Kefir Hair Mask Recept


Vi är kvinnor för att se charmiga och attraktiva, vi utsätter vårt hår för daglig testning med stylingjärn, lacker, fixers... och uppmärksammar utseendet, ibland glömmer vi vårt hårs hälsa. Och om du märker att ditt hår torkas, blir blekt och blekt - det är dags att komma ihåg den gamla mormors recept - en hårmask med kefir.

Kefir hårmaskor

Natural kefir - ett lagerhus med användbara ämnen. Den innehåller alla B-vitaminer, vitamin C, vitamin A och vitamin PP. Dessutom innehåller den användbara spårämnen: magnesium, natrium, kalium, kalcium, fosfor, klor, svavel, järn och zink, jod och så vidare. Om du tvivlar på produktens kvalitet i affären är det ganska möjligt att förbereda det själv, genom att fermentera färsk mjölk med farmaceutisk starter eller yoghurt.

Hårmask från kefir hjälper till att stärka håret, förbättra strukturen, ge dem en hälsosam utseende. Hårbotten och rotsystemet, som en svamp, absorberar användbara ämnen, och resultatet tar inte lång tid att vänta.
Kefir är huvudkomponenten i alla masker. Valet av hjälpkomponenter är strikt individuellt beroende på hårets typ och befintliga problem.

Kefir hårmask baserad på fet eller icke-fet jäst mjölkprodukt är lämplig för krullar av alla typer.

Torrt hår - kefir, som en balsam

Torra strängar har ett häftigt utseende med karaktäristisk slöhet och splittrade ändar. Sådana lockar ger oss mycket problem och kräver rätt uppmärksamhet. Följande recept hjälper till att återfuka ditt hår. Regelbunden användning av masken ger dem en levande glans och förlorad styrka.
Kefir mask för torrt hår bereds enligt följande:

 • en äggula
 • 3 msk. skedar av yoghurt 3,2% fett;
 • 1 msk. sked av linfröolja.

Applicera blandningen jämnt från rot till spets. Vik upp och håll masken i en timme. Tvätta av med schampo.
Ett förfarande per vecka är nog. Oljor kan alterneras genom att ersätta linolja med kardborre eller ricinolja.

Ned med glans

Överdriven sebumsekretion av talg leder till ökat fet hår. De ser orörda och orörda ut.
Frekvent tvättning löser inte problemet, och den glänsande glansen framträder nästa dag. Kefir-masken för fet hår hjälper till att anpassa hårbotten i hårbotten.

För denna mask behöver vi följande komponenter:

 • 125 gram mjölk med låg fetthalt
 • 1: a c. sked torr senap;
 • protein av ett ägg.

Slå äggvita och blanda med kefir. Häll sedan blandningen i en skål med senap. Blanda allt grundligt. Det är nödvändigt att gnugga den helande massan, från roten och kamma sedan igenom med en tjock kam över hela längden för en jämn fördelning. Efter en timme ska blandningen tvättas av med varmt vatten och sköljas sedan med kamilleavkokning. Shampoo kan inte användas.

För normalt hår

Vitaminstöd är också nödvändigt för denna typ av hår. Här är en kaka med genomsnittligt fettinnehåll utan ytterligare komponenter tillräcklig. Innan du tvätter håret måste du applicera varma kefir på hela hårets längd.

Massage huden, gnugga kefir massa i rötterna. Varm och håll i fyrtio minuter. Skölj sedan med välbekant schampo. Hår efter ett sådant förfarande kommer att bli frodig och silkeslen.

För snabb tillväxt

Felaktig vård, obalanserad näring, negativa miljöeffekter förhindrar att vårt hår växer snabbare. Mjuka aggressiva faktorer och påskynda tillväxten av lockar hjälper kefirmask för hårväxt med stimulerande komponenter.

 • 0,3 kopp kefir 2,5% fett;
 • 1 msk. en sked honung (helst flytande);
 • 1 msk. Sked farmaceutisk peppar tinktur.

Efter blandning av ingredienserna, gnugga blandningen i hårbotten, håll i ungefär trettio minuter, utan att förpacka huvudet. Tvätta av med schampo. Skölj håret med avkok av nässla.

Säg "stopp", fallande hår

Mest av allt är vi ledsna av att tunna håret. Orsaken till nedfallet ligger inte på ytan. För att få reda på varför detta händer måste du genomföra en omfattande studie av kroppen. Oftast förekommer håravfall på grund av beriberi eller kan vara resultatet av vissa sjukdomar.

Den föreslagna vitaminmasken, baserat på kefir, fungerar som ett hjälpverktyg för en omfattande kamp mot förlust.

 • 4 msk. skedar av medelfett kefir;
 • en ampull av vitamin A;
 • en ampull av vitamin E;
 • en ampull av vitamin C.

Komponenterna blandar och massörrörelser gnuggar vitaminmassan i hårrötterna, wrap en handduk, håll i en timme, skölj med schampo. Denna mask ska appliceras före varje huvudtvätt. Dess effektivitet är verifierad av mig personligen.

Ljusa håret med kefir

Naturligtvis talar vi inte om en dramatisk repaint av mörkt hår. Naturlig kefir hårmask för lätta är utformad för en mjukare effekt på lock. Det uppdaterar perfekt hårfärg och gör det ett par nyanser lättare.

 • 50 gram kefir;
 • en äggula
 • 3 msk. skedar av brandy;
 • juice av en halv citron;
 • schampo (tesked).

Komponenterna blandas och appliceras på hela längden av hår från rot till spets. Wrap huvudet med en polyeten halsduk och varma med en handduk. Varaktigheten av detta förfarande beror på önskat resultat. Om du vill att krullarnas färg blir mycket ljusare, kan du lämna ljusstrålen hela natten.

Applicera blandningen för att rengöra, torra trådar. Eftersom denna blandning innehåller schampo, kommer det att räcka till att tvätta det med varmt vatten och skölj håret med avkok av kamille.

Observera på alla recept: kefir bör endast användas vid rumstemperatur och föredras företrädesvis med egna händer.

Tjock strålande hälsa, krullar stolthet och dröm för varje kvinna. Ingenting är omöjligt! Det räcker för att övervinna din egen latskap och avbryta affärsvården, och föredrar naturliga hemlagade kosmetika.

Hemlagad recept för medicinska och kosmetiska kefir masker för hår

Denna mjölkdryck kommer från Kaukasus, där dess jäsning i antiken varverv. Först i början av XX-talet molokozavodchikam Ryssland lyckats lura hemligheten med förberedelserna och att starta produktion. Yoghurt mirakel dryck gå ner i vikt, normalisera mikrofloran i magen, och bara koppla av. De verkliga kännare av naturliga skönheten i tiden märkte att han - en utmärkt terapeutisk och kosmetisk för hår. Även om detta är inte förvånande: mikrofloran i kefir korn - en komplex symbios av aktiva mikroorganismer som kommer in i hudcellerna av huvudet, har dem mest gynnsam effekt.

Vad är användningen av kefir för hår?

Mikroflora kefir korn fortfarande studera ledande specialister i skönhetsindustrin, för att kunna artificiellt återskapa den. Ingen av försöken hittills har misslyckats. Därför kan ingen butik kosmetisk produkt inte jämföras med vanlig yoghurt i att åtgärder, som den har på håret.

 • Full oljig hårvård

Kefir är att ta hand om fett hår: inte tillåter dem att snabbt bli smutsig, avlägsnar fet glans, styr talgkörtlarna - är ansvariga för denna organiska syra i dess sammansättning. Ju lägre fetthalt yoghurt, desto mer i den organiska syror - desto bättre mask tar hand om de lockar.

 • Den har skyddande funktioner

Skyddar mot stress, förbättrade immunitet och motståndskraft mot de negativa effekterna på den del, inklusive de atmosfäriska förhållanden (ultraviolett, frost, syrautfällning och andra.) Och olika frisör behandlingar (färgning, permanentvätska, etc.) -. Ökat innehåll av riboflavin (vitamin B2) gör Kefir-masker finns skydd för svagt hår.

Aktiverar hårväxt, bränning i cellerna i hårbotten intensiv metabolism, och tillåter inte håret att dö ut i förtid, vilket förhindrar uppkomsten av grå - fungerar som nikotinsyra ( "nikotinka" vitamin B3, PP, niacin).

 • Stoppar nedfallet

Det ökar blodcirkulationen, eftersom vitamin B12 (cyanokobalamin) som finns i kefir är inblandad i bildandet av röda blodkroppar, därför börjar håret växa mycket snabbare och sluta falla ut efter kefirmasker.

Tack vare samma vitamin (B12), med hjälp av kefir, kan du bli av med mjäll och förbättra delarnas slut.

 • Behandlar splittrade ändar och brott

Återställer skadat hår (sprött, splittring) och stärker deras vitamin H i kefir (biotin eller vitamin B7).

 • ger näring

Ger tillräckligt med blodflöde till rötterna, så att de får den nödvändiga mängden syre, näringsämnen och spårämnen - förbättrar kolinsirkulationen.

Det gör håret kraftigt och tjockt på grund av att tillväxten accelererar och håret blir starkare och starkare, tjockare - kalcium, vilket är ganska mycket i kefir, är känt för denna effekt.

Det styr fuktnivån, normaliserar vattenbalansen i cellerna, hjälper dem att behålla dyrbar fukt inuti sig, vilket gör att håret och hårbotten fuktas och slutar att vara skört och torrt. Detta är möjligt genom kalium.

Elastic, elastiska, glänsande strängar gör fosfor, omsluter dem med en stark osynlig film, vilket ger effekten av sin briljans.

Jod säkrar rotfolliklarna i sina bonar och förhindrar därmed deras förlust.

Alla dessa användbara egenskaper hos kefir bevisas av många laboratorietester. Därför söker många moderna tillverkare av hårprodukter ett sätt att förlänga kefirzwampens livstid för att inkludera det i sina kosmetika. Därför kan alla som vill uppleva kefirs mirakulösa egenskaper, njuta av en naturlig produkt genom att köpa en livräddande dryck i affären och självständigt förbereda vilken mask som helst.

Cognac hårmaskar hjälper till att stärka rötterna och påskynda tillväxten.

Stärka rötterna och saltet. Vilka slags rengöringsmasker och skrubbar kan göras: https://beautiface.net/maski/dlya-volos/sol-dlya-volos.html

Medicinska och kosmetiska masker för hår på basis av kefir

Det finns många masker på grundval av kefir. För att inte gå vilse i denna mångfald är det nödvändigt att själv bestämma vad du vill uppnå. För att stärka denna eller den egenskapen hos kefir måste du ta ett par mer aktiva ingredienser som eliminerar problemet du behöver och kombinerar dem alla i en mask. Effekten av kefir ökar samtidigt flera gånger.

 • Hårväxtmask

För att håret ska växa snabbare måste du påskynda blodcirkulationen, så att näringsämnen och syre väcker cellerna som är frusna i deras utveckling. Kefir själv klarar sig väl av denna funktion. Men om det stöds av andra hårväxtaktivatorer, kommer sakerna att gå snabbare. Lägg till örtte (nässla, humle, kalendula, burdockrot, kamille, salvia), oljor (burk, ricinus, lin, kokosnöt), eteriska oljor (cedar, ylang-ylang, bay, mandarin, kanel), produkter, kanel, vodka, peppartinktur, konjak). Dessa masker rekommenderas att appliceras på hårrötterna, så att deras åtgärder är koncentrerade på ett ställe. Hårväxt per månad kan vara upp till 4 cm.

 • Hårförlustmask

För att stoppa håravfall måste du ta hand om sin goda näring. Klassiska kefir masker kan också bota denna sjukdom utan några ytterligare ingredienser, om de används regelbundet. Du kan förbättra effekten av kefir i den här frågan, förstärka den med ingredienser som vanliga produkter (lökjuice, honung, jäst), örter (calamus, burdock root, lövblad), oljor (oliv, ricin, burdock, Hypericum, vetegroddar, cederträ) och estrar (tall, vik, mint, rosmarin, lavendel, ylang-ylang, koriander, calamus, tea tree). Masker som slutar håravfall, gnidas i hårbotten och rötterna.

 • Dela hårmask

Med regenereringsegenskaper återställer kefir-svampen helt delade ändar.

Om du skär dem i tid och sedan applicera det här reduktionsmedlet regelbundet, kommer det att vara möjligt att vända sig till sax mycket mindre ofta, hålla den önskade hårlängden och inte bry sig om de splittrade ändarna. För att förbättra effekten av kefir, tillsätt oljor (burk, avokado, olivolja, jojoba, mandel, kokosnöt, linfrö, persika, ricinus), produkter (persikapulpa, jäst, honung, brandy), avkok av örter (kamille, mint, björk, Johannesört, aloe, havtorn, nässla, burdock, yarrow) och eteriska oljor (rosenträ, sandelträ, lavendel, rosmarin, kamille, apelsin, mandarin). Dessa masker behandlas i första hand sjuka tips.

Om du vill förbättra villkoren för fet hår, var noga med att välja kefir med låg fetthalt (1% eller fet). För att hjälpa honom att lägga till de vanliga produkterna (senap, bröd, citron, äggvita, potatis, brandy), decoctions av örter (burdock, salvia, kalamus, kamille, växtin, timjan, nässla, mint, kalendula, äggbark), eteriska oljor (bergamot, burdock, basilika, cederträ, kalendula, cypress, enbär, eukalyptus, pelargon, citron, mint, apelsin, salvia, rosmarin, rosmarin), kosmetiska oljor (druvfrö, mandel, lin, japansk kamomill, olivolja, avokado, sesam, pumpa, argan). Sådana masker kan gnidas in i rötterna och appliceras på hela längden av strängarna.

 • Mask för torrt hår

Om du vill förbättra tillståndet för torrt hår, var noga med att välja den feta kefiren (3,2% eller 6%). Och lägg till ett par mer av vissa fuktgivande ingredienser. Vanliga produkter inkluderar öl, äggula, glycerin, honung, majonnäs; från gräs - nässla, björk, coltsfoot, linden, timjan, humlekottar; från eteriska oljor - palmora, sandelträ, ylang-ylang, lavendel, rökelse, mandarin, myrra, kamomill, rosenträ; från kosmetiska - jojoba, macadamia, kokosnöt och burdock. Masken appliceras på rötterna och själva håret.

 • Mask för lätta hår

Brunetter och brunhåriga kvinnor kan lägga citron, kanel eller rabarber till deras kefirmask. Blondiner och rätthårig - äggula, citron eller lökjuice. Vid rötterna av sådana medel är det inte nödvändigt att ansöka, eftersom de handlar om hårets struktur.

Nu kan du självständigt förstärka eller försämra en eller annan effekt av kefir svamp på dina lockar och njut av den effekt som uppnås. Effektiviteten beror på korrekt överensstämmelse av proportionerna för alla ingredienser som tas för masken. Var därför säker på att följa receptet.

Hemlagade recept för kefir hårmaskar

Ibland hamnar hemlagade experiment med beredningen av masker i misslyckande, eftersom skönheterna bestämmer allt "av ögat" eller de blandar allt i rad i ett verktyg. För att undvika detta är det bäst att använda tidstestade recept med en tydlig indikation av proportionerna och antalet ingredienser.

 • Mask med kefir och ägg

Utmärkt närande mask som passar för krullningar, avitaminos-lider, vars skyddande funktioner har försvagats. Slå på ägget och blanda med kefir (högst 100 ml).

 • Mask med kefir och kakao

Perfekt näring av hår och ger det en vacker, strålande look. Du måste slå kefir (100 ml) med ett rå ägg och kakaopulver (15 g).

 • Mask med kefir och jäst mot håravfall

Behandlingsmasken för håravfall gör dem skina och tjocka. Lös upp jästen (15 g) i vatten (50 ml), tillsätt dem efter 15 minuter till kefir (250 ml).

 • Mask med kefir och honung för att ge näring och stärka håret

Multifunktionell mask (närmar, stärker, aktiverar tillväxt), men oftast rekommenderar experter att det ska göra med intensivt håravfall: det kan stoppa processen. Kefir (50 ml) blandas med honung (15 ml) och rå ägg.

 • Mask med kefir och smör

Den perfekta masken för split ends. Det är nödvändigt att noggrant blanda kefir (100 ml) med vegetabilisk olja (50 ml).

 • Mask med kefir och senap

Denna mask är universell, eftersom den kan lösa flera problem på en gång: det aktiverar hårväxt och normaliserar talgkörtlarna. För att förbereda, lös mustardpulver (15 g) i kefir (100 ml), tillsätt råolja, honung och mandelolja uppvärmd till ett varmt tillstånd (10 ml vardera). Innan appliceringen på blandningen rekommenderas att tillsätta rosmarin eterisk olja (droppar 5).

 • Mask med kefir och henna

Medicinsk mask för återställande av skadat hår. Färglös henna (20 g) måste spädas med kallt vatten (30 ml), tillsättes till kefir (100 ml) och råråden hälls i blandningen.

 • Mask med kefir och äggula

Perfekt för konstant vård för torra, spröda, skadade lockar. Kefir (150 ml), slå med rå äggula, tillsätt till dem värmda till en varm statlig burkolja (15 ml).

 • Mask med kefir och citron

Nourishing och samtidigt lysande mask. Äggula, handpressad citronsaft (50 ml), olivolja (20 ml) och varm kefir (100 ml) blandas.

Maskerna är extremt enkla, de kräver inte att du förbereder mycket tid och ekonomiska kostnader. Men resultaten kan överträffa även de vildaste strävandena och hoppen. Det sista du behöver ta hänsyn till när du använder kefir för håråtervinning är reglerna för användning av sådana masker.

Regler för att applicera kefir masker på hår

Instruktioner för användning av kefirmasker för hår är enkla såväl som deras recept.

 1. Vill du ha maximal effekt från kefir mask? Då bör det innehålla en hemlagad, naturlig produkt.
 2. För torrt hår, använd kefir med en fetthalt av 3,2% eller 6%, för oljig hårskum eller 1%, i andra fall - 2,5%.
 3. Masken blir effektivare om kefir förvärms till ett varmt tillstånd i vattenbadet.
 4. Om du använder produkten för första gången, applicera först kompositionen på huden bakom örat och på en separat sträng för att utvärdera resultatet och se om det kommer att bli en allergisk reaktion.
 5. Beroende på vilket problem du vill lösa med hjälp av kefir mask kan du gnugga den i rötterna, mätta tipsen med den, fördela längs längden på strängarna.
 6. Applicera medel till smutsiga, något våta lockar.
 7. Huvudet täcks först med en plastlock (eller en vanlig plastpåse, skär längs sömmen), och toppen är insvept med en varm scarf, en scarf eller en handduk för att skapa en växthuseffekt.
 8. Masker kan hållas på håret i en halvtimme, och i avsaknad av aggressiva komponenter (senap, lök, citron eller brandy) - och ett par timmar.
 9. Tvätta kefiric medel med varmt vatten med en mild schampo.
 10. En fullständig behandlingssätt utförs från 10 masker med en frekvens på var femte dag.

Kefir hårmask

Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

 1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
 2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
 3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
 4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
 5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
 6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
 7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
 8. Mjäll behandling.
 9. Tätning av delade ändar.
 10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
 11. Restaurering av hårstruktur.

Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

Tips om användning av kosmetika från kefir

Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

Kefir recept

Den mest okomplicerade versionen av masken

I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

Blekt hårmask

 • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
 • Kefir - 3 msk. l.
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
 3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

Universell mask för vilken typ som helst

 • Kefir - 2 tsk;
 • Mjölk - 200 gram.
 1. Koka mjölk och låt det svalna.
 2. Lägg till kefir och mixa.
 3. Använd på våta och rena strängar.
 4. Efter en halvtimma tvättas av.

Ett annat recept på universalmasken:

Mask mot hög fetthalt

 • Kefir - 150 g;
 • Äggula - 1 st.
 • Torr senap - 2 tsk;
 • Honung - 1 tsk
 • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
 • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blandar alla ingredienser.
 2. Häll i en av estrarna.
 3. Smörj låsen med en blandning.
 4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
 5. Tvätta av med schampo.

Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

Mask, accelererar hårväxten

 • Kefir - 1 kopp;
 • Lök - 1 st.
 • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

Hur man gör en mask:

 1. Kram saften från löken.
 2. Blanda det med kefir.
 3. Lägg till resten av komponenterna.
 4. Fördela masken på huvudet.
 5. Vi värmer det med ett lock.
 6. Efter en timme, tvätta med schampo.
 • Kefir - 100 gram;
 • Äggula - 1 st.
 • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 1. Slå äggula med en gaffel.
 2. Vi ansluter alla komponenter.
 3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
 4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

Kefir, nässla och kardborre mjäll

 • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Kefir - ¼ kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot eller nässla löv.
 2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
 3. Filtrera genom en sikta.
 4. Vi kombinerar buljong med kefir.
 5. Applicera masken i en timme.
 6. Tvätta av med schampo.

Nourishing mask för fet och normalt hår

 • Blå lera - 1 msk. l.
 • Kefir - 0,5 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Fyll kefirlera.
 2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
 3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

Kefir och svartbröd

 • Kefir - 0,5 kopp;
 • Brödsmulan är en liten bit;
 • Solrosolja - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vi blötte kefir crumb.
 2. Tillsätt vegetabilisk olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Tvätta av efter 20 minuter.

Mask mot split ends

 • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Vispa skinkan.
 2. Blanda det med honung och kefir.
 3. Mask distribuera rotzonen.
 4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
 5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

Du kommer att vara intresserad av:

Mask för accelererade tillväxtsträngar

 • Kefir - 3 msk. skedar;
 • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

Hur man gör en mask:

 1. Blanda smör och kefir.
 2. Vi mättar hela längden på strängarna.
 3. Vi värmer huvudet med en keps.
 4. Mitt huvud på en halvtimme.

Hur använder man masker på grundval av kefir?

Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

 • Välj bara en hemprodukt;
 • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
 • Före användning måste kefir ångas
 • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
 • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
 • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
 • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
 • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
 • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
 • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
 • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

Vad är den bästa kefir hårmasken: recensioner från fotot före och efter, recept, instruktioner

Kefirs fördelaktiga egenskaper - en symbios av protein och kalcium, som försiktigt påverkar hårets struktur, återställer dem.

Speciellt användbar kefir för torra och benägna att sköra krullor på grund av dess egenskaper, de kommer att bli mer hydratiserade, mjukade och förlustprocessen kommer att minska.

Vi rekommenderar att kefir masker till ägare av torrt hår - det här är förmodligen det enklaste och mest prisvärda verktyget.

Låt oss se vilken typ av yoghurt vi behöver? Vad mer är det nödvändigt att tillsätta ingredienser till maskerna från kefir? Hur man lagar mat

Vad ska du välja?

För att maximera effektiviteten hos masken och hjälpa ditt hår, rekommenderar vi att du väljer en "hemlagad" kefir.

 • köpt från mormödrar eller bönder, kefir från hemlagad mjölk;
 • Hemgjord kefir från högkvalitativ mjölk (bara kolla in det, titta bara på den färdiga kefiren i burken om den är tät och inte tillräckligt flytande - det här är utmärkt);
 • butik kefir från 2,5 -3,2% fett;
 • kefir med 1% fett, om inget annat.

Naturligtvis är listan byggd från den mest användbara till ett minimum. Tillgängligheten av hemlagad mjölk i staden är endast möjlig genom en kampanj till marknaden. Vi rekommenderar att du köper mjölk med 2,5% fetthalt och gör kefir på egen hand och använd det för masker.

Den bästa versionen av kefir kommer att vara:

Hur man gör sådana kefir?

 1. Köp mjölk i affären 2,5% fett.
 2. Häll i en kruka och lämna på bordet eller på någon annan varm plats, men inte i solen.
 3. Efter 24-48 timmar är kefir redo. Kan förvaras i kylskåp.

2 sätt att laga kefir

För framställning av kefir behöver: mjölk, surdeg eller kefir kokta på surdeg från kefir svampar.

 1. Koka mjölken, svalna till rumstemperatur.
 2. Ta bort skummet.
 3. Häll 100 ml kefir eller jäst på 900 ml mjölk, blanda och värm till 37 ° C.
 4. Lämna över natten på en varm plats i en liter burk. Samtidigt är burken insvept i en filt.
  Använd kokad kefir som startbiljett kan vara 9 gånger.

Användbar video, hur man lagar kefir hemma:

Vilken kefir hårmask är än användbar?

Huvuddelen av kefir:

 1. Den omsluter och skyddar mot miljöens skadliga effekter.
 2. Stärker hårsäcken.
 3. För torra använder vi kefir från 2,5 - 3,2% fett, för fett 1% eller fettfri.
 4. Lätt förtydligande.
 5. Glitter och flytande effekt på grund av hydratisering och näring.
 6. Curls blir som ett vattenfall, lätt spridda, kammade som efter en dyr balsam.

Användbar video om fördelarna med kefir och den enklaste användningen av masken:

Därför, om du bara färgade ditt hår mörkt, rekommenderar vi att du väljer en mask med kakao, för att inte skölja bort färgen.

Hur håller du kefir länge?

Förvara i ett kylskåp i en burk med en plastlock som är stängd, men efter 2-3 veckor kommer det att finnas en obehaglig lukt som senare kommer att vara på ditt hår. Därför rekommenderar vi att vi nekar långtidslagring och begränsar till 1-2 veckor.

Hur mycket kefir behövs för en mask?

Beror på längden, tjockleken på ditt hår och ytterligare ingredienser.

För medelstora krullar, använd 100-400 ml kefir, förbered yoghurt från resten av mängden eller drick kefir själv.

 1. Sedan förbereda allt för beredning och applicering av masken.
 2. Ingredienser för blandning.
 3. Placera ett tomt handfat eller en skål i badrummet eller applicera med en pensel framför spegeln, beroende på komfort och bekvämlighet för dig.
 4. För första gången försöker du använda en borste för färgning framför spegeln, försiktigt applicera den på rötterna, och doppa sedan krullarna i massa och vrid.

Vad är nödvändigt för att applicera en mask?

 1. Kokad mask.
 2. Behöver inte kläder och någonting för att pakka nacken, om det kommer att flöda.
 3. Cap eller klämfilm för inslagning.
 4. Pensel för färgning.
 5. Termisk keps eller handduk.
 6. Spegeln.
 7. Tidningar eller film för att inte fläcka golvet.

Någon, utom kakao mask.

Hur man ansöker kefir masker?

Vi applicerar kefir på hår i 2 steg: 1 rötter och 2-ändar.

Temperaturen på kefir från 30-37 eller rumstemperatur, för att inte få ett kallt huvud.

Applicera på ren eller smutsig, det finns 2 rekommendationer.

Stötare av långa masker på håret säger att det är bättre att tvätta dem, så smuts, damm och andra faror kommer inte att absorberas i huden tillsammans med masken. En shampoo flush negerar hela effekten av masken.

Långhåriga älskare att inte komplicera livet, tror att allt kommer att bli bra ändå. Och tvätta huvudet 2 gånger om dagen är inte heller mycket användbart.

Välj rätt alternativ för dig.

Steg för steg rekommendationer efter applicering av masken på håret

 1. När håret är blötläggt med en mask, tryck lite ut för att bli av med överskottsvätska.
 2. För den långa rekommenderade att muffla bulle eller skal.
 3. Täck därefter med klämfilm närmare det occipitala området så att locket håller och faller inte.
 4. Från ovan vi värmer med en handduk i 1 timme eller mindre, men bättre längre för kontakten av masken och håret.

Vi tvättar bort efter att ha smittat hår

Tvätta av med schampo, om håret inte har förtvättats, använd omedelbart balsam eller sköljning med en infusion av örter eller med ättika, citronsaft.

Tvätta av rent hår

För bättre tvättbarhet, droppa saften av en halv citron i vatten eller 1 hl. ättika för 3-5 liter vatten. Urter avkok är också lämpliga.

Vad är viktigt att komma ihåg om att göra masker?

 1. Vegetabiliska oljor förlorar sina fördelaktiga egenskaper när de upphettas, så det är logiskt att lägga dem sist om masken kommer att värmebehandlas.
 2. Dålig "värme" tolererar kefir och ägg, de rullar eller lagar mat. Därför värm i ett vattenbad om nödvändigt, gradvis, utan abrupta övergångar till kokning.
 3. Vissa ingredienser i masker tolererar inte lång kontakt: med ljus, luft, järnobjekt.

  Till exempel vitaminer.

Därför bör du läsa recepten av masker, var uppmärksamma på temperaturregimen, varaktigheten för lagringen och komponenternas kompatibilitet, vad ska man röra om i och i vilken behållare.

 • Förkasta tanken att hälla alla vitaminer eller oljor i en mask på en gång för bästa effekten, det kan vara omvändt.
 • Låt oss analysera sammansättningen och ingredienserna i masker för hår som är gjorda av kefir eller yoghurt.

  Universal kefir mask från Olga Seymour

  Denna mask är 3 i 1, i vilket skede du kan sluta till den färdiga kompositionen kommer att tillsättas mer ingredienser.

  1. Vi använder endast kefir. Applicera det på håret med en hatt och en handduk, håll på dem i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.
  2. Kefir + 1 tsk Kanel för känslig hud (utspädd med varmt vatten bara så att det sprids), för tjock tar vi 2 tsk.

  Gnid in i rötterna och håll från 30 minuter till 2-3 timmar.

 • Kefir, älskling, värm lite i ett vattenbad, 1 tsk drottning, 1 tesked. kardemumma, 1 tsk kryddnejlika, 1 tsk ingefärapulver, 1 tsk rödpeppar, 1 msk. olivolja och burdockolja, 1 tsk. konjak.
 • Välja kardemumma, nötkött och slipa dem eller slipa i en kaffekvarn. Om du har olja, ta sedan 3-4 droppar.

  Cognac och peppar är en version av masken för mycket tjock hårbotten, för känsligt är det bättre att inte lägga till brandy.
  Alla blandas och kombineras med 1 äggula.

  Blanda utan klumpar, tillsätt till kefir med kanel och applicera ka till hårbotten och försiktigt massera rörelser. Ändarna är också önskvärda att hantera.

  Håll denna mask så länge du kan tåla från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta av med schampo eller läsk 1 msk. på en kopp varmt kokt vatten.

  Vi gör det en gång i veckan i 2-3 månader om du har hår som faller ut eller det finns baldingområden.

  Video om att göra masker från kefir för hår hemma:

  Denna mask hjälper till att växa snabbt, vilket gör dem tjockare, starkare, mer voluminösa och glänsande.

  Det beror på masken, om den innehåller oljor och syftet med att intensivt närma håret, då är det möjligt.

  Även om ingen mask i sitt recept föreskriver inte att lämna mer än 3-4 timmar. Detta beror på maskens fluiditet, sängen blir smutsig, så begränsa kontakttiden för masken och dina lockar.

  Receptmask för fet hår från kefir

  Nödvändigt för masken: 150 ml kefir, torr senap, 1 msk matta, 1 tsk. mandelolja, äggula, honung ca 1 tsk, eterisk olja, vi rekommenderar att du väljer några droppar (rosmarin, citron, etc.).

  Blanda noga tills det är smidigt och applicera massan på håret. Maskens kontakttid och krullarna i minst 30 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten med hjälp av schampo.

  Mask för hårväxt med kefir och lök

  Förbereder maskins komponenter. För att göra detta, använd vitlök eller rivare för att hugga löken, vika det i ett bandage i 2 lager och pressa saften.

  Blanda juice med 1 kopp - 200 gram kefir. Om så önskas, tillsätt blandningen äggulan av ett ägg och en burkolja -1 tsk.

  Sedan applicerar vi en mask på håret med en pensel på rötterna och fuktar spetsarna, för långa, rekommenderar vi att du dyker in i blandningen och vrider den över ett handfat eller bad.

  Vi lägger de fuktiga locken i en bulle eller ett skal och lägger på en värmekorka i 60 minuter.

  Tvätta sedan av med schampo med varmt vatten på vanligt sätt.

  För de som är oroliga för att lukten av lök kommer att förbli i chocken, vill vi försäkra, det kommer inte att finnas någon obehaglig arom, eftersom kefir neutraliserar det.

  Hårmask från kefir och ägg

  Förbered masken för en sådan komposition: 0,5 kopp yoghurt, äggula 1 st, 1 tsk. ricinolja. Blanda noggrant alla ingredienserna i masken.

  Hemlighet: Vi rekommenderar att du slår ägget separat med en gaffel och lägger bara till de andra komponenterna.

  Applicera masken med en pensel eller över bäckenhänderna, sprida blandningen genom håret. Värm den applicerade kompositionen med en hatt eller en varm handduk. Den rekommenderade kontakttiden är minst 60 minuter.

  Nässla och burdock hårmask

  Få kullrot eller torkade nässla löv på ett apotek. Hur man brygger anges på själva förpackningen.

  För matlagning kan du använda skördad personligen och nässlor och burdock, följ bara insamlingstiden och lagringsreglerna.

  Förbered ett avkok av högst 1 kopp, 100 ml räcker för en mask. Till den färdiga buljongen lägger till samma kefir.

  Applicera den resulterande kompositionen på ditt hår och slappna av eller titta på en film i 1 timme.

  Denna enkla komposition har en fördelaktig effekt på hårbotten och hjälper till att eliminera mjäll och accelererar hårväxten väl.

  Universell mask för hår på rötterna (ren)

  Mask av kefir och smör för tillväxt och volym

  Ingredienser: 3 msk. kefir, 1 msk. smör.

  Värm olja i ett vattenbad, 1 msk. och lägg till varm kefir.

  Applicera på rötterna och rester av hela längden, gömmer vi håret under locket i 30 minuter.

  För att eliminera den obehagliga doften av kefir, tillsätt ett par droppar essentiell olja till masken, som du vill, om den inte var hemma, skölj håret efter tvättning med ättika 1 keps per 1 liter vatten.

  Tvätta av med varmt vatten med shampoo och balsam.

  Videoberedning och applikation, samt granskning:

  En ansökan om sådana masker räcker inte, så vi rekommenderar att du gör det regelbundet i 1-2 månader.

  Kefir maskerar mot håravfall

  Maskinsammansättningen: kefir, bryggerjäst, eteriska oljor, senapspulver.

  För att göra kefirmasker effektivare, lägg till en av följande komponenter: äggula, senap, honung, burdockolja, peppartinktur, lökjuice, brandy, avkok av örter etc.

  Använd och känt gift: burdock, nässla, ek, kamille.

  Oljor är väl beprövade i kampen mot förlust är: kardborre, linfrö, oliv och mandel.

  Eteriska oljor är här för att eliminera obehaglig lukt från hår.

  Kefir mask med senap och vitaminer i ampullerna A och E

  Masken närmar och värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen. Håret är mättat med fukt och växer bättre, får täthet och hälsosamt utseende.

  Ingredienser: 0,5 kopp yoghurt, 2 msk. senap, 1 tsk E och A. Om du bara har torr senap rekommenderar vi att du löser upp det i 2 msk. vatten.

  Steg för steg förberedelser för maskberedning:
  Blanda första senap med vitaminer, lägg sedan till kefir. Vi gnuggar masken i hårbotten och fördelar den över hela längden av håret, lindar med matfilm eller lägger på påsen, värm den med en handduk ovanifrån.

  Video på matlagning kefir mask och recept

  Maske av kefir och henna för hår: förbättrar hårväxt och hjälp från håravfall

  Ingredienser: färglös henna - 1 paket, kefir - 1 msk. och ricinolja -1 tsk, vatten är varmt.

  1. Häll 1 påse Henna i glas och fyll det med varmt vatten, bättre än 70-80 grader, kokande vatten fungerar inte.
  2. Rör väl och vänta tills hennaen svalnar något.
  3. Lägg sedan till 1 matsked kefir och 1 tesked ricinolja, blanda allt.
  4. Applicera Masochka på hårrötterna, gnugga väl och fördela sedan längs hela längden.
  5. Vi blir till en bulle eller skal, lägg på en hatt, linda den i en handduk och låt den fungera i 40-45 minuter.
  6. Tvätta av med shampoo och varmt rinnande vatten.

  Videon hjälper till att förbereda, tillämpa och lära om fördelarna med denna mask:

  Mask på kefir, svartbröd och ricinolja

  Recept: 1 påse yoghurt (500 ml), 1 msk. l. ricinolja, rågbröd (Borodino, skära en skorpa av den och skära 3 skivor 1 cm tjock, smula i en skål i små bitar).
  Det rekommenderas att göra en kurs på 1-1,5 månader före varje shampooing.

 • Vi tar 300 ml kefir och blandar med smulat bröd. Blanda bitarna i kefir med din hand och fingrar.
 • Låt blandningen suga i 20-25 minuter.
 • Tillsätt 1 msk. ricinolja. Blanda alla tills det är smidigt.
 • Applicera över badet eller bassängen, böj håret framåt. Förflyttning från örat delar vi ytterligare håret i partiklar, behandlar rötterna.

  Vi täcker med händer eller en pensel för att färga utifrån och från insidan till det andra örat.

  Var noga med att applicera efter att ha spridit rötterna på hela längden av håret. Se till att ditt hår är helt friskt, ta ett par minuter åt ändarna.

  Händerna spred sig över hela håret.

 • Vi samlar i en hög gäng, sedan lägger vi på en hatt eller ett paket, vi sätter ihop med en handduk.
 • Håll masken i 2-2.5 timmar, tvätta av med varmt vatten med schampo.
 • Videon hjälper dig att förbereda en mask från första gången och applicera den på ditt hår.

  Kefir hårmask: ett recept på torrt

  Speciellt bra kefir för torra lockar, det hjälper till att klara av problemet med förlust, för ger näring av lökarna, återställer strukturen och eliminerar sårbarhet, vilket gör dem mer lysande.

  För att förbereda masken tar vi kefir från 2,5% fett, med stark torrhet, vi väljer hemlagad eller 3,2% - detta kommer att göra det möjligt att närma håret mer rikligt och återfuktas.

  För fett vid rötterna och torra i ändarna är det också lämpligt, lämna bara rotzonen utan applicering.

  Kock- och ricinolja är trolloljor som eliminerar torrhet och tvärsnitt i ändarna, så de kommer också att finnas i vår mask.

  Ingredienser: 3 msk. Kefir (60 gr.), 1 msk. burdock olja, 1 msk. ricinolja, äggula.

  Blanda alla ingredienser som börjar med ägget och yoghurten och sedan introducera oljan.

  Denna mask är en riktig frälsning för långt hår, för återställer strukturen, som visar sig perfekt när man löser problemet med torra ändar, vilket är bekant för alla långhåriga.

  Applicera på huvudet, på något sätt, sätt sedan på en plastlock eller plastpåse och håll i en timme.

  En detaljerad video hjälper dig att förbereda en mask för torrt hår och applicera på ditt hår.

  Mask med kakao och kefir

  Ingredienser: 100 gr. Kefir, 3st.l. kakao.

  Blanda till en jämn konsistens, så att det inte finns några svarta prickar - det här är inte upplöst kakao.

  Förutom de magiska egenskaperna hos kefir och kakao har denna mask ett chokladarom som ditt hår kommer att förvärva.

  Efter appliceringen, sätt på ett duschlock eller p / / paket och håll i en timme.

  Detaljerad video hur man förbereder en mask för kefir och kakaohår:

  Jag har långt hår, men på grund av en stor viktminskning började mitt hår falla ut och tråkigt. Jag inkluderade kefir och kakao masker i mina vecko rutiner, och i kosten lade jag till solrosfrön och linfrö. Hårets tillstånd har förbättrats avsevärt. Jag rekommenderar den här Masochka som en magisk en för tarnished eller splittrat hår, det närmar och återupplivar dem, och glansen glädjer ögat.

  Mask för hårvolym med kefir och kakao

  Ingredienser: 0,5 st. kefir, 1 äggula, 1 tsk kakao.

  Denna mask är lämplig för vilken typ av hår som helst. Kefir förvärms till en behaglig hudtemperatur.

  Blanda i en separat glasskål äggula och kefir, häll sedan kakao. Applicera håret på rötterna, sedan över hela längden.

  Efter att masken har torkat den ungefär 10-15 minuter (beroende på längd och tjocklek), upprepa applikationen 2 flera gånger.

  Masken visar sig vara flytande, så lägg på onödiga kläder eller använd en kappa för färgning. Vi håller det bara 3 gånger i 15 minuter, totalt ska masken vara från 60 till 12 minuter, så det rekommenderas att göra det när du har tillräckligt med tid.

  Video om korrekt beredning av masken och applikationen med steg-för-steg-instruktioner:

  Kefir hårmask: recensioner från bilden före och efter (video) från Olga Sumska

  Ingredienser: varm kefir, ärtmjöl, råg, vitamin E.

  Maskrecept: i den uppvärmda kefiren lägger vi till alla ingredienser noggrant omröring.

  Den färdiga lösningen appliceras på huvudets rötter och sprids sedan över hela längden.

  En duschlock eller plastpåse, uppvärmd med handduk.

  Det rekommenderas att hålla på håret 2 timmar, men om du inte har dem, kommer 15 minuter att vara tillräckligt.

  För terapeutisk och återställande effekt, applicera 2 gånger i veckan i 1-2 månader.

  Om du inte har hittat råg eller ärtmjöl, slipa sedan ärterna i en kaffekvarn och sätt tillbaka rågmjölet med rågbröd.

  Video om förberedelsen av att applicera en magisk proteinmask:

  Materiell effekt på håret, även efter en enda applikation. De blir spridda, de blir voluminösa, och jag vill bara gräva i dem, strömmar genom mina fingrar som vatten. De blir mjuka och väl kammade.

  Nu vet du alla om kefir masker, det är dags att träna och uppleva de helande och magiska effekterna. Vi önskar att ditt hår ska förbli långt, tjockt, silkeslen och vackert!

  Kefir maskerar för hår hemma

  Kefir är en god och hälsosam mejeriprodukt. Men dess fördelar är inte bara för att förbättra tarmmikrofloran. Kefir hår masker kommer att vara en oumbärlig källa till protein, mjölksyra och vitamin B. Dessutom innehåller det kalcium och jäst. Därför kan du använda kefir för hår för att eliminera förlusten, normalisera fettigheten och ge curls lydnad och mjukhet.

  Fördelarna med kefir för hår

  Kefir har en tonisk effekt på håret och hårbotten. På grund av det brett utbud av åtgärder när man använder kefir med hjälp av andra komponenter, är det möjligt att hitta det bästa verktyget för något hår. Det är bäst att använda hemlagad kefir för hår, som bara innehåller naturliga ingredienser.

  De viktigaste användbara egenskaperna är:

  1. Innehåller mjölksyrasvampar, som bidrar till förbättrad blodcirkulation och metabolism. Därför växer krökorna med regelbunden användning mycket snabbare, och hårbotten vet normalt.
  2. Kefir är optimalt för användning på fet hår. Den unika sammansättningen normaliserar fettighet och med regelbunden användning kan man eliminera mjäll och seborré. Från mjäll kan användas som en mask, och sköljs med kefir hår efter tvätt.
  3. Huvudelementet som utgör krullarna är protein. Och det är han som är huvuddelen av kefir. Därför kan kefir stärka håret, återställa strukturen och förhindra utseendet av splittrade ändar.
  4. När du använder kefir, kvarstår mikrofilm på ytan av krullen och skyddar dem mot miljöpåverkan.
  5. Om du tvättar håret med kefir skapar det ett optimalt fuktgivande och näringsmedium, vilket är omöjligt vid användning av kemikalier.
  6. Sammansättningen av kefir innehåller mycket kalcium, vilket är oumbärligt för krullningar av kvinnor i alla åldrar. Användningen av kefir för hår är speciellt användbar under graviditeten och i vuxenlivet.
  7. Användbara egenskaper uppfattas inte av reklamkampanjer, utan bevisas av århundraden av erfarenhetsanvändning och laboratorieforskning. Men för att använda kefir medför maximal nytta rekommenderas det att laga kefir hemma.

  Indikationer för användning

  En mängd olika sätt att använda kefir bidrar till förbättringen av det allmänna tillståndet, oavsett typ. Ett recept på kefir hår kan vara att använda det för att tvätta håret eller som en komponentmask.

  Indikationer för användning är omfattande:

  • Hårtab eller långsam tillväxt.
  • Torra lockar.
  • Överdriven greasiness.
  • Kombinerad typ där rötterna snabbt blir feta och spetsarna är mycket torra och splittrade.
  • Förlust av ljusstyrka och överdriven subtilitet.
  • Närvaron av mjäll, seborré och andra sjukdomar i hårbotten.
  • Ljusa håret.
  • Restaurering av skadade trådar efter perm, färgning eller dagligen och användning av hårtork och strykning.
  • Skyddskräm från kallt, vind och sol.

  Sätt att använda sur mjölkdryck

  Användningen av kefir gör hårvård effektiv och säker. Det rekommenderas dock att använda mjölkprodukter av inhemsk produktion och en ganska tjock konsistens. Olika procedurer bör utföras i 4-6 veckor.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Hår tvätt kefir

  Denna produkt är ett utmärkt sätt att bli av med hårfärg efter färgning eller när du förbereder dig för nästa färgning. Det är möjligt att tvätta färgen från kefir med hjälp av varmjästa mjölkprodukter, som måste appliceras i 2-3 timmar. Det rekommenderas att vikla lock med en handduk och ha en varm hatt. För att tvätta av färgen ska den appliceras på krullarna dagligen i 1-2 veckor.

  Dessutom kan du använda kefir för vanlig shampooing. Det kommer att accelerera tillväxten, och ge dem mjukhet och friskhet. Produkten bör också användas i form av värme. Sprid över hela längden och låt i 3-4 minuter ständigt massera håret. Använd schampo efter det att det inte är nödvändigt. Curls är rena, färska och lider inte av de negativa effekterna av kemisk schampo.

  Lightening hår med kefir

  Självklart kan bara kvinnor med initialt ljusa krökar tända håret med hjälp. En brunett med en sur mjölkprodukt kan inte bli en blondin. Emellertid kommer kefir förtydligande göra de blonda mycket ljusare, och också ge krullarna en gyllene nyans. För att lätta håret måste du blanda saften av en halv citron, ett halvt glas av vår produkt och en liten cognac. Tillsätt äggula. Den erhållna kompositionen appliceras på krullarna och viks med en handduk. Skölj sedan utan att använda schampo. Om du använder verktyget i flera veckor minst två gånger i veckan kommer det att vara möjligt att inte bara lätta krullarna utan också förbättra det övergripande tillståndet hos frisyren.

  Intressant video: Kefir mask för lätta hår

  Lamination hår kefir

  Hårlamineringsproceduren gör att du kan återställa delade ändar, ge torra trådar ett välskämt utseende, glans och volym. Laminering kan göras med hjälp av olika naturliga ingredienser, inklusive vår produkt.

  Laminatkrullar ska använda en blandning av kefir, ricinolja och ägg. Dessutom kan du lägga till förångad gelatin. Den färdiga blandningen fördelas längs hela längden på locken. Därefter måste krullarna vikas in med plastfolie och lämnas i 30-40 minuter. Efter proceduren rekommenderas det inte att tvätta håret med schampo i minst en dag.

  Kefir hårfärgning

  Att färga krullarna och inte skada dem med ammoniakfärg kan du använda henna på kefir. Denna färgmetod ger krullarna mer färg och glans än vid användning av henna utspädd med rent vatten. Dessutom förbättrar det inte bara de ljusa färgerna utan tar hand om krullarna.

  För beredning av färgblandning kommer att krävas 2 msk. skedar av henna och två glas feta kefir. Blanda ingredienser och låt det brygga. Värm sedan blandningen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Applicera på krullar och låt i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

  Hem recept kefir masker för hår

  Om håret började falla ut, förlust av volym eller glans kan du göra en hemlagad mask på basis av kefir och andra naturliga ingredienser. Huvuddelen av denna mask kommer att vara kefir, men andra ingredienser bör väljas beroende på typ och de problem med krullar som behöver lösas.

  Kefir mask för tillväxt

  Kefir för hårväxt rekommenderas att användas i form av en mask med tillsats av jäst och naturlig honung. Receptet passar alla typer av krullar.

  komponenter:

  • Hemlagad kefir - 80 ml;
  • Honung - 10 ml;
  • Torr jäst - 15 g.

  Blanda de beredda ingredienserna och värm till ett varmt tillstånd. Efter 20 minuter, applicera på locken, var särskilt uppmärksam på hårbotten. Exponeringstiden för en sådan mask bör vara minst 30 minuter. För att påskynda tillväxten krävs 8-10 procedurer.

  Video recept: Mask för hårväxt från kefir hemma

  Kefir masken faller ut med rågbröd

  Det rekommenderas att använda en enkel mask baserad på rågbröd och regelbundna kefir mot förlust. Förberedelsen tar lite tid, och de nödvändiga ingredienserna kommer alltid att finnas i huset. Ytterligare 25 effektiva masker faller ut, se här.

  komponenter:

  • Rågbröd - 1 skiva;
  • Syrmjölkdryck - 100 ml.

  Mjölkprodukt för att värma och suga bröd i den. Knäta fingrarna så att masken får en jämn konsistens. Sätt på rötterna. Tvätta av inte tidigare än 40 minuter.

  Kefir mask för att stärka med henna

  På hösten-vinterperioden saknar håret näringsämnen, så näring av rötterna kan anförtas kefir mask med vitaminer.

  komponenter:

  • Syrmjölkdryck - 100 ml;
  • Vitamin E och A - 10 droppar;
  • Kli - 2 msk. l.
  • Färglös henna - 1 msk. l.

  Sätt i en sådan sådan mängd kli, så att blandningen har en ganska tjock konsistens. Lägg till förtvättad henna, såväl som vitaminer, och applicera på strängar. Hår efter kefir blir starkt, voluminöst och upphör att falla ut.

  Kefir mask för torrt hår med ricinolja

  Detta recept kommer att ge ännu mycket torrt hår den nödvändiga näring och hydrering. Dessutom kommer curlsna att bli mer voluminösa och få en hälsosam glöd.

  komponenter:

  • Syrmjölkdryck - 50 ml;
  • Castorolja - 5 ml;
  • Äggula - 1 st.

  För detta recept är det bättre att laga kefir på egen hand. Lägg till resterande komponenter och applicera på lock. Försiktigt sprida den på spetsarna, som i första hand påverkas av torrhet och sprida sedan över resten av krullarna. Wrap med polyeten och wrap. Lämna masken helst inte mindre än en timme.

  Video recept: Mask på kefir för alla typer av hår hemma

  Kefir mask för fet hår med citron

  Oljigt hår behöver särskild vård. Användningen av kefir och citronsaft hjälper inte bara till att minska fettigheten, men hjälper också till att påskynda tillväxten och tillföra glans och friskhet åt strängarna.

  komponenter:

  • Citron - 1/2 st.
  • Syrmjölkdryck - 100 ml;
  • Havregryn - 2 msk. l.

  Krama saften av en halv citron. Grind havremjöl med en kaffekvarn. Tillsätt den jästa mjölkprodukten och blanda noggrant. Applicera med fingrarna eller en speciell pensel. Det rekommenderas att använda under månaden två gånger i veckan.

  Kefir mask för tjockt hår med kardborreolja

  För att ge volym och tjocklek till och med till tunna och försvagade lockar rekommenderas det att regelbundet göra masker baserade på naturlig burkolja och hemlagad dryck. Som förebyggande åtgärd bör sådana masker utföras en gång i veckan och för behandling, 2-3 gånger i veckan i en månad.

  komponenter:

  • Syrmjölkdryck - 80 ml;
  • Kockolja - 10 ml;
  • Äggula - 1 st.

  Anslut komponenterna. Applicera på huvudet efter shampooing. Regelbunden användning kommer att öka volymen och lysa till lock.

  Kefir mask för split ends

  För att täta delade ändar, rekommenderas att använda gelatin. Genom att lägga den till kefir mask med örter, kan du uppnå en förbättring av utseendet av vilken typ som helst.

  komponenter:

  • Gelatin - 10 g;
  • Syrmjölkdryck - 50 ml;
  • Nettle - 1 msk. l.
  • Burdock - 1 msk. l.

  Häll nät och burk med 100 ml kokande vatten och låt det stå. Sedan spänna, värma och häll den resulterande infusionen av gelatin. Rör och tillsätt dryck. Applicera blandningen på krullar. Tvätta av efter 40-50 minuter med varmt vatten.

  Kefir mask för att lätta håret med kanel

  Masker på basis av kefir för lätta hår kan beredas på grundval av olika komponenter. En av de mest effektiva är citronsaft. Dessutom bidrar kombinationen av citronsaft och sur produkt till att normalisera kretsens fettighet.

  komponenter:

  • Syrmjölkdryck - 100 ml;
  • Citronsaft - 40 ml;
  • Honung - 20 ml;
  • Kanel - 2 år

  Applicera på lockar, försiktigt fördela blandningen med en kam. Wrap med plastfolie och låt i 2-3 timmar. För att förbättra effektiviteten kan du wrap en handduk eller periodiskt värma dem med en hårtork. Brightening mask som passar alla typer av hår.

  Mask av kefir och ägg

  För normalt hår utan allvarliga problem kan du använda en mask baserad på ägg och hemlagad kefir. Hon upprätthåller friskt hår och ger dig möjlighet att skina och mjuka.

  komponenter:

  • Sour kefir - 60 ml;
  • Äggula - 2 st.
  • Olivolja - 20 ml;
  • Majonnäs - 1 msk. l.

  Kombinera ingredienserna och slå lite. Om det finns problem med skadade tips eller förlust av glans kan masken lämnas över natten. Om det här verktyget används för att förebygga, kan du tvätta det av efter en timme.

  Kefir och kakao mask

  Denna mask kommer att bli en riktig frälsning under hösten-vintern, när krullarna blir tråkiga och livlösa. Och den magiska aromen av kakao kommer att muntra upp även under den kallaste kvällen. Kefir och kakao mjuknar lockar, ge dem en otrolig glans och volym.

  komponenter:

  • Ägg - 1 st.
  • Kakao - 2 msk. l.
  • Syrmjölkdryck - 50 ml;
  • Kockolja - 20 ml.

  Blanda ägget och kakan med en mixer, och tillsätt kefir och smör till massan. Hur mycket att behålla masken beror på hårets tillstånd. Som regel är 30-40 minuter tillräcklig. Om curls är dåligt skadade kan tiden dock fördubblas.

  Video recept: Enkel effektiv mask för torrt hår med kefir och kakao

  Mask med kefir och jäst

  För att påskynda tillväxten och förhindra håravfall kan du använda en effektiv blandning av lök, surt produkt och jäst. Användningen av masken gör att du kan göra krullarna långa, tjocka och mjuka.

  komponenter:

  • Lök - 1 st.
  • Syrmjölkdryck - 50 ml;
  • Torrjäst - 1 tsk;
  • Vilken olja som helst;
  • Honung - 20 ml.

  Hacka löken i mush. Yeast pre-steam varm kefir. Blanda ingredienserna, tillsätt lite oljig olja för att döda lukten av lök. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Det är bäst att tvätta masken med schampo, annars blir det omöjligt att bli av med lukten av lök.

  Mask med kefir och honung

  En av de enklaste, men inte mindre effektiva, maskerna. Det fuktar håret väl och ger en otrolig mjukhet.

  komponenter:

  • Lera - 15 g;
  • Syrmjölkdryck - 100 ml;
  • Honung - 50 ml.

  Blanda ingredienserna. Den erhållna blandningen kan hållas från en halvtimme till flera timmar.

  Mask med kefir och senap

  Senap har förmågan att torka fettkrullor, vilket därför minskar fettighet. En sådan mask bör dock appliceras så att inte överdriven spetsar.

  komponenter:

  • Senapspulver - 2 tsk
  • Syrmjölkdryck - 100 ml;
  • Honung - 20 ml.

  Häll senapspulveret med varm kefir, tillsätt smält och uppvärmd honung. Masken exponeringstid måste beräknas baserat på krullarnas tillstånd. I genomsnitt är det 30 minuter.

  Recensioner om användningen av jäst mjölkprodukt

  Jag är glad över kefirmasken med jäst. Curls från henne började växa mycket snabbare. Redan använder två månader och planerar inte att stanna där.

  Fuktgivande mask med kefir - frälsning för försvagade och torra strängar. Jag tar en hemlagad surdrink som jag lagar hemma från bakterier och fet mjölk. Därför är masken helt naturlig.

  Hårbehandling kefir främjas även min mormor. Visst, hon använde curdled milk. Min egen mask är kefir och naturlig honung. Strängarna blir silkeslika och trevliga att röra vid.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>  Nästa Artikel
  Allt om keratin hårrätning hemma: hur man gör det mesta och vilka verktyg som ska användas?