Lightening hår med kefir


Trots det faktum att blondiner ibland kan höras mycket otroliga anmärkningar, fortsätter blonda skönheter att vinna mänens hjärtan med sin ömhet och röra hjälplöshet. Det är därför som många kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljusa krullar, försöker förändra situationen genom att utsätta håret för olika test. Det snabbaste, men inte det säkraste sättet att lätta håret till önskad nyans är att använda kemiska färgämnen. De ger en nästan ögonblicklig och ganska hållbar effekt, men samtidigt skadar de hårt krullarna, berövar dem vitalitet, energi och naturlig glans.

Det finns emellertid andra, mer godartade metoder för att byta hårfärg, vilka, även om de är sämre än användningen av industriella färgämnen i styrka, men inte orsakar skador på krillens hälsa, är de så kallade folkmekanismerna. Och ett av dessa medel är den vanliga kefiren - en populär mejeriflicka, älskad av många för sin trevliga uppfriskande smak. Med hjälp av denna otroligt användbara produkt kan du inte bara ge ditt hår en ny nyans utan också göra den starkare, starkare och mer lättsam. Så, vad är fördelarna med kefir som ljussmedel för hår och har det några nackdelar?

Fördelar och nackdelar med kefir lätta hår

Kefir är en populär fermenterad mjölkprodukt erhållen från hel eller skummjölk genom blandad jäsning (mjölksyra och alkohol). Denna produkt har en unik komposition som innehåller proteiner, kolhydrater, fettsyra och organiska syror, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, pyridoxin och andra), liksom tokoferol, retinol, kolin och betakaroten.

Dessutom innehåller sammansättningen av kefir flera typer av bakterier, olika enzymer, spårämnen (natrium, kalcium, kalium, magnesium, fosfor, järn), socker och etylalkohol. Samtidigt har denna jästa mjölkdryck en intressant egenskap - det tvättar bort pigmentet i håraxeln, vilket gör krullarna lättare, oavsett om de har en naturlig färg eller tidigare har målats. Kort sagt tack vare kefir kan du inte bara lätta håret lätt, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos håret, nämligen:

 • återställa skadad hårstruktur
 • gör krullarna mer fukta, mjuka och silke
 • påskynda hårtillväxt och förhindra håravfall
 • ge hår en volym;
 • eliminera oljig glans
 • bli av med mjäll (på grund av restaureringen av hårbotten mikroflora).

En annan obestridlig fördel med kefir är dess utmärkta kompatibilitet med andra komponenter som har förmåga att missfärga hårpigmentet utan att äventyra deras hälsa. Dessa är honung, kamille, kanel, rabarber och andra produkter som är mycket användbara för lockar. Dessutom orsakar kefir sällan allergier när de appliceras externt och är lika lämplig för ägare av fet, torrt och normalt hår. När det gäller bristerna i denna produkt som ljussmedel för lockar, då kan endast en svag handling tillskrivas dem (det är osannolikt att de ska förvandlas från en brunett till en blondin, den här metoden är mer lämplig för kvinnor med ljusbrunt och ljusbrunt hår). Men efter sådana experiment kommer håret inte se livlöst, men tvärtom kommer att förvärva styrka och underbar glans. För att lätta håret med 1-2 toner måste man dock utföra mer än ett förfarande (efter det första programmet kommer effekten inte att märkas).

Hur lättar håret med kefir: rekommendationer

Kefir för klarläggning kan användas både i sin rena form (det är bättre att ta en hemgjord dryck, men om detta inte är möjligt gör butiken) och i kombination med andra komponenter. I det första fallet behöver du bara fördela på strängarna den önskade mängden produkt (från 100 till 200 ml, beroende på krullarnas längd), förvärmas i ett vattenbad. Då måste du bära en polyeten duschlock och en varm scarf på huvudet och lämna en halv till två timmar. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan dessutom skölja krullor med vatten, sura med citronsaft eller vinäger (50 ml syra per 1 liter filtrerat vatten). För torrt hår är det bättre att inte använda ättiklösning och avkok av kamomill eller rabarber. Ljusprocedurer bör utföras 2-3 gånger i veckan tills önskat resultat uppnås.

Ett annat alternativ för att använda kefir för lätta hår är multikomponentmasker, där denna produkt används som bas, och ytterligare ingredienser fungerar som synergister (det vill säga de förbättrar effekten av baskomponenten). För att lysande kefirmasker ska vara effektiva måste du följa vissa regler för deras förberedelser och användning:

 • Innan du blandar kefir med andra komponenter, rekommenderas att det värms upp i ett vattenbad. Produkten ska vara varm, men inte varm.
 • Fettinnehållet i kefir används för att lätta krullarna beror på hårets typ. För torra krusningar är en produkt med en hastighet på 3,2% mer lämplig, för normala - 2,5%, och för hår som är benägen för fett, det perfekta alternativet skulle vara en 1% jäst mjölkdryck.
 • För att blanda kefirmasker är det mest lämpligt att använda en visp så att den erhållna blandningen har en likformig konsistens.
 • Applicera den färdiga kompositionen ska vara på torra eller något fuktiga krullar, fördela masken längs hela längden av strängarna med en bred pensel. Hårbotten bör inte påverkas.
 • Efter applicering av masken rekommenderas att värma håret med en plastlock och ett varmt sjal - på så sätt kan du förbättra effekten av syror som utgör kefir.
 • Längden av ljussättningsprocedurer som använder kefir beror på den ursprungliga nyansen och typen av lockor. Varaktigheten av en mask anges vanligtvis i receptet.
 • Skölj kefirmaskerna med vanligt rinnande vatten med schampo (om vegetabiliska oljor finns i blandningen) eller utan det. I det här fallet bör du försöka ta bort verktyget helt, eftersom den torkade kefir som ligger kvar på håret blir knölar, vilket är svårt att bli av med.
 • Det rekommenderas att torka krullarna efter att ha torkat ur kefirmasken utan hjälp av en hårtork (det är naturligtvis helst under solens strålar, eftersom ultraviolett ljus ökar syrans funktion).

När det gäller användningsfrekvensen för kefirbaserade lysande blandningar bör den vara 2-3 gånger i veckan för fet hår och högst 2 gånger för torrt hår. Om krullarna är för torra (till exempel på grund av färgning eller blekning) rekommenderas de att behandlas lite före ljussättning med hjälp av oljekompressor eller andra medel avsedda att återställa hårstrukturen. Friska krullar kan lätta kefir utan föregående förberedelse, med produkten i ren form eller som en del av maskerna presenteras recepten nedan.

Kefir Brightening Hair: Masks recept

Kefir mask med honung

Detta verktyg lyser upp strängarna försiktigt, hjälper till med att bli av med den gula nyans som erhållits till följd av en misslyckad blekning, ger håret en vacker glans och glans. Mask med honung kan användas för ägare av torra lockar.

 • 150 ml kefir;
 • 80 g honung;
 • 1-2 droppar pepparmintolja (valfritt).

Förberedelse och användning:

 • Kombinera kefir med honung och blanda tills massan blir homogen.
 • Tillsätt eterisk olja och smörj de erhållna kompositionsträngarna.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i ungefär en timme, och tvätta sedan håret med rent vatten och ett mildt schampo.

Kefir maskerar med citron

Denna mask ger inte bara en ljuseffekt utan har också en positiv effekt på talgkörtlarna, eliminerar oljig glans, gör krönningarna starkare och starkare. För hårt torkat hår är det bättre att inte använda verktyget, annars kan deras tillstånd förvärras.

 • 150 ml kefir;
 • 50 ml citronsaft.

Förberedelse och användning:

 • Blanda den fermenterade mjölkprodukten med citronsaft och fördela den resulterande kompositionen i lock.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i 40-50 minuter, och efter den här tiden, skölj håret med kallt vatten och schampo.

Kefir mask med kakaopulver

Denna blandning lyser försiktigt krullarna, ger dem en vacker gyllene nyans och eliminerar yellowness. Mest av allt är denna mask lämplig för ägare av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

 • 100 ml kefir;
 • 10 g kakaopulver;
 • 1 kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 • Slå på ägget och blanda det med kakao.
 • Lägg till kefir, blanda och fördela den färdiga massan på vått hår.
 • Värm upp håret och lämna i 40-60 minuter.
 • Skölj krullarna noggrant med rinnande vatten och schampo.

Kefir är ett av de bästa sätten för naturligt och maximalt säkert hårlättnad, och om du applicerar det på rätt sätt, så kommer krökarna inte bara att få önskad nyans utan också bli starkare, tjockare och friskare.

Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

Är den här metoden så bra och effektiv?

Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

Kan kefir tvätta hårfärg?

Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

Termisk metod för att lätta håret med kefir

Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

• Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

• Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

• En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

• Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

• Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

• Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

Kefir hårlättnad: recept med honung

Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

Hur förbereder man kompositionen?

För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

Brightening mask med kefir och citron

Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir

Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Masker för att lätta håret hemma

Varje kvinna bestämmer sig förr eller senare för att drastiskt förändra sitt utseende. Oftast gäller detta för hår - nya hårklippningar är gjorda, strängarna är målade i en annan färg, krökt eller rakt. Många tjejer lockas av förtydligandet, men de tvivlar på sin harmlöshet på grund av närvaron av kemikalier och den nödvändiga användningsfrekvensen. Detta problem löses genom att lätta hårmaskor, som är lätta att förbereda hemma.

Låt oss ta reda på hur man självständigt gör håret ljusare med 1-2 toner med hjälp av tillgängliga verktyg, vilka produkter som används för detta samt populära recept för lätta masker.

Regler för användning av ljussmaskar

Damerna går i stora längder och vill uppnå vackra ljussträngar. Vissa kvinnor går till frisörsalonger, spenderar stora summor pengar på rutiner, andra tar risk att klara sig med väteperoxid. Som ett resultat av sådana manipuleringar blir håret snabbt torrt, skört och efter ett tag börjar det bli gult för att skaffa en ful skugga.

Hur gör du håret 2-3 toner lättare hemma med hjälp av handgjorda masker utan att skada dem? För att förfarandet ska vara säkert och effektivt för strängarna måste ett antal regler följas.

 1. Om strängarna är livlösa, spröda, se dåliga ut, ha en ohälsosam struktur, måste du först genomgå en återhämtning. För att göra detta måste du bestämma din hårtyp, välja rätt schampo, balsam, göra närande masker, och först efter ljusare.
 2. Ägare av mörkt hår bör förstå att använda naturliga komponenter inte kan uppnå perfekt belysning, men du kan göra strängar ljusare bara en eller två nyanser. Om du behöver ett mer uttalat resultat - inga kemikalier kan inte göra.
 3. För att inte riskera hela frisyren kan du göra ett enkelt experiment - ta en av de nedre strängarna och applicera den valda masken på den. Resultatet visar hur tonen ändras.
 4. Skydda blekt hår från negativ påverkan - var noga med att ha på sig en hatt under den kalla årstiden och en hatt på sommaren, torka inte med varm luft från en hårtork.

En hemlagad hårljusmask är i allmänhet en säker procedur, men du borde inte göra det mer än 2-3 gånger i rad under en kort tid - du måste få möjlighet att återhämta sig.

Vilka produkter används i masker för att lätta håret

Folkmekanismer inkluderar användningen av helt vanliga naturliga ingredienser som finns i varje värdinnas hus. De aktiva ämnena som finns i dem reagerar med hårpigmenten, vilka är ansvariga för mättnaden av deras färg. Phaeomelanin och eumelanin, det vill säga gulröda och brun-svarta pigment, förlorar sin färg. Som ett resultat får tjejer med ljusbruna strängare en ljusare nyans och brunetter förlorar en eller två toner.

Hemmagjorda lätta hårmaskor tillverkas vanligtvis av följande produkter:

De är lätta att köpa, de är billiga. Men var medveten om att de fortfarande är ganska aktiva och vissa kan orsaka allergiska reaktioner eller hudirritation. Men i allmänhet är lätta hårmaskor som är förberedda hemma ett bra sätt att göra trådarna lite ljusare, utan att tillgripa en frisörs service och användningen av väteperoxid.

Brightening hårmaskor

Lättnadsproceduren skiljer sig inte mycket från reglerna för användning av konventionella närande masker - vi minns dem.

 1. För att eliminera det beroendeframkallande håret på ingredienserna, bör du regelbundet ändra dem.
 2. Skär tipsen regelbundet så att alla spårämnen kommer in i den friska delen av håret.
 3. Om du vill uppnå maximal effekt, bör en blandare användas vid framställning av föreningen. Komponenter som krossas till en homogen vassle tränger lätt igenom hårstrukturen.
 4. För att få ett mer effektivt resultat, applicera produkten på nyligen tvättat, något torkat hår - så att deras struktur kommer att vara fri från förorening och vatten, så det bättre absorberar de användbara komponenterna i masken.
 5. I genomsnitt erhålls en bra effekt genom att hålla masken i 40-45 minuter. Men för att lätta håret behöver du en längre exponering för naturliga ingredienser. För en bra effekt, lägg på en påse och en varm hatt på huvudet eller applicera produkten med en handduk. Du kan dessutom lägga upp en kort stund för att rikta en varm luft från en hårtork för att värma upp allt. Efter 30-40 minuter öppnas hårvågorna och handduksväskan kan tas bort. Men för att lätta masken avlägsnas inte, men fortsätter att hålla på huvudet några timmar, vanligtvis 4-5.
 6. Tvätta av produkten med varmt vatten utan att använda schampo, eftersom det tar bort alla användbara spårämnen från masken från hårstrukturen. Eller använd naturligt sulfatfritt schampo. Det är tillrådligt att skölja trådarna med örtte.

Brightening mask med citron

En grundläggande ljusmask med citron applicerar helt enkelt sin juice till håret. Du kan spädas med hälften med vatten om du inte sätter upp ett mål att få en stark effekt.

Denna metod är inte lämplig för ägare av torrt hår, eftersom citronsyra kommer att förstöra dem. För att neutralisera torkningseffekten kan saften utspädas med hälften med vilken basolja som helst - olivolja är utmärkt för detta ändamål.

Ljusmask med citron och honung

Förbättra ljusningseffekten av citron kan vara honung. Dessutom kommer denna komposition att ge strängarna extra glans, volym. För att minska torkningseffekten av de aktiva ingredienserna, tillsätt någon basolja till masken - oliv, burdock, castor eller annat.

 • juice av en citron
 • 2 matskedar flytande honung;
 • samma mängd basolja.

Blanda ingredienserna noggrant för att få en likformig komposition. Applicera blandningen i håret, sätt det på vanligt sätt, efter 30-40 minuter avlägsna det du täckte huvudet med och fortsätt att hålla kompositionen i ytterligare 3-4 timmar och skölj sedan.

Brightening Mask med kamille

Kamille innehåller mycket mindre aktiva lätta medel, så det är ineffektivt för mörkhåriga unga damer och kan bara ge nyans. Ljusbruna trådar, kamille gör det lättare med 1-2 toner.

Maskens sammansättning innehåller bara vatten och torra blommor av växten. Koka ett glas vätska, tillsätt två matskedar kamille till den, lägg det i ett vattenbad. Efter 10-15 minuter avlägsnas avkoket från värmen, låt det svalna till rumstemperatur och applicera på rent hår. Håll kompositionen på huvudet behöver några timmar.

Brightening mask med kamomill och glycerin

Följande komposition kommer att lösa problemen med tjejer med torrt hår som vill lätta dem på ett säkert sätt för att undvika bräcklighet. Glycerin skapar en osynlig film på håret, vilket kommer att hålla användbara mikronäringsämnen i masken i dem, göra dem mjukare och mer glänsande.

 • två matskedar av torkade kamomillblommor;
 • ett glas vatten;
 • 50 ml mat glycerin.

I kokande vatten tillsättes två matskedar torkad kamomill och lämnas för att infusera tills det kyls. Stam det resulterande avkoket, tillsätt glycerin, blanda, applicera på hår, täcka det med polyeten och något varmt. Efter fyrtio minuter, ta bort allt från huvudet, men tvätta inte av kompositionen några timmar.

Brightening hår med kamille och citron

Stärka effekten av förtydligande kommer att hjälpa följande sammansättning:

 • juice av en citron
 • två matskedar av farmaceutisk kamille;
 • ett glas vatten;
 • 1-2 Art. l. någon basolja.

Koka gräset med kokande vatten, låt det brygga, spänna, tillsätt citronsaft och olja. Applicera kompositionen på ditt hår, täck huvudet med en trasa, en handduk eller en hatt. Håll i 40 minuter så att skalorna öppnas och ta bort vad som är täckt på huvudet, men torka av masken först efter några timmar. Kamille och citron förbättrar ömsesidig ljuseffekt, och olja - oliv, kardborre, ricinus - alla grundläggande, kommer inte att låta håret torka ut, ger dem sken, volym.

Ljusmask med honung

Honungen själv har en ljuseffekt på håret, näring den, så att du inte kan blanda den med andra komponenter. Om det inte är flytande, smälta det i ett vattenbad. Använd sedan bara honung på trådarna, täck dem med matfilm eller en papperspåse, och på toppen med något varmt.

Håll det på huvudet i minst en timme. Ju längre effekten av honung på håret desto starkare effekt. Därför kan du lämna masken på natten. Skölj sedan med sulfatfritt vatten eller schampo. Det är lämpligt att skölja strängarna med kamilledekokning. Med hjälp av en ljusmask av honung får du inte bara den önskade effekten, men också otroligt silkeslen, jämn hår.

Ljussmask med kefir

Den höga koncentrationen av syror i kefir gör att du kan bli av med färgrester och lätta håret, liksom fukta dem och mätta dem med spårämnen. För en ljussmask kan du bara använda en kefir, påföra den på en uppvärmd form på trådarna och hålla så länge som möjligt - minst tre timmar, och det är bättre att lämna över natten. Eller förbättra dess komposition med ytterligare ingredienser, till exempel, honung, kefir, citronsaft, kanel.

foto före och efter

Kompositionen kan vara enligt följande:

 • en halv kopp något uppvärmd kefir;
 • juice från halv citron eller 2 tsk. kanelpulver eller 2 msk. l. flytande honung;
 • två äggulor eller 1-2 matskedar av någon basolja för att fuktas.

Blanda ingredienser tills det är slät. Applicera på håret längs hela längden, täck huvudet med en säck och en handduk. Håll i en halvtimme, och sedan kan du avlägsna vad som läggs upp på toppen, men för effekten av förtydligande är det nödvändigt att tvätta av kompositionen först efter några timmar. För att bli av med den karaktäristiska sura lukten av kefir på håret, inkludera 2-3 droppar av din favoritolja i masken. Och istället för kefir kan du använda hemlagad majonnäs eller gräddfil.

Kanel Brightening Mask

Kanel är ett bra näringsämne för hår, eftersom det innehåller många vitaminer och spårämnen. Men det här kryddan lyser fortfarande bra.

Ingredienser för axel längd hår:

 • tre fulla matskedar kanel;
 • 2 msk. l. flytande honung.

foto före och efter

Kanel har en torkningseffekt, så du kan lägga till lite olivolja eller din favoritbalsam till masken. För fet hår är detta inte nödvändigt.

Efter blandning bör alla ingredienser få en krämig massa som borde appliceras på strängarna, undviker kontakt med rötterna och hårbotten, eftersom kanel kan orsaka bränning. Skydda med en påse och något varmt i 30-40 minuter så att hårvågorna öppnas, men du måste tvätta av kompositionen först efter 3-5 timmar. Ljusmaskan med kanel och honung kommer att göra håret inte bara ljusare för ett par toner, men också silkeslen och blank.

Hjälp håret efter lätta

Lightening, även med naturliga produkter hemma, är fortfarande ett aggressivt förfarande för hår. Därför, efter det måste strängarna vara lugna, mätta med vitaminer och återfuktas.

För att göra det, kan du använda din favoritbalsam, sköljning av örtavkänning, näringskrävande hårmaskor efter lättnad. Alla dessa manipuleringar är lätta att genomföra oberoende, utan hjälp av specialister.

Ljussmaskar är, trots sin enkelhet, ett bra budgetmedel för att göra håret ljusare, ge dem en nyans, samtidigt som de inte tillgriper väteperoxid och andra kemiska reagenser. De är mer noga missfärgade strängar, utan att orsaka dem mycket skada. Men för att inte få en oväntad effekt, borde du fortfarande inte glömma att först kontrollera effekten av kompositionen på en liten del av håret, och först då använda den.

Recept för kefir hårmaskar för varje tillfälle

Jag, som många tjejer, gillar att använda naturliga produkter för personlig vård och en av mina senaste hobbyer är en kefir hårmask. Det hjälper till att ge styrka och glans till mina krullar. Förresten berättade mormor mig om fördelarna med kefir efter att hon såg att jag hade köpt en kefirbaserad hårmask i butiken.

En liten googling, jag lärde mig att detta inte bara är en gammal mormors verktyg, men ett riktigt användbart och trevligt sätt att ta hand om håret. Jag delar mina observationer, berättar om allt jag har lärt mig och ger dig flera recept på masker - spara dem själv så att du alltid har den till hands.

Fördelarna med kefir för skönhet

För att vara ärlig trodde jag alltid att håret inte var för mottagligt för maskerna och balsam olika där - det tycktes mig att de inte absorberade olika näringsämnen bra, därför tog jag bara hand om dem från kosmetikaffären.

Men när jag märkte att jag i någon linje gillar vissa specifika vårdprodukter, och alla är praktiskt taget med mejeriprodukter - vassle, får och getmjölk, kefir. Därför är tanken att mina låser saknar exakt mejeriprodukter som läggs in i mitt huvud mycket enkel, och när min mormor berättade för mig hur hon tyckte om hårmask med kefir och ägg i hennes ungdom bestämde jag bestämt mig för att sortera ut frågan. Varför är kefir så användbart för hår?

  En stor mängd organisk syra i kefir hjälper till att torka håret, vilket snabbt blir smutsigt och stabiliserar fettkörtlar. Frisyren kommer att se fräsch och välsmakad. Förresten, gör inte mitt misstag - jag trodde det skulle vara mest användbart att ta en tjock kefir, eftersom det verkade mer naturligt för mig. Men faktum är att syror inte klarar sig bra med fetter, så kefir med mindre fett är det mest fördelaktiga för hår.

 • Den innehåller också många fördelaktiga substanser, och hjälper till att näring och fuktar torkade lockar. I mitt fall är detta ett perfekt alternativ - jag har fet hårbotten, men samtidigt är mitt hår ganska torrt från konstant färgning, och det var nödvändigt att hitta en mellanklass. Kefir innehåller kalium, vilket hjälper till att normalisera vattenbalansen och behåller vatten i cellerna i huden och håret, vilket gör att krullarna ser fuktiga ut.

 • Ett av huvudproblemen hos moderna kvinnor är höga skador. Vi färgar och markerar, använder en hårtork och metallkamper, liksom vårt hår lider av frost och kyla, de påverkas negativt av ultraviolett och regn. Detta leder till att nästan alla kvinnor i modehår skadas.

  Det enklaste sättet att behandla hår med kollagen - de finns i mjölkprotein. Protein täcker varje hårflinga med en skyddande film och stöder den, men samtidigt gör den inte tyngre och fyller den inte, som silikoner.

 • Om du har problem med håravfall, så hjälper riboflavin, vilket också är mycket i kefir, att hjälpa dig. Det förbättrar blodcirkulationen och håret slutar falla ut.
 • Och det bör naturligtvis noteras att det finns en användbar kefirmask för hårväxt, som du lätt kan få rätt hårlängd.

  Hur man använder kosmetika från kefir

  Om du redan har bestämt dig för att försöka, och du kan inte vänta tills jag delar recepten, vet du då:

  • Använd kefir maskar bör vara omedelbart efter tillagning, lämna inte det i kylskåp, denna produkt kommer inte att gynna dina lockar;
  • något surt medium tvättar bort färgen från bindemedlet, så tänk noga innan du applicerar kefir på det färgade bindemedlet;
  • Det är mycket viktigt att endast använda naturliga kefir. Faktum är att varje mjölkdryck med lång mjölk innehåller konserveringsmedel, det är för lite användning och mening i den.

  Välj den som är lagrad i ungefär en vecka eller lite mer - i butiken närmast mitt hus är detta den vanligaste kefiren i oremarkerade kartonger. Förresten smakar det bättre än välkända varumärken.

  De mest effektiva maskerna

  Det enklaste sättet att göra den enklaste masken är att bara lägga en liten kefir på håret, rötterna och hårbotten, sträcka sig väl över hela längden och sedan linda huvudet för att få en bastuffekt (i en varm miljö fungerar syrorna mer aktivt).

  Håll det här Masochka ska vara ungefär en och en halv timme. För att känna resultatet måste du göra masken flera gånger, ungefär 4 gånger i månaden.

  Om du kommer ihåg, var det nyligen en fashionabel hobby, coving - tvätta håret med balms (utan schampo). Naturligtvis försökte många tjejer denna metod på sig själva, och älskare av naturkosmetik kom omedelbart ihåg om kefir. Så, helt ersätta schampo, jäst mjölkdryck, är endast meningsfullt om du har mycket torrt och tunt hår. I annat fall blir resultatet det motsatta.

  Mask för torrt hår

  Det bästa sättet att stärka torkade trådar är att lägga smör till masken. Det kan vara vilken basolja som helst, till exempel palm, kokosnöt, ricinus, olivolja.

  Du måste ta en matsked olja och blanda med två eller tre matskedar kefir, mixa bra (jag använder en färgpensel för detta), lägg sedan en mask på håret och håll i minst en timme. Tvätta av masken med schampo.

  Förresten orsakade en ägghårsmask en gång min skam. Jag berättar bara för att rädda dig från samma misstag. I allmänhet när jag bestämde mig för att bli redo för ett romantiskt datum, och naturligtvis ville jag återuppliva håret lite. Jag måste säga, innan jag försökte göra masker med tillsats av ägg.

  Allmänt, en timme senare gick jag för att tvätta mitt hår, men ut ur vana slog jag på varmt vatten, nästan kokande vatten. Och det var det jag säger, inte så bra. Äggblandningen bryggde nästan på lockar och jag tillbringade några timmar för att kamma ut resterna av masken från mitt huvud. Därför påminner jag dig om: använd först kallt vatten för att tvätta masken.

  Mask för att ändra färg

  Jag kommer att säga genast - med hjälp av kefir blir håret oftare lättare än tonat, men detta kan också göras.

  Kefir mask för lätta hår görs med tillsats av syror. Tryck emellertid inte omedvetet om orange i koppen. Olika typer av hår har ett annat pigment, och det bör tändas med olika syror, annars kommer resultatet inte att tillfredsställa dig visuellt. Om du har mörkt hår, ska du lägga till en matsked eller två till kefir:

  • citronsaft;
  • naturlig kanel;
  • juice avundsjuk.
  Men blondiner passar citron, juice av vanliga lök och äggula. Förresten kan du inte försöka täcka rötterna bra - masken ger inte en ljus effekt, och det är bättre att rotzonen ser naturligare ut, därför är det lättare att göra en mjuk omkretssträcka.

  Det är också möjligt att färga håret med kefir, men här måste du försöka lite. Vanligtvis används kefir för att ta bort färg, men om du väljer rätt färgpigment, vilket släpps i en sur miljö, får du en mjuk, naturlig och samtidigt effektiv hårmask. Jag skulle inte säga att du kan drastiskt ändra färgen, men för att ge ditt hår en ny nyans kommer träna exakt, och allt annat beror på ditt hår.

  Till exempel hjälper hårmask med kefir och kakao att ge håret en varm nyans. Förresten, hon kommer att ge en underbar doft. För en matsked kakao behöver du en halv kopp kefir, äggula och en matsked smör.

  Det är bättre att tåla en sådan mask under en lång tid och att tvätta av det försiktigt, med upprepad sköljning med surgjort vatten - så kan du fixa en ny nyans på ditt hår. Förresten reducerar kakao håravfall och stimulerar tillväxten av nya. Och även denna mask ger en bra volym, titta på videon för en detaljerad beskrivning av hur man sätter en sådan mask på huvudet.

  En vanlig mask för kefir hår hjälper till att tona håret om du lägger till henna på den. Det verkar för många att henna bör lämnas till våra mormor, men det verkar som om att färgning med henna på kefir gör det möjligt att få en vacker ljus färg.

  Det är värt att komma ihåg att Henna på kefir torkar hår, så du måste lägga till något för att mjuka strängarna. Jag brukar lägga till ricinolja. Denna mask ger också glans och stärker håret!

  En intressant kefir hårmask hemma görs också på det här sättet - du måste piska äggulan med honung och citron och blanda sedan försiktigt bland kefirblandningen där hönan, gurkmeja och ingefärapulver läggs till - du får en vacker gyllene nyans.

  Det är nödvändigt att upprätthålla en sådan mask i mer än en timme, tätt omsluta huvudet med en film och en handduk. För övrigt läggs bryggerjäst till denna mask - de förstärker håret, gör det friskt och starkt.

  Nu vet du hur kefir är användbart för hår, och vilken typ av kefir masker kan göras för att lätta, näring och färga ditt hår.  Nästa Artikel
  Kommer Andrea att växa hår?