Kokosnötmaske: 12 recept


Skönhet kräver inte alltid offer. Tack vare kokosnötmasken kan du få ett vackert utseende, vilket sparar lås från olika problem. Behandlingsproceduren är fascinerande, trevlig och doftande. Att förbereda dessa masker hemma är lätt.

Men till skillnad från köpta kommer de att vara naturliga och berikade med ett komplett utbud av användbara element. Komponenter av kompositioner väljes beroende på hårtypen. Emellertid klarar kokosnoten rollen som huvudingrediens i vilken mask som helst.

Vad är användbar kokosnöt

Södra frukten har en unik komposition som innehåller protein i hårstrukturen. Bristen på detta ämne leder till torra krökningar, deras förlust, långsam tillväxt och brittleness.

Kokosnöt har många andra fördelar. han:

 • regenererar celler skadade av yttre faktorer
 • skyddar lockar och hårbotten, höljer en osynlig film;
 • stabiliserar transporten och assimileringen av proteiner som förstärker strukturen hos strängarna;
 • eliminerar mjäll och smör
 • närmar huden och håret med syre, stimulerar tillväxten av den senare;
 • desinficerar olika sår;
 • stärker immunsystemet hos hela organismen.

Kokosolja, som innehåller den högsta koncentrationen av vitaminer och mineraler, kan du köpa i färdig form eller göra det själv. Det skiljer sig enkelt och med lite fettinnehåll, därför tvättas det lätt bort. För många skönheter är detta en viktig fördel.

Den extraheras från kokosmassa med kallpressning. Kokosolja kan raffineras eller oraffineras. För masker är det önskvärt att välja raffinerade.

Hur man ansöker

Kokosolja måste läggas till hårmaskor. Bäst anses vara naturligt och friskt, producerat hemma.

För att skapa den måste du mala kokosmassan i en mixer eller gnugga den på en liten rivare. Häll i varmt vatten tillräckligt för att helt täcka den resulterande massan. Använd inte kokande vatten, det dödar fruktens näringsämnen. Kyl lite och lägg massan i kylskåpet.

Efter en dag på tankens yta bör det bildas en frusen olja. Det måste monteras med en speciell sked med hål (för att inte spola vatten), smälta och dränera i en bekväm ren behållare. Innan du skapar en mask måste en viss mängd olja smältas igen.

Gör lite olja, eftersom dess hållbarhet är högst 13 dagar. Med sex medel kokosnötter visar det sig 200 gram av denna väsen.

Applicera masker, balsams och sköljningar baserade på kokosnötsolja endast på förorenade krullar. Kokosolja hårmask kan användas inte mer än två gånger inom 8 dagar.

recept

Efter att ha valt från ett stort antal olika recept bara bevisat och effektivt presenterar vi dem för dig.

Sour cream mask

Blanda några stora skedar smält kokosolja med en sådan sked full gräddfil. Sprid jämnt och skölj efter fyrtio minuter.

Söt massa

Vrid banan i mush och tillsätt några matskedar kokosolja till den. Håll blandningen på trådarna i ungefär en timme, skölj sedan.

Fuktgivande komposition

Två små skedar kokosolja blandad med rosmarinolja (5 droppar) och mandelolja (7 droppar). Den resulterande blandningen upphettas i ett vattenbad och lägger på hela huvudet och lockar sig själva. Varm och håll kompositionen i ca två timmar.

Regenererande mask

Till två stora skedar kokosolja, lägg till en efterrättsked honung och fem droppar lavendel extrakt. Glöm inte att värma blandningen i ett vattenbad. Håll på håret i 30-40 minuter.

Firmande komposition

För att skapa den behöver du ett par teskedar gräddfil, honung och kokosnötolja. Blanda alla ovanstående och värma i ett vattenbad. Rubba sammansättningen av rötterna, liksom hela längden på håret, lämna det i en halvtimme.

Fläckmask

Tre matskedar av kokosnötsfärs, två liknande skedar av havssalt och fyra droppar te-trädolja kan fungera ett mirakel. Röra ingredienserna, senast tillsätta teateter. Sprid över håret och massera in i rötterna. Låt på i fyrtio minuter, försiktigt avlägsnas med vatten.

Blanda för hårväxt

I en liten mängd smält smör av en exotisk frukt lägger du lite hackad vitlök och rödpeppar, blanda försiktigt. Försök hålla kompositionen på huvudet i minst 15-20 minuter. Den brinnande effekten är helt normal - så massan fungerar.

Näringskomposition

Kombinera två stora skedar kokosnötsolja, havregryn och kefir. Gnid blandningen i strängarna och låt i 30 minuter, skölj sedan.

Blandning för fettigt hår

Lös upp en matsked senapspulver med två liknande skedar av flytande kokosnötolja. Applicera på strängar och vänta 25 minuter.

Massa för alla hårtyper

Blanda lite honung med en äggula, citronsaft (2 tsk), brandy (3 tsk) och kokosnötolja (1 tsk). Efter blandning av alla ingredienser, applicera kompositionen på krullarna och vänta ungefär en timme.

Alternativ: Lägg i en matsked av majonnäs två stora skedar kokosnötolja och en äggula. Smörj håret med denna blandning, vänta 30 minuter och skölj i slutet av tiden.

Hårförlust Blandning

Blanda det rika ägget, kokosnötoljan (2 msk.), Äppelcidervinäger (1 tsk.) Och glycerin (1 tsk.). Att gnugga en struktur i rötter, värma och lämna i en timme.

Profylaktisk mask

Denna komposition är nödvändig för förebyggande. Om du använder det regelbundet kommer curls alltid att vara olika hälsa och skönhet. Till två stora skedar smält kokosolja, lägg till tre skedar yoghurt, applicera på håret och skölj efter 45 minuter.

Kokosnötmask är ett mirakelläkemedel som de blir mer lyxiga, förlorar brittleness, torrhet och andra brister, får hälsosam glans, volym, elasticitet och styrka.

Försökte maskdata? Var noga med att dela med dig av dina erfarenheter i kommentarerna!

Kokosnötmasker - De bästa recepten

Utsmyckning av kvinnan har alltid varit vackra lockar. Det spelar ingen roll hur länge de är och hur tjocka de är. Naturen har gett sina egna unika bilder. För att avslöja krullarnas naturliga skönhet är det bäst att använda naturkosmetik, varav en är kokosnötolja.

Det kan vara en källa till styrka och återhämtning för hår som utsätts för negativa effekter av yttre faktorer, lider av olämplig vård och torr luft. Kokosolja för hår är en unik naturlig produkt som du definitivt kommer att tycka om.

Sammansättningen och användningen av kokosnötolja

Kokosolja har värdefulla egenskaper på grund av vilket dess användning bidrar till att bibehålla hälsan och skönheten hos lockar, hud och hela kroppen. Den är tillverkad av torkad kokosmassa genom att pressa. Det finns kall och varmpressningsmetod.

Särskilt användbart är kallpressad olja. I kallmetoden behålls alla unika egenskaper, men avkastningen är bara 10% av den möjliga mängden, så det kostar mer. För kosmetiska ändamål används både raffinerade och orefinerade sorter. Vid rumstemperatur blir oljan tjock och går i flytande tillstånd vid upphettning till 27 grader.

Effekten av kokosolja

Användbara komponenter som ingår i oljan ger ett positivt resultat av användningen i kosmetiska kompositioner:

1. Fuktgivande - kokosnötolja fuktar krullarna, återkommer jämnhet och lyser till uttorkat och torrt hår. Dess åtgärd är särskilt fördelaktig för färgade, tunna, splittrande lockar.

2. Näring - på grund av innehållet i mikrodelar, vitaminer och mineraler, krullar och hårbotten är mättade med nödvändiga komponenter för deras hälsa. Fettsyror i kompositionen har också en fördelaktig effekt på lockar (särskilt laurinsyra och oljesyra).

3. Restaurering - Den skadade hårstrukturen förnyas, oavsett orsaken till skadan. Efter färgning, perming, koppla av på de soliga stränderna i söder och kall vinter.

4. Skydd - Oljemaskor kan användas inte bara efter de negativa effekterna av miljön, men också för förebyggande. Till exempel, under sommarsemester på stranden kan du applicera olja på lock och hud, vilket skyddar dem från de skadliga effekterna av saltvatten, brinnande solstrålar och stark vind. Kompositionens antiseptiska egenskaper skyddar mot mjäll.

Metoder för att applicera olja för kosmetiska ändamål kan vara olika. Det appliceras på håret i sin rena form. Mängden beror på längden på locken, vanligtvis behöver du från två till fem matskedar. Du kan lägga en liten mängd kokosnötolja i schampo, krämer, balms (högst 10% av det totala). Och den tredje användningen är beredningen av olika masker och omslag.

Kokosnötolja

Kokosoljans egenart är att den mer raffinerade sorten är lämplig för vård av hårbotten och för införlivande i maskernas sammansättning. Kallpressad olja används för att smörja ändarna av håret för att förhindra deras bräcklighet. Reglerna för att applicera masker är enkla och bör inte orsaka några problem:

- Oljan som ingår i kosmetiska blandningar måste vara av hög kvalitet och fräsch (se utgångsdatumet).
- före användning ska masken upphettas i ett vattenbad vid en temperatur som inte överstiger 40 grader, det är bättre att applicera på håret i form av värme;
- Det är nödvändigt att förbereda kosmetiska formuleringar av masker omedelbart före applicering på krullar.
- Det är nödvändigt att ta en paus efter att ha tillämpat oljeprocedurer så att hårbotten och håret kan slappna av.
- under användningen av terapeutiska hårmaskar är det önskvärt att överge geler och lacker;
- masker kan appliceras på natten eller, om det finns tid, på eftermiddagen;
- Det är lämpligt att lägga på ett speciellt tyglock på huvudet efter applicering av näringskompositionen, så att det uppstår värmeeffekt, men huden och håret andas.
- du måste först tvätta maskerna med varmt vatten och schampo, skölj sedan låsen med kallt vatten så att porerna stänger.

Genom att blanda olika komponenter kan du uppnå en viss effekt - närande, fuktgivande, skyddande osv. Recepten av olika maskor för lock är baserade på detta.

Kokosnötmasker - Recept

Vid applicering av oljemaskor måste man ta hand om att inte överbelasta överdrivet krullar. För att göra detta, överväga typen av ditt hår. Om du är ägare till fettkrullar, applicera inte oljeblandningar på hårbotten och rötterna, begränsa mitten och ändarna av håret.

Det är nödvändigt att tvätta maskerna, inte skonsam shampoo, tvätta huvudet 2 gånger för att noggrant rengöra locken. För förebyggande ändamål rekommenderas att maskerar inte mer än 1 gång per vecka.

Mask med kokosolja och kefir för att återfuka håret

äggula - 1 st.
kefir - 100 ml;
kokosnötolja - 1 msk. l.

Användning:
Blanda beståndsdelarna till en homogen massa. Applicera på lock från rötterna och fördela hela längden till spetsarna. Vik upp huvudet, lämna strukturen i 1 timme. Du kan ansöka denna mask om natten. Efter tvätta håret.

Mask för att förebygga sektionen av torra krölar med kokosolja och gräddfil

gräddfil - 50 ml;
äggula - 1 st.
kokosolja - 2 msk. l.

Användning:
Vispa skinkan, blanda med andra ingredienser. Det är bekvämt att göra när blandningen redan är varm. Applicera kompositionen på krullarna, gnugga försiktigt i hårbotten i 40 minuter. Tvätta som vanligt.

Nourishing mask med shea och kokosolja

Sheasmör (shea) - 1 msk. l.
vitamin E - 4 droppar;
kokosnötolja - 1 msk. l.
Vitamin A - 4 droppar.

Användning:
De tar in apotekets olja vitaminer A och E. Komponenterna är blandade, något uppvärmda (inte högre än kroppstemperatur) och appliceras på krullarna. Lämna i två timmar eller över natten. Tvätta som vanligt.

Firming mask med kokosolja och honung för skadade lockar

honung - 1 tsk
essentiell olja (rosmarin eller lavendel) - 3 droppar;
kokosolja - 2 msk. l.

Användning:
Använd masker, du måste vara säker på att de inte är allergiska. Innan du applicerar på håret, sätt förening på din handled och vänta 10 minuter. Om huden inte blir röd är allt bra, du kan använda masken, eftersom du inte har allergier. Kompositionen bör hållas på håret hela natten eller dagen i flera timmar, skölj sedan som vanligt.

Fuktighetsgivande mask med jojobaolja och kokosnöt

kokosolja - 2 msk. l.
jojobaolja - 2 msk. l.

Användning:
Komponenterna blandas och upphettas i ett vattenbad. Applicera om minst 30 minuter, lindra huvudet och skölj sedan.

Kokosolja Hair Wrap

Hot wrapping passar alla typer av hår, du behöver bara välja rätt behandling för proceduren. Kokosolja är en favorit bland andra, vilket ger skinn och mjukhet till hår, lämplig för torra och feta krullar, förhindrar mjäll.

För att göra ett wrap hår med kokosolja hemma förbereda en medicinsk komposition. Det kan innehålla, förutom huvudkomponenten, eteriska oljor - det här är det enklaste alternativet.

Du kan lägga till örter eller bananmassa, äggula.

Oljekompositionen upphettas i ett vattenbad och värms varmt på krullarna. När det gäller örter, hålls en blandning av olja och torrt gräs (kamomill, kalendula, häststol, etc.) i ett vattenbad med minimal uppvärmning i en halvtimme. Håret är inslaget i en varm handduk, och en polyetenlock läggs på toppen.

Proceduren varar i 30 minuter, sedan krullarna tvättas med schampo och sköljdes med vatten med citronsaft eller äppelcidervinäger. Det är tillrådligt att använda mjukat eller fjädervatten för att tvätta huvudet, vilket hjälper till att bibehålla hårets hälsa och få effekten av oljemask och omslag så snabbt som möjligt.

Effektiva recept för kokosnötolja hårmaskor

För vårt land är kokosnöt en ganska exotisk frukt som sällan ses på hyllorna av butikerna. Men trots detta har det nyligen blivit modernt att använda kokosnöt i vård av din kropp, hår hemma, salonger. Drottning Cleopatra använde de underbara egenskaperna hos kokosolja för att behålla sin fantastiska skönhet och till denna dag anses hon vara en av världens vackraste härskare. Kokosolja innehåller ett unikt komplex av användbara ämnen som tränger in i krullarnas celler och återupplivar dem från insidan. Mask med kokosolja kan fungera underverk. Den antika världens hemligheter blev tillgängliga för moderna kvinnor. De recept som har kommit ner till våra tider är verifierade av kvinnor som lever i olika århundraden.

De fördelaktiga egenskaperna hos kokosolja

Kokosolja innehåller en rik uppsättning kapryl-, caprinsyra- och laurinsyror som återställer vattenbalansen i cellerna och gör håret mjukare, fyller glödlamporna med kraft, accelererar tillväxten av strängarna och bekämpar patogena bakterier. Det innehåller också värdefulla vitaminer A, E, som påskyndar processerna för regenerering, stoppar inflammatoriska processer i hårbotten, stoppar förlustprocessen, lindrar mjäll. Huvudkomponenterna är triglycerider, som utför strukturella, energifunktioner. Glöm inte de antioxidant substanser som skyddar lockar från de skadliga effekterna av ultraviolett strålning, förorenad miljö.

Alla ämnen som är komponenter av kokosnötolja, som verkar i komplexet, bildar på varje enskilt hår en speciell skyddande film som skyddar mot frost, sol, värme, mekaniska effekter och hårt vatten. Samtidigt är oljan omärkbar på håret, det gör dem inte tunga, utan tvärtom skapar effekten av otroligt volym, elasticitet, glans.

Behandling med kokosolja kan provas för ägare av olika hårtyper, liksom för brunetter, blondiner, rött hår etc.

Denna naturkosmetik kan hantera följande problem:

 • förlust av glans, tråkig färg;
 • sårbarhet och torrhet hos krullarna;
 • mjäll;
 • tips sektion;
 • håravfall.

Hur man väljer kokosolja

Du vet inte vilken olja du ska välja för masker? Kokosolja har två huvudvarianter, det kan vara oraffinerade och raffinerade. I den första formen finns mycket mer näringsämnen, det behåller sina unika egenskaper, så det är idealiskt för vård av hår. Det produceras genom kallpressning. Orefinerad olja bör dock användas med försiktighet - det bildar en film på huvudets hud och tillåter inte näringsämnen tränga igenom, tränger porerna, stör processerna för utsöndring av avfallsprodukter, det är bäst att applicera det på hår och ändar. Förresten kan du även använda den i sin rena form och lämna den över natten. I sin tur är raffinerad olja perfekt för behandling av hårbotten, men under bearbetningsprocessen lämnas ett stort antal användbara komponenter.

För första gången rekommenderas att använda raffinerade. Det är bättre att kontrollera reaktionen, för att se hur effekten kommer att vara från användningen, och bara sedan gå till en ren produkt. Detta tillvägagångssätt hjälper till att undvika obehagliga allergiska reaktioner och hudproblem. Samtidigt njuter du av fantastiska dofter i troperna.

När du köper en produkt i affären, var noga med att vara uppmärksam på utgångsdatumet. Hållbarheten är två år, men ju fräschare oljaxtraktet desto bättre är dess egenskaper. Dessa oljor säljs i specialiserade avdelningar av organisk kosmetika. Det ideala alternativet är inköp av varor som produceras direkt i kokosnötternas hemland, till exempel i Indien eller Thailand.

Rekommendationer för ansökan

Kokosolja är mycket svår i sin konsistens, men i denna form är det svårt att applicera på håret. Vid låga temperaturer blir den tjock, och färgen ändras från transparent till matt. Var inte rädd. Detta är bara ett särdrag hos denna produkt. För att återföra vätskekonsistensen till det, räcker det att värma upp det i en mikrovågsugn eller på ett vattenbad.
Vilket hår är bättre att applicera, vått eller torrt? Denna fråga är mycket intressant. Alla väljer själv sin tillämpningsmetod, och du kan också fokusera på rekommendationerna för masker med kokosnötolja som anges i recepten. Det är lättare att lägga ner olja på torra strängar, det är bekvämare att fördela det längs hela längden. Applicering på våta krullningar bidrar till att blockera vattnet inuti håret, vilket ökar fuktighetsgivande effekten och hjälper till att återställa elasticitet och skina till torkat hår snabbare.

Håll dock följande i åtanke: Oavsett olja och vad som helst som det har, är det troligt att det kommer att vara maktlös framför mycket skadade lås. Du behöver förhindra skador på krullarna, så det är viktigt att använda mjuka styling-prylar, till exempel Fast Hair Straightener. Och glöm inte att skära splittrade ändar i tid, annars kommer oljan inte att klara av restaureringen av håret. Var uppmärksam på maskinen för split ends Split Ender, det är för närvarande mycket populärt.

Recept maskerar mot förlust och för att öka tillväxten av lockar

Hårförlust behandling är en av de vanligaste användningarna för kokosolja. Detta är en av de mest effektiva kosmetiska procedurerna. Det finns ett stort antal recept baserade på kokos som lätt hanterar problemet med alopeci och som en bonus ges med tjockt, långt hår. Regelbundenhet av förfaranden är en viktig faktor på vägen till framgång. Varaktigheten av maskerna anges ungefär, de kan lämnas på natten för maximala resultat.

Med älskling

 • Äggprotein 1 st.
 • 4 matskedar flytande honung
 • Kokosolja 20-40 ml.

Blanda honungen noggrant med oljebasen och tillsätt sedan proteinet. Massan bör vara homogen, utan fibrer. Masken appliceras på torrt hår längs hela längden och till rötterna, täckt över med film och en handduk. Efter en timme kan du skölja med schampo. Till följd av användningen av detta recept förbättras tillväxten, och en slät, silkeslen effekt skapas.

Förstärkning med honung

 • Honung 5 oz.
 • Raffinerad eller orefinerad fast kokosnötolja 10 gr.
 • Ylang-ylang extrakt 5 droppar

Tillsätt honung till oljan och sätt behållaren i ett vattenbad tills produkterna är helt blandade. Efter kylning av blandningen är det nödvändigt att tillsätta ylang-ylang. Noggrant placerad massa appliceras först till rötterna, och sedan över hela kretsområdet. Efter 30 minuter kan du ta bort med varmt vatten och schampo. Det rekommenderas att applicera denna mask på något smutsigt torrt hår. Efter några hembehandlingar kommer hårsäckarna att bli starkare, ett hälsosamt och välskött utseende kommer att dyka upp.

Med banan

 • Raffinerad eller orefinerad kokosnötolja 20 ml.
 • Banan 1 st.
 • Gräddfil (eller hög fetthalt mjölk) 10 ml.

Använd en mixer, slip banan i mush och blanda den med smör och gräddfil (mjölk). Värm blandningen i ett vattenbad för att uppnå enhetlighet. Den resulterande massan måste appliceras på trådarna och rötterna för att värma. Efter en halvtimme kan masken avlägsnas. Om du bestämmer dig för att ersätta gräddfil med mjölk, då när du lägger den i blandningen, se till att den inte fungerar för vätska. Maskan appliceras bäst på vått hår med massagebevegelser. Effekten av det kommer att märkas efter några förfaranden.

Recept fuktgivande och näring av svagt hår

Det är lätt att ta hand om ditt hår hemma, om du har högkvalitativa och effektiva kosmetika, skönhetsprovade recept i århundraden. Kokosolja är inte bara en fantastisk arom, men också unika egenskaper som är väl använda vid behandling av lösa strängar. Efter applicering av kokosnötmaskerna kommer torra krullar till liv, börja utstråla hälsa, energi, glans. Spaltiga ändar kan dessutom smörjas med kallpressad produkt över natten så att de återhämtar sig snabbare. Snälla ditt hår exotiskt.

Med honung och rosmarin extrakt (revitaliserande)

 • Honung 5 ml.
 • Rosemary extrakt 2-3 droppar
 • Kallpressad kokosnötolja 20 ml.

Kombinera alla ingredienserna i en behållare och sätt i ett vattenbad. Lätt rör om och blanda. Applicera massan på de våta strängarna, sprida försiktigt över hela längden. Wrap huvudet med en handduk. Efter en halvtimme kan massan avlägsnas. Effekten av masken kommer att märkas omedelbart, krullarna blir smidiga, lydiga.

Havregryn (fuktgivande)

 • Havregryn 20 gr.
 • Mjölk 20 ml.
 • Kokosolja 20 ml.

För att förbereda blandningen är det nödvändigt att blanda alla ingredienserna tills en krämig massa erhålls. Havregryn är förjord i pulver. Masken appliceras på håret och tvättas av på en halvtimme. Det är bäst att lämna den under filmen. Om möjligt, på natten kan du smörja de mest skadade områdena med kokosolja med kallpressning. I detta fall kommer effekten av behandlingen att bli mycket starkare.

Med persilja (näringsrik)

 • 10 ml. kokosnötolja
 • 5 gr. slipade persilja löv
 • 5 ml. alkohol 40%

Mala persilja löv med en kaffekvarn eller mixer, tillsätt resten av ingredienserna till dem och blanda noggrant. Den resulterande blandningen appliceras bäst över skilsmässan med massagerörelser. Alkoholen i blandningen torkar huden, så receptet är idealiskt för fet hår. Det är nödvändigt att tillämpa strukturen varannan dag för natten, en kurs från 15 procedurer. Elixirens egenskaper kan bedömas under de första veckorna.

Om du är en beundrare av oljor i hårvård, kolla på de effektiva spraymaskorna baserade på naturliga oljor. La Beaute Hair eller Glam Hair spray mask, Hair Megaspray och Ultra Hair System är nu i stor efterfrågan. Kvinnor lämnar bra feedback på forumet.

Effekt av användningen: Har kokosnötolja torrt hår?

Om syftet med din användning av kokosnöt är liten för att förhindra håravfall och öka tillväxten, så kommer resultatet av den systematiska användningen av masker att ses om en månad. Om du försöker återställa skadade krullar, fuktar dem, lägger till glans och mjukhet, så kommer det som regel att bli ett positivt resultat märkbart efter den första applikationen. En del av det rättvisa könet klagar dock på att kokosnötoljan torkar de redan torra och spröda lockarna. Anledningen till att det finns en känsla av torrt hår är användningen av produkt av dålig kvalitet, som består av skadliga tillsatser, i ett ord måste du möta en falsk. Kokosolja av hög kvalitet är utformad för att återfuka och läka krullarna, men inte att skada. Behandla med all allvar vad du lägger på locken, och du kommer att vara övertygad om effektiviteten i behandlingen av trådarna hemma med hjälp av exotisk olja.

Kokosmask för håråterställning

För våra ställen är kokosnöt en exotisk produkt. Det skiljer sig från ett ganska brett användningsområde.

Kokosmassa är populär i matlagning och smör har blivit populär i kosmetologi.
Vi kommer att prata om hur användbar kokosnötolja är för hårbotten nu.

Påverkan av kokosnötolja på hår och hårbotten

Även i Gamla Egypten var de magiska egenskaperna hos en kosovomaske känd, i sin tid tycktes drottning Cleopatra ofta använda den. Och för ögonblicket är alla förvånad över det skönhet och välskötta utseendet på band av det fina kön från sydliga breddgrader.

Nu var alla dessa hemligheter tillgängliga för våra tjejer, en kokosnöt hårmask hemma kommer att tillåta att återställa tråkigt och livlöst hår, återvänder glans till dem.

Kokosolja är trots allt ett stort antal triglycerider och mättade fettsyror, vilket gör det möjligt för dem att snabbt tränga in i hårbotten, penetrerar djupt in i håret, fuktar och närnar det från insidan.

Först och främst hjälper kokosnötoljebaserade masker näring till håret. De är ett utmärkt näringsämne för nästan vilken typ av hår som helst, men de kommer att bli en riktig välsignelse för skadat, sprött, torrt och kvalt hår och även om tipsen har börjat splittras.

Masken från kosovyolja passar perfekt med fuktfunktionen. Kokosolja kan återställa fluffighet, naturlig glans, elasticitet och jämnhet utarmad och torr efter frekvent färgning och krullningshår. Med hjälp kan du göra håret starkare längs hela längden, skydda det från att falla ut och påskynda tillväxtprocessen.

Mask med kokosnöthår bidrar till deras skydd. Förutom alla ovanstående egenskaper används masker baserade på denna olja som ett reducerande och skyddande medel. Det kommer att vara ett utmärkt skydd mot de dåliga effekterna av saltvatten, havsvind, solen, vilket är särskilt användbart under sommarsemester vid havet.

Kokosmask är också en bra antiseptisk. Kokosolja har utmärkta antibakteriella egenskaper, tack vare vilka det klarar av sådana frekventa men obehagliga problem i huden på huvudet som seborré, klåda, mjäll och torrhet.

Hur man använder kokosolja?

Kokosolja hemma borde användas på tre olika sätt:

 • tillsätter en liten mängd kokosnötolja under schamponeringsprocessen. Olja kan läggas till balsam eller schampo. Huvuddelen är att beräkna mängden korrekt, annars kan effekten av smutsigt hår uppstå.
 • i ren form, applicera lite olja på det tvättade håret från rot till spets;
 • Kokos hårmask hemma är också ett effektivt sätt att använda olja.

Med det första alternativet tycker vi att allt är klart, för att du bara behöver blanda med bokstavligen en tesked olja med något av dina hårtvättar.

På ytan på huvudet kan kokosolja skapa ett speciellt skyddsskikt som skyddar proteinet från att tvätta sig ur kroppen, vilket vanligtvis händer vid tvättning av huvudet.

Kokosolja, hårmask kan också skydda håret efter tvätt av mekaniska skador: vid kamning, torkning och torkning.

Hur man gör en kokosnöt hårmask hemma?

Det bör påpekas att kokosnötsolja existerar oraffinerade och raffinerade. Den första är mer fördelaktig när det gäller innehållet av användbara element. Men det ska användas noga, det är bättre att inte applicera på hårbotten och applicera jämnt på håret eller på spetsarna.

Om orefinerad kokosnötolja kommer i hårbotten, kan det vara orsaken till att talgkörtlarna stängs, vilket hindrar utsöndringen av avfallsprodukter.

Samtidigt är hårmaskor med kokosnötolja helt säkra, men oljan bör bara raffineras. Nackdelen ligger bara i det faktum att när raffinerad olja vanligtvis förlorar många användbara komponenter och vitaminer.

Mask med kokosnöt för hår är gjord av lätt smält smör. Genom dess konsistens liknar det kräm och smälter även vid upphettning. Du behöver bara värma upp det belopp du planerar att ta på en gång.

Det perfekta alternativet är att värma oljan i ett vattenbad eller helt enkelt placera en behållare med olja i en annan med varmt vatten och låt det sitta lite. Om du bestämmer dig för att använda kokosolja i sin rena form, så kan du smälta den direkt i palmerna.

Kokosolja Baserade Hår Mask Recept

Receptet på en kokosnötmask kan variera beroende på vilket syfte det används för. Du kan också helt enkelt applicera kokosnötolja i håret i en ren komposition. Mängden olja beror på volymen och längden på dina lockar - vanligtvis från tre till fem matskedar av bordsolja.

Jag vill påminna dig om att det rekommenderas att förvärma oljan lite, vilket gör att du lättare kan applicera det. Ja, och i ett uppvärmt tillstånd, kommer verktyget att bli mycket effektivare. Efter uppvärmning ska oljan fördelas jämnt längs hårets längd, för detta ändamål kan du använda en kamkam.

Efter appliceringen av oljan samlar du försiktigt håret i en bulle och lägger på en speciell hatt eller plastfolie på håret. En kokosmask för håret varar för en natt eller åtminstone minst tre timmar, varefter det är nödvändigt att tvätta av sina rester med varmt vatten.

Om håret är oljigt rekommenderas oljan att appliceras endast på spetsarna för att undvika utseende av ett smutsigt huvud.

Rekommendation: Tvätta kokosoljan från håret rekommenderas att upprepa proceduren två eller tre gånger för att helt tvätta den ur håret. Kokosolja för hår, vars egenskaper är näring och fuktar huden, kan skapa effekten av fet hår med dålig sköljning.

Kokosmask för fettigt hår

Mask av kokosnötolja för oljigt hår kan tillverkas enligt följande: Ta en liten kefir och tillsätt en sked full matsked kokosolja till den. Blandningen måste blandas noggrant, upphettas med ett bad i vatten och appliceras sedan på håret.

Den applicerade kompositionen behöver ytterligare uppvärmning, så linda påsen över huvudet och täcka med en handduk. Efter ungefär en timme ska masken tvättas av med varmt vatten och diskmedel.

Kokosmask för torrt och skadat hår

Kokos hårmask kan vara inriktad på att återställa sin struktur och näring. För beredningen, ta två matskedar av kokosnötolja, lägg till en sked honungste, om så önskas kan du också lägga till två eller tre droppar essentiell rosmarin eller lavendelolja, ricinolja och vitamin E.

Blanda försiktigt kompositionen och värma den i ett vattenbad. Applicera masken på håret längs deras längd, jämnt fördela den. Trettio minuter senare, tvätta av kompositionen med varmt vatten och tvättmedel.

Mask med kokosolja för att stärka håret

Kokos hårmask kan vara olika och stramande egenskaper. För dess blandning måste du kombinera en eller två matskedar av fast kokosnötolja och en tesked honung.

På vattenbadet värms upp blandningen noggrant tills oljan är helt smält. Ta bort oljan från badet och mixa återigen med honung till massan utan klumpar och vänta tills blandningen svalnar.

Denna kokosnötmask kan ha essentiella oljor i sig, för detta tillför några droppar av din favorit doft. Den färdiga kompositionen appliceras jämnt från rot till spets. Det är nödvändigt att hålla den applicerade blandningen i trettiofemtio minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Sådana enkla masker baserade på kokosolja kommer att göra dina lockar friska och vackra, vilket ger dem fritt från glans, torrhet och brittleness, och du kan skapa dem hemma.

Kokosnötmasker - fördelarna och användningen av olja

Näringsrik och aromatisk tropisk valnöt användes i ayurvedisk medicin. Tät struktur har utmärkta skyddsegenskaper. På grund av detta användes skönheten i Asien, Afrika, näringsämnet i naturkosmetik. Kokosolja för hårvård ger dig möjlighet att ge dem styrka och elasticitet.

Kokosolja för hår

 • kaproinsyra, laurinsyra, oljesyra, linolsyra och andra syror;
 • vitaminerna B, C, H och E;
 • mineralelement;
 • proteiner.

Användbara (helande) egenskaper för hår:

 1. Behandling av seborré, mjäll;
 2. Revitalisering och förstärkning av follikeln;
 3. Restaurering av kärnstrukturen;
 4. Hår konditionering;
 5. Skydd mot mekaniska och termiska effekter;
 6. Mjuka och skina krullarna.

Kontraindikationer - individuell mottaglighet. Skada är möjligt när man gnuggar orefinerade produkter i rötterna och hårbotten, stör den täta strukturen syreutbytet.

Var kan man köpa kokosolja?

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Inkluderat kokosnötolja för hår i kompositionen av de färdiga luftkonditioneringsapparaterna, schamponerna och balsamerna. Tillgänglig kosmetisk och utan tillsatser. Du kan köpa den på apotek och i butiker av ekologiska produkter. Den genomsnittliga kostnaden per 100 ml varierar från 350 till 400 p.

Recept för hemlagad kokosnötolja

Du kan laga oljan hemma. En sådan naturlig produkt mjukar och närmar sig bättre, förhindrar nedfall och mjäll.

ingredienser:

 • 100 gr. kokosmassa;
 • 300 ml vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

För att göra kokosnötolja på egen hand måste du extrahera innehållet i muttern. Töm mjölken, ta bort massan, torka i ungefär sju minuter i ugnen. Då behöver det ändras till chips med en köksmaskin. Häll hackade råvaror med varmt vatten (70-80 ◦), och ät med en rulle tills den svalnar. Stam och överflöd i glas, lägg på en sval plats. Efter fem / sju timmar kan du redan applicera den på håret.

Det används för att berika de färdiga maskerna, balmerna, sättet att återställa tipsen. Du kan lägga till hemlagad kokosnötolja i medicinsk salva för mjäll, skalning och irritation.

Sätt att använda kokosnötolja för hår

Metoder för användning i kosmetologi är olika.

 1. Det är nödvändigt att applicera på långa krullar, avviker väsentligt från rotzonen. Annars säkerställs oljig glans och volymförlust.
 2. För att återställa spröda tips distribueras på våta strängar.
 3. För att växa en tjock, lång flätare snabbare, använd den en gång i veckan för en intensiv huvudmassage.
 4. För att fukta stygga lockar.

Hemlagad kokosnöt hårmask recept

Naturliga hemlagade masker är ett utmärkt sätt att bevara skönhetens skönhet och hälsa. Näring, hydrering, skydd mot skador säkerställs enkelt tack vare kokosolja. Och för försvagat, tråkigt hår - det bästa naturliga regenereringsmedlet.

Hårförlustmask

Resultat: stärka glödlamporna, mätta med en mängd olika syror, stimulera blodflödet i epidermis av huvudrecepten kokosmaskar.

ingredienser:

 • 1 msk. sked av kokosnötolja;
 • 1 tsk olivolja;
 • ett par droppar bergamoteter;
 • 20 gr. pepparrot.

Beredning och appliceringsmetod: Värm tropiskt och olivande till 45 ◦, tillsätt peppad pepparrot, sätt eter i massa. Applicera endast på rötterna, gnidningsrörelser, dra på en duschlock. Efter en halvtimme, tvätta med naturligt schampo. Använd en kokosoljemask för en två veckors kurs.

Hårväxtmask

Resultat: Accelererad tillväxt aktiverar kokosnötmasken. Raffinerad olja blockerar inte porer, normaliserar syreandning.

ingredienser:

 • 1 msk. kokosnöt sked;
 • 2 tsk burdock;
 • 30 gr. ingefära rot;
 • 2 äggulor.

Förberedelse och användningsförmåga: Föruppvärmning av fettoljorna i varmt vatten, tillsätt hackad rot och äggulor till kombinationen. Gnid i hårbotten, bär en hatt, uppvärmd med hårtork. Lämna en halvtimme efter en noggrann sköljning med kamilledekok. Kan användas för hårväxt, fördelning och övergång över natten.

Mask för att stärka håret

Resultat: För att stärka och återställa stammarna längs hela längden, bör du använda beprövade folkrecept.

ingredienser:

 • Art. sked av kokosnötolja;
 • 25 ml nötköttbuljong;
 • 20 gr. pressad jäst.

Förberedelse och användningsmetod: Kombinerat nätdekok kombinerat med jäst och smält aromatisk olja. Applicera kompositionen längs hela längden med en pensel, wrap film och handduk. Skölj noggrant med vatten och citronsaft efter en halvtimme.

Mask för tips

Resultat: för splittrade ändar, skadade ändar kommer naturlig kokosnötolja att bli en riktig panacea. Du kan ständigt använda för att skydda stamens struktur från temperaturer och mekaniska skador.

Ingredienser, oljor:

 • på en tsk kokosnöt och shi;
 • 1-2 droppar jasmin eterisk olja.

Förberedelse och användningsmetod: Anpassa komponenterna, använd en mixer för enhetlighet. Efter varje tvättkrull appliceras, bearbetas jämnt spetsarna. Tvätta inte bort, om trådarna är mycket tunna, skölj överflödigt fett med en pappershandduk.

Video recept: Mask från split ends hemma

Mask för torrt hår

Resultat: näring, näring med syror och vitaminer, fuktar orefinerad kokosnötolja.

ingredienser:

 • Art. kokosnöt sked;
 • tsk persika;
 • 2 msk. skedar av kamille avkokning;
 • 10 gr. kockost.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera kesost med oljor, späd massan med koncentrerad buljong. Applicera kompositionen på fuktigt hår, längs hela längden av tillväxten förutom rötterna. Procedurens varaktighet är tjugo / trettio minuter. Skölj sedan med vatten med citron / limejuice.

Mask för fettigt hår

Resultat: Minska utsöndringen av de inre körtlarna, återställ det normala pH i hårbotten, lätt hemma.

ingredienser:

 • 10 gr. kokosnötolja;
 • 15 gr. vit lera;
 • 5 gr. stärkelse;
 • 15 ml sur mjölk.

Förberedelse och användningsmetod: smält mutterkomponenten, slå med hemgoghurt, sätt in den vita leran och majsstärkelsen. Att distribuera på en del på obehandlade ringlets. Efter en halvtimme kan du tvätta av med citruschampo.

Hair Shine Mask

Resultat: för skadade, dehydrerade krullar värda att använda kokosnötolja för hår.

ingredienser:

 • 10 gr. kokosnötolja;
 • ägg;
 • 10 ml grädde;
 • 1-2 droppar patchouli eterisk olja.

Förberedelse och appliceringsmetod: förvärmningsflöde, tillsätt kokosnötolja, slagen ägg och Neroli-ester. Applicera på rena, våta strängar med en pensel. Njut av masken i ungefär en timme, skölj med örtinfusion, efter noggrann tvättning av kompositionen.

Video recept: Kokosmask för att återställa och skina hår hemma

Fläckmask

Resultat: Kokos hårprodukter har antimykotisk effekt. För behandling är det nödvändigt att genomföra en åtta dagars kurs.

ingredienser:

 • 5 gr. kokosnötolja;
 • 15 gr. salt;
 • 5 ml druvolja.

Förberedelse och användningsförfarande: finmalt salt kombinerat med medicinska oljor. Gnid i hårbotten vid avskedningen, lämna i sex / åtta minuter. Skölj sedan noggrant med vatten och ättika.

Mask med kokosolja och honung

Resultat: För att återställa styrkan och glansen av tunn, skört hår, kan du tillämpa beprövade hemlagade kompositioner.

ingredienser:

 • Art. sked av kokosnötolja;
 • 2 msk. skedar av honung;
 • Art. sked stärkelse;
 • 5 ml avokadoolja.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera oljan med honung, sätt tio minuter i varmt vatten, tillsätt stärkelse till den smälta kompositionen. Applicera en massa minuter till femton, skölj sedan med viburnum avkok.

Mask med kokosolja och ägg

Resultat: För obotligt hår bör det vara krökt med en tätt styv struktur som använder naturliga masker.

ingredienser:

 • Art. kokosnöt sked;
 • ägg;
 • 25 droppar pantotensyra.

Beredning och appliceringsmetod: slår ägget med smält smör och vitamin för glans. Applicera masken på krullarna (gå tillbaka några centimeter från rötterna), linda in tråden i folie. En timme senare tvättar locken med schampo. Du kan också smita ditt hår med kokosolja, ersätta balsam.

Mask med kokosnötolja och banan

Resultatet: En tropisk mask är idealisk för torra, färgade strängar. Sparar kompositionen på sommaren från den brännande solen och effekterna av salt havsvatten.

ingredienser:

 • 15 gr. kokosnöt;
 • banan;
 • eter cassia.

Förberedelse och användningsmetod: Krossa en banan i en murbruk, tillsätt fuktighetsgivande och aromolja. Fördela den resulterande massan jämt på strängarna. Tätt omslagsfilm och bär en stickad keps som lämnar för natten. På morgonen tvättas och torkas på ett naturligt sätt.

Mask med kokosnötolja och kefir

Resultat: närmar sig, förhindrar utarmning och sårbarhet i naturlig hårvård.

ingredienser:

 • 10 gr. kokosnöt;
 • 15 ml kefir;
 • lök.

Förberedelse och användningsmetod: Häll löken i en kombination, tillsätt varm kefir och flytande olja. Fördela vårdmassan över hela längden på locken. Efter fyrtiofem minuter skölj med keratinschampo.

Mask med kokosolja och vitaminer

Resultat: Stärka håret, förhindra att du slår ut och förstör strumporna med egna händer tack vare de magiska förfarandena.

ingredienser:

 • 10 gr. kokosnötolja;
 • 15 droppar tokoferol;
 • 15 droppar pyridoxin.

Förberedelse och användningsmetod: Kombinera vitaminer och kokosnötolja för att fördela med en pensel på fuktiga, rena krullar, vilket återhämtar sig betydligt från rötterna. Dölja strängarna under locket, vänta en halvtimme, skölj med ett svalt avkok av nässla.

Mask med kokosolja och gelatin

Resultat: täcker krullarna med ett tunt, skyddande skikt, lödningsvågar, hemmetoden med effekten av laminering.

ingredienser:

 • Art. kokosnöt sked;
 • Art. sked gelatin;
 • 15 droppar retinol.

Beredning och appliceringsmetod: Häll gelatin med lime te kontinuerligt för att lösa upp. Introducera resten av komponenterna i den heta massan tills kompositionen har svalnat och krökt. Vik filmen, värm håret. Skölj noggrant efter fyrtio minuter.

Videorecept: Skötsel för tunt hår hemma

Recensioner av kokosnöt hår

Jag tänder ofta rötterna, i slutet av dagen finns det hela strängar på kammen. Reanimated tack vare favoritolja och ingefära stoppade nedfallet snabbt, dessutom kom nya korta hår fram.

Hennes långa midjahöga sprut växte över tio år. Nu hjälper denna skatt mig att ta hand om kokosnötbalsam.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Receptar hemlagade hårmaskar med kokosolja

Kokosolja är en av de mest värdefulla kosmetiska produkterna. Eftersom det innehåller många vitaminer, antioxidanter, är det ett utmärkt verktyg för att mildra, föryngra och fuktar hårbotten och krullarna. Regelbunden användning av en hårmask med kokosolja hjälper till att återställa skadade trådar, stärka dem, ge dem en hälsosam glans och välskötta utseende. Fördelen kommer endast att medföra en naturlig produkt.

Kokosolja tvättas lätt av håret med vanligt schampo, och effekten är märkbar efter det första förfarandet. Av de positiva egenskaperna - sårläkning, antioxidant, bakteriedödande. Kokosolja är speciellt angiven för ägare av torrt, skadat hår. Med regelbunden användning av medel på rötterna och genom hela längden på resultatet blir ett levande, elastiskt, mjukt och fuktigt hår.

Kokosolja gör att håret kan "täta" fukt och protein i strukturen, vilket gör håret ser glänsande ut och silkes. Innehåller mättade fettsyror. Det innehåller också vitaminer (kolin, E, K), mineraler (Ca, Zn, Fe), fytosteroler.

För att förbättra effekten av masken kan du inkludera andra användbara komponenter. Till exempel:

 • Druvfröolja och havssalt kämpar mot mjäll.
 • Från torrhet kommer det att hjälpa sur grädde.
 • Från fetthalt gäller stärkelse, vit lera.
 • Senap, vitlök, rödpeppar kommer att kunna väcka tillväxt.
 • Från förlust använd pepparrot, olivolja.
 • Från solen för att skydda masken med innehållet i en banan.
 • Ägg, honung, gräddfil kommer att återvända till håret.
 • För mat använda ett te, mandel, kamille avkokning.
 • För att stärka applicera bördolja, avkok av burdock.

Kokosnötolja

Kokosnötmasker - Snabb håråterställning! Många har redan sett detta, även om kokosolja anses vara en ganska ny naturlig hårvårdsprodukt. Naturolja är ett perfekt sätt att stärka håret och återställa strukturen, eftersom det kompenserar för proteinförlusten, varav 87-90% består av håraxeln.

Kokosolja är rik på fetter, keratin (hårbyggnadsmaterial), vitaminer och mineraler, orsakar inte allergiska reaktioner och uppfattas idealiskt av kroppen. Den har en utmärkt fuktgivande effekt, eliminerar mjäll och skyddar mot de skadliga effekterna av ultravioletta strålar.
Numera erbjuder salonger effektiva återställande förfaranden för skadat, torrt, färgat och delat hår baserat på kokosolja. Vi rekommenderar dig själv hemma att skämma bort ditt hår med kokosolja. Oljan sprids jämnt längs håraxeln, förhindrar förlust av protein, vilket medför att håret slätas och splittras mindre. Kokosolja maskerar helt fuktigt hår, förstärker hårbotten och förbättrar utseendet. Kom ihåg att det inte rekommenderas att gnida oljemaskor intensivt, eftersom det kommer att bryta ner och dra ut håret. Gnid försiktigt, men försiktigt, varar minst 15 minuter. I detta fall uppstår en huvudmassage, vilket bidrar till att förbättra blodcirkulationen.

Vi erbjuder dig några recept för hårmaskor. Det enklaste sättet att använda kokosolja som en mask:

Recept 1: Hemlagad hårmask med kokosolja.

Sprid oljan jämnt över håret, linda huvudet med en varm handduk och håll den så länge som möjligt, tvätta sedan håret som vanligt. Det är bäst att skölja håret med kamillextrakt efter masken, vilket mjukar håret och stimulerar tillväxten. Tänk på att du inte kan koka kamille, eftersom detta lämnar den mest värdefulla delen av blomman - chamazulene.
Tips: du kan sätta en sådan mask före sänggåendet och tvätta håret på morgonen.

Recept 2: Mask med ägg och kokosnötolja för hårväxt - Kokosolja + Äggprotein + Honung.

Glattar långt hår.
Blanda 2-4 matskedar kokosolja och 4 matskedar flytande honung. Blanda noggrant och tillsätt 1 äggvita. Applicera på hår hela längden, wrap film och täcka med en varm scarf. Efter 1 timme tvätta håret med vanligt schampo.

Recept 3: Mask med kokosolja för håravfall hemma - kokosnöt och olivolja.

Blanda 4-6 matskedar av kokosolja och 1-2 matskedar olivolja. Värm blandningen något i ett vattenbad och applicera jämnt över håret längs hela längden. Wrap huvudet med plastfolie och linda upp en varm handduk. Efter 1 timme tvätta håret med schampo och skölj med citronsyrat vatten.

Recept 4: Max för hår med kokosolja, ägg (äggula) och citronsaft.

Går perfekt skadat och torkat hår.
Blanda 4 msk kokosnötolja med 2 äggulor noggrant och tillsätt saften av en halv citron. Applicera blandningen i håret i hela längden i 30 minuter, tvätta sedan håret med vanligt schampo och skölj håret med varmt vatten och bordsvinäger med en hastighet på 1 spsk vinäger per 1 liter vatten.

Recept 5: Mask för hår med kokosolja och gräddfil (grädde).

Blanda 2 matskedar kokosnötolja med 1 matsked gräddfil eller grädde. Applicera blandningen på vått hår jämnt över hela längden, linda med plastfolie och en varm scarf. Tvätta håret efter 30-40 minuter. Skölj håret efter att ha tvättat brödkvass, utspätt med hälften med vatten. Detta kommer att öka volymen och skina till ditt hår.

Recept 6: Hårmask med avokas och kokosnötolja i hemmet.

2 matskedar kokosnötsolja något varm i ett vattenbad och blanda med massan av 1 mogen avokadofrukt. Applicera blandningen i håret i 1 timme före tvätt, wrap med folie och en varm handduk.

Recept 7: Hemlagad kokosnötolja hårmask - Kokosolja + Persilja + Alkohol.

Stimulerar hårväxten. Alkohol ökar masks positiva effekt och minskar sebaceous utsöndringar, så masken rekommenderas för fet hår.
Persilja lämnar slipning i en kaffekvarn. Ta 1 tesked av den resulterande puréen och blanda noggrant med 2 tsk kokosnötolja. Lägg till blandningen 1 tsk 40% alkohol. Masken gnuggar försiktigt i hårbotten och skiljer sig varannan dag. Kurs - 15 rutiner. Efter en månad kan proceduren upprepas.

Recept 8: Mask med kokosnötolja för hårväxt - kokosolja + glycerin + ägg + äppeläger.

Glycerin ger hår mjukhet.
Blanda 1 tsk glycerin, 2 matskedar kokosnötolja och 1 ägg. Blanda noggrant och tillsätt 1 tsk äppelcidervinäger. Applicera masken på håret i 1 timme, tvätta sedan håret med schampo.
Perfekt närmar sig hårmasken med kokosolja och lera. Tänk på att vit lera är bra för håravfall och sprött hår, blått rengör håret från föroreningar och oxygenater, gulkampar mjäll och röd lera lindrar hårbotten och minskar klåda med uttalat torrt hår. Blanda bara ett par skedar kokosnötolja med lera i lika stora proportioner och applicera blandningen på håret i 1 timme.

Var försiktig när du applicerar masker och krämer. Alla läkemedel kan ha individuell intolerans, kontrollera den först på handens hud! Du kanske också är intresserad av detta:

 • Burock Hair Oil Recensioner: 6
 • Castorolja för tillväxt och håravfall отзывы: 17
 • Fuktgivande hårmask från oljor отзывы: 9
 • Olivolja för hår Recensioner: 20

Kokosnötolja recensioner: 13

 • Olga

Jag tog kokosolja från Thailand, men jag har aldrig provat en mask ännu, nu väljer jag något recept och experimenterar

Försökte en kokosmask, men utan tillsatser, vilket är synd. Effekten var bra, försök att lägga i äggula. I allmänhet är det nödvändigt att experimentera med tillsatser som kommer att gilla det mer.

Du kan använda ätlig kokosnötolja för hår (finns i stormarknader) 180 gnid en flaska 250 gr.

Kokosolja, även utan tillsats av andra komponenter, mjukar torra tips, mindre tvärsnitt. Jag gör det på natten och tvättar det på morgonen.

Prova kallpressad kokosnötolja. Applicera olja på ansiktet för natten. Tvätta det på morgonen.

Jag köpte kokosolja, jag vill prova eller behöva köpa en peruk.

Kokosolja närmar sig väl. Jag blandar det med sheasmör, fortfarande linolja och havtorn, jag lägger dessa på längden själv, jag blandar också burk med ricinolja och senap med socker. Efter 2 månader kommer du inte att känna igen håret, siden och växa 2 gånger snabbare! Lycka till alla!

Och kokosmjölk är användbar.

Jag köpte den i Tae, jag använder kokosolja en gång i veckan: inga salongprocedurer kan jämföra. Skäm bort dig själv.

Jag brände nästan håret till rötterna! Allt mitt halva hår föll ut. Sedan dess har jag återställt dem, hur och hur kan jag! Olja hjälpte mig mycket! Maskrecept: kokosolja, olivolja och klyftaolja, äggula, honung, vitaminer A och E! Håll minst 1,2 timmar! Jag gör det på natten en gång i veckan! Och plus ingen silikon shampoo och balms för att se det verkliga tillståndet av mitt hår! Flickor, det här är en ledsen hitta! Lycka till alla! :-)))

kokosolja med tillsats av glycerin (1 matsked) - effekten är universell, löser eventuella problem med hår!

Jag köpte kokosolja i Indien, en utmärkt produkt för både hår, ansikte och kropp. Gick tvätten i salongen, mycket skadad hårstruktur. Oljor är idealiska för att lösa sådana problem. Kokosolja, äggula, honung, vetexsolja och vitaminer A och E. Olja uppvärmd i ett vattenbad, applicerat i ren form, ger också anmärkningsvärt näring och mjukar håret. Jag råder alla)Nästa Artikel
Silikonhår: balsamer, schampon, sprayer, masker, krämer, serum