Hårmask med kanel hemma


Om du aldrig har gjort sådana procedurer med kanel, applicera först kompositionen på armbågens böjning. Om det inte finns allergi och obehag kan det användas för att behandla hår. Kanelhårsmaskar är mycket effektiva hemma, men omhändertagande måste tas när de används.

Fördelarna med kanelhår

Kanel är en naturlig ingrediens som hjälper till att hantera sådana problem som:

 • Mjäll.
 • Torrt hår.
 • Håravfall
 • Långsamt växande hår.
 • Split ends.

Kanelmaskor måste använda krossad, i pulver, med inte utgått och utan klumpar, annars kan du brinna hårbotten och håret själv. Här är de enklaste och mest effektiva recepten för hårmaskor med kanel.

Kanelmask för sprött hår

Maskingredienser: 15 gram kanelpulver, 50 ml senapsolja, 20 ml flytande honung. Honung blandas med kanelpulver, sedan tillsätt gradvis oljan och blanda igen. Applicera på håret från rot till spets, vi värmer huvudet med cellofan och en varm scarf, håll i 30 minuter. Denna mask hjälper perfekt till att återställa skört och svagt hår, mätta dem med användbara komponenter och stimulera tillväxten.

Olive Oil Firming Mask

Denna intensiva hårmask med kanel och olivolja hjälper till om håret har börjat falla ut. Ingredienser: 50 ml olivolja, 10 gram kanel, 30 ml honung, en nypa röd peppar. Alla komponenter blandas noggrant och appliceras på hårrötterna och hårbotten. Sätt sedan på ett duschlock, linda huvudet med en handduk och vänta 25 minuter. Nu kan du tvätta bort det.

Med kefir och kanel för svagt hår

Bland tipsen för att ta hand om tunt hår, tunna och spröda är en av de ledande platserna en enkel mask för hår med kanel och kefir. 100 mg kefir 3,2% fett värms något i en mikrovågsugn, 10 g kanelpulver tillsätts, blandas, appliceras på håret. I 30 minuter måste du ha ett uppvärmningslock, skölj håret väl med vatten och ett mildt rengöringsmedel.

Med kefir och ägg för hårvolymen

För att ge ditt hår en volym, kan du använda denna mask: 15 gram kanel, 10 gram krossade kryddnejlika, 100 ml kefir, 1 äggula. Blanda allt bra, applicera på håret, varma, håll i 1 timme och skölj med varmt vatten.

För att skina hår med honung

Effektiv mask för hår med kanel, vilket kommer att förnya strängarna och ge dem en hälsosam glans. I 50 ml flytande blomma honung lägger till 0,5 tsk kanel, 50 ml en bra hårbalsam och en matsked med tung grädde. Blanda alla ingredienser noggrant. Applicera på hår, täcka med film och handduk, lämna i 50 minuter, skölj.

Nettle mjäll mjölk

Det tar 0,1 liter nässlebuljong (2 matskedar nässle per kopp kokande vatten), 10 gram kanelpulver, 1 slagen ägg. Allt är grundligt blandat och appliceras på hårbotten och hårrötterna. Håll under en varm keps i 20-30 minuter, och tvätta sedan med varmt vatten. Vatten bör inte vara för varmt, annars koagulerade äggvita.

För snabb hårväxt

Det här är den enklaste hårmaskan med kanel, men effekten är fantastisk. I 100 ml brandy tillsätt 1 matsked honung, 0,5 tesked kanel, alla blandade och appliceras på håret. Mask i avsaknad av kontraindikationer kan utföras en gång i veckan, varaktigheten - högst 15 minuter. Dessa hårmaskor värmer hårbotten, stimulerar hårsäckarna och främjar intensiv hårväxt.

Från splittrade ändar med ricinolja

Håroljor blir ännu mer effektiva om du lägger till en ingrediens som kanel. Att förbereda en mask är väldigt enkel:

 1. blandar 50 ml ricinolja,
 2. 50 ml yoghurt eller gräddfil,
 3. 1 äggula och 10 gram kanel.

Applicera blandningen på håret, försök att inte sakna en enda sträng, vi värmer huvudet, håll i 60 minuter och tvätta av. Upprepa proceduren kan vara 2 gånger i veckan.

För lätta hårvideo

Mask från fettigt hår med kefir

Med mycket fet hår kan en hårmask med kanel hjälpa till, förberedelsen av vilken tar minst tid: 0,5 koppar kefir, 15 gram kanel och 1 msk schampo blandas och appliceras på håret i 30 minuter. Då kan du tvätta av masken och skölj håret med ett avkok av örter - kamille eller nässla.

Mask för alla typer av hår med oljor

Passar alla hårtyper. 10 gram kanelpulver ska spädas i 100 ml mjölk, 5 droppar mandel- och kokosoljor bör tillsättas och allt hår bör fuktas rikligt med den resulterande kompositionen. Dölja sedan det våta håret under duschlocket, täck toppen med en handduk och låt den stå i 40 minuter. Masken kan tvättas av med ett babybad eller babysjampo.

Ovan var recept på hårmaskar med kanel hemma, och du använder dessa? Lämna din åsikt på forumet eller läs recensioner från andra.

Hemmagjorda masker för att lätta mörkt hår med kefir, citron, honung och kanel

Det har länge visat sig att hårfärg inte är en indikator på intelligens, och en kvinnas önskan om att bli blondin indikerar inte alls hennes mentala retardation. Mest sannolikt är viljan att förändra bilden associerad med behovet av att få åtminstone viss variation i livet. En förändring av hårfärg med hemmagjorda masker för att bli lättare för detta passar perfekt. Inte en gång påminna om att män föredrar blonda skönheter. Därför beväpnad med kefir, citron, honung, kanel och andra hushållsredienser, fortsätter vi processen för att förtydliga mörka strängar. Hur man gör hemlagade masker för att lätta mörkt hår med kefir, honung, citron, kanel och andra ingredienser beskrivs i detalj i den här artikeln.

Mask med kanel för att lätta håret hemma

Det bör noteras att alla verktyg som används hemma - citron, honung, kanel, kamille - inte bara är säkra, men också mycket användbara. De lyser dock inte krullarna inte radikalt, men endast för två eller tre toner (detta beror på den ursprungliga nyansen och på hårets struktur, så att effekten för varje kvinna kan manifesteras annorlunda). Därför rekommenderar experter att använda alla dessa recept endast för kvinnor med blond eller till och med lite lättare trådar. För unga damer med mörkt hår passar andra medel.

Så, vilken effekt gör en kanelmask för att lätta håret? Det hjälper till att ge dem en vacker nyans, gör krullarna glänsande och voluminösa. Dessutom hjälper masken att tvätta rester av kemisk färg, om dina lock har redan målats. Detta recept kommer att kräva tålamod, eftersom kompositionen appliceras under en lång tid.

För att masken ska kunna ge önskad effekt är det bättre att köpa inte markerad kanel, men en helhet (det vill säga pinnar). En kaffekvarn hjälper till att klara det hemma. Stavarna innehåller mer eteriska oljor, så effekten blir mer uttalad (och lukten är bara fantastisk). Kanel används inte av sig själv, så honung, som också lyser håret, kommer att bli en underbar partner för det. Självklart måste hon bara ta en flytande konsistens.

 1. 3-4 matskedar med mark kanel måste ta samma flytande honung. Allt detta är grundligt blandat.
 2. Kompositionen appliceras på viktigt (men något torkat) hår, och du måste suga varje krull. Om masken kommer i hårbotten kommer en lätt brännande känsla att inträffa - en normal reaktion, och förresten är den baserad på hårväxtmedels verkan (eftersom det innebär en förbättring av blodtillförseln till hud och hårsäckar). Men för att lyfta fram strängarna är denna effekt fortfarande inte nödvändig.
 3. När du applicerar hela blandningen måste du täcka huvudet med en plastlock eller film och lämna masken i 4 timmar.
 4. Därefter tvättas kompositionen noggrant, så att kanelkornen inte fastnar i håret. Om några korn kvarstår, då när krullarna är torra kan de kammade med en tjock massageborste.

Honungsmask för att lätta håret

Honung är en produkt med unik läkningskraft. Det närmar våra krullar, gör dem mer voluminösa, mjuka och glänsande. Mask av honung för lätta hår gör det inte bara möjligt för dig att få en vacker nyans men också användbar för hår. Det kräver emellertid också tålamod.

Honung för hemlagade masker behöver bara naturlig, och samtidigt ganska flytande. För att förbättra konsistensen är det nödvändigt att värma upp det lite innan du använder det eller tillsätt en liten mängd uppvärmt (men inte varmt) vatten till det. Värm honung i mikrovågsugn kan inte vara, för att det kommer att beröva sina användbara egenskaper.

Från populära recept kan identifieras:

 • Klassisk mask med honung. 1 matsked flytande honung är upplöst i en liten mängd varmt vatten.
 • Honungsmask med kanel. 1 matsked flytande honung blandas med 1 matsked vanlig balsam och 2 matskedar kanelpulver.

De utförs på samma sätt:

 1. Kompositionerna appliceras längs hela längden av strängarna, så att vardera är väl genomvattnad.
 2. Därefter måste du täcka huvudet med plastfolie och du ska lägga ihop en handduk ovanpå så att honungen inte rinner. Denna mask ska hållas på håret i 10 timmar, så det är bäst att göra det på natten.
 3. På morgonen ska du tvätta håret med schampo, och för att åtgärda effekten, skölja locken med vatten och citronsaft.

Mask med citron för lättare hår

Citron är en frukt som används allmänt i kosmetologi på grund av dess unika egenskaper. Dess sura smak beror på dess sammansättning, vilket ger den sin helande egenskaper. Masker med citron för lätta hår ger en underbar effekt. Förutom frukt kan de innehålla honung eller kanel. Men de är inte lämpliga för alla. Det är bäst att använda sina ägare oljigt hår. Tillsammans torkar citronsaften hårbotten och håret. Så för dem som har torr derma rekommenderas inte citron att använda.

Det är inte nödvändigt att förbereda en klassisk mask. Kläm bara citronsaften i vattnet för att skölja trådarna efter tvätt. Andelen kommer att vara som följer - saften av en citron per halv liter vatten. Citronsyra verkar på pigmentet i håret. Det förstör det, och krullarna blir ljusare. Det gör förresten att bli av med det färgade hårets karaktärsdragande egenskaper. Du kan upprepa proceduren regelbundet - varje gång efter tvätt.

Kefir mask för att lätta håret hemma

Kefir är känt för sina mirakulösa egenskaper, som används allmänt i kosmetologi. Det innehåller också syror som tvättar ut pigmentet - men inte så mycket, att krullarna blir ljusare än bara ett par toner. Kefir masken för lätta hår är en klassiker av genren, och finns i olika versioner. Även om i någon av dem förfarandet hemma blir ganska tidskrävande.

 1. I den traditionella versionen av receptet på en halv kopp bra kefir måste du ta 1 ägg, 2 matskedar vodka (eller bättre brandy).
 2. Sedan till denna blandning kan du lägga till lite citronsaft och vanlig schampo - för att underlätta appliceringen.
 3. Denna blandning appliceras över hela hårets längd, täcker huvudet med polyeten och lämnar i flera timmar, och ännu bättre - på natten.
 4. På morgonen behöver allt detta tvättas, inte glömma att använda inte bara schampo utan även balsam.

För oljigt hår blandas kefir med senapspulver och torrt hår - med äggulor. Det finns också recept med tillsats av farmaceutisk kamille - det ger själv en ljuseffekt. Men under alla omständigheter appliceras masken länge. Men effekten av det kommer att vara ganska ihållande. Kefir innehåller mycket protein och användbara makro- och mikronäringsämnen, så det är bra för hud och hår.

Masker för att lätta mörkt hår

För mörkt hår är metoder som kamille eller honungsmaskar inte lämpliga. Många tror att du kan lysa dem hemma med väteperoxid eller glycerin. Emellertid är dessa föreningar inte det bästa sättet att påverka strängarnas tillstånd, vilket gör dem torra och spröda. Masker för att lätta mörkt hår kan göras på grundval av andra produkter. Till exempel, genom att använda vit henna.

Trots namnet är det fortfarande en syntetisk produkt. Det ska inte förväxlas med färglös henna. Detta är en konstgjord brightener, som också innehåller väteperoxid, men samtidigt växtbaserade kosttillskott som kompenserar för sina handlingar. Vit henna rekommenderas att spädas med kefir, och inte vatten, för att mildra effekten av ljuskomponenten.

Också för mörkt hår gör masker baserade på grönt te, kamomill, färglös henna och vodka. Detta recept tillåter inte heller en radikal förtydligande. Så om målet är en radikal färgförändring kan det vara bättre att välja en färg på en naturlig basis.

Många kvinnor drömmer om en vacker gyllene nyans av lockar. Och för detta är det inte nödvändigt att köpa syntetisk färg, som bara förstöra håret och hårbotten. Hemmagjorda masker för lätta hår kan inte vara mindre effektiva. Och för deras förberedelse kan du bara använda naturliga ingredienser, vilket säkert kan hittas i alla hem.

Hur tänder håret med kanel?

Vilka föreningar orsakar ordet "kanel" för dig? Färska bullar... Doftande kaffe med kryddor... Kefir dricker, vilka människor gillar att unna sig att gå ner i vikt så mycket... Någon kommer att komma ihåg en mjuk ansikte skrubba eller kroppsfolie. Och bara få få kommer att tänka på en hårmask. Förresten är det väldigt användbart, som kan göra trötta, svaga "tangles" till lyxiga kungliga lockar om 2-3 månader. Men det är inte allt! Det mest intressanta är sambandet mellan kanel och hårfärg: ett doftande kökskrydd kan bidra till att bli lättare i flera toner. Utan peroxid, ammoniak och andra skadliga komponenter.

Vad är användbar kanel för hår

Detta är bara en till synes vriden "hud" av ett kanelträd vridet i ett halm eller jord i ett pulver som ser lättare ut än någonsin. Det innehåller faktiskt kraftfulla krafter i naturen som kan hjälpa till att återställa en skakig metabolism, stärka immunsystemet, förbättra matsmältningen, gå ner i vikt... eller hitta ett tjockt hårhår av en trevlig naturlig nyans.

Kanel innehåller:

 • hartser;
 • eteriska oljor;
 • antioxidanter;
 • antiseptiska medel;
 • tanniner;
 • mineraler: järn, magnesium, zink, kalium, kalcium, natrium, koppar, fosfor, selen, mangan.

När det gäller vitaminer finns det många av dem här: A, B1, B4, B6, B9, B12, C, E, PP... Så snart det här aptitretande chokladfärgade pulvret ser så enkelt utseende, för att sätta på håret, tas alla dess fördelaktiga ämnen i bruk skapa ditt framtida sinne som blåser håret. Vissa aktiverar blodflödet till hårsäckarna, vaknar sovsäckar och accelererar tillväxten av aktiva. Andra stärker och närmar krullarna och förhindrar förlust. Ytterligare andra löser problemet med split ends. Eliminera fettighet och bekämpa mjäll. Fuktar, lindrar brittleness, mättar huden med vitaminer och mineraler... Och vad gör de! Tänk dig att en hel massa små, men fullkomligt vetande frisörer stryker över ditt hår. Imponerande?

Som ett resultat, efter en full kurs på 10-12 masker istället för trötta problemlås, får du glänsande och starka krök fyllda med livet! Och kanel skyddar håret mot smärtsamma temperaturförändringar, så dessa masker är "första hjälpen" under den kalla årstiden. Även processerna för hudregenerering accelereras av verkan av ett enkelt brunt pulver! Plus en liten bonus - den karakteristiska söta doften kittlar dina näsborrar hela tiden. Nervsystemet lugnar sig, spänningen smälter, depression sänker sig... Koppla av och kosmetisk procedur i en flaska!

Förresten, vet du att lukten av kanel anses vara en av de mest kraftfulla afrodisiakum? Bli inte förvånad om att när du applicerar en mask ökar uppmärksamheten hos det motsatta könet till din person exponentiellt.

Naturligtvis är krydda inte ett paradigm. Personligen kan du kanske inte närma sig det, orsaka en allergisk reaktion, eller helt enkelt inte som den. Men om du fortfarande inte har stött på kanel, är det definitivt värt att uppleva dess effekt minst en gång.

Kanelfärgningsmekanism

Fortfarande fann popularitet kanel masker främst för sin förmåga att lätta hår. Gradvis, långsamt, steg för steg. Varje procedur gör strängarna ljusare i genomsnitt med en halvton, och slutresultatet beror på hårets första färg. Rättvisa unga damer behöver från två till fem procedurer för att uppnå önskad nyans; brunhåriga kvinnor måste råka några månader över sina lås. Tja, för heta brunetter kan kanel helt enkelt vara värdelös. I alla fall måste du vara tålamod: hemmet kosmetologi är en lång process. Men i stället för fördjupning och gallring under aggressivt inflytande av kemiska färgämnen, kommer dina lockar att få fullvård, absorbera den delikta aromen av kanel och så småningom få en trevlig naturlig nyans.

På grund av vad är förtydligandet?

Hela saken i kanelsyra, som kan förstöra färgpigment. Till skillnad från dess artificiellt skapade kemiska "bröder" verkar det mycket försiktigt, varför krullarna bara gynnar. Och det har en speciell ackumuleringseffekt: Varje följande procedur tvättar försiktigt av håret en ny obetydlig del av färgen, vilket ger låsen en mer ljusare nyans men utan att skada strukturen. I detta fall löser kanelsyra lika mycket både det naturliga pigmentet och det konstgjorda färgämnet. Till exempel, om håret utsätts för kemiskt färgämne eller henna, kan kanel sakta och säkert lösa pigmentpartiklarna på den färgade delen av håret och vid rötterna.

Ett annat stort plus! Lättnadshår med kanel lämnar inte obehagliga röda fläckar på håret, vilket är fallet vid användning av en kemisk remover.

Hur man förbereder sig för förfarandet

För att ge fullständigt skydd mot krullarna - kommer de trots allt att bli utsatta för syra, även om det är extremt skonsamt, två eller tre dagar innan du gör en mask med kanel, sluta att tvätta håret. Antag att ett tunt lager av talg bildas på håret, vilket ger dem ytterligare skydd.

Strax innan du applicerar blandningen, kamma noga krullarna. Detta fördelar jämnt fördelningsföreningen jämnt över hela längden av strängen, det kommer inte att tillåta att det strömmar i klumpar och lämnar inte ommålade områden. Det är ännu bättre att återigen köra en kam med sällsynta tänder på håret som redan är täckt med luktblandning. Masken kommer att falla perfekt.

Recept masker med kanel och honung, kefir, citron och annat

För att göra krullarna en halvton eller tonljus och samtidigt stärka och närma dem behöver du:

 • 1-2 Art. l. favorit hårbalsam.
 • 1-2 Art. l. naturlig flytande honung.
 • 1-2 Art. l. kanelpulver.
 • 1-2 Art. l. olivolja, mandel eller annan fet vegetabilisk olja.
 • Glas, keramik eller träskål och sked för omrörning. I värsta fall är plast lämpligt, men inte metall! Kanelsyra kommer att förlora sina fördelaktiga egenskaper, och resultatet av färgning blir oförutsägbart.

Dessa volymer kan variera beroende på hårets längd. För en kort torg är en matsked av kanel tillräckligt för medelstort hår, 2-3, och redan 4-5 matskedar för en spyt till midjan. Det viktigaste är att hålla proportionerna: öka mängden av en ingrediens, gör detsamma med alla andra.

Hur man gör en mask för hår med kanel?

 1. Blanda alla ingredienser. Börja med kanel och honung, och bara när de blir till en homogen massa, tillsätt olja och sedan balsam.
 2. Låt blandningen stå i 1 timme.
 3. Applicera masken på de kammade trådarna, sprid försiktigt ut den över hela längden av håret. Gnid inte blandningen i hårbotten för att undvika en allergisk reaktion!
 4. Rulla håret i en knut, göm under en plastpåse och en frottéhandduk. "Ess" av kanellättnad gör denna procedur för natten, och täck sedan kudden med en gammal handduk och gå och lägg dig. Men om det här är din första upplevelse, kommer 3-4 timmar att vara tillräckligt. Kanel har en första effekt på ditt hår, och du kommer inte bli irriterad.
 5. Tvätta av blandningen mycket noggrant, generöst vattna håret med schampo och balsam. Det är nödvändigt att avlägsna från ordern de minsta partiklarna i masken. Omedelbart varna dig, det här är inte lätt. Var beredd på att de sista resterna av kanel måste kamma ut ur redan torrt hår.
Honung mjukar effekten av kanel och ger näring till håret

Detta doftande krydda har en uttalad uppvärmningseffekt, så under det första kvartalet av en timme efter appliceringen kan du känna en värmeökning eller till och med en brännande känsla vid hårets rötter. Oroa dig inte, allt är bra. Om den brinnande känslan verkar för stark eller inte slutar efter 20 eller 30 minuter, ska masken tvättas av! Det passar dig inte.

Recept med citronsaft:

 • 2 msk. l. flytande blomma honung.
 • 2 msk. l. kanel.
 • 1.5 Art. l. hårbalsam.
 • 3 tsk. citronsaft.
Det är viktigt att uppnå en homogen blandning.

Algoritmen är densamma: blandad, tillåtet att stå, påföras, inslagna, väntade några timmar och tvättas bort. Men kom ihåg att masken, förstärkt av citronens verkan, inte passar ägarna av tunn känslig hud och torrt hår. Snarare är det ett alternativ för dem vars hår är olika fett, tät hårstruktur och en mycket mörk färg.

Recept med kefir:

 • 5 msk. l. kefir.
 • 2 msk. l. kanel.
För större nytta, lägg till en sked full av honung eller smör till masken.

Blandningen är den mest skonsamma och lämpliga även för ägare av tunt hår. Vad utesluter inte noggrann hantering med den vid första användningen!

Med äggula:

 • 2 msk. l. honung.
 • 2 msk. l. kanel.
 • 1 äggula.
 • 2 msk. l. vegetabilisk olja.
 • Några droppar citronsaft - mindre än en tesked.
Det är inte förbjudet att använda och protein

Blandningen matar dessutom strängarna, ger dem styrka och glans.

Med honung och vatten:

Det är lämpligt att välja flytande honung för masken. Tjockna och smälta i ett vattenbad fungerar inte, eftersom värmen förstör dess fördelaktiga egenskaper. Det finns dock hantverkare som blandar kanel, honung och vatten i lika delar, blanda koka, låt svalna till rumstemperatur och använd för förtydligande. Du kan prova om du vill.

Ingen tid för en mask, gör en huvudmassage. Blanda bara en matsked med krydda med samma mängd schampo eller balsam och 10-15 minuter i olika riktningar, massage huvudet med fingertopparna och skölj sedan håret väl. Det kommer inte vara möjligt att göra dem ljusare på ett sådant sätt, men det är lätt att stödja den erhållna effekten, stärka rötterna och ge en fantastisk lukt till krullarna. Du kan också tillsätta kanelolja till schampon. Men var försiktig, det här är ganska brinnande substans, speciellt om det kommer i dina ögon. Ta inte mer än 2-3 droppar olja på en handfull diskmedel och se till att skummet inte flödar i ansiktet.

Video: Hur tänder håret med kanel hemma

Recensioner, foto före och efter

Lukten av hår bara fantastisk, blev mjuk och glänsande

anna95
http://otzyv.pro/reviews/otzyvy-korica-dlya-osvetleniya-volos-26414.html

Hemlagad märker omedelbart skillnaden

Jag lättade mitt hår med 0,5-1 ton ungefär. Bilden kan inte vara mycket märkbar, men i livet är skillnaden synlig. Dessutom blev håret slät och glänsande och luktade av kanel.

Viktoria E
http://irecommend.ru/content/osvetlenie-volos-koritsei-i-medom-u-menya-poluchilospodrobnyi-fotootchet-prigotovleniya-prim

Ljus kanel uppkom.

Håret har blivit vetefärgat igen... Dessutom kan du observera en sådan effekt som: en ökning i volymen, en mycket stark mjukhet... håret är inte elektrifierat, i allmänhet. Jag gjorde ett experiment idag, sätt på en ulltröja, och inte ett enda hår kom upp. Känsligt behaglig doft av kanel, lätt, diskret, vilket lockar ögat och kuverter dig i ungefär en vecka.

Pavlova Maria
http://irecommend.ru/content/kak-stat-blondinkoi-kak-uvelichit-obem-volos-na-2-sm-kak-sdelat-volosy-plotnymi-i-ochen-myag

Eventuella biverkningar

 • Som alla kryddor kan kanel orsaka allergier. För att inte rusa till badrummet och skölj av "flammande" blandningen från huvudet, utför först ett litet prov. Blanda en nypa kanel med honung och smör och applicera på huden vid armbågens inre böja. Om efter 20 minuter inga problem är allt i ordning, du kan göra en mask.
 • Att utreda för natten - en kontroversiell idé. Det är bättre att fördela för förfarandet helgen, som du planerar att spendera hemma. Applicera en mask, wrap hair och gå om din verksamhet 7-8 timmar. Så du kommer att kontrollera dina känslor och förbise inte utseende av klåda eller brännande, om de plötsligt övertar dig.
 • Skölj huvudet med kamilleavkokning efter tvätt. Curly brunhåriga kvinnor och brunetter, lägger hon till en hälsosam glans och blont hår och mer ljusare.

Den vanliga kursen är från 5 till 12 procedurer. Men om du gillar kanel kommer inte huden att uppleva obehagliga känslor, och resultatet av lättnad kommer att behållas hela tiden, du kan använda masker så mycket du vill. Glöm inte att lägga till blandningen antingen fettoljor, äggulor eller andra komponenter som är användbara för hår. Håret älskar en variation - samma typ av kompositioner förlorar snabbt deras effektivitet för dem.

Regelbunden användning av kanelhår gör krullarna mjuka, lydiga, lindrar statisk stress - i korthet löser många problem med hår. Och dessutom ger henne en behaglig nyans och snyggt utseende. Saker är lätta: gå till affären för ett doftande krydda och kolla effekten av doftande masken på dig själv. Plötsligt är det precis vad du saknade?

Masker för att lätta håret hemma

Varje kvinna bestämmer sig förr eller senare för att drastiskt förändra sitt utseende. Oftast gäller detta för hår - nya hårklippningar är gjorda, strängarna är målade i en annan färg, krökt eller rakt. Många tjejer lockas av förtydligandet, men de tvivlar på sin harmlöshet på grund av närvaron av kemikalier och den nödvändiga användningsfrekvensen. Detta problem löses genom att lätta hårmaskor, som är lätta att förbereda hemma.

Låt oss ta reda på hur man självständigt gör håret ljusare med 1-2 toner med hjälp av tillgängliga verktyg, vilka produkter som används för detta samt populära recept för lätta masker.

Regler för användning av ljussmaskar

Damerna går i stora längder och vill uppnå vackra ljussträngar. Vissa kvinnor går till frisörsalonger, spenderar stora summor pengar på rutiner, andra tar risk att klara sig med väteperoxid. Som ett resultat av sådana manipuleringar blir håret snabbt torrt, skört och efter ett tag börjar det bli gult för att skaffa en ful skugga.

Hur gör du håret 2-3 toner lättare hemma med hjälp av handgjorda masker utan att skada dem? För att förfarandet ska vara säkert och effektivt för strängarna måste ett antal regler följas.

 1. Om strängarna är livlösa, spröda, se dåliga ut, ha en ohälsosam struktur, måste du först genomgå en återhämtning. För att göra detta måste du bestämma din hårtyp, välja rätt schampo, balsam, göra närande masker, och först efter ljusare.
 2. Ägare av mörkt hår bör förstå att använda naturliga komponenter inte kan uppnå perfekt belysning, men du kan göra strängar ljusare bara en eller två nyanser. Om du behöver ett mer uttalat resultat - inga kemikalier kan inte göra.
 3. För att inte riskera hela frisyren kan du göra ett enkelt experiment - ta en av de nedre strängarna och applicera den valda masken på den. Resultatet visar hur tonen ändras.
 4. Skydda blekt hår från negativ påverkan - var noga med att ha på sig en hatt under den kalla årstiden och en hatt på sommaren, torka inte med varm luft från en hårtork.

En hemlagad hårljusmask är i allmänhet en säker procedur, men du borde inte göra det mer än 2-3 gånger i rad under en kort tid - du måste få möjlighet att återhämta sig.

Vilka produkter används i masker för att lätta håret

Folkmekanismer inkluderar användningen av helt vanliga naturliga ingredienser som finns i varje värdinnas hus. De aktiva ämnena som finns i dem reagerar med hårpigmenten, vilka är ansvariga för mättnaden av deras färg. Phaeomelanin och eumelanin, det vill säga gulröda och brun-svarta pigment, förlorar sin färg. Som ett resultat får tjejer med ljusbruna strängare en ljusare nyans och brunetter förlorar en eller två toner.

Hemmagjorda lätta hårmaskor tillverkas vanligtvis av följande produkter:

De är lätta att köpa, de är billiga. Men var medveten om att de fortfarande är ganska aktiva och vissa kan orsaka allergiska reaktioner eller hudirritation. Men i allmänhet är lätta hårmaskor som är förberedda hemma ett bra sätt att göra trådarna lite ljusare, utan att tillgripa en frisörs service och användningen av väteperoxid.

Brightening hårmaskor

Lättnadsproceduren skiljer sig inte mycket från reglerna för användning av konventionella närande masker - vi minns dem.

 1. För att eliminera det beroendeframkallande håret på ingredienserna, bör du regelbundet ändra dem.
 2. Skär tipsen regelbundet så att alla spårämnen kommer in i den friska delen av håret.
 3. Om du vill uppnå maximal effekt, bör en blandare användas vid framställning av föreningen. Komponenter som krossas till en homogen vassle tränger lätt igenom hårstrukturen.
 4. För att få ett mer effektivt resultat, applicera produkten på nyligen tvättat, något torkat hår - så att deras struktur kommer att vara fri från förorening och vatten, så det bättre absorberar de användbara komponenterna i masken.
 5. I genomsnitt erhålls en bra effekt genom att hålla masken i 40-45 minuter. Men för att lätta håret behöver du en längre exponering för naturliga ingredienser. För en bra effekt, lägg på en påse och en varm hatt på huvudet eller applicera produkten med en handduk. Du kan dessutom lägga upp en kort stund för att rikta en varm luft från en hårtork för att värma upp allt. Efter 30-40 minuter öppnas hårvågorna och handduksväskan kan tas bort. Men för att lätta masken avlägsnas inte, men fortsätter att hålla på huvudet några timmar, vanligtvis 4-5.
 6. Tvätta av produkten med varmt vatten utan att använda schampo, eftersom det tar bort alla användbara spårämnen från masken från hårstrukturen. Eller använd naturligt sulfatfritt schampo. Det är tillrådligt att skölja trådarna med örtte.

Brightening mask med citron

En grundläggande ljusmask med citron applicerar helt enkelt sin juice till håret. Du kan spädas med hälften med vatten om du inte sätter upp ett mål att få en stark effekt.

Denna metod är inte lämplig för ägare av torrt hår, eftersom citronsyra kommer att förstöra dem. För att neutralisera torkningseffekten kan saften utspädas med hälften med vilken basolja som helst - olivolja är utmärkt för detta ändamål.

Ljusmask med citron och honung

Förbättra ljusningseffekten av citron kan vara honung. Dessutom kommer denna komposition att ge strängarna extra glans, volym. För att minska torkningseffekten av de aktiva ingredienserna, tillsätt någon basolja till masken - oliv, burdock, castor eller annat.

 • juice av en citron
 • 2 matskedar flytande honung;
 • samma mängd basolja.

Blanda ingredienserna noggrant för att få en likformig komposition. Applicera blandningen i håret, sätt det på vanligt sätt, efter 30-40 minuter avlägsna det du täckte huvudet med och fortsätt att hålla kompositionen i ytterligare 3-4 timmar och skölj sedan.

Brightening Mask med kamille

Kamille innehåller mycket mindre aktiva lätta medel, så det är ineffektivt för mörkhåriga unga damer och kan bara ge nyans. Ljusbruna trådar, kamille gör det lättare med 1-2 toner.

Maskens sammansättning innehåller bara vatten och torra blommor av växten. Koka ett glas vätska, tillsätt två matskedar kamille till den, lägg det i ett vattenbad. Efter 10-15 minuter avlägsnas avkoket från värmen, låt det svalna till rumstemperatur och applicera på rent hår. Håll kompositionen på huvudet behöver några timmar.

Brightening mask med kamomill och glycerin

Följande komposition kommer att lösa problemen med tjejer med torrt hår som vill lätta dem på ett säkert sätt för att undvika bräcklighet. Glycerin skapar en osynlig film på håret, vilket kommer att hålla användbara mikronäringsämnen i masken i dem, göra dem mjukare och mer glänsande.

 • två matskedar av torkade kamomillblommor;
 • ett glas vatten;
 • 50 ml mat glycerin.

I kokande vatten tillsättes två matskedar torkad kamomill och lämnas för att infusera tills det kyls. Stam det resulterande avkoket, tillsätt glycerin, blanda, applicera på hår, täcka det med polyeten och något varmt. Efter fyrtio minuter, ta bort allt från huvudet, men tvätta inte av kompositionen några timmar.

Brightening hår med kamille och citron

Stärka effekten av förtydligande kommer att hjälpa följande sammansättning:

 • juice av en citron
 • två matskedar av farmaceutisk kamille;
 • ett glas vatten;
 • 1-2 Art. l. någon basolja.

Koka gräset med kokande vatten, låt det brygga, spänna, tillsätt citronsaft och olja. Applicera kompositionen på ditt hår, täck huvudet med en trasa, en handduk eller en hatt. Håll i 40 minuter så att skalorna öppnas och ta bort vad som är täckt på huvudet, men torka av masken först efter några timmar. Kamille och citron förbättrar ömsesidig ljuseffekt, och olja - oliv, kardborre, ricinus - alla grundläggande, kommer inte att låta håret torka ut, ger dem sken, volym.

Ljusmask med honung

Honungen själv har en ljuseffekt på håret, näring den, så att du inte kan blanda den med andra komponenter. Om det inte är flytande, smälta det i ett vattenbad. Använd sedan bara honung på trådarna, täck dem med matfilm eller en papperspåse, och på toppen med något varmt.

Håll det på huvudet i minst en timme. Ju längre effekten av honung på håret desto starkare effekt. Därför kan du lämna masken på natten. Skölj sedan med sulfatfritt vatten eller schampo. Det är lämpligt att skölja strängarna med kamilledekokning. Med hjälp av en ljusmask av honung får du inte bara den önskade effekten, men också otroligt silkeslen, jämn hår.

Ljussmask med kefir

Den höga koncentrationen av syror i kefir gör att du kan bli av med färgrester och lätta håret, liksom fukta dem och mätta dem med spårämnen. För en ljussmask kan du bara använda en kefir, påföra den på en uppvärmd form på trådarna och hålla så länge som möjligt - minst tre timmar, och det är bättre att lämna över natten. Eller förbättra dess komposition med ytterligare ingredienser, till exempel, honung, kefir, citronsaft, kanel.

foto före och efter

Kompositionen kan vara enligt följande:

 • en halv kopp något uppvärmd kefir;
 • juice från halv citron eller 2 tsk. kanelpulver eller 2 msk. l. flytande honung;
 • två äggulor eller 1-2 matskedar av någon basolja för att fuktas.

Blanda ingredienser tills det är slät. Applicera på håret längs hela längden, täck huvudet med en säck och en handduk. Håll i en halvtimme, och sedan kan du avlägsna vad som läggs upp på toppen, men för effekten av förtydligande är det nödvändigt att tvätta av kompositionen först efter några timmar. För att bli av med den karaktäristiska sura lukten av kefir på håret, inkludera 2-3 droppar av din favoritolja i masken. Och istället för kefir kan du använda hemlagad majonnäs eller gräddfil.

Kanel Brightening Mask

Kanel är ett bra näringsämne för hår, eftersom det innehåller många vitaminer och spårämnen. Men det här kryddan lyser fortfarande bra.

Ingredienser för axel längd hår:

 • tre fulla matskedar kanel;
 • 2 msk. l. flytande honung.

foto före och efter

Kanel har en torkningseffekt, så du kan lägga till lite olivolja eller din favoritbalsam till masken. För fet hår är detta inte nödvändigt.

Efter blandning bör alla ingredienser få en krämig massa som borde appliceras på strängarna, undviker kontakt med rötterna och hårbotten, eftersom kanel kan orsaka bränning. Skydda med en påse och något varmt i 30-40 minuter så att hårvågorna öppnas, men du måste tvätta av kompositionen först efter 3-5 timmar. Ljusmaskan med kanel och honung kommer att göra håret inte bara ljusare för ett par toner, men också silkeslen och blank.

Hjälp håret efter lätta

Lightening, även med naturliga produkter hemma, är fortfarande ett aggressivt förfarande för hår. Därför, efter det måste strängarna vara lugna, mätta med vitaminer och återfuktas.

För att göra det, kan du använda din favoritbalsam, sköljning av örtavkänning, näringskrävande hårmaskor efter lättnad. Alla dessa manipuleringar är lätta att genomföra oberoende, utan hjälp av specialister.

Ljussmaskar är, trots sin enkelhet, ett bra budgetmedel för att göra håret ljusare, ge dem en nyans, samtidigt som de inte tillgriper väteperoxid och andra kemiska reagenser. De är mer noga missfärgade strängar, utan att orsaka dem mycket skada. Men för att inte få en oväntad effekt, borde du fortfarande inte glömma att först kontrollera effekten av kompositionen på en liten del av håret, och först då använda den.

Granskning av de bästa recepten för kanelhårsmaskar

Artikelns innehåll:

 1. Fördelarna
 2. Hur man använder
 3. Regler för ansökan
  • För tillväxt
  • Att ljusna
  • näringsämnen


Kanel är en utsökt krydda som är bekant för många. Det är uppskattat för sin lätta och omslutande doft. Kanel tillsätts ofta till en mängd olika desserter och bakverk, medan den inte bara används i matlagning utan även i parfymeri och i kosmetologi. Tack vare användningen av kanel görs effektiv restaurering och förtydligande av hår i flera toner.

Fördelarna med kanelhår

Denna krydda har blivit känd över hela världen på grund av dess helande egenskaper. Huvuddelen med kanel är att den innehåller unika polyfenoler. Det är genom effekterna av dessa substanser att blodsockernivån minskar, så kanel blir ovärderlig i kosten för personer som lider av diabetes.

Men trots att kanel används i stor utsträckning inom medicin och kosmetologi, får vi inte glömma att det är en naturlig och starkt koncentrerad produkt. Det är därför som det är strängt förbjudet att använda denna krydda i stora mängder. Därför är det nödvändigt att följa den föreskrivna dosen under masframställningen.

Kanel innehåller en stor mängd goda vitaminer (E, A), antioxidanter och mineraler. Därför rekommenderas att använda den för att återställa och främja hårhälsan. Tack vare den regelbundna användningen av kanelmasker förbättras strukturen hos strängarna, de blir mjuka och silkeslen och snabbt återvänder sin naturliga glansiga glans. Det är användbart att lägga kefir, ägg, eteriska oljor, honung, etc. till sådana reduktionsmedel. Kanel bidrar också till att accelerera hårväxten.

Under förutsättning att detta kryddor används regelbundet, ökar antalet hårväxt, volym, skönhet och hälsoavkastning. Kanel har en annan positiv kvalitet - om det appliceras korrekt och regelbundet kan du tända håret med några få toner.

Hur man använder kanel för hårvård?

För att återställa och vitalisera håret kan du använda brunt kanelpulver eller eterisk olja. Det är bäst att stoppa valet på oljan, eftersom det kan användas under huvudets hudmassage, vilket ger en stimulerande effekt på hårsäckens tillväxt. Användningen av produkten i sin rena form rekommenderas dock inte, eftersom det finns risk för skada på huden.

Kanelolja kan odlas med någon form av grönsak. Till exempel oliv, burdock eller castor i förhållandet 2 droppar kanelolja till 1 msk. l. bas. För att utföra massage kan du använda fingrarna eller en mjuk hårborste. Denna procedur är mycket användbar, speciellt om olja appliceras på ändarna av trådarna, vilket förhindrar att de torkar ut och inte orsakar tvärsnittsproblem.

Masker med kanel: regler för tillämpning

För att masker som innehåller kanel ska gynnas av hår måste du följa följande rekommendationer:

  Det är strängt förbjudet att använda kanel i sin rena form, eftersom det kan orsaka inte bara en stark brinnande känsla, men också en bränning i hårbotten.

Applicera en mask med kanel kan bara vara på torrt och rent hår.

Först gnids kompositionen i huvudets hud och först efter det fördelas det jämnt längs hela längden av strängarna.

För att förbättra effekten av kanelmaskar, efter appliceringen, är det nödvändigt att värma håret - först krullarna är inslagna i en plastpåse eller med en plastfilm och en varm handduk läggs på toppen.

Om du håller kanelmaskerna på ditt hår längre än den inställda tiden börjar håret lysa.

 • För att få en positiv effekt är det nödvändigt att applicera sådana masker regelbundet - minst en gång var 3-4 dagar.

 • Masker med kanel för hårväxt

  För att påskynda hårväxten hemma rekommenderas det att man regelbundet applicerar följande masker med tillsättning av kanel:

   För att förbereda masken, olivolja (3 msk), kefir (3 msk), ägg (1 st), kanelpulver (1 tesked) och naturlig honung (1 tesked) tas. Alla komponenter är grundligt blandade och den resulterande massan fördelas jämnt över hela hårets längd. Efter 13-16 minuter tvättas resten av blandningen med mycket varmt vatten och schampo.

  För att förbättra näringskvaliteten hos balsam och schampo rekommenderas att tillsätta kanelolja till kompositionen före användning. Denna procedur utförs dock omedelbart innan verktyget används, eftersom det inte kan lagras under lång tid.

  Du kan använda följande verktyg - ta en spruta och samla 1 kub kanelolja, sedan tillsätts den till schampot (en portion) och alla komponenter blandas noggrant.

  En oumbärlig fördel för håret är en kombination av kanel och honung. Det är nödvändigt att ta lika stora mängder honung, kokosolja och kanel. Alla komponenter blandas och värms något. På hårmaskan appliceras endast i form av värme. Efter 12-16 minuter tvättas masken bort med varmt vatten och schampo.

  Ta naturlig honung (1 msk. L.), klyvpulver (1 tsk.) Och kanelpulver (1 tsk.). För det första upphettas honungen något i ett vattenbad, varefter alla andra komponenter tillsätts. Den resulterande kompositionen gnids direkt i hårrötterna, tvättar kvar rester av masken efter 10 minuter.

 • Kanel är mycket användbar för hår, särskilt i kombination med andra aktiva substanser. För att förbereda masken, tas flytande honung (60 g), burkolja (60 g), kanelpulver (1 tsk) och krydddjurspulver (1 tsk), jordad rödpeppar (1-2 nypa). Samtliga komponenter blandas, sedan upphettas kompositionen i ett vattenbad eller mikrovågsugn. Efter applicering av denna mask på huvudets hud kan en lätt brännande känsla uppstå, men om det är omöjligt att tolerera det, är det nödvändigt att tvätta av rester av produkten med mycket varmt vatten och schampo.

 • Efter en månad med regelbunden användning av sådana masker blir det märkbart att hårets tillstånd har förbättrats avsevärt och deras tillväxt har accelererat.

  Kanel masker för hår Brightening

  Att använda en mask med kanel hjälper till att snabbt lysa håret med flera toner. Detta krydda är ett naturligt färgämne som inte skadar håret, men hjälper samtidigt till att genomföra en hälsokurs.

  Användningen av kanel för att lätta håret har vissa nackdelar - det bör användas regelbundet, annars kommer den resulterande effekten inte att hålla länge och snart kommer strängarna att återgå till sin tidigare nyans. Om du till exempel använder kanelmasker endast 1-2 gånger kommer resultatet inte att märkas.

  För att göra en speciell ljusmask med kanel måste du ta en djup behållare, men det ska inte vara metall. Eventuellt hårbalsam (100 g) hälls och kanelpulver (2-4 msk. L.) injiceras, sedan tillsätts naturlig flytande honung (3 msk.). Alla komponenter blandas noggrant tills en massa homogen konsistens erhålls.

  Den färdiga masken appliceras på håret, men kompositionen bör inte falla på huvudets hud, för att inte få en allergisk reaktion eller svåra brännskador. Masken lämnas på håret i 4 timmar, tvättas sedan av med mycket varmt vatten och schampo.

  För att lätta håret kan du använda en annan typ av mask. I det här fallet måste du blanda kanelpulver (4 tsk.), Alla hårbalsam (4 tsk.), Vätskebarn (80 g) och färsk citronsaft (10-12 droppar) i en icke-metallisk behållare.

  När alla komponenter är blandade bör det finnas en massa homogen konsistens som appliceras på trådarna och lämnas i 6-8 timmar (varaktigheten av maskens effekt beror direkt på vad resultatet ska vara). För starkare ljussättning av krullarna utförs denna procedur flera gånger med en paus på 3-4 dagar.

  Näringsrika hår maskerar med kanel

  För att näring och mätta håret med värdefulla ämnen rekommenderas det att använda följande masker regelbundet:

   För att förbereda kompositionen tas kanelpulver (1 tsk.), Burdockolja (1 tsk.), Ägg (1 st), Vätskebelag (2 msk. L.). Alla komponenter blandas grundligt, kompositionen värms något och appliceras på trådarna. Masken tvättas av efter 20-26 minuter. Under beredningen av en sådan komposition är det nödvändigt att se till att ägget inte kokar och masken värms upp lika. Denna mask kan orsaka en liten brännande känsla, speciellt om friskt kanel används. Det är omöjligt att tvätta kompositionen med varmt vatten, annars ägget kommer att laga mat och ta bort det från håret blir ganska problematiskt.

  Kefir (2 matskedar) blandas med olivolja (2 matskedar). Sedan införs flytande honung (1 tesked) och kanelpulver (1 tesked), ett ägg (1 st.). Alla ingredienser blandas, varefter den färdiga kompositionen appliceras på trådarna och lämnas i 14-16 minuter, tvättas sedan av med varmt vatten. Regelbunden användning av denna mask säkerställer att trådarna är mättade med nödvändig mängd användbara ämnen, och inom några minuter kommer bara ett fantastiskt resultat att märkas - krullarna blir släta och mjuka som silke. Kefir fuktar perfekt strängarna, förhindrar håravfall och sprött hår. Efter att ha använts en sådan mask, skapas en tunnaste skyddsfilm på ytan av locken, vilket minimerar de negativa effekterna av ultravioletta strålar. En sådan mask måste dock kasseras om håret nyligen har färgats, eftersom kefir kan förstöra färgpigmentet. Detta verktyg är lämpligt för naturliga belysningsträngar.

 • En näringsrik mask med en banan hjälper till att snabbt återställa försvagat och skadat hår, samtidigt som deras styrka och elasticitet ökas avsevärt. Förbereda en sådan komposition, ta bananmassa, kokosnötolja (3 msk.), Kanelpulver (1 tsk.). Alla ingredienser är väl blandade och kompositionen appliceras på trådarna. Tvätta av rester av masken om en halvtimme med varmt vatten och schampo.

 • Masker med kanel hjälper till att snabbt återställa håret, återställa dem styrka, energi, elasticitet och naturlig glans. Samtidigt har de en ljus lysande effekt med regelbunden användning och passar bäst för rättvisa tjejer.

  Lär dig att lätta håret med honung och kanel i den här videon:

  Hårmask med kanel: fördelar och egenskaper

  En av de mest populära teman bland kvinnor idag är en aromatisk mask för hår med kanel och kefir, liksom med andra användbara ingredienser. Detta kryddor används ofta i matlagning, men användningsområdet är inte begränsat till detta.

  Bilden visar ett doftande kryddigt kryddor.

  Denna krydda kan appliceras i hårvård, för att berika färdiga produkter eller för att förbereda egna händer med användning av effektiva, återställande masker. Kanel innehåller en unik skatt av näringsämnen, vitaminer och antioxidanter, både i pulver och i eterisk olja.

  Dessa komponenter kommer avsevärt att bidra till att

  • förbättra läget i hårbotten,
  • stärka och återställa krullarnas struktur;
  • kommer att ge naturlig glans
  • stimulera hårväxten.

  Användbar hårvårdsprodukt.

  Fördelarna med kanelhår

  Den hemgjorda kanelhårsmasken har en mycket positiv effekt på hårets och skalbets tillstånd.

  • Djupt fukt och näring.
  • Förhindra håravfall.
  • Eliminera tvärsnittet av ändarna.
  • Lugnar hårbotten.
  • Neutralisera mjäll.
  • Accelerera blodcirkulationen.

  Vi har fortfarande mycket att lära oss om detta krydda.

  Kanel i blandningar:

  • Accelerera hårväxten.
  • Aktiverar hårsäckar.
  • Ge dem en naturlig glans.
  • Öka elasticiteten.
  • Kommer att lägga till volym.

  Det höga innehållet av antioxidanter i detta doftande krydda skyddar locken från de negativa effekterna av yttre faktorer (UV, stress, låga temperaturer etc.). En trevlig kryddig smak lämnar efter procedurerna, bara positiva känslor.

  Var uppmärksam! Kanelmasker är mycket användbara och rekommenderas för svagt, tunt och sprött hår. De måste göras var fjärde dag i en och en halv månad. Procedurernas systematiska karaktär påverkar effektiviteten av slutresultatet.

  Regler för ansökan

  • Innan du går vidare till masken är det absolut nödvändigt att göra ett test för bärbarhet, för det här måste du lägga en liten mängd av den färdiga blandningen på insidan av armbågen eller handleden. Om du upplever en obehaglig känsla i form av en brännande känsla, tvätta av masken med vatten och använd inte längre.
  • Kanel kombineras mycket effektivt med honung och eteriska oljor. Varje hårblandning, du måste applicera varm, det ökar effekten av proceduren.
  • Låt inte lösningen ligga i ansiktshud och slemhinnor, om så är fallet, skölj omedelbart med varmt vatten.
  • Den har en ljuseffekt som kommer att vara vägen för ägare av ljussträngar. Mörkhåriga skönheter bör övervaka handlings tiden och överdriva den inte mer än vad receptbeläggningen kräver.

  Mycket enkla ingredienser, och viktigast av allt naturligt.

  Hårbotten Massage med kanel

  Hårbottenmassage med användning av kanelolja har en uppvärmnings- och toning-effekt, läker hårbotten, förbättrar strukturen på strängarna och accelererar tillväxten, stärker hårsäckarna.

  För proceduren, ta burk eller olivolja, värm den i ett vattenbad och berik det med kaneloljaolja (två skedar med bas, fem droppar eter). Blandningen masseras i hårbotten med fingertoppar eller en specialiserad massageborste som alternerande combing håret med en träkam i riktning mot hårväxt och mot den.

  En assistent kan vara inblandad i denna procedur.

  Maskrecept

  Regenererande för vilken hårtyper som helst:

  Ingredienser: tre matskedar honung, tre matskedar kanelpulver, en sked kokosnötolja, en sked macadamolja, fem droppar kanelolja.

  Applicering: Smält kokosolja i ett vattenbad, tillsätt honung. Till den varma blandningen lägger vi kanelpulver, eterkomponenten och macadamiaoljan. Kompositionen appliceras på rena strängar.

  Täck det med en film på toppen, varm med en tjock handduk, tåla fyrtio minuter. Tvätta av masken med shampoo.

  För hårväxt

  För detta passar en mask för hårväxt med kanel, äggula och kefir. För att göra detta, blanda ett glas kefir, en matsked kanel och en äggula. Efter att ha tvättat håret medan det fortfarande är vått applicerar vi detta medel, tål 30 minuter och tvätta det, helst utan schampo.

  En liten ansträngning, tid och viktigast - önskan, och resultatet kommer att glädja dig behagligt.

  Mask för alla hårtyper

  • accelererar tillväxten
  • förstärker,
  • ger glans.

  För detta behöver vi: en rödlök, fyra vitlöksklyftor, två matskedar kanel, en sked honung.

  Applikation: Hak vitlök och lök i en mixer. I blandningen tillsätt honung och kanel. Allt rör om.

  OBS! Kompositionen måste förvaras i en sluten behållare, det kommer att räcka för ungefär fyra procedurer.

  Gnid lösningen i rötterna 30 minuter före tvätt. Vi sätter på huvudet med en handduk. Efter den tilldelade tiden, tvätta mitt huvud med schampo, skölj med avkok av nässla (för en liter kokande vatten - fyra matskedar örter, koka över låg värme i 15 minuter, kyla och filtrera).

  Vilken belagd sammansättning som helst inbäddad för större effektivitet.

  Mot håravfall

  • förstärker,
  • ger näring,
  • återställer naturlig glans.

  Ingredienser: en tsk kanelpulver, två msk burdock (olivolja) olja, två matskedar honung.
  Applicering: Honung och olja värms upp i ett vattenbad, tillsätt kanel och rör om tills komponenterna är helt upplösta. Kompositionen appliceras på vått hår, omsluter med en film och en handduk, lämnar i 40 minuter.

  Tvätta av masken med vatten och schampo, skölj sedan med kallt vatten med citronsaft.

  Kan användas som en naturlig klarare.

  Brightening mask

  En mycket användbar ersättning för olika ljussmedel.

  Förberedelse: Blanda en kopp hårbalsam, 1/3 kopp honung och tre matskedar kanel. Applicera blandningen på tvättade strängar, täck huvudet med polyeten, isolera med en handduk.

  Varning! Se till att lösningen med kanel inte kommer på ansiktet, eftersom det kan orsaka irritation eller rodnad.

  Vi håller masken i en halvtimme, och sedan tar vi bort isoleringen, det behöver inte värmas håret längre. Blandningen hålls på krullarna i ca fyra timmar. Ju längre det fungerar, desto mer märkbart är resultatet.

  Den här metoden kommer att lätta strängarna med tre toner, och ju oftare du använder den, desto mer blir ditt hår ljusare.

  slutsats

  Naturen ger oss många möjligheter för att vi ska vara hälsosamma och varje dag bli mer och vackrare.

  De bästa hjälparna för att uppnå skönhet är naturliga ingredienser, och kanel är långt ifrån den sista bland dem. Först av allt, på grund av dess egenskaper som har omfattande fördelar för hår. Samtidigt ger det låga priset på kanel alla möjlighet att utnyttja denna krydda.

  Använd naturliga produkter med nöje och bli vackrare varje dag. En video i den här artikeln hjälper dig med det här.  Nästa Artikel
  Dysor för hårtork