Malolaktisk mask för näring och förstärkning av hår


För ett användbart mellanmål och inte bara - är äpples omfattning mer omfattande än vad du kan tänka dig. Till exempel kan en frukt ersättas... en hårvårdsprodukt. Så här gör vi det här, vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Mätta kroppen med vitaminer, glöm inte håret - och de kommer säkert att tacka, glittrande med aldrig tidigare skådad styrka och skönhet. Detaljer beskrivs i artikeln.

Orsak av lös hår

Om håret ser hängande ut, kan orsaken gömma sig i brist på vitaminer. Mycket ofta uppträder denna situation på vintern och på våren. Då går vi till apoteket för lämpliga droger, vi köper frukt och grönsaker, och sedan börjar vi använda allt detta i god tro. Det är bara resultatet, som regel, har ingen brådska att bevisa sig själv. När allt kommer omkring behöver kroppen mycket tid att återställa resurser efter en lång vitaminbrist.

Förbättra våra curls utseende och bli av med sådana irriterande problem som mjäll, alopecia och skivade tips, hjälp folk recept. I denna artikel kommer vi att överväga funktionerna vid framställning av ett mycket effektivt sätt - masker från äpple och mjölk.

Fördelarna med äpplen för hårets skönhet och hälsa

Ett förråd av vitaminer - äpplen - är inte bara användbart när det tas in. De används aktivt för produktion av schampo, balsams, masker och andra industri- och hushållsprodukter för hår. Frukt innehåller vitaminer A, K och C, folsyra, kalium, järn och användbara syror. I kosmetiska produkter löser dessa ämnen en massa viktiga uppgifter. I synnerhet

 • De närmar rötterna och väcker frusna hårsäckar.
 • Fuktar håret över hela ytan utan att väga ner det.
 • Förbättra läget i hårbotten, lindra mjäll.
 • Normalisera talgkörtlarna.
 • Stärka håret genom att hjälpa det motstå yttre irritationer.
 • Ge hår mjukhet, elasticitet och vacker glans, stoppa skärningsprocessen.

Användningen av masker från äpplen är speciellt angiven för hår som är benägna att ha hög fetthalt.

Men det betyder inte att äppelmasker inte kan göras med torrt eller normalt hår. För denna typ av frukt rekommenderas att man blandar med oljekomponenter. Men masken av äpple och mjölk kan med rätta anses vara universell, eftersom det kan förbättra utseendet och tillståndet av hår av vilken typ som helst.

Mask av äpplen och mjölk

När det gäller effektivitet kan den här enkla och ekonomiska masken skapa konkurrens med professionella verktyg. För dess förberedelse behöver du bara två komponenter:

För oljigt hår är det bättre att använda äpplen med sura sorter, till exempel Semeninka eller Grenni, för torr och normal, kan du ta några söta och sura söta sorter. Mjölkfett bör också variera beroende på krullets typ.

Med normalt och torrt hår kan du använda helmjölk. Vid överdriven aktivitet av talgmedel är det bättre att föredra produkter med en fetthalt av högst 2,5%. Andelarna av ingredienserna beror på hårets längd.

Matlagningsinstruktioner

Förbered de nödvändiga produkterna.

Apple grillar på en fin rivare med skalet eller hugga i en mixer.

Lägg till rätt mängd mjölk.

Om blandningen är för tunn kan du lägga till lite potatisstärkelse.

Blanda noggrant och börja omedelbart applicera masken.

Instruktioner för användning

 1. Täck dina axlar med en gammal handduk för att skydda dina kläder.
 2. Kamma håret ordentligt.
 3. Använd en pensel eller en svamp, använd först masken på rotzonen. Dra åt håret och applicera en mask på dem så att de är helt täckta.
 4. Förslut först håret med en omslag, sedan en tjock badhandduk.
 5. Blötlägg masken i 40 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Efter att ha tvättat håret med schampo.

Hårfärgen blir ljusare och mer mättad. Med regelbunden användning av masken kan du glömma de splittrade ändarna, frisyren håller sin form längre, och även om det inte finns någon speciell styling ser håret ut mycket fördelaktigt. Problem med håravfall försvinner, deras densitet och volym ökar. Masken rekommenderas att utföra en kurs på två månader, under denna tid bör proceduren utföras en gång i veckan.

Apple hårmask: hur man återställer, stärker och ökar hårväxten

Lyxigt hår är ett visitkort för en kvinna. Med en elegant frisyr gillar en kvinna män och sig själv. Men av naturen är inte ett tjockt hårhår givet till alla, men för att du vill ha det. Även en banal frukt som ett äpple kan hjälpa till. Överväg hur man ska handla och hur man applicerar äppelhårsmaskar ordentligt.

Princip för verksamheten

Apple är den vanligaste frukten som finns på hyllorna på vintern och sommaren. Dessutom växer äpplen i nästan varje trädgård. Åtgärden, som visar sig vara ett äpple på hårets huvud, kan enkelt tävla med professionella vårdprodukter, varför betala mer?

Sammansättning och användbara egenskaper

Apple har en riktigt rik komposition av vitaminer, flavonoider och mineraler.

Var uppmärksam, penetrerar djupt in i hårstrukturen, vitaminer och användbara spårämnen återställer det från insidan.

Apple innehåller:

 • vitamin C (ökar produktionen av naturligt kollagen);
 • järn (återställer blodcirkulationen, mättar hårrötterna med syre);
 • vitamin A (har antiinflammatorisk och fuktgivande effekt);
 • kalium (förhindrar förångning av fukt från krullarna);
 • fruktsyror (stärka rötter, stimulera tillväxt, förhindra överdriven förlust).

Vilken effekt gör det?

Apple har ett ganska brett användningsområde, det kan eliminera och åtgärda flera problem med skadade trådar.

 • behandling av seborré och mjäll
 • stärka försvagade rötter
 • restaurering av naturlig glans
 • ger tjockt och tunt hår;
 • minskar förlusten;
 • påskyndar tillväxten
 • fuktar torra, skadade strängar;
 • normaliserar talgkörtlarna.

Kontra

Som sådan finns inga kontraindikationer för användning av äppelmasker. Den enda kontraindikationen är individuell intolerans. Läs receptet innan du använder masken. Om du är allergisk mot någon komponent, sluta använda detta recept.

Användarvillkor

 1. Äpplen för masker ska vara fräsch och mogen. Helst, äpplen från trädet, inte från affären.
 2. Innan du lägger ett äpple i masken måste du noggrant tvätta, ta bort skalen och benen.
 3. Apple måste rengöras omedelbart före användning, annars kommer det att mörkas och oxideras.
 4. Masker appliceras på smutsigt hår, detta görs för att undvika brännskador från fruktsyror.
 5. Apple masker appliceras på ytan av hårbotten, men gnugga dem in i det är förbjudet.
 6. Applicera masken ska vara på våta strängar, då kommer programmet att bli enklare.

Det är viktigt! Masker får använda 3-4 gånger i veckan, beroende på situationens komplexitet.

Foto före och efter

Maskrecept

Apple används oftast för olika masker. Därefter analyserar vi de mest kända recepten för hårväxt och restaurering.

För hårväxt

Effektiv mask för hårväxt med kefir och äpple.

Förberedelse: Blanda kefir och äppelpuré. Applicera på trådarna och låt kompositionen fungera i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

För fetttyp

Den här masken hjälper till att eliminera den obehagliga glansen.

ingredienser:

Förberedelse: Skala äpplet från skalet och fröna, vrid det i en mos med en mixer eller rivare. Tillsätt ättika och färskpressad citronsaft. Applicera masken på trådarna och lämna inte mer än en halvtimme. Skölj sedan med rinnande vatten.

mat

Denna komposition kommer att mätta krullarna med vitaminer och användbara mikroelement, vilket ger dem ett hälsosamt och välvårdat utseende.

ingredienser:

Förberedelse: Smält och låt varma honungen i ett vattenbad. Blanda sedan smält honung och äppelpuré. Applicera på trådarna och låt kompositionen fungera i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Anti mjäll

Mjäll är en obehaglig och vanlig hårbotten problem. Detta recept hjälper till att eliminera mjäll och får dig att glömma ett sådant problem under lång tid.

ingredienser:

Förberedelse: Slå äppelmos med ost och äggula. Lägg sedan till droppar kamferolja. Applicera denna blandning på håret och lämna i 30-40 minuter, tvätta sedan håret med varmt vatten.

befuktning

ingredienser:

 • äppelpuré (5 msk.);
 • mjölk (1/2 liter).

Förberedelse: Mjölk lite värme och häll dem äppelmos. Låt blandningen stå i två timmar. Häll sedan ut mjölken, som inte absorberas. Sprid den återstående blandningen över strängarna, uppmärksamma rötterna. Efter en halvtimma, tvätta av massan från håret med varmt vatten.

Rådet. Torrt hår är väldigt fuktigt. Regelbundet applicera ett sådant recept kommer det torra håret att bli fuktigt och glänsande.

återvinning

För torrt hår skört och obehagligt för beröringen. För att bli av med ett sådant viktigt problem är det tillräckligt att använda detta recept.

ingredienser:

 • äppelpuré (2 msk. l);
 • kallpressad olivolja (2 msk. l.).

Förberedelse: Puree och olivolja blanda tills slät. Applicera på lockar, låt masken stå i 30 minuter. Eftersom oljan är ganska svår att tvätta av håret, troligtvis måste du tvätta dem två gånger, med hjälp av schampo. Mer recept effektiva masker med olivolja för hårväxt, läs på vår hemsida.

Att använda ett äpple för att öka hårväxten är ganska möjligt. Dessutom återställer och maskar äpplemaskerna rötterna, vilket gör att det växande håret i början är starkt och starkt.

Långt och tjockt hår är inte en dröm, men en verklighet med hårväxtaktivatorer:

Apple hårmaskor: 4 recept

Apple är en av de viktigaste frukterna i våra trädgårdar. Alla känner till sin trevliga sötsuriga smak, doftande arom och aptitretande utseende sedan barndomen. Alla dessa egenskaper lockar oss av en anledning, för äpplen lagrar ett antal vitaminer, mineraler och fruktsyror som vår kropp behöver.

Många människor gillar efterrätter från äpplen, äter dem i en frisk och kokad form, men inte alla kommer ihåg sina kosmetiska fördelar. Men äppelpulp och juice är mycket användbara för vår hud och hår.

Bland de läckande egenskaperna hos äppelmos med extern användning noteras:

 1. Antioxidant effekt, avlägsnande av toxiner från celler.
 2. Acceleration av cellulär metabolism, föryngring.
 3. Stimulering av kollagenproduktion, ökar hudens och hårets elasticitet.
 4. Stärka naglar och hår i roten och längs hela längden.
 5. Mjukt ljus, borttagning av åldersfläckar, eliminering av tråkig hud och hår.
 6. Ger friskhet och glans.
 7. Kontroll fett, reglering av talgkörtlarna.
 8. Djup hydratisering av epitelceller och nagelkrokar.
 9. Näring, uppvaknande av hårsäckar, stimulering av hälsosam hårväxt.
 10. Förstärkning av blodkärlens väggar och stimulering av normal blodcirkulation, vilket förbättrar hudens näring och hårväxt.

Effekten av äpple masker

Äpplen är alla tillgängliga i vårt område. Även om du inte har råd med dyra märkesvaror, är hjälp alltid till hands. Om du har en stuga, behöver du inte ens köpa söt frukt, för det finns ett äppelträd i nästan alla områden! Bara några frukter i veckan kommer att ge dig en kurs av hår restaurering. Och om du lägger till några fler billiga ingredienser som finns i ett apotek eller butik - kan du verkligen uppnå en märkbar effekt.

Efter att ha använt masker med naturligt äpplehår kommer det att förbättras avsevärt:

 1. Hårda lockar blir mjuka och lydiga. Fruktsyror och andra mikrokomponenter ger elasticitet och flexibilitet i strängarna. Detta underlättar styling och gör att du kan ge krullarna önskad form, curling eller jämna ut dem.
 2. Slött hår kommer att liva upp och få en hälsosam glans. Efter en vecka med procedurer med äppelsås skrynner skimmer med glansig glans.
 3. Torrt sprött hår kommer att vara mättat med fukt och det splittrade håret kommer att smidas över hela längden. Apple-fibrer hjälper till att täta hårets tips.
 4. Oljigt hår kommer att förbli friskt och snyggt längre.
 5. Hårbotten blir bättre: utsöndringen av fett normaliseras, stark avskalning kommer att äga rum, blodcirkulationen ökar, varför hårrödorna kommer att få maximalt näringsämnen och håret blir starkt och smidigt.

Hur man gör en hårmask från äpplen

Här är några allmänna regler för att göra en effektiv hårmask för äpplen:

 1. Välj mogna frukter av söta sorter. De är rika på mineraler och fruktsyror, som är nödvändiga för återvinning av lock. Gröna, orörda frukter, som ännu inte är fyllda med juice, kommer inte att vara så användbara för hår.
 2. I kosmetika för hår använd endast äppelpulp och juice. Så, för att förbereda masken, måste du skala frukten från skalen och hjärtat. Nutritionists skriver att skal av äpplen innehåller en stor mängd vitaminer och ovärderlig kostfiber, så du kan säkert använda den i mat. Och från den färskmassa koka potatismos. Detta kan göras med en bländare eller liten flotta.
 3. Mask bereds för 1 servering och används omedelbart. Naturliga blandningar som inte innehåller konserveringsmedel förlorar snabbt användbara egenskaper, så blandningen från kylskåpet blir mindre effektiv.
 4. Äpplen själva behöver inte värme för att förbättra sin terapeutiska effekt, så dessa masker på håret kan inte linda en plasthatt eller handduk. Men när du använder honung eller eteriska oljor i kombination med ett äpple - var noga med att göra ett "bad" för att få maximal effekt från produkten.
 5. Innan du applicerar masken måste du tvätta håret. Det är bättre att använda ett enkelt apotekshampo eller hemmetoder utan silikon, vilket ger tillgång till användbara komponenter inuti hårkutan.
 6. För handlingen av äppelblandningen är det nog att behålla det på håret till en halvtimme. Undantagen är de masker som innehåller långvariga komponenter.
 7. Äppelpulpa är väldigt lätt att tvätta bort och lämnar ingen klibbighet eller plack på håret. Tvätta inte de fördelaktiga spårämnena med schampo efter proceduren. Det räcker att skölja låsen med varmt vatten.
 8. För en uttalad effekt rekommenderas det att regelbundet applicera äppelmasker (1 gång i 3 dagar) i 1-1,5 månader, ta sedan en paus under samma period. Vid behov kan kurser upprepas, sådana masker är inte farliga för hår.

Den enda kontraindikationen kan vara individuell intolerans, det vill säga en allergi mot äpplen (eller andra komponenter i maskerna). Därför, innan du använder något nytt verktyg, glöm inte att testa den okända komponenten. Det är väldigt enkelt att göra det här: Applicera ett botemedel (juice eller olja) på ett känsligt område av huden, till exempel på handleden. Om du inte börjar klåda eller rodnad efter 20-30 minuter, är produkten säker för dig. Allergitestning är effektivare när en komponent testas. I annat fall kommer det i händelse av en negativ reaktion från organismen att vara svårt för dig att bestämma vilken av ingredienserna som orsakade avstötningen.

Enkla recept för vardagliga masker

På grundval av vanliga äpplen kan du göra ett stort antal masker för olika typer av hår och problem. Här är några användbara recept som kommer att vara användbara för skönheter och skönheter för friskt hår.

 1. Näringsrik mask för torra lockar. K 2 msk. potatismos tillägg 1,5 msk. vete eller olivolja. Ange några droppar hjul, burdock och druvolja. De fuktar effektivt håret från rot till spets, lindra från peeling och bränning. För långt hår, förbereda mer blandning i samma proportioner.
 2. Uppfriskande mask för fet hår. Blanda 1 msk. Honung med 2 msk. potatismos och 2 msk. kokt osaltad havregryn. Honung måste förvärmas i vattenbad eller i mikrovågsugn till flytande tillstånd (35-40 grader, lite varmare än huden, du kan prova med fingret). Om kompositionen kom ut torr, späd den med en växtdekok av nässla eller kamille. Sprid håret från rot till spets, massage din hårbotten. Masken kommer att fuktar håret och hjälpa ditt hår att hålla sig fräschare längre.

Bestäm din hårtyp, välj lämplig komposition av masken - och känner dig fri att använda ett prisvärt hemhjälpmedel för att behålla skönheten och styrkan hos dina lockar.

Hårmaskor från äpplen till hårvård

Hemmaske för oljig och torr, rak och lockig, långt och kort hår - en riktig hitta. Naturkosmetik värderas hela tiden och anses nu som en riktig frälsning för kvinnlig skönhet. Medel, beredda av egna händer från vanliga äpplen, förbättrar lockets utseende, ger dem styrka, ger en naturlig glans, gör dem smidiga och silkeslen.

Vad är hemligheten?

Äpplen - en produkt rik på alla typer av vitaminer och mineraler, antioxidanter och flavonoider. Alla som kommer in i cellerna, förbättrar hårets struktur, bidrar till att de stärks. Bara en mask av denna unika frukt kan arbeta underverk med lockor tack vare den kemiska sammansättningen av äpplet:

 • vitamin A är behandling av inflammation i hårbotten, framgångsrik kamp mot mjäll, nödvändig fuktgivande för torrt hår, normalisering av talgkörtlarna;
 • Vitamin B9 - en försvarare av lock från de negativa atmosfäriska effekterna;
 • C-vitamin är elasticiteten och elasticiteten i ditt hår;
 • K-vitamin - glans och naturlig kulkretsfärg;
 • järnfrihet, som ger cellerna i hårbotten och rötterna med syre och andra näringsämnen.
 • kalium är en bra fuktkräm
 • fruktsyror är skönheten och hälsan hos håret tillsammans.

Sådana egenskaper har en äpplemaske, recepten av vilka det finns många. Det viktigaste är att välja rätt ingredienser och göra allt i enlighet med rekommendationerna från kunniga och erfarna människor.

Hur man använder

Trots alla fördelar som äpplens mask har på hår och hårbotten, måste du veta och alltid komma ihåg att det finns mycket fruktsyror i den. Om du missbrukar dem kan du skada din egen frisyr och inte rädda henne. Notera därför flera användbara tips om användningen av detta verktyg i hemmet.

 1. Äpplen ska vara mogen, saftig och helst från sin egen bakgård (utan nitrater).
 2. Skala frukt och frön.
 3. Vrid den till en mos med en rivare eller bländare.
 4. Applicera först en mask på ett ömt område av huden: bakom örat, på handleden eller på armbågen. Efter en halvtimme, tvätta av och se reaktionen på din hud under dagen. Om du inte märker något - använd det fria.
 5. Apples mask appliceras uteslutande på rent, något fuktigt hår.
 6. För fruktsyror spelar temperaturen ingen roll, så det är inte nödvändigt att byta huvudet med halsdukar, påsar, näsdukar.
 7. Åtgärdstid - 20-30 minuter.
 8. Äppelmaskan tvättas av med varmt vatten utan schampo.
 9. Frekvens: varannan dag. Kurs: 15 masker. Avbrott: 1 månad.

Eventuella experiment med ditt eget utseende är alltid fulla av oönskade följder och biverkningar. Därför måste en mask av äpplen, utformade för att förbättra ditt hårs tillstånd, vara förberedd i enlighet med dessa lilla tricks. Det finns många recept, så det finns något att välja mellan.

Bäst recept

Den klassiska masken av äpplen innebär användning av fruktpuré utan ytterligare ingredienser. I det här fallet kommer det här verktyget att vara idealiskt för skötsel av fettkrullar. Om du spädar kompositionen med andra produkter, kommer de att förbättra effekten av denna frukt på håret i någon riktning. Därför överväga specifika varje verktyg när du väljer rätt recept.

Jag växte ryska spytt! Enligt by receptet! +60 cm i 3 månader.

Äppelpuré (två matskedar) blandad med flytande honung (en matsked), smält i förväg i ett vattenbad.

Äppelpuré (en matsked) blandad med mellanskiktost (två teskedar), lägg sedan till en rå äggula, kamferolja (tre droppar).

Blanda riven äpple (en matsked) med malet havreflingor (även en matsked), honung smält på badet (en tesked) och före användning späd ut med filtrerat eller mineralvatten till önskad konsistens.

Äppelpuré (två matskedar) utspädd med varm, medelmåttig grädde (två matskedar), insisterar en halvtimme.

Äppelvatten (två matskedar) blandad med färsk äggvita, förkrossad och potatismjöl (en matsked).

 • För torrt hår

Skaka äpplet med olivolja i lika stora mängder.

Det finns inget bättre för svagt och tråkigt hår än naturliga, uppfriskande och stramande masker från äpplen. De hanterar dussintals problem som ibland är omöjliga att lösa även med kemiska ämnen från butikshyllor. Vanlig, välsmakande, saftig frukt från din egen trädgård är ofta mycket effektivare än den senaste utvecklingen inom kosmetologin.

Apple Hair Masks

Apple använder för hår

Äpplen är inte bara läckra, men också till fördel för människokroppen. De är rika på antioxidanter, vitaminer för att förbättra immuniteten, synen, huden, spårämnena, som organiserar det rätta arbetet i alla organ.

Friskt hår dekorerar någon kvinna. Vi försöker på alla sätt att ta hand om låsen: vi besöker frisören, vi färgar vanligtvis vårt hår, vi får dyra vårdprodukter. Men för att behålla håret i ett hälsosamt tillstånd krävs inte mycket ansträngning och pengar. Naturen har tagit hand om oss, hon har skapat de mest värdefulla produkterna, som också är tillräckligt tillgängliga för alla. Dessa är äpplen.

Om du äger en trädgård, så har du säkert ett eller till och med flera äppelträd som blommar vackert på våren. Vid slutet av sommaren får du en doftande skörd av färdigmat, inte bara för hela kroppen, utan speciellt för håret.

Vad händer med håret under inflytande av färska äpplen:

 • Förstärkning och återhämtning. Om du har problem med långsam tillväxt eller håravfall, då en äppelmask att hantera dem. Det stärker hårsäckar, fyller hår med vitalitet, energi, kommer att ge drivkraft till ökad tillväxt. Efter att ha genomgått en kurs av vitaminisering, redan i slutet av det kommer du att känna den gynnsamma effekten av masken.
 • Bli mjuk och smidig. Hårdt hår ger sina ägare en massa problem. De håller inte formen på håret, de kan inte krulla. Mitigation kommer att lösa problemet. Mjukt och elastiskt hår passar lätt, men använd inte tunga fixativ för detta: vax, geler. Välj ljusmousser. De väger inte ner håret, och ditt hår kommer att förbli friskt länge.
 • Bli mjuk och glänsande. Varje tjej vill locka, från reklam. Där ser de strömmande ut, skimrande i strålkastarna. Mask med ett äpple gör underverk. Du kommer inte att känna igen ditt hår efter att du har använt det. Hår, från reklam - det här är verkligheten!

Äpple maskens hemligheter

Varje vårdgivare har kontraindikationer och hemligheter när de används, så att det bara ger nytta och inte skadar. För att förbättra ditt hårs hälsa, använd följande okomplicerade regler:

 1. För att masken tas är endast mogen frukt. De omogna är inte lämpliga, eftersom de inte har haft tid att hälla i näringsämnen och en tillräcklig mängd juice. Perfekt skulle vara om äpplen från sin egen trädgård.
 2. Fruktskalad och frön. Man tror att den närmaste platsen i äpplet bara är skalet, men i massan finns det inte mindre vitaminer, och du kan äta huden.
 3. Masken passar inte bitar av äpple, det måste gnids på en rivare eller i en blandare i en puree, vilka barn älskar så mycket. Om det lämnas kan det ätas.
 4. Äpplen kan orsaka allergisk reaktion. Även om du tidigare åt dem och inte märkte några manifestationer, var inte lat och använd lite puré på din handled. Om du inte märker något (rodnad, klåda, brinnande) efter en halvtimme, är du välkommen att använda den.
 5. Tvätta håret på vanligt sätt innan du applicerar, torka det lite, men utan att använda en hårtork.
 6. Fruktmaskor kräver inte värme, de kommer inte att fungera mer effektivt av det. Därför behöver du inte sätta ihop med en handduk. Endast om så att partiklarna i masken inte faller på kläderna eller golvet.
 7. Masken kräver inte lång bärkraft. Ganska nog en halvtimme.
 8. Använd inte schampo för att tvätta applemasken. Den tvättas lätt med varmt rinnande vatten.
 9. Skörda inte masken för framtida användning, det är inte sylt, det ska användas under de första 30 minuterna efter förberedelsen.
 10. Kursens längd är 15 rutiner per dag. Efter det behöver du en paus på 1 månad. Vidare kan kursen upprepas.

Försum inte bort dessa tips, eftersom det är viktigt att ta hand om ditt hårs hälsa. Och om du inte följer dessa rekommendationer, kommer det inte göra något bra, du kommer bara att spendera tid och i värsta fall förvärra situationen.

Apple Hair Mask Recept

I många år har folk kommit med många recept för hårmaskor med ett äpple, här är några av dem:

 • Basmasken består av endast en fruktpuré utan tillsats av ytterligare ingredienser. Den är lämplig för fet hår som snabbt blir smutsigt. Masken tar bort överflödigt fett, normaliserar talgkörtlarna i hårbotten. Om du vill göra ditt hår normalt, använd sedan denna procedur regelbundet.

Det är viktigt att korrekt identifiera din hårtyp (fet, torr, normal eller blandad). Du måste välja ytterligare ingredienser för masken i förhållande till din typ.

 • Tillägg till äppelpuré kommer att bli älskling. Det fungerar bättre i form av värme, så innan du applicerar 1 msk någon honung att smälta i ett vattenbad och bringa till en temperatur av 36-40 grader. Blanda detta belopp med 2 msk. potatismos. Om detta inte räcker, lägg till båda ingredienserna proportionellt. Det är viktigt att honungen förblir varm tills den appliceras. Därefter packar du huvudet med ett paket och en handduk. Glöm inte att kolla allergier mot honung.
 • Denna mask kommer att spara mjäll - hatade vita flingor. Till frukten läggs äggula, separerad från proteinet, ett par droppar kamferolja (tillsätt i slutet) och stugaost. Dess feta innehåll varierar beroende på vilken typ av hår du har. Ju torrare de är desto högre är fettinnehållet i ostmassan att välja (upp till 9-11%).
 • För en glänsande krull passar en sådan mask: den viktigaste ingrediensen är havregryn. Det klarar av oljig glans, så masken är lämplig för personer med fet hår. Äppelsås och varm honung läggs till havregryn. Om blandningen är tjock, är det svårt att fördela det genom håret, häll det sedan med rent vatten eller avkok av några örter (nässla, klöver, kamomill och Johannesjurs).
 • Torrt hår kräver näring. Därför, till äppelpuréen, tillsätt samma portion varm olivolja. Om inte, använd andra: mandel, castor, burdock olja, druvolja. Alla har en positiv effekt på villkoret för torrt och livlöst hår, fuktar dem.

Förutom fruktmassan används äppelcidervinäger också med tillsats av ytterligare ingredienser.

Vi tjejer älskar att skina, för att locka till sig andras åsikter, att lysa med hälsa och skönhet. Utan ett magnifikt hårhår är detta osannolikt att träna, varför naturen, som skapar hälsa, hjälper oss att lösa denna uppgift.

Apple hårmaskor - naturliga och effektiva hårvårdsprodukter

På jakt efter en naturlig och säker, användbar och effektiv hårvårdsprodukt, stoppar många hos äppelmasker, som inte kräver några ekonomiska eller tidskostnader. De klarar av många problem i hårbotten (seborré, mjäll, försvagning av rotfolliklar) och utseendet på håret självt (förlust av glans, gallring, delade ändar). Produkten är bekant och tillgänglig för alla, så att absolut alla har möjlighet att mata sina livlösa lockar med styrka, näring och energi. Med regelbunden användning av masken av äpplen för hår kommer att bli av med många av de komplex som är förknippade med det otroliga utseendet på de strängar som inte passar in i håret. Lita på bulkfrukten - och omvandling av lock kommer att garanteras så snart som möjligt.

Hemligheten med äpple magi

Efter den första äppelmasken med blotta ögat blir det märkbart hur håret förvandlas på det mest magiska sättet. Det finns inget överraskande i det här, sedan

Var och en av de biologiskt aktiva substanserna gör sitt osynliga arbete.

 • Retinol, känt för sina antiinflammatoriska egenskaper av A-vitamin, bekämpar mjäll, ger torra strängar med den nödvändiga hydrering, normaliserar talgkörtlarna.
 • Folsyra, känd som vitamin B9, utför en skyddande funktion som återspeglar de skadliga attackerna av olika atmosfäriska influenser som ditt hår lider dagligen: temperaturfall, surt regn, stora mängder salt i havsvatten, förångning, frost, ultraviolett strålning och mycket mer.
 • Askorbinsyra, eller C-vitamin, ger hårelasticitet och elasticitet, eftersom den främjar syntesen av kollagen och elastin i cellerna och ökar även krillens motståndskraft mot olika sjukdomar.
 • Vitamin K, som är mycket i äpplen, ger den naturliga glansen och den vackra färgen till livlösa strängar.
 • Järn förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, vilket ger syre och andra näringsämnen till hårrötter, där skönhetens skönhet och hälsa är beroende.
 • Kalium har utmärkta fuktighetsgivande egenskaper, eftersom det inte tillåter fukt att avdunsta från cellerna. Därför rekommenderas att göra äppelmasker för ägare av torrt och tunt hår.
 • Fruktsyror, som utgör grunden för äpples kemiska sammansättning, stärker hårrötterna, förhindrar att de faller ut, främjar tillväxt och förlänger livet.

Arrangera sådana små varv i cellerna, de substanser som finns i äpplen, komplicerad effekt på hårets tillstånd.

Effektiviteten av dessa underbara verktyg kan förbättras om du använder rekommendationer från experter och dem som har upprepade gånger använt sådana masker.

Applesmaskapplikationstips

Mängden fruktsyror i äpplen kan skada håret, eftersom de kan torka ut strängarna och orsaka hudallergier. För att undvika sådana obehagliga biverkningar rekommenderas det att lyssna på råd från experter och de lilla trick som ackumuleras genom åren.

 1. Shopping äpplen, som är så vackra, men som lyser onaturligt på hyllorna, visar sig oftast vara helt smaklösa. De kan fyllas med alla typer av kemi - respektive, och fördelarna med maskerna, som är förberedda från dem, kommer inte att göra. Om möjligt är det bättre att köpa frukt på marknaden eller med händer. Välj de mest mogna, saftiga äpplen som du gillar att smaka. För masker passar alla sorter: sura och söta, röda och gröna.
 2. De återstående produkterna som du planerar att använda i en hårmask med ett äpple ska vara så naturliga som möjligt. Mjölkprodukter och ägg är bättre att hitta hemlagad, snarare än industriell produktion. Preliminärt är det bättre att försvara vatten eller att filtrera. Du kan ta mineralet utan gas. Det är ännu bättre att ersätta vattnet med örtdekok, vilket är extremt fördelaktigt för håret.
 3. Frukt kommer att behöva tvätta, torka, skalla och ta bort kärnan med frön.
 4. Utan att vänta tills det skalade äpplet mörknar, gör det så snabbt som möjligt i en puree. Detta kan göras med hjälp av en konventionell rivare eller modern mixer.
 5. Därefter kan äppelmos blandas med andra ingredienser i masken.
 6. Blandningen vid första användningen kommer att behöva kontrollera förekomsten av allergener för din hud. För att göra detta, applicera det i 15 minuter på något känsligt område i huden (det kan vara armbågens inre vik, handleden eller en plats nära öronloben). Tvätta av och lyssna på dina egna känslor i en timme. Om det inte finns någon klåda, ingen rodnad, ingen utslag, är masken lämplig för din hud, och den kan appliceras säkert på ditt ansikte.
 7. Den beredda massan kan inte lagras: den måste användas omedelbart.
 8. För att fruktsyrorna inte ska brinna antingen hårbotten eller håret, är det nödvändigt att applicera maskor på de smutsiga trådarna så att den feta filmen fungerar som en skyddande barriär. Innan krullarna appliceras, rekommenderas det att fuktas lite: så blandningen är jämnt fördelad.
 9. Det rekommenderas inte att gnugga de preparerade medlen i hårroten intensivt. Applicera lätt på huden, sprid träkammen längs hårets längd, då - för att bearbeta spetsarna.
 10. En särskiljande egenskap hos äppelhårsmaskar är att effekten av fruktsyror inte beror på temperaturindikatorer. Därför är de vanliga wrapsna med cellofan och en handduk inte alls obligatoriska. Men om det finns kosmetiska eller vegetabiliska oljor i produkten, är det fortfarande bättre att använda en sådan uppvärmning.
 11. Varaktigheten av maskerna med äpplen är begränsad - högst 30 minuter. Om hårbotten börjar klia och klia, rekommenderas att omedelbart tvättas av masken.
 12. Du kan tvätta den med och utan schampo, vatten eller örtavkok - allt här beror på individuella preferenser och hårets tillstånd.
 13. Om masks uppgift är behandling av seboré, mjäll, alopeci, skärningar, då bör frekvensen av sådana procedurer vara en gång om 2 dagar - för oljigt hår, en gång i 3 dagar - för torr och normal. Varaktigheten av behandlingstiden bestäms av strängarnas tillstånd. Gone problem - ta en paus på en månad. Om syftet med äpple masker är den vanliga "redecoration", det vill säga att ge krullarna en glans, deras hydrering och restaurering, då en gång i veckan kommer att räcka. I detta fall kan masken göras inom 2 månader.

Effektiva citronmaskar hjälper dig att eliminera den feta glansen på ditt hår - https://beautiface.net/maski/dlya-volos/limonnye.html

För att behålla krullarnas fulla aktivitet, använd brödmaskar för rugbrödets hår.

Alla regler för användning av äpple masker är ganska enkla, det finns inga svårigheter i processen med deras tillämpning. Negativ erfarenhet av användningen kan endast erhållas i ett fall: om du inte har gjort ett preliminärt test för allergier och började experimentera med doser och verkningsaktivitet hos maskerna. En stor mängd fruktsyror, som finns i äpplen, utesluter alla experiment i en sådan ansvarsfull fråga. För att mildra deras verkan används denna mirakelfrukt sällan i masker i sin rena form. Oftast lägger de till ytterligare ingredienser som förbättrar en eller annan egenskap hos äppelmassan på håret.

Apple Mask Recept

Den klassiska masken för hår från äppelpuré innebär omsorg av oljiga strängar, eftersom det eliminerar den feta glansen och normaliserar arbetet i de subkutana körtlarna. Genom att lägga till andra produkter till dessa masker kan du använda dem för att lösa olika problem. Var noga med att överväga sammansättningen av din valda mask och samordna den med ditt hårs tillstånd.

Smält färsk, naturlig honung med hjälp av ett vattenbad så att det blir flytande och varmt. Två Art. Skedar äpplepuré mixa med en UF. sked av honung, låt det inte svalna. Honung mjukar åtgärden av fruktsyror, återställer skadat hår, ger näring åt dem med väsentliga delar. Det är lämpligt att göra isoleringen, som honung "fungerar" vid höga temperaturer.

 • mjäll

En konst. En sked full av äppelmos blandas med två te. Sked stuga ost. Om håret är oljigt, bör kockost tas fettfri; om normalt - ca 5% fett; om det är torrt - från 9 till 11%. Separera äggulan från proteinmassan genom att använda en pappertratt och blanda den i äppelkurvan. Omedelbart före appliceringen läggs tre till fem droppar kamferolja till masken. Det här är en medicinsk mask som möjliggör på kort tid att hantera ett överflöd av "vita flingor" på kläder.

Smält färsk, naturlig honung med hjälp av ett vattenbad så att det blir flytande och varmt. En konst. en sked äpplepuré blandad med samma mängd havremjöl hackad i en mixer och ett te. sked av honung. Om massan är för tjock kan du späda den till önskad överensstämmelse med vatten eller avkokning av någon ört (kamomill, växtkärna, nässla, etc.). Eftersom havregryn har utmärkta rengöringsegenskaper tar det bort smuts och skräp från strängarna. Honung och äpplen hjälper henne aktivt i detta. Som ett resultat får håret bara en underbar glans.

Två Art. Sked äppelmos blanda med samma mängd kräm. Om håret är fet, behöver du 10% grädde; om normalt - ca 20% fett; om det är torrt - 35%. Inom en halvtimme måste blandningen insisteras och appliceras endast på håret. Efter en sådan mirakulös mask, kommer de tråkiga och trötta strängarna att komma till liv, få energi för hela dagen. Därför rekommenderar experter att göra det på morgonen innan du tar en dusch. I det här fallet kommer du vara säker på briljansen och styrkan på dina lockar hela dagen.

Två Art. Skedar av äppelgran blandad med samma mängd potatismjöl. Använd en pappertratt, separera proteinmassan från äggulan, slå den i ett skum och blanda sedan med äppelmassan. Regelbundet att göra en sådan mask, du behöver inte tvätta ditt huvud för ofta, eftersom det kommer att bli förorenat mycket mindre ofta, och den oljiga glansen kommer inte att synas under lång tid.

Smält den naturkyldpressade olivoljan med ett vattenbad så det blir flytande och varmt. En konst. En sked äpplepuré blandad med samma mängd smält, ännu inte kyld olivolja.

Två Art. Skedar av äppelgruel blandad med samma mängd yoghurt eller gräddfil. För oljigt hår, ta skummjölk; för normal - den genomsnittliga fettet; för torr - den fetaste produkten. Kefir och gräddfil har stor effekt på hårsäckarna, stärker dem och förhindrar håravfall.

Ett äpple skärs i skivor, häll det med 500 ml varm mjölk, koka tills frukten är helt mjukad. Häll sedan mjölken, vrid den kokta fruktmassan i en puré, svalna och applicera på huvudet. Skaddat hår kommer att få en efterlängtad restaurering och torr - fuktgivande.

Smält den naturkyldpressade olivoljan med ett vattenbad så det blir flytande och varmt. Två Art. Sked äpple gruel blandad med ett försvunnen ägg, lägg till två te. skedar av grädde med genomsnittlig fetthalt och varm, ännu inte kyld olivolja. En sådan mask kommer att klara av de mest olydiga strängarna, som anpassar texturen hos varje hår och förhindrar deras elektrostatiska egenskaper.

Uppfriskande, naturlig, uppstramande, otroligt användbar, masker från äpplen - det bästa som naturen kan ge för att ta hand om matt och svagt hår. Med sin hjälp kan du lösa många problem som ibland inte ens kemiska produkter kan hantera från butikshyllor. Juicy, välsmakande, vanlig för all frukt verkar ofta mer effektivt än den senaste kosmetologiska utvecklingen inom hårets skönhet och hälsa.

Apple hårmask

Medel som är beredda enligt hemlagade recept från vanliga äpplen, förbättrar hårets utseende, ger dem styrka, återställer hälsa och naturlig glans, gör dem elastiska, silkeslen och elastiska. Apple hårmask är ett beprövat och effektivt medel för naturlig kosmetologi.

Apple maskar har en komplex effekt, stärker, närande och återställa strängar. Sådan universalitet av en användbar frukt beror på sin rika kemiska sammansättning:

 • vitamin A behandlar snabbt inflammation i hårbotten, förhindrar mjäll och torrt hår, normaliserar talgkörtlarna;
 • Vitamin B9 skyddar effektivt krullarna från negativa yttre påverkan.
 • vitamin C, som också är en del av äpplet, ger elasticiteten och elasticiteten hos strängarna;
 • K-vitamin återställer glans och fräsch frisyr;
 • järn förbättrar blodcirkulationen vid rötterna, vilket bidrar till bättre absorption av näringsämnen;
 • kalium återfuktar strängarna och förhindrar livslängd och överdriven torrhet
 • fruktsyror återställer hår hälsa, närande och närande dem.

Rekommendationer för användning

Trots fruktens unika egenskaper kan en äppelhårmaske med felaktig förberedelse och användning skada frisyren, eftersom ett överskott av fruktsyror påverkar krullarna negativt.

Det är önskvärt att äpplen som används som råmaterial för vårdkompositionerna är mogna och saftiga. Innan du lagar mat, måste de skrällas och skalas. Därefter krossas avskalade frukter med en bländare eller vanlig rivare.

Applesformuleringar appliceras på rena, fuktiga strängar. För effektiv effekt av fruktsyror är temperaturen inte nödvändig, därför är det inte nödvändigt att sätta på huvudet med påsar, näsdukar eller handdukar efter att ha ansökt hemvårdare. Procedurernas varaktighet är 20-30 minuter. Apple hårmaskan tvättas av med varmt vatten utan tvättshampo.

Det bästa resultatet är den vanliga (1-2 gånger i veckan) användningen av sådana medel. Vanligtvis består den profylaktiska kursen av 10-15 masker. Efter pausen kan kursen upprepas.

Det enklaste receptet

Denna mask innehåller endast en komponent - äppelmos. Receptet är bra för feta trådar, vilket minskar fettproduktionen och närande krullar.

Äppelcider Vinäger Recept

Efter en sådan mask kommer håret att vara slätt, glänsande och silkeslitet. Äppelcidervinäger bekämpar effektivt mjäll, skallighet och kliande hud. Dessutom normaliserar denna komposition funktionen hos talgkörtlarna, vilket reducerar oljig glans.

Ingredienser: liter vatten, 2 msk. l. äppelcidervinäger, 1 riven äpple, 3 droppar salvia eterisk olja. Samtliga komponenter blandas och appliceras på våta lockar i 20 minuter.

Honung och Apple Recept

Detta verktyg är lämpligt för alla typer av hår, har en stark närande och regenererande effekt.

För att förbereda kompositionen av 2 msk. skedar av äppelpuré måste blandas med flytande honung uppvärmd i ett vattenbad (1 msk sked). Honungskompositionen appliceras i 30 minuter på strängarna.

Curd och äpple mask

Detta verktyg lindrar snabbt mjäll, ger näring och livslöst hår. Låter som till och med för torra strängar.

Förberedelse: En matsked av färsk äppelmos måste blandas med samma mängd medellång kockost. Lägg sedan till rå äggula och 3-4 droppar kamferolja till massan. Procedurens varaktighet är 25 minuter.

Recept med olivolja

Denna komposition har en fuktgivande effekt, bekämpar torrhet, livslängd och slöhet hos krullarna. Receptet är bra för lösa och delade strängar.

Förbereda en grooming mask, blanda 1 riven äpple med samma volym olivolja. Medlen appliceras på ett vått lås i 30 minuter. Äppelmaskan tvättas av med varmt vatten utan tvättvårdschampo.

Mask med vodka

För beredning av receptet kräver 200 gram nyberedd äppelpuré häll 0,5 liter vodka. Blanda komponenter och lägg på en mörk plats i en vecka. Den resulterande tinkturen rekommenderas att gnugga in i rötterna dagligen i 2 veckor.

Apple tinktur aktiverar blodcirkulationen, närmar, stärker strängarna, stimulerar tillväxten, förhindrar skallighet.

Äggvitt och potatismjöl recept

Receptet är idealiskt för fet hår, som reglerar arbetet med talgkörtlarna. Hår med regelbunden användning av vårdgivare blir levande, elastisk, glänsande, oljig glans försvinner.

Äppelpulpa (40-60 gram) blandad med slagen äggvita och 1 msk. l. potatismjöl. Terapeutisk och profylaktisk komposition appliceras i 30 minuter på våta krökningar.

Apple hårmaskor: nya facetter av användningen av den vanliga frukten


innehåll:

Äppelvinäger används ofta för hårvård, men de äkta äpplarnas kosmetiska egenskaper är ofta oförtjänt borta. Dessa frukter innehåller en stor mängd vitaminer, mineralämnen och andra ämnen som är användbara för lock. Hemlagade äppelhårsmaskar har ett brett utbud av applikationer. De behandlar seborré och mjäll, förstärker försvagade rotfolliklar, sköter utseendet på strängarna (ge sken, bidrar till förtjockning, återställer splittrade ändar). Med tanke på tillgången till denna frukt, lätt att förbereda masker från det, är det synd att inte använda denna metod för behandling av svagt och skadat hår.

Kosmetiska kraften i äppelhårsmaskar

Det finns inget överraskande i äppelens kosmetiska kraft: denna frukt innehåller en stor mängd vitaminer, antioxidanter, mineraler, flavonoider och många andra näringsämnen för hårbotten. Penetrerar in i cellerna, stör de processer som äger rum där, där krökans yttre skönhet och inre hälsa beror till stor del. Så håret äpple är ett riktigt laboratorium för att återställa sin skönhet och ungdom:

 • A-vitamin, retinol kända antiinflammatoriska och antiseborrheiska egenskaper, fuktar torra strängar, säkerställer den normala aktiviteten hos de sebaceösa subkutana körtlarna.
 • B9-vitamin, folsyra återspeglar yttre skadliga attacker i form av temperaturfall, surt regn, mycket salt i havsvatten, ångor, frost, ultraviolett strålning och många andra faktorer.
 • C-vitamin, askorbinsyra är en fullständig elasticitet och elasticitet hos strängarna, eftersom askorbinspridning främjar aktiv produktion av kollagen och elastinceller, det ökar också hårets motståndskraft mot olika svampar och bakterier.
 • K-vitamin, phyllokinon ger en vacker glans och ljus, mättad färg till dimsträngar;
 • Fe, järn normaliserar blodcirkulationen i de subkutana skikten, ger rötterna med syre och andra näringsämnen;
 • K, kalium är känt för dess fuktighetsgivande egenskaper, förhindrar förångning av fukt från cellerna;
 • fruktsyror (citronsyra, vinsyra, bärnsten, äppel, ättiksyra, mjölksyra) är grunden för äpplen, de har en komplicerad effekt på håret: stärka rötterna, förhindra förlust och fullständig skallighet, stimulera tillväxt.

Om du regelbundet gör masker för hår från äpplen, kan du lösa många problem med hårbotten och skadade trådar. Detta är ett mycket säkrare sätt än att använda äppelcidervinäger i hårvårdsprodukter, som har torkningsegenskaper och kan skada lockar ännu mer. Förfarandet för beredning och användning av äppelhårsmaskar är extremt enkelt och kommer inte att orsaka några betydande svårigheter.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

Förfarandet för användning av maskor av äpplen

Överensstämmelse med rekommendationerna för användning av äpple masker för återhämtning och skönhet av hår är nödvändigt, eftersom för mycket fruktsyror kan orsaka allergier eller torra strängar för mycket. För att undvika sådana problem, följ goda råd från experter och de som sedan länge upptäckte detta underbara frukt-äpple för hårets hälsa.

 1. Välj försiktigt äpplen för kosmetisk hårvård: sorter kan vara alla (röda och gula, sommar och höst, söta och sura), men som de borde vara mogna och saftiga. Det bästa alternativet skulle vara äpplen från trädgården och inte från butikshyllan.
 2. Ägg eller mejeriprodukter som ingår i masken ska också vara naturliga.
 3. Äpplen tvättas före användning, torkas torrt, skallen och kärnan med frön tas bort.
 4. Det är inte nödvändigt att vänta tills äpplet utan att huden blir mörkare: Kedj omedelbart i en mos med en rivare eller bländare.
 5. Den resulterande äpplehuden blandas med andra komponenter i masken i en blandare för att undvika klumpar.
 6. Det är tillrådligt att preliminärt kontrollera den beredda masken på huden så att det efter en direkt applicering inte går en allergisk reaktion. För att göra detta i 15 minuter appliceras det på ett känsligt hudområde (handled, inre armbåge, placeras nära örat). Det tvättas av och resultatet analyseras. Frånvaron av klåda, rodnad, utslag är en indikation på att äppelmasken kan användas säkert för sitt avsedda syfte.
 7. För att skydda hårbotten från brännskador med fruktsyror, rekommenderas att applicera masker från äpplen på smutsigt hår. Det är bättre att lätt fukta krökorna före proceduren: blandningen fördelas jämnt.
 8. Apple masker appliceras på hudytan, men gnids inte in i den, fördelas utmed längden på trådarna, spetsarna behandlas.
 9. Kemisk aktivitet av fruktsyror beror inte på temperaturen, så den vanliga uppvärmningen med cellofan och till och med en handduk är inte nödvändig. Men som en del av äppelmasker finns det ofta kosmetiska oljor och honung, vars verkan kommer att bli effektivare från värme.
 10. Åtgärdstiden är begränsad till en halvtimme (på grund av fruktsyror). Om hårbotten börjar klia och klia under proceduren, tvätta av blandningen direkt från huvudet och hitta ett annat sätt att ta hand om ditt hår.
 11. Applesmaskar tvättas lätt: användningen av schampo är inte nödvändig, du kan skölja med filtrerat eller icke-kolsyrade mineralvatten samt örttekoko.
 12. Om äppelmasker behövs för behandling av seboré, alopeci, mjäll, skärningar, bör användningsfrekvensen vara varannan dag för att återställa fet hår, en gång var tredje dag - att ta hand om torra och normala lockar. Efter att ha löst problemet är det nödvändigt att ta en paus på 1-2 månader. Om syftet med att applicera masker från äpplen är att "dekorera" sitt utseende, en gång i veckan är nog, är kursen cirka 10 procedurer.

Risken för äpple maskerar endast i de fruktsyror som de innehåller. För att mjuka dem används äpplen sällan i maskernas sammansättning i sin rena form. Vanligtvis lägger de till flera ytterligare ingredienser som förbättrar de olika egenskaperna hos denna frukt på håret.

Apple Mask Recept för hår

Klassisk äppelhårmask är användbar främst för vård av oljiga strängar. Genom att lägga till andra produkter till den kan du använda den för att lösa andra problem. Tänk på sammansättningen av varje mask, koordinera den med typ och skick på dina lockar och välj det bästa alternativet i din situation.

 • Apple + honung = närande mask

Ett bord. l. smält i ett vattenbad blanda honung med två bord. l. äppelsås.

 • Apple + stuga ost + äggula + kamferolja = mjällmask

Två bord. l. äppelsauce beat med två Chin. l. kockost, 1 äggula, 3-5 droppar kamferolja.

 • Apple + honung + havregryn + hårglansmask

Två bord. l. äppelpuré, slå med honung smält på ångbadet (1 bord. l.), lägg till 1 bord. l. havregryn, utspädd till önskad konsistens av mjölk eller örtinfusion.

 • Apple + Cream = Uppfriskande Mask

I lika stora mängder, slå äppelsås med grädde.

 • Apple + potatismjöl + protein = fet hårmask

Två bord. l. äppelpuré blandad med potatismjöl i samma mängd, tillsätt protein.

 • Apple + olivolja = mask för torrt hår

Två bord. l. äppelpuré blandad med samma mängd naturkalmpressad olivolja.

 • Apple + kefir = stärkande mask mot håravfall

Applesauce puré blandas i lika stora proportioner med kefir.

 • Apple + mjölk = fuktgivande mask

Fem bord. l. Äppelsås häll 500 ml (två koppar) mjölk i varm form, lämna i ett par timmar. Töm den mjölk som inte har absorberats i frukten, gnugga den återstående massan i rötterna.

 • Äpple + Olivolja + Ägg + Cream = Smörjningsmask

Två bord. l. äppelmos blandas med två te. l. uppvärmd i ett vattenbad, olivolja, tillsätt ett ägg och två te. l. grädde.

Fuktgivande, uppfriskande, stärkande, återställande, väldigt användbar, behaglig känsla av äppelmasker för hår är ett utmärkt naturmedel som naturen ger till behandling av försvagade lås och sjukdomar i hårbotten.Nästa Artikel
5 barns mjällschampo - de bästa lösningarna för seborré