Hemlagade hårmaskor baserade på olivolja. Välja de bästa maskerna


Masker med olivolja kommer att vara användbara för alla typer av hår. Om håret är skadat, torrt och sprött, kommer masker baserade på olivolja att hjälpa till att återställa varje hårs struktur och förhindra utseendet av splittrade ändar. Under normal hårtyp kommer olivolja att hjälpa till att förhindra många hårproblem (förhindra förlust av fukt i håret, skydda det mot uttorkning, speciellt om du använder stylingprodukter och apparater). Om håret är benäget för fett kan du också använda olivolja, men du kan även lägga till sådana ingredienser som torkar hårbotten: senap, tinktur av chili peppar, ingefära, färglös henna, brandy.

Olivolja refererar till basoljorna och kan ligga till grund för alla hemlagade hårmaskor.

Det bästa sättet att växa och skönhetshår läs mer.

När du gör masker med olivolja bör du följa dessa rekommendationer:

 1. Välj en god olja (orefinerad, kallpressad)
 2. Applicera masken omedelbart efter förberedelsen;
 3. För att förbättra effekten av oljemaskar är det önskvärt att värma (i ett vattenbad);
 4. masker på basis av oljor måste värmas: med plastfolie eller duschlock och ovanifrån lägg på en handduk eller en varm hatt.
 5. frekvensen av sådana masker 1-2 gånger i veckan, efter en månad av användning, är det önskvärt att ta en paus.

Topp 5 masker baserade på olivolja

Olivolja ger ett bra resultat på torrt hår, om du gör en varm oljeväxling: beroende på hårets längd måste du ta 2-3 matskedar olja och värma den i ett vattenbad. Applicera varm olja på hårets längd, avvika från rötterna med 10-15 cm., Behöjer bra uppmärksamhet på hårets tips. Sedan värmer vi håret och lämnar det i minst två timmar om det är möjligt att lämna oljan på håret hela natten (fläta en gris och samtidigt det är inte möjligt att värma det).

Mask för håravfall

En mask som hjälper till att stoppa håravfall, stärka dem och öka tillväxten av nytt hår.

 • 2 matskedar olivolja;
 • 2 matskedar av capsicumtinktur;
 • 5-8 droppar essentiell olja (citron, beat, rosmarin).

Masken appliceras endast på hårbotten för avskiljning i 40-60 minuter, det är önskvärt att värma för bästa effekten, du kan fortfarande värma hårtorken.

Mask för normalt och fet hår

Denna mask är lämplig för hår som är benägen för fett och plus ger ett bra resultat i hårväxten.

 • 2 matskedar olivolja;
 • 1 tesked citronsaft.

I citronolja, tillsätt citronsaft och applicera på hårbotten avskalning, lämna i 40-60 minuter, och tvätta sedan huvudet med schampo (2 gånger) och applicera en balsam eller mask.

Lökmask för att stärka håret

En mask för starka andar som inte är rädda för lukten av lök eller hur ofta tjejerna kallar "lukt av stekt potatis" på deras favorithår.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked honung;
 • juice av en lök
 • 1 matsked av brandy.

Blanda alla ingredienser och applicera på hårbotten avskiljning, lämna masken i en timme eller längre. Om du sköljer håret med ättika i slutet av ditt hår (1-2 matskedar per liter vatten) efter att ha tvättat ditt huvud kommer lukten av lök inte vara så stark, men om vädret är vått, kommer det inte att rädda dig.

Tidsbestämd mask

Mask testad, vilken min mormor gjorde varje vecka när hon gick till badhuset och sa att hennes hår var hennes stolthet, även när hon var grå redan.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 matsked honung;
 • 1 matsked brandy;
 • 1 äggula.

Blanda alla ingredienser, applicera i hårbotten och fördela resterna längs hårets längd, värm masken (du kan ånga i badet), håll i 40 till 60 minuter, du kan vara längre och tvätta håret som vanligt.

Regenererande mask

Masken är lämplig för skadat hår (färg, kemi, frekvent användning av hårtork, strykning), dessa maskeringsredienser absorberas i hårstrukturen och därigenom återställs.

 • 1 matsked olivolja;
 • 1 msk kokosnötolja;
 • 3-5 droppar ylang-ylang eterisk olja.

I den uppvärmda basen tillsätter oljorna eterisk olja och appliceras på hårets längd som går tillbaka från rötterna. Det är önskvärt att hålla masken så länge som möjligt, minst två timmar.

Med dessa recept av masker kommer ditt hår alltid att glädja dig!

Olive hårmask. Hur man gör hårmaskar med olivolja.

Olivolja kan effektivt hjälpa vårt hår hemma, om det tillämpas korrekt. Många sägs om fördelarna, i kosmetologi kallas det även ofta flytande guld. Det har länge använts av grekiska kvinnor för hårvård - stärka och påskynda tillväxten. För närvarande har användningen av denna mirakelbehandling inte förlorat sin relevans.

Olive hårmask anses vara mycket användbar, vilket stärker rötterna, eliminerar mjäll och ger hårstyrka, mjukhet och glans. Olivolja - ett lagerhus av olika näringsämnen, vitaminer, mineraler och aminosyror. Dessutom innehåller dess komposition lecitin och protein - de viktigaste elementen för att återställa hårstrukturen.

Hur man lagar en olivmask

Att göra masker är en väldigt kreativ och fascinerande aktivitet - hemma kan du montera element på olika sätt. Det viktigaste - att bara använda naturliga ingredienser, utan innehåll av kemikalier och skadliga ämnen. Olive hårmask fungerar första gången, hjälper till att snabbt och effektivt förbättra sitt tillstånd, lägga till sken, volym och fuktighet. Förutom användning i masker kan olja läggas till färdiga masker, balsamer och schampon. Cirka två skedar med en halv liter balsam kommer att ge extra näring till håret.

Olive hårmask - hur man ansöker

För att få maximal effekt av användningen av olivolja är det absolut nödvändigt att du följer vissa regler för användning i hemmet kosmetologi. Först och främst måste du veta att varm olja kommer att hjälpa mycket mer effektivt, eftersom det absorberas väl i hårbotten, verkar på glödlamporna och återställer hårets struktur.

Det enklaste sättet att använda oljan är en olivhårsmaske, som inte innehåller några andra ingredienser. Det kräver inte tid för matlagning och tillfredsställer med resultatet.

Värm oljan bättre i ett vattenbad i ca tre minuter. Därefter måste du dela håret i små strängar och jämnt fördela oljan över den. För att göra detta, använd en kam med glesa tänder eller en vanlig bomullspinne. Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att applicera oljan på rötterna, försiktigt gnugga den i hårbotten. Då måste håret vikas med plast och isoleras ovanifrån. Uppvärmning hjälper håret bättre att absorbera olja. Denna mask måste hållas på håret i minst en timme.

Helst absorberas en olivhårsmask helt av hårbotten och håret ser inte oljigt ut. Om du använder mycket olja, måste du tvätta det med varmt vatten utan att använda schampo. Denna mask rekommenderas att användas en gång i veckan. Också utmärkt resultat ger en kombination av olivolja och jojobaolja, som blandas i lika stora proportioner.

Olive hårmask med äggula

Matlagningsmetod: slå fem matskedar smör och två äggulor i en krämig massa. Denna blandning appliceras på håret i minst en halvtimme. Detta recept kan vara komplicerat genom att lägga en sked honung, brandy och lökjuice till blandningen. Denna mask rekommenderas för användning en gång i veckan. För att lukten av ingredienser inte kommer kvar på håret, måste du skölja dem med en svag lösning av ättika.

Olive hårmask för att påskynda tillväxten

Förberedelse: Blanda i en sked smör och peppartinktur. Applicera den bara på rötterna, eftersom tinkturen innehåller alkohol, torkar håret. Att hålla det länge rekommenderas inte. Effektiv mot håravfall, liksom att påskynda tillväxten. Tinktur av röd het peppar förbättrar blodcirkulationen, väcker lökarna och olivoljan återfuktar och närmar dem. Denna mask har en utmärkt stärkande effekt. Applicera det på fettigt hår.

Olive hårmask mot splittrade ändar

Det är nödvändigt att ta matsked vinäger, äggula och två skedar olja. Värmeblandning och applicera rikligt på håret. Hålla omkring en halvtimme. Tvätta av masken med schampo. Också på ändarna av håret kan appliceras infunderad med örter olja. För att göra detta, häll ett halvt glas smör med en blandning av finklippta örter: kamille, nässla, Johannesört och björkblad. Behöver insistera under veckan i en tätt sluten burk. Därefter filtreras infusionen.

Olive hårmask med naturlig henna

Förberedelsesmetod: En sked färglös henna blandas med samma mängd olja. En tesked brandy, honung och äggulor läggs till denna blandning. Masken appliceras på allt hår och hålls i en timme. Tvätta av med schampo. Att stärka och återställa hårets struktur som används en gång i veckan.

Olive hårmask med citronsaft

I kombination med citronsaft stimulerar den hårväxten, förhindrar håravfall. För matlagning måste du blanda två skedar olivolja och en tesked citronsaft. Hela blandningen upphettas i ett vattenbad, temperaturen är minst 40 grader. Sedan gnuggar vi det i rötterna, sätter håret ihop med film och isolerar det. Denna blandning bör hållas så länge som möjligt. Skölj med schampo.

Olive Mask Application Tips

För att enkelt tvätta av oljan från håret, måste du anbringa tillräckligt med schampo i håret omedelbart på torrt hår, lägg inte till det i sköljningsprocessen. För att uppnå maximal effekt av olivsmaskar, måste du applicera dem regelbundet, regelbundet byta komposition eller använda ren olivolja.

För beredning av masker är det bättre att använda extra jungfruolja (Extra vergine). Den har en behaglig gräsaktig lukt och ljusgrön färg. Kontrollera att kvaliteten på den redan köpta oljan kan användas med frysen. En bra olja blir molnigt och kommer att tjockna på 10 minuter, och när det blir rumstemperatur igen kommer det att se ut som detsamma. Olja lagras på en mörk plats i högst ett år.

För att förbereda vilken mask som helst måste olivolja upphettas i ett vattenbad till en temperatur av ca 40-45 grader. Endast äggula bör läggas till masker med ägg. Masker med lök är bara lökjuice, inte massa, annars är det extremt svårt att bli av med lukten.

Olive Hair Masks

Vad är fördelen med olivolja?

Olivolja innehåller en stor mängd näringsämnen som utan tvekan är viktiga för kvinnlig skönhet.

Vitamin A och E, som finns i olivolja, ger näring till håret och hårbotten, har en mjukgörande effekt.

Påverkan av olivolja på håret

Hur man väljer olivolja för hår

Användningen av olivhårsmaskar

Olivolja kan användas för alla typer av hår och hårbotten. Om håret är torrt, kommer en olivmask att mjukna och återfuktas. Strukturen av skadat hår förbättras märkbart, vågorna släpper ut och håret kommer att få glans.

Olive masker är också oumbärliga för oljiga hårtyper, de hjälper till att reglera sebaceous körtlar, tack vare vilket håret kommer att hålla ett nytt utseende längre.

Användningen av olivolja i sin rena form

På grund av dess sammansättning kan olivolja för hår appliceras i ren form. Denna metod är det enklaste och snabbast.

Värm en liten mängd olivolja i ett vattenbad före användning. När oljan är varm kan du börja applicera. Om håret och hårbotten är torra, dopp sedan fingertopparna i oljan och applicera med massagerörelser i hårbotten, fördela sedan genom håret till spetsarna och linda huvudet med en handduk. Du kan hålla denna mask under obegränsad tid, men helst minst 30 minuter. Då kan du tvätta håret på vanligt sätt.

Om du har fet hårbotten, är det bättre att applicera olivolja på håret som faller från rötterna på 2-3 cm. Applicera oljan direkt i hårbotten, helst inte mer än 2 gånger i månaden.

Oliveolja skyddar håret perfekt mot de aggressiva effekterna av tvättmedelskomponenterna i schamponet, så 10-15 minuter före tvätt kan du smörja spetsarna med olivolja och med tiden glömmer du vilka torra och spröda hårändar som helst.

Oliveolja kommer att bli ett oumbärligt verktyg i vila, om du ska simma aktivt i havet men inte vill skämma bort ditt hår med saltvatten, sedan smälter håret med olivolja varje gång framför stranden, det absorberas snabbt och skapar en osynlig film på håret som skyddar dem.

Olive mask för att stärka håret

- 2 msk. olivolja;
- 1 äggula;

Blanda maskinkomponenterna och applicera på håret, om håret är långt, dubbelklara antalet ingredienser. Olivolja i kombination med äggulor är utmärkt för torra och delade ändar, så du kan skämma bort dig själv med den här masken 2 gånger i veckan.

Olive mask mot håravfall

- 1 msk. honung;
- 2 msk. olivolja;
- 1 tsk cognac eller alkohol;

För att applicera den färdiga masken med massagerörelser i hårbotten, kan du applicera olivolja i längden i ren form. På grund av uppvärmningseffekten ökar blodcirkulationen, och honungen stärker perfekt glödlamporna. Mask rekommenderas att göra 1 gång per vecka i en timme före tvätt.

Olive Split Ends Mask

- 2 msk. olivolja;
- 1 msk. citronsaft;
- 1 msk. honung;

Komponenterna måste blandas och appliceras på håret. Det är bäst att göra en sådan mask efter att ha tvättat håret, eftersom det blir lättare att fördela det på vått hår. Håll masken i 30-40 minuter och skölj sedan med vatten med en liten mängd schampo.

Olive mask för jämnhet och glans

Olive mask för SOS restaurering av skadat, torkat hår

Olive hårväxtmask

Olive mask med lök mot intensiv håravfall

- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. lökjuice;
- 1 tsk honung.

Gnugga den färdiga masken i hårbotten, efter tvätten är det lämpligt att skölja håret med vatten och citronsaft.

Olive mask för att återställa hårstruktur

Lugnande Oliv Jojoba Mask

Olive mask som aktiverar hårväxten

Olive mask med henna för sprött hår

- 1 msk. färglös henna;
- 2 msk. olivolja;
- 1 äggula;
- 1 msk. konjak;
- 1 msk. honung.

Blanda komponenter för att få en jämn konsistens och applicera på håret, wrap ett huvud med en handduk och håll i minst 30 minuter.

Peeling mask med olivolja och salt

Hårvård med olivolja

Olive hårmask

- 2. UF. olivolja;
- 1 msk. fet majonnäs eller naturlig yoghurt utan tillsatser
- 1 tsk honung;
- 1 äggula.

De komponenter som utgör masken är bra för torrt och skadat hår, den här masken gör håret silkeslen och mjuk, och deras struktur förbättras märkbart.

Regler för användning av olivsmaskar:

1. Använd endast nyframställd mask;
2. För torrt och svagt hår kan olivsmaskar göras 1-2 gånger i veckan, för oljig hårtyp 2-3 gånger i månaden.
3. Det är bäst att växla mellan olivsmaskar;
4. Kom ihåg att några oljemaskor tvättar färgen på färgat hår och färgade blondiner kan ge en gul nyans;
5. Effekten av olivsmaskar kommer att märkas endast med regelbunden användning.

Kom ihåg att du måste ta hand om ditt hår hela tiden, och inte ibland, då kommer de alltid att se bra ut och njuta av sin skönhet, men om ditt hår har blivit allt tråkigt, skört och livlöst så kommer de med hjälp av olivhårsmaskar att hjälpa dem att återvända hälsa och styrka.

Olive hår maskerar hemma - de bästa recepten

Olivträdet är en symbol för livets återfödelse efter den bibliska översvämningen. Värdet av olja förhärligas av de kända healarna av antiken. Och de grekiska kvinnorna är tvungna att bärnstensfärgade välvårdade, glänsande lockar, som skönheten i Olympus gudinnor.

Fördelarna med olivolja för hår

Rik terapeutisk komposition:

 • tokoferol;
 • Fettsyra glycerider;
 • Karotenoider.

Användbara egenskaper för hår:

 • Inblandar bräcklighet och torrhet hos ringlets;
 • Mjukar och fuktar hårstrumporna;
 • Skyddar mot förlust av fukt och matthet;
 • Eliminerar mjäll / seborré.

Kontraindikationer - individuell känslighet.

Applicering av olivolja för hår

 1. I kosmetologi används en av de bästa basoljorna för att berika kompositionerna av schampon, återställande och fuktgivande balm, sprayar för att lägga till sken och bryr sig om torra tips.
 2. Vid applicering av endast två eller tre droppar på en träkam, är det lätt att förhindra trass och mekanisk skada på strängarna.
 3. Lägger till produkter för färgning / toning, du kan neutralisera de aggressiva effekterna av aktiva kemiska element.

Video: Hur man applicerar olivolja till håret hemma

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

De bästa hårmaskorna med olivolja

Hårvård tack vare olivolja hemma kan enkelt konkurrera med populära salongbehandlingar. Folk recept, som är förkroppsligade med egna händer, kommer att hjälpa till att bli ägare av lyxiga, tjocka, glänsande lockar.

Hårväxtmask

Resultat: att använda olivolja för att växa, det är lätt att aktivera processerna i glödlamporna.

ingredienser:

 • 5 gr. oliv;
 • 10 gr. kanel;
 • 2 gr. rödpeppar;
 • 20 ml kräm.

Förberedelse och användningsmetod: Blanda torra kryddor, tillsätt värmande oliver och klassisk grädde. Applicera på torra rötter, sprida svamp på skilsmässan. Håll masken i högst tio minuter, tvätta krullarna med ett rengöringsmedel med samma effekt. För ökad tillväxt, använd ett naturligt recept två gånger om tio dagar.

Mask för torrt hår

Resultat: För behandling och återställande av hår som är benägna att brittleness, bör du regelbundet använda hemlagade masker.

ingredienser:

 • 5 ml olivpressad
 • 15 droppar mandel;
 • 3 äggulor.

Beredning och appliceringsmetod: Slå på äggulorna (om du behöver fyra små ägg), tillsätt varm medicinerad olja. Distribuera på fuktiga lockar, bära ett duschlock och ytterligare stickade kläder. Förfarandet är utformat för natten, på morgonen, skölj med ett fuktgivande schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: ger extra volym, torkar rotområdet, rensar hårbotten denna hemlagade olivmask.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 2 tsk citronsaft
 • 25 gr. bönmjöl (ärter / linser).

Beredning och appliceringsmetod: Häll mjöl med infuserat grönt te tills en viskös konsistens bildas. Tillsätt citrusjuice och huvudbeståndsdel. Distribuera på otvättat hår, gnugga in i rötterna. Bära en hatt, vänta en kvart i timmen. Därefter tvättas med schampo med myntextrakt.

Dela hårmask

Resultat: Oljebasmaskar är effektiva mot tvärsnittet av färgade och dehydrerade krullar.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 40 ml avkok av plantain och nässla;
 • 15 gr. gelatin.

Beredning och appliceringsmetod: granuler av kollagen av animaliskt ursprung, hällbuljong (70), sätt in resten och rör om tills det är upplöst. Applicera på rena våtkrullar, områden där håret är skuret. Vik matfilmen uppvärmd med varmluft (för lödningsvåg). Skölj med grapefruktvatten efter en halvtimme, applicera flytande keratin i hårändarna.

Hair Shine Mask

Resultat: för hårglans, återställande av porösa områden hjälper till att maska ​​med olivolja.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 25 gr. äpple / pumpa puree;

Förberedelse och appliceringsmetod: baka äpplen / pumpa eller köp potatismos (förseglad burk babymat) och blanda med den första komponenten. Sprid massan i rena, fuktiga lockar över hela tillväxtområdet. Låt i ungefär tjugo minuter skölja med kamilledekok efter tvätt.

Mask för hårdensitet

Resultat: aktiverar vilande folliklar, gör krullarna mjuka och voluminösa, en olivmask för hår.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 15 gr. vit / rosa lera;
 • 10 droppar linfrö;
 • 3 gr. senap.

Förberedelse och användningsmetod: Bland kaolin med senapspulver, tillsätt fettoljor, späd med nybryggt tedryck. Applicera på hårbotten med mjuka gnidningsrörelser, lämna i sju minuter. Skölj med ölschampo, skölj med kalendula avkok.

Mask för färgat hår

Resultat: restaurering av skadat hår med hjälp av hemlagade masker med olivolja, ett effektivt sätt att ge styrka till krullarna, återuppliva dem.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • 2 ml persika;
 • äggula;
 • 20 gr. avokado.

Beredning och appliceringsmetod: Efter rengöring av grönsaken för att ge enhetlighet, kombinera med äggula och fuktgivande oljor. För att fördela masken med en pensel, stega tillbaka ett par centimeter från rötterna, på våta strängar. Bär en duschlock och en varm handduk för att vänta i fyrtio minuter. Skölj noggrant med bioaktivt schampo.

Hårförlustmask

Resultat: effektivt olivolja från håravfall i kombination med vitaminerna A och E.

ingredienser:

 • 10 ml olivolja;
 • E-vitaminampull;
 • A-ampull
 • 15 gr. öljäst.

Förberedelse och användningsmetod: Separera en liten bit från jästbriketten, utspädd lime-te med avkok, injicera vitaminer och stärkande olja. Sprid massan på hårrötterna, tätt omslut med matfilm. För att bibehålla en läkningsmask i två timmar, skölj med schampo.

Olive mjäll Mask

Resultat: Hemmetoder för hår normaliserar sebumsekretion och dess kemiska sammansättning, vilket förhindrar överdriven avplastning av de övre skikten av epidermis.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 20 gr. kaffe grunder.

Beredning och appliceringsmetod: Applicera efter hårrotsarna (tidigare tvättad med ayurvedisk schampo), gnid i fem minuter efter att alla komponenter har kombinerats. Efter sköljning med koncentrerad infusion av nässla.

Mask med olivolja och honung

Resultat: närande olivolja för torrt hår och benäget för brittleness, återställer strukturen hos varje enhet.

ingredienser:

 • 5 ml olivolja;
 • 10 gr. honung;
 • 3 ml ricinus.

Beredning och appliceringsmetod: kombinera och applicera på rena våta strängar över hela tillväxtlängden. Skölj efter tjugo minuter, helst infusion av citronbalsam.

Mask med olivolja och ägg

Resultat: En regenererande mask med äggula och olivolja fyller lock med syror, mineraler, vitaminer, förhindrande av bräcklighet och förlust av glans.

ingredienser:

 • 6 ml olivolja;
 • 2 yolks;
 • 15 gr. kakaopulver.

Beredning och appliceringsmetod: Efter kombinering av alla komponenter, späd med avkokning av russin för att bilda en krämig konsistens. Sprid på rena strängar längs tillväxtlinjen, insvept med en skyddande film och handduk. Efter en halvtimme tvättar du kompositionen med vatten.

Mask med olivolja och citron

Resultat: en mild blekning av hår med olivolja bevarar krullarnas struktur. För att undvika skada är det nödvändigt att testa kompositionen på en separat plats.

ingredienser:

 • 15 ml olivolja;
 • 8 ml citronsaft;
 • 1 gr. kanel.

Förberedelse och användningsmetod: kombinera citrusjuice med krydda och olja. Applicera på torra strängar med en pensel, linda med folie. Efter två timmar, tvätta av och applicera en stabiliserande balsam. För att lätta håret över hela området kan du öka volymen i två - fyra gånger.

Video: Olivmask för glans och silke med honung och äggula

Mask med olivolja och salt

Resultat: maskskruven aktiverar tillväxt, lindrar mjäll och seborré. Den optimala metoden för applicering gör det möjligt att skydda mot hårskador.

ingredienser:

 • 10 ml oraffinerad olivolja;
 • 20 gr. salt jodiserat / hav.

Förberedelse och användningsförfarande: finmalt salt kombinerat med fet vegetabilisk olja. Gnid in i rötterna i sju minuter, ta sedan bort kompositionen med en rengöringsmedel.

Mask med olivolja och brandy

Resultat: stärker, ger krullarna styrkan och elasticiteten hos natten närande masken.

ingredienser:

 • 10 ml kallpressad olivolja;
 • 15 ml cognac;
 • 3 äggulor.

Förberedelse och appliceringsmetod: Tillsätt vakteloljor och magiolja i varm alkohol. Pensla på rent hår före sänggåendet, packa in det med en film och lägg den under en stickad hatt. På morgonen skölj noga med ett sulfatfritt schampo.

Mask med olivolja och burkolja

Resultat: förhindrar stark förlust, mättade näringsämnen.

ingredienser:

 • 10 ml olivens första extraktion
 • 5 ml burdock;
 • 15 gr. rågmjöl.

Beredning och appliceringsmetod: Häll mjölet med avkok av burk och tillsätt de övriga komponenterna. Distribuera på rotzonen med massörrörelser. Klä duschdunken, vänta 40 minuter och skölj.

Video: Ta hand om tunt hår med olivolja hemma

Olive Oil Testimonials

Efter färgning med ombra blev spetsarna tråkiga och spröda. Sätt det på kvällen i sin rena form, var torr och väl bevarad.

På vintern uppträdde mjäll, stora flingor stod ut på mörkt hår. Gnidtsalt med olivolja, i en vecka, alla peeling passerade.

I stylinglera läggs fem - sex teskedar av doftande olivolja. Efter att håret kvarstår förblir voluminöst och glänsande.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Olive Oil Instant Hair Mask: Top 11 Recept

I antiken var olivträd betraktad som en gåva från gudarna, och oljan som framställdes av deras frukts massa var värderad i nivå med guld. Numera har olivolja naturligtvis blivit mer tillgänglig, men fortsätter att värderas som en av de mest användbara produkterna.

De som försöker äta ordentligt, var noga med att använda oraffinerad olivolja för att tanka färska sallader. Samtidigt är den här produkten, som många har i köket, ett utmärkt sätt att ta hand om lockar.

Ett så enkelt förfarande som en hemlagad hårmask med olivolja är en riktig frälsning för torkade, skadade och sköra strängar.

Vad är användningen?

Varför gör olivabaserade hårmaskar helt enkelt krullar? Det handlar om de ämnen som ingår i huvudkomponentens sammansättning. Var och en av dem löser ett visst problem, och deras komplexa effekt ger hälsa och skönhet till skadade strängar.

I oljens sammansättning:

 • Mättade och omättade fettsyror. Dessa substanser har förmågan att skydda mot skadliga influenser och bildar en skyddande mantel runt håret som är osynligt för ögat. Samtidigt orsakar användningen av olja på grund av den unika kombinationen av mättade och omättade syror inte vägarna.
 • Vitaminer. Sammansättningen av olivolja innehåller sällsynta vitaminer, det vill säga B4 (kolin) och K (phyllokinon). Dessa ämnen bidrar aktivt till att stärka rötterna och bevara det naturliga pigmentet, vilket undviker utseendet på tidigt grått hår. Dessutom är oljan rik på vitamin E, utan vilken det är omöjligt att bevara skönhet och ungdom.
 • Spårämnen Oljan innehåller ett komplex av spårämnen som har en positiv effekt på hårets tillstånd. Således hjälper natrium till att ta bort toxiner från celler, järn bidrar till att förbättra blodcirkulationen och syretillförseln till rötter, kalcium förbättrar hårstrukturen, bekämpar brittleness och fukt lagras i celler på grund av kalium.
 • Fytosteroler. Dessa naturliga ämnen främjar läkning av hårbotten, eliminerar mjäll och ger elasticitet mot strängarna, vilket gör dem mer lätta.
 • Betain. Detta ämne förhindrar tvärsnitt, förbättrar strukturen, ger krullarna en vacker glans.

Oljan från olivens frukt är sålunda ett utmärkt verktyg för att återfuktas, återställa och skydda trådarna och förbättra hårbotten.

Arbetsordningens regler

För att ha hemlagade hårmaskor med olivolja för att ge maximal nytta, måste du veta reglerna för beredning av formuleringar och procedurer.

 • Den största fördelen för strängarna kommer att vara den naturliga orefinerade produkten. I butikerna presenteras olivolja i ett ganska stort sortiment, så du behöver lära dig att läsa etiketter. Så den mest användbara och naturliga produkten är i märkningen som ordet "Virgin" är närvarande. Dessutom finns en produkt som säljs på förhand som har förrensats. Den är märkt med ordet "Refined". Raffinerad olja är ganska lämplig för kosmetiska förfaranden, men innehåller mindre näringsämnen. Men en billigare version av produkten, på etiketten som du kan läsa ordet "Pomace" är beredd från kakan. Naturligtvis kan du använda det, men du borde inte förvänta dig för bra resultat från masker gjorda på grundval av det.
 • Olja för förfarandena måste vara fräsch, så var uppmärksam på hållbarheten. Efter öppningen av tätningen på flaskan med olja, ska produkten spenderas i en månad. Om oljan endast köps för kosmetiska förfaranden är det därför bättre att välja en produkt som förpackas i en liten volymbehållare. Förvara en öppen flaska på en sval och mörk plats, du kan inte frysa produkten.
 • Innan man preparerar den terapeutiska kompositionen är det nödvändigt att hälla den erforderliga delen av olja och lätta det i ett vattenbad. Det är viktigt att inte överhettar produkten, det ska bli trevligt varmt, överhettning är inte acceptabelt. Förutom olja, kan andra ingredienser, såsom honung, behöva värmas upp. Det rekommenderas inte att göra det i en kopp. Det är nödvändigt att värma varje komponent separat, och sedan blanda och slå, bättre med en mixer eller mixer.
 • Innan du använder den nya masken för första gången, glöm inte att testa huden för känslighet, vilket kommer att hjälpa till att undvika många obehagliga konsekvenser.
 • Applicera de beredda föreningarna i hela hårvolymen, inte glömma rötterna och spetsarna. Men det finns recept för hårmaskar med riktningsolivolja. Till exempel bör kompositionen för att eliminera mjäll endast appliceras på rötterna.
 • Efter applicering av kompositionen är det nödvändigt att värma huvudet så att effekten av proceduren är mer uttalad. För att göra detta ska du täcka det uppsamlade håret med polyeten och sedan linda något varmt (med en näsduk, handduk, halsduk).
 • Hur mycket för att hålla kompositionen? Det beror på receptet som används. Så om strängarna är torra, så kan den rena oljan appliceras på dem, tvättas av på 8-10 timmar. Denna procedur hemma är bekväm att göra på kvällen, det vill säga applicera kompositionen på kvällen och tvätta av på morgonen.
 • För att göra oljan lättare att tvätta, rekommenderas att du torkar håret för första gången. Det är nödvändigt att hälla shampoo i våta palmer och slå skummet ut ur det. Utan att väta håret, applicera skum till dem, distribuera. Skölj sedan och skölj håret igen på vanligt sätt. Det rekommenderas inte att använda balsammen efter masken, men du kan skölja håret med avkok av kamille eller kullrot med en sked citronsaft per liter buljong.
 • Procedurernas frekvens beror på strängarnas tillstånd. För behandling kan de göras om två dagar, för profylax - en gång i veckan. Hela kursen ska vara från tio till femton procedurer. Då måste du ta en paus, för att inte "överbelasta" håret.

recept

För att förfarandena ska kunna gynnas måste du hitta "ditt" maskrecept. När du väljer ett alternativ måste du överväga vilken typ av strängar och det problem som behöver lösas.

Grundvård för torra strängar

En enkomponentmask för torrt hår med olivolja är så enkelt som möjligt. Den varma oljan gnids över delarna, och sedan fördelas den över hela volymen med en kam, utan att glömma att gnida den i spetsarna. Bär ett uppvärmningslock, håll i minst en timme, du kan gå hela natten.

Stimulera tillväxten

Komposition för hårtillväxt bereds med citron. Det är nödvändigt att pressa saften från citrus, stam, så att den inte kommer över köttstycken. För varje två skedar av förvärmd olja behöver du ta 5 ml juice. Slå upp Applicera vid avskiljningar och fördela trådarna, eftersom denna komposition inte bara stimulerar tillväxten utan också återställer skador.

Vi matar

Vitaminerande näringsmask framställs med tillsats av jäst. Denna produkt är mycket användbar för hår, eftersom den innehåller nästan en komplett uppsättning vitaminer från grupp B. Du kan använda torr eller pressad jäst.

Värm upp till 40 grader en halv kopp mjölk, blanda 10 gram jäst och en halv tesked socker i den. Vänta tills en skumkåpa visas på ytan. Introducera två skedar av förvärmd olja och en äggula i kompositionen, piska.

Kämpa med tvärsnittet

Komposition för delade ändar av håret framställs med gelatin, äggula och äppelcidervinäger. Vinäger kan tas bara naturliga, inte smakade. En matsked gelatin hällde ett halvt glas vatten, ge pulvret att svälla. Uppvärmdes därefter under omrörning tills gelatinkristallerna helt löser sig, vilket förhindrar lösningen från att koka.

Värm upp separat två matskedar olja. Blanda lite varm lösning av gelatin med olja, äggula och en sked vinäger. Denna komposition appliceras endast i längd, inte gnugga in i rötterna.

Vi behandlar sårbarhet

Skört hår är vanligtvis torrt och hårt, masken är förberedd för dem med tillsats av mosad avokado. Du måste ta en halv av mogen avokadofrukt, hugga den i en mixer och blanda med två skedar varm olja. Om håret är långt måste du förbereda kompositionen av hela frukten, vilket ökar motsvarande mängd olja.

fuktgivande

Förbereder en fuktgivande hårmask med olivolja med tillsats av glycerin. Olivolja är i sig en bra fuktkräm, och tillsatsen av glycerin kommer ytterligare att förbättra sin positiva effekt.

Det är nödvändigt att värma två matskedar olja och tillsätt en tesked glycerin och lika mycket äppelcidervinäger. Häll sedan det slagna ägget. Ägg ska läggas till masken, se till att massan inte är varm, annars kommer ägget att vikas.

Oljig hårvård

Olivolja är utmärkt för fet hår, eftersom de också behöver fuktgivande. Och så att oljan inte gör de redan feta trådarna tunga, måste du lägga till brandy och citronsaft till den. Uppvärmt smör blandas med konjak i ett en-till-ett förhållande, sedan tillsättes en tesked av filtrerad juice till varje sked av blandningen.

Scrub för hårbotten

För att rengöra huden på döda celler använder vi regelbundet scrubs. Men det är nödvändigt att använda detta verktyg inte bara för ansikte och kropp, men också för hårbotten. Användningen av skrubba resulterar i förbättrad syreförsörjning till rötterna, återställande av normal blodcirkulation, vilket i slutändan hjälper till att bli av med håravfall.

Värm oljan och blanda med salt (salt är bättre att ta havet, men du kan använda regelbundet) i ett två till ett förhållande. Applicera kompositionen på avdelningarna, massera försiktigt. Det är inte nödvändigt att distribuera längs strängarna.

Denna procedur är kontraindicerad om håret faller ut på grund av hormonella problem eller inre sjukdomar. I detta fall kan användningen av skrubbning förvärra problemet.

Ta hand om lösa strängar

Hyppig användning av fixeringsmedel och heta stylingsmetoder tunt och försvagat hår. En närande mask med gräddfil hjälper till att återställa dem. Hemlagad gräddfil blandad med olivolja i ett förhållande mellan tre och fyra. Till exempel måste du ta fyra skedar smör i tre matskedar gräddfil, slå allt, sprida det över rötterna och strängarna.

Vi stärker

Den hårda hårmaskan med olivolja hjälper till att förhindra håravfall och minska dess intensitet. Den är beredd med senapspulver och honung. Häll två matskedar senap med varmt vatten så att massan får konsistensen av grädden. Värm olja, blanda med senapsmassa. Honung, uppvärmd i en separat kopp, komplettera kompositionen. Olja ta två skedar, honung - en.

Ljusa upp

Olivolja tenderar att något ljusa hårets naturliga ton. På de mörka strängarna i naturen är denna effekt inte märkbar, men brunhåriga tjejer kan bli ett par toner lättare med hjälp av en mask med olja och kanel. Naturligtvis kommer resultatet inte att märkas omedelbart, men efter en kurs av masker.

Värm två matskedar smör och honung i separata koppar, blanda genom att lägga till tre matskedar kanelpulver och en sked juice som pressas från citron till massa. Applicera på strängar, håll i två timmar.

15 bästa recept för hårmaskar med olivolja

Oliva är ett träd som används i Grekland som en källa till näringsämnen, skönhet, skydd mot onda styrkor och mycket mer. Vi föreslår att vi ska överväga hur man gör en mask för hår med olivolja och hur man tvättar den.

Hemlagad Mask Recept

Du kommer att märka effekten av användningen av olivolja direkt - även efter första gången blir håret en storleksordning bättre och starkare.

# 1: Hemma, en mask av olivolja och äggulor hjälper till att förbättra tillståndet för torra splittrade ändar. På två skedar av vätska måste du ta en ny äggula, piska på komponenterna och applicera på låsningarna längs hela längden. Låt på i 30 minuter, skölj sedan med en fuktgivande eller närande schampo.

# 2: Mask olivolja och honung.
Denna näringsblandning hjälper inte bara låsen att bli mer elastiska och starka, utan ger även näring till hårbotten. Det är nödvändigt att värma luften runt en matsked och sedan kombinera de två delarna av uppvärmd honung. Konsistensen måste vara tjock, men sträckande, så att du kan applicera produkten på huvudet och smet. Om produkten är för tjock kan du lägga till en liten buljong med grönt te. Lämna i 15-20 minuter.

# 3: Honungsmask för färgade eller termiskt skadade lås.
Du måste laga mat:

 1. En sked blomma honung;
 2. oliv;
 3. Aloe Pulp

Bryt av en kvist aloe, skrapa sedan av köttet och kombinera det med andra ingredienser. Den erhållna blandningen appliceras på hela längden, tvättas bort efter 40 minuter. Att göra varje gång efter tvätt.

# 4: Fuktgivande mask för mycket torrt hår från oliv och vitamin F, A.
Du måste köpa kapslar med vitaminer i apotek och kombinera dem med uppvärmd olja. Det är mycket viktigt att använda lösningen omedelbart, annars kommer den att förlora sin effektivitet. Lämna så mycket du kan, även för några timmar.

Olivolja är känd för sin mångsidighet. Den är lämplig för normalt, fet, torrt och kombinationshår. Var och en av dessa typer kommer att kunna få sina egna fördelar.

# 6: En mask olivolja med öl är extremt användbar för feta tresses.
Denna vätska innehåller jäst- och kornmalt som normaliserar fettsekretionen vid talgkörtlarna. Ingredienserna tar 1 till 2 och värms blandningen. Håll blandningen i 40 minuter.

Foto - Hårmask

# 7: Fuktgivande och närande mask för sköra krullar med kuller, olivolja och mandeloljor.
Verkligen är den största fördelen att det är enkelt att spola den. Detta är inte helt sant för blandningen, som kommer att beskrivas nedan, men den tvättas av mycket enklare än många andra estrar. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienser för att fullborda homogenitet och återuppvärmning. Efter att lösningen sprids på håret med bomullspuddar eller tamponger. Håll en timme eller mer, många stjärnor gör en sådan blandning över natten.

# 8: Gräddfil och olivolja för att stärka fet och kombinationshår.
Mejeriprodukter är utmärkta normaliserare av krullstrukturen. Du behöver två matskedar av mycket tung grädde eller gräddfil blandad med honung, tea tree olja och olivolja. Efter applicering i 20 minuter.

# 10: En uppfriskande spaffekt för oljigt blont hår kommer att ge en mask med citron och oliv.
Det är nödvändigt att pressa fruktjuice, förvärma oljan i ett vattenbad, blanda det med saften. Vi smeder med en bomullspinne och tvättar efter 15-20 minuter.

Foto - Olivolja med honung

# 11: Var noga med att oljigt hår, gör dig själv en mask med blått kambriumlera.
Kaolinmineraler hjälper till att rensa hårbotten i fett och smuts, och olivolja kommer att närma dem med fördelaktiga ämnen. Kombinera en del av lera och två oljor, sprida sig på rötterna. Tvätta av efter hällning. Råd: Det är bättre att göra en sådan blandning endast om du har bra vattentryck, annars riskerar du att gå med små korn i huvudet hela dagen.

# 12: Normal hår måste också läktas och maskeras med olivolja. För att skina en quafur, var noga med att göra en blandning med massan av avokado och oliv. Blanda en till en, sprid över hela längden, tvätta av efter en halvtimme.

# 13: En revitaliserande folkmask med kaffe.
Detta är inte bara ett bra sätt att återställa strängar, men också för att ge en mörk frisyr en vacker nyans. Malt kaffe är blandat i lika stora proportioner med olivolja för hår. Vi smeder på rötterna, lämnar i 20-40 minuter (om du behöver en nyans mörkare, så måste du hålla timmen på locken).
# 14: Hårväxtmaskar med rödpeppar, olivolja och ricinolja.
Behöver du laga mat:

 1. 30 gram cognac;
 2. Två skedar olivolja;
 3. En är en ricinus.

I så fall måste alla komponenter värmas upp. Smörj, lämna i en timme. Var noga med att täcka huvudet med en film för att skapa effekten av ångbad. Upprepa varannan dag.
# 15: En mask med senap och oliv är lämplig för tjockt hår.
I denna förening torkar senap i hårbotten och hjälper till att aktivera vilande lökar, och oliveter närmer låsen. Blanda med ett förhållande av 1: 2 och sätt på rötterna. Om den bakar illa, skölj därefter blandningen efter 30 minuter, om den är tolerabel, sedan efter en timme.

Video: Mask med olivolja, ägg och ättika för split ends

Professionella verktyg

Om du inte har tid att göra masker med egna händer hemma, använd sedan professionella verktyg. Till exempel har "SPA-Planet" Avon (Avon) Revitalizing Hair Mask med olivolja mycket bra recensioner.
Shiseido kosmetika har visat sig ganska bra, men det bör noteras att det är ganska dyrt. Till skillnad från Avon kommer kostnaden till flera tusen rubel.

Många tjejer gillar masken med olivolja och vitamin E för mjukhet, för det här lägger du enkelt till två ampuller av produkten till professionell kosmetika.

Olive hårmask

Olivolja är inte bara en värdefull näringsrik produkt. Beauticians har länge märkt sin positiva effekt på huden och håret. Och idag används dessa egenskaper av olivolja ofta av kvinnor från hela världen för att ge håret skönhet och glans.

Om håret är splittrat, sprött eller benäget för förlust, då är denna mask av den mest värdefulla oljan för dig. Flödande lockar och voluminös frisyr: är det inte drömmen om någon människa i det rättvisa könet? Universallösning är lämplig för problem hår och används separat och som ett grundläggande botemedel mot andra ämnen.

Olivolja för hår

Återställ och foder hårsäckarna - det här är den viktigaste uppgiften för olivolja. Att förbereda en olivask för hår hemma är inte svårt, du behöver bara önskan. Oljan fungerar bra i sin rena form och med andra komponenter som är nödvändiga för att ta hand om problematiskt hår. Blandningen framställs av färska produkter i en speciell behållare (glas, keramik) så att kompositionen inte oxideras. Sådana masker för hår från oliver framställs för engångsbruk, omedelbart appliceras på trådarna och inte lagras.

Hur applicerar man en mask?

Det finns hemligheter att tillämpa medel som görs självständigt, vilket jag skulle vilja dela med mig:

Det är viktigt att värma upp blandningen något. Så det absorberas bättre, och applikationen blir bekvämare.

Håret bör vara våt när det appliceras, men inte nödvändigtvis rent.

För en jämn fördelning, gnugga hårsmasken med olivolja, först vid basen och sedan längs hela längden av trådarna.

Oljekompositionen gnids in i rötterna, om strängarna är tunga (fetstil) och på spetsarna när de är torra.

Den applicerade kompositionen lindas med polyeten, över vilken ett uppvärmningslock bärs.

När det appliceras på smutsiga trådar, efter proceduren använder vi schampo och applicerar en balsam. Om huvudet tvättades är det tillräckligt att använda bara vatten.

Vegetabiliska oljeprodukter behöver inte använda del tillräckligt många gånger i veckan. Ansökan ska vara regelbunden, först då kommer resultatet att märkas.

De mest populära maskerna baseras på olivolja

Honung, ägg (eller äggula), avokado och andra komponenter (efter eget gottfinnande) införs i smöret. Kompositionen väljs utifrån de problem som är förknippade med hår.

Hårmask med honung och olivolja

Med torrt hår och deras starka förlust av en sådan komposition skulle vara mest välkomna. Överväg stegen i förfarandet:

blanda 1: a Honung med 3 msk. basmedel

värm lite och blanda tills homogen

vi sätter medel i en värme,

vi värmer huvudet och bibehåller blandningen i 20 minuter,

När det används periodiskt, kvarstår mjäll, mjukhet och glans. Hårmask av olivolja och honung är bra på egen hand, men med tillsats av råprotein och 1 matsked. majonnäs, kommer det att förvärva förmågan att återfuktas.

Hårmask: ägg, honung och olivolja

Alla dessa komponenter har en hel del egenskaper som helar, men den övergripande effekten av deras handling är mycket starkare. Steg för steg ser proceduren ut så här:

gnugga ägget, lägg till 2 matskedar. honung, 3st.l. olja,

om trådarna är feta kan du gå in några droppar citronsaft,

Efter termen använder vi schampo och balsam.

Hårmaskinsammansättningen med äggula, honung och olivolja är densamma. Hela ägget används inte alltid, eftersom proteinet är svårt att tvätta bort. När man använder varmt vatten blir det till flingor, vilket är ett helt problem att tvätta. Hårmask med honung, ägg och olivolja verkar på hårstrukturen, hjälper till att bli av med slutna ändar. Det här enkla receptet är ganska populärt.

Hårmask: ägg med olivolja

Hårmask med olivolja och ägg är näringsrik, normaliserar ämnesomsättningen, vilket ger effekten av glänsande lockar. Genom att tillsätta citronsaft kan du ta bort oljig glans.

I Art. honung tillsatte 2 äggulor, som smörjer alla strängar. Efter att ha värmt huvudet är det möjligt att lämna strukturen för natten. När citronsaft tillsätts är utgångsdatumet en halvtimme, eftersom det torkar trådarna och tar bort överskott av fett.

Med hårsmaskar med ägg och olivolja tar frisyren ett hälsosamt utseende. Men denna effekt är möjlig om du använder det hela tiden och under lång tid.

Hårmask: Avokado, olivolja

Vrid massan av mogen avokado i mush. K 3st.l. krossad avokado tillsätt 2st.l. oljeblandning. Vi förbereder en homogen komposition, som appliceras enhetligt på strängarna. Tåla en timme och tvätta sedan. Det här verktyget livlivslösa strängar. Det förbättrar hårets struktur, näring och fuktar dem.

Masker med olivolja

Olivolja är en värdefull produkt, som i sin sammansättning innehåller en mängd användbara delar.

Mask för torrt hår med olivolja

Förutom själva oljan innehåller den eteriska oljor. Lämplig ylang-ylang och kamille. Det tar 3 msk. de grundläggande medel, som vi lägger till 5 droppar av en av de eteriska oljorna. Åtgärdstid - 30 min. Gradvis kommer torra och spröda krökar att förändra sin struktur.

Mask för hårväxt med olivolja

För att påskynda tillväxten använd olivolja med varm peppar (1: 1). Med noggrann gnidning i rötterna är hårsäckarna, som blodet flyter, irriterade. Detta stimulerar tillväxten. Om hudirritation uppstår kan mängden peppar minskas. Och det är bättre att göra ett allergitest på ett litet område av huden.

Olive hårmask: recensioner

Jag gillade masken med tillsats av ägg och citronsaft, för jag är ägare till fet hår. Regelbunden användning ger en underbar effekt. Mjölk försvann, och strängarna blev ljusa och luftiga.

Att använda masker i olivolja är ett mirakel! Jag har torrt hår, som helt enkelt inte kan göra utan fett. Jag lade till några droppar eteriska oljor till basverktyget (jag använde olika) och uppnådde att hårspetsarna inte delar upp och strängarna ser nu snyggare ut.

Jag läste i en tidning att tillväxten kan förbättra oljan med stekande peppar. Först reagerade hon med tvekan och var rädd att hennes hår skulle falla ut. Men de gick faktiskt upp. Detta bekräftades av min frisör.

Att hitta ett recept på ditt hår är inte ett problem. Ta olivolja som en grundläggande komponent och lägg till de ämnen som behövs för att göra håret mjukt, glänsande, med rik färg. Du kommer att gå längs gatan med huvudet högt och visa vackra och flödande lockar.Nästa Artikel
10 bästa hårrätare 2018