tvätta sedan (utan att använda schampo).

Att göra 2 gånger i veckan. Resultatet är återställandet av vatten-lipidbalans och eliminering av krökans överdriven torrhet.

Med älskling

För att påskynda hårväxten, för att göra håret tjockare, rekommenderar vi att du gör en mask av följande ingredienser:

 • 2 matskedar kaffe
 • 15 ml cognac;
 • 1 tsk honung.

Produkterna blandas till en enhetlig konsistens och appliceras på krullar längs hela längden. Om du gör en mask på smutsiga strängar och skapar en växthuseffekt kommer resultatet att bli mer märkbart från första gången. Det är bättre att tvätta av kompositionen efter 30-40 minuter med en sulfatfri schampo.

Denna mask har mycket positiv feedback. Detta visar sin effektivitet.

Med ägg

Om du lägger till äggula till basingredienserna, kan du ge ytterligare intensiv näring och hydrering till krullarna. Matlagningsmask ska vara densamma som i andra recept: Blanda alla ingredienser och applicera agenten längs hela längden.

Vi rekommenderar lite massage i huden för att förbättra blodcirkulationen, så att folliklarna får maximal mängd fördelaktiga ämnen. Efter applicering kommer du omedelbart att känna att ditt hår har blivit mjuk och silkeslen.

Med salt

Rekommenderas för ägare av fettkrullar. Dess plus är att verktyget lagras under en lång tid på en mörk torr plats, så att du kan laga en stor mängd på en gång.

Huvudingredienser (150 gram):

 • kaffe;
 • konjak;
 • finmalt havsalt.

Alla komponenter blandas och tas bort i garderoben. Detta är nödvändigt så att de fördelaktiga ämnena börjar interagera med varandra. Efter 1-2 veckor är masken klar för användning.

Innan du använder verktyget måste du värma upp det (tillräckligt med 4-5 skedar). Sedan kan du lägga till 6-7 droppar av någon essentiell olja.

Rekommendationer för användning

Kaffe har unika egenskaper - det rensar perfekt hårbotten i döda celler och samtidigt närmar sig med användbara mikroelement. Brandy är i sin tur irriterande och stimulerar blodflödet till hårsäckarna.

Som ett resultat av att masken bygger på dessa två komponenter blir håret starkare och friskare, deras förlust minskar. Men liksom alla kosmetika på en naturlig grund, de eftertraktade medel med kaffe och konjak har några begränsningar.

 • vaskulära sjukdomar där uppvärmning är förbjuden
 • individuell intolerans av en av komponenterna;
 • Förekomst av hudskador: repor, dermatit, inflammationer etc.

Varför kan inte blonda

Svaret på denna fråga är uppenbart - kaffe är ett färgämne. Följaktligen kommer användningen av en mask som baseras på denna produkt att förändra krönans skugga.

Om du fortfarande vill prova denna vårdprodukt på dig själv, rekommenderar vi att du sköljer huvudet med vatten och citronsaft efter applicering. Det har en vitare egenskaper.

Det finns ett alternativ alternativ. Efter konjakmasken, gör kefir (förutsatt att du har normalt eller oljigt hår). Det är bättre att vänta minst en dag så att den jästa mjölkprodukten inte torkar ut krullarna och du behöver inte återställa dem.

Tips upplevda

Om du aldrig har gjort en sådan mask före, är det lämpligt att lyssna på rekommendationerna från erfarna hushållskemikalieanvändare:

 1. Ta hand om skyddet av deras tillhörigheter: Kaffefärger inte bara hår, utan allt där det går.
 2. Vissa recept innebär användning av flytande ingredienser. Ett sådant verktyg efter applicering kan dränera på nacken. För att undvika detta, öka mängden kaffegrunder för optimal konsistens.
 3. Som regel är alla produkter som är baserade på de bryggda kornen kraftigt borttagna från håret. För att underlätta processen är det bättre att bryta det i två steg: skölj krullarna i ett vattenfack och applicera sedan schampo.
 4. Om du använder en mask för att förbättra hårfärgen rekommenderar vi att du tar starkt stekkaffe och applicera produkten på torra strängar. För tydligheten kan du ta ett foto före och efter för att utvärdera effekten av färgning.

Vi vitaliserar ditt hår med en kaffemask med brandy

Det finns hårmaskor som lätt kan färga håret. Det ger ditt hår en ljusbrun nyans, denna mask passar inte tjejer med ljusbrunt hår eller blondiner. Ägare av svart och blont hår kommer att ha en fantastisk effekt. Färgen på ditt hår blir mer mättad och livlig.

Med hjälp av en mask kan du återställa den tidigare glansen och färgen på tråkigt hår. Kaffe är ett utmärkt naturligt färgämne som inte skadar håret. Innan du använder kaffet är det värt att brygga. Det finns många recept för att göra hårsmaskar med kaffe och brandy, du kan göra dem hemma.

Hår Mask Recept

 • Cognac - 2 msk;
 • malt kaffe - 1 msk;
 • kycklingägg - 1 st.

Alla ingredienserna i denna mask blandas i slumpmässig ordning, vilket resulterar i att vi får en uppslamning som behöver appliceras på håret, det är bättre att göra det med handskar. Klänning i plasthatt. Efter en halvtimma, tvätta av utan att använda schampo. Denna mask kommer att lämna ditt hår rent, vilket gör dem glänsande och silkeslen.

 • Cognac - 2 msk;
 • malet kaffe - 2 msk;
 • Honung - 1 msk.

Brew malt kaffe, då måste du vänta lite tills det svalnar, lägg sedan till brandy och honung. Mask av konjak och kaffe är klart.

Applicera masken på smutsigt hår och lämna det under påsen och handduken i en halvtimme. Efter tvätta av med schampo. Denna mask ger dig möjlighet att växa vackert och tjockt hår. Gör dem mer silkeslen och hälsosam.

 • olivolja - 2 msk;
 • bryggt kaffe - 2 matskedar;
 • Cognac - 2 msk.

Det är nödvändigt att värma olivoljan till ett varmt tillstånd. Tillsätt bryggt kaffe och brandy, applicera den resulterande massan i håret och lämna i en timme och tvätta sedan med varmt vatten. Perfekt mask för skadat och torrt hår.

Resultatet, vilket inte är långt framöver.

 • Det aktiverar hårväxt, tack vare brandy, hårbotten värmer sig väl, blodflödet ökar, hårfolliklar börjar aktivt växa under påverkan av en irriterande.
 • Hårförlusten kommer att minska, håret blir jämn och silkeslen, hårsäckar kommer att stärka.
 • Tack vare näringsämnena som innehåller kaffe, kommer håret att återställas genom tillväxtstrukturen.
 • Kaffe kommer att ge en behaglig mörk nyans, håret kommer att bli glänsande och kommer inte att falla ut och vara förvirrad.

Mask med kaffe och brandy är ett universalmedel för brunetter. Det ger hårstyrka och vitalitet. Håret blir vackert, tjockt och magnifik.

Att förbereda en sådan mask hemma, kommer inte att vara något arbete. Det räcker att blanda några ingredienser och applicera dem på håret.

Denna mask används sedan antiken. På den tiden fanns det inga kemiska och kosmetiska hårvårdsprodukter, därför gjordes masker och balsamprodukter från naturliga ingredienser. Kvinnans hår var långt, tjockt och väldigt vackert.

Hårmask med brandy och kaffe

Kaffe med konjak uppfriskar och ökar vitaliteten, men inte skadlig, om du använder denna underbara drink utåt - för hårvård. Hårmask med brandy och kaffe är populär i mörkhåriga skönheter, eftersom det ger sina lock en behaglig chokladglans och samtidigt återställer hårkolonnens struktur, vilket gör dem starka och levande.

Hur användbar kaffe och konjak för hår

Kaffebönor är kända för sina antioxidantegenskaper, vilket gör dem populära i kosmetologi. Antioxidanter som skyddar celler från skadliga effekter av fria radikaler är trots allt ungdomars främsta djurhållare. Dessutom aktiverar kaffe metaboliska processer, höjer epitelens ton. Dessa egenskaper är värdefulla för hårvård. När det appliceras på epidermis, aktiverar kaffe celldelning, stimulerar blodcirkulationen, på grund av vilka strängar blir starkare, växer snabbare och mer tät, hälsosam. Om du applicerar kaffe på strängarna själva, får de en behaglig nyans och en hälsosam glöd.

Cognac har liknande egenskaper, bara en uppsättning vitaminer och mineraler i dess sammansättning är annorlunda, som liknar den som ingår i druvor. Det förbättrar blodcirkulationen, ger näring till hårsäckar, återställer hårsaxlarna.

Tillsammans är kaffe och brandy effektivare. Masker baserade på dem är lämpliga för alla typer av mörkt hår, du behöver bara välja rätt ingredienser.

Applikationstips

Masken med cognac och kaffe är endast lämplig för brunetter och brunhåriga kvinnor. Kaffe kan inte användas av blondiner, eftersom det färgar strängarna och det är problematiskt att förutse vilken färg det kommer att hamna i. På det mörka håret lämnar en mjuk kaffeskugga, som bara ger extra charm. Men den mörkhåriga charmeren är meningsfull att lära känna rekommendationerna om användningen av verktyget.

 • Produkter för beredning av kosmetisk komposition måste ta naturlig, hög kvalitet. Detta gäller för brandy och kaffe och andra ingredienser. Instant kaffe är naturligtvis inte bra. Behöver använda naturligt, finmalt.
 • En mask med cognac beredd enligt något av recepten visar sig vara ganska flytande, så det måste appliceras över badrummet och lutar sig över det. Efter det måste håret döljas under en plastlock. Det är bättre att välja en kvalitet med ett tätt passande gummiband, annars kommer verktyget fortfarande att dräneras från under det. Du måste också lagra på ett oönskat tyg - torka dropparna. Tänk på att färgämnet inte kan tvättas.
 • Det är nödvändigt att vinda en gammal varm handduk eller ett onödigt näsduk över locket. Du måste skapa en bastuffekt, annars fungerar inte konjakan, men det är inte nödvändigt att förstöra bra kaffesaker.
 • Den tid som är nödvändig för att hålla masken på håret anges vanligtvis i receptet, som regel är det 30-60 minuter.
 • Gör dig redo för att det inte blir lätt att tvätta kaffet från ditt hår, men resultatet kommer att motivera dina ansträngningar: efter första användning blir locken mer attraktiv och silkeslen.
 • För att få en bestående effekt måste du göra en mask varje vecka.
 • Det är inte nödvändigt att skydda kläder och sängkläder efter att produkten tvättats ut: de kommer inte att färga håret.

Mask för att lägga till glans till lock

 • kycklingägg (rå) - två stycken;
 • malt kaffe (torrt) - en stor sked
 • Cognac - en och en halv matskedar.
 • Slå på ägget.
 • Häll kaffe, häll brännvin.
 • Blanda allt bra.

Applicera produkten på huden och locken. Det är viktigt att de är torra och rena eller smutsiga, spelar ingen roll. Detta kan göras med en borste eller händer (skydda dem med handskar). Dölj håret under en bänk för en dusch, varm. Håll massan på huvudet ska vara 45 minuter. Skölj med varmt vatten så att du inte är nervös och kammar ut det koagulerade proteinet från håret. Inget behov av att använda schampo. Torka utan hårtork. Efter att ha torkat, kommer lås att få silke, elasticitet, glans.

Återställningsmasken för torra strängar

 • olivolja - 90 ml;
 • naturligt kaffe (mark) - 3 matskedar;
 • Cognac - 10 ml.
 • Blanda i en behållare 60 ml olja och 2 matskedar kaffe.
 • I en annan behållare, blanda resterande 30 ml olja och en sked kaffe.
 • I den andra blandningen (var den är mindre) häll brännvin och värm den i ett vattenbad, omröring.

Kompositionen med brandy är utformad för applicering på huden och gnidning i den - det kommer att förbättra dess lipidbalans, näring hårsäckarna. En annan del (utan konjak) fördelas genom håret - det är utformat för att förbättra strukturen, återställa, skydda mot ytterligare skador. Efter applicering av masken ska krullarna avlägsnas under en bär av cellofan, varm med en bit varm tyg. Du kan tvätta av efter 35 minuter. Shampoo kan användas. Masken fuktar, läker skadade trådar, ger dem glans, som är karakteriserande för friskt hår. Endast lämplig för torrt hår och hårbotten.

Mask för att förbättra hårväxten

 • naturlig honung - 50 g;
 • malt kaffe - 2 matskedar;
 • Cognac - 20 ml.
 • Lägg i en liten behållare alla komponenter, sätt i ett vattenbad.
 • Rör om, tills honungen blir tunnare och massan blir homogen.
 • Vänta en kort stund innan du applicerar för att inte bränna huvudet med honung. Den önskade temperaturen är ca 40 grader.

Det är viktigt att applicera botemedel mot rötterna genom att massera huvudet och hela håret. Sätt sedan på en hatt, linda huvudet med en trasa och vänta 35-45 minuter. Då är allt som återstår att skölja med varmt vatten. Shampoo är tillåtet. Masken närmar sig hårrötterna, aktiverar tillväxten och förbättrar även hårets struktur, vilket gör dem mer friska, starka och glänsande.

Masker för att stimulera hårväxt med brandy och kaffe

Glänsande, starkt och hälsosamt hår är inte en myt utan resultatet av noggrann vård med hjälp av professionella verktyg eller användningen av hemlagade masker baserade på brandy och kaffe. Tror du att med dessa två ädla drycker ser dina strängar ut friska? I vår artikel hittar du svaret på frågan om varför masker baserade på brandy och kaffe är så populära.

Användbara egenskaper av konjak och kaffe: sanning eller fiktion?

"Cognac och kaffe har en positiv effekt på hårets struktur, ger näring och stimulerar hårsäckarna, ger skönhet och styrka till dina strängar," säger experter.

Tänk på varje läkemedels helande egenskaper separat.

 • returnerar strängarnas naturliga glans. Cognacalkohol använder rester av stylingprodukter på ytan av trådarna, vilket ger dem glans.
 • aktiverar tillväxten av lockar. Alkohol irriterar hårbotten och orsakar blodflöde till hårsäckarna. Intensiv blodcirkulation stimulerar tillväxten av strängar;
 • tar bort överflödigt fett på hårrötterna. Cognac har en torkningseffekt, löser problemet med överdriven fet hår.
 • koffein - tonar huvudets celler, skyddar håret mot effekterna av yttre aggressiva faktorer;
 • antioxidanter - producerar kollagen, gör strängarna elastiska och elastiska;
 • polyfenoler - hjälpa till att stärka strängar, förhindra nederbörd;
 • karotenoider - lägg till glans och glans till strängar, har en färgningseffekt;
 • klorogen syra - skyddar krullarna mot ultraviolett strålning, snabba temperaturförändringar;
 • tiamin (vitamin B1) - återställer sköra, splittring, skadade lockar.

Sålunda visas brandy och kaffemask när:

 • långsam hårväxt
 • överdriven fetthalt av trådarna;
 • med spröda och splittrade ändar;
 • med livlösa och gloslösa krullar.

Massbaserat skridsko och kaffe - den perfekta kosmetiska för brunetter. Naturligt kaffe ger håret en rik kastanjfärg, lägger till glans och glans.

Cognac och honung kompletterar varandra perfekt: Cognac värmer hårbotten och ger tillgång till hårlampan och honung närmar sig hårrötterna med användbara vitaminer och spårämnen.

Vem ska inte applicera en mask med kaffe eller brandy?

Med ett stort antal användbara och helande egenskaper, som har masker baserade på skate och kaffe, har de flera kontraindikationer:

 1. Förekomsten av kärlsjukdomar och godartade tumörer. I dessa sjukdomar förbjuder läkare uppvärmning. Masker baserade på brandy har en uppvärmningseffekt och kan förvärra befintliga hälsoproblem.
 2. Förekomsten av skada på hårbotten (skära, dermatit, versicolor, etc.).
 3. Det rekommenderas inte att använda blondiner, eftersom cognac och kaffe har en särskiljande egenskap hos färgkrullar.
 4. Individuell intolerans mot ingredienser.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Recept baserade på konjak och kaffe

Rådet. Innan du applicerar maskerna, var noga med att täcka kläderna med en film, eftersom fläckar från konjak-kaffeblandningar inte tvättas.

C olja

 • naturmalt kaffe - 1 msk. sked;
 • Cognac - 2 msk. skedar
 • ägg - 2 st.
 • 1 tsk ricinolja eller raffinerad olivolja.

Dessa ingredienser mixar till en jämn konsistens. Den resulterande massan bör vara viskös. Applicera massan på hårrötterna, sprid på strängarna, gnugga i hårbotten. Skaka ditt huvud med en plastlock eller klädesfilm, täck toppen med en handduk. Vikta huvudet runt kanten av handduken med en tygflätta så att masken inte sprider sig över ansiktet och nacken. Lämna masken i 1,5 timmar, skölj med rinnande vatten (utan schampo och balsam). Masken ska appliceras 1-2 gånger i veckan. Masken målar håret, ger en kastanj-kaffeskugga.

Efter bara några applicerade kommer ditt hår att bli mjukt, få en naturlig livlig glans och rik färg. Olja stärker håret väl, återställer sin struktur. Maskan har en färgningseffekt som inte tvättas och lämnar inte märken på kläder och kuddar.

Med älskling

 • Cognac 1 msk. sked;
 • nybryggat kaffe - 2 msk. skedar;
 • honung 2 msk. sked.

Dessa komponenter blandar. Applicera på hårbotten och hår. Vik en plastlock eller klämfilm, täck toppen med en handduk. Håll 30 minuter. Skölj med rinnande vatten.

Honung och kaffe ger näring till håret på grund av innehållet i näringsämnen. Masken stärker locken väl, de får ett hälsosamt och vackert utseende.

Med konjak och ägg

 • 2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. sked.

Blanda alla ingredienser. Gnid i hårbotten. Tappa ihop ditt huvud. Lämna i 1 timme. Efter tiderna skölj massan med varmt vatten.

Ägget innehåller alla nödvändiga vitaminer och spårämnen för hår. Masken närmar sig håret, ger dem styrka. Lämplig för tunt, torrt och svagt hår.

Med brandy och salt

 • Cognac - 2 msk. skedar;
 • flytande honung - 2 msk. skedar;
 • Bordsalt - 2 tsk.

Alla ingredienser blandas. Sätt insistera på en mörk plats i 14 dagar (obligatoriskt föremål). Efter applicering av massan, först på hårrötterna, sprid sedan palmerna över hela längden av trådarna. Wrap huvudet och lämna masken i 30 minuter. Tvätta huvudet väl med rinnande vatten.

Denna masskomposition stimulerar blodcirkulationen. Kraftfullt blodflöde till hårsäckarna och aktiverar hårväxten.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Regenererande hårmask med brandy och kaffe

Kaffe förstärker hårets rötter, förhindrar förlusten, ger dem en hälsosam glans och färsk kaffeskade.

Regelbundet använder du kaffe för hårvård, du kommer märkbart att förbättra sitt utseende och skick, håret blir tjockare och starkare. Även om de kommer att vara helt olika: levande, mjuk, elastisk, silkeslen.

Kaffe passar alla typer av hår. Men, nödvändigtvis, - mörk. Kastanjebrun, mörkblond och till och med svart. Blonda nyanser av kaffe mörkar och generellt kan uppträda oförutsägbart.

Mask med cognac, kaffe och ägg återställer effektivt håret, färgar dem lite i kaffefärg. Det visar sig 2 i 1: och restaurering och hårfärgning: 0)

ingredienser:

 • Ägg - 2 st.
 • Cognac -1-1.5 matskedar.
 • Malt kaffe -1 matsked.

Maskens tre komponenter blandas i slumpvis ordning till en homogen uppslamning. Applicera på hår, linda med polyeten, på toppen av locket.
Det är här nästiest börjar. Masken är klibbig, brun och oavsett hur bundet den strömmar under kanterna på påsen och rinner ner till nacken. Vi måste lida, ibland torka ut masken med en våt handduk (det var mitt misstag - handduken tvättades aldrig). Det är bättre att använda någon form av trasa, vilket då kommer det inte vara synd att kasta ut

Efter en och en halv timme tvätta vi huvudet ordentligt med rent vatten utan att använda någon schampo eller balsam, i allmänhet inget annat. Torrt hår på ett naturligt sätt.
Och vi blir helt rena, glänsande, mjuka och silkeiga hår.

Mask Cons:
- Masken är målade! För 4 gånger (per månad), förutom restaurering, kommer håret att förvärva en beständig kaffeskugga.
- Efter masken luktar några dagar från håret av kaffe och brandy.
- Det är mycket svårt att hålla på huvudet - det strömmar från alla sprickor.
- Det är svårt att tvätta masken - du måste tvätta håret länge och försiktigt, annars kommer kaffekornen att förbli i håret

Men jag är redo att uthärda alla nackdelar med resultatet:

Svar på ofta upprepade frågor:

- Maskan kan appliceras på smutsigt hår.
- Att göra minst 1 gång per vecka.
- Färgen tvättas inte, kuddarna är inte målade.
- Ägget måste tas helt, utan att skilja den vita och äggulan: äggulan närmar sig och den vita rensar håret.
- Vi tar kaffe mark, olöslig. Du kan specifikt köpa ett paket med malet kaffe.


Regenererande kaffemask för brunetter
Denna mask stärker håret och gör det glänsande och elastiskt.
1 tesked utan malet kulle häll 1 matsked kokande vatten, lägg till 2 matskedar brandy, 2 äggulor, 1/2 matsked ricinolja efter 5 minuter. Applicera blandningen på fuktigt hår i 10 minuter, skölj med schampo och skölj med kallt vatten. "

Tips och recensioner från nätverket:

"Massan visade sig vara väldigt flytande, lägg den över badet, skopa med handflatan, först rötterna och sedan längs hela längden."

"Jag har funnit på Internet, hittade en sådan komposition av en mask, kompletterad med olja. Och kaffet är förbryggt. Det verkar som om man kan använda både mandel och kokosnötolja. Detta beror på att håret efter masken. torrt stål. Det var sant för första gången att jag inte behöll en halvtimme, begränsad till 45 minuter. Tvättade bara med vatten, använde inte heller schampo eller balsam. Hårtvätt. "

"Jag är glad. Jag gjorde allt enligt författarens recept, det visade sig ganska flytande konsistens. Jag tänkte under mycket lång tid hur bäst det skulle appliceras, vilket resulterade i att jag applicerade den som en färg, en borste och delar mitt hår i rader. Så jag klarade med rötterna, hällde sedan resten av blandningen över badet över mitt huvud och lade spetsarna i skålen där blandningen var. Det viktigaste är att städa badrummet i tid, för att kaffet är ätit, men jag har känt det sedan kaffekrybben. Jag förpackade mitt huvud i plast, på toppen - en hatt. Jag satte en onödig trasa i nacken så att jag kunde absorbera alla avrinningar. Obehagliga känslor var inte, satt lite mer än 1,5 timmar. Tvättade bort mycket lång och hård. Kaffet var allt tvättat, håret var väldigt slätt, alla fläckar var borta. Efter att resultatet var översteg alla förväntningar. Inte bara luktade jag underbar kaffe-choklad-brandy, jag har inte haft så smidigt hår i hela mitt liv! Mycket mjuk, trevlig att ta på, slät hår, ja, det mest som var oväntat för mig var helt rent. Utan en droppe schampo, gå nötter! "

". känslan i alkohol beror bara på det faktum att konjak innehåller tanniner (de limar hårvågorna och stärker dem, därav och hållbarhet i färg). Dessutom finns garvande öar (i stora mängder) i ekbark, det finns också i vodka (jag tror också i annan alkohol) och i varierande grad i barken på andra träd. Så doroguschy konjak lätt ersatt "

"Färgen är super. Strukturhistoria. Precis vad jag behöver. Och för att inte en matsked av castorca flödar och slår. Det här är tjejer för framtiden. "

Tja, i allmänhet är receptet intressant, och recensionerna är utmärkta. Kommer vi försöka?Nästa Artikel
Svart lera för ansiktet. Regler för ansökan. masker