Användningen av aloe och honung i masker för hår


Naturkosmetik - ett effektivt, säkert och billigt sätt att ta hand om hår. Med mormors recept kan du bli av med många problem, ge ditt hår en hälsosam glans, eliminera mjäll och brådhet. Hårmaskor med aloe och honung är mycket populära.

Fördelarna med honung och aloe

Honung är användbar både som mat och som kosmetika: det är en unik produkt. Att vara en naturlig näringsstimulator, används aktivt för att skapa hemlagad kosmetika. Effektiviteten av honung beror på den höga koncentrationen av fördelaktiga ämnen: den innehåller vitaminer i grupp B, vitamin C, amylas, katalas, diastas, järn, magnesium, molybden etc.

Användningen av masker med honung för hår hjälper till att klara ett antal problem.

Agave är en riktig naturlig första hjälpen kit. Aloe har antiseptiska, antiinflammatoriska, anti-aging egenskaper, vilket gör denna växt en oumbärlig komponent i hårmaskor. Som ett råmaterial för sådana medel används vanligen sap av plantan, i sällsynta fall dess massa.

Bland de användbara komponenter som utgör aloe, notera beta-karoten, antioxidanter, vitaminer B, E, askorbinsyra, allantoin.

Om du inte har den här växten, var inte lat för att köpa den för att kunna göra en mask med aloe för hår hemma. Resultatet kommer att vara värt ansträngningen.

Mask action

Honung och aloe juice är mycket användbara separat, men i kombination ger de ett imponerande resultat. Regelbundet göra masker för hår, kommer du att eliminera ett antal problem, och effekten kommer att märkas efter den första applikationen:

 • Hantera torrhet. Torrt hår får tillräckligt med fukt.
 • Observera accelerationen av hårväxten på grund av ökad blodcirkulation.
 • Verktyget eliminerar fettproblemet: det optimerar arbetet med talgkörtlarna, förhindrar överdrivning av hårbotten och ger näring med fördelaktiga ämnen.
 • Användning av produkter med aloe förstärker hårrötterna - det minskar håravfallet.
 • Hårmask ger en lugnande effekt, eliminerar mjäll, klåda och peeling.

Som en extra bonus kan det noteras att krullarna blir mer silkeslösa, mjuka och lätta, och kammar dem från ett problem till ett nöje.

För att eliminera specifika problem appliceras masken en gång var 3-4 dagar, för profylax - två gånger i månaden.

Hur man gör en mask: funktioner och rekommendationer

Att förbereda en mask för det grundläggande receptet är extremt enkelt. Du behöver bara två komponenter: honung och aloe juice beredd på förhand.

Hur man väljer älskling

För beredning av masker användes naturlig honung utan föroreningar. Den största mängd användbara komponenter finns i kalk och kastanj, men någon annan produkt kommer att ha en underbar effekt på håret. Du kan köpa honung i specialaffärer, på mässor, på den vanliga marknaden.

För en enhetlig kombination av honung i masker med andra komponenter är det nödvändigt att det är i flytande tillstånd. Kandiserad honung för håret försmälts i mikrovågsugnen i ett vattenbad.

Hur man gör juice till en mask

För att få aloe juice, måste du förbereda i förväg innan extraktion av blad genom metoden för biologisk stimulering. Du kan helt enkelt pressa saften från aloe, men för maximal effektivitet är det bättre att använda receptet som beskrivs nedan.

Skär löven från botten av stammen - där de är de mest saftiga och köttiga. Skölj dem, torka och linda dem i tjockt papper och folie. Polyeten som ett paket fungerar inte - det kommer inte att tillåta bladen att "andas".

Du måste vrida kanterna så tätt som möjligt - rulla paketet som godis och sätt det i kylskåpet i 8-12 dagar. Under denna period produceras biogena stimulanser i bladen, som har kraftfulla helande förebyggande egenskaper, så denna aloe vera juice kommer att vara mest fördelaktig för hår.

När tidsfristen går, kontrollera bladen. Vissa av dem kan bli svarta - sortera "defekta", eftersom de inte är lämpliga för vidare användning. Skala de gröna bladen med en kniv och pressa saften med rena gasbindor.

Du kan också använda köttkvarn eller blender. Aloe juice kan förvaras i en månad, placera den i en ren glasburk, tätt stänga den och placera den i kylskåpet. I så fall förlorar saften inte sina värdefulla egenskaper, och det kommer att räcka för hela processen.

Maskrecept

Masker med honung och aloe kan ha olika effekter på håret, beroende på de tillsatta komponenterna.

 • 1. Blanda och blanda tills mjuk flytande honung (2 msk) och aloe juice (1 msk).
 • 2. Gnugga blandningen i hårbotten och fördela till spetsarna.
 • 3. Vik håret i plast och på toppen med en handduk eller hatt.
 • 4. Masken påverkar håret i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten med schampo.

Masken är lämplig för alla typer av hår.

Fuktar huden, eliminerar mjäll, lindrar klåda.

 • Naturlig honung - 4 timmar;
 • Aloe juice - 2 matskedar;
 • Lavendelolja - 7 droppar.

Anslut komponenterna och gnugga den resulterande blandningen i rotzonen. Håll masken under plast och en handduk i en halvtimme, skölj sedan med schampo. Om håret är mycket torrt kan du lägga till basoljor (burk, ricinus, oliv, havtorn) till huvudingredienserna. Du kan också experimentera med eteriska oljor (kryddnejlika, kanel, citron, apelsin). Dock behöver du först veta vilken åtgärd de har.

För torrt hår

Det gör håret glänsande, ger tråkigt hår ett hälsosamt utseende, aktiverar hårväxt, eliminerar mjäll.

 • flytande honung - 4st.l;
 • 1 äggula;
 • aloe juice - 2st.l.

Sprid massan över hela längden, linda med polyeten, täck med en handduk. Du kan hålla masken i upp till två timmar och tvätta sedan av det. Om det är starkt håravfall, lägg till strimlat hår och passera ett par tänder genom pressen.

För hårväxt

Det ger glansglans, accelererar tillväxten, gör strängar starkare och glänsande.

 • kanel - 1 tsk;
 • honung - 4 msk.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • Cognac - 1 msk.

Applicera masken på torra trådar, sätt ihop med polyeten och värma, ta av medlet om tjugo minuter med mycket vatten. Torra tips rekommenderas att behandla kosmetisk olja till din smak.

Förberedelse av hårprodukter baserade på honung och aloe är en ganska enkel övning. Minsta ansträngning gör att du kan se fantastiskt ut med vilken situation som helst.

Hårmaskor med aloe - återställ hår

Användbara egenskaper hos aloe för hår

Mask med aloe för mycket svagt hår

Aloe och jojoba för blekt, torrt och sprött hår

Ta aloejuice och jojobaolja i lika stora proportioner, värma, blanda noggrant och applicera på hela längden av håret i 30-60 minuter. Vi värmer huvudet och tvättar som vanligt.

Jag rekommenderar att du gör denna procedur en gång i veckan och du kommer att se hur håret återvänder glans och elasticitet.

Mask för att stärka håret med aloe och äggula

Vi behöver mellanbladet av aloe, äggula av ett ägg och 1 msk. l. ricinolja, honung och brandy. Tillsätt alla ingredienserna och applicera blandningen i håret. Vi lägger på en plastpåse och på toppen av en varm hatt eller handduk.

Denna mask måste hållas i minst en timme, det är bättre om du kan hålla den längre. Mitt huvud som vanligt gör vi en mask en gång i veckan. Var inte lat för att göra det regelbundet, och om en månad kommer du inte att känna igen ditt hår!

Hårmask med aloe mot håravfall och mjäll

För denna mask behöver vi 1 tsk. aloe juice, honung, ricinolja och citronsaft. Blanda för att få en homogen massa och applicera kompositionen på huvudets rötter, gnugga lite fingertoppar. Rester kan spridas på håret, spetsarna kan smutsas med någon fuktgivande olja.

Exponeringstiden - en halvtimme, detta recept hjälper dig i kampen mot mjäll, liksom stoppa håravfall. Maskan är också lämplig för fet hår.

Aloe Vera stimulerande hårväxt

Blanda 1 msk. l. aloe juice, 1 msk. l. kefir och 1 tsk ricinolja, liksom vitamin A och E i olja. Tillsätt 1 ampull vitamin B6 eller B1 och äggula. Applicera i 40 minuter på hårrötterna, varje gång innan du tvättar.

Komplicerad mask för att stärka och förbättra tillväxten

ingredienser:
- 1 msk. l. aloe juice
- 1 msk. l. kamille och nässla
- 100 gram rågbröd
- 1 tsk jojobaolja
- 1 msk. l. castor eller burdock olja
- 1 msk. l. lökjuice
- 1 äggula
- 5 droppar salvia eterisk olja.

Fyll gräset med bröd med kokande vatten och låt det brygga i 30 minuter. Sedan tillsätt resten av komponenterna och blanda helst med en mixer eller mixer. Vi behöver en helt homogen blandning. Gnid i hårbotten och fördela genom håret. Exponeringstiden är 1 timme. Vi tvätta håret som vanligt, vi upprepar proceduren två gånger i veckan i två månader.

Nourishing hårmask med aloe och vitaminer

- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. aloe juice;
- 1 tsk. Vitamin A och E.

Vi gnuggar blandningen i hårbotten och kan appliceras längs hela längden. mask exponeringstid - 1 timme.

Fuktighetsgivande mask med aloe och gräddfil

- 2 msk. gräddfil;
- 1 msk. aloe juice;
- 1 msk. l. mandelolja.

Applicera masken längs hela längden och linda håret med en handduk. Om så önskas, lägg till ett par droppar essentiell olja i masken. Lämna masken i minst en timme och tvätta sedan.

Aloe Bio-stimulerande juice från riklig förlust och skallighet

Jag skrev om receptet på biostimulerande juice i artikeln "Aloe för hår och hårbotten". Därför gör vi biostimulerande juice med hjälp av detta recept och gnuggar det i hårbotten i centrum för håravfall eller alopeci. Förloppsförloppet är 2 månader. Om inom två månader efter förbättring inte kommer, kan det här verktyget vägra.

Som du redan har märkt kan du lägga aloe till någon mask, såväl som använda den i ren form. Aloe hår masker är särskilt effektiva för skadat och svagt hår. Det finns det enklaste sättet att använda aloejuice för hår, för det här skär vi aloebladet och torkar det våta håret med dessa delar. Du kan skapa ditt eget recept och välja själv de idealiska proportionerna. Om du har något att dela med oss, skriv i kommentarerna!

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Aloe och honungsbaserade masker hemma

En tropisk växt - aloe - har länge varit "registrerad" i lägenheterna i norra landet på grund av dess helande egenskaper. Den kemiska kompositionens rikedom gör det möjligt att använda den för behandling av olika sjukdomar, inklusive matsmältningssystemet, kärlsystemet, nervsystemet och andningsorganen. Det används i kosmetologi. Aloe juice innehåller tanniner, phytoncider, flavonoider, aminosyror - och det räknas inte med vitaminer och mineraler.

Det mesta kan sägas om honung, vars helande kraft har varit känd sedan antiken. Och han och den andra produkten kan accelerera de processer som förekommer i kroppen. Och huden och locken är ofta exakt vad du behöver. Därför är masken för hår med aloe och honung välförtjänt populär och har många variationer.

När används masker

Både honung och aloe är ganska effektiva separat. Men i kombination bildar de en unik vitaminkocktail för hår och hårbotten. Dessutom neutraliserar aloejuice delvis den alltför aggressiva honungen. Läkningsmaskor baserade på dessa ingredienser ger lättnad från seborré och mjäll, stärker hårroten och aktiverar blodcirkulationen i hårbotten. Aloe och honung normalisera utsöndringen av talgkörtlarna. På grund av detta är torra krullor fuktade och fetiga torkas. Slutligen förhindrar maskerna alopeci (alopeci) och återställer hårets huvud.

Egenskaper vid val och förberedelse av komponenter

Honung och aloe kombineras perfekt, kompletterar och förbättrar verkan av varandra. Det är dock viktigt att komma ihåg att produkter av naturligt ursprung kan vara en hälsorisk. Så, många människor har en negativ reaktion på honung. "Den minst allergiframkallande" anses ljus, transparent. För håret är bäst donnikovy, akacia eller lime. Honung från örter är också högt värderad i kosmetologi. Om produkten är kandad rekommenderas att smälta den innan den används, utan överhettning. Överhettad, det är inte längre så användbart, så det är vettigt att använda ett vattenbad. För att säkerställa en honungsbaserad mask måste den provas på ett litet område av öppen hud - till exempel bakom örat.

Aloe juice är känd för sin allergivänliga, men vissa människor kan fortfarande inte använda den antingen för kosmetiska eller medicinska ändamål. Detta måste också beaktas.

För tillverkning av masker använd antingen aloe vera-extrakt som köps på apoteket eller nypressad juice av en husväxt (preferens ges till trädaljon snarare än aloe vera). Råmaterial beredas i förväg. Så här är det gjort:

 • Nedre löv klipps från växten: de äldsta (minst treåringarna), köttiga, stora, men utan skada.
 • De sköljs med rinnande vatten, insvept i en trasa eller folie och placeras i kylskåp i 8-14 dagar. Under denna period produceras aktiva biostimulerande medel i de blöta bladen, vilket gör växten så användbar och mångsidig. Om din tid löper ut, kan du inte hålla bladen i kylskåpet, men i detta fall måste maskins effekt vänta längre, och det kommer inte att vara så uttalat.

Och en annan viktig punkt: de skarna delarna av växten kan inte lagras i en plastpåse, för att de inte andas in i den.

 • Löv som tas bort från kylskåpet kontrolleras för spår av rot. Svarta fragmenten skärs. Peeling är inte nödvändigt. Sedan krossas bladen med en kniv eller blandare, och den pressade saften filtreras genom gasbindning (sikten). Juice kan förvaras i kylskåp i tre dagar, men det är lämpligt att bevara det genom att blanda med honung eller alkohol (vodka) och häll det i en glasburk. Denna komposition bör användas inom 1 månad.
 • Tårta (pressade blad av aloe) används för framställning av hemmet kosmetika.

Observera att den färdiga masken ska användas omedelbart tills aloe juice inte oxideras i luft.

Som regel håller honungsbaserade produkter på håret i högst 60 minuter. Det är nödvändigt att göra masker 1-2 gånger i veckan, och om krullarna är mycket skadade - var 2-3 dagar (exponeringstiden i det här fallet ska vara mindre). För att förbättra hårets tillstånd kommer det att krävas 10-12 sessioner.

Tidsprövade recept

Accelerera hårväxten

1 msk. En sked aloejuice blandas med samma mängd olja (ricin eller burdock) och flytande varm honung. Juice pressas ut ur glödlampan och filtreras genom cheesecloth, blandas sedan med 1 äggula. Alla ingredienser kombineras och appliceras i hårbotten. Masken ska hållas på krullarna (under handduken) under högst 30-40 timmar, skölj därefter och skölj håret med kallt ättika vatten.

I stället för en glödlampa kan du ta 2 skivor vitlök.

Torka av masken så snart som möjligt med en stark brinnande känsla.

Moisturize curls

För denna mask behöver: 3 msk. skedar av aloe juice, 1 msk. en sked honung och samma mängd burdock olja, ett par yolks (helst skalad av filmen), liksom några droppar av någon ester, lukten av vilken är trevlig för dig.

Blanda oljan med honung och värm försiktigt i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn med låg effekt. Pund äggulor med aloejuice och eterisk olja, blanda med varm honung-oljeblandning. Sprid massan över hela längden av håret, kamma dem med en sällsynt kam. Sätt håret i en bulle, sätt på duschlocket och linda huvudet med en handduk. Håll masken minst 40 minuter och helst 1 - 1, 5 timmar, skölj sedan håret väl och skölj med örttekoko för att mildra dem och samtidigt neutralisera lukten av äggulor. Låt krullarna torka utan hårtork.

I detta recept kan burdockolja ersättas med jojobaolja eller ricinolja, om håret är mycket torrt eller skadat.

Lugna hårbotten

Maskan hjälper till med seboré, mjäll, klåda. 4 tsk flytande varm honung blandad med 2 msk. skedar av aloe juice. Till denna massa läggs 7 droppar lavendel eterisk olja och, om krullarna är mycket torra, 1 till 2 teskedar av någon vegetabilisk olja. Blandningen gnids i hårrötterna, varefter huvudet är inslaget i polyeten och isolerat med en ulllock. Efter 30-40 minuter tvättas masken av med schampo.

Om håret är fet, är det nödvändigt att blanda grapefruktjuice och aloe, honung och olivolja i lika stora proportioner (1 msk) och tillsätt 1 äggula till massan. Blandningen appliceras på hårrötterna i 20-25 minuter, tvättas sedan av. Efter det är det lämpligt att skölja krullarna med citronvatten. Detta kommer att ge dem en naturlig (inte oljig!) Shine.

Vi stärker håret och förbättrar deras utseende.

Blanda aloejuice och honung i lika stora proportioner (1 - 1, 5 msk. Skedar), tillsätt samma konjak och 1 tsk mald kanel. Applicera massan på strängar från rot till spets. Värma upp dem. Tvätta av efter 25-30 minuter. Hårets tips, om de är torra, borstar med olja eller vätska. Tack vare dessa masker blir krullarna mjukare, mer lydiga och börjar lysa. Dessutom accelererar deras tillväxt.

Hårmask med aloe och honung

Aloe, som ofta kallas agave, och honung har länge varit i efterfrågan i traditionell medicin. Deras välkända egenskaper är välkända, men deras handlingsspektrum är mycket större. I synnerhet förlänger de ungdomligheten i huden, förbättrar hårets tillstånd och återvänder det vitalitet. Hårmask med aloe och honung är ett beprövat verktyg som gör att du kan stoppa strängarna att falla ut hemma, för att göra dem smidiga och glänsande, för att bli av med mjäll.

Fördelarna med aloe och honungshår

Maskens funktion på basis av honung och agavejuice beror på deras rika vitamin- och mineralkomposition. Honung innehåller nästan alla element som behövs av människokroppen. Denna biodlingsprodukt ger näring till hårsäckarna, om de appliceras på hårbotten, vilket stärker dem och stoppar förlusten. Dessutom krullar, få ökad näring, växa mer tät och hälsosam. Dessutom täcker honungen dem längs hela längden, återställer hårets axelns integritet och skyddar dem mot skador.

Aloejuice är rik på vitaminer, som ofta kallas ungdoms vitaminer: tokoferol, askorbinsyra. De är starka antioxidanter och ökar epitelens skyddsfunktioner, vilket gör dermis mer elastiska. För hårbotten är också användbar. För att inte nämna vitaminerna i grupp B - de bidrar till tillväxten av strängar, som deltar i syntesen av celler. Agarjuice innehåller också element som förbättrar tillståndet för dermis, lindrar inflammation, såsom allantoin, retinol. De hjälper också till att förbättra lipidbalansen. Organiska syror, phytoncider och hartsartade ämnen bidrar också till att stärka, fuktar och skyddar trådarna.

Som en följd av detta hjälper masken för hår av aloe och honung att stärka håret, återställa strukturen och förhindra skadorna i framtiden.

Applikationstips

Honung är en av de vanligaste allergenerna, och kroppen kan reagera negativt på andra komponenter i maskerna. För att förhindra obehagliga ögonblick är det nödvändigt att testa det på en ogenomskinlig del av huden innan den används. Hårvårdsprodukter testas oftast på huden bakom örat.

När du är säker kan du tänka på hur man gör masken effektivare. För att göra detta måste du få biostimulerad agarjuice - den fungerar mer aktivt. En bra produkt kommer från plantans nedre löv i mer än tre år. De skärs, tvättas, viks i en servett och läggs i kylskåp i en vecka. Först därefter pressar de läkningssaften från dem.

Blanda maskinkomponenterna blir enklare om honungen är uppvärmd. Denna produkt kan inte värmas upp i öppen eld: de smälter det antingen genom ångkokning eller i vattenbad - det här är det enda sättet att behålla alla dess helande egenskaper.

Ett enda förfarande är osannolikt att ge det förväntade resultatet. En kurs på minst 10 sessioner krävs. Intervallet mellan dem måste hållas från 4 till 7 dagar.

Firming mask

 • honung - 25 g,
 • kycklingägg - 2 st.
 • aloe juice - 20 ml,
 • vitlök - 5 g
 • Blanda agavejuice med biprodukter.
 • Sprid äggulorna med dem, innan de separeras från proteinerna.
 • Klem vitlök i blandningen, blanda.

Applicera blandningen i hårda rötter. Använd en polyetenhuvudbonad för att hålla blandningen från att strömma och fungera bättre. Wrap ditt huvud med något varmt. Du kan tvätta av masken på 10-20 minuter (beroende på hudens känslighet). Var noga med att använda schampo för spolning. Skölj sedan håret med vatten surgjort med citronsaft för att neutralisera lukten av vitlök, men det är osannolikt att bli av med det helt första gången. Ändå är masken så effektiv att det med intensivt håravfall är värt att lida: det kommer att stoppa förlusten, göra strängarna starkare.

Regenererande mask

 • honung - 25 g,
 • jojobaolja - 25 ml,
 • aloe juice - 20 ml.
 • Värmeolja och honung, blanda dem.
 • Tillsätt agavejuice, blanda igen.

Först appliceras agenten på rötterna av strängarna, hårbotten. Efter 5 minuter sprids över allt hår. Efter ytterligare 25 minuter, tvätta av. Masken förstärker inte bara håret utan återställer också sin struktur, skyddar och lämnar en osynlig film på locken.

Anti-nugget mask

 • smält honung - 20 ml,
 • agavejuice - 20 ml,
 • grapefruktjuice (med fet seborré) - 20 ml,
 • olivolja (med torr seborré) - 20 ml,
 • kycklingägg - 1 st.
 • Separera äggulan från proteinet.
 • Blanda den med de andra komponenterna, välj de som är mer lämpliga.

Att lägga en mask på huden och håret, på huvudet med hjälp av polyeten och handdukar, skapar den så kallade "växthuseffekten", vänta 20 minuter, tvätta av allt med hjälp av schampo. Masken bekämpar inte bara mjäll, utan lägger också till sken på locken.

Aloesaft för hår

Växtbaserade extrakt används i många professionella masker och schampon. Aloe vera hår är ett kraftfullt naturmedicin som hjälper till mot håravfall, skallighet, samt spröda krusar.

Fördelarna

Om de positiva egenskaperna hos denna växt har varit känd sedan antiken. Det används för att föryngra huden, bantning, normalisera arbetet med talgkörtlarna och bli av med akne och akne.

Fördelarna med aloe vera hår:

 1. Verktyget intensifierar och återställer locken längs hela längden. Sammansättningen av växten innehåller olika vitaminer: A, E, C, som hjälper till att eliminera brittleness och ge hårets elasticitet;
 2. Det är en utmärkt fuktkräm för skadade (färgade eller krullade) strängar. Tack vare oljor och aminosyror främjar plantans saft djup hydrering.
 3. Aloe innehåller allantonin - en naturlig tillväxtpromotor. Det förhindrar håravfall, aktiverar vilande lökar, hjälper till att bekämpa skallighet även i svåra former.
 4. Växten hjälper till att bli av med mjäll och finnar på huvudet. Betakaroten, som är en frekvent komponent av masker för huden runt ögonen, kan snabbt återställa den normala funktionen hos talgkörtlarna.
 5. Aloe har också läkande egenskaper. Juice hjälper till att bli av med kroniska hudsjukdomar: psoriasis, eksem, svamp (zoster) och många andra. Denna naturliga antioxidant hindrar toxiner från att absorberas i de djupare skikten i huden och locken, vilket ökar epidermis lokal immunitet.

Hur man gör aloe juice

För beredning av masker för hår med aloe vera-massa och färsk juice. Hemma är det mest lämpligt att använda exakt vätskan, eftersom den innehåller den största koncentrationen av fördelaktiga ämnen. För dess förberedelse måste du bryta av det köttiga bladet från botten av växten. Det är mycket viktigt att använda mogna löv, och de är så låga som möjligt ovanför marken.

Efter att de tvättats med vatten och skärs i hälften. Med hjälp av en tesked eller spatel måste du separera massan från bladets botten. Den läggs på gasbind, viks i flera lager. Med hjälp av en press, en kökshammare, eller helt enkelt med händer, snurras gasen och juice pressas ut ur den. Det är mest användbart under de första timmarna, eftersom vitaminer tenderar att eroderas. Därför måste du göra masker så snart som möjligt efter beredning av ingrediensen.

Foto - Förberedelse av aloe

Recept för hårväxt och mot förlust

# 1: För att påskynda tillväxten av mörka strängar, kommer en hårmask med aloe och brandy att göra.
Du måste ta 50 gram alkoholhaltig dryck och värma den i ett vattenbad. Det ska inte vara bittert men behagligt varmt. En tesked juice och samma mängd honung läggs till vätskan. Allt är grundligt blandat. Gnid blandningen till cirkulära rörelser i rötterna. Använd 2 gånger i veckan. Resultat kommer att märkas efter en månad med regelbunden användning. Forumet hävdar att under denna tid kan du växa upp till 2 cm i längd.

# 2: Ett annat bra recept för att förstärka rötterna och aktivera "vilande" glödlampor inkluderar ricin eller burdockolja, aloejuice och tinktur av röda chili peppar:

 • För känslig hårbotten tas alla ingredienser i lika delar. Om du använder denna blandning inte känner en liten brännande känsla, måste du öka mängden tinktur. I det här fallet skulle det optimala vara 2 delar peppar och en för alla andra komponenter;
 • Vald olja värms upp över en lugn eld. Det tillsätts peppertinktur på alkohol, aloejuice och, om så önskas, honung eller andra näringsämnen
 • Massan torkar mycket, därför är det tillåtet att applicera det uteslutande på rötterna. Tåla upp till 2 timmar, om det steker dåligt, kan du tvätta det av efter 40 minuter för att undvika brännskador.
 • För att förhindra tömning av krullor, efter masken behöver du använda en fuktgivande balm. Upprepa proceduren 2 gånger i veckan. De första håren kommer att dyka upp efter 2 veckors applicering.

Nr 3: Lök med honung och aloe är lämpliga för intensiv tillväxt av torrt och livlöst hår och håravfall.
Lökmask har många positiva recensioner, en av dess främsta fördelar är att det här verktyget är allergivänligt och inte orsakar hårbottenbrännskador. På grund av detta kan det lämnas även för natten. Lök är finskuren och blandad med honung. Detta bör ske noggrant, för att inte pressa saften av roten. Aloe vera läggs till massan. Den kan appliceras på hela längden, men de flesta av pengarna används på rötterna. Håll några timmar eller hela natten.

På morgonen behöver du noggrant tvätta håret. Vinäger, rosmarin eller rosenvatten kan användas för att eliminera lukt. Att göra proceduren 2 gånger i veckan. Några populära recept i stället för lök med vitlök. Det är också rikt på vitaminer och mineraler. Den här masken har en stark uppstramande och fuktgivande effekt.

Om du tar bort löken från masken får du en elegant botemedel mot aloe akne på ansiktet och hela kroppen.

Mask med lök och honung

№4: Utmärkt recensioner om masken för tillväxt och förstärkning av hår med aloe vera och nikotinsyra i ampuller.
Nikotinsyra är en stark aktivator, dess irriterande egenskaper bidrar till ökat blodflöde i hårbotten och därmed stärka glödlamporna och utvecklas aktivt. Ren juice (1 del) blandas med syra (1 del) och macadamia eller avokadosaft (2 delar). Massa smed på rötterna. Om det är nödvändigt att dessutom djupt närma krullarna, tillsättes äggulan och blandningen appliceras på hela längden. Håll i 1 timme.

I detta recept är macadamia och avokado ytterligare fuktgivare, eftersom nikotin torkar starkt rötterna. Detta är ett idealiskt verktyg för feta och porösa lås. Efter en sådan mask blir de mycket tjockare och starkare.

Foto - Nikotinsyra

Nr 5: Aloe veraolja, vitlöksaft och ricinolja för hårväxt.
Det är ett mildt men effektivt läkemedel för att påskynda utvecklingen av glödlamporna. Alla komponenter är anslutna i lika delar. Applicera endast på rötterna och under polyeten. Håll minst en timme. För att torka av är det ett avkok av kullrotor som är bäst - det kommer att bidra till att eliminera överdriven förlust. Gör 3 gånger i veckan.

Video: Hemlagad aloe-mask för glans och silkeshår

Nourishing och moisturizing masker

Med hjälp av aloe hemma kan du göra fuktgivande masker, vars effekt inte blir värre än professionella.

Nr 6: Applicera ren aloejuice för torra och spröda tips.
Det är nödvändigt att förbereda saften från bladen och sprida den på tipsen direkt efter tvätt. Våt hår absorberar näringsämnen snabbare och det är lättare att applicera växten på dem. Du kan hålla några timmar, och i vissa fall även lämna över natten. Förresten är ren aloe ansiktsjuice väldigt populär.

Aloe på hår i sin renaste form

Nr. 7: Frätande och fuktgivande hårmask med honung, äggula och aloebladjuice.
Ägget piskas och blandas med förvärmd sötma. Växtens saft stör den viskösa konsistensen. Den resulterande massan sprids över hela längden av håret från rot till spets. Håll 40 minuter.

Nr 8: Medicinsk kräm för att återuppliva skadade och tråkiga strängar.

Medel på basis av mejeriprodukter, olja (du kan ta oliv eller burk) och aloe. För att förbereda det behöver du 2 matskedar växtjuice, 1 förvärmd olja och 2 någon jäst mjölkprodukt.

 • För oljigt hår är en blandning av kefir och ryazhenka lämplig;
 • För torr och skadad - med majonnäs, fet mjölk eller gräddfil.

Alla komponenter är anslutna och spridda på tips och längd. Håll minst 40 minuter. Kanske daglig användning.

Nr 9: Aloe Vitamin Spray för djup näring och hydratisering.
De ges skott för olika förkylningar och hudproblem. Hemma kan denna lösning bli den viktigaste ingrediensen i en mask för att behandla sårbarhet och en del tips. I 1 ampull tillsattes vitaminer från grupp B och någon olja för lock.

Med hjälp av tiamin sker acceleration och återuppbyggnad av strandstrukturen, oljan närmar och fuktar och aloe accelererar hårregenerering. Blandningen appliceras över hela längden och hålles i minst 30 minuter.

# 10: Citron, honung och aloe för närande och fuktgivande ljuskrullar.
Sätena av komponenterna kombineras i lika stora proportioner, varefter uppvärmd sötma tillsätts till dem. Denna lotion bör appliceras under duschlocket - detta kommer att förbättra effekten och en handduk sår över den (för att förbättra blodflödet). Förvara agenten i 20 minuter.

Professionell kosmetika

Om du inte är fan av att förbereda olika masker och lösningar hemma kan du köpa professionella produkter med växtextrakt och vitaminer. Till exempel förhindrar baby shampoo Admiranda Baby Care Puris, som inkluderar aloe vera och kamille, förlust och bräcklighet. Det innehåller inte sulfater, på grund av vilket det rengörs försiktigt och utan att strukturen skadas.

Vit Organia Bra Natur

Om sulfater inte skrämmer, kommer också Pharma Group Aloe Vera Officinalis, Naive eller Avon kosmetika att fungera. Populära aloe-schampon inkluderar Zeitun, Planters Aloe Vera, Jason Natural, Nature's Gate, Vit Body Aloe Vera Hair Shampoo och Forever Living Products Activator.

För tillväxt kan du använda spray-conditioner för hår "Dr.Sante". Den innehåller aktiva substanser som aktiverar vilande lökar. Används efter shampooing. Du kan använda denna produkt som ett tillägg till hemlagade masker - så det blir ännu mer effektivt.

Bilder - Styx Aloe Vera

Styx Aloe Vera är en naturlig mask från Styx för att återfuka och mätta trådarna med användbara mineraler. Denna gel anses vara en av de bästa produkterna för restaurering av färgat hår. Priset varierar från 2 y. upp till 5 beroende på butik och volym.

Hårmask med aloe och honung hemma

Alo med honung används ofta i folkbehandlingen för olika sjukdomar. De läker, kämpar med kyla, lindrar irritation och klåda. Dessa produkter har dock inte bara läkning, men också kosmetiska egenskaper. De återvänder ungdomar till hud och vitalitet till hår. Masker baserade på dem lindrar mjäll, förhindrar att strängar faller ut, återställer skadade lockar, gör dem silkeslösa och lätta.

Honung och aloe - dubbel fördel

Hårmask med grå och aloe

Honung och aloe - en kraftfull tandem, som kan återuppliva även tungt skadade trådar. Varje enskilt innehåller många fördelaktiga spårämnen. Honung är rik på karoten, folsyra och pantotensyra. Den första stimulerar regenerering av hudceller, och den andra närmar sig och ökar deras elasticitet. Dessutom innehåller den söta produkten av biodling vitaminerna i grupp B, A, C, PP, H, K. Stoletnik kompletterar denna lista med E-vitamin, phytoncider, animosyror, glykosider, antioxidanter och eteriska oljor. Samverkande har de en fördelaktig effekt på hårets tillstånd:

 • närma hårfollikeln;
 • sluta håravfall
 • återställa skadade lockar;
 • öka hudens elasticitet och skyddande funktion;
 • stimulera tillväxten av strängar;
 • stärka och återfuktar strängarna;
 • slåss seborré
 • normalisera talgkörtlarna;
 • lindra klåda och läka huden.

Hårmaskor med aloe och honung, med regelbunden användning, mätta tråden med alla nödvändiga fördelaktiga mikroelement. Dessutom, efter appliceringen, blir krullarna mindre förorenade, och huden rensas snabbare från fett och smuts.

Applicering av honung och aloe

Applicering av honung och aloe för hår

Maximal nytta av en hårmask erhålls med hjälp av naturlig flytande honung och trädaljon. Det är bättre att ta köttiga löv vid basen av en växt som har nått tre år. Endast juice utan uppslamning läggs till blandningen: bladet förkrossas och blandningen filtreras genom gasbindning.

En större effekt uppnås om aloe är biologiskt stimulerad. Kärnan i denna metod: att skapa extrema förhållanden där växten kommer att börja aktivt frigöra näringsämnen. Det skurna och rena arket agave är inslaget i plast och placerat i kylskåp. Efter 10 dagar, ta ut, skära av de svarta områdena och pressa saften.

Aloe och honungsmaskrecept

Aloe Mask Recept

Masker med aloemas för hår löser effektivt nästan alla problem med lock och hårbotten. Effekten uppnås emellertid inte omedelbart: de första positiva förändringarna kommer att visas efter tredje gången. Ett synligt resultat kan endast uppnås med regelbundna sessioner med en frekvens om en gång ett par dagar.

Fläckmask

På vattenbadet, värm upp blandningen av konst. skedar av citrusjuice, två-aloejuice, ett par honung och en sked ricinolja. De smörjer trådarna, täcker dem med cellofan och värmer dem med en handduk. Håll lite mer än en halvtimme efter tvätt med schampo. Effekten förbättras genom att skölja håret med avkok av nässla, salvia eller kamille.

Denna mask lugnar bruten kliande hud, lindrar mjäll och hjälper till vid behandling av seborré.

Mask att återställa

I samma förhållande blanda honung, aloe juice och jojoba extrakt. Värm på ett vattenbad och gnugga den varma blandningen först i rötterna och smutta sedan jämnt över strängarna över hela längden. Huvudet värms och hålls hela natten. Tvätta håret bara på morgonen.

Mask aloe vera för hår stärker dem, återställer de splittrade ändarna, fuktar och närmar huden.

Mask från att falla ut

Mask med skarlet och honung för håravfall

Häll 40 ml aloe, 30 ml honung och 10 ml vitlöksaft i en lätt piskad äggula. Applicera en mask och inkubera i 20 minuter. Sedan tvättas håret, torkas med en handduk och smutsas med en annan äggula. Vid denna tid vänta inte mer än 10 minuter, tvättas igen och sköljs med kamilleband av buljong.

Mask mot hög fetthalt

Cognac (en matsked) läggs till en nedsänkt cocktail av två äggulor, agavejuice (två matskedar) och mandelolja (några droppar). Balsam smutsar strängar med jämna cirkulära rörelser, flyttar från rötterna till spetsarna. Huvudet är täckt med cellofan och täckt med en trasa. Håll masken upp till en timme: ju längre det fungerar desto bättre. Efter tvättning av trådarna med mild schampo.

Du kan uppnå ett konkret resultat genom att använda dessa masker en gång varannan dag i två månader. Men den första effekten kommer att vara synlig redan efter det andra tredje förfarandet.

Växthastighetsmask

Två Art. sked agave blandad med en ny juice från citrus, två teskedar - icke-kristalliserad honung och en-ricin olja. Värm på ett vattenbad till 45 ° C, gnid in i huden med mjuka rörelser, täckta med cellofan och värm. Stå lite mer än en halvtimme och tvätta av. Skölj dessutom håret med ett avkok av örter.

Vitaminiserad mask

Blanda upp en tesked agave och honung tills mjuk och en matsked juice pressas från rå potatis. Lägg till en kapsel eller några droppar vätskeformiga vitaminer A och E. Om krullarna ligger under axelbladet - antalet ingredienser fördubblas. Sprid på torra strängar. Wrap cellofan och en handduk och inkuberas i minst två timmar.

Vitaminiserad mask minskar håravfall, mjukar håret och förbättrar elasticiteten. Använd det inte mer än tre gånger i veckan.

Firming mask

Ta 40 ml agave, icke-kristalliserad honung och mandel extrakt. Blanda med 50 ml tinktur av burdockblad och en sked full av vitlökjuice. Den resulterande blandningen gnidas noggrant rötterna, isoleras och hålls i ungefär en timme.

Masken ger hårstyrka, stimulerar tillväxt och gör dem mer motståndskraftiga mot yttre faktorer.

Mask från seborré

Smält honung (en msk), agavejuice (matsked) och scarlet grapefruktjuice (1 msk) skakas. Drift rå äggula. Smutsade strängar, isolerade och upprätthålls i upp till 20 minuter. Tvätta sedan håret med ett mildt neutralt schampo.

Masken lindrar effektivt mjäll och återvänder glans till smittade lås.

Ljusmask

Två Art. skedar av honung och agave blandas i en skål med 25 ml olivolja och färsk citrusjuice. Tillsätt äggula och bringa till en enhetlig konsistens. Sätt på lock, täck och håll upp till en halvtimme.

Strängar blir ljusare efter en månad med vanliga procedurer. Irritation och mjäll kommer också att försvinna.

Om det inte finns tillräckligt med tid för masker kan agavejuice användas som en del av standardprodukter. Det tillsätts till schampon, sköljmedel och balsam. Dessutom görs en speciell brygga av aloe och alkohol: flera agavehällar hälls med ett glas vodka, hålls i kylskåpet i fyra dagar och gnidade rötterna varannan dag 30 minuter före badning.

Masker med honung och aloe är ett tillgängligt, trevligt och billigt sätt att förbättra krillens tillstånd, så att de blir silkeiga och städa. Konstant användning kommer inte bara att påverka hårets utseende utan också återställa strukturen och läka huden.

Hårmask med honung och aloe.

En annan typ av hårmaskiner med honung är masker med aloe - en växt som är allmänt känd för sin helande egenskaper. Du kan använda aloe, odlas i ditt hem, eller du kan helt enkelt köpa saften av denna växt på apoteket. För receptmask i det första fallet måste du skära ett par ark aloe, som ligger vid själva roten. Du kan pressa saften ut av dem på en gång, men vissa rekommenderar dig att placera bladen i kylskåpet i förväg i några veckor. Enligt vår uppfattning är aktiviteten hos denna växt ganska hög och frisk. Vilka åtgärder hänför sig till aloe mot hår? På grund av sin rikaste komposition, där det finns antioxidanter, vitaminer B, C och E och antiinflammatoriska faktorer, stärker uttrycket hårstrukturen, återställer skadade glödlampor, får håret att lysa, tar bort hårbotten och därigenom reducerar mjäll. Hårmasken med honung och aloe efter den första applikationen kommer att lugna hårbotten, ta bort klåda och irritation. Och någonstans på två månader kan du märka hur mycket hårtillväxt har accelererat och deras förlust har minskat.

Det finns många recept för hårmaskor med aloe och honung, överväga den vanligaste och lätt reproducerbara hemma.

1. Hårmask med aloe och honung för håravfall.

För dess förberedelse behöver vi:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 teskedar;
 • ? ricinolja - 1 tsk;
 • ? citronsaft - 1 matsked.

Ingredienserna blandas noggrant, något (till en temperatur på 40-45 0 s) uppvärmd i ett vattenbad och applicerat på hårbotten. Applicering bör göras med massagerande rörelser, som om gnidning av blandningen i huden. Efter appliceringen ska huvudet täckas med plastfolie, på vilken vi vindar en tjock handduk och lämnar vår mask med aloe och honung i cirka fyrtio minuter. Efter en viss tid tvättas masken av med varmt vatten, och det är dessutom lämpligt att skölja håret med avkok av kamomill eller salvia efter proceduren.

2. Mask med aloe och honung för torrt hår.

Detta recept är speciellt utformat för återhämtning av skadat, alltför torrt, "svagt" hår, och det kommer också att hjälpa till att klara av sin del. För att förbereda denna mask behöver du:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 matskedar;
 • ? Jojobaolja - 2 matskedar.

Som i föregående recept blandas komponenterna och värms något i ett vattenbad. Tja, en annan hårmask med honung och aloe är redo. Nu, noga, gnugga noga en fortsatt varm blandning i hårbotten och fördela det jämnt över hela längden av håret till de allra bästa spetsarna. Återigen täcker vi huvudet med polyeten, och ovanifrån värms vi med en handduk. Det rekommenderas att applicera masken på kvällen, före sänggåendet, och tvätta den bara på morgonen med varmt vatten, det är också möjligt att använda ett neutralt schampo.

3. En annan effektiv mask för håravfall Smed.

Denna mask för hår utom aloe och honung innehåller några mer användbara komponenter: E-vitamin, vitamin A och.... potatisjuice - det visar sig och han har inget emot att hjälpa vårt hår att vara starkt och friskt. Så, vi behöver:

 • ? aloe juice - 1 tsk;
 • ? naturlig honung - 1 tsk
 • ? en kapsel av vitamin A;
 • ? en kapsel av E-vitamin
 • ? potatisjuice -1 matsked.

Om du har långt hår, kan du ta komponenterna i större mängder, det viktigaste är att hålla andelen. Alla komponenter blandas tills de är enhetliga. Det är nödvändigt att applicera på torrt rent hår, på toppen sätter vi igen huvudet med polyeten med en handduk, du kan använda en duschlock. Denna "potatis" hårmask med aloe och honung borde vara på håret i minst 2 timmar, varefter det kan tvättas av med varmt vatten och neutralt schampo. Applicera receptet 2-3 gånger i veckan i en månad kommer du att märka hur mycket håravfall kommer att minska och deras utseende kommer att förbättras.

4. "Cognac" hårmask med aloe och honung.

Denna mask har etablerat sig som ett medel för att bekämpa fet hår, det är mycket enkelt förberedt. ta:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 matskedar;
 • ? äggula - 1 stycke;
 • ? Cognac (äkta, förstås) - 1 matsked.

Alla blandar och gnider masken i hårrötterna, följt av fördelningen över hela hårets längd. Procedurstid: 1 timme. Maskens frekvens: 1 gång per vecka.

5. Vitlök-burdock hårmask med honung och aloe.

Baserat på namnet har du redan förstått att det kommer att ingå i denna mask. Så vi tar:

 • ? aloe juice - 1 matsked
 • ? honung - 1 matsked
 • ? mandelolja - 1 matsked
 • ? en infusion av burdock löv - 2 matskedar;
 • ? en halv tesked vitlöksaft

Vid blandning av alla komponenter får vi en utmärkt hårdmask. Det bör appliceras genom att gnugga in i hårrötterna, följt av omslagning i 50-60 minuter, varefter det lätt tvättas av med varmt vatten.

Nåväl, förmodligen, det är nog. Sammanfattningsvis? Idag såg vi på lättillgängliga hårmaskar med aloe och honung - ingredienser som är lättillgängliga var du än bor. Och i kombination med andra användbara komponenter, som äggula, vitlök, brandy, ricinolja eller jojobaolja, avslöjas ytterligare mångsidiga fördelaktiga egenskaper hos masker vilket hjälper ditt hår att bli riktigt friskt och vackert.

Hårmask med honung och aloe.

En annan typ av hårmaskiner med honung är masker med aloe - en växt som är allmänt känd för sin helande egenskaper. Du kan använda aloe, odlas i ditt hem, eller du kan helt enkelt köpa saften av denna växt på apoteket. För receptmask i det första fallet måste du skära ett par ark aloe, som ligger vid själva roten. Du kan pressa saften ut av dem på en gång, men vissa rekommenderar dig att placera bladen i kylskåpet i förväg i några veckor. Enligt vår uppfattning är aktiviteten hos denna växt ganska hög och frisk. Vilka åtgärder hänför sig till aloe mot hår? På grund av sin rikaste komposition, där det finns antioxidanter, vitaminer B, C och E och antiinflammatoriska faktorer, stärker uttrycket hårstrukturen, återställer skadade glödlampor, får håret att lysa, tar bort hårbotten och därigenom reducerar mjäll. Hårmasken med honung och aloe efter den första applikationen kommer att lugna hårbotten, ta bort klåda och irritation. Och någonstans på två månader kan du märka hur mycket hårtillväxt har accelererat och deras förlust har minskat.

Det finns många recept för hårmaskor med aloe och honung, överväga den vanligaste och lätt reproducerbara hemma.

1. Hårmask med aloe och honung för håravfall.

För dess förberedelse behöver vi:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 teskedar;
 • ? ricinolja - 1 tsk;
 • ? citronsaft - 1 matsked.

Ingredienserna blandas noggrant, något (till en temperatur på 40-45 0 s) uppvärmd i ett vattenbad och applicerat på hårbotten. Applicering bör göras med massagerande rörelser, som om gnidning av blandningen i huden. Efter appliceringen ska huvudet täckas med plastfolie, på vilken vi vindar en tjock handduk och lämnar vår mask med aloe och honung i cirka fyrtio minuter. Efter en viss tid tvättas masken av med varmt vatten, och det är dessutom lämpligt att skölja håret med avkok av kamomill eller salvia efter proceduren.

2. Mask med aloe och honung för torrt hår.

Detta recept är speciellt utformat för återhämtning av skadat, alltför torrt, "svagt" hår, och det kommer också att hjälpa till att klara av sin del. För att förbereda denna mask behöver du:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 matskedar;
 • ? Jojobaolja - 2 matskedar.

Som i föregående recept blandas komponenterna och värms något i ett vattenbad. Tja, en annan hårmask med honung och aloe är redo. Nu, noga, gnugga noga en fortsatt varm blandning i hårbotten och fördela det jämnt över hela längden av håret till de allra bästa spetsarna. Återigen täcker vi huvudet med polyeten, och ovanifrån värms vi med en handduk. Det rekommenderas att applicera masken på kvällen, före sänggåendet, och tvätta den bara på morgonen med varmt vatten, det är också möjligt att använda ett neutralt schampo.

3. En annan effektiv mask för håravfall Smed.

Denna mask för hår utom aloe och honung innehåller några mer användbara komponenter: E-vitamin, vitamin A och.... potatisjuice - det visar sig och han har inget emot att hjälpa vårt hår att vara starkt och friskt. Så, vi behöver:

 • ? aloe juice - 1 tsk;
 • ? naturlig honung - 1 tsk
 • ? en kapsel av vitamin A;
 • ? en kapsel av E-vitamin
 • ? potatisjuice -1 matsked.

Om du har långt hår, kan du ta komponenterna i större mängder, det viktigaste är att hålla andelen. Alla komponenter blandas tills de är enhetliga. Det är nödvändigt att applicera på torrt rent hår, på toppen sätter vi igen huvudet med polyeten med en handduk, du kan använda en duschlock. Denna "potatis" hårmask med aloe och honung borde vara på håret i minst 2 timmar, varefter det kan tvättas av med varmt vatten och neutralt schampo. Applicera receptet 2-3 gånger i veckan i en månad kommer du att märka hur mycket håravfall kommer att minska och deras utseende kommer att förbättras.

4. "Cognac" hårmask med aloe och honung.

Denna mask har etablerat sig som ett medel för att bekämpa fet hår, det är mycket enkelt förberedt. ta:

 • ? aloe juice - 2 matskedar;
 • ? naturlig honung - 2 matskedar;
 • ? äggula - 1 stycke;
 • ? Cognac (äkta, förstås) - 1 matsked.

Alla blandar och gnider masken i hårrötterna, följt av fördelningen över hela hårets längd. Procedurstid: 1 timme. Maskens frekvens: 1 gång per vecka.

5. Vitlök-burdock hårmask med honung och aloe.

Baserat på namnet har du redan förstått att det kommer att ingå i denna mask. Så vi tar:

 • ? aloe juice - 1 matsked
 • ? honung - 1 matsked
 • ? mandelolja - 1 matsked
 • ? en infusion av burdock löv - 2 matskedar;
 • ? en halv tesked vitlöksaft

Vid blandning av alla komponenter får vi en utmärkt hårdmask. Det bör appliceras genom att gnugga in i hårrötterna, följt av omslagning i 50-60 minuter, varefter det lätt tvättas av med varmt vatten.

Nåväl, förmodligen, det är nog. Sammanfattningsvis? Idag såg vi på lättillgängliga hårmaskar med aloe och honung - ingredienser som är lättillgängliga var du än bor. Och i kombination med andra användbara komponenter, som äggula, vitlök, brandy, ricinolja eller jojobaolja, avslöjas ytterligare mångsidiga fördelaktiga egenskaper hos masker vilket hjälper ditt hår att bli riktigt friskt och vackert.Nästa Artikel
Färgning av hår med henna i röd färg: egenskaper hos proceduren