Masker för bränt hår hemma


Ofta på grund av en vacker frisyr eller chic docka krullar, kan vi överdriva det med hjälp av termoelement för curling och skada håret. Detta händer speciellt ofta när trådarna är naturligt tunna och spröda.

Att försöka sätta olydiga lockar eller ge dem en annan nyans, vi kontrollerar ibland deras styrka, och i slutändan får vi håret bränt med varmt hetta eller färg.

Vad händer om trådarna skadas av röda hettångar och ser ut som halm? Det finns ett sätt att fixa allt, du behöver bara tålamod och recept av masker för bränt hår.

Näringsrika masker kan köpas på kosmetiska butiker. Nu är valet av naturliga användbara verktyg för kvalitetsvård av strängarna väldigt brett. Väl etablerade varumärkesprodukter kan enkelt köpas för behandling av skadat hår.

Det är känt att maskerna ger omedelbara resultat: de, som en ambulans, återupplivar strängen efter strängen. Och om du inte litar på tillverkare eller är allergisk mot några grundläggande komponenter i kosmetika, kan du enkelt göra masker hemma.

Specialiserade masker för vård av bränt hår skiljer sig från de andra genom att de nödvändigtvis innehåller de mest fuktgivande ingredienserna, och konsistensen brukar likna tjock gräddfil eller honung. Detta hjälper massan att kuvera håret väl och hålla på det länge som en film.

Naturligtvis hjälper masker för bränt hår perfekt, men de kommer inte att vara användbara om du inte följer några regler för vård av skadade trådar:

 1. Tvätta huvudet med ett extremt mjukt, sulfatfritt schampo. Kemi, som är närvarande i billiga schampon, bara torka håret mer;
 2. Använd inte plastkammar, de elektrifierar lockar och gör dem sköra och stygga. Det är bättre att välja antistatisk trä eller med naturliga borstar.
 3. Tvätta inte håret ofta, låt det brända lagret återhämta sig. Det räcker att skölja dem en gång varannan eller till och med tre dagar;
 4. Använd regenererande balm efter tvätt på basis av keratin och naturliga friska oljor - argan, burdock, druva;
 5. Det bör inte finnas någon ploek, torkning, färg och perm tills krökorna är helt friska.

Vi ger en lista över hemåterställande och fuktgivande masker som hjälper till att återuppliva de skadade lockarna och förbättra deras utseende väsentligt.

Recept 1. "Mjölk-honungscocktail"

Vi måste förbereda oss mycket:

 • En skalad banan;
 • mjölk;
 • Två stora skedar av honung.

Klipp banan i små bitar och skicka den till blendertanken, där 100 ml mjölk redan hälls. Tillsätt honung i vätskan och slå bra. Applicera blandningen på vått hår, vi tålar ett tag (ungefär en halvtimme), och tvätta sedan allt. Utmärkt reducerande blandning.

Recept 2. "Kefir och eteriska oljor"

För kompositionen behöver vi följande uppsättning komponenter:

 • Kefir hög fetthalt;
 • Olivolja;
 • Kockolja.

Eteriska oljor tar en sked. Lägg dem till glaset med kefir, blanda och applicera på lite fuktiga trådar. Låt kefirmassan suga in och skölja av efter 30 minuter. Denna terapeutiska blandning återfuktar håret och aktiverar alla viktiga metaboliska processer. Väl lämpad som en mask för hår som skadas av ett hett järn eller krulljärn.

Recept 3. "Ägg-burdock mix"

För att förbereda denna mask, ta:

 • Råbyggar (deras antal beror på graden av skada och längden på strängarna, i genomsnitt behöver du tre ägg);
 • Kockolja (sked);
 • Olivolja för att komplettera.

Rör om med en gaffel piskad ägg eller smör med en mixer eller mixer. Applicera massan för att rengöra fuktigt hår och linda en mjuk handduk. Efter 20 minuter tvättas med schampo. Alla ingredienser ger näring till skadade lock och ger dem en hälsosam glöd.

Recept 4. "Cognac sirap"

Ta följande delar av denna underbara, mycket användbar mask:

 • Cognac (vanligt glas);
 • Kockolja (blandad med en sked citronsaft);
 • Två rå äggulor.

Cognac kombineras med en blandning av burdockolja och citronsaft, tillsätt äggulorna och blanda alla bländare. Gnid en massa, intensivt massera huden och lås. Värm huvudet med en handduk. Vänta en timme och spola.

Recept 5. "Oljemaskar"

Bäst av allt, olika näringsrika vegetabiliska oljor kämpar med problemen med torra lockar. De fungerar bra med den skadade strukturen hos brända trådar, tjockare hår, ger dem vitalitet och glans.

För odling av befästa masker för bränt hår hemma behöver vi följande oljor:

 • Olive och druva, med tillägg av 10 droppar vitamin E-tillväxt
 • Burdock, blandad med äggula och glycerin, eller en blandning av burdock, castor och linolja med en rå äggula;
 • Castor- och burdockolja blandad med vitaminerna A och E. Du kan lägga till en lösning av Dimexidum för att stimulera tillväxten.

Oljeblandningar hänvisas med rätta till som terapeutiska masker, utformade speciellt för hår som bränns med färgämne. De påverkar hårstrukturen skadad av kemi, inklusive ammoniak, och berikar den med mikrodelar viktiga för tillväxt och metabolism.

Detta påskyndar återhämtningsprocessen och strängar återkommer snabbt till normala efter färgning. Du kan också använda dessa masker i kombination med balm.

Mitt hår. Roux

Allt för ditt hår

Vård och hälsa

Mask för bränt hår hemma

Lusten att se bedövning leder ofta till deprimerande konsekvenser. Regelbunden användning av ammoniakbaserade färgämnen, blekning, rätning, användning av curling och hårtork påverkar hårets tillstånd är inte det bästa sättet. De blekna, exfolieras, blir styva och slutar växa.

Om du är begränsad i fonder eller inte litar på skönhetssalonger, försök ta med dig ditt hår hemma. Men kom ihåg att behandlingen av torkade krullar kräver tålamod och tid.

Hur påskyndar läkningsprocessen

 • Komplicerade frisyrer med elastiska band, hårnålar och metall hårnålar, samt snäva flätor är strängt kontraindicerade.
 • Håll håret borta från värme. Avstå från att använda hårtork och strykning; På vintern bär du en hatt, och i bastun ignorerar inte filten.
 • Färga inte skadat hår, var inte tillåtet (särskilt hemma!) Och till och med den vanliga stylingen.
 • Förutom "hantverk" betyder det att du ständigt använder vårdvätskor, balsam och / eller balsam.
 • Av och till trimma de delade ändarna så att krullarna uppdateras snabbare.

Endast om dessa rekommendationer följs kommer hembehandlingsförfarandena att vara effektiva.

Matbaserade masker

 • Lökmask bidrar till snabb återhämtning av elasticitet. För dess beredning kommer att behöva: färsk juice 2 stora lök och 1 citron, 2 äggulor och 1-1.5 msk. skedar av mandelolja. Blandningen appliceras på håret och åldras i en halvtimme under ett plastlock och en handdukslock. Upprepa proceduren rekommenderad varannan dag.
 • Herbal-bread mask är en av de mycket "farmors verktyg" som fortfarande är ute av konkurrens. Den är beredd enligt följande: 2 msk. matskedar hackad färsk nettle blandat med 2 msk. skedar av färsk kamille. Örter fylls med kokande vatten och infunderas i 20 minuter, sedan läggs en bit rugbröd till dem. Efter 10 minuter fördelas den lättkylda blandningen jämnt genom håret och hårbotten och åldras i 40 minuter - 1 timme.
 • För att göra en honungsmask hemma måste du ta 1 msk. En sked full av varm honung, blanda med 2 matskedar olivolja och äggula. Applicera produkten på håret, wrap sedan huvudet med en handduk och tvätta det med en schampo efter en timme. Det finns en annan version av honungsmask: 2 delar honung blandas med 3 delar brandy och 2 delar druvutsolja. Masken åldras under huven i minst en timme och tvättas av. Sedan sköljs håret med njurinfusion.
 • Mayonnaise maskar närmar sig håret och förhindrar deras separation. Den är beredd från 2 msk. skedar av majonnäs, 1 tsk aloejuice, 1 tsk burkolja, 1 äggula och appliceras i minst 3 timmar. För behandling av fet hår är detta verktyg inte lämpligt.

Naturkosmetik gör det själv

Var inte begränsad till mat. Var uppmärksam på billiga apotek verktyg, från vilka du också kan förbereda användbara masker för bränt hår.

 • På blekade krullar är "basilikans" cocktail väl etablerad: oliv, mandel, kokosnöt, persika, ricinus, druvfrö. Det är inte nödvändigt att blanda allt; två eller tre är nog. De tas i lika stora proportioner, upphettas, appliceras på håret och efter 1-1,5 timmar tvättas av med schampo. Förfarandet upprepas 2 gånger i veckan i 1,5 - 3 månader.
 • Håret kommer att se friskare och jämnare om du använder en glycerolblandning från tid till annan. För dess beredning ta 2 msk. skedar av burdockolja, tillsätt äggulor och 2 tsk glycerin. Kompositionen appliceras på torrt hår och påverkar dem i en timme, varefter den ska tvättas bort. Då rekommenderas att skölja håret med te, kamille avkok eller nätutdrag.
 • "Lamination hemma." Förbereda kompositionen för återvinning och laminering, lös upp i hett men inte kokande vatten 1 msk. en sked gelatin, tillsätt 2 kapslar "Aevita", 1 msk. skedar av burdock olja och lite balm sköljning. Smidigt fördela hårets sammansättning, håll i en timme och skölj. Proceduren rekommenderas att utföras varje vecka.

Masker för bränt hår - beprövade recept

Denna mardröm för vilken kvinna som helst - bränd, håret sticker ut som att dra i alla riktningar. Tidigare har det ofta hänt efter en misslyckad perm, som idag är praktiskt taget en sak i det förflutna. Men kvinnor med hänsynslöst torkat hår är fortfarande inte så små. Oavsett om masken för bränt hår verkligen kan rädda situationen och hur man inte tar det till ett sådant tillstånd, berättade erfarna frisörer oss.

Orsaker till skador

Anledningen till att en dag bränd hår visar sig vara ett charmigt kvinnligt huvud är faktiskt en sak - en hård kamp för skönhet, som i detta fallet förlorade håret (och dess ägare).

Förstör det skyddande keratinskiktet och avlägsna snabbt hårets skaft av fukt, vilket gör det skört och poröst, sådana förfaranden:

 • blekning, och ju fler toner tas bort, de mer håren lider;
 • blåstorka, speciellt om det görs vid höga temperaturer och fel;
 • varm styling - strykning, curling iron, elektrisk hårborste och termiska curlers;
 • ultraviolett solarium och varm sommar (eller södra) sol;
 • havsalt och hårt vatten - bokstavligen "dra" fukt från håret;
 • styling produkter - alkohol är närvarande i många av dem;
 • uttorkning - om vätskan inte räcker hela kroppen kommer håret också att lida.

Och det första som måste göras för att snabbt sätta i ordning huvudet som har lidit av värdens orimliga handlingar är att eliminera påverkan av alla ovanstående negativa faktorer.

Graden av förstörelse

Att välja vägar till frälsning är nödvändigt med fokus på hårets tillstånd, vilket kan beräknas självständigt med en enkel metod. Ge dig själv några minuter och med rent, torrt hår gör du följande:

 1. Kontrollera tipsen - de lider vanligtvis först. Om de splittras, bryta av, se unkempt - det här är det första tecknet på att brådskande fuktning är nödvändig. Men i det här fallet kan du fortfarande göra med professionella förberedelser, som måste tillämpas dagligen.
 2. Kontrollera kammen. Snarare, de återstående håren på den. Om de är lika långa som huvuddelen av håret, och i slutet finns en vitlök, så är allt i ordning - håret förnyas naturligt. Bristen på en glödlampa och skrot av liten längd indikerar ökad bräcklighet som är inneboende i torrt hår.
 3. Vattentest. En 1-2 cm tjock sträng bör nedsänkas i en skål med vatten och titta på den. Ju snabbare det sjunker till botten desto större skada. Med en porös struktur och frånvaron av ett skyddande fettlager blir strängen snabbt och blir tung.
 4. Taktilt test. Korta strängen först, i riktning mot hårväxten, och sedan mot den. Kör nu med din tumme och pekfinger från spets till rot. All grovhet indikerar allvarliga skador.
 5. Visuellt test. Friskt hår smuler när det kammade, vackert glans, slät och silkesmärt att röra vid. Skadad mycket förvirrad, tråkig och svår att lägga.

I princip utförs en sådan bedömning av hårets tillstånd företrädesvis minst en gång var 2-3 månader. Ju tidigare skador upptäcks, desto mer sannolikt är det att de snabbt kan repareras.

Radikal botemedel

Om håret är sämre eller lider av sådana aggressiva förfaranden som ljussättning eller färgning, är ofta det enda sättet att lösa problemet en gång för alla, en kort hårklippning. Alla andra åtgärder ger endast tillfälliga resultat.

Förresten borde du inte ta en hårklippning som en tragedi - behandla det som en möjlighet att radikalt ändra bilden. Inte det faktum att du inte vill stanna längre i den nya bilden.

Men även om inte, kommer det friska håret med rätt vård att växa tillbaka snabbt. Dessutom kommer belastningen på rötterna, som också skadas av färgning, att minska avsevärt.

Hårmaskar

För dem som fortfarande inte är redo att dela med längden eller kunde återkalla sig, medan håret fortfarande delvis bevarade den naturliga glansen och elasticiteten, kan professionella eller hemlagade masker vara hälsosamma.

Intensivvården bör börja omedelbart och ta det mycket allvarligt, eftersom ett eller två förfaranden inte ger ett stabilt resultat.

professionell

Det finns många professionella produkter för färgat och skadat hår på den moderna kosmetiska marknaden. Och oftast gör kvinnor fel val och försöker att uppnå önskat resultat så fort som möjligt. Genom att veta detta går tillverkaren för att möta dem och skapar verktyg utan terapeutisk effekt, som syftar till ögonblicklig visuell förbättring av hårets tillstånd.

Det finns fortfarande super populära masker med silikon. Enligt recensioner av kvinnor kan de verkligen släta det brinnde håret från den första applikationen, göra dem silkeslösa och göra dem mer lätta i sin stil.

Men silikon botar inte! Det envelopes bara varje hår, utjämnar grovheten! Och med regelbunden användning klumpar porer porer, mjäll, överbelastar rötterna.

När du väljer professionella verktyg, ge företräde åt dem som inkluderar:

 • naturliga och eteriska oljor;
 • växtextrakt
 • vitaminkomplex;
 • flytande keratin;
 • fuktgivande ingredienser.

Tja, om de naturliga ingredienserna kombineras med högteknologiska komplex som hjälper till att fördelaktiga ämnen tränger djupt in i hårskaktets struktur.

Bland professionella masker och sprays mycket outplånligt. De arbetar längre och skyddar dessutom håret dessutom från de negativa effekterna av miljön. Men det betyder inte att de kan lämnas på håret i flera dagar. Högst 48 timmar för att tvätta huvudet. Att applicera oljor och sprayer ovanpå stylingprodukterna är inte bara meningslöst men också skadligt.

hushåll

Hemmasken är inte lika effektiv, men helt säker och kompositionen kan väljas, fokuserar inte bara på hårets tillstånd utan också på sina egna preferenser. Det enda villkoret för vilket det kommer att fungera perfekt är regelbunden applikation.

Folkmekanismer ger sällan imponerande resultat från första gången. De behöver minst 1-2 veckor för att påbörja strukturella förändringar i håret.

Mycket recept. Vanligtvis är de enkla och alla förberedelser tar högst 3-5 minuter. Ibland för att hitta "hans" mask måste du prova flera kompositioner. Men hoppa inte från en till en annan för ofta - ge dig tid att visa dig själv.

Ägg och lök

Det ger näring och stärker rötterna, stimulerar hårväxten, kan stoppa förlusten. Gommen innehåller gott organiska fetter och många vitaminer. Och vegetabiliska oljor omsluter varje hår, vilket förhindrar ytterligare förlust av fukt.

Två äggulor ska noggrant separeras från proteinerna och tillsätt 1/2 matsked citron- och lökjuice. Blanda väl och häll en matsked förvärmd olja (ricin, burdock eller mandel). Gnugga inte in i rötterna! Lämna på i 20-30 minuter (inte mer), skölj med lätt varmt vatten med en liten mängd schampo.

Många fruktar att löklukten kommer att förbli under lång tid. Men om du sköljer huvudet med ättika, kommer lukten att vara högst om några timmar. Viktigt - denna mask kan ta bort den gulaktiga nyansen från blekt hår.

Cognac och honung

Classic, testad i årtionden. Kunna återuppliva hårt skadat hår och stoppa skallighet.

Blanda en matsked av brandy med samma mängd honung, lägg sedan till en tesked citronsaft och burdock eller havtornsolja. Tåla masken på huvudet kan vara från 30 minuter till 1-2 timmar. Att lämna henne på natten rekommenderas inte. Den tvättas väl med lite varmt vatten med en minimal mängd schampo.

Masken är både närande, helande och fuktgivande. För att få maximal effekt bör du inte vara lat och massera rötterna i 3-5 minuter efter appliceringen.

Alo med honung

En annan klassisk kombination där de fördelaktiga ingredienserna förbättrar varandras effekter. Masken kan förbättra hudens tillstånd, fuktar och läker håret och till och med påskynda tillväxten.

En matsked honung blandad med samma mängd aloejuice (eller två extraktampuller), tillsätt en tesked av högkvalitativ naturolja (mandel, burdock, ricinus, etc.) och en flaska med vitamin B12. Blanda väl och försiktigt massera in i rötterna. Detta verktyg kan lämnas till morgon.

Men masken är kontraindicerad för blödningsstörningar och alla tumörer - aloe juice - den starkaste biostimulanten.

Strawberry

Slå upp till en mushy state i en mixer: 100 gram mogna jordgubbar och unga nässlor, ett glas levande yoghurt och en matsked naturlig olja. Applicera på håret, bokstavligen blötlägga håret. Håll i 30 minuter till 2 timmar. Masken tvättas lätt, även utan schampo, och efter det lämnar en trevlig arom.

Denna lyx kan skämma bort ditt hår på sommaren, när de ständigt utsätts för ultraviolett strålning, och vi glömmer ofta att använda skyddsutrustning. I en mask - maximalt vitaminer, eftersom det bör beredas omedelbart före användning från färska produkter.

kefir

Kefir mask - en av de mest prisvärda, men det gör det inte mindre effektivt. Mjölksyra är en utmärkt naturlig fuktkräm. Men i detta recept kommer hon till räddning med glycerin och eteriska oljor. En sådan superkomposition återvänder snabbt till livet, även starkt bränt hår.

För en halv kopp kefir, ta en matsked glycerin och 5-6 droppar av två typer av essentiell olja som du gillar mer från listan: rosmarin, apelsin, lavendel, mynta, cederträ, eukalyptus, oljig ylang, kryddnejlika. Kefir mask kan också lämnas över natten. Det är så lätt att det är väl tvättat utan schampo.

Viktig punkt - med regelbunden användning kan masken lätt missfärga naturligt hår eller avlägsna yellowness från blekt hår.

Viktiga regler

För att verkligen spara mycket skadat hår måste du följa vissa regler:

 • utföra procedurer varannan dag minst månadssats
 • När du använder professionella verktyg, var noga med att följa anvisningarna till dem.
 • masker för bränt hår, kokt hemma, var noga med att värma
 • drick en kurs av bra multivitaminer för att behandla hår från insidan;
 • Avvisa helt från värmeväxlar och minimera blåstorkning.
 • Nattmassage huvudet för att aktivera blodcirkulationen och stärka rötterna;
 • Vid färgning använd endast toniska eller naturliga färgämnen (henna, basma, valnöt, kaffe etc.);
 • Fäst inte fasta flätor, dra inte håret i svansen med gummiband;
 • köp en kvalitet kam och kamma inte vått hår.

Med noggrann behandling och regelbunden användning av masker börjar de brinna håren i de flesta fall, efter några veckor, komma till liv. Det blir mer elastiskt, lättare att kamma och passa, får glans och silke.

slutsats

Men kom ihåg att en gång bränt hår kommer aldrig att bli helt frisk. Ja, du kan delvis återställa strukturen. Men även sådana dyra salongprocedurer, såsom laminering och screening, kan inte helt eliminera skador. Professionella rekommenderar inte att använda gelatin för hemmet "biolaminering" på bränt hår. Det klämmer fast på porerna och minskar effektiviteten hos terapeutiska masker.

Hår bör skyddas medan de är friska. Det är rimligt att behandla moderiktigt idag i färg och att utföra det med sparsamma eller högkvalitativa resistenta färger. Och bättre av händerna på en erfaren specialist. Designa inte huvudet själv med starka professionella verktyg. Då kommer resultaten att behaga dig, och håret behöver inte räddas från förstörelse.

Behandling av bränt hår

Laying, kemi, färgning... Utan dessa fashionabla procedurer kan man inte ens föreställa sig en modern tjej. Endast var och en av dem otvivelaktigt skadar strängarna och förvandlar din manen till en utbränd tvättduk. Hur återställer du bränt hår och ger dem tillbaka till det gamla utseendet? Låt oss berätta just nu!

Vad ska jag göra om jag brände mitt hår?

Behandling av bränt hår måste vara försiktig. Det kan vara både professionellt och populärt.

Professionella kosmetika för restaurering

För att återställa skadade trådar behöver du speciell medicinsk kosmetika. Köp pengar av samma märke (bevisat och bra!) Och fortsätt till förfarandena:

 • Två eller tre gånger i veckan, tvätta håret med en låg ph ph-schampo;
 • Behandla trådar med en restorativ balm som innehåller keratin. Exponerings tiden balsam plockar för sig själva, men ju längre, desto mer användbar, för i 1-3 minuter kommer resultaten inte att komma. Smörj hela längden, inte bara tipsen. Hårstänger bör vara noggrant mättade med näringsämnen både inom och utanför. Försök inte helt tvätta bort reduktionsmedlen - i så fall kommer resterna att vara mycket användbara för dig;
 • Redan efter två veckor kan du fortsätta med användning av masker. Endast en erfaren frisör hjälper dig att hitta den. Upprepa proceduren regelbundet i tre månader - detta kommer att stärka håret och göra det silkesligt.

Hemmet Kosmetika

Hemma kan du säkert applicera inte bara butikskosmetik utan även improviserade medel. Här är 5 bra recept som hjälper dig!

Recept 1. Mask från en blandning av tre oljor

 • Kockolja - 1 del;
 • Castor - 1 del;
 • Linfrö - 1 del;
 • Äggula - 2 st.
 1. Blanda alla oljor i en skål.
 2. Tillsätt piskad äggula.
 3. Förvärm blandningen för ett par.
 4. Först gnugga in i rötterna, och bara då - i längd.
 5. Håll masken i en halvtimme under terry-locket.
 6. Tvätta av.

Recept 2. Mask av burdock och brandy

 • Cognac - 1 del;
 • Citronsaft - 1 tsk
 • Kockolja - 1 del;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm ett par burdock olja.
 2. Blanda det med resten av ingredienserna.
 3. Först gnugga in i rötterna, och bara då - i längd.
 4. Håll masken i en halvtimme under terry-locket.
 5. Tvätta av.

Recept 3. Mask av lök och olja

 • Färsklök - 2 st.
 • Smör (ghee) - 2 msk. l.
 • Pounded mandel - 1 tsk;
 • Äggula - 2 st.
 • Citronsaft - 1 tsk.
 1. Kram saften av två lökar.
 2. Tillsätt smör, krossade mandlar, citronsaft och äggula.
 3. Blanda väl.
 4. Först gnugga in i rötterna, och bara då - i längd.
 5. Håll masken i en halvtimme under terry-locket.
 6. Tvätta av.

Recept 4. Maskan av mjölk och honung

 • Honung - 2 msk. l.
 • Bakad mjölk - 200 ml.
 1. Blanda båda komponenterna.
 2. Smörj hela längden på håret.
 3. Håll masken i 40 minuter under skiktet.
 4. Tvätta av.

Recept 5. Mummy Mask

 • Mumiyo - 1 tabl.
 • Mjölk - 6 tsk
 • Kockolja - 3 msk. l.
 1. Lös upp mumman i förvärmd mjölk.
 2. Tillsätt smör.
 3. Först gnugga in i rötterna, och bara då - i längd.
 4. Håll masken i en halvtimme under terry-locket.
 5. Skölj med kallt vatten eller avkok av kamille.

Det är viktigt! Vi erbjuder en uttrycklig metod, läs på ett av kvinnornas forum. Han har redan hjälpt mycket, nu är det din tur! Algoritmen är väldigt enkel. Applicera på strängarna en återställningsmask med jojoba och panthenol, tvätta av efter en halvtimme. Smörj håret med en balsam, göm det under en värmekapsel. Tvätta av på en halvtimme och använd eventuell oljemask. Blötlägg spetsarna förutom att polera serum. Göm igen allt under locket och vänta en halvtimme. Tvätta håret med ett mildt schampo och torka naturligt.

Titta på videon, som presenterar sex beprövade verktyg för att snabbt återställa bränt hår:

Hur återanpassas håret bränt av curling?

Curling strykjärn - den mest populära enheten för att lägga strängar. Men tyvärr är det mycket skadligt för håret. Om du har överdriven det och fått bara släp istället för en lyxig man, använd rekommendationerna från experter.

Salonprocedurer

Vad ska man göra med hår, uzhzhennuyu järn? Gå till skönhetssalongen! Du har två alternativ:

 • Keratinrätning - kanske det enklaste sättet att läka håret och uppnå perfekt jämnhet. Som en del av förberedelserna för keratinrätning kan du hitta keratin, som närmar sig strängar med medicinska ämnen. Nackdelarna med förfarandet kan säkert tillskrivas för högt pris och kortlivad effekt. Det beror på frekvensen av headwash. Om det händer dagligen, så kommer det snart inte att finnas något spår av den glansiga glansen.
 • Lamination - Applicera på håret av en speciell beläggning som klistrar vågorna, håller fukt inuti och skyddar hår från negativa influenser. Resultatet blir omedelbart! Kompositionen för laminering innehåller näringsämnen och fuktighetsgivare, vilket ger strängarna mycket bra omsorg. Håret kommer att vara vackert och välskötta inom en månad. Sedan börjar kosmetiken tvättas.

Hemprocedurer

Cure bränt hår kommer att hjälpa och folkmedel. Här är några få beprövade recept.

Recept 1. Vitaminolja

 • Kockolja - 3 delar;
 • Druvfröolja - 1 del;
 • Vitamin E - 2 kapslar eller 5 droppar.
 1. Blanda båda oljorna.
 2. Värm upp dem med vattenånga.
 3. Applicera masken för att tvätta håret.
 4. Dölj ditt huvud under locket och vänta 30-60 minuter.
 5. Skölj med kokt vatten och en liten mängd schampo.

Recept 2. Fuktgivande mask

 • Kefir - 200 ml;
 • Olivolja - 4 tsk
 • Kockolja - 4 tsk.
 1. Värm en blandning av oljor.
 2. Blanda med varm kefir.
 3. Smidigt fördela hårets sammansättning.

Tvätta håret om en timme (vatten och lite schampo).

Recept 3. Mask av smör och senap

 • Naturligt smör - 45 gr.
 • Solrosolja - 45 g.
 • Flytande senap - 35 gram;
 • Castor - 45 gram;
 • Flytande honung - 35 gram;
 • Olja av burdock - 45 gram.
 1. Smält oljan i vattenånga.
 2. Lägg till senap och honung.
 3. Häll all olja i masken.
 4. Mätta dina lås med en mask och göm ditt huvud under ett uppvärmningslock.
 5. Tvätta av efter en och en halv timme.

Recept 4. Mask av ägg och vodka

 • Äggulor - 5 st.
 • Vodka - 65 gram (för brunetter och brunhårig - brandy);
 • Jäst - 35 gamma;
 • Glycerin - 15 gram;
 • Gelatin - 25 gram.
 1. Slå äggulor med en mixer.
 2. Lägg till de återstående komponenterna för dem.
 3. Blanda noggrant och applicera på trådarna.
 4. Lämna i en halvtimme.
 5. Tvätta av.

Var inte förvirrad av vodka - det håller fukt i det skadade håret.

Recept 5. Mask av gelatin och medicinalväxter

 • Vatten - 450 ml;
 • Salvia - 15 gram;
 • Coltsfoot - 55 gram;
 • Gelatin - 55 gram;
 • Nettle - 25 gram;
 • Mynt - 20 gram.
 1. Blanda torra örter.
 2. Fyll med kokande vatten.
 3. Insistera 1 timme.
 4. Lös upp gelatin och vänta ytterligare 15 minuter.
 5. Blanda noggrant och applicera på trådarna.
 6. Lämna masken i en timme.
 7. Skölj med kallt vatten.

Hur man sparar hår som påverkas av blixten?

Ladies älskar att ändra en bild och kan bokstavligen på en dag från en ljusbrinn brunett bli en platinablondin. Efter sådana experiment behöver håret speciellt behandling. Detta hjälper dig också ett urval av våra tips:

 • Föredra dig schampon som inte innehåller sulfater, paraffin, silikon, petroleumgel, alkan och ytaktiva ämnen;
 • Alla vårdprodukter måste innehålla ceramider, örter, silkeproteiner, vitaminer E och A, naturliga oljor;
 • Använd kosmetika avsedd för skadat och blekt hår. Deras speciella formel gör silken silkeslen och glänsande, och ger dem också ett friskt och vackert utseende.
 • Utför regelbundet en mask för bränt hår - du kan säkert ta de recept som beskrivs strax ovanför;
 • Drick en kurs av vitaminer (varar 60 dagar) eller däggdjursfett - de kommer att öka hårtillväxten;
 • Borsta inte de våta strängarna, speciellt med en järnkam. Byt ut det med en sköldpadda med brett och glesa tänder eller en naturlig borste. Det blir bättre att vägra plastverktyg. Och glöm inte att kamma innan du tvättar ditt huvud.
 • Undvik temperatur extremiteter och stora mängder rök. Om du arbetar i farligt arbete, bära skyddskåpa.

Vad exakt kan inte göras?

 • Om du funderar på hur man bota bränt hår, gör inga misstag som kan korsa allt arbete på dig själv. Så vad kan du inte göra?
 • Använd inte järn, hårtork, krusningsjärn, hårkrullare för de kommande tre månaderna. Alla liknande enheter förstör den skadade strukturen ännu mer.
 • Undvik att färglägga, markera och färga, även om vi pratar om tonik och schampon. Färger väldigt aggressivt verkar på ett hårhår - du kommer att bränna ännu starkare;
 • Ge inte upp hårklippningar. Om du inte vill ha en hårklippning mycket kort, ta bort minst 5-7 cm av "död" längd - håret efter det ser mycket bättre ut;
 • Slip inte håret för hårt, vrid inte i sina buntar, använd inte för många hårnålar eller smyg. Håll dina strängar från någon negativ inverkan;
 • Använd inte lacker, skum, geler, mousses och andra stylingprodukter för styling;
 • Dieten och ge inte upp dåliga vanor. Rådgivningen är naturligtvis tråkig, men tro mig, det är mycket viktigt - det kommer att hjälpa på kort sikt att återställa håret. Om håret inte får tillräcklig näring kan processen försenas. I din kost ska det finnas livsmedel som innehåller järn, folsyra, kalcium, omega-syra, zink, vitaminer A, C, E och Grupp B, koppar och magnesium. Luta på rent vatten, färsk juice och grönt te (cirka 2,7 liter per dag);
 • Bär en hatt i kylan och i värmen.

Återhämtning brändes - processen är lång och svår. Men med vissa ansträngningar kommer du säkert att uppnå de bästa resultaten.

Se även: Effektiva och billiga hårprodukter som gömmer oss (video)

Vilka hemlagade masker rekommenderas för bränt hår?

Vårt hår exponeras regelbundet för en mängd faktorer som påverkar deras tillstånd negativt. De blir tråkiga och livlösa, torra och oattraktiva. Men det värsta är bränt hår, vilket kan bero på hårfärgning av dålig kvalitet, konstant perm och rätning och andra liknande faktorer.

Det är bättre att inte tillåta sådana problem, men om det redan har hänt, måste du göra allt för att återställa krullarnas skönhet. Enkla hemlagade maskuppskrifter kan hjälpa till.

Vilka masker behövs?

Om håret är bränt, är den mest effektiva metoden att skära av de skadade trådarna. Om du inte vill ha det, måste du ta hand om korrekt restaurering av lockar. Mycket användbar mask med toning och fuktgivande effekt, som köpt, så hemma. Maskingredienserna ska penetrera så djupt som möjligt i hårstrukturen för att återställa det inte bara från utsidan, men också från insidan.

Det finns många recept för hemlagade masker. För deras beredning kan användas vegetabiliska och eteriska oljor, örter och blommor extrakt, mejeriprodukter, honung, kaffe, äggulor och äggvitor och så vidare. Som regel rekommenderas att applicera en mask på rent och något fuktigt hår - så komponenterna är bättre fördelade och tränger djupare in.

Vårdfunktioner

Om håret brinner, är det första att göra med att utesluta traumatiska faktorer. Använd inte hårtork, strykjärn, krusningsjärn, vägrar att färga hår. Utan detta kommer ingen behandling att vara effektiv. Det är viktigt att kamma håret mycket noga för att inte skada dem ännu mer.

Hår behöver maximal återhämtning, och för denna vård ska vara full och regelbunden. Det är viktigt att välja ett schampo och en balsam från en speciell behandlingsserie som syftar till håråterställning.

Om möjligt, besök en skönhetssalong, där befälhavaren hjälper dig att hitta rätt verktyg och kanske rekommendera effektiva salongprocedurer för restaurering. Dessutom kan du använda folkmask recept som hjälper till att påskynda processen med hår restaurering och ge dina lockar ett andra liv.

Vad rekommenderas inte att använda?

Det finns ett antal förbud om ditt hår brinner:

 • Som redan nämnts måste du glömma hårtorken, curling, strykjärn, vilket ytterligare förstör hårstrukturen.
 • Färgning och markering är också förbjuden. Färgen, speciellt om det innebär lättnad, är mycket aggressiv och håret, som redan är skadat, kan brinna ännu mer.
 • Försök att inte dra åt håret med gummiband, vrid dem inte i en bunt, använd inte många hårnålar. I processen att behandla det drabbade håret måste du minimera eventuella effekter på dem.
 • Även hår styling är farligt för bränt hår - geler, mousses, lacker och så vidare. Försök att använda dem till det maximala sällan.
 • Använd produkter som passar din hårtyp, annars är resultatet kanske inte alls.

Hemlagad Mask Recept

Folkmekanismer kan erbjuda oss många sätt att påskynda restaureringen av bränt hår. Recepten är lätta att förbereda och är tillgängliga, men mycket effektiva.

healing

Du måste blanda 30 ml brandy, 2 äggulor, en tesked citronsaft och 15 ml burdockolja. Lägg sedan till en matsked honung i kompositionen - så dess konsistens blir tjockare. Applicera masken på trådarna och massera den i hårbotten för lite.

Du måste hålla minst en halvtimme, och högst två och en halv. Upprepa proceduren var 3-4 dagar utan att missa proceduren, annars kommer det inte att bli något resultat. För att förbättra effekten, tvätta av masken, skölj håret med örttekoko.

Olja med E-vitamin

Om ditt hår har bränts med järn, hårtork, curling eller färgämne, prova följande recept. Blanda burkolja och druvolja i förhållandet 3: 1, tillsätt två ampuller av vitamin E. Kompositionen ska appliceras på rent hår, bära en hatt för isolering. Bär en mask behöver en timme. Tvätta av med en liten mängd schampo.

För att återställa håret bränt som ett resultat av färgning

Du måste blanda några matskedar glycerin och olivolja eller burdockolja, tillsätt äggulans ägg. Smörj håret med denna blandning och värm det. Håll masken behöver en timme. Skölj med varmt vatten och schampo. Efter det är det bättre att skölja håret med avkok av kamomill eller nässla.

Regenerering senap

Du måste blanda en matsked med burdock eller linolja, lägg till tre äggulor. Du måste också lägga till en halv tesked peppar. Blanda väl, sätt på rötterna och strängarna.

Ta bort håret under ett lock och värm med en näsduk eller handduk. Håll i tjugo minuter, skölj håret under rinnande vatten och skölj med schampo. Senapsmask ska inte användas oftare än en gång i veckan.

Med gelatin

Rör en matsked av enkel gelatin i en halv kopp kokande vatten. Tillsätt två matskedar av aloejuice och en tesked av burdockolja. Applicera kompositionen för att torka håret och håll i 50 minuter. Skölj av på vanligt sätt. Du kan upprepa proceduren var 4-5 dagar. Gelatinmask är ett hemalternativ för laminering. Strängar efter det blir vackert, glänsande och slät nästan omedelbart.

För torrt och skadat hår

Blanda ett glas kefir med två skedar med burdock eller olivolja, fördela blandningen på håret. Håll i en timme, skölj sedan med varmt vatten med shampoo. Masken perfekt fuktar, det är nödvändigt för bränt hår, vilket som regel är mycket torrt.

En annan mask med kefir

Kefir är värt att ta inte fräsch, men gjorde för några dagar sedan. Värm drycken, tillsätt några droppar citronsaft. Applicera masken i full längd. Förvara det i fyrtio minuter efter att ha tvättats av utan att använda schampo.

reparativ

Du måste blanda en tesked honung, 2 äggulor, 20 ml brandy och 3-4 droppar citronsaft och burdock olja. Kompositionen appliceras på håret två timmar före tvätt. Använd en balsam för att tvätta av masken: du behöver inte schampo.

Kvinnor recensioner

Många tror inte på hemreparationer för håråterställning, men recensionerna av dem som försökte dem bekräftar deras effektivitet.

Olga, 22 år gammal

I hennes ungdom experimenterade hon mycket med håret. Det fanns färgfärg och lätta. Självklart ledde håret allt detta mycket. Jag hade inte varit engagerad i deras återhämtning under en lång tid, men det som jag såg i spegeln började bara vara deprimerande.

I allmänhet älskar jag folkmedicin, och här bestämde jag mig för att experimentera. Min favorit - masker med kefir. Strängar är fuktiga, blir släta och lydiga. Dessutom används medicinska schampon. Hårets tillstånd återhämtade sig avsevärt.

Irina, 30 år gammal

Jag älskar gelatin masker. Tidigare använde ofta järn, hårt skadat hår. En sådan enkel hemlamination gav mitt hår ett andra liv.

Marina, 45 år gammal

Håret är allvarligt skadat efter experiment med färger. Inga köpta kosmetika hjälpte. För mig blev oljor - oliv, burdock och linfrö - min verkliga frälsning. Jag använder både i ren form och som en del av olika masker.

Video om hur man snabbt återställer bränt hår:

Hur man återställer bränt hår med masker hemma

Varför är masker för bränt hår så populärt bland kvinnor? I ett försök att alltid och överallt att vara det som kallas, fullt beväpnat, glömmer det rättvisa könet, tyvärr, den försiktiga inställningen till håret. Curling strykjärn, strykjärn, hårtorkar, permanent färgning, kemisk perm, även en lång vistelse under den strålande sommarsolen - allt detta är extremt skadligt för våra lockar. Som ett resultat har vi en bräcklig delning vid tipsen, vilket inte ger anständigt förpackning av "halm". En kvinna med sådant hår liknar ibland en slags echidna med spikar som sticker ut i alla riktningar.

Det är fortfarande lyckligt, om bara hårets ändar brinner, kommer du att klara av små förluster. Men om hela "manen" har lidit, måste du vara tålmodig och jobba hårt för att återställa krullarna.

Återupplivning skadad i strider för hårets skönhet

Ett radikalt sätt - en resa till frisören

Bränt hår är bäst att klippa av - så ditt hår kommer att få ett normalt välvårdat utseende, och de växande trådarna kommer inte att stratifiera. Vill inte dela med långt hår - ja, men de drabbade ändarna måste fortfarande tas bort, och hela frisyren ger en ny form.

Professionell medicinsk kosmetika

För att reparera skadade, i synnerhet bränt hår, det finns särskilda kosmetika - masker, salvor, schampo, etc. Men om denna behandling kommer att göra en konkret buckla i din budget eller om du är ute efter alla experiment med håret bestämde sig för att ge företräde åt naturliga ingredienser (vilket är mycket. prisvärt), då är följande metod för dig.

Masker, lagade hemma

Folk kosmetologi är ett underbart sätt att återställa det skadade termiska eller kemiska håret.

Alla recept för hemmagjorda masker för bränna lock är baserade på principen om en fördelaktig effekt på hårets förstörda struktur - utjämning av dem och återföring till normal. Dessutom är denna metod: a) naturlig, b) tillgänglig, c) genom att förbättra näring av hår, det förbättrar deras tillstånd och aktiverar deras tillväxt.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

De mest effektiva och användbara recepten för bränt hår

För lockar, bränn hårtork / strykning / curling

Vi förbereder en mask från oljebudden (tre delar) och druvfrö (en del), liksom E-vitamin (två ampuller). Den resulterande kompositionen smörjer rent hår, bär ett uppvärmningslock och bära en mask i 1 timme. Den ska tvättas av med en liten mängd schampo.

För lock som påverkas av färgning

Blanda burka / olivolja, glycerin (ett par matskedar), äggula. Den resulterande blandningen smörjer hela håret och "isolerar". Åtgärdstiden är 1 timme. För att tvätta av masken använder vi varmt vatten + schampo, för sköljning - avkok av kamomill / nässla / te.

Universal (för eventuella skador)

Fullständigt upplöst (i två stol.l. varmt vatten) och kyldes gelatin ansluta med balsam (två chayn.l.), Kardborre olja (en chayn.l.) Och vitamin A (två Amp.). Med denna förening applicerar vi lockor, isolerar och underhåller 40 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

För att öka hårväxten

Förbered en blandning av brandy (50 ml), burdockolja och citronsaft (för te), samt två äggulor. Fördela denna massa försiktigt, gnugga den över hela huvudet och blöt 1 timme under ett uppvärmningslock. Tvätta det med varmt vatten.

För fuktning

Kombinera ett glas kefir med två matskedar olivolja och burdockolja, fördela blandningen över håret, skölj med varmt vatten och en liten mängd schampo på en timme.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

effekt

Genomför regelbunden behandling (minst 1,5-2 månader) av bränt hår med hemlagade masker, kan du observera en märkbar förbättring. Tack vare de naturliga ingredienserna i sådana kosmetika håret kommer successivt "vaknar till liv" - strukturen i håret är återställd, deras tillväxt är aktiverad och låser sig som genom ett trollslag, blir friska och starka igen.

När man tävlar med andra kvinnor i önskan att vara vacker (ja, vackert är det bäst!), Glöm aldrig att ta hand om dina lockar, för att de sällan förlåter misstag i rätt personlig vård. Och ibland för att återställa bränt hår kan vara extremt svårt. Skönhet och hälsa åt dig och dina lås, kära damer!

Hur återställer bränt hår hemma, TOP-5 bästa masker

I strävan efter flickans skönhet går det till något offer och lider ofta hår. Straightening strykning, hårtork, curling, färgning - allt detta kan bränna lockar, och den brännande solen och frosten förvärrar bara problemet. Som ett resultat blir de torra, som halm. Du kan klippa ditt hår kort och växa friska strängar, men inte alla är redo för ett så djärvt steg. Lyckligtvis finns det mindre radikala sätt att återställa, till exempel en mask för bränt hår.

Orsaker till bränning

Bränna lock är resultatet av kemiska och termiska effekter, inklusive:

 • färgning och förtydligande;
 • Effekten av klor i kranvatten och poolen;
 • användning av elektriska apparater (hårtork, strykning, curling);
 • permanenter;
 • påverkan av den brännande solen.

Klor och aggressiva ämnen i färger korroderar hårets yta och förstör deras struktur. Det övre skiktet av kutikletet avskalar, cortexen exponeras och börjar förlora fukt. Det orsakar uttorkning. Som ett resultat blir strängarna matt och torka upp, och veck och splittrade ändar uppstår på dem.

Allmänna vårdanvisningar

Krullar, brända av kemi eller färg, kan inte helt återställas, eftersom det är döda celler som inte kan uppdateras. Men med rätt vård kan du uppnå en betydande förbättring av utseendet, och friskt hår kommer gradvis att växa.

Brända krökningar kräver noggrann behandling, annars kommer de att börja falla kraftigt. Därför är det viktigaste att ta hand om dem - gör ingen skada. Följande rekommendationer hjälper till:

 1. Frisyr. Det är inte nödvändigt att ha en kort hårklippning, men det är mycket viktigt att bli av med minst några centimeter brända tips. Detta kommer att förhindra ytterligare avskärning och stratifiering av hår. Kortare, men livliga lockar ser mycket vackrare ut än långa, medan de är torra och uppdelade.
 2. Wash. Skaddat hår ska inte tvättas varje dag, det är bättre att vara begränsad till 2-3 gånger i veckan för att förhindra ytterligare förlust av naturliga oljor. Vatten bör inte vara varmare än 40 grader, annars kommer keratin att lösa upp. Det är värt att plocka upp schampo och balsam med en naturlig komposition.
 3. Torkning. Vid behandlingstiden är det bättre att glömma hårtorken och lämna den i nödfall. Om du behöver använda den, var noga med att applicera en värmebeständig balsam på trådarna. Det är bättre att torka håret försiktigt med kall luft.
 4. Färgning och perm. Det är lämpligt att inte använda kemiska färgämnen, men det är svårt att uppfylla detta villkor om rötterna i en annan nyans växer. Lösningen är att tona bara rotdelen. Blekta strängar kan tonas med ett mjukt medel. Ett annat alternativ är att lägga till kamille, lökskal, svart te till behandlingsmasken som färgämne. Curling skadat hår är mycket oönskat.
 5. Kombinera och styling. Kam bör välja med sällsynta tänder. Du kan inte dra strängar och kamma vått hår - de är mycket sårbara, så det är bättre att vänta på att torka. Strykjärn, krusjärn, hårtork och andra värmeanordningar bör inte användas, i extrema fall måste du skydda ditt hår med värmebeständig balsam. Oönskade dubbar, smyg, hårnålar, snäva flätor och svansar. Det är bättre att vägra lack och skum för styling, eller åtminstone minimera användningen.

Rådet. Bränt hår kräver också intensiv fukt, så det är värt att smörja dem med oljor. I värme och frost borde ha en hatt.

Hemlagad Mask Recept

Omhändertagande av bränna krökor innefattar nödvändigtvis användning av masker. Det är bättre att laga dem själv, hemma, eftersom deras helt naturliga komposition kommer att ge maximal nytta. Att lägga på en mask bör vara uppmärksam på rötterna.

Nästan alla recept, om så önskas, kan du lägga till vitaminer A och E från ampuller eller glycerin. Sådana ingredienser närnar folliklarna väl och stimulerar den snabba tillväxten av nytt, friskt hår. Masker ska göras regelbundet - två gånger i veckan i minst 3 månader.

ägg

Yolk är en prisvärd och användbar produkt som hjälper till att återställa utseendet på skadade trådar. Recept med denna ingrediens:

 • Två äggulor och saft av en halv citron. Rör om och applicera på lockar i 10 minuter. Tvätta av kamilleavkokningen. Masken släpper ut krullarna och får dem att lysa.
 • En äggula, 1 msk. l. majonnäs, 1 tsk. honung och 2 hackade vitlöksklyfta. Gnid i hårbotten, lägg på förpackningen, linda en handduk och gå och lägg dig. På morgonen tvättar du av masken, skölj krullnätet avkok. Gradvis kommer håret att se bättre ut, och mjäll passerar.

1 äggula, 1 hackad lök och 2 msk. l. honung. Sprid kompositionen på trådar, tvätta av på en timme. Shampoo hjälper till att bli av med lukten av lök.

Baserat på mamma

Mumiye förbättrar utseendet på skadade lockar och aktiverar också tillväxten och stärker folliklarna. Maskuppskrifter är olika:

 • En tablettmamma, 3 msk. l. varm mjölk och burdock olja. Smörj håret, linda med en handduk och vänta 30 minuter. Skölj med avkok av kamille.
 • Åtta tabletter mumie, 100 ml vatten, 2 tsk. honung. Håll på håret i en halvtimme, skölj med vatten. Blandningen kvarstår - den kan tas bort i kylskåpet tills nästa gång.
 • Två g mamma, 5 msk. l. vatten, 100 g tranbär, 1 tsk. honung. Skölj med vatten efter en halvtimme.

Det är också användbart att fukta krullarna med en lösning av 2-3 g mamma för ett halvt glas vatten 30 minuter före varje shampooing.

honung

Honung - en riktig förråd av näringsämnen. Masker med det gör locken silkeslen och strålande:

 • Två Art. l. honung och ett glas varm mjölk. Håll på håret i 40 minuter., Wrapped dem med en handduk.
 • En artikel l. honung, piskad äggula och 1 msk. l. vitamin B från ampullen. Applicera på lockar i 20 minuter.
 • Två Art. l. honung och 2 msk. l. lätt uppvärmd konjak. Smörj torra lockor, håll i 20 minuter.

Alla komponenter måste förvärmas i ett vattenbad, men högst upp till +30 g., För att inte förstöra vitaminerna och spårelementen.

Var uppmärksam! Honungsmaskar ska appliceras på håret omedelbart före tvätt.

mejeri

Mejeriprodukter är rika på proteiner och kalcium, vilket stärker strängarna, förhindrar förstöring av keratin. Effektiva recept:

 • 100 ml ryazhenka, 5 droppar ricin, burk och olivolja. Smörj håret, linda huvudet med en påse och en handduk, håll i en halvtimme.
 • 100 ml mjölk, 150 g svartbröd och 1 msk. l. ricinolja. Vänta på att brödet mjuknar, blanda allt och applicera på trådarna i 30 minuter.
 • Yoghurt. Tio minuter att gnugga den i rötterna, massera hårbotten, varma sedan med en handduk och lämna i en timme.

Mjölkmask gör före nästa shampooing. Det ska tvättas av med schampo, och ofta ska du inte använda det med skadat hår.

Med oljor

Eteriska oljor är värdefulla genom förekomsten av aktiva komponenter som verkar i ett komplex på det skadade håret, ger näring och förstärkning av rötterna, aktiverar hårväxt och ger dem glans. Några effektiva recept:

 1. Juice av två lökar och en halv citron, 2 äggulor och 2 msk. l mandelolja. Applicera i 20 minuter. Tvätta håret med schampo.
 2. 1 msk. l av honung, piskad äggula, 3 droppar ceder och rosmarinoljor. Håll trådarna i 20 minuter, tvätta håret med schampo.
 3. 5 msk. l brandy, 2 äggulor, en halv citronjuice, 2 droppar mint, tall och enbäroljor. Applicera i 30 minuter, skölj med vatten.

Användbara tips

Krullrets skönhet beror bland annat på kroppens tillstånd. Därför behöver du, förutom extern vård av de strängar hemma, följa ett antal regler.

 1. Justera strömmen. För integriteten hos cuticle och styrkan hos folliklarna är proteiner och aminosyran cystein nödvändiga. Med tillräckligt med intag av dessa ämnen i kroppen kommer strålarna att lysa vackert, sluta bryta och falla ut. Därför är en balanserad kost med ett överflöd av säsongsbetonade grönsaker och frukter viktigt.
 2. Lämna upp dieter vid behandlingskrämningstillfället. Annars får de mindre vitaminer och spårämnen.
 3. Ta ett multivitaminkomplex. Endast med tillräckligt med näringsinnehåll i kroppen kan de tränga in i hårstrukturen.
 4. Få tillräckligt med sömn, få positiva känslor och undvik stress. Nervös och fysisk stress är vanliga orsaker till försvagat hår och blåmärken under ögonen.

Brända krullningar behöver noggrann vård. Det är nödvändigt att skära delade ändar, välj naturlig kosmetika för hår, om möjligt, ge upp hårtork, curling och färgning. Det är nödvändigt att göra regenererande masker 2 gånger i veckan, smörj håret med oljor för att återfuktas. Med det regelbundna genomförandet av dessa procedurer kommer resultatet att visas på 1-2 månader, och efter 3 månader kommer hårets utseende att förbättras avsevärt.

Användbara videoklipp

Hur och vad ska du återställa håret efter en misslyckad blixt. Hur effektiv keratin, återställande mask REDKEN, kokosnötolja och andra medel kommer att berätta för Olya Burakova.

Bränt hår eller färg? Att återanvända dem hjälper till med tips och bevisade återställningsmetoder som presenteras i nästa video.Nästa Artikel
Citronsyra skölj hår: alla fördelar och nackdelar