Hem kefir hårmask


Kefir hårmask är ett universellt sätt att ge lockar en underbar glans, eliminera fettighet och förorening, påverkar deras densitet och volym. Det finns dussintals gamla recept för hemmetoder som innehåller kefir.

Användningen av masker från kefir

Kefir hårmask är ett bevisat hemmedel som är lätt att göra på egen hand. För att uppnå önskad effekt är det viktigt att följa flera rekommendationer:

 1. Denna mask ska användas före tvätt av håret, och de bör inte vara mycket smutsiga.
 2. Innan du förbereder den hemlagade läkningskompositionen ska kefir upphettas och vänta tills det kyls helt.
 3. Under användningen av ett sådant hemhjälp måste huvudet hållas varmt. För att göra detta måste du använda en speciell keps, tjock handduk eller en vanlig plastpåse.
 4. Om håret är oljigt behöver kefir få lite fett och om det är torrt - ökat.

Man måste komma ihåg att alla medel, vars huvudkomponent är kefir, kan påverka krullarnas färg om du använder kursen mer än 5 gånger. Kefir-masken för att lätta håret kommer endast att ge resultat på olackade lockar.

Bästa Maskrecept

 1. Kefir blandat med ägg och kakao är en av de mest kända hårmaskorna hemma. Med hjälp kan du enkelt förstärka krullarna och förbättra sitt utseende. För tillverkning av sådana masker behöver 1 msk. l. kakao. Till det lägger 1 äggula och 1/3 kopp kefir. Den beredda blandningen ska likna tjock semolina. Det appliceras på hela längden på locken och försiktigt gnidas i hårbotten och hårrötterna. Håll blandningen i 30 minuter. Hårritualer ska sköljas ordentligt med varmt vatten efter applicering av denna produkt: När det används hett kommer ägget att krulla upp och det blir mycket svårt att rengöra håret från det.
 2. Med bovete. Näringsämnen av färskt kokta spannmål kompletterar perfekt de kefirs fördelaktiga egenskaperna. En handfull färdig bovete blandad med 3 msk. l. kefir. Håll kompositionen på locken, företrädesvis ca 1,5 timmar, så att näringsämnesammansättningen fungerar bättre. Effekten av denna procedur kommer att behaga: håret blir mjukt, starkt, vackert.
 3. Med nässla. Detta är ett mycket effektivt och prisvärt verktyg för hår, vilket kommer att vädja till alla tjejer. Det ska fyllas med 1 kopp kokande vatten 2 msk. l. nässla löv, tätt stäng pan med lock och infusera i 1 timme. När vätskan har svalnat, lägg till 1 kopp kefir till den. Kompositionen framställd enligt detta recept appliceras i 1 timme. Om du använder regeln regelbundet blir krullarna mer hållbara och starka, mjäll försvinner. Den bästa effekten kan erhållas på våren när växten är i en aktiv tillväxt och den har de mest helande ämnena koncentrerad i den. På vintern kan torrbladslöv köpas på något apotek.
 4. Hårmask med jäst och kefir för 4-5 applikationer ger några krullar en märkbar volym. Hon förbereder elementär. Vid 0,5 kopp behöver kefir 1 tsk. vanlig torrjäst och samma mängd socker. Den erhållna kompositionen sattes på ett ångbad och hölls på låg värme till ett rikt skum. Därefter kyles blandningen. Du måste hålla den i 45 minuter, under vilken tid ger jäst dess läkning egenskaper till det maximala. Jästkompositionen tvättas endast av med varmt rinnande vatten.
 5. Med älskling. Denna mask används oftast för att ge krullarna en naturlig glans och återhämtning. Detta recept på hår är väldigt enkelt: till 0,5 kopp yoghurt behöver du lägga 1 msk. l. honung. Denna mask är bra eftersom den passar tjejer med vilken typ av hår som helst. Det enda undantaget är en allergi mot honung. Allergi drabbas av ett sådant medel är kontraindicerat, hårbotten och hårsäckarna kan drabbas mycket. Om du lägger till 1 st. l. ricin eller burdock olja, håret kommer att glädjas med utmärkt hälsa, snabb tillväxt och en härlig naturlig utstrålning. Sådana blandningar bör hållas i ca 30 minuter.

Kefir för hårväxt

För att påskynda tillväxten av lockar hjälper kefir om de används med lättraffinerade oljor. Till exempel kan du blanda en halv kopp kefir med 1 msk. l. druva eller olivolja och 1 äggula. Applicera vätska i hårbotten och håret längs hela längden. Håll lösningen i 1,5 timmar. Kombinationen av kefir och oljor i masker, inkl. viktigt, ger en märkbar effekt. Om sådana hemmedicin används regelbundet, kommer de att hjälpa till att odla långa, friska lock och förhindra alopeci.

Mask för torrt hår

Torrt hår är mer sårbart än andra, det reagerar dåligt på inköpta produkter. Om några dagar blir de oattraktiva om de inte matas med högkvalitativa, fräscha masker. För att förbereda kefirfoder för dem måste du lägga 1 tsk 0,5 kopp kefir. vaselin eller persikolja. Alla komponenter blandas noggrant och den resulterande kompositionen appliceras på håret och hårbotten. Efter 1 timme, tvätta den med varmt vatten och schampo. Ett sådant hemhjälpmedel hjälper till även de torkaste krökarna att mata på näringsämnen och bli av med bräcklighet.

Kefir hemmet är mycket effektiva, billiga och användbara.

De återställer snabbt hårbotten och hårsäckarna, så de är utmärkta för alla typer av hår.

Hårmaskar från kefir, yoghurt, yoghurt

Kefir innehåller kalcium-, protein-, jäst- och mjölkbakterier, vilket gör den oumbärlig i kosmetologin. Därför är dess användning i olika ansikts- och kroppsmaskar en klassiker. Men det kan vara användbart i hårvård. Kefir fuktar, fuktar krullarna, återställer sin struktur, hjälper till att bekämpa deras förlust. Speciellt användbara masker från kefir för behandling av torrt hår. Det bör dock komma ihåg att denna mjölkprodukt kan "tvätta ut" färgpigmentet, så den här masken kanske inte är lämplig för färgat hår. I alla fall rekommenderas det ibland att ersätta kefir med yoghurt eller yoghurt.

Den enklaste kefir-masken görs enkelt: kefir ska appliceras på huvudet, hålles varmt i ungefär en timme och tvätta håret med schampo. Det rekommenderas att använda detta recept efter badet. Med fortsatt användning kommer håret att bli glänsande och lättsamt.

För att förbättra effekten av kefir mask kan du lägga till olika komponenter, såsom torr senap, bakersjäst, olika decoctions av örter, vegetabiliska och eteriska oljor, kycklingägg, honung, olika alkoholiska tinkturer och mycket mer, beroende på det problem som behöver lösas och vilken hårtyp du har.

recept

Kefir med senap

Regelbunden användning av detta recept kommer att eliminera problemet med fett.

Ingredienser: 1 msk. senap, 150 ml kefir, honung, olivolja, några droppar citronolja eller citronsaft.

Det borde ske så här:

 1. Senap löst i yoghurt.
 2. Lägg sedan till honung och olivolja (ungefär i lika stora mängder, men ofta bestämmer tjejerna experimentellt sina idealiska proportioner av ingredienser).
 3. Du kan lägga till några droppar smör eller citronsaft.
 4. Applicera på huvudet, håll varmt i ungefär en timme, tvätta sedan håret med schampo.

Med kefir, ägg och kakao

Man tror att denna mask är effektiv för hårväxt.

Ingredienser: 100 ml kefir, en äggula, 1 tsk. kakao.

 1. I 100 ml kefir tillsätt äggula av ett ägg, blanda noggrant.
 2. En tesked kakao löses upp i ett vattenbad och häll i blandningen.
 3. Stir, applicera sedan på rötterna (inte hela längden) av håret.
 4. Håll värmen i ungefär en halvtimme, tvätta sedan håret med schampo.

Var noga med att läsa artikeln om hårmaskar för sina ägg.

Med yoghurt

I stället för kefir i detta recept kan du använda några mejeriprodukter. För glans och densitet är masken från yoghurt bra.

Ingredienser: 1 protein, ett halvt glas yoghurt.

Hur man lagar och använder:

 1. För att göra det måste du piska en äggvita tills den bildar ett tjockt skum.
 2. Blanda sedan med ett halvt glas sur mjölk.
 3. Efter applicera på huvudet.

Kefir maskerar med henna

Denna blandning kommer att återställa skadat hår. Det rekommenderas inte för blondiner, eftersom henna kan ge en rödaktig nyans till blont hår. Men allt beror på den specifika henna, det händer att färglös henna visar sig vara färglös.

Ingredienser: 100 ml varm kefir, 1 msk. färglös henna.

 1. I 100 ml varm kefir tillsätt 2 matskedar färglös henna.
 2. Låt det sitta i ca 15 minuter, applicera på huvudet.
 3. Efter en halvtimme (eller mer), tvätta håret med schampo.

Med kefir och lökjuice

Effektiv med problemet med håravfall. Det stärker, gör dem glänsande.

Ingredienser: juice av en glödlampa, 100 ml kefir.

För att förbereda behöver du:

 1. Kram saften av en lök och mixa med kefir.
 2. Applicera på rötterna (inte hela längden), håll värmen i ungefär en timme.
 3. Skölj med schampo.
 4. Du kan inte vara rädd för lök lukt, kefir neutraliserar det.

Under videon är det fortfarande mycket användbart, läs till slutet!

Från redaktören

Personligen föredrar jag kefir mask med honung. I allmänhet försöker jag lägga till dessa två ingredienser till nästan alla hemlagade masker. Jag rekommenderar att du uppmärksammar den här fantastiska kombinationen. Generellt, var inte rädd för att experimentera, skapa egna recept.

Glöm inte att dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna till artikeln. Tillsammans hittar vi den kortaste vägen till skönhet.

Varför är det värt att ägna särskild uppmärksamhet åt masker på grundval av jästa mjölkprodukter?

Faktum är att inte bara kefir, men i allmänhet, jästa mjölkprodukter är mycket användbara för att återställa krillens hälsa. Hårmaskor baserade på gräddfil, som perfekt närmar sig fina trådar, är mycket användbara. Kombinationen av gräddfil och kefir hjälper till att hitta ett frostigt och starkt hårhår. Ryazhenka är en utmärkt grund för en mask som gör att du inte bara effektivt kan hantera överdriven håravfall, men också för att öka volymen av ditt hår.

 • Om du vill att ditt hår växer snabbare, blir yoghurt ett oumbärligt verktyg. Det bör emellertid komma ihåg att det bara kommer att hjälpa om du är ägare av normal eller torr typ.
 • Alla tjejer, som ofta använder stylingprodukter, bör regelbundet använda mjölkbaserade masker som hjälper till att hålla håret tjockt och starkt.
 • Kombinationen av stallost och honung är en utmärkt grund för en mask som optimalt ger näring inte bara håret utan även hårbotten.
 • Masker baserade på naturlig yoghurt utan tillsatser hjälper till att återställa hårets naturliga glans och friska utseende.
 • En annan viktig ingrediens för masker för att säkerställa hårets hälsa är mjölksvamp som effektivt löser problemen i samband med mjäll, skallighet, överdriven fraglighet.

I allmänhet är det värt att notera att masker baserade på fermenterade mjölkprodukter bör användas av ägare av torrt och normalt hår, eftersom ägarna av feta problem bara kan bli värre.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

Kefir Hair Masks

Känd kefir idag spred sig i stor utsträckning först i början av tjugonde århundradet, då det var möjligt att ta reda på hemligheten av dess förberedelse från kaukasiska ostmakare. Innan det kefir starter och hemligheten av dess förberedelse var försiktigt gömd och skickad ner från generation till generation.

Få kefir av fermenterad mjölk och alkoholjäsning med kefir-svampar (symbios av cirka två dussin typer av mikroorganismer) från hel eller skummjölks mjölk. Drycken skiljer sig från andra fermenterade produkter, och har tre klassificeringar av "mognad" - en en-dag, två dagar och tre dagar, vilket gör det annorlunda surhet, graden av ackumulering av alkohol och koldioxid, såväl som graden av svallning av proteinerna.

Förutom de helande egenskaperna har kefir också utmärkta terapeutiska och kosmetiska indikatorer och är ett utmärkt verktyg, inte bara för intag, men också för att förbättra tillståndet hos huden och håret.

Vad är kefir för hår som är användbart?

Inte en kosmetisk produkt för en butik kan jämföras med kefir, eftersom mikrofonen av kefir svamp har hittills inte kunnat återskapa konstgjort. Detta är unikt i denna dryck, och samtidigt dess inverkan på håret.

Kefir har många fördelar för våra lockar:

 • Var försiktig med oljigt hår, och ju lägre fettinnehållet i drycken är, desto längre strängar kommer att förbli rena, och organiska syror som utgör kefir är ansvariga för detta.
 • Näring och hydratisering av torrt hår, eftersom kalium i kefir normaliserar vattenbalansen och behåller fukt i hud och hårceller.
 • Skydd mot alla slags påfrestningar - ultraviolett, frost, snö, vind, blåstorkning, färgning, vinkning: kuvert hår med den tunnaste filmen, kefir skyddar dem mot brott och splittring.
 • Stimulering av tillväxt - beror på nikotinsyra, niacin och vitaminer som förhindrar för tidig celldöd, accelererar hårväxten och hindrar även utseendet på tidigt grått hår.
 • Förstärkning av hårsäckar och stoppa håravfall - beror på förbättrad blodcirkulation i hårbotten (att få hårsäckar av väsentliga näringsämnen, syre och spårämnen) som ger ett ämne som kolin och jod stärker hårsäckarna och därigenom förhindrar håravfall.
 • Skällfri - tack vare vitamin B12.
 • Restaurering av hårstrukturen: splittrade ändar och bräcklighet uppstår på grund av H-vitamin (B7 eller biotin) som "tätar" de splittrade ändarna och stärker håret själv längs hela längden.
 • Ökningen i volym, densitet och glans - drömmen till varje kvinna - beror på ökningen i hårets hållfasthet och tjocklek vilket gör den mer elastisk, elastisk (på grund av kalcium) och fosfor som omsluter håren med en hållbar och tunnaste film vilket skapar effekten skina.

Alla dessa användbara egenskaper hos kefir, du kan prova på ditt eget hår, köpa en drink på en vanlig mataffär.

Hur man förbereder och applicerar en mask för hår på grundval av kefir?

För att få maximal effekt från den hemgjorda kefirmasken måste du följa vissa regler:

1. Beredning:

 • För torrt hår använd kefir 3,2% eller 6% fett; för fett - 1% eller fettfri; i andra fall är kefir lämplig för 2,5% fett. Den bästa effekten kommer från hemgjord kefir beredd på hel eller skummad (skummad) mjölk.
 • Den bästa effekten kommer att göras av den mask som bereds på kefir uppvärmd med hjälp av ett vattenbad.
 • Välj en mask beroende på vilket problem du vill lösa och följ anvisningarna för dess förberedelse och användning, eftersom beroende på problemet måste du gnugga masken i rötterna, dra ihop tipsen med den eller fördela blandningen över hela längden av strängarna.
 • Var uppmärksam på kefirs hållbarhet, och om hållbarheten är längre än 10 dagar, är det troligt att konserveringsmedel används i produktionen, vilket innebär att det inte kommer någon nytta av en sådan produkt.

2. Ansökan:

 • Om du applicerar en mask av ditt val för första gången ska du göra ett allergitest innan du applicerar blandningen på huvudet - se till att din hud och hår svarar väl på kefir och andra ingredienser som utgör den. För att göra detta, applicera en liten mängd av den beredda blandningen på huden bakom örat och en liten strand: om efter 15-20 minuter inga tecken på allergisk reaktion uppträder på huden, kan du säkert använda en mask.
 • Använd inte masker för färgat hår: kefir lyser inte bara hårets naturliga ton, utan tvättar också bort färgen från dem, så kefir kan användas för att lätta istället för aggressiva färgämnen.
 • Masker appliceras på otvättade, något fuktiga strängar.
 • Efter applicering av masken är huvudet täckt med duschlock eller polyeten, och toppen är insvept med en terryhandduk (varm scarf eller halsduk) för att skapa en termisk effekt.
 • I avsaknad av aggressiva komponenter i masken (lök, senap, citron, brandy) kan masken hållas i upp till 2 timmar; om några, 30 minuter.
 • Tvätta kefirmaskerna med varmt rinnande vatten med tillsats av ett mildt schampo.
 • Användningsfrekvensen för kefirmasker - 1 gång om 5 dagar består hela kursen av 10 procedurer.

Tidsprövade recept

Kefir är självklart ett bra kosmetiskt och terapeutiskt medel, men dess effekt kommer att stärkas många gånger om drycken blandas med ytterligare två eller tre aktiva ingredienser som motsvarar hårets problem.

Så, välj, gör, ansök och beundra kraften hos naturliga ämnen:

1. Masker för att påskynda hårväxten (appliceras på rötterna för att förbättra blodcirkulationen i hårbotten och samtidigt uppmuntra hårrötterna). I kefir lägg till:

 • avkok av örter (nässla, humle, kalendula, kamille, salvia, kullarrot),
 • produkter (kanel, senap, peppar tinktur, brandy, vodka),
 • olja (castor, burdock, linfrö, kokosnöt),
 • eterisk olja (mandarin, kanel, ylang-ylang, cederträ, beat).

2. Masker för håravfall (gnidas i hårbotten och hårrötterna för att garantera näring av hårsäckarna). Kefir själv är inte dåligt att klara av en sådan uppgift, men dess åtgärd kommer att öka om vi lägger till det:

 • örter (burdock rot, lövblad, calamus),
 • produkter (honung, jäst, lökjuice),
 • oljor (castor, burdock, vetegroddar, olivolja, cederträ, St. John's wort),
 • eterisk olja (mint, lavendel, koriander, tea tree, calamus, baya, tall, rosmarin, ylang-ylang).

3. Masker för att dela upp håret (används för att ofta splittra ändar, börja behandlingen efter att ha trimmat tipsen, lägger masken på spetsarna). Masker tillåter mindre tillgång till sax, om du lägger till kefir:

 • avkok av örter (kamomill, mint, Johannesört, havtorn, nässla, kuller, vinrör, björk),
 • produkter (jäst, honung, brandy, persikulosa),
 • olja (burk, olivolja, mandel, kokosnöt, linfrö, persika, castor, jojoba, avokado),
 • eterisk olja (lavendel, kamille, apelsin, mandarin, sandelträ, rosenträ).

4. Masker för oljigt hår (gnidde i hårrötterna och fördelade över hela längden, med skum eller kefir med 1% fett). Till kefir lägg till:

 • ört avkänning (burdock, söt flagg, salvia, kamille, växtät, nässla, timjan, kalendula, mynta, lövblad, vinrör, ekbark, Johannesört).
 • produkter (senap, citron, äggvita, brandy, potatis, bröd),
 • olja (mandel, linfrö, olivolja, avokado, sesam, pumpa, druvfrö, japansk kamomill),
 • eterisk olja (burdock, basilika, cypress, enbär, eukalyptus, citron, pelargon, mint, apelsin, ros, salvia, rosmarin, bergamot).

5. Masker för torrt hår (applicerat på rötterna och på håret själv, den fattig kefir används 6% eller minst 3,2%). För att hjälpa kefir lägg till ett par fuktgivande ingredienser:

 • ört avkok (nässla, coltsfoot, linden, björk, timjan, humle kottar),
 • produkter (honung, äggulor, majonnäs, glycerin, öl),
 • olja (burk, kokosnöt, jojoba, macadamia),
 • essentiell olja (lavendel, mandarin, rökelse, ylang-ylang, sandelträ, palmarosa, myrra, kamomill, rosenträ).

6. Mask för lättnad (resultatet kan erhållas även på mörkt hår, om masken är jämnt fördelad över hela längden eller på separata strängar). Kefir kan själv tända håret en halvton och i några sessioner kan du uppnå en ganska märkbar effekt. Effekten av en sådan mask kan accelereras om du lägger till ett par mer ljusande ingredienser till kefir (blondiner och brunhårig - äggula, citron- och lökjuice och brunetter och brunhåriga kvinnor - citron, kanel eller rabarber). Denna mask ska göras på en ledig dag, eftersom förfarandet tar cirka 8 timmar. För masken, ta 50 ml kefir, ägg, 2 msk. cognac, 1 tsk shampoo och juice av halvt citron - mixa väl, applicera jämnt på hårbotten (det är valfritt att applicera på rötterna, som masken verkar på hårstrukturen i sig), sätt på ett lock eller en cellofan halsduk, värm huvudet med en handduk eller näsduk. Efter 8 timmar, tvätta av masken med rinnande vatten och applicera en balsam.

Om du aldrig har gjort kefir masker för hår hemma, och att den första erfarenheten inte misslyckades, blanda inte dina befintliga ingredienser "för ögat". För att komma igång, bestämma vilken typ av hårproblem du vill eliminera, välj sedan receptet som passar dig och följ receptet och varaktigheten av proceduren som anges i den. Glöm inte samtidigt att masken, efter applicering på huvudet, måste vara täckt med polyeten och insvept.

Kefir Mask Recept

Vi erbjuder även några enkla effektiva kefir-masker:

 • för torrt hår: 3 msk. kefir + 1 äggula + 1 msk. oljor (castor, burdock eller oliv) - blanda, applicera i 1 timme, skölj med schampo. Behandlingsförloppet är 16 procedurer - 1 gång om 5 dagar.
 • för alla hårtyper: 2 msk. kefir + 200 ml mjölk (koka upp och låt svalna) - blanda, sätt i rena våta lås i 30 minuter, skölj med rinnande vatten.
 • för fettigt hår: 150 ml kefir + 1 äggula + 2 tsk. senapspulver + 1 tsk honung + 1 tsk burdock (eller mandel) oljor + 3 droppar citron (eller rosmarin) eterisk olja - blanda, applicera på huvudet, tvätta av med schampo efter 30 minuter.
 • För oljigt och normalt hår: 100 ml kefir + 1 msk. blå lera - blanda, gnida i hårbotten och lämna i 30 minuter, skölj med rinnande vatten med schampo.
 • för hårtillväxt: 1 kopp kefir + juice 1 lök + om så önskas kan du lägga till 1 äggula eller 1 tsk. burdock olja - blanda, applicera på huvudet, varma, tvätta av med schampo efter 1 timme.
 • även för hårväxt: 3 msk. kefir 1 msk ricinolja (burdock, oliv eller smör) - blanda, sätt på rötterna och längs hela längden av trådarna, lämna i 30 minuter, skölj med schampo.
 • stimulera hårväxten: 20 g färsk jäst + 100 ml kefir - låt den stå i 30-40 minuter, lägg sedan 1 tsk. honung - blanda, applicera på hårbotten, gnugga in i rötterna och låt i 30 minuter. Tvätta av med schampo i rinnande vatten. Behandlingsförloppet är 10 dagar i rad. 2-3 kurser per år.
 • mjäll: ¼ kopp kokande vatten häll och gör en infusion av 2 tsk. burdock rot eller nässla löv, tillsätt ¼ kopp kefir till den resulterande infusionen - mixa, lägg en mask på huvudet och lämna i 1 timme, skölj med schampo.
 • mjäll med bröd: 100 ml kefir + en liten bit svart bröd smuligt krossad i en crumb + 1 msk. solrosolja - blanda, låt stå 5-10 minuter, applicera på huvudet i 20 minuter, skölj med rinnande vatten med schampo.
 • mot håravfall: Lös upp 15 g jäst i 50 ml varmt vatten och låt det brygga i 15 minuter + 1 kopp kefir - blanda, sätt på hår, gnid i rötter, låt i 30 minuter skölja med rinnande vatten och schampo.
 • med intensiv håravfall: 50 ml kefir + 15 ml honung + 1 äggblandning, applicera i 30 minuter, skölj med kallt vatten.
 • från tipsbit: 3 msk. fet yoghurt + 1 äggula + 1 msk. honung - blanda, applicera på rötterna och hela längden på håret, varma och låt i 1 timme, periodiskt uppvärmd med hårtork, tvätta av med varmt rinnande vatten.
 • l för att stärka, accelerera hårväxt och mjäll: 2 msk. hennapulver (för blondiner av färglös henna) + 100 ml kefir - blanda, låt stå i 15 minuter och applicera på huvudet i 30-40 minuter, skölj med rinnande vatten med schampo.
 • för närande hår och hälsosam glans: 100 ml kefir + 1 ägg slagen + 15 g kakaopulver - blanda, applicera på huvudet, lämna i 30-40 minuter, skölj med rinnande vatten. Upprepa proceduren 2 gånger i månaden.
 • för näring och förtydligande: äggula + 50 ml färskpressad citronsaft + 20 ml olivolja + 100 ml varm kefirblandning, applicera på håret i minst 30 minuter, men maximalt efter en timme skölj med rinnande vatten med schampo.

För att skydda håret från de skadliga effekterna av miljön, stimulera tillväxten, stärka och ge en vacker hälsosam glans, är det inte nödvändigt att köpa dyra produkter i butiker eller gå till skönhetssalonger där sådana förfaranden är tio gånger dyrare. Allt detta kan göras hemma med hjälp av en vän av oss kefir, som säljs i någon mataffär.

Gör kefir hårmask, och du kommer bli positivt överraskad av effekten som erhållits.

Vad är den bästa kefir hårmasken: recensioner från fotot före och efter, recept, instruktioner

Kefirs fördelaktiga egenskaper - en symbios av protein och kalcium, som försiktigt påverkar hårets struktur, återställer dem.

Speciellt användbar kefir för torra och benägna att sköra krullor på grund av dess egenskaper, de kommer att bli mer hydratiserade, mjukade och förlustprocessen kommer att minska.

Vi rekommenderar att kefir masker till ägare av torrt hår - det här är förmodligen det enklaste och mest prisvärda verktyget.

Låt oss se vilken typ av yoghurt vi behöver? Vad mer är det nödvändigt att tillsätta ingredienser till maskerna från kefir? Hur man lagar mat

Vad ska du välja?

För att maximera effektiviteten hos masken och hjälpa ditt hår, rekommenderar vi att du väljer en "hemlagad" kefir.

 • köpt från mormödrar eller bönder, kefir från hemlagad mjölk;
 • Hemgjord kefir från högkvalitativ mjölk (bara kolla in det, titta bara på den färdiga kefiren i burken om den är tät och inte tillräckligt flytande - det här är utmärkt);
 • butik kefir från 2,5 -3,2% fett;
 • kefir med 1% fett, om inget annat.

Naturligtvis är listan byggd från den mest användbara till ett minimum. Tillgängligheten av hemlagad mjölk i staden är endast möjlig genom en kampanj till marknaden. Vi rekommenderar att du köper mjölk med 2,5% fetthalt och gör kefir på egen hand och använd det för masker.

Den bästa versionen av kefir kommer att vara:

Hur man gör sådana kefir?

 1. Köp mjölk i affären 2,5% fett.
 2. Häll i en kruka och lämna på bordet eller på någon annan varm plats, men inte i solen.
 3. Efter 24-48 timmar är kefir redo. Kan förvaras i kylskåp.

2 sätt att laga kefir

För framställning av kefir behöver: mjölk, surdeg eller kefir kokta på surdeg från kefir svampar.

 1. Koka mjölken, svalna till rumstemperatur.
 2. Ta bort skummet.
 3. Häll 100 ml kefir eller jäst på 900 ml mjölk, blanda och värm till 37 ° C.
 4. Lämna över natten på en varm plats i en liter burk. Samtidigt är burken insvept i en filt.
  Använd kokad kefir som startbiljett kan vara 9 gånger.

Användbar video, hur man lagar kefir hemma:

Vilken kefir hårmask är än användbar?

Huvuddelen av kefir:

 1. Den omsluter och skyddar mot miljöens skadliga effekter.
 2. Stärker hårsäcken.
 3. För torra använder vi kefir från 2,5 - 3,2% fett, för fett 1% eller fettfri.
 4. Lätt förtydligande.
 5. Glitter och flytande effekt på grund av hydratisering och näring.
 6. Curls blir som ett vattenfall, lätt spridda, kammade som efter en dyr balsam.

Användbar video om fördelarna med kefir och den enklaste användningen av masken:

Därför, om du bara färgade ditt hår mörkt, rekommenderar vi att du väljer en mask med kakao, för att inte skölja bort färgen.

Hur håller du kefir länge?

Förvara i ett kylskåp i en burk med en plastlock som är stängd, men efter 2-3 veckor kommer det att finnas en obehaglig lukt som senare kommer att vara på ditt hår. Därför rekommenderar vi att vi nekar långtidslagring och begränsar till 1-2 veckor.

Hur mycket kefir behövs för en mask?

Beror på längden, tjockleken på ditt hår och ytterligare ingredienser.

För medelstora krullar, använd 100-400 ml kefir, förbered yoghurt från resten av mängden eller drick kefir själv.

 1. Sedan förbereda allt för beredning och applicering av masken.
 2. Ingredienser för blandning.
 3. Placera ett tomt handfat eller en skål i badrummet eller applicera med en pensel framför spegeln, beroende på komfort och bekvämlighet för dig.
 4. För första gången försöker du använda en borste för färgning framför spegeln, försiktigt applicera den på rötterna, och doppa sedan krullarna i massa och vrid.

Vad är nödvändigt för att applicera en mask?

 1. Kokad mask.
 2. Behöver inte kläder och någonting för att pakka nacken, om det kommer att flöda.
 3. Cap eller klämfilm för inslagning.
 4. Pensel för färgning.
 5. Termisk keps eller handduk.
 6. Spegeln.
 7. Tidningar eller film för att inte fläcka golvet.

Någon, utom kakao mask.

Hur man ansöker kefir masker?

Vi applicerar kefir på hår i 2 steg: 1 rötter och 2-ändar.

Temperaturen på kefir från 30-37 eller rumstemperatur, för att inte få ett kallt huvud.

Applicera på ren eller smutsig, det finns 2 rekommendationer.

Stötare av långa masker på håret säger att det är bättre att tvätta dem, så smuts, damm och andra faror kommer inte att absorberas i huden tillsammans med masken. En shampoo flush negerar hela effekten av masken.

Långhåriga älskare att inte komplicera livet, tror att allt kommer att bli bra ändå. Och tvätta huvudet 2 gånger om dagen är inte heller mycket användbart.

Välj rätt alternativ för dig.

Steg för steg rekommendationer efter applicering av masken på håret

 1. När håret är blötläggt med en mask, tryck lite ut för att bli av med överskottsvätska.
 2. För den långa rekommenderade att muffla bulle eller skal.
 3. Täck därefter med klämfilm närmare det occipitala området så att locket håller och faller inte.
 4. Från ovan vi värmer med en handduk i 1 timme eller mindre, men bättre längre för kontakten av masken och håret.

Vi tvättar bort efter att ha smittat hår

Tvätta av med schampo, om håret inte har förtvättats, använd omedelbart balsam eller sköljning med en infusion av örter eller med ättika, citronsaft.

Tvätta av rent hår

För bättre tvättbarhet, droppa saften av en halv citron i vatten eller 1 hl. ättika för 3-5 liter vatten. Urter avkok är också lämpliga.

Vad är viktigt att komma ihåg om att göra masker?

 1. Vegetabiliska oljor förlorar sina fördelaktiga egenskaper när de upphettas, så det är logiskt att lägga dem sist om masken kommer att värmebehandlas.
 2. Dålig "värme" tolererar kefir och ägg, de rullar eller lagar mat. Därför värm i ett vattenbad om nödvändigt, gradvis, utan abrupta övergångar till kokning.
 3. Vissa ingredienser i masker tolererar inte lång kontakt: med ljus, luft, järnobjekt.

  Till exempel vitaminer.

Därför bör du läsa recepten av masker, var uppmärksamma på temperaturregimen, varaktigheten för lagringen och komponenternas kompatibilitet, vad ska man röra om i och i vilken behållare.

 • Förkasta tanken att hälla alla vitaminer eller oljor i en mask på en gång för bästa effekten, det kan vara omvändt.
 • Låt oss analysera sammansättningen och ingredienserna i masker för hår som är gjorda av kefir eller yoghurt.

  Universal kefir mask från Olga Seymour

  Denna mask är 3 i 1, i vilket skede du kan sluta till den färdiga kompositionen kommer att tillsättas mer ingredienser.

  1. Vi använder endast kefir. Applicera det på håret med en hatt och en handduk, håll på dem i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.
  2. Kefir + 1 tsk Kanel för känslig hud (utspädd med varmt vatten bara så att det sprids), för tjock tar vi 2 tsk.

  Gnid in i rötterna och håll från 30 minuter till 2-3 timmar.

 • Kefir, älskling, värm lite i ett vattenbad, 1 tsk drottning, 1 tesked. kardemumma, 1 tsk kryddnejlika, 1 tsk ingefärapulver, 1 tsk rödpeppar, 1 msk. olivolja och burdockolja, 1 tsk. konjak.
 • Välja kardemumma, nötkött och slipa dem eller slipa i en kaffekvarn. Om du har olja, ta sedan 3-4 droppar.

  Cognac och peppar är en version av masken för mycket tjock hårbotten, för känsligt är det bättre att inte lägga till brandy.
  Alla blandas och kombineras med 1 äggula.

  Blanda utan klumpar, tillsätt till kefir med kanel och applicera ka till hårbotten och försiktigt massera rörelser. Ändarna är också önskvärda att hantera.

  Håll denna mask så länge du kan tåla från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta av med schampo eller läsk 1 msk. på en kopp varmt kokt vatten.

  Vi gör det en gång i veckan i 2-3 månader om du har hår som faller ut eller det finns baldingområden.

  Video om att göra masker från kefir för hår hemma:

  Denna mask hjälper till att växa snabbt, vilket gör dem tjockare, starkare, mer voluminösa och glänsande.

  Det beror på masken, om den innehåller oljor och syftet med att intensivt närma håret, då är det möjligt.

  Även om ingen mask i sitt recept föreskriver inte att lämna mer än 3-4 timmar. Detta beror på maskens fluiditet, sängen blir smutsig, så begränsa kontakttiden för masken och dina lockar.

  Receptmask för fet hår från kefir

  Nödvändigt för masken: 150 ml kefir, torr senap, 1 msk matta, 1 tsk. mandelolja, äggula, honung ca 1 tsk, eterisk olja, vi rekommenderar att du väljer några droppar (rosmarin, citron, etc.).

  Blanda noga tills det är smidigt och applicera massan på håret. Maskens kontakttid och krullarna i minst 30 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten med hjälp av schampo.

  Mask för hårväxt med kefir och lök

  Förbereder maskins komponenter. För att göra detta, använd vitlök eller rivare för att hugga löken, vika det i ett bandage i 2 lager och pressa saften.

  Blanda juice med 1 kopp - 200 gram kefir. Om så önskas, tillsätt blandningen äggulan av ett ägg och en burkolja -1 tsk.

  Sedan applicerar vi en mask på håret med en pensel på rötterna och fuktar spetsarna, för långa, rekommenderar vi att du dyker in i blandningen och vrider den över ett handfat eller bad.

  Vi lägger de fuktiga locken i en bulle eller ett skal och lägger på en värmekorka i 60 minuter.

  Tvätta sedan av med schampo med varmt vatten på vanligt sätt.

  För de som är oroliga för att lukten av lök kommer att förbli i chocken, vill vi försäkra, det kommer inte att finnas någon obehaglig arom, eftersom kefir neutraliserar det.

  Hårmask från kefir och ägg

  Förbered masken för en sådan komposition: 0,5 kopp yoghurt, äggula 1 st, 1 tsk. ricinolja. Blanda noggrant alla ingredienserna i masken.

  Hemlighet: Vi rekommenderar att du slår ägget separat med en gaffel och lägger bara till de andra komponenterna.

  Applicera masken med en pensel eller över bäckenhänderna, sprida blandningen genom håret. Värm den applicerade kompositionen med en hatt eller en varm handduk. Den rekommenderade kontakttiden är minst 60 minuter.

  Nässla och burdock hårmask

  Få kullrot eller torkade nässla löv på ett apotek. Hur man brygger anges på själva förpackningen.

  För matlagning kan du använda skördad personligen och nässlor och burdock, följ bara insamlingstiden och lagringsreglerna.

  Förbered ett avkok av högst 1 kopp, 100 ml räcker för en mask. Till den färdiga buljongen lägger till samma kefir.

  Applicera den resulterande kompositionen på ditt hår och slappna av eller titta på en film i 1 timme.

  Denna enkla komposition har en fördelaktig effekt på hårbotten och hjälper till att eliminera mjäll och accelererar hårväxten väl.

  Universell mask för hår på rötterna (ren)

  Mask av kefir och smör för tillväxt och volym

  Ingredienser: 3 msk. kefir, 1 msk. smör.

  Värm olja i ett vattenbad, 1 msk. och lägg till varm kefir.

  Applicera på rötterna och rester av hela längden, gömmer vi håret under locket i 30 minuter.

  För att eliminera den obehagliga doften av kefir, tillsätt ett par droppar essentiell olja till masken, som du vill, om den inte var hemma, skölj håret efter tvättning med ättika 1 keps per 1 liter vatten.

  Tvätta av med varmt vatten med shampoo och balsam.

  Videoberedning och applikation, samt granskning:

  En ansökan om sådana masker räcker inte, så vi rekommenderar att du gör det regelbundet i 1-2 månader.

  Kefir maskerar mot håravfall

  Maskinsammansättningen: kefir, bryggerjäst, eteriska oljor, senapspulver.

  För att göra kefirmasker effektivare, lägg till en av följande komponenter: äggula, senap, honung, burdockolja, peppartinktur, lökjuice, brandy, avkok av örter etc.

  Använd och känt gift: burdock, nässla, ek, kamille.

  Oljor är väl beprövade i kampen mot förlust är: kardborre, linfrö, oliv och mandel.

  Eteriska oljor är här för att eliminera obehaglig lukt från hår.

  Kefir mask med senap och vitaminer i ampullerna A och E

  Masken närmar och värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen. Håret är mättat med fukt och växer bättre, får täthet och hälsosamt utseende.

  Ingredienser: 0,5 kopp yoghurt, 2 msk. senap, 1 tsk E och A. Om du bara har torr senap rekommenderar vi att du löser upp det i 2 msk. vatten.

  Steg för steg förberedelser för maskberedning:
  Blanda första senap med vitaminer, lägg sedan till kefir. Vi gnuggar masken i hårbotten och fördelar den över hela längden av håret, lindar med matfilm eller lägger på påsen, värm den med en handduk ovanifrån.

  Video på matlagning kefir mask och recept

  Maske av kefir och henna för hår: förbättrar hårväxt och hjälp från håravfall

  Ingredienser: färglös henna - 1 paket, kefir - 1 msk. och ricinolja -1 tsk, vatten är varmt.

  1. Häll 1 påse Henna i glas och fyll det med varmt vatten, bättre än 70-80 grader, kokande vatten fungerar inte.
  2. Rör väl och vänta tills hennaen svalnar något.
  3. Lägg sedan till 1 matsked kefir och 1 tesked ricinolja, blanda allt.
  4. Applicera Masochka på hårrötterna, gnugga väl och fördela sedan längs hela längden.
  5. Vi blir till en bulle eller skal, lägg på en hatt, linda den i en handduk och låt den fungera i 40-45 minuter.
  6. Tvätta av med shampoo och varmt rinnande vatten.

  Videon hjälper till att förbereda, tillämpa och lära om fördelarna med denna mask:

  Mask på kefir, svartbröd och ricinolja

  Recept: 1 påse yoghurt (500 ml), 1 msk. l. ricinolja, rågbröd (Borodino, skära en skorpa av den och skära 3 skivor 1 cm tjock, smula i en skål i små bitar).
  Det rekommenderas att göra en kurs på 1-1,5 månader före varje shampooing.

 • Vi tar 300 ml kefir och blandar med smulat bröd. Blanda bitarna i kefir med din hand och fingrar.
 • Låt blandningen suga i 20-25 minuter.
 • Tillsätt 1 msk. ricinolja. Blanda alla tills det är smidigt.
 • Applicera över badet eller bassängen, böj håret framåt. Förflyttning från örat delar vi ytterligare håret i partiklar, behandlar rötterna.

  Vi täcker med händer eller en pensel för att färga utifrån och från insidan till det andra örat.

  Var noga med att applicera efter att ha spridit rötterna på hela längden av håret. Se till att ditt hår är helt friskt, ta ett par minuter åt ändarna.

  Händerna spred sig över hela håret.

 • Vi samlar i en hög gäng, sedan lägger vi på en hatt eller ett paket, vi sätter ihop med en handduk.
 • Håll masken i 2-2.5 timmar, tvätta av med varmt vatten med schampo.
 • Videon hjälper dig att förbereda en mask från första gången och applicera den på ditt hår.

  Kefir hårmask: ett recept på torrt

  Speciellt bra kefir för torra lockar, det hjälper till att klara av problemet med förlust, för ger näring av lökarna, återställer strukturen och eliminerar sårbarhet, vilket gör dem mer lysande.

  För att förbereda masken tar vi kefir från 2,5% fett, med stark torrhet, vi väljer hemlagad eller 3,2% - detta kommer att göra det möjligt att närma håret mer rikligt och återfuktas.

  För fett vid rötterna och torra i ändarna är det också lämpligt, lämna bara rotzonen utan applicering.

  Kock- och ricinolja är trolloljor som eliminerar torrhet och tvärsnitt i ändarna, så de kommer också att finnas i vår mask.

  Ingredienser: 3 msk. Kefir (60 gr.), 1 msk. burdock olja, 1 msk. ricinolja, äggula.

  Blanda alla ingredienser som börjar med ägget och yoghurten och sedan introducera oljan.

  Denna mask är en riktig frälsning för långt hår, för återställer strukturen, som visar sig perfekt när man löser problemet med torra ändar, vilket är bekant för alla långhåriga.

  Applicera på huvudet, på något sätt, sätt sedan på en plastlock eller plastpåse och håll i en timme.

  En detaljerad video hjälper dig att förbereda en mask för torrt hår och applicera på ditt hår.

  Mask med kakao och kefir

  Ingredienser: 100 gr. Kefir, 3st.l. kakao.

  Blanda till en jämn konsistens, så att det inte finns några svarta prickar - det här är inte upplöst kakao.

  Förutom de magiska egenskaperna hos kefir och kakao har denna mask ett chokladarom som ditt hår kommer att förvärva.

  Efter appliceringen, sätt på ett duschlock eller p / / paket och håll i en timme.

  Detaljerad video hur man förbereder en mask för kefir och kakaohår:

  Jag har långt hår, men på grund av en stor viktminskning började mitt hår falla ut och tråkigt. Jag inkluderade kefir och kakao masker i mina vecko rutiner, och i kosten lade jag till solrosfrön och linfrö. Hårets tillstånd har förbättrats avsevärt. Jag rekommenderar den här Masochka som en magisk en för tarnished eller splittrat hår, det närmar och återupplivar dem, och glansen glädjer ögat.

  Mask för hårvolym med kefir och kakao

  Ingredienser: 0,5 st. kefir, 1 äggula, 1 tsk kakao.

  Denna mask är lämplig för vilken typ av hår som helst. Kefir förvärms till en behaglig hudtemperatur.

  Blanda i en separat glasskål äggula och kefir, häll sedan kakao. Applicera håret på rötterna, sedan över hela längden.

  Efter att masken har torkat den ungefär 10-15 minuter (beroende på längd och tjocklek), upprepa applikationen 2 flera gånger.

  Masken visar sig vara flytande, så lägg på onödiga kläder eller använd en kappa för färgning. Vi håller det bara 3 gånger i 15 minuter, totalt ska masken vara från 60 till 12 minuter, så det rekommenderas att göra det när du har tillräckligt med tid.

  Video om korrekt beredning av masken och applikationen med steg-för-steg-instruktioner:

  Kefir hårmask: recensioner från bilden före och efter (video) från Olga Sumska

  Ingredienser: varm kefir, ärtmjöl, råg, vitamin E.

  Maskrecept: i den uppvärmda kefiren lägger vi till alla ingredienser noggrant omröring.

  Den färdiga lösningen appliceras på huvudets rötter och sprids sedan över hela längden.

  En duschlock eller plastpåse, uppvärmd med handduk.

  Det rekommenderas att hålla på håret 2 timmar, men om du inte har dem, kommer 15 minuter att vara tillräckligt.

  För terapeutisk och återställande effekt, applicera 2 gånger i veckan i 1-2 månader.

  Om du inte har hittat råg eller ärtmjöl, slipa sedan ärterna i en kaffekvarn och sätt tillbaka rågmjölet med rågbröd.

  Video om förberedelsen av att applicera en magisk proteinmask:

  Materiell effekt på håret, även efter en enda applikation. De blir spridda, de blir voluminösa, och jag vill bara gräva i dem, strömmar genom mina fingrar som vatten. De blir mjuka och väl kammade.

  Nu vet du alla om kefir masker, det är dags att träna och uppleva de helande och magiska effekterna. Vi önskar att ditt hår ska förbli långt, tjockt, silkeslen och vackert!  Nästa Artikel
  Hair curlers