Hårmask med burdockolja och ägg


Ägaren av vackert och friskt hår kommer alltid att locka uppmärksamhet. När håret börjar blekna och försvaga, ger det kvinnan en känsla av osäkerhet, eftersom frisyren är en integrerad del av bilden. Och det första hon börjar leta efter sätt att återställa håret från deras naturliga tidigare utseende. Och krillens tillstånd är i direkt proportion till hur de är omhändertagna. Och i den här vården spelas en viktig roll av de medel som används för detta.

Standard kosmetiska preparat, som kan ses i nästan alla moderna detaljhandelar, är i de flesta fall inte särskilt effektiva, och ibland kan det till och med göra mer skada än bra för hårets tillstånd. I det här sammanhanget tycker det rättvisa könet om att använda populära recept, eftersom de huvudsakligen består av naturprodukter.

Särskilt populär hos kvinnor är hårmaskan med ägg och klyftaolja. Eftersom det kan användas för att förbättra håret avsevärt. Detta är huvudorsaken. Som en mask hjälper till att göra håret vackert och glänsande, kommer fördelarna med ingredienserna och många andra saker att gå lite lägre.

Vad är hemligheten för kardolja

Detta är ett unikt och effektivt, och viktigast överkomligt medel, med vilket någon kvinna kan läka håret. Det finns flera skäl till detta. Först innehåller burdockolja många vitaminer från grupp B, den är också rik på vitaminerna A, C, D, E, proteiner och fettsyror. För det andra innehåller detta verktyg protein, naturligt inulin, liksom en viss mängd mineraler, tanniner, som främjar tillväxt och återställer nedsatt hårstruktur. Dessutom påverkar vitaminerna A och E processerna för att hantera torrhet och splittrade ändar.

Kockolja har en fördelaktig effekt på hudens tillstånd. Detta återspeglas i deras harmonisering av hudmetabolism och normaliserar kapillärcirkulationen. Dessutom expanderar spektrumet av funktionen av burdockolja sin förmåga:

 • eliminera mjäll
 • eliminera kliande hårbotten;
 • stimulera kroppens försvarsprocesser;
 • näring och mjukgör huden;
 • har en antimikrobiell effekt.

Som ett resultat kan vi dra slutsatsen att burdockolja är en riktig spargris av viktiga naturliga vitaminer och mikroelement.

Det är en universell ingrediens och livskälla. På basis av ägg producerade många kosmetika, till exempel schampon, krämer, lotioner. Vad gör det populärt att behandla hår, vilka egenskaper har det? Om detta i listan nedan:

 • Aktiv stimulerar processerna för livsstödshår.
 • Innehåller många användbara ämnen i dess komposition, inklusive vitaminer, organiska syror. Jod, koppar, fosfor och zink finns också i ägget.
 • Regelbunden användning av ägg i vård av lockar gör det möjligt för dem att förvärva glans, lydnad, styrka. Det bidrar också till att eliminera mjäll.
 • Hår som behandlas med äggets komponenter, får skydd i form av en film, det gör det möjligt att undvika negativa påverkan av yttre faktorer.

I själva äggets sammansättning är äggulan av särskilt värde. Det innehåller en stor mängd värdefulla och komponenter, till exempel finns det vitamin A, vilket tillåter hår att förvärva vital energi. Och närvaron av kolin bidrar till att stärka hårets rötter vilket skapar ett naturligt hinder mot deras förlust.

De patienter som har normalt hår kan använda ägget helt, och de med torrt hår kan bara använda äggula. Kvinnor med fet hår, däremot, rekommenderas att använda endast protein. Och medan du behöver följa rekommendationerna för att tvätta håret. För att förhindra proteinkoagulering måste vattnet upphettas, men till ett något varmt tillstånd. I annat fall kommer de vita trådarna att förbli i krullarna, vilket kräver lång och hård leverans.

Kockolja plus ägg

För närvarande populär och rekommenderad för behandling och förstärkning av hårmaskor, som består av burdockolja. De används aktivt både hemma och i skönhetssalonger. Håret efter applicering av sådana masker blir mjukare, mer elastiskt och mer lättsamt. Dessa och andra fördelar tillåter burdocksmaskar att erövra en stor efterfrågan bland många av de svagare könen.

Masker, förberedda för oljigt hår, kan snabbt återställa den normala funktionen hos hårbotten i hårbotten och därmed eliminera det ökade fettinnehållet hos krullarna. Kompositioner, inklusive burdockolja, används ofta för att eliminera torrt hår, mjäll, behandling av klåda. Det är en utmärkt stimulerande faktor för hårväxten, i samband med detta ökar syreförbrukningen till hårsäckarna. Förutom andra fördelar kan masker från burdock-olja helt städa håret, för att fastställa processen att avlägsna toxiner och andra skadliga ämnen från kroppen. Masker kan användas som behandlingsmedel även i svåra och ibland försummade fall.

Kockolja kan också föryngra huden, så det används ofta både som en separat hårvårdsprodukt och i komposition. Till exempel med ett ägg. Som ett resultat har masken en komplicerad effekt:

 • närmar sig hår och hud
 • fuktar torrt hår, ger dem glans
 • stärker hårstrukturen, förhindrar förlusten och accelererar tillväxten
 • eliminerar krullarna från ändarnas tvärsnitt.

Samtidigt är det nödvändigt att ta hänsyn till att för att uppnå sådana resultat måste du skickligt använda receptet och strikt följa rekommendationerna:

 • Innan håret appliceras måste oljan upphettas, och du bör inte använda kemiska medel som är av dålig kvalitet och dessutom inte särskilt avsedda för denna procedur, för att tvätta av masken.
 • Vid tidpunkten för appliceringen, försök att vara försiktig: dra inte eller dra håret, eftersom de kan komma undan utan mycket ansträngning.
 • Kockolja bör köpas i pålitliga försäljningsställen och från välrenommerade tillverkare, var uppmärksam på hållbarheten.

Applicera masker korrekt.

För att effekten av att använda masker ska vara riktigt hög måste du följa några grundläggande regler:

 • Masker appliceras på förvasket och lite fuktigt hår.
 • Först maskeras masken in i huden med massörrörelser, varefter den fördelas längs hårets längd, så att den är jämnt fördelad.
 • Då är håret täckt med ett duschlock eller omslaget med en varm handduk.
 • Åldrig mask i minst en halvtimme. Effekten blir mer märkbar om den hålls mer än den här tiden.
 • Tvätta behandlingsblandningar med lock med upphettat vatten med shampoo. Ibland tvätta av kompositionen flera gånger. Eftersom kompositionen är viskös och djärv.
 • Behandlingsförloppet är ungefär 10-15 procedurer, frekvensen - en gång var tredje dag och två gånger i veckan.
 • Under användning av masker, använd inte (eller tillfälligt begränsa) fixeringspreparat och hårstylprodukter, hårtorkar och liknande. Hår bör ta en paus från tvångsomsorgen.

Om du följer dessa enkla regler kan du uppnå en efterlängtad fantastisk effekt. Tack vare kulläggolja och ägg kommer curls att återfå sin tidigare attraktivitet, glans och kommer att se mer magnifik och vackrare ut.

Masker för friskt hår

Det finns många recept för hälsoskydd för hår i en eller annan form, bestående av burkolja och ägg. Naturligtvis kan du bara använda dessa produkter, och du kan inkludera andra ingredienser i dem, från så kommer masken att få en ännu starkare effekt. Till exempel, om en kvinna har feta krullningar, då till platsen kommer att lägga till ägg och burdock olja, till exempel, brandy eller citronsaft, vilket kommer att lägga sken, särskilt för blont hår. Men du kan inte använda citronsaft, om en kvinna har mycket torrt och sprött hår.

Masker med citronsaft och brandy

 • Det tar två skedar med burdockolja, samma mängd honung, äggulan i ägget, du kan till och med använda två äggulor, allt beroende på hur länge kvinnans hår är. Till denna komposition läggs två matskedar citronsaft.
 • För att förbereda denna mask måste du ta i lika stora proportioner följande ingredienser: burdockolja, mandel och olivolja (två matskedar), värm blandningen och gör ett vattenbad. Tillsätt äggula och två skedar av brandy, vilket är nödvändigt för större effektivitet, eftersom brandy aktiverar processerna för penetrering av ingredienser i huvudets hud.
 • Följande recept. Till en sked av burdock olja läggs äggula, teskedar honung och brandy. Allt är blandat och appliceras på håret. Efter det ska masken hållas under filmen i minst två timmar och sköljas ordentligt med högkvalitativt schampo. Vissa kvinnor föredrar att ersätta burdockolja med olivolja, castor eller till och med druvolja. Naturligtvis skadar ett sådant recept inte, men effekten blir svagare.
 • Ett annat recept med cognac. Två teskedar brandy och en liten jäst läggs till två äggulor, en eller två skedar av burdockolja, en sked ricinolja, två honung. Allt är blandat och uppvärmt med ångbad i flera minuter. Sedan appliceras på håret, täckt med film på toppen och lindas i en timme eller två.

Viktigt: Vid tillsättning av konjak rekommenderas att masken hålls på krullarna i högst en halvtimme. Annars kan du få en negativ effekt i form av signifikant överdriven krus och problemet att hitta andra medel som eliminerar torrhet.

För torrt hår

Om en kvinna har mycket spröda och torra krökningar, rekommenderas att tillsätta majonnäs eller gräddfil i en liten mängd till huvudingredienserna. I ett ord, i ett ord, finns det många variationer, du måste välja, fokusera på problemet och möjligheterna.

 • Masken, som gjorts på grundval av detta populära recept, hjälper till att förhindra torrt hår, närmar och fuktar dem perfekt. För att laga matet måste du blanda två skedar varm smör med äggula och en matsked honung. Det rekommenderas att den erhållna blandningen används för att behandla huvudets hud och applicera burkolja på locken. Masken ska hållas i en timme. Viktigt: Om masken appliceras mot torrt hår, rekommenderas att det motstår minst en timme. Ju längre håret kommer att vara i ett växthus, vilken effekt du vill skapa, desto bättre. Som regel har erfarna kvinnor i detta avseende, efter att ha applicerat masken, satt på duschar och dessutom rullat upp huvudet med en handduk.
 • Till tjugo gram burdockolja tillsättes två äggulor, några jordgubbar i massatillstånd och E-vitamin (tre kapslar är nog). Masken som är förberedd på ett sådant sätt hjälper till att återfuka håret, ge det friskhet, frisyren blir lydig.
 • Denna komposition är också lämplig för torr hårtyp. Det kommer att ta 30 gram burdockolja. Värm upp det lite och tillsätt 2 äggulor, samt tre eller fyra droppar essentiell citronolja. Då appliceras en varm mask på krullarna.
 • Perfekt fukt och läka huvudmaskens hud, tillverkad av femtio gram burkolja, två slagna yolk, kombinerad med en påse färglös henna.
 • För detta recept måste du förbereda 50 gram blomma honung och burdock olja. Gör ett vattenbad och värm dem något. Kombinera kompositionen med äggula och två droppar jojobaolja och rör om allt till en jämn konsistens. Denna mask används ofta för att "rehabilitera" frisyren efter ineffektiv färgning eller kemi utförs.
 • Detta recept är lämpligt för torrt och sprött hår. Att kasta olja i mängden två matskedar läggs till samma mängd honung och två äggulor. Det är möjligt och en äggula, om håret är kort. En sked gräddfil läggs till denna blandning.

För oljigt hår

Denna förening används huvudsakligen för fet hår. Det blir nödvändigt att förbereda en mask för en matsked olja, två slagna äggvitorer, blå lera (två skedar), tea tree oil (3 droppar). Detta recept hjälper till att bli av med mjäll och klåda.

Äggvit burdockmask är också utmärkt för fet hår, men du bör noggrant välja ingredienserna. Förutom burdockolja (två skedar), som tidigare bereddes i ett vattenbad, och äggvitt och markerad röd (chili) peppar (en sked) kommer att krävas från fettigt hår. Den resulterande blandningen blandas väl och grundligt till önskad konsistens, appliceras sedan på hårbotten och gnids i håret. Efter en timmes exponering (du kan hålla längre), tvättas av med schampo.

Obs: ägget innehåller aminosyror som skyddar håret mot skador och förhindrar mjäll. Om du vill ha en ren hårbotten och krullar som kommer att orsaka avundsjuka - använd minst två gånger under veckan genom att revitalisera hårmasker med äggvita eller äggula.

En matsked röd tinktur, en äggula och två ampuller vitamin B12 kombineras med femtio gram uppvärmd burdockolja. Den färdiga masken hjälper till att stimulera hårväxten.

Hot Mask

Det krävs för att förbereda den här folkhälsoplaneringsoljan och bittera paprika, infunderad med alkohol. Äggblomma tillsätts till denna "stinging" -komposition och blandas noggrant tills en homogen massa erhålles. Sedan appliceras masken i en timme på håret. Det rekommenderas att applicera genom att gnugga huden lätt vid hårets rötter, skölj sedan med varmt vatten. Tack vare den aktiva substansen i denna typ av peppar i kompositionen av burdockolja och ägg uppnår det ett utmärkt resultat för att förhindra håravfall och stimulerande tillväxt.

"Arabisk" mask

Det hjälper till att mätta håret med näringsämnen, göra dem starkare och ge glans. För dess förberedelse tre skedar med burdock olja och en sked av honung. Två äggulor läggs till denna blandning. Efter noggrann blandning upphettas hela massan något i ett vattenbad och appliceras på hela längden, inklusive rötterna. Efter en timme exponering, tvätta av. Det rekommenderas att använda en gång i veckan.

"Vitamin" -mask

Många har redan sagts om oljans roll i fackföreningen med burdockolja. En sådan komposition ökar näringseffekten. Pre-whipping äggula, lägg den till den uppvärmda oljan. Massera denna blandning gnids i håret från rötterna. Mognad upp till en timme.

Kockolja, smör och honung

Matlagning hårmaskor hemma blir populär. Det finns inte tillräckligt med tid att besöka skönhetssalongen, och förfarandena är dyra. Och för självberedning till hands har alltid de nödvändiga ingredienserna. Till exempel, ganska ofta kvinnor gör en ägg-honung mask och blanda med burdock olja. Med en sådan komposition blir masken utrustad med verkligt unika egenskaper: efter användningen blir krullarna starka och glänsande och får tillräckligt med näringsämnen. Nedan är de tre mest grundläggande receptmaskarna.

 • Det första receptet. Beredda enligt följande: äggulor (två) piskas i små rätter, honung läggs till dem (en sked), burdockolja (en sked). Allt är blandat. Kompositionen placeras i ett vattenbad (utan kokning, endast något uppvärmd).
 • Det andra receptet. Detta recept är något annorlunda än det första. Först blandas burkolja med honung (i samma proportioner som i första receptet), värmas upp. För det andra, i det här fallet är bara ett ägg piskat och till det tillsätts plus en matsked nettlextrakt.
 • Det tredje receptet. Obligatoriskt: äggula burdock olja (tre skedar); flytande honung (två skedar); juice av en pressad citron. Masken är gjord som i de två första recepten.

De fördelaktiga egenskaperna hos burdockolja och ägg har redan nämnts ovan. Honung har också mycket värdefulla egenskaper: det ger näring mot naturliga komponenter, förstärker det och normaliserar även blodcirkulationen. Denna mask är speciellt effektiv under våren, när kroppen lider på grund av brist på vitaminer, håret bleknar blir huvudets hud torr och mjäll och inflammatoriska processer uppträder ofta.

Sammanfattningsvis

Kockolja och ägg har länge använts i masker för hår. Med hjälp var det möjligt att återställa krullarnas naturliga utseende, för att förhindra förlust, torrhet och brittleness. Tja, det här verktyget hjälper till mjäll. Att köpa dessa ingredienser till välfärdsmaskar är lätt. På apotek kan du alltid köpa burdockolja, berikad inte bara med en uppsättning vitaminer, men andra medicinska oljor.

Vinter och vår - speciellt inte lätt tolererad av hår, eftersom kroppen spenderar de ackumulerade vitaminerna, som direkt reflekteras i håret. På grund av bristen på vitaminer och andra viktiga spårämnen, tack vare låga temperaturer, förlorar håret sin tidigare attraktivitet - gjort torrare, nadlamyvayutsya och matt. Ofta förekommer på huvudet. För att undvika sådana och farligare effekter, använd dessa hårvårdsprodukter mer aktivt. Efter att ha blivit försiktig och lämnar, kommer håret igen att få tidigare glans, skönhet och hälsa. Och kvinnan kommer att återfå det nödvändiga förtroendet.

Hårmask med bördolja och ägg bör vara din ständiga följeslagare. Det kommer att tillåta på några villkor att återställa håret till sitt tidigare utseende efter färgningen, liksom perm och andra förfaranden som inte påverkar deras tillstånd på bästa sätt. Sådana masker är mycket goda under avitaminosperioden, liksom efter barnets födelse, speciellt när graviditeten inte hade den bästa effekten på håret.

Hårmaskar med burdockolja och ägg

Håret är flickans skönhet och stolthet. Sedan antiken var det vackert och tjockt hår som en symbol för ägarens hälsa. I dag är krullar dagligen utsatta för stora försök i form av hårtork, curling, strykning och färgning. Återställ livlöst och torrt hår kan vara folkmetoder och recept. Det viktigaste i denna verksamhet är regelbundenhet och konstantitet. En av de vanligaste ingredienserna i farmödres recept är klyddolja och ett ägg.

Vad är användbar bördolja och ägg för hår

Kockolja används i hårvård så ofta som schampo. Faktum är att det är samma börda, och oljan extraheras från sin rot genom extraktionsmetoden. Det är mättat med vitaminer, tanniner och olika syror. Detta verktyg kan lösa många kosmetiska problem.

 • Kockolja påverkar hårsäckarna, irriterar dem, vilket tvingar dem att fungera. Blodcirkulationen ökar, hårtillväxten ökar. Oljan hindrar också håravfall, de blir tjocka och friska.
 • Med burdockolja kan du bli av med mjäll och eliminera andra fläckar i hårbotten.
 • Detta är ett effektivt sätt att hantera split ends.
 • Detta verktyg hjälper till att hantera svamphudsjukdomar som seborré.

Ett ägg är ett riktigt förråd av vitaminer och vitalitet. När man lägger ägg till masker är det viktigt att komma ihåg att det är nödvändigt med torsk för torrt hår - det ger perfekt näring och hydratisering. Men protein används för fet hår - det adsorberar talg och normaliserar talgkörtlarna. Ägget kan eliminera många kosmetiska defekter.

 • Ägget gör håret mer elastiskt, levande och hälsosamt.
 • Det ger näring till hårbotten och hårrötterna med syre och fuktar dem aktivt.
 • Ett kycklingägg kan eliminera torrhet och brådhet av livlöst och svagt hår.
 • Regelbundna äggmaskar kan återställa hårets skyddshämmare mot yttre påverkan - solen och frosten.

Kombinationen av ägg och burkolja anses vara ett kraftfullt sätt att återställa och återuppliva håret. Tänk på de grundläggande recepten som kan hjälpa oss.

Mask för håråterställning

 • klyftolja - 2 matskedar;
 • 2 ägg.

Beredningsmetod:

 • Slå på ägget och blanda dem med smör.
 • Om du har långt hår, då bör antalet ingredienser ökas.

Huvuddelen är att masken ska helt omsluta varje hår från rötterna till spetsarna. När du applicerar masken måste du först försiktigt gnugga den i rötterna. Därefter måste du fördela verktyget längs hela längden. Vi täcker huvudet med cellofan och sätter ihop med en handduk. Masken träder i kraft om några minuter - du kommer att känna en liten värme. Det är nödvändigt att tvätta av masken 40 minuter efter appliceringen. För att göra detta, använd varmt vatten och baby schampo. Den beskrivna åtgärden rekommenderas för sjukt och livlöst hår. En sådan mask för flera applikationer kan återvända till livet som är bränt i solen eller från färghår.

Mask för accelererad hårväxt

 • klyftolja - 2 matskedar;
 • 2 ägg;
 • senap - en tesked.

Beredningsmetod:

 • Bland senap, ägg och smör i en kopp.
 • Blandningen kommer att vara mättad och tjock, för att underlätta appliceringen måste den spädas något med vatten.

Detta verktyg ska gnidas in i hårrötterna. Efter det, var noga med att sätta på huvudet med ett paket och en varm handduk. Masken ska stå i minst 40 minuter och helst en timme. Det kommer att finnas en liten brännande känsla, men om det är tolerabelt, bör detta fenomen inte förvirra dig. Masken accelererar hårväxten, väcker sömnfolliklar, ökar blodcirkulationen i glödlamporna. Om du regelbundet applicerar en mask på de skalliga fläckarna och de skalliga fläckarna, kommer den att växa över och dra åt. Håret blir tjockt, många unga hår ser ut.

Mask mot split ends

 • klyftolja - 2 matskedar;
 • 1 ägg;
 • honung - en matsked
 • kakao - en tesked.

Beredningsmetod:

 • Slå på ägget.
 • Blanda ägget med honung, kakao och smör.
 • Förvärm uppslamningen i ett vattenbad.

Den resulterande masken appliceras endast på hårets ändar. Det är nödvändigt att tvätta av masken efter 45 minuter med varmt vatten och baby schampo. Ett sådant verktyg är ett utmärkt sätt att hantera split ends. Regelbunden användning av masken som om tätar hårets spets. En fullständig behandling är 10 applikationer av masker, med regelbundenhet två gånger i veckan.

Ägg, precis som burdockolja, har länge ansetts vara huvudkomponenterna för hårvård. I den moderna världen, där dyra kosmetika ersatte folkmedicin, förbli dessa ingredienser lika populära och i efterfrågan. Och allt tack vare deras verkliga effektivitet och styrka av återhämtning.

Recept för hårmaskar med burdockolja och äggula. Rekommendation från experter

Om effekten av effekten av burdockolja med äggulan av kycklingägg i utseende och hårets tillstånd visste många århundraden sedan. Även ädla damer som hade en rådgivare bland byflickorna, erfarna med bevarandet av kvinnlig skönhet, försummade inte burkolja och äggula.

Ja, och hur man inte lita på råden att använda dessa två komponenter, om nästan alla gårdarna mest hade flätor som var tjocka och starka, som rep?

För och nackdelar med hårmaskor

godsaker

 • Minskar förlusten.
 • Kämpar torr hud och stavar.
 • Det närmar sig.
 • Det lägger till glans.
 • Hjälper bli av med klåda.

cons

Kräver noggrann rengöring, annars:

 1. Det stänger porerna.
 2. Kommer att göra strängar tuffa.
 3. Återställt hår växer snabbare, vilket kan upprota de som färgar håret i en icke-inhemsk färg.
 4. Behovet att spola masken med varmt vatten är inte alltid lämpligt för personer som har mycket känslig hud.

Vad är en del av burdockolja?

Högkvalitativ klyftaolja innehåller extrakt från kullrot och alla fördelaktiga substanser av den grundläggande grunden (i nuvarande beskrivning av olivolja):

 • Inulin (en polysackarid som stöder den naturliga fukten i håraxlarna och ger dem glans).
 • Eteriska oljor (stabilisera talgproduktionen, blodcirkulationen i hårsäckens papiller, minska klåda, eliminera mjäll).
 • Tanniner (komprimerad hud och upprätthåller kapillärernas elasticitet, vilket minskar antalet hår som faller ut).
 • Bitterhet (stoppa inflammatoriska processer genom att undertrycka patogen mikroflora).
 • Stearin (underlättar frisättning av hår från gammalt talg och vidhäftande fraktioner av damm, döda gräskalor).
 • Vitamin E (förbättrar syremättnaden av glödlamporna, behåller den naturliga färgen, är nödvändig för en bra hudturgor).
 • Vitamin A (stimulerar hårväxten, stabiliserar arbetet med folliklar).
 • Omega 6 och 9 syror (förbättra regenereringsprocesser).

Kycklingolja

För håråterställning, är bara äggula lämplig - proteinet när huvudet tvättas med måttligt varmt vatten kommer att minska, varefter det är svårt att rengöra håret.

Gyllans sammansättning:

 1. Förutom karoten innehåller den vitamin B5 (det stimulerar folliklarna - hårväxt ökar, vilket ger glans till stavarna).
 2. Vitamin B12 (behövs för glans, normala metaboliska processer, läkning av hudens mikroflora).
 3. Vitamin B7 (deltagare i processen med proteinförtunning).
 4. Svavel (ett nödvändigt element i utvecklingen av keratin, vilket är viktigt för att ge elasticitet, glans, vitalitet).
 5. Järn (viktigt för blodcirkulationen i huden och folliklarna).
 6. Kobolt (brist orsakar tidigt grått hår, förlust).
 7. Kalium (en viktig komponent i vatten-lipidmetabolism, som ger elasticitet).

Recept och rekommendationer

Hur man lagar mat

En del av oljan upphettas till 38 ° C, och äggulan separeras noggrant från proteinet. Ingredienser blandas. Vid användning av en mixer absorberas den resulterande massan bättre.

proportioner:

 • Olja 50 ml.
 • 1 äggula (det är tillåtet att ersätta med 2 vaktel).

Metod för användning

 1. Sprid blandningen i rotzonen och gnid försiktigt.
 2. Håll under en plasthatt med en handduk i ca 40 minuter.
 3. Efter sköljning med varmt vatten och neutral shampoo.

effekt

 1. Förbättrar hydrering av huden och locken, den senare blir elastisk.
 2. Ökad näring av hårsäckar.
 3. Håret blir "levande" och lysande.
 4. Eliminerar torr seborré.
 5. Hjälper kampen alopeci.
 6. Förebyggande av tidigt grått hår.
 7. Eliminerar klåda.
 8. Stärker tillväxten.

Vem är lämplig?

 • Dry.
 • Split.
 • Skadad av frekvent färgning.

frekvens

En gång i veckan, tills felsökning.

Kontra


Mask rekommenderas inte att göra:

 1. För normalt och fet hår.
 2. Om du är allergisk mot ägg, delar av oljan.
 3. Om det inte går att skölja väl med uppvärmt vatten.

slutsats

Har ditt hår blivit en chock av hö och förlorar sin glans och elasticitet? Rusa inte för att köpa annonserade balsams - bekanta dig med de återställande egenskaperna hos burdockolja och kycklingblomma, om du inte har kontraindikationer för deras användning. De kommer mycket snabbt att göra krökningens utseende och tillstånd felfri.

Hårmaskar med ägg och klyftaolja

Numera är drömmen om många kvinnor att ha långt tjockt hår. På grund av olika omständigheter kan få människor skryta med ett vackert hårhår. De flesta människor har idag mycket hårproblem. Basic - håravfall och mjäll. Moderna kosmetiska verktyg kan inte alltid hjälpa till att utrota dessa brister. Men med hjälp av enkla hårmaskor med ägg- och burdockolja, kan du återställa håret till dess tidigare styrka. Din uppmärksamhet - beprövade och effektiva recept.

Bra tandem

Ägg är inte bara en av de främsta hälsosamma livsmedel, utan också en av huvudkomponenterna i många hårapplikationer. I denna produkt finns nästan alla vitaminer, särskilt vitaminerna A och D, som också är viktiga för att stärka håret. Det är viktigt att äggen innehåller de nödvändiga mikro- och makronäringsämnena, såsom jod, järn, kalcium, magnesium, protein, vilket också hjälper till att stärka och återställa skadat hår.

Dessutom är ägg billigt och nästan varje dag finns i kylskåpet för alla. Användningen av dessa masker gör dem därför inte bara effektiva men också tillgängliga.

Ett bra alternativ - en kombination av ägg med klyftaolja. Denna olja anses vara en av de mest användbara för hår restaurering. Läkning av vitaminer och ämnen som finns i denna produkt tränger djupt in i rötterna och ökar blodcirkulationen, främjar regenerering av skadat hår. Och på grund av det faktum att de är mättade med användbara ämnen, förbättras deras utseende väsentligt: ​​håret blir silkeigt, glänsande, mjäll försvinner, förlusten minskar.

Håret kommer att vara starkt och glänsande

I fallet när håret faller kraftigt ut, bör du ta ett ägg, blanda noggrant, tillsätt en tesked glycerin och en matsked med burdockolja. Komponenter för att ansluta och applicera på hårrötterna i 15-20 minuter. Efter skölj väl med schampo vatten. Det är nödvändigt att göra proceduren i två månader, två eller tre gånger i veckan. Ett positivt resultat kommer att märkas efter 5 procedurer. Håret kommer att falla ut mindre, och nya kommer att växa mer intensivt.

Ta två ägg, vispa bra, sätt fyra matskedar med kardolja och tre teskedar honung - blanda noggrant. Om du har kort hår kan ingredienserna tas i mindre kvantiteter. Efter blandningen är jämnt fördelad på hårrötterna och på håret själv. Ansökningstiden är 15-20 minuter. Tvätta sedan ditt hår, som alltid. Denna procedur måste upprepas var 3-4 dagar i en månad. Och då kommer du att se resultatet - ditt hår blir tjockare, kommer att falla ut mindre och kommer att glädja dig med glans.

För att återställa skadade krullar, försök att använda en hårmask baserad på burdockolja, brandy och äggula. Ta två äggulor, tillsätt två matskedar av brandy, mixa bra och lägg sedan till 2 matskedar av kardolja. Gnid blandningen i hårrötterna och låt i 20 minuter. Efter att ha tvättat håret med vanligt schampo. Att förbereda denna mask är mycket enkel, men den är mycket effektiv.

Följande ansökan kommer att hjälpa till att bli av med mjäll. Ta två ägg, 30 gram burdockolja och tre matskedar yoghurt eller hemlagad yoghurt, tillsätt en matsked mayonnaise. Alla komponenter kombineras och sprids över hårrötterna i 15-20 minuter. Observera att lukten kommer att vara obehaglig, och du kommer att behöva tvätta maskinkomponenterna från håret under lång tid. Efter proceduren är det bättre att skölja håret med örter eller vatten där äppelcidervinäger är utspädd: ca 5 liter vatten - 5 teskedar vinäger.

Innan du gör ansökan, se till att du inte har allergiska reaktioner på komponenterna. För att göra detta, fördela minsta mängd blandning på handleden. Om efter 30 minuters rodnad inte uppstod - kan du säkert göra en mask. Efter proceduren är det bättre att tvätta håret eller skölja det med en infusion av örter (till exempel kamomill, salvia, nässla). Dessa medicinska växter i fytoterapi anses vara de mest fördelaktiga för hår.

Burdock oljemask och hår restaurering ägg

Bland moderna skönheter är väldigt populär en hemlagad kosmetisk, som en mask med kardborreolja och ägg. Denna blandning har utmärkta stärkande, närande och fuktgivande egenskaper, och därför rekommenderas det främst för att återställa skadade trådar.

I allmänhet är burdockolja en mångsidig assistent för olika hårproblem. Det stärker glödlamporna, förhindrar håravfall och stimulerar tillväxten. eliminerar mjäll, klåda och irritation i hårbotten; närmar sig tråkiga, torra, spröda och splittrade slingor, vilket ger dem jämnhet och glans. kämpar med de obehagliga effekterna av färgning och perm.

Denna terapeutiska produkt är berikad med vitaminer (A, B, C, E) och mineraler (kalcium, koppar, järn). Inulin som finns i det omsluter varje hår, vilket gör det glänsande och lättsamt och skyddar det mot de skadliga effekterna av solen, klorerat vatten, kemi etc. Inulin tar också bort fett och smuts från hårbotten och fuktar det.

Kockolja fungerar bra när det är parat med ett ägg: protein stärker håret och gör det klart. och äggulan närmar sig håret, accelererar tillväxten, återupplivar färgen, minskar hudens känslighet.

Välja en kvalitetsprodukt

Kockolja är inte smör i ordets vanliga bemärkelse. Faktum är att dessa är oljebårda burdockrötter (dvs burdock).

Den inköpta produkten kan, beroende på tillverkaren, ha en väldigt annorlunda sammansättning och ge håret nytta eller skada. Välja ett verktyg i ett apotek eller butik, var noga med att läsa kompositionen. Kockolja bör vara först på listan; De övriga ingredienserna får endast vara av naturligt ursprung (vitaminer och olika örter). Mineralolja i kompositionen indikerar en produkt av låg kvalitet.

Regelbunden burkolja anses av många vara för tjock och obekväm att använda, så tillverkare producerar ofta en "lätt" version som inte är så svår att applicera och tvätta av.

Rådet. Produkten med en svag reningsgrad har en grönaktig färg och kan måla lockar; Det är bättre att inte använda blondiner.

Ägg till masker rekommenderas att köpa inhemska, inte stora: unga kycklingar bär sådana ägg. Ännu bättre att använda färska vaktelägg.

Matarbagolja själv

Om du har ledig tid, förbereda ett läkemedel hemma. Hembakad klyftaolja är inte sämre än apoteket, men kostar mycket mindre.

Fyll den torra burken rot (2 msk.) Med vegetabilisk olja (olivolja, solros eller mandel, 150 ml). Korkburken och lägg i en mörk, cool plats. Skaka varje dag. Efter en vecka, varma burken i ett vattenbad i 10-15 minuter, och sätt sedan på kompositionen genom gasbindning. Förvara den färdiga produkten på ett kallt mörkt ställe.

Hur man ansöker

 1. Före appliceringen värms kompositionen i ett vattenbad till en temperatur på ca 40 ° C, och tillsätt sedan ett slagen ägg eller en äggula.
 2. Tvätta håret med schampo, skölj med en handduk.
 3. Applicera kompositionen först till hårets rötter, använd en vanlig medicinsk spruta utan en nål. Sprid över hela längden med hjälp av en speciell kam med ett långt handtag och glesa tänder eller färgborstar.
 4. Wrap hår i polyeten och terry handduk i en halvtimme.

Hur man tvättar

Tvätta av med schampo och varmt vatten. Antalet tvättar är individuellt, känslan av fethet går ibland bara bort efter den tredje eller fjärde tvätten. Använd sedan en balsam, om möjligt skölj buljongkamille, nässla, ekbark, björkblad eller klyfta.

Med en stark håravfall kan du använda en icke-traumatisk metod för att tvätta av masken:

 • Blanda rugmjölet (4 msk.) Med varmt vatten tills konsistensen av smeten, slå bra.
 • Applicera, gnugga försiktigt och som om skumning. Lämna på i 7 min.
 • Skölj med vatten. Därefter avlägsna schampo resterna av masken och skölj igen med en lösning av äppelcidervinäger (matsked per 1 liter vatten).

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Populära Recept

Den vanligaste "partners" burdockoljan och ägg i hemlagade hårmaskor är honung och kanel. Dessa produkter, som innehåller många fördelaktiga ämnen, är kända för sina fördelaktiga effekter på håret.

Med älskling

Blanda burkolja (3 msk) och honung (matskedar) med slagen äggula (två).
Masken med honung och ägg hjälper till med mjäll och splittrade ändar.
Rådet. För att eliminera överflödiga fettsträngar, tillsätt citronsaft (2 msk) till kompositionen.

Med honung och kanel

Blanda varm honung (2 matskedar) med kanel (matskedar), tillsätt burdockolja (2 msk) och slagen ägg.

Honung motverkar alopeci och återfuktar torra epidermier, medan kanel, som ökar blodcirkulationen i rötterna, fungerar som en aktivator för hårväxt.

Honung + Kakao

Blanda slagen ägg, honung (st. L.), Burdock olja (2 msk.), Kakaopulver (tsk.).

Honung och kakao, som kompletterar huvudingredienserna i masken, eliminerar krökets avsnitt.

Honung + kanel + yoghurt

Kombinera varm honung (2 matskedar) med kanel (matskedar) och äggula, lägg till yoghurt och burdockolja (2 matskedar).

Honung, kanel och yoghurt kommer att stoppa även det starkaste håravfallet, stärka rötterna och mätta dem med nödvändig näring.

Honung + Aloe + Cognac

Blanda varm honung, burdock olja, aloe juice (enligt msk), brandy (tsk) och äggulor.

Cognac är en välkänd hårväxtstimulator och i kombination med honung och andra ingredienser det närmar och förstärker rötterna och strängarna, eliminerar mjäll och botar mikroskador av epidermis. Med tanke på torkegenskaperna för cognac rekommenderas denna mask för en hård fetttyp (för torra lockar, minska mängden konjak med halva).

Peppartinktur

Kombinera burdockolja (matsked), bitter paprikaalkoholtinktur (tsk), äggula.

Ett annat alternativ för att öka hårväxten är en mask med peppartinktur.

Det är viktigt! Tvätta omedelbart om du känner en stark brännande känsla!

Minsta tillämpningsgrad för ovanstående fonder är 10-15 procedurer, en till två sessioner per vecka. Den maximala räntesatsen finns inte: ställ det själv, beroende på hårets tillstånd, tillgängligheten av tid och önskan. En gång i månaden, var säker på att byta mask.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

Resultatet

Efter den första användningen finns det ibland en fet känsla. Oroa dig inte, med tiden kommer hårbotten att vänja sig på förbättrad näring, och effekten av feta trådar kommer att försvinna. Dessutom faller håret ibland ibland ännu starkare än före behandlingen. Således blir du av med de "döda" håren, och på deras plats kommer säkert snart nya.

Fläktar av masker med kardborreolja och ägg hävdar att om några veckor minskar förlusten. Efter två eller tre månader blir de första resultaten synliga: en ung "nere" visas, hårets utseende förbättras, håret blir mer silkeslen och felfri.

Kockolja och ägg kan förbättra lockets utseende, men med problem med kroppens hälsa kommer effekten att vara tillfällig.

Hårmask från brandy, burdockolja och ägg eller äggula: recept och matlagningsmöjligheter med tillsats av andra ingredienser

Inlagd av: admin i hårvård 25.08.2018 0 6 Visningar

Skinn och täthetskurvor: Använd en mask för hår från ägg, brandy och burdockolja

Kockolja, brandy, kycklingägg - alla dessa produkter har en underbar effekt på hårets tillstånd.

De kan användas separat, och när de kombineras tillsammans bildar dessa komponenter en underbar hårmask.

Sådan hemvård kommer att göra ditt hår tjockare, strålande och lyxigare.

Tänk på de fördelaktiga egenskaperna, liksom effekten på hårbotten på huvudet av huvudingredienserna i masken, hur man förbereder det korrekt för att uppnå önskat resultat.

Innan vi beskriver i detalj maskens recept och metoden för dess tillämpning, låt oss kort analysera hur var och en av dessa tre komponenter påverkar håret och hårbotten.

  Få människor vet om det, men en sådan alkoholhaltig dryck som brandy är ett utmärkt sätt att stärka håret. Dessutom hjälper det att bli av med överflödigt fet hår, förhindrar snittet på tvärsnittet och ger glansglans.

När den appliceras på hårbotten, orsakar denna dryck en uppvärmningseffekt och stimulerar blodcirkulationen, vilket i sin tur bidrar till uppvakningen av vilande hårsäckar. Med konstant användning orsakar denna effekt aktiv hårväxt. Dessutom innehåller cognac värdefulla tanniner och användbara syror, som också har en mycket bra effekt på håret.

Därför är det inte alls nödvändigt att du spenderar stora summor när du väljer en bra och högkvalitativ cognac, det är ganska möjligt att hantera med demokratiska alternativ. Kycklingägg - En riktig förråd av värdefulla ämnen och vitaminer. I äggets sammansättning finns närvarande i stora mängder protein, vitaminer i grupp B och användbara aminosyror. När den läggs till maskerna, förbättrar denna produkt hårbotten, aktivt kämpar mjäll och gör håret mjukare och mer strålande.

Det är nödvändigt att veta att de två komponenterna i ägget (äggula och vita) har olika effekter. Om du har normalt hår kan du använda ägget helt. Protein är utmärkt för att behandla fet hår. Skinkan, däremot, fuktar och närmar de torra trådarna. Kockolja är en annan helande ingrediens som används ofta för hårvård.

Särskilt väl hjälper det att bekämpa håravfall.

Under en behandlingsperiod stannar denna användbara olja hårets gallring och orsakar aktiv tillväxt av nytt hår.

Som du kan se är var och en av de ovanstående komponenterna mycket användbar för hår och hårbotten.

Receptet för att göra masker med ägg, brandy och burdock olja

Metoden att göra en sådan hemvårdsprodukt är väldigt enkel:

 1. Det är nog att blanda en matsked av brandy, lika mycket bördolja och ett ägg i ett litet kärl.
 2. Den resulterande blandningen bör försiktigt gnidas in i huden och fördelas jämnt över längden på strängarna.
 3. Därefter måste du sätta på huvudet med plast och en handduk för att förbättra masken.
 4. Håll kompositionen på huvudet behöver ungefär en halvtimme.
 5. Efter det måste du noggrant tvätta håret med schampo och mycket vatten. Kockolja är ganska dålig tvättas bort, så du måste tvätta håret mycket noga, inte skonsam schampo.

Efter tvättning kan du skölja håret med avkok av hypericum, kamille eller andra örter. Detta kommer att ge dem extra glans, och till och med hjälpa till att bli av med lukten av brandy, som ofta kvarstår på håret efter användning av sådana masker.

Ovannämnda recept är i grunden grundläggande. Du kan ändra det efter eget tycke genom att ta bort några komponenter eller lägga till andra produkter som är fördelaktiga för håret. Därvid bör du fokusera på typen och strukturen i dina strängar och på de mål du själv ställer in.

 • Till exempel, för att förbättra hårets glans kan du tillsätta lite citronsaft till den ovan beskrivna blandningen.
 • Om du har mycket torrt hår kan du lägga till en tesked glycerin till ingredienserna.
 • För förbättrad hårnäring kan du också blanda lite honung, kefir, naturlig yoghurt eller andra mejeriprodukter, mosad bananmassa.
 • Det skulle vara trevligt att också lägga till maskintinkturen hos kalendula eller andra medicinska växter, såväl som avkok av dessa örter.
 • För att påskynda hårväxten kan du använda torrt senapspulver, malt kaffe och tinktur av rödpeppar.

Det här är inte en komplett lista över alla produkter som kan läggas till i denna mask. Du kan experimentera och prova olika kombinationer för att skapa ditt eget unika recept som helt och hållet motsvarar dina uppgifter och hårets och hårbotten.

Efter avslutad kurs kan du vänta ett par månader och upprepa det om det behövs.

Denna hembehandling återställer perfekt hårbotten och hårstrukturen, bekämpar mjäll, förlust och tvärsnitt av spetsarna. Men kom ihåg att du kan uppnå ett verkligt effektivt resultat inte med ett enda förfarande, men med en lång och regelbunden kursapplikation.

Trots alla användbara egenskaper kan en sådan komposition i vissa fall ha en negativ effekt. Först och främst är det värt att komma ihåg att det är mycket viktigt att respektera de korrekta proportionerna (i synnerhet mängden brandy).

Faktum är att brandy, som andra alkoholhaltiga produkter, torkar hår. Dessutom, desto mer brandy i maskens sammansättning, desto mer märkbar denna effekt. Om ditt hår redan är torrt, lägg till den här komponenten ska vara i minsta mängd eller helt överge den.

Andra recept hårmaskor baserade på brandy:

Kombinationen av kycklingägg, brandy och burdockolja ger ett utmärkt resultat. Regelbunden användning av ett så enkelt och överkomligt hemlagat recept ger huvudet av hår mjukhet, glans och strålning. Alla komponenter i denna läkemedelsblandning kan köpas till det mest överkomliga priset, och resultatet av deras användning kommer att bli riktigt imponerande.

Masker från burdockolja till hår. Recept, hemanvändning, resultat

Kockolja är ett välkänt hårstärkande medel. Det rekommenderas att användas för allvarliga problem, såsom håravfall, tråkiga färger på strängarna, splittrade ändar på grund av otillräcklig näring och torkning och för förebyggande, i syfte att öka och förbättra krullarnas kvalitet. Appliceras både i ren form och som en del av komplexa masker.

Burdock Efficiency

På effektiviteten av kardborre olja behöver inte argumentera, det är bevisat, tack vare recensioner av riktiga människor. Men inte alla problem med burdock olja hjälper. Hårproblem kan orsakas av både yttre och inre orsaker, sjukdomar i hormonell, svampig natur, ohälsosam diet.

Om problemet är internt är det nödvändigt att tillämpa komplexa metoder, annars förbättringar från maskerna, om det kommer att bli, då mindre.

Kockolja är optimal för användning om hårförhållandet förvärras på grund av färgning, överdriven användning av hårtork, hårspray.

Trichologists råder att använda olja för:

 • håravfall orsakad av yttre orsaker och brist på näring
 • inte tillräckligt snabb tillväxtsträngar;
 • torr hårbotten;
 • sprött hår;
 • skivade tips.

Regler för användning av masker baserade på burdock olja

Burkbaserade masker ska göras enligt ett antal villkor, då kommer de att vara mer användbara för håret:

 1. Applicera en fet massa på smutsigt hår - det är mer effektivt.
 2. Oljan kommer att ge mer intensiv näring om man, efter appliceringen av kompositionen, täcker huvudet med en plastpåse (matvatten) och hänger uppifrån på en varm hatt eller lindar den med en handduk.
 3. Förvärm oljan före blandning med andra komponenter. Antingen en mikrovågsugn eller ett ångbad används för detta ändamål. Det senare alternativet är att föredra, eftersom uppvärmningen sker i ett sparsamt läge och de användbara substanserna förstörs inte av verkan av vågstrålning.
 4. Skölj håret efter att masken med burdockolja ska shampooeras flera gånger tills ett stabilt skum börjar bilda. 2-3 cykler med applicering och sköljning av produkten är vanligtvis tillräckliga. Om du inte tvättar ditt hår väl kommer de att se fettiga ut.
 5. Aggressiva formuleringar innehållande peppar, senap och liknande brinnande ingredienser appliceras enbart på rötterna, eftersom hårspetsarna från sådana blandningar blir torra.

Säkerhetsåtgärder

Använd masker baserade på burdock olja kan inte vara för ofta, håret kommer att se fet ut.

Hur ofta kan du använda:

 • Om håret är initialt torrt, kan masken användas 2 gånger i veckan.
 • Med normal hårtyp är det tillåtet att göra en mask en gång i veckan.
 • Om håret är oljigt kan du använda brännbara masker baserade på burdockolja 1-2 gånger i veckan för att normalisera funktionen hos talgkörtlarna.

Kockolja, med frekvent användning, kan packa om hår med vitaminer, vilket kommer att orsaka en negativ reaktion i form av en klåda.

Möjlig håravfall. Liksom alla vegetabiliska ämnen kan burkolja i masker eller ytterligare komponenter orsaka en allergisk reaktion, så ett allergiskt säkerhetsprov ska utföras före användning.

Hur mycket att hålla masken på håret

För att olja väl blött hår och ge dem alla näringsämnen måste du hålla masken på håret i minst en timme. Undantag - maskerar med peppar.

När kommer effekten att märkas

För att inte bli besviken över användningen av burdock mask, bör du veta att de första resultaten kommer att dyka upp efter en tid, inte tidigare än i 3-4 veckor, förutsatt att masken appliceras på håret 2 gånger i veckan. Alla masker baserade på burdockolja har en kumulativ effekt.

Hot burdock mask - hur man använder olja i sin rena form

Hot mask är mer aktiv i håret, tränger djupare in i hårstrukturen, så effekten är viktigare. För att göra en sådan mask, tar det ungefär en timme.

Förberedelse och användning av masken:

 • Det är nödvändigt att mäta 30 g olja. Det handlar om 2 msk.
 • De lägger en kruka med vatten på en liten eld och en behållare med olja på den. Ånga kommer att värma oljan. Det är nödvändigt att se till att oljan inte kokar, temperaturen förblir bekväm för applikation, annars måste det kylas och oljan kyls under lång tid.
 • Kockolja bör gradvis hällas i hårets rotszon, separera håret med fingrarna och gnugga sedan i hårbotten. Försöker att fördela hela hårets sammansättning, eftersom tipsen också behöver näring. Utför detta med hjälp av massagerande rörelser;
 • Huvudet är täckt med en plastpåse, matskum eller en polyetenhätta sätts på. Ovanför huvudet måste du lägga en varm handduk för att skapa effekten av ett bad;
 • En timme senare tvättas masken av, tvättar strängarna ordentligt med en mild schampo.

Hur man gör burdockolja

Det är viktigt att välja högkvalitativ och naturlig olja. Om kemiska element indikeras i kompositionen betyder det att oljan inte är lämplig. Kontroll- och utgångsdatum, den expired produkten kommer att ha en obehaglig svag lukt.

Om så önskas kan du själv göra burdockolja. Detta kommer att kräva 100 g kullrot och vanlig, luktfri, raffinerad solrosolja. Hakad kullarrot hälls i en ogenomskinlig behållare, häll 300 ml olja och infusera över natten. Koka sedan över låg värme tills den karakteristiska guldfärgen och filtrera vätskan genom en sikta.

Burdock hemlagade masker

Mask för fettigt hår

Kycklingula och chilipulver läggs till masken. Trots det faktum att masken är framställd av olja, rekommenderar trichologer det för fet hår. Det hjälper till att ta bort överflödigt fett, normaliserar talgkörtlarna.

Förberedelse och användning av masken:

 • På 2 msk. burdock olja ta 1 tsk. kryddor och 1 äggula. Kombinera komponenter och appliceras på håret och hårbotten;
 • Förskrivningen ska hålla masken i 1 timme, men om du känner en outhärdlig brinnande känsla kan du tvätta den av tidigare.

Förbättrar tillståndet av fet hårbarkmask med lera:

 • Blanda först lerpulveret med stärkelse (15 g vardera) - ungefär 1 msk;
 • Tillsätt lite vatten för att göra en tjock pastaformig konsistens, späd sedan med olja och slutligen häll i 8 ml körsbärsjuice;
 • Håret är uppdelat genom en avskedning och sprids över håret med en pensel. Maskens funktion - en varm kompressor behövs inte. Efter 1-1,5 timmar tvättas av.

Att ta hand om torrt och sprött hår

Med torrt hår är det viktigt att lösa flera problem på en gång:

 • matt och sprött hår;
 • klåda;
 • mjäll.

Mask med ostmassa

Masken av burdockolja för hår med tillsats av stuga ost för att klara alla problem. Höstost måste tas fett - 200 g. 2 msk l. burdock olja.

Applicera på hår, inte glömma rötter och tips. Särskilt noggrann gnidad massa i rötterna. Wrap huvudet med klädesfilm eller plastpåse och håll den på håret i en timme. Då kan du tvätta av masken.

Gelatinmask

Burkolja i kombination med gelatin ger effekten av laminering. Strängar efter att det ser tungt, fjädrande, glänsande ut. 20 g gelatin måste först ångas, därefter tillsättes 10 ml burkolja. Applicera en mask, lite avtagande från rötterna. Efter 40-60 minuter, tvätta av.

Firming med jäst och honung

För att återställa hårets elasticitet, hälsosam glans, stärka och försegla tipsen med hjälp av kardemask med tillsats av jäst och honung.

I ett glas häll en påse med torr jäst, häll 4 msk. varm mjölk, tillsätt 1 tsk. flytande honung och blanda ingredienserna. Därefter vilar blandningen i ca 20 minuter på en varm plats. Lägg sedan till 1 msk på samma plats. burdock och ricinolja, blanda. Sprid massan genom håret, och skapa en termisk effekt, en timme senare, tvättas masken av med schampo.

Hårförlust masker

Med honung och ägg

Masken mot att falla ut är beredd med tillsats av kycklingägg och honung. Inulin, som finns i masken, har en fördelaktig effekt på hårsäckarna och hjälper till att stärka dem i follikeln.

Med hjälp av denna mask kan du stoppa även intensiv nedfall, men då måste det ske systematiskt inom 3-6 månader.

Förbered det så här: Blanda 2 äggulor från kycklingägg, tillsätt 2 msk. burdock olja och 1 msk. flytande honung. Blandningen gjord av dessa ingredienser bör appliceras på rötterna och masseras med fingrarna i rotzonen. Sedan sätter de på huvudet med en handduk och tvättar den efter att ha väntat en timme.

Arabisk mask med citron och honung

En annan nedfallsmask kallas arabiska. Dess sammansättning innehåller, förutom burdock olja, citronsaft och honung. Alla komponenter tas i lika stora proportioner och blandas. Innan masken appliceras på håret, måste den värmas upp på ångbadet till en behaglig hudtemperatur. Sedan fördelas det i håret med massagebevegelser.

Lägg lite mer ren burdockolja i håret och skapa en växthuseffekt, inkubera i 2 timmar. Om mjäll sammanfogar problemet med håravfall, rekommenderas trichologer att lägga till 2-3 kepsar till denna komposition. tea tree oil.

Mask med Henna och Cedareter

Den tredje masken är gjord på natten, den innehåller cederteter och färglös henna. Det närmar sig håret, stärker hårsäckarna. Det rekommenderas att göra det på våren och hösten när håret saknar vitaminer.

Blanda 10 ml burdockolja, 35 g henna (det måste förkrossas med vatten till en pasta) och droppe 7 droppar eter. Försiktigt inslaget hår med en wrap och något varmt, gå och lägg dig. På morgonen ska masken tvättas ordentligt av håret.

För täthet och glans

Maskan för glans visas efter färgning av håret. Det återställer håret från insidan, släpper ut de skadade hårvågorna, bildar en skyddande film, stoppar förlusten som orsakas av exponering för kemiska föreningar. Masken är beredd på basis av burkolja, kakao och mjölk. På grund av innehållet i kakao mask kan inte använda blondiner, eftersom det ger en brun nyans.

Förberedelse och användning:

 • 3 msk. kakaopulver hälldes i en djup skål. I mikrovågsugnen eller i elden värms mjölken till ett varmt tillstånd och gör kakao med mjölk;
 • lägg till 1,5 msk. burdock olja, blandas noggrant och appliceras på håret längs hela längden. Exponeringstiden är 40 minuter.

Maskens konsistens ska vara pasty, så det finns inget behov av att lägga till mycket mjölk.

Mot splittrade ändar

Masken med glycerin har en fuktgivande och närande effekt, så det rekommenderas att problemet med split ends.

Förbereda ta:

 • 40 ml burkolja;
 • 20 ml castorca;
 • 5 ml glycerin;
 • 20 g honung.

Genom att kombinera alla ingredienser måste du värma blandningen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd. Sedan appliceras massan på håret, börjar med tipsen. I slutet används blandningen för behandling av rotzonen.

För hårväxt med vitlök och vitaminer

Håret växer långsamt på grund av brist på näring och metaboliska störningar i hårbotten. För att lösa detta problem rekommenderas att man använder en mask baserad på vitlök och vitaminer. Vitlök stimulerar blodcirkulationen, medan vitaminer närmar sig hår.

Vitlök (5 g) males på en riven, blandad med 1 amp. vitamin B12, och tillsätt huvudkomponenten (15 ml). Applicera masken på rötterna med gnidningsrörelser och håll den under en varm keps i 15 minuter. Tvätta håret hårt med schampo.

mjäll

Från en blandning av castor och burdock olja

Kockolja i kombination med ricinolja hjälper till med mjäll. Men det är viktigt att en sådan mask inte botar svampen. Det ska användas om mjäll orsakas av hård hårdhet i hårbotten.

Castorolja och burdockolja blandas i lika stora proportioner och upphettas sedan på ett ångbad tills de blir mer flytande. Applicera blandningen av oljor på håret med händerna eller en kam.

I det första fallet samlas en liten del av kompositionen i handen och sprids med massrörelser genom håret, i andra hand appliceras oljorna på området närmare rötterna och kammas till spetsarna. En timme senare ska håret tvättas väl med schampo.

Från en blandning av kokosnöt, olivolja och klyftaolja

Ett annat maskrecept innehåller klyftaolja, kokosnötolja och olivolja. Ta komponenter i proportion av 2: 1: 2. Mät ut med matskedar. Lägg till blandningen 3 keps. tea tree oil. Blandningen upphettas till ungefär 60 ° C och appliceras på håret i 2 timmar. Masken har en helande effekt på huden, vilket eliminerar mjäll.

Med kefir

Med hjälp av en mask med kefir kan du lägga volymen till ditt hår, göra det lydigt. Mest av allt är denna mask lämplig för fet hår.

I en mixer att blanda:

 • 5 ml olja;
 • 30 ml kefir;
 • 10 ml pressad aloejuice (använd plantans nedre löv).

Masken appliceras på vått hår, täckt med cellofan och en varm handduk. Tvätta av efter 30 minuter.

Med honung och ägg

Denna medicinska mask kommer att hjälpa till från håravfall, göra dem tjocka och starka, kommer att ge vitalitet, vilket ger en hälsosam utseende till strängarna.

Masken appliceras på håret i form av värme. I processen att laga värme 2 msk. l. burdock olja. Fray äggula med 1 tsk. honung (du kan ta kandad - det kommer att lösas i matlagningsprocessen). Applicera kompositionen i håret, lindade dem med klämfilm, fixa en handduk över kompressen. En timme senare, tvätta av med schampo.

Med peppar

Masker som har en brännande effekt, på effektiviteten av att accelerera hårväxten är i första hand bland resten. Kockolja och rödpeppar för att öka tillväxten - den optimala kombinationen. Rödpeppar bidrar till expansion av blodkärlen i hårbotten, påskyndar ämnesomsättningen och burkolja samtidigt som djuren närmar sig håret, återställer sin struktur från insidan.

Den klassiska masken för aktivering av hårväxt innefattar som huvudkomponenterna burkolja och chili peppar i form av pulver eller tinktur.

Ta 2 msk. Olja och lägg till en nypa kryddor, mixa. Applicera på håret och håll i 30 minuter, om känslor tillåter. Om huvudet brinner oträckligt, måste du omedelbart tvätta av kompositionen. Det betyder inte att masken ska vara helt övergiven, men nästa gång rekommenderas att minska delen av rödpeppar.

Masken ska tvättas av med varmt men inte varmt vatten, annars kommer den brännande känslan att intensifieras.

Med ricinolja

Denna mask rekommenderas att genomföra en kurs på 10-14 procedurer. I slutändan kommer den uppenbara effekten att märkas: håret blir elastiskt, glänsande, starkt utseende, volymen kommer att tillsättas, eftersom masken förhindrar håravfall. Blanda 1 msk. burdock olja, 1 tsk ricinolja och tillsätt 5-6 kap. vaniljeter.

Efter applicering av masken krävs en mer intensiv uppvärmning än i andra fall, därför täcker håret med cellofanfilm, blåsa huvudet med en ström av varmluft från en hårtork, sedan efter 5 minuter, linda in trådarna med en handduk och låt masken suga i en timme. Därefter kan kompositionen tvättas bort.

Med dimexidum

Denna mask är effektiv mot mjäll orsakad av seborré. Kompositionen använder dimexid - det är den viktigaste aktiva beståndsdelen. Masken har regenererande egenskaper.

För att få resultatet är det tillräckligt att göra en sådan mask 2-4 gånger i månaden. Blanda 10 ml burkolja, 20 ml hemlagad serum och 2-4 ml av beredningen. Sprid på rotigt hår med en pensel. Efter 20 minuter fungerar kompositionen redan och den kan tvättas bort.

Med banan

Detta är en näringande mask som ger skinn till håret, vilket gör det smidigt. Kompositionen innehåller en hel banan, 10 ml burdockolja, 2 msk. mjölk. Alla ingredienserna avbryts i en mixer. Masken appliceras på rent, redan tvättat hår som en balsam. Efter en halvtimme tvättas blandningen av.

Med båge

Lök i burkmasken stärker håret, vitaminiserar, desinficerar och stimulerar metabolismen i hårbotten. Du måste ta 3 msk. burdock olja, 1 msk. l. aloe juice och 2 msk. lökjuice. För att klämma på lökjuice kan du grilla en bit lök på en rivare och pressa genom gasväv.

Aloe juice från arket pressas med fingrarna. Blanda ingredienser, värma kompositionen i ett vattenbad till 40-50 ° C. Om du vill döda lukten av lök rekommenderas att tillsätta blandningen luktande eterisk olja, såsom pepparmynta. Mask applicerad på håret hålls under en varm keps i minst en timme.

Med konjak

För att göra håret smidigare, elastiskt, glänsande och öka tillväxten, måste du applicera en mask med brandy. Denna mask är multikomponent. Den innehåller: kardolja, ricinolja, äggulor, bryggerjäst, honung och lite cognac (eller vodka).

Kockolja (30 ml), i kombination med ricinolja (15 ml), tillsätt 1 tsk brännvin. och honung 3 msk. Nu behöver du värma upp masken i ett vattenbad. Häll sedan 1 tsk. öljäst. Separat bryt 2 ägg, från ägg behövs bara äggula, slå dem med en gaffel. Tillsätt till blandningen vid rumstemperatur. Räcka alla komponenter noggrant tills de är smidiga.

Applicera på rotzonen, sprid den över håret för hand eller använd en kam. Sätt på ett varmt lock för att öka exponeringsintensiteten och håll håret i 3 timmar. Sköljning behöver inte varmvatten, annars äggulan koagulerar.

Med nässla

Nätmasken vitaminiserar dessutom blandningen. Därför används detta recept för att mätta håret med näringsämnen. Efter flera procedurer blir håret glänsande och ser väl preparerat ut.

ingredienser:

 • burdock olja,
 • torr marknät (du kan ta färskt),
 • vatten.

Näsblad (2 msk) bör kokas med kokande vatten (0,5 msk). Insistera vätskan i 30 minuter eller lämna i en termos för natten. Sedan infusionsfilter, häll 2 matskedar. burdock olja och blanda. Vätskan måste vara varm. Masken är fördelad över hela längden på håret. Håll i en timme.

Med vitaminer

Masker med vitaminer har fuktgivande egenskaper, ger näring och ger glans till hår. Burdock mask är inget undantag. Den är beredd enligt följande: jojobaolja, oliv och burk blandas i en mängd av 4: 2: 1, tillsätt 1 ampull tokoferol och retinol. Applicera blandningen i en gnidningsrörelse. Täck med något varmt, håll i en timme.

Med senap

Senap, som peppar och vitlök, aktiverar tillväxt, aktiverar blodtillförseln till hårsäckarna. En sådan maskurs kurs är en månad när den tillämpas 2 gånger i veckan.

Olja i denna mask kommer att gå lite - bara 1 tsk, huvudredienserna är senap (10 g) och socker (15 g). Senap med socker bryggt med vatten tills sur grädde konsistens, tillsätt smör. Applicera på håret i 10 minuter. Skölj sedan med rinnande vatten.

Recept av masker baserade på burdock olja inkluderar andra oljor, kryddor, mejeriprodukter som extra ingredienser, på grund av vilka maskerna har motsatt effekt. Burdock masker är lämpliga för fet, torrt, försvagat och tråkigt hår som skadas genom färgning. Med burdock masker, mjäll och seborré behandlas.

Video om burdock hårmaskar

Fördelarna med burdockolja för tillväxt och hårdensitet. Burdock masker:

Hur man gör hemma en mask för hår med kardborreolja:Nästa Artikel
Hur bli av med fet hår? Masker för fet hår.