Kefir för hår - bättre hårmaskor från kefir


Underbart hår har alltid varit en speciell feminin stolthet. Friska, glänsande lockar, oavsett längd och färg, lockar alltid ögon. För att den naturliga styrkan och skönheten hos strängarna ska kunna leka med alla färger, används idag fler och fler naturvårdsprodukter.

En av de effektiva och helt säkra metoderna är kefir för hår och användningen av kefirmasker.

Denna mejeriprodukt är billig, trevlig och lätt att använda kan vara en källa till tillväxt och hårstyrka.
Vi kommer att förstå vad fördelarna med kefir för hårbotten och håret, till vilket det är lämpligt, och hur man förbereder en fullvärdig mask från den.

Fördelarna med kefir för hår

frekvent användning av hårtorkar, strykjärn och andra stylingapparater;
upprepad färgning, markering, andra kemiska effekter;
långvarig exponering för solen
brist på vitaminer
analfabeter hårvård
mjällutseende.

Således har kefir en fördelaktig effekt på försvagade lockar, hjälper till håravfall, otillräcklig volym.
Dessutom fungerar kefirmasker som ett utmärkt förebyggande verktyg för hårvård, näring och fuktgivande dem.

Ett annat syfte med användningen av sur mjölk är att lätta håret med kefir - det här är en ganska mild metod för att lätta naturliga lockar.

Vi finner ut på bekostnad av vilka komponenter kefir har ovan angivna användbara egenskaper.

Fermenterade mjölksvampar
Dessa ingredienser förbättrar blodflödet och metabolism. Därför kan kefirmasker påskynda hårväxten, normalisera hudens fettighet, eliminera mjäll.

protein
Det närmar och förstärker hårsäckar, hjälper till att förhindra splittrade ändar.

kalcium
Detta element är oumbärligt för hårväxt, så att du med regelbunden användning av kefir kan uppnå en märkbar ökning av hårvolymen och avslöja krullarnas naturliga skönhet.

Mjölksyra
Denna organiska förening förstör patogena mikrober, tar bort döda celler och mjäll. Dessutom, på grund av den sura miljön, kan du bli av med resultatet av färgning. Mer information om tvättkvalificeras nedan.

Det är nödvändigt att lägga till det Kefir maskerar efter att ha lämnat lämnar mikrofilm på hårets yta, vilket ger extra skydd mot ultraviolett strålning, vind och andra skadliga effekter.

Vi betonar också den absoluta säkerheten i det här verktyget. Detta är en helt naturlig produkt som hjälper till att skapa en optimal fuktgivande och närande miljö.

Paint remover med kefir mask

På grund av den mjölksyra som finns i kefir kan du bli av med resultatet av färgning. Detta är det mest ofarliga sättet att tvätta färgen från håret.

Den sura miljön löser upp färgpigmentet medan man försiktigt och försiktigt handlar. För att uppnå önskad effekt bör kefirmask appliceras under 1-2 veckor.

Nedan finns recept på verktyg, bland annat det finns en mask för tvätt. Med hjälp av kefir kan du också lätta strängarna, men du måste förstå att den här metoden bara är lämplig för tjejer med naturligt hår av ljusbruna och ljusa nyanser. Som ett resultat blir håret lättare med 2-3 toner.

Vem är kefir masker för hår?

Den fermenterade mjölkprodukten har inga biverkningar, så det finns inga begränsningar för ålder, hårtyp eller hud. En tjej eller en kvinna med någon form av hår kan prova en kefir mask. I det här fallet är det nödvändigt att välja ett recept, förstås, baserat på ett specifikt mål.

Detta verktyg har en förebyggande och terapeutisk effekt. Lika lämpliga brunetter, brunhåriga kvinnor, blondiner. För färgade, försvagade trådar kommer denna mask att bli en energikälla. När splittrade ändar hjälper till att återställa hårets struktur kommer det att bli en laminering. Torr, livlös curls kefir mask returnerar elasticitet och styrka.

Tunt, sprött hår, raka eller tjocka krullar - det spelar ingen roll. Hudtyp kan också vara vilken som helst - kefir mask är universal.
Även om du har naturligt tjockt, glänsande, hälsosamt hår, kan kefir göra det ännu bättre, skydda det från miljöens skadliga effekter, förhindra mjäll och andra problem. Försök bara använda den här produkten i kombination med vanliga kosmetika.

Välja och tillämpa kefir för hårvård

För att få önskat resultat, följ följande regler för beredning och användning av masker:

Använd inte surmjölk med förfallit hållbarhetstid;

Lämna inte färdiga föreningar i öppen sol;

När du tar masken till önskad temperatur, försök att noggrant övervaka konsistensen: kefir och ägg, som ofta ingår i blandningarna, rullar snabbt upp vid höga temperaturer. Det är bäst att använda ett vattenbad för att värma masken.

För att uppnå maximal effekt efter applicering av kefir-blandningen sätta på huvudet med en handduk eller klädesfilm, sätt i en varm hatt.

Maskens varaktighet ska vara minst en halvtimme, och i vissa fall 1-2 timmar.

En annan mycket viktig punkt: valet av produkt. Bara genom att använda högkvalitativ surmjölk, du förbättrar verkligen ditt hår fullt ut. Naturligtvis skulle det bästa vara kefir gjord av färsk hemlagad mjölk. Men få människor har möjlighet att få det regelbundet.

För torrt hår är den mest fetma mejeriprodukten (3,2%) idealisk. Resten rekommenderas att använda en 2,5 procent kefir.

När du väljer att vara uppmärksam på utgångsdatum. Lång lagringstid anger ett överskott av konserveringsmedel, det är bättre att inte använda sådana kefir.

En kvalitetsprodukt bör vara tät, innehåller minst vätska, utan bitterhet och utan obehaglig lukt.

Kefir hårmaskor - recept

Du kan också använda ren kefir för hår, det här är det enklaste alternativet för dem som är för lat för att förbereda komplexa masker eller inte för den här tiden.

Vi presenterar de mest effektiva recepten för recensioner av läsare!

Mask med kefir mot håravfall

Kefir - 150 ml;
Torr jäst - 10 g;
Honung - 1 msk.

Lös upp jästen med vatten, tillsätt honung och kefir. Sätt i en varm plats för en kvart timme, blanda noggrant. Applicera en mask på rötterna, sedan på resten av locken. Lämna i 1 timme. Tvätta av med varmt vatten utan att använda kosmetika.

Kefir mask för att återfuka håret, lägga till glans och elasticitet

Kefir - 100 ml;
Äggula - 1 st;
Olivolja - 1 msk. L.;
Kokosolja - 1 msk.

Användning:
Kefir vid rumstemperatur, blanda med resten av ingredienserna, applicera på hårbotten och fördela längs längden. För att värma huvudet och lämna i 40 minuter. Tvätta av med mycket vatten med tillsats av schampo, använd balsam.

Mask med kefir för att stärka och växa hår

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Kockolja - 1 msk.
Lök - 1 st.

Krossa lökarna, spänna saften genom cheesecloth. Kombinera med kefir och piskad äggula och häll i burdockolja. Sprid hela kompositionen med den resulterande föreningen. Lämna i en halvtimme. Skölj håret på vanligt sätt och skölj med vatten och citronsaft. VIKTIGT: Löksjuice kan lämna en obehaglig lukt på ditt hår. Därför kan en mask tillverkas utan denna komponent.

Mask för oljig hårbotten

Kefir - 150 ml;
Torr senap - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.
Essentiell olja (rosmarin eller någon annan smak) - ett par droppar.

Slå äggula, blanda med andra ingredienser. Massage försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 30 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Kefir mask för hårväxt

Kefir - 150 ml;
Essential Oil Bay (Bay) - ett par droppar
Kockolja 1 msk.

Stryk olja i ett vattenbad, lägg till kefir. Lägg till eterisk olja i masken innan du applicerar, masken ska vara vid rumstemperatur. Applicera blandningen först till rötterna, kan också fördelas längs längden. Blötlägg 30 minuter.

Mask för att stärka håret

Kefir - 200 ml;
Äggula - 1 st;
Honung - 1 msk.
Kamille te - 50 ml.

Smälta honungen, häll i kefir, tillsätt ägget och ansträngt kamomillte eller kamille te. Rör om allt till en homogen konsistens. Sprid blandningen jämnt över hela längden på locken. Värm huvudet, vänta en timme. Tvätta trådarna med varmt vatten utan schampo.

Lightening hår med kefir

Ljushår med kefir är ett populärt förfarande för tjejer som inte vill tillgripa lättnad med färg. Det är nödvändigt att förstå att lättare hår med kefir bara är lämpligt för tjejer med naturliga hårfärger (från mörkblondin till ljus) också för naturligt rött hår.

För att uppnå effekten av förtydligande är det nödvändigt att göra en kurs av kefirmasker. Någon behöver 4-5 procedurer, andra minst 10. Kefir-mask för lätta kan göras 1-2 gånger i veckan.

Vad är den här masken att göra? Till att börja med, låt oss komma ihåg alla komponenter som kan tända håret: kefir, kanel (kanel ljusande hår är en av de mest populära metoderna), citron, kamille avkok.

Nå, nu är allting enklare, du kan välja mellan vad man ska göra en mask för att lysa, eller växla mellan olika masker. Låt oss ge några recept av masker för att lätta håret med kefir.

Kefir brightening mask med brandy

Kefir - 250 ml;
Citronsaft - 1 msk. L.;
Cognac - 1 msk. L.;
Äggula - 1 st.

Alla komponenter blandas, bringa till ett tillstånd av homogen massa. Distribuera masken från root till tips. Lämna på i 2-3 timmar, varma huvudet med en varm handduk eller lock.

Lightening hår med kefir och kanel

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk

Användning:
Blanda de två komponenterna och applicera på hela längden. Masken måste lämnas i minst en timme, eller bättre i två timmar. Glöm inte att värma ditt hår med en plastpåse och en handduk. Tvätta bort på vanligt sätt.

Lätta hår med kefir, kanel och citronsaft

Kefir - 6 msk.
Kanel - 2 msk
Citronsaft - 1 msk.

Användning:
Receptet sammanfaller praktiskt taget med det föregående, endast i denna variant lägger vi citronsaft och utför samma manipulationer.

Vad är den bästa kefir hårmasken: recensioner från fotot före och efter, recept, instruktioner

Kefirs fördelaktiga egenskaper - en symbios av protein och kalcium, som försiktigt påverkar hårets struktur, återställer dem.

Speciellt användbar kefir för torra och benägna att sköra krullor på grund av dess egenskaper, de kommer att bli mer hydratiserade, mjukade och förlustprocessen kommer att minska.

Vi rekommenderar att kefir masker till ägare av torrt hår - det här är förmodligen det enklaste och mest prisvärda verktyget.

Låt oss se vilken typ av yoghurt vi behöver? Vad mer är det nödvändigt att tillsätta ingredienser till maskerna från kefir? Hur man lagar mat

Vad ska du välja?

För att maximera effektiviteten hos masken och hjälpa ditt hår, rekommenderar vi att du väljer en "hemlagad" kefir.

 • köpt från mormödrar eller bönder, kefir från hemlagad mjölk;
 • Hemgjord kefir från högkvalitativ mjölk (bara kolla in det, titta bara på den färdiga kefiren i burken om den är tät och inte tillräckligt flytande - det här är utmärkt);
 • butik kefir från 2,5 -3,2% fett;
 • kefir med 1% fett, om inget annat.

Naturligtvis är listan byggd från den mest användbara till ett minimum. Tillgängligheten av hemlagad mjölk i staden är endast möjlig genom en kampanj till marknaden. Vi rekommenderar att du köper mjölk med 2,5% fetthalt och gör kefir på egen hand och använd det för masker.

Den bästa versionen av kefir kommer att vara:

Hur man gör sådana kefir?

 1. Köp mjölk i affären 2,5% fett.
 2. Häll i en kruka och lämna på bordet eller på någon annan varm plats, men inte i solen.
 3. Efter 24-48 timmar är kefir redo. Kan förvaras i kylskåp.

2 sätt att laga kefir

För framställning av kefir behöver: mjölk, surdeg eller kefir kokta på surdeg från kefir svampar.

 1. Koka mjölken, svalna till rumstemperatur.
 2. Ta bort skummet.
 3. Häll 100 ml kefir eller jäst på 900 ml mjölk, blanda och värm till 37 ° C.
 4. Lämna över natten på en varm plats i en liter burk. Samtidigt är burken insvept i en filt.
  Använd kokad kefir som startbiljett kan vara 9 gånger.

Användbar video, hur man lagar kefir hemma:

Vilken kefir hårmask är än användbar?

Huvuddelen av kefir:

 1. Den omsluter och skyddar mot miljöens skadliga effekter.
 2. Stärker hårsäcken.
 3. För torra använder vi kefir från 2,5 - 3,2% fett, för fett 1% eller fettfri.
 4. Lätt förtydligande.
 5. Glitter och flytande effekt på grund av hydratisering och näring.
 6. Curls blir som ett vattenfall, lätt spridda, kammade som efter en dyr balsam.

Användbar video om fördelarna med kefir och den enklaste användningen av masken:

Därför, om du bara färgade ditt hår mörkt, rekommenderar vi att du väljer en mask med kakao, för att inte skölja bort färgen.

Hur håller du kefir länge?

Förvara i ett kylskåp i en burk med en plastlock som är stängd, men efter 2-3 veckor kommer det att finnas en obehaglig lukt som senare kommer att vara på ditt hår. Därför rekommenderar vi att vi nekar långtidslagring och begränsar till 1-2 veckor.

Hur mycket kefir behövs för en mask?

Beror på längden, tjockleken på ditt hår och ytterligare ingredienser.

För medelstora krullar, använd 100-400 ml kefir, förbered yoghurt från resten av mängden eller drick kefir själv.

 1. Sedan förbereda allt för beredning och applicering av masken.
 2. Ingredienser för blandning.
 3. Placera ett tomt handfat eller en skål i badrummet eller applicera med en pensel framför spegeln, beroende på komfort och bekvämlighet för dig.
 4. För första gången försöker du använda en borste för färgning framför spegeln, försiktigt applicera den på rötterna, och doppa sedan krullarna i massa och vrid.

Vad är nödvändigt för att applicera en mask?

 1. Kokad mask.
 2. Behöver inte kläder och någonting för att pakka nacken, om det kommer att flöda.
 3. Cap eller klämfilm för inslagning.
 4. Pensel för färgning.
 5. Termisk keps eller handduk.
 6. Spegeln.
 7. Tidningar eller film för att inte fläcka golvet.

Någon, utom kakao mask.

Hur man ansöker kefir masker?

Vi applicerar kefir på hår i 2 steg: 1 rötter och 2-ändar.

Temperaturen på kefir från 30-37 eller rumstemperatur, för att inte få ett kallt huvud.

Applicera på ren eller smutsig, det finns 2 rekommendationer.

Stötare av långa masker på håret säger att det är bättre att tvätta dem, så smuts, damm och andra faror kommer inte att absorberas i huden tillsammans med masken. En shampoo flush negerar hela effekten av masken.

Långhåriga älskare att inte komplicera livet, tror att allt kommer att bli bra ändå. Och tvätta huvudet 2 gånger om dagen är inte heller mycket användbart.

Välj rätt alternativ för dig.

Steg för steg rekommendationer efter applicering av masken på håret

 1. När håret är blötläggt med en mask, tryck lite ut för att bli av med överskottsvätska.
 2. För den långa rekommenderade att muffla bulle eller skal.
 3. Täck därefter med klämfilm närmare det occipitala området så att locket håller och faller inte.
 4. Från ovan vi värmer med en handduk i 1 timme eller mindre, men bättre längre för kontakten av masken och håret.

Vi tvättar bort efter att ha smittat hår

Tvätta av med schampo, om håret inte har förtvättats, använd omedelbart balsam eller sköljning med en infusion av örter eller med ättika, citronsaft.

Tvätta av rent hår

För bättre tvättbarhet, droppa saften av en halv citron i vatten eller 1 hl. ättika för 3-5 liter vatten. Urter avkok är också lämpliga.

Vad är viktigt att komma ihåg om att göra masker?

 1. Vegetabiliska oljor förlorar sina fördelaktiga egenskaper när de upphettas, så det är logiskt att lägga dem sist om masken kommer att värmebehandlas.
 2. Dålig "värme" tolererar kefir och ägg, de rullar eller lagar mat. Därför värm i ett vattenbad om nödvändigt, gradvis, utan abrupta övergångar till kokning.
 3. Vissa ingredienser i masker tolererar inte lång kontakt: med ljus, luft, järnobjekt.

  Till exempel vitaminer.

Därför bör du läsa recepten av masker, var uppmärksamma på temperaturregimen, varaktigheten för lagringen och komponenternas kompatibilitet, vad ska man röra om i och i vilken behållare.

 • Förkasta tanken att hälla alla vitaminer eller oljor i en mask på en gång för bästa effekten, det kan vara omvändt.
 • Låt oss analysera sammansättningen och ingredienserna i masker för hår som är gjorda av kefir eller yoghurt.

  Universal kefir mask från Olga Seymour

  Denna mask är 3 i 1, i vilket skede du kan sluta till den färdiga kompositionen kommer att tillsättas mer ingredienser.

  1. Vi använder endast kefir. Applicera det på håret med en hatt och en handduk, håll på dem i 30 minuter. Tvätta av med varmt vatten med schampo.
  2. Kefir + 1 tsk Kanel för känslig hud (utspädd med varmt vatten bara så att det sprids), för tjock tar vi 2 tsk.

  Gnid in i rötterna och håll från 30 minuter till 2-3 timmar.

 • Kefir, älskling, värm lite i ett vattenbad, 1 tsk drottning, 1 tesked. kardemumma, 1 tsk kryddnejlika, 1 tsk ingefärapulver, 1 tsk rödpeppar, 1 msk. olivolja och burdockolja, 1 tsk. konjak.
 • Välja kardemumma, nötkött och slipa dem eller slipa i en kaffekvarn. Om du har olja, ta sedan 3-4 droppar.

  Cognac och peppar är en version av masken för mycket tjock hårbotten, för känsligt är det bättre att inte lägga till brandy.
  Alla blandas och kombineras med 1 äggula.

  Blanda utan klumpar, tillsätt till kefir med kanel och applicera ka till hårbotten och försiktigt massera rörelser. Ändarna är också önskvärda att hantera.

  Håll denna mask så länge du kan tåla från 40 minuter till 2 timmar. Tvätta av med schampo eller läsk 1 msk. på en kopp varmt kokt vatten.

  Vi gör det en gång i veckan i 2-3 månader om du har hår som faller ut eller det finns baldingområden.

  Video om att göra masker från kefir för hår hemma:

  Denna mask hjälper till att växa snabbt, vilket gör dem tjockare, starkare, mer voluminösa och glänsande.

  Det beror på masken, om den innehåller oljor och syftet med att intensivt närma håret, då är det möjligt.

  Även om ingen mask i sitt recept föreskriver inte att lämna mer än 3-4 timmar. Detta beror på maskens fluiditet, sängen blir smutsig, så begränsa kontakttiden för masken och dina lockar.

  Receptmask för fet hår från kefir

  Nödvändigt för masken: 150 ml kefir, torr senap, 1 msk matta, 1 tsk. mandelolja, äggula, honung ca 1 tsk, eterisk olja, vi rekommenderar att du väljer några droppar (rosmarin, citron, etc.).

  Blanda noga tills det är smidigt och applicera massan på håret. Maskens kontakttid och krullarna i minst 30 minuter. Tvätta av masken med varmt vatten med hjälp av schampo.

  Mask för hårväxt med kefir och lök

  Förbereder maskins komponenter. För att göra detta, använd vitlök eller rivare för att hugga löken, vika det i ett bandage i 2 lager och pressa saften.

  Blanda juice med 1 kopp - 200 gram kefir. Om så önskas, tillsätt blandningen äggulan av ett ägg och en burkolja -1 tsk.

  Sedan applicerar vi en mask på håret med en pensel på rötterna och fuktar spetsarna, för långa, rekommenderar vi att du dyker in i blandningen och vrider den över ett handfat eller bad.

  Vi lägger de fuktiga locken i en bulle eller ett skal och lägger på en värmekorka i 60 minuter.

  Tvätta sedan av med schampo med varmt vatten på vanligt sätt.

  För de som är oroliga för att lukten av lök kommer att förbli i chocken, vill vi försäkra, det kommer inte att finnas någon obehaglig arom, eftersom kefir neutraliserar det.

  Hårmask från kefir och ägg

  Förbered masken för en sådan komposition: 0,5 kopp yoghurt, äggula 1 st, 1 tsk. ricinolja. Blanda noggrant alla ingredienserna i masken.

  Hemlighet: Vi rekommenderar att du slår ägget separat med en gaffel och lägger bara till de andra komponenterna.

  Applicera masken med en pensel eller över bäckenhänderna, sprida blandningen genom håret. Värm den applicerade kompositionen med en hatt eller en varm handduk. Den rekommenderade kontakttiden är minst 60 minuter.

  Nässla och burdock hårmask

  Få kullrot eller torkade nässla löv på ett apotek. Hur man brygger anges på själva förpackningen.

  För matlagning kan du använda skördad personligen och nässlor och burdock, följ bara insamlingstiden och lagringsreglerna.

  Förbered ett avkok av högst 1 kopp, 100 ml räcker för en mask. Till den färdiga buljongen lägger till samma kefir.

  Applicera den resulterande kompositionen på ditt hår och slappna av eller titta på en film i 1 timme.

  Denna enkla komposition har en fördelaktig effekt på hårbotten och hjälper till att eliminera mjäll och accelererar hårväxten väl.

  Universell mask för hår på rötterna (ren)

  Mask av kefir och smör för tillväxt och volym

  Ingredienser: 3 msk. kefir, 1 msk. smör.

  Värm olja i ett vattenbad, 1 msk. och lägg till varm kefir.

  Applicera på rötterna och rester av hela längden, gömmer vi håret under locket i 30 minuter.

  För att eliminera den obehagliga doften av kefir, tillsätt ett par droppar essentiell olja till masken, som du vill, om den inte var hemma, skölj håret efter tvättning med ättika 1 keps per 1 liter vatten.

  Tvätta av med varmt vatten med shampoo och balsam.

  Videoberedning och applikation, samt granskning:

  En ansökan om sådana masker räcker inte, så vi rekommenderar att du gör det regelbundet i 1-2 månader.

  Kefir maskerar mot håravfall

  Maskinsammansättningen: kefir, bryggerjäst, eteriska oljor, senapspulver.

  För att göra kefirmasker effektivare, lägg till en av följande komponenter: äggula, senap, honung, burdockolja, peppartinktur, lökjuice, brandy, avkok av örter etc.

  Använd och känt gift: burdock, nässla, ek, kamille.

  Oljor är väl beprövade i kampen mot förlust är: kardborre, linfrö, oliv och mandel.

  Eteriska oljor är här för att eliminera obehaglig lukt från hår.

  Kefir mask med senap och vitaminer i ampullerna A och E

  Masken närmar och värmer hårbotten, förbättrar blodcirkulationen. Håret är mättat med fukt och växer bättre, får täthet och hälsosamt utseende.

  Ingredienser: 0,5 kopp yoghurt, 2 msk. senap, 1 tsk E och A. Om du bara har torr senap rekommenderar vi att du löser upp det i 2 msk. vatten.

  Steg för steg förberedelser för maskberedning:
  Blanda första senap med vitaminer, lägg sedan till kefir. Vi gnuggar masken i hårbotten och fördelar den över hela längden av håret, lindar med matfilm eller lägger på påsen, värm den med en handduk ovanifrån.

  Video på matlagning kefir mask och recept

  Maske av kefir och henna för hår: förbättrar hårväxt och hjälp från håravfall

  Ingredienser: färglös henna - 1 paket, kefir - 1 msk. och ricinolja -1 tsk, vatten är varmt.

  1. Häll 1 påse Henna i glas och fyll det med varmt vatten, bättre än 70-80 grader, kokande vatten fungerar inte.
  2. Rör väl och vänta tills hennaen svalnar något.
  3. Lägg sedan till 1 matsked kefir och 1 tesked ricinolja, blanda allt.
  4. Applicera Masochka på hårrötterna, gnugga väl och fördela sedan längs hela längden.
  5. Vi blir till en bulle eller skal, lägg på en hatt, linda den i en handduk och låt den fungera i 40-45 minuter.
  6. Tvätta av med shampoo och varmt rinnande vatten.

  Videon hjälper till att förbereda, tillämpa och lära om fördelarna med denna mask:

  Mask på kefir, svartbröd och ricinolja

  Recept: 1 påse yoghurt (500 ml), 1 msk. l. ricinolja, rågbröd (Borodino, skära en skorpa av den och skära 3 skivor 1 cm tjock, smula i en skål i små bitar).
  Det rekommenderas att göra en kurs på 1-1,5 månader före varje shampooing.

 • Vi tar 300 ml kefir och blandar med smulat bröd. Blanda bitarna i kefir med din hand och fingrar.
 • Låt blandningen suga i 20-25 minuter.
 • Tillsätt 1 msk. ricinolja. Blanda alla tills det är smidigt.
 • Applicera över badet eller bassängen, böj håret framåt. Förflyttning från örat delar vi ytterligare håret i partiklar, behandlar rötterna.

  Vi täcker med händer eller en pensel för att färga utifrån och från insidan till det andra örat.

  Var noga med att applicera efter att ha spridit rötterna på hela längden av håret. Se till att ditt hår är helt friskt, ta ett par minuter åt ändarna.

  Händerna spred sig över hela håret.

 • Vi samlar i en hög gäng, sedan lägger vi på en hatt eller ett paket, vi sätter ihop med en handduk.
 • Håll masken i 2-2.5 timmar, tvätta av med varmt vatten med schampo.
 • Videon hjälper dig att förbereda en mask från första gången och applicera den på ditt hår.

  Kefir hårmask: ett recept på torrt

  Speciellt bra kefir för torra lockar, det hjälper till att klara av problemet med förlust, för ger näring av lökarna, återställer strukturen och eliminerar sårbarhet, vilket gör dem mer lysande.

  För att förbereda masken tar vi kefir från 2,5% fett, med stark torrhet, vi väljer hemlagad eller 3,2% - detta kommer att göra det möjligt att närma håret mer rikligt och återfuktas.

  För fett vid rötterna och torra i ändarna är det också lämpligt, lämna bara rotzonen utan applicering.

  Kock- och ricinolja är trolloljor som eliminerar torrhet och tvärsnitt i ändarna, så de kommer också att finnas i vår mask.

  Ingredienser: 3 msk. Kefir (60 gr.), 1 msk. burdock olja, 1 msk. ricinolja, äggula.

  Blanda alla ingredienser som börjar med ägget och yoghurten och sedan introducera oljan.

  Denna mask är en riktig frälsning för långt hår, för återställer strukturen, som visar sig perfekt när man löser problemet med torra ändar, vilket är bekant för alla långhåriga.

  Applicera på huvudet, på något sätt, sätt sedan på en plastlock eller plastpåse och håll i en timme.

  En detaljerad video hjälper dig att förbereda en mask för torrt hår och applicera på ditt hår.

  Mask med kakao och kefir

  Ingredienser: 100 gr. Kefir, 3st.l. kakao.

  Blanda till en jämn konsistens, så att det inte finns några svarta prickar - det här är inte upplöst kakao.

  Förutom de magiska egenskaperna hos kefir och kakao har denna mask ett chokladarom som ditt hår kommer att förvärva.

  Efter appliceringen, sätt på ett duschlock eller p / / paket och håll i en timme.

  Detaljerad video hur man förbereder en mask för kefir och kakaohår:

  Jag har långt hår, men på grund av en stor viktminskning började mitt hår falla ut och tråkigt. Jag inkluderade kefir och kakao masker i mina vecko rutiner, och i kosten lade jag till solrosfrön och linfrö. Hårets tillstånd har förbättrats avsevärt. Jag rekommenderar den här Masochka som en magisk en för tarnished eller splittrat hår, det närmar och återupplivar dem, och glansen glädjer ögat.

  Mask för hårvolym med kefir och kakao

  Ingredienser: 0,5 st. kefir, 1 äggula, 1 tsk kakao.

  Denna mask är lämplig för vilken typ av hår som helst. Kefir förvärms till en behaglig hudtemperatur.

  Blanda i en separat glasskål äggula och kefir, häll sedan kakao. Applicera håret på rötterna, sedan över hela längden.

  Efter att masken har torkat den ungefär 10-15 minuter (beroende på längd och tjocklek), upprepa applikationen 2 flera gånger.

  Masken visar sig vara flytande, så lägg på onödiga kläder eller använd en kappa för färgning. Vi håller det bara 3 gånger i 15 minuter, totalt ska masken vara från 60 till 12 minuter, så det rekommenderas att göra det när du har tillräckligt med tid.

  Video om korrekt beredning av masken och applikationen med steg-för-steg-instruktioner:

  Kefir hårmask: recensioner från bilden före och efter (video) från Olga Sumska

  Ingredienser: varm kefir, ärtmjöl, råg, vitamin E.

  Maskrecept: i den uppvärmda kefiren lägger vi till alla ingredienser noggrant omröring.

  Den färdiga lösningen appliceras på huvudets rötter och sprids sedan över hela längden.

  En duschlock eller plastpåse, uppvärmd med handduk.

  Det rekommenderas att hålla på håret 2 timmar, men om du inte har dem, kommer 15 minuter att vara tillräckligt.

  För terapeutisk och återställande effekt, applicera 2 gånger i veckan i 1-2 månader.

  Om du inte har hittat råg eller ärtmjöl, slipa sedan ärterna i en kaffekvarn och sätt tillbaka rågmjölet med rågbröd.

  Video om förberedelsen av att applicera en magisk proteinmask:

  Materiell effekt på håret, även efter en enda applikation. De blir spridda, de blir voluminösa, och jag vill bara gräva i dem, strömmar genom mina fingrar som vatten. De blir mjuka och väl kammade.

  Nu vet du alla om kefir masker, det är dags att träna och uppleva de helande och magiska effekterna. Vi önskar att ditt hår ska förbli långt, tjockt, silkeslen och vackert!

  Mask från kefir för hår mot mjäll, oljig glans och lätta

  Kefir recept kom från topparna i Kaukasus bergen. Den här drinken, som en anda av ren luft för kroppen: ökar immuniteten, bekämpar inflammation, dödar mikrober. Och kefir hårmask, som ett berg flod, bär sken och förnyelse, ökar densiteten, stärker och närmar krullarna. Hur appliceras produkten för behandling av hår och varför det kan skada brunetter?

  Med hjälp av kefir för behandling av trådar kan du inte se utgångsdatumet på förpackningen. Sour mjölkdryck används för masker även efter utgången och med någon procentandel av fett.

  Kefir på strängar: vilken effekt att förvänta sig och vad att frukta

  På grund av innehållet i biokulturer är kefir en konstant källa till hälsa och näringsämnen för hårmaskor, såväl som ansikte. Ett plus är tillgången på drycken. En rik komposition gör att du kan använda produkten i olika kosmetiska ändamål. Här är bara de viktigaste komponenterna.

  • Vitamin B12. Ansvarig för den snabba uppdelningen av celler, och följaktligen för den intensiva tillväxten av hår.
  • Kalcium. Detta är inte bara grunden för våra ben. Det är ett byggmaterial i processen med ny tillväxt och regenerering av gammalt hår.
  • Fosfor. Det är en kraftfull energikälla. Det ger ditt hår inte bara färgmättnad, utan även hudens och krullets elasticitet.
  • Protein. Avlägsnar strängar från slöhet och livlöshet, återställer skadade naglar.

  Förespråkar mjölk sessioner

  Om vi ​​anser att bergsklättrarnas dryck är en kosmetisk produkt för hårets hår, så kan vi säga att det fungerar på alla områden som berörs.

  • Rensande effekt. Kefir innehåller mjölksyra som kan bryta ner smuts och fett på huden och håret. Dessutom accelererar blodcirkulationen, på grund av vilken cellerna i dermis och folliklar är mättade med syre. Som ett resultat - skönhet och en ökning i längden på locken.
  • Avlägsnande av greasiness. Mjölkprodukt minskar fett, torkar epidermis. Därför är masken för hår med kefir speciellt användbar för dem som har talgkörtlar som ger överdriven glans.
  • Makeup. Bifidobakterier och laktobaciller har en närande effekt. De börjar de metaboliska processerna, vilket stimulerar lökarnas arbete.
  • Protection. Efter applicering av surmjölksdrinken förblir en tunn film kvar, och detta är för håret som ett skal från ett torrt hemklimat, ultraviolett, stadsdamm.
  • Utseende. Aminosyror hjälper välgörande ämnen som tränger djupt in i hud och hårstruktur, mättar dem och lägger till sken, elasticitet och elasticitet.
  • Avlägsnande av mjäll. Vem som står inför detta problem vet att det är väldigt svårt att ta sitt hår i ordning. Efter att ha gått till en läkare kan du applicera kefirmasker för hår och epidermis i huvudet förutom den komplexa behandlingen av seborré i hemmet.

  Nackdelar och kontraindikationer

  När du kommer till salongen ligger ansvaret för förfarandet hos befälhavaren. När du använder hemmet är du din egen älskarinna. Därför är det viktigt att medvetet närma sig valet av produkter med transformationsmetoderna. Det finns inte många kontraindikationer för kefir. Och ändå...

  Fermenterade mjölk sessioner bör överges om du diagnostiseras med laktosintolerans. För många är det detekterat i spädbarn och sker under det första levnadsåret. Men vissa är kvar till slutet. Var därför uppmärksam på kroppens reaktion när du tar mjölk och mejeriprodukter. Konsekvenser som diarré, utslag indikerar att du behöver leta efter en annan laktosfri maskbas.

  Kefir hårmask: 6 steg till ett bra resultat

  Vid behandling av skadat hår måste kefirmasker utföras varje vecka (två gånger) i två månader. Efter avslutad läkningskurs är det tillräckligt att behålla resultatet en gång i månaden. Sessioner kräver att vissa regler följs. Var uppmärksam på de sex punkterna.

  1. Temperatur. För att användbara element ska fungera behöver de värme. Vid låga temperaturer fryser de och upphör att vara energiska. Så när du får kefir ut ur kylskåpet, värm upp det, men lite.
  2. Flushing. Från varmt vatten rullas mejeriprodukter. Tvätta dem med lite varmt, behagligt vatten.
  3. Konsistens. Så att blandningen inte flyter från håret, välj kefir med hög fetthalt. Även om det finns en nyans i samband med fet hår: Ju mer de är fet, desto mer magert kefir behövs.
  4. Time. Den rekommenderade maskhålltid på huvudet är en timme, men du kan lämna den längre för att förbättra effekten. Tänk bara på ytterligare ingredienser som har sina begränsningar.
  5. Sekvensen av ansökan. Applicera blandningen först på huden och hårrötterna, smutta gradvis på trådarna, var noga med tipsen. Efter det, var noga med att värma ditt huvud med en speciell keps eller väska och en varm handduk.
  6. Färgat hår. Om du nyligen har målat dina lockar och inte vill förlora den mättade färgen, bör du ge upp kefir som grund för masker. Det har ljusare egenskaper. Denna nyans kan användas för att tvätta färgen efter användningen av vilken resultatet inte passar dig.

  Torka strand recept

  Torrt hår är en indikator på otillräckliga talgkörtlar. Vad kan vara resultatet av interna sjukdomar. Var därför säker på att kolla med din läkare. Och för att eliminera bristen på extern hjälp elementära recept hår masker med kefir bas.

  Honungsmask

  Effekt. Hårfärgen från kefir och honung skyddar frisyrens volym och densitet, kan återanpassa torra strängar och ge dem vital energi.

  Vad ska man göra

  1. Blanda tre stora skedar kefir med äggula.
  2. Lägg till två små skedar smält honung.
  3. Applicera på hårets rötter, massera aktivt och sprid över hela längden på locken.
  4. Vänta minst en timme före spolning.

  Med ägg

  Effekt. Den oljiga basen med äggula hjälper kefir att tränga in i djupet, mätta huden och håret med vitaminer och användbara mikroelement. Din frisyr kommer att finna glans och glans som efter en skönhetssalong.

  Vad ska man göra

  1. Per 100 ml av huvudingrediensen, ta en kycklingägg eller fem vaktel.
  2. Blanda i en stor sked av naturlig vegetabilisk olja: Ett utmärkt alternativ skulle vara burdock, som perfekt klarar av torrhet och krullhet av krullar.
  3. Blötlägg epidermis och hår med blandningen.
  4. Lämna i en timme.

  Jäststimulator

  Effekt. Jäst får hår att växa, skyddar det från att förlora sin hälsosamma struktur. Oljan kompenserar för kefirens torkningseffekt, vilket gör att även torra krullar kan suga i alla dess element.

  Vad ska man göra

  1. Du behöver 100 ml basics.
  2. Kombinera med en matsked ricinolja köpt från ett apotek.
  3. Blanda dessutom i en stor sked av färskpressad lökjuice.
  4. Lös upp en tesked jäst i varmt vatten och låt stå lite på en varm plats. Fäst på andra komponenter.
  5. Denna mask är utformad uteslutande för rötterna och varar i en timme.

  Alternativ för fet hår

  Överdriven arbetskraft i talgkörtlarna leder till att på huvudet istället för frisyren ser du separata strängar. De ser oljiga, smutsiga och scruffy. Även om du tvätter huvudet ofta, sparar det inte.

  Experter rekommenderar att du använder ett steg med flera steg, inklusive:

  • samråd med endokrinologen och gastroenterologen;
  • göra en tid med trichologen;
  • medicinerade schampon och lotioner;
  • speciell medicinering.

  På grund av torkningseffekten kan kefirmasken användas som ett extra verktyg för att eliminera överflödighet, såväl som för hårväxt.

  I ren form

  Effekt. När det gäller fettkrullningar har kefir utan extra hjälpare en bra effekt. Det tar bort smutsigt polerat, skyddar det från att falla ut.

  Vad ska man göra

  1. Ta 100 ml kefir. Om håret är långt, justera mängden av huvudprodukten efter behov.
  2. Applicera det på hårbotten och sprida sig längre över hela håret.
  3. Ett sådant maskalternativ kräver 30 minuters väntan.

  Brödmask

  Effekt. Överdriven fetthet avlägsnas och håret blir mer levande. Bröd innehåller många vitaminer från grupp B, som klarar av förstärkning, acceleration av processerna för regenerering och hårväxt.

  Vad ska man göra

  1. Ta skivor rågbröd. För en medelstark frisyr räcker en stor bit av loaf.
  2. Krumble och häll kefir så att den helt täcker smulorna.
  3. Lämna i två timmar bredvid värmen.
  4. Rör, sedan gnid in i roten av roten, och sedan sprider händerna på våta strängar.
  5. Kom ihåg att värma ditt huvud.
  6. Väntetid - 40 minuter.

  Med senap

  Effekt. Senapsmask är en stimulans för hårväxt, ökar densitet och är också lämplig för att återställa en hälsosam glans. Applicera endast på rötterna.

  Vad ska man göra

  1. Ta två stora skedar torrt senapspulver och huvudprodukten i form av värme.
  2. Applicera genom massering av hårbotten.
  3. Låt blandningen suga i 20 minuter.
  4. Skölj alltid med knappt ljummet vatten.

  Om torterad mjäll

  Ofta misstänker människor inte ens att de har seborré. Det här är lätt att kontrollera med ett papper av svart papper. Beroende på typen av hud är mjäll uppdelad i oljig och torr. Men sätten att hantera det är detsamma i båda fallen. Förutom att gå till experterna och ta reda på orsakerna till sjukdomen kan du ta ett antal åtgärder hemma.

  För att bli av med mjäll, först och främst balansera kosten, göra den rik och rik på näringsämnen, vitaminer och mikroelement.

  När det gäller maskerna från kefir finns det två alternativ. Du kan ta den fermenterade mjölkprodukten i ren form och applicera i 40 minuter före schamponering. Eller använd kefirblandningar. Men då - Applicera kursen varannan dag i hårbotten i två veckor. Efter att ha uppnått resultatet, fortsätt de profylaktiska procedurerna en gång var sjunde dag.

  Med nässla

  Effekt. Detta kommer inte bara att spara håret från onödiga vita flingor, utan också stärka håret, förbättra sitt utseende. Detta recept passar mer djärva krullar.

  Vad ska man göra

  1. Förbered ett avkok av nässla.
  2. Ta i lika stora proportioner den huvudsakliga ingrediensen och örtinfusion.
  3. Blandningen tar en halvtimme för att suga på huden.

  Ägg-örtmask

  Effekt. För torrt hår är det ett lämpligt botemedel mot seborré. Örter kommer att ta bort irritation av huden, och äggulan kommer att ge hydrering.

  Vad ska man göra

  1. Brew kamomill och kalendula i ett glas kokande vatten.
  2. Kyl och lägg till tre stora skedar kefir.
  3. Rör i äggulan.
  4. Maskens varaktighet är 40 minuter.

  Ljusa naturligt hår och tvätta den misslyckade färgen

  Kefir är en säker, naturlig produkt för att tvätta pigment ur håret. För att uppnå lättnadsträngar måste du överväga några punkter.

  • Valet av dryck. Använd om möjligt hemgjord kefir, eftersom koncentrationen av mjölksyra i den blir starkare. Och det här är den viktigaste komponenten för att lätta håret.
  • Frekvens. Använd dessa masker inte mer än två gånger i veckan.
  • Hålltid Om ditt hår är en naturlig färg utan kemisk färgning, räcker det med att lämna masken i en timme. Målade lock kräver exponering i upp till tio timmar.
  • Flushing. Endast kallt vatten är lämpligt för detta. Värmen kommer att curdle den fermenterade mjölkprodukten och ta bort allt gott. Dessutom är det bättre att undvika att använda schampon och andra vårdprodukter vid tvätt.

  Kanel mask

  Effekt. I kombination med kanel påverkar mjölksyradrinken i detta recept håret mer aktivt. Rekommendera att hålla från en till fem sessioner för att få ett synligt resultat.

  Vad ska man göra

  1. Ta tre matskedar kanel. Lös det med två stora skedar vatten.
  2. Kefir behöver ett halvt glas. Men om du har långt hår kan du lägga till lite mer.
  3. Rör i den resulterande blandningen en tesked honung.
  4. Maskens exponeringstid är tre timmar.

  Cognac clarifier

  Effekt. Blandningen eliminerar den gula nyans som kvinnor inte gillar så mycket.

  Vad ska man göra

  1. Du behöver ett glas kefir.
  2. Lägg till fyra små skedar av brandy.
  3. Krama saften av en halv citron och häll i kompositionen.
  4. Den här masken varar hela natten.

  De flesta av recensionerna av kvinnor som har provat proceduren med en jäst mjölkprodukt skiljer sig från positiva känslor och tillfredsställelse från resultatet.
  Masker från kefir för hår korrigerar ett antal estetiska brister, har en terapeutisk effekt och påverkar färgen.

  Recensioner: "Jag gillar det, och mitt hår också"

  Kefir är en bra ledare av alla näringsämnen, medan det i sig innehåller många användbara ämnen, så kefir maskerar för hår, enligt min mening bör inte omröras med andra produkter, men bara kompletteras med, säg, eteriska oljor. Du vill till exempel förbättra skinnet av hår, lägga till tre droppar ylang-ylang till kefirmasken, mjäll avlägsnar teträdolja, tillväxten accelererar rosmarin. Flickor, så du får allt på en gång, jag rekommenderar dig starkt att läsa om eteriska oljor, de kan inte bara göra en mask för hår med kefir, men också i andra kompositioner.

  Jag gjorde en mask under året, och resultatet glädjer sig till denna dag :-) :-) :-) :-) Håret växer mycket snabbt och märkbart efter 2 månaders användning, volymen är märkbar mycket tidigare :-) :-)

  Marina Shirokova, https://vk.com/topic-23795678_25577321?post=6580

  Allt detta är i min tur. Jag kom till vänskap med kefir inte bara på grund av mjäll. I den region där jag bor, innehåller vatten mycket järn. På grund av detta lider håret mycket. Kefir kan återställa dem tillräckligt snabbt. Och förresten är det bra att göra en blandning med ett vaktelägg.

  Jag har gjort kefirmasker sedan barndomen. Jag gillar mitt hår också.

  Kefir Hair Mask - 8 recept för skönhet och hälsa Curls

  I vissa fall hjälper en mask till kefir hår mycket bättre än dyra produkter eller salongprocedurer. Hembehandlingslås har praktiserats under lång tid, och många positiva recensioner av populära recept bekräftar bara deras effektivitet.

  Kefir för hår - användning

  Denna fermenterade mjölkprodukt påverkar inte bara magen, men har också ett gott rykte som ett kosmetiskt verktyg. Vad är kefir för hår som är användbart? Det har många vitaminer och mineraler. Mjölkprotein stärker hårsäckarna och förhindrar håravfall. Vitaminer lägger till glans, gör håret lydigt och bidrar till deras tidiga tillväxt. Den stora fördelen med kefir är att den passar alla.

  Kefir för fet hår

  Även en enkel mask för kefir hår kommer att ge fet hår extra volym och livlig glans. Produkten passar perfekt för lock av denna typ. Kefir för hår som är benäget för fett är bra eftersom det inte tillåter snabb förorening, tar bort obehaglig glans och kontrollerar talgkörtlarna. Ansvaret för alla ovanstående effekter är organiska syror. Den senare i stora mängder finns i en mjölkprodukt med låg fetthalt.

  Kefir för torrt hår

  Drycken är lämplig för torra lockar. Hår efter kefir ser mer hälsosamt och glänsande ut, lättare att kamma. Detta beror på att produkten förbättrar blodcirkulationen, och rötterna får mer syre, och med den rätt mängd näringsämnen. Som ett resultat fuktar krullarna och hårbotten.

  Kefir för hår - recept

  Det är enkelt att förbereda medel på basis av en jäst mjölkprodukt. Nästan alla recept inkluderar de billiga ingredienserna som finns tillgängliga för varje värdinna. Samtidigt fungerar någon mask för kefir hår (oavsett kostnad för komponenterna) mycket effektivt. Positiva förändringar blir som regel märkbara efter första användningen.

  För att göra kefir hårmask hemma så bra som möjligt måste du förbereda det, efter några enkla regler:

  1. Det är bäst att använda en naturlig produkt.
  2. Den ideala fettinnehållet i kefir är 2,5%. För torrt hår rekommenderas att man tar en drink på 3,2% eller 6%, för oljig, 1% eller fettfri.
  3. Vid första användningen appliceras en kefir hårmask på ett litet område av huden bakom örat och på en sträng. Detta kommer att hjälpa till att avgöra om läkemedlet orsakar en allergisk reaktion. Om allt är i ordning kan kefir appliceras lugnt.
  4. För att öka effektiviteten bör maskerna förberedas på kefir, förvärmas i ett vattenbad (drycken ska vara varm).
  5. Det är lämpligt att applicera produkten på ett smutsigt, lätt fuktat huvud.

  Lightening hår med kefir

  Masken för att lätta håret från kefir är effektivt, men det fungerar inte så snabbt som aggressiva medel, så du måste vänta på det synliga resultatet. För att snabbt märka en förändring av kröktonen med flera nyanser är det lämpligt att inte använda den färskaste drycken - den innehåller mjölksyra i maximal koncentration. Det enklaste receptet för tunt blont hår är kefir med vatten. Ingredienserna blandas och appliceras på krullar i två timmar. Vid den här tiden måste du sätta på huvudet med plastfolie.

  Hur lättar du håret kefir med kanel?

  • Kanel - 2-3 msk. l.
  • kefir - 1/2 kopp;
  • vatten - 1 - 2 msk. l.
  • honung - 1 tsk.

  Förberedelse och användning

  1. Blanda kanel med vatten. Pulvret ska tillsättas till vätskan gradvis så att det inte kommer i klumpar.
  2. I den resulterande homogena massan häller kefir.
  3. Flytande honung läggs till finalen. Han behövde massan blev lite tjockare.
  4. Applicera hårmask med kefir och honung i ett par timmar. I det här fallet, med en värmare - ett plastlock - från processens totala tid behöver du bara gå 30-40 minuter.
  5. Skölj masken med varmt vatten.

  Kefir Mask för färgat hår

  Regelbunden användning av färg gör håret svagare, mindre glänsande. De flesta strängar lider om färgning utförs hemma, men det finns ett sätt att rädda lockor, ge dem en frisk look och naturlig skönhet - kefir mask. Det rekommenderas att göra det minst två gånger i veckan. Förfarandet förbättrar inte bara strängarnas utseende utan läker också dem från insidan.

  Hårmask med kefir och ägg

  Förberedelse och användning

  1. Blanda mejeriprodukt med olivolja.
  2. Tillsätt äggula och försiktigt slå framtida mask.
  3. Hår att kamma.
  4. Applicera masken på handflatan, sprid över strängarna och gnid försiktigt in i rotszonen.
  5. Vik upp huvudet med matlind eller plastpåse, och stäng med en varm scarf eller handduk ovanpå.
  6. Efter en halvtimme ska "konstruktionen" demonteras och håret ska tvättas med en balsam eller balsamshampoo.

  Hemtvätt med kefir

  Användningen av jäst mjölkdryck erkänns även av frisörerna. Dessutom tvätta att bort färgen med yoghurt hår kan vara effektiva medel eftersom den innehöll biologiskt aktiva tillsatser och mjölksyrabakterier bidrar till att stärka rötterna av lockarna, återställa skadade områden av epidermis och bota mikrosprickor (om närvarande).

  Hårfjernare med kefir och läsk

  • fett kefir - 2 glasögon
  • Vodka - 3 msk. l.
  • Bakpulver - 2 msk. l.

  Förberedelse och användning

  1. Blanda alla ingredienser tills det är smidigt.
  2. Värm tvätten till 40 grader.
  3. Sprid produkten jämnt över huvudet och linda den i plast och en varm handduk.
  4. Håll masken i 2 timmar. Vodka kan orsaka stickningar eller stickningar, det är normala fenomen.
  5. Efter tvättning bör håret lysas med en nyans.

  Kefir mask för hårväxt

  I denna fermenterade mjölkprodukt finns det många användbara substanser som har ett bra inflytande på hår och hårbotten. Dessutom tillämpas kefir för hårväxt. Vitaminer och mineraler som ingår i drycken tränger djupt in i rötterna, närmar sig glödlamporna, stärker strängarna. Efter några förfaranden kommer det att vara möjligt att märka att krullarna har blivit tjockare och starkare.

  Hårmask med kefir och kakao

  • kefir - 1 kopp;
  • kakaopulver - 2 msk. l.
  • äggula - 1 st.

  Förberedelse och användning

  1. Blanda alla ingredienser i en burk.
  2. Applicera på rötterna och fördela trådarna.
  3. Tvätta av på en timme. Du kan utan att använda schampo.
  4. Blondiner rekommenderas inte att göra en sådan mask - det kan göra håret mörkare.

  Henna med kefir för hår

  • henna - 2 msk. l.
  • kakao - 2 msk. l.
  • vitlök - 1 tand;
  • kefir - 3 - 4 msk. l.

  Förberedelse och användning

  1. Denna mask är inte lämplig för blondiner - Henna kan fläckar strängar.
  2. Vitlök finhackad eller krossad.
  3. Blanda ingredienserna noggrant.
  4. Masken kan bli tjock. För att förtunna något, bör du lägga till kefir.
  5. Håll verktyget på håret minst en halvtimme.
  6. Skölj med varmt vatten.
  7. Upprepa proceduren en gång i veckan.

  Kefir för håravfall

  På grund av den stora mängden mineraler och spårämnen blir håret efter att ha använts en surt mjölkdryck mindre spröd, tjockare och ömtålig. Näringsämnen tränger djupt in i rötterna och närnar krullarna inifrån, vilket gör dem starkare. Positiva förändringar kommer att märkas efter den första applikationen av produkten - håret efter kammar på borsten kommer att förbli mycket mindre.

  Mask för hår med jäst och kefir

  • kefir - 100 ml;
  • färska jäst - 5 g.

  Förberedelse och användning

  1. Blanda kefir med jäst och lägg i ett vattenbad.
  2. Det är nödvändigt att värma en mask inte längre än 30 minuter.
  3. Det skum som bildas på blandningen appliceras på håret.
  4. Håll masken i 40 minuter.
  5. För tvättning är det önskvärt att använda inte bara schampo utan även balsam.

  Kefir mask för fet hår

  För att stärka och mata med vitaminer av fetttypskräm behöver du inte ens en komplex hårmask med kefir hemma. Allt som behövs är att värma produkten till staten tills den minimeras, svalna till rumstemperatur och fördela längs strängarna. Glöm inte att massera roten och hårbotten med massörrörelser. Från ovan bör huvudet täckas med en bomullstyg. Håll masken i 40 minuter - en timme. Upprepa proceduren inte mer än tre gånger i veckan.

  Kefir mjäll

  För att klara av mjäll är jäst mjölk väldigt enkel. Det bästa verktyget är en ren dryck. Ofta används hårmask med kefir och oljor. Det är lätt att förbereda - du behöver bara lägga ett par droppar eter i vätskan. Proceduren varar upp till en timme (den optimala tiden är en halvtimme), och det är bättre att tvätta produkten med ett mjukt, icke-parabenfritt schampo.  Nästa Artikel
  Så att växa håret över sommaren: 9 tricks för plus 15 centimeter