Naturliga honungshårsmaskar: fördelar, regler och resultat


Honungsmask för hår hjälper till att bli av med många problem med hår. Denna naturliga och användbara ingrediens gör att du kan återställa hårstyrkan, förbättra och bli av med slutna ändar.

Användbara egenskaper

Honung - den komponent som ger hår med fördelaktiga ämnen kommer att göra dem lydiga och friska. Bland de egenskaper som har en positiv effekt på håret kan identifieras:

 • löser problemet med splittrade ändar;
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • ger hår mjukhet;
 • gör färgen ljusare;
 • eliminera mjäll och irritation
 • förhindrar håravfall
 • låter dig skydda håret och hårbotten från exponering för solljus;
 • reagera med olika komponenter, det lyser.

Sammansättningen av denna unika substans innehåller en ofattbar mängd näringsämnen och spårämnen, alla absorberas perfekt av kroppen och ger håret ett friskt utseende. Honungsmaskar passar alla, om det finns några problem i samband med håret. Du kan också använda dem för förebyggande åtgärder.

Kontraindikationer att använda

Honung har en stark allergiframkallande egenskap, så människor som inte tolererar det, är en sådan mask kontraindicerad. För att säkerställa att det inte finns någon allergi mot det är det nödvändigt att genomföra ett test. För att göra detta, lägg ett par droppar honung på armbågen och observera reaktionen. I avsaknad av en hudreaktion kan masken användas säkert.

Resultat efter ansökan

Med regelbunden applicering kan denna biprodukt på kort tid göra håret smidigt, stärka det, mätta med vitaminer, lätta på huden på de flesta problem, återställa elasticiteten. Den kan kombineras med andra användbara komponenter, vilket kommer att ge ytterligare effekt.

Sådana masker är gjorda av de tillgängliga komponenterna, det viktigaste är att endast använda naturliga ingredienser i deras komposition.

Regler för förberedelse och användning

Så att masken inte förlorar sina användbara egenskaper, måste du följa vissa regler när du applicerar den:

 • Innan honung läggs till masken måste resten av komponenterna upphettas till en behaglig temperatur. Om tillåten uppvärmning överskrids med 39 ° C kommer de fördelaktiga egenskaperna hos många komponenter att kollapsa och det kommer ingen fördel;
 • Det är omöjligt att förbereda masken i flera dagar i förväg, det är viktigt att endast använda färska ingredienser i beredningen.
 • håret ska vara rent och lätt fuktat
 • hålla inte mer än 60 minuter;
 • För att fixa effekten av masken, måste du sätta på huvudet med en handduk medan den appliceras;
 • Efter applicering av masken rekommenderas att skölja håret med ört avkok av kamomill och nässla;
 • Varaktigheten av kursen är högst 30 dagar, och ansökningsfrekvensen är två gånger i veckan.

Maskrecept

För normalt hår

Det klassiska receptet innehåller direkt honung, som tidigare förts till ett flytande tillstånd. Denna komposition appliceras längs hela längden av håret.

Separat intensivt slå äggula med 2 matskedar honung, gradvis hälla i lite mörk öl. Till slut borde det bli mycket som gräddfil.

För torrt hår

Äggula blandad med 1 tsk. aloe juice, lägga till dem 1 msk. honung och 2 msk. basolja (du kan ta avokadoolja, ricinus eller burdock).

Ingredienser: 2 äggulor, 2 msk. burdock olja, 1 tsk honung, 2 vitlöksklyftor, 1 msk gräddfil.
Haka vitlök, tillsätt vätskekomponenter till det, blanda allt, använd som en mask.

För oljigt hår

Ingredienser: 1 tsk honung, 1 tsk citronsaft, juice från två blad av aloe, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk. lecitin. För att få honung i flytande tillstånd, för detta ändamål är det nödvändigt att värma det, häll i citronsaft, tillsätt hackad vitlök, aloejuice och lecitin.

Firming mask

Ingredienser: 1 msk. honung, juice 1 granatäpple.
Kram saften ut från granatäpplen och blanda med smält honung. Det är viktigt att endast använda färsk juice.

Ingredienser: 1 lök, 1 msk. honung.
Häll löken till en grötig blandning, mixa med löken.

Blandningen måste gnidas in i huden. För att avlägsna löklukten kan du skölja med vatten med ättika.

Att ljusna

Ingredienser: 1 msk. olivolja, 1 msk kanelpulver, ½ kopp honung, ½ kopp vatten.
Komponenterna blandade sig för att sätta på hela hårets längd. Wrap huvudet med en film.

Ingredienser: 1 msk. honung, läsk vid toppen av en tesked.
Lägg till läsk till schampo. Denna komposition sköljer huvudet. Smält därefter honungen i förväg för att applicera på håret och lämna över natten.

Nourishing mask

Ingredienser: Blanda i samma proportioner honung och olivolja.
Applicera på hår, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Ingredienser: i lika stora proportioner ta lecitin och honung, behöver olivolja 2 gånger mer. Blanda komponenter, applicera en mask längs hela längden, wrap huvudet med en film

Ingredienser: 2 msk. Älskling, 1 msk. äppelcidervinäger, 1 msk. mandelolja.
Alla blanda, applicera. Täck håret med en omslag.

Mask för att återställa skört hår

Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. Älskling, 6 droppar aloejuice, 1 msk. mjölk.
Ta med huvudämnet i flytande tillstånd, blanda med ägg och smula gradvis. Tillsätt juice och mjölk

Från yellowness

K 2 msk. honung lägger till 2 msk. citronsaft, applicera på hår.

Med avokado

½ avokado knåd, blanda med 1 tsk. honung och 5 droppar orange eterisk olja. Applicera på hår från krona till spets.

Senapsmask för tillväxt

Senapspulver för att lösa upp med vatten för att få en tjock gröt, tillsätt 1 tsk. honung och 1 äggula. Applicera på hårbotten. För att bli av med mjäll samtidigt kan lavendelolja appliceras på håret längs hela längden.

Mask för densitet

Ingredienser: 2 msk. torr lera (om håret är ljust, måste du bara använda vit, i andra fall någon vilja göra), 1 kopp kefir, 1 msk. honung, 1 ägg.
Torka lera med vatten, tillsätt förvärmd kefir till den, rör om ett rå ägg och smält honung.

Från att falla ut

Hök 1 vitlöksklyfta och 1 lök med en mixer, tillsätt 1 msk till dem. honung.

Med konjak

Blandad 1 tsk. Älskling, 1 msk. brandy, 1 äggula och appliceras på hårbotten.

Med kefir

Ingredienser: 2 msk. honung, senapspulver - 2 matskedar, 3 matskedar. kefir, 6 droppar rosmarinolja. Alla ämnen blandas, appliceras över hela längden.

Kockolja

2 msk olja av burdock, honung och mjölk blanda med varandra i en mängd 2 msk. vardera, fördela hela längden.

Med ricinolja

Anslut 4 msk. Castorolja och 1,5 msk. älskling, applicera på hår. En sådan mask kommer att stärka dem väl.

Med olivolja

Ingredienser: 1 banan, 3 msk. mjölk och honung, 5 msk. olivolja, 1 ägg.
Mala en banan med en mixer, tillsätt resten av ingredienserna. Denna mask ska appliceras på torrt hår.

Med kanel

Blanda 1 tsk. kanelpulver, 2 msk. honung och applicera på hår.

Med jäst

I 2 msk. Mjölk utspädd 2 UF. jästpulver, tillsätt sedan 1 msk. honung.

Alla masker hjälper till att uppnå önskat resultat på kort tid. Tillgången till alla komponenter och enkel förberedelse gör honungsmasken en av de mest

Hårmask med honung och olivolja

Honung och olivolja är en del av många folkmedicin för att bevara skönheten. Hårvårdsprodukter används också. Hårmasken med honung och olivolja tack vare de viktigaste ingrediensernas unika egenskaper, har en komplicerad effekt som positivt påverkar hårsäckarna och strängarna själva. Genom att berika kompositionen med andra aktiva ingredienser är det möjligt att uppnå en mer riktade åtgärd, till exempel för att stoppa håravfall och påskynda tillväxten eller förbättra strukturen hos strängarna för att ge dem en naturlig glans. Välj ett recept baserat på typen av dermis och hår, samt förekomsten av ett visst problem.

Egenskaper av honung och olja från oliver, som är bra för hårets hälsa

Honung anses vara en av de mest värdefulla produkterna inom näring, medicin och kosmetologi. Och detta beror på sin rika komposition. I synnerhet är betydande mängder B-vitaminer, tokoferol, folsyra, mikroelement, naturliga tandkött och karoten, hårets byggsten, fördelaktiga för hårets tillstånd. Tack vare dem, äter honung rötterna, mättar folliklarna med ämnen som är användbara för deras tillväxt. De härmed blir starkare, upphör att falla. Dessutom limar honung flingor av håraxeln och därmed återställer de skadade områdena. Resultatet är kompatibelt hår, stretchigt och visuellt tilltalande.

Användningen av honung i sin rena form i hårets omhändertagande är emellertid problematisk: på grund av sin klibbiga tjocka struktur kommer det att vara svårt att jämnt applicera. Därför används honung i folkkosmetologi endast som en av komponenterna i hårmaskor.

Ofta är den andra ingrediensen i dessa fonder olivolja. Denna produkt värderas av kosmetologer och trichologer på grund av det höga innehållet av vitaminerna A, E samt fettsyror. Oliveolja fungerar också i flera riktningar. Först och främst har den höga fuktighetsgivande egenskaper, återställer lipidbalansen, hjälper till att behålla fukt i cellerna. Den har antioxidantegenskaper, skyddar lockar och bildar en osynlig film på dem. Förbättrar tillståndet av dermis, eliminerar mjäll. Allt detta gör olivolja krävt när man eliminerar mjäll, intensiv håravfall, överdriven torrhet och bräcklighet hos krullarna.

Som en del av hårmaskor som är beredda hemma kan honung och olivolja ge dig ett bra resultat. Naturligtvis, om det tillämpas korrekt.

Applikationstips

 • För framställning av masker är det bättre att använda kallpressad olivolja, helst - ozoniserad.
 • Honung måste vara naturlig. Om han candied, då måste han smälta. Detta kan bara göras i ett vattenbad och på inget annat sätt, annars finns det nästan inga användbara vitaminer i den.
 • Glöm inte att honung är ett vanligt allergen. Om det finns en matallergi är det hög sannolikhet att det kommer att orsaka en allergisk reaktion även när den används externt. Testa det och andra komponenter i maskerna innan du applicerar håret nödvändigtvis.
 • Masken kommer att ge mer nytta om det är varmt. För att förbättra effekten rekommenderas det också att efter applicering av hårmaskorna med honung och olivolja för att skapa en bastuffekt på huvudet. Gör det enkelt: du måste bära en cellofanbjörn, binda en varm scarf eller en terryhandduk över den.
 • Applicera masker med olivolja och honung, helst på tvättade och torkade till lite fuktiga tillståndsträngar.
 • Det rekommenderas att göra masker regelbundet: en gång i veckan med en torr typ av derma på huvudet, två gånger i månaden med en fet typ.

Mask för att skina torrt hår

 • olivolja - tre delar;
 • naturlig honung - två delar.

Metod för beredning: Blanda ingredienserna i det angivna förhållandet och värm på ett vattenbad, omrör hela tiden tills massan når homogenitet.

Använd en borste, applicera den på ditt hår, gnid det i ditt epitel med fingrarna. Täck ditt huvud med en växthuseffekt. Vänta en timme. Skölj med varmt vatten och en måttlig mängd schampo. Masken närmar sig rötterna och förbättrar avsevärt hårkolonnens struktur. På grund av detta blir locken mer visuellt attraktiva, de återvänder till levande glans. Lämplig för torrt hår.

Mask för att skina fet hår

 • naturlig honung - en stor sked
 • olivolja - en stor sked
 • citron - en fjärdedel av frukten.
 • Värm honungen.
 • Tillsätt olja till det, rör om, värma i några minuter.
 • Efter att ha avlägsnat honung-oljeblandningen från vattenbadet, pressa saften från ett kvarts citron in i den. Det är bara att blanda kompositionen och applicera.

Masken används på samma sätt som i föregående recept. Resultatet kommer också att vara detsamma. Detta verktyg är dock lämpligt för skötsel av fettkrullar.

Regenererande mask för skadat hår

 • olivolja - en och en halv matskedar;
 • honungsbis - matsked
 • kyckling äggulor - en;
 • en citron är en.
 • Kombinera honung och smör, värm för att smälta honungen och blanda med smöret.
 • Tillsätt den råa gommen, gnugga blandningen väl.
 • Kram saften från hela citronen till kompositionen, rör om den.

Vid applicering av produkten är det nödvändigt att gnugga det bra in i rötterna så att det närmar dem, men det är särskilt viktigt att fördela det utmed håret, utan att spara den beredda massan. Om håret är långt, öka mängden, behåll proportionerna. Det viktigaste som betyder att alla hår är täckta. Wrap ditt huvud, håll masken så länge som möjligt, du kan till och med lämna den över natten och bara på morgonen tvätta den med varmt vatten. Masken hjälper till att återställa strukturen hos skadade och spröda lockar, delade ändar. Rekommenderas inte brunetter, om inte de vill lysa upp ett par toner.

Mask för att stärka håret

 • Cognac - 1 del;
 • olivolja - 1 del;
 • honung - 1 del.
 • Blanda smöret och honungen väl genom att värma dem i ett vattenbad.
 • Häll i brandy, rör om.

Applicera produkten på krullarna, gnugga in i rötterna. Värm huvudet. Skölj efter en timme. Cognac ökar effekten av de andra komponenterna, har en fuktgivande och stramande effekt. Håret blir starkare och starkare, ser glänsande och friskt ut. Verktyget kan stoppa håravfall. Maskan är lämplig för brunetter och brunhårda kvinnor. Blondiner riskerar att få en oönskad nyans.

Honungs- och oljehårmask - effektiv behandling och skonsam hemvård

En av de mest effektiva och vanliga hushållsprodukterna för skadade, försvagade trådar är honung-olje hårmask, vars recept presenteras i ett stort antal mönster. Hon kan hantera många problem, om man väljer rätt ingredienser för din typ av lockar. Om de började falla ut i hela strimlar, splittrade spetsarna kraftigt, strängarna slutade växa, mjäll uppstod, krullarna gradvis blir till en trassig, orubblig hård klump, det är dags att leta efter en honungoljemask. Hon kommer att klara av allt detta förvirrande problem och kommer inte längre att återvända till komplexet om hårets utseende och tillstånd. Verktyget kan vara antingen tvåkomponent eller med tillsats av olika hjälpämnen som bara förbättrar terapeutiska och kosmetiska effekter av honung och oljor, vilket du kan uppskatta.

Den helande kompositionen av honung och oljemask

Hela hemligheten av honungs- och oljehårsmaskar är i den kemiska sammansättningen av huvudkomponenterna. Med den första ingrediensen uppstår vanligtvis inte frågor: alla vet hur användbart honung är och dess läkemedel även för extern användning. När det gäller oljor är inte allt så enkelt: det finns för många av dem, vilket ofta gör det svårt att välja. Vilket - vegetabiliskt eller kosmetiskt - det är bättre att använda för att återställa krullarna? Och vad exakt? Två komponenter är viktiga, och resten kan läggas till som hjälpmedel, vilket förbättrar terapeutiska och kosmetiska effekter av honung och smör. Har korrekt valt ut kompositionen för din mask, kommer du att kunna uppskatta dess effektivitet.

Kemisk sammansättning av honung:

 • fruktos spelar den första violinen i att återställa splittrade ändar och skadas, spröd, skadas genom konstant färgning och kemisk krökning av trådarna;
 • glukos sätter håret i ordning i ordning: under sin funktion blir de släta, silkeslen, mjuka och fantastiskt briljanta;
 • B2, riboflavin som tränger in i hårbotten, kan noggrant kontrollera sebaceous körtlar, samtidigt som de löser problem och torra strängar (de får den nödvändiga hydrering) och fet (de slutar att skina och snabbt blir smutsiga, eftersom körtlarna minskar mängden subkutant fett).
 • PP, niacinsyra anses vara ett av de mest fördelaktiga vitaminerna för hår, eftersom det gör färgen mer levande och rik (även efter färgning), får dem att lysa naturligt och vackert och förhindrar också utseendet av tidigt grått hår vilket är så oönskat för en kvinna vid vilken ålder som helst. ;
 • B5, pantotensyra arbetar främst för att stärka rötterna - särskilt om de försvagas, vilket ofta bidrar till den totala förlusten av strängar;
 • B6, pyridoxin, enligt trichologists, är en av de mest effektiva anti-mjällarna, så att maskerna, som inkluderar honung, gör det möjligt på kortast möjliga tid att bli av med vita flingor som obehagligt täcker hårbotten.
 • B9, folsyra fungerar som ett slags skydd för försvagade och sjuka strängar från aggressiva, skadliga effekter, och attackerar dem i stor utsträckning från utsidan: från ultraviolett strålning, låga temperaturer, vind, permanent färgning, frekventa kemiska permer, missbruk av hårtork och lagring av hårvårdsprodukter.
 • C, askorbinsyra är den starkaste antioxidanten som gör att dina lockar i alla åldrar ser elastiska och elastiska ut, som i ungdomar;
 • K, kalium är ett spårämne som är tillräckligt med honung för att återfuka strängar som lider av torrhet. Om du regelbundet använder en hårtork och inte kan ge upp den, kan honungsoljemaskan låta dig göra det med minst förlust, just på grund av kalium.
 • Fe, järn i kompositionen av honung är nödvändigt för att normalisera blodtillförseln, vilket bidrar till att närma hårbotten med alla nödvändiga ämnen - utan det skulle masken vara ineffektiv.

Vilken olja är bättre att välja:

 • burdock stärker rötterna, förhindrar håravfall
 • solros gör strängar mjuka, släta, släta, glänsande, silkeslen, måttligt fuktig;
 • oliv återställer skador på krullarna, läker splittrade ändar;
 • Castor fuktar torra trådar, används för att effektivt behandla mjäll av något slag;
 • kokosnöt återställer splittrade ändar, läker dem snabbt och permanent;
 • linfrö försörjer aktivt lås med alla vitala substanser;
 • Argan aktiverar hårväxt, och hjälper också till att höja dem vid rötterna och därigenom öka volymen.
 • Havtornet behandlar fullständigt mjäll och reparerar eventuella skador på strängarna;
 • Mandeln kan penetrera tillräckligt djupt i hårbotten och ha en fördelaktig effekt på folliklarna, stärka och närma dem - det förhindrar håravfall.
 • jojoba används oftast för att återfuka torra krullar, för att återställa skadade
 • amla ger curls glans, mjukhet och silkiness;
 • persika kan användas säkert för extra volym för dem som har gles, flytande hår, liksom för naturlig glans med tråkiga, färglösa lockar;
 • druva används bäst för veckovård för normal hårtyp;
 • Macadamia fuktar helt torrt hår;
 • Ylang-Ylang hjälper till att återställa sjuka, sköra, trötta strängar;
 • vetegroddar är perfekta för dem som vill stoppa håravfall och påskynda deras tillväxt.
 • Kakao kan utföra flera funktioner på en gång: fuktar, hjälper till att växa långa flätor, lägger till glans.

Regelbunden användning av hemgjorda hårmaskar av honung och olja hemma kan ge hårbotten med alla nödvändiga näringsämnen. De tränger djupt in och blir aktiva deltagare i olika cellulära processer som påverkar kretsens inre hälsa och utseende.

Efter att ha haft det allra första intrycket efter masken kan du inte vara rädd att imorgon kommer håret att återgå till sitt tidigare, beklagliga och oönskade tillstånd. Om du gör allt korrekt och regelbundet kommer det att finnas mindre problem med lockar.

För att passa och hur man applicerar lökmasken, är den mest effektiva och enklaste för hemlagning.

Honung oljemask instruktioner

Honung och vegetabiliska oljor är produkter som är bekanta med alla kvinnor i köket. Men för att använda dem för medicinska ändamål för håråterställning, behöver du veta några nyanser. Med kosmetiska oljor måste du dock vara ännu mer försiktig, särskilt om du använder dem för första gången. För att de valda recepten inte ska besvikna, men innan du börjar bereda masken, lära känna förberedelserna - det kommer att spara nerverna, spara tid och ge mycket positiva känslor.

 • Och honung och kosmetiska oljor orsakar ofta en allergisk reaktion på huden, även när den appliceras externt. För att försäkra dig om att det inte hotar dig, smörj handleden (inre sidan) med ett tunt skikt av den beredda kompositionen, skölj efter 15-20 minuter och spåra dina känslor i det behandlade området i 3-4 timmar. Frånvaron av klåda, brännskador, rodnad och utslag är en garanti för att den valda honungoljemasken är säker och användbar för ditt hår.
 • Innan man kombinerar ingredienserna, bör honung och smör värmas upp i olika tankar i ett vattenbad (ångbad) till 45 ° C. Var försiktig med denna procedur om det finns ägg (protein kan koagulera) eller eteriska oljor (de förlora sina fördelaktiga egenskaper för hår).
 • Du kan på ett säkert sätt applicera honungsolymaskar inte bara på håret utan även på rötterna: De kommer att fungera så effektivt som möjligt överallt, eftersom deras aktiva substanser tränger in i varje hårs struktur individuellt och i hårbotten och når själva själva folliklarna.
 • Du behöver inte tvätta huvudet före en kosmetisk procedur, även om rena strängar inte kommer att störa det.
 • Efter att masken applicerats på huvudet, kommer det att vara nödvändigt att sätta håret ihop med en plastpåse (detta kommer att skapa den nödvändiga vakuum- och värmeeffekten) och även omsluta toppen med en handduk.
 • Om maskinkompositionen använder alkoholhaltiga komponenter eller kryddor, håll dem inte på huvudet för länge: en halvtimme skulle räcka. I alla andra fall kan procedurens varaktighet vara 50-60 minuter. Vissa medel kan till och med lämnas över natten.
 • Alla problem med honung-oljamask börjar när det är dags att tvätta den här blandningen från håret, eftersom de lämnar en fet, fet film bakom dig om du inte vet hur man gör det korrekt. Först måste du skaka shampooen utan vatten på håret med masken och skölj sedan. Endast i det här fallet kommer det inga problem i detta skede.
 • Under den sista sköljningen skulle det vara bra att lägga till en nässla eller kamilleavkokning till vattnet, du kan göra en koncentrerad lösning av äppelcidervinäger eller citronsaft - allt detta kommer att ge krullarna en extra glans och en vacker, naturlig glöd.
 • Det är bättre att torka krullarna utan hårtork, för att inte skada dem efter en sådan läkningsprocess och minska alla dess resultat till noll.
 • Hårbehandling med honung och olja bör fortsättas i två månader 1-2 gånger i veckan. Efter det är det lämpligt att ta en paus på 1 månad, och då kan du upprepa kursen, om det behövs.

De kommer att uppnå utmärkta och omedelbara resultat efter den första applikationen. Fördelen är att ett sådant unikt verktyg omfattar många varianter av prestanda: du kan ta oljor av vegetabilisk och kosmetisk - deras val är ganska stor.

Välja de bästa receptmaskinerna av honung och hårolja

För beredning av mirakulösa masker kommer det att vara tillräckligt att få någon vegetabilisk olja från kylskåpet (endast i förväg) (det är lämpligt att använda oraffinerad, eftersom den innehåller mer användbara ämnen): linfrö, olivolja och till och med vanlig solros. Någon kommer att bestämma att försöka verkställa exotiska kosmetiska oljor på deras hår - argans, till exempel, ylang-ylang eller jojoba. Valet beror helt på dig.

 • För att återställa delade ändar

Kefir (15 ml), burk- och persikoljor (30 ml vardera), honung (15 ml) blandas. 3 droppar cederträ och lavendel etrar tillsätts.

Mandelolja och mjölk (15 ml), havregryn (10 g), honung (30 ml) blandas.

Blanda 20 ml rosenkstrakt, honung, druvfröolja.

Blanda 15 ml olja - druvfrö, jojoba, vetex, tillsätt 10 ml honung.

Blanda 15 ml jojoba, druvfröolja, 25 ml honung, 2 droppar ester av timjan, rosmarin, cederträ, lavendel.

Blanda 30 ml castorca, honung och vodka.

Kockolja (10 ml), brandy (20 ml), fräsch aloejuice (10 ml), 2 blommor, honung (20 ml) blandas.

Ferska olja (20 ml), honung (30 ml), jojoba (20 ml) och havremjöl (10 ml) blandas.

Macadamia, honung (20 ml vardera), citronsaft (högst 15 ml) blandas.

Blanda honung, kanel (30 gr var), macadamia, kokosnötolja (10 ml vardera), 3-4 droppar citroneter tillsättes.

Det är värt att dra nytta av denna effektiva hårmask av honung och olja, vilket inte kräver någon speciell tid eller ekonomiska kostnader. Naturliga, de mest användbara ingredienserna, nästan omedelbar handling, garanterad effektivitet, utmärkta resultat av förfarandet - allt kommer alltid att glädja dig.

Hårmaskor med olja och honung - användbara recept

Hitta i butikerna du kan kosmetika för vård av hår. Användningen ger emellertid inte alltid det önskade resultatet. Tillsammans med användbara komponenter får strängar en stor dos kemiska tillsatser som negativt påverkar deras tillstånd. Ett bra alternativ för att lagra förnödenheter är en hårmask med honung och oljor. Det kostar mycket mindre än professionella förberedelser, har en helt naturlig komposition och är mycket effektiv.

fördelar

Naturliga masker är alltid mer användbara än butiksmaskar. Först och främst kontrollerar du själv ingrediensernas kvalitet och du kan vara säker på deras ursprung. Det är inte nödvändigt att spendera mycket tid och pengar för att förbereda strukturer.

Hemmetoder har också andra fördelar:

 • noggrann effekt på lock och hårbotten;
 • många receptvariationer;
 • förmågan att välja det mest lämpliga verktyget för din hårtyp
 • uppnå höga och hållbara resultat från terapi
 • inga biverkningar.

Kraft av honung

Honung är en av de starkaste naturliga antiseptika och antibiotika. Det förstör aldrig, vilket bekräftas av forskare, förlorar inte sina användbara egenskaper över tiden. Denna produkt har en positiv effekt på lockar.

Dess effektivitet beror på den rika kompositionen, som innehåller sådana komponenter:

 • Fruktos - gör att du kan hålla dina tips friska, oumbärliga för vård av färgade, krullade och blekta lås.
 • Glukos - mjukar ytan av strängarna, gör dem silkeslen och glänsande.
 • Vitamin B2 (riboflavin) - reglerar talgkörtlarna. Dessutom är det användbart för både torrt och fettigt hår. I det första fallet ökar produktionen av talg och i den andra - minskar.
 • Provitamin B5 (pantotensyra) - stärker rötterna, slutar håravfall.
 • Vitamin PP (fosforsyra) - förstärker ljusstyrkan på trådens färg, förhindrar utseendet av tidigt grått hår, mättar locken med glans.
 • Vitamin B6 (pyridoxin) är en av de mest effektiva ämnena för att eliminera mjäll.
 • Vitamin B9 (folsyra) är ett nödvändigt element för att skydda krullarna från det aggressiva inflytandet av yttre faktorer.
 • Vitamin C (askorbinsyra) är en naturlig antisepptisk och antioxidant, booster immunitet.
 • Kalium - effektivt fuktar strängerna och kontrollerar vattnets balans i dem.

Det finns också järn i kompositionen, vilket accelererar blodcirkulationen i hårbotten och ökar lampans näring och bidrar även till den snabba tillväxten av friska krullar.

Typer av oljor

Trots att honungen själv är mycket användbar för strängarna, kan dess egenskaper förbättras med hjälp av vegetabiliska oljor. Men för att förstå deras mångfald är det ibland svårt.

Tänk på effekten av olika ämnen på hårets huvud, så att du lättare kan navigera i valet.

Rekommendationer för användning

Honungsmaskar med oljor ger bästa möjliga resultat om du applicerar dem korrekt. Först och främst, för varje förfarande måste du förbereda en ny komposition. Endast färska ingredienser hjälper till att eliminera hårproblem och återställa hälsan.

Du bör också följa rekommendationerna från experter:

 • Innan du använder någon ny ingrediens, kontrollera den för personlig tolerans. Applicera en liten mängd på armbågens insida och vänta 40 minuter. I avsaknad av negativa reaktioner kan du börja behandlingen.
 • Oljor och honung före användning upphettas i ett vattenbad till 40 ° C för att förbättra de aktiva komponenternas penetrerande egenskaper. Om kompositionen innehåller ägg eller etrar är det bättre att ta produkter vid rumstemperatur. Vid uppvärmning kan proteinet koagulera, och etern kommer att förlora läkande ämnen.
 • Masker kan appliceras på både smutsiga och rena strängar. De irriterar inte hårbotten, så det är inte nödvändigt att vänta flera dagar tills en skyddande fettfilm bildas på den.
 • Fördela föreningarna längs hela hårets längd. Rötterna och huden måste också noggrant bearbetas för att förbättra follikelns tillstånd.
 • Stärka helande-oljemaskens helande egenskaper kommer att bidra till växthuseffekten. För att skapa den lägger vi en plastpåse eller ett duschlock på våra huvuden, vi värmer dem med en handduk ovanpå.
 • Ställ kompositioner från 20 minuter till flera timmar, beroende på verkningsmekanismen för ytterligare komponenter. Om masken innehåller irriterande ingredienser (senap, kanel, alkohol, alkoholtinkturer) minskar tiden.
 • Medel baserade på honung och oljor är mycket dåligt sköljade ut. Så att du inte har några problem med det här, raka av shamponen omedelbart på torrt hår och skölj sedan bara med vatten. Det kommer ta några tvål.
 • Sköljning efter behandlingsprocedurer strängar är bästa avkok av nässla, kamille eller kalendula.
 • Torrt hår bör vara ett naturligt sätt. Användningen av hårtork kommer att reducera alla användbara egenskaper hos masker till noll.

Det är nödvändigt att använda kompositioner 1-2 gånger i veckan. Behandlingsförloppet varar i en månad, varefter en paus i fyra veckor görs.

Effektiva medel

Att ta hand om strängarna hemma med hjälp av honungoljeprodukter är ganska enkelt. Bedömning av recensionerna observeras förbättringen i lås- och hårbottens tillstånd redan efter 2-3 applikationer av kompositionerna.

Tänk på de mest effektiva recepten som hjälper till att hantera olika överträdelser.

Accelererad tillväxt och näring

Vi tar 10 ml burkolja och aloejuice, 20 ml brandy och flytande honung. Tillsätt två äggulor, blanda väl. Vi bearbetar strängar över hela längden, från roten. Vi gnuggar produkten med lätta massagerörelser i huden, applicera sedan på resten av håret. Blöt i värme i 15 minuter, tvätta av med schampo.

Maskinkomponenterna främjar hårregenerering, mätta dem med näringsämnen och fukt. Alkohol accelererar blodcirkulationen i dermis, vilket leder till förstärkning av rötterna och utlöser tillväxten av strängar.

Observera att kompositionen inte kan överexponeras på huvudet, annars kan du få en bränning.

Glansig glans

Blanda 15 ml macadamiaolja och honung, förvärm dem. Tillsätt 15 ml nypressad citronsaft. Vi distribuerar längs hela längden av strängarna, med början från rötterna. Särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Håll verktyget under ett uppvärmningslock 40 minuter, tvätta av på vanligt sätt.

Honung startar återvinningsprocesserna i strängarna, fuktar och närnar dem. Olja i kombination med citron ger en otrolig effekt. Efter applicering av produkten blir trådarna släta, glänsande, elastiska och mjuka.

befuktning

Vi behöver halva mogna bananer, du måste krossa den med en gaffel, förvandla den till en puré. Lägg till en matsked av kokosolja och flytande honung, mixa. Vi ansöker i full längd med särskild uppmärksamhet på tipsen. Vi väntar på en timme, tvätta den vanliga metoden.

Kombinationen av banan, honung och kokosnötolja är idealisk för regenerering av mycket utarmade och torra trådar.

Masken blir oumbärlig för ägare av bortskämd färgning, lätta och krullar kemiska krullar. Det kommer också att vara användbart för att förebygga skador på vintern.

Från att falla ut och mjäll

Separera från brikettbryggerens jäst en bit av 1 till 2 cm i storlek, fyll den med en halv kopp kefir och lämna den på en varm plats i en halvtimme. Därefter tillsättes en matsked flytande honung och 3 droppar rosmarinolja. Mask hår, inklusive rötter, blöta under en hatt och handduk i 40 minuter, tvätta av med schampo.

Kompositionen bekämpar effektivt svampmikroflora reproduktion, fuktar hårbotten och reglerar talgkörtlarna. Det accelererar också blodcirkulationen i dermis, stärker rötterna, slutar håravfall.

Rita slutsatser

Honung och oljor - det här är ett riktigt lagerhus av näringsämnen som behövs för skönhet och hälsa lås. På grund av de olika recepten kan du välja kompositioner som eliminerar eventuella överträdelser.

Experimentera med komponenterna, följ rekommendationerna om användning av masker, och du kommer att glömma problem med ditt hår.

Hårmask med honung och smör

Slutsats. Hårmaskor med tillsatta oljor och honung kan vara mycket effektiva. Det viktigaste är att använda dem korrekt, och också att välja de komponenter som passar dig.

Hårmask med honung och smör: recept med tillsats av olika ingredienser, såsom lök och brandy

Letar du fortfarande efter en effektiv lösning, som syftar till att återställa skadade lockar?

För att hjälpa till att hantera detta problem enkla och effektiva recept baserat på honung och olika oljor.

Kompositioner du enkelt kan laga hemma. Nedan hittar du inte bara effektiva recept för regenererande masker, men också nödvändig information om användningen av dem.

Hur påverkar håret?

Först måste du räkna ut varför oljemaskor är mycket effektiva? För att få svar på denna fråga måste du överväga den kemiska sammansättningen av dessa komponenter.

Men vilka oljor är bäst för detta ändamål? De är vanligtvis uppdelade i vegetabiliska och kosmetiska. Både de och andra i en annan grad ger fördel. Att veta effekten av dessa komponenter kan du välja de som effektivt hanterar ditt problem.

Förutom honung och olja kan du använda adjuvanser som förbättrar terapeutisk effekt. Till exempel:

Användbara komponenter av honung

 1. Fruktos och glukos gör att du kan återställa skadade och splittrade lock samt att göra krullarna glänsande och ge dem en hälsosam utseende.
 2. B-vitaminer påverkar hårsäckarna, liksom att övervaka aktiviteten hos talgkörtlarna. Således kommer håret att få ordentlig fukt. Dessutom bidrar vitaminer till att stärka glödlamporna, samt förhindra produktion av stora mängder talg. På grund av detta håller locken rena under lång tid.
 3. Niacinsyra förbättrar lockets utseende, gör färgen mer mättad. Dessutom förhindrar syra utseendet av grått hår.
 4. Askorbinsyra ger vitalitet och elasticitet till strängarna.
 5. Kalium är ett spårelement som hjälper till att stärka håret, och det fuktar och återställer dem också.
 6. Järn återställer blodcirkulationen, främjar tillförseln till hårbotten av nödvändiga näringsämnen som håret behöver.

Det är viktigt! Honungsbaserade masker rekommenderas att appliceras uteslutande på rent hår.

Vilka oljor passar bäst?

 • Burdock - detta är det vanligaste verktyget som många använder både separat och i kombination med andra ingredienser för hårvård. Det används för att stärka och påskynda tillväxten.
 • Solrosolja friskar och mjukar håret, ger dem en hälsosam glans.
 • Olivolja bör användas när krullarna delas upp. Det här verktyget återställer dem, gör dem skina och lätta.
 • Castor - ett effektivt verktyg i kampen mot mjäll. Dessutom fuktar det håret helt.
 • Kokosolja har en regenererande effekt.
 • Argan lägger till ytterligare hårvolym, ger dem vitalitet.
 • Havtornolja eliminerar effektivt mjäll och återställer också skadade lockar.
 • Almond närmar, stärker, förhindrar håravfall.
 • Jojobaolja återställer skadade lockar.
 • Persika gör krullarna glänsande och vackra, och ger också extra volym.
 • Ylang-ylang har en kraftfull regenererande effekt, kan återställa livslösa och delade lås.
 • Vetexsolja gör att du snabbt kan växa hår.

Göra masker för hår

ricinolja
 1. För att skapa en mask, ta upp 15 g av huvudkomponenterna. Blanda dem bra.
 2. Om du vill kan du ta 1 mer äggula eller citronsaft.
 3. Den färdiga blandningen ska appliceras enbart på hårrötterna medan de gnuggar väl.
 4. Håll det på huvudet i 30-60 minuter, och skölj därefter väl med icke-hett vatten efter denna tid.
Lökblandning
 1. Avlägsna skalen från löken, och finhack den sedan.
 2. Tillsätt 2 matskedar till bögen. honung och samma mängd olivolja. Blanda allt bra.
 3. Håll det på huvudet i en halvtimme.

Tips! Som du vet har lök en mycket obehaglig lukt. För att döda honom, lägg till några droppar orange eterisk olja till blandningen.

Hur ansöker du?

För att se resultatet är det nödvändigt att göra masker regelbundet. Med hjälp kan du ta bort mjäll, återställa hår vitalitet, accelerera tillväxten och förhindra håravfall. Allt detta tack vare de komponenter som ingår i honung.

Maskinsammansättningen kommer att bero på resultatet som du vill få. Därför kan du inkludera olika komponenter i sin sammansättning, och du kan även använda bara honung. Men det finns vissa regler som bör följas när man använder dessa masker.

 1. Honung måste blandas med komponenter som måste förvärmas till en temperatur av 37-39 grader. Detta är mycket viktigt. Annars får du ingen positiv effekt.
 2. Efter beredning måste produkten omedelbart appliceras på hårrötterna. Efter ett tag kommer det redan att förlora sin helande egenskaper.
 3. Håret på samma gång måste vara lite vått och rent.
 4. Håll kompositionen på huvudet behövs i en halvtimme eller 60 minuter, och huvudet ska vikas i en handduk.
 5. För att förbättra effekten efter att du har torkat av masken kan du skölja håret med förberedt avkok av lime, burdock, nässla eller andra örter.

Recept med tillsats av brandy

Cognac kan förbättra ämnesomsättningen. Det läggs ofta till en mängd hårmaskor.

 1. Ta samma mängd, 1 msk., Honung och brandy, blanda dem med äggula och en liten mängd hårolja.
 2. Blanda allt bra och applicera jämnt på trådarna och linda huvudet med en handduk.
 3. Masken ska inte tvättas i 30 minuter eller en timme. Tiden att behålla pengarna på ditt hår beror främst på dina känslor.

Om du efter att ha påbörjat kompositionen börjar brinna och andra obehag, bör proceduren stoppas.

Hur ofta kan jag använda?

Regenererande masker fungerar endast med regelbunden användning. Kursen sträcker sig från 10 till 15 procedurer som måste utföras en eller flera gånger i veckan.

Kontra

Det finns ett antal kontraindikationer för användningen av masker med oljor och honung, som du definitivt bör bekanta dig med. Så inkluderar dessa:

 • skada på hårbotten
 • ökad känslighet hos hårbotten;
 • allergisk mot maskinkomponenter.

Användbar video

Titta på en video om en mask för svagt, tråkigt och fallande hår från honung, burdockolja, äggula och lökjuice.

slutsats

Hårmaskor med tillsatta oljor och honung kan vara mycket effektiva. Det viktigaste är att använda dem korrekt, och också att välja de komponenter som passar dig.

Olja och honung som utgångspunkt för hårmaskor har använts sedan den gamla Egypten. De är mest effektiva i tandem, men kan användas separat. Den enklaste vårdgivaren kan betraktas som det så kallade honungsvattnet.

Honung och hårolja: Maskrecept

Bland hushållsprodukter kan honung och hårolja tillskrivas det mest effektiva och lätta att använda. Dessa två komponenter är en del av de flesta hushålls- och industrimask, remedier och schampon. Hur man använder oljor och honung för skönhets- och hälsokräm?

Honung är en unik produkt som kan överföra näringsämnen till kroppen, även när den appliceras externt.

Hemligheten till ingrediensernas popularitet

Varför exakt är honung och smör så populär i kosmetologin? Dessa produkter har hög antioxidantaktivitet och penetration. Honung kallas generellt som produkter med unik sammansättning och ursprung. Den innehåller hälften av elementen från det periodiska bordet. Dessa är magnesium, mangan, koppar, järn, kalium, jod, zink, fosfor och andra, beroende på säsongen. Dessutom är det den här söta produkten som innehåller ett helt komplex av vitaminer (vitaminer från grupp B är av särskilt värde), proteiner, kolhydrater, enzymer och till och med naturliga antibiotika.

Honung har följande egenskaper (vid extern användning):

 • förstör fria radikaler;
 • närmar och fuktar
 • har antimikrobiell och antibakteriell verkan;
 • läker huden;
 • återställer hårstruktur.

För hår kan du använda både vegetabiliska och eteriska oljor. Vilka fördelar kommer de med? Först släpper oljan hårskargen, eliminerar torrhet och behandlar splittrade ändar. För det andra innehåller varje olja mättade och omättade syror som underlättar överföringen av vitaminer och mineraler i cellen. Olja - transportbasen för de flesta masker och krämer.

Olivolja - en produkt som är tillgänglig och relativt billig, samtidigt som den är oumbärlig inom hushållsprodukter

Vilken olja är bättre att använda i masken?

Alla oljor skiljer sig inte bara i kompositionen utan även genomträngande egenskaper. Vissa kan ta med sina fördelaktiga ämnen till cellerna, andra fungerar bara ytligt, vilket förbättrar utseendet och den friska hårbotten.

Kokosnöt, olivolja och avokadoolja är lämpliga för behandling och djup näring. Den mest värdefulla för extern användning är ricin, burdock, argan, sandelträ och jojobaolja.

Beroende på hårets typ rekommenderas följande oljor:

 • kalendula, pumpafrö och mandelolja - för hår som är benägna att överdriven fett;
 • kokosnöt, havtorn, oliv, persika gropar, majs - för tunt och torrt hår;
 • ceder, argan, burdock - med torr hårbotten och mjäll;
 • ceder, olja av Hypericum och vetex, burdock lämplig med intensiv håravfall.

I kombination med honung kan du använda kokosnötolja, men i förväg bör det värmas upp något - till en flytande konsistens.

Honung och olja: Mask Recept

Olja och honung som utgångspunkt för hårmaskor har använts sedan den gamla Egypten. De är mest effektiva i tandem, men kan användas separat. Den enklaste vårdgivaren kan betraktas som det så kallade honungsvattnet. Det räcker att lösa upp två matskedar flytande honung med varmt vatten och spruta det generöst med hår och huvudhud. Med hjälp av denna vitaminspray 3 gånger i veckan på kvällarna kan du uppnå reklamglans och hårstyrka.

 1. För glans och hårdhet bör du systematiskt göra en mask av följande ingredienser: 2 msk. skedar av burdock olja och flytande naturlig honung, 1 äggula, 1 msk. sked av kanel. Alla ingredienser blandas i ett vattenbad och appliceras i en varm form på håret. Exponeringstiden är 1,5 timmar. Kanske en liten stickning och brinnande, men detta beror på kanelens egenskaper - det stimulerar blodtillförseln.
 2. För näringsämnen kan du göra följande mask: kombinera en stor sked kokosolja och 2 matskedar naturlig honung, samt 1 banan, jordad i en mixer. Samtidigt upphettas honung och olja i ett vattenbad. Kokosolja kan ersättas med en kvart kopp kokosmjölk. Kompositionen appliceras i en halvtimme och tvättas av med en mild schampo.
 3. Med tillräckligt med ledig tid kommer det inte att skadas för att ordna en semester för locken. För detta ändamål, perfekt närande mask av olivolja och honung. Dessa ingredienser kombineras i ett förhållande av 4: 5. Masken ska appliceras på tvättat och torkat hår i 2 timmar, linda med plast och en handduk för att skapa effekten av ett bad. Kompositionen tvättas av med schampo, vanligtvis krävs 2 schampon.
 4. En bra lösning för regenerering och kontroll av split ends är en kombination av honung, äppelcidervinäger och mandelolja i proportionerna 2: 1: 1. Masken appliceras på hela längden av håret eller endast på delade ändar i 30 minuter, tvättas av med schampo.

Varje mask av honung och olja är bättre att applicera i varm form - detta ökar graden av penetration av aktiva substanser i hår- och hårfollikeln. Kombinationen av honung och kanel kan lätta krullarna något och kefir - för att ge dem jämnhet. Det viktigaste är att systematiskt, åtminstone i en månad, skämma bort ditt hår med närande maskor. Resultatet blir vacker glans, silkighet, elasticitet och jämnhet i håret, liksom en hälsosam hårbotten. Innan du använder någon produkt med honung är det viktigt att testa för allergier.

1. 2 Klassisk hårmask med honung och olivolja. Du kan byta till masker med honung och ditt hår blir gradvis gyllene. Honungsmask för hår med honung i syfte att klargöra.

Hårmask med honung (glans och silke)

Honung är bara en unik substans. Med antalet näringsämnen och olika effekter - det är helt enkelt inte lika i naturen.

Vilken älskling har:

 • honung är nära i mineralsammansättning av humant blod
 • innehåller ett brett utbud av spårämnen
 • innehåller järn och guld
 • mycket rik på enzymer och vitaminer med mycket hög aktivitet
 • 80% av honungsmassan är kolhydrater
 • innehåller protein
 • har antibakteriella och antimikrobiella egenskaper
 • och mycket mer

Vad ger ett honungsmaskhår:

 • stärker hårstammen, förtorkar den
 • "Desinficerar" hårbotten
 • fyller hår med användbara ämnen

Effekten av masken med honung:

 1. håret kommer att skina
 2. håret blir silkesligt
 3. håret blir lättare

När honung interagerar med andra ämnen producerar den en viss mängd väteperoxid. Och därför ljuseffekten på håret. Du kan byta till masker med honung och ditt hår blir gradvis gyllene.

Honungsmask för hår med honung i syfte att klargöra.

 1. honung - ½ kopp
 2. destillerat vatten - ½ kopp
 3. olivolja - 1 matsked
 4. kanel - 1 tennsked
 • Blanda alla ingredienser. Honung kan uppvärmas något i ett vattenbad så att det är lättare att blanda och lättare att applicera. Men bara lite, för med starka värmeffekter honung förlorar många av dess egenskaper. Eftersom kanel kan ge en brun nyans av hår, kvinnor med blekt hår, kan du minska dess mängd (men du kan inte helt radera från receptet). Av sorterna av honung, det bästa för detta ändamål lämplig akacia honung.
 • det är nödvändigt att applicera med en pensel för färgning, jämnt fördela genom håret (annars kommer de att målas med bitar)
 • täcka med en plastlock och linda håret med en handduk
 • lämna på håret i minst 1 timme.

Eftersom honungens verkan är mycket mild, är det inte värt att förvänta sig att man i en färgning vänder sig från en blå-svart brunett till en platinblondin. Men ägaren av mörkt blont hår kan säkert förvänta sig förtydligandet på ett par toner.

Förresten används honung också för att tvätta färg. Om du inte gillar färgen du målade in, så kommer färgen att komma ner i en vecka med dagliga procedurer med honung. De säger att även Henna tvättas bort.

Klassisk hårmask med honung och olivolja:

 1. honung - 4 matskedar
 2. olivolja - 5 matskedar

Sätt honung i vattenbadet och tillsätt olja (helst den första kallpressen). Blanda och applicera på hårrötterna. Vik en plasthatt och handduk och lämna i 1 timme. På grund av oljeinnehållet tvättas den av 2 gånger.

Honungsmask för hår med honung och kanel (för glans):

 1. honung - 2 matskedar
 2. Kanel - 1 matsked
 3. ägg - 1 st (du kan bara 1 äggula)
 4. klyftolja - 2 matskedar

Värm honungen i ett vattenbad och tillsätt: smör, kanel och ett piskat ägg. Alla mixar. Applicera på hårbotten och håll i 1-1,5 timmar.

För dem vars hud är mycket känslig kan kanel orsaka en brännande känsla. Men det här är en mycket god kvalitet på kanel - för att intensifiera blodtillförseln. Men för att uthärda en stark brinnande känsla är det inte nödvändigt. Men lukten av kanel på håret fortsätter tillräckligt länge (åtminstone för din näsa).

Eftersom masken innehåller olja tvättas den av 2 gånger.

Och den sista varningen! Eftersom denna mask är lättare - det kommer naturligtvis att torka ditt hår. Därför behandla ditt hår med en närande eller fuktgivande hårmask i nästa tvätt.

Honungsmask för hår (för att förhindra förlust):

Detta är en enkel monomask. Honung upphettas i ett vattenbad. Och sedan gnids den med fingertopparna med massörrörelser i hårbotten. Massage ska göras försiktigt och försiktigt. Skydda med en polyetenhatt och lämna i 1-1.5 timmar. Tvätta av masken lätt.

Som en intensiv kurs måste honung gnidas i hårrötterna varannan dag i 10 dagar. I de tidiga dagarna kommer håret att falla ut mer. Men det här är en naturlig reaktion vid alla intensiva hårbehandlingar.

Nourishing mask med honung:

 1. honung - 2 dessert skedar av honung
 2. aloe vera gel - 1 dessert sked

En mycket effektiv mask för näring och restaurering av hår. Aloe vera gel själv är en bra hår produkt. Men relativt dyrt (1 liter är ca $ 25). Men om du inte har aloe vera, kan du ersätta den med aloe vera juice, som växer hos många människor bara hemma. Även om det inte är så skarlet, men dess egenskaper är också mycket, mycket användbara för hår.

För att göra detta: skära aloe löv och lägg det i kylskåp i flera dagar. Skär sedan av den gröna huden och slå 1 tesked massa med en blandare med 1 tesked vatten. Så få aloe gel.

PS: honung kan vara ett allergen. Var därför säker på att kontrollera din reaktion på en viss honung. För att göra detta, använd honung på det öppna hudområdet och vänta 30-40 minuter. Om det inte finns någon rodnad, klåda eller obehag - kan du fortsätta med en mask med honung.

Näringsrik mask med honung och banan:

 1. honung - 2 matskedar
 2. överfylld banan - 1 st
 3. kokosnötsolja - 1 matsked

Banan ska piskas i en bländare tills den är jämn. För att göra detta måste du naturligtvis lägga till lite vatten. Lägg sedan till honung och kokosnötolja. Om kokosnötolja för hår måste du skriva en separat dikt - hur användbar det är. Även om jag redan har kontrollerat att kokosoljan som säljs i våra apotek inte är en 100% naturlig produkt. Huvudkriteriet för verifiering är hur oljan tvättas av håret. 100% naturlig kokosnötolja tvättas mycket lätt.

Honung och kokosolja bör förvärmas något i ett vattenbad. Vi applicerar masken på hårrötterna och längs hela längden (det blir gröt på håret). Det är närvaron av en mjuk och näringsrik banan som låter dig applicera den längs håret. Lämna i 30-40 minuter och tvätta sedan med vanliga medel.

Kom ihåg och var uppmärksam - bananen är väldigt dålig tvättad från håret.

Banan innehåller tryptofan, en aminosyra som är mycket användbar för hår, och även kalium.

Det finns en 2: a version av näringsmasken med honung och banan:

 1. honung - 2 matskedar
 2. banan - 1 st
 3. kokosmjölk - ¼ kopp

Det är lätt att få kokosmjölk: Köp en kokosnöt, gör 2 hål och häll kokosmjölken. Mjölken i denna mask läggs till mixern medan du slår banan. Och då är allt detsamma som i 1: a versionen.

Och slutligen maskerar det senaste receptet med honung. Mycket bra smink och + tjej postade bilder av håret efter en sådan mask.

Fuktgivande och vitaliserande mask med honung:

 1. honung - 2 matskedar
 2. 1 äggula
 3. Mandelolja - 2 matskedar
 4. aloe vera gel - 1 skedssked

Blanda alla ingredienser och applicera på tvättat, lätt torkat hår. Det är nödvändigt att fördela från rötterna till tipsen. Vik en plastlock runt huvudet och linda den med en handduk. Du måste hålla 1 timme eller mer. På grund av att masken med honung kan det flöda, så lägg en andra handduk på axlarna.

Denna hårmask är väldigt näringsrik (olja, ägghonung), fuktar och smälter hårstrukturen (aloe och äggula) och ger skinn till håret (olja, honung). Denna mask är ett bra sätt att ta hand om skadat och torrt hår som behöver rehabilitering. Och resultatet ska vara:Nästa Artikel
Hur bli av med psoriasis på huvudet: 6 sätt