Användningen av kaffe för hårvård


En mycket populär kaffedryck visar sig vara hälsosam. Med den här produkten kan du göra verktyg för att bli av med hårets problem. För glanskrullar applicerar deras färg och förstärkning en mask av kaffe.

Matlagningsregler

Det bör omedelbart noteras att den lösliga produkten inte passar oss. Hemlagad hårkosmetik bereds endast från det tjocka av naturligt kaffe. Det är bättre att köpa färskt slipat korn och dricka av det. Det bör dock vara ganska starkt, bryggt i proportioner av en tesked markkorn per matsked kokande vatten.

Om du föredrar espresso som bryggs i ett Turk, kan resten som finns kvar på botten av skålen användas för hemvård, både för ansikte och för kropp. Medium slipning är idealisk för kosmetiska förfaranden. Hårbotten rengörs från rester av talg och kornade skalor utan mikrotraumas, delikat.

Kaffet är också ett utmärkt naturligt färgämne. Men om du är ägare till ljusa eller blekta strängar, tyvärr passar masken av dessa doftande korn inte dig. Detsamma gäller företrädare för röda lockar - för dem finns henna och andra medel.


När det gäller brunetter, kan de använda djärvt liknande maskor för lockar, eftersom den här produkten inte bara bryr sig om hårbotten, utan också uppfriskar hårfärg.

Malt kaffe rekommenderas för applicering i hårbotten i ren form eller som en del av några självberedda medel.
Tillbaka till innehållet

Några gör-det-själv recept

Tänk på den enklaste hårmasken. För beredningen, ta en tesked av markprodukt, brygga i en matsked kokande vatten. Ge tio minuter att införa före användning.

Det finns en annan version av det här verktyget, som endast skiljer sig från beredningsförfarandet. Här är det rekommenderat att göra starkt kaffe i ett Turk, och sedan spänna det. Sedimentet gnids in i rötterna med lätta massagebevegelser. Applicera det på torra lockar. Sedan lägger vi på en hatt och njuter av proceduren i en halvtimme. I slutändan är det nödvändigt att tvätta trådarna med ett starkt vattentryck för att noggrant tvätta kafferesterna. Var noga med att göra denna procedur en gång i veckan.

Recept nummer 3

Kaffeblandning för att stärka håret med ricinolja, ägg och brandy. Tänk på ett annat alternativ. Denna mask med ett ägg är lämplig för att stärka de mörka strängarna och återställa sin glans. För att förbereda måste vi göra följande steg. Gör kaffe på samma sätt som för föregående förfarande och låt stå i fem minuter. Därefter måste du lägga till lösningen två äggulor, en halv tesked ricinolja och några matskedar brandy. Blanda alla ingredienser väl. Applicera kompositionen i tio minuter på våta lockar. Tvätta av utan kallt vatten.

Recept nummer 4

Masken med ägg och honung görs enligt följande. Vi tar två matskedar av smaksatt dryck som redan bryggs i mjölk. Det tar en halv kopp mjölk. Tillsätt trettio gram honung till den varma lösningen. Häll i en behållare och blanda med ett ägg och eterisk olja till din smak. VIKTIGT, det är nödvändigt att blanda mycket snabbt, för att inte låta ägget krulla. En sådan mask med ett ägg varar ungefär femton minuter. Skölj sedan som vanligt.

Recept nummer 5

Mask med ylang ylang. Det är nödvändigt att ta en matsked av den bryggda drycken, tillsätt den essentiella oljan ylang-ylang där och blanda allt bra. Den erhållna blandningen kombineras med en liter kamilleavkokning. Klar infusion används för att tvätta håret för att ge dem friskhet och glans.

Och här är en annan information som kommer att vara mycket användbar för dig.

Recept nummer 6

Mask med konjak kommer att vara klar om du följer följande recept. En matsked med marklök blandas väl med samma mängd bryggdryck, honung, brandy och burdockolja. Den färdiga masken gnids i hårbotten med massor av cirkulära rörelser och insvept i polyeten. Vid den tid som proceduren tar ungefär trettio minuter, varefter vi tvättar håret.

Recept nummer 7

Kaffe-brandy näringsblandning för curls med honung. Du måste blanda två matskedar av nybryggt kaffe med två matskedar av brandy och honung. Denna typ av procedur tillämpas i trettio minuter på krullarna längs hela längden. Det rekommenderas att endast ägare av mörkt hår använder sig av.

Recept nummer 8

För delade strängar kan du prova följande. Det är nödvändigt att värma upp olivoljan (två matskedar) kallpressad i ett vattenbad. Uppvärmning till kroppstemperatur. Därefter tillsättes kaffesammansättningen (två teskedar) till smöret och blandas väl. Antalet komponenter kan variera. Du bör fokusera på densiteten hos den resulterande blandningen, som ska nå konsistensen av tjock grädde. Den färdiga blandningen appliceras längs hela längden av strängarna och undviker rötterna i en halvtimme. Skölj med ett mildt schampo efter proceduren.

Recept nummer 9

Hjälper till att hantera fallande hår betyder med tillsats av lökjuice. Förbereda, blanda i lika delar (en matsked) kaffe, burdock olja, lökjuice och honung. Gnid den beredda blandningen i trådarnas rötter, fördela den längs längden. Håll i en halvtimme, skölj sedan med kallt vatten. För att bli av med obehaglig lukt av lök kan du lägga till en sked full av vinäger eller citronsaft till sköljvattnet. Ett annat tips. På krullarna efter proceduren applicera en balsam berikad med eteriska oljor, till exempel ylang-ylang, vilket hjälper till att ta bort löklukten.

För att de mörka krullarna ska skina, kan du använda hemlagad sköljning. Och för dess förberedelse måste vi ta tre teskedar av malda kaffebönor, häll en halv liter kokande vatten över golvet. Rör sedan och insistera på ett varmt tillstånd. Använd som balsam för sken. Valfri spolning.
Tillbaka till innehållet

Hårmask med kaffe hemma

Kaffe är en måttligt användbar produkt som är rik på många mikro- och makroelement som är fördelaktiga för hår. Hårmaskar med kaffe hemma kan enkelt och snabbt förberedas, och för varje typ av hår finns ett recept. Föreningar framställs antingen från kaffeolja, som säljs i apotek, eller från malet kaffe eller från lösliga, men från lösliga fördelar är signifikant mindre. Men om malet kaffe eller bönor inte är till hands kan du ta en sådan komponent. Tänk på de mest effektiva kaffebaserade hårmaskorna.

För att förhindra dugghet och sårbarhet i mörkt hår

Det här är den enklaste hårmasken med kaffe med färgningseffekt, som i huvudsak består av endast själva drycken. Koka starkt kaffe, kyla och skölj dem strängar ett par gånger i veckan. Det är självklart att ingenting läggs till kaffet, men filtret filtreras före användning.

Håravfall

Anmärkningsvärd uppvärmningsmask. Vi behöver kaffe grunder (3 msk), honung (1 matsked), mandelolja (1 matsked) och brandy (2 matskedar). Ingredienser att blanda grundligt, applicera rikligt på rötterna och gnugga i hårbotten. För att förbättra uppvärmningseffekten, täck med polyeten och varma med en handduk. Skölj av om en halvtimme.

För att återställa skadat och svagt hår

Intensiv hårmask med kaffe hjälper till att återställa svagt, skadat hår. Förberedelse av masken tar inte mycket tid. Vi behöver kaffe, brandy, ägg.

 1. Du måste göra kaffe,
 2. ta 1 matsked kaffe grunder,
 3. lägg till 2 äggulor och 1 matsked av brandy,
 4. tillsätt sedan 2 matskedar olivolja och blanda noggrant.

Masken appliceras på huvudet i 40 minuter och tvättas sedan av med varmt vatten.

Firming mask

Det här är en hårmask med kaffe, förberedelsen av vilken även innebär användning av honung. Brew ett mycket starkt kaffe, lös 1 matsked honung i ½ kopp mjölk, sätt sedan 50 ml kaffe och 10 droppar lavendelolja till mjölk med honung. Blandningen är väl gnidad i rötterna, spreds över strängarna och täcker sedan håret med cellofan och en handduk. Efter en timme kan du spola.

Fuktgivande mask

För intensiv återfuktning av håret förbereder de en mask med kaffe och kefir. I lika stora delar fatta feta kefir och kaffegrunder, blanda ingredienserna väl och applicera på trådar från rot till spets. Värm huvudet med en handduk. Procedurens varaktighet är från en timme till en och en halv.

Toning mask av malet kaffe och henna

Denna mask kommer att hjälpa om håret har blivit tråkigt, började förlora vitalitet. Det tar 3 matskedar malet kaffe och samma färglösa henna. Båda ingredienserna bryggs separat med kokande vatten, får brygga i en halvtimme, blandas sedan och appliceras på trådarna. Dessa hårmaskor är extremt användbara för hår av vilken typ som helst.

För att stärka håret

Det här är en effektiv hårmask med kaffe, som väcker hårsäckar perfekt, främjar tillväxt och förstärkning av hår. Framställd enligt följande:

 1. 1 matsked kaffe grunder blandas med 1 matsked lökjuice,
 2. lägg till 1 matsked hår olja (bästa burdock),
 3. vattnet är väl blandat och appliceras på hårrötterna och gnider i hårbotten.

Tåla masken under filmen i en timme.

Mask för hårglans, mandel och kanel

Gör håret glänsande och vackert, om du använder en mask baserad på kaffegrund. För 1 matsked jord måste du 1 matsked mandelolja och 1 tesked kanel. Ingredienserna är väl blandade och sprids genom håret. Då bör du kamma håret och lägga det under en plastfilm i 60 minuter.

För lydnad av snabbkaffe strängar.

Detta är inte en vanlig mask, som är gjord inte från marken, men från snabbkaffe. 2 matskedar av snabbkaffe löst i ½ kopp varm mjölk, tillsätt en matsked honung och 1 slagen ägg. Blandningen appliceras på håret och fördelas väl längs strängarna, täckt med film och lämnas i en halvtimme. Sköljning behöver varm, men inte varmvatten, annars koagulerad äggvita.

För blondiner använder vi grön kaffolja

Man tror att kaffe något färgar håret, så blonda tjejer rekommenderas inte att använda den för att göra masker. Men det här är inte riktigt så - en användbar hårmask med kaffe hjälper till att ta med håret för att blonda också. Men du behöver inte de vanliga kaffegrunderna och grön kaffeolja, som kan köpas på apoteket. Oljan blandas med samma mängd burdockolja och appliceras på hårrötterna i 40 minuter. Sedan tvättas oljorna med en mild schampo och håret sköljs med kamilledekok.

Som du har sett är det inte så svårt att göra kaffehårsmaskar hemma. Men om du vet några andra recept med kaffe eller vill läsa andras åsikter om detta ämne - besök vårt forum.

Receptet på vackert hår: kaffemaskar med ägg

Du kan göra ditt hår starkt, glänsande och felfri utan allmänt reklamerade schampon och balm. Naturligt, tillgängligt för alla produkter, ofta i sin effektivitet, är inte sämre än dyra kosmetika. En kaffemask med ett ägg är till exempel ett testat recept som snabbt hjälper dig att återställa skönhet och hälsosam glans till ditt hår. Vi erbjuder dig enkla recept för hemmabruk.

Artikelns innehåll:

Maskins effektivitet är först och främst beroende av det korrekta valet av ingredienser. Kaffet ska vara naturligt, inte lösligt och inte ett surrogat, fint eller medelhaltigt. Du kan använda och sova kaffegrunder, förutsatt att det inte finns socker eller mjölk.

Penetrerar in i hårstrukturen, kaffet återvänder skina till håret och gör färgen djupare och rikare. Förbättra effektiviteten av kaffe hjälper äggulor - en källa till aminosyror och vitaminer.

Viktigt: masker baserade på kaffe passar bara ägare av mörkt hår. För blont hår, speciellt färgat eller missfärgat, är ett sådant verktyg bättre att inte applicera - resultatet kan vara oförutsägbart.

Gör ditt hår glänsande och styrka hjälper mask av kaffe och äggula med brandy. I en liten skål, piska två äggulor med en gaffel, häll i en matsked av brandy och mixa. Tillsätt två matskedar av malet kaffe till blandningen och blanda igen för att få en pastaformig konsistens.

Hårmask med kaffe, ägg och ricinolja hjälper till att återställa torrt skadat hår. Häll en tesked malet kaffe med en matsked kokande vatten, låt blandningen stå i 5-7 minuter. I den resulterande uppslamningen blanda 2 äggulor och en matsked av ricinolja. Applicera masken på vått hår i 15-20 minuter, skölj sedan med schampo och mycket varmt vatten. I slutet, skölj krullarna med kallt vatten för att ge dem extra glans.

Enkla och prisvärda ingredienser ger ett utmärkt resultat: Bekräfta maskins effektivitet från kaffe med äggrecensioner av tiotals hundratals gula brunhåriga kvinnor och brunetter. Ge ditt hår lite omsorg, och de kommer att tacka med sin skönhet och bländande glans.

Receptar hemlagade hårmasker med kaffe

Uppvaknande med en kopp uppfriskande dryck anpassar sig till en bra och lyckad dag. Det visar sig att kaffe inte bara ger energi, men stärker också krullarnas hälsa, uppdaterar sin skönhet. Det är lätt att förbereda och tillämpa ett användbart verktyg hemma. Hårmask med kaffe - Ett originellt, effektivt sätt att ta hand om mörkhåriga skönheter.

Men blondiner kaffeprocedurer är inte lämpliga. Användning av verktyget åtföljs av toning effekt, vilket är acceptabelt för brunetter, brunhåriga kvinnor. Ett sådant naturligt färgämne verkar intensivt och är samtidigt helt säkert. Dessutom kaffebaserade masker väcker väldigt bra hårbotten, hår, stimulerar blodcirkulationen och metaboliska processer. För älskare av en magisk, lite bitter arom, ibland kompletterad med kanel, kommer denna omhändertagande av lockningar att trivas!

Samling av recept för hälsovårdsbehandlingar

Testade och testade recept hjälper till att effektivt förbättra trötta krullarna. Intressant är återkopplingen om användbarheten av sådan vård i allmänhet positiv. Men kroppens individuella egenskaper är av stor vikt: en kaffeshårmaske är inte lämplig för alla. Dessutom tycker många människor inte om att tvätta bort sådana produkter, det är ofta svårt och tidskrävande. Ändå uppskattar många tjejer recepten för kaffeåtervinning hemma.

Populärt recept med honung och ägg

 1. 2 msk. l. kaffe (omedelbart) häll 0,5 msk. mjölk.
 2. Sätt på en långsam eld.
 3. Rör om tills vätskan är väldigt varm, men inte varm än.
 4. Tillsätt 1 kycklingägg. Rör intensivt så att proteinet inte krullar.
 5. Häll 1 msk. l. honung och 3-4 droppar av din favoritolja.
 6. Fördela produkten på fuktigt hår, lämna i 15 minuter.
 7. Skölj med varmt vatten och schampo.

Masker med konjak

Cognac ger styrka till kaffebaserade drycker och hår ger elasticitet, elasticitet, glans. Skämma bort håret med en "förstärkt" mask som berikar den med ett ägg, du kan snart se effekten av förnyade silkiness av locken, förbättra deras tillväxt.

Cognac är önskvärt att inte välja ekonomisegmentet, eftersom ingrediensens höga kvalitet har en positiv effekt på kosmetiska övergripande effekt.

Maskreceptet hemma är enkelt:

 1. 1 msk. l. malet kaffebröd 1 msk. l. kokande vatten, lite kallt.
 2. Lägg till brandy (1,5 msk.).
 3. Applicera på fuktiga strängar, lämna i 15 minuter.
 4. Tvätta av med varmt vatten med schampo.

Ett annat recept, vars komponenter är brandy och ägg, kännetecknas av dess återställande effekt, ger hår ytterligare näring för tillväxt. Masken är beredd och applicerad enligt följande:

 1. 1 tsk. malet kaffe häll 1 msk. l. kokt vatten. Lämna i 5 minuter.
 2. Blanda med de resulterande tjocka 2 färgerna, några droppar ricinolja,
 3. Ange cognac (2 msk. L.).
 4. Sprid över fuktiga strängar.
 5. Blöt i 10 minuter i värme (under en plastlock).
 6. Tvätta av med schampo.

På maskerna, som använder kaffe och brandy, lämnar kvinnor olika recensioner. Bland de positiva punkterna noterade:

 • silkeslen, mjuk krullning;
 • uppnå jämnhet, elasticitet
 • fin färg och arom.

Även tjejer ringer och nackdelar med de medel som innehåller brandy med kaffe:

 • masken är inte lätt att applicera;
 • mycket strömlinjeformad;
 • medel svår att tvätta
 • inte alla tycker om att frisyren luktar brandy och kaffe;
 • Med regelbunden användning kommer krullarna definitivt att få en kaffeskugga.

Växa, spotta, till midjan!

Hur underbar fyllningen av drycker eller kanelbakning fyller huset! Denna krydda har en doftande och hälsosam effekt på att stärka och stimulera hårväxten.

Medel med kanel gör krullarna smidiga, lättare att kamma.

I recepten kan du inkludera både mark och snabbkaffe:

 1. Blanda kaffe (1 msk. L.) Med kanel (2 msk. L.).
 2. Tillsätt lite vatten för att göra en vattnig vassla.
 3. Låt svälla i 5 minuter.
 4. Gnid produkten i hårbotten och hårrötterna.
 5. För att hålla 15-20 minuter.
 6. Tvätta håret med schampo.

Anrikningen av kaffekanelshårvårdsprodukter förbättrar de metaboliska processerna i hårbotten. Håret blir mer elastiskt, lättsamt. I masken med kanel kan du också lägga till några droppar vegetabilisk olja (olivolja, mandel).

För att stimulera tillväxten, stärka, förhindra håravfall med en mask med koffein, som kan köpas i ampuller. Verktyget kan förberedas hemma på detta sätt:

 1. Blanda 1 äggula, 1 msk. l. koffeinhaltiga ginsengtinkturer (1 ampull).
 2. Applicera på fuktkräm, lämna i 15 minuter.
 3. Tvätta håret med schampo.

Recensioner av denna metod för återhämtning finns både positiva och negativa. Läkemedlet är lättare att använda, spolning än medel som är baserade på vanligt kaffe. Stoppar processerna av nederbörd, ger styrka till strängarna. Men stimulerar samtidigt nervsystemet, kan orsaka sömnstörningar.

Kaffepalett

Fläktar med naturliga metoder för färgning av kaffemaskor hjälper till att ge lockar av mjuka och varma färger.

Effekten av sådana förfaranden blir mer resistenta om andra naturliga färgämnen tillsätts till produkten. Henna är till exempel stor.

Färgmask för ljusbrunt hår ger intensiv kastanjfärg:

 1. Häll 4 tsk. malet kaffe 1 msk. vatten.
 2. Koka i 5 minuter.
 3. Cool, blanda med 1 påse Henna.
 4. Applicera på tvättade, våta strängar.
 5. Exponeringstid - från 10 till 40 minuter (ju längre desto mörkare blir skuggan).

Att tona mörkt hår med denna mask:

 1. Brew 1 tsk. naturligt kaffe 2 msk. l. kokande vatten.
 2. Tillsätt 1 msk. l. Roma, 2 äggulor.
 3. Sprid jämnt över strängarna.
 4. Tvätta av efter 5-10 minuter.

Kaffe hjälper till att effektivt ta hand om lockar. Wellness recept är baserade på kombinationen av flera användbara komponenter (till exempel, de är berikade med kanel, brandy). Med hjälp av kaffemaskar kan du uppnå förstärkning, återuppliva hårets styrka, naturlig färgning.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Regenererande hårmask med brandy och kaffe

Kaffe förstärker hårets rötter, förhindrar förlusten, ger dem en hälsosam glans och färsk kaffeskade.

Regelbundet använder du kaffe för hårvård, du kommer märkbart att förbättra sitt utseende och skick, håret blir tjockare och starkare. Även om de kommer att vara helt olika: levande, mjuk, elastisk, silkeslen.

Kaffe passar alla typer av hår. Men, nödvändigtvis, - mörk. Kastanjebrun, mörkblond och till och med svart. Blonda nyanser av kaffe mörkar och generellt kan uppträda oförutsägbart.

Mask med cognac, kaffe och ägg återställer effektivt håret, färgar dem lite i kaffefärg. Det visar sig 2 i 1: och restaurering och hårfärgning: 0)

ingredienser:

 • Ägg - 2 st.
 • Cognac -1-1.5 matskedar.
 • Malt kaffe -1 matsked.

Maskens tre komponenter blandas i slumpvis ordning till en homogen uppslamning. Applicera på hår, linda med polyeten, på toppen av locket.
Det är här nästiest börjar. Masken är klibbig, brun och oavsett hur bundet den strömmar under kanterna på påsen och rinner ner till nacken. Vi måste lida, ibland torka ut masken med en våt handduk (det var mitt misstag - handduken tvättades aldrig). Det är bättre att använda någon form av trasa, vilket då kommer det inte vara synd att kasta ut

Efter en och en halv timme tvätta vi huvudet ordentligt med rent vatten utan att använda någon schampo eller balsam, i allmänhet inget annat. Torrt hår på ett naturligt sätt.
Och vi blir helt rena, glänsande, mjuka och silkeiga hår.

Mask Cons:
- Masken är målade! För 4 gånger (per månad), förutom restaurering, kommer håret att förvärva en beständig kaffeskugga.
- Efter masken luktar några dagar från håret av kaffe och brandy.
- Det är mycket svårt att hålla på huvudet - det strömmar från alla sprickor.
- Det är svårt att tvätta masken - du måste tvätta håret länge och försiktigt, annars kommer kaffekornen att förbli i håret

Men jag är redo att uthärda alla nackdelar med resultatet:

Svar på ofta upprepade frågor:

- Maskan kan appliceras på smutsigt hår.
- Att göra minst 1 gång per vecka.
- Färgen tvättas inte, kuddarna är inte målade.
- Ägget måste tas helt, utan att skilja den vita och äggulan: äggulan närmar sig och den vita rensar håret.
- Vi tar kaffe mark, olöslig. Du kan specifikt köpa ett paket med malet kaffe.


Regenererande kaffemask för brunetter
Denna mask stärker håret och gör det glänsande och elastiskt.
1 tesked utan malet kulle häll 1 matsked kokande vatten, lägg till 2 matskedar brandy, 2 äggulor, 1/2 matsked ricinolja efter 5 minuter. Applicera blandningen på fuktigt hår i 10 minuter, skölj med schampo och skölj med kallt vatten. "

Tips och recensioner från nätverket:

"Massan visade sig vara väldigt flytande, lägg den över badet, skopa med handflatan, först rötterna och sedan längs hela längden."

"Jag har funnit på Internet, hittade en sådan komposition av en mask, kompletterad med olja. Och kaffet är förbryggt. Det verkar som om man kan använda både mandel och kokosnötolja. Detta beror på att håret efter masken. torrt stål. Det var sant för första gången att jag inte behöll en halvtimme, begränsad till 45 minuter. Tvättade bara med vatten, använde inte heller schampo eller balsam. Hårtvätt. "

"Jag är glad. Jag gjorde allt enligt författarens recept, det visade sig ganska flytande konsistens. Jag tänkte under mycket lång tid hur bäst det skulle appliceras, vilket resulterade i att jag applicerade den som en färg, en borste och delar mitt hår i rader. Så jag klarade med rötterna, hällde sedan resten av blandningen över badet över mitt huvud och lade spetsarna i skålen där blandningen var. Det viktigaste är att städa badrummet i tid, för att kaffet är ätit, men jag har känt det sedan kaffekrybben. Jag förpackade mitt huvud i plast, på toppen - en hatt. Jag satte en onödig trasa i nacken så att jag kunde absorbera alla avrinningar. Obehagliga känslor var inte, satt lite mer än 1,5 timmar. Tvättade bort mycket lång och hård. Kaffet var allt tvättat, håret var väldigt slätt, alla fläckar var borta. Efter att resultatet var översteg alla förväntningar. Inte bara luktade jag underbar kaffe-choklad-brandy, jag har inte haft så smidigt hår i hela mitt liv! Mycket mjuk, trevlig att ta på, slät hår, ja, det mest som var oväntat för mig var helt rent. Utan en droppe schampo, gå nötter! "

". känslan i alkohol beror bara på det faktum att konjak innehåller tanniner (de limar hårvågorna och stärker dem, därav och hållbarhet i färg). Dessutom finns garvande öar (i stora mängder) i ekbark, det finns också i vodka (jag tror också i annan alkohol) och i varierande grad i barken på andra träd. Så doroguschy konjak lätt ersatt "

"Färgen är super. Strukturhistoria. Precis vad jag behöver. Och för att inte en matsked av castorca flödar och slår. Det här är tjejer för framtiden. "

Tja, i allmänhet är receptet intressant, och recensionerna är utmärkta. Kommer vi försöka?

Kaffehårsmaskar: 13 kaffemaskar

Främjande drink hjälper inte bara att vakna på morgonen, men hjälper också till att förbättra hårets tillstånd. Naturligt kaffe är inte så länge sedan använt i kosmetologi, men har redan fått stor popularitet. Oftast är masker förberedda av damer med torra trådar. Kompositionen hjälper till att bli av med massiv håravfall, påskyndar tillväxten, förhindrar utseende av mjäll. Bland annat uppnås fukt och näring längs hela längden, håret får en vacker nyans.

Funktioner av användningen av kaffemaskar för hår

 1. Kaffebaserade masker är kontraindicerade för tjejer med mycket blont hår (blondiner). Om du ignorerar denna rekommendation kan håret målas i en gulaktig nyans.
 2. Om du har problem med blodtrycket (ändras ofta) är det värt att neka att använda sådana föreningar. Lukten av kaffe förvärrar tillståndet av hypertona, och kompositionen måste bibehållas under lång tid.
 3. Masker rekommenderas inte att beredas på grundval av en löslig produkt. Det är bättre att köpa mark- eller kornkaffe, och sedan brygga uppfriskande drycker från detta råmaterial. Använd en fransk press för att brygga.

Kock och cognac

 1. Glödlampan måste rengöras och riven och pressas sedan ur massaprisen. Det lägger till 30 gram. flytande honung, 40 g. Cognac, 50 gr. uppvärmd burdockolja.
 2. Separat förbereda kaffe, dryck, dryck och 60 gram. tjockna lägg till masken. Kram krullarna till spetsarna, använd verktyget i ett jämnt lager.
 3. Massage hårbotten i 5 minuter och dra sedan försiktigt masken neråt. Isolera för att skapa ett "växthus". Giltigheten av denna produkt för blondiner är 20 minuter, brunetter - 1 timme.
 4. För att tjockna upp lätt, doppa först håret i ett bassäng med vatten. Applicera sedan balsam, kamma ut korn med en kammussling. Om så önskas kan du tvätta håret med schampo.

Honung och mjölk

 1. Koka kaffe, du behöver en flytande komposition, inte tjock (spara den för skrubb). Anslut 75 ml. varm dryck med 30 ml. Fettmjölk eller grädde, lägg till 25 gr. gelatin.
 2. Rör kornen tills de löser upp. Låt masken svalna, bryta in i skålen ett par råoljor. Rör om med en gaffel.
 3. Tvätta inte håret i 2 dagar. Med ett tjockt lager, fördela massan över hårbotten, massage med fingertopparna. Borsta sträcka produkterna till ändarna, varma.
 4. Den kaffebaserade masken varar i en halvtimme för alla hårtyper, för blondiner är det önskvärt att minska exponeringstiden till 20 minuter.

Vodka och Castorca

 1. Tillåtet att använda vodka eller alkohol, utspätt med vatten. Mät ut 40 ml., Värm upp, tillsätt 35 gr. ricinolja. Häll till homogenitet.
 2. Koka kaffe, ta 30 gram. tjock och 40 ml. stark espresso. Blanda ingredienserna till vodka. Omedelbart starta applikationen är det viktigt att röra alla strängarna.
 3. Masken borde dräneras från håret. För att inte fläcka nacken och axlarna, linda matfilmen och en scarf runt huvudet. Vänta 45 minuter, börja tvätten.

Basma och Henna

 1. Henna och Basma är naturliga färgämnen, men du kan hitta kompositioner utan skugga (transparent) till salu. De används ofta för medicinska ändamål, så det är vettigt att överväga en mask.
 2. Henna i mängden 40 gram. siktas och ansluts till 30 gr. Basma. Alla komponenter fylls med varmt vatten och blandas. De måste stå i en halvtimme.
 3. Smält därefter 30 gr. honung i 60 ml. starkt varmt kaffe. Lägg till henna och basma gruel, tillsätt en retinol ampull som önskat.
 4. Borsta ditt hår, sprida en mask över det med ett tjockt lager. Massage hårbotten, med en svamp, sträcka kompositionen till ändarna. Håll under kåpan i 30 minuter, ta bort med schampo.

Salt och lök

 1. Kombinationen av dessa produkter ger maximal håråterställning över hela längden. Förbered en lila lök, du måste ta 2 stycken. Skal, hakade.
 2. Slurry sätta på 3 lager bandage, dränera saften. Häll 45 ml. cognac, lägg till 30 gr. varmt kaffe och 10 gr. den tjocka. Skicka massan i en kastrull, ta till 60 grader.
 3. I den heta kompositionen upplöses 50 gr. honung, 10 gr. havssalt, en nypa läsk. Gör en mask, massera din hårbotten. Blöt under ett cellofantlock i 35 minuter.
 4. Om du märker en obehaglig lukt när du tvättar, fortsätt enligt följande. Kram saften från citronen och häll den i 1,5 liter. vatten. Skölj håret med lösningen, skölj inte.

Castorolja och ägg

 1. Häll en matsked malda kaffebönor i en kopp, tillsätt 50 ml. kokande vatten och låt stå i 40 minuter. Använd drycken i samband med marken.
 2. Lägg till ovanstående ingrediens 40 ml. ricinolja, 2 råägg, 30 ml. vodka, gelatinförpackning. Rör om tills blandningen är helt upplöst.
 3. Låt sedan masken svalna, börja distribuera de kammade trådarna. Glöm inte att behandla hårbotten, gnid verktyget. Vik en film runt stacken, vänta 45 minuter.

Havregryn och gelatin

 1. I en keramisk behållare kombineras 20-25 gram. gelatin, 10 ml. olivolja eller mandelolja, 70 ml. kokande vatten. Börja mixa intensivt, samla kornen från diskens sidor. Lämna i en halvtimme.
 2. Medan gelatinet sväller, gör du kaffe. Du måste få 50 ml. espresso och 20 gr. den tjocka. Dessa komponenter blandas med 40 gram. markvalsad havre och uppvärmd.
 3. När flingorna blir heta, skicka dem till en skål gelatin. Få från massan av likformighet, applicera på ditt hår jämnt. Håll masken i 45 minuter, börja spola.

Shea smör och kaffe grunder

 1. Olja säljs i en kosmetikbutik och apotek i staden. Blöt ut 40 ml. Smält för ett par, blanda med 10 ml. fett kefir. Ta en handfull kaffe grunder, lägg till andra ingredienser.
 2. Masken är klar för applicering. Kram krullarna, gör ett tjockt lager på hårbotten och massage. Efter 7 minuter sträcker du produkterna till ändarna.
 3. Vik varje sträng separat med en film och sätt på huvudbonad för vattenprocedurer på huvudet. Gör ett lock från en scarf, låt kompositionen fungera i 40 minuter.

Honung och sur mjölk

 1. Som vi nämnde tidigare kommer mjölkprodukter att rädda dig från nästan alla problem som är förknippade med hår. Du kan enkelt ta bort tvärsnittet, ge skopan en glans, accelerera tillväxten.
 2. Behöver ta 80 gram. sur mjölk, 40 gr. honung, 10 gr. risstärkelse. Dessa komponenter blandas tills de är enhetliga och insisterar varmt på 1 timme.
 3. Efter ett förutbestämt intervall hälles 40 ml. kaffe, en mask är gjord. Glöm inte att du behöver värma huvudet med en film och en näsduk. Efter 1 timme avlägsna produkten med schampo blandat med vatten.

Nettle avkok och kakao

 1. Först och främst måste du laga ett avkok av nässla. Häll kokande vatten över 40 gram. torra eller färska blad, vänta 1 timme. Passera infusionen genom ett bandage, blanda vätskan med 40 gram. siktad kakao. Lägg till en handfull kaffe grunder.
 2. Spruta först rotszonen med vatten från en sprayflaska och sprida sedan masken över den här delen. Skruva hårbotten i 3 minuter för att bli av med döda partiklar.
 3. Fett nu ändarna med någon kosmetisk olja, sätt en film på huvudet. Skapa en termisk effekt med en handduk, håll verktyget i en tredjedel av en timme.

Snabbt kaffe och ryazhenka

 1. För att göra ett undantag kan du använda granulerat kaffe, inte malt kaffe. Ta 40 gr., Späd med varmt vatten i ett förhållande av 1: 2. Häll i 15 ml. solros eller majsolja.
 2. Värm 60 ml i en stekpanna. Ryazhenki fettinnehåll på 4%. Häll gelatinpaketet och låt det lösa upp. Låt sedan massan i 15 minuter svälla.
 3. Kombinera de angivna kompositionerna, sprid över hela längden av staplarna. Glöm inte att massera, så att du vaknar de sovande folliklarna. Håll kompositionen i 25 minuter, ta bort.

Hårschampo och ägg

 • Välj ett djupt fuktgivande schampo som passar din hårtyp. Töm 60 ml. Blanda detta belopp med två råa ägg.
 • Slå inte kompositionen för att förhindra bildning av skum. Injicera försiktigt 30 ml. stark espressomix. Kramkrullar, lägg en mask på dem.
 • För att få ut det mesta, gör en "hotbed" med en plastpåse och en varm scarf. Vänta 25-40 minuter, fortsätt att spola.
 • Aloe Vera och honung

  1. Mask kan beredas från saft av växten, som säljs i ett apotek och släppt flaskor. Men om huset har aloe vera, riva av 3 stjälkar och vrid köttet i puré.
  2. Anslut ca 35 gram. produkt med 40 gr. honung. Lägg till en zhmenyu av den fyllda tjocka och 30 ml. stark espresso.
  3. För bästa resultat, sätt in en matsked av naturlig olja (någon) och vitamin E. Applicera kompositionen försiktigt över hela längden, skölj efter 35 minuter.

  Efter att ha använt masker, låt ditt hår torka naturligt. Inget behov av att skada våta strängar med en kam eller massageborste. När vattnet har fullständigt avdunstat, avlägsna rester av kaffegrunder på ett bekvämt sätt. Det är nödvändigt att behandla hår med sådana masker i 3 månader. Procedurens frekvens varierar från 2 till 3 gånger om 10 dagar.

  Kaffemask för hår

  Om kaffehårsmasken ännu inte har gått in i proceduren för arsenal som du använder för att hjälpa ditt hår att bli mer välskötta - tjock och silkeslen, så är det dags att lära dig hur man gör det.

  Vem ska du kontakta?

  Fördelarna med kaffe för hår

  Det finns inget behov av att säga mycket om innehållet av koffein i helkorn och naturligt kaffe: alla metylxantinalkaloider, inklusive koffein, är neurostimulatorer. Och vi känner den här egenskapen när vi dricker kaffe.

  Men som tyska forskare som leddes av läkare-dermatologen Tobias Fischer (Tobias Fischer) upptäckte i början av detta århundrade, koffein stimulerar också hårsäckar (glödlampor).

  Som rapporterats i januari-utgåvan av International Journal of Dermatology (International Journal of Dermatology) för 2007 visade en studie fördelarna med kaffe för hår. De viktigaste kaffe alkaloid blockerar effekterna av könshormonet testosteron och dess derivat av dihydrotestosteron, som inhiberar tillväxtfaktor (TGF-β2 protein) i hårsäckarna och inhiberar keratinocytproliferation av hår matris, som i själva verket är den främsta orsaken till androgen alopeci - håravfall.

  När forskarna jämförde kaffe behandlat hårsäckarna med vanligt konstaterades det att 8 dagar efter ingreppet, den genomsnittliga tillväxten av folliklar svullna koffein ökat med nästan 46%, livscykel hår blev längre med 37%, och hårstrået längden ökat med 33-40%.

  Också i kaffe har mono- och fleromättade fettsyror (inklusive linolsyra, palmitinsyra och oljesyra), och terpener i sammansättningen av kaffe har anti-inflammatoriska och antimikrobiella egenskaper. Dessutom innehåller kaffebönor vitaminer (B1, B2, B3, B9, E och K), kalcium, järn, magnesium, fosfor, kalium, natrium och zink.

  Från denna lista bör belysa vitamin B3 (PP eller nikotinsyra), som finns i kaffe i form av alkaloiden trigonellin och spårelementet zink - huvudregulator av proteinmetabolism, och, följaktligen, den huvudsakliga proteinkomponenten i hår - keratin.

  Kaffe Hår Mask Recept

  Innan du övar några recept för hårmaskor från kaffe, bör du komma ihåg att kaffe kommer att göra hårfärgen mörkare, brunt hår kan ge en rödaktig nyans, vilket de kanske inte gillar. Ett speciellt fall är blont hår: kaffe kan ändra hårets färg helt oförutsägbart, så gör dig redo för det oväntade eller ta inga risker.

  Det enklaste sättet att känna den positiva effekten av kaffe på håret och hårbotten så. Innan du shampooar huvudet med vått hår, häll en matsked mald kaffe. Förmodligen kommer känslorna vara ovanliga, som om sand kom in i håret, men en massage i hårbotten i 1-2 minuter kommer inte bara att vara trevlig, men också extremt användbar för hårsäckar. Då måste du tvätta håret ordentligt.

  Det andra alternativet: Efter vanlig tvättning av huvudet måste du klämma håret väl och skölja det med förkrossat, kallt kaffe. vänta tills allt överskott strömmar och wrap huvudet med en handduk - i 5-10 minuter. Torka sedan håret.

  Kaffemask med honung

  Blanda i en homogen massa 4 teskedar malet kaffe, 2 matskedar flytande honung och 4 matskedar kokande vatten. Applicera en varm massa till vått eller torrt hår och låt det ligga i 15-20 minuter. Masken tvättas bort tillräckligt länge - måttligt varmt vatten, men resultatet efter 2-3 sådana förfaranden kommer säkert att glädja dig: hår av något slag kommer att vara mer elastisk och glänsande och dessutom kommer att vara mindre än hösten.

  För dem vars hår är mycket torrt och tråkigt, är det användbart att tillsätta 8-10 droppar olivolja eller avokadoolja innehållande oljesyra till denna mask.

  Och om håravfall har ökat, förstärka effekten av koffein med nässla. Det är nog att ersätta receptet 4 matskedar kokande vatten med samma mängd avkokning av nässla.

  Hårmask med ägg och kaffe

  Denna mask är användbar för torrt och normalt hår, eftersom äggulan innehåller biotin (vitamin H). För dess förberedelse bryts en matsked med malet kaffe med 100 ml kokande vatten och infunderas i 10 minuter; När kaffet har svalnat till + 40 ° C injiceras två rå äggulor (om håret är kort är det tillräckligt) och blandat tills det är homogent.

  Den resulterande massan appliceras på håret längs hela längden, huvudet är täckt med polyetenfilm eller ett duschlock är påslaget och inslaget med en handduk ovanpå i 25-30 minuter. Skölj utan schampo.

  För oljigt hår läggs en tesked färsk citronsaft till denna mask.

  Cognac hår och kaffemask

  Användningen av brandy för att stimulera hårtillväxt på grund av det faktum att under användningen av brandyalkohol ökar blodflödet till hårsäckarna. Och om fördelarna med koffein nämndes ovan.

  För beredning av hårmaskar från konjak och kaffe behöver du en matsked malet kaffe, ca 50-60 ml konjak och äggula i råstatus. Kaffe bryggs med en liten mängd kokande vatten, bryggs till rumstemperatur, och sedan blandas alla komponenter. Blandningen bör fördelas med lätta cirkulära rörelser jämnt över hela hårbotten (utan att behöva sprida hår) och massera huden lite. Huvudet ska "värmas" och stå emot en mask i minst 30-40 minuter.

  Denna mask kan också göras till män, om deras hår började tunna och skalliga områden uppträdde.

  Denna procedur (en gång i veckan) kommer också att bidra till att förbättra hudens tillstånd på huvudet med fet seborré, eftersom tanniner (tanniner), som förvandlas till brandyalkohol under åldring i ekfat, inte bara har astringerande egenskaper utan också antiinflammatoriska.

  Mörka brunhåriga kvinnor och måttliga brunetter lämnar entusiastiska recensioner om kaffemaskan för hår, men blondiner (naturligt och inte så) klagar på att sådana förfaranden inte passar dem... Speciellt för ägare av blonda krullar informerar vi: koffein finns också i grön (obruten) kaffe, Att alla kaffemaskar för hår kan göras genom slipning av gröna kaffebönor. Naturligtvis, doften av kaffe, naturligtvis, kommer inte, men denna fördel minskar inte.

  Recept för hårmaskar med kaffe, deras fördelaktiga egenskaper, hemanvändning

  En hårmask med kaffe kan vara ett bra budgetalternativ till färdiga detaljhandelsprodukter. Tillsammans med andra naturliga ingredienser kommer det att hjälpa till att bli av med seborré, kommer att lägga till sken och mjukhet till krullar. Vilken är den positiva effekten av kaffebönor? Vilka recept är efterfrågan idag? Hur man förbereder en näringskomposition? Vi analyserar i artikeln.

  Användbara egenskaper för kaffe till hår

  Kaffegrund används framgångsrikt för att behandla hår, reparera skadad kortis och stärka glödlamporna. På grund av kompositionen rik på vitaminer och mineraler, kaffemaskar:

  • Eliminera mjäll
  • Förhindra en utfall
  • Accelerera tillväxten;
  • Näring och fuktar hårbotten;
  • Ge sken och jämnhet.

  Varning! Alla hårprodukter baserade på malda kaffebönor är lämpliga för ägare av mörka trådar. På grund av den uttalade färgverkan rekommenderas de inte för blondiner.

  Ett positivt resultat kan observeras efter 3-4 procedurer, även på det torra och skadade håret.

  Användningen av kaffemaskor för hår

  För beredning av terapeutisk komposition är lämplig endast naturlig kaffe, fin eller medelmalning. Gröna, orostade bönor och snabbkaffe kan inte användas i kosmetologi.

  Kaffemask för hår hemma är kontraindicerat i närvaro av skador på hårbotten. Det är värt att komma ihåg att frånvaron av negativa reaktioner från en kaffedryck inte utesluter hudutslag. Före första användningen måste du göra ett snabbt test för allergier. För att göra detta måste en liten mängd använda kaffegrunder appliceras bakom örat och vänta 20-30 minuter tills det är helt torrt. Frånvaron av rodnad, klåda och svullnad indikerar en positiv effekt av kaffe.

  Från att falla ut

  Koffein minskar den negativa effekten av testosteron i hårsäckarna och förhindrar alopeci. För att bekämpa skallighet och överdriven håravfall visas att applicera direkt på hårrötterna.

  Kaffegrundsmaskan rekommenderas att appliceras på smutsigt hår för att undvika för stark exponering av huvudets kärl. Ren hud absorberar mycket mer koffein, vilket kan leda till högt blodtryck.

  För tillväxt

  Enligt forskningen från Dr. Fischer från University of Yen (Tyskland) stimulerar koffein folliklar och förbättrar hårväxt flera gånger. Under påverkan av stimulerande ämnen ökar hårets livscykel med ungefär en tredjedel. Speciellt uttalad effekt på masker av kaffegrund, vars verkningsgrad är minst 30-40 minuter.

  För mer lydiga krullar

  Den positiva effekten av kaffe noteras inte bara på hårets rota och bas. Håraxeln är också känslig med avseende på de aktiva aktiva beståndsdelarna i kornen. Det rekommenderas att använda en balsam baserad på starkt tjockt kaffe utan socker. För att förbättra den terapeutiska effekten kan du applicera en plastlock på huvudet. Efter kaffemasken blir håret glänsande och silkeslätt.

  För rengöring av hårbotten

  Verktyget på grund av druckna kaffegrunder bidrar till att rengöra hårbotten för överflödig smuts. Oftast står invånare i industriländer inför ett sådant problem. Användningen av skrubb med kaffepartiklar eliminerar seborré, överdriven gnidning och bidrar till tillströmningen av syre till cellerna. Proceduren för kaffaskurning rekommenderas med en lätt massage i hårbotten i 5-10 minuter.

  För färgning

  Kaffehårsmasken har en liten färgförmåga som mörkhåriga tjejer kommer att uppskatta. Henna och Basma kan ytterligare stärka och förlänga effekten av en sådan balsam. Den appliceras på hela längden av de rena strängarna, inklusive de skadade spetsarna. Som ett resultat - elastiska glänsande lockar med en chokladkant.

  Ägare av blonda strängar av kalla skugga kaffemaskar kategoriskt kontraindicerade. På grund av den porösa strukturen absorberar färgat hår särskilt brunt pigment särskilt starkt. Som ett resultat erhålls en obehaglig gulaktig nyans som är svår att eliminera även med hjälp av syntetiska färgämnen.

  Hur man ansöker

  Det finns flera regler för att applicera en kaffemask eller skrubba på huvudet, strikt vidhäftning som kommer att bidra till att undvika obehagliga konsekvenser:

  • Skurkompositionen gnids i den smutsiga hårbotten för att undvika överdriven skada på epidermis yttre skikt;
  • För att förbättra effekten rekommenderas att du sätter på huvudet med klädesfilm eller på ett duschlock. En varm ullhatt eller en frottéhandduk kommer att skapa en växthuseffekt och påskynda penetreringen av fördelaktiga vitamin mineraliska komponenter.
  • Blandningen tvättas med enkelt varmt vatten följt av standard shampooing;
  • Det är användbart att skölja håret med ett varmt avkok av örter med tillsatsen av eteriska oljor av ylang-ylang, apelsin, bergamot. Detta kommer att ha en positiv effekt på torra och splittrade ändar;
  • Partiklar av kaffepulver kan förbli vid hårets rötter, vilket kommer att bli en obehaglig överraskning efter proceduren. Kombinering av trådarna med en tjock kam efter torkning hjälper till att lösa problemet.

  cons

  Recept kaffemaskar för hår passar bara inte:

  • Människor med uttalad allergisk reaktion på någon av komponenterna i kornets sammansättning;
  • Målade blondiner, särskilt platina;
  • Hypertensiva patienter som är benägna att plötsliga hopp i blodtrycket;
  • De som absolut inte kan tolerera lukten av kaffe på håret.

  På grund av den uttalade uppfriskande åtgärden utförs skönhets kaffeprocedurer bäst på morgonen, vilket inte alltid är bekvämt.

  Vid användning av en kaffemask för färgning kan ett positivt resultat inte garanteras. Att förutse den slutliga nyansen är ganska problematisk. Dessutom kommer det här sättet att måla över grått hår inte fungera.

  Blondiner ska inte använda en kaffemask för hår

  Recept kaffe masker för hår

  Det rekommenderas att använda testade recept, som var och en löser sin egen specifika uppgift.

  Mask av konjak och kaffe

  Kaffe- och konjakmasken för hår hjälper till att ge en otrolig glans och stärka rötterna. Kompositionen omfattar:

  • Juice 1 lök;
  • 50 g kaffe grunder;
  • 30 gram upplöst honung;
  • 40 g god cognac;
  • 50 g varm burkolja.

  Masken appliceras över hela längden av håret och vikar huvudet med en handduk. Tvätta av efter 20-30 minuter. För att eliminera den obehagliga lökluften kan håret sköljas med varmt vatten med äppelcidervinäger eller citronsaft.

  Dimexid Mask

  Användningen av Dimexidum i kosmetologi är motiverad ur synvinkel av dess unika penetrerande förmågor. Läkemedlet i sig har ingen effekt, men transporterar näringsämnena i de djupare skikten av huden lätt nog.

  Hårmask med dimexid och kaffe består av:

  • Kockolja 40 g;
  • Dimexid 1 tsk;
  • Vitamin A och E för 1 tsk;
  • Kaffegrunder 3-4 msk.

  Kockolja kan framgångsrikt ersättas med olivolja eller vetexsolja.

  Mask med honung

  För en mask med honung och mjölk, är det nödvändigt att förbereda kaffebryggare och lämna tjocknaden för skrubba. Blandningen innehåller 75 ml kaffevätska, 50 g honung, 30 ml hemgjord mjölk och 25 g förupplöst gelatin. För mycket torrt hår är mjölk bättre att ersätta den feta krämen. Tvätta av masken med schampo om 20-30 minuter.

  Mask med kefir

  Mjölkprodukter gör ett bra jobb med sådana problem som tråkigt livlöst utseende av fettigt hår. Mask för hår med kefir och kaffe är förberedd i förväg. Först måste du blanda 80 g kefir eller yoghurt, 40 g honung och 10 g risstärkelse och lämna blandningen i 1 timme på en varm plats. Efter 60 minuter lägger du till 0,5 koppar nybryggt kaffe i kompositionen och applicerar en mask längs hela längden av trådarna. Wrap under plastfolie, blöt i 1 timme och skölj med varmt vatten och schampo.

  Hårmask med kefir och kanel

  Kanel i kefir-kanel-masken har ytterligare färgningseffekt och ökar blodflödet till håret. Denna mask måste gnidas med intensiva massrörelser för att uppnå det bästa resultatet.

  Tonikblandningens sammansättning innefattar:

  • Kanel 0,5 tsk;
  • 0,5 koppar nybryggt kaffe;
  • 2 msk. skedar av honung;
  • Valfri olja 1 msk. en sked.

  Denna mask måste nödvändigtvis vikas under en varm handduk. Skölj efter 1-1,5 timmar med varmt vatten och schampo.

  Hårmask med henna

  Henna och Basma är naturliga färgämnen med mild stimulerande effekt. Naturliga färgkomponenter kommer att ge ytterligare hållbarhet av färgpigment för kaffe. Kaffemask med henna innehåller:

  • Honung och olivolja - 1 tsk.
  • Kaffebryggare 1 msk. sked;
  • Färglös henna och basma - 1 tsk.

  Det är möjligt att tvätta strukturen om 25-30 minuter med enkelt vatten. Om alltför mycket fett från olivolja ger dig lite obehag, rekommenderas att du använder schampo.

  Ägg och kaffemask

  Äggmask för hår med konjak, kaffe och ägg accelererar hårväxten, ger dem extra glans och volym. Ingredienser av denna blandning är:

  • Äggula - 2 stycken (du behöver vispa lite);
  • Cognac - 1 msk. sked (för fet hår, hastigheten kan ökas);
  • Castorolja eller någon fet olja - 2 msk. skedar;
  • Kaffegrund - 2 msk. sked.

  Masken fungerar bra längs hela axelns längd och är lämplig för alla typer av fettinnehåll.

  Klassisk mask med kaffe

  Masochka med kaffe för hår, vars recept kommer att bli snabbt och enkelt, håller bara kaffemus och några droppar aromatisk olja. Bäst av allt är de essentiella oljorna av rosmarin, apelsin, ylang-ylang och bergamot kombinerad med kaffens ihållande doft. För glans hårmask är bättre att lösa upp brandy till önskad tjocklek. Håll blandningen på huvudet i 10-15 minuter. Tvätta av med schampo, skölj med citronvatten.

  recensioner

  Natalia, 25 år gammal (biträdande sekreterare):

  Med tanke på den lilla tidsåtgången hänger jag inte ofta med hemlagade kosmetiska förfaranden. Men masken för hår med konjak och aromatiska oljor blev en riktig upptäckt. Jag dricker mycket kaffe om dagen, så jag känner inte brist på denna komponent. Ett snabbt recept på en klassisk mask hjälper till på sällsynta helger och ger dig möjlighet att koppla av. Som ett resultat - en fantastisk briljans och delikat, raffinerad arom av ylang-ylang på håret.

  Irina, 32 år (hemmafru, 3-barns mor):

  Konstant krångel med barn påverkade håret - håret började falla ut, dimma, förlorade glans och volym. Jag har ingen tid och pengar för att gå till den dyra salongen. Räddar hemlagad mask med kefir och kaffe. Jag använder ofta surmjölk, resultatet är detsamma. Efter 3 månaders regelbunden användning glömde jag bortflödet av hår i badrummet. En trevlig bonus är hennes manets beundrande ögon. Bland bristerna - det är nödvändigt att tvätta masken 2-3 gånger, inte mindre.  Nästa Artikel
  Färgsköljning från hår: Frikoppling hemligheter sparsam professionell och naturlig hjälpmedel