Professionella hårmaskor


Oavsett hur skönhetsnormerna i olika kulturer förändras över tid, är det friska och välskötta håret en integrerad del av den idealiska bilden. Enligt undersökningen föredrar flertalet flickor att lämna huset i en något skrynklig blus, än det verkar offentligt med orörlig frisyr.

Vackert välparad hår - en måste-komponent av en bild av en attraktiv och framgångsrik kvinna.

Samtidigt är problemet med dåligt hårtillstånd, särskilt långsam tillväxt och håravfall, relevant för många moderna kvinnor. Curls växer bara till axlarna, och sedan barndomen har du drömt om en spott i midjan? Då är det först och främst nödvändigt att förstå orsakerna till problemet.

En viktig roll spelas av genetiska faktorer, beror på hur mycket tillväxten, typen och strukturen hos håret är. Om din mamma och mormor hade en lång, lyxig hårhår i din ungdom, kommer du troligtvis inte att ha problem med att välja frisyr. Men förutom arvsmässiga skäl finns det många andra faktorer som kan fördärva naturligt friskt hår.

Varför krullarna blir tråkiga och livlösa

Det finns många orsaker till försämringen av hårets utseende och hälsa. Vissa kan vara associerade med levnadsvillkor, med dagliga aktiviteter, andra - med hälsotillståndet. För att hitta rätt lösning för snabb tillväxt och håråterställning, är det nödvändigt att noggrant bestämma roten till ondskan.

Som regel utmärks av följande skäl:

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

 • Människans livsstil. Detta inkluderar driftsättet, närvaron eller frånvaron av en vanlig full vila, balanserad diet, närvaron eller frånvaron av dåliga vanor.

Letar du efter det bästa verktyget för hårväxt? Börja med att hitta källan till problemet.

Ofta lider våra lockor på grund av negativa fysiska och kemiska effekter, och deras utseende är en indikator på kroppens allmänna tillstånd. Därför, om du drömmer om ett lyxigt hårhår, bör du först och främst bestämma själv de grundläggande reglerna.

Hur man gör håret friskt och glänsande?

 • Följ kosten. Dieten bör balanseras, innehåller vitaminer och spårämnen (magnesium, järn, kalcium, selen, koppar). För hårväxt är det därför nödvändigt att använda gröna och gula frukter och grönsaker (särskilt bröstspiraler) och mejeriprodukter. Dessutom ger inte upp mat som är högt i protein - så att du berövar dina lockar av byggmaterial, vilket alltid leder till en försämring av deras struktur.

TOP - de bästa professionella hårmaskorna

Attraktiv frisyr modellerad på friskt och välskött hår är en av de viktigaste egenskaperna hos en lyckad kvinna. I dagens värld beror alltför mycket på

utseende, och därför är det ingen hemlighet att en vacker tjej är lättare att få jobb eller att gifta sig. Men vad ska man göra om naturen inte har belönat dig med lyxigt hår? Det viktigaste är att inte oroa dig mycket för det här, eftersom dagens professionella kosmetika kommer till vår hjälp, vilket löser många problem på detta område.

En av de mest effektiva kosmetika i denna riktning är masker för håråterställning, men ibland kan en oerfaren köpare tycka att det är mycket svårt att välja en lämplig mask bland det stora utbudet av kosmetika på hemmamarknaden.

Innan du väljer ett läkemedel för att behandla eller rekonstruera dina lås, behöver du lära dig så mycket som möjligt om maskerna för återhämtning. Vi kollade några professionella masker och identifierade de som är värda att uppmärksamma.

Topp 5 bästa hårmaskar

 1. Mask Farmavita Back Bar Cream Plus används för hembehandling.

laminering. Den innehåller naturliga oljor, keratin, aminosyror och provitaminer. Verktyget har en tjock textur av vit färg, masken är lätt att applicera och tvätta, har en mycket trevlig lukt, är idealisk för torrt och sprött hår. För att få det bästa resultatet, applicera en mask på våta lockor, sätt på ett duschlock och värm huvudet med en hårtork i 10-15 minuter, skölj sedan och njut av lyxigt och välskött hår. På grund av det optimala priskvalitetsförhållandet i vårt improviserade betyg rankas denna produkt först.

 • Firming mask Lakme används för intensiv läkning av torrt och poröst hår. Denna produkt innehåller oligoelementer, keramik och spa komponenter. Denna mask appliceras på huvudet i liten mängd, appliceras en gång i veckan och har en kumulativ långvarig effekt. Firming mask från Lakme släpper det kutikulära skiktet och normaliserar fuktbalansen, vilket förhindrar ändarna av tvärsnittet. Hon har också en minus, om håret är tunt kan masken göra dem tyngre, vilket gör håret mindre volymin.
 • Den vitaliserande Nouvelle Nutritive Mask-masken är den mest mångsidiga och integrerade

  testad av oss, lämplig för alla typer av hår och innehåller sådana grundläggande aktiva ingredienser som keratin och humle. En stor mängd förpackningar, prestanda och låg kostnad gör det väldigt populärt. Den här masken har en intressant funktion, efter att du har tvättat av det och fortsätter till den heta stylingen, kommer den omedelbart att visa sin maximala effekt. Under påverkan av värmen aktiveras näringsämnena i masken och tränger djupt in i hårstrukturen och rekonstruerar den från insidan. Den multi-aktiva masken Erayba HydraKer Keratin K 10 är en uppfinning av de spanska mästarna av frisör. Det skiljer sig från andra eftersom det inte kräver sköljning och appliceras på strängarna genom sprutning från en sprayflaska. Den innehåller keratin och arganolja, som när de tränger in i hårstrukturen gör dem lydiga, glänsande och väldigt mjuka, och en trevlig lukt ger din bild en extra charm.

  Topp 20 hårmaskor

  Vårt hår är stressat varje dag: hårtork, höga temperaturer, vind, sol, klorerat vatten; och med ankomsten av kallt väder finns det också kepsar som framkallar statisk elestricism, vilket gör att vi ser ut som maskrosor. Regelbundna masker hjälper till att bevara krillens hälsa och skönhet - bara 5 minuter om dagen blir nyckeln till mjukhet, styrka och glans i ditt hår.

  OPALIS

  Snabbt återställa håret och ge det styrka och glans kan olja L'Huile från Opalis, vars huvudkomponent är macadamia-nötolja. Den obestridliga fördelen med detta verktyg är bekvämlighet - det kan användas även på arbetsplatsen. Det viktigaste - överdriv inte det, annars kommer håret att se smutsigt ut och smutsigt.

  KYDRA

  Kydra varumärket anses vara samma expert inom hårvård som Bentley i bilar

  . Därför är det säkert att överlåta sina medel till det mest livlösa håret som har förlorat hoppet om återhämtning. Masque Richesse Intense mask med passiflora blommolja tränger in i hjärtat av håret, återställer det från insidan, som om man öppnar en andra vind.

  Kerastase

  Det franska varumärket Kerastase bestämde sig för att täcka alla områden på en gång när det gällde håråterställning, vilket gav dem skydd, glans och jämnhet. I en speciell linje innehåller Thermique tre mjölk med varumärkena Keratin, Nectar, Ciment. Dessa verktyg behöver inte tvättas, så att de inte bara närmar sig håret utan också skapar ett skyddande lager under varm styling.

  ALTERNA

  För alla älskare i sviten är Alterna Ten Perfect Blend Masque hårmask lämplig för att förnya och återställa hårstrukturen på fem minuter, samtidigt som man anpassar sig till den grad av hydratisering och näring du behöver. Som ett resultat blir håret inte överväldigt och tar så många näringsämnen som de behöver - inte mer, inte mindre.

  Nioxin

  För att få håret till liv, måste du tränga in i kärnan, vilket är vad Nioxins djupa återhämtningsmask gör. Minskar hårets skörhet, det släpper ut dem och ger lydnad och elasticitet.

  LEONOR GREYL

  Nourishing mask för alla typer av hår från Leonor Greyl, berikad med eteriska oljor, organiska syror, proteiner och fuktgivande vegetabiliska oljor, kommer inte bara att återställa håret och ge det sken och volymen, men fyller den också med en liten jasminlukt.

  SEBASTIAN PROFESSIONAL

  För att hålla håret mjukt och silkesat, behöver de noggrant näring och fuktas - till exempel med Hydra Treatment mask från Sebastian Professional, som innehåller en unik formel med aktiva ingredienser och närande aminosyror, utjämnar hårstrukturen och ger en hälsosam glans.

  JOHN FRIEDA

  Alla experimenter som kemiskt behandlat sitt hår i form av färgämnen och krullar behöver helt enkelt en mask för att återställa håret från Full Repair Line från John Frieda. Tillverkare lovar effekten av jämnhet och volym efter första användningen.

  LONDA PROFESSIONAL

  Londa Professional Color Radiance-mask skyddar färgat hår och hjälper dem att inte förlora sin glans och ljusstyrka. Passionsfrukt extrakt och apelsinskal lipider i kompositionen inte bara ta hand om håret, men också ge det en trevlig arom.

  VICHY

  Vichy-apotekets varumärke ser traditionellt på problemets rota - den här gången bokstavligen: Masken "Firming Ceramides and 3 Nourishing Oils" innehåller flera olika typer av oljor som återställer och närmar håret från rot till spets. Det är naturligtvis inte rekommenderat att sätta det på rötterna - det är bättre att dra sig tillbaka ett par centimeter och fördela masken längs längden, lämna i några minuter och skölj sedan noggrant med vatten. Upprepa denna ritual flera gånger i veckan, och ditt hår kommer tacka dig!

  LUNDENILONA

  Alla vet att under vår sömn blir vår hud förnyad och återställd efter

  dagspänning. Men det visar sig att detsamma gäller håret - deras tillstånd och utseende beror på kvaliteten och varaktigheten av en natts sömn. För att hjälpa curls att föryngra och bevara skönhet har varumärket Lundenilona släppt en hårfärg på 3 i 1 natt som innehåller hyaluronsyra, keratin, vete och sojaprotein, jojobaolja och macadamia, marina collagen och vitaminkomplex.

  SCHWARZKOPF PROFESSIONAL

  Snabbt återställ hårets naturliga elasticitet och gör det mjukt, glatt och glänsande med hjälp av BC Oil Miracle Barbary Fig Oljemask från Schwarzkopf Professional.

  Melvita

  Melvita är känt för sina naturliga ingredienser, och regenererande koncentratmask för hår med sheasmör är inget undantag. Dess tjocka krämiga textur omsluter varje hår, utjämnar ytan på locken och minskar sårbarheten med 50% efter den första applikationen.

  GARNIER

  Split ends - ett av de mest akuta problemen i samband med hår. Ambulanshjälp för splittrade ändar kan vara "Sos-restore instant mask-elixir" från Garnier, vilket återställer locken från insidan och utsidan, lödning av de hatade håren som sticker i olika riktningar.

  LR HEALTHBEAUTY

  Mask-conditioner för restaurering av skadat hår Reparation Intense från LR HealthBeauty är en av de få produkter som inte bara kan, men måste också tillämpas på rötterna. Det normaliserar talgkörtlarna och stimulerar hårväxten, vilket ger dem en hälsosam glans och styrka.

  GLISS KUR

  I arsenalen av vård för torrt, sprött och tunt hår behöver du bara ta med produkter med

  keratin och hyaluronsyra. I ett par av dessa två komponenter ger ett fantastiskt resultat, bokstavligen tillbaka håret till liv. Detta komplex finns i masken "Hyaluron + placeholder" från Gliss Kur - trots det överkomliga priset är kvaliteten på denna produkt glatt imponerande.

  Avon laboratorieforskare satte ett ambitiöst mål att lösa flera problem på en gång, och de lyckades: "Instant Recovery" hårmask förhindrar brott, släpper, fuktar, återvänder glans, mjukar upp splittrade ändar, mjukar hårstrukturen och skyddar dem mot värme.

  SYOSS

  Den 3 i 1 Cell Restoration Mask från Syoss bryr sig om hår utan att väga ner det - vilket redan är ett stort plus. Dessutom är det här verktyget multifunktionellt: masken kan användas före, under shampooing och över natten, vilket sparar budgeten betydligt och bidrar till att minska antalet burkar i badrummet.

  Effektiva masker för hårväxt

  Vackert hårhår - drömmen om en modern dam, för att uppnå vilket, tyvärr, kan vara mycket svårt. Men rusar inte för att försvaga eller springa till affären för kosmetika för hår! De bästa hårmaskorna hemma gör att du kan hitta en lyxig hårhår!

  Gelatin - med lamineringseffekt

  Det vanligaste gelatinhåret täcker en mycket tät tunnfilm. Det behåller fukt och skyddar håret mot exponering för den yttre miljön. Också i gelatin kan du hitta protein - den viktigaste komponenten för våra strands hälsa.

  • Äppelvinäger - 1 tsk
  • Gelatin - 1 msk. sked;
  • Vatten - 200 ml.
  1. Häll gelatin med kallt vatten och låt svälla i ca 10 minuter.
  2. Värm denna blandning med vattenånga.
  3. Häll i äppelcidervinäger.
  4. Rör masken tills den är jämn och applicera över hela längden.
  5. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
  6. Efter 30 minuter sköljs strängarna med kallt vatten.

  För mer information om masker med effekt av laminering - läs i den här artikeln.

  Kefir mask

  För denna hemlagad mix behöver du bara kefir. Det bör värmas upp till rumstemperatur och fullständigt smurta strängar - från rot till spets. För att förbättra effekten, gör en lätt massage och linda håret i en cellofanpåse och handduk. Skölj med schampo efter två timmar. Sådana kefiricmedel gör att håret blir fuktigt och gör dem silkeaktiga.

  För att berika receptet, blanda kefir med ricinolja (1 tesked) och 1 äggula. Ett sådant verktyg hålls i en timme.

  Med burdockolja

  Den bästa masken (enligt forumchanok recensioner) är väldigt prisvärd och enkel! Förvärm burkolja, gnid in i rotzonen och smörj sedan hela längden. Var noga med att linda dig i en plastpåse och näsduk och gå i 2 timmar. Tvätta sedan med schampo. Du kan också lägga till honungs- eller peppartinktur.

  Mask av konjak

  En av de mest effektiva lösningarna för håravfall. Genom att värma hårsäckarna gör masken bokstavligen håret växer snabbare.

  • Cognac - 1 del;
  • Kockolja - 1 del;
  • Flytande honung - 1 del;
  • Äggula - 1 stycke.
  1. Anslut alla komponenter.
  2. Applicera blandningen i ditt hår.
  3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
  4. Skölj efter 40 minuter.

  Ett mycket populärt recept för att accelerera hårväxten.

  • Senapspulver - 1 msk. l.
  • Socker - 0,5 tsk;
  • Ägg - 1 st.
  1. Blanda socker med senap. Ju mer socker desto starkare det brinner blir. Var försiktig så att du inte brinner.
  2. Slå i ett helt ägg och blanda allt bra.
  3. Smörj epidermisammansättningen.
  4. Vik in i en plastpåse och en handduk.
  5. Så fort det börjar brinna mycket börjar du tvätta av kompositionen. Överdriv inte masken, tolerera inte med våld! Och ytterligare en sak - vattnet ska vara coolt. I hett ägg kan bara koka.

  Ögonvittnen hävdar att medel med ett kycklingägg kan lägga till den vanliga tillväxten ytterligare 5 mm per månad.

  • Olivolja - 1 del;
  • Äggula - 1 stycke;
  • Socker - 1 del;
  • Vatten - 1 del;
  • Senapspulver - 1 del.
  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Smörj blandningen med denna blandning och vänta 30 minuter.
  3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
  4. Tvätta strängar med schampo.

  Den bästa blandningen av jäst, honung, mjölk och kefir fortsätter rankningen av de bästa maskerna.

  • Torrjäst - 2 tsk;
  • Flytande honung - 3 msk. skedar;
  • Kefir - 100 ml;
  • Mjölk - 50 gram.
  1. Häll jästen i vatten och lägg åt sidan i 40 minuter.
  2. Häll i kefir och honung.
  3. Blanda allt bra och smörj trådarna med denna massa.
  4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
  5. Tvätta av masken med en svag ättiklösning efter ca 40 minuter.

  Vi rekommenderar även detta recept:

  Perfekt för färgat hår.

  • Majonnäs - 1 msk. sked;
  • Olivolja - 1 tsk;
  • Äggula - 1 stycke.
  1. Blanda allt bra.
  2. Applicera på epidermis och hår.
  3. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
  4. Tvätta om en halvtimme.

  Fördelarna med olika lera masker har länge varit kända:

  • Vitt lera - sköra och svaga strängar;
  • Gul och grön - mjäll eller seborrhea;
  • Röd lera - irritation på huden;
  • Blå - används för att rengöra, skydda och mätta håret med syre.

  Lera kan tas i pulver eller i pastaformat. Det späds med varmt vatten till konsistensen av gräddfil och appliceras på håret. Tvätta av efter 15 minuter. Upprepa två gånger i veckan.

  Receptet kan vara komplicerat genom att tillsätta komponenter till leran (för 1 tsk. Av pulver eller pasta):

  • Smör - 1 tsk;
  • Äggula - 1 st.
  • Honung - 1 tsk
  • Citronsaft - 1 tsk;
  • Senapspulver - 1 tsk.
  1. Mala lera med smör.
  2. Tillsätt rå äggula och andra ingredienser.
  3. Gnid in i rotszonen och dra sedan det med allt håret.
  4. Wrap huvudet med en påse och en handduk.
  5. Tvätta av efter 2 timmar.

  Effektiva hårväxtmaskor baserade på verkligt brinnande ämnen förstärker hårsäckar och väcker dem för att växa.

  • Lökjuice - 2 delar;
  • Senapspulver - 1 del;
  • Honung - 1 del;
  • Aloe juice - 1 del;
  • Vatten - 1 del;
  • Krossad vitlök - 1 del.
  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Tillsätt lite vatten.
  3. Smear head.
  4. Wrap huvudet med ett paket och en varm handduk.
  5. Tvätta av efter 2 timmar.

  Användbara tips

  Om du bestämmer dig för att använda några av de bästa hemmaskerna, kom ihåg några viktiga tips.

  • Tips 1. För masker, lägg upp med färska, hemlagade produkter.
  • Tips 2. Blandningen bör vara nyberedd. Lägg det inte i kylskåpet - det blir inte bra!
  • Tips 3. Observera tydligt den tid som anges i receptet.
  • Tips 4. Glöm inte allergitestet. Om honung, tinktur av rödpeppar, ägg eller senap ingår, var noga med att testa insidan av handleden.
  • Tips 5. Gör masker regelbundet och växla mellan dem. Endast ett integrerat tillvägagångssätt kommer att ge resultat.

  De mest effektiva hemmet hår maskerar

  Vackert, friskt och välskött hår är inte en lyx, endast tillgänglig för den valda naturen, och inte noggrant arbete, så många tror. Vård av hår är alltid trevligt sysslor, nöje och sant nöje. Glädjen i skapandet av skönhet med egna händer kan inte förlåta tid och uppmärksamhet. Masker, massage, aromaterapi och andra vårdförfaranden är en magisk ritual som någon kvinna kan på grund av sin natur. Därför kan även de mest invecklade recepten bli en magisk elixir, vars resultat blir iriserande, starkt och långt hår.

  En sådan effekt är naturligtvis en fråga om övning och erfarenhet, som, som många har sett, är sonen av svåra misstag. Men favorithårets hår är inte en plats för experiment, och allt fler misstag. För att undvika dem kommer det för det första att hjälpa till att söka efter "root" av problemet och ett integrerat tillvägagångssätt, och för det andra den erfarna uppfattningen av kvinnor som redan "uppfann cykeln" och dela deras misslyckanden och segrar på Internetets breda öppna ytor.

  Samlingen av de bästa hårmaskorna i denna artikel skapades på grundval av feedback om möjligheten och recepten för hemvårdsprodukter som hävdar att vara höga - de mest effektiva hårmaskorna.

  Problemnummer 1. Håravfall (alopeci, alopeci)

  Bland de produkter som bidrar till att stärka krullarna, stimulerar tillväxten, hjälper till att förebygga och stoppa förlust, akutolja nr 1 erkända vegetabiliska oljor (burdock, castor), mejeriprodukter, ägg och honung. Vitaminerna i grupp B (biotin, niacin) och vitamin A, C, E har också en positiv effekt på hårets tillstånd, tjocklek och styrka. Men många recensioner säger att de mest effektiva ingredienserna är irriterande för hårsäckar och hårbotten: lök, senap vitlök och rödpeppar.

  De första platserna bland naturliga blandningar för håravfall är:

  Lökmask med honung och äggula

  • I en behållare, kombinera en matsked lökjuice och honung, tillsätt pundad äggula och 2 msk. skedar av burdock olja.
  • Lök-honungsmassa appliceras på hårets rotszon. Om blandningen förblir - smörj alla strängar. Vik masken på huvudet med ett duschlock och en handduk i en timme.
  • Det rekommenderas att tvätta masken och lökluften i flera steg. Först avlägsna resten av blandningen med rent vatten och schampo. Blanda sedan några matskedar vatten och äppelcidervinäger (1: 1) och applicera, lämna blandningen på trådarna i fem minuter. Tvätta den sura lösningen med balsam eller babyshampo.
  • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för 2 månader.

  Mask med vegetabiliska oljor

  • Mala ägget med tillsats av citronsaft, vegetabilisk olja (ricinus eller mandel eller burdock eller oliv), pepparkorn (vodka / alkohol och 0,5 tsk rödpeppar), honung. Alla ingredienser - 1 matsked.
  • Gnid blandningen i hårets botten och smörj hela längden. Värm masken på ett tag från 40 minuter till en timme. Tvätta av med baby shampoo.
  • Kurs: per vecka - 1 gång, designad för 1,5-2 månader.

  Problem nummer 2. Mjölk

  Mjölk är ett av de vanligaste hårproblemen. Enligt undersökningar är varje andra person utsatt för denna sjukdom. Hemmagjorda antivandsmaskar delades ner från generation till generation och sparade mer än ett huvud från "snöaska". Oftast rekommenderas andra komponenter i sådana masker att använda mejeriprodukter, samt teolja, äggulor och honung. Förutom dessa ingredienser har tjärsåp, vodka, öl och örtkonditioner bevisat sitt värde. Vinäger och lera är mindre populära, men ändå ganska effektiva.

  Bland de många multicomponent anti-mjällens masker anses vara den mest effektiva:

  Tea Tree Mask

  • Lös upp ett dussin droppe te-trädolja i en liten sked av förvärmd mjölk. Förbered en blandning av oljevätska och 15 g basolja (burk, olivolja eller solros). Mjölken är en måste-ha ingrediens för att inte bränna huden.
  • Oljig mask appliceras för att rengöra trådarnas rötter. Gnid långsamt, massera huden från toppen av huvudet och hårväxten i ca 15 minuter.
  • Efter massage, tvätta huvudet på vanligt sätt.
  • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, tills mjällen försvinner.

  Mask med kefir och äggula

  • En matsked varm basolja (ricinus, druv, burdock, oliv) blandad med kefir och riven äggula.
  • Applicera blandningen på ett otvättat huvud, som inte bara behandlar roten, utan också hela hårvolymen.
  • Täck huvudet med ett vattentätt lock och en handduk i 2 timmar. För att tvätta av använd shampoo.
  • Kurs: 8-10 masker i en månad.

  Problem 3. Split ends

  I rankningen av mycket effektiva komponenter mot hårspetssektionen fick de mest positiva recensionerna naturliga oljor och vitaminer. De regenererar inte bara den skadade strukturen utan ger också håret flexibilitet och elasticitet. Bättre än andra, ricinus, mandel, havtorn, olivolja och kokosnötolja hanterar detta problem. Populära masker för att återställa torra tips är:

  • Blanda 2-3-4 typer av ovanstående oljor. Häll blandningen i en glasflaska och använd när spetsarna behöver näring och fuktgivande.
  • En liten mängd olja för att gnugga i handflatorna och smarta våta spetsar. Skölj av oljeskakningen krävs inte, det finns ingen oljig rester.
  • Kurs: Efter behov.

  Burdock & Aloe Mask

  • Olja av burdock (1 msk. L.) Rör om med fräsch aloe bladjuice (2 msk. L.).
  • Blandningen kan hantera både spetsarna och hela kretslängden, om de är överdriven. Wrap huvudet med en film och en handduk.
  • Aktiviteten av de aktiva substanserna kommer att vara 2 timmar. Olja med strängar avlägsnas med schampo.
  • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

  Problem 4. Torrt och sprött hår

  De viktigaste näringsämnena som berikar håret med fettsyror, ägarna av överdriven och skört hår har bestämt äggula, färskt honung, mjölksyrakomponenter och olivolja. Dessutom finns fettkosmetiska oljor (jojoba, linfrö, havtorn, ricinus, etc.) och växtbaserade växtbaserade extrakt (nässla, björk, kalendula, Johannesjurt etc.) ofta i populära masker för torra strängar. För torrt hår är de mest effektiva:

  Kefir mask med olivolja

  • 3-4 stora skedar av fet yoghurt (eller hemlagad yoghurt) blanda med en halv tesked olivolja (eller ricinus). I blandningen tillsätt saften av en halv citron.
  • Fuktgivande mask för att bearbeta rötterna, håraxlarna och spetsarna. Varm under en turban från en handduk och håll i en halvtimme.
  • Kurs: En vecka - 1-2 gånger, designad för en månad.

  Nourishing mask av honung, äggula och brandy

  • Mala äggulan och blanda med en matsked honung, häll i samma mängd olivolja eller burdock och häll i en tesked naturlig brandy.
  • Applicera masken med massagerörelser på huden under håret och bearbeta hela längden, inklusive tipsen. Sträng i en bunt, täcka med plast och en scarf. Tvätta av på en halv timme med schampo.
  • Kurs: Före varje tvätt av hår, i 2-3 månader.

  Problem 5. Oljigt hår

  En viktig råd att kvinnor som löser problemet med feta trådar delar är att undvika stimulering av talgkörtlarna (huvudmassage, överdriven tvättning och borsta, äta feta livsmedel). Analys av recensioner visar att den första platsen bland produkterna som har blivit på "warpath" med fet hår, delat rugbröd och kefir. Effekten av deras användning hindrar dig inte att vänta på resultatet. Universell honung, citronsaft, eteriska oljor (apelsin, kalendula, salvia, eukalyptus, lavendel etc.), kosmetisk lera och senap är också kända för att bekämpa hårfettproblemet.

  • Blanda en matsked med torkade örter: nässla, kamille och lindblommor. Blandning häll kokande vatten (1 msk.) Och låt stå i minst en halvtimme.
  • I den filtrerade infusionen smula en skiva rågbröd. Att svälla brödet tar 15-20 minuter.
  • Applicera brödmassan i hårets rotdel (om det är kvar, behandla alla trådar). Värm huvudet under cellofan och en varm scarf i en timme.
  • Kurs: En vecka - 2-3 gånger, designad för en månad.

  Kefir-honungsmask med orange eterisk olja

  • Häll i en halv kopp med låg fetthalt (1%) kefir en matsked flytande honung, 2 msk. skedar av enbärolja och 3-5 droppar apelsineter (citron, rosmarin).
  • Ingredienser bryts in i en homogen massa med en blender, sprid på huvudet och håret, skölj efter en halvtimme med schampo.
  • Kurs: per vecka - 2 gånger. Flera förfaranden ger ett bra resultat, och vid behov förlänger kursen för en månad.

  10 bästa hårmaskar

  Egenskaper i rankningen

  Från hårets skönhet beror mycket på utseendet på varje tjej. Oavsett deras längd eller färg, måste de se välskötta, vara blanka och silkeslika. För att alltid hålla krullarna i ett sådant tillstånd behöver de bara sköta sig ordentligt. Experter rekommenderar inte bara att ta seriöst valet av schampon och balm, men också att ge ytterligare stöd för hårets hälsa. Med detta menas användningen av speciella medel, bland vilka maskerna är mest populära.

  Hårmask - ett medel för intensivvård. Den innehåller en stor mängd näringsämnen, så det kräver inte daglig användning, till exempel många schampon. Masker kan variera i sammansättning, konsistens, prestanda, kostnad etc. Dessutom har de alla olika anvisningar:

  • fuktgivande torrt och sprött hår;
  • återställande av skadade lockar;
  • frigörelse från splittrade ändar;
  • slåss med förlust
  • bevarande av mättad färg av färgat hår etc.

  En viktig fördel med masker - möjligheten till professionell vård hemma. Vi har valt de bästa produkterna i olika kategorier. Alla har rekommendationer från experter eller köpare.

  De bästa maskerna för hår restaurering och tillväxt

  För fullständig vård av skadat hår kräver användningen av specialverktyg. Deras komposition bör innehålla speciella vårdkomponenter som kan öka tillväxten och förbättra hårstrukturen. Till exempel gör vissa oljor, som fyller det övre skiktskiktet, dem visuellt vackrare och lägger till glans. Moderna tillverkare har flera verkligt effektiva medel för att återställa skadat hår. Alla är representerade i vår ranking.

  3 L'Oreal Professionnel Absolut Reparation Lipidium

  Masken av det kända kosmetiska märket L'Oreal Professionnel har redan blivit kär i många tjejer. Det är utformat för att maximera återhämtningen av även det mest skadade håret. Berikat med ett unikt komplex "Lipidium", det förstärker och läker synligt varje lås. Ett stort plus betyder - bekväm användning. Det räcker att lägga en mask på vått hår och låt det stå i 3-5 minuter och skölj sedan med vatten. En sådan enkel applikationsmetod kommer särskilt att vädja till dem som har varje minut räknat. Absolut Reparation Lipidium ger lätt kamning, kämpar delade ändar, minskar brott och förhindrar faller ut. Det har också en positiv effekt på hårbotten. Volym 200 ml, tät textur.

  • den mest praktiska applikationen;
  • långsam förbrukning
  • fin salong doft;
  • enkel distribution
  • märkbar återfuktande effekt;
  • bra mjukgöring och håråterställning.
  • inte naturlig sammansättning
  • högt pris;
  • håret blir smutsigt snabbt.

  2 Macadamia DEEP REPAIR MASQUE

  En av ledarna bland medel för återhämtning är den amerikanskgjorda Macadamia-masken. Den har en unik formel som tränger in i varje krökning. Skapat speciellt för svagt, skört och torrt hår. Resultatet är inte långt framöver - det är redan synligt efter flera användningar. Djup återhämtning och rekonstruktion gör krullarna friska, välplexade och glänsande. Flickorna pratar om en märkbar återfuktning och näring, med hjälp av de positiva oljorna i kompositionen. Förpackning 100 ml nog under en längre tid. Maskens konsistens är medium med päronteckningar. En trevlig äppel smak kommer att vara en extra bonus när den används. För bästa resultat, applicera produkten på håret i 7 minuter och skölj med vatten.

  • bra komposition;
  • djup återhämtning;
  • mjukhet och glans
  • trevlig lukt;
  • fuktighetsgivande effekt
  • UV-skydd;
  • bra recensioner
  • mat.

  1 Natura Siberica SaunaSpa

  Masken hos den populära inhemska tillverkaren Natura Siberica SaunaSpa är bäst i kategorin "restaurering". Huvudskillnaden betyder - en användbar naturlig komposition. Det är helt frånvarande sulfater, parabener och andra skadliga ämnen. De aktiva beståndsdelarna här är: Vetefrönolja, som är ansvarig för att återställa hårstrukturen, ginseng-extraktet, vilket förbättrar hårbotten, solbrännsfröolja, vilket ger en otrolig glans och utstrålning, medunitsa, som har en fuktgivande effekt. Tillgänglig SaunaSpa i en burk med 370 ml avskruvande lock, som varar i ca sex månader. Maskens konsistens är optimal - det är inte för fet, så det gör inte krullarna tyngre och lämnar inte en obehaglig effekt på händerna. Applicera på vått hår, kräver sköljning efter 15 minuter. Perfekt för hemmabruk.

  • den mest naturliga kompositionen;
  • optimal kostnad;
  • märkbar hydratisering;
  • slåss utfall
  • mjukar snabbt håret;
  • bekväm användning;
  • tillräckligt länge
  • utmärkt konsistens;
  • bästa recensioner.

  De bästa hårmaskorna mot splittrade ändar

  Split ends är ett mycket vanligt problem bland tjejer. Det uppstår på grund av frekventa biverkningar med hårtork och andra apparater. Värmen förstör hårstrukturen, gör den torr och spröd. De första tecknen på skador är splittrade ändar, vilket i hög grad förstör hårets utseende. För att bekämpa detta problem finns specialverktyg tillgängliga från populära tillverkare.

  3 Saem Silk Hair Argan Intense Care Pack

  Mask för hemmabruk baserat på arganolja Saem arbetar aktivt med splittrade ändar, förhindrar åldrande av hår och stärker sin struktur som helhet. Dess viktiga funktion är skydd mot miljöens negativa effekter. Det syftar till att ge ett välkänt utseende till håret, liksom till deras återhämtning. Strukturen liknar en luftig soufflé eller yoghurt, är väldigt trevlig att ta på. Presenterade medel i form av en burk med en volym av 200 ml och har en mycket långsam flödeshastighet på grund av enkel snabb applicering. Det är nödvändigt att sätta bara i flera minuter.

  • användbara aktiva beståndsdelar;
  • optimal konsistens;
  • snabb åtgärd;
  • fuktighetsgivande effekt
  • omedelbar jämnhet.

  2 Kaaral Purify Hydra Deep Nourish Mask

  Det kända ungdoms kosmetikmärket Kaaral är en super fuktgivande mask Purify Hydra Deep Nourish Mask. Skapat speciellt för skadat, försvagat hår. Den har en unik formel baserad på kunglig gelé som bekämpar torrt och sprött hår. När du använder en gång i veckan, kommer du ett märkbart resultat efter ett tag. Curls kommer att se smidigt ut och vara otroligt mjuka för beröring. Spaltiga ändar är snabbt och effektivt förseglade.

  • slåss med splittrade ändar;
  • djup fuktgivande
  • tillräckligt länge
  • bra recensioner
  • bra kvalitet.

  1 Revlon Uniq One ​​Flower

  Följande mask från Revlon är ett exempel på ett optimalt förhållande mellan pris och kvalitet. Verktyget är gjord i form av en spray som måste appliceras på vått hår och behöver inte tvättas av. En viktig fördel med masken är närvaron av termiskt skydd. Efter applicering kan du säkert använda en enhet utan rädsla för hårskador. Revlon Uniq One ​​Flower löser flera viktiga problem på en gång: det gör kamningen enklare, kämpar för splittrade ändar, ger sken och volym, tvättar inte färg, skyddar mot höga temperaturer och förenklar styling.

  • Den mest lämpliga applikationen (spray);
  • inget behov av att spola
  • lätt kamning
  • volym;
  • bra recensioner
  • termiskt skydd
  • lysa;
  • mycket långsam förbrukning.
  • håret blir snabbt oljigt.

  De bästa professionella hårmaskorna

  Många tjejer föredrar professionella vårdprodukter. De har ett bra snabbt resultat. En annan fördel - effekten pågår länge på håret. Professionella hårmaskor är dyrare än vanligt, men de har en förbättrad komposition. Nedan är det mest effektiva sättet.

  2 Kerastase Force ARCHITECT

  Professionell mask Kerastase "Force ARCHITECT" skapades speciellt för benägen till sprött hår. Den är utformad för att maximera skyddet mot skador, samt stärka svaga krullar. Efter att ha använt denna mask ser håret ut mer välskötta och friska. Det ger otroligt glans och eliminerar torrhet. Djup fuktgivande effekt ger också jämnhet och silkighet. Den har en hög grad av skydd mot yttre irriterande faktorer. Finns i 200 ml burkar, som räcker för i genomsnitt 3 månader.

  • professionell vård hemma;
  • delade ändar;
  • återställande av skadat hår
  • förstärkning;
  • eliminering av torrhet
  • den behagliga lukten håller på håret långt.

  1 Matrix Biolage Hydrasource

  Masken av professionell kosmetisk märke Matrix är utformad för att djupt fukta håret. En viktig särskiljande egenskap hos Hydrasource är dess sammansättning. Det innehåller inte skadliga kemiska element, men fungerar på grund av sådana fördelaktiga aktiva ingredienser som aloe vera, rosmarin etc. Det ger en bländande glans till håret och gör dem smidiga och silkeslen. Verktyget har endast positiva kundrecensioner, eftersom ger ett märkbart resultat efter flera användningar. Samtidigt passar den till jämnt färgat hår och skyddar deras färg.

  • djup fuktgivande
  • bra komposition;
  • slåss med förlust
  • effektivitet;
  • professionell vård hemma;
  • långsam förbrukning.

  De bästa maskerna för färgat hår

  Färgat hår kräver alltid speciell vård. De är starkare än andra som behöver återhämtning och ordentligt skydd. För att håret ska se vackert ut och krullarna är välskötta, rekommenderar experter att du ska köpa masker speciellt för färgat hår. Nu finns det många av dem. Vi valde de bästa verktygen utifrån kundrespons.

  2 Natura Siberica Havtorn

  Natura Siberica djupåterställande mask från den berömda "Sea-buckthorn" -serien är också lämplig för färgat hår. Det är lätt att använda, även hemma. Den unika sammansättningen nöjer inte bara, fuktar och stärker, men behåller också den ursprungliga färgen efter målningen. Den täta konsistensen ger en enkel applikation, smältan smälter på håret. Efter flera applikationer kan du se ett fantastiskt resultat. Håret blir smidigt, inte förvirrat och ser väldigt snyggt ut.

  • användbar komposition;
  • trevlig struktur;
  • välsmakande lukt;
  • bra recensioner
  • optimalt pris.

  1 ESTEL Otium Blossom

  ESTEL är en unik formel speciellt för färgat hår. Blommomaskens uppgift är att behålla den ursprungliga färgen efter målningen och göra den ännu mer mättad. Masken från ESTEL syftar till att stärka strukturen, läkning och läkning av skadat hår. Kakaosmör, tillsammans med andra aktiva ingredienser, tränger in och ger maximal återhämtning. Curls ser jämna och glänsande ut efter den första applikationen. Bekämpar förlust och brittleness.

  • utmärkt skydd för färgat hår;
  • djup återhämtning;
  • fuktighetsgivande effekt
  • utmärkt mat recensioner;
  • kunder;
  • bra pris

  Hur man väljer en hårmask

  Det finns fall där en flicka köper hårvårdsprodukter från en rad av en viss tillverkare. Men det betyder inte att de kommer att vara lika användbara för henne. Till exempel kan schampo ha en positiv effekt, men masken är för tung eller vice versa för att torka håret. När du väljer ett lämpligt verktyg ska du följa följande regler:

  1. Först måste du bestämma din hårtyp. Varje verktyg är utformat för ett specifikt fall, så resultatet beror på korrekt urval av masken.
  2. Olika oljor (jojoba, argan, etc.) är väl näring och lämpar sig för frekvent användning;
  3. Tunt och försvagat hår i behov av medel, vars sammansättning är berikad med keratin;
  4. Experter rekommenderar att man får masker som löser ett specifikt problem (till exempel för tillväxt eller hydratisering). Undvik universella lösningar. de är mindre effektiva;
  5. Närvaron av växtextrakt direkt påverkar jämnheten;
  6. Var uppmärksam på kompositionen - det måste vara minst hälften av de naturliga ingredienserna;
  7. Köp endast produkter från välrenommerade tillverkare. Detta kommer att hjälpa till att undvika användning av verktyg av låg kvalitet.

  De mest effektiva hemmet hår maskerar

  För att lösa olika trichologiska problem erbjuder folkkosmetologi många recept. Men mitt i all denna mångfald försöker varje kvinna att välja de mest effektiva enligt principen "minimala medel - maximal effektivitet". Självklart är det inte det enda universala läkemedlet som passar varje tjej med något hår. Men i "kökets" kosmetologi finns en sådan kategori som de bästa maskerna, positiv erfarenhet om hur många är kända för många. Vilka är de mest effektiva hårmaskorna där - läs i den här artikeln.

  Fördelarna med folkmedicinska lösningar

  Varför har masker gjorda hemma varit så populära i många århundraden? För att svara på denna fråga måste du ta reda på vilka fördelar folkmedicin har:

  1. Hembakade recept är helt naturliga, det vill säga miljövänliga. Och den här faktorn är, som det är känd, mycket viktigt för något hår, oavsett deras skick, typ och andra egenskaper.
  2. Naturkosmetiska kompositioner ger inte komplikationer och biverkningar.
  3. Hemmasker är helt tillgängliga och till och med billiga (vilket inte är fallet med affärsfaciliteter och salongprocedurer) - trots allt finns deras beståndsdelar i nästan varje kök eller apotek.
  4. Blandningar enligt populära recept är snabb och enkel att förbereda.
  5. Masker, tillverkade hemma, har en ganska hög effektivitet och löser många trichologiska problem (från håravfall och brist på hårväxt för att göra krullarna skina och jämnhet).
  6. Effekten av användningen av sådana blandningar är ganska stabil.

  Effektiviteten hos hårmaskor

  Tags

  • lösa problemet med håravfall och svag hårväxt
  • återställa skadad hårstruktur efter färgning, blekning, curling och andra liknande förfaranden;
  • stärka rötterna
  • bli av med mjäll och splittrade ändar;
  • fukt och mätta de nödvändiga matta torra, sköra strängarna;
  • normalisera sebumsekretion;
  • Ge curls glans, jämnhet, mjukhet och lydnad.

  Effektiviteten av medel på en naturlig basis är obestridlig, men du måste förstå att det är mycket lättare att förhindra ett problem än att försöka lösa det senare. Det är viktigt att organisera vården ordentligt: ​​använd ett schampo som är lämpligt för din typ av krullar; skydda håret mot frost och solljus; dags att trimma tipsen, till exempel, med en Split Ender skrivmaskin-polering, för att förhindra deras sektion.

  TOP recept

  De föreslagna recepten för masker som används hemma för att stoppa håravfall, för deras intensiva tillväxt, för att återställa, fuktgivande och närande krullar är de enklaste och mest tillgängliga, men samtidigt mycket effektiva. Bokstavligen 1-2 månaders användning - och resultatet kommer gärna överraska dig.

  Mot håravfall och för tillväxt av olika typer av hår

  Med senap

  • Torr typ

  Senapspulver (en msk. L.), Honung (tre msk. L.). En eventuell kosmetisk olja lämplig för den torra typen av lockar (till exempel oliv eller linfrö, två tsk.) Blandas. Applicera blandningen på rötterna och isoleras med en handduk. Tvättade av efter 15 minuter.

  Senapspulver (en msk.) Späds ut till en tjock uppslamning, citronfrisjuice (en msk.) Tillsätts. Den resulterande kompositionen smörjer rötterna, och därefter sätts ett uppvärmningslock på. Exponeringstid - 15 min.

  Senap är en välkänd "fiende" av alopeci och en aktiv stimulator för hårväxt, vilket också normaliserar produktion av talg.

  Med peppar

  • Torr typ

  Blandad tinktur av rödpeppar, fett kefir, honung (i lika delar). Blandningen gnids med lätta massagerörelser till rötterna, huvudet är isolerat. Tvättade kompositionen efter en halvtimme.

  Förbereda en blandning av tinktur av rödpeppar, nonfat kefir, kosmetisk olja, lämplig fetttyp av krullar (till exempel jojoba) - två msk. l. varje komponent. Denna komposition smörjer det översta skiktet av epidermis, håret värms och produkten tvättas av på en timme.

  En annan mycket populär ingrediens av masker som används hemma från håravfall och för att stimulera tillväxten av nya hår är tinktur av rödpeppar. Kompositioner med den angivna komponenten har en antiseptisk effekt på epidermis, stärker rötterna, ger tjockt hår till frisyren.

  Med båge

  • Torr typ

  Blandad lökgrus (tre matskedar), honung och hemlagad gräddfil (en matsked). Blandningen masserade epidermis, isolera huvudet och inkuberas i 1 timme. Tvätta av massan med en mild schampo.

  Lök (150 ml) och citronsaft (50 ml) blandas, burkolja tillsätts (en halv tesked). Den resulterande kompositionen appliceras på epidermis och isoleras. Efter en halvtimme, tvättas av med mild schampo.

  Rådet. För att bli av med den obehagliga löklukten, skölj håret efter att ha avlägsnat behandlingsblandningen med vatten och citronsaft eller din favoritolja.

  Lök, förutom att öka tillväxten av lockar, eliminerar mjäll.

  Med konjak

  • Torr typ

  Blandad brandy (en msk.), Varm honung (tsk.), Pounded äggula. Blandningen appliceras på rötterna och smutsas längs strängarnas längd. Huvudet värms och produkten tvättas av på en halvtimme.

  Förbereda en blandning av brandy, citronsaft (en tsk.), Varm jojobaolja (st. L.), pounded äggula. Håret bearbetas med denna blandning, sedan förpackas de och lämnas i 30 minuter.

  Cognac blandningar mot alopeci och för att påskynda tillväxten av lockar - ett mjukare alternativ än senap och peppar. Men de visade sig också vara mycket bra kosmetiska produkter som används hemma för att lösa många problem med trichology - från håravfall och långsam hårväxt för att ge dem volym och glans.

  Med oljor för olika hårtyper

  • Torr typ

  Varmolja av kock, ricinolja, olivolja, mandel, linfrön, jojoba (20 ml av varje komponent) blandas och den resulterande kompositionen appliceras på rötterna, åldrade i 1,5 timmar. Masken tvättas av med en mild schampo.

  Receptet är baserat på torra håroljor, endast citronsaft tillsätts (100 ml).

  Mask för hårväxt med oljor - den mest användbara. När allt kommer omkring har oljor som har en uppstramande, återbildande, närande och fuktgivande effekt en mycket fördelaktig effekt på lockar.

  För hår restaurering

  Restaurering av skadat hår

  • Med oljor

  Lika delar av kardborre och ricinolja (förvärmdes) blandas, citronfärsk juice (1 tsk) tillsättes och torrt och rent hår behandlas med denna blandning. Huvudet är isolerat och åldrat i en halvtimme.

  Bland den slagna äggulan och castorca (en ssk) och torra strängar smutsas med det beredda mediet. Åldrat i 5 timmar.

  En skiva rågbröd skärs från skorpan och blötläggs i varm mjölk (en tjock gröt ska visa sig) appliceras på vått hår, det är isolerat. Den tvättas mycket försiktigt efter en halvtimme.

  Behandling av färgat hår

  • Med ägg och brandy

  Piskad äggula och brandy (100 ml) blandas och håret smittas med denna produkt. Åldrat i 30 minuter.

  Blender vispad banan (halv frukt), äggula, honung och citron färsk juice (en msk). Det resulterande verktyget används som vanligt schampo.

  Herbal infusion bereds - krossad kamomill, nässla, celandine, oregano (1 msk.) + Kokande vatten (1 l), infusionstid - 3 timmar. Håret sköljs i den resulterande lotionen, förpackas och hålls i 1,5 timmar.

  Reanimation av split ends

  • Med älskling

  Blanda honung (tsk.), Någon vegetabilisk olja (två matskedar. L), slagen äggula. Den resulterande kompositionen är utsmält på ändarna av håret (det är möjligt och hela längden), isolerad med klibbfilm. Tvättade av efter en halvtimme.

  I en mixer piskas massan av två mogna persikor, varm mjölk (tre matskedar) och oreganoeter (sju droppar). En blandning av utsmyckade och isolerade ändar. Exponeringstiden är 30 minuter

  • Med ricinolja och vitaminer

  Blandad uppvärmd ricinolja (två msk. L.), Oljev vitaminer A, E (tre kapslar). Hårets ändar dyppas in i det här verktyget och isoleras. Sessionsvaraktighet - 2 timmar.

  Näringsformuleringar för olika hårtyper

  Torr typ

  • Med ricinolja

  Varm ricinolja (100 ml), fruktvinäger (alla tillgängliga hemma) och glycerin (50 ml) och ett slagen ägg blandas. Denna blandning smutsas med torra, otvättade lockar, isolerade i en halvtimme. Tvätta av blandningen med en mild schampo.

  Den piskade äggulan, de uppvärmda oliverna av olivolja, kokosnöt och linfrön (30 ml vardera) blandas och blandas. Blandningen hanterar hela huvudet, inslaget. Minsta exponeringstid är 2 timmar (helst hela natten). Efter avlägsnande av masken sköljs strängarna med avkok / infusion av medicinska örter.

  Fett typ

  • Med citron och vitlök

  Lika delar av citron- och aloejuice, varm honung och hackad vitlök blandas i en homogen massa (en kryddnejlika). Den resulterande produkten bearbetas hår, isolerad. Tvättade av med en mild schampo efter 30 minuter. För att avlägsna vitlökens "smak" sköljs håret i en växtbaserad avkok / infusion.

  Råjäst (st. L.) Späds i varmt vatten (tsk.), Sätt i jäsning i 15 minuter. Ett slagen ägg läggs till och allt håret behandlas med denna blandning. Stå under isolering under 1 h.

  Fuktgivande blandningar

  • Med majonnäs

  De bearbetar hela hårets hår med majonnäs (den som är hemlagad - den är mycket mer användbar än affären). Efter en halvtimma, tvätta av med en mild schampo.

  Rötter och strängar är utsmyckade med varm kefir (kan ersättas med yoghurt), inslagna med en handduk. Tvätta blandningen efter 45 minuter.

  Blandad uppvärmd honung (Art L) och mjölk (200 ml) och den resulterande produkten appliceras på håret. Under isolering hålls en timme.

  De föreslagna hårmaskorna är erkända som de bästa, eftersom de är snabba och lätta att förbereda i vanliga hemförhållanden, de består av naturliga ingredienser och har en verkligt oöverträffad effekt. • Nästa Artikel
  Metoder för behandling av klåda av chefen för den officiella och traditionella medicinen