ProOtvary.ru


Burdock, eller burdock - en fantastisk växt. Den växer i lediga delar, i övergivna platser, ibland som gräs i trädgården, och dekorerar inte landskapet alls. Men samtidigt har den en massa som är användbar för människor ämnen och egenskaper, på grund av vilket den används i medicin och i kosmetologi.

Kemi och läkning egenskaper

Varför är burdock så användbar för människor? Bladets löv och rötter innehåller vitaminer A, grupper B, C, D, E, eteriska oljor, protein och stärkelse.

Vid växtens växt - polysackaridinulin, protein, fettolja, stearin- och palmintovoy syror, stigmasterol, sitosterol, bitter och tanniner.

Inulin, som ingår i burdockrötter, smälter inte mänskliga matsmältningsenzymer, så det används som sockersubstitut och stärkelse i diabetes mellitus. Dessutom har forskare funnit att extraktet från kardborrefrön kan minska blodsockernivån.

Kockfrö är också användbara - de innehåller glykosider som bryts ner i glukos och artichelin.

Preparat från lötterna och kardborrens frö används som ett koleretiskt, bakteriedödande, antidiabetiskt medel. De stimulerar vävnadsreparation, förbättrar blodformeln, aktiverar matsmältningsaktiviteten, normaliserar ämnesomsättningen.

Burdockrötter kan användas som ett diuretikum för ödem och blåsstenar, som en diaphoretic och antipyretisk för förkylningar, som en bedövning för reumatism, gikt, hemorrojder, ischias, radikulit.

Enligt vissa rapporter ger klädpreparat ett positivt resultat vid behandling av maligna tumörer - Lignan aglycon av arctigenin har en antitumöraktivitet - ett ämne som finns i växtens rötter och blad.

Utanför beredningar av burk kan användas för att behandla sår, brännskador, kokar och vissa hudsjukdomar.

I folk och officiell medicin producerar burdockrötter kullolja, användbara för reumatism och gikt, samt avkok, tinkturer och alkoholtinkturer, som används för att behandla interna sjukdomar.

Färsk juice från bladets blad kan ta bort vårtor som används för sårläkning med skabb.

Ett avkok av burdockrot tvätta sina huvuden för att stärka hårrötterna och förbättra deras tillväxt.

Kullborggolja, gnidade på hårets rötter, smurt med hår, används för smörjande ålar, kokar och eksem. Oljan kan användas ensam eller i blandningar med andra eteriska oljor.

Vi skördar råvaror

Det är bättre att samla medicinska råvaror på platser som ligger långt ifrån höga trafikeringar, industri- och jordbruksföretag och stora bosättningar.

Den största mängd näringsämnen som finns i rötterna av växter äldre än tre år samlas in under perioden från sensommaren till senhösten. Bladen kan samlas i början eller i mitten av sommaren före blommande, och fröna vid tiden eller i slutet av blomningen.

Bladen och rötterna skördas på morgonen, de tvättas, rötterna skärs i små bitar och torkas under en baldakin eller i en ugn vid 50 grader.

Torkade råvaror förvaras på en torr, varm plats, hållbarheten är 1-2 år.

För beredning av infusioner, tinkturer och avkok i huset kan du köpa råvaror och phytoapps, det är inte dyrt, men kvaliteten kontrolleras i laboratorier.

recept

Vi erbjuder dig flera recept för att förbereda burdock för behandling av inre och yttre sjukdomar, samt för beredning av hårvårdsprodukter.

Lösning för skallighet och mjäll, för att förbättra hårväxten. Först gör en blandning av 0,5 tsk. basilika, lavendel och rosmarinolja.

Ta 1 msk. burdock olja och 1 msk. aloe vera gel, blanda dem, tillsätt 5 droppar av en blandning av rosmarin, basilika och lavendel - blanda ingredienserna igen. Gnid blandningen i hårbotten, sprid håret över hela längden, linda huvudet med en film och en handduk, låt i 2-3 timmar, skölj sedan. Denna hårmask kommer att stärka hårrötterna, ge dem glans och volym, näring med vitaminer och mineraler, hjälp bli av med mjäll.

Mask för att stärka håret. Blanda burdockolja och rött paprika i förhållandet 10x1, gnid in i hårrötterna, lämna i 15 minuter, skölj med schampo och varmt vatten. För att skölja håret kan du göra avkok av bladblad.

Mask för sprött hår. Ta 3 msk. burdock olja, 1 tsk naturlig kakao, 2 äggulor, 1 tsk. oljor med vitaminer A och E. Gör en homogen massa, applicera den på huvudet och på håret, linda med en film och en handduk, tvätta av efter två timmar. För att förbättra effekten, skölj från rötterna eller lövbladet - efter 2-3 månader av sådan behandling kan ett frostigt hårhår uppträda på platsen för eländig vegetation. Men du måste komma ihåg att inre sjukdomar och kroppens allmänna tillstånd återspeglas i hårets tillstånd, så om det finns allvarliga hårproblem, leta efter orsaken inuti.

Avkogning av burdockrot för hår. 2 msk. torra bitar av kullrot rotera 200 ml kokande vatten, koka i 10-15 minuter, låt det brygga i 3 timmar, stam. Använd avkoket för att skölja efter tvättning. Förfarandet för behandling av hår och att bli av med mjäll bör utföras 2 gånger i veckan.

Ett avkok av burdock för hår. Ta 2-3 färska löv eller 5 msk. torra råmaterial och häll 1,5 liter vatten. Sätt på elden, koka upp, ta bort från värmen och lämna i 1 timme. Sedan spänna och använd för sköljning efter tvättning. Vid behandling av håravkokning av burk kan blad användas i kombination med burdockolymaskar och andra eteriska oljor som är lämpliga för detta ändamål.

Infusion av burkblad. Skölj håret koka inte nödvändigtvis, det räcker att göra en infusion. Ta råvarorna i den mängd som anges i föregående recept och fyll det med 2 liter varmt vatten. Insistera 5 timmar, sedan spänna och använd enligt anvisningarna.

Kocksaft för hår. Juiceen pressas ur färska löv och rötter, späds med vatten i ett 1x2 förhållande och gnids i hårbotten 2 gånger i veckan efter tvätt. Spola saften är inte nödvändigt.

Kockrotkräm för tunt, torrt och skadat hår. Passera kullrotan genom köttkvarn, ta 3 msk, häll ett glas vatten och koka på låg värme i 15 minuter. Ta sedan av från värme, kyla, påfrestning, tillsätt 5 msk. havtornsolja. Gnid blandningen i hårrötterna, wrap huvudet med en wrap och en handduk, skölj av efter 15 minuter med regelbunden schampo. Behandlingen ska utföras 2 gånger i veckan.

Hårmask. Ta 2 msk. bitar eller pulver av kullrot, brygg ett glas varmt vatten, koka i 10 minuter på låg värme, sval och spänning. Grate 1 lök, pressa saften, tillsätt buljong. Tillsätt 1 tsk. alkohol eller vodka, blanda, applicera på hår, gnugga i hårbotten. Tvätta av med schampo efter 30 minuter.

Avkolning av dynorna och klyftens löv mot mjäll och för att tvätta koka och purulenta sår. 1 msk bladen på varje planta behöver hälla 200 ml kokande vatten och koka i 5 minuter, sedan kallt, spänning, använd enligt anvisningarna.

Radikulit behandlas med färskt burkblad, skålld med kokande vatten. De appliceras på ömma fläckar i form av värme, vilket gör ett lager av 5-6 löv. Top inslaget med papper för kompressor eller film, inslaget med en varm, helst ull, tyg.

Mask för svagt, gallrande hår. Gör en blandning av 1 msk. burdock olja, 1 rå äggula, 2 tsk. juice av lök, 2 tsk flytande tvål, 1 tsk honung. Gnid blandningen i hårrötterna, linda med en film och en handduk. Tvätta av efter 1,5-2 timmar med schampo.

Massage med burkjuice för hårväxt. Kram saften från färskröd eller färskt burdockblad, blanda det med ricin, burdock, mandelolja eller jojobaolja. Fuktar fingertopparna med olja och masserar hårbotten. Förfarandet kommer att stärka hårrötterna, förbättra blodcirkulationen i hårbotten och eliminera även mjäll.

Mask med svamp. Ta 3 msk. bitar av burdock rot, häll 100 ml vatten, sätt på låg värme. Koka tills vätskan har förångat till hälften. Ta bort från värme, spänning, tillsätt 5 msk. Smaltsa och varma i ett vattenbad i 2 timmar. Kyl sedan och använd blandningen för att gnugga i hårbotten.

Kontra

När det gäller kontraindikationerna mot användning av droger från burk till hår - det finns inte så många av dem. Man tror att burdock inte kan användas för allergier och idiosyncrasier, liksom för behandling av fet hår. Förberedelserna av kardborre kan dock normalisera hårdets feta ämnesomsättning och hårbottenkörtlarna. När oljiga håret beauticians rekommenderar att dekoder av rötterna eller blad av kuller och kalendula blommor. Råmaterial tas i förhållandet 1x2 (1 del burdock, 2 delar kalendula), buljongen är gjord på samma sätt som andra buljonger.

Även om du märker att kardborre inte passar ditt hår, kommer 1-2 procedurer inte med mycket skada, och det är aldrig för sent att vägra dem och hitta ett mer lämpligt sätt för dig själv.

Användning av löv och käftrosa för hår - avkok och masker

Kock har länge varit känd för sin helande egenskaper och används ofta i traditionell medicin. Denna växt kan på kort tid stärka torrt och sprött hår, lösa problemet med förlusten, vilket gör att du kan använda denna växt vid behandling av alopeci. Hälsningsegenskaper hos burk gör det möjligt att göra de mest underbara dekokationerna, oljorna och hårmaskerna.

Fördelarna med burkhår

Innan du använder detta eller det här verktyget i kosmetologi behöver du veta om dess helande egenskaper, skada och kontraindikationer. Kockrot användes i antiken.

Användbar kemisk sammansättning:

 • tanniner;
 • fettsyror;
 • inulin;
 • mineraler (natrium, kalcium, magnesium);
 • eteriska oljor;
 • pektin;
 • vitaminer i grupp B, C, D och E.

Burdock och dess rot har en verkligt magisk effekt på hårets struktur och rötter:

 • Vätning av torra trådar;
 • Skydd mot negativa yttre effekter;
 • Desinfektion och bekämpning av inflammationer
 • Förstärkning av hårrötterna;
 • Fighting förlust;
 • Eliminering av mjäll och klåda;
 • Acceleration av cellulär metabolism;
 • Främjar jämnhet och glans av hår.

Regelbunden användning av kullrot ger dig möjlighet att hitta ett elegant hårhår och lösa de flesta problem som är förknippade med hår. Bli inte förvånad över det här - det räcker att försöka på egen hand effekten av en sådan helande anläggning.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Applicering av kullrot och löv för hår

I kosmetologin används roten och bladet av burdock mot håravfall. Burock säljs i ett apotek för cirka 50 rubel. Men det är bäst att veta hur man gör en skrapa för ditt eget hår.

 1. Skörda växten måste vara på våren. Det är värt att veta att de årliga växterna har de mest värdefulla egenskaperna vid behandling av hår (det finns inga blommor för dem).
 2. Efter att ha samlat roten måste den sköljas med vatten och torkas.
 3. Det är nödvändigt att torka en växt i det luftade rummet cirka tre dagar.
 4. Roten krossas med hjälp av en rivare eller en kombination.
 5. Redan strimlad rot borde spridas igen och torkas, inte glömma att ständigt röra den.

Hårkosmetik baserad på burdock appliceras i 10-40 minuter. Användningsfrekvensen beror på hudens problem och känslighet.

Curative burdock decoction

Verktyget är tillverkat på två sätt - från bladets blad och dess rot.

Det är lämpligt att använda färska råvaror:

 • Bladet på burken hälls med en liter vatten och kokas i 15 minuter;
 • Buljongen får svalna. Medel att skölja hår.

Tillagningsprocessen är mer komplicerad:

 • Två matskedar av krossade växter häll ett glas kokande vatten;
 • Blandningen upphettas i 20 minuter;
 • Används efter det har kylts och filtrerats.

Kräftinfusion för hår

ingredienser:

 • två stora skedar av växtrot;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Ta roten av växten och häll kokande vatten över det.
 2. Lossa behållaren med ett lock i en halvtimme, sedan spänna.
 3. Detta verktyg kan skölja håret när du faller ut.

Det bör noteras att humör och tinktur av burdock är två helt olika sätt. Tinkturen har en alkoholbas och innehåller ofta burk-extrakt.

Sköljning av hår med kuller

Sköljets sammansättning:

 • matsked av växtrot;
 • ett glas vatten;
 • två matskedar citronsaft.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Ta kockrot och ett glas kokande vatten. Koka ett tag.
 2. Buljong ska stå i en halvtimme och filtrera sedan.
 3. Lägg till buljongen ett par skedar citronsaft.
 4. Det kan användas som en normal sköljning eller gnidas in i rötterna.

Kockolja för hår

Oljan används för håravfall, torrhet, brist på glans och silke, mjäll och svår klåda. Dess korrekta användning kommer att återställa håret på kort tid.

 1. Olja upphettas försiktigt.
 2. Det är nödvändigt att försiktigt gnida oljan i rötterna med bomullspinne.
 3. Tål masken är helst inte mindre än en timme men inte mer än två.

Mycket ofta lämnar burkolja över natten. Gör inte detta - ett sådant förfarande kan bara skada hårrötterna som behöver andas och i närvaro av en plastpåse kommer inte syre att tränga in. Hur man gör burdockolja från kullrot och hur det kommer att vara användbart för hår, läs här.

De bästa hemlagade recepten hår maskerar med kuller

Kockrot används i de flesta hemlagade masker för att stärka och återställa hår. Med det kan du förhindra alopeci och få vackert hår. Applicera masker från roten hemma är nödvändiga kurser - beroende på det problem du vill lösa.

Mask med kullrot för håravfall

ingredienser:

 • två matskedar burdock, vodka och lökjuice;
 • ett glas kokande vatten.
Matlagningsprocess:
 1. Häll burk med varmt vatten.
 2. Håll den resulterande kompositionen i brand i ungefär sju minuter och låt den brygga i en halvtimme. Stam.
 3. Tillsätt resten av ingredienserna.
 4. Sätt på rötterna.

Det rekommenderas att göra en mask cirka 2 gånger i veckan. Alkoholmasken kan användas endast när det inte finns någon inflammation eller irritation på huden. Se fördelarna med burdock mot håravfall kan vara den andra veckan av användning.

Mask av burdockjuice för tillväxt och förstärkning

Fantastisk effekt har en mask med burdock juice, som är väldigt lätt att förbereda med egna händer.

 1. Krama saften av färsk burk.
 2. Späd det i lika stora mängder med vatten och gnugga i hårbotten.

Kocksaft för hår bör inte lagras för framtida användning - det försämras väldigt snabbt. Undantagen är alkoholtinkturer.

Aktiverar hårväxt med kullrot

ingredienser:

 • matsked av burdock;
 • tre skedar av vegetabilisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:
 1. Tillsätt torr burkock till smör.
 2. Värm kompositionen försiktigt till rumstemperatur.
 3. Applicera och tvätta kompositionen efter 20 minuter.
 4. Mask för torrt hår ska göras två gånger i veckan.
 5. Användningen av burk för hårväxt måste nödvändigtvis vara regelbunden.

Burdock mask för att stärka håret

ingredienser:

 • 1 msk burdock root;
 • ett halvt glas kokande vatten;
 • 2 matskedar jojobaolja.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Fyll burdock med kokande vatten. Lämna på låg värme i 15 minuter.
 2. Låt buljongen svalna, filtrera den och tillsätt jojobaoljan till den.
 3. Slå blandningen med en mixer och gnid försiktigt in.
 4. För att stärka håret med en burk måste du hålla masken på håret i ca 40 minuter.

Burdock och nässla mask

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkade nässla löv;
 • ett glas kokande vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i ett glas kokande vatten en sked av nässla och burdock.
 2. Sätt blandningen på låg eld i 20 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur och gnugga in i hårrotserna och fördela resterna längs längden.

Folkreceptmask med nässla är idealisk för oljig hårtyp.

Mask av burdock och honungolja

ingredienser:

 • 1 msk burdockolja;
 • 1 tesked honung.
Matlagningsprocess:
 1. Värm oljan i ett vattenbad och tillsätt en sked stor honung till den, som ska lösa upp.
 2. Applicera kompositionen i håret i en halvtimme.
 3. Tvätta av med schampo.

Mask av kullarrot och kalendula

ingredienser:

 • 1 liter kokande vatten;
 • två matskedar av kalendula;
 • matsked av burdock rot.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en liter kokande vatten två matskedar kalendula och en - burdock rot.
 2. Håll på låg värme i ca 30 minuter, låt sedan kompositionen svalna till rumstemperatur och gnid försiktigt in i hårrötterna.
 3. Receptet för burdock och calendula rekommenderas för personer med fet hår, eftersom det hjälper till att klara av mjäll och förlust.

Burdock oljemask och ägg

ingredienser:

 • 3 msk burdockolja;
 • två äggulor
 • en tesked kakao;
 • en tesked vitamin A.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Värm burkolja till rumstemperatur och tillsätt äggulor till den. Rör om.
 2. Lägg till kakao och vitamin A.
 3. Hårdemaskan på burken gnids i hårrotsarna och appliceras på hela längden. För att upprätthålla kompositionen tar ungefär 40 minuter.

Mask av kullarrot och calamus

Perfekt för torrt, skadat och sprött hår.

ingredienser:

 • matsked av burdock rot;
 • matsked torkad kalamusrot;
 • ett glas vatten.
Förberedelse och tillämpningsprocessen:
 1. Lägg i en sked av kalamusrot och kardborre i ett glas vatten.
 2. Sätt på elden och låt koka i ca 15 minuter.
 3. Låt svalna till rumstemperatur.

Videotips: Användbara egenskaper och användning av kullrot i hemmet

Recensioner om användning av burk för hår

Jag behöver noggrann hårvård med hjälp av försiktiga medel efter misslyckad färgning. Jag spenderade mycket pengar på håråterställning, men jag kunde nå mitt mål med burdockolja.

Problemet med håravfall har uppstått i sin ungdom, men genom åren har det bara förvärrats. Efter att ha hört många recensioner om användningen av burdock, bestämde jag mig för att kontrollera sina fantastiska egenskaper för dig själv. För att inte säga att de skalliga fläckarna som har försvunnit har försvunnit och mitt hår började växa väldigt starkt, men de slutade verkligen att falla ut och det gläder mig först och främst.

Flera gånger om året spenderar jag hårborttagning. Mest av allt gillade jag burdockmasken med luft, vilket hjälpte mig att besegra håravfall.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Användningen av burkjuice i kosmetologi

I folkmedicin används burdocksjuice sedan antiken som ett medel för att eliminera hår- och hudfel. Burkblad lämnas i matlagning för sallader, som en helande kompress för bensjukdomar och blåmärken. Burdock - en vanlig växt på många länder, trots den stora användningen, blev det inte sällan växande. Hans tjocktarv kan ses på fältet, på vägen, i trädgården. Det finns massor av råvaror för att få skrapa i naturen, du måste kunna ordentligt förbereda saften från burken för ansiktet och håret, så att det ger maximal nytta. För att få det är lämpliga löv och rötter av växten.

Burdock Juice Sammansättning och fördelar

Läkare kallar saften erhållen från burk, en naturlig botemedel som hjälper till att bekämpa olika sjukdomar. Fördelarna med produktkomponenterna visas i tabellen.

Dessutom innehåller drycken spårämnen och vitaminer som är nödvändiga för återvinningen av kroppen som helhet. Den kan pressas och appliceras hemma och köpa på apoteket i färdig form.

Användningen av burkjuice för hår och läkning av huden, som köps på apotek, måste mätas strikt, eftersom det är en koncentrerad produkt. När du konsumerar en hemlagad dryck måste du följa receptet för traditionell medicin.

Krama plantans löv och rötter för hår

Hur man använder burkjuice för hår, folk har känt i århundraden. Recepten från våra mormor har nått vår tid och hjälper moderna skönheter att ha en frodig och vacker frisyr. Denna produkt skyddar, återställer, hår, ger dem glans, bidrar till uppvaknande av vilande lökar. Verktyget är effektivt mot håravfall, stimulerar tillväxten.

Vad är användbar produkt från bladen

Recept från saften av löv av burkhår innefattar kompositioner med tillsats av vatten och andra ingredienser.

  1. Den vanligaste kompositionen är juice plus vatten. Detta är en lättberedd mask för tillväxt och förstärkning.
 • de samlade gröna bladen av skägget tvättas noggrant;
 • frisk juice pressas ut ur dem
 • sedan tillsätts en lika stor mängd vatten.

Den resulterande kompositionen gnids i hårbotten i det regelbundna användningssättet två eller tre gånger i veckan. Dessutom skördas inte den helande lösningen, den måste användas fräsch.

 1. Kock och näsjuice i lika delar med en kopp kokt vatten från att falla ut. Applicera kompositionen på vått hår efter tvättning genom att gnugga. Utmärkt resultat erhålls efter fem behandlingar, håren stärks i glödlamporna och upphör att smula.
 2. Experter rekommenderar att du använder burkjuice när du tvätter huvudet och lägger det till schampon. Detta är det enklaste sättet att hålla håret och hårbotten frisk.
 3. Produkten läggs till kefir masker för att behandla skört och torrt hår.
 4. Juice kompositioner från löv av kull och nässla på alkohol behandla mjäll och återställa den normala funktionen av talgkörtlarna.

Från burk är inte bara juicer användbara, men också avkok, tinkturer och massa för kompressor. Det är en säker produkt, praktiskt taget utan kontraindikationer, som används i kosmetologi och hemma för hud- och hårborttagningsprocedurer, inklusive på huvudet, ögonfransar, ögonbryn.

Burdock Root Squeeze

Kocksaftjuice för hår används oftare än klämning av löv. Det används som ett självständigt verktyg i kompositionen av läkning blandningar, det insisterar på alkohol. Vid roten är en rik komposition av spårämnen som är nödvändiga för att stärka hårgängens struktur och stimulera follikelns aktivitet. Dessa är kalium, kalcium, natrium, magnesium och vitaminerna A, E, C, D och Grupp B. Juice squeeze från roten kan eliminera olika hårproblem. Verktyget används för masker, komprimerar, gnuggar och tvätter huvudet.

Att få saften från roten till burken är inte lätt. Det måste grävas, tvättas, hakas och pressas. Men för masker som är avsedda att stärka hår- och lökstammen, stimulerar tillväxten, är det oumbärligt.

Efter pressning genom ostklaff erhålls en koncentrerad produkt, vilken rekommenderas att användas utspädd. Ett universellt sätt att bereda kompositioner är att blanda saftkoncentratet med oliver av oliver, persika, mandel, jojoba, vetex. Gör kompositionen 1: 1, gör sedan gnugga i huvudet, masken lämnas i 30 minuter på strängarna. Tvätta sedan håret med schampo. Användningssättet - med varje huvudtvätt för att eliminera förlusten och andra problem.

Användning av verktyg för ansikte och kropp

Användningen av burkjuice i kosmetologi är viktig för ansiktsvård, att bli av med celluliter, korrigering av hudfel. Fördelarna med produkten är antiinflammatoriska, desinficerande, närande och utjämnande åtgärder. Det är, det är en naturlig lösning för att peeling, lyfta och föryngra huden.

Defekter som kan botas med hjälp av juice är en omfattande lista:

 • akne och återstående effekter efter akne
 • furunkulos och komedoner;
 • irritation och hudutslag
 • brott mot regimet av hudutveckling och balansen av fettmetabolism;
 • skalning av det övre lagret av dermis.

Frisk juice från burdock används för intensivvård. Problemområdena tillämpas tre gånger om dagen. Så akne, sår och andra skador botas. Bladprodukten appliceras mer fritt. Den appliceras på ansiktet och andra delar av huden, snyggt eller i kombination med andra fördelaktiga ingredienser. Före proceduren ångas och rengörs huden på den behandlade ytan av döda partiklar med en skrubba.

Populära recept för hälsosam hud

Dessa föreningar är kända av folket under lång tid, läkemedel känner igen rot och lövjuice från burken som ett medel som kan läka, rengöra, återställa huden.

 1. Den helande masken är gjord av pressning av roten plus gräddfilen.
 2. Kompositionen som lyser pigment erhålls från krossade löv plus roseter (50 ml + tre droppar).
 3. Näringsrik mask - saftprodukt från bladets blad plus kock och valnötolja i kombination, respektive 20 ml: 20 g: 5 droppar.
 4. Föryngrande mask - 20 gram krossad laminaria är halvt fylld med pressat vatten. Då kvarstår denna massa för att svälla och klämma. Lägg sedan till en liten mängd burdockolja. Applicera blandningen till de platser där det finns ett kluster av rynkor. Applicera en gång om dagen på natten, slutar proceduren tvätta med varmt vatten.
 5. Den fuktgivande masken är gjord av en slam med saftkomponenten i den, det vill säga utan att spinna. Till denna massa läggs yoghurt utan färgämnen.
 6. Att torka huden med samma gruel med tillsats av kamilleinfusion och rosa lera.

Beauticians juice burdock anses vara en universell botemedel, eftersom produkten kan användas för att ta hand om ansikte och kropp.

Det är nog att använda saften från burken till huden som en lotion för att bli av med celluliter, streckmärken, normalisera arbetet med talgkörtlarna. Det passar alla - unga, äldre, män, kvinnor. Den enda försiktigheten är den individuella intoleransen mot burdock. För att undvika allergiska reaktioner, testa effekterna av läkemedlet på kroppen. Sätt tre droppar på din handled och spåra svaret på huden. Om rodnad, irritation uppträder, är den här produkten inte lämplig för dig.

Resten kan använda verktyget utan rädsla men följa receptet, vilket verifieras av användarna. Skönhet och hälsa hos hår och hud måste behållas i konstant läge. En av de nuvarande och billiga möjligheterna är att förbereda och använda burdockjuice hemma.

Använd burka rot hemma för håravfall

Många vet att burkolja är en av de mycket effektiva och billiga (därför populära) kosmetika för behandling av håravfall, förstärkning av hårstrukturen, förstärkning av glödlampans hållfasthet och tillväxt. Men få av dem som vet att burdockoljan är en infusion som erhålls från rötterna på vanliga vägarna, som erhålls genom extraktion, med andra ord, rotten insisterar på någon vegetabilisk olja. Idag är det väldigt populärt att använda burkrot för håravfall. Och du kan göra det utan hemma svårigheter.

Men inte bara denna oljeinfusion är värd de bästa recensionerna, men också avkok, infusioner och själva saften, extraherad från denna anspråkslösa växt.

Burdock är en unik ogräs. Det (särskilt i rötterna) innehåller många användbara element, vitaminer (A, C, E, B och D). Dessa är värdefulla oljor och tanniner, och många mer viktiga mineraler. Byggare av kroppen - stärkelse och protein ingår också i kruset. På grund av en sådan rik komposition har kullan en helande sårläkningseffekt, tar helt bort inflammatoriska processer, rensar huden och människokroppen som helhet från alla slags slagg och andra skadliga ämnen, leder till en normal allmän metabolism i kroppen. Burdock behandling är den enklaste processen!

Som ett unikt verktyg för behandling av håravfall och förstärkning av hårets struktur, förbättring av skadad hårbotten har burdock använts under lång tid. Hans saft gnids direkt i rötterna, sköljas med ett avkok av krullar, infusioner läggs till i masken. Feeding på burdock root bidrar mirakulöst till den snabba restaureringen av hår, stärker dem, tränger in mellan vågorna och återvänder den naturliga glansen, ökar tillväxten. Dessutom kan burdockrot klara av en sådan vanlig hudsjukdom som mjäll.

Det är lätt att köpa en färdig avkok från rötterna av en enkel burdock för att göra en hårmask eller kräm hemma i ett apotek, det här är ett enkelt alternativ. Men varför inte göra det själv? Dessutom är det - enkelt!

I slutet av hösten, när bladen redan har fallit, börjar du förbereda burdockrotten. Det är bättre att välja rötterna yngre (för att urskilja växten är inte svårt, dessa typer av klyfta blommar fortfarande inte). Rötterna gräves, skärs små rötter, tvättas, finskuren och torkas.

De enklaste och beprövade maskerna

Mask för hår från käftrot bereds enligt följande recept:

 • 2 matskedar (torkad på känt sätt) av kullrot roteras med ett fullt glas kokande vatten och får sedan brygga bra i en timme eller koka på en liten eld i ca 10-13 minuter. Efter filtrering av växtbaserad infusion gnids det regelbundet in i hårroten sig två gånger i veckan. Detta avkok kan också användas som en mask för hår, vilket ger överskottsvätskan lite för att förångas, så att avkoket kan vara mer koncentrerat (en mask av burdock kan alterneras med en mask av avkok av nässla eller kalendula). Efter gnidning i huden är det nödvändigt att sprida borsten längs hela längden av strängarna. Mask - avkok hålls under huven i minst en timme.
 • Från den torkade rotten kan beredas och salva masker för att stärka hårsäckarna, förebyggande och behandling av hårbotten. För detta gör 3 matskedar av sådan rot 100 ml kokt hett vatten. Rör om mycket låg värme (i 9-15 minuter tills 1/2 av vätskan avdunstar). Därefter tillsätt 3-4 matskedar fett till kompositionen (du kan smälta en bit av svin) och blanda noggrant, överföra behållaren med skägg till ett vattenbad. Efter några timmar kommer salvan att svalna helt och lite vatten kommer att förbli, vilket du helt enkelt behöver tömma. Två gånger i veckan, en sådan helande salva - masken smutsas gradvis med mjuka rörelser av fingrarna i hårbotten. Denna mask kommer inte bara att lindra mjäll eller seborré under lång tid utan också påskynda hårväxten, vilket förhindrar överdriven förlust av processen.

 • Ett annat alternativ för att accelerera hårväxten med torkad kullrot är att förbereda en speciell mask med tillsats av andra vegetabiliska oljor. Efter 3 matskedar, fyllda med kokande vatten och kokt i 10-12 minuter, avlägsna från värme, filtrera, tillsätt 3 matskedar av tillgänglig vegetabilisk olja (olivolja eller solros oraffinerad - stor). Efter 3 timmar tillbringad på en varm plats (du kan införa infusionen i ugnen, välja den minsta temperaturen på en svag eld), häll det kvarvarande vattnet och gnugga den resulterande folkmedicinen i hårets rötter, varefter resterna sprids genom resten. Den här masken tvättas noga (om det behövs, gör det två gånger med ett medicinskt schampo). Du kan skölja håret för en större effekt av att stärka avkokningen av nässla eller kalendula.
 • Ett avkok av näsrot och klyfta - det mest effektiva naturmedicin för maximal möjlig acceleration av hårväxt med örter. För att göra detta blandas avkokning av kardborre och nässla med en borste i samma proportioner och fuktas med denna blandning håret omedelbart efter att huvudet har tvättats. Du kan skölja genom att lägga till ett avkok av torkade blommor av kalendula. Förresten används burdock och calendula decoction bäst för mycket fet hår. Denna blandning kommer inte bara att göra tillväxten mer intensiv, men balanserar också frisättningen av talg.
 • Det finns också masker från fräsch burdockrot:

  • Roten för behandling av hår i en bekväm hemmiljö kan användas omedelbart, i en fortfarande "levande" form (juice till exempel).
   När roten grävts, rengjorts och tvättas, gnids den på ett mediumspån och spänner genom ett enda lager av gasbind, får saften. Vidare späds denna saft med vatten (50%) och gnids i händerna i hårroten en eller två gånger i veckan. Om skördad juice är mer än tillräcklig och måste bevaras under lång tid, kan den bevaras genom att blanda med alkohol (stark vodka) i ett förhållande 1: 1. Sådan juice hålls i kylskåp.
  • Fräsch burkock används också för att förbereda en grädde - en mask mot förbättrad håravfall och förstärkning. För att göra detta hälls 3 matskedar grus (hakad färskrot) 300 ml vatten och kokas och väljer en låg eld. Efter 15 minuter från kokpunkten avlägsnas grytan, köttet kyls och försiktigt filtreras. Sammansättningen, som visade sig att lägga till 5 msk havtornsolja och 1 matsked smör (det kommer ännu mer att hjälpa till att återfuka torrt hår). Vispgrädde och gnidade in i hårrötterna. Ett vanligt duschlock inslaget med en handduk kommer att förbättra effekten av en sådan mask. Efter 25 minuter måste du noggrant tvätta håret med ett lämpligt schampo och skölj med avkok av nässla eller kalendula.

  Stora burkblad kan också vara mindre användbara än roten i återhämtningsprocessen och mot hårförlusten. Det är nog att tvätta dem, koka och hålla i minst en halvtimme. Denna buljong tvättas håret och förstärker dem.

  Som du kan se kan denna underbara växt användas genom att kombinera den med andra naturliga ingredienser. Genom att tillsätta lite lökjuice och vodka till en kokt avkok av rotbotten, får du en fantastisk närande mask, och blomman i kalendula blommorna, nät i en burdockmask hjälper dig mot håravfall. Kamomill, humle, vinrör, en sked honung... var inte rädd för att experimentera med tillsatsen av ytterligare naturliga ingredienser för sköljning av hår. Resultatet med regelbunden användning kommer inte hålla dig att vänta länge, sådan behandling kommer att vara säker och du kommer att vara väldigt nöjd! Och i en mjuk wiggle av lockar kommer du att höra: "Tack."

  Burdock: alla hemligheter för frodigt och tjockt hår

  Enkel och obetydlig burdock, växande överallt, på vägarna, i skuggan av buskar, är faktiskt det starkaste naturmedicin. Människor anser att denna växt är en vanlig ogräs och har ingen aning om dess helande egenskaper. Dessutom vet få om fördelarna med skrapa för hår - vilket ger dem hälsa och skönhet.

  Burdock är en del av många kosmetiska produkter, som ett sätt att återställa, stärka och för hårväxt. Dess unika komposition gör det möjligt att behandla inte bara hår, utan också hårbotten på grund av antiinflammatoriska och sårläkande förmågor.

  Burdock: helande egenskaper för hår

  När frisyren började bli matt och förlorade sin tidigare täthet, och håret faller ut med en skrämmande hastighet - det är dags att använda en burk för att behandla och återställa ditt hår.

  Som ett resultat av exponering för masker, oljor, avkok av burdock i hårbotten, hårsäckar och hårstänger kommer att förlora ljusstyrka, hälsa och styrka.

  Kock har använts för håravfall sedan antiken. Ancient healers och herbalists valde rötterna, frön och bladen av denna växt och bryggde infusionen, som användes som ett medel för att skölja håret.

  I dag blir kocken alltmer populär. Användes, med början med de enklaste dekokter och infusioner, som produceras från en torr eller färsk inmatning hemma, slutar masker, krämer och oljor, framställs, vanligen under industriella förhållanden och våg.

  Till skillnad från andra hårvårdsprodukter som innehåller skadliga sulfater för kroppen kan burdock användas för att förbättra hårkvaliteten året runt både för terapeutiska och profylaktiska ändamål. Så, att applicera 2-3 gånger i veckan sparar dig från sådana problem som skallighet, mjäll, överdriven torrhet, eller tvärtom, överdriven fet hud i hårbotten och håret.

  Kock har den mest fördelaktiga effekten på lockar:

  • Fuktar och närmar sig torra och försvagade håraxlar och glödlampor;
  • Skyddar effektivt mot de aggressiva effekterna av negativa yttre faktorer (temperatur, miljö, ultraviolett);
  • Motstår patologiska mikroorganismer (antibakteriell verkan);
  • Eliminerar inflammation och förhindrar dem;
  • Gör det möjligt för dig att stärka rötterna avsevärt
  • Aktivt kämpar håravfall, skallighet;
  • Innehåller antifungala egenskaper, eliminerar mjäll och klåda.
  • Stimulerar cellulär metabolism och därigenom aktiverar hårväxt.
  • Matning av hår från rot till spets, ger jämnhet, styrka, hälsorelater.

  Det är viktigt! Den enda kontraindikationen för användning av skägg för hår är individuell intolerans, uttryckt i närvaro av allergiska reaktioner vid användning av produkter baserade på den.

  De magiska egenskaperna hos hårmaskor från kullrot

  Spit - girlish skönhet, så de sa i antiken i Ryssland. Flickorna gick igenom hela ritualer och använde alla slags folk "visdom" för att göra spyttet långt och stramt. Tja, om "spetsen till midjan" finns på listan över dina önskemål, använd ett beprövat verktyg - en mask från burdockrot.

  Användbara egenskaper hos burdock

  Kräv eller klyfta - en gräsodling på avfallsområden, längs vägar och fält, är faktiskt ett mycket värdefullt vegetabiliskt råmaterial både inom medicin och i kosmetologi.

  Kockrot är 50% sammansatt av ett ämne som heter inulin. Inulin har förmågan att sänka blodsockernivån, liksom förmågan att minska de negativa effekterna av toxiner på kroppen. Inulin är också mycket användbar för krullar, det fuktar håret perfekt, återställer skada på håraxeln, gör strängarna smidiga, så med framgång kan den byta ut hårbalsam.

  Kockrötter innehåller också:

  • proteiner (återställ håraxeln);
  • tanniner (stärka hårsäckar och därigenom förhindra håravfall);
  • eteriska oljor (lugna irriterad hårbotten, särskilt med seborré);
  • hartsartade ämnen (desinficera och lindra hudinflammation);
  • fettliknande ämnen - wrap hår med en slags skyddande film som förhindrar snabb förorening och skyddar hår från aggressiva effekter av ultravioletta strålar och höga och låga temperaturer.

  Mikroelementen som ingår i burdock: kalium, natrium, kalcium och magnesium reglerar cellulär metabolism, vilket garanterar hälsan och styrkan hos dina lockar. Dessutom är burdockrötterna rika på vitaminerna A, E, C, P och Grupp B, vilket förhindrar lökbrist på hårsäckar, närmar dem och stimulerar hårväxten.

  På grund av denna kemiska sammansättning uppvisar kullrotar verkligen magiska förmågor.

  Råmaterial tips

  För beredning av oljor, avkok eller infusioner, kan torr burkrot köpas på apotek eller skaffa dig själv. Men för att få saften från burken måste man fortfarande arbeta hårt och gräva upp färska rötter. En av de "dygder" som finns på burken, förutom dess helande egenskaper, är dess tillgänglighet - burk kan hittas överallt, så vem som helst kan samla rötter.

  Viktigt: För att få maximalt användbara ämnen är det nödvändigt att skörda skördor på våren (före utseendet av grönska) eller i slutet av hösten. I denna växande cykel koncentreras alla helande ämnen i växtrot. Grävrotsar tvättas under rinnande vatten, skärs (längsgående sektionen) i bitar, torkas i en okokad ugn och torkas sedan i luft. Att skörda råvaror i mer än två år borde inte vara, eftersom det över tiden förlorar sin helande egenskaper.

  Vad är ditt hår?

  Metoder för applicering av burdockrötter

  Burdockrötter används för att göra avkok, tinkturer och tinkturer, burdockolja.

  Friska rötter pressas ut ur juice, vilket gnids i hårbotten. Denna metod för att applicera burdock är en av de mest effektiva för ökad hårväxt.

  På grundval av ovanstående sätt framställs ett stort antal alla slags kosmetiska produkter för håret. Trichologists speciellt prisad burkolja, oumbärlig för att lösa torra problem med delade hårspetsar. Olja anses också vara den bästa stimulansen för hårväxt. På hyllorna i affärer och apotek finns ett stort urval kosmetika baserat på extraktet av kullrot, men masker som är tillverkade hemma är inte mindre effektiva, billigare och du vet exakt vad deras sammansättning är.

  Korrekt hårvård

  Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

  1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
  2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
  3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
   • Instyler Tulip Safe Hair Curler
   • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
  4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
   • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

  Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

  Recept för hemlagad burdock rotprodukter

  Om du drömmer om långt, tjockt, flytande hår, gör dig själv en regel: Efter shampooing, använd för att skölja håret inte en butikskonditionering eller balsam, men ett avkok av kull och nässla.

  Buljong stärker håret, släpper dem, är ett oumbärligt verktyg för att svagt hår faller ut. För avkok kan du använda rötterna och kladdbladet. Recept: Ta två msk burdock och nässla, förberedelse, häll 3 koppar kokande vatten och gryta i ett vattenbad i 15-20 minuter. Sedan svalna och filtrera. Buljong sköljde inte bara lås, utan gnidade det också i hårbotten. Denna teknik hjälper till att bekämpa mjäll. Det är lättare att laga infusionen, för detta ändamål hälls det beredda råmaterialet med kokande vatten och insisterade på ett par timmar. Dekokationer och infusioner förvaras i kylskåpet i högst tre dagar.

  För ökad hårväxt

  • 1 del av gruel från rötterna (för detta, krossa rötterna i en mixer eller hakade);
  • 2 bitar smör (kardborre, ricinus, linfrö eller oliv)

  Lätt värm oljan, blanda ingredienserna och applicera våt i hårbotten. Skapa värme och lämna i 20-25 minuter, efter sköljkrullar med schampo och skölj med avkok av bladblad och nässla. Masken ska appliceras regelbundet, 2-3 gånger i veckan. Resultatet är inte långt efter att ha kommit, efter några veckor ser du att ditt hår har blivit starkare och märkbart vuxet.

  Tinkturrötter på alkohol

  För att stimulera tillväxten av strängar användes också framgångsrikt tinktur av burdockrot. Tinktur kan köpas på apoteket eller laga mat själv. För att göra detta hällde de krossade rötterna vodka i ett förhållande på 1:10, insistera på en mörk plats i minst 10 dagar. Tinkturen gnids i hårrötterna innan du tvätter huvudet 2-3 gånger i veckan.

  För att återställa skadat hår

  • 2 msk. skedar av burdock olja;
  • 2 äggulor (rå);
  • 3 droppar vitamin A;
  • 3 droppar vitamin E.

  Rör oljan något, gnugga med äggulor, tillsätt vitaminer. Blandningen appliceras på hårbotten, gnuggar massage i rötterna. Täck huvudet med en plastlock och linda ihop med en handduk. Efter en timme sköljer du håret med örtschampo och sköljer med avkok av kull och nässla. Verktyget återställer hårsaxens skadade områden, vilket resulterar i att trådarna blir mer friska och starka utseende.

  För att stärka håret och för aktiv tillväxt

  • 2 msk. matskedar hackad rot;
  • 1 msk. kokande vatten;
  • juice av en lök
  • 1 tesked vodka.

  Häll hackade rötter med kokande vatten och simma i 30 minuter över låg värme, sedan svalna och tillsätt juice av en lök och en tesked vodka. Blandningen gnids i hårbotten med massagerörelser före tvätt. Denna mask förstärker hårsäckarna, vilket bidrar till en markant minskning av håravfall och väcker också vilande lök och aktiverar tillväxten av nya hår.

  Från roten av kullar med honung

  • 2 tsk burkolja;
  • 2 teskedar avkok eller burdock infusion;
  • 2 teskedar flytande honung.

  Blanda ingredienserna och applicera blandningen i hårbotten. En timme senare, tvätta krullarna med varmt vatten och schampo och sköljas med örttekoko. Masken hjälper till att bekämpa mjäll, fuktar huden och ger näring till hårlökarna.

  Spray masker för hårbehandling

  Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

  • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
  • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
  • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

  Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

  Som du kan se är hemlagade recept enkla att förbereda, men effekten av deras användning är inte sämre än salongvård, och ibland överträffar den än. Och du kan se själv.

  Mask för hår med kardborre - ett prisvärt sätt att återställa krullarna

  Varje flicka drömmar om vackert och friskt hår. Burdock eller burdock - det äldsta sättet att stärka håret, som användes av våra förfäder. Den magiska kraften hos rotten av burdocken används idag. Mask för hår från kardborre hjälper till att återställa hårets skönhet.

  Videoprogram: om hälsofördelar med burdock

  Den bästa medicinen för svagt hår

  Varför burk är så användbar

  Växtens rot innehåller ett stort antal värdefulla ämnen och spårämnen. Eteriska oljor, tanniner, vitaminer i grupp B och proteiner, som finns i rot och löv, hjälper till att förbättra krullarna, lägga till sken och stärka dem. Burdock kampar med brittleness och håravfall, stimulerar effektivt deras tillväxt.

  Hur och när att förbereda

  Skörda rötterna till en årlig växt i början av våren eller sen höst. Under denna period innehåller de maximal mängd användbara ämnen. Råmaterial tvättas noggrant, krossas och torkas.

  Populära Recept

  Applicera en medicinplanta på olika sätt: gnidad färsk juice i hårbotten, gör avkok och tinkturer. Från roten kan du göra ett stort antal masker och salvor, vilka i sin effektivitet inte är sämre än dyra salongprodukter.

  Här är recept för produkter som kan förberedas självständigt hemma, och resultatet kommer inte att vara långt i kommande.

  Sluta håravfall

  • Klassiskt avkok

  Häll 2 msk. matskedar av pulveriserad strimlad växtrot med en kopp kokt vatten. Koka upp blandningen och koka i 10-15 minuter. Efter det, coolt och påfrestande. Den resulterande buljongen sköljer håret efter tvättning eller gnider i hårbotten.

  Lägg i lökjuice och vodka (2 msk. Skedar) i avkoket av rotten av burdock (100 ml). Applicera masken för att torka, städa håret. Sätt en plasthatt på huvudet och sätt ihop en handduk för att skapa en bastuffekt. Applicera masken i 30 minuter minst 2 gånger i veckan. Skölj utan schampo.

  En del av den krossade rotan häller tio delar av vodka. Blockera behållaren och låt den infilera i 7-10 dagar på en mörk, sval plats. Infusion gnidas i hårbotten inte mer än 2 gånger i veckan.

  Färska bladblad och stjälkar koka i vatten. Buljong insisterar i 30 minuter, dränera. Skölj håret regelbundet.

  Ta lika delar av örter: ljung, nässla, humle, vinrör, kalamusrot och kullrot. Fem matskedar av blandningen häll en liter varmt vatten och koka i ett vattenbad i 10 minuter. Infusera i 30 minuter, stam. Används för att skölja håret efter tvätt och gnida avkoket i hårbotten.

  • Dillsåsbuljong

  Förkok avkoket på följande sätt. Två Art. matskedar hackad rot häll 0,5 liter vatten. Koka blandningen i ett vattenbad tills hälften av vätskan avdunstar. I den resulterande buljongen lägg till en Art. sked av dillfrön och insistera på två timmar, dränera. Medel att använda varje dag i en månad som sköljning efter tvättning av hår.

  Vi blir av med mjäll

  Det är nödvändigt att mala grönsaksråvaror i köttkvarn, häll någon naturlig vegetabilisk olja. Blandning i proportioner: 1 del av roten och 3 delar olja. Lämna det i ungefär en timme. Före användning måste verktyget upphettas.

  Mask ska användas minst 2 gånger i veckan, ska appliceras på håret i en timme. Behandlingsförloppet är 10 procedurer.

  Video recept phyto-tonic för mörkt hår

  Återställer försvagade lockar

  Du kan göra en regenererande grädde. Häll 3 msk. matskedar hackad rot 0,5 koppar vatten. Koka blandningen tills hälften av vätskan har avdunstat. Sila buljongen och blanda med fem skedar fläskfett. Den erhållna blandningen simmar i ett vattenbad i 2 timmar. Fett kan ersättas med havtornsolja, i det här fallet behöver du inte plåga grädden i ett vattenbad. Medel att använda 2 gånger i veckan regelbundet innan du tvätter huvudet.

  Krämen återställer torrt, skadat hår, påverkar helt den torra hårbotten.

  Stimulera hårväxten

  • Buljong med vegetabilisk olja

  Häll 3 msk. skedar av torr hackad rot 0,5 liter kokande vatten. Koka blandningen i ett vattenbad i 15 minuter. Broth stam och tillsätt 3 msk. skedar av olivolja. Lägg sedan blandningen i ugnen i tre timmar. Den resulterande masken svaler och gnuggar in i hårrötterna.

  • Burdock Mask

  Blanda i lika delar flytande honung, burdock olja, schampo och lökjuice. Blanda noggrant och applicera på hår. Sätt på en plastlock och linda huvudet med en handduk, vilket ger en växthuseffekt. Mask för att hålla håret i två timmar.

  Minska fettsträngarna

  För att förbereda buljongen måste man blanda en konst. sked krossad rot och två msk. skedar av guldblommor. Nässla löv kan också användas istället för calendula. Blandning häll 0,5 liter vatten och koka i 15 minuter, dränera. Broth rubbed i hårbotten och skölj håret.

  Var uppmärksam! Trots den utbredda användningen av masker från roten och blad av kardborre att vara försiktig. Kanske är komponenterna i verktygen inte rätt för dig. Det är lämpligt att använda en liten mängd av en lösning eller en mask på den inre delen av armen. Om det efter att det fanns någon allergisk reaktion (klåda, rodnad), gärna använda verktyget du gillade.

  Om du inte har tid att förbereda råvaror för kosmetiska ändamål - det spelar ingen roll. Det kan köpas på närmaste apotek. Utvärdera effekten genom att prova på masker och sköljningar!  Nästa Artikel
  Apotek och folkbehandling av mjäll på huvudet av en vuxen