Färglös Henna för hår - 5 bästa masker


Hemmagjord hårmask baserad på färglös eller vit henna är ett effektivt och beprövat verktyg vid behandling av trådar. Våra förfäder använde olika recept för henna masker för att tjockna, växa och stärka håret. Nedan publiceras de mest effektiva.

För tillverkning av terapeutiska blandningar lämplig färglös henna. Förväxla inte det med färg, annars kommer du att färga håret, och det kommer inte vara lätt att ta bort färgpigmentet. Var därför försiktig när du köper.

Du kan också lägga Basma till hårmasken med medicinsk henna, men den här metoden passar älskare att färga trådar. Om du är nöjd med din nyans väljer du det färglösa alternativet.

När det inte finns någon önskan att göra produkten själv med tillsats av gelatin eller burdock olja, kan du köpa den färdiga versionen. Sant, om du tror recensionerna, den mest användbara helande masken av färglös henna, kokad med egna händer.

Om produkten

Masken med tillsats av färglös henna anses verkligen otroligt användbar för hår. Det finns ingen magi i detta. Allting ligger i läkemedlets unika sammansättning och kompetenta kombinationen med ytterligare komponenter.

Pulver utan färg är en naturlig produkt, som extraheras från växtens cassia thick-leaved. Bladen och stammen krossas till ett pulver som innehåller fisalen, caexanthin, aloe-emodin, krisofanol.

Dessa komponenter har omfattande inverkan på rötterna och hårets längd, stärker dem från insidan, förhindrar förlust, accelererar tillväxt och ger glans. Masken för lockar med tillsats av henna är effektiv mot håravfall i kampen mot splittrade ändar.

Det fuktar och närnar håret. Verktyget är universellt just för att det kan lösa alla problem. Det viktigaste är att lägga till nödvändiga ingredienser.

Till exempel måste den torra typen av strängar matas med kardborre, oliv, spett eller linolja, ägg, honung, stallost. Oljig hårpassblandning med tillsats av lera, citronsaft.

Den normala typen av hår kan skämma bort med alla ovanstående ingredienser. För att förbättra effekten rekommenderas att man tillsätter essentiella oljor.

Inte alla tjejer har en önskan att självständigt odla henna för hår. I det här fallet kan du använda den färdiga krämmasken som säljs i butikerna. Till exempel:

 1. Shahnaz Hussein med henna Shahea;
 2. Henna reparationsmask Sewha PC Inc;
 3. Mask "Aromatika";
 4. Masken återställer "Floresan".

Kontra

Masken med färglös henna löser ett stort antal hårproblem. Därför växer varje år antalet fans av det här verktyget bara. Men i vissa fall rekommenderas inte proceduren:

 • Blondiner måste vara försiktiga, eftersom läkningspulver kan ge en oönskade skugga. Det är bättre för ägarna av platina lås att använda andra masker för deras behandling;
 • Produkten är inte lämplig för tjejer med mycket torra trådar, eftersom det har en torkfunktion. Om du fortfarande väljer att använda pulver, var noga med att lägga till minst 2 msk. l. vegetabiliska oljor;
 • Innan färgning med kemisk färg, är förfarandet inte värt det, eftersom det kan påverka kvaliteten på färgning, ge en onödig nyans. Verktyget kan användas några veckor efter appliceringen av färgen;
 • Närvaron av sår, allvarlig irritation i hårbotten. Mask av Henna med senap bara förvärra situationen med håret. Först måste du bota hårbotten. Detsamma gäller för mjäll och andra liknande sjukdomar. För det första är det bättre att konsultera en läkare.

Att ignorera dessa rekommendationer kan påverka ditt hårs yttre och inre tillstånd negativt. Den beklagliga erfarenheten hos många flickor visar att produkten skadar trådarna om de används felaktigt.

Hemlagade recept

Henna hårmaskiner arbetar underverk om du använder dem systematiskt. Det är lämpligt att göra en kurs på 12-15 procedurer, genomföra dem 2 gånger i veckan. Verktyget späds ofta med kokande vatten, men det måste kylas till rumstemperatur för att inte få en allvarlig bränning.

För torrt hår lämplig lösning av färglöst pulver med tillsats av olja. Det är bäst att använda olivolja eller kokosnötolja, vilka anses vara de bästa för att återställa skadade och torra krullar. ta:

 • påse med färglöst pulver;
 • kokande vatten;
 • 3 msk. l. kokosnöt eller olivolja.

Många masker från oljor tvättas av mycket hårt. Men henna underlättar väldigt denna process.

 1. Lös upp pulvret med gräddfil.
 2. Tillsätt olja, blanda.
 3. Applicera blandningen på huvudet, varma och tvätta med en schampo om en timme.

Färglös henna mask med ägg och olja är utmärkt för håråterställning. Det återställer och återfuktar strängarna, ger dem en naturlig volym.

 • påse med färglöst pulver;
 • 2 yolks;
 • burdock olja, olivolja, äppelcidervinäger (2 msk. L);
 • 2 tsk. honung.

Detta vitaminmedel är utmärkt för tjejer som regelbundet använder en hårtork eller krusningsjärn. Masken sparar hår från de negativa effekterna av heta temperaturer, från dåliga miljöförhållanden och dålig näring, vilket har en skadlig effekt.

 1. Lös pulvret med kokande vatten till en tjock grädde.
 2. Tillsätt äggula, olja, äppelcidervinäger och honung.
 3. Rör om ingredienserna noggrant.
 4. Applicera på hela längden av trådarna, linda på toppen med en påse och handduk.
 5. Skölj med varmt vatten och schampo efter en timme.

Masken av terapeutisk henna för hår hjälper till med hög fetthalt. Detta pulver reglerar perfekt sebumproduktion.

 • väska med pulver;
 • kokande vatten;
 • blå lera, citronsaft, burdockolja (2 msk.).

Om strängarna är för oljiga kan du ta bort burdockolja från kompositionen.

 1. Lös upp Henna med kokande vatten, tillsätt de övriga ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen på rötterna, skölj omedelbart efter en timme.

Hemma rekommenderas att förbereda en mask mot håravfall med senap och färglös henna.

 • 2 msk. l. pulver;
 • 2 tsk. senap;
 • ½ kopp kokande vatten.

Senapspulver måste tillsättas till blandningen. Hon kommer inte att baka väldigt mycket, för det finns inget socker i receptet.

 1. Blanda Henna med senap, tillsätt kokande vatten.
 2. Applicera blandningen på rötterna, värm huvudet.
 3. Skölj med kallt vatten efter 15 minuter.

Färglöst pulver är utmärkt för långsam hårväxt.

 • ¼ kopp kefir;
 • 5 droppar eterisk oljebetong
 • väska med pulver.

Oil Bay är känd för sin rika komposition. Det bidrar till att accelerera hårväxten, mätta den med användbara komponenter.

 1. Lös pulvret med kefir.
 2. Tillsätt 5 droppar eter, blanda.
 3. Applicera på rötterna, varma huvudet, tvätta av efter 40 minuter.
Recensioner efter användning

När hon var ung gjorde hon ständigt en mask av färglös henna med tillägg av kefir. Krullar nöjd densitet och snabb tillväxt. Hon födde ett barn och övergav behandlingen. Jag tänker igen att köpa en helande väska.

Masken med utgått kefir och färglös henna är ett mirakel för hår. Min syster och mamma gjorde ständigt, nu bestämde hon sig för att försöka. Mycket bättre än köpta produkter.

Nyligen gjort en mask med tillsats av henna och gelatin. Sedan tvättade hon av blandningen på något sätt. Resultatet är nöjt men inte redo varje gång i en halvtimme för att tvätta krullarna.

Den mest populära restaurerande hårmaskan är konstigt nog, görs hemma, men det är bättre att köpa en mask för att lätta håret.

Om du gillar det - dela med vänner:

Henna Hair Mask

Vad man ska göra om håret slutat att behaga, bli tråkigt, förlorat pomp eller, värre, började falla. Detta blir speciellt märkbart i slutet av vintern: den torra luften i lokalerna, den konstanta bärningen av hattar förstör håret. Hur återställer och förstärker den? Handen från Henna kommer att hjälpa till, vilket vi kommer att diskutera i den här artikeln.

Fördelarna och skadorna på henna för hår

Under lång tid använder människor för hårvård färglösa henna masker. Det produceras från stammarna till lawsonium-växten, som växer i Indien, Pakistan och andra länder. Den har en stramande och omslutande effekt och, till skillnad från färgningen, som produceras från plantens löv, har inte röd eller röd pigmentering.

Hårmaskiner med henna skadar inte håret, de har inga kontraindikationer, orsakar inte allergier och förändrar inte hårfärgen. De kan säkert använda jämn blondiner. Det är bara nödvändigt att välja en av de mest lämpliga typerna av hårrecept.

Henna Healing Ingredients

Användningen av henna för hår bevisas både av laboratorier och vanliga människor som använder detta verktyg för att behandla och återställa hårets struktur. Detta är inte förvånande, eftersom det innehåller många användbara ämnen:

 • Emodin - främjar snabb hårväxt
 • Karoten - förbättrar hårstrukturen;
 • Ceaxanthin - stärker hårrötterna;
 • Fisalen - bekämpar mjäll
 • Chrysophanol - kämpar mot inflammatoriska processer och svampinfektioner;
 • Rutin - närmar sig hårrötterna.

För att stärka håret är det tillräckligt att använda en henna, men för att uppnå en större effekt i det, tillsätt andra ämnen.

Hur man använder henna för hår

Du behöver veta att henna endast kan lagras torrt. Späds med vatten, det måste användas omedelbart, annars kommer substansen att förlora alla dess medicinska egenskaper.

Hårmaskor med färglös henna hemma är lätta att göra, men för det här måste du veta reglerna för dess användning.

Kom ihåg! Använd inte metallredskap för dessa ändamål.

 1. I glaset eller keramiken häll den önskade mängden torr henna.
 2. Häll Henna hett (70 °) med vatten. Det är önskvärt att hälla ut vatten gradvis, för att inte göra vattnet för tunnt. Häll en liten mängd vätska, rör om och, om nödvändigt, fylla upp. Du bör få en konsistens av tjock grädde.
 3. Applicera henna på huvudet med hjälp av speciella penslar för hårfärgning. Men du måste göra allt snabbt, tills kompositionen är kall.
 4. Sätt på ett förkokt plastlock, täck toppen med en handduk.
 5. Tvätta av masken utan shampoo efter 30 minuter. Det rekommenderas för detta att använda äggula. Ägget bryter en liten behållare och separerar den vita från äggulan.

Genom att lägga till olika produkter kan du förbättra hårets utseende, ge det glans, fluffighet. Men med den otvivelaktiga fördelen av henna rekommenderas dess frekventa användning, eftersom det kan öka hårets torrhet, speciellt om håret är naturligt torrt. Det är bättre att använda det inte mer än 2 gånger i månaden.

Henna Hair Mask Recept

Masker med henna för att stärka håret:
1) Det kommer att ta: henna (redan utspätt med vatten), vispaddling, kardborreolja, gräddfil. I musheten lägg till alla ingredienser (smör och gräddfil 2 msk. Skedar), blanda. Applicera på hår.
2) Recept med blå lera. Blanda henna och lera med varmt vatten, tillsätt några droppar eterisk oljetree (inte mer än 5 droppar).

Mask för split ends. Henna klarar ett sådant problem som splittrade ändar. Visst många människor som har hårets längd till axlarna och nedanför, står inför detta. Då ska du prova en av maskerna:
1) Häll en sked full av linfrö 1 kopp kokande vatten, insistera. Värm sedan till 70 ° C och häll henna med infusion istället för vatten. Applicera på 50-60 minuter.
2) Blanda skilda Henna med några skedar majonnäs, lägg till honung.

Hårmask med henna hemma för torrt hår:
1) Späd 30 g Henna med varm mjölk, tillsätt några matskedar honung där.
2) Häll den önskade mängden Henna med varmt vatten, tillsätt krossad banan och majonnäs.
3) Lös upp Henna med varmt serum, tillsätt honung och burdock olja. Håll på håret i 45 minuter.
4) I den tillagade hennaen häll några skedar varm olivolja, tillsätt mosad avokadosmassa, blanda. Applicera på hår.

Masker för fettigt hår:
1) Lös upp Henna med varm surmjölk, tillsätt förtvättat brödbröd (du vet att en svartbrödsmaske har ett stort antal användbara ämnen);
2) Mjuka den mogna tomaten och tillsätt henna till vattnet utspätt med vatten.

Nutrition Mask Recept:
1) Vitaminmask för hår henna och persilja med dill, som måste krossas. Henna häll varmt grönt te, blanda med gröna. Blondor använder med försiktighet, masken har en något färgande effekt.
2) Oljemask med henna. Värm blandningen av kladd, ricinus och olivolja i ett vattenbad till en behaglig hudtemperatur, häll henna med denna blandning. Applicera på huvudet, täcka med plast och en varm handduk, lämna i trettiofem - fyrtio minuter.

Hårmask med henna och kefir. Receptet med matlagning: värm 200 g kefir i ett vattenbad, häll henna på det, sätt kycklinggul i det. Håll denna mask kan vara 40-45 minuter.

Recept för att falla ut. Två skedar citronsaft, en liten ost, honung - alla ingredienser blandas och läggs i Henna-gruel. Gnugga blandningen i hårrötterna, sätt på de första, heta locken på polyeten.

Masnar av henna för att påskynda hårväxten.
1) Färglös henna - återställer hårets vitalitet, deras skönhet. Henna, kokt på vanligt sätt + honungssked + juice av en citron + burdock olja. Alla ingredienser lägger till Henna en sked.
2) En henna hårmask med senap för hårväxt kommer inte bara att förbättra krökningen, men kommer att göra håret smidigt och glänsande. För att göra detta, lösa upp henna, tillsätt en matsked torr senap och honung, rör om. Applicera blandningen i en halvtimme.
Förresten rekommenderas masken för tillväxt av senapshår hemma av många av våra läsare.

Tips om hur man använder henna

Henna säljs vanligtvis i påsar om 30 g, som används hela om hårklippningen är av medelstor. För en kort hårklipp är nog en halv väska. Hur mycket henna ska tas för långt och medelstort hår:

 • Ett halvt paket är tillräckligt för en kort hårklippning;
 • 30 g behövs för skärning av medellängd;
 • 100 g krävs för hårlängd upp till 15-20 cm;
 • 150 g behöver hår axel längd;
 • Hårlängden från bältet behöver från 250 g pulver.

Hårdets densitet är också viktigt, men efter den första ansökan blir det klart hur mycket pengar du behöver köpa för att täcka hela volymen.

Det har länge ansetts att håret är den bästa dekorationen. Inte överraskande är människor noga med att ta hand om sitt hår. Naturligtvis producerar industrin ett stort antal olika droger, men vad som kan vara bättre än naturligt, bevisat i århundraden betyder. Först och främst är det ХНА - ett billigt, 100% örtmedel. Hårmask med färglös henna hemma stärker hårrötterna, lindrar mjäll, ger glans. Effekten är märkbar efter den första ansökan. Använd på hälsa!

Henna maskerar för naturlig hår restaurering

Henna, som ofta används i östlig kosmetologi, är fast etablerad i vårt liv. Detta underbara pulver kämpar med många problem som plågar vårt hår och ger oöverträffade resultat, vilket inte ger någon salongprocedur. Henna hårmaskar är äkta trollkarler som mirakulöst kan förvandla vårt hår. Det viktigaste är den kompetenta tillämpningen av folkrecept.

Få människor vet att det finns två typer av naturligt färgämne - färg och färglös. Både en och den andra är framställda av tropiska växter Lawsonia, bara färgning henna är gjord av löv och färglös är gjord av stammen. Lovesonia är berikat med en mängd vitaminer, aminosyror och eteriska oljor som är användbara för friskt och vackert hår. Därför har pulvret som produceras från denna växt ett antal positiva egenskaper:

 • restaurering - ingår i sammansättningen av ceaxantin, emodin och karoten, stärker hårsäckar, undviker förlust av hårstänger och släta vågar;
 • förstärkning - genomträngande djupt i roten rutin maximalt mättar och stärker dem från insidan;
 • antiinflammatorisk - i vegetabiliskt pulver innehåller krysofanol, vilket anses vara det bästa (!) botemedlet för behandling av olika typer av inflammationer;
 • fuktgivande - komponenter som pisalen och betain, förstöra mjäll och lindra hårbotten i torrhet.

Tack vare sådana komponenter används henna ofta i hemmamaskar, vars syfte är att återställa krullar (främst feta) för att förhindra att de faller ut, för att ge strängar av elasticitet, silkighet och glans.

Vi odlar Henna för hår

Innan du förbereder en mask för dina krullar från henna, ska den spädas med vätska. Det verkar som om processen är ingenstans lättare. Men detta vid första anblicken, i själva verket behöver du veta några nyanser.

 • Ta kvantitet utifrån längden och tjockleken på din "mane". För en kort frisyr behöver du en påse med pulver (standard - 80 g), för medelstora krullar (upp till axlarna) - två påsar och för långa lockar - minst tre förpackningar
 • För att späda henna, ta en glas / keramikbehållare, häll ut pulver i det, häll hett (80 ° C) kokt vatten i en tunn ström (2 delar vätska till 1 del av henna) och omrör hela tiden. Vid avfarten bör du bli helt homogen, utan några klumpar, tjock vassle
 • Tropiskt växtpulver kan också spädas med örtavkok eller vassla, vilket gör håret glänsande och smidigt.
 • Vill du ge dina lås en varm kastanjeskugga? Blanda pulvret från lawsonia med naturligt slipat kaffe (cirka en msk). Om du vill ha håret att få en ljus eldig färg, använd en rödbeta juice uppvärmd till 70 ° C för att odla Henna, och för att ge håret ett rikt rödaktigt brygga underbart kamillepulver, lägg även gurkmeja och paprika till denna blandning (en timme vardera). l.) eller krossad kalendula.
 • För att göra masken med henna ge en intensiv och resistiv färg, blanda det utspädda pulvret med citronsyra / juice och bordsvinäger (halv tsk)
 • Innan du lägger till andra komponenter i det bryggda pulvret, ska det infuseras lite
 • För en mask som bygger på ett tropiskt växtutdrag för att få ett trevligare doft, använd grönt te och ett par droppar av din favorit aromolja för att brygga.

Regler för användning av henna masker

Med tanke på de starka färgegenskaperna bör hemmagjorda hårkosmetika med denna komponent beredas och tillämpas i enlighet med en uppsättning regler:

 1. Masker med henna rekommenderas inte för rättvisa skönheter - under påverkan av grönsakspulver är blondinerna riskabla att bli sådana "utomjordingar" med gröna (i bästa fall gulliga) lockar.
 2. Eliminera närvaron av individuell intolerans mot Lawsonia pulver, sätta våld på handleden / örat och titta på reaktionen.
 3. Denna produkt bör köpas uteslutande i specialutbud.
 4. Masken med henna appliceras på ett rent, fuktat hår: först gnuggar du det i rötterna och sedan med en sällsynt kam kammade du trådarna. "Växthusets effekt" (huvudisoleringsfilm och lock) krävs.
 5. Tvätta av med varmt vatten.
 6. Sessionens varaktighet - från 20 till 60 minuter. (beroende på det förväntade resultatet och hårets färg), frekvensen - var 14: e dag. I två månader.
 7. Efter att ha använt masker med henna i 3 dagar, färga inte ditt hår, som hög sannolikhet för ojämn fördelning av färg.

Vad är ditt hår?

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Henna-baserade recept

Det är viktigt! Använd ett färglöst (vitt) pulver för behandlingsmasken och vanligt (iransk) pulver för ytterligare färgning.

Torka hårblandningar

 • Med oljor och avokado

Lägg till en liten mängd avokado-massa och ricinusolja + av burk (en tsk) till det bryggda lavsonipulvret. Sessionsvaraktighet - 1 timme.
Denna mask fuktar perfekt torr hårbotten, eliminerar mjäll och lindrar håret från elektrifieringstillståndet.

 • Med citronsaft, ost och ägg

Lös upp färgen (30 g) med citronfärsk juice (två matskedar), tillsätt blandningen piskade äggulor (två) och hackad färsk kesong (två matskedar). Maskens varaktighet är 40 minuter.
Denna produkt har utmärkta fuktighetsgivande och närande egenskaper.

Fett hårprodukter

 • Med citron och blå lera

Separat, späd grönsakspulveret (en påse) och blå lera (fyra msk). Blanda dessa två blandningar med citronsaft (från en citrus). Åtgärdstiden är en halvtimme.
Detta verktyg kommer att spara ditt hår från obehaglig glans och snabb förorening.

Blanda äggvita, piskad till skumförhållanden och utspädd lonsoniapulver (två msk). Procedurens varaktighet är 30 minuter.
En sådan mask kommer mirakulöst att lätta dina strängar från stratification, normalisera sebaceous sekretion och mätta lås med nödvändig näring.

Hårväxt masker

 • Med kefir och smör

Blanda det utspädda grönsakspulveret med kefir (kvartkup) med bayolja (amerikanska laurbær) (fem droppar). Procedurens varaktighet är 40 minuter.
Denna mask förstärker perfekt rötterna och aktiverar tillväxten av hårstänger.

 • Med aloe och avokadojuice

Blanda färglöst pulver (ett par matskedar), aloe juice (en matsked) och mogna avokado (en matsked fruktkött). Maskens varaktighet är 20 minuter.
Denna komposition gör att du kan stärka hårsäckar och stimulera hårväxten, samt lägga hårpomp.

Blandning mot håravfall med honung, ägg och olivolja och klyfta

Gör färgen (150 g), tillsätt äggulor (två), honung (en tsk) och oliv + burkolja (två msk) till den, vispa allt bra. Masken appliceras i en halvtimme.

Skrämmemask med citronsaft, eukalyptus och ricinolja

Brewed henna (ett par matskedar) blanda noggrant med citronfärsk juice (två tsk), ricinolja (en matsked) och eukalyptusolja (några droppar). Applicera på håret i 30 minuter.

Blanda för fluffiness av hår med kefir

Torka lonsoniya pulver (två matskedar) i varm kefir (en halv kopp) och låt värme i ungefär en kvart i timmen. Maskens varaktighet är 40 minuter.

Torrt henna schampo

Detta är ett utmärkt terapeutiskt och profylaktiskt medel mot förlust och för aktiv tillväxt av hår, vilket är mycket lätt att förbereda hemma.

Ta med följande ingredienser: färglöst pulver (två tsk), tvålspån (50 g), grönt te / örtkoko (50 g), kockolja (en tsk), keratin och silkeprotein (fem droppar varje) ). Smält såpchips + te / buljong i vattenbadet, blanda med andra ingredienser. Blanda hela blandningen mycket försiktigt, undvik bildandet av bubblor och häll det i formen (förbehandla dem med alkohol). När shampooet har svalnat, lossa det från formarna och placera det på ett torrt ställe för torkning och infusion. Din hemlagad henna-baserad schampo är klar.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

I dagens liv, fylld med alla slags negativa fenomen, är bevarandet av friskt och lyxigt hår väldigt viktigt. Henna-baserade hårmaskor är universella, eftersom de kan "återuppliva" även det svagaste och skadade håret och fylla det med vital energi. Därför borde du inte spendera din tid och pengar på salongprocedurer - du kan göra drömmen om en elegant kaskad av lysande lockar själv.

Henna hårmaskor: 16 recept för alla tillfällen

Färglös henna har ett stort antal användbara egenskaper. Olika masker baserade på det kan accelerera hårväxten, göra dem tjocka och attraktiva.

Henna är lämplig för alla typer av hår, om den används korrekt och tillsätt lämpliga ingredienser. Den kan användas i alla åldrar. Plus du kan ringa en liten kostnad av läkningspulver.

Komponenter av färglös henna

Naturlig färglös henna är gjord av tjock facial cassia. Bladen torkas och krossas sedan i pulver. Ingenting mer läggs till det. Färgad henna är gjord av lavsoniya buske, och dessa pulver har ingenting gemensamt förutom namnet.

Användbara komponenter av färglös henna:

 • emodin ger glans till håret;
 • Pisalen hjälper till att eliminera mjäll
 • rutin stärker håret;
 • Chrysophanol bekämpar bakteriella och svampinfektioner;
 • karoten återställer skadade områden i hårbotten;
 • Ceaxanthin förhindrar nedfall
 • Betaine återfuktar hårbotten, eliminerar desquamation och torrhet;
 • C-vitamin är involverat i syntesen av kollagen, vilket främjar hårväxt på cellulär nivå.

Detta härdningsverktyg innehåller inte skadliga komponenter, det kan användas av alla.

Användbara egenskaper

Vad gör detta pulverhår:

 • restaurering, hårstärkning
 • glans, elasticitet, tjocklek och volym;
 • förebyggande av ändprofiler;
 • bekämpa mjäll och seborré, antimikrobiell verkan
 • fuktgivande hårbotten;
 • tränger igenom håret, kuverten, gör det tjockare;
 • hjälper till vid behandling av alopeci
 • normaliserar produktionen av talg, huvudet förblir rent under en längre tid.

När ska man tillämpa henna

Färglös henna är användbar om:

 • Håret är matt, bräckligt, svagt, livlöst;
 • hårbotten oljig och dehydrerad;
 • har mjäll eller seborrheisk dermatit
 • det finns inflammation och skada på hårbotten.

Billig färglös henna hjälper till att lösa alla dessa problem. Det kommer att ersätta dyra och onaturliga inköpta produkter.

Henna Procedureregler

För att få det önskade resultatet, var noga med att överväga vissa regler:

 1. Använd endast pulver med normal hållbarhet. Du måste köpa en kvalitetsprodukt i en pålitlig butik. Bra henna bör vara finmalt, utan klumpar.
 2. För synliga problem med hår eller hårbotten, förloppet av masker med henna - 10-15 procedurer. För profylax är 5 tillämpningar tillräckliga.
 3. För kort hår upp till axlarna är en dospåse (25 g) tillräcklig, två påsar (50 g) är långa. För män eller kvinnor med mycket kort hårklippning är hälften av påsen tillräcklig.
 4. Torka pulvret i kokande vatten eller mycket varmt vatten till tillståndet av medeltäthet. Använd vatten är bättre på flaska eller vår. Kranvatten innehåller tunga och skadliga ämnen. I vissa fall rekommenderas att skölja din hud och hår med rent vatten efter varje dusch eller tvätt, för att tvätta alla skadliga ämnen.
 5. Vid användning, använd handskar för att skydda händerna.
 6. Applicera lite kallt medel över hela längden och gnugga i hårbotten. Håret ska vara rent och lite fuktigt. Om en mask är gjord för hår, fet på rötterna, men torr på spetsarna, appliceras kompositionen inte längre än 3-5 cm från rötterna.
 1. Vik upp paketet med en handduk ovanpå.
 2. Exponeringstiden i genomsnitt från 25 till 60 minuter, beroende på känsla och beroende.
 3. Skölj med rinnande vatten flera gånger, eftersom partiklarna är svåra att tvätta ut.
 4. Använd inte henna efter eller före perming eller måla lockar med kemiska färger. På blekt hår ger henna en smutsig grön nyans.
 5. Om andra ingredienser (kefir, ägg etc.) läggs till i masken, bör de vara färska och naturliga.

Maskrecept

Det finns ett stort antal masker för hår från henna för olika problem.

Mask med henna att stärka

 • späd den önskade mängden pulver i den uppvärmda vasslen till tillståndet av tjock grädde;
 • lämna i 15 minuter, eftersom honung förlorar sina egenskaper med stark uppvärmning
 • blanda med 10 g honung;
 • Applicera på hår, tvätta av efter 40 minuter med varmt vatten.

För fuktning

 • Lös upp Henna i kokande vatten, låt kvarts
 • lägg till riven liten gurka och en tesked gräddfil;
 • fördela längs hela längden, rester till rötterna;
 • Tvätta håret utan schampo om en timme.

Masker för att bekämpa greasiness

Mask med kefir

 • kombinera henna och 100 g varm nonfat kefir;
 • Applicera efter kylning till rötterna, resten för att förlänga längden;
 • Tvätta håret med schampo om en halvtimme.

Lermask

 • Blanda pulver av henna och vit lera i lika stora proportioner, späd tätt i kokande vatten;
 • tillsätt citronsaft till ett tillstånd av tjock grädde;
 • det mesta av rötterna är resten fördelat längs längden;
 • Skölj med varmt rinnande vatten efter 20 minuter.

Från videoklippet lär du dig ett lite modifierat recept:

Mot en nedfall

 • tillsätt lite vatten till pulvret för att göra en mycket tjock massa;
 • kyla något, tillsätt 50-60 g olivolja och ricinoljor;
 • insistera 10 minuter så att hennaen är grundligt mättad med oljor;
 • droppa en liten rosmarinolja;
 • lämna på huvudet i en timme, tvätta med schampo.

För skadat hår

 • kombinera henna med kokande vatten till ett tjockt tillstånd
 • Häll i 30 g ricinolja och 1 avokadofrukt mättad i mush.
 • fördela den resulterande kompositionen i längd;
 • Tvätta håret på en halvtimme.

För att påskynda tillväxten

Herbal mask

 • förbereda en infusion eller avkok av björkblad, nässla, kullrot och kolfot;
 • Blanda pulvret med varm buljong och låt svalna något;
 • suga på huvudet i en halvtimme, skölj med vatten utan schampo.

Du kan lägga till en liten kanel eller några droppar av citrusolja. Dessa komponenter ökar hårfollikelns aktivitet.

Senapsmask

 • späd pulveret i vatten, tillsätt en sked senap;
 • Häll 60 ml burkolja, efter kylning, applicera på rötterna, resterna dispergeras längs längden;
 • Skölj huvudet noggrant efter 20-30 minuter.

Universell mask

  • kombinera henna med kokande vatten till en tjock grädde;
  • släpp i kompositionen av en liten favorit eterisk olja;
  • håll på huvudet i 45-60 minuter, skölj utan schampo.

Ett annat alternativ är att titta på videon:

Fläckmask

 • kombinera hennapulver, 1 msk. l. markerade kryddnejlika, 1 tsk. olivolja, 60 ml cognac;
 • gnugga blandningen i hårbotten, lämna i en halvtimme och skölj håret med schampo;
 • när du känner dig irriterad tvätta genast.

För glans och densitet

 • kombinera henna och kokande vatten, sval 15-20 minuter;
 • tillsätt 50 ml jojobaolja och 1 kycklingsula
 • lämna i minst en timme, skölj med schampo.

Från splittrade ändar

Tillverkningsmetod:

 • Anslut Henna, 3 msk. l. krossade torkade nässla löv och 2 tsk. senapspulver;
 • häll kokande vatten till en tjock grädde och vänta 15-20 minuter;
 • sprid sig längs längden, tåla en halvtimme, skölj med schampo.

För oljigt hår

 • Torka pulvret med kokande vatten till ett tjockt tillstånd, tillsätt 30 ml citronsaft och 5 g honung;
 • kyla, ansök i 30-40 minuter;
 • Lös upp grapefruktjuice i vatten, skölj håret efter tvätt.

För torrt hår

Recept nummer 1

 • tjockt brygga pulver med kokande vatten;
 • utspätt i persika eller aprikosolja till tillståndet av medium densitet;
 • lägg till några droppar ylang-ylang olja;
 • Efter en timme tvättas med schampo.

Recept nummer 2

  • utspädd henna i varm mjölk, sval 5 minuter;
  • häll 1 msk. l. honung, blanda noggrant
  • sprida sig över hela längden, lämna i en timme;
  • Tvätta håret med schampo i kallt vatten.

Recept nummer 3

Om håret är färgat med henna

Recept nummer 1

 • utspädd henna i kokande vatten, tillsätt äggula och 30 g kefir;
 • Applicera i en halvtimme, tvätta under rinnande vatten;
 • fixa resultatet med vatten och citronsaft.

Recept nummer 2

 • kombinera hennapulver, 2 äggulor, 80 g mager ost och 60 g citronsaft;
 • sprida sig längs längden och stå emot 40-50 minuter, använd schampo.

Toning mask för grått hår

Färgämnen är nödvändiga för att få nyans. Recept för röd nyans:

 • att dela pulver med varm sockerjuice, för att insistera på 10 minuter;
 • tåla 60-90 minuter.

Chokladrecept:

 • brygga starkt kaffe, häll henna;
 • Ansök om 60-90 minuter.

Rödaktig nyans:

 • koka lökskal i en halvtimme, lös henna i buljong;
 • Ansök om 50-60 minuter.

Gyllene färg:

 • kombinera henna och ett starkt avkok av kamomill;
 • Ansök om 1,5-2 timmar.

För lockiga lockar

Beredningsmetod:

 • kombinera äggula, 50 g olivolja, 10 g honung, i en sked av Henna och Brandy;
 • Applicera från rot till spets, motstå 35-45 minuter;
 • tvätta huvudet med varmt vatten.

Henna är ett universalmedel för alla typer av hår med några problem. När du lägger till de nödvändiga ingredienserna kan du torka eller fuktar huvudet, bli av med mjäll eller mjällhet. Indisk hårmask med färglös henna är väldigt populär över hela världen.

Hemmagjorda hårmaskor med henna

Henna - torkat pulver från bladen av lausonia - har länge använts av orientaliska skönheter för att färga håret och stärka dem, för att förbättra krillens och hårbotten. Våra landsmän har också antagit denna produkt under en lång tid, med hjälp av den för naturligt ofarlig färgning och återställning av strängarnas struktur, behandling av seborré.

Under tiden kan inte alla använda konventionell henna på grund av sin färgverkning, men det visade sig vara en väg ut: Färglös henna kom till räddning av rättvisa kvinnor och brunetter, brunhåriga kvinnor och till och med rödhåriga som ville behålla sin naturliga nyans lockar.

Hur användbart henna för hår

Kompositionen av henna är en stor mängd vitaminer och andra element som är användbara för hälsan hos hår och hårbotten. Läs mer: Hårmaskar för blondiner.

För att förbättra tillståndet för epidermis är värdefulla innehållna i färglös henna:

 • K-vitamin som hjälper till att bekämpa infektion;
 • Chrysophanol - svampdödande substans som i synnerhet påverkar svampen som orsakar seborré och mjäll.
 • emodin, som har antiinflammatoriska effekter;
 • fishena, som hjälper till att bekämpa torr hud och skalning, vilket eliminerar torr seborré
 • tanniner, torkning inflammation, reglering av sebum sekretion, som hjälper till att motstå fet seborré.

Hårkropparnas tillstånd är förbättrat genom att använda färglös henna på grund av dess höga innehåll:

 • karoten, som är ett av huvudbyggnadsmaterialen av hår, det reparerar håren, limar hårskalorna tillsammans, vilket gör krullarna smidiga och glänsande.
 • vitaminer i grupp B, vilket förhindrar att cellerna förlorar fukt och följaktligen kämpar med torrt hår och deras bräcklighet.

Karoten och B-vitaminer bidrar också till hårväxt. C-vitamin, rutin och cyaxanthin, som ger näring till håret, intensifierar metaboliska processer i hårbotten, vilket bidrar till mättnaden av folliklar med syre, hjälper också till att stärka håret och öka tillväxten.

Förutom allt detta har henna, inklusive färglös, antioxidantegenskaper, vilket skyddar krullarna från den aggressiva verkan av fria radikaler.

Allt detta gör Henna en oumbärlig produkt för närande hår, stärker strängarna och bibehåller epidermis i huvudet i utmärkt skick. När man berikar det med andra produkter som inte är mindre fördelaktiga för hår multipliceras Hennas fördelaktiga effekt på håret.

Firande hårmask

 • henna (färglös) - fyra påsar;
 • ricinolja - två stora skedar;
 • burdockolja - två stora skedar;
 • honung - dessertsked
 • vatten - två glasögon
 • kycklingägg - två.
 • Koka vatten, kyla till ca 70 grader, lösa honung i den.
 • Häll flytande henna, rör om och låt stå i en kvart i timmen.
 • Blanda olja och värme i ett vattenbad.
 • Separera äggulorna från proteinerna, gnugga äggulorna tillsammans med oljeblandningen.
 • Kombinera blandningen med henna och blanda väl.

Antalet ingredienser i receptet är konstruerat för långa krökningar. Om du har hår av medellängd eller kort, minska antalet ingredienser, behåll proportionerna.

Den resulterande blandningen bör appliceras på håret, den bör täcka dem i ett ganska tjockt skikt. Var noga med att bära en polyetenhatt på huvudet och binda en scarf eller handduk över den. Första gången masken lämnas på håret i en halvtimme, varefter krullarna tvättas väl med rinnande vatten. Appliceras regelbundet ungefär två gånger i veckan, varje gång exponeringstiden ökas med en kvart timme tills den når maximal 1,5 timmar.

Självklart måste du, innan du använder verktyget första gången, göra ett test och orsaka honom till en kvart i timmen på handleden. Henna ger vanligtvis inte allergier, men masken är multikomponent, så risken för allergiska reaktioner ökar betydligt. Bara om det inte finns något tvivel om att din kropp tar det lugnt, kan det användas till hårvård.

Fuktgivande mask för torrt hår

 • färglös henna - 2 påsar;
 • vatten - 1 kopp;
 • avokado - 1 st.
 • ricinolja - en stor sked
 • burdock olja - en stor sked.
 • Brew Henna hett, men inte kokande vatten, rör och låt det brygga.
 • Vid denna tid blandas avocadohackens massa i en mixer, blandas med oljor.
 • Kombinera och blanda väl Henna och Mosad Avokado så att alla ingredienser är jämnt fördelade.

Receptet är konstruerat för långt hår, för medelstort eller kortt hår, endast en påse hönan, ett halvt glas vatten, en halv avokado och en halv matsked av burdock och ricinoljor.

Verktyget används efter varje shampooing för att fukta torrt hår, för att förhindra att snittets tvärsnitt, bristning av strängarna. Samtidigt fuktar produkten hårbotten och bekämpar mjäll.

Håll masken på håret under en plasthatt och en handduk i en halvtimme. Denna tid anses vara tillräcklig för att erhålla önskat resultat, en ökning av exponeringstiden påverkar inte signifikant det, så det är inte nödvändigt att göra det. Det kommer emellertid inte heller att skada sig om det finns en önskan, kan du lämna masken på huvudet i minst två timmar.

Oljig hårbalansmask

 • henna (färglös) - 3 påsar;
 • vatten - två glasögon
 • blå lera - tre matskedar;
 • klyftaolja - tre dessertskedar;
 • rosmarinolja - 5 droppar.
 • Brew henna vatten med en halv glas på en påse. Vatten bör kokas och varmt men inte varmare än 80 ° C.
 • Blanda leran så att inte en enda klump kvarstår, häll ett halvt glas varmt vatten och blanda väl för att få en homogen massa.
 • Tillsätt burdock olja och rosmarin eter till leran, blanda noggrant igen.
 • Kombinera lera med henna och blanda allt så bra som möjligt. Om konsistensen visade sig vara för tjock, lösa upp massan med lite kokt vatten eller, ännu bättre, avkok av ekbark.

Masken appliceras på hårbotten och rötterna, sedan på krullarna längs hela sin längd, isoleras de med ett duschlock eller en bit polyeten. Efter en halvtimme ska masken tvättas av, det rekommenderas inte att hålla den längre.

Det här verktyget hjälper till att reducera det oljiga håret vid rötterna och samtidigt fuktar strängarna på spetsarna. Den andra åtgärden som den har är att stärka krullarna och aktivera deras tillväxt. Det klarar ganska effektivt med fet seboré och andra hudsjukdomar.

Mask för att aktivera hårväxten

 • färglös henna - 3 påsar;
 • vatten - en och en halv glasögon
 • kefir - en halv kopp;
 • klyftaolja - 3 matskedar;
 • Oil Bay - 5 droppar.
 • Brew henna med vatten (temperatur 70-80 ° С).
 • Värm lite kefir i ett vattenbad, lösa olja av burdock i det, tillsätt smör till oljan.
 • Anslut henna med kefir, blanda väl. Om massan är för tjock, lägg till lite mer kefir eller burdock buljong, nässla.

Verktyget måste appliceras på hårrötterna och hårbotten, som återstår att fördela hela längden på strängarna. De kvantiteter som anges i receptkomponenterna bör vara tillräckliga för applicering på långt hår. Om krullarna är korta, är det lämpligt att justera receptet, minska antalet ingredienser, men utan att ändra proportionen. Efter applicering av huvudet måste du värma. Tvätta av masken minst 30 minuter, max - om en och en halv timme. Det är bättre att öka exponeringstiden gradvis.

Fläckmask

 • färglös henna - 3 påsar;
 • grönt te - ett och ett halvt glas
 • eukalyptusolja - 5 droppar.
 • Brew starkt grönt te.
 • Stryk teet när det smälter, om nödvändigt, värma till 75-80 ° C, häll henna till dem, rör om, låt stå 10 minuter.
 • Tillsätt eukalyptusolja, blanda väl.

Massan ska appliceras på hårbotten, de återstående är fördelade genom håret. Därefter ska du lägga ett duschlock på huvudet och värma det med en handduk eller en näsduk. Du kan tvätta på en halvtimme.

Hemmagjorda hårmaskor med henna

Henna hjälper perfekt mot håravfall. För beredning av terapeutisk blandning behöver två typer av oljor, ägg, honung. Förberedelse: Förbered henna, som vanligt, med 150 gram pulver; piska två äggulor, tillsätt 25 ml olivolja och mandelolja, samt en tesked honung; Blanda den kokta blandningen och Henna, slå.

FÖR BEKÄMPNING AV OATS

Sammansättningen för fet hår bör ha en torkningseffekt. En sådan mask bereds för hår med vit henna med tillsats av vitt eller blått lerpulver. Komponenterna blandas i lika stora mängder (ta 4 matskedar av den ena och den andra), häll vatten, för att erhålla en krämig massa. Häll juice från halva citron till kompositionen. Denna komposition bör inte hållas på håret i mer än en halvtimme.

FÖR RESTORATION AV EXHAUSED TRAINS

En näringsmässig henna hårmask bereds med tillsats av avokado och burdockolja. Först, förbered henna, hälla vatten 150 gram pulver. Medan den är infunderad, skalla avokado, ta bort benet och blanda fruktmassan i en puree med en mixer. Blanda potatismos med Henna och två skedar smör, slå.

För att minska förlusterna

Du kan göra masker med henna för att stärka håret med torr senap. Två teskedar senapspulver måste ta två matskedar av torrt hennapulver. Blanda pulver och häll ett halvt glas vatten. Denna komposition appliceras endast på rötterna, du behöver inte hålla den längre än 10 minuter. Huvudet måste värmas upp.

För att ge hårskydd mot negativa effekter är det nödvändigt att förbereda en mask baserad på henna med gelatin. 5 gram gelatin häll kallt vatten och två matskedar av hennapulver (i en annan maträtt) - hett. Värm upp den svullna gelatin för att lösa upp, blanda med henna. Applicera endast på trådarna, inte gnugga rötterna.

Kompositionen mot mjäll bereds enligt följande: två matskedar av hennapulver späds med vatten. Efter tio minuter tillsätt citronsaft, pressas från hälften av citrus, en matsked ricinolja (förvärm oljan) och tre droppar eteriska oljor av eukalyptus och tea tree.

FÖR MÖRK HAIR

För att ge en ljusare färg till naturligt mörkt hår, använd en blandning av färglöst henna och kakaopulver. Blanda dem i samma volym, brygg med vatten. I en slurry lägg till några droppar rosolja. Håll kompositionen i en halvtimme.

FÖR AKTIVERING AV TILLVÄXT

Effektiva henna masker för hårtillväxt bereds med tillsats av oljeblocket. Denna komponent är inte billig, men en mask kräver endast fem droppar av detta ämne. 150 gram henna utspätt med vatten. Lägg sedan till en kvart kopp kefir och smör.

Henna är ett av de få verktyg som inte behöver reklam. Tidsprövad, testad av många generationer, gick det väl och grundligt in i många kvinnors liv. Och om färgad henna används för färgning, då du använder färglöst eller vitt hår, kan du uppnå en snabb och pålitlig förstärkning av håret, dess tjocklek och strålning. Hemmagjorda hennahårsmaskar kan göra underverk om de används intelligent och utan fanatism.

Effekten av henna masker på håret

Det finns ingen magi i det faktum att i 20 minuter av hårmasker från henna blir kaskaden av strängar tjock och voluminös, nej. Färglös henna är en naturlig, naturlig produkt som produceras från en tropisk växt, Cassia är ihålig. Dess stam och löv krossas till ett pulver som är unikt i sin sammansättning:

 • Fisalen - välkänt läkemedel för oönskade mjäll;
 • rutin, tränger in i rötterna, förstärker dem maximalt från insidan;
 • Ceaxanthin kommer inte att låta nedfallsprocessen börja, och om det redan är på gång, kommer det att stoppa det,
 • Betaine är en utmärkt naturlig fuktighetskräm, alltid så nödvändig för torrt hår;
 • karoten behövs för att återställa delade ändar;
 • aloe-emodin accelererar hårväxten;
 • emodin ger den önskade glansen;
 • Chrysophanol är det bästa antimikrobiella och antifungala läkemedlet i medicin för behandling av olika inflammationer och pustulära formationer i hårbotten.

Vad är vit henna?

Vit henna är ett läkemedel som är utformat för att lätta håret. Trots det här namnet har det här verktyget inget att göra med naturlig henna tillverkad av blad av lavsony (växt). I själva verket är White Henna hårfärg inte mer än en blandning av koncentrerad väteperoxid, karbonat och magnesiumoxid, ammoniumpersulfat, citronsyra och vatten. Dessutom innehåller kompositionen även en liten mängd färglös henna - det är dess närvaro som gav detta läkemedel rätt att bära detta namn. Eftersom andelen naturlig färgämne jämfört med andra komponenter är ganska liten, kan vit henna knappt placeras som ett säkert för krillens hälsa. Även om du jämför det med andra kemiska klargörare är skadan från vit henna med korrekt användning fortfarande mycket mindre. Dessutom har denna färg ett antal otvivelaktiga fördelar, som inkluderar:

 • låg kostnad;
 • användarvänlighet;
 • ingen anledning att ha professionella färdigheter för färgning
 • ganska snabbt och stabilt resultat.

En annan obestridlig fördel med vit henna är förmågan att välja exponeringstid för ljusmedlet till håret. Det betyder att du bara kan ändra skuggans nyans och du kan helt missfärga håret och bli en riktig blondin. Visst, för det här kommer du troligtvis att behöva utföra flera förfaranden, men som ett resultat får du en jämn, naturlig nyans.

Säkerhetsåtgärder

Eftersom kompositionen av vit henna innehåller ganska aggressiva kemiska komponenter, är det nödvändigt att observera vissa försiktighetsåtgärder vid användning av det:

 • För att förhindra en allergisk reaktion på färgämnenas komponenter rekommenderas att göra ett känslighetsprov innan du utför det första ljusproceduren. För att göra detta, applicera en liten mängd av blandningen på huden bakom örat och vänta 2-3 timmar. Om du efter denna tid inte har haft några obehagliga symptom (rodnad, klåda, brännande) kan du säkert använda henna för det avsedda ändamålet.
 • Tänk på att om du har gjort hårbearbetning under det senaste förflutet: du färgade dem med syntetiska preparat eller utsätts för kemisk perm, är det bättre att avstå från att applicera vit henna, annars kan resultatet vara ganska oförutsägbart.
 • Använd inte henna, och om det finns problem med håret - ökad torrhet, brittleness och split ends. Faktum är att förtydligandet av försvagade lockar kan försämra deras tillstånd avsevärt. Därför är det nödvändigt att behandla håret med speciella reparations- och förstärkningsmaskar innan de utför sådana förfaranden.
 • Innan du lyser krullarna med vit henna, noggrant studera instruktionerna som bifogats preparatet, som innehåller information om beredningen av färgämnesammansättningen och den tid det hålls på håret, vilket är nödvändigt för att få en viss nyans. Underlåtenhet att applicera färgningstekniken kan leda till hårbottenbrännskador och håravfall.

Om du följer alla rekommendationer från tillverkaren och inte använder vit henna för ofta, kommer det inte att leda till någon speciell skada på dina lock, eftersom dess åtgärd liknar alla andra syntetiska ljusmedel. Det är sant att bra resultat kan uppnås endast på friskt hår. Därför, om du är osäker på lämpligheten av användningen av detta verktyg, kontakta en specialist.

Hur tänder håret med vit henna

För att lätta håret med henna var framgångsrikt bör du först lära dig några regler. Instruktioner för att använda detta färgämne är extremt enkelt, men dess överensstämmelse hjälper dig att undvika många obehagliga konsekvenser.

 • Innan du börjar bereda blekningsblandningen måste du noggrant studera anteckningen till läkemedlet. Faktum är att olika företag producerar vit henna, och därför kan färgämnets sammansättning variera.
 • För att den beredda blandningen visade sig vara homogen rekommenderas det att värma det något i ett vattenbad och sedan noga vispa.
 • Det är tillrådligt att applicera klargörande förening på smutsigt och torrt hår, det vill säga, du behöver inte tvätta håret före proceduren. För enkelhets skull kan krullarna vara lite fuktiga och försiktigt blöta med en handduk.
 • Det är nödvändigt att börja hennafärgning från rötterna, jämnt fördela blandningen över hela längden på locken. För att underlätta denna process kan du lägga till ett litet schampo till det färdiga färgämnet.
 • Efter applicering av lättnadsblandningen rekommenderas att du sätter ett duschlock på huvudet och lindar en tjock handduk över det - det hjälper till att förbättra effekten av proceduren och uppnå ett bestående resultat.
 • Färgets exponeringstid på håret kan variera från 10 till 60 minuter, beroende på den ursprungliga färgen och krillens tillstånd, liksom på den nyans du vill få. Det viktigaste - överdriv inte det, annars kan ditt hår drabbas mycket.
 • Efter den tid som anges i anvisningarna måste färgen tvättas av. Försök att göra detta försiktigt för att tvätta återstoden av blandningen helt från håret. Och var noga med att använda en fuktgivande eller närande balm som hjälper till att minimera de skadliga effekterna av de kemiska komponenterna som utgör vit henna på lockar. Vid slutstadiet skölj håret med varmt vatten och torka med en hårtork. För att fixa resultatet måste du avstå från att tvätta huvudet i 2-3 dagar.

Ytterligare skötsel av blekta krullar är den regelbundna användningen av speciella balsam, designad för färgat hår och regenererande masker, som kan köpas i affären eller laga mat enligt populära recept. Det rekommenderas också 1-2 gånger i veckan att gnugga varm burkolja i hårbotten och skölj håret med örtdekok av nässla, kamille eller salvia. Läs mer: Mask för skadat hår hemma.

I allmänhet kan vit henna inte utvärderas antingen kraftigt negativt eller otvetydigt positivt. Ja, det här läkemedlet kan verkligen hjälpa dig när du vill byta, och medel för inköp av dyra färgämnen räcker inte, men vit henna, som alla andra kemiska preparat, bör inte missbrukas, eftersom det kan vara full av de mest obehagliga konsekvenserna för hår, och för övergripande hälsa.Nästa Artikel
Är det möjligt att färga håret efter förtydligande?