Hur man gör en mask för lamineringshår steg för steg


Laminering är nu på ära Olympus. Fortfarande bara en halvtimme, och ditt hår blir perfekt igen, ditt hår är starkt, glänsande och lydigt - utan utmattande behandlingskurser, besvärliga förfaranden och tidskrävande. Det är sant att priset på denna mirakelteknik biter. Många skönheter avgår sig till detta faktum och tänker på att det inte är billigt billigt. Samtidigt misstas de: En billig hårmask för laminering är tillgänglig för alla kvinnor. Nu ser du själv.

Ode till gelatin

Vad är hårlamineringsmasken av? Huvuddelen av detta verktyg är gelatin. Ja, ja, det vanliga gelatinet, från vilket vi gör våra favorit desserter, festlig jellied fisk och andra läckra rätter.

Om kompositionen

Gelatin är en naturlig substans extraherad från djurens senor, därför innehåller masker med effekten av laminering på grundval av en sådan produkt inte någon "kemi". Vad består denna naturliga "medicin" för hår av? Träffa listan:

Ett sådant "ensemble" av extremt användbara ämnen tillåter gelatin att bokstavligen göra underverk.

Effekt av förfarandet

Bara en hårmask med effekten av laminering, och din frisyr kommer att vara perfekt i två veckor. Om "manen" är uttömd av kemi, vanlig färgning, sol eller vind, är det bättre att slutföra en kurs på 7-10 sessioner, upprepa proceduren minst en gång i veckan.

Princip för verksamheten

Så att du förstår hur hårlamineringsmasker fungerar, är det värt att överväga hårets struktur. Var och en av dem består av tre lager. Ögonen är endast tillgängliga externa, kallad nagelbandet. När det gäller skönhet är detta lager det viktigaste eftersom det utför en skyddande funktion. Vad är en nagelband, vad består det av? Detta är ett slags "lock" för håret, som består av många tunna celler som liknar skalor. De överlappas - som högkvalitativa takplattor.

Om skalorna är friska och passar snyggt, ser håret bra ut, behåller sin silke, glans och styrka. Om cellerna är skadade till följd av skadliga manipuleringar (kemi, felaktig färgning, dåliga väderförhållanden), så är kutiklet trasigt och håret blir tråkigt, skört, livlöst, dåligt kammade, förvirrad. Elegant hår blir till släp.

Gelatinmask med effekten av laminering i en sådan situation - den bästa medicinen. Som ett resultat av förfarandet har varje hår en gelatinös "cheholchik" - en naturlig film. Vågen, som har matats, återfår sin styrka och flexibilitet och pressar mot varandra mer tätt och mer aktivt. Lamination returnerar snabbt en vacker frisyr och läker de inre hårskikten. Naturligtvis, från ett förfarande, kommer effekten att vara kortsiktig (2-3 veckor), men kursen kommer att återställa hårets skönhet och styrka under en lång tid, åtminstone tills nästa "mobbning" av hår, till exempel, som kemi.

Hårfördelar

Så vilka resultat kan uppnås genom att laminera vad som finns i tillgången?

 • förbättrad näring
 • tillväxtaktivering;
 • Maktens återkomst;
 • ökning av hårvolymen;
 • stärka alla hårlager;
 • hydratisering;
 • Skapande av en skyddande film;
 • returnera sken;
 • saftig färg;
 • lätt kamning
 • lydnad;
 • jämnhet.

Efter masken med effekten av laminering blir håret tjockare, mer lättsinnigt, frisyren ser frodig ut. Kanske behöver du inte ens göra styling, det räcker bara för att välja en modig frisyr.

Detta är viktigt att veta! Ägare av frodigt damm måste närma sig procedurerna med gelatin noggrant, eftersom lamineringen ökar volymen, vilket innebär att din "mane" kan bli alltför skrymmande, som en maskros.

Hårlaminering steg för steg

Och nu om huvuddelen av proceduren.

utbildning

Först måste du köpa gelatin. Beroende på hårets längd behöver du 1-3 msk. gelatin betyder att en dospåse är tillräcklig. Att köpa, naturligtvis, bättre i en beprövad butik, så att produkten var av hög kvalitet, inte utgått.

För det andra måste du förbereda håret själv. Hur? Tvätta bara håret med schampo. Det enda - ge företräde åt speciella formuleringar som inte bara tar bort smuts och fett, men också rester av använda stilprodukter. Efter tvättning, använd alltid din favoritbalsam, tvätta den av. Håret ska vara lite torrt, men utan en hårtork - med en handduk. Under tiden, kom ihåg: innan du applicerar bör ditt hår fortfarande vara lite fuktigt. Under tiden kan du laga en gelatinblandning.

Kompositionberedning

Till en sked (om ditt hår är långt och tjockt, då kan du ta 2-3 skedar) av gelatin bör du tillsätta kokt vatten, vilket borde vara tre gånger mer. Rör om och låt svälla i 20 minuter. Flytta sedan behållaren till vattenbadet för fullständig upplösning och uppvärmning.

Bredvid kompositionen för att lägga till en favoritbalsam, vilken i volym ska vara halva gelatin. Resultatet ska vara en blandning som ser ut som tjock grädde.

Maskapplikation

Masken för hårlaminering görs hemma är ganska enkel, men det är viktigt att komma ihåg några nyanser:

 • starta proceduren på ett något vått hår;
 • Undvik rötter, använd kompositionen, avgår 1 cm från huden.
 • Håll kompositionen på håret i minst en timme.

Det är lätt att applicera masken, det distribueras perfekt genom håret. För applikation kan du använda en kam, borste eller bara fingrar. När alla medel kommer att visas på håret, är det nödvändigt att lägga på en polyetenlock på huvudet, men det vanliga paketet kommer också att närma sig. Då måste du rulla upp strukturen med en näsduk eller handduk. Är det gjort? Allt du kan börja värma upp "mane" hårtork. Varaktigheten av "badet" för huvudet är 15 minuter. Därefter är ungefär en halvtimme fri att göra vad du tycker är nödvändigt, det viktigaste är att inte gå ut i kylan.

Efter ¾ timmar från början av proceduren kan återstoden av blandningen tvättas utan men utan schampo - bara med vatten. Det är allt, ditt hår är reanimated! Upprepa proceduren en gång i veckan, då är din frisyr alltid perfekt.

Videoinstruktion: hur man gör en mask för hårlaminering hemma

Nu håller du med om att hårlamineringsmasker är tillgängliga för varje kvinna?

Laminering av hårmasker

Förmodligen styrs varje kvinnas hand som skapar invecklade frisyrer varje dag skickligt av en stylist som skickligt leder alla sina rörelser och slår utslaget i alla nya idéer. Men även för en erfaren "guide" är det svårt att tämja det trötta håret som trött ligger på axlarna, utmattad av daglig styling. Att göra sina elastiska strängar strömmar längs axlarna och hjälper till att återge volymen av hårmaskor med effekten av laminering. Det här är ett förfarande som inte kräver stora kostnader, men gör det inte bara möjligt att förbättra håret, återställa det jämnhet och glans, utan också "wrap" varje hår i ett slags "lock" som på ett tillförlitligt sätt mildrar dagliga attacker med stylingverktyg.

Gel lamination med gelatin

Denna produkt, som är ett derivat av kollagen - den elastiska "basen" av vårt hår och hud - är av särskilt värde för tunt och sparsamt hår som har splittrade ändar. Hårskaktorna torkade under de dagliga experimenten enkelt "absorberar" kollagenmolekyler. De sistnämnda fastar försiktigt vågorna - hårets "strukturella komponenter" och lägger sig på krullarna i form av den tunnaste filmen som tillåter luft- och näringsämnen att passera genom och aktiverar också deras tillväxt. Inplastat med ett sådant "lock" blir håret tjockare och får ett måttligt utseende. För att genomföra proceduren bör vara med varje shampooing i en månad.

 • En tredjedel av en timme för att kräva gelatin, 1: 3 utspädd med varmt vatten - en universell andel för hår av vilken längd som helst. Till exempel, för att bearbeta strängar axel längd, måste du ta 1 msk. gelatin och 3 - vatten etc.
 • Stryk upp gelatin på 20 minuter och rör om tills klumparna helt försvinna, håll vattenbadet lite (2-3 minuter) för att lösa upp. Det viktigaste är att den gelatinösa massan inte kokar.
 • Rör om och applicera lamineringsblandningen till tvättat, fuktigt hår (med undantag för rötterna), värm sedan dem med en polyetenfilm och bygg en "turban" på huvudet med en bred terryhandduk.
 • Låt håret interagera med gelatinblandningen i 30-50 minuter, skölj sedan med rinnande vatten. Curls ser snyggt ut!
 • Så att laminkompositionen med gelatin tvättades lätt, innan den applicerades på håret, skölj dem och lite torkning med en handduk, applicera en balsam i några minuter; tvätta den med vatten och torka den igen med en handduk.
  Förbättra kompositionens effektivitet genom att kombinera den med en färdig hårmask (1/2 msk. L).

Gelatin kan spädas med mineralvatten.

 • Förbered en blandning som liknar det 1: a receptet, men innan det värms upp i ett vattenbad, blanda det med äggula.
 • Ytterligare åtgärder - som i 1: a receptet.

Effekten av laminering för torrt hår

Torrt hår, speciellt om det är lockigt från naturen, kännetecknas av det våldsamma humöret, vilket ofta komplicerar styling. Ta dem under ett speciellt "lock", laminerat med hjälp av en blandning av gelatin med varm mjölk (blandningsberedningsalgoritmen och proportionerna liknar föregående recept). Gelatinet som är närvarande på 1/3 timme kommer att "hämta volymen", varefter oljextrakt av vitaminerna A och E (1 tsk) ska sättas till den varma blandningen och uppdelas i strängar. Värm huvudet, håll i ca en timme.

Gelatin Mask Recept efter hårfärg

 • Recept 1. Det är möjligt att vitaminisera ett hemmedel för lamination av hår, om gelatin späds i förhållandet 1: 3 till nypressad citronsaft (blondiner), morötter (brunetter) eller äpplen (för alla färgkategorier). Uppvärmd det i ett par minuter i ett vattenbad, fördela i lockar. Glöm inte värmeförbandet för hår. Håll en timme.
 • Recept 2. Observera ett förhållande på 1: 3, späd gelatin med ett avkok av kamomill, om du är blond och nätverksägare av mörkt hår. Tillsätt 1 msk smält i ett vattenbad och ackumulerad volym av blandningen. l. lite varm honung. Blanda komponenterna och fördela trådarna, värm huvudet. Håll 40-60 minuter.

Hårlaminering med oljor

Oljekan kan med rätta kallas de oumbärliga hjälparna till hem frisör. Förutom det faktum att de flesta är värdefulla källor till vitaminer och fettsyror, behåller de perfekt fukt i torkat hår (vilka specifika färgade krullar behöver), närma och till och med reglera nivån på "fett smörjning" av stavarna, normalisera huvudets hud och ta bort det inflammation. Oljorna försiktigt "lockar" locken i ett tunt, andningsbart "lock", vilket gör dem flexibla i experiment med frisyrer och oskadlig i processen med "styling".

Recept 1. Sprid en blandning av olivolja, ricinus, burdockolja (1 msk), flytande honung (1 tsk), vitaminer A och E (5 droppar) och ett ägg över längden på rent, något fuktigt hår. äggula. Skölj huvudet, en timme senare, skölj med rinnande vatten med schampo.

Recept 2. Något exotiskt, så att du kan tämja det vilda humöret av lockigt hår, göra dem lite tyngre och vid behov underlätta rätningen. Ingredienser krävs: ½ kopp kokosmjölk (inte smör!), En tesked citronsaft, en matsked olivolja, potatis eller majsstärkelse - 1,5 skedar.

 • I citronsaften tillsätt långsamt stärkelse, rör om.
 • Blanda i en separat behållare olivolja med kokosmjölk, sätt stärkelseblandningen med citron och bryt försiktigt klumparna och piska blandningen med en visp.
 • Vi värmer på spisen, ständigt rörande med en sked. Den flytande luktningen av kokosnöt ska inte koka; gradvis börjar det tjockna och tar en krämig form. Så snart konsistensen av blandningen blir krämig - ta bort från värmen, och medan det exotiska hårlamineringsmedlet kyler, tvätta huvudet och torka trådarna med en handduk.
 • Fördela den resulterande geléliknande blandningen genom håret, "kör" den i krullarna. Processen är ganska tidskrävande, men effekten kommer också att bli imponerande.
 • Värm huvudet och efter 1-1,5 timmar tvätta det med schampo.

Kakaohårlaminering

Kemisk sammansättning av denna mörka doftande delikatess är fylld med mineraler, vitaminer, fettsyror och proteiner, så att kakaoens laminatprodukter kommer att "smaka" utarmat genom färgning och sprött hår. Närvaron av koffein "väcker" som sover hårsäckar, stimulerar hårväxt och deras förtjockning.

Recept 1 - Lamination med kakaosmör.

 • Kakaosmör har en ganska solid konsistens, därför lägger du en smör i en behållare, smälter den och håller den i några minuter.
 • I ett glas med smält smör tillsätt 1 msk. l. Havtorn och olivolja. Utan omrörning håll kompositionen på ångbadet i 5 minuter och låt svalna.
 • Under tiden tvätta trådarna, skölj med en handduk. Applicera inte en balsam eller balsam, annars kommer oljorna att vara svårt att tränga in i hårstrukturen. Strand efter strand, täck håret med en varm oljekomposition. Kamanvändning rekommenderas inte, annars kommer det våta håret att rynka i ändarna och elektrifiera när det är torrt.
 • Värm upp huvudet och gå med en doftande mask i en timme.
 • Tvätta och torka håret (ingen hårtork!), Du kommer genast se hur mjuka, släta och lite tyngre de blir. hur lätt glider de över axlarna.

Kakaosmör kan kombineras med andra oljor (burk, persika, kokosnöt). Välj på grundval av individuella preferenser.

Recept 2. Laminering med kakaopulver.

 • För att den livgivande energin ska spridas genom ditt hår, späd ut kakaopulvret med kefir, slå ägget i blandningen och blanda lamineringsföreningen till en krämig konsistens.
 • Sprid på strängar, varmt huvud.
 • Tvätta håret efter en timme, använd schampo.
 • Använd kompositionen med kakaopulver 1-2 gånger i veckan. Levande hårglans ges efter den första lamineringen.

Recept 3. Laminering hårfärgning (inklusive grå).

 • Inte bara för att laminera krullarna, utan också att bli en lycklig ägare av brunt hår, du kan brygga 2 msk. l. kaffe och kakao i 300 ml vatten.
 • 200 ml avkyld doftande vätska, kombinera med 3 msk. l. gelatin.
 • Värm jellyan något och rör om med 2 msk. l. måla henna. Tillsätt 1 tsk. vilken kosmetisk olja som helst.
 • Snabbt fördela massan i trådar, värm huvudet och tvätta huvudet efter 2 timmar. Om blandningen är tjock och inte passar bra på strängarna, tillsätt lite vatten och håll det i vattenbadet.

Mask för lamineringshår - vilket är bättre?

Hur vill du ha ett tjockt, lyxigt hår som bokstavligen lyser i solen. Men hur svårt är det att behålla det i detta tillstånd! Negativa externa och interna faktorer påverkar varje dag det destruktivt. En noggrann vård och restaurering är inte alltid tillräckligt med tid och pengar. Masken för laminering av hår hjälper till att rädda situationen och snabbt förbättra utseendet.

Vad är laminering

Laminat, per definition, är en slät film som täcker någon yta. Det kan skapas, inklusive på håret, både i salongen och hemma. hon:

 • justerar ytan på kutiklet;
 • släpper håret
 • ger den en blank glans
 • håller fukt och näringsämnen inuti;
 • förtjockar och stärker håret.

Beroende på hur lamineringen utförs och hur mycket korrekt hårvård som tillhandahålls hemma kan effekten av proceduren variera från 2-3 veckor till 1-2 månader.

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med laminering är förmågan att snabbt ge ett vackert hår till ett livlöst hår. Hennes färg är uppdaterad, ytterligare volym visas, kamning och styling är mycket enklare. Därför blir salongprocedurer allt populärare varje dag.

Men de har gott om minus:

 • högt pris - från flera tiotals till flera hundra dollar i kabinen;
 • aggressiv komposition - den har många kemiska komponenter som kan ge upphov till irritation och allergisk reaktion.
 • kortlivat resultat - även med perfekt omsorg, varar det inte längre än två månader.

Om kompositionen appliceras felaktigt eller på för torrt och skadat hår kan detta provocera deras ökade skörhet och förlust.

Dessutom är laminering inte en medicinsk procedur. Det är bara en tillfällig lösning på problemet. Samtidigt är det svårt att behandla hår eftersom användbara ämnen från masker och andra kosmetika inte tränger igenom laminatet.

Typer av masker

Eftersom professionell laminering inte är tillgänglig för alla idag, särskilt för långt tjockt hår, började många kvinnor föredra att laminera hårmaskor. Naturligtvis är resultatet av deras användning svårt att jämföra med salongprocedurer, men med regelbunden användning kan de visuellt förbättra hårets utseende avsevärt.

butik

Det enklaste sättet att köpa en mask med en lamineringseffekt i butikerna. De är rimliga priser och de är mycket lätta att använda. Idag erbjuds sådana produkter av många kända tillverkare. De första platserna i konsumentbetyg är:

Användning av professionella lamineringssatser hemma rekommenderas inte. Först av allt är deras pris för högt. Men viktigast av allt, om de används felaktigt, kommer de att göra mer skada än bra.

hushåll

Supporters av alla naturliga produkter föredrar hemlagade laminationsformuleringar gjorda på basis av ätlig gelatin. Det är dess egenskaper att skapa den tunnaste filmen på håret som tillåter att använda den för sådana ändamål. För detta förbereda basen. Gelatin späds ut med mjölk eller rent vatten i ett förhållande av 1: 3 och upphettas i ett vattenbad tills kristallerna är fullständigt upplösta.

Därefter späds blandningen med samma mängd som helst balsam och appliceras på rent, torrt hår (steg 1-2 cm från rötterna). De lägger en cellofan duschlock på håret, värma dem väl med en handduk och lämna dem i 30-60 minuter.

Det är viktigt att masken inte torkar helt. Skölj sedan försiktigt med varmt vatten och slutligen skölj huvudet med kallt vatten.

För att förbättra den terapeutiska effekten kan du mata in andra ingredienser i gelatinbasen istället för balm:

 • Äggula - det har ett högt näringsvärde, så det kommer att vara mycket användbart för svagt, tunt, skört, torrt hår.
 • Kefir - innehåller mjölksyra, som något ljusar och perfekt fuktar håret.
 • Mjölk - den används för utspädning av gelatin, och för mycket torrt hår kan du ta 10% grädde.
 • Castorolja är nödvändig för kraftigt skadat, kraftigt växande hår, eftersom det perfekt återställer sin struktur.
 • Vitaminer - det enklaste sättet att klämma i masken två eller tre injektionsflaskor av läkemedlet "AEVIT".

För att stärka rötterna och tillsätt extra volym till basblandningen, kan du lägga till förblandad: en tesked senapspulver, färglös henna, honung och en äggula. Denna mask kan appliceras endast med intakt hårbotten och håller inte mer än 20-30 minuter. Men det stimulerar den subkutana blodcirkulationen och ökar hårväxten.

En annan närande mask med effekten av hårlaminering bereds utan gelatin alls. Hennes recept innehåller: en halv kopp kefir, ett rå ägg, två matskedar majonnäs, en liten bördolja. Det är speciellt användbart för fet och kombinationshår, eftersom det reglerar aktiviteten hos talgkörtlarna, fuktar och mjukar hår och hud.

Laminationshemligheter

Ibland kvinnor klagar på att efter att ha laminerats hemma började krullarna se ännu värre ut än tidigare. Faktum är att kompositionen bereddes felaktigt eller i okunnighet om vissa subtiliteter och hemligheter:

 • Även om resultatet uppträder i viss utsträckning efter det första förfarandet, men för en långvarig effekt måste den göras flera gånger.
 • Upprepa laminer varje 2-3 veckor, annars kommer filmen att vara för tjock och håret kommer att förlora volymen.
 • Ju oftare håret tvättas, desto snabbare blir resultatet nivån, speciellt om sulfatfria schampon inte används.
 • Ofta är effekten svagt uppenbarad i alltför skadat och poröst hår - masken kan inte ens utjämna sin lättnad.
 • Laminerat hår rekommenderas inte att bli utsatt för varm styling, och det är önskvärt att torka dem med en hårtork vid låga temperaturer.
 • Stylingprodukter har också en destruktiv effekt på skyddsfilmen, så de rekommenderas inte för användning.
 • Det är nödvändigt att utföra färgning före laminering, men inte efter det - färgens ljusstyrka varar längre.

Laminera inte tjockt och mycket hårt hår. De kan förlora elasticitet och kommer att hålla sig i olika riktningar.

Sammanfattning

Enligt de flesta kvinnor anser användningen av gelatinmaskar för laminering av hemlagat hår ganska bra resultat som är lätta att utvärdera från fotot. Och dess enda nackdel är den tid som krävs för att förbereda och blanda ingredienserna. Men det här verktyget kan användas åtminstone varje vecka utan att håret skadas.

Effektiviteten hos butikslamineringsmasker är ofta högre än inhemska, men de kan ofta inte användas. Och med tanke på att resultatet hålls upp till flera spolar är det nästan omöjligt att se till att håret lyser ständigt. Men verktyget gör det möjligt för dig att hålla det vackert mellan kurser med intensiv terapi. I detta fall är det nödvändigt att kombinera dem med närande och regenererande masker eller balm.

Hem lamineringshår: de bästa receptmaskorna

Laminering av hår snabbt och säkert tog nästan det första stället bland hårvårdsprocedurer. Denna teknik är nästan perfekt, eftersom den löser många problem: från torrhet till skydd mot skador. En av de vanligaste metoderna för laminering hemma anses vara en mask med gelatin. Det finns dock en liten andel kvinnor som inte var nöjda med resultaten, eller helt enkelt bestämde sig för att experimentera.

Denna artikel kommer att överväga alternativen för laminering utan att tillsätta gelatin. Sådana lamineringsmasker är utmärkta för både långt och kort hår - skillnaden kommer bara att vara i den mängd massa som du tillämpar på ditt hår.

Vad är laminering?

Så enkelt som möjligt att svara på denna fråga kommer att tillåta ett exempel med papperslaminering. För att spara dokument eller viktiga papper är de täckta med ett skyddande skikt.

Kärnan förblir densamma när det gäller hår: Laminering är processen att täcka håret med en speciell förening som skapar en barriär mellan håret och den yttre miljön, vilket förhindrar skador.

Vad är hemlaminering för?

Svaret skiljer sig inte från originalitet - för hälsa och skönhet. Den överväldigande majoriteten av kvinnor som har gjort denna procedur en gång, återvänder till det om och om igen.

Naturlig glans och styrka återgår till håret; På grund av de resulterande näringskrämarna som lever upp, blir silkeslen och mjuk.

Lamination är en idealisk procedur för dem som står inför problem:

 • brittleness, torrhet och sprött hår;
 • frekvent skada på håret, i några manifestationer: curling eller straightening, exponering för UV-strålar, värme eller frost;
 • delade ändar;
 • orubbligt hår som är svårt att sätta i håret;
 • poröst "tomt" hår

Hur fungerar laminering?

Som nämnts ovan, under lamineringsprocessen skapas ett ytterligare skyddsskikt på håret som täcker varje hår.

Under påverkan av en massa yttre faktorer och grundläggande felaktig vård är hårets struktur skadad, stratifierar, blir matt, tar en försummad form.

Det nya skiktet som skapats under laminering är en tunn, viktlös film som inte bara täcker och skyddar håret utan tränger också in i strukturen och släpper ut all grovhet.
Lamination i salongen - förfarandet är inte bara dyrt, men tyvärr också kortlivat: för att håret ska förbli glänsande och starkt, måste det upprepas stadigt en gång i månaden.

Hemmagjorda alternativ som inte är sämre i effektivitet, och ibland ger en början när det gäller kompositionen, hittades i salongmetoden. Till sist är varje hemlagad mask som tillverkas av naturliga ingredienser objektivt bättre än en användbar men kemisk produkt.

Vad ger lamination till håret?

Om du behöver detaljer, var särskilt uppmärksam på den här produkten.

Så, efter en laminationsperiod kommer du att märka att:

 1. hår började skina och färg - naturlig eller förvärvad efter färgning - blev ljusare;
 2. problem som uppstod under styling försvann, hår blev lydigt;
 3. håret ökade betydligt i volymen, förtjockat, men det väger inte ner.

Om du gör förfarandet metodiskt, i två till tre månader en gång i veckan kommer du, förutom externa ändringar, att få:

 • behandling och full restaurering av skadat hår
 • retention av fukt i håret - problemen med torrhet kan glömmas bort;
 • konstant näring med naturliga ämnen;
 • fyller i det tomma porösa håret och "limar" vågorna.

Förberedande stadium av hemlaminering

Innan du fortsätter att laminera, är det nödvändigt att genomföra en djup rengöring av håret.
Rengöring kräver inte bara hårbotten, utan även "inuti" håret, vilket tenderar att absorbera dammsubstanser, stylingmedel. Om du inte torkar håret från dessa orenheter, kommer ingen mask inte att fungera helt - vägen till näringsämnen kommer att stängas.

Ofta för rengöring med hjälp av specialverktyg - och det finns flera kända märken som producerar en rad schampohjälpmedel.

Men bli inte upprörd: det finns mindre aggressiva och försiktigare hemanaloger för djuprengöring.

Saltpilling

Saltskalning är ett rengöringsförfarande som påverkar hårbotten och håret. Du behöver de enklaste komponenterna: två matskedar salt och vatten.

Salt är lämpligt, i allmänhet någon - och havet, och den vanliga matlagningen. Salt blandas väl med vatten, appliceras sedan på hårbotten och efter 7-10 minuter tvättas kompositionen med schampo.

Denna metod är utmärkt för hår som är benägen för oljighet, eftersom det torkar huden lite. För att helt rengöra håret av föroreningar är det tillräckligt att applicera skalning en gång i veckan i en månad.

Ginger hårbotten rensning

Ginger cleansing mask är ett magiskt verktyg som utöver sin huvudsakliga uppgift - rengöring, utför en annan - ger håret en matt glöd. En riktigt fantastisk nyans effekt kan uppnå en rättvisa tjejer. Dessutom torkar inte denna mask håret.

För att göra en ingefära rengöringsmask, behöver du bara ingefärajuice. Det enda negativa: om håret är långt så behöver det en hel del. Gingerjuice gnids i hårbotten och sprids längs hårets längd och täcker sedan huvudet med en keps eller en omslag så att saften inte torkar ut.

Efter 20-30 minuter (vägledas av känslor) tvättas masken av med det enklaste schamponet utan ytterligare effekter.

Clay rengöring

Clay mask - ett enkelt och prisvärt sätt att djup rengöra. Kosmetisk lera späds med vatten till konsistensen av gräddfil, och appliceras sedan på håret och täckt med en film. Håll hårmasken i högst 20 minuter och tvätta sedan med varmt vatten.

Före appliceringen måste håret vara vått.

Om du applicerar ovannämnda masker en eller två gånger i veckan i minst en månad kommer hårstrukturen inte bara att bli av med föroreningar helt, men kommer också att förbättras avsevärt.

Masker för hemlaminering utan gelatin

Ägglaminerande masker

Ett vanligt kycklingägg är den naturliga ingrediensen som är lämplig för vilken typ som helst och kommer att ha den mest effektiva effekten på skadat hår.

Äggvitt är ett slags byggmaterial för hår, och äggulan innehåller mättade fettsyror som ger näring och hydratisering.

Mask med protein och ricinolja

Castorolja är utmärkt eftersom det inte har kontraindikationer att använda (med undantag för en individuell reaktion i kroppen) och hjälper till mot så många hårproblem, inklusive alopeci.
För att undvika den obehagliga "oljiga" känslan på håret efter masken, bör ricinolja alltid användas som en ingrediens och inte i sin rena form.

 • 1 protein
 • fet yoghurt - naturligt utan tillsatser och smakämnen,
 • ricinolja.

Effekt: hjälper till att klara problemet med att tunna håret, ger jämnhet och mjukhet, kompenserar för bristen på vitaminer i grupp B.

Beredning: Protein separeras från äggulan, piskad brunn. Tre eller fyra matskedar yoghurt och en matsked varm ricinolja blandas i. Sprid över hela längden - från rot till spets, och tätt täck huvudet med en film och låt i 45-50 minuter. Efter noga tvätta håret med varmt vatten.

Mask med äggula och kokosnötolja

Effekt: förbättrar skadade hårets tillstånd, hjälper från brittleness, smoothes, förhindrar håravfall.

Förberedelsesmetod: En matsked kokosolja värms upp över låg värme med en tesked olja och kyls. Gyllan skälls från filmen, drivs i blandningen av oljor - massan ska vara jämn och homogen. Exponeringstiden är 45 minuter. Skölj noggrant! Vatten bör vara vid rumstemperatur, inte varmt alls, annars kommer äggulan att hänga på håret med klumpar och kamma ut det från håret blir extremt svårt.

Ägglamineringsrecensioner

Alina, 32 år:

För mitt torra hår - verklig frälsning! Speciellt på vintern, när håret från kepsarna är mycket elektrifierade. Jag lägger kokosolja i äggmaskerna och håret känns som silke.

Lamineringsmask med majonnäs

En av de bästa naturliga produkterna för torrt och svagt hår. Det är bättre att vägra att laminera majonnäs till ägare av fet hår eller att applicera kompositionen endast på spetsarna: intensiv fuktgivande kan ha ganska samma effekt som du förväntade dig.

Det bästa alternativet för masker är självklart hemlagad majonnäs, och inte den som innehåller konserveringsmedel och smakförstärkare.

Därför kommer masken som beskrivs nedan vara ett lätt modifierat recept för hemlagad majonnäs.

 • citronsaft
 • ägget
 • olivolja,
 • burdock olja,
 • socker,
 • salt.

Effekt: intensiv fukt och näring, kompletterar vitamin E-brist, förhindrar mjäll.

Metod för beredning: slå ett stort ägg med en mixer eller en visp, tillsätt en halv tesked socker och salt, och sedan en tesked citronsaft - fortsätt att slå. Sedan tillsätt gradvis i små portioner 180-200 ml olivolja. När massan tjocknar, rör om en sked stor burdockolja. Massan appliceras på hela längden av håret och hålls i en och en halv till två timmar.

Recensioner av mask med majonnäs

Ira, 19 år gammal:

Även om jag läste att det inte är lämpligt för fet hår, bestämde jag mig för att försöka. Det tvättades mycket hårt, tills kvällen var det en känsla av att jag hade tvättat mitt hår dåligt. Och från de fångade ändarna hjälpte den sig, men lade den på de allra bästa tipsen, inte ens halva längden.

Kristina, 23 år gammal:

Awesome shine! Håret var inte så även efter några dyra balms! Jag beklagar bara att effekten är före den första tvätten, men jag fortsätter att göra det.

Laminering mask på basis av kefir

Kefir masker täcker inte bara håret, det skapar ett skyddande skikt, men är också en frälsning för dem som lider av brittleness och torrhet. Den enda, kanske minus kefir masken är dess oförenlighet med färgat hår. Faktum är att kefir delvis tvättar pigmentet, så färgen kan blekna.

Effekt: sparar hår från skador, närmar sig, läker hårbotten, förhindrar uppkomsten av svampsjukdomar.

Förberedelse: varm kefir (det är bättre att få ett paket från kylskåpet i förväg) blandas med en sked flytande honung och 1-2 matskedar olivolja. Kefir behöver lika mycket som nödvändigt för att helt täcka hårets längd. Blandningen kommer att vara tillräckligt flytande, så det är bättre att bära handskar och "driva" massan i håret. Täck sedan huvudet med en hatt eller folie och håll i 45-50 minuter. Tvätta kefirmasken med varmt vatten och schampo.

Recensioner kefir lamination

Olga, 28 år gammal:

Hon hittade ett recept på en kefirbaserad lamineringsmaske och försökte det direkt. Fördelar: budget, lätt att förbereda, effektiv. Nackdelar: flytande, var tvungen att ta en kam-kam och bara "kam" -mask.

Det är viktigt att komma ihåg att den största skillnaden mellan hemlaminering och salong är att masker gjorda av naturliga ingredienser har en kumulativ effekt.

Resultatet av salongproceduren varar 2-4 veckor, då rekommenderas att upprepa det.

Medan hemlagade masker med lamineringseffekt kan utföras på ett säkert sätt ett par gånger i veckan, och om du ordnar spa-behandlingar för hår regelbundet, kommer du efter ett tag att märka hur många komplimanger och beundran ser ut i din riktning har ökat avsevärt.

Expertutlåtande

Vill du veta expertens uppfattning om detta ämne?

Stylist av programmet "Everything Will Be Good" berättar och visar allt du ville veta om hemlaminering, men var rädd att fråga

Hemmagjord hårmask med lamineringseffekt

Laminering av hår är en sak, självklart, attraktiv, men inte billig. Skönhetssalonger som erbjuder det, begär mycket pengar, men inte alla är nöjda med resultatet.

Vad är det här förfarandet? Vilka är dess fördelar och fördelar? Och finns det ett anständigt alternativ till hårlaminering hemma?

Om detta, liksom hemlagade hårmaskor med effekten av laminering, i dagens artikel Pantry of Beauty.

Vad ger lamination av hår?

Det är känt att håret efter lamineringsproceduren får en behaglig glans, blir jämn och smidig. Dessutom skyddar den skyddande filmlamineringen, som omsluter håret, i hög grad håret från de negativa effekterna av vind- och temperaturförändringar.

Pantry Beauty lyckades ta reda på att förutom denna effekt kan hemlaminering ha en extra fördel för håret och fylla den med olika näringsämnen. Och allt detta - med hjälp av hemlagade hårmaskor med effekten av laminering.

Grunderna för beredning av hemmasker för laminering är gelatin - en produkt av bindväv av animaliskt ursprung. Dess sammansättning är användbar för att stärka hår och naglar, liksom de positiva effekterna av gelatin på huden.

Gelatinös film som täcker håret, såväl som professionell laminering, skyddar dem mot aggressiva effekter, men andra komponenter som läggs till i masken skapar en näringskraftig, fuktgivande, stramande eller aktiverande hårväxteffekt.

Det bör också noteras att de gelatinösa maskerna lätt tvättas av och lämnar inte en oljig glans eller klisterpåverkan, och med systematisk användning av sådana masker slutar håret att elektrifiera, bli mjukt och smidigt.

Hemmagjord hårmask med effekt av laminering. Rekommendationer för användning.

Dessa masker är lämpliga för dem som bara vill stärka håret och ge sin bild charm, och de som försöker förhindra att de sönder slutar, för att återställa skadat och försvagat hår.

Tja, allt som krävs för förfarandet är gelatinpulver, lite fantasi och tid. Gelatinmaskan appliceras alltid på rent, vått hår och sedan förpackas med plastfolie i 30-60 minuter. Recept för beredning av gelatinmaskor, det finns många - från elementär till utsökt, flera av dem är glada att dela Pantry of Beauty.

Folk receptar hemlagade hårmaskor med effekten av laminering.

Recept 1. Enkel laminering.

Ett elementärt recept där 1 matsked gelatin ska fyllas med vatten - 3 matskedar och låt blandningen stå i 15-20 minuter. För att gelatinet ska kunna lösa upp och svälla bättre rekommenderar vissa att uppvärmningen blandas i ett vattenbad, men det får inte koka i något fall.

Masken appliceras på håret, de sätter ihop sina huvuden i film och en handduk, och de värmer upp den med en ström av varm luft med en hårtork. Tvätta av efter 40 minuter med schampo.

Recept 2. Klassisk hemlaminering.

Det första enkla lamineringsreceptet kommer alltid att vara basen och det första steget för att göra någon hemma mask med effekten av laminering. Det beror bara på dig om du vill förenkla eller diversifiera maskreceptet.

Så i klassisk laminering sätts 1 tsk hårbalsam och 2-3 droppar essentiell olja (helst citrus) till den svullna gelatinmassan före applicering på håret. Masken stå 40-60 minuter, tvätta av med schampo.

Recept 3. Nourishing laminering.

Näringsrik laminering för hår är ett recept älskat av många, eftersom dess sammansättning innehåller en sådan värdefull komponent av hemmet kosmetologi som äggulor. Äggblomma tillsätts till den gelatinösa massan (spätt i ett standardförhållande av 1: 3) och komponenterna blandas noggrant före applicering. Ställ 30-50 minuter.

Recept 4. Vitamin hårmask med en lamineringseffekt

I det här receptet måste du avvika lite från det klassiska receptet och späd ut gelatin, inte med vatten utan med varm mjölk, vilket gör det möjligt att ge ytterligare hår med torrt hår.

Masken upphettas och innan den appliceras löses den i 1 tesked vitaminer A och E (säljs i apotek). Applicera på hår i 40-60 minuter, såväl som i andra recept, inslagna med plast och en handduk och uppvärmd med hårtork på toppen. Tvätta av med schampo.

Recept 5. Laminering av hår för att ge volymen.

Ett annat ovanligt recept där gelatin och färglöst hennapulver, honung och senap och äggulor är organiskt övervägande.

Förbered masken, späd gelatinet med vatten och tillsätt sedan 1 tesked senap och färglös henna och vispaddling till den resulterande massan. Masken upphettas i ett vattenbad, applicerat på håret, håll i 50-60 minuter. Om du känner dig intensiv förbränning eller allergi mot honung, ska masken omedelbart tvättas av.

Dessa är enkla eller inte så hemlagade masker som hjälper till att stärka håret, fylla det med styrka och glans, gör det lydigt och smidigt. För en bestående effekt rekommenderas det att utföra dem med en frekvens av 2-3 gånger i veckan.

Recept hårmaskor för laminering

Vi flickor drömmer alltid om silkeslätt, slätt, lättsamt och välskött hår. Du kan uppnå önskad genomlaminering. Idag är det ett av de mest populära förfarandena i skönhetssalonger. Förvånansvärt är det också enkelt att göra det hemma. Effekten kan inte särskiljas, men slår nästan inte på fickan.

Gelatin - nummer ett botemedel

Den mest populära produkten med en lamineringseffekt, som är lätt att göra hemma, är en gelatinmask. Som namnet antyder görs det på basis av regelbunden matgelatin. Du behöver bara tre produkter:

 • Gelatinförpackning (för genomsnittlig hårlängd);
 • Varmvatten - 3 msk. L.;
 • Eventuell balsam - sköljning.

Varför är gelatin så populärt när det appliceras på hår? Svaret är enkelt: det är en naturlig proteinprodukt av animaliskt ursprung som penetrerar inuti, bildar en skyddande film på håret.

Tack vare gelatinhår blir det elastiskt, elastiskt och glänsande.

Ta förpackningen av gelatin, häll innehållet i en djup panna. Häll sedan hett vatten, blanda noggrant. Vi gör detta så att kristallerna löser upp och inga klumpar bildar sig.

Om det är illa att blanda gelatin, kommer de bildade klumparna att förbli på håret och göra det svårt att kamma.

Blandningen ska vara homogen och tjock. Därefter lägger vi en balsam till den resulterande produkten och applicerar vår mask på rent, fuktigt hår som vi tidigare har tvättat med vanligt schampo.

Låt inte gelatin tjockna. Det är bättre att tvätta håret först och fortsätt sedan med att göra massan.

Efter applicering sätter vi en hatt eller en påse över huvudet, lindar en handduk över den och låt våra undvikande medel suga. Det tar ungefär 30-40 minuter. Därefter tvättar du håret först med varmt vatten och kyler sedan. Torka det.

Upprepa proceduren rekommenderas inte mer än 1 gång per vecka.

Men som med något verktyg har denna mask dess fördelar och nackdelar. Tänk på dem.

fördelar

 • Håret blir tjockare, en känsla av volym.
 • Split ends försvinner. Dina krullar är inte längre spröda.
 • För flickor vars krullar dras är denna mask en riktig frälsning.
 • Lämplig för färgade, blekta, melirovannyh, tunna, spröda, lockiga och splittrade ändar.

brister

 • Det är nödvändigt att tvätta håret ordentligt så att inga klumpar kvarstår på dem.
 • Det ska inte appliceras på rötterna, eftersom masken väger håret och volymen kommer att försvinna. Det är bättre att dra sig tillbaka 2-3 cm från rötterna.
 • Om du är allergisk mot gelatin är masken bäst att inte använda. I andra fall finns inga kontraindikationer.

Ägg och senap

Detta är förmodligen den enklaste och prisvärda masken med den effekt vi behöver. Dessutom är det mycket användbart, tack för det här ägget, och passar alla typer av hår.

Du behöver bara två produkter:

Observera att det är användbart och äggulan, som innehåller ämnen som ger näring och hydratisering av hår och protein, som fungerar som ett utmärkt byggmaterial för ditt hår.

Smash ett rå ägg i en liten skål och sedan gradvis häll torr senap i den, rör omedelbart tills massan blir tjock grädde. Efter att ha uppnått detta resultat, applicera den resulterande produkten på vått rent hår, vilket hjälper dig att fördela det över hela längden av håret med en tjock kam. Då ska du lägga en hatt eller en påse på huvudet, linda en handduk över den och så vidare i 40-60 minuter. Skölj sedan med kallt vatten utan schampo.

En bra bonus: masken hjälper till att eliminera håravfall.

Kontraindikationer:

 • Allergier är möjliga, så gör först ett känslighetsprov: Applicera en liten blandning på din handled i 15 minuter, om irritation inte uppstår - använd gärna en mask. Under själva förfarandet, styras av dina känslor. Brännskador - spola före tid.
 • Det är nödvändigt att applicera en massa på fet hår för hela hårets längd, på torrt hår - bara på rötterna.

Kefir att hjälpa till

För denna lamineringsmask från improviserade medel behöver du:

Kefir - ett unikt verktyg. Den är idealisk för fettigt hår. Tack vare honom blir de inte så snabbt blivit feta. Dessutom skyddar det perfekt lösa håret.

Det är oundvikligt att säga att kefir, går in i masksammansättningen, tar bort mjäll, accelererar hårväxten och stoppar förlusten? Så kefir hjälper dig verkligen!

Vi tar alla komponenter i vår mask, blanda dem noggrant i en djup skål med en visp och applicera sedan på fuktigt hår. Vi lägger en plastpåse, en handduk eller en varm hatt på huvudet och väntar på en halvtimme, och tvätta sedan allt med varmt vatten. Som ett resultat får vi glänsande, elastiskt hår med en mask som inte har kontraindikationer!

Hår före proceduren är inte tvättbart!

I frisörer är laminering inte ett billigt nöje. Men nu känner du till några recept, som med slutresultatet inte på något sätt är sämre än professionella verktyg, och är billigare i pris tre gånger. Och då är en naturlig produkt alltid bättre än någonsin den dyraste och "ofarliga" kemi. Så använd och låt ditt hår vara vackert!

Tillförlitliga receptmaskar för lamineringshår hemma

Det finns ett oändligt antal företag och företag, salonger och frisörer, olika studior och skönhetssalong. Och var och en av dem försäkrar att de bara har de bästa förutsättningarna för förbättring, hårtransformation, hårförhållanden. Erbjuda bonusar och kampanjer. Ibland mycket attraktiv och förförisk. Här finns det bara en liten nyans: Mästare av salonger gör en dom om att ändra frisyren bokstavligen direkt, att vi är bekanta med våra strängar i bästa fall några minuter, om inte sekunder.

Vi lever med vårt hår hela våra liv. Och vem, om inte oss, vet vad de gillar bäst och vad de reagerar på bättre eller sämre. Dessutom är det inte för ingenting att det finns en regel att innan du fattar ett beslut måste du lyssna på yttrandet från minst tre specialister, och välj sedan det fjärde alternativet - det bästa. Detta gäller också för laminering av hår - startar processen med självhelande krökar och deras anpassning. Ett dyrt och mycket långt förfarande som kräver viss träning. Är det möjligt att på något sätt göra det annorlunda? Ja. Och det är fantastiskt - med naturliga produkter, utan kemiska reagenser och utan att anpassa sig till schema för salongmästaren: Hårlaminering hemma - Maskuppskrifter bifogas.

Vi gör det själv, bestämmer oss själva - när och vad vi ska använda

Vad föreslår specialisterna att man ska göra en mask för lamination av hår? För att genomföra ett flertalsförfarande, under vilket vanligtvis:

 • håret är först impregnerat med speciell komposition;
 • då placeras en särskild screening effekt utifrån på ytan;
 • sedan sträcker de krullarnas yttre skal (huvudsakligen med termisk förmåga), ställer in vektorn för flingorna - de passar alla i sträng ordning;
 • Det sista steget är att fixera masken, som borde räcka till i tre till fyra veckor.

Därefter upprepas hela det dyra förfarandet igen. I det här fallet finns det två typer av laminering - färglös (endast filmspärr på håret) och färg - med färg under filmen.

Det finns fyra metoder:

 1. Klassisk, använd som huvud lamineringsskärm - industriell (!) Cellulosa.
 2. Phyto - impregnering av lockar innan de täcker med en skärmfilm med oljor och ett vitaminkomplex (för att förbättra självhärdande strängar).
 3. Bio-metod - när man använder "levande" cellulosa, extraheras från reella fibrer av barrträd eller bomull.
 4. Glas och färg och ett skyddande skikt.

Finns det några nyanser som vi inte säger eller inte anser vara nödvändiga för att förhandla om vissa salongspecialister och som i allmänhet erbjuder ett användbart skydd för hår? Svaret är ja. Okej, masken för lamineringshår:

 1. Absolut värdelös, om flätorna är helt friska och inte orsaka några problem. Ja, det kan underlätta komplexet eller den dagliga installationen - och bara.
 2. Efter att proceduren har utförts är ombytet av krullarnas färg omöjligt tills filmen avlägsnas.
 3. Effekten (även med användning av de dyraste och användbara komponenterna) kommer att vara högst en månad (eller, för att vara mer exakt, fyra veckor). Då är allt nytt. Och varje gång kommer det att kosta långt inte med två nollor i slutet.
 4. Om håret är tjockt, ganska voluminöst och faller till midjan och under midjan, kommer något av ovanstående metoder att göra dem tyngre, så det är bättre att vägra av laminering.
 5. Samtycker aldrig till att lägga en sådan dyr mask, om strängarna faller ut väldigt starkt. Torrt hår - ja - återställs, den olydiga blir född, spröd läkning, men förlorad den kan inte stå. Dessutom fortskrider förlusten efter laminering.
 6. Under inga omständigheter kan du dölja flätorna under genereringsfilmen, om huvudet är kammade eller skadade - sår täckta med en flerskiktskomposition kan producera en infektion.

Du måste tänka på allt till minsta detalj, komma överens med salongens skönhetsguide eller göra en maske för hårhåring hemma: när det inte finns några repor och ingredienserna väljs, inte införs, och tiden är ledig och inte tilldelas till nackdel för ditt schema.

Kokoslaminering

En kokosnöt rik på både vitaminer och mikroelement kan bli en mycket användbar och samtidigt väsentligen ekonomisk hjälp för en lamineringsmask. För en mask - en mutter eller mjölk som redan är gjord av den. Inte bara släpper den här palmefrukter den yttre glans och silkesleken på flätan, det reanimerar också sitt inre innehåll, väcker tillväxt och ger en chockfuktighet. Och ytterligare en sak - det varar i två veckor, det vill säga om den här tanken kommer till dig för att ändra hårfärgen, behöver du inte luddas i en hel månad och väntar på att filmen kommer ner.

Sammansättning nr 1 (fuktighetsgivande och närande-rätning - för elasticitet)

 • Mjölk - 3 (full, bara spillande över kanterna) Art. skedar;
 • stärkelse (den vanligaste - potatisen) - en matsked
 • limejuice - dessertsked eller citron - en matsked
 • burdock olja - en matsked.

beredning

 1. Häll juice i stärkelse och ät det med en sked tills alla klumpar smälter.
 2. Blanda mjölk och smör - skaka dem bra eller blanda dem.
 3. Kombinera stärkelsebas och mjölkolja - rör: grundligt och intensivt.
 4. Sätt masken på eldstaden i brännaren (eller den minsta uppdelningen av elspisen) och rör om (under inga omständigheter låt den koka) med en gelliknande tjocklek. Var noga med att kneda till botten, för att inte hålla fast vid botten - stärkelse älskar att "ta" till väggarna.
 5. Ta bort den förtjockade masken, så att den inte kan ändra färg.

ansökan

 • Tvätta de torkade flätorna med fingrarna (en kam och en kosmetisk borste är helt enkelt överflödig) och applicera en varm mask från själva rötterna. Det är bättre att starta rörelsen med huvudet sänkt, det vill säga från baksidan av huvudet - så massan kommer att ligga jämnare.
 • lyft flätorna, vrid dem med en lätt flät
 • Dra försiktigt plastkåpan (klar - för duschen eller gjord av den vanliga genomskinliga väskan), på toppen - en tjock, varm trasa (du kan ha en fluffig handduk);
 • Skölj med schampo efter två timmar.
 • låt trådarna torka i sitt naturliga tillstånd - inga hårtorkar;
 • om så önskas, upprepa efter 2 veckor (i dessa intervaller kan krökorna tvättas som vanligt).

Komposition nr 2 (vitamin med effekten av lydig rätning)

 • Honung (bästa givare, blommig, fin - äng) - 2 msk. skedar;
 • banan (helst överdriven - med uttryckliga bruna fläckar);
 • Mjölk palmfrukt - 1,5 msk. skedar;
 • mjölk (ko, pastöriserad eller fräsch, men inte steriliserad) - en matsked.

beredning

 1. Allt blandas i en stor skål och piska (bäst självklart, gör det i en mixer eller med en mixer).
 2. Stamma massan genom en fin metall sikt.
 3. Värm upp.

ansökan

 • På torra (!) strängar, böjda över bäckenet, smörj vätskemassan, det är bättre att doppa spetsen i bäckenet så att de blir bättre blötläggda.
 • Wrap de våta strängarna först med en film (cellofan eller en duschvolymlock passar också), sedan med en fleecy handduk;
 • Efter 50-60 minuter, skölj (kan vara med ett lätta schampo);
 • Eftersom masken är ljus - proceduren kan upprepas om en vecka.

Kokosmjölk kan inte köpa, och varje gång att laga färskt - så det kommer att ha mer näringsämnen. Gör så här:

 • kokosnöt splittring;
 • juice (vatten) dräneras - det används inte för matlagning;
 • hacka massan (kan rivas eller i en sluten mixerskål) och placera i en djup behållare;
 • koka vatten (vars volym kommer att vara en och en halv gånger mer kokosflis) och häll massan;
 • håll allt i ett par minuter tio;
 • ta bort, linda väl och låt det brygga i ytterligare 35 minuter;
 • 45 minuter senare är den näringsrikt hälsosamma mjölken klar. Och inga konserveringsmedel!

Gelatinlaminering

Den mest populära hemlamineringen är gelatin, speciellt på växtbaserade avkok. Endast det är nödvändigt att ta i beaktande omedelbart att istället för kokande vatten till gelatin lämpar sig för ljus nyanser av flätad kamomill, ljusbrun - burdock, mörknåldekok. Juiceen läggs också till i masken i sin rena form - morot för brunhårda kvinnor med omsorg i en mörk ton och brunetter, citronsaft för brunhåriga och blondiner.

Den mest användbara ingrediensen är oljor. Och här finns också en uppdelning, men inte längre av färg, men av typen av trådar. Torra föredrar mandlar och lavendel, fett och kombinerade - castor och, naturligtvis, skrapa.

Och en viktigare punkt, om kokosmaskar appliceras på huden och lockar, påverkas de gelatinösa rötterna inte. Du behöver alltid lite (minst 5 mm-centimeter) för att dra sig ur dem.

Gelatinlamination - kurs: två eller till och med tre månader i rad varje vecka. Då en obligatorisk en och en halv månad paus.

Sammansättning nr 1 (den enklaste och universella)

 • påse av kristalliserad gelatin;
 • juice (av hårtyp) matsked
 • kokande vatten eller avkok - 4-5 Art. skedar.

beredning

 1. Häll kokande vatten (avkok varmt) och gel i gelatin och blanda: grundligt och försiktigt, knådande klumpar.
 2. Täck. Wrap up Insistera i en halvtimme till massan svullna.
 3. Ta bort locket och kontrollera: Om det finns klumpar kvar, värm upp det lite mer i vattenbadet, om allt är normalt, använd det (blandningen ska vara ungefär som tjock gräddfil eller deg för kakor).

ansökan

 • reträtt från rötterna av rent tvättade och naturligt torkade trådar till önskat avstånd och smörj (det är mest bekväma med händerna) flätor;
 • täck ditt huvud väl med en film och en tjock dukhandduk eller en scarfduk;
 • värm upp håret med en hårtork (medelvärme) - 10-20 minuter (under lång tid utan att stanna på ett ställe);
 • ta av locket efter 45 minuter (det här är den totala tiden - med torkning) och skölj huvudet - utan schampo.

Sammansättning nr 2 (för fettflätor)

 • matsked gelatinösa kristaller;
 • matsked citronsaft
 • en tsk ricinolja;
 • 2-3 art. skedar av kokande vatten.

beredning

 1. Kombinera alla flytande ingredienser och skaka.
 2. Häll vätskan i gelatin och rör om - med frekventa och snabba rörelser. Gelatin förtorkar snabbt, och det borde inte finnas några klumpar.
 3. Insistera under locket stängt i en halvtimme.

ansökan

 • rena, tvättade strängar smörjer den nuvarande massan;
 • täcka med en dubbel turban (film och blöja eller cellofan och handduk);
 • hårtork i ca fem minuter, fördela luften proportionellt
 • Efter 45 minuter, tvätta av.

Sammansättning nr 3 (torra och kombinerade strängar)

 • en halv sked lavendel eller mandelolja;
 • matsked (med en liten kulle) gelatin;
 • kokande vatten - 3-4 skedar;
 • äggula.

beredning

 1. Skaka kokande vatten med olja och häll gelatin med denna blandning - rör om, vilket eliminerar mycket klumpar.
 2. Som vid knivens spets, ständigt rörande, injicera äggulan piskad i expressivt skum (så att massan inte krullar upp från det heta gelatin).
 3. Täck masken - insistera en tredjedel av en timme.

ansökan

 • tvättade och lite fuktiga krullar smet,
 • vikla upp;
 • ta bort masken i 45-50 minuter och tvätta.


Sådana lamineringsförfaranden återanpassar den "döda" flätningen, brittleness och exponerar pålitligt skydd mot termisk överlappning och UV-strålning. Ja, de är inte fyra veckor i rad, som ett salongalternativ, men högst två. Men hur man handlar! Håret lever. Silk. En syn för ömma ögon!Nästa Artikel
Är det värt att panik om håret faller ut med en glödlampa?