6 hårmaskar med gelatin - laminering hemma


Gelatin för hår gav en verklig boom i kosmetologin - efter två applikationer är effekten av att använda en hemmamask med den synliga. Som det visade sig hjälper en hårmask med gelatin att lösa många problem som är förknippade med hår och utför en fullständig håråterställning på en strukturell nivå.

Gelatin användning för hår

I sig har produkten ingen skada på håret och ger alltid ett lika bra resultat. Alla tjejer som använde det för håret åtminstone en gång sa att efter de gelatinösa maskerna började deras strängar se bättre ut. Vad är hemligheten för ett sådant magiskt verktyg?

Användbar komposition och terapeutiska egenskaper för hår:

 • Kollagen fungerar som ett byggmaterial för att återställa hårstrukturen och skydda den. Detta beror på det faktum att varje håraxel är omslagen av en mycket tunn genomskinlig film som samtidigt hjälper till att räta ut håret och skydda det från de skadliga effekterna av en aggressiv miljö.
 • Mineraler i form av fosfor, magnesium och kalcium levererar alla nödvändiga element till håret, behåller sitt utmärkta tillstånd internt och externt.
 • protein är viktigt för att främja tillväxt
 • Användningen av sådana blandningar ger hårvolymen, eliminerar mjäll, fungerar som ett utmärkt medel mot brott på grund av förtjockningen av staven, hjälper till att bekämpa torrhet av trådarna, håller fukt inuti och matar torrt hår.

Kontraindikationer att använda:

 • Masken av gelatin som helhet har ingen hälsorisk, men om det finns symtom nedan är det värt att revidera de populära recepten och välja de som är beredda utan gelatin.
 • Individuell intolerans mot någon del av hårbehandling. Symtom inkluderar: utslag, rodnad, klåda, brännande. Vi bör också bekanta dig med kontraindikationerna för att ta denna produkt inuti;
 • Hemmasker baserade på denna viskösa substans bör inte appliceras på huvudets hud - det bildar en skorpa, träskor porer, orsakar klåda och brännande;
 • Det är omöjligt att utföra liknande vård av hår i närvaro av sår och andra skador, sådant beteende kommer att förorena såret och orsaka festering;
 • Det är omöjligt att använda gelatin i sin rena form för torr typ av trådar, det torkar dem ännu mer, eftersom en del av blandningen måste vara en komponent som fuktar till exempel för att förbereda den med en balsam;
 • Ägare med roliga lockar och bara hårt hår från naturen kontragerar också detta verktyg, det ger håret ännu större styvhet;
 • Missbruk inte användningen av hårprodukter med gelatin, det ger en allvarlig belastning på håret och kan tvärtom kraftigt försvaga.

Gel lamination med gelatin

Huvudskälet till att de flesta kvinnor kommer att tillgripa sådan billig behandling är effekten av laminering, vilket kan uppnås utan speciella utgifter hemma genom att förbereda lösningen med egna händer. Denna metod kommer att ge synlig hjälp till hår som är skadligt, har splittrade ändar och har förlorat sin naturliga glans.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Som tidigare nämnts är denna produkt rik på kollagen, det är den största fördelen jämfört med butikskosmetik, eftersom den har ett naturligt ursprung och omsluter håraxeln med bättre kvalitet. Effekten av masken med gelatin - ett hälsosamt utseende av hår, märkbar förtjockning och volym, fuktade strängar. Det viktigaste som är viktigt att komma ihåg är att laminering av hår hemma inte ger omedelbar effekt efter det första förfarandet. För en synlig effekt krävs minst 2 behandlingar. Till gelatinösa hårmaskor var inte tungt, det kan ske direkt på shampooingsdagen.

Hem hår lamination recept

Hemlaminering är inte så dyrt i motsats till salongen, det är ett litet men väldigt fint plus. Själva processen med laminering är väldigt enkel och tar ungefär en timme, men som någon annan hårvård hemma. Överväg mer i detalj hur man gör det hemma.

ingredienser:

 • 1 pack gelatin;
 • vatten;
 • balsam eller hårmask.
Video recept: Gelatin hår lamination hemma
Framställning av gelatinös massa

Baserat på kort hår: 1 msk. l. gelatin, 3 msk. l. varmt vatten. Om krullarna är långa, ta mer granuler och följaktligen vätska. Häll det i en liten skål, rör om och låt svälla i 15-20 minuter. Under tiden fortsätter du till nästa steg.

schamponering

Medan han sväller går vi på toaletten och rengör vårt huvud med schampo på vanligt sätt. Eftersom vi strävar efter lamineringsmål bör vågorna på håret fluffas upp, för det här är mitt huvud tålbart varmt vatten. Vi använder schampo utan silikon, i slutändan använder vi inte balm eller balsam. Skölj håret med en handduk.

Matlagningslamineringslösning

Vi smälter det svullna gelatinet i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, men låt det inte koka, annars kommer det att förlora alla dess helande egenskaper, vi blandar ½ msk. l. butiksmask eller balsam, baserat på en kort frisyr. Om du tar 2 msk. l. gelatin, balsam behöver 1 msk. l. och så vidare.

Applicera lösningen

Mask för laminering från början av huvudet, steg tillbaka från rötterna på minst 1 cm. Applicera blandningen jämnt på våta strängar, om så önskas, kamma den med en kam, dra upp ändarna mycket bra. Vi lägger en film över huvudet, lägger på en varm hatt eller en ullduk. Vi går så här i 1 timme, i processen kan du värma ditt huvud med ett hårtork ett par gånger.

Avlägsnande av lösning

Efter den tilldelade tiden går vi till badrummet, tar bort det varma locket och börjar tvätta av med kallt vatten. Denna lösning kommer att tvättas mycket lätt på grund av närvaron av balsam. Torkar naturligt.

Gelatin hårrätning

De bästa rätsträngarna är den som ger maximal nytta. Efter vissa regler, med en exakt formuleringsformulering, kommer en hemlagad mask med ett gelatinpulver att vara flera gånger effektivare än att bara experimentera och verkställa slumpmässigt.

Regler för beredning och användning av gelatinmaskar

Det verkar som svårt att knäda talaren hemma och sprida sig på håret? Men nej, och det finns några nyanser.

 1. Det är viktigt att du inte fyller den med vatten, du måste låta den suga upp denna fukt och svälla upp, först smälta och blanda medicinen, och det är mycket viktigt att inte koka det.
 2. Om gelatin och schampo eller balsam används, måste de vara av hög kvalitet.
 3. Det är obligatoriskt att applicera blandningen på tvättade strängar, förhindra hudkontakt.
 4. Efter applicering av värmen vi slingrar upp, eftersom en sådan självhäftande substans penetrerar hårstrukturen speciellt bra i värmen, kan du dessutom värma upp med en hårtork.
 5. Spolning sker minst en timme senare, inte med varmt vatten, helst varmt eller kallt, om nödvändigt kan du applicera ett mildt schampo. Vi torkar oss uteslutande på ett naturligt sätt.
 6. Användningsfrekvens 1 - 2 gånger om 7 dagar, på hösten och på våren. En kurs på minst 10 behandlingar per säsong.

Hemlagad recept gelatin hårmaskar

Processen att förbereda vilken mask som helst är likadan att förbereda en lösning för laminering, med den enda skillnaden - beroende på det problem du vill lösa, blandas vissa produkter, annars är processen för applicering, slitage och sköljning densamma.

Mask från att falla ut

Resultat: Lämpligt för vilket hår som helst, hjälper till att sluta håravfall.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 30 gr. honung;
 • äggula;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Knippa pulvret som för laminering, när det sväller, smälter, blanda resterande produkter. Vi fördelar sig längs hårets huvud, varnar oss varmt och går i 45 minuter. Skölj noggrant om nödvändigt flera gånger.

Super Hair Growth Mask

Resultat: gelatin används ofta för hårväxt, detta recept hjälper till att växa en vacker man.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. Dimexidum;
 • någon panthenol;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • vitaminerna A och E.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger granulerna i vatten, vänta tills de sväller. Vi värmer, blanda hjälpkomponenterna, täcka kronan med lösningen och linda upp. Efter 60 minuter tvätta vi våra huvuden.

Video recept: Mask - hårlaminering med gelatin, vitamin E och olja

Mask för att stärka håret

Resultat: återställer från rot till spets.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 5 droppar björk tjära;
 • äggula;
 • vatten;
 • schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Proportionerna av gelatin, vatten och schampo beräknas enligt det tidigare målade schemat. Vi kombinerar det beredda pulvret med schampo och andra produkter. Använd en kam, fördela jämnt varje sträng, värma upp den i 25 minuter. Torka av huvudet.

Mask för split ends

Resultat: återställer fluffiga ändar genom limning, förhindrar tvärsnitt i framtiden.

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. mandelolja;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Enligt det gamla systemet förbereder vi en klibbig lösning, tillsätt olja, smörj varje kröna generöst och rikligt uppsluta ändarna. Vi bär under locket 45 minuter, tvättas noggrant ut.

Mask för blekt hår

Resultat: Denna mask är idealisk för blondiner, dess komponenter kommer att bidra till att behålla krullarnas vithet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Blöt i citrusjuice, väntar på svullnad, smälta i ett vattenbad. Vi sprider den beredda massan på håret, vi tar bort efter 45 minuter.

Mask för tunt och svagt hår

Resultat: gör varje hår tjockare, stärker

ingredienser:

 • gelatin;
 • 1 msk. l. aloe gel;
 • vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi beräknar proportionerna för dess längd, blötlägg den, smälta den, blanda i gelén. Tåla 35 minuter under en varm keps, skölj.

Mask för volym och densitet

Resultat: fyller håret med luftig ljusstyrka och håret är starkare.

ingredienser:

 • 100 ml vatten;
 • 3 droppar rosmarin;
 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. hårbalsam.
 • ricinolja;
 • burdock olja;
 • havsalt.
Beredning och appliceringsmetod:

Salt lös upp i varmt vatten och häll gelatin med det, låt svälla. Vi smälter, vi blandar balsam och oljor, vi sätter. Tvätta av efter 50 minuter med schampo.

Mask för fettigt hår

Resultat: effektivt avlägsnar sebum, hjälper till att reglera funktionen hos de externa utsöndringarna.

ingredienser:

 • 100 gr. svart bröd;
 • 1 tsk. citronsaft;
 • 170 ml mjölk;
 • 2 msk. l. svullen gelatin.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet utan skorpor, kombinerar dem med de andra komponenterna och applicerar dem på krullarna. Håll i ca 45 minuter, tvätta på vanligt sätt.

Hair Shine Mask

Resultat: eliminerar de trasiga ändarna, lägger till glans och elasticitet.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered huvudkomponenten enligt den tidigare beskrivna metoden, sätt på trådarna. Rulla upp huvudet, tål 25 minuter. Tvätta ut med inte varmt vatten och beundra den eleganta glansen.

Gelatinmask med lamineringseffekt

Resultat: gelatin och olja dyker djupt på varje hår med en lamineringseffekt.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinpulver;
 • vatten;
 • honung;
 • balsam;
 • 1 tsk. ricinolja.
Beredning och appliceringsmetod:

Från alla gräs gör vi avkok. Kokt spänningsbuljong dränktes huvudkomponenten, som vanligt, vänta tills det sväller, smälter. Sedan blandar vi allt, lägger på håret och isolerar i 50 minuter. Väl tvättat, om nödvändigt med schampo.

Video recept: Mask som laminerar hårgelatin - resultatet och granskningen

Mask med gelatin och schampo

Resultat: Det hjälper till att snabbt och enkelt räta ut uraktiga strängar utan att lima.

ingredienser:

 • 3 msk. l. varmt vatten;
 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. schampo.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulvret, sätt shampooet, applicera på strängarna i 50 minuter under en varm keps.

Mask med gelatin och balsam

Resultat: Smälter, närmar och hindrar spetsens tvärsnitt.

ingredienser:

 • 1 msk. l. pulver;
 • ½ msk. l. balsam;
 • 3 msk. l. varmt vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi förbereder såväl som blandningen med schampo, appliceras, tvättas bort.

Video recept: Gelatinmask för att återställa skört, torrt och skadat hår

Mask med gelatin och kokosnötolja

Resultat: Mätta livslösa torkade lockar med glans.

ingredienser:

 • 1 tsk. kokosnötolja;
 • 3 msk. l. vätska;
 • 1 msk. l. vårt pulver;
 • äggula;
 • 1 tsk. senapspulver;
 • 10 ml balsam.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar komponenterna enligt anvisningarna för beredning av den gelatinösa massan, försiktigt fördela den på hårets huvud, vi värmer i 30 minuter. Vi tvättar bort.

Mask med gelatin och ägg

Resultat: gelatin med äggstopp alopeci, återställning.

ingredienser:

 • 2 msk. l. gelatinösa granuler (eller pulver);
 • 6 msk. l. vätska;
 • ägget.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna enligt anvisningarna tills de svullnar, vispa ägget separat. Vi förbinder komponenter, vi smälter på lås, vi rullas upp med en film och en scarf. Vi går som 45 minuter.

Mask med gelatin och senap

Resultat: startar aktiv tillväxt, stärker.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • äggula;
 • 1 msk. l. granuler;
 • 1 msk. l. lökjuice;
 • 1 tsk. senapspulver.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi extraherar lökjuice, smälter granulat, slår äggulan. Vi kombinerar produkter, knådar väl, applicerar, undviker kontakt med huden. Vi vänder oss om med polyeten och en varm scarf. Efter 20 minuter sköljer vi väl, om senapet brinner starkt, kan det vara tidigare.

Mask med gelatin och honung

Resultat: återställer skört och kraftigt skadat hår.

ingredienser:

 • 15 gr. huvudkomponent;
 • 1 tsk. äppelcidervinäger;
 • 70 gr. vatten;
 • 2 droppar jasmin eterisk olja;
 • 2 droppar salvia eterisk olja;
 • 30 gr. honung.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg pulveret som vanligt, smälta, blanda med etrar och andra komponenter. Applicera i 25 minuter under locket.

Mask med gelatin och mjölk

Resultat: närmar, fuktar, återställer.

ingredienser:

 • 1 msk. l. gelatin;
 • 3 msk. l. mjölk;
 • 30 gr. honung;
 • 3 droppar lavendel eterisk olja.
Beredning och appliceringsmetod:

I mjölken suger du granulerna när de är svullna, varma, koka inte. Lägg till honung, smör, lock lock, glöm i 45 minuter. Skölj på vanligt sätt.

Mask med gelatin och burdock olja

Resultat: aktiverar tillväxt och återställer varje hår.

ingredienser:

 • 15 gr. granuler;
 • 70 gr. vätska;
 • 1 msk. l. burdock olja.
Beredning och appliceringsmetod:

På det klassiska sättet förbereder vi massa, vi sätter vi vindar. Ta bort i 50 minuter.

Mask med gelatin och bröd

Resultat: leder till den normala funktionen av de externa utsöndringskörtlarna.

ingredienser:

 • 150 gr. vitt bröd;
 • ½ kopp vatten;
 • 2 msk. l. gelatinös massa;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi suger brödet i vatten med juice, tillsätt den beredda gelatin, sprid på strängarna. Klänningshetten, tvättas av efter 40 minuter.

Mask med gelatin och citron

Resultat: stärker, tar bort överskott av fett, ger sken.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. persilja juice;
 • 1 msk. l. gelatinösa granuler;
 • 1 tsk. aloe gel;
 • 1 tsk. citronsaft.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered juice på förhand. Vi löser upp granulerna, blanda saften, applicera den under filmen (duschlock). Tvätta av efter 60 minuter.

Mask med gelatin och henna

Resultat: gör håret mjuk och silkeslen.

ingredienser:

 • 1 tsk. senapspulver;
 • 1 tsk. gelatin;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • äggula;
 • 1.5 Art. l. vatten.
Beredning och appliceringsmetod:

Blötlägg granulerna, smälta, blanda de återstående bulkkomponenterna, smörj håret. Under locket bär vi 120 minuter, tvättas med mycket vatten.

Mask med gelatin och lera

Resultat: stärker strängar, bekämpar fett.

ingredienser:

 • 3 msk. l. vatten;
 • 1 tsk. färglös henna;
 • 1 msk. l. huvudkomponent;
 • 1 tsk. lerblå.
Beredning och appliceringsmetod:

Förbered den gelatinösa massan på standard sätt, tillsätt de återstående komponenterna, smörj trådarna. Vi bär under ett lock 30 minuter, skölj noggrant.

Mask med gelatin och brandy

Resultat: stimulerar tillväxt, näring, återställer.

ingredienser:

 • huvudkomponent;
 • vatten;
 • cognac - 1 tsk;
 • honung - 1 tsk.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi väljer förhållandet mellan gelatin och vatten för hårets längd, förbereder massan, lägg till brandy med honung, blanda väl. Täcka blandningen med trådar, lind upp varm, ta av blandningen efter en timme.

Mask med gelatin och vitaminer A och E

Resultat: närmar, återställer, startar aktiv tillväxt.

ingredienser:

 • 25 droppar:
 • vitamin E;
 • vitamin A;
 • ½ tsk tinktur av rödpeppar;
 • 2 msk. l. butiksmask för hår.
Beredning och appliceringsmetod:

Vi blandar den förberedda gelatinösa massan med vitaminer, tinktur och mask, dab well hår, wrap in heat i en timme. Om masken brinner hårt, tvätta av innan.

Video recept: Gelatin shampoo i hårvård - vi lagar mat hemma

Recensioner om användning av gelatin för hår

Mycket nöjd med gelatinmasken, håret blir mycket mjukt och glänsande. Efter maskeringen förvärvade de ytterligare volym och blev mindre splittrade.

I flera år i rad drabbades hon av hårljus och brände dem kraftigt. Med hjälp av en gelatinmask med senap kunde hon återställa håret med liten ansträngning och odla sin naturliga färg.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

Fuktgivande hårmask med gelatin

beskrivning

Funktionen hos den fuktgivande gelatinmaskan syftar till att återställa torra och delade ändar. På grund av den höga massfraktionen av protein stimulerar gelatin processerna för assimilering av mineraler och vitaminer med rötterna och hårets hud. Kollagenets förmåga att behålla fukt orsakar snabb återhämtning av torrhet och eliminering av hårsektionen.

På grund av honingsbasens aktiva inflytande får det torra håret med tiden en hälsosam glans och volym. Ytterligare fukt och skydd mot temperatur och andra aggressiva effekter av miljön bestämmer funktionerna för havtornsolja.

Gelatinmask är perfekt för fuktgivande torrt hår, vars produktion inte tar mer än 12 minuter hemma.

receptet

Ingredienser och proportioner

 • Gelatin, 1 msk. en sked.
 • Älskling, 1 msk. en sked.
 • Havtorn, 1 tsk.
 • Kokt vatten, 100 ml.

making

Gelatin måste lösas i vatten uppvärmd till 50-60 ° C, tillsätt honung, havtornsolja (och citronsaft om det behövs). Ämnet blandas noggrant med den maximala upplösningen av komponenterna.

ansökan

Innan masken appliceras blandas den varma gelatinbasen för att jämnt fördela ingredienserna i lösningen. Ämnet gnids in i rötterna och sprider sig längs hela hårlinjen. Sedan rekommenderas att hantera hårets tips och rötter. Det är nödvändigt att värma huvudet med en plastlock och en handduk. Efter 40 minuter tvättas masken av med varmt vatten och schampo.

Användningsfrekvens

Effekten av fuktgivande uppnås efter flera applikationer av gelatinmasken. Användningsfrekvens - 3 gånger i veckan. För att konsolidera resultatet och eliminera orsakerna till torrt hår, bör proceduren utföras regelbundet i 5-6 veckor.

12 recept av hårmaskar med gelatin för perfekt slät hår

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering.

Gelatin hårmaskor - för glans och volym

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering. Gelatin täcker hår med en tunn näringsfilm som närmar sig hår med protein och återställer sin struktur. Frisyren blir mer voluminös, håret är lätt att passa, ser friskt och glänsande ut.

Men med torrt och sprött hår, såväl som om de utsätts för frekvent perm, bör det komma ihåg att vissa typer av gelatin maskerar torrt hår. I så fall bör de användas med stor försiktighet.

Hur man gör en gelatinmask:

1. Koka vatten, kyla. Häll 1 matsked gelatin (från vilken butik) till en skål, häll 3 matskedar vatten (uppmärksamhet: inte varmt!). Om ditt hår är tjockt och / eller långt, kan mängden gelatin tredubblas. Det viktigaste - håll förhållandet 1: 3.

2. Blanda allt bra. Om gelatin sticks till skeden - inget problem, kommer det att tvättas. Nu är det bättre att täcka skålen med ett lock eller en tallrik (så att gelatin inte stelnar) och lägg åt sidan i 20 minuter.

3. Om gelatinet fortfarande inte smälts, värm det i ett vattenbad - det viktigaste är att det inte kokar, annars kommer hela fördelen med masken att försvinna. Men kom ihåg: alla klumpar ska lösa upp, för om du inte applicerar inte helt upplöst gelatin på håret, blir det väldigt svårt att kamma det.

4. Låt masken svalna, lägg till 0,5 matsked av din favorit närande mask eller balsam - det här verktyget hjälper dig att enkelt tvätta av masken från håret.

5. Om du vill kan du berika maskinsammansättningen med andra komponenter (senap, mjölk, äggula, örter, etc.), baserat på hårets typ. Slutlig konsistens ska likna gles älskling.

Hur man applicerar en gelatinmask

Alla gelatin hår masker appliceras enkelt. Men det finns en nyans: det är inte nödvändigt att applicera denna mask på hårbotten, även på hårrötterna - och ämnet blir lättare att tvätta bort och klåda kommer inte att vara.

1. Omedelbart efter appliceringen av masken, sätt på en speciell keps eller en enkel påse på ditt hår.

2. Vi sätter upp allt med en handduk på toppen, varefter vi värmer upp med en hårtork i 10-15 minuter.

3. Nå, glöm nu masken i 45 minuter.

4. Gelatinmaskan tvättas av med rent vatten - om det inte finns några klumpar, görs det enkelt tack vare den tillsatta balsammen.

Denna procedur kan utföras minst en gång i veckan. Varje gång blir effekten mer synlig: håret blir friskare, mjukare, jämnare och mycket tjockare.

Om du har problem med brittleness eller förlust hjälper masker av gelatin att lösa det.

Gelatin Mask Recept

Det finns många gelatinmaskar för alla typer av hår. Här är recept på några av dem. Prova det!

Gelatinmask med ägg.

Ingredienser: 1 liten påse med pulveriserad gelatin, 1 äggula (du kan ta ett helt ägg om du har fet hår), schampo.

Gelatin bör hällas i en kopp, tillsätt äggula och 2-3 matskedar balsam. Blanda allt grundligt och låt massan svälla i 30 minuter. Applicera sedan masken på håret längs hela längden, täck huvudet med polyeten, varma med en handduk och lämna i 30 minuter. Skölj av denna mask med kallt vatten och schampo. Applicera 1 gång per vecka.

Gelatinmask på mjölk för torrt hår

Lös upp en matsked gelatin i ett glas mjölk, tillsätt en sked full av honung. Applicera blandningen på krullar i 1 timme. Håret kommer att få glans och bli lydigt.

Mask med gelatin och kokosolja för näring och glans

Lös upp en sked gelatin i 0,5 kopp varmt vatten. Lägg till en matsked smält kokosnötolja och några droppar ylang-ylang eter. Applicera masken på håret i 1 timme.

Gelatinmask med citron för oljigt, färgat och blekt hår

I 1 matsked gelatin tillsätt saften av en halv citron. Blanda noggrant, låt stå tills det sväller. Sedan i blandningen, sätt in 2-3 teskedar schampo och blanda. Sprid masken jämnt över håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten.

Gelatinmask med örttextrakt för att förbättra hårstrukturen

I 1 kopp varm örtinfusion baserat på kamomill, mint och nässla, lägg till 1 matsked gelatin och 2-3 teskedar schampo. Låt blandningen stå och svälla i en halvtimme. Den resulterande kompositionen appliceras på håret, håller i 30-40 minuter, skölj därefter med varmt vatten.

Gelatinmask med estrar för torrt och skadat hår

1 matsked gelatin löst i ett glas varmt vatten. Tillsätt 1 tsk äppelcidervinäger och 3-4 droppar rosemary, geranium, salvia eller jasmin eteriska oljor att välja mellan. Blanda väl, slå och låt stå i en halvtimme. Lägg sedan en mask på tvättat vått hår i 15-20 minuter. Skölj noggrant med varmt vatten och schampo.

Gelatinmask med henna för hårväxt

1 tesked gelatin löst i 1/4 kopp vatten. Låt svälla i en halvtimme. I den resulterande massan tillsätt 1 tesked färglös henna och en nypa senap, kan du lägga till 1 äggula. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera på håret längs hela längden. Låt i 30 minuter sköljas med varmt vatten.

Gelatinmask med havsalt och oljor för hårvolymen

Lös 1 matsked gelatin i ett halvt glas vatten och tillsätt 1 tesked havsalt, samma mängd ricinus och burdockolja och 2-3 droppar rosmarin eller ylang-ylang eteriska oljor att välja mellan. Låt svälla i 30 minuter, applicera jämnt på håret och linda dem på toppen med plastfolie och frottéhandduk. Skölj med varmt vatten och en mild babyschampo efter en halvtimme.

Gelatin Shampoo

För detta recept är det bäst att ta barnschampo.

Blanda 1 matsked schampo och 1 tsk. gelatin. Låt blandningen svälla i 15-30 minuter. Applicera det erhållna schamponet för att rengöra, välkamrat hår, gnugga in i hårrötterna. Efter 10 minuter skölj håret noggrant med mycket vatten. Skölj hårbalsam för att lätta kamningen.

Burdock (castor) mask med gelatin

Gelatin och varmvattenblandning (andelen är densamma - en till tre). Därefter tillsättes 0,5 tsk av en av dessa oljor.

Almond Oil Mask

I de proportioner som vi redan vet, späd ut gelatin med vatten. Ägare av fet hår kommer att läggas bättre till en massa av högst 0,5 tesked mandelolja, flickor med normalt hår - 1 sked och med torr - 1,5 skedar. Vi värmer allt i ett vattenbad och applicerar det på håret.

Varning: Den här masken tvättas av efter 30 minuter, inte senare!

Masker med juice för hårglans

Om du har svart eller mörkt hår kan du lägga till morotjuice i masken. För blondiner rekommenderas äppeljuice eller citronsaft utspädd med vatten.

Beräkning: För 1 matsked gelatin måste du ta ca tre skedar juice (som tillsätts istället för vatten).

Vi värmer denna blandning i ett vattenbad, appliceras som beskrivet ovan.

Frisk mjölk kan också användas istället för juice, oavsett hårfärg.

Ett annat alternativ är att använda icke-kolsyrade mineralvatten (men det är bättre att berika denna mask med A-vitamin eller citronsaft).

Hårmaskar med gelatin innehåller "byggmaterial" för hår, de blir starkare, växer snabbare. Dessutom, på grund av dess omslutande egenskaper, skyddar gelatin håret från skador under styling och gör den tjockare.

Gelatin hårmask hjemmelagda recept

Sidinnehåll:

Gelatin hårmask kan återställa styrka, glans och volym till ditt hår. Men du måste ta hänsyn till några punkter så att hårmasken med gelatin inte skadar. En sådan mask är särskilt lämplig för dem vars hår är torrt, trasslat, delat, föremål för frekvent värmebehandling. Effekten kan märkas efter första användningen, och med långvarig användning, håret tjocknar, växer bra, förbättrar deras utseende.

Vad är hemligheten för gelatin? Håret består huvudsakligen av keratinprotein, och gelatin innehåller proteinkollagen och protein, det omsluter varje hår med en film, som också närmar sig dem (till skillnad från salonglaminering, där filmen helt enkelt skyddar dem).

Skyddsfilm skyddar håret mot effekterna av en hårtork och strykjärn. Också i motsats till håroljor (som du dock inte bör vägra), gelatin lätt tvättas av, flödar inte. Håret blir slät och glänsande och mindre elektrifierande.

Gelatin är en produkt av bearbetning av ben, skinn, hovar och djurens senor.
Gelatin är en fantastisk produkt som inte har smak, ingen lukt, ingen färg, som består av kollagen. Kollagen är ett protein som ligger till grund för kroppens bindväv, blodkärl och hud. Kollagen ger styrka och elasticitet i bindväv. För att behålla vår kropp i fungerande skick, vilket innebär hud, naglar och hår, är kollagen helt enkelt oumbärligt.

Skäm bort dig med gelé, fruktgelé och andra rätter som innehåller gelatin. Glöm inte också att tacka dina hår och hud med gelatinmasker och andra vårdprodukter. Läs mer: Fuktgivande hår maskerar hemlagade recept med foton

Gelatin innehåller aminosyror, är en energikälla för kroppen, förstärker hjärtmuskeln och har en positiv effekt på mental aktivitet, spelar en viktig roll i ämnesomsättningen. Vitaminer PP, E, kalcium, magnesium, natrium, kalium, fosfor och järn är närvarande i gelatin. Därför rekommenderas att använda den för att stärka och förbättra hårets kvalitet.

Hårmask med gelatin

Speciella gelatin hårsmaskar är extremt populära bland besökare på skönhetssalonger och bland älskare att skämma undan sig med hemlagade masker. Gelatinbaserade masker rekommenderas för alla hårtyper. Lägg till frukter, grönsaker och medicinalväxter till gelatinbasen, beroende på din hårtyp. Här kan din fantasi hjälpa dig, och vi erbjuder som ett exempel flera recept av masker för alla typer av hår.

För 1 recept späds 1 tsk i 5-8 tsk kallt vatten eller någon juice, låt gelatin svälla och sätta i ett vattenbad. Rör försiktigt, sätt massan till en fullständig upplösning, svalna. Nu kan du lägga till andra ingredienser.

Recept 1 - Mask-schampo för hårväxt från gelatin.
Ger volym och glans för fint hår. Stärkar håret och behåller fukt i håret.
Varje gång du tvättar håret, lägg till 1 matsked gelatinpulver till en del av schamponet.
Tips: Förbered dig själv på en gelatinbalsam eller en gelatinbalsam.

Recept 2 - Fuktgivande hårmask - gelatin + avokado + honung + olivolja (solros - majsburd).
Rekommenderas för normal och torr hårtyp. Ger glans till håret.
Förbered en gelatinös massa av 1 påse gelatinpulver (ca 9 gram per 4-6 matskedar kallt vatten).
Mash 1 mogen avokadofrukt med en gaffel och blanda med 1 tesked flytande honung, 2 matskedar olivolja (kokosnötolja eller vetexsolja). 2 äggulor häller in i den gelatinösa massan, blanda noggrant och tillsätt till mosad avokado. Blandningen appliceras jämnt på håret längs hela längden, wrap huvudet med en film och en varm handduk. Tvätta håret med varmt vatten och schampo efter 30 minuter.

Recept 3 - Hemlagad mask för volymen av hår från gelatin.
Mycket enkelt och effektivt sätt att stärka torra och splittrade hårändar.
Lös upp gelatinpulveret i varmt kokt vatten och låt det brygga i 10 minuter. Rentvasket och torkat hår bör doppas i gelatinlösningen ca 1 cm, tillåtas torka och lämna till nästa tvätt. Således är hårets tips skyddade.
Tips: För mycket torrt hår är det bra att tillsätta en droppe mandelolja till gelatinlösningen, det gör det hårdare och gör det starkare.

Recept 4 -Home hårtillväxt mask - gelatin + henna + äggula + senap.
Lämplig för alla typer av hår. Stimulerar hårväxten. Ger glans och volym.
Torka 1 tesked gelatinpulver, låt det brygga. Blanda 1 tesked färglös henna med 1 äggula och 1 tsk torr senap. Blanda med gelatinös massa. Applicera blandningen på hår och hårrötter, sätt ihop med en film och en handduk. Efter 20-30 minuter, tvätta håret med schampo och skölj med kallt, något surgjort vatten för glans.

Recept 5 - Firmaskärm för hår hemma - Gelatin + Persilja + Honung + Ricinolja (Olivolja - Solrosolja).
Rekommenderas för normalt och torrt hår.
Lös upp 1 tsk gelatinpulver i varmt vatten.
Blanda 2 teskedar finhackad persilja (mala väl i en kaffekvarn) med 1 tesked flytande honung och 1 tsk ricinolja. Blanda noggrant med den gelatinösa massan. Applicera blandningen på håret och gnugga försiktigt i hårrötterna. Wrap huvudet med en film och en varm scarf. Tvätta håret med regelbundet schampo efter 30-40 minuter.

Recept 6 - Fuktgivande hårmask hemma - gelatin + ricinolja.
Det rekommenderas för torrt och mycket torrt tunt hår.
Lös upp 1 tsk gelatinpulver i varmt vatten, låt det brygga i 10 minuter. Blanda den gelatinösa massan med 2 matskedar ricinolja. Applicera blandningen på fuktigt hår längs hela längden och till hårrötterna, massera lätt. Wrap en film och en varm scarf. Masken kan hållas i 1-2 timmar, tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo och skölj med kallt kokt vatten och juice av en halv citron.

Recept 7 - Mask för tillväxt och volym av hår - gelatin + kefir.
Kefir skapar en skyddande film som skyddar håret mot negativa influenser.
Lös upp 1 tsk gelatinpulver. Blanda gelatinlösningen med 1 kopp kefir. Applicera massan på håret, massera hårbotten. Täck huvudet med en wrap och en handduk. Efter 25-30 minuter skölj håret noggrant med kallt surgjort vatten (1 msk vinäger till 1 liter vatten).

Recept 8 - Hemlagad maskeshampoo för hårvolymen - gelatin + äggulor.
En fördelaktig effekt på hårstrukturen, ger volymen och behåller fukt i håret.
Torka 1 tesked gelatinpulver i varmt vatten, insistera och kyla. 1 äggula blandad med gelatinös massa och denna blandning tvätta håret ordentligt. Skölj håret efter tvättning med kallt kokt vatten.

Gelatin hårmask hemma

 1. Fuktgivande gelatinmask med honung och mjölk

Denna mask är lämplig för torrt och skadat hår. Tvätta helt efter 4 gånger tvätta huvudet, så upprepa det 1-2 gånger i veckan, beroende på hur ofta du tvätter håret.
Det kommer att kräva:
- 1 msk. gelatin
- 1 msk. honung
- 3 msk. av mjölk
- några droppar av vilken olja som helst, jag använder lavendel
användning:
Lös upp gelatin i mjölk, låt det brygga i 15-20 minuter, värm sedan i ett vattenbad. Se till att det inte kokar. När det är helt upplöst, låt det svalna lite, lägg sedan till honung och några droppar olja. Hur ska man röra. Masken är klar.
Applicera masker med gelatin bör vara på vått hår, du måste behålla dem i minst 40 minuter, helst längre, beror på hur mycket ledig tid du har. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo.

 1. Gelatinmask för torrt och skadat hår

Du behöver:
- 1 msk. gelatin
- 3 msk. vatten
- 1 tsk. äppelcidervinäger
preparatet:
Ingredienser omrör, sätt i ett vattenbad och sätt till 3-5 droppar av någon essentiell olja, applicera på hår.

 1. Klassisk gelatinmask

Du behöver:
- 1 msk. gelatin
- 3 msk. varmt vatten
- 1/2 msk. hårbalsam (någon)
användning:
Förberedelse av en mask, som vanligt, som beskrivits ovan gäller för fuktigt hår, avgår 2 cm från rötterna. Lämna i 40 minuter. Tvätta och torka på vanligt sätt.

 1. Fruktgelatin hårmask

Fruktmaskar är inte bara användbara för ansiktet! Vitaminer behövs och hår) Blondiner kommer att göra en sådan mask med citronsaft och brunetter - med morotsjuice. Blanda gelatin och juice, som vanligt, i förhållandet 1: 3, insistera, värma i ett vattenbad och använd som en klassisk mask.

 1. Gelatin hårmask med ägg

Du behöver:
- 1 msk. gelatin
- 3 msk. vatten
- 1 äggula
användning:
Använd som en klassisk mask.

 1. Gelatinmask med olja

Denna mask är användbar för torrt hår. Olja kan användas mandel, ricin eller burdock.
Du behöver:
- 1 msk. gelatin
- 3 msk. vatten
- 1,5 tsk. mandelolja, om du har torrt hår, 0,5 - om oljigt och 1 tsk. - normal
användning:
Använd som en klassisk mask.

Hårmask med gelatinrecept

Hur man gör gelatin till en mask?

Processen för framställning av gelatin är som följer:

För fullständig svullnad av gelatin fylls det med vatten. För en vanlig väska med 15 g behöver du ett halvt glas vatten. Vänta på att hans fulla svullnad kommer att ha 35-40 minuter. Efter denna tid späds blandningen. Om massan visade sig vara ojämn, sätts behållaren med den i ett vattenbad och upphettas tills alla gelatinpartiklar är helt upplösta.

Det är viktigt!

 • Närvaron av klumpar av icke upplöst gelatin gör blandningen olämplig för användning i en mask.
 • Lyckliga ägare av långt hår behöver öka mängden gelatin och vatten, för att masken ska hålla hela längden.
 • Du kan tvätta av masken med en liten mängd schampo för att fixa resultatet.

Nu, efter att ha fått all användbar information, kan du fortsätta till beredningen av den gelatinösa masken. Nedan finns recept på de mest populära maskerna.

Gelatin masker för olika typer av hår hemma

Om gelatinblandningen är klar och väntar i vingarna, fortsätt till tillsatsen av en annan viktig ingrediens. Vid val - olja eller balsam. Lägg till så mycket som behövs för att få en något tjock blandning, som inte kommer att spridas mycket.

Masken appliceras på rent, vått hår, utan att påverka deras rotdel. Det är önskvärt att masken inte träffar hårbotten.

Alla ytterligare åtgärder skiljer sig inte från processen med att applicera andra masker. Det enda tillägget: Håret upphettas med en hårtork i 15 minuter. Du måste bära en plastpåse och en handduk på ditt hår.

Den enklaste masken med gelatin för att återställa glans, styrka och mjukhet i håret
Du behöver:

 • tesked färglös henna;
 • ungefär en tesked torr senap
 • 1 äggula
 • 1 tsk gelatin.

Förbereder en mask så här: Häll gelatin med vatten och lämna i några minuter. Efter svullnad av gelatin bör det lösas i ett vattenbad. Om gelatinhaltiga klumpar kvarstår i blandningen, ska den tömmas genom en sil. Kyl den gelatinösa blandningen, men inte så mycket. Enligt samma princip är det nödvändigt att förbereda gelatin för andra masker, endast mängden gelatin kan skilja sig från.

I den beredda varma gelatinblandningen tillsätt senap och henna med äggula och blanda väl. Applicera masken på rent hår och håll i 15 minuter. Tvätta av med varmt vatten.

Gelatinmask för hårvolym
Denna gelatinmask hjälper till att tunna håret återhämtar volymen.

 • Några matskedar gelatin (speciellt är det svårt, eftersom alla har olika hårlängd) - för kort hår från 1,5 till 2 tsk.
 • Äggula.

Förbered gelatin på samma sätt som i föregående recept och kyla det. Äggblomma bör läggas till det kylda gelatinet, som om det läggs till varmt, det kommer att begränsas och masken kan bara kastas bort. Blanda äggulaen med gelatin tills den är jämn. Applicera en sådan mask i 20 minuter. Därefter tvättas med ljummet vatten. Om du vill kan du skölja huvudet med vatten med luftkonditionering, men det är osannolikt att du behöver det.

Gelatin oljig hårmask
Förbered följande ingredienser:

 • 1 äggula
 • 1 msk. sked av gelatin;
 • 1 msk. sked av schampo;
 • 4 msk. skedar av ättika. Men om du har blont hår är det bättre att ersätta ättika med citronsaft. Brunetter rekommenderas inte att missbruka citronsaft eftersom det bleker håret.

Förbered gelatin och kyla den. Tillsätt resten av ingredienserna till det varma, upplösta gelatinet och blanda väl för att få en homogen massa. Applicera den färdiga gelatinmasken på rent hår och täck huvudet med plast och en handduk. Efter 15 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten.

Hårmaskar med gelatin måste göras regelbundet för att konsolidera resultatet. Det rekommenderas att några veckor innan du tillämpar sådan hemlaminering för att genomföra en behandling av hårbehandling.

Gelatin hårmask baserad på gelatin med tillsats av 1 äggula hjälper till att torka håret. Efter applicering värmer vi håret på ett välbekant sätt. Maskens exponeringstid från 30 minuter till en halvtimme. Lämplig för sköljning av babysjampo eller till och med en balsam. Användningen av detta verktyg minst en gång i veckan, enligt recensioner ger utmärkt resultat.

Gelatinmask baserad på fruktjuicer

Vatten för utspädning av gelatin kan ersättas med juice. För mörkt hår är det bättre att använda saft av morötter, havtorn och äpplen. Äppelsaft eller utspädd citron är lämplig för blondiner. För att förbereda en fruktmask använder vi samma proportioner: 1 msk. sked gelatin och ett halvt glas vatten.

Gelatinmask med ättika och eterisk olja

Ett annat bra recept på behandling av skador och torrt hår. För beredningen behöver du utspädd gelatin, en tesked vinäger, några droppar essentiell olja (tillval). Exponeringstiden för denna mask är 10 minuter. Vi applicerar på vanligt sätt på det tvättade våta håret.

Gelatin oljig hårmask

Till de vanliga ingredienserna i form av gelatin och vatten, tillsätt en kycklingula och 4 matskedar lökjuice. För att göra allt bättre i följande ordning: Blanda äggula med lökjuice, tillsätt gelatin och lite favoritschampo. Exponeringstiden för denna komposition är minst 1 timme. Denna hårmask med gelatin hjälper till att klara av mycket fet hår.

Gelatinmask för att stärka håret

Baserat på ovanstående recept, förbereder vi en förstärkande mask. Du kan använda äppelcidervinäger i mängden 1 msk. sked eller ersätt den med samma mängd citronsaft. Här behöver du också några droppar av din favoritolja.

Särskilt till platsen kommer det att vara olja av ros, salvia, jasmin och lavendel. Gelatin utspädd redan beskrivet metod, men i mängden 1 msk. sked. Vatten behöver ett glas och en halv.

En sådan gelatin hårmask gör håret starkt och glänsande. Svagt hår kommer att få styrka.

Gelatinmask för hårväxt

Komponenterna som utgör följande mask stimulerar hårväxten. Receptet på hårväxt omfattar henna, ägg, senap och gelatin. Gelatin (1 tesked) häll vatten (2 msk), väntar på hans svullnad. Tillsätt resterande ingredienser i mängden 1 tsk. Blanda den resulterande blandningen noggrant, applicera på hår. Läs mer: Masker för hårdensitet bästa hemlagade recept

För ett liknande syfte, det vill säga för att påskynda hårväxten, är en annan mask lämplig, vilken enligt recensioner är mycket effektiv:

I utspädd med 1 kopp vatten tillsätts 25 gram gelatin till 1 msk. sked av havssalt, teskeds eventuella kosmetiska oljor (till exempel, kardborre, ricinolja, olivolja och även havtorn). Havssalt tillsätts till vattnet vid framställningssteget av gelatin. Det är, i början lösa saltet i ett glas varmt vatten, lägg sedan till en matsked gelatin här. Insistera på bildandet av en tjock massa, här lägger vi också till alla oljor. Denna hårmask med gelatin efter en halvtimme tvättas av med varmt vatten och bebisschampo. Något mildt schampo kommer att göra.

Bästa gelatin hår masker

Basoljor för gelatinmask

Essentiella och kosmetiska oljor kan bäst påverka hårets tillstånd. Att vara en exklusivt naturlig produkt har de ett antal medicinska egenskaper, vilket framgår av många recensioner. De används ofta för att behandla skört, torrt hår, de sparar också hår från håravfall, förstärker rötterna. Deras användning i en gelatin hårmask ger ytterligare fördelar. Följande oljor rekommenderas för användning vid behandling och rehabilitering av hårstruktur och rotlökar, såväl som deras tillväxt.

 • För dem som drömmer om att ha långt hår: pumpa, ricinolja, vetegroddarolja. Dessa oljor stimulerar hårväxten.
 • Med håravfall, kommer burdockolja, cederträ och skogsmutolja att spara.
 • Om du har mjäll, bör du prova vallmofrö, tallmjölolja och ricinolja.
 • De kommer att spara salvia, grapefrukt, tall, cederträ, eukalyptus, ingefära och cypresolja från fet hår.

Baserat på dessa oljor och gelatin shampoo, enligt recensioner, det visar sig mycket effektivt terapeutiskt medel för håret. Håll detta hemlagade schampobehov i kylskåpet. Han stannade länge. Det är värt att överväga ett ovanligt sätt att tillämpa det. Förhår tvättas med vatten, shampooen är något värmd i händerna, appliceras på håret och väntar 15-20 minuter. För att håret ska skina, kan du skölja med ett avkok av örter. För mörkt hår, lämplig nässla, för ljuskamomill. Äppelcidervinäger är lämplig för alla hårtyper.

Huvudreglerna vid beredning och applicering av en gelatinmask:

 • Strikt respektera proportionerna. Mängden gelatin och vatten kan ökas beroende på hårets längd, men med mängden oljor är det bättre att vara försiktig. Koncentrerade eteriska oljor kan orsaka allergier, kosmetiska oljor - göra håret oljigt.
 • Vänta på fullständig svullnad av gelatin;
 • Applicera inte masken på hårbotten;
 • Sprid gelatin över hela längden jämnt;
 • Efter applicering av masken för att isolera huvudet för att förbättra dess effekt;
 • Det är viktigt att motstå masken i den tid som krävs så att alla de fördelaktiga ämnena helt kan påverka hårstrukturen.

Hårmask med gelatin, enligt recensioner, är ett utmärkt alternativ till dyra salongprocedurer. Så varför betala mer om det inte finns någon skillnad? Dessutom innehåller de naturliga komponenterna och ingredienserna i sin sammansättning inte kemi och kan inte orsaka hårskador.Nästa Artikel
Folk recept för håravfall hos män