Effektiv mask för hår med gräddfil och ägg: ett detaljerat recept


Smetannye masker har ett stort antal användbara egenskaper.

På grund av den höga fettinnehållet i denna produkt kan näring strängarna och hårbotten.

Applicera grädde för att skapa hemlagad kosmetika började för länge sedan och sedan dess hjälper dessa masker fortfarande kvinnor att stärka håret och göra dem hälsosammare.

Låt oss titta på alla funktioner i så enkelt men effektivt sätt.

Hur sur grädde och ägg påverkar håret?

Masken med gräddfil gör att du kan stärka håret tack vare dess sammansättning:

 • retinol;
 • askorbinsyra;
 • nikotinsyra;
 • vitamin E.

Retinol eller vitamin A är en biologiskt aktiv substans som normaliserar redoxprocesser i hårbotten. Detta händer som ett resultat av intensifieringen av syntesen av kollagen, kreatin och melanin.

Nikotinsyra är ansvarig för metabolism. Med sitt inflytande regleras blodcirkulationen i kärlen och deras lumen förändras.

Askorbinsyra hjälper till att upprätthålla metaboliska lipidprocesser i vävnader. Vid exponering för hårsäckar normaliseras blodcirkulationen och gasutbytet. Dessutom är på grund av detta ämne absorptionen av järn och folsyra.

E-vitamin återställer cellmembranens struktur. Gräddfil innehåller också olika vitaminer och mineraler, organiska syror.

Gräddfil har en positiv effekt på grund av dess sammansättning:

 • skadade strängar återställs;
 • vattenbalansen upprätthålls;
 • håret blir mer fuktat;
 • döda epidermis celler avlägsnas;
 • blodcirkulationen i hårbotten förbättras;
 • skyddande film återställs, vilket ger kretsens elasticitet och glans.

Ägget i masken fungerar som ett extra näringsämne. På grund av ämnena i dess sammansättning stärker det dessutom håret.

Kombinerade med varandra kompletterar dessa produkter varandra och tillåter dig att:

 • öka tjockleken och volymen av håret;
 • öka deras tillväxt
 • bli av med torrhet;
 • eliminera mjäll och klåda.

Vem skulle passa sådana masker?

Masken med gräddfil och ägg är lämplig för alla typer av hår, eftersom det inte har överflödigt fett, men torkar inte hårbotten.

Den används bäst för matning av krullar som har blivit skadade på grund av färgning, torkning med en varm hårtork eller efter vanligt styling.

Också används ofta krämig äggkomposition för att lätta håret med 1-2 toner eller för att tvätta bort resultatet av misslyckad färgning. För att använda produkten på fettigt hår, är det möjligt att välja inte mycket fet gräddfil för produkten - upp till 15% och vice versa, för torra och försvagade strängar, är fettinnehållet mellan 25%.

För att proceduren gav det önskade resultatet, bör du använda en blandning förstås.

Smetannye maskerar väl tillbaka krullarna efter att ha rest till havet, då på grund av de salta luftsträngarna torkas ut och blir sköra och tråkiga.

Steg för steg recept

Att förbereda en mask av gräddfil och ägg är ganska enkel, eftersom den uppsättning produkter som krävs för detta är minimal. Detta är:

 • hemlagad gräddfil;
 • ägget.
 1. För en tesked gräddfil behöver du ta ett ägg eller till och med en äggula.
 2. Om så önskas kan blandningen kompletteras med saften av en citron. Men i det här fallet kan det ge en ljus lysande effekt och använda den på färgat hår utan att tvätta ut färgen kommer inte att fungera.
 3. Alla komponenter blandas i en plastbehållare tills de är enhetliga och appliceras sedan över hela längden. Maskens volym kan varieras beroende på hårets längd. För långa trådar måste du dubbla eller till och med tredubbla volymen av komponenterna.

Hur man använder


Hårmask baserad på gräddfil och ägg kräver speciell förberedelse för att få maximal effekt av förfarandena. För matlagning använd endast hemlagad bygrädde eller gräddfil, tillagad själv. Store motsvarigheter har konserveringsmedel i deras komposition, vilket minskar kompositionens effektivitet. Procentandelen fett bör väljas utifrån graden av fet hud i hårbotten. Ju högre det är, desto lägre bör vara koncentrationen av fett i produkten.

 • Det är bäst att använda en mask för torrt hår och, om så önskas, för att påskynda tillväxten av strängar.
 • Efter beredning av blandningen testas den på huden, vilket leder till att armbågen böjer sig. Om efter 15 minuter ingen allergisk reaktion har uppstått, kan masken appliceras på huvudet.
 • Hår före proceduren bör tvättas noggrant och torkas något. Strängar bör vara rena men lite fuktiga. Grädde med ägg appliceras på hela längden av trådarna, rötterna och hårbotten, varefter huvudet är inslaget i en plastpåse eller en påse, och ovanför måste den vikas med en tjock badhandduk för att hålla sig varm.
 • Maskens exponeringstid är från 25 till 50 minuter. Efter avslutad procedur tvättas håret med varmt vatten och schampo.
 • Applicera kompositionen kan vara två gånger i veckan, och varaktigheten av kursen ska vara cirka två månader.
 • Masker med gräddfil och ägg bör inte tvättas av med varmt vatten, eftersom temperaturen stiger, ägget i sammansättningen rullas upp och det är problematiskt att ta bort det från håret.

  Kontra

  • Smetanno-äggstrukturen har inga speciella kontraindikationer för användning. Det enda undantaget är en allergisk reaktion på komponenterna i blandningen, så innan du applicerar masken måste den testas för individuell tolerans.
  • Kompositionen kan användas på alla typer av hår, inklusive färgad, men i detta fall kommer ljusets ljusstyrka att gå förlorad, eftersom syran i krämen kommer att tvätta ut färgpigmentet.
  • För mycket oljigt hår kan man göra en mask, men med stor försiktighet bör man välja en sur grädde med låg fetthalt, eftersom problemet kan förvärras i det här fallet.

  Användbar video

  Efter att ha tittat på videon lär du dig att göra en enkel men effektiv hårmask av gräddfil, ägg och honung:

  slutsats

  Masker baserade på naturliga ingredienser har alltid varit populära. Sour cream är användbar inte bara som en livsmedelsprodukt, men också som en komponent för hemlagad kosmetika. Efter att ha lagt det med ett ägg eller bara dess äggula kan du få ett verktyg som kommer att påverka strängarna lika bra som salongen.

  Hårkrämsmassor: 14 recept

  Smetannye hårmaskar har många fördelar. Bland dem, användarvänlighet och relativ lätt förberedelse. Dessutom kan ett hemhjälp hållas under obegränsad tid. I kombination med eteriska oljor, ägg, citronsaft har masken mirakulösa egenskaper. Det normaliserar enkelt aktiviteten hos talgkörtlarna, kämpar på sektionen, stärker folliklarna och fuktar håret längs hela sin längd.

  Funktioner av användningen av masker för hår från gräddfil

  1. Om du har torrt hår, välj en hög fetthalt surkräm (från 25%). För att påskynda tillväxten och stärka folliklarna föredrar man 15% fettproduktion. Om masken används för förebyggande ändamål, gör surkräm med ett fettinnehåll på 15-25%.
  2. Butiksprodukter är sämre än hemprodukter, så välj den senare (om möjligt). Du kan också ersätta den med tjock grädde.
  3. Grädde appliceras inte på allergener. Om emellertid andra komponenter finns närvarande i masken, gör ett preliminärt test för avsaknaden av individuell intolerans. Sprid några av fonderna bakom örat, blöt, skölj. Om det inte finns röda fläckar och klåda, gör en mask.
  4. Masker för hår baserat på gräddfil har lysande egenskaper. Om du nyligen har målat ett hår, prova den färdiga produkten på en separat strand. Om färgen inte har ändrats, använd kompositionen på hela spaden.

  Kefir och persika

  1. Skala frukten, ta bort benet, hugga köttet och vrid det i mush. Häll 10 gr. gelatin, värm upp och låt svälla i 20 minuter.
  2. Efter denna period anger du 60 ml. kefir och 40 gram. gräddfil med en fetthalt på 20%. Kamma håret, fukta det med en spray. Applicera produkten på våta lock, gnid in i huden. Vänta en halvtimme, ta av med vatten.

  Stallost och honung

  1. Den här masken kräver flytande blommönster. Om du har en tjock biodlingsprodukt, smälta den i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn.
  2. Mäta 40 gr., Blanda med 50 gr. hemlagad gräddfil, tre äggulor, 30 ml. citronsaft. Lägg till 70 gram. tjock stallost (helst hemlagad).
  3. Torka hela blandningen genom en sikt eller rulla genom mixern tills den är jämn. Sprid över ytan av chocken, gnid in i hårbotten. Håll i en halvtimme, ta bort.

  Banan och yoghurt

  1. Beroende på hårets längd, ta 1 eller 2 bananer. Skala frukten, hugga massan, mosa med en gaffel. Lägg till 100 gr. tjock yoghurt, 50 gr. gräddfil.
  2. Värm massan till 50 grader, förvandlas till en mos med en mixer. Applicera över hela längden av kammade strängar, fungera bra i roten. Lämna i 35 minuter.

  Kycklingolja och bär

  1. Kyl 4 yolks, skicka dem i en skål och bli en homogen massa. Separat mash 2 handfull jordgubbar och 1 vinbär (svart eller röd) i en puree.
  2. Kombinera flera typer av bär i en blandning, passera genom cheesecloth för att ta bort benen. Rör i äggulor, tillsätt 50 gr. fet grädde och 15 gr. risstärkelse.
  3. Kram krullarna, strö dem med vatten med en spray. Kram lite, applicera en mask med en pensel på alla strängar och rotzonen. Gnid i 5 minuter, skölj sedan i ytterligare en halv timme, skölj.

  Kokosolja och stärkelse

  1. Denna blandning kräver 90 gram. gräddfettinnehåll på 20%, 10 gr. majsstärkelse, 35 ml. kokosnöt eller mandelolja. Rör om ingredienserna, låt dem smälta.
  2. Efter 25 minuter startar du maskdistributionen. Täck inte bara hela längden, men tipsen och hårbotten. Gnid i produkten med massörrörelser. Håll i en halvtimme.

  Lökjuice och grapefrukt

  1. Förbered först grapefrukten. Ta bort skaftet från det, hugga köttet i kuber och sätt det i en mixer. Förvandlas till mush, lägg på en sil. Kram saften, kassera kakan.
  2. Nu leder samma manipulationer med två glödlampor. Rengör dem, pressa saften på ovanstående sätt. Anslut lökvätskan med grapefrukt.
  3. Lägg till 60 gram. gräddfil, gelatinförpackning. Värm blandningen till 50 grader, låt granulerna lösa upp. Efter 25 minuter, applicera en mask, lämna i 1 timme.

  Gelatin och Cognac

  1. Först värm 70 gram. brandy eller vodka, lägg till 25 gr. gelatin. Blanda omedelbart blandningen, ta bort kornen från skålens väggar. När gelatin är upplöst, sätt in ett par ägg och 60 gram. hemlagad gräddfil.
  2. Masken måste vara vid rumstemperatur, annars kommer proteinerna att vikas. Kamma håret, skopa upp med en pensel, applicera på rötterna och längden till mitten. Dessutom fett ändarna. Skölj efter 40 minuter.

  Vitlök och citron

  1. Ta bort skinkorna från de 6 tänderna av vitlök, passera genom pressen för att låta vattnet. Tillsätt 70 ml. het olivolja, lämna i 2 timmar.
  2. Efter denna period filtrerar du innehållet (du kan hoppa över det här steget). Kram saften från en halv citron, blanda den med vitlökolja. Lägg till 20 gram. gelatin och 70 gr. tjock gräddfil.
  3. Verktyget kan distribueras. Skallig uppmärksamhet ges till hårbotten, massage. Blötlägg produkten under filmen i en halvtimme.

  Olja och nikotinsyra

  1. Essentiell oljeblock bör användas klokt, mäta 3-5 droppar för masken. Blanda med två ampuller av nikotinsyra, som säljs i ett apotek.
  2. Lägg till 60 gram. gräddfil, 3 äggulor, 10 g. potatisstärkelse. Rör om ingredienserna, använd kompositionen över hela längden av håret. Gnid in med massörrörelser, håll i 40 minuter under filmen.

  Morot och surkål

  1. Välj en medelstor morot, gnid den på en rivare, skicka den till gasväv och pressa saften. Du kan inte göra detta, då kommer masken att beredas på basis av massa.
  2. Mäta nu 40 gram. surkål, ta bort överskottstvätt. Skicka kompositionen i en mixer, förvandlas till en puree. Rör i morot, tillsätt 50 gram. gräddfil och en sked av castorca.
  3. Flytta hela massan i en kastrull, värm till 50 grader. Om kompositionen inte är väldigt varm, applicera den på hårbotten. Gnid i 10 minuter och håll sedan i ytterligare 1 timme under filmen.

  Avokado och olivolja

  1. Skär avokado i 2 delar, ta bort benet, avlägsna. Skaka massan eller hugga in i en blendergruel. Blanda 100 gr. gräddfil och 20 gr. gelatin.
  2. Överför kompositionen till en kastrull, häll 30 ml. olivolja. Värm masken, applicera på hårbotten och full längd. Håll produkten i en halvtimme.

  Tranbär och senap

  1. Mäta 100 gram. färska eller frusna tranbär. Skölj bären, lämna dem på silen tills vätskan dränerar. Lägg frukten i en mixer, hugga i mush.
  2. Ange 20 gr. senapspulver, 60 g. gräddfil, 3 äggulor, 10 ml. äppelcidervinäger. Få en blandning av enhetlighet, applicera i varmt skick.
  3. Före alla manipuleringar borsta ditt hår. Masken fördelar sig över hårbotten och längden, gnugga. Aktiviteten är 40-50 minuter.

  Gräddfil och ryazhenka

 • Masken är framställd av två fermenterade mjölkprodukter utan att blandas med andra komponenter. Gelatin tillsätts vid behov, det tillför tyget till kompositionen.
 • Blanda ryazhenka med gräddfil och klistra fast i proportionerna 1: 2. Värm produkten i en mikrovågsugn eller i ett vattenbad. Applicera på fuktiga strängar, blöta under förpackningen i 2 timmar.
 • Potatis och apelsin

  1. Gnid ett par potatisknölar med skalen. Skicka frukten till en gasväv, pressa saften. Tillsätt 40 ml. mjölk och 60 gr. sur grädde hög fetthalt.
  2. Koka nu en apelsin. Klipp hälften av citrusen, pressa saften ut ur massan. Grädda zest, lägg till potatisen tillsammans med saften. Sätt kompositionen till enhetlighet.
  3. Kamma lockarna, dela hela hårskärmen. Distribuera produkten, gnidade med fingerkuddar i 5-7 minuter. Håll masken under filmen i 25 minuter. Skölj med schampon utspätt med varmt vatten.

  Smetannye masker kan hållas längre än den angivna perioden, om du inte är allergisk mot andra komponenter i fondernas sammansättning. De mest populära recepten är alternativ med tillägg av ägg, mejeriprodukter, stärkelse, gelatin, tranbär. För att förbättra blodcirkulationen sätts citrusjuice, kanel, salt, senap.

  Sour Cream Hair Masks

  Vad är användbar gräddfil för hår?

  Sämme grädde är en mycket användbar produkt, både för användning inuti, och för applicering som smetmask för hår i husförhållanden. Sammansättningen av gräddfil innehåller proteiner, fetter, mineralsalter och organiska syror, vitaminerna A, B, C, E, R. Gräddfil har använts i folkmedicin för hårtillväxt sedan antiken.

  Hur man ansöker smetan hårmaskar?

  Bäst hjälp folkmaskar med gräddfil för behandling av torrt hår. Håll en hemlagad smetannuyu mask på håret kan vara obegränsad tid.
  En annan otvivelaktig fördel med grädde masker är att de är mycket lätta att göra och de är mycket lätta att applicera.

  Här är några populära recept för enkla masker:

  Recept 1: Sour cream mask för hårväxt - surkräm + äggulor.

  Slå på två kyllingäggs ägg (eller fyra vaktel). Blanda dem med två matskedar gräddfil. Applicera på hår, täck huvudet med plastfolie och handduk. Håll på håret i minst en halvtimme.
  Du kan göra denna procedur för torrt hår två eller tre gånger i veckan.
  Läs mer om äggmaskar:
  Hårägg

  Recept 2: Mask med gräddfil för hår - äggula + surkräm + potatis (potatisjuice).

  Krymp saften från medelpotatis, blanda den med slagen äggula, en sked gräddfil och en matsked naturlig honey. Applicera masken på håret, håll under en komprimering i trettio minuter till en timme.

  Recept 3: Mask från gräddfil för håret - vegetabilisk olja (burk, ricinus, olivolja, solros) + surkräm.

  Blanda i lika delar gräddfil och någon naturlig vegetabilisk olja. Olja kan väljas efter dina egna preferenser: en oliv-, kardborre- och ricinolja kommer att göra. Du kan ta och solros. Borsta ditt hår, täck huvudet och behåll det som du vill.
  Mer information om masker med burdockolja:
  Burkhårolja
  Läs mer om masker med ricinolja:
  Castor Hair Oil Kanske kanske du också är intresserad av detta:

  • Salt hårmaskar är de bästa saltmaskerna - recensioner: 91
  • Clay hår masker - recensioner: 35
  • Masker för hår med jäst - recensioner: 64
  • Öl för hår: Hårmaskor med öl - Recensioner: 61

  Grädde hår maskerar: 60

  Aldrig gjorde smetanie mask. Grädde för hår är förmodligen för fet, det är bättre att göra en mask av kefir eller majonnäs. I extrema fall applicera en gräddfilm för mycket torrt och sprött hår.

  Jag försökte gräddfil med kefir, jag tyckte om masken väldigt mycket, jag var nöjd med resultatet, det hjälper till att återställa det torra håret, jag kände effekten...

  Jag tycker om gräddfil som ansiktsmask: honung, gräddfil, lera + citron. Bra hud lyser. För hårkräm försökte inte på något sätt.

  Jag gjorde en gräddfil utan några andra produkter, när jag torkade håret för mycket, hjälper det mycket. Hår från grädde blev mjuk och mild, höll smetanmask i tjugo minuter.

  Bättre inte gräddfil och hemlagad sur mjölk från sur mjölk. Och applicera gräddfil för torr hud.

  Om du gör en mask för håravfall, är det väl kombinerad gräddfil och senap. Men masken ska värma! Det enklaste sättet att uppnå detta är paketet + gammal pälshatt.

  Plus hundra för sur mjölk! Mycket effektiv och hjälpsam. Och gräddfilen blir för fet. Trots att jag inte kommer att ljuga, försökte hon inte.

  Underbar mask: yoghurt, äggula, 1 msk. l. kakao och några droppar essentiell olja... för en timme under paketet.
  Skölj med ett avkok av örter!

  Och efter smetannoymasker bör håret tvättas med schampo?

  Firming mask - honung, äggula, burdock olja, brandy, täcka håret med en påse och binda den med en handduk, gå runt i en timme, och också en bra förstärkande mask: äggula, burdock olja och grovt salt, gnugga bra in i huvudet och gå längre.

  Tjejer, jag gillar masken väldigt mycket: vit lera, avokadoolja. Allt detta är blandat till en krämig vassle, du kan lägga till vatten, applicera på fuktigt hår, håll i 40 minuter, skölj med schampo, skölj med nätutdrag. Tjejer, du kommer ha ett sådant lyxigt hår! TRUST och testa själv! Jag köper nässlor i ett apotek, ångad i 30 minuter och sköljdes. PRYCKLIGT.

  Tjejer! Ta hand om ditt hår med masker som är lagade hemma:
  avokadoolja;
  jojobaolja;
  äggula
  5 msk vit lera
  Blanda allt, tillsatt kokt vatten till en krämig konsistens, applicera på fuktigt hår i 1 timme, skölj, skölj med nässla! Håret kommer att leva, vackert, kommer att växa väldigt snabbt!

  Red peppertinktur (säljs billigt i atek) appliceras på cornis i en timme, täckt med polyeten, isolerad, jag lägger på en stickad hatt, jag håller den tills den blir helt varm! Håret stärker och växer väldigt snabbt. Gör en mask en gång i veckan!

  Jag försökte en mask av gräddfil och burdockolja - håret är mjukt och väldigt trevligt att ta på.

  Jag läser att efter sådana värmemaskar kommer håret först att falla ut. Detta är normalt.

  Och tinktur av rödpeppar brinner inte hårbotten?

  Jag gör en mask med senapspulver (senap, socker, honung, äggula, olja mot mormor Agafi), gjorde en vecka - det verkade en 0,5 cm underbeläggning. Håret slutade falla ut.
  Det brinner - låt det brinna. Skönhet kräver offer.

  Lena, jag skulle vilja veta i vilka proportioner ditt recept, berätta för mig, snälla, jag var intresserad av detta recept, jag tror att jag också kommer att ha bättre hår, precis som du)))))

  Flickor, gör masker från äggula och olivolja, det hjälper resultatet av den första applikationen, eller från lök och olja i lika stora proportioner, men det kommer en obehaglig lukt: (men håret börjar växa direkt :)

  Gjorde första gången smetannuyu mask, mycket fet. Håret måste tvättas 3 gånger! Och på mig är de inte tjocka och tunna. Nu tror jag att jag gör mer eller inte...

  Gjord en hårmask från gräddfil med äggula. Effekten var hemsk. Jag har mycket torrt hår, efter det har blivit torrare än stål, även om det ska vara fuktigt. Jag kammade knappt det.. Jag råder inte någon.

  Jag håller med Veronica, jag gjorde också en smetan mask, mitt hår blev som halm. Jag råder inte det.

  Jag har 80 cm hår. Brunett. Jag gör gelatinmask. På mitt hår - 2 påsar. Häll gelatinolja 2 ägg. Låt det brygga tills massan blir homogen och gelatinet är kornig. Du kan skona en matsked honung. Applicera över hela längden. Wrap hår i en påse och handduk. Håll i 30-40 minuter. Effekten är som laminering. Glänsande, måttligt hård. Och viktigast av allt - rakt - rakt. Som efter strykning. Jag gillar det verkligen. Det tvättas av med bara schampo.

  Jag hörde att masker från peppartinktur främjar tillväxt mycket bra, men det är nödvändigt att försöka, det här är individuellt.

  Veronica, masken gjorde håret torrt tack vare äggulan och inte syrlig grädde! min äggula är väldigt torr, så jag lägger den inte på några maskar. försök att sätta bara gräddfil, tror jag, resultatet kommer att behaga dig)

  Olga Jag hoppas att du inte skojar)) Jag ska göra en mask med gräddfil)

  Jag vill verkligen bota mitt hår, de var långa, men efter markering började de torka och starkt bryta. Berätta för mig !? (

  Och jag gör en sådan mask (jag tar surkräm 15% 1 msk, druvfröolja 3 msk, essentiell olja av salvia eller rosmarin eller ylang-ylang, de är alla väl lämpade för hårväxt och densitet, 15 droppar) och över hela längden, lämna på håret från en timme eller mer, hur mycket tid tillåter, du kan till och med över natten, skölj sedan av med schampo 2 gånger

  Jag gör masker från ricinolja, mycket bra effekt: mjukt hår och växa snabbt, jag råder

  Berätta för mig, jag har markera. Vad ska man göra så att håret inte går och blir bättre?

  Hårmask från gräddfil och äggula

  beskrivning

  Verkan av gräddfil i en mask syftar till att återfuka och återställa hårets näringsbalans. Biologiskt aktiva ämnen som ingår i fermenterad mjölkkräm, bidrar till syntesen av olika proteiner (kollagen, kreatin, melanin) i cellerna i hårets struktur. Effekten av gräddfil i masken saktar åldringsprocessen och normaliserar redoxmekanismerna i hudens vävnader.

  Äggula och citronsaft kompletterar näringsegenskaperna hos en gräddfilm, vilket bidrar till jämn och hälsosam glans. Omfattande och regelbunden användning av naturliga ingredienser gör att du kan få tillväxtacceleration, extra volym och återställa skadat hår på kortast möjliga tid.

  Gräddfil med ägg och citron i optimala proportioner är tillämplig för alla typer, men är särskilt effektiv för att återställa torrt hår. För tillverkning av gräddfilm i hemmet tar det inte mer än 5 minuter.

  receptet

  Ingredienser och proportioner

  • Gräddfil, 1 msk. en sked.
  • Äggula, 1 st.
  • Citronsaft, 1 tsk.

  making

  Varm gräddfil och äggula placeras i en glasskål och blandas grundligt. Efter tillsats av citronsaft bringas substansen till homogenitet.

  ansökan

  Den resulterande regenererande basen appliceras över hela hårområdet och måttas gnidas in i hud och hårrötter. Huvudet är isolerat med en plastpåse eller en speciell keps, då är den isolerad med en handduk. Efter 50-60 minuter tvättas masken av med varmt rinnande vatten flera gånger.

  Användningsfrekvens

  För torrt hår används produkten inte mer än 2 gånger i veckan i två månader. Vid slutet av kursen krävs en paus på flera veckor innan förfarandet återupptas.

  Hårkrämsmassor - recept för tillväxt och förstärkning

  När det gäller att bevara hårets skönhet och hälsa utan att använda dyra kemi är det första som kommer att tänka på hårbehandling med populära recept. Det bör noteras att naturkomponenter i detta fall spelar en mycket viktig roll, det är osannolikt att en kvinna kommer att vilja sätta sin egen skönhet och hälsa i fara. Hemvård tar själv tid, men resultaten är mycket bättre. En av de användbara ingredienserna i en hemlagad hårmask är gräddfil. De flesta är vana vid att uppleva denna fermenterade mjölkprodukt som en användbar välsmakande dressing i många rätter, men som det visade sig är det också användbart för hår.

  Användningen av gräddfil för hår

  Otroligt nog, men gräddfil innehåller i sig en uppsättning användbara ämnen som på bästa sätt påverkar ett hörn.

  Rik och användbar komposition:

  • vitaminer: A, C, PP, E;
  • Spårämnen: Ca, Mg, Na, K, P, Cl, Fe, Zn, I, Cu, Mn, Se, F, Mo, Co.

  Alla dessa element ger fullständig hårvård hemma.

  Grädde för hår är den mest värdefulla produkten som:

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  1. Fyller bristen på fukt för torrt hår;
  2. Lugnar ont i huden;
  3. Den används för tjocklek och tillväxt, eftersom det återställer skadade folliklar och själva krökets struktur.
  4. Hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringskörtlarna, vilket är viktigt för fet hår.
  5. Behandlar splittrade ändar;
  6. Förbättrar blodflödet;
  7. Eliminerar svampar och klåda;
  8. Stoppar alopeci.

  Regler för användning av smetanmasker

  För att en gräddfilmsmask ska vara användbar är det viktigt att förbereda det korrekt. Det finns några knep som hjälper dig att förbereda användbara hemlagade masker. Denna fermenterade mjölkprodukt ger god näring för svaga krullar, tvättar bort färg, lyser strängar för flera toner.

  • Mask från hemmet gräddfil mycket mer nytta än från snabbköpet. Du kan göra det själv eller köpa det i närmaste by.
  • Fettinnehållet i hemlagad gräddfil för hår är svår att bestämma, men om du använder butiken då: 15% räcker för fett, 25% för torr.
  • Masken kan vara skadlig, innan det är viktigt att testa för allergier som orsakar en droppe av blandningen till armbågen. Om det inte finns någon negativ reaktion efter 15 minuter finns inga kontraindikationer för användning.
  • Applicera grädde hårmask på rena våta strängar. Över sliten cellofan och en varm scarf eller handduk.
  • Näringsmaskens exponeringstid är från 30 till 60 minuter. Efter en tid tvättas den väl med vatten och schampo.
  • Användningsfrekvens - två gånger i veckan, gäller i två månader, efter en paus är värt.

  Hemlagade hårmaskor med gräddfil

  De bästa maskerna är användbara för problematiska hår som påverkar tillväxten för tillväxt, förutom att denna sura grädde lyser krullarna. Sådana kosmetika kräver inga speciella utgifter och hjälper samtidigt till att lösa många hårproblem.

  Hårväxtmask

  Resultat: Som tidigare nämnts är gräddfil för hårtillväxt en av de bästa produkterna. Den föreslagna masken stimulerar rötterna och gör den tjockare.

  ingredienser:

  • 1 stor sked av gräddfil
  • 1 stor sked senap
  • ett par äggulor.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vispa med en visp, blanda med andra ingredienser. Den resulterande gröt bearbetar varje sträng och hud, lägg huvudet i en uppvärmd keps. Ta bort det vanliga sättet efter 60 minuter.

  Smetannye maskerar för att stärka håret

  Sourcreme är en näringsrik och hälsosam produkt, som länge inte bara är direkt konsumtion, utan också användbar i kosmetika för hudvård. Ofta är grädde för hår ett mirakelbota, återställa rötterna, stångens struktur, normalisering av näring.

  Användbara egenskaper och sammansättning av gräddfil

  I praktiken hjälper en mask med gräddfil att återställa håret på grund av vitaminerna i produkten.

  Retinol (vitamin A)

  Detta är en biologiskt aktiv substans som normaliserar redoxprocesserna i dermis, med aktivering av proteinsyntes i celler, särskilt kollagen, keratin och melanin:

  • Kollagen är ett protein som är ansvarigt för hudens elasticitet och struktur.
  • Keratin - protein, som grunden för hårets struktur;
  • Melanin är ett proteinämne som är ett hårpigment. Ju större det är desto mörkare håret.

  Retinol saktar åldringsprocessen hos dermis (hud) och normaliserar hårväxten.

  Askorbinsyra (vitamin C)

  Det stöder metaboliska processer av kolhydrater och lipider (fettsyror). Basen av vitaminet är tillhandahållandet av hårsäckar med normal blodcirkulation, varigenom gasutbytet normaliseras (syreförsörjning och koldioxidutgång) och näring. Dessutom hjälper askorbinsyra järn och folsyra att smälta.

  Nikotinsyra (vitamin PP)

  Biologiskt aktiv substans ansvarig för ämnesomsättningen av ämnen av lipid, proteinkolhydrat natur. Nikotinsyra reglerar kärlens lumen, förminskar och expanderar dem, varigenom cirkulationsprocesserna styrs. Läs mer om fördelarna och användningen av nikotinsyra för hår, läs här!

  Tokovenol (vitamin E)

  Cellmembranreparationsmedel. Gräddfil innehåller väsentliga spårämnen som spelar en viktig roll i alla metaboliska processer.

  Det ungefärliga antalet mikroelement som ingår i 100 g hemlagad gräddfil:

  • Kalcium - 85 mg;
  • Magnesium - 8 mg;
  • Natrium - 38 mg;
  • Kalium - 115 mg;
  • Fosfor - 59 mg;
  • Klor - 62 mg;
  • Järn - 0,2 mg;
  • Zink - 0,23 mg;
  • Jod - 7 mcg;
  • Koppar - 19 mikrogram;
  • Mangan - 0,004 mg;
  • Selen - 0,4 μg;
  • Fluor - 15 mcg;
  • Molybden - 5,1 μg;
  • Kobolt - 0,31 μg;

  Skada på hår och användning av hårmaskor

  Tyvärr kan håret hela tiden utsättas för olika negativa faktorer. Bland dem är hårdheten hos hushållsvatten, dess höga temperaturer, torrt sommarklimat, användningen av syntetiska hårfärger, elektrifiering i kallt väder och många anledningar. Tänk på några recept för håråterställning med hjälp av gräddfil och andra komponenter.

  Hårmask från gräddfil och ägg

  Denna mask kan göras, till exempel efter en resa från havet, när du behöver återställa håraxlarna efter saltvatten och varm torr vind.

  För att förbereda masken behöver vi:

  • tjock hemlagad gräddfil - 1 tsk
  • ägg - 1 st.
  • juice från en citron.

  Beredningsmetod:

  1. En sked gräddfil placeras i plasträtter.
  2. Häller äggets innehåll.
  3. En liten mängd kalkolja eller citronsaft tillsätts.
  4. Allt blandas till en homogen massa.

  Innan du applicerar masken måste du först fukta håret eller tvätta. Applicera sedan hela masken från rot till spets. Det faktum att du behöver gnugga masserar fingrarna i ansiktet. Vänta 5-10 minuter. Tvätta sedan huvudet. En annan mask med äggula för att stärka håret.

  Resultatet är fantastiskt

  Redan efter första gången är håret kammat och glänsande. Denna procedur används för att stärka håret och återställa dem.

  Hårmask från gräddfil och honung

  Komponenter honung, gräddfil för hår - lätta pigmentmelanin och rensa hårbotten. Men dessa två komponenter används också för att stärka håret.

  För att förbereda receptmasken behöver vi:

  • flytande honung 1 msk. (om honung är tjock ska den värmas upp i vattenbad);
  • hemlagad gräddfil - 1 msk.
  • hemgjord ostmassa - 50-60 g;
  • en tesked citronsaft;
  • innehållet i ett ägg;
  • Om så önskas, lägg till gurkajuice eller aloe.

  Hela massan bör blandas tills den är homogen i plastbehållare. Sedan, som den föregående blandningen, ska appliceras på håret från rot till spets. Massage resten rasta i hårbotten. Sätt på en polyeten duschlock och lämna i 18 minuter.

  Grapefruktjuice läggs ofta till gräddfil, stallost och honung. Men var försiktig, grapefrukt kan orsaka allergier hos personer med ökad hudkänslighet. Denna typ av gräddfil för blont hår är nödvändigt för att lätta mörka områden nära hårrötterna.

  Gräddfilm och oljebasmask

  Faktum är att receptet av gräddfil för hår med tillsats av oljor anses av kosmetologer i flera versioner.

  Gräddfil och vitkololja

  proportioner:

  • hemlagad gräddfil - 2 tsk (tsk);
  • vetegroddarolja - 0,5 tsk
  • Citronsaft - 1 msk.

  Hur man lagar mat

  Det är nödvändigt att blanda tills en homogen massa, applicera på huvudets rötter, gnugga. Sätt på duschen och lämna i 15 minuter. Skölj sedan håret med varmt vatten under duschen.

  Gräddfil och kokosnötolja

  Andelar och komponenter:

  • hemlagad gräddfil - 3 msk.
  • kokosnötolja - 1 msk. l.

  Beredning och applicering:

  Den blandar upp till en jämn massa som appliceras i hårbotten och gnids. Du måste sätta på huvudet med en handduk och vänta en halvtimme. Ta sedan bort och skölj håret.

  Gräddfil och olivolja

  Gräddfil och olivolja är beredda inte svårare än de föregående två maskerna. Blender blandar gräddfil olivolja i förhållandet 3: 4 och massan av en avokadofrukt. Då appliceras en mask på vått hår. Du måste bära ett duschlock så att ämnena absorberas i 15 minuter.

  Hårmask från gräddfil och senap

  komponenter:

  • gräddfil - 1 msk.
  • torrt senapspulver - 1 msk.
  • Bordvinäger - 1 msk. L.
  • Tranbärsjuice - 1 msk. l.
  • Yolks - 2 st.

  Hur man gör en mask:

  Först måste du separera äggulorna från proteinet. Senapspulver späds med ättika och tranbärsjuice. Nästa måste du lägga till gräddfil och äggulor och blanda. Blandningen ska appliceras på hårets torra huvud och lämna i 40-45 minuter. Därefter tvättas huvudet med vanligt schampo.

  Vad används blandningen för?

  I grund och botten rekommenderar detta recept kosmetologer användningen av de kvinnor som har svagt hår. Denna kombination skyddar mot håravfall, deras återhämtning och tillväxt.

  Mask för hår från gräddfil och kefir

  Denna grund är gjord om håret i rötterna är försvagat och glödlamporna är skadade. Beauticians rekommenderar sådana kefir masker att göra mot håravfall och för hårväxt. (De bästa maskerna för svagt hår med egna händer).

  förhållande:

  I detta fall är proportionerna av komponenterna individuella, och oftare observeras förhållandet mellan gräddfil och kefir 4: 2, så att massan inte sprids.

  Matlagningsprocess:

  Som vid framställning av tidigare recept blandas ingredienserna tills de är mjuka och appliceras närmare hårrödorna. En film läggs på huvudet. Behöver stå emot upp till 60 minuter. Förfarandet måste upprepas hela veckan varannan dag.

  Mask gräddfil för torrt hår

  Gräddebasen är idealisk för torr hårvård. Om håret är skadat är det acceptabelt att tillsätta linfröolja.

  Så komponenterna:

  • gräddfettinnehåll på 25% - 4 msk. l.
  • linolja - 1 tsk;
  • blomma honung - 1 tsk;
  • en halv banan;
  • äggula - 1 st.

  Beredningsmetod:

  Banan behöver knådas till en grusig stat. Separera äggulan från proteinet och lägg till plasträtter och blanda med övriga ingredienser. Mass appliceras på vått hår. Efter det är huvudet täckt med ett duschlock, lämnat i en timme. Processen upprepas var 7: e dag under månaden.

  Mask gräddfil för fet hår

  För fet hår kan du också använda gräddfil för att normalisera arbetet med svett- och oljeporerna i huden. Men samtidigt köpte man gräddfil med en minsta fetthalt.

  ingredienser:

  • kalendula kronblad - 1 msk.
  • vatten - 200 ml.;
  • gräddfil - 2 msk.

  preparatet:

  Avkoket från kronbladens kronblad framställs enligt följande. 1 msk. Skedblommigt bryggd 200 ml. kokande vatten. Infunderas 5-7 minuter. Buljong filtreras genom en sikta. I infusionen sätts 2 msk. l. gräddfil. Allt detta måste blandas. Skölj huvudet väl med den resulterande blandningen, gnugga vätska i rötterna. Täck sedan huvudet med en handduk och vänta en halvtimme och skölj.

  Behöver bara upprepa proceduren 4 gånger i månaden. Därefter märker du att håret ofta inte längre är förorenat.

  Video - recept: Mask för volym och stärka håret med gräddfil

  Grädde för hår: ansökan recensioner

  Svetlana, 33 år gammal

  Försökte en mask av gräddfil med senap recept. Jag kommer inte säga att jag helt återställde mitt hår, men effekten är mycket märkbar.

  För första gången hör jag att surkräm används på detta sätt. Vi borde prova ett recept med gräddfil och honung. Det finns problem efter att ha färgat håret (((

  Har haft problem med håravfall. Använd ett av recepten (gräddfil och kefir). Det fungerar verkligen.

  Till efterrätt, video: Recept maskerar för torrt hår från grädde hemma

  Smetana hårmask

  Flickor och kvinnor har alltid försökt att se attraktiva: de färgade, klippa, stylade håret etc. Men skönhet beror inte bara på salongförfaranden. Olika kompositioner kan utföras oberoende. Det kräver inte mycket ansträngning, och du kan också spara resurser som pengar och värdefull tid.

  Gräddfil används ofta i hemmet. Det läggs inte bara till kakor och sallader, men också till olika "blandningar" för hår. Vi kommer att förstå vilken typ av hår (vilken typ) gräddfil som är lämplig för hår och hur man använder den.

  Hur man använder gräddfil

  På grund av att denna produkt innehåller mycket näringsämnen och vitaminer, är denna produkt oumbärlig för kroppen och hela kroppen.

  Hårkrämsmasker (baserad på denna fermenterade mjölkprodukt) är lämplig för torra krusningar, eftersom det läker och bryr sig om håret, eller snarare närmar sig, fuktar, gör håret elastiskt och smidigt, stimulerar tillväxten och förhindrar håravfall.

  För att inte skada krullarna är det bäst att "hårda" hårsmaskar med hemlagad gräddfil, på grund av att skadliga komponenter ofta läggs till i "inköp" (till exempel stärkelse och olika stabilisatorer). Denna fermenterade mjölkprodukt bör köpas med högsta fetthalt och "färskaste". Skölj håret från hårmaskor på grund av gräddfil behövs med vatten vid rumstemperatur med tillsats av schampo, helst torkad på ett naturligt sätt (utan hår styling enheter: hårtork och strykning). Maskins frekvensen - flera gånger i veckan (2-3), och ju mer tid desto friskare kommer krullarna att vara.

  Näringsrika hårmaskor med gräddfil och ägg

  Gräddfil med konjak

  • på ett par Art. gräddfil, brandy och honung
  • äggula
  • matsked någon olja (grönsaker, ricinus eller oliv)

  Blanda försiktigt alla ingredienser: vispa äggulor, tillsätt honung och brandy till det. Vi tillsätter smör och grädde till den resulterande blandningen, blanda och sätt på en liten eld (helst i ett vattenbad). Applicera en hårmask med gräddfil över hela längden av hårsektionen. Vi sätter på en duschlock och isolerar våra huvuden. Vi står så länge som möjligt (helst ca två timmar), tvätta av. Efter flera sådana förfaranden blir håret friskt, glänsande och mindre fallande.

  Med citronsaft

  • ett par skedar gräddfil (bord)
  • äggula
  • citronsaft (pressad från halv citrus)

  Vi blandar allt. Det skulle vara trevligt att tillsätta selleri till denna blandning (ett par teskedar tejuice). Som vanligt applicerar vi på huvudet, slingrar och håller i ca en timme. Håret ser välskötta och glänsande ut.

  Gräddfil (keratin)

  • några (2-3) matskedar jäst mjölkprodukt (gräddfil)
  • 1 kapsel vitamin A

  Vi blandar allt, lägger det på huvudet och fördelar det i lock, vi värmer. Vi håller minuter 50 eller en timme, vi tvättar inte kallt vatten. Håret efter en sådan blandning ser jätte, felfri, glänsande ut.

  Med oljor

  • 1 äggula
  • på ett par matskedar oljor (ricin och oliv)
  • ett halvt glas gräddfil

  Vi blandar allt, applicerar det på allt hår, lägger det i cellofan, isolerar det, håller det i en och en halv timme eller två, tvätta den av.

  Mask för hårväxt med ägg och gräddfil

  Med tillsats av senap

  • ca 2-3 yolks (beroende på hårets tjocklek)
  • på en matsked gräddfil och senap (det är bättre att förbereda det från pulver)

  Du kan lägga citronsaft (1 matsked) till skinnet och tjockleken på håret. Blanda ingredienserna, applicera på huvudet (rötterna och hårbotten). Blötlägg i ungefär en halvtimme, tvätta av med schampo. Om det brinner dåligt, måste du omedelbart tvätta allt av och nästa gång lägga till mindre socker när du lagar senap.

  Kompositioner för mycket torrt hår (fuktgivande)

  På basis av gräddfil med potatisjuice

  • 2-3 skedar (bord) gräddfil och honung
  • potatis (ett medium)
  • äggula

  Grönsaker måste rengöras, riven på en rivare (helst liten), pressa saften. Alla ingredienserna blandas med saft av potatis, gnidas in i rötterna och håret själv, inslaget, hålls i en halvtimme, tvättas bort. Mask för torrt hår med ett ägg perfekt fuktar lockar.

  Gräddfil med ägg

  • 2-3 matskedar av fettsyror
  • 2-3 ägg

  Separera de vita från äggulorna. Rör grädden med resten av ingredienserna, sprid över hela håret (längs hela längden), varma som alltid med cellofan. Behöver stå emot masken i ungefär en halvtimme, skölj.

  Gräddfil med avokado

  (rekommenderas för hårt torrt och skadat hår)

  • några matskedar (2-3) gräddfil
  • 1 medium avokado frukt
  • matsked oljor (bättre att använda ricinolja)

  Blanda avokado-massan med resten av ingredienserna i en blandare, sätt den på det våta håret, sätt den ihop, håll den i en timme, tvätta den.

  Med bananmassa

  • 1zheltok
  • halv banan (inte grön)
  • på ett par matskedar honung och gräddfil

  Vi blandar allt i en mixer, lägger det på hela håret (glöm inte rötterna), vi värmer upp det, vi står i ungefär en timme, skölj det noggrant med vatten och tillsätt schampo. Maskor med gräddfil används endast för torrt hår.

  Hårmask med gräddfil, tillagad med egna händer, den mest effektiva, billiga (jämfört med inköp), lätt att använda. Man måste komma ihåg att när man lägger honung i masken kan det uppstå en allergisk reaktion. För bästa effekten bör hårmasken med gräddfil sköljas väl. Och om du, efter att ha tvättat hårpartiet, sköljer huvudet med något växtbaserat extrakt, så kommer du inte att känna igen ditt hår efter några månader efter appliceringen av maskerna. Du kan självständigt kombinera och lägga till olika ingredienser för att göra gräddfil för hår (för torrt och skadat hår: oljig gräddfil, olja, äggula).

  Hårmask från gräddfil, ägg och honung

  Gräddfil anses vara den mest användbara och näringsrika produkten, den är rik på organiska syror, proteiner, fetter, vitaminer och mineralsalter. Därför används surkräm mycket ofta hemma för olika kosmetiska behandlingar för ansikte, kropp och hår. En hårmask av gräddfil hjälper till att stärka och läka håret, och har också en positiv effekt på hårbotten.

  Det finns många recept för att göra masker från grädde, som har många användbara egenskaper, kännetecknas av förbättrad blodcirkulation i hårbotten och ökad hårväxt, kan lindra klåda och peeling. Andelen fett är baserad på hårets typ. När fet hår används surkräm med lägre fetthalt och med torrt hår är högre.

  Men det är inte nödvändigt omedelbart efter det att den första ansökan förväntar sig ett mirakel, så att masken ska fungera, är det nödvändigt att göra det länge och hårt. Det är sant att du kan se några ändringar efter en applikation, men de är inte signifikanta.

  återkallande

  Gäst: Vid applicering av en gräddfilm hade jag omedelbart resultat. Håret blev mjukare och starkare, de splittrade ändarna på håret försvann också.
  Du kan använda en mask med tillsats av olika produkter, det kan stärka, fukt och ge näring.

  Mask för hår av gräddfil och ägg fuktar och främjar hårväxt, stärker och läker hårbotten.

  1. Recept nummer 1. I matlagning är det mycket enkelt, du behöver bara blanda ägg och gräddfil. Mängden du behöver ta så mycket som nog för att maskera all hårmask. För kort hår tas två eller tre ägg, och för långt hår tas flera ägg.
  2. Recept nummer 2. Hemlagad gräddfil blandad med ett ägg och limejuice, du kan citron. Den resulterande homogena massan appliceras på vått hår och gnidas i hårbotten
  3. Recept nummer 3. Två skedar gräddfil och två äggulor mixa bra och applicera på hår och hårbotten i 20 minuter.

  återkallande

  Ksenia: Jag försökte en mask av ägg och gräddfil och blev förvånad, mitt hår började känna sig mjukare efter den första applikationen och i framtiden blir inte oljig under en lång tid.
  Gäst: Jag gillade verkligen gräddfilmsmassan med ägg och limejuice. Mitt hår är torrt, men efter att ha applicerat denna mask i en vecka blev de vackrare och snyggare. Nu men jag kan lösa upp dem, och sedan gick jag med en massa.

  Honungs- och Sour Cream Hair Mask

  Honung anses vara en universal kosmetisk. Det har en positiv effekt på hårbotten, där tillväxten av friskt, starkt och glänsande hår helt beror.

  flicka smorde håret med gräddfil

  Om du regelbundet använder en mask av honung och gräddfil, kan du förhindra håravfall, flaking, eliminera kliande hårbotten.

  1. Recept nummer 1. Om du blandar två produkter som är rika på vitaminer - det här är honung och gräddfil, då kan du få ett enormt resultat, eftersom det ger näring. Den resulterande massan vid blandning av produkter, gnidas i hårbotten och lämnar i ungefär tjugo minuter, skölj sedan med vatten med en liten mängd ättika.
  2. Recept nummer 2. Beret banan överträffade en äggula, en sked honung och gräddfil. All noggrann bländare blandas till en homogen massa och appliceras sedan med massagerörelser i hårbotten och sedan hela längden på håret. Det rekommenderas att inte spola massan i en och en halv timme.
  3. Recept nr. 3. Honung och brandy tas i lika stora mängder, två sura skedar skedar läggs där, en äggula och en sked ricinolja, allt blandas till en homogen massa. Den färdiga masken rekommenderas att värmas upp innan den appliceras på håret och hårbotten. Lämna masken i 1 - 1,5 timmar.

  recensioner

  Gäst: Jag försökte en gräddfil och honung och jag tyckte inte om det. I livet är mitt hår oljigt, det gjorde masken rent för att förstärka, men efter appliceringen blev det fetare, glansen försvann och blev matt och lukten av gräddfil är obehaglig.
  Valentina: När jag använde en mask, sur grädde med honung, kände jag resultatet inte omedelbart, men efter tio dagars applicering. Håret faller inte längre ut, jag känner deras skönhet och styrka.

  Mask gräddfil för torrt hår

  Mask gräddfil, det blir bara frälsning för ägare av torrt, sprött hår. Det ger näring och näring hårsäckarna.

  1. Recept nummer 1. I surkräm lägg en avkok av burdock. Den resulterande tjocka massan appliceras på håret och håller i 15 minuter. För att förbereda avkok av burdock, måste du mala burden, häll kokande vatten och insistera på en timme. Om du har mjäll, kommer den här masken att bli av med den.
  2. Recept nummer 2. Gnid en potatis och pressa saften ut ur den. Den resulterande vätskan blandas med gräddfil, om så önskas kan du lägga till lite honung och äggula. Den resulterande massan gnids i håret och lämnas i 20 minuter.

  En gräddmaske rekommenderas att utföras en eller två gånger i veckan, för att uppnå några resultat är kursens längd minst 15-20 gånger.

  Naturligtvis finns det en massa färdiga kosmetiska procedurer och lösningar, olika schampon och hårmaskor, som används i skönhetssalonger av våra frisörer. De kan lösa alla våra problem utan vårt deltagande. Men människor återvänder alltmer till de naturliga komponenterna, för kemi behandlar en och de andra krämplarna. Så låt oss använda naturligt rena produkter, speciellt eftersom de produkter som listas här finns i kylskåp i nästan alla familjer och varför ska vi inte använda dem. Ge skönhet, täthet och glans till vårt hår!  Nästa Artikel
  Kliande hud