Kanel maskerar för vackert hår


Folkmetoder blir allt populärare för hudvård, krullar. Från de vanliga produkterna kan du skapa effektiva blandningar hemma, som har en föryngrande och helande effekt. Kanel hårmaskar återställer skadad strandstruktur, gör dem starka och glänsande, de används ofta för säker förtydligande.

Fördelarna med kanelhår

Effektivitet på grund av den viktigaste ingrediensens unika sammansättning. De fördelaktiga egenskaperna hos mark kanelbark används i matlagning, traditionell medicin och kosmetologi. Hemma, skapa medel till behandlings- och lätta trådar, produkten har många positiva recensioner.

 • Tanniner penetrerar djupt i epidermis, starta processen med regenerering i skadade vävnader, aktivera ämnesomsättningen. Kanel är ofta vald för att förbereda regenererande masker, eftersom det förbättrar blodcirkulationen, stärker folliklarna och normaliserar arbetet med talgkörtlar och svettkört.
 • Eugenol är ett naturligt antiseptiskt medel. Hjälper till att bli av med dermatologiska sjukdomar i hårbotten, mjäll, klåda, accelererar processen för regenerering. Efter eliminering av infektiösa patologier reduceras sannolikheten för tidig skallighet.
 • Kanelaldehyd. Tack vare denna komponent används kanel för säker förtydligande.
 • Eteriska oljor. De behåller fukt i håret, närmar sig strängarna och huden väl och stärker folliklarna. Med regelbunden användning av hemmamaskar blir locket elastiskt och elastiskt, håret blir volym.

Sammansättningen av kanelpulver, många vitaminer, mineraler - dessa element bidrar till att påskynda tillväxten, förhindra förlust och ökad bräcklighet. Antioxidanter har antimykotiska effekter, eliminerar inflammation och patogener på huvudets hud och effektivt bekämpar olika typer av seborré.

Kanel är en brinnande produkt som kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner hos tjejer med särskilt känslig hud. I förväg är det nödvändigt att göra ett känslighetsprov. Torka ut en liten mängd pulver med vatten, applicera blandningen på handleden eller armbågen. Om det inte uppstår några negativa reaktioner efter 5-7 minuter kan du använda den för att skapa masker hemma. Den starka lukten av krossad kanelbark kan framkalla ett hopp i blodtrycket, så patienter med högt blodtryck är inte lämpliga.

Funktioner och regler för användningen av kanelmasker

Hemma, applicera kanelolja för att massera huvudets hud, för att förbättra spetsens tillstånd. Med ett doftande pulver gör återställande masker för att ljusna och stärka strängarna.

För massage behöver du lägga till 2-3 droppar kaneleter-extrakt i 15 ml olivolja, havtorn, ricinolja - i ren form är det omöjligt att använda en aromatisk produkt. Applicera blandningen på basalområdet, gnid försiktigt verktyget i huden med fingertopparna i en kvart i timmen. Tvätta håret på vanligt sätt, låt krullarna torka naturligt. För att återställa strukturen av trådarna, för att stärka folliklarna, kommer det att ta 6-8 sessioner, förfarandet bör utföras var 2-3 dagar.

Regler för användning av hårmaskor:

 • Spice kan inte användas i sin rena form, kan torka ut och bränna huden, prova utseende av klåda, brinna.
 • Läknings- och lätta masker ska endast appliceras för att torka och rengöra håret. Det är bättre att värma upp massan lite i förväg.
 • Blandningen måste först gnidas in i huden och sprida sig jämnt över hela längden på locken.
 • För att förbättra den terapeutiska effekten av huvudet att värma.
 • Håll den angivna tiden, om du inte följer denna regel blir strängarna ljusare.

För att håret snabbt ska få glans, tjocklek och volym ska verktyget användas regelbundet, minst två gånger i veckan i en månad. Om det uppstår obehag under proceduren måste massan tvättas bort.

Masker baserade på kanelpulver och honung

Honung och kanel - en bra kombination med vilken du kan göra en säker förtydligande, ge krullarna en intressant nyans, undvik alopeci. Enligt flickornas recensioner hålls resultatet länge, strängarna lyser, de är lättare att lägga, om du håller sessionerna regelbundet kommer gråa hår också att krypa in.

 • Receptmask med citron. Lös i 125 ml varmt vatten 125 ml honung, tillsätt 40 g krydda, 220 ml balsam, 15 ml citronsaft. Applicera blandningen jämnt, sätt på en polyetenlock, tvätta av på en timme.
 • Kombinationen av kanel och honung gör att du kan bli av med mjäll, seborré. Häll i 5 ml hackad nässla i 100 ml kokande vatten på en kvarts timme. I infusionen tillsätt 15 ml biodlingsprodukt, 10 ml havtornsolja, 10 g kryddor. Om strängarna är oljiga kan du ange 3 droppar essentiellt te-träxtrakt. Massage blandningen gnugga in i huden, sprid över alla locken. Varaktighet - 40-50 minuter.
 • Hårmasker mot skallighet. Blanda 15 g honung, kokosnötolja och pulver, värm upp på ångbadet till en jämn konsistens. Tillsätt 3 droppar essentiellt extrakt av kanel, 1 ampull av flytande vitamin E. I en varm form, applicera på lockar, värm huvudet, tvätta av efter 35 minuter. Fler recept baserade på kokosolja i den här artikeln.
 • Mot ökat fettinnehåll. I en glasskål, slå 2 vaktelägger, tillsätt 5 g kryddor, 15 ml varm honung, 7 droppar jojobaolja eller teträ. Håll i en halvtimma, tvätta på vanligt sätt.

Granska bästa recepten

Kanel är ett bra verktyg för att påskynda hårväxten, närma strängarna och stärka rötterna. Med regelbunden användning hemma kan du snabbt läka även mycket skadat hår.

 1. Hemmagjord mask för snabb återhämtning och tillväxt. Blanda 35 ml fet gräddfil med 15 g pulver, värm lite i ett vattenbad till en temperatur på 36-37 grader, tillsätt ett slagen ägg. Sprid över hela längden, wrap huvudet, ta bort efter 45-50 minuter med vanligt sätt.
 2. Receptet på återställningsmasken. Döda 1 mogen banan i en mixer, tillsätt 45 ml kokosnötolja, 5 g kanelpulver till puré. Gnid blandningen i rotområdet, smör krullarna, lämna i 35 minuter. Tvätta håret på vanligt sätt, låt det torka naturligt.
 3. Om strängarna är stygga, förvirrade, de är svåra att lägga, då kommer en enkel åtgärd att hjälpa. Blanda 10 g smaksatt krydda, gelatin, kokosnötolja och vanlig balsam, tillsätt 20 ml vatten, 2 vakteläggor. Blandningen ska appliceras på locken, avgår 2 cm från rötterna, håll i 40-45 minuter. Denna mask ger hår glans, skyddar dem mot negativa effekter av yttre faktorer.

Det finns många positiva recensioner om masker - tjejer som förberedelsens enkelhet, tillgång till ingredienser, snabbt och märkbart resultat. Därför delar kvinnor på hemmet hemligheter om recept och användarvänlighet hemma.

"Efter den misslyckade användningen av egyptisk henna förvärvade mina strängar en oförståelig lila nyans och började leta efter ett effektivt men säkert sätt att lätta håret. Jag läste mycket recensioner, förberedde en mask med tillsats av honung, balm. Jag höll massan i mer än en timme, i början infertiliteten starkt, men då uppstod trevlig värme, tvättades av med bara varmt vatten utan schampo. Resultatet är att krullarna har blivit 1, 5 toner lättare, mycket mjuka, släta, håret har fått en otrolig mängd. "

"I naturen har mina ljussträngar en inte mycket ljus nyans, så jag använder regelbundet lättnadsmaskar hemma. Den mest favorit är baserad på kanelpulver och honung. Det låter dig ge en vacker och ljus färg, hjälpte mig att bli av med mjäll. Och på våren använder jag denna massa för att stärka och återställa. "

Nina, Nizhny Novgorod.

"Jag är skeptisk till olika folkmedicin, jag valde alltid professionella produkter för hårvård. Men på något sätt för företaget med en vän bestämde sig för att sätta en mask av kanel, honung och kefir, tyckte jag om resultatet efter den första sessionen. Före proceduren var mina krullar i en bedrövlig situation efter en perm, växte dåligt. Men efter en månad blev allting mycket bättre - processen att falla ut helt stoppade, rötterna förstärktes markant, tillväxten accelererades. "

"Jag älskar krydda mycket, jag lägger det hela tiden till drycker och desserter. Och nyligen lärde jag mig att pulvret kan användas i hemmet kosmetologi. En vän rekommenderade ett recept på gelatin, jag blev förvånad över resultatet. Mitt styggt hår blev jämn, lysande, inte längre förvirrad, kammade det - ett nöje. Doftande krydda gav en ljus rödaktig nyans, men jag gillar den. "

Ofta hemma kanel används för hårväxt, förstärkning av rötterna, lättnad, eliminering av dermatologiska problem, förhindrande av tidig baldhet. Enkla masker gör att du snabbt kan uppnå bra resultat - strängarna ser mycket bättre ut, torrhet och mjäll försvinna, krullar blir en vacker nyans.

Hårmaskor baserade på honung och kanel: lätta och läka hår

För kvinnor är lockar avgörande. Säkert hittar du i butiken hundratals produkter som hjälper till att ta hand om håret. Det enda problemet är ett: antingen mycket dyrt eller utan uppenbar effekt.

Om du är trött på att spendera mycket pengar på behandling eller vill hitta alternativ på vanligt sätt, prova hemlagade hårmaskar med honung och kanel, stärka och ge dem sol och skina.

Naturlig källa till vackra krullar

Kanel är den inre barken på kanelträdet. Denna kraftfulla medicinska krydda användes för mer än 5000 år sedan för att förbereda läkemedel i traditionell kinesisk och ayurvedisk medicin i Indien.

Honung är en naturlig fuktkräm, idealisk för hårvård. Mer än 16.000 år sedan användes den för personlig hygien. Assyrierna, egyptierna och kineserna uppskattade honom väldigt mycket. Det är känt att Cleopatra älskade att lägga till honung till sina badar medan du badar.

Vad ska välja honung (kanel)?

Den vanligaste kanel är Ceylon (verum) och kinesisk (Cassia). Det är att föredra att använda Ceylon.

Oavsett vilken sorts honung du använder. I alla finns en egenskap av väteperoxid och det finns näringsämnen. Det viktigaste är dess friskhet.

Sammansättning och egenskaper

Kanelverkan beror på två huvudelement som är antioxidanter och har en mycket stark antiinflammatorisk effekt. Den består av vitaminer och mikrodelar, liksom en hög koncentration av tannin, som gör att du kan läka vävnad och bekämpa parasiter.

Honung innehåller kraftfulla ingredienser som i tandem inte bara bidrar till näring utan även fuktgivande hår:

 • Aminosyror, lipider och proteiner som bidrar till bildandet av kollagen och elastin.
 • Fruktsyror, mineraler och vitaminer som återställer strukturen, skyddar hårbotten och upprätthåller friskt hår.

Hårfördelar

 • Förbättrar blodcirkulationen.
 • Håller friska hårsäckar (skyddar mot svampar och mjäll),
 • Rensar huvudets bas,
 • Ljusstrålarna
 • Främjar regenerering av skadat och torrt hår.
 • Stimulerar tillväxten.
 • Återställer hårstruktur.
 • Stärkar rötter och förhindrar förlust.
 • Skyddar hårbotten.
 • Agerar som luftkonditionering
 • Är en naturlig blekmedel: lyser färgen,
 • Tätningar splittrar ändar och stimulerar hårdelens tillväxt.

Honung måste hållas på en mörk plats, på grund av ljusskador på dess enzymer. Men inte i kylskåpet! Värm aldrig en härdad produkt i mikrovågsugnen, bara i varmt vatten!

För första gången använder du en mask, testa den på dig själv för att undvika allergier. Sätt en liten blandning i armbågens böjningsområde i 5 minuter. Skölj väl. Om det finns en brinnande / rodnad, bifoga ett blad av aloe (calendula) på den drabbade platsen.

Tänk på ljuseffekten. Om färgning inte önskas, blötlägg blandningen under en kort tid.

Honung och kanel: ett urval av hårmaskor för alla tillfällen

Varje kvinna som står inför färgning förstår hur svårt detta test är för hennes hår: när de blir tunna och splittrade. Inte överraskande söker någon av oss ett alternativ till kemisk förtydligande och deras snabbaste återhämtning.

Hårlättnad

Masken av honung och kanel kan ge inte bara en ny skugga, utan också lösa ett antal problem i samband med håravfall, tvärsnitt, brittleness, torrhet och blekande hår.

Hur länge kan du hålla en mask?

Du har råd att stanna med masken på håret hela natten - det är säkert. Det är dock lämpligt att börja från 15 till 30 minuter och titta på hårbotten. Efter några dagar kan du upprepa proceduren.

Efter hur många sessioner kommer effekten?

Beror på ditt hår. För att se uppenbara förändringar är det nödvändigt att göra en mask 5-7 gånger. Var tålamod.

Om jag är blond / brun / brunett, vilken nyans får jag?

Även trots färgen är det nyanser i hårstrukturen. Förutse svårt. I vilket fall som helst kommer det inte att vara snällt, snarare naturligt.

Vid färgning kommer resultatet inte att märkas. Men belysningen kan bli till yellowness! Varning!

Är detta det slutliga resultatet?

Ja. Färgen är slutgiltig. Om du vill byta måste du antingen måla eller öka längden.

För att förbereda masken behöver:

 • Skål och sked (helst trä eller plast).
 • Duschlock.
 • Handduk.
 • Brush.
 • 2 msk. skedar av honung (om möjligt flytande).
 • 1 msk. sked av kanel.
 • Kamilleavkokning (för alla typer) eller olivolja (direkt för torrt hårtyp).
 • 1 citron

Ingredienser är baserade på en kort hårklippning (multiplicera med 2 för medium och 3 för långt hår).

I slutet, lägg till olivolja eller kamille avkok - 2 msk. skedar (oavsett längd).

Ljusmaskan har följande effekt:

 • Honung fuktar och närmar sig med vitaminer.
 • Olja verkar mot torrhet och bräcklighet.
 • Kanel främjar tillväxt, förhindrar förlust, ger hårstrålning och fyller spännande doft.

Resultatet är mjukt och glänsande hår med en lätt kanelsmak.

Steg för framställning av blandningen:

 • Blanda rätt mängd honung (om nödvändigt, värma upp) och kanel tills det är smidigt.
 • Lägg sedan till kamomillblomvatten eller olivolja (massan ska inte vara flytande).
 • Dela torrt hår i strängar och använd en pensel för att sprida masken över hela längden, utan att påverka 2 cm från rötterna (för att undvika bränning).
 • Wrap aluminiumfolie (duschlock eller plastfolie), och linda upp toppen med en handduk, vilket ökar effekten av värme.
 • Blötlägg blandningen i 20 minuter.
 • Bärtid för att få önskad reaktion - 4-10 timmar (helst på natten).
 • Ta bort masken med en stark brinnande känsla.
 • Vid slutet av proceduren, tvätta noga av masken, tvätta med en mild schampo och skölja håret, tillsätt citronsaft till vattnet.

Resultat efter applicering:

Du kommer att få ett resultat beroende på hårfärgen. Förvänta dig inte att du är svart, blir en blondin. Det här verktyget fungerar inte så. Men lättnadsfördelen med masken av honung och kanel i toner som förblir naturliga, utan aggressiv effektfärgning!

Effekten är gradvis och mild. Var inte rädd för att överdriva den och visa sig gulrotfärgad. Först och främst - det är en hårdmaskning!

Återställ hår

 • 1 tsk macadamia och kokosnötolja
 • honung och kanel - 3 och 1 msk. l. respektive,
 • 5 cap. kanel eterisk olja.

Värm honung och kombinera med kokosolja. Efter avlägsnande från värmen, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda noggrant.

Efter kylning av den heta blandningen (tolerant varmt), fördela över huvudet, täck med folie / folie och varm handduk. Håll 40 min. Som ett resultat av proceduren, fuktigt och smidigt hår, med en underbar lukt av kanel.

Mot håravfall

Mormors sätt att öka hårväxten och sluta håravfall.

 • Blanda kanel med honung - 1 och 2 msk. l. respektive i en kopp varm burdockolja.
 • Tillsätt äggulan, blanda noggrant. Applicera masken på fuktigt hår (i 15 min.).
 • Skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Masken för tätning av delade ändar innehåller:

 • 1 msk. l. honung
 • 2 msk. l. olivolja,
 • 1 tsk. kanel,
 • Äggula 1-2 ägg (beroende på tjocklek).

Rör om. Sedan gnid lätt in i huvudet, ha på sig en mössa och en handduk ovanpå, lämna i 15 minuter.

Obs! En del kan märka en liten stickning i behandlingsprocessen. Detta är normalt.

Det spelar ingen roll vad din hårfärg är: brunhårig, brunett eller blondin. Det är möjligt att lägga till lockar för att lysa med hemlagade masker. Du kan göra ett spa hemma. Tro mig, resultatet kommer inte att ge till ett salongbesök.

Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

Fördelarna med kanelhår

En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

Läkande egenskaper för hår:

 1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
 2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
 3. Fyller med spegelglans;
 4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
 5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

Sätt att använda kanel för hår

Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

Kanelolja

Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

tillsats schampo

Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

Massage med kanelolja

Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

Hårlättnad

Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

 1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
 2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
 3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
 4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
 5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
 6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
 7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
 8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
 9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
 10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
 11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
 12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
 13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

Hur man gör en mask för kanelhår med honung

Kosmetika för hårvård är inte billigt och skiljer sig inte åt i effektivitet jämfört med hemlagade motsvarigheter, som personligen skapats av naturliga råvaror. Det finns ett värdigt alternativ även till den mest annonserade medicinska och kosmetiska preparatet. Hårmask med kanel och honung är en hemlagad vårdsprodukt som har ett brett spektrum av åtgärder, förutsatt att kompositionen förutom de två huvudkomponenterna innehåller ytterligare ingredienser. Tack vare de mirakulösa maskerna kan du stärka, lätta, fukta håret och ge det volym och glans.

Användbara egenskaper hos honung och kanel

Det finns redan legender om honungens helande kraft, och det spelar ingen roll vilken sorts honung det kommer att ingå i maskreceptet - bovete, klöver, lime eller sötklöver. Huvudvillkoren är att produkten ska vara fräsch och inte kandad (även om det för äkta honung är det inte en nackdel). I receptet utför denna ingrediens följande funktioner:

 • förhindrar utseende av grå hår;
 • ljusnar håret;
 • näring och återställer hårsäckar;
 • eliminerar hudens mikroskador
 • normaliserar talgkörtlarna;
 • provokar ökad hårväxt
 • har en fördelaktig effekt på hårets hud
 • har en bakteriedödande och fuktgivande effekt.

För kosmetiska ändamål rekommenderas att använda Ceylon kanel, eftersom den är rikare i kemisk sammansättning och därför har större effektivitet. Barken på kanelträet består av vitaminer, mineraler, antioxidanter och en speciell substans - tannin, vilket främjar snabb läkning och återställande av vävnader. kanel:

 • förhindrar mjäll
 • förbättrar blodcirkulationen;
 • stimulerar håret för intensiv tillväxt
 • utrustad med rengöringsegenskaper;
 • återställer torrt och sprött hår
 • främjar vävnadsregenerering.

Indikationer och kontraindikationer för användning

Med receptens överflöd kan du lösa många hårproblem. Masker med honung och kanel är ett utmärkt botemedel mot deras ömhet, slöhet, överdriven fetthalt och förlust. Självtillverkade droger gör att du glömmer bort splittrade ändar och obehagliga dermatologiska sjukdomar (seborrhea), främjar accelererad hårväxt och gör sina rötter starkare. Med hjälp av folkmedicin kan du även lätta håret utan att tillgripa kemiska färgämnen.

Men dessa masker har kontraindikationer, vars huvuduppgift är individuell intolerans av enskilda ingredienser, eftersom honung är det starkaste allergenet. Därför är ett nyberedt verktyg meningsfullt att testa före användning. För att göra detta bör en liten mängd tillämpas på armbågens böjning. Frånvaron av rodnad och bränning efter fem minuter är ett säkert tecken på allergi motvilja. Gravida kvinnor och ammande mödrar, liksom de som lider av högt blodtryck, är det bättre att inte använda en kanelhonungsmask.

Populära och prisvärda recept

förstärkning

 1. I den uppvärmda honungen (1 msk. L.) Lägg äggula av ett ägg, 1 msk. l. kanelpulver och ett par matskedar av osötad yoghurt (du kan ersätta kefir). Blandningen appliceras på hårbotten och åldras i en halvtimme under ett uppvärmningslock. Det finns ett liknande recept, där istället för yoghurt används värmd burdockolja i samma mängd. I detta fall appliceras läkemedlet på roten.
 2. Blanda 3 msk. l. honung, samma mängd olivolja, 1 tsk. kanel och jordnötter. För att öka effekten, tillsätt några droppar tokoferollösning. Kompositionen är jämnt fördelad över rötterna och rotzonen och hålls i minst en timme.

ljusn

Honungskanamaskar kan inte bara göra krullarna hälsosammare och mer attraktiva i utseende, men ger dem också en ljusare nyans. Detta kommer inte att ske efter det första förfarandet, och de ska hållas minst fem, med ett sju dagarintervall. Det är omöjligt att förutsäga vilken typ av färg som kommer att visa sig "vid utgången", men skuggan blir naturlig. Om strängarna är strimmiga finns det en chans att efter applicering av masken med honung och kanel blir de inte mycket attraktiva yellowness.

 1. Acacia honung är huvudämnet i masken, och om det inte var möjligt att få det, måste du använda en biodlingsprodukt som är tillgänglig. Det måste tas i mängd 70 g. Dessutom behöver du 3 msk. l. kanel och samma mängd balsam eller balsam. En nyberedd mask appliceras på varje sträng separat, och efter fullständig behandling måste du vikla huvudet i cellofan och på toppen med en varm handduk. Exponeringstiden är 3-4 timmar, sedan tvättas allt med varmt vatten.
 2. För hår av medellängd kommer att kräva: 4 msk. l. någon flytande honung, 2 msk. l. kanelpulver, ett par citroner och lite olivolja. Alla ingredienser blandas, inklusive citronsaft, som måste pressas ut ur en citrus, och den andra saften sätts sedan till vattnet för sköljning. Den resulterande blandningen användes omedelbart, och för att underlätta dess applicering kan du använda en speciell pensel. Det rekommenderas inte att påverka hårbotten eftersom det kan orsaka en brännande känsla vid exponering för läkemedlet. Förblandningen åldras i 20 minuter under ett uppvärmningslock. Detta är nödvändigt för att verifiera förekomst / frånvaro av en allergisk reaktion. Om allt är i ordning, ska masken vara kvar i flera timmar. Exponeringstiden bestäms individuellt, och här beror mycket på hårets typ och struktur, liksom på den förväntade effekten.

moisturizers

 1. 30 g burdockolja, 50 g bananpuré, 2 tsk. kanelpulver och 1 msk. l. honungsmix. Den resulterande suspensionen fördelas jämnt över hela längden av håret och lämnas för att verka i 25 minuter. Under cellofan "kokong".
 2. Blanda äggulan av två ägg med 2 msk. l. honung uppvärmd i ett vattenbad, 3 msk. l. olivolja och 2 tsk. mark kanel. Applicera på hår som kom ut och tvätta av efter 20 minuter.

För att ge volymen

En halv kopp kefir, en äggula av ett ägg, en tesked kanelpulver och ett bord honung är receptet på en mask som gör att du kan stärka håret och ge den volymen. Den beredda suspensionen gnids försiktigt och fördelas jämnt över strängarna. Exponeringstiden är minst 40 minuter under cellofan. Efter sköljning av drogen måste du tvätta håret med ett mildt schampo.

Allmän applicering och appliceringsfrekvens

Hur mycket att behålla

"Hållningstiden" beror på ett antal faktorer, och läkemedlets komponentkomposition och syftet med användningen är av liten betydelse. Exponeringstiden varierar från 20 minuter till 10 timmar (under förtydligande). Men för många kvinnor är det helt enkelt orealistiskt att spendera en halv dag "under huven", så det anses att fyra timmar för obetydlig förtydligande kommer att räcka.

Brightening hår med honung och kanel före och efter

Effekt före och efter applicering

Helhetskraften hos huvud- och hjälpämnena är obestridlig, och effekten av användningen av kanelhonungsmaskar kan märkas från första gången. Speciellt med avseende på uppstramande och fuktgivande kompositioner. När det gäller ljussättningen är det inte så enkelt, eftersom resultatet beror på hårets ursprungliga färg och tjocklek. Efter cirka fem behandlingar:

 • blond blir ljusblond;
 • röd - gyllene;
 • kastanj - koppar;
 • svart - kastanj.

Om krullarna färgades med färgämnen av artificiellt eller naturligt ursprung (henna och basma) tenderar effekten av att applicera en ljusande kanelhonungsmask till noll.

Användbara rekommendationer

 1. Om obehagliga symptom uppträder som indikerar olämplig användning av en kanelhonungsmask (klåda, brinnande, rodnad, stickningar), ska blandningen omedelbart tvättas av.
 2. Alla medicinska masker appliceras jämnt och i ett tjockt lager.
 3. Om håret är tunt, skört, trögt och livlöst, är det nödvändigt att introducera varje vegetabilisk olja i mängden tesked i kompositionen av läkemedlet.
 4. Lightening honung-kanel masker kan tillämpas på obestämd tid, men med villkoret att intervallet mellan behandlingar kommer att vara minst sju dagar.
 5. I "ren form" används inte huvudingredienserna, och kompositionen innehåller nödvändigtvis en hjälpkomponent som gör att den färdiga produkten medger specifika egenskaper.
 6. Under beredningsprocessen kan blandningar inte medverka i metallredskap, därför måste skedarna för att blanda komponenterna vara trä eller plast.

recensioner

Av de många recensionerna följer att substansen av ingredienserna inte kan överdrivas, så börjar ändarna av håret och hårbotten att torka. Och om du inte håller tillräckligt, kan du inte få önskad effekt vid lätta. Fördelarna är tillgängligheten av komponenter, lätt förberedelse och glans av hår.

Hårmaskar med honung och kanel

Honung med kanel används ofta älskarinna, men inte bara för kulinariska ändamål. Dessa ingredienser kan användas som terapeutiska medel för effektiv hårvård. Dessa ingredienser har många oersättliga egenskaper som möjliggör en stimulerande, regenererande och förstärkande effekt. Masker som består av kanel och honung lägger till kvinnors frisyrer, liksom ett mer hälsosamt utseende. Dessutom är de lämpliga för lätta hår.

Vad behöver du för mer effektfull användbar mask med kanel och honung?

Innan du gör en mask av kanel och honung måste du göra förberedelserna av specialrätter, och det är bäst om det är tillverkade av keramik eller glas. När du gör en hårmask och rör om blandningen, ska du använda en träsked. Var och en av komponenterna måste vara av hög kvalitet, och samtidigt används honung vanligen för detta ändamål, antingen som fräsch eller smält till en vätska. När det gäller kanel är det bättre att använda det i pulverform.

Varje mask, skapad från kanel och honung hemma, ska appliceras på fuktigt och välvasket hår. Efter denna blandning rekommenderas att hålla på huvudet i ungefär en halvtimme, varefter det ska tvättas av håret. Om det finns en brännande känsla eller stickning under användning, är det inte dåligt, för det här är exakt effekten av kanel på huden.

Mask baserad på kanel och honung för att lätta håret

Mask för hår, honung och kanel i vilka är huvudingredienserna, kan inte bara återställa och läka hår, men också med en speciell effekt gör det möjligt att lätta dem. Det önskade resultatet uppnås naturligtvis inte i en session, eftersom det är möjligt att lätta håret med 2 toner i en användning. När det gäller effektiviteten av denna metod kommer håret att bli vackert och glänsande, förutom att bli lättare, och hårlinjen är inte störd, vilket alltid händer vid användning av färgämne.

För att skapa en sådan mask, tas en glasburk eller skål, där lite sköljning eller balsam blandas, 3 matskedar kanel och ungefär en halv kopp flödande honung. Rör om denna blandning tills viskositet och enhetlighet uppträder. Innan ljuset börjar, sköljs huvudet ordentligt med hjälp av schampo och strängarna torkas. Sedan kammas håret med en kam och den beredda blandningen appliceras på den. Det är inte rekommenderat att gnugga masken i hårbotten, samtidigt som den låter ansiktet, eftersom en allergisk reaktion på kanelpulver kan uppstå.

Därefter lindas locken i plastpåse och handduk i 30 minuter. Efter en halvtimme avlägsnas handduken från huvudet, och masken vilar på håret i ca 3 timmar, allt beror på deras tjocklek och längd. Ytterligare hår rekommenderas att skölja med varmt vatten. Med hjälp av en kam från hårhåret avlägsnades kanterna av kanel. Du kan också skölja huvudet med kamille infusion, så håret kommer att förvärva den nödvändiga glans och strålning.

Honung och kanel för hår: stärkande mask

För att förbereda en mask för att stärka håret måste du ta några skedar kanel, färsk äggula, ca 10 ml olivolja, ett par matskedar yoghurt och en sked naturlig honung. Honung före användning bör värmas på spisen så att masken bekvämt ligger på locken. Det händer att honung tjocknar snabbare på vintern, men det kommer inte att vara en anledning att vägra använda den. I en sådan situation upphettas den förtjockade honungen med ett vattenbad till en temperatur av högst 35 grader. Om temperaturen är högre kommer alla fördelaktiga egenskaper av honung att gå vilse.

Masken "kanel och honung" är känd över hela världen som en "universell blandning", eftersom den innehåller naturliga och hälsosamma ingredienser som gör det möjligt att stärka håret till mycket tips. Detta är effekten av en sådan mask. Mer än detta, med en genomtränglig penetration kan du applicera den i vård av normalt och torrt hår. Förtvivlan inte om kvinnans hår är benäget för fett. I denna situation, i stället för olivolja, lägg till masken en infusion av medicinska örter som kan torka hårbotten. Med ständigt en sådan mask kan du få ett snabbt resultat.

Regenererande mask: kanel med honung för hår

Återställa skört och torrt hår, kvinnor använder kanel och honung. Denna typ av hårmask innehåller stenad kanel, kokosolja, honung och balsam. Samtidigt blandas alla komponenter i proportion: 1: 1: 3. Om så behövs ersätts kokosolja med burk, ricinus, solros eller olivolja. Denna mask ska appliceras på smutsigt hår och hålla på huvudet i ca 30 minuter. Efter det ska håret tvättas av under varmt vatten, med schampo och sköljning med en svag lösning av ättika.

Att återställa hårets struktur kan hjälpa och maskera, som i sin sammansättning har ordentligt mättad mogen banan, en halv matsked kanel och tre matskedar kokosnötolja. Bananer ersätts ofta av kvinnor med mogna tomater, som males med en mixer.

Honung och kanel för hår: kontraindikationer för användning

Kontinuerlig användning av en honungskanamask för hår kan ge en positiv effekt först efter ett par månader. Så håret blir mjukare, fuktad och silkeslen. I detta avseende är det nödvändigt att tinker, eftersom skönhet kräver offer.

Hårmask "Kanel och honung" är naturlig och ganska säker, men det finns vissa kontraindikationer för att använda denna blandning. Varje väsentlig olja kan orsaka allergier, och därför är det viktigt att kontrollera om det finns en stark känslighet för dessa komponenter. För att göra detta är det nödvändigt att släppa olja på handen på handen och efter några timmar för att se om det finns någon rodnad eller bränning. Samma hudtestning gör det klart hur en kvinna reagerar på doften av oljan och om hon inte kan orsaka huvudvärk eller illamående. En annan varning är att kanelpulver ändrar hårets skugga, och därför är det värt att använda det som en del av masken noggrant.

Hjälp mask av kanel och honung för håravfall

Hår börjar bara falla ut i den situationen när deras rötter inte får tillräckligt med syre och blodtillförseln minskar. I det här fallet, för att stärka hårväxten och stärka huvudlökarna kommer det att hjälpa vanliga lökar. Kombinera den med kanel och honung, som kommer att mjuka håret och till och med ut texturen, blir masken till ett kraftfullt vapen. Om mycket hår faller ut under kamningen, rekommenderas det att börja förstärka dem.

Masken för håravfall bereds enligt följande: 2 kycklingägg tas, som piskas in i skummet. Vidare, på grund av vattenbadet, upphettas honung blandad med kanelpulver. Därefter måste honung och kanel bli piskad med en visp och lägga till ägg där. Med hjälp av ljusmassage rörelser, gnids blandningen i hårrötterna och fördelas längs krullarnas längd. Denna typ av kanel och honungsmasker lämnas på huvudet i 45 minuter. Då ska den tvättas med shampoo. Detta resultat fastställs genom sköljning från kamilleavkokning. Enligt många representanter för det svagare könet är en sådan mask för hår, där kanel med honung huvudkomponenten, den mest populära. Recensioner om denna medicinska blandning säger bara om det faktum att hon kan rädda varje tjej från problem med förlust, men det rekommenderas att vara försiktig, eftersom kanel tillsammans med honung kan lätta krullarna.

De angivna ingredienserna för en sådan mask ska piskas tills de är släta. Vid användning av blandningen rekommenderas också att gömma håret under en näsduk eller film. Cirka 45 minuter håller masken på huvudet. För att göra håret mer glänsande efter tvättning kan du skölja det med ättika.

Honung och kanel fuktighetsgivande mask

För torra, spröda och splittrade ändar finns det också en speciell mask. Honung, kanelhår, som finns i denna mask, kommer inte bara att tillföra hårets skönhet, men också de nödvändiga spårelementen. Blandningen, som erhålls från saft av aloe, honung och kanel, med hjälp av massage rörelser fördelas över hela längden av håret. Att tvätta en sådan mask är nödvändig när man använder kokt destillerat vatten ett par timmar efter appliceringen. För att få en starkare effekt ska du skölja huvudet med kamillektinktur.

Maskan av kanel och honung för hår, kokt hemma, släpper även det mest lockiga och stygga håret. För att göra detta, blanda alla tidigare ingredienser, tillsätt några droppar kanelolja till dem. Det är då att håret blir vackrare.

Förstå hur man gör en mask för hår från kanel och honung, du kan vända orörligt hår till en dröm. För att uppnå en varaktig effekt bör hårvård vara regelbunden, och därför bör du flera gånger i veckan göra masker av denna typ, vilket ger en kam med naturliga borst och skyddar ditt hår mot alltför starkt solljus och frost.

Grundläggande tips för att använda dessa hårmaskar

 • Att maska ​​av kanel och honung för håret hade önskad effekt och gav inte obehagliga känslor eller konsekvenser, du borde följa vissa tips.
 • En blandning av kanel och honung torkar hår. I detta avseende är det i masken att lägga till luftkonditionering, balsam eller vegetabilisk olja.
 • Om en kvinna känner en stark brännande känsla när hon applicerar masken på huvudet, är det värt att tvätta henne omedelbart.
 • För lång tid behövde man inte tvätta av kaneln, lösa den i andra komponenter.
 • Det är viktigt att skydda ditt ansikte när det appliceras på håret i en sådan mask, eftersom kanel brinner.
 • Om en kvinna har mörkt hår eller inte vill tända det, är det värt att minska tidsintervallet för masken.
 • Efter att ha smurt handleden med den beredda blandningen kan du kontrollera om det finns några allergiska reaktioner på maskkomponenterna.
 • Om masken innehåller honung, oljor och andra som är svåra att avlägsna komponenter, ska man använda hårvård med shampoo.
 • Vid blandning av maskingredienserna är det värt att använda glas, keramik, plast eller emaljerad behållare och en träsked.
 • I processen att applicera en mask på huvudet för syftet med behandlingen är det absolut nödvändigt att övervaka tiden - med mycket lång exponering blir håret lättare.

Vad blir håret efter att ha applicerat honungskanamaskan?

Masken gör håret mer lättsamt och mjukt. Detta kan ske med hjälp av honung, som i sig är en underbar naturlig balsam, mättande krullarna med rätt mängd fukt, rätning och jämna ut dem.

Håret börjar växa snabbare och bättre med en mask. Honung och kanel - en mask för hår, som anses vara en oerhört näringsrik blandning. Den innehåller många viktiga mineraler, spårämnen, kolhydrater och syror, liksom användbara vitaminer. På grund av detta återupptas hårväxten;

Efter applicering av masken blir håret tjockt och starkt. Hårmask, kanel och honung där huvudkomponenterna gör håret starkt. Kanel anses vara ganska kraftfull irriterande, accelererande blodflöde, och tvingar också celler att dela snabbare.

Med hjälp av en mask kan du bli av med mjäll. Det finns phytoncider i honung - ämnen som inte kan tolerera utvecklingen av olika bakterier, svampar och mikrober. All skada på hår och hud kommer att dödas. På grund av phytoncids förlorar låsen mjäll och det är också möjligt att förhindra mikroraner, sprickor eller irritationer på huden.

Fördelen med honung-kanel mask är en trevlig lukt som kommer att ligga på huvudet i flera dagar. Orientaliska damer gjorde ofta en liknande mask, och tillsatte doften av honung och kanel till sina egna lockar. Honung anses vara en oumbärlig följeslagare och hjälpare av kanel. Kombinerat med varandra kan dessa två ingredienser i masken ha maximal effekt.

Hårmask med kanel och honung

Doftande kryddor används oftast för beredning av olika godsaker, men förutom att laga mat kan den användas med stor framgång för att återställa torrt, sprött, skadat och svagt hår.

De fördelaktiga egenskaperna hos kanel

 • Mättad med antioxidanter och vitaminer som ger ditt hår en hälsosam glans, aktiverar blodcirkulationen, förbättrar avsevärt huvudets hud.
 • Spicy arom kommer att skapa en fördelaktig atmosfär, förbättra humör, ger en laddning av kraft och styrka för varje dag.

Förbered en mask baserad på kanelpulver och honung kan vara väldigt lätt hemma. För att göra detta, följ reglerna för att göra blandningen och se till att rutinerna är korrekta.

Mask honung och kanel hår

Ta med kanel, 1 msk. l. och så mycket flytande gå honung smält i ett vattenbad. Vi blandar ingredienserna, applicerar på håret längs hela längden, täcker hårrödorna ordentligt, sätter ihop trådarna med polyeten och en varm handduk. Tåla 25 minuter. Masken kan klämma lite, eftersom mikrocirkulationen ökar i blod, ökar näringsämnena hos hårsäckarna, varigenom blekande glödlampor blir starkare och förnyas. Tvätta av med varmt vatten och schampo.

Hårmask med kanel och honungrecept från mormor

Honung och kanel lyser underbara strängar, ger en vacker sammetskugga. För att förbereda en sådan mask tar vi 3 msk. l. kosmetisk olja, blanda med 1 msk. l. honung och kanelpulver. Du kan lägga till några få droppar essentiell olja av citron. Applicera masken i en halvtimme, tvätta av med schampo.

Hårförlustmask med kanel, ägg och honung

Kanel i kombination med ett ägg hjälper till att bli av med håravfall, ger volym och förbättrar tätheten hos strängarna.

 1. Slå två ägg tills en skummig konsistens bildas;
 2. Värm en matsked honung med 2 matskedar kanel i ett vattenbad;
 3. Blanda alla ingredienser i corolla;
 4. Applicera på hela längden av håret, massage rörelser rubbed i trådarnas rötter;
 5. Torka masken i 45 minuter, var noga med att värma den med polyeten och en handduk;
 6. Tvätta av med shampoo;
 7. Skölj avkok av kamomill och salvia.

OBS: Innan du applicerar en mask baserad på kanel och honung, gör ett lämpligt test för manifestationen av allergiska reaktioner. Sådana masker har en ljusare effekt, så att de inte är mer värda än 30 minuter om du inte vill tända håret. Observera de föreskrivna försiktighetsåtgärderna och håll dig frisk!

Hårmask med kanel och honungsrecensioner

Victoria, 40 år gammal.

Ofta använder jag hemmagjorda masker för att återställa visat hår baserat på honung och äggula, och detta bestämde mig för att försöka lägga till en sked av kanelpulver. Effekten är fantastisk, trevlig lukt, en känsla av glädje och välbefinnande. Håret fick en kopparskugga, frisk blek och silkeslen. Jag är mycket nöjd med receptet.

Margarita, 20 år gammal.

Min mamma gör underbara naturliga masker för mig, idag vill jag prova en komposition baserad på kanel, burdockolja och kefir. Jag ska berätta om resultatet nästa gång.

Elena, 46 år gammal.

Hemmasker är en andra vind för försvagat och skadat hår. Jag gör ett brett sortiment, men det jag gillar mest är kombinationen av kanel och honung. Håret blir flätigt, elastiskt, elastiskt, vackert, friskt. Jag råder alla!

Instruktioner för beredning och användning av masker för hår med honung och kanel

Ofta, på grund av påverkan av olika faktorer, försämras håret och förlorar det friska utseendet. Detta kan vara brist på mikronäringsämnen, och frekvent färgning och daglig användning av en hårtork eller strykjärn. Denna hårmask med honung och kanel hjälper till att lösa alla problem.

Hälsat, snyggt hår är en prydnad av vilken kvinna som helst. Men inte varje kvinna kan skryta med en sådan dekoration.

Näringsrika masker - den perfekta lösningen för att återställa hälsa och styrka till hår, oavsett typ och struktur. Masker mjuknar väl, återvänder glans och glänsar till dem, fyller med de mest användbara elementen. Hårmask med honung och kanel - ett effektivt botemedel mot de tillgängliga ingredienserna som inte kräver stora utgifter.

Vad är det för?

Bland de viktigaste indikationerna för användning av honungskannamask är följande:

 • olika mikroskador på håret efter färgning, frekvent användning av strykjärn och hårtork, perm;
 • torrhet, brittleness, brist på glans;
 • mjäll, klåda;
 • förlust;
 • förekomsten av splittrade ändar.

Masken, som består av kanel och honung, är också lämplig för lättare hår.

Användbara egenskaper hos hårsmaskar från honung och kanel:

 1. Nutrition hårsäckar.
 2. Ge hårets elasticitet, glans och glans.
 3. Nutrition hårstänger.
 4. Ökat blodflöde till hårbotten
 5. Förebyggande av prolaps.

Var och en av de använda ingredienserna är intressant på sin egen väg. Så, honung i maskernas sammansättning utför följande funktioner:

 • ökar tillväxttakten
 • ger näring till hårbotten;
 • bidrar till att sebaceous körtlar normalt fungerar
 • förhindrar avsnitt och förlust
 • förhindrar skallighet
 • eliminerar mikroskador
 • ger hår jämnhet och lydnad;
 • förhindrar för tidigt utseende grå hår;
 • gör färgen ljusare.

Kanel har också många fördelaktiga egenskaper:

 1. Främjar snabb tillväxt.
 2. Skyddar hårsäckar från mjäll.
 3. Eliminerar klåda.
 4. Normaliserar blodcirkulationen.
 5. Kör uppdateringsprocesser.
 6. Fuktar mycket torrt hår.
 7. Ljusare.

I kombination ger 2 av dessa produkter en fantastisk effekt. Rena produkter används inte - sådana masker visar sig vara för viskösa och tjocka. Därför är det nödvändigt att tillsätta komponenter till dem som gör den beredda blandningen flytande.

Det kan vara en mängd olika oljor (jojobaolja, vegetabilisk olja, burdock, olivolja, kokosnötolja) och mat (äggulor, yoghurt, citronsaft). I interaktionen kommer alla användbara egenskaper hos dessa perfekt komplementära komponenter endast att förbättras.

Säkerhetsåtgärder

Använd en mask av kanel och honung bör vara försiktig, eftersom användningen av dessa produkter kan medföra allergier. Innan du börjar påbörja droppen en del av blandningen på huden och om det inte kommer några rodnader efter några minuter, kan du börja använda masken.

Om en liten stickande känsla känns när man täcker håret med en blandning, behöver man inte oroa sig - det är en märklig effekt av kanel på huden.

Tips innan du använder:

 • Alla produkter för beredning av masken måste vara naturliga. Honung bör användas flytande, icke-sugared, kanel - bättre i pulverform;
 • rätter bör vara gjorda av keramik eller glas;
 • honung och olja före matlagning masker måste upphettas i ett vattenbad;
 • Blanda ingredienserna (sked av trä) måste skumma blandningen och få homogenitet.

Vanlig användning:

 1. Tvätta håret
 2. Ett litet torrt hår som lämnar dem våta.
 3. Bra att kamma ditt hår.
 4. Applicera masken jämnt, var uppmärksam på rötter och tips.
 5. För att undvika brännskador bör det inte vara svårt att gnugga masken i hårbotten.
 6. Om det kom en blandning i ansiktet, ska du omedelbart rensa den från huden.
 7. Wrap huvudet med plastfolie eller bygg en cellofantlock. Wrap huvudet med en stor varm handduk för uppvärmning.
 8. Skölj håret efter en halvtimme eller en timme.
 9. Om masken används för en ljusare effekt, skölj håret med kamilledekok efter tvätt.
 10. Låt håret torka utan att använda en hårtork.
 11. Använd en mask inte mer än en gång var sjunde dag.
 12. Upprepa kursen inte mer än tio gånger i rad.

Grundläggande recept

 • för elasticitet och glans, mot att falla ut - lägg till en sked full av kanel, äggula och lite burdockolja till två stora skedar honung. Rör om och värm lite. Applicera masken och tvätta den efter en timme;
 • för starka rötter - till den uppvärmda honungen (en sked), tillsätt 10 mg kanel, äggula, yoghurt (ett par skedar) och 10 ml mandelolja. Tvätta inte håret i en halvtimme;
 • För briljanta, värm kokosoljan över en långsam eld (en sked), tillsätt samma mängd honung och blanda allt bra. Lägg sedan till blandningen en tesked kanel och macadarolja. Sprid blandningen med hår och skölj av efter fyrtio minuter;
 • för snabbväxande - blanda en sked full av honung, kanel och tre skedar kokosnötolja. Tvätta inte håret i trettio minuter;
 • mot fett och snabb förorening - blanda en sked av kanel och jojobaolja, tillsätt äggula och lite honung till blandningen. Applicera masken jämnt och tvätta av efter 25 minuter;
 • anti-fallout - tillsätt 5 droppar tocoferol lösning till skedar av honung, kanel och olivolja. Håll blandningen i tjugofem minuter;
 • mot splittrade ändar - blanda tjugo gram olivolja, en stor sked honung och en sked av kanel. Lägg till en eller två äggulor. Gnid i håret, men inte så svårt. Tvätta av masken efter femton minuter;
 • för snabb tillväxt och styrka - blanda 5 matskedar olivolja, 3 stora skedar honung, en efterrättsked av kanel och jordnötter. Applicera på hårrötterna och håll i ca en timme;
 • Mot dugghet och delade ändar, uppvärmd honung (en matsked), kanel (två skedar) och bananpuré (halv kopp) bör omröras väl och tillsättes 30 gram olja. Mätta ändarna med en blandning och tvätta på en timme.

Hur lättar man?

Lätt ditt hår med kanel och honung hemma är väldigt enkelt, men du kommer att uppnå önskad färg inte efter den första applikationen av den färdiga masken, men bara efter flera procedurer.

Lättnadshår med kanel och honung har en viktig fördel - håret är inte skadat och strukturen störs inte, vilket är fallet vid användning av färgämnen och genomförande av kemiska förfaranden. Tvärtom blir de starkare, dela mindre och få hälsosam glans.

Brightening funktioner

Lightening kan bara uppnås om ditt hår inte är färgat. Men det är möjligt att göra färgen mindre färgad, eftersom efter att ha använts kanel spolas färgen ut ur dem. Detta innebär att om krullarna var målade mörka, blir de lättare men inte nödvändiga. Om du är ägare av en naturlig färg kan du tända dem med två eller tre toner.

Recept och matlagning

För en ljusande kanel honungsmask behöver du:

 1. 70 gram högkvalitativ vätska, osötad honung (bäst lämpad från akacihonung).
 2. Tre stora skedar kanel (i pulver).
 3. Tre skedar av balsam.

Det första steget är att värma lite honungen över låg värme. Tänk på att honung är helt oacceptabel för att värma mycket, annars kommer det att förlora dess användbara egenskaper. Honung efter uppvärmning bör vara varm, inte varm. Blanda därefter honung och kanel, och tillsätt sedan balsmen.

Applicera en lätta mask:

 • skölj huvudet väl med regelbunden schampo. Medan de torkar, förbereda en honungskanamaskas med hjälp av den ovan beskrivna metoden.
 • lämna håret lite vått. Det får inte finnas rent vatten.
 • borsta dina strängar med en träkam;
 • Applicera en ljusmaske jämnt, helst separat på varje sträng;
 • Wrap ditt huvud i cellofan eller plastfolie (du kan använda ett speciellt duschlock). Värm sedan med en stor handduk;
 • håll masken i tre eller fyra timmar. Lossa tillräckligt med tid för detta förfarande - ju längre håret kommer att blötläggas med den beredda blandningen desto starkare blir ljuseffekten uttalad.
 • Tvätta masken under varmt rinnande vatten. För att fixa effekten kan du skölja med kamomill;
 • torka huvudet.

Även om du vid den första applikationen inte uppnår en ljusande effekt, kommer ditt hår efter en sådan mask att vara mättad med användbara ämnen, bli mer voluminös, blank och felfri. Brightening mask rekommenderas att göra en gång i veckan. Du kan utföra proceduren upprepade gånger, tills du inte är nöjd med färgen - det är helt ofarligt.

Allmänna rekommendationer

 1. För torr, utsatt för håravfall, kan du förbereda en mask med tillsats av vegetabilisk olja.
 2. Efter proceduren ska du skölja ditt hår med avkok av kamille eller citronsaft.
 3. En blandning av honung och kanel bör appliceras jämt och helst med ett tjockt lager.
 4. Om det efter att du har använt masken prickat kan du lägga olivolja på den.
 5. Du behöver inte göra pressrörelser när du applicerar en mask - detta kan orsaka stickningar. Med detta symptom är det bättre att tvätta omedelbart av masken.
 6. Låt inte honung-kanelblandningen på huden för att undvika irritation.

Video: Mask med kanel för att lätta håret.

resultat

Om du är ägare till svart hår, då ska du ha en kastanjeskugga efter användning av en ljussmask. Efter upprepad användning kan håret bli något rött.

Ägare av brunt - efter proceduren får en kopparfärg. Röd - blir gyllene. Lättblont - kommer att bli lite tona ljusare. Sådant hår passar bäst för denna procedur.

recensioner

"Masken är underbar, jag har provat det på mig själv, jag kände ett otroligt resultat. Bara bra. Huden blir elastisk, huvudet andas. Du känner dig direkt av någon form av viktlöshet... "- Olya.

"Kanel och honungsmask visade sig vara bara magi. Håret började andas och förvärvade en utsökt färg. Jag upptäckte en stor naturlig botemedel. En liten minus: från första gången är ett sådant resultat inte värt att vänta. Här, efter tre till fem ansökningar - det här är ja! Och då behöver du regelbundet göra en sådan mask: en gång i månaden eller en vecka - var och en är individuellt. Men jag rekommenderar det starkt! "- Vika.Nästa Artikel
En spännande kvinnas fråga: kan håret falla ur schampo? Vi förstår tillsammans