Hur man gör en mask med ett ägg för fet hår hemma: de mest effektiva recepten


Nästan alla utseende kan förvandla vackra välskötta lockar. I det här fallet kan håret vara långt, lyxigt faller från axlarna och dunklande lockar för att ge en kort frisyr en förvånansvärt feminin aspekt.

Det viktigaste villkoret för en kvinnas skönhet, en av de viktigaste, för att vara rättvis, är hår. Och oavsett hur ditt hår går, om det hänger tyvärr några timmar efter att det lägger sig, så går allt ner i avloppet och ser otroligt bort sin överklagande.

Parametrarna av hårskönhet är glans, pomp, ljushet, elasticitet, friskhet och naturligtvis färg. Och färgen försämras också mycket när ditt hår blir svagt is. Även efter den dyraste färgen slutar pigmentet se ut som håret är täckt med en fet film och ser mycket sämre ut i sin skugga.

I allmänhet måste detta omedelbart hanteras!

Oljig hårvård kräver ett speciellt tillvägagångssätt och användningen av specialverktyg. Förutom speciella schampon och sköljningar finns det ett antal färdiga verktyg för att bekämpa överflödigt fett.

Men för att lösa detta problem bör du vara uppmärksam på användningen av egenskaperna hos ett ägg som en kosmetisk. Hemmetoder med ägg visade sig bra för att lösa denna obehagliga omständighet, reglera lipid-fettmetabolism i hårbotten, normaliserande fettighet.

Skulle masken hjälpa till att minska hårbotten fet hud?

Självklart, ja! Äggula har utmärkta torkegenskaper, rengör hår och hårbotten väl.

För att förbättra den uppfriskande effekten av dess anmärkningsvärda avfettningseffekt, tillsätts ytterligare alkoholhaltiga komponenter, det kan vara brandy eller vodka. Också med samma syfte tillsätt citronsaft.

Hur är ett ägg gott för hår?

Äggvita fuktar locken, reglerar talgkörtlarna, har astringent egenskaper, absorberar överflödigt fett.

Gommen har både torkningsegenskaper på grund av dess förmåga att rengöra huden och håret och är rik på näringsämnen som är viktiga för utseendet på ditt hår och friska hårbotten.

Kombinationen av protein och äggula skapar en universell effekt på hårproblemet med överflödigt fett, löser problemet med att minska fett och problemet med näring och hydratisering.

Proteinet är rikt på vitamin B, vilket förbättrar blodcirkulationen. Den består av enzymer som hjälper till att minska fettet.

I äggula är natrium och kalium, vilket skapar en aktiv absorption av näringsämnen av celler och normaliserar hudens fuktighet. Lecitin som finns i äggulan skyddar huden mot negativa yttre påverkan.

Vitamin A i yolkompositionen - mjukar och fuktar. Och järn, som också är närvarande i äggula, ökar blodcirkulationen, aktiverar processerna för syreavgivning till cellerna, toner.

Det finns en speciell, som har en undertryckande effekt på sekretionen av talgkörtlarna.

Dina strängar blir släta, mjuka, friskhetsperioden efter tvätt är förlängd, de blir mindre feta. Äggsmask utför tre uppgifter som är nödvändiga för att lösa problemet med hår med hög fetthalt:

 1. Utmärkt tvättar hårbotten och håret på grund av yolkens egenskaper.
 2. Torkar huden och drar ut överskott av talg, tack vare proteinets naturliga egenskaper.
 3. Äggula och protein med komplex effekt är en kraftfull helande faktor för hårbotten, normalisering av processerna i cellerna i epidermis.

Effektiva recept

Från äggula med calendula tinktur

 • En bit yolk.
 • En del av calendula tinktur.
 1. Blanda och gnid in i rotzonen.
 2. Åtgärdstid - 20 minuter.
 3. Skölj med varmt vatten. Inte varmt!

protein

 1. Knippa proteinet.
 2. Gnid in i rotszonen och smörj hela håret.
 3. Skölj utan schampo efter att det torkar något. Extremt varmt vatten, även lite varmt.
 4. Åtgärdstid - 20-30 minuter.

Med naturlig yoghurt

 1. Slå på ägget tills det är skumigt.
 2. Tillsätt två matskedar av naturlig yoghurt.
 3. Blanda och applicera på hårrötterna och hela längden. Wrap ditt huvud.
 4. Håll masken i 30 minuter.
 5. Skölj med ljummet vatten, du kan utan schampo.

Med kamferolja

 1. Vispa äggulan.
 2. Ange fem droppar kamfer.
 3. Blanda och späd kompositionen med ett par matskedar vatten.
 4. Applicera på hårrötter i tre eller fyra minuter.
 5. Skölj med schampo

Ett annat alternativ maskerar med ägg på video:

Förberedelse och tillämpning hemma

Särskilda funktioner

 1. Alla ingredienser i masken före tillagning ska vara samma temperatur - rumstemperatur.
 2. Ägg är bättre att använda från hushållens kycklingar, de kan köpas i specialaffärer. Sådana ägg innehåller många gånger fler näringsämnen.
 3. Innan blandning med andra ingredienser måste ägget piskas.

Hur ansöker du?

 1. Verktyget blir ganska flytande, effekten på rötterna är också viktig, så använd kompositionen på det torkade håret, det blir bekvämare.
 2. Ny tvättad eller nästa dag efter tvätt - det spelar ingen roll.
 3. Först appliceras massan på rotzonen och fördelas sedan över resten av håret.
 4. Förbättra effekten av att massera rotzonen, underlätta absorptionen av aktiva substanser genom huden. Ta det här tre minuter.
 5. För att maska ​​arbetade hela tiden medan du är på håret, måste du byta håret med en handduk, vilket ger effekten av ett bad.
 6. Under handduken, använd polyeten för att öka den termiska effekten och inte torka handduken.
 7. Om du har oljigt hår, och ändarna torkas och delas, var noga med att skydda dem genom att borsta med varm vegetabilisk olja.

Hur man spola

 • Om du använde ägget som en mask i sin rena form kan du utan schampo.
 • Om det fanns olja tillsatser, måste du spola masken med tvättmedel.

Hur ofta kan du göra?

Optimalt - två gånger i sju dagar. Den vanliga kursen är en månad. Om problemet förvärras, fortsätter du efter månadskursen, men redan en gång i veckan.

Kontra

Det finns inga kontraindikationer, förutom eventuella allergiska reaktioner på ägget. Om du märker allergiska manifestationer, ta reda på vad din kropp ger en reaktion på, vilka komponenter. Detta beprövade verktyg kommer att ge ditt hår ljus och pomp, vilket väsentligt minskar tendensen till fett.

Om du vill ha en mer global och långvarig effekt, kolla näring, välj rätt produkter för att tvätta din hårtyp.

En positiv effekt på lösningen av problemet och korrekt fysisk aktivitet, särskilt aerob, pumpar alla viktiga kroppssystem.

Äggegenskaper är unika och effektiva för fet hårvård. Denna prisvärda produkt gör underverk. Det är så lätt att använda att det inte är svårt att använda det här verktyget. Efter två veckor med regelbunden användning av denna underbara produkt kommer du att märka en fördelaktig uppfriskande effekt.

Äggmask för hår

Utan silkeslen, slät och glänsande hår, kommer ingen kvinna att känna sig 100% vacker. Här är bara en negativ inverkan av miljön, ohälsosam kost och konstant stress kan om några månader göra snygga strängar till skört, tråkigt och livlöst hår. Kan jag hjälpa henne med något? En hemlagad hårmask med äggula kommer att återställa naturlig styrka till dina strängar och göra dem avundas och stolthet.

Hur påverkar äggulan håret?

Färsk äggula är ett förråd av näringsämnen som förbättrar hårbotten och hårets tillstånd. Och poängen här är inte i magi eller mirakel, men i den överraskande kemiska sammansättningen av denna produkt:

 • Retinol (vitamin A) - eliminerar torr och oljig seborré, återupplivar splittrat, torrt, tunt och sprött hår, förhindrar deras förlust;
 • Cyanokobalamin (vitamin B12) - lindrar irritation, mjäll och klåda, deltar i blodbildning
 • Pantotensyra (vitamin B5) - stimulerar blodcirkulationen och förbättrar därför tillväxten av nytt hår. deltar i bildandet av hårpigment; är det bästa botemedel mot dermatit; förhindrar förekomsten av tidigt grått hår;
 • Kolin är en vitaminliknande komponent som stannar förlusten av strängar. Förresten, det återställer också nervceller, så gärna dricka råa ägg under tider med allvarlig stress;
 • Biotin (vitamin H) - lindrar hårbotten från mjäll, ger håret glans och volym;
 • Järn och kobolt är två andra element utan vilken normal hårväxt är omöjlig;
 • Kalium - mättar cellerna i huden och strängarna med vatten och tillåter inte att den avdunstas.

Resultatet av regelbunden användning av äggmasken kommer att vara ett slätt och glänsande hårhår som alla runt kommer att beundra.

Yolk hår masker - indikationer och kontraindikationer

Indikationerna för äggula masker är sköra, splittrade, tunna, skadade och torra trådar. Men det betyder inte att du har ett friskt hår, du kan inte från tid till annan hålla en skönhetssuga med skönhet för nöje och förebyggande.

Vad gäller kontraindikationer finns det bara två av dem:

 • Individuell intolerans mot yolkomponenterna och en tendens till allergiska reaktioner. Om du bestämmer dig för att använda äggula som terapeutiskt medel, utför ett test på insidan av handleden - smörj huden med en äggblandning i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Inom några timmar, följ reaktionen - om det finns någon rodnad, klåda, brännande och annat obehag på huden, vilket tyder på att du inte ska applicera produkten på trådarna.
 • Oljig hårtyp är inte ens en kontraindikation, utan bara en nyans. För att en sådan mask ska kunna vara användbar, måste du lägga till ett torkelement till det (till exempel citronsaft).

Populära recept för äggula masker för normal typ

 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Lök - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Smält honung i ångbad.
 2. Anslut den med äggula.
 3. Kasta finhackade eller riven lök.
 4. Rör tills mjuk.
 5. Vi lägger på huvudet.
 6. Håll masken i ungefär en timme.
 7. Mitt huvud med schampo - det tar bort lökens smak.

Vi samlade 10 enkla och effektiva recept med honung och ägg.

Med tillsats av brandy

 • Äggula - 2 st.
 • Vatten - 40 gram;
 • Cognac - 40 gram.
 1. Beat äggulor.
 2. Kombinera dem med brandy och vatten och blanda noggrant.
 3. Applicera masken på strängarna i högst 20 minuter.
 • Äggula - 2 st.
 • Yoghurt (fetthalt) - 100 gram;
 • Citron eller apelsinskal (riven) - 1 tsk.
 1. Slå yoghurt tillsammans med äggulor.
 2. Applicera blandningen över hela längden på trådarna och vänta 25-30 minuter.

Användbar mask med aloe juice

 • Äggula - 1 st.
 • Flytande honung - 1 tsk
 • Aloe juice - 1 msk. en sked.
 1. Kombinera honung, äggula och aloejuice.
 2. Vi gnuggar först i rotszonen och sträcker sedan massan längs hela längden.
 3. Vi använder en varm keps och väntar i 35 minuter.
 • Banan - 1 st.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 matsked
 • Öl - ½ kopp.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi mättar trådarna med en helande blandning.
 3. Håll masken under huven i ungefär en timme.

Yolk masker för torrt hår

 • Arnicaolja - 2 msk. skedar;
 • Burdock (castor) olja - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 2 st.
 1. Blanda oljan.
 2. Lägg till dem äggulorna och mixa.
 3. Applicera på strängar i ungefär en timme, varma huvudet med en varm keps.

C tillsatser av oljor

 • Olivolja - 1 msk. sked;
 • Castor - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm oljan i ett vattenbad.
 2. Tillsätt äggulan och blanda den grundligt med den första blandningen.
 3. Vi sätter på trådar, vi sätter dem i en handduk och värmer vårt hår med en hårtork.
 4. Håll masken i 40 minuter.

Honung och burdock olja

 • Äggula - 2 st.
 • Naturlig honung - 2 tsk
 • Kockolja - 2 tsk.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi sätter på strängar.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 • Vodka - en halv kopp;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Äggula - 2 st.
 • Flytande ammoniak - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar vatten, ammoniak och vodka.
 2. Introducera vispador i en tunn ström.
 3. Ständig omrörning av blandningen, bringa den till ett enhetligt tillstånd.
 4. Gnugga masken i hårbotten.
 5. Låt det stå i ca 30 minuter, skölj med rent vatten.

Majonnäs, honung och vitlök

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Vitlök - 1 kryddnejlika.
 1. Vi kombinerar majonnäs med flytande honung.
 2. Tillsätt vitlök och vispador till dem.
 3. Vi mättar trådarna med blandningen och väntar 40 minuter.

Yolk masker för fet hår

Essentiella oljor och konjak

 • Cognac - 50 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • ½ citronsaft;
 • Estrar av tall, avokado, mynta och enbär - 2 droppar vardera.
 1. Blanda alla ingredienser i en ren maträtt.
 2. Applicera på trådar i en halvtimme.
 3. Tvätta av med vatten utan schampo.
 • Äggula - 2 st.
 • Kockolja - ½ tsk;
 • Juften av en halv citron.
 1. Torka äggulor i citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. En halvtimme senare mitt huvud.

Oljor med konjak och citron

 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Mandelolja - 1 tsk;
 • Citronsaft - 1 tsk.
 1. Anslut alla komponenter i blandningen.
 2. Lägg dem på strängarna i 20 minuter.
 3. Skölj håret med rent vatten.
 • Kamferolja - ½ tsk;
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Vi applicerar dem på huden och håret med massagerörelser.
 3. Tvätta av efter 5-7 minuter.

Skaldjursolja och burdock mask

 • Yolks - 2 st.
 • Kockolja - 1 tsk
 • Juice av en citron.

Så här förbereder du blandningen:

 1. Blanda äggulor med citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.
 5. Att fullständigt bli av med mjäll behöver cirka 15 procedurer.

Yolk masker för olika hårtyper - det här är ett unikt verktyg som ditt hår alltid ser bra ut!

Yolk hår masker - tips

Kosmetika på basis av äggula kan helt fungera endast när vissa villkor är uppfyllda. Annars kommer de inte att ge någon fördel:

1. Gyllan koagulerar vid 65-70 grader, så det kan inte blandas med heta matar. Om du förbereder en mask i ett vattenbad, var noga med att massan inte värmer upp över 45-50 grader. Blandade fortfarande blandningen? Känn det fritt att skicka det till papperskorgen, eftersom golvet kokt äggula fast i håret och kamma det där ute blir det mycket svårt.

2. För äggula masker, kan du ta några ägg.

Huvudvillkoren är att de ska vara hemlagad, det finns mer näringsämnen i dem än i butiken.

3. Vid framställning av hårmaskor, separera ordentligt det vita från äggulan. Detta görs mycket enkelt:

 • Metod 1 - Gör en tratt med en smal nacke från albumet och bryt ett ägg in i det. Proteinet kommer att dräneras i en förfylld skål, men äggulan kommer att förbli på trappans väggar.
 • Metod 2 - Pipa ägget med en tjock nål eller en nål på båda sidor och bara dekantera proteinet.
 • Metod 3 - bryt ägget och rulla innehållet från en del till en annan. Proteinet kommer att rinna ner, äggulan kommer att förbli i skalet.

4. Experter rekommenderar inte att tvätta håret i 2-3 dagar före proceduren.

5. Maskonen på äggulan appliceras endast på torra och obehandlade strängar.

6. Först måste du behandla rötterna och hårbotten - gnugga bara massan med fingertopparna. Ljus och massage rörelser.

7. Nu är det resten av hårets massa - fördela blandningen genom hela sin längd med en sällsynt kam.

8. Om hårspetsarna är splittrade, glöm inte att borsta dem igen med behandlingsblandningen.

9. Efter applicering av masken, samla trådarna i ett bunt, göm under en duschlock (eller en vanlig väska) och en turban från en varm handduk.

10. Du kan lämna blommans mask även under hela natten, eftersom den här produkten inte torkar och inte orsakar någon irritation. Om du tar minsta tid, stanna i 1-2 timmar. Under denna period absorberar håret och epidermis all den användbara kompositionen.

11. När du använder ytterligare komponenter (ingefära, senap, kanel, peppar, tinktur, cognac och andra) hålles masken i endast en halvtimme. Annars kan du tjäna irritation eller bränna.

12. Skölj inte skummasken med varmt vatten. Om massan är krökt på håret, applicera en bra balsam på dem och tvätta den med ättiksyra (1 matsked till 1 liter vatten).

13. Shampoo under proceduren är inte användbar för dig, eftersom äggulan i sig är ett starkt rengöringsmedel.

14. Applicera dessa masker varannan dag. I närvaro av aggressiva komponenter är tillräcklig och en gång i veckan.

15. Hela behandlingen av sådan behandling är 10 sessioner.

Genom att följa dessa rekommendationer från experter kommer du att uppnå bra resultat och snart kommer du att kunna skryta med en lyxig man av vackert hår.

Fördelar, användningsregler och recept hårmask med äggula

Populära recept för hårets skönhet är idag högst upp i popularitet - de byts ut på forum, delas med vänner och kollegor och kommer fram med sin egen kosmetiska know-how. Fördelarna med "farmors" metoder är uppenbara - sådana schampon och schampo är många gånger billigare än butik och salongprodukter, alla komponenter är naturliga och fördelarna har testats i århundraden.

Vegetabiliska och eteriska oljor, senap, ägg, peppar, äppelcidervinäger - alla dessa produkter är oumbärliga i vård av lyxiga lockar eller stygg frisyr. En av de mest enkla och effektiva, och därför favorit recepten - hårmask med äggula.

Vad är användbart?

Äggula är en av de mest kontroversiella livsmedel i dietetik. Förespråkare för rätt näring kan fortfarande inte bestämma om äggulorna är bra för hälsa och form - det finns mycket fett där. Men kosmetologer är enhälliga - äggulor är helt enkelt nödvändiga för ett vackert och starkt hår. Vad är deras unika?

 • Huvudförmågan av äggulor är en grupp av vitaminer B. Pantotensyra (B5) stärker hårets näring och stärker glödlamporna, pyridoxin (B6) sparar av mjäll, kobolamin (B12) närmar sig krullarna och förhindrar förlust.
 • Vitamin A närnar hårbotten och gör håret starkt och glänsande och normaliserar till och med fettmetabolism i cellerna. Om krullarna plötsligt blir djärva eller mycket torra - kommer äggmaskar att hjälpa!
 • Kalcium är hemligheten för inte bara friska ben, men också starkt hår. Äggsmaskar hjälper till att mata krullarna inifrån, göra dem starka och glänsande.
 • Järn och svavel - en kraftfull tandem i kampen för en lyxig frisyr. Järn skyddar mot håravfall och svavel stimulerar kollagenproduktionen och gör håret elastiskt och hanterbart.

Regler för ansökan

Även naturliga skönhetsprodukter kan vara värdelösa om de används felaktigt. Så att äggmask för hår inte gör dig besviken, var noga med att lära dig några enkla regler för användningen.

 1. Individuell intolerans för äggula är ett mycket sällsynt fenomen, men det gör inte ont för att fel. Före spa-behandling, borsta ägget på en bit av huden på armbågens inre böja. Om det inte uppstår någon reaktion efter 15-20 minuter, använd den till ditt hår.
 2. Använd endast fräsch produkt! För hemlagade masker passar alla ägg - kyckling, vaktel, anka, så länge som termen "produktion" inte överstiger 5 dagar.
 3. Den enda nackdelen med masken med äggula är det specifika ägglukten på håret. För att ta bort det, släpp bara 2-3 droppar av din favoritolja i masken (geranium, patchouli och grapefrukt - från fett och mjäll, verbena och rosmarin - från att falla ut, mandarin och ylang-ylang - för torkade krusar).
 4. Innan du applicerar masken, försök att inte tvätta håret i minst en dag eller två. Smearing masochka - bara på torra strängar, så det kommer att fungera mycket mer effektivt.
  1. Gommen är rädd för höga temperaturer, det är nödvändigt att komma ihåg! Skölj blandningen från håret bara med kallt vatten, annars kommer ägget att curlera sig rätt i håret, och kammar det blir orealistiskt svårt.

Masker för torrt hår med äggula

För torrt hår är äggmaskar en riktig frälsning. Själva äggulan är rik på fetter och vitaminer, och ytterligare ingredienser - kosmetiska och vegetabiliska oljor (mandel, oliv, druv, jojoba, etc.) förbättrar näringseffekten.

Castor oljemask

Vi tar en matsked olivolja (bara oraffinerad!) Och ricinolja, något uppvärmd i ett vattenbad. Det är viktigt att inte överhettas - när oljetemperaturen överstiger 70 º börjar ägget rulla. Vi gnuggar med en äggula, vi lägger hela längden på lockar, vi täcker med en hatt i duschen. Top - en handduk. Skölj av efter 30-40 minuter.

Honung majonnäs mask

Det kommer att ta en äggula och en matsked mayonnaise (bättre än hemlagad) och honung. Om honung är kandad kan du smälta den i mikrovågsugnen och låt den svalna lite. Blanda allt bra och sprida jämnt. Värm hatten och handduken, håll i 40-50 minuter.

Liten hemlighet: Om du torteras delade ändar, lägg till 2-3 droppar palissanderolja till den färdiga masken.

Oljiga hårmaskor med äggula

Vi tvättade vårt hår på morgonen och på kvällen hade den perfekta stylingen förlorat sin pomp, men hade fått en oljig glans? En kurs av hårmaskor med äggula hjälper dig att återgå ett friskt och lyxigt utseende till dina lås under lång tid.

Citronmask

Kram saften från en halv citron, lägg till en halv matsked med burdockolja och 2 blommor på samma plats. Lätt vispa och sprid på torra strängar. Håll huvudet i 30-35 minuter.

Cognac honungsmask

Cognac är en utmärkt stimulator för hårväxt, förutom att det reglerar talgkörtlarna och hjälper till att hantera alltför fetthalt. Proportionerna för home spa-förfaranden är standard - för en matsked alkohol och flytande honung plus en äggula. Håll på huvudet - inte mer än 20-25 minuter!

Liten hemlighet: Cognac för hårvård - ett ovanligt verktyg. Beauticians rekommenderar det till brunetter och brunhåriga kvinnor: det ökar den naturliga färgen och ger en ljus ädel skugga till mörka lockor.

Masker för normalt hår med äggula

Nervös överbelastning, tung stadsluft med avgaser och fabriksrök, höst-vinter temperaturfall - under sådana förhållanden behöver även normalt hår stöd och näring. Och kommer att hjälpa till i detta enkla och naturliga ägg masochki.

Yoghurtmask

100 gram hemlagad yoghurt (eller icke-söt butik) blanda med två äggulor, vispa lite. Somna i en tesked färsk apelsin eller citronskal. Blanda, sprid längs hela längden av strängen. Spola vitamin-mineral blandning - efter 20 minuter.

Banan öl mask

Det här är inte bara ett kosmetiskt recept, utan en riktig vitaminbomb för ditt hår. Det kommer att ta en halv mogen banan, äggula, ett halvt glas öl (ljus för blondiner, mörk för brunetter) och en stor sked honung. Mala en banan med en mixer, tillsätt de övriga ingredienserna, slå med en mixer. Sprid på håret och lämna i en hel timme.

Hårförlust masker

Nästan varje kvinna är bekant med problemet med håravfall - konstant stress, toning-färgning och styling med en hårtork förstärker bara situationen. Speciella apotek och butikskomplex kostar ofta galen pengar, även om hemlagade masker från vanliga produkter inte är mindre effektiva.

Burdock Mask

Blanda 2 äggulor och en matsked flytande honung och klyftaolja. Vi smeder håret (särskild uppmärksamhet på rötterna!) Och håll i minst en timme.

Kefir mask

Ett glas färsk kefir (inte mindre än 2,5%) blandas med 1-2 yolks och försiktigt appliceras över hela längden av håret. Det viktigaste är att gnugga blandningen grundligt i rötterna.

Masochka för hår med äggulor - ett universellt botemedel mot något hår. Välj ditt alternativ och var noga med att spendera en hel kurs med äggspabehandlingar - 10-15 masker varannan dag. Och kanske det här receptet blir din största hemlighet av skönhet.

Användningen av masker med äggula för hår

Kyckling äggula är ett lagerhus av vitaminer. Dess användning är fördelaktig inte bara när den används i mat, men också i kosmetikens sammansättning. Ögonen för hårtillväxt när de faller ut, slöhet, bräcklighet blir ett universellt sätt som kommer att återuppliva husets hår, utan dyra salongprocedurer och inköpta produkter. Bevis på detta - många recensioner. Det är bara nödvändigt att noggrant överväga receptet på en eller annan hemlagad mask, förbereda allt enligt instruktionerna.

Sammansättningen av äggula

Produkten är en av de viktigaste källorna till lakrits, som är ansvarig för att bygga kroppens celler. Fördelen med strängar är att de blir mer täta, fjädrande och starka.

1. Vitamin A eller Retinol. Detta ämne är inblandat i cellulär metabolism och ger inte bara glans och styrka, men också hårets vitalitet. Det är anledningen till att den senare får en normal mängd vitamin A, blir blank och levande och hårbotten blir av med mjäll och både torr och oljig.

2. Vitamin B5 eller Pantotensyra. Huvudfunktionen är att stimulera blodcirkulationen, vilket i sin tur förhindrar håravfall och främjar tillväxten. Det normala intaget av ämnen bidrar till att undvika tidigt grått hår, gör den naturliga färgen på strängarna mer mättad och eliminerar dermatologiska manifestationer i hårbotten.

3. Vitamin B12 eller cyancolambin. Detta är en fullständig deltagare i blodbildning, liksom ett sätt att eliminera seborré och lindra klåda och hudirritation.

4. Cholin. Lyssnar framgångsrikt, förhindrar håravfall och bevarar nervceller.

5. Biotin. Ett annat namn på ämnet är skönhetsvitaminen. Rengöring mjäll från huvudet, det ger extra volym till håret och fyller det med glans.

6. Spårämnen, såsom järn och kobolt, accelererar tillväxten.

7. Kalium har förmåga att behålla vatten, vilket ger normal fuktbalans i håret och hårbotten.

Indikationer för användning av äggula masker

Sådana verktyg kommer att gynna hemma om dina strängar är svaga, skadade, sköra, tråkiga. En annan indikation är mjäll av någon typ. Även maskering med äggula är effektiv när hårsäckarna inte är tillräckligt starka.

Orsaken till sådana problem kan vara mekanisk skada på krulljärn, strykning och andra värmeanordningar, brist på vitaminer och spårämnen under graviditeten, efter förlossning, under amning, i en stressig situation, frostskydd, vind, sol, torr luft i en lägenhet på vintern.

Yolk på håret och hårbotten kan inte appliceras om det finns en individuell intolerans, en allergisk reaktion på produkten. Om epidermis är irriterad kan du bara förvärra situationen. Använd därför först en liten äggula på armbågens kant och vänta ungefär en timme. Om rodnad eller klåda inte observeras - använd gärna recepten för att tillverka en hemlagad mask för ett vackert och friskt hår.

De särskilda egenskaperna hos kycklingäggägg kan störa absorption och exponering om hårtypen är fet. Innan du använder masken hemma, tillsätt lite citronsaft till det - det här är ett torkmedel, det normaliserar fettbalansen.

En mask baserad på äggulor kommer att vara verkligt effektiv och bekväm om den är ordentligt förberedd. För det första är det viktigt att försiktigt skilja produkten från proteinerna. Faktum är att de senare, när de tvättas under inverkan av varmt vatten, koagulerar, partiklarna fastnar i håret, det är mycket svårt att tvätta och kamma dem.

Hemmasker kan inte förberedas för framtiden - bara omedelbart före användning. Applicera dem under en kort tid: Håll bara blandningen på strängarna från 15 till 40 minuter. Annars torkar äggula och tvättar det efter det är svårt.

Fördelarna med masken kommer att bli mycket större om du värmer håret med ett duschlock och en tjock badhandduk. Under sådana förhållanden stärks hårsäckarna, tillväxten växer, mjäll försvinner.

Recept masker med äggula

Vi presenterar till din uppmärksamhet en översyn av de mest populära och effektiva, enligt användarrecensioner, innebär att kycklingäggblomma ingår. Efter recepten kan du vitalisera torrt hår, bibehålla normalt tillstånd, bli av med mjäll och stimulera tillväxt utan att lämna ditt hem.

1. Lök-äggula mask med honung för normalt hår.

Ett par matskedar honung bör sättas till ett halvvätsket tillstånd i ett vattenbad. Det är omöjligt att överhettas, annars bildas cancerframkallande ämnen i den. Separera äggula, slog det med en gaffel och blanda med honung. Lägg till fint riven lök - ungefär en matsked. Blanda, sätt på håret och håll kvar i en kvarts timme. Det är önskvärt att tvätta av en sådan mask med schampo för att avlägsna löklukten.

2. Cognac mask med äggula.

Cognac är ett verktyg som förtjänar god feedback när den används i sammansättningen av masker för hår. Efter denna procedur förvärvar strängarna glans, deras tillväxt aktiveras också.

Två äggulor piskas lätt och blandas med ett par skedar av bra brandy och rent vatten. Applicera på trådar, håll i ca 20 minuter, skölj sedan.

3. Yoghurtmask.

Mejeriprodukter - ett utmärkt tillskott till masken för glanshår med äggulor. Gräddfil, kefir eller yoghurt ger styrka och skönhet inte värre än till exempel burdockolja.

Ta två äggulor, piska dem med yoghurt med låg fetthalt (ca 100 gram), tillsätt lite orange eller citronskal och applicera på trådar och hårbotten. Värm upp håret med polyeten och en handduk i 20 minuter, skölj sedan.

Denna växt har bakteriedödande, lugnande egenskaper, förhindrar håravfall, den är tillgänglig hemma. Blanda en matsked juice med ett te av flytande, lite uppvärmd honung, tillsätt en äggula. Håll på huvudet i en kvart i timmen.

Det bör sägas om receptmaskorna för torrt hår. Gommen och naturliga oljor som används i dessa blandningar kan återuppliva strängar, behålla fukt i cellerna och öka tillväxten. Efter en regelbunden användning av håret ser flera ordningsorden mer effektivt ut.

5. äggula burdock mask.

Ta ett par msk burdock olja och arnica olja, blanda dem med äggula och applicera på torrt hår. Appliceringstid - 30-40 minuter under en varm handduk. Torka försiktigt av trådar med schampo.

6. Kombinerad oljemask.

En särskild roll i återupplivandet av torrt hår är olivolja. Recept med sitt deltagande, som kan användas hemma, det finns många. Det viktigaste - att välja en bra produkt av den första spinnan i en flaska mörkt glas.

Blanda ett par stora skedar med ricinus och olivolja, värm massan i ett vattenbad till ett varmt men inte varmt tillstånd och rör sedan om en lite slagen äggula. Applicera på hår, sätt på en plastlock, linda ett huvud med en varm handduk. För att göra masken mer aktiv, rekommenderas att använda en hårtork cirka en gång var 10: e minut. Efter 40 minuter tvättas blandningen av med schampo.

7. Honey burdock mask.

Ibland behöver du omedelbart fixa några problem i hårets huvud. Om håravfall kombineras med torrhet, bör naturlig honung läggas till burdockolja och äggula. Efter flera användningar av detta recept kommer situationen att förändras till det bättre. Ta en lika stor mängd (1-2 matskedar) av burdockolja och honung, värme, blanda med äggula. Applicera på håret i en halvtimme och tvätta den. Som regel krävs att en hårmask används och om trådarna och hårbotten är för oljiga i typ. Gommen och andra naturliga ingredienser i detta fall kommer att bidra till tillväxt, förhindra spridning.

8. Mask med eteriska oljor.

Blanda 50 ml cognac, ett par äggulor, juice, pressad från en halv citron, några droppar enbär och mintestrar. Sprid den varma kompositionen av håret, håll i en halvtimme, skölj sedan.

9. Citronmask.

För oljigt hår är en enkel blandning av två äggulor och citronsaft lämplig, vilket kommer att uppdatera huvudet väl och klara av förlusten.

Masker för alla typer av hår kommer att ge ett positivt resultat, om du gör dem regelbundet, försiktigt närma sig förberedelsen, vara konsekvent. Det är då effekten blir märkbar och kommer att göra dig lycklig.

"Jag har använt gummibaserade hårmaskor i 10 år. Jag har provat butikshoppare, men de gör ingen jämförelse. Jag har torrt hår, så jag lägger till burk, ibland - olivolja. Applicera i ca 40 minuter, skölj sedan av. Intressant, så snart du slutar, efter två veckor uppträder torr mjäll och kliande huvud. "

Inna, Nizhny Novgorod.

"Med hjälp av en mask med en äggula från håravfall klarade jag problemet som uppstod efter att ha matat barnet - håret var halvt tunt. Det perfekta receptet härleddes från recensioner: Jag lägger till olivolja och aloejuice till huvudrediensen. Jag gillar verkligen effekten, håret har verkligen blivit större, och det finns nästan inga kostnader för denna mask. "

"Receptet på en hårmask med användning av äggula och olivolja föreslogs för mig av min vän, och hon tog med honom från en resa till Italien. Mycket enkelt gjort, och resultatet är fantastiskt! Mitt torra hår just ändrats - de började skina, de ser levande ut, mina vänner och släktingar märker skillnaden. Det enda viktiga tillägget är att försiktigt skilja huvudämnet från proteinerna. Om de kommer i varmt vatten när de tvättar, är det nästan omöjligt att kamma dem. "

"Maskreceptet visades i programmet, och jag skrev ner det. Hon började göra sig själv, lärde både sin dotter och barnbarn. Den första tiden motstod, men då insåg jag att en sådan effekt och för stora pengar att inte köpa i affären. Tillsätt olja, aloe, ibland brandy. Och jag, i min ålder, har ganska tjockt hår, till avund av alla mina vänner. "

Nina, Moskva regionen.

"Jag började applicera äggulan, har försökt alla tänkbara och otänkbara mjällmedel. Ingenting hjälpte - inte från folket, från apoteket eller från webbplatser på Internet. Därefter berättade doktorn att hudcellerna inte fångar mikrodelar och vitaminer, vilket ledde till att gnugga äggulan innan du tvättade huvudet. Jag kan säga att resultatet inte var omedelbart, men dök upp. Idag har jag äntligen ett rent huvud och jag skäms inte över mitt utseende. "

Mask för fettigt hår med äggula

Hemlagad Mask Recept:

1 tsk alkohol, 1 tsk vatten, 1 äggula

Om håret är långt ska alla komponenter som utgör masken för fet hår dubblas. Först måste du gnugga äggulan och sedan tillsätta alla andra ingredienser, applicera på håret i 10 minuter. Tvätta av med varmt vatten. För att lösa problemet med ett problem är det nödvändigt att använda hårmaskor innehållande äggula, eftersom Äggulan innehåller förutom en stor mängd vitaminer och näringsämnen förutom kolesterol, och i sin tur undertrycker den överdriven fettbildning.

Användbara ingrediensers egenskaper

Äggula. På grund av det enorma innehållet i nödvändiga hudkomponenter är äggulan oumbärlig som en komponent i nästan alla närande masker för hud och hår. Den har obeveklig näringsmässig nytta, och fungerar också som en bindande och upplösande substans. Perfekt för att förbättra blandningen av någon kosmetisk mask och vid en tidpunkt ger ytterligare näring. Ett lovande och säkert alternativ är användningen av äggulor i kombination med en mängd olika vegetabiliska oljor - solros, oliv, majs eller grädde. Oljan i masken ger en tillräckligt långvarig hydrering och följaktligen en stor absorption av näringsämnena som finns i den.

Alkohol. Alla vet att alkohol dödar skadliga bakterier och infektioner bäst av allt, för när det finns skarvar, nötningar, mikrotraumor, till exempel, som ett snitt vid rakning eller när vi plockar ut ögonbrynen, uppträder små skador - de kan behandlas med en alkoholhaltig substans eller lotion. Dessutom krävde alla örter och avkok, alkohol, mycket mer användbar än bara kokta. Och ett annat bra råd - före och efter rakning, behandla din hud med 70% alkohollösning, och du kommer inte ens veta vilken irritation och akne som helst.

Mask för fettigt hår med svart bröd

3 kommentarer

Mitt hår är oljigt, nästa dag är inte fallet, så i stället för tvätt gör jag ibland masker med kalendula avkok eller honung + äggula + mörkt brödkött och självklart sköljning, surgjort vatten fungerar som en luftkonditionering och fluffigt glänsande hår igen.

Om håret är oljigt måste masken framställas från oljor och äggulor.

Om du har fet hår, lägg sedan 1 äggula till masken eller en matsked av brandy.

15 recept för de bästa hårmaskorna med äggula: vad är deras fördel och hur man använder dem?

Äggulan i ägget är en utmärkt behandling för alla typer av hår.

Det har länge använts av kvinnor, som är huvudkomponenterna i olika masker, som kan göra smala, tråkiga strängar till ett lyxigt, glänsande hår.

Vad är användningen?

Huvudfunktionen som utförs av äggulan för hår är att stärka, närma, ge strängarna en silkeslen stat. Gommen från ett nybrutet ägg kan bäst utföra dessa uppgifter.

Fördelen med äggula är att den är rik på olika fördelaktiga spårämnen och vitaminer.

Hur är det mer användbart än protein?

Man tror att äggulans ägg är bättre än protein. Det är lätt att bevisa, överväga vad som är en del av äggulan:

 • Vitamin A är perfekt för att eliminera alla typer av mjäll, det förstärker håret tydligt, vilket gör det mer livligt, silkeslen, mjuk och smidig. Förhindrar problemet med att dela hår
 • Pantotensyra i produkten i fråga ökar processen för att stimulera hårväxten. Detta uppnås genom normalisering av blodcirkulationen i hårbotten. Dessutom hindrar vitamin B5 hudens skalning, liksom utseendet på grått hår.
 • vitamin B12 och folsyra normaliserar blodkärlens arbete, eliminerar känslan av torrhet och klåda, förhindrar utseende seborré
 • Kolin stör hårförlusten. För personer som lider av skallighet är masker med äggulor i detta fall bästa möjliga sättet.
 • lecitin förhindrar nedfall
 • H-vitamin ger sken, volym, eliminerar seborré
 • kobolt, D-vitamin och järn accelererar processen med starkt hår;
 • kalium behövs för att behålla den önskade mängden fuktighet;
 • fosfor och magnesium förbättrar utseendet på trådarna, vilket gör dem skina och mjuka.

Vad mer är användbar äggula, så det fett - de förstärker håret, tar hand om torr hårbotten, fuktar den. Du kan lära dig mer om fördelarna med äggula och hela ägget i motsvarande artikel.

När det gäller protein kan det sägas att det finns praktiskt taget inga användbara ämnen i den. Den innehåller bara ett minimum jämfört med äggulan, innehållet av kalcium och folsyra, liksom andra vitaminer.

Tips! Protein är dock inte värdelöst. Den är lämplig för rättvis hår och fet hårbotten. Vi rekommenderar att du läser recepten för proteinbaserade masker.

Hur man använder äggmasker?

När man bestämmer sig för att börja använda masker med äggula, måste man rådfråga en specialist som hjälper till att bestämma vilken typ av hår som ska identifiera samtliga befintliga problem med dem, vilket kommer att behöva bli av med.

Effektiva sådana verktyg kommer endast att vara om du lyssnar på några råd och rekommendationer. Det är till exempel rekommenderat att tillämpa i sådana fall:

 • människor med torrt hår typ;
 • om strängarna är överdriven på grund av konstant användning av hårtorken och krullen;
 • håret var bortskämd efter frekvent färgning eller krökning;
 • sköra, splittrade strängar;
 • matt och tunt hår.

För att förhindra att håret smells av äggula efter proceduren rekommenderas att endast vätskeinnehåll används, efter att filmen har tagits bort från äggulan. Dessutom är det tillåtet att tillsätta olika eteriska oljor till masken.

Det är strängt förbjudet att använda masker baserade på kycklingögon för personer som lider av allergier. Om du inte är helt säker på om du har en intolerans mot denna produkt, ta ett allergitest: Smörj ett litet område på insidan av din handled i 20 minuter. Efter denna tid tvättas massan av med varmt vatten och huden övervakas för eventuella ändringar.

Fara! I händelse av en brännande känsla, klåda, även en liten rodnad på huden, utseendet på fläckar, blir det klart att denna typ av kosmetika är kontraindicerad för dig.

För oljigt hår används sådana masker endast i kombination med torkningskomponenter. Detta är till exempel citronsaft.

När du bestämmer dig för att göra en mask hemma, måste du komma ihåg att rågelpanna kan blandas med andra komponenter, vars temperatur inte överstiger 65-70 grader. Det är med dessa indikatorer att äggulan koagulerar. Därför ska värmekomponenter för masker se till att de inte överhettas.

Den optimala temperaturen för den färdiga kosmetiska produkten är 50 ° C. Denna indikator är den mest bekväma för hårbotten. I händelse av att äggulan har kokats i bulk kan masken kastas bort, eftersom äggets ägg kommer att läckas dåligt från huvudet och göra det svårt att kamma.

Innan du förbereder en mask, se till att det inte får protein. För att göra detta, skölja försiktigt skinkan. Detta kan ske genom att försiktigt bryta skalet i ungefär två lika delar och överföra massan från en del till en annan.

Gör det över diskbänken eller disken! Du kommer att se att proteinet staplas i en behållare, men äggulan förblir.

Du kan också använda en tom plastflaska. Genom att suga sin äggula inuti, kommer den att skilja sig från proteinet.

Vid användning av hemlagade ägg kommer effekten av förfarandena att vara mycket högre än användningen av butiksprodukter. Detta förklaras av det faktum att fjäderfä matas bättre, så dess ägg är rika på olika vitaminer och fördelaktiga ämnen.

Det är också önskvärt att äggen var färskt - rivit inte mer än 7 dagar sedan.

Tips! För beredning av kosmetiska hårvårdsprodukter är alla typer av ägg lämpliga: kyckling, vaktel, anka och andra.

Applicera den färdiga massan ska vara på torra, smutsiga trådar. Massage rörelser, gradvis massa gnidas in i rötterna, och sedan appliceras längs hela längden. För detta är det mest lämpligt att använda kammen.

Om strängarna är starkt mejslad, döljer du noggrant in i håret efter att ha gnid massan i rötterna. Det kommer att fungera som ett utmärkt botemedel.

För att förbättra läkningseffekten kan du dölja ditt hår i en plastpåse som måste vikas i en varm handduk ovanpå.

Den optimala tiden under vilken du behöver hålla verktyget på huvudet - 1-2 timmar. I vissa fall lämnas det över natten. Allt beror på maskins extra komponenter.

Om bland de ytterligare ingredienserna är brandy, peppar, kanel, ingefära eller senap, är den tillåtna tiden för att hitta masken på huvudet 25 minuter. Annars kan brännskador uppträda.

Det är möjligt att tvätta av massan från huvudet endast med varmt vatten, annars kommer äggulan att koka direkt på den och gula klumpar kommer att uppstå, vilket blir mycket svårt att kamma ut. Om äggulan är krökt på håret, måste du applicera en balsambalsam på dem och tvätta den med en beredd lösning av 1 matsked vinäger och 1 liter rent vatten.

Efter avslutad procedur tillåts schampon inte att appliceras, eftersom äggulan och så väl rengör håret.

Äggsmaskar kan användas nästan varje dag endast om de inte har några irriterande komponenter (senap, brandy och andra). Du kan se ändringarna åtminstone efter 4 procedurer.

recept

Att förbereda en mask med äggula är mycket enkel hemma. Det viktigaste är att välja receptet som passar din hårtyp eller eliminera det befintliga problemet.

För normalt hår

Hett med peppar och konjak

För normalt hår, en mask som närmar dem, ökar tillväxten och reparationer skadade trådar är lämpliga. Som ingredienser behöver du:

 • äggula - 1 stycke;
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • cognac eller vodka - 1 msk. l.
 • markerad rödpeppar - 1 tsk;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Alla komponenter att ansluta, distribuera med en kam till tipsen. Täck med ett paket, linda i en handduk och låt i 40 minuter. Skölj utan schampo.

Förfarandet upprepas i 4 veckor inte mer än 4 gånger.

Honung Mejeri

För den vanliga typen är ett annat recept också lämpligt, vilket gör dem starka, ömma och glänsande. Behöver ta:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • mjölk - ett halvt glas;
 • jäst - 10 g

Värm mjölken till en temperatur av 25-30 grader, tillsätt honung till det och späd jästen i den resulterande vätskan. När de kommer lägger till förblandad äggula.

Applicera på tipsen. Huvudet kan inte täcka. Håll i en halvtimme. Det är tillåtet att upprepa 3 gånger i veckan i 4 veckor.

Detta är bara en av många ägg- och honungsmaskar - den mest användbara blandningen för hår. Vi rekommenderar att du läser andra recept.

För torrt hår

Med olivolja och lera

Återuppliva torra strängar benägna att brytas, lämpliga medel framställda av följande komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • vit lera - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 1 msk. l.

Alla blandas och appliceras från rot till spets i en timme, efter att ha täckt huvudet med plastfolie och lindats med en varm scarf.

Tvätta av med shampoo.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång inom 6-8 veckor.

Med äppelsås

Återställ de torra trådarna, mätta dem med den nödvändiga mängden fukt, en sådan mask, för att förbereda som måste blandas:

 • äggula - 2 stycken;
 • massa av äpple eller banan - 2-3 msk. l.
 • druvfröolja - 2 msk. l.

Applicera på strängar. Wrap i en timme, skölj.

Upprepa 2 gånger i veckan en månad.

Med honung och te

För torra och tunna trådar är en mask tillverkad av sådana komponenter lämplig:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • grönt bryggt te - 4-5 st. l..

Gnid, sätt på ett duschlock, linda och lämna i en halvtimme.

Det är lämpligt att upprepa minst en gång i veckan i minst en månad.

För oljigt hår

Följande masker är lämpliga för att minska fett och talg.

Med ättika

För fetttypen kommer följande åtgärd att göra:

 • äggula - 1 stycke;
 • svart lera - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - 2 msk. l.

Blanda bra och applicera på trådar.

Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten.

Upprepa inte mer än en gång inom 2 månader.

Med senap

I närvaro av fet hår används ett annat medel, vilket kan beredas tack vare sådana komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • senapspulver - 1-2 msk. l.
 • Havtornsjuice - 3-5 st. l.
 • vatten - så att massan inte är väldigt flytande.

Gnid bara in i rötterna, täcka med påse och handduk. Förvaras inte mer än 10-15 minuter. Tvätta av med schampo.

Upprepa inte mer än 1 gång per vecka 1-1,5 månader.

Var uppmärksam! Innan du använder maskerar med senap, rekommenderar vi att du gör ett test för allergier.

mjäll

Kockolja

Följande recept hjälper till att eliminera mjäll (torr och fet), klåda och överflöd. mix:

 • äggula - 2 stycken;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • tea tree oil - 4 droppar.

Gnid försiktigt blandningen i huden, sätt ett duschlock på huvudet och linda det i något varmt.

Lämna en timme.

Applicera 2 gånger i veckan under månaden.

Honung och apelsin

Det kommer att bidra till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka hår och bidrar också till deras snabbare tillväxtmask, som består av:

 • äggula - 2 stycken;
 • honung - 2 msk. l.
 • vodka - 3-4 msk. l.
 • orange - 1 bit;
 • jojobaolja - 1 msk. l.

Först av allt måste du skära en apelsin och pressa juice ut ur det. Värm den filtrerade vätskan till en temperatur av 35 grader. Blanda sedan honung och vodka in i den.

I en separat skål, kombinera smör och äggulor, lägg sedan till andra ingredienser. Blanda väl. Applicera och skölj endast en timme.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång i veckan i 1 eller 1,5 månader.

Med citron

Mask med citron och kycklingägg är ett fantastiskt botemedel mot mjäll, torr hud och klåda.

Dessutom blir strängarna mer voluminösa, mjuka, lydiga och silkeslen. För att förbereda detta underbara verktyg måste du blanda:

 • äggula - 2 stycken;
 • citronsaft - 3-5 msk. l.
 • burk eller olivolja - 1 msk. l.

Gnid försiktigt in i huden och fördela över hela längden. Att samla hår och täcka dem med plast. Top wrap med en handduk. Håll i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan se resultatet efter några få procedurer, men genom att upprepa denna mask 2 gånger i veckan i minst 6 veckor, kommer du att uppnå ett riktigt högkvalitativt resultat.

Från att falla ut

Med skridskoåkning

Denna äggmask är lämplig om det finns problem med svår håravfall. Vid tillämpning av denna metod förstärktes rötterna avsevärt. Du kan läsa mer i artikeln om masker med ägg och brandy.

För detta recept behöver du:

 • 1-2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.

Blanda alla komponenter och applicera en massa med massagebevegelser i hårbotten, täck med en påse och linda med en varm handduk.

För att hålla 30-35 minuter. Förfarandet bör upprepas 1 gång per vecka under månaden.

Tips! Det är bättre att använda en högkvalitativ alkoholhaltig dryck, eftersom det kommer att ge fler fördelar och kommer inte att orsaka en allvarlig brännskada på huden på huvudet.

Med kefir

Perfekt hjälp från baldness ett sådant verktyg:

 • äggula - 2 stycken;
 • kefir - ett halvt glas.

Blanda komponenter, gnugga in i rötterna och fördela över alla trådar.

För att bibehålla 40-60 minuter, inslaget med en varm handduk.

Tvätta av med schampo vatten. Upprepa en gång i veckan i 2 månader.

healing

För att återställa skadat hår, för att få dem att leva och skina igen behöver du:

 • äggula - 2 stycken;
 • Malt naturligt kaffe - 1 msk. l.
 • Cognac - 2 msk. l.

Sprid över hela håret. Skydda med en papperspåse och linda ihop med en varm trasa. Lämna i 60 minuter.

Det är nödvändigt att göra denna procedur en gång i veckan i minst en månad.

Det här verktyget förbättrar inte bara strängarnas tillstånd, men ger dem också en trevlig kaffeskade och arom, som många människor.

Varning! Denna mask är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

firming

Det är möjligt att stärka håret tack vare en sådan mask, vilket kommer att behöva lite mer tid att skapa.

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 3-5 msk. l.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • vitlök - 1 kryddnejlika.

Blanda aloejuice, vitlök och honung och kyla över natten. Låt värme och blanda 1 matsked av den resulterande massan med äggula i en behållare innan du tvätter huvudet.

Gnid in i huvudet, linda och låt i 20 minuter. Skölj med varmt vatten flera gånger. Var noga med att använda schampo. Upprepa minst en månad en gång i veckan.

Tillväxtökning

Stimulera hårväxt kan en sådan mask:

 • äggula - 1 stycke;
 • senap - 1 msk. l.
 • vatten - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 3-5 msk. l.

Applicera endast på hårrötterna i högst 10-15 minuter. Tvätta av med schampo vatten flera gånger.

Upprepa 1 gång per vecka i 1 månad.

Användbar video

Vi erbjuder dig att läsa videon om beredning och applicering av masker från äggula.

slutsats

Äggula är en utmärkt hårvårdsprodukt som, om den används korrekt och korrekt, kommer att hjälpa till att bli av med ett stort antal hårproblem och förhindra att de återkommer.Nästa Artikel
Ökad greasiness av huvudet, anledningarna till att minska hårdheten i hårbotten