Mitt hår. Roux


Mayonnaise, med all önskan kan inte hänföras till hälsosam mat, trots att den huvudsakligen består av användbara komponenter. Anledningen till den försiktiga inställningen till denna sås ligger i dess höga fettinnehåll. Men håret är en sådan egenskap av majonnäs endast till nytta. Dessutom bidrar denna inte förfinade produkt till mjukhet och intensiv tillväxt utan några konsekvenser (naturligtvis, när den används externt).

Sammansättningen av majonnäs

 • Senapspulver förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, väcker folliklarna, påskyndar ämnesomsättningen och hårväxten.
 • Ägget är ett förråd av vitaminer, tack vare vilka krullar blir släta, voluminösa och förvärvar en hälsosam glans.
 • Orefinerade vegetabiliska oljor innehåller inte bara vitaminerna A och E, utan även fleromättade fettsyror, som främjar elasticitet, återställer hårets struktur och skyddar dem mot skadliga yttre påverkan. Dessutom fuktar de hårbotten.
 • Vinäger eller citronsaft normaliserar syra-basbalansen, förhindrar bildandet av mjäll, mjukar in trådarna och gör dem lydiga, silkesmara och behagliga att ta på.

När majonnäs används?

Det bör noteras att det här verktyget inte är lämpligt för oljigt hår. Det är mycket svårt att tvätta det från dem, och det är omöjligt att öka volymen med hjälp, för att inte nämna det faktum att majonnäs klättar i porerna i hårbotten och vikter trådarna. Men det är oersättligt för tunnt, torrt, sprött, skadat, svårt att stapla lockar. Det närmar hårsäckarna, mättar dem med vitaminer och fukt, skapar en skyddande film över nagelbandet.

Bäst av allt manifesterar sig denna produkt vid splittrade ändar: det släpper håraxeln, så att strängen ser mer hälsosam och väl preparerad. Även om du har oljig i rötterna, men torrt hår på spetsarna, kan majonnäs appliceras på dem delvis - endast där det är nödvändigt.

Hemlagad "kosmetisk" majonnäs

Naturligtvis är det bättre att använda en sås med hand från naturliga färska produkter för att förbereda masker. Det är mycket effektivare än butikens motsvarighet med konserveringsmedel och pulverersättningsmedel. Köpt längre lagrad och billigt, men det är här dess fördelar är uttömda. Använd det endast i nödfall, när du inte har tid eller förmåga att göra majonnäs själv. För hårvård måste du köpa en produkt med en minsta hållbarhetstid: det finns färre tillsatser och fler fördelar. Gammal, gammal i kylskåpsås är bättre att inte alls använda.

Förbereda hemlagad majonnäs ta:

 • Olja (olivolja eller solros, du kan lägga 2 - 3 skedar ricinus eller druvfrö) - 250 ml
 • Kyckling (2 delar) eller vaktel (10 stycken) ägg eller bara äggulor från dem
 • Senapspulver - 1 - 2 tsk
 • Socker - 1 tsk
 • Salt - 0,5 tsk
 • Nypressad citronsaft eller naturlig äppeläger - 1 msk. en sked.

Alla ingredienser, med undantag för olja och vinäger (citronsaft), måste piskas med en mixer till en homogen konsistens, och blanda därefter gradvis oljan i den resulterande massan. I slutändan häll i ättika och vispa kompositionen igen. Om det innehåller klumpar eller det verkar för tjockt för dig, lägg till lite kokt vatten. Därefter använder du verktyget omedelbart eller lägger det i kylskåpet.

Hur ansöker du?

Innan du applicerar några masker, eliminera risken för en allergisk reaktion genom att testa kompositionen på underarmens hud.

Eftersom såsen har en speciell lukt kan du lägga till några droppar eterisk olja.

 • Produkten måste vara frisk.
 • Hårmask från hemlagad majonnäs appliceras på smutsiga strängar längs hela längden. Särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Det är vettigt att bara feta rötterna om håret är mycket torrt eller skadat.
 • Håret är inslaget med klädesfilm och insvept med en handduk i en period från 20 minuter till 2 timmar (beroende på tillsatser och hårtyper).
 • Kompositionen tvättas av med varmt (inte varmt!) Vatten och schampo, och du måste tvätta huvudet flera gånger. Det är upp till dig att använda luftkonditionering eller inte, men vissa bloggare tror att det är helt överflödigt efter majonnäsmasken.
 • Förfarandet utförs en gång i veckan, och om håret är mycket bortskämd, mycket torrt - två gånger i veckan. Behandlingsförloppet är minst 2 månader.
 • Efter tvätt av masken sköljs håret med rent vatten med tillsats av några droppar essentiell olja av mandarin, apelsin eller citron. Som sköljbuljongnät eller kamille används också.

recept

I princip kan majonnäs (hem) appliceras hår och i ren form. Men komplexa masker tillåter att lösa flera problem på en gång.

 • Att stimulera hårväxten

Blanda 3 msk. skedar av majonnäs med 1 msk. med en sked av värmd burdockolja, distribuera produkten genom håret (utan att fokusera på rötterna, men undvika dem), täcka dem med en film och en handduk och lämna dem i 30-40 minuter. Skölj sedan krullarna noga, inte skonsam skampo.

 • Mot torrt hår och att återuppliva sitt utseende

Använd mask av 2 msk. skedar med varm majonnäs och 2 - 3 äggulor. Blandningen ska fungera i en halvtimme, varefter den ska tvättas ordentligt. Denna mask är speciellt bra på vintern när krullarna elektrifieras och utsätts för temperaturförändringar.

 • För fuktning och näring av strängarna

Lämplig komposition av 1 msk. skedar av majonnäs, 1 tsk flytande honung och 1 msk. skedar av någon vegetabilisk olja (om håret är långt kan dosen ökas). Denna mask hålls på huvudet i ungefär en timme och tvättas sedan av på vanligt sätt.

 • Att bli av med mjäll

Ta 1 msk. en sked full av majonnäs, vitlöksjuice och aloe juice, tillsätt till den resulterande blandningen 1 tsk honung. Masken gnids i hårbotten och tvättas av inte tidigare än i 20 minuter (bättre - senare om den brinnande sensationen inte stör).

 • Gåsmask har en närande och stimulerande effekt.

Det är svårare än andra, men det bör tillämpas från tid till annan. För dess förberedelse 1 msk. En sked stor jäst males med uppvärmd kefir och rengörs i värme i 30 minuter. Mayonnaise (1 matsked), 1 äggula och lite varmt smör läggs till den uppstående jästen. Du kan också blanda i några droppar eterisk olja: det neutraliserar lukten av majonnäs. Blandningen appliceras på hårbotten och håret till spetsarna, och en timme senare - tvättas av.

 • Mask för slät och glänsande hår

Gjord av 1 banan, 1 tsk olja (mandel, burdock eller kokosnöt) och 3 msk. skedar av majonnäs. Alla ingredienser piskas i en mixer och appliceras på håret. Masken avlägsnas efter 30 - 60 minuter. Cirka samma effekt ger en blandning av 1 msk. skedar av majonnäs och 1 tesked avokadoolja, och håret ser bättre ut.

 • Bra närande och stramande

Masken erhålls från 2 msk. skedar av majonnäs, 1 bra slagen ägg, 1 msk. skedar av mjukat smör och 1 msk. skedar av vassla eller mjölk. Håll denna blandning på krullarna minst 30-40 minuter under en plastlock.

 • Tungt skadat, tunt, tråkigt hår kommer att hjälpa frukt eller grönsaksmask

Första mashed jordgubbe, melon eller till och med zucchini. Vid 2 msk. sked potatismos taget 1 msk. en sked majonnäs och 1 timmes sked vegetabilisk olja att välja mellan. Om du vill kan du lägga till mashed rå äggula till masken. Blandningen fördelas över hela längden av håret och lämnas i 1 - 1,5 timmar.

 • Starkt hår bidrar till uppkomsten av hårsäckarna.

Från 2 msk. skedar av majonnäs, 1 tsk mjuk honung och ½ riven eller slagen i en blenderlök. Istället för lök kan du använda vitlök (1 - 2 nötkött), senapspulver eller rödpeppar. Denna mask ska inte hållas länge: 20 - 30 minuter räcker. Efter tvättning av det är det nödvändigt att skölja håret med vatten smaksatt med eteriska oljor.

Mayonnaise hårmask: enkel och användbar

Vilken produkt kan kallas den mest ovanliga komponenten i en hemlagad hårvårdsprodukt? Du kommer inte tro, men det här är majonnäs! Ja, ja, bli inte förvånad! Hårmask från majonnäs anses vara den starkaste medicinen, som hundratals kvinnor redan har lyckats testa på sina egna strängar. Nu är det läsarnas tur av vår sida.

Majonnäs som kosmetisk

Denna livsmedelsprodukt har en mycket stark effekt på lösa och skadade trådar på grund av dess rika komposition:

 • Senap - Stärker hårsäckar och aktiverar hårväxt.
 • Äggula - ger dem en naturlig glans
 • Solrosolja (huvudkällan till vitamin E) - har en fuktgivande effekt och påverkar tätheten av trådarna;
 • Vinäger - ger stilvolymen och gör håret mjukare och frodigt. Och han stänger vågarna, med det resultat att trådarna kammade mycket enkelt.

Mayonnaise själv är redan mycket användbar, men om du vill få en riktig "vitaminbomb", var god och blanda den med andra ingredienser - kefir, bananer, avokado, honung, ägg, vetex, burkaolja och ricinolja. Men den här konversationen blir lite senare.

Gör majonnäs kosmetika nackdelar?

Med alla dess positiva egenskaper har majonnäs ett antal brister, som du också måste komma ihåg.

 • För det första är det mycket svårt att tvätta av den feta masken från håret - processen att tvätta huvudet lovar att vara arbetsintensivt och långt.
 • För det andra är det inte lätt att applicera produkten jämnt över hela håret.
 • Och för det tredje är strängarna efter en sådan mask märkbart tyngre och växer snabbt fett. Dessutom måste du förbereda en ny sats majonnäs varje gång, och du måste spendera lite tid på det. I detta förlorar hemmamasken framför butiksprodukten.

Majonnäs - hemma eller butik?

Självklart, hemma! Förbereda en kosmetisk produkt med egna händer, du får en naturlig och högkvalitativ mask. Processen själv ser väldigt enkelt ut.

 • Citronsaft - 1 msk. sked;
 • Senap - 0,5 tsk
 • Salt - 0,5 tsk;
 • Ägg - vaktel (2 st) Eller kyckling (1 st);
 • Socker - 1 tsk;
 • Olivolja - 1 tsk.

Processen att göra majonnäs:

 1. Vi kombinerar alla komponenter, förutom citron och olivolja.
 2. Slå massan i en mixer.
 3. Lägg långsamt olivolja och slå massan med låg hastighet.
 4. Gör detsamma med citronsaft.
 5. Hemlagad majonnäs är klar!

Användningsvillkor för majonnäs för hår

Vill du ha en masjonas hårmask för att få maximal nytta? Notera flera viktiga regler och rekommendationer:

 • Applicera produkten i full längd.
 • Det är obligatoriskt att värma huvudet med en plastlock och en handduk.
 • Kompositionen måste hållas i minst en halvtimme.
 • Tvätta av masken med schampo och behagligt luktande balsam.
 • Upprepa sessionen var sjunde dag. Om strängarna är skadade, öka frekvensen upp till två gånger.

12 bästa recept

Särskilt för dig, kära tjejer, har vi samlat in en rad olika majonnäsmasker som kan lösa de många problemen med skadat hår. Testa själv betyder det och välj det som passar dina strängar.

Hur man gör en mask:

 1. Piska äggulorna i en separat skål.
 2. Blanda dem med majonnäs.
 3. Vi använder som avsedd.

Förresten, inte så länge sedan pratade vi om de 15 bästa äggmaskerna.

Citronsaft för silkeslen och glänsande trådar

 • Mandelolja - 1 msk. sked;
 • Citronsaft - 1 msk. sked;
 • Majonnäs - 3 msk. sked.
 1. Vi ansluter alla komponenter.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Gnid försiktigt blandningen i rotzonen.
 4. Tvätta av efter 25-30 minuter.

Fortfarande hur effektiva sätt:

 • Äggula - 2 st.
 • Jäst - 1 tsk;
 • Ylang-ylang ester - 5 kap.
 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Mjölkvassle - 1 tsk;
 • Smör - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Tvätta av på en timme.

Vill du ha ditt hår att växa snabbare och vara frisk och vacker? Då kommer det här receptet att hjälpa dig.

Esters att återställa strängar

 • Mandarinester - 5 kap.
 • Majonnäs - 4 msk. l.
 • Rosemaryeter - 5 cap.
 1. Vi ansluter alla komponenter.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Vi gnuggar det i hårrötter.
 4. Tvätta av efter 40 minuter.

Kockolja för bättre hårväxt

 • Majonnäs - 3 msk. sked;
 • Kockolja - 1 msk. sked.
 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.

Avokado och majonnäs för tråkigt hår

Och så, låt oss laga mat:

 1. Avokado slipa i en blandare i potatismos.
 2. Blanda den med majonnäs.
 3. Smörj huvudmasken.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.

Vitlök och honung mot mjäll

 • Äggula - 1 st.
 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 tsk
 • Olivolja eller solrosolja - 0,5 msk. skedar;
 • Vitlök - 2 kryddnejlika.
 1. Vi kombinerar allt utom vitlök.
 2. Vi hugger vitlöket själv genom en press och lägger till den senast.
 3. Gnugga masken i hårbotten.
 4. Lämna över natten.
 5. Tvätta av med vatten och skölj med kalendula avkok för att neutralisera vitlökens smak.

Ett annat användbart recept:

Kakao och majonnäs

 • Kakaopulver - 1 msk. sked;
 • Äppelsaft - 1 msk. scoop
 • Kokosolja - 1 msk. scoop
 • Majonnäs - 2 msk. sked.
 1. Vi ansluter alla komponenter.
 2. Smörj huvudmasken.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 • Majonnäs - 2 msk. skedar;
 • Solrosolja - 1 msk. sked;
 • Banan - 1 st.
 1. Gaffelmos banan till ett tillstånd av potatismos.
 2. Vi kombinerar det med majonnäs och solrosolja.
 3. Smörj huvudmasken.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.

Kefir, lera och lavendeleter

 • Blå lera - 2 msk. skedar;
 • Kefir - 2 msk. skedar;
 • Majonnäs - 2 msk. skedar;
 • Lavendel Eter - 2 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi kombinerar lera, majonnäs och kefir.
 2. Lägg till eterisk olja före appliceringen.
 3. Smörj huvudmasken.
 4. Tvätta av på en timme.

Jordgubbar och majonnäs

 • Jordgubbar - 8 st.
 • Majonnäs - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Mitt huvud med schampo.
 2. Vi lägger den i en handduk för att avlägsna överskott av fukt.
 3. Vid denna tid blanda majonnäs med jordgubbar.
 4. Vi gnider massa i våta lås.
 5. Tvätta av efter 30 minuter.

Vetexsolja

 • Pulveriserad mjölk - 2,5 msk. skedar;
 • Majonnäs - 2,5 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Vetexsolja - 1 msk. en sked.
 1. Vi ansluter alla maskinkomponenterna.
 2. Distribueras av strängar.
 3. Tvätta av på en timme.

Med masker för hår från majonnäs i en månad eller två kommer du att märka en märkbar förbättring av hårets tillstånd. Var inte lat för att upprepa dem varje vecka, eftersom den här effekten inte ger lika professionella medel för att återställa strängarna.

Hårmask med majonnäs: Använd, vilket är bättre att använda, recept

De flesta tror att majonnäs är bara en matprodukt, sås utan vilken ingen värdinna kan göra. Det används oftare bara för sitt avsedda syfte - att lägga till sallader, liksom andra rätter. Denna produkt är smaklig, kalorierad och kan, om den missbrukas, orsaka skada på kroppen eller kroppen. Därför förbjuds företrädare för den milda hälften. Men inte de som vet att denna typ av produkt är användbar för hår. Hårmask med majonnäs är ett bra alternativ till curl care produkter.

Utrustad med ett stort antal användbara ämnen, hjälper produkten till att återställa strukturen hos trådarna, och jag tar hand om dem, från rötterna till spetsarna. Produktbaserade produkter är användbara för kvinnor med vilken typ av hår som helst. De kommer att återfuktas överdrogerade, spröda, skadade lockar, eliminera hårbotten, samt läka hår. Efter att ha applicerat masker med hemma eller lagrar majonnäs till håret kommer det inte längre att finnas behov av att köpa dyra verktyg, ofta för att besöka mästare.

Dessutom kommer det att vara möjligt att spara betydligt. Bevis på den enorma fördelen, liksom effekten av majonnäsmaskar, är de positiva recensionerna av kvinnor som har använt och fortsätter att använda kompositionerna. Medel för att ta hand om trådarna är lätta att förbereda. Absolut alla kan göra en mask hemma.

Hur användbar majonnäs för hår

Den franska sås välgörande inverkan bestäms av dess sammansättning. Majonnäs är gjord av ägg (äggulor), ättika, solrosolja, senap. Var och en av dessa ingredienser är utrustad med sin egen uppsättning ämnen.

 1. Gommen är en källa till vitaminerna B, PP, A, D. B. Alla dessa ämnen i komplexet hjälper till att stärka hårsäckarna, fuktar huvudets dermis, vilket ger glans till strängarna.
 2. På grund av närvaron av vinäger hjälper hårmaskan med majonnäs att rengöra håret. Efter applicering blir håret friskt och silkesligt.
 3. Senap är ett förråd av eteriska oljor, fetter och vitamin PP, vilket bidrar till att stimulera hårväxten, desinficera huvudets dermis samt minska sebaceous körtlar vid produktion av talgkörtlar.
 4. Solrosolja - ett rekord för innehållet av E-vitamin. Det hjälper till att närma folliklarna, skydda håret mot skadliga effekter av solljus och återställa strukturen.

Alla komponenter i näringsprodukten, som arbetar i komplexet, bidrar till:

 • förbättring av hårförhållandena;
 • matning, vätning, återställning av skadade trådar;
 • stimulera hårväxt
 • minska de skadliga effekterna av yttre faktorer
 • förhindra utseendet av splittrade ändar och bekämpa detta problem;
 • strandmättnad med användbara ämnen: mikro- och makroelement, vitaminer;
 • vilket ger krullvolymen;
 • återhämtning och förstärkning
 • vilket ger silkighet, mjukhet och naturlig glans.

Hem eller butik

Det bör förstås att maximal nytta kan uppnås endast om masken med majonnäs för hår är naturlig, det vill säga utan tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel. I allmänhet finns allt som finns i produkten, som kan köpas i butiken. Många tillverkare, för att förbättra smaken, samt förlänga hållbarheten, tillsätt olika tillsatser till produkten.

Och om du noggrant läser vad som står på etiketten, kommer viljan att köpa sådana produkter försvinner en gång för alla. Inte alla produkter är skadliga, men det mesta.

Därför bör när du köper en produkt vara uppmärksam på följande:

 1. Majonnäs - inte en dietprodukt. Om förpackningen är 1%, 10% - det är bättre att kringgå det. Det bästa alternativet - sås med 80% fett.
 2. Förutom solrosolja, ättika, senap, äggpulver, kan produkten berikas med följande komponenter: stärkelse, vatten, sojaprotein, mjöl, mjölkpulver. Om dessa komponenter finns i små kvantiteter - du kan ta.
 3. Det är bättre att vägra köpet av sås som berikats med sådana ämnen: tillsatser, smakförstärkare, konserveringsmedel.

Den mest användbara produkten är en gjord av olivolja av hög kvalitet. Olivolja, jämfört med solros, har ett stort antal användbara ämnen. Men tillverkare på grund av den höga kostnaden för olivolja, eller späda ut det, eller köpa lågkvalitativa råvaror.

Matlagning själv

Att förbereda såsen är lätt. För beredningen är det nödvändigt att ta en halv tesked nypressad citronsaft, ½ kopp solrosolja, senap - 0,5 tesked och en äggula, lite salt och socker.

Först måste du blanda äggula, salt, socker och senap med en visp. I processen att piska ingredienserna behöver du hälla olja (tunn ström). Efter att ha fått en massa krämig konsistens, bör du tillsätta citronsaft och slå igen - massan ska lysa.

Hållbarhet för färdig hemlagad majonnäs - en vecka. Såsen ska förvaras i kylskåp i en tätt sluten behållare.

Mayonnaise hårmask: matlagning recept och rekommendationer för användning

Det finns gott om recept baserade på sås. Beroende på extra ingredienser i majonnäs hårmask, kan du eliminera olika problem med trådarna.

Som en extra komponent används ofta olika oljor, vitlök och biprodukter. Användningen av ett sådant verktyg kommer att ha en bra effekt på låsens tillstånd och kommer att hjälpa till i kampen mot olika plågor av strängar.

För tillväxt

Denna komposition bidrar till normaliseringen av blodcirkulationen, så att hårsäckarna får fler näringsämnen, vilket hjälper till att stimulera tillväxten av strängar. För att förbereda masken, blanda majonnäs i mängden fyra matskedar med senap - 7 gram och en malet vitlöksklyfta.

Terapeutiskt medel appliceras på hela längden av håret. Motstå masken ska vara 30-40 minuter. Som framgår av recensionerna kan resultatet ses efter en halv till två månader, utseendet på ett stort antal nya korta hår. Det finns också ett antal brister. Den första är utseendet av en brännande känsla under applicering, den andra är närvaron av en specifik smak.

För torrt hår

I kampen mot torkade trådar måste du använda en komponentmask. Mayonnaise appliceras på håret på natten. Kvinnor som använde verktyget säger att en majonnäs hårmask hjälper inte bara att återfuka strängarna utan också att läka.

För delade ändar

För delade ändar. Denna komposition bidrar till en signifikant förbättring av hårets tillstånd, deras förstärkning, förbättring. Det är nödvändigt att blanda såsen i mängden fyra matskedar av orange och rosmarin eterisk olja - fem droppar vardera. Applicera på håret i en halvtimme.

Att tvätta färgen

Majonnäs är en produkt som bidrar till färgavlägsningen. Masken av det på ett säkert sätt och tvättar gradvis bort färgen. Det är nödvändigt att kombinera såsen - 60 g med citronsaft (från hälften av frukten), flytande naturlig honung - 20 g. Den appliceras på trådarna i en timme. Förfarandet kan utföras var tredje dag.

Att ljusna

Fransk sås hjälper till med lätta krullar. Blanda 60 gram uppvärmd majonnäs med burdockolja - 7 ml för att förbereda verktyget. Bär i håret i tre timmar.

Det finns många andra såsbaserade recept, här är några av de mest populära och effektiva:

 1. Att mata strängarna. 50 g majonnäs blandad med jojobaolja, avokado eller vetex - 7 ml.
 2. Masken är restaurerande. 30 g majonnäs kombineras med kefir - 100 ml, en kycklingblomma och olivolja - 20 ml.
 3. För att stärka strängarna kommer det att hjälpa till med följande verktyg. Du måste blanda majonnäs - 20 g med äggula, hackad vitlök - två tänder, honung - 10 g, olivolja - 10 ml. Kompositionen åldras i 10-12 timmar.

Procedurens resultat och effektivitet beror på hur länge kompositionen har upprätthållits. Därför, om receptet ska vara på en timme eller två eller flera, måste du följa denna rekommendation. Annars är effekten av proceduren inte synlig.

Multikomponentformuleringar appliceras företrädesvis över natten och ljussättning - i två eller tre timmar. Fonder för smink tillämpades i en halvtimme. Om masken är berikad med senap eller syra, är uppehållstiden en kvart i timmen, maximalt 30 minuter. Om det finns en stark brännande känsla, stickningar eller klåda, ska den omedelbart tvättas av huvudet.

Regler för ansökan

Masken själv är förberedd helt enkelt. Men för att uppnå maximal effekt måste kompositionen appliceras på strängarna korrekt. Här är några tips och riktlinjer för användning av majonnäsmaskar.

 1. Det är bäst att använda såsen, tillagad med egna händer. Men om det för en eller annan anledning är omöjligt att göra majonnäs hemma, borde du köpa en produkt med hög andel fett. Det skulle inte vara överflödigt att studera kompositionen. Det bör inte vara konserveringsmedel, färgämnen, liksom andra kemikalier.
 2. Det är väldigt viktigt att applicera produkten korrekt. Det bästa alternativet - smörjning av varje sträng. Du kan förenkla uppgiften - använd en borste. Det är nödvändigt att bearbeta rötterna väl och smutsiga fettändarna.
 3. Efter applicering måste du samla in strängar i en bulle, sätt på ett duschlock eller, om det inte finns, rulla huvudet med klädesfilm. Därefter värms huvudet.
 4. Varaktigheten av exponeringen beror på maskens sammansättning.
 5. Tvätta av produkten med varmt vatten - rikliga mängder. Därefter tvätta håret på vanligt sätt. För att avlägsna mayonnaise lukten, kan du använda din favorit balsam efter att ha tvättat håret.
 6. Utför proceduren en gång i veckan. Kursens längd är en och en halv till två månader. Om strängarna är mycket skadade ökar procedurens frekvens till tre gånger i veckan.
 7. För att förhindra obehagliga följder är det nödvändigt att genomföra ett känslighetsprov. En del av kompositionen appliceras på dermis bakom örat. Om reaktionen är frånvarande kan medlet användas.

Såsbaserade masker är mycket användbara, effektiva och effektiva. Du kan använda dem till ägare av alla hårtyper. Men speciellt är de användbara för torrhet och brittlenesssträng.

Med lämplig användning kommer resultatet inte att vara långt innan det kommer. Efter några veckors användning kommer effekten att märkas: krullarna blir lydiga, levande, mjuka och glänsande.

recensioner

Christina, barnläkare, 44 år gammal. "Jag tar hand om mig själv, jag besöker en kosmetolog, jag gör olika masker. Hår verkar normalt, men överdriven, ständigt förvirrad. I andra ändar började splittras. Jag bestämde mig för att använda det gamla goda receptet - majonnäs med oljor. Appliceras en gång var tredje dag i två månader. Strängar är avsevärt hälsosammare, släta och glänsande. Dessutom är ändarna inte längre delade. Tjejer, jag råder alla. Dessutom är hemmetoder många gånger säkrare och effektivare än inköpta. "

Olga, hundhandlare, 39 år gammal. "Jag kan inte säga att hårets tillstånd är hemskt, men jag skulle vilja att det skulle vara perfekt. Brittleness, split ends - mina huvudproblem. Periodiskt gör jag olika masker, det verkar hjälpa, men inte för länge. För två månader sedan började jag göra masker med majonnäs och bestämde mig för att slutföra hela kursen - en och en halv månad. Och då förstod jag mitt största misstag - jag gjorde flera rutiner, men jag var tvungen att slutföra hela kursen. Resultatet gladde mig, strängarna har hittat ett andra liv, blivit lydig, glänsande och silkeslen. Inga fler splittrade ändar. "

Mayonnaise hår masker - recept, fördelar och ansökan

Majonnäs är inte bara ett gott tillskott för sallader och såser, det är också en bra hemvårdsprodukt för hår. Hårmaskar med majonnäs återställer helt krullets struktur, var försiktig med honom från rot till spets. Användbar för sprött, skadat och torrt hår. Regelbunden hemvård för ditt hår med denna produkt hjälper dig att hålla den frisk i lång tid.

Fördelarna med majonnäs för hår

Vilken nytta kan bära den vanliga majonnoten för hår? Faktum är att denna kalla sås är ett lagerhus av näringsämnen som de behöver. Masken från majonnäs är särskilt användbar i närvaro av splittrade ändar, skadade av kemi och andra skadliga faktorer. Ingredienser som ingår i såsen (citronsaft, ägg, olja) och så läggs i hårsmaskar, arbeta tillsammans enligt följande:

 1. Olja närmar, fuktar och återställer skadade krullar;
 2. Majonnäs används för hårväxt
 3. Ett ägg skapar en skyddande barriär på varje kröna, det minskar de skadliga effekterna av miljön på den.
 4. Det är användbart att applicera majonnäs för torrt hår, det förhindrar dissektion av tipsen;
 5. Gommen fyller krökarna med alla nödvändiga vitaminer och mineraler;
 6. Gör krullarna mer voluminösa, mjuka, glänsande;
 7. Förlättar och förhindrar försvagning.

Det här är inte alla positiva effekter på håret, det finns många fler. Det enda ändringsförslaget till allt detta, att förbereda hemlagade masker är bättre att använda hemlagad majonnäs tillagad med egna händer, shopping för sådana ändamål är inte lämpligt. Skadorna och kontraindikationerna av majonnäs är små, bara den individuella intoleransen hos dess beståndsdelar.

Hemlagad majonnäs för hår

Hemmet innehåller mycket mer vitaminer för hår i jämförelse med butiken. Det är väldigt lätt att göra majonnäs för hår, dessutom kan inte bara basprodukter läggas in i den utan också berikas med örter och etrar. Tänk på ett klassiskt hemlagat recept.

ingredienser:

 • ägg;
 • ½ tesked salt;
 • ½ tesked senapspulver;
 • 1 tsk citronsaft
 • 1 tsk socker
 • 150 gram olivolja.
preparatet:

Att göra majonnäs hemma är lätt, blanda och slå produkterna, alla utom citron. Under knådningsprocessen är olivån önskvärt att införa en tunn ström. Juiceen blandas i den tjocka luftblandningen och skickas till ett kylskåp för förvaring.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Regler för användning av majonnäsmaskar

Folkrecept har alltid varit kända för enkelhet vid förberedelse och tillämpning, detsamma gäller för majonesmasken.

 • Kokar hemlagad majonnäs, om det inte finns någon sådan möjlighet köper vi de fattigaste i butiken.
 • Hur man ansöker - vi applicerar den färdiga blandningen jämnt på varje sträng, för att förenkla uppgiften, kan du använda en kam. Särskild uppmärksamhet ägnas åt rötterna och fetare fetttips.
 • Vi samlar hår i en bulle på toppen av huvudet, vi sätter huvudet ihop med en film eller lägger på ett duschlock, vi värmer huvudet med en handduk eller en scarf.
 • Hur mycket du vill behålla beror på om du har ledig tid, men slutartiden bör inte vara mindre än en halvtimme. Denna mask är inte rädd för att överdriva den, det kommer bara att gynna.
 • Tvättningen utförs med mycket varmt vatten med ett schampo. För att inte lämna mayonnaise lukt, efter att ha tvättat blandningen, kan du använda din favorit balsam.

De bästa maskerna från majonnäs till hår

Recepten för masker baserade på majonnäs är många och universella, lämpade för att ta hand om något hår, det viktigaste är att välja rätt recept.

Hårväxtmask

Resultat: ger hår med alla viktiga vitaminer, stärker, stimulerar tillväxt.

ingredienser:

 • 3 ägg;
 • 150 ml majonnäs.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på ägget, blanda dem med basen, bearbeta lockar längs hela längden. Mer hårdhet bör läggas vid basen. Vi packar polyeten, isolerad i 40 minuter.

Hårförlustmask

Resultat: förhindrar förlust av strängar, närmar huden.

ingredienser:

 • äggula;
 • 30 gram kall sås;
 • ett par vitlöksklyftor;
 • liten sked av honung;
 • ½ stor sked solrosolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda alla ingredienser, tillsätt vitlök sist, passera genom pressen. Smörj blandningens rötter. Vi lägger huvudet i en uppvärmd keps och lägger sig i sängen. Tvätta noggrant på morgonen.

Mask för att stärka håret

Resultat: gör krullarna mer elastiska, fuktar.

ingredienser:

 • 50 gram kall sås;
 • 50 ml kefir;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda komponenterna, applicera i 30 minuter. Vi tvättar bort den vanliga metoden.

Video recept: Mask för hår restaurering hemma

Mask för fettigt hår

Resultat: Rengör håret väl, håller friskhet under lång tid.

ingredienser:

 • 1 avokado;
 • 2 skedar kefir;
 • 2 skedar av majonnäs;
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Mash frukt i en puree, kombinera med flytande komponenter, bearbeta huvudet. Vi sätter upp oss i 45 minuter. Ta bort massa.

Mask för torrt hår

Resultat: fuktar och närmar varje kröning.

ingredienser:

 • 1 tsk honung;
 • 1 tsk vete grodd olja;
 • 1 msk. sked av majonnäs.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa ingredienserna noggrant, fettkrullar längs hela längden. Tåla en timme, tvätta av den tidigare föreslagna metoden.

Video recept: Fuktgivande mask hemma

Mask för lätta hår

Resultat: Ljusstarka strängarna försiktigt. Ljushårets intensitet beror på blandningens exponeringstid.

ingredienser:

 • 100 gram citronsaft;
 • 1 msk. sked av honung;
 • 1 msk. majonnässked
 • 2 tsk olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda produkterna, fördela kammen jämnt över strängarna. Efter 60 minuter, tvätta av. Använd även majonnäs för att tvätta färg från hår.

Mask för hårändar

Resultat: närmar sig överdriven tips, tillåter dem inte att bryta.

ingredienser:

 • ½ kopp av huvudrediensen;
 • ½ kopp yoghurt;
 • protein.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå skummet i protein, blanda med andra ingredienser. Vi bearbetar håret, var särskilt uppmärksam på tipsen. Vi sätter på huvudet, tvättar efter 45 minuter.

Mask av majonnäs och ägg

Resultat: Återställer torra och skadade trådar.

ingredienser:

 • ett par ägg;
 • 3 skedar av huvudkomponenten.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå ägg, blanda med sås och smörj krullarna generöst. Tvätta av efter 50 minuter.

Mask av majonnäs och senap

Resultat: Stärker håret, accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • sked hemlagad majonnäs;
 • en tesked senapspulver.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi förbereder färsk sås enligt receptet som föreslås i artikeln, blanda erforderlig mängd med senapspulver, bearbeta håret. Vi lämnar i 25 minuter under locket, efter noga tvätta mitt huvud.

Mask av majonnäs och honung

Resultat: varje hår fyller med nödvändig fukt.

ingredienser:

 • honung;
 • majonnäs;
 • ricinolja
Beredning och appliceringsmetod:

Knäda alla komponenter i lika stora mängder med ricinolja, applicera över hela längden av strängarna. Vi värmer huvudet i 40 minuter.

Mask av majonnäs och olivolja

Resultat: närmar sig försvagade strängar.

ingredienser:

 • banan;
 • 2 msk. skedar av huvudkomponenten;
 • sked olivolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Gör bananpuré. Blanda med andra produkter och lägg på huvudet. Tvätta av efter 45 minuter.

Mask av majonnäs och burdock olja

Resultat: stärker folliklarna, accelererar tillväxten av strängarna.

ingredienser:

 • 1 msk. sked kall sås;
 • 1 tsk honung;
 • 1 tsk burdock olja.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi kombinerar komponenterna, vi smälter krullarna längs hela längden, vi smörjer särskilt huden noggrant. Låt det varma i 50 minuter, tvätta av.

Mask av majonnäs och jäst

Resultat: krullar blir mer luftiga, näring, stärker.

ingredienser:

 • 50 ml kefir;
 • 1 tsk jäst
 • 40 gram av vår komponent;
 • 40 gram mjukt smör
 • äggula.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi odlar jäst kefir, ge 30 minuter att vandra. I den färdiga blandningen tillsätt resten, grundligt knåd, smör på håret. Vi tvättar på vanligt sätt på en timme.

Mask av majonnäs och citron

Resultat: krullarna blir silkeslika och glänsande.

ingredienser:

 • 3 skedar av huvudingrediensen;
 • en sked citronsaft
 • sked av mandelolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Knäda masken, ta hand om hela längden. Vi sätter upp oss, tvättar efter 30 minuter.

Mask av majonnäs och banan

Resultat: fyller strängarna med fukt, närmar sig, accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • 2 tsk av vår favorit ingrediens;
 • en sked med kakaosmör;
 • banan.
Beredning och appliceringsmetod:

Blanda en banan, kombinera med smör och sås. Vi bearbetar håret, störa under filmen. På en timme mitt huvud.

Masken av majonnäs och kefir

Resultat: krullar växa snabbare, glans, bryta inte.

ingredienser:

 • 2 skedar kefir;
 • 2 skedar av majonnäs;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Slå på ägget, blanda med resten av produkterna, applicera på huvudet, främst på rötterna. Vi sätter upp oss i 30 minuter.

Mask av majonnäs och brandy

Resultat: närmar, fuktar, stimulerar tillväxt.

Ingredienser per matsked:

 • kall sås;
 • gräddfil;
 • konjak;
 • honung;
 • en tesked citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Knäda alla ingredienserna, i slutet tillsätt citronsaft, smörj trådarna. Efter en fjärdedel av timmen torka av blandningen.

Video: Användbara egenskaper och recept för hår hemma

Recensioner om användning av majonnäs för hår

Håret förlorade sin vitalitet och blev matt, tillgripit användningen av majonnäsmask och ångrade inte. Curls har blivit glänsande, starka och elastiska.

Efter dotterns födelse började håret falla kraftigt ut, majonnäsmaskar med oljor kom till räddning. Receptet är enkelt att förbereda och effektivt i handling.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Hårmaskar med majonnäs. Hårmonnajon!

Idag kommer vi att prata om fördelarna med majonnäs till vårt hår och vilka masker kan göras med majonnäs!

Ärligt talat, om frågan om användningen av majonnäs är uppvärmd debatt pågår. Men jag tycker att det är bättre att lämna denna berömda sås för att behandla våra lockar, snarare än att äta, vilket utgör celluliter och de extra punden.

Ta Julia Roberts, vilket smart hår har hon. Hon delade med villiga fans skönhetens hemligheter, där användningen av majonnäs förefaller.

Vem kommer att dra nytta av användningen av majonnäs för hår?

 • Om du har sköra och torra krullar, dela slutar.
 • Löst, livlöst hår som har förlorat sin glans
 • Hårda kammade lockar

Varför masker från majonnäs till håret ger sådana stora fördelar?

Vad är majonnäs? Ägg, senap, ättika, grönsaker och ibland olivolja. Och detta är, som du vet, mycket användbara och värdefulla hårprodukter.

Om dessa ingredienser skrev jag i tidigare artiklar, om var och en separat.

Vinäger ger skina och underlättar lätt kamning, senap - aktiverar metaboliska processer och används för aktiv hårväxt, vegetabilisk eller olivolja har länge visat sig ha en positiv effekt på skört, torrt och delat hår. Ett ägg är huvudämnet i någon mask, eftersom den har sin egen värdefull påverkan på hårstrukturen.

Dessutom kan konsistensen av majonnäs du försiktigt applicera en mask i ditt hår, medan det kommer att hålla bra och inte tömma på nacke och axlar.

Vilken majonnäs används bäst för hår?

Naturligtvis är det bättre att förbereda majonnäs från alla ingredienser som anges ovan, då kan du vara 100% säker. Men om du har bråttom kan du också ansöka om köp, det viktigaste är att du litar på den valda kvaliteten och det finns inget överflödigt i majonnäs. Välj en klassiker i detta fall och inte med vitlök, ketchup, svamp etc.

Om du vill laga majonnäs hemma snabbt, blanda 1 äggula, häll en kvart kopp vegetabilisk eller olivolja där, blanda noggrant, tillsätt 1 tsk till blandningen. vinäger, och ännu bättre - några droppar citronsaft, senap torka ganska lite!

 • Mask med majonnäs för torrt, skört och livlöst hår.

Denna mask gör allt för dig. På kvällen måste du applicera jämnt över hela ytan av huvudet, inklusive curls mayonnaise, sätt på en plasthatt, linda upp dig med en handduk och gå och lägg dig. På morgonen tvättar och torkar håret på vanligt sätt!

 • Återställande hårmask med majonnäs

3 msk. majonnäsblandning med 1 tsk. honung och 2 tsk färsk aloe juice. Applicera på locken, håll i 2 timmar och tvätta på vanligt sätt.

 • Effektiv mask med majonnäs mot mjäll

Lägg en matsked majonnäs med vitlök genom en press (2 kryddnejlika), 1 tsk. honung och 1 tsk vegetabilisk olja. Applicera på kvällen för hela natten. Wrap ditt huvud i cellofan och linda dig med en handduk ovanpå.

 • Fruktmajonnäsmaske

Häll 1 banan fint, lägg den i en mixer och lägg till 1 msk. majonnäs, 1 tsk kokosnöt, burdock eller ricinolja. Applicera, håll i en timme och tvätta på vanligt sätt med schampo.

Använd majonnäs för hår och förbered hårmaskor med majonnäs en gång i veckan eller en gång varannan vecka för att få det mest effektiva resultatet. Skönhet kräver regelbunden uppmärksamhet!

Hur man gör majonnäs hemma? videor:

Gilla den här artikeln? Klicka nedanför eller gå till hemsidan på webbplatsen "Living with Pleasure!"

Mayonnaise mask recept för ditt hår

Majonnäs, vare sig det är industriproduktion eller självkokad hemma, är en ganska högkalorid produkt, för siffran har det helt klart ingen fördel. Och när det gäller huvud och hårs dermis är situationen ganska motsatt: med regelbunden användning av denna produkt i form av masker kan du väsentligt ändra krullarna till det bättre och bli av med många hudproblem.

Vad är majonnäs och vad är dess fördel för håret?

Hem- eller livsmedelsbutikprodukt (framställd av en industriell metod, men utan tillsats av "kemi") är inte bara en smakämnen för mat, men en riktig hitta för problemkrullar. Faktum är att det innehåller sådana komponenter som kvinnor oftast ingår i masksammansättningen - det här är vegetabiliska oljor, äggula, senap, ättika och / eller citronsaft. I de komplexa datasubstanserna

 • accelererar hårväxten i längd, aktiverar "sovande" (men livskraftiga) folliklar;
 • En skyddande barriär skapas ovanpå varje stav, på grund av vilken miljöpåverkan påverkas markant.
 • fuktighet, näring krullar och hårbotten med bioelements;
 • stimulera regenereringsprocesser och utbytesreaktioner på cellulär nivå;
 • öka elasticiteten
 • normalisera syra-basbalansen och därigenom förhindra mjäll.

Dessutom sänker senapspulveret, som är en del av det, effekten: Genom att förbättra blodets lokala mikrocirkulation får hårrötterna fler näringsämnen och syre, blir starkare och mindre spröda. För information om hur man använder senap för hårbehandling, läs den här handboken.

Vem är lämplig mask från majonnäs och vilken effekt att förvänta sig?

Det rekommenderas att använda alla dessa:

 • som har hår i naturen eller på grund av frekvent och / eller felaktig färgning, styling, curling / straightening blev sällsynt, saknar volym (systematisk användning av verktyget kan korrigera situationen radikalt: håret blir märkbart tjockare och mer magnifikt);
 • det verkar som om låsen "frös", växer inte, eller som helt enkelt försöker "släppa flätan i midjan" så snart som möjligt (på grund av växthastigheten accelererar håret avsevärt i längd även efter en månads användning)
 • vars strängar ser livlösa, torra och hårbotten är så uttorkad att det uppstår en känsla av täthet och obehag (masken från majonnäs återvänder det naturliga pH-balansen och det friska utseendet och lugnar också irriterad epidermis).
 • som skadade stavens struktur (fördelarna med verktyget är uppenbara här: spetsarna kommer att sluta skära, tunna, bryta, strängar genererar i allmänhet större styrka, elasticitet, jämnhet, mjukhet);
 • Vem känner av mjällens symptom på första hand (hjälper till att övervinna överdriven hudskalning, lindra klåda och irritation);
 • någon har en dålig hårstil (efter att produkten har applicerats, elimineras "maskros" -effekten, krullarna stannar ihop och är lätta att kombinera).

Mayonnaise-maskor kan lösa många problem med tillståndet och typen av hår. Det enda när det inte är nödvändigt att tillgripa denna lösning är med överdriven fetthet av huvudets och hårets dermis: att vara högkalori, det ökar bara fettinnehållet och sänker inte det.

Hur applicerar majonnäs till hår, och vilken produkt föredrar du?

För vård / behandling är det bättre att använda hemversionen, som förbereddes väldigt nyligen. Men om situationen är "nödsituation" och inte tolererar tid kan du köpa färdiga produkter, men med villkoret att massfraktionen av fett är över 55% och innehållet av konserveringsmedel, färgämnen och smaker är minimal eller, ännu bättre, helt frånvarande. Därefter måste du följa instruktionerna och föreslå:

 • preliminär testning på underarmens hud för att förhindra utveckling av en allergisk reaktion;
 • Applicera majonnäs på hela kammen.
 • samla strängarna efter noggrann bearbetning på toppen av huvudet och linda huvudet med en sträckfilm;
 • sätta på en varm scarf eller handduk, vrids under en turban;
 • hålla kompositionen i 20-40 minuter;
 • tvätta av resterna med schampo och skölja med rinnande vatten, till vilket några droppar citron, apelsin och tangerinestrar tillsattes i förväg.

Om strängarna är mycket skadade, skadade, rekommenderas hemlagade masker med majonnäs i 2 månader med en appliceringsfrekvens 3 gånger om 10 dagar. För hårvård och förebyggande av eventuella problem kan användningen begränsas till ett enda förfarande per vecka.

Receptar bästa mayonnaise masker

Svårare att förbereda blandningen kommer att lösa ett brett spektrum av problem. Till exempel har följande rättsmedel visat sig uteslutande från den positiva sidan:

1. Oljig, för intensiv hårväxt.

Förvärm 1 matsked av burdockolja till kroppstemperatur med hjälp av mikrovågsugn eller vattenbad. Lägg till det majonnäs, taget 3 gånger mer. Efter noggrann blandning applicera kompositionen på strängarna, utan att fokusera på rötterna (ett undantag kan endast göras om de är överdrivet torra). Sätt på ett uppvärmningslock från en plastpåse och en handduk, och efter en halvtimma, tvätta av resterna, inte skonsam shampoo.

2. Mask av ägg mot slöhet och livlöshet.

Förskilda 2-3 yolks och försiktigt vispa. Därefter tillsätt 2 msk varma (inte från kylskåpet) majonnäs till dem. Sprid den resulterande massan i håret på samma sätt som ovanstående recept och dra upp detsamma. För att öka den fördelaktiga effekten, använd ett avkok av nässla eller kamille för sköljning.

3. Med vitlök för behandling / förebyggande av mjäll.

1 stor sked majonnäs, vitlöksaft och aloe. Lägg till dem en tesked av någon färsk honung. Rör ingredienserna till slät och applicera en gnidningsrörelse i hårbotten. Uppvärmning över toppen är valfri, eftersom vitlöket så varmt värmer epidermis. Skölj av efter 20 minuter, men om den brinnande känslan inte stör eller är tolerabel, är det bättre att hålla kompositionen längre, upp till 40 minuter.

4. Kefir-baserad uppstramning.

Blanda i lika stora proportioner 50 ml kall sås och kefir. Torka äggulaen separat tills skum bildas. Kombinera ingredienserna i en vanlig behållare. Applicera först till rötterna, och sedan över hela tillväxten, med hjälp av en kam. Ta bort rester efter en halvtimme med vanligt sätt eller ta hand om sköljning med varmt vatten, där några droppar citrusolja löses.

Recensioner om användning av majonnäs hårmaskar

"Jag älskar recept där du kan lägga till majonnäs (pitabröd, potatisgrytor, sallader), eftersom denna produkt ger maträtten inte bara överraskande delikat smak, men också juiciness. Men jag lärde mig nyligen att denna sås kan användas hemma för ett annat syfte - för att förbereda masker för att förbättra tillståndet och typen av hår. En sådan blandning fungerade: strängar glittrade, blev silkeslen och mjuk vid beröring, stärktes avsevärt (avlägsna gummit från dem, håret kvarstår inte på det nu) ".

Natasha, Moskva regionen.

"Jag brukade titta på bilderna före och efter att använda majonnäs och trodde inte att resultatet kunde vara så utmärkt. Men för en månad sedan tog jag en kurs av en sådan sort av vård för hår och nu har jag ingen tvekan om effektiviteten. Det viktigaste är att följa alla rekommendationer när man väljer (tillverkar) en produkt och inte avviker från de villkor som beskrivs i receptet. "

Lily, Nizhny Novgorod.

"Efter att ha snubblat på en granskning av masker från hemlagad majonnäs, insåg jag vilken som passar mig bäst - den där såsen förbinder med burdockolja. Verktyget, som är så lätt att förbereda, accelererar tillväxten av strängar i längd och tillsätter (spontant) en liten torr senap, förhindrade jag snabbt håravfall. "

"Jag älskar att skämma bort mina krullar med medicinska föreningar: en blandning av majonnäs, kefir och äggula. Redan efter en ansökan börjar håret skina på ett nytt sätt, och efter en behandlingskurs kan de märkbart förstärkas. Det är bara viktigt att inte vara lat för att förbereda produkten hemma, eftersom köp i en butik kan ge helt olika resultat och intryck. "Nästa Artikel
Gör en hårmask med kaffe