Granskning av de bästa recepten för kanelhårsmaskar


Artikelns innehåll:

 1. Fördelarna
 2. Hur man använder
 3. Regler för ansökan
  • För tillväxt
  • Att ljusna
  • näringsämnen


Kanel är en utsökt krydda som är bekant för många. Det är uppskattat för sin lätta och omslutande doft. Kanel tillsätts ofta till en mängd olika desserter och bakverk, medan den inte bara används i matlagning utan även i parfymeri och i kosmetologi. Tack vare användningen av kanel görs effektiv restaurering och förtydligande av hår i flera toner.

Fördelarna med kanelhår

Denna krydda har blivit känd över hela världen på grund av dess helande egenskaper. Huvuddelen med kanel är att den innehåller unika polyfenoler. Det är genom effekterna av dessa substanser att blodsockernivån minskar, så kanel blir ovärderlig i kosten för personer som lider av diabetes.

Men trots att kanel används i stor utsträckning inom medicin och kosmetologi, får vi inte glömma att det är en naturlig och starkt koncentrerad produkt. Det är därför som det är strängt förbjudet att använda denna krydda i stora mängder. Därför är det nödvändigt att följa den föreskrivna dosen under masframställningen.

Kanel innehåller en stor mängd goda vitaminer (E, A), antioxidanter och mineraler. Därför rekommenderas att använda den för att återställa och främja hårhälsan. Tack vare den regelbundna användningen av kanelmasker förbättras strukturen hos strängarna, de blir mjuka och silkeslen och snabbt återvänder sin naturliga glansiga glans. Det är användbart att lägga kefir, ägg, eteriska oljor, honung, etc. till sådana reduktionsmedel. Kanel bidrar också till att accelerera hårväxten.

Under förutsättning att detta kryddor används regelbundet, ökar antalet hårväxt, volym, skönhet och hälsoavkastning. Kanel har en annan positiv kvalitet - om det appliceras korrekt och regelbundet kan du tända håret med några få toner.

Hur man använder kanel för hårvård?

För att återställa och vitalisera håret kan du använda brunt kanelpulver eller eterisk olja. Det är bäst att stoppa valet på oljan, eftersom det kan användas under huvudets hudmassage, vilket ger en stimulerande effekt på hårsäckens tillväxt. Användningen av produkten i sin rena form rekommenderas dock inte, eftersom det finns risk för skada på huden.

Kanelolja kan odlas med någon form av grönsak. Till exempel oliv, burdock eller castor i förhållandet 2 droppar kanelolja till 1 msk. l. bas. För att utföra massage kan du använda fingrarna eller en mjuk hårborste. Denna procedur är mycket användbar, speciellt om olja appliceras på ändarna av trådarna, vilket förhindrar att de torkar ut och inte orsakar tvärsnittsproblem.

Masker med kanel: regler för tillämpning

För att masker som innehåller kanel ska gynnas av hår måste du följa följande rekommendationer:

  Det är strängt förbjudet att använda kanel i sin rena form, eftersom det kan orsaka inte bara en stark brinnande känsla, men också en bränning i hårbotten.

Applicera en mask med kanel kan bara vara på torrt och rent hår.

Först gnids kompositionen i huvudets hud och först efter det fördelas det jämnt längs hela längden av strängarna.

För att förbättra effekten av kanelmaskar, efter appliceringen, är det nödvändigt att värma håret - först krullarna är inslagna i en plastpåse eller med en plastfilm och en varm handduk läggs på toppen.

Om du håller kanelmaskerna på ditt hår längre än den inställda tiden börjar håret lysa.

 • För att få en positiv effekt är det nödvändigt att applicera sådana masker regelbundet - minst en gång var 3-4 dagar.

 • Masker med kanel för hårväxt

  För att påskynda hårväxten hemma rekommenderas det att man regelbundet applicerar följande masker med tillsättning av kanel:

   För att förbereda masken, olivolja (3 msk), kefir (3 msk), ägg (1 st), kanelpulver (1 tesked) och naturlig honung (1 tesked) tas. Alla komponenter är grundligt blandade och den resulterande massan fördelas jämnt över hela hårets längd. Efter 13-16 minuter tvättas resten av blandningen med mycket varmt vatten och schampo.

  För att förbättra näringskvaliteten hos balsam och schampo rekommenderas att tillsätta kanelolja till kompositionen före användning. Denna procedur utförs dock omedelbart innan verktyget används, eftersom det inte kan lagras under lång tid.

  Du kan använda följande verktyg - ta en spruta och samla 1 kub kanelolja, sedan tillsätts den till schampot (en portion) och alla komponenter blandas noggrant.

  En oumbärlig fördel för håret är en kombination av kanel och honung. Det är nödvändigt att ta lika stora mängder honung, kokosolja och kanel. Alla komponenter blandas och värms något. På hårmaskan appliceras endast i form av värme. Efter 12-16 minuter tvättas masken bort med varmt vatten och schampo.

  Ta naturlig honung (1 msk. L.), klyvpulver (1 tsk.) Och kanelpulver (1 tsk.). För det första upphettas honungen något i ett vattenbad, varefter alla andra komponenter tillsätts. Den resulterande kompositionen gnids direkt i hårrötterna, tvättar kvar rester av masken efter 10 minuter.

 • Kanel är mycket användbar för hår, särskilt i kombination med andra aktiva substanser. För att förbereda masken, tas flytande honung (60 g), burkolja (60 g), kanelpulver (1 tsk) och krydddjurspulver (1 tsk), jordad rödpeppar (1-2 nypa). Samtliga komponenter blandas, sedan upphettas kompositionen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Efter applicering av denna mask på huvudets hud kan en lätt brännande känsla uppstå, men om det är omöjligt att tolerera det, är det nödvändigt att tvätta av rester av produkten med mycket varmt vatten och schampo.

 • Efter en månad med regelbunden användning av sådana masker blir det märkbart att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt och deras tillväxt har accelererat.

  Kanel masker för hår Brightening

  Att använda en mask med kanel hjälper till att snabbt lysa håret med flera toner. Detta krydda är ett naturligt färgämne som inte skadar håret, men hjälper samtidigt till att genomföra en hälsokurs.

  Användningen av kanel för att lätta håret har vissa nackdelar - det bör användas regelbundet, annars kommer den resulterande effekten inte att hålla länge och snart kommer strängarna att återgå till sin tidigare nyans. Om du till exempel använder kanelmasker endast 1-2 gånger kommer resultatet inte att märkas.

  För att göra en speciell ljusmask med kanel måste du ta en djup behållare, men det ska inte vara metall. Eventuellt hårbalsam (100 g) hälls och kanelpulver (2-4 msk. L.) injiceras, sedan tillsätts naturlig flytande honung (3 msk.). Alla komponenter blandas noggrant tills en massa homogen konsistens erhålls.

  Den färdiga masken appliceras på håret, men kompositionen bör inte falla på huvudets hud, för att inte få en allergisk reaktion eller svåra brännskador. Masken lämnas på håret i 4 timmar, tvättas sedan av med mycket varmt vatten och schampo.

  För att lätta håret kan du använda en annan typ av mask. I det här fallet måste du blanda kanelpulver (4 tsk.), Alla hårbalsam (4 tsk.), Vätskebarn (80 g) och färsk citronsaft (10-12 droppar) i en icke-metallisk behållare.

  När alla komponenter är blandade bör det finnas en massa homogen konsistens som appliceras på trådarna och lämnas i 6-8 timmar (varaktigheten av maskens effekt beror direkt på vad resultatet ska vara). För starkare ljussättning av krullarna utförs denna procedur flera gånger med en paus på 3-4 dagar.

  Näringsrika hår maskerar med kanel

  För att näring och mätta håret med värdefulla ämnen rekommenderas det att använda följande masker regelbundet:

   För att förbereda kompositionen tas kanelpulver (1 tsk.), Burdockolja (1 tsk.), Ägg (1 st), Vätskebelag (2 msk. L.). Alla komponenter blandas grundligt, kompositionen värms något och appliceras på trådarna. Masken tvättas av efter 20-26 minuter. Under beredningen av en sådan komposition är det nödvändigt att se till att ägget inte kokar och masken värms upp lika. Denna mask kan orsaka en liten brännande känsla, speciellt om friskt kanel används. Det är omöjligt att tvätta kompositionen med varmt vatten, annars ägget kommer att laga mat och ta bort det från håret blir ganska problematiskt.

  Kefir (2 matskedar) blandas med olivolja (2 matskedar). Sedan införs flytande honung (1 tesked) och kanelpulver (1 tesked), ett ägg (1 st.). Alla ingredienser blandas, varefter den färdiga kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 14-16 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask säkerställer att trådarna är mättade med nödvändig mängd användbara ämnen, och inom några minuter kommer bara ett fantastiskt resultat att märkas - krullarna blir släta och mjuka som silke. Kefir fuktar perfekt strängarna, förhindrar håravfall och sprött hår. Efter att ha använts en sådan mask, skapas en tunnaste skyddsfilm på ytan av locken, vilket minimerar de negativa effekterna av ultravioletta strålar. En sådan mask måste dock kasseras om håret nyligen har färgats, eftersom kefir kan förstöra färgpigmentet. Detta verktyg är lämpligt för naturliga belysningsträngar.

 • En näringsrik mask med en banan hjälper till att snabbt återställa försvagat och skadat hår, samtidigt som deras styrka och elasticitet ökas avsevärt. Förbereda en sådan komposition, ta bananmassa, kokosnötolja (3 msk.), Kanelpulver (1 tsk.). Alla ingredienser är väl blandade och kompositionen appliceras på trådarna. Tvätta av rester av masken om en halvtimme med varmt vatten och schampo.

 • Masker med kanel hjälper till att snabbt återställa håret, återställa dem styrka, energi, elasticitet och naturlig glans. Samtidigt har de en ljus lysande effekt med regelbunden användning och passar bäst för rättvisa tjejer.

  Lär dig att lätta håret med honung och kanel i den här videon:

  Fördelarna med honung i masker för hår

  Naturlig honung är en produkt av naturen. Bin samlar nektar från blommor och bearbetar det i honung, samlar denna söta, användbara vätska i vaxceller. Så du kan se naturliga bin som producerar vild honung. Men länge har människor lärt sig att tämja sådana farliga insekter för deras behov.

  Och som du vet spelar honung en viktig roll i det mänskliga livet. Honung är ett naturligt naturligt antibiotikum, ett läkemedel som är användbart för att behandla olika sjukdomar. Men de lärde sig också hur man använder honung som ingrediens i ansikts- och hårmaskor.

  Fördelarna med honung för hår

  • Honung innehåller hela gruppen av vitaminer B. Och även honung är rik på vitamin C, aminosyror och mineraler som är nödvändiga för hårväxt och förstärkning.
  • Masker med honung gör håret ljusare, ge det en speciell glans och hälsosam utseende.
  • Honung bekämpar hårt håravfall.
  • Eliminerar problemet med att skära ändarna av håret.

  Honungsmask med kanel och ägg för hårväxt

  • honung 4 matskedar;
  • ägg 1 pc;
  • Kanel 1 tsk.

  Värm honungen i ett vattenbad till kroppstemperatur (36-37C).

  Separera äggulan från proteinet. Vi behöver äggula.

  Blanda honung med äggula.

  Tillsätt kanel. Blanda allt grundligt.

  Applicera masken på håret, separera trådarna från varandra. Masken ska appliceras, från rötterna och till spetsarna med en pensel.

  1. Bär en plastpåse eller lock på huvudet.
  2. Wrap huvudet med en handduk.
  3. Tåla masken i 40 minuter.

  Om du är allergisk mot honung är det bättre att överge denna typ av mask och använda andra ingredienser.

  Masken kommer att ge ditt hår en rik färg, lätt honungskugga. Håret kommer att få en naturlig glans, friskhet och kryddig söt doft.

  Andra masker med honung

  Honungsmask för hår med citron (för blont hår)

  • honung 3 matskedar;
  • 1 tsk citronsaft
  • tesked olivolja.

  Mala honungen med smör och tillsätt citronsaft. Gnugga blandningen som erhållits i hårrötterna, fördela sedan över hela längden av håret med hjälp av en kam. (Beroende på hårets längd, måste produktens storlek ökas.)

  Honungsmask med brandy och äggula (accelererar hårväxten, lägger till glans och fluffiness)

  • 2-3 matskedar honung;
  • äggula
  • en tesked av brandy.

  Blandar alla delar, masken appliceras med massörrörelser i hårbotten och sprids över hela längden på håret.

  Wrap huvudet med en handduk.

  Honungsmask med lök och olja (för hårväxt och näring)

  • 1 lök
  • 1 vitlöksklyfta;
  • 1 matsked honung;
  • 1 matsked olivolja.

  Häll lök och vitlök med en mixer, eller riv på en fin rivare. Tillsätt uppvärmd honung och smör.

  Efter applicering av denna mask måste du behandla ditt hår med en lösning av vatten med eterisk olja.

  Honungsmask med burdockolja för att återställa torrt hår

  • Kockolja och honung i lika delar av 2 matskedar, kan ökas (överväga hårets längd).

  Masken ska appliceras på hela längden av håret, massage gnidas i hårbotten. Wrap huvudet i en handduk.

  Denna mask ger silkiness och glans till håret.

  Honungsmask med vitaminer

  • 2-3 matskedar honung;
  • vitaminer (kan köpas på apoteket).

  Tillsammans med masken är det inte illa att ta vitaminer inåt för bättre absorption av kroppen.

  Honungsmask med brandy och salt

  • honung - 3 matskedar;
  • 1 matsked av brandy, om det inte finns någon brandy, då kan du använda vodka;
  • 1 tsk havsalt (slipning - medium).

  Denna mask kan hållas i två veckor på en mörk plats för bättre samverkan mellan komponenterna med varandra. Och först då använda den. Och du kan applicera det omedelbart, men då kommer saltet att fungera som en skalning för mjäll.

  Alla dessa masker är åldrade på hår från 30 minuter till 1 timme.

  Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

  Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

  Fördelarna med kanelhår

  En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

  Läkande egenskaper för hår:

  1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
  2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
  3. Fyller med spegelglans;
  4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
  5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

  Sätt att använda kanel för hår

  Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

  Kanelolja

  Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  tillsats schampo

  Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

  Massage med kanelolja

  Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

  Hårlättnad

  Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

  1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
  2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
  3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
  4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
  5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
  6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
  7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
  8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
  9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
  10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
  11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
  12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
  13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

  Hårmask med honung och ägg, brandy, kanel, burdockolja för densitet och tillväxt hemma

  Hår utsätts regelbundet för yttre påverkan, såsom solen, föroreningar och mekaniska faktorer. Det finns många regenererande hårmaskor - med honung, ägg, vitaminer, oljor. Var och en är effektiv på sin egen väg, och för att inte bli förvirrad i valet bör man ta hänsyn till ett antal faktorer och nyanser av deras användning.

  Hur man väljer en hårmask

  Innan du bestämmer ingredienserna är det nödvändigt att bedöma deras tillstånd. Beroende på detta kan du markera allmänna rekommendationer.

  1. Torra lockor lider av brist på fukt, så deras mästare är lämpliga masker som ägg, vitamin och baserad på grön lera.
  2. Split-ändar accepterar tacksamt flera regenereringsmasker baserat på olivolja, ricinus, linolja. Lämpliga örttextrakt - mynta, timjan, kamomill, nässla. De ämnen som finns i dem tränger djupt in i sprickorna och återställer strukturen.
  3. Omvänt bör ägare av fint hår undvika sådana föreningar, eftersom de innehåller spårämnen som kan bära sin "vikt". Som ett resultat kommer hela frisyren att se ännu sällsynt ut, oaturligt styvt.
  4. För den feta typen lämplig lera, eteriska oljor och citrus, samt kefir och honungskompositioner.
  5. Med överdriven brittleness är den idealiska lösningen att använda en blandning med utjämningsegenskaper.

  Viktiga komponenter i hemma masker

  Vissa ingredienser kan hittas i köket, och de kommer inte att vara sämre i sina egenskaper till de köpta keratinerna och andra marknadsföringsprodukter:

  • hårmask med honung och ägg på grund av dess olika egenskaper är grunden för terapi för vilken hårtyp som helst;
  • cognac, brinnande ämnen som senap, vitlök, rödpeppar, lök påskyndar hårväxten;
  • grönt te kommer att klara av fetthalt
  • gelatin - har effekt av laminering;
  • Kanel - förbättrar, ger näring inte bara håret utan också huden;
  • kefir återfuktar;
  • jäst fyller näringsbrist
  • majonnäs är lämplig för färgade krullar;
  • Castor, burdock, linolja och liknande, som honung, har ett brett spektrum av effekter.

  Fördelarna med naturens barmhärtighet är ovärderliga:

  • vit lera används för svagt och sprött hår;
  • blå - har en rengörande effekt och oxygenates;
  • röd lera eliminerar irritation på huden;
  • gult och grönt eliminerar mjäll.

  Örter ger glans, stärker glödlamporna och accelererar hårväxten:

  Kämpar med mjäll och klåda:

  desinfektion:

  • kamilleblommor;
  • lavendel, johannesört;
  • calendula.

  För fettigt hår:

  • patchouli, enbär - närma cellerna;
  • grapefrukt normaliserar utsöndring;
  • Jasmine - lugnar torr hårbotten vid blandad typ;
  • ceder, ylang-ylang - minska fett.

  För torrt hår:

  • sandelträ - förbättrar blodcirkulationen;
  • Lavendel värderas framför allt för smaken och sedan för helande effekten.
  • Geranium - uppdatera celler och förbättra talgkörtlarna.

  Förhindra håravfall:

  • tea tree;
  • kamomill;
  • rosmarin;
  • rökelse och myrra
  • timjan;
  • muskot.

  Missa inte de eteriska oljorna. De gör tyngre krullar, vilket gör dem mindre voluminösa.

  Recept Masker för hårväxt

  Det finns flera kompositioner, vars utgångspunkt är den mest kraftfulla komponenten för att aktivera glödlampor av olika slag.

  blandade:

  Andelen är 1: 3: 3. Stärker tillväxten av nypa röd paprika. Sammansättningen appliceras jämnt på håret, men särskild uppmärksamhet ägnas åt tipsen. Lägg sedan på huvudet plastpåse, som är täckt med en varm handduk. Förfarandet tar 40 minuter.

  Lökmaskar förstärker hårsäckar och ger hår glans och styrka

  För användning av mörkningseffekten:

  • konjak;
  • Art. l. malet kaffe;
  • slagen ägg.

  Gnugga inte masken kraftigt i huden. Att äta blont hår kommer att tillföra 10 gr till receptet. majs eller linfröolja i stället för kaffe.

  Honung blandad med alkohol och ägg kommer att återställa skador, och den extra heta avkokningen av ekbark kommer att öka volymen (du kan också använda en fem timmars alkoholtinktur).

  Senap - mer lämplig för fet hår. En kontraindikation är bara graviditet, individuell intolerans (känslighet) och nedskärningar. Före användning rekommenderas att man applicerar utspädd eller klar senap till handleden. Om reaktionen inte följdes efter en timme, kan du fortsätta med proceduren.

  Det universella läka receptet ger en månatlig behandlingstid (2 gånger i veckan).

  I varmt vatten (40 grader) till en krämig konsistens ansluter:

  • senapspulver;
  • socker;
  • vilken kosmetisk olja som helst.

  Förhållandet är 1: 1. En rå äggula läggs till och appliceras på huvudet under en handduk i 30 minuter. Med ökningen av brinntid minskar. Avlägsnande av eventuell hudirritation kommer att lägga till röd lera.

  De som inte kan stå skarpa, rekommenderar andra recept för hårväxt. För varje 100 gram kefir, tillsätt 1 rå äggula med 2 kanter av kanel. Blandningen fördelas genom håret och åldras upp till 1 timme.

  Effektiva oljemaskor. Deras grund kan vara en naturlig produkt, och den eteriska cocktailen av sandelträ och te träd ökar effekten. Denna procedur utförs bäst i flera timmar. Alternationen av de oljiga ingredienserna, liksom regelbundenheten, kommer inte att störa heller.

  Mot håravfall för olika typer av hår

  Hårmask med honung och ägg samt burdockolja - anses vara de bästa hjälparna inom detta område av terapi. Honung hindrar inte bara diffus alopeci och stärker rötterna, utan regenererar också skadade strängar och ersätter därmed dyra komplex. Den är lämplig för alla hårtyper.

  Det finns dock varningar:

  • Det kan vara oönskade att lätta krullarna;
  • användning är kontraindicerad hos personer med lämpliga allergier;
  • utvidgar blodkärlen och kan orsaka brott på kapillärerna;
  • proceduren bör utföras inte mer än 2 gånger i veckan och efter 10 gånger en månatlig paus ska tas
  • kompositionen måste alltid beredas för 1 körning;
  • Masken tvättas först med varmt vatten och schampo, och sedan med ättika eller citronlösning och upprepad sköljning.

  Effektiviteten av behandlingen ökar om:

  • Applicera endast på rena, lite våta strängar;
  • ångeffekt tillhandahålls;
  • värm honungen i varmt vatten eller ett bad;
  • föredragen kvalitetsprodukt.

  Rå äggula och honung blandas noggrant med konsistensen av grädden och appliceras på huvudet enligt standardprincipen med en sällsynt kam. Du kan lägga till 1 msk. l. varm olivolja eller annan vegetabilisk olja, inklusive burk. Om aktivering av brinnande känsla och följaktligen tillväxt, ingredienser (senap, peppar, riven lök) inte tillsätts till blandningen, varar förfarandet upp till 90 minuter.

  Mot mjäll

  Beroende på struktur av svampen kan minst två populära masker särskiljas.

  För komplex behandling behöver du:

  • grön eller gul lera - 2 msk. l.
  • varm avkok eller kall infusion av sådana fighters som kamomill, ekbark, kullrot - 100 g;
  • äggula
  • ättika, men bara äpple eller vin - 1 msk. l.

  Vätskor blandas med lera och ägg och appliceras på huvudet under cellofan och en handduk. Efter 30 minuters behandling kan du tvätta av kompositionen och tvätta håret med luftkonditionering dessutom. Stärker effekten av att tillsätta en liten mängd björktjära.

  Folk recept mot seborré:

  • gnidad lök;
  • alkoholkomponent - 30 g;
  • Castorolja eller burdock - 1 msk. l.

  Att inkludera speciella örter i masken eller skölja dem kommer också att lösa problemet. Proceduren är standard, och lavendelolja eller citronvatten hjälper till att avlägsna lukten.

  Hårmask med honung, ägg och kefir blir inte mindre effektivt och inte så lukta. Klibbig textur binder fula partiklar, och mejeriprodukter tar snabbt bort dem, inte sämre än luftkonditioneringsapparaten.

  För glans hår

  För att ge frisörsalong i salong, kan du använda både en komplex vitaminkomposition och en snabb effektmask.

  En snabb grooming hjälper till att skapa samma sak:

  Proportioner - efter värdens bedömning. Huvudförhållandet är timmarsutbudet av en varm miljö med tillfälligt uppvärmda hårtorkar. Skölj masken endast med varmt vatten. Blondiner rekommenderas att tillsätta ricinolja till blandningen, och en mörk färg kommer att stå ut med en sked kakaopulver blandad med 50 gram. varm mjölk.

  Nourishing masker

  Experter rekommenderar att i något tillstånd håret 2 gånger i månaden för att förse dem med tonikomponenter. Du kan använda olika formuleringar.

  Recept 1:

  • 3 råoljor;
  • linolja - 5 msk. l.
  • 1 tsk. kanel.

  Recept 2:

  • 5 droppar vitamin B6 och B12;
  • 20 ml castorca;
  • lämplig eterisk olja (enbär, patchouli, tea tree, etc.);
  • färsk juice av ung aloe.

  Monomaskar är också effektiva och lätta att förbereda. Dessa inkluderar kefir, honung, majonnäs eller yoghurt. Det enda villkoret är deras 100% naturlighet. Sådana förfaranden ger en varaktighet på upp till 3 timmar.

  Från splittrade ändar

  För att undvika livlösa skovlar av hår med sin tillväxt, regelbunden kamning och försummelse av externa säsongsfaktorer måste du ta hand om tipsen. Även den vanliga ansiktsgrädden och olivoljan i förhållandet 1: 1 kommer att bidra till att lösa problemet.

  Oljekompositionen hjälper också till att skydda dig från frisörens sax:

  • ricinolja eller havtornsolja - 30 ml;
  • fiskolja - 10 medelhöga kapslar eller 50 gram.

  Blandningen appliceras på ändarna och lindas med klibbfilm / folie i flera timmar. Allvarlig skada elimineras av ytterligare ingredienser - jojobaolja eller aloe juice.

  Temporärt maskerade problemet med smält gelatin, men om du gör en fullvärdig mask, och lägger till lite shampoo och äggula, får du en varaktig effekt.

  För hårvolymen

  För receptbelagda läkemedel (i lika stora proportioner) behöver du:

  • fint havssalt;
  • smält honung i ett vattenbad
  • konjak.

  Blandade ingredienser infunderas på ett kallt mörkt ställe i 14 dagar. Vid behov fördelas masken över huvudet med massagerörelser och tvättas av med den vanliga metoden.

  En lång volym vid rötterna uppnås genom enkel symbios av vodka med mjölk. Terapi varar 3 veckor på samma sätt. Honung i kombination med ägg och kefir stöder inte bara formen, men stärker också hårstrukturen. Cream mask appliceras på huvudet under värmen och avlägsnas efter en timme.

  Fuktgivande mask för torrt hår

  Solen, saltet, liksom hårtorken på vintern, berövar strängar av fukt.

  För att kompensera för det är följande recept tänkt:

  • Mjölksyra mjölk - 200 gr.
  • 2-W Art. l. gröt.

  Flakes ber i mjöl, som blandas med yoghurt. Den resulterande vattnet är lite uppvärmd och är fortfarande varm fördelad över huvudet och lämnar kvart för ett andra samtal.

  Efter en halvtimme underhåll under handduken pressas resten till rötterna och får stå i ytterligare 10 minuter. Detta är nödvändigt för att undvika övermättnad av den fördelaktiga mikrofloran. Tvättning är normalt, men det är lämpligt att använda luftkonditionering.

  För att eliminera missbruk, alternativa masker, till exempel:

  • Arnica andedinktur (säljs i apotek) - 3 msk. l.
  • burdock eller linolja - 2 msk. l.
  • 2 råoljor.

  Komprimera håll i en halvtimme och tvätta av. För att undvika tömningsträngar, tillsätt 1 tsk till kompositionen. glycerin som bildar den tunnaste skyddsfilmen.

  Kompositioner för fet hår

  Du kan applicera samma mask som för torra trådar och ersätta helmjölk med skummjölk. Bara tyst inte att mata rötterna.

  Dubbel hydratisering uppnås genom att blanda följande ingredienser:

  • hälften av den medelstora glödlampan är huvudkomponenten, resten läggs i 1 msk. l;
  • mager gräddfil;
  • aloe juice;
  • smält honung;
  • burdock olja.

  Lök gnidas fint eller hakas i en mixer, och allt annat läggs till det. Huvudet är täckt med en film och en tjock handduk och inkuberas i 40 minuter.

  Lukten avlägsnas med äppelcidervinäger eller varmt vatten med myntextrakt / citronsaft.

  För färgat hår

  Avsiktligt och regelbundet skadat lock kräver noggrann självhantering. Det innefattar näring, hydratisering och färgretention. Honung och ägg - komponenterna i ett universellt recept. De blandas med en liten mängd olivolja. Gommen är införd i den varma massan och gnidas i rent hår. Den termiska effekten av masken varar upp till 40 minuter.

  Den mörka strängen bearbetas med följande sammansättning:

  • 1 tsk. ricinus och malet kaffe;
  • 20 gr. konjak;
  • 2 äggulor.

  De övriga komponenterna läggs till det varma bryggda kaffet och appliceras enligt det vanliga förfarandet - från rot till spets med en sällsynt kam. Kompressorn organiseras av cellofan och en handduk och lämnas i 20 minuter. Noggrann sköljning kommer att eliminera oljekomponenten.

  Ljus och blekt hår behandlas med jäst och kamille. Förbered först buljongen. För denna 200 gr. blomställningar bryggdes i en halv liter vatten och fick infusera i 10 minuter. Sedan blötlägges en sked torr jäst i den. Den kylda massan appliceras på rena krullar och tvättas av om en halvtimme utan ytterligare vårdprodukter.

  För rik färg

  Samma starka kamillextrakt, blandat med citronsaft och ett skott av vodka, kommer att lägga en mjuk nyans i strängarna.

  Karamell- och aprikosfärger kommer att lysa från följande mask:

  • färglös henna - 2 msk. l.
  • citronsaft från två frukter;
  • honung - 3 msk. l. men det är önskvärt att använda mörka sorter som bovete
  • morotjuice - 100 g.
  • kakaopulver - upp till två Art. l., beroende på önskad mättnad.

  Henna späds i kokande vatten till ett krämförhållande. I den kylda massan tillsätt de återstående ingredienserna. Den resulterande masken hålls på huvudet under en handduk i ca 50 minuter och tvättas bort.

  Kastanjeskugga kommer att förbättra långbladet te, för det här behöver du:

  • svart te - 50 g.
  • en halv liter kokande vatten;
  • näsblad, kan vara torr - 20 gr.

  Procedurstiden är 2-3 timmar.

  Ägare med svart färg använder ofta naturlig Basma eller stark espressokaffe. Om kompositionen träffar den synliga ytan (whisky, avskjutning), blir det effektiva tvättmedlet askan från cigaretter. Rödhåriga tjejer är nöjda med en lätt lösning av färgad henna eller en blandning av morot och tranbärsjuice.

  För att fixa nyansen i dessa formuleringar rekommenderar du att tillsätta citronsaft. Ytterligare mat kommer att ge osötad yoghurt eller kefir.

  Brightening hårmask

  Om det är svårt för brunetter att tändas av försiktiga folkmedicin, kommer de andra typerna av hår ganska lätt att bli av med mättnaden. Huvuddelen av dessa masker är kanel.

  För receptet behöver du:

  • krydda - 3 msk. l.
  • smält lätt honung - 60 ml;
  • juice av en citron
  • olivolja - 20 ml.

  Stärka effekten 2 msk. l. lökjuice och lika mycket äppelcidervinäger. Alla komponenter blandas och appliceras i 2 timmar under cellofan och handduk. Skölj håret bättre med kokt vatten och avstå från att torka med hårtork.

  Om du är allergisk mot honung kan strängar tända upp till två toner genom att blanda citronsaft med ett halvt balsam av balsam. Massan insisterar på 30 minuter. och används som en vanlig mask. Förfarandet utförs bäst på natten. Effekten uppnås i ett par sessioner.

  Och genom att kombinera följande ingredienser kan du inte bara lätta, utan också återställa håret efter aggressiv färgning:

  • 30 ml vodka;
  • 1 ägg;
  • 50 gr. yoghurt;
  • 1 tsk. schampo;
  • 30 ml äppelcidervinäger eller citronsaft.

  Förfarandet tar ungefär en timme.

  En eventuell förtydligande innebär en fem dagars kurs av fuktgivande och mjukgörande håraxeln.

  Reparera för försvagat hår

  Standardmetoden består av att blanda sådana produkter:

  • 40 ml honung;
  • 2 ägg;
  • 100 gr. någon vegetabilisk olja.

  Det är lämpligt att endast använda äggula. Protein spelar ingen särskild roll i kosmetika. Komprimering upprätthålls i upp till 50 minuter.

  Kefir mask hjälper till att återuppliva strukturen:

  • mjölkprodukt - 250 ml;
  • favorit eteriska oljor;
  • olivolja - 40 ml.

  5 droppar aromämnen blandas i en varm bas och sedan kefir. Vitaminerna B 1, 6 och 12, liksom castorca, kommer att förbättra effekten. Den senare är tillämplig på torrt hårtyp, och burdockolja passar bättre för fet hår. Procedurstiden är en halvtimme. Terapi bör utföras flera gånger, men efter en månad för att upprepa det.

  Lamineringseffektmask

  Gelatin tar en värdig plats i denna procedur. Dessutom mjukar det håret perfekt och retuscherar snittets tvärsnitt.

  Det klassiska receptet förutsätter att det innehåller:

  • gelatin utspädd i varmt vatten (1: 3 förhållande);
  • Balsam - 1 tsk;
  • citrus eterisk olja.

  Komprimeringstiden är upp till 1 timme, men det är lämpligt att värma det regelbundet med en hårtork. Tvätta av med vanligt schampo. För torrkrokar rekommenderas det att ersätta vatten med mjölk.

  Om du lägger till en populär mask med honung och ägg med en sådan gelande blandning kommer det inte bara att ge ditt hår en fin glans utan också återställa skada och volym.

  Artikeldesign: Olga Pankevich

  Video om hårmaskor med honung och ägg

  Mask mot håravfall med honung, äggula och burdock olja:

  Mask för skadat och torrt hår med äggula, honung och olivolja:

  Hårmask med kanel och honung

  Doftande kryddor används oftast för beredning av olika godsaker, men förutom att laga mat kan den användas med stor framgång för att återställa torrt, sprött, skadat och svagt hår.

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel

  • Mättad med antioxidanter och vitaminer som ger ditt hår en hälsosam glans, aktiverar blodcirkulationen, förbättrar avsevärt huvudets hud.
  • Spicy arom kommer att skapa en fördelaktig atmosfär, förbättra humör, ger en laddning av kraft och styrka för varje dag.

  Förbered en mask baserad på kanelpulver och honung kan vara väldigt lätt hemma. För att göra detta, följ reglerna för att göra blandningen och se till att rutinerna är korrekta.

  Mask honung och kanel hår

  Ta med kanel, 1 msk. l. och så mycket flytande gå honung smält i ett vattenbad. Vi blandar ingredienserna, applicerar på håret längs hela längden, täcker hårrödorna ordentligt, sätter ihop trådarna med polyeten och en varm handduk. Tåla 25 minuter. Masken kan klämma lite, eftersom mikrocirkulationen ökar i blod, ökar näringsämnena hos hårsäckarna, varigenom blekande glödlampor blir starkare och förnyas. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

  Hårmask med kanel och honungrecept från mormor

  Honung och kanel lyser underbara strängar, ger en vacker sammetskugga. För att förbereda en sådan mask tar vi 3 msk. l. kosmetisk olja, blanda med 1 msk. l. honung och kanelpulver. Du kan lägga till några få droppar essentiell olja av citron. Applicera masken i en halvtimme, tvätta av med schampo.

  Hårförlustmask med kanel, ägg och honung

  Kanel i kombination med ett ägg hjälper till att bli av med håravfall, ger volym och förbättrar tätheten hos strängarna.

  1. Slå två ägg tills en skummig konsistens bildas;
  2. Värm en matsked honung med 2 matskedar kanel i ett vattenbad;
  3. Blanda alla ingredienser i corolla;
  4. Applicera på hela längden av håret, massage rörelser rubbed i trådarnas rötter;
  5. Torka masken i 45 minuter, var noga med att värma den med polyeten och en handduk;
  6. Tvätta av med shampoo;
  7. Skölj avkok av kamomill och salvia.

  OBS: Innan du applicerar en mask baserad på kanel och honung, gör ett lämpligt test för manifestationen av allergiska reaktioner. Sådana masker har en ljusare effekt, så att de inte är mer värda än 30 minuter om du inte vill tända håret. Observera de föreskrivna försiktighetsåtgärderna och håll dig frisk!

  Hårmask med kanel och honungsrecensioner

  Victoria, 40 år gammal.

  Ofta använder jag hemmagjorda masker för att återställa visat hår baserat på honung och äggula, och detta bestämde mig för att försöka lägga till en sked av kanelpulver. Effekten är fantastisk, trevlig lukt, en känsla av glädje och välbefinnande. Håret fick en kopparskugga, frisk blek och silkeslen. Jag är mycket nöjd med receptet.

  Margarita, 20 år gammal.

  Min mamma gör underbara naturliga masker för mig, idag vill jag prova en komposition baserad på kanel, burdockolja och kefir. Jag ska berätta om resultatet nästa gång.

  Elena, 46 år gammal.

  Hemmasker är en andra vind för försvagat och skadat hår. Jag gör ett brett sortiment, men det jag gillar mest är kombinationen av kanel och honung. Håret blir flätigt, elastiskt, elastiskt, vackert, friskt. Jag råder alla!

  DIY kanel hårmaskor

  Hårproblem kan uppstå när som helst på året. Vissa har hårspetsar reagera på början av kallt väder, börjar splittras. Med vårens ankomst har andra en brännande känsla, kliande av hårbotten.

  Sammanfattning av artikeln:

  Tredje året runt hårt tunt, svagt och sprött. Mask med kanel för hår är ett mångsidigt verktyg som hjälper till med olika problem.

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel

  Kanel är en unik krydda som används vid matlagning, i kampen mot celluliter och i hårvård. dess
  näringsegenskaper och många vitaminer har en oumbärlig effekt på kroppen. Kanelpulver kan förstärka hårstrukturen, accelerera tillväxten, aktivera blodcirkulationen i hårbotten.

  Flickan tvättar håret, som är blött i kanel

  Kannonsammansättningen innehåller de viktigaste mineralerna för hårförstärkning - järn, magnesium, zink och kalium. Detta skapar en utmärkt grund för tillväxten av friskt, tjockt och starkt hår. Och viktigast av allt kan kanelmasker göras hemma.

  Hårlättnad

  Om din hårskugga inte är tillräckligt ljus, och du inte vill använda färg eller gå till en salong, finns det ett bra alternativ. Prova en mask med kanel, citronsaft och balsam som du brukar använda. Ett sådant verktyg hjälper inte bara att lätta håret på golvet i en ton, utan också uppdatera färgen på de bleka lockarna. Oroa dig inte, från brunetten blir du inte en blondin, men den mörkbrunhårda kvinnan kan ge dig en röra av rött.

  1. Kanel och balsam tas i lika stora proportioner. För kort hår är tillräckligt för en matsked av varje komponent. I genomsnitt - 2 skedar. För långa - 3. Blanda dem tills du får en monotont massa.
  2. Lägg till saften av en halv citron (detta är för långt hår. För medellängd och kort, minska dosen, 2 och 4 gånger). Rör om.
  3. Applicera produkten på vått rent hår, täck med en plastpåse eller lock, täck huvudet med en handduk.
  4. Denna mask ska hållas i 4 timmar. Efter den första timmen avlägsnas handduken efter den andra polyetenen. De senaste 2 timmarna håller masken i luften.

  Om masken ger en liten brinnande eller stickande känsla, är det normalt. Men om de inte stannar i mer än 30 minuter, tvätta blandningen från håret. Det rekommenderas inte att använda en mask för hår som har lidit av kemisk manipulation (de brändes ut med peroxid, torkades med järn för rätning etc.).

  Du kan köpa varor i vår webbutik här.

  Effekten kan inte märkas efter den första behandlingen. Därför, om det verkar som om håret inte är tillräckligt litet, gör en andra mask en vecka senare.

  Hårmask med honung och kanel

  Honung, på grund av dess sötma och mjukhet, är mycket användbar för hår. Det kan återställa ett blekt utseende till de tarnished krullarna, göra dem lydiga, lägga till sken och eliminera även irritation och klåda. I den komplexa användningen av honung med kanel kan du uppnå fantastiska resultat.

  Hårmask med honung och kanel sparar fallande hår och hjälper till att accelerera tillväxten. Men även om allt är i ordning med ditt hår, om du inte upplever några problem så kommer det inte att bli ett överflödigt verktyg. Alla komponenter är naturliga, så de är alla bra plus extra mat.

  Förutom honung och kanel i denna mask behöver vi olivolja och E-vitamin (den senare säljs på apotek i droppar).

  1. Lika proportioner honung och olivolja blandas och upphettas i ett vattenbad. Om du har kandiserad honung, bör den först värmas och blandas sedan med smör.
  2. Tillsätt kanelpulver till en varm massa för att få en rik brun färg av blandningen.
  3. Tillsätt 5-7 droppar vitamin E. Blanda ingredienserna noggrant.
  4. Applicera masken på rötterna och vänta på den magiska omvandlingen inom 20 minuter. Huvudet behöver inte täckas.
  5. Masken tvättas av med mild schampo och varmt vatten.

  Mask med kanel för hårväxt

  Vad gör vi när vi vill att vårt hår växer snabbare? Vi fortsätter med marknadsföringsföretag som erbjuder superfonder för stora pengar och lovar ett fantastiskt resultat. Om den annonserade shampoo eller balsam inte ger önskad effekt - det här är inte dåligt. Det är värre när läkemedlet är skadligt, försämrar hårstrukturen eller stör sura balansen i hårbotten. Masker baserade på naturliga ingredienser är helt ofarliga (om de inte är allergiska), och det är också mycket billigare. Därför är det bättre att prova en hemlagad mask med kanel för hårväxt än att tas på reklamflyttningar.

  Vi behöver: kanelpulver, äggulor, honung och klyftaolja.

  1. Blanda i lika stora proportioner honung och burdock olja och värme i ett vattenbad. Lägg till beredda äggula och kanelpulver (vi tar det lika mycket som honung och klyftaolja).
  2. Applicera blandningen på rena rötter, lätta massage och fördela över hela längden av håret.
  3. Håll inte mer än 15 minuter, tvätta av med schampo och varmt vatten.

  Varning: Varje mask som använder ägg tvättas med varmt (inte varmt vatten) för att förhindra att ägget svetsas.

  I allmänhet maskerar håret med kanel och ägg - en ganska vanlig lösning för att återställa krullarna. I frånvaro av andra komponenter, blanda helt enkelt kanel och ägg och applicera på håret. Kanelens roll i detta fall är att minska klåda, ge färskhet och stärka rötterna, och ägget kommer att göra ett bra jobb och täcker varje hår med det tunnaste skyddsskiktet.

  Hårmask med kefir och kanel

  Alla som är förtjust i hemlagade masker har alltid ägg, honung, olivolja och kefir hemma. Den senare produkten är extremt användbar både för internt bruk och för beredning av olika hemmetoder. Om du lägger till lite kanel i kefir får du en stor vitaminskaka, som du kan dricka eller lägga på håret.

  Till en början, låt oss räkna ut vad som är så användbart kefir för hår. Kom ihåg att när du häller en jäst mjölkdryck i ett glas bildas små bubblor på ytan. De ger kefir samma piquancy som påminner om känslan när man dricker läsk. När du använder kefir som hårmask fyller de samma bubblorna håret med luft, vilket gör dem mer lyxiga.

  Kefir återfuktar väl torrt hår, förhindrar deras bräcklighet och förlust. Han, som honung, bildar en skyddande film som skyddar varje hår från externa negativa faktorer (sol, vind, damm). Användningen av kefir masker tvättar pigmentet ur håret, så det rekommenderas inte att applicera det på färgat hår. Men om du medvetet vill lätta krullarna, kommer masken för hår med kefir och kanel att vara mest välkommen.

  I beredningen av en sådan mask är inget komplicerat:

  1. Blanda en halv kopp kefir uppvärmd i ett vattenbad och 2 tsk kanelpulver.
  2. Vi uppnår en homogen blandning (det är nödvändigt att kefir förvärvat en brun färg och inte krummer av pulverflottan på ytan).
  3. Applicera blandningen på rent hår och håll i 2 timmar.
  4. Tvätta av med varmt vatten.

  Resultatet: upplyst, fluffigt hår fyllt med vitalitet och bländande glans.

  Fördelarna med kanelbaserade masker

  Varje mask med kanel för hår är bra för att efter att ha använt det, får håret en unik kryddig arom som inte ger någon schampo. Kanelpulver tvättas lätt av håret utan att bilda pellets. Dessutom, om du köpte kanel, men efter en mask förstod du att det inte är din, då kan du använda den till andra ändamål: baka en tårta med kanel eller förbered dig för att bekämpa celluliter.  Nästa Artikel
  Vad består håret av?