Ägghårsmaskar: Topp 12 bästa äggmaskar och recensioner!


Kycklingägg är ett lagerhus med många essentiella aminosyror, spårämnen av vitaminer. Därför ingår det i kosten hos människor i alla åldrar. Men förutom användningen av ägg inom deras användning och hela komplexet av vitaminer och mineraler bör användas i masker för hår. De producerar en förebyggande och botande effekt. Dessutom lagar de bara hemma med egna händer. Fettsyror i kycklingblomma, koppar, svavel, järn, xantofyll karoten kan magiskt omvandla hår, förbättra deras struktur, öka tillväxten. Vitaminer A, E, D skyddar hår från skadliga effekter av ultravioletta strålar, föroreningar och klorföreningar.

Användbara egenskaper hos äggmasker

De positiva effekterna av ägg har länge märkts av våra avlägsna förfäder. I de dagar då schampon och hårbalsam inte existerade använde man olika naturprodukter som örter, honung och ägg för att tvätta håret. Blanda dem, de fick en sorts äggschampo. Och skönhetens hår var starkt och friskt. Recept masker lämnas ner från generation till generation.

Äggen är en form av organismernas embryo, vilket är anledningen till att det innehåller alla de mest nödvändiga ämnena som helt säkerställer den normala tillväxten av ett nytt liv. Denna fördel bör användas för att behandla hår, inklusive ägg i olika masker. Människor som regelbundet äter ägg kan skryta med friskt och silkesigt hår, de har sällan mjäll och brist.

Utan en sådan värdefull komponent som ett ägg kan inte göra i kampen för attraktivt hår. För att uppnå störst effekt blandas ägget med andra ingredienser som är användbara för hårväxt. Den största styrkan finns i äggulan, det finns lecitin, protein, aminosyror, mineralsalter, vitaminer (D, B, B2, A). Tack vare dessa viktiga komponenter i masken som innehåller ägg har en positiv effekt på förnyelsen och tillväxten av hårsäckar. Men även för friskt hår kommer sådana masker eller äggschampo inte att vara överflödig.

För det mesta i masker för hår från ägg använder du äggulan, som det skumar perfekt, rensar och skyddar håret, förhindrar skador, håravfall, ökar tillväxten, ger silke. Protein används också främst i masker för fet hår, eftersom det har en torkningseffekt.

Subtiliteter som lagar äggmasker

Att göra en mask på grundval av ägg hemma med egna händer är inte ett knepigt företag, men det har också sina egna nyanser. Vid ansökan måste du följa vissa regler:

 1. Ägg för masker ska vara vid rumstemperatur.
 2. Äggmask för hår appliceras uteslutande på torrt hår.
 3. Alla komponenter ska krossas noggrant och piskas för att erhålla en homogen massa. Efter det kommer masken vara mycket lättare att absorbera och bidra till att uppnå maximal effekt.
 4. Tvätta masken med kallt vatten, annars kan man, när man använder varmt vatten, koagulerar äggulan och proteinet, det är mycket svårt att tvätta av masken. Många flingor bildar på håret som är svåra att kamma eller tvätta bort.
 5. Håll äggmasken i högst 10-15 minuter. Den här tiden kommer att räcka för att ingredienserna tränger igenom håret och hårbotten.
 6. För att förbättra effekten av maskerna, bör du tvätta huvudet med äggula i stället för vanlig schampo. Detta äggschampo rensar helt håret, närmar dem, förhindrar mjäll.

Topp 12 bästa äggmasker

Det finns ett stort antal hårmaskar från ägg. De är näringsrika, restaurerande, förebyggande. Användningen av äggmasker på en månad kan omvandla hår som erkänns.

Äggmask för hår baserat på brandy

Hårmasken av ägg, som innehåller brandy, förvandlar snabbt krullarna, vilket gör dem friska, fukta och silkesleka. Dessa masker används för att stärka hårsäckarna, vilket möjliggör användning av aktiv hårväxt. Hjälper en sådan mask att klara av mjäll.

Glöm inte att brandy innehåller alkohol och därför kan felaktig användning leda till skador på strukturen och hårsäckarna. Därför bör du, före första användningen av en mask med brandy, testa den på ett litet hårområde och minimera maskens varaktighet.

Slå ägget i ett frostigt skum och tillsätt sedan 200 ml brandy. Denna mask har stärkande och närande egenskaper. Om det är nödvändigt att fukta torra krullar, ska du ta en äggula, blanda med 100 ml brandy och applicera på håret. För att värma huvudet och håll den för första gången ca 15 minuter.

Du ska ta två matskedar av nymalt kaffe, tillsätt äggula av ett ägg och 3-5 matskedar brandy. Denna mask skyddar perfekt hår mot negativa miljöfaktorer och effekterna av lack, perms, hårtork.

Två piskade äggulor blandas med en sked torr senap, 50 ml varmt vatten och 100 ml brandy. Applicera över hela längden på håret och håll inte mer än 10 minuter. Denna mask fungerar bra på fettigt hår, torkar dem, förbättrar tillväxten.

Hårmask från ägg och honung

 1. Honung med vitlök.

En av de bästa maskerna som orsakar rave recensioner av kvinnor. Du behöver en äggula, massan av ett blad av aloe, flera vitlöksklyftor, 20 gram honung. Alla komponenter krossas noggrant, appliceras på håret, lämnar i 30 minuter. Tvätta sedan av med varmt vatten utan att använda några schampon eller andra medel för att tvätta håret.

Två kycklingägg blandas med 30 gram honung och saften av ett blad av aloe. Placerad i ett vattenbad och uppvärmd, men inte kokt. Applicera på håret och lämna i ett par timmar. Denna mask är lämplig för skört och svagt hår.

Effektiv äggvitmask

Äggprotein är inte mindre användbart än äggulan. Det innehåller också många mikro- och mikronäringsämnen, aminosyror som är nödvändiga för hår. Nyansen är att proteinet torkar håret, därför är masker baserade på det används för högt hårt hår. Äggvit hjälper till att återställa håraxeln, ökar hårväxten. Låt oss ge exempel på effektiva äggvita masker som är lätta att göra med egna händer hemma.

Halvparten av den feta mogna avokadoen är mashed i potatismos och blandad med tre matskedar av naturlig hemlagad yoghurt. Äggvit tillsätts också och hela massan blandas noggrant. Blandningen fördelas över hela hårets längd, lämnar i 20 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten.

Äggvittorna piskas in i ett gott starkt skum och lägger gradvis till det lite värmda kokosnötolja och lite smält honung. Vispa om igen. Den resulterande kompositionen sträcker sig försiktigt på håret. De håller en sådan mask i ca 20 minuter. Äggvita mättar håraxeln med alla de näringsämnen som behövs, lägger till lyxig glans och elasticitet.

Mask baserad på kefir och ägg

Du behöver: en matsked med kakaosmör och kardolja, en äggula, en matsked kefir.

Kakao värms upp i ett vattenbad, lägg till klyftaolja. Blandningen blandas grundligt, den hälls äggulor och kefir. Rör omedelbart igen tills det är enhetligt. Massage masken gnidas in i hårrötterna, isolera huvudet och lämna masken i en halvtimme. Förfarandet bör utföras två eller tre gånger i veckan. Effekten uppnås efter tolfte - fjortonde proceduren.

Äggsmask för hårväxt

För ökad hårväxt är alla ägghårsmaskar med tillsatta oljor perfekta. Du kan blanda en äggula och en matsked med burdock, olivolja, ricinolja. Någon av dessa masker hjälper till att stärka håret och påskynda deras tillväxt.

Ett par äggulor och ett par teskedar havsalt blandas till ett tillstånd av enhetlighet. Applicera på håret och håll i 20-40 minuter.

Rör 2 äggulor, ett par matskedar honung och 50 ml kefir. Applicera på håret i en halvtimme. Denna mask för håret av ägg för deras aktiva tillväxt och näring.

Smör + Ägg

Äggsmaskar för hår, som innehåller en stor mängd oljor, är perfekta för hår som är benägna att bryta och torra.

Cognac, ägg och burdock olja.

Ett ägg, 30 ml brandy och en liknande mängd burdockolja blandas tills de är mjuka. Försiktigt sprida sig på håret och lämna i en timme. En sådan ägghårsmask ska göras var tredje dag i tre månader. Du kan ersätta bördolivolja första spinn. Det blir lite dyrare, men resultatet kommer inte ta lång tid.

Kakao + Ägg

Kakao är känd för sina fantastiska egenskaper i förhållande till håret. Det närmar sig, närmar sig håraxeln, släpper vågorna. Hårbotten får tillräcklig näring och hydratisering. Som ett resultat börjar aktiv tillväxt av nytt hår.

Följande hårmask har en mycket bra effekt:

En matsked av kakaopulver löses i två matskedar av någon vegetabilisk olja. Massan värms upp i ett vattenbad och blandas sedan med äggula. Gnidde i huvudet och hålla i en timme.

Mask av lök och ägg

Hårmaskar med ägg och lök återställer, näring hår. De återfuktar håret, ger det fluffighet, hjälper till att avlägsna mjäll.

Det kommer att ta: en tesked vegetabilisk olja, lökjuice, honung, äggula av ett ägg. Alla ingredienser är blandade. Masken appliceras på håret i ett par timmar. Därefter tvättas håret med schampo. Denna mask ska användas en gång i månaden. Det hjälper till att återställa torrt och svagt hår.

Gelatin och ägg

Gelatinbaserade masker skapar ett fantastiskt utseende av hår, eftersom de mättar hår med protein och återställer strukturen, vilket ger en lamineringseffekt. Frisyren efter att en sådan mask ökar i volym ser håret ut friskt och lätt att passa.

En påse med gelatin som väger 30 gram blandas med äggula av ett ägg, tillsätt ett par skedar av ditt vanliga schampo. Allt grundligt blandat och lämnat för att svälla i 30 minuter. Sedan sprids masken på håret och täcker huvudet med plast och en handduk. Lämna i en halvtimme. Därefter tvättas av med kallt vatten.

Citron + Ägg

Blanda en äggula, dessertsked med citronsaft och 30 ml olivolja. Sedan till blandningen tillsätt 100 ml kokt vatten och blanda. Masken appliceras på håret, huvudet värms och masken absorberas helt. En sådan ägghårsmask kommer att ge dem glans. Det rekommenderas att tillämpa det på rättvisa personer.

Kaneläggmask

Kanel ingår i olika hårmaskor på grund av dess unika sammansättning, tack vare vilken det förhindrar håravfall, ökar tillväxten, förbättrar blodcirkulationen i huvudområdet, återställer splittrade ändar, förnyar celler och återställer naturligt hårsken.

Den bästa kanalen med kanel med ägg:

Ägget gnides med en matsked av kanel, tillsätt ett glas kefir, störa grundligt och sprida sig på håret. Håll 40 minuter. Denna mask från ägg till håret ger strängarna extra volym och förbättrar deras tillväxt.

Äggsmask med vodka

Äggula i kombination med vodka är ett utmärkt verktyg för läkning och näring av hårbotten. Masken kan hantera ett så allvarligt problem som förlusten av att hårväxten upphör. För beredningen ska du blanda ett par äggulor och en matsked vodka. Lägg sedan till ett par matskedar olivolja. Kompositionen appliceras på håret. Efter 30 minuter kan du tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

Recensioner av äggmaskar för hår

Många använder äggschampo, äggbaserade masker och lämnar feedback om dem. Här är några recensioner om äggmasker för hår:

Larisa, 32 år gammal:

"Jag gör ofta olika hårmaskor. De hjälper mig att vara säker och vacker. Jag har inte provat äggmaskar än, men jag använder hemlagad äggschampo som ökar hårväxten. Effekten är fantastisk.

Alice, 21:

"Jag letade efter lösningar på mitt problem med fet hår. Jag läste recensionerna, jag bestämde mig för att göra en mask för håret av ägg och honung. Efter den andra applikationen har redan märkt resultatet. "

Muryusik, 36 år gammal:

"Många skriver i recensioner att håret luktar dåligt efter maskerna av ägg. För att bli av med den obehagliga lukten är det nödvändigt att riva av den film som den ligger i från äggula. Att hon ger en obehaglig lukt. Då blir allt bra och håret luktar inte någonting. "

Äggsmaskar för hår har många fördelar, det är viktigt att kombinera ingredienserna i dem korrekt och då kommer fördelarna definitivt att bli otroliga.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Äggsmaskar för hår hemma

Ägg är en av de mest prisvärda och mångsidiga produkterna som används i hemmet kosmetologi. Användbara element som ingår i det, tränger lätt in i huden och håret och absorberas väl. Fonder som bygger på det bidrar till att eliminera många problem som verkar vara ömsesidigt exklusiva - till exempel ökade fettinnehåll och torrhet i strängarna. Dessutom ökar användningen av ägg utåt inte koncentrationen av kolesterol i blodet. Denna ingrediens är praktiskt taget säker, effektiv och är därför en del av vårdmedlen för varje smak. Äggsmask för hår hemma - en win-win för dem som föredrar naturliga hemlagade kosmetika som köpts.

struktur

Cirka 2/3 av ägg (i vikt) är protein, resten är äggula. Protein består huvudsakligen av proteiner och vatten. I äggula, förutom vitaminerna A, E, D, B6 och B12 finns det fettsyror som är nödvändiga för krullningar, såväl som nikotinsyra, biotin, tiamin, riboflavin. Alla dessa ämnen har en positiv effekt på håret, vilket bidrar till att de återställs och skyddas mot yttre skador. Slutligen är äggulan rik på spårämnen som ger näring till huden och förbättrar intracellulär metabolism.

I stor utsträckning beror äggets sammansättning av var fåglarna bor och hur de matas. I ägg av hushåll som inte bara odlas på blandat foder, finns det fler näringsämnen än i deras "följeslag" ägg från kycklingsgården.

Äggula eller vit?

För tillverkning av masker används ibland hela ägg hela (utan skal), och ibland - bara vit eller äggula.

 • För torrt hår, mjäll, tippsektion, är det att föredra att använda äggula. Det ger pärlorna allt som behövs för normal tillväxt och utveckling av krullar.
 • Med ökat fett är det bättre att använda bara protein eller ett helt ägg. Protein torkar hårrötter och förenklar processen att kamma och stylera, utjämna nagelskalorna och fylla porerna. Det är tack vare proteinkrullarna blir glänsande och fjädrande. Det återfuktar, ger elasticitet och skyddar mot bräcklighet. Protein innehåller ett slags "byggmaterial" för hår och skapar ett skyddande skikt på ytan.

Maskaregler

Användningen av hemmetoder baserade på ägg har vissa särdrag.

 • Det är bättre att använda färskt hemlagad och inte lagra ägg.
 • De borde vara små. Det antas att ägg av unga kycklingar är mer värdefulla: det finns en hög koncentration av användbara ämnen. Det är bättre att ta flera små ägg än en stor eller gammal.
 • Ägget ska värmas upp innan du börjar förbereda masken. Därför är det nödvändigt att hämta det ur kylskåpet en halvtimme innan proceduren börjar och stå vid rumstemperatur.
 • Före användning måste ägget piskas för att ge en enhetlig konsistens.
 • Med vått hår flödar det lätt, så det är bäst att applicera det på torrt, även om det är smutsigt. Vissa masker appliceras endast på rötterna, andra fördelas längs hela längden av strängarna. Metoden för tillämpning beror på hårets typ och dina mål.
 • Mask håll 30-40 minuter, helst under en handduk eller ett lock. Om du inte sätter på huvudet är det risk att masken torkar ut i luften, och det blir svårt att ta bort det.
 • Produkten sköljs med varmt vatten med ättika eller citronsyra. Varmt vatten kan inte användas: ägget är krökt och fast i håret. Om det finns en olja eller annan fettkomponent i masken, ska den tvättas av med schampo (helst naturlig).
 • Den maximala användningsfrekvensen - 2 gånger i veckan. Vanligtvis används den 1 gång på 7 - 10 dagar. Kursens längd är obegränsat.

Varför är en mask bättre än schampo?

Kosmetikproducenter producerar ofta äggbaserade schampon och balsam. I litteraturen finns det bevis för att den här produkten tidigare användes för att tvätta håret tillsammans med öl.

I princip hindrar ingenting dig från att lägga ett par äggulor till det färdiga schampot eller till och med göra en tvätt från början. Men du måste förstå det:

 • Detta schampo kommer inte att lagras under lång tid.
 • Det är svårt att sprida ägget genom vått hår: det dränerar snabbt och dessutom skummar det mycket.
 • Shampoo har inte alltid tid att agera. Det måste hållas på håret minst några minuter.
 • Med konstant användning av sådana hemmetoder bildar ägget gradvis ett osynligt lager på håret, för vilket de kan bli feta, tunga och förlora volymen. Därför måste hemlagad schampo alterneras med inköpet.

Masker kräver lite mer tid och ansträngning, men effekten av dem är mer märkbar.

Hår Mask Recept

 • Rengöring och återhämtning. Proteiner tas 3 - 4 ägg, en nypa citronsyra och 2 msk. skedar av vit lera i form av pulver. Lera och "citron" stämmer med piskade proteiner, varefter kompositionen fördelas genom håret (betoning bör läggas på tipsen). Efter en halvtimme kan du tvätta av masken. hår - skölj med kyld buljong av mint eller citronbalsam.
 • Förstärkning och stimulering av lökar. Kompositionen framställs av 2 äggulor, 1 msk. citronsaft och ett par teskedar med korg eller olivolja. Det gnids i hårbotten och appliceras på håret. Huvud omslaget med en handduk. Efter 30 minuter tvättas masken av med schampovatten.
 • Minskad greasiness och tillväxtstimulering. Om håret är kort, då nog 1 msk. skedar av brandy, 1 äggula och ett par droppar lavendelolja. Om nödvändigt kan antalet ingredienser fördubblas. Masken gnids i hårbotten och fördelas över hela längden av trådarna, varefter de är inslagna i en film eller handduk. Skölj av det utan att använda schampo. I verktyget kan du lägga till 1 msk. sked vegetabilisk olja. I detta fall kommer masken att få en närande effekt, men det kommer inte att fungera för att tvätta det utan schampo.

Recept för torrt, skadat, sprött hår

 • Fuktgivande och tillväxtstimulerande mask. Ta 1 äggula, 1 msk. sked flytande honung, 1 msk. sked brandy och 1 msk. sked av aloe juice. Blandningen appliceras i 30 - 40 minuter, täckt med en film på toppen. Det är nödvändigt att tvätta av masken med naturligt schampo, varefter det rekommenderas att skölja håret med avkok av kamomill eller surgjort vatten.
 • Firming och läkningsmask. Den är gjord av 1 äggulla, 1 tsk lätt värmd flytande honung, 1 tsk burk (persika, mandel) olja. Masken appliceras på hårbotten och håret längs hela längden, inkuberas i 30-40 minuter. Applicera det minst en gång i veckan.

För tillväxt

 • Vitlök - rosmarin mask. För dess förberedelse ta 2 tsk av färsk vitlökjuice, 10 droppar rosmarin eterisk olja och 3 äggulor. Blandningen ska appliceras på hårrötterna och massera försiktigt in i huden. Du kan skölja av produkten efter 20 minuter, eller till och med tidigare, om det finns en stark brinnande känsla. För att neutralisera luktsträngarna sköljdes med surgjort vatten.
 • Senapsmask. 1 msk. sked senap utspädd med varmt vatten. Till det tillsätt 1 äggula och 1 tsk socker, samt (valfritt) 3 till 5 droppar kanel eller rosmarin eterisk olja. Om krullarna är torra, kan du lägga till en blandning av 1 tesked av någon basolja. Verktyget appliceras endast på hårrötterna, varefter det är lätt att massera dem. Efter 15-20 minuter tvättas masken av.

Att stärka och öka volymen

 • Mask med kefir och kakao. För tillagning i 1 äggula blandas de i 1,5 tsk kakao, varefter blandningen späds med lätt uppvärmd kefir till konsistensen av flytande gräddfil. Masken appliceras över hela längden av håret, insvept i en film och lämnas ensam i 30-40 minuter. Tvätta av kompositionen kan vara en delikat schampo.
 • Choklad - honungsmask. På vattnet bad smälta 5-6 klyftor av bitter choklad och 1 msk. sked av honung, lägg till dem 2 äggulor och 1 msk. sked olivolja eller ricinolja. Masken fördelas över hela längden på håret och lämnar i 40 minuter, eller till och med en timme under locket, tvättas sedan av med schampo.

Masker - balsam för glans

 • Yoghurt. 1 slagen ägg blandat med 100 ml vanlig yoghurt. Sprid denna blandning genom håret och skölj med schampo om 15-20 minuter.
 • Daisy. 2 msk. skedar av torrkamille hällde 50 ml kokande vatten. Efter 3 timmar filtreras infusionen och blandas med 1 piskad äggvita. Balsammen gnids i håret och lämnas i 15-20 minuter. Efter torkning kan huvudet tvättas på vanligt sätt.

I allmänhet går ägget gott med nästan alla ekologiska ingredienser, så recepten för masker kan uppfinnas på egen hand, styrda av allmänna principer. Till skillnad från senap, peppar eller droger (vitaminer, syror), kommer ett ägg alltid till god användning, även om själva masken inte är mycket framgångsrik eller svår att tvätta bort.

Äggsmaskar för hår + receptschampo från äggulor och recensioner

I varje kvinnas arsenal finns en favorit hårmask med ett ägg. Denna produkt har länge använts framgångsrikt i kosmetologi. Ägg, helt eller separat, vit och äggula är involverade i skapandet av schampon och hårmask. Allt detta händer på grund av produktens användbara egenskaper. Det är svårt att hitta en mer naturlig och näringsrik produkt.

Hårägg

Uppfattade användningen av kycklingägg för hår under mycket lång tid, då visste de inte hur användbar kompositionen var för människokroppen. Ägget hjälper till att återfuktas, avfett krullar, stärka rötterna och bli av med mjäll. Frisyr, när du använder äggprodukter, ser naturligt ut.

Hur kan kompositionen påverka restaureringen och stärkningen?

 1. Den överflöd av vitaminer gör att du kan närma rötterna och lockarna, vilket ger dem vitalitet.
 2. Tack vare mikrolementen: kalium, magnesium och fosfor, justeras metabolismen.
 3. För fuktgivande möter substansen lecitin.
 4. Aminosyror skyddar håret mot exponering för miljön.
 5. Helt ägg har en skyddande och närande effekt vid applicering av masker och schampon. Används ofta separat proteiner och äggulor.

Vad är användbar äggula?

Det är i äggula innehåller en större mängd näringsämnen. På grund av detta är hårbehandling med användning av äggmasker och schampon mycket effektiv.

Äggulans sammansättning innefattar:

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • vitaminer: A, B, E;
 • under påverkan av magnesium, kalcium och fosfor blir krullarna skina;
 • lecitin;
 • Aminosyror stärker glödlamporna.

Tack vare äggulan kan du förbättra hårväxten, ge dem fukt och näring.

Hur är protein användbart?

Ofta föredrar kvinnor protein till äggulan, eftersom det inte lämnar yellowness på håret, och effekten på dem är fördelaktigt. För att skydda krullarna mot exponering för den yttre miljön är det nödvändigt att regelbundet genomföra stressfria men effektiva procedurer.

Proteinsammansättningen innefattar:

 • rader av vitaminer B, E, D;
 • aminosyror;
 • protein.

Protein innehåller 85 procent av vätskan, men femton procent av näringsämnena är tillräckligt för att göra sköra och ömma lockar till lyxiga och livskraftiga.

Hur man lagar äggschampo

Högkvalitativ hårvård - det här är obligatoriska aktiviteter som behöver utföras regelbundet. Kära innovationer uppfyller inte alltid förväntningarna. De presenteras i ett brett sortiment i alla butiker och apotek. Men hemma kan du förbereda mer effektiva medel. De testas av många års praktik, och är ofta ett paradis för alla sjukdomar. Dessa inkluderar hemlagad äggschampo.

Det bör göras för torrt och oljigt hår på olika sätt, liksom att använda sköljning, för att inte störa balansen. Shampooberedning tar lite tid.

ingredienser:

 • kyldt ägg;
 • två skedar varmt vatten.

För att förbereda shampoo hemma behöver du en mixer. Ägget piskas ordentligt i skummet och blandas sedan med vatten. Det är nödvändigt att skaka huvudet två gånger för att skölja väl. Skölj bara med varmt vatten, annars kommer proteinet att kollapsa. För att undvika sådana effekter kan du använda äggula sjampo, se receptet i videon. För att skölja en kamilledekok som avlägsnar främmande lukt är väl lämpad.

På fet hår ska schampon hållas i tio till femton minuter. Tvätta sedan också av. Under de första behandlingsstadierna blir huvudet smutsigt snabbare. Efter flera applikationer av schampo kommer situationen att förändras. Curls kommer att få volym och kommer att se vackert ut.

Regler för beredning och användning av äggmasker

Varje medicinsk eller kosmetisk produkt kräver korrekt användning för att uppnå den önskade effekten. Självtillverkade äggmasker är inget undantag. När du använder dem måste du följa de grundläggande reglerna.

 1. Använd inte superkyld produkt.
 2. Tillsammans med masken är det nödvändigt att utföra en ljusmassage och fördela kompositionen över hela huvudet.
 3. Fukta inte krullarna före proceduren.
 4. Under hela tiden är det nödvändigt att skapa effekten av uppvärmning under polyetenen.
 5. Det är nödvändigt att genomföra förfarandet upp till fyrtio minuter.
 6. Vid tvättning är det nödvändigt att använda inte kokande vatten, men kallt vatten, något surt med citron.
 7. Shampoo används om det är svårt att ta bort verktyget.
 8. Du kan inte stanna halvvägs. Det är nödvändigt att tillämpa medel om tio dagar i en period av två månader.
 9. Om du lär dig att korrekt applicera äggmedlet kan du uppnå ett bra resultat.

Hemlagad Egg Hair Mask Recept

Självtillverkade produkter är ofta mer effektiva än dyra produkter. Äggmask för hår hjälper till att bota skadade ändar och växa levande glänsande lockar. Det finns ett stort antal folkrecept som effektivt används vid vård av hår.

Mask för tillväxt med ägg och honung

För att krullarna ska bli lysande och bli inte ett problem, men en stolthet, måste du använda medel för snabb tillväxt på grundval av honung.

ingredienser:

 • ett ägg;
 • femti gram honung.

Att använda honung är en förutsättning för att värma upp det. Det är bättre att göra ett par. Temperaturen av honung bör inte vara hög så att ägget inte curdles. Alla ingredienser blandas tills de är mjuka, och sedan måste den resulterande masken appliceras på huvudet. Enligt reglerna för användning av produkten behandlas huden och rötterna först och sedan spetsarna. Värm upp huvudet med polyeten och tvätta sedan av det med varmt vatten och vid behov speciella medel. Ägg och honung påverkar läkning och utseende av lockar. Om fördelarna med honung för håret, skrev vi här.

Video recept: Äggsmask för rötter hemma

Mask från att falla ut med ägg och gelatin

Tillämpningen av ett sådant verktyg kallas laminering. Krullar stärktes och blir friska.

ingredienser:

 • gelatinförpackning;
 • ägg;
 • sked av schampo;
 • femtio milliliter vatten.

Mask mot håravfall beredas i förväg. Gelatin måste bryggas. Medlet använder sig av äggulor. Gelatin uppvärms på ångbadet, med äggets gradvisa ingrepp till en homogen massa. I sista skedet läggs schampo till. Masken appliceras i form av värme för att rengöra, något fuktiga krullar längs hela längden. För detta är det bra att använda en pensel för att "måla över" varje hår. Trettio minuter senare tvättas allt med ljummet vatten.

Video recept för rötter: Mask mot förlust av torrt och normalt hår

Mask för täthet med ägg och brandy

I detta verktyg tas alla komponenter en till en.

ingredienser:

 • ägg;
 • konjak;
 • honung.

Verktyget används för skadat hår. Alla komponenter måste vara väl blandade. Mask appliceras från rot till spets. Det bör hållas under filmen i en timme. Produkten tvättas väl med varmt vattenschampo. Antalet ingredienser kan ökas om krökorna är långa. Se även de bästa cognacmaskerna.

Mask för förstärkning med ägg och senap

Senapspulver värmer huden och väcker rötterna till aktivt arbete. Blodet rusar till glödlamporna och närmar dem, vilket bidrar till att stärka håret.

ingredienser:

 • trettio gram senap;
 • oljebas i mängden av en sked;
 • äggula;
 • tio gram socker.

Alla ingredienser måste placeras i en djup kopp och häll två skedar vatten. Denna mask är lämplig för normalt hår. Blandningen appliceras i en halvtimme. Det ska vara täckt med polyeten. Med en stark brinnande känsla avlägsnas masken i förväg. Sköljkrullar behöver schampo.

Mask för oljigt hår med ägg och klyftaolja

Burdock mask med ett ägg väl närmar krullarna och stärker glödlamporna.

ingredienser:

 • två ägg;
 • två skedar smör.

Förbereda en mask av ägg måste du först slå dem. För detta kan du använda en visp eller en mixer. Sedan är alla ingredienserna väl blandade och appliceras på huvudet. Håret behöver värma och gå som fyrtio minuter. Det är nödvändigt att tvätta kompositionen med inte mycket varmt vatten, men schampo är nödvändigt, annars kommer oljan inte att tas bort från första gången.

Mask för torrt och sprött hår med ägg och olivolja

Många hemlagade masker föreslår användningen av olivolja på grund av dess näringsegenskaper.

ingredienser:

 • två ägg;
 • sked av honung;
 • två skedar smör.

Blandningen bör omvandlas till en homogen massa. Då täcker det hela håret helt. Det är nödvändigt att gå till spolningen från trettio minuter till en timme, skaka huvudet i förväg. Ta bort oljan vilket betyder att du behöver schampo. I videon kan du se hur den är förberedd.

Mask för hårglans med ägg och citron

Tack vare citronens funktion kan du växa hår och ge det en hälsosam glans.

ingredienser:

 • två äggulor
 • citronsaft;
 • femton droppar olja.

Håret efter att äggulan blir starkare och mer felfri. Alla komponenter i masken måste blandas och omvandlas till en enda massa. Det är nödvändigt att gå med det här verktyget i en halvtimme, eftersom du tidigare har täckt huvudet med polyeten. Tvätta håret med schampo.

Mask för delade ändar med ägg och kefir

Om håret splittras vid tipsen måste du vidta drastiska åtgärder.

ingredienser:

 • ett glas kefir;
 • ägget.

Huvudet måste först tvätta och torka. Sätt sedan på hennes kefir-äggblandning och täck med cellofan. Giltigheten av fonderna trettio minuter. Tvätta av med varmt vatten. Du kan inte använda tvättmedel.

Med ricinolja

För att håret ska skina och få vitalitet, måste du tvätta håret med äggula med ricinolja.

ingredienser:

 • tre äggulor;
 • en sked av castorca.

Allt måste vara noggrant blandat. Förfarandet fortsätter i fyrtio minuter. Huvudet ska vara helt stängt för bättre effekt. Det är lätt att göra en mask med ägg med smör, så länge som alla detaljer i processen observeras. Skölj huvudet med användning av schampon och balsam.

Med kakao

Detta verktyg ger inte bara frisyrens elasticitet, men har också effekten av färgning.

ingredienser:

 • äggula;
 • två skedar av kakao;
 • fem skedar - kefir.

Först klumpar du äggulan till ett gott skum. Den blandas sedan med alla övriga ingredienser. Massan ska skaka väl med en mixer. Efter proceduren är huvudet täckt och bundet med en halsduk. Förfarandet varar i fyrtio minuter. Vid spolning behöver ingen extra schampo och balsam, användbar växtbaserad avkok.

Med båge

Detta recept hjälper till att växa och stärka rötterna, samt stoppa en stark förlust.

ingredienser:

 • äggula;
 • lök extrakt;
 • tjugo gram honung;
 • trettio gram smör.

Alla komponenter måste blandas till en enda massa. Utan ägg skulle masken inte vara så näringsrik. Verktyget appliceras på huvudet och varar ungefär en timme. Det är nödvändigt att skapa en termisk effekt. Tvätta håret med citronsaft och schampo för att bli av med lukten. Medlar med lök väl hjälp från mjäll. Vi rekommenderar att du tittar på de bästa lökmaskarna.

Med vitaminer

För att håret ska skina och se naturligt ut, behöver du en mask med oljor när du använder vitaminer.

Komponenter av:

 • vitamin komponent 2, 6, 12 i ampuller;
 • mandel, havtorn, burdockolja i en proportion;
 • ägget.

Ursprungligen vispadblandning. Det är nödvändigt att uppnå skum. Därefter kombineras hårmaskan med äggulaen med resterande delar. Förfarandet tar en och en halv timme. Huvudet måste skapas med hjälp av värmeanordningar. Mängden oljor i masken innebär att du tvättar med schampo.

Från aloe

För att stärka lökarna kan du gnugga äggulan i håret, men ett mer effektivt sätt är en mask med aloe.

ingredienser:

 • äggulans del av ägget;
 • tjugo gram aloe juice
 • en liten sked vitlöksextra, du kan använda saften;
 • tjugo gram honung.

Alla ingredienser måste blandas och omvandlas till en homogen massa. Hon behöver behandla hårbotten. I sluten form sker proceduren inom tjugo minuter. Spolmedel måste göras med schampo och citronvatten för att bli av med den starka lukten.

Från mjölk

Mjölk anses vara ett bra näringsämne, och dess kombination med ett ägg är exceptionellt.

ingredienser:

 • ett hundra milliliter mjölk;
 • ett ägg

Elementär hårvårdsprodukt gör att du kan uppnå bra resultat på kort tid. Det låter dig närma rötterna och ge glans. Masken är lämplig för normalt hår, såväl som torrt och skadat.

Av kanel

Den trevliga lukten av produkten har en lugnande effekt, och ingredienserna hjälper till att uppnå en levande glans på krullarna och deras snabba tillväxt.

ingredienser:

 • två ägg;
 • två skedar kanelpulver;
 • sked av honung.

Tillsätt kanel och slagen ägg till honungen uppvärmd på ångbadet. Förfarandet varar i fyrtio minuter. Det är nödvändigt att stänga duschlocket och det varma locket. Varm väl, så att effekten av kanel är komplett. Tvätta av kompositionen med varmt vatten och skölj sedan huvudet med örtinfusion.

Av öl

Ölmasker är mycket användbara och kan användas som förebyggande. Denna produkt kan också sköljas med hår.

ingredienser:

 • uppvärmd öl;
 • ägget.

Alla komponenter blandas ihop. Medel gäller i upp till fyrtio minuter. Då tvättas krullarna endast med en varm örtavkokning.

Från jäst

För att driva rötterna och glänsande lockar. Frisyren efter masken kommer att vara lydig och frodig.

ingredienser:

 • förpackning med torrjäst
 • varmt vatten;
 • ägget.

Protein för hår är lika bra som äggulan, så denna del av ägget används ofta i media. Förberedande jästmedel är ganska enkelt. Dess funktion är konsistensen i form av gräddfil. När basen sprider sig måste du lägga till ett ägg eller en separat del av den. Allt blir till en homogen massa. Proceduren varar upp till femton minuter. Då måste du tvätta huvudet väl, för sköljning kan du ta vatten, vilket tillsätts i en liten mängd ättika. Om krullarna är torra, är det bättre att använda växtbaserade infusioner och avkok.

Från gräddfil

Mejeriprodukter har en positiv effekt på människokroppen. Inget undantag är hårbotten.

ingredienser:

 • en liten sked full gräddfil;
 • ägg;
 • citronsaft

Masken har en bra effekt på restaureringen av skadade stavar. Ingredienser måste blandas ihop. Medel avsedda för rötterna, hårbotten och krullarna. Tiden för proceduren är tjugo minuter. Det är nödvändigt att tvätta en mask noggrant, så att det inte finns någon sur grädde kvar. Förfarandet kan upprepas varje vecka.

Från majonnäs

Majonnäs hjälper till att göra ditt hår ser bra ut. Den kan användas med olika komponenter, inklusive ägget.

ingredienser:

 • ägg;
 • tre skedar majonnäs.

Enkel hemlagad mask är lätt att förbereda och ger ett bra resultat. Ingredienser måste blandas till en enda massa. Kompositionen är tjock, men huvudet måste vara täckt med polyeten. Processen ska vara ungefär en halvtimme. Det är nödvändigt att tvätta håret noga, ta bort alla rester.

Utan banan

Den enklaste hemlagade bananmasken är utformad för att ge hårpärlor rätt näring.

ingredienser:

 • överdriven banan;
 • ägget.

För att återuppliva torrt skadat hår måste du göra en bananäggsmask. Blandningen av dessa produkter appliceras i trettio minuter och tvättas sedan noggrant med varmt vatten. Effekten är märkbar efter tre ansökningar.

Recensioner om användningen av äggmasker

Aloe växer hemma, men jag har aldrig använt det som ett läkemedel. Jag läste om masken med ägg och honung. Effekten var fantastisk. Nu kan du inte lida av håret. Håret faller och ser naturligt ut.

Det visar sig att ingenting är lättare än en mask av ägg och gräddfil. I kylskåp kan du hitta båda. Efter tre masker såg jag resultatet. Mitt hår vaknade från viloläge och kom till liv. Trevligt att se i spegeln.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Ägg hår masker

Friskt och glänsande hår kommer säkert att locka uppmärksamhet. En lång och tjock flätan ansågs vara en av egenskaperna hos kvinnlig skönhet från antiken: det gav kvinnlighet och attraktivitet till sin älskarinna. Men för att få en sådan gåva från Mother Nature, tyvärr var det inte möjligt för alla kvinnor. Om du inte är ägare till det frodiga hårhåret, tänk på den välkända transformationsmetoden - masker för hår från ett ägg.

Detta prisvärda, billiga och effektiva botemedel har testats av mer än en generation av kvinnor. Nyligen har populariteten hos organisk kosmetika ökat, så många av de rättvisare kvinnorna påminde farmors skönhetsrecept, vilket bidrog till populariseringen av äggmasker.

Sammansättningen och egenskaperna hos ägg

Äggkomposition

Denna lilla produkt är ett riktigt skafferi av vitaminer och näringsämnen som hjälper håret att återställa vitaliteten på kortast möjliga tid. De kommer att sasas med fukt, bli mjuk och silkeslen.

Du borde veta att det är äggulan som direkt drar nytta av håret. Den innehåller värdefulla aminosyror och lecitin, som är en universell "botemedel" för hår av vilken typ som helst.

Dessa substanser kan tränga in djupt i håret, närma sig och återställa det. Resultatet kommer att överraska dig: jämnhet, livlig glans, inga split ends. Det höga innehållet av B-vitaminer har en positiv effekt på hårväxten.
Denna grupp av vitaminer aktiverar follikelns arbete och skyddar även håret från för tidigt gråtande. Även i yolkompositionen är vitaminerna A och E, vilket kommer att lindra håret från brittleness och torrhet. Vitamin D ökar ytterligare hårväxten. Spårämnen fosfor, kalium och magnesium är också inblandade i förbättring av hår. Sammanfattningsvis kan vi säga att äggulor är en panacea för många problem.

Äggvit används mer för att behandla fet hår. Det reglerar utsöndringen av talg, så att håret behåller sin friskhet och ljushet under lång tid.

Masker kan användas för förebyggande ändamål, även om det inte finns några speciella problem med hår. Detta kommer att bidra till att bevara och förbättra deras pomp och glans. Om "alarmklockor" uppstod, betyder det att tiden har kommit för att starta aktiva åtgärder.

Återställningsmaskar från ägg till hår hjälper till i följande fall:

- om håret splittras vid spetsarna

- hårbotten är torr;

- talgkörtlarna arbetar för intensivt;

- håret växer långsamt;

Om minst ett av dessa problem är närvarande, är det dags att börja behandla och återställa ditt hår. Trots allt, tråkigt, livlöst och orörligt hår kan förstöra någon, till och med en utarbetad bild.

Effekt av äggmasker för hår

Äggmask för hår får positiva recensioner, eftersom det är lätt att förbereda, alla har ägg hemma, och när det gäller näringsinnehåll upptar ägget en av de första platserna bland produkterna. Effekten av hårmaskar från ägget är att ge näring, stärka, ge glans och hälsosam utseende på håret. Du kan själv välja en lämplig blandning experimentellt och sedan systematiskt utföra proceduren.

Att göra ett ägg hår mask

1. Det hårägg som du ska använda ska vara vid rumstemperatur, så det ska tas bort från kylskåpet 20-30 minuter innan masken är klar.

2. Ägg är bäst churned före användning med en visp eller bländare för att bilda en homogen massa.

3. Det är bäst att applicera äggmasker för att torka, rena eller smutsiga hår, eftersom de inte dränerar så mycket som vått hår.

4. Tvätta av masken med ägg ska vara kallt eller varmt vatten, ägg från varmt vatten kan krulla upp och de kommer vara svåra att ta bort från håret.

Recept äggmaskar för hår hemma

Som en del av masken kan användas som ett helt ägg, och vit eller äggula separat. Du kan välja kompositionen som matchar din hårtyp mer. Du bör också fokusera på önskat resultat.

Äggsmask för torrt hår

Kyckling äggula är grundligt blandad med en tesked flytande honung. Du kan lägga till lite ricin, burdock eller mandelolja till blandningen, en halv tesked kommer att räcka till. Masken är jämnt fördelad längs hårets längd och ett vattentätt duschlock läggs på toppen. Det rekommenderas att hålla blandningen på huvudet i en timme, då kan du skölja.

Smal nyans: För att förbättra effektiviteten i förfarandet, bör blandningen värmas lite före användning, men så att äggvita inte curdles. Denna ägg hårmask är mycket effektiv, speciellt vid regelbunden användning.

Hårmask med konjak och ägg

Efter appliceringen behöver du inte tvätta håret med schampo, eftersom ingredienserna gör ett utmärkt jobb med att rengöra huden och håret från smuts. 3 droppar lavendelolja läggs till äggulan (det här är ett utmärkt rengörings- och tonicmedel), som kombinerar ingredienserna med en matsked av brandy.

Honung-konjakblandning appliceras uteslutande på hårrötterna och sprids sedan längs längden. Lämna en halvtimme på huvudet, så kan du tvätta håret med rent vatten utan att använda något diskmedel. Efter proceduren skölj huvudet väl med kalkdekok.

Äggsmask för hårväxt med senap

Senap är känd som en kraftfull hårväxtaktivator. Om drömmen om långa flätor inte har lämnat dig än, ta 2 matskedar torr senap, blanda dem ordentligt med lika mycket vatten, sätt 1,5 tsk socker och äggula här.
Tänk på: ju mer socker tillsätts desto starkare är den brinnande effekten av senap. Det förbättrar blodcirkulationen, därför börjar håret växa snabbare.

Men med känslig hud finns det risk för brännskada, så ett polskläderprov ska utföras innan blandningen används. För att minska bränningen rekommenderas att tillsätta en tesked basolja till ingredienserna. Att droppa någon rosmarin eterisk olja (5 droppar) eller kanelolja (3 droppar) ökar effektiviteten av förfarandet.

Ägg-senap hårmask appliceras endast på rötterna. Om du inte sätter i olja, rekommenderas inte att fördela kompositionen längs hårets längd. Endast när svår greasiness får sätta en mask på hela hårets huvud. Behåll denna mask ska vara ungefär en timme, då borrarna ska sköljas ordentligt.

För att få ett liknande resultat är det möjligt att använda peppartinktur som säljs i apotek. Var uppmärksam! Hårmasken med senap och ägg tvättas mycket försiktigt så att senapet inte kommer in i dina ögon.

Äggsmask för fettigt hår

Två teskedar av svart lera, slå med äggvita och fördela längs hårets längd. En halvtimme är tillräckligt med tid för proceduren, då krullarna ska tvättas. En äggvit hårmask används en gång i veckan.

Hårmask av äggula och salt

Ta två äggulor och tillsätt 1 msk. en sked havssalt, blanda noggrant och applicera på otvättat hår i 15-20 minuter, skölj sedan med vatten. Hårmask med äggula gör håret skönt och välskött, ökar hårväxten.

Hårmask med ägg och honung

Ta 1 ägg och 1 tsk. honung, blanda väl och applicera på allt hår i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Mask för hår från ägg och honung närmar håret med näringsämnen, vilket gör dem mjuka och glänsande.

Mask för hår med ägg och kefir

Ta en kopp kefir (ca 200 ml) och ett helt ägg, blanda allt grundligt och applicera på tvättat och torkat hår, lämna i 20-30 minuter. Kefir-äggmask för hår utförs 1 gång per vecka. Det normaliserar talgkörtlarna, ger näring till hårbotten och håret.

Ägghonungsmask för hår med peppartinktur

Blanda 2 matskedar flytande honung med 2 ägg, tillsätt 1 tsk. Peppartinktur, blanda ingredienserna noggrant, applicera på hårets rötter och fördela över hela längden, sätt på en plastlock och linda huvudet med en varm handduk, blöt i 20-30 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och honung med pepparvodka görs 1 gång om 10 dagar. Det förbättrar blodcirkulationen, främjar hårväxt och saktar förlusten.

Hårmask av ägg och äppelcidervinäger

Ta en äggula, lägg till 3 msk olivolja och 1 tsk äppelcidervinäger och 1 tesked flytande honung. Applicera blandningen på håret och lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med sommarvatten. Lämplig för fet hår, gör håret vackert och glänsande.

Mask för hårväxt med ett ägg

Ta en äggula, 2 msk. l. jojobaolja, 1 tsk. glycerin och 1 tsk. äppelcidervinäger. Massage blandningen i hårrötterna och sprid över hela längden. Wrap huvudet med en varm handduk och blöt i 20-30 minuter, skölj sedan. Denna äggmask för hårhård appliceras en gång i veckan.

Hårmask med ägg och gelatin

En hårmask tillverkad av ägg och gelatin görs väldigt enkelt: Späd 1 msk matbar gelatin med varmt vatten, tillsätt en äggula, 2 tsk olivolja och 1 tsk. honung, blanda allt grundligt och applicera på hår över hela längden, vänta 30-40 minuter och tvätta håret med varmt vatten. Denna ägg-gelatin hårmask utförs 1-2 gånger i veckan. Äggmask för hårglans har effekt av laminering.

Äggmask för håravfall med eteriska oljor

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. någon basolja och 3 droppar eterisk olja
Applicera på hårets rötter och massage försiktigt, sprid kammen över hela längden och låt den ligga i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Äggmask mot håravfall med eteriska oljor utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med vodka och ägg

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. vodka och 2 msk. l. burdock olja, blanda allt och applicera på rötterna och håret, varma med en varm handduk och tvätta av efter 30-40 minuter. Denna mask för håret av ägg främjar hårväxten, vilket gör dem mjuka och silkeslen, används en gång i veckan.

Hårmask med ägg och citron

Ta 1 äggula, 2 msk. l. finmalt havremjöl, 1 tsk. citronsaft och 1 msk. l. burdock olja, blanda alla ingredienser och applicera på hår i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask från ägg och citron är lämplig för fet hår och utförs 1 gång per vecka.

Ägg- och kakaohårsmask

Ta en äggula, 200 ml yoghurt och 3 msk. l. kakaopulver. Blanda blandningen noggrant och applicera på hår, linda ihop och vänta i 40 minuter, skölj sedan med varmt vatten. En sådan äggmask för hår utförs 2 gånger i veckan, det stärker och närmar håret.

Hårmask med ägg och båge

Skaka löken på ett fint rivjärn och lägg till 2 äggulor och 1 msk till den. l. honung, sätt den resulterande massan på rötterna och håret, lämna i 30-40 minuter, svep huvudet med en handduk, efter exponeringstiden, skölj med sommarvatten och skölj håret med kamilleavkokning, vatten med ättika eller citronsaft för att motverka lök. Hårmasken från ägg och lök utförs 1-2 gånger i veckan, det förhindrar håravfall och gör dem starkare.

Hårmask från ägg och kaffe

Ta 2 äggulor, 3 teskedar brännvin, 3 matskedar malet kaffe, blanda alla ingredienser och applicera på torrt hår, varma och vänta 60 minuter och tvätta sedan med varmt vatten utan schampo. Denna mask gör håret rent, silkeslen och mjuk. Hårmask av äggula och kaffe utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och klyftaolja

Värm upp burdockolja (40 ml) och tillsätt 2 slagna ägg till den, applicera den resulterande massan på torrt hår och låt i 30 minuter, du kan värma. Skölj med varmt vatten och skölj håret med kamillextrakt. Hårmask från ägg och burdockolja appliceras 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och ricinolja

Ta 2 äggulor, 2 msk. l. Castorolja, blanda och applicera över hela håret längs hela längden och gnugga i hårrötterna, exponeringstiden är 40-50 minuter.
Hårmaskan av ägg- och ricinolja tvättas av med sommarvatten. Efter masken blir håret fuktat, elastiskt, silkeslet och mindre faller ut. Denna mask för håravfall utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och olivolja

Slå 3 ekorrar och tillsätt 3 msk till dem. l. Oljaolja, applicera på hår hela längden, lämna i 30-40 minuter, skölj sedan med varmt vatten och skölj håret med vatten och citronsaft. Denna hårmask av ägg och olivolja är lämplig för oljigt hår, efter det att håret blir glänsande, rent och silkesligt utförs det 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och majonnäs

Ta 5 msk. skedar av majonnäs och 2 ägg, blanda och applicera på torrt hår över hela längden och gnugga in i hårrötterna, lämna i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo. Denna mask för hår av ägg och majonnäs gör håret mjukare, mer elastiskt och vackert, det ska göras 1 gång per vecka.

Hårmask från ägg och mjölk för torrt hår

Ta ett glas fettmjölk för att värma det något och tillsätt 2 ägg, blanda noggrant och applicera på hår i 30 minuter, omsluta huvudet med en handduk. Denna hårmask med ägg och mjölk gör håret elastiskt, levande, kämpar med torra tips. Det bör utföras 2-3 gånger i veckan.

Ägg och jäst hårmask

Tillsätt 1 msk brödgås till 1 kopp varm mjölk, lägg i en halvtimme, lägg sedan till 2 ägg och blanda allt grundligt. Sätt på ditt hår sätt på en cellofantlock och linda ett huvud med en handduk, blötlägg i 60 minuter. Denna mask för håret av ägg och jäst kommer att stärka och läka håret, göra dem starkare och tjockare, det utförs en gång i veckan.

Mask för hår från ägg och gräddfil

Ta 2 tsk saltkräm, 2 ägg och 1 tesked limesaft, blanda allt och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Hårmask med ägg och gräddfil gör håret smidigt, smidigt och glänsande, utförs 1-2 gånger i veckan.

Hårmask från ägg och olja

Ta 50 gr. smör, smälta det och tillsätt 3 yolks till det, blanda och applicera på håret i 20-30 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Denna hårmask med ägg och olja närmar, fuktar, återställer torrt och skadat hår, utförs 2 gånger i veckan.

Hårmask med ägg och aloe

Blanda 50 ml. aloe juice med 3 ägg och applicera på hår och hårbotten, blöt i 20 minuter, skölj med varmt vatten. Denna mask för torrt hår med ägg och aloe återfuktar, närmar, gör håret elastiskt och levande, utförs 2 gånger i veckan.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

Andra artiklar

kommentarer

 • | 2017-07-01 22:11:51

Jag har långt hår, nästan till midjan, så om de börjar falla ut mer än nödvändigt, blir det märkbart. Hår överallt, i sängen, i mat, på badrummet. Jag använde nästan alla recept som anges i artikeln, och de är alla effektiva. Det enda jag började anpassa recept till sig själv, för Jag vet att, till exempel, om jag ofta använder senap kommer håret snabbt att bli smutsigt, om citronen tvärtom kommer att vara torr.Nästa Artikel
Jojobaolja för att lösa uppdelade ändar och långsam hårväxt