Effektiv mask för hår med kefir och honung: användningen av kompositionen och matlagning i hemmet


Kefir-baserade masker är väldigt populära. Kefir är en av de vanligaste och prisvärda hårvårdsprodukterna. Ämnen som ingår i dess sammansättning, liksom honung, kompletterar varandra väl, vilket förbättrar effekten. Tack vare honungshårsmaskar kan du inte bara växa långt och tjockt hår, men också återställa dem efter färgning eller permeering. De blir glänsande, släta och utstrålar bara hälsa. I vår artikel kommer du att lära dig alla hemligheter att göra en mask, dess fördelar.

Hur påverkar kefir och honung hår?

Kefir har ett stort antal effekter, inklusive hårets tillstånd. Därför används hårprodukter i olika riktningar:

 • aktiverar blodcirkulationen i hårbotten
 • accelererar metaboliska processer;
 • påskyndar hårväxten
 • eliminerar mjäll
 • normaliserar sebumsekretion;
 • stärker strängar;
 • eliminerar brott och splittrade ändar;
 • skapar skydd mot skadliga miljöfaktorer
 • närmar sig hår med friska mikroelement och vitaminer.

Sammansättningen av kefir inkluderar:

 • fermenterade mjölkbakterier;
 • ättiksyra-mikroorganismer;
 • fetter;
 • proteiner;
 • kolhydrater;
 • aska;
 • organiska syror;
 • mineralsalter;
 • vitaminer.

Kefir-bakterier bidrar till tillväxten av strängar och stärker dem, mjölkproteinet stärker folliklarna och slutar håravfall, andra vitaminer och mineraler ger näring till håret, vilket gör det smidigt och glänsande.

Honung själv är en källa till vitaminer, mineraler och näringsämnen. Det stärker strängarna, men torkar hårbotten lite, så det rekommenderas inte för torrt hår. Men när den används med fett kefir är verktyget lämpligt för alla typer av hårbotten.

Effekterna av kefir och honung kompletterar varandra, vilket ger hår glans och glans.

Vem skulle passa sådana masker?

Masker gjorda av honung och kefir används för att bekämpa sådana problem som:

 • bräcklighet;
 • skadade tips;
 • oljig glans;
 • håravfall
 • tråkig färg;
 • mjäll.

Mestadels rekommenderas att använda detta verktyg för fet hårbotten, mjäll eller håravfall. På grund av den optimala kombinationen av ämnen får strängar glans, elasticitet och silkighet.

Om du vill använda en mask för torrt hår, ska du kontrollera att du behöver ta det högsta fettinnehållet. Eller du kan komplettera verktyget med vegetabiliska oljor, eftersom kombinationen av honung och kefir har en torkningseffekt på hårbotten.

Det är värt att komma ihåg att kefir också har en ljuseffekt, så att kvinnor med mörkt hår bör vara försiktiga när man använder denna kosmetiska. Med färgade trådar är det också bäst att inte använda denna mask.

Steg-för-steg recept hemma

Den enklaste och klassiska masken ger ditt hår glans och volym. För dess förberedelse kommer att kräva:

 • matsked av kefir;
 • tre matskedar honung.

Om nödvändigt kan volymen av komponenterna ökas, men det viktigaste är att hålla andelen. Honung bör värmas lite före användning, och kefir bör lämnas för att nå rumstemperatur.

 1. Produkterna blandas tills de är enhetliga och appliceras på rötterna och hela längden på trådarna.
 2. Blandningen måste hållas i en halvtimme, och sköljas sedan med ett schampo. Vid behov och i frånvaro av en allergisk reaktion kan procedurtiden ökas.
 3. Tvätta av med varmt vatten.

Hur man använder och spola?

 • Kefir honungsmaskar har ett stort antal positiva åtgärder. Detta är närande hår, vilket ger elasticitet, eliminerar mjäll och skador, och mycket mer.
 • Medel med kefir och honung måste vara ordentligt förberedda för att de får maximal positiv effekt. Mjölkprodukten i sig måste vara vid rumstemperatur. Honung kan också upphettas i ett vattenbad till en flytande konsistens. Det viktigaste är att inte överhettas, för då kommer alla användbara egenskaper av produkten att försvinna.
 • Beroende på fettinnehållet i hårbotten måste du fokusera på procenten av fett i kefir. Oljigt hår är lämpligt för blandningar baserade på en fettfattig produkt eller en helt fettfri produkt. För torr är det bättre att välja kefir hög fetthalt.
 • Det är nödvändigt att välja endast färska produkter. Alla komponenter måste blandas noggrant och appliceras i enlighet med rekommendationerna i receptet.
 • Produkten appliceras vanligtvis på hela längden. Håll kompositionen i en timme. Huvudet inslaget med plast eller på ett duschlock för större bekvämlighet. En varm scarf eller handduk läggs på toppen för uppvärmning och förbättring av absorptionen av användbara komponenter i hårbotten. Upprepa proceduren bör vara 1-2 gånger i veckan. För fet hår kan proceduren utföras oftare än för torrt hår.
 • Skölj kosmetisk produkt med trådarna behöver bara varmt vatten eller rumstemperatur, som vid exponering för varmvatten kefir koagulat. När du tvättar kan du skölja håret med örttekoko.
 • Kontra

  Den viktigaste kontraindikationen för användning av kefir-honungsmask är en allergisk reaktion på dess komponenter. Honung är en stark allergen, så den ska användas noggrant och efter tidigare allergisk testning.

  För honom appliceras blandningen på armbögen i en halvtimme, varefter utseendet av ett svar från huden bedöms. Om inte, kan du använda kompositionen.

  Resten av den kosmetiska produkten har inga kontraindikationer, men det är värt att notera ljuseffekten. Det ska inte användas på färgat hår, eftersom pigmentet kommer att tvättas ut och strängarna kan lysa upp. Mörkhåriga tjejer rekommenderas inte heller denna mask.

  Användbar video:

  Titta på videon om ämnet:

  slutsats

  Kefir honungsmaskar används för att stärka håret ganska ofta på grund av deras effektivitet. Trots den lilla baskompositionen kan läkemedlet kompletteras med kakao, ägg, oljor, senapspulver och andra produkter.

  Det är möjligt att använda medel endast om allergiska reaktioner på dess komponenter inte avslöjades.

  Kefir hårmask

  Kefir kan kallas den mest prisvärda och populära hårvårdsprodukten. Våra mormor använde det framgångsrikt, varför ska inte moderna skönheter ta ett exempel från dem? Dessutom är masken för hår från kefir verkligen utomordentligt bra och effektiv!

  Hur fungerar kefir-baserade kosmetika?

  Kefirs helande kraft ligger i sin unika sammansättning. Kalcium, jäst, klor, vitaminer E, C, A och B, mjölksyrabakterier, kalium, magnesium och protein är bara några av de element som denna drink är känd för. Och alla kommer att presenteras för ditt hår helt gratis.

  Ledande experter inom skönhetsindustrin blir inte trött på att studera mikrofloran av jäst mjölksvamp för att återskapa det konstgjort. Förresten blev deras försök inte krönade med framgång, därför är det för tillfället inte möjligt att jämföra en enda butik med en naturlig produkt.

  Och nu får vi ta reda på hur påverkar det strängarna?

  1. Ta hand om fettigt hår. Organiska syror som ingår i kefir, eliminerar oljig glans, stabiliserar aktiviteten hos talgkörtlarna och förhindrar att strängarna blir mycket smutsiga. Förresten, det finns en liten hemlighet här: Ju mindre fett drickan har desto mer organiska syror innehåller det och desto mer lämpligt är det för sina mål.
  2. Näring och hydratisering av torkade trådar. Kalium normaliserar vattenbalansen och behåller vatten i cellerna, så att både hår och hud mättas med livgivande fukt.
  3. Skyddsfunktioner. Kefir höljer varje hår med en tunn film som skyddar dem från salongprocedurer (curling, highlighting, färgning, torkning med hårtork) och atmosfäriska fenomen (snö, frost, vind, ultraviolett ljus). Samma film skyddar trådarna från brittleness och ökar deras immunitet.
  4. Förstärkning av svaga glödlampor. Närvaron av vitaminerna B12 och B2 (riboflavin) förvandlar mjölksyran till den starkaste vitaminbomben, vilket förbättrar blodcirkulationen, ökar antalet röda blodkroppar och stannar strängarna från att falla ut. Håret slutar nästan falla ut!
  5. Stimulering av ny hårväxt. Tack vare nikotinsyra, niacin och vitaminer PP och B3 aktiverar kefir tillväxtprocesser, påskyndar metabolism, förhindrar för tidig celldöd och tidigt utseende av gråhår.
  6. Öka volymen. Kefir hårmask gör dem mycket tjockare och starkare, och detta påverkar direkt hårvolymen.
  7. Det ger hårets elasticitet, glans och glans.
  8. Mjäll behandling.
  9. Tätning av delade ändar.
  10. Fuktgivande och närande torkade strängar.
  11. Restaurering av hårstruktur.

  Dessa kvaliteter av kefir bevisas av forskningen från moderna forskare, så du kan villkorslöst tro dem.

  Tips om användning av kosmetika från kefir

  Har du redan samlat i köket för att förbereda ett mirakelbota för ditt hår? Ge oss några minuter och notera några viktiga tips.

  Tips 1. Använd inte jäst mjölkprodukt för färgade trådar. Kefir tvättar inte bara naturligt pigment från strängarna, utan tvättar också partiellt bort färgen från dem. Om du vill göra trådarna lite ljusare, använd den här funktionen till nytta för din skönhet. Självklart får du inte en bländande blond, men du kan rädda håret från väteperoxid och andra aggressiva ämnen.

  Tips 2. Hållbarhet för naturlig kefir är bara tio dagar. I annat fall används konserveringsmedel i sin produktion, vilket sannolikt inte kommer att medföra någon fördel.

  Kefir recept

  Den mest okomplicerade versionen av masken

  I avsaknad av ledig tid kan du göra en mycket enkel och snabb mask med ren kefir. Bara gnugga den i rotzonen och sträcka den över håret (otvättat och torrt). Därefter wrap huvudet med en film för att skapa en ångeffekt och vänta en och en halv timme.

  Du måste upprepa proceduren varje vecka i minst en månad.

  Många tjejer försöker ersätta kefir med butiksschampo, men det här receptet är endast lämpligt för torrt hårtyp. Faktum är att denna fermenterade mjölkprodukt gör strängarna något tyngre, vilket leder till att de blir mycket smutsiga.

  Blekt hårmask

  • Olja (ricinolja, olivolja eller burdock) - 1 msk. sked;
  • Kefir - 3 msk. l.
  • Äggula - 1 st.
  1. Blanda alla ingredienser.
  2. Applicera blandningen på trådarna och göm dem under filmen.
  3. Tvätta av efter 60 minuter med schampo.

  Universell mask för vilken typ som helst

  • Kefir - 2 tsk;
  • Mjölk - 200 gram.
  1. Koka mjölk och låt det svalna.
  2. Lägg till kefir och mixa.
  3. Använd på våta och rena strängar.
  4. Efter en halvtimma tvättas av.

  Ett annat recept på universalmasken:

  Mask mot hög fetthalt

  • Kefir - 150 g;
  • Äggula - 1 st.
  • Torr senap - 2 tsk;
  • Honung - 1 tsk
  • Almond eller burdock olja - 1 tsk;
  • Eter (rosmarin eller citron) - 3 droppar.

  Hur man gör en mask:

  1. Vi blandar alla ingredienser.
  2. Häll i en av estrarna.
  3. Smörj låsen med en blandning.
  4. Vi värmer huvudet och väntar en halvtimme.
  5. Tvätta av med schampo.

  Förresten, vet du hur man tvätta håret så att ditt hår inte blir tjockt? 10 tips trichologist.

  Mask, accelererar hårväxten

  • Kefir - 1 kopp;
  • Lök - 1 st.
  • Kockolja (1 tesked) och äggula - efter vilja.

  Hur man gör en mask:

  1. Kram saften från löken.
  2. Blanda det med kefir.
  3. Lägg till resten av komponenterna.
  4. Fördela masken på huvudet.
  5. Vi värmer det med ett lock.
  6. Efter en timme, tvätta med schampo.
  • Kefir - 100 gram;
  • Äggula - 1 st.
  • Kockolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
  1. Slå äggula med en gaffel.
  2. Vi ansluter alla komponenter.
  3. Applicera denna blandning på trådar och isolera dem med en keps.
  4. Tvätta av masken efter 60 minuter.

  Kefir, nässla och kardborre mjäll

  • Kockrot eller näsblad - 2 tsk;
  • Vatten - ¼ kopp;
  • Kefir - ¼ kopp.

  Hur man gör en mask:

  1. Grind burdock rot eller nässla löv.
  2. Fyll dem med vatten och låt det brygga.
  3. Filtrera genom en sikta.
  4. Vi kombinerar buljong med kefir.
  5. Applicera masken i en timme.
  6. Tvätta av med schampo.

  Nourishing mask för fet och normalt hår

  • Blå lera - 1 msk. l.
  • Kefir - 0,5 kopp.

  Hur man gör en mask:

  1. Fyll kefirlera.
  2. Smörj håret med denna massa och gnugga det i huden.
  3. Efter en halvtimma tvättas med schampo.

  Kefir och svartbröd

  • Kefir - 0,5 kopp;
  • Brödsmulan är en liten bit;
  • Solrosolja - 1 msk. en sked.

  Hur man gör en mask:

  1. Vi blötte kefir crumb.
  2. Tillsätt vegetabilisk olja.
  3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
  4. Tvätta av efter 20 minuter.

  Mask mot split ends

  • Big Fat kefir - 3 msk. skedar;
  • Äggula - 1 st.
  • Honung - 1 msk. en sked.

  Hur man gör en mask:

  1. Vispa skinkan.
  2. Blanda det med honung och kefir.
  3. Mask distribuera rotzonen.
  4. Vi sätter på huvudet med ett lock och värmer upp det från tid till annan med en hårtork.
  5. Vi tvättar bort inte tidigare än i en timme.

  Du kommer att vara intresserad av:

  Mask för accelererade tillväxtsträngar

  • Kefir - 3 msk. skedar;
  • Olja (ricinus, krämig, burdock, olivolja) - 1 msk. en sked.

  Hur man gör en mask:

  1. Blanda smör och kefir.
  2. Vi mättar hela längden på strängarna.
  3. Vi värmer huvudet med en keps.
  4. Mitt huvud på en halvtimme.

  Hur använder man masker på grundval av kefir?

  Hårmaskor från kefir fungerar bara om du lyckas behålla alla nyanser:

  • Välj bara en hemprodukt;
  • Med en torr typ av strand behöver du kefir med en fetthalt av 6% eller 3,2%; fett - 1% eller fettfri; vid normalt - 2,5%;
  • Före användning måste kefir ångas
  • Om du använder den här produkten för första gången, ta ett allergitest på en separat sträng;
  • De flesta masker appliceras på obehandlade och våta strängar;
  • Ångeffekten är en annan förutsättning för agens fulla effekt;
  • Kefir-medel kan endast användas i rotzonen, och du kan gnugga längs denna längd - det beror helt på kompositionen;
  • Det påverkar också exponeringstiden för masken. Om det har aggressiva ingredienser (citron, lök, senap eller brandy) är perioden begränsad till 30 minuter. I annat fall kan masken göras åtminstone hela natten;
  • Kefir lämnar en obehaglig arom. Du kan bli av med ättika (1 matsked per 1 liter vatten);
  • Skölj kefir masker behöver en mjuk schampo;
  • Behandlingsförloppet består av tio procedurer som gjorts 1 gång om 5 dagar. Som du kan se, för att spara ditt hår är det inte nödvändigt att köpa dyra droger.

  Hemterapi med kefirmasker i praktiken bekräftar dess effektivitet.

  Recept masker för hår med kefir och honung

  Användbara egenskaper

  Kefir är en mejeriprodukt, som erhålls som en följd av jäsning, provocerad av aktiviteten av kefir svampar. De förändrar mjölkens egenskaper och berikar dess komposition. Som ett resultat blir drycken en unik medicinsk produkt som har en positiv effekt, inte bara på håret utan också på hårbotten.

  Honung - den mest värdefulla källan till mineraler och spårämnen, med uttalade antiinflammatoriska, antifungala och antibakteriella egenskaper. Det kan penetrera i de djupare skikten i huden och till och med reparera skadade celler. I kombination med kefir ger det ännu fler fördelar.

  • stärka kapillärerna perfekt
  • accelerera subkutan blodcirkulation;
  • stimulera hårväxt
  • förlänga lampans livstid;
  • väcka vilande folliklar;
  • påskynda hårväxten;
  • De återvänder glans och jämnhet till det;
  • normalisera aktiviteten hos talgkörtlarna;
  • eliminera mjäll och klåda;
  • bota vissa hudsjukdomar;
  • läka sår och sprickor.

  Faktum är att de är användbara både för förebyggande ändamål och för eventuella problem med hår. Och om du väljer rätt ingredienser, är effekten av dem ganska jämförbar med professionella verktyg.

  Mask funktioner

  Få människor vet att kefir och honung har en liten ljuseffekt. Därför kan den vanliga användningen av sådana masker "tvätta" upp till 1-2 toner från naturligt hår. En intressant effekt är märkbar i blondiner - oönskad yellowness lämnar håret, och de förvärvar en vacker guldfärgad nyans.

  Kefir-masken påverkar inte alltför väl på färgat hår. Mjölksyra som ingår i det bidrar till pigmentens snabba utlakning. Redan efter 2-3 masker blir färgen matt och håret kan bli oförskämt.

  Om du verkligen vill färga huvudet och behandla det med kefir, är det bättre att använda henna och basma eller en kombination av dem, vilket gör att du kan få olika nyanser från ljusröd till mörk kastanj.

  Också uppmärksamma procentandelen kefir fett. Ju mer benägen att shag till salinisering desto lägre skulle det vara. För mycket torrt och mycket skadat hår är det användbart att lägga till naturliga fuktgivande oljor till kefir-honungsmask, eftersom de har en liten avfettningseffekt.

  Förberedelse och användning

  För att maximera effekten av kefir med honung för hår är det mycket viktigt att korrekt förbereda och använda en mask. Här är några rekommendationer från experter:

  • honung är bättre att välja vätska, och på vintern, värm upp det tidigare i ett vattenbad så att kristallerna löser upp;
  • För att kontrollera dess kvalitet måste du släppa lite jod på honung - om det blir blått, finns det stärkelse i produkten och det är inte naturligt.
  • Masker måste förberedas omedelbart innan de används för att bibehålla maximalt användbara ämnen.
  • Ytterligare komponenter späds först i kefir och därefter tillsätts honung till den färdiga blandningen;
  • lägg dem på rent, något fuktigt hår, från roten och sprida sedan över hela längden;
  • honungsmaskar måste värmas - så näringsämnen kan tränga djupare in;
  • det är nödvändigt att tvätta dem med sommar eller lite varmt vatten, det kommer att krulla upp från varm kefir och det kommer vara svårt att kamma ut det från håret.

  Med all nytta av masker till hår från kefir och honung är det inte värt att överbelasta håret med dem. De behöver göras 2-3 gånger i veckan för terapeutiska ändamål. Och för profylakse är en gång var 7-10 dagar tillräckligt.

  Bäst recept

  Kefir och honung kombineras perfekt med andra användbara produkter som traditionellt ingår i masksammansättningen. Därför finns det många recept baserade på dessa grundläggande ingredienser. När du väljer rätt är det viktigt att komma ihåg att du måste fokusera på hårtypen och det problem du vill lösa.

  grundläggande

  Detta är en blandning av kefir med honung i ett 2: 1-förhållande. Du kan använda den 1-2 timmar innan du tvättar håret och sedan inte vara för ivrig med schampon. Efter en sådan mask, tvättas håret så lätt och kräver inte efterföljande användning av balsamer.

  För hårt skadat, torrt och sprött hår kan masken lämnas över natten. Det orsakar inte irritation, täpper inte porer och tvättas lätt på morgonen. Om så önskas, kan några droppar av din eteriska eteriska olja tillsättas till basblandningen. Då kommer håret att förbli en trevlig arom.

  näringsrik

  För att behandla torr och förlorad vitalitet kan håret använda en äggmask, eftersom äggulan innehåller en stor mängd användbara komponenter för hud och hår. Kefir i detta fall bör väljas med den maximala procentandelen fett. Du kan ersätta den med hemlagad yoghurt av mjölk.

  Kyckling ägg eller äggula bara slog bra med en matsked honung. Lägg till en tesked med kardborre eller ricinolja och häll en kvart kopp yoghurt. Blandningen appliceras först på rötterna och smutsar dem lätt. Håll masken i minst 1,5-2 timmar och skölj sedan med rent vatten med en liten mängd schampo.

  Mot mjäll

  En sådan mask är speciellt bra för ägare av naturligt mörkt hår. På grund av närvaron av kakaopulver med regelbunden användning ger håret ett vackert choklad nyans och honung - en fin guldfärg. Samtidigt rensar den snabbt upp torr och irriterad hårbotten, vilket eliminerar klåda och mjäll.

  En tesked kakaopulver (utan socker!) Blanda med äggula och häll en halv kopp kefir in i den. Om håret är torrt kan du lägga till en tesked med mandel, ricin eller burdockolja till masken.

  Kompositionen är användbar för att gnugga in i huden och rötterna, och då är det viktigt att jämnt fördela sig längs hela längden - det är väl helande de bitade ändarna.

  För tillväxt

  I kefir-honungsmask är det nödvändigt att tillsätta komponenter som stimulerar den subkutana blodcirkulationen. De kan vara: rödpeppar, torra senap eller malda kanel. Men det är viktigt att komma ihåg att sådana masker endast kan appliceras på intakt hud, annars kan de orsaka allvarlig irritation och bränning.

  För en halv kopp kefir måste du ta två matskedar honung och en tesked - den valda stimulerande komponenten. För att mildra effekten lite behöver du hälla en tesked olivolja eller burdockolja. Applicera på huden och rötterna. Gnugga inte! Skölj efter 15-20 minuter, och med starkt obehag - omedelbart.

  Att ljusna

  Få människor vet att masken för hår med kefir och honung är idealisk för mild hårstrålning hemma. Men receptet som erbjuds nedan är inte lämpligt för kraftigt torkat och skadat hår - dess sammansättning kan göra det skört och styggt.

  Blanda en matsked honung med nypressad juice från en halv stor citron (eller en hel liten), blanda bra, sätt en halv kopp kefir och jämnt fördela genom håret. Förvara minst 1-2 timmar. För att uppnå ett synligt resultat, upprepa 8-10 gånger om dagen.

  Det är användbart, efter att ha tvättats av en sådan mask, att applicera en fuktgivande balm på hårets huvud, för att undvika stark torkning.

  För återhämtning

  Denna mask är speciellt användbar för hår som har förlorat glans och vitalitet. Dessutom ger jäst dem med vitaminer och mineraler. Dessutom är det bättre att använda inte bryggare, men vanliga bagerier, eftersom deras biologiska aktivitet är högre.

  I en halv kopp kefir, späd hälften av ett litet paket jäst, tillsätt en tesked honung och lämna på en varm plats i 10-15 minuter. När masken börjar bubbla upp, fördela den jämnt över det förvasket våta håret, linda och håll i minst 30-40 minuter (du kan upp till flera timmar). Skölj utan schampo - kompositionen lämnar inte en fet film.

  Kontra

  Det finns inga direkta kontraindikationer för användningen av honung-kefir-masker. De är användbara även under graviditet och amning, när de flesta andra kosmetika, inklusive folk, inte kan göras. Endast en hudläkare med några hudsjukdomar i huvudet kan förbjuda deras användning.

  Men det måste påpekas att på grund av den höga biologiska aktiviteten av honung provar ofta starka allergiska reaktioner, särskilt i kombination med andra ingredienser: kanel, eteriska oljor etc. Därför rekommenderar vi att du gör ett test för allergier före första användningen av några maskintillverkare.

  Enligt vissa kvinnor är hårmask med honung och kefir inte särskilt effektiv med sin starka förlust. Men allt beror på de extra ingredienserna, liksom orsakerna till alopeci. Om de är interna, inte externa, kan endast allvarlig behandling under överinseende av lämpliga specialister stoppa hårets gallring.

  Sammanfattning

  Hur gör en mask till håret, gjord av kefir och honung? Det ger verkligen bra resultat snabbt. Mjukhet och silkighet framträder efter den första applikationen. Men för att få en bestående effekt måste du vara tålmodig och göra det i minst en månad.

  Det är särskilt trevligt att masken är helt tvättad och lämnar ingen fet film och klibbigt lager på håret. En positiv effekt observeras också i hårbotten: sår och mikrokretsar läker, mjäll försvinner, klåda och avskalningstopp.

  Med det faktum att kostnaden för produkter för sådana masker är mycket prisvärd, kan de betraktas som ett idealiskt verktyg för högkvalitativ hushållsomsorg för hår.

  "Kefir hårmask - recept på enkla livsgivande masker tillgängliga för alla!"

  8 kommentarer

  Mycket har skrivits om fördelarna med kefir för människokroppen. Denna mjölkdryck anses vara en drink av långleveranser. Den unika biokemiska sammansättningen av produkten erhållen genom fermentering av helmjölk med mjölksyrabakterier, innefattar vitaminer, retinol, K, PP, mineralsalter av kalcium, kalium, magnesium, fosfor, klor, jod, kobolt, molybden, svavel och andra spårämnen samt smält proteiner.

  Regelbunden användning av kefir förbättrar hela organismens tillstånd, men i första hand normaliserar den matsmältningsfunktionen - genom att kolonisera tarmarna med värdefulla bakterier och aktivera fördelaktig mikroflora.

  Endast ½ liter jäst mjölkprodukt per dag - fungerar underverk, hjälper till att stärka immunsystemet, rengöra kroppen av toxiner och toxiner, lindra vävnadsödem och gå ner i vikt.

  Och kefir är oumbärligt för kvinnlig skönhet. Den används för hud- och hårvård, och lägger till olika kosmetiska självberedningar. Kombinera produkten med alla typer av tillsatser som används i traditionell hemmet kosmetologi, allt från eteriska oljor till bihonung, kan man uppnå imponerande resultat för att förbättra tillståndet hos varje dams främsta juvel, hårets huvud.

  Varför kefir är bra för håret?

  Våra mormor visste fördelarna med dessa masker!

  Användningen av kefir mask för hårvård har en århundraden gammal tradition. Många skönheter, som vet om de fördelaktiga egenskaperna hos drycken, applicerade den på håret som en kraftfull biostimulant och fuktkräm.

  Efter avlägsnande från håret lämnar kefir en osynlig skyddande film som skyddar stavarna mot skadliga effekter av miljöfaktorer: ultraviolett strålning, värme, vind, damm etc.

  Användningen av kefirbaserade hårprodukter hemma kan vara en värdig konkurrent till dyra salongprocedurer, till exempel laminering eller restaurering efter en misslyckad perm och färgning.

  Vad ger kefir masker och vilka är lämpliga?

  Vänta, skynd dig inte - torra tips kommer till liv!

  Kefir för hår är bra i sig, men för att förbättra de terapeutiska effekterna kombineras det med andra produkter. För att förfarandena ska ge maximal nytta i varje enskilt fall bör du använda formuleringarna för din hårtyp.

  Så, till exempel, masker som innehåller vissa vegetabiliska oljor är inte lämpliga för feta strängar, eftersom de ökar fettproduktionen. Återigen, på grund av egenskaperna hos denna typ av hår är det önskvärt att använda en produkt med en lägsta procentandel av fettinnehåll (från 0 till 1%) i masker.

  Men ägarna av torra, bita och skadade lockar av kombinationen av vegetabiliska oljor med kefirdrycker ger otvivelaktiga fördelar.

  Effekten av kefirmasker på alla hårtyper visas omedelbart. Men för att konsolidera resultatet, rekommenderar experter att hålla en kurs av masker i 1-3 månader.

  Vilka effekter ger en mask av kefir hår?

  1. Hårbotten, hårfolliklar, stavar, allt från rötterna till spetsarna.
  2. Fuktar och skyddar håraxeln.
  3. Lamination genom att eliminera mikroskador.
  4. Aktivering av hårtillväxt på grund av utsläpp av glödlamporna från den ackumulerade sebummen.
  5. Eliminering av mjäll, klåda och skalning genom att undertrycka skadliga mikroorganismer som orsakar smärtsamma förhållanden i hårbotten.
  6. Stimulering av uppvakningen av glödlamporna i varje hår genom att tillhandahålla en reserv av biologiskt aktiva föreningar för framställning av keratin.
  7. Ge sken till även det svagaste håret.
  8. Öka volymen.
  9. Förbättring av håret på mobilnivån.

  Regler för användning av kefir masker, tips

  Rätt applikation och borttagare - nyckeln till framgång!

  När det appliceras dränerar kefir från strängarna, så axlarna bör täckas med en blöja eller en gammal handduk.

  Polyeten, som bärs efter att masken appliceras, fixas med en halsduk eller inslagna i en handduk, ökar väsentligt produktiviteten i proceduren.

  Sköljning av håret efter masken med naturliga balm, örtinfusioner och avkok, vatten surgjord med äppeläger eller citronsaft ökar produktiviteten i varje förfarande och förbättrar tillståndet för alla hårtyper.

  Som ersättare kan du använda yoghurt erhållen genom att sura mjölk med tillsats av en skorpa av rågbröd.

  Den största fördelen för håret ger kefir, som är hemberedd från rustik mjölk. Till salu är en massa av en mängd olika förrätter, rik med probiotika, laktobaciller och bifidobakterier, som hälls kokt och ostuzhennym till en temperatur av 40 ° C och hölls mjölk i yoghurt eller i närheten av batteriet i 6-8 timmar.

  Naturliga (inga tillsatser) yoghurt, liksom ryazhenka, koumiss och andra mejeriprodukter har alla läkeegenskaper hos kefir. De kan ersättas med kefir i recepten nedan.

  Hemlagad Mask Recept

  Dessa recept är effektiva och tillgängliga för alla!

  Vi presenterar de mest populära och effektiva kefirmaskerna för olika hårtyper, som syftar till att eliminera olika problem och förbättra hårets tillstånd. Innan du väljer ett recept ska du bestämma vilket resultat du vill få och komma ihåg om din hårtyp.

  Anti-förlust mask för alla hårtyper (skakning, honung och kefir)

  Maskan innehåller bakersjäst, rik på vitaminer i grupp B och bioaktiva komponenter som aktiverar hårväxt. Honung, som innehåller ett unikt komplex av enzymer, vitaminer och mineraler, leder till återställandet av effektiviteten hos lökar som befinner sig i ett "sovande" tillstånd.

  En matsked torr jäst hälls med en halv kopp kefir med tillsats av en tesked av någon naturlig honung. Efter en kvart i timmen kommer blandningen att öka i volym ca 2 gånger.

  Grundligt blandad massa appliceras på huden och torra lockar innan du tvätter huvudet, täcker med lock, står i ungefär en halvtimme och tvättas av med schampo. Som en balsam, är det önskvärt att använda ett avkok av näsblad för ägare av mörkt hår och kamillextrakt för blondiner.

  Mask mot håravfall för torrt hår typ (senap och kefir)

  Senapspulver är en naturlig aktivator av blodcirkulationen i huden. Kombinationen av senap med burdockolja, som stoppar förlusten av stavar, honung och kefir - en av de bästa kombinationerna mot fallande hår.

  För att förbereda masken måste du blanda 2 matsked senapspulver, ½ kopp kefir, 15 ml burdockolja, äggula och en tesked honung. För att öka effektiviteten, rekommenderar aromaterapeuter att berika massan med 2 droppar rosmarin eterisk olja.

  Efter en jämn fördelning av masken trådar och lätt själv massage av huden med fingertopparna huvudet bunden polyeten och sätta ovanpå sjal för att förbättra penetrationen av näringsämnen till hårsäcken.

  Mask för att förbättra tillväxten och den naturliga glansen av torrt tunt hår (med oljor)

  I denna komposition förbättras egenskaperna hos kefir genom tillsats av olivolja. Efter proceduren blir curls lydiga, glänsande, voluminösa, lätta att passa.

  Masken är beredd genom att berika ett halvt glas kefir med en matsked olivolja. För att öka den terapeutiska egenskapen hos proceduren, tillsätt 2 droppar essentiell olja av ros och neroli. Massan hålls på håret under locket före den planerade tvätten i minst en timme. Förfarandet utförs 1 gång per vecka i 2 månader.

  Mask för fettigt hår mot fet skina (med protein)

  Att torka hårbotten och minska frisättningen av talg ger en kombination av vispprotein och kefir. Proteinföreningar, som kefir, i kompositionen av detta verktyg bidrar till förstörelsen av patogen mikroflora och reducerar sebumsekretion.

  Starkt skum från 1-2 kycklingproteiner blandas med 5 matskedar av en jäst mjölkdryck. Kompositionen fördelas likformigt över hela längden av lockarna med en kam med några tänder och hölls på huvudet av ca 2 timmar och sköljdes sedan med varmt vatten och milt schampo och sköljdes buljong eller ek bark extrakt av Hypericum.

  Nettle mjäll Mask

  Ökad hjälp vid förbättring av hårbotten ger nässla. En infusion av en växt (en matsked av torrt råmaterial per kopp kokande vatten) blandas med kefir 1: 1 och hålls på håret i en och en halv timme.

  • Förutom att eliminera mjäll och klåda stärker förfarandet rötterna.

  Hur tänder håret med kefir?

  Lightening med fördel?

  Inte alla vet att det finns en teknik för att lätta håret med kefir, vilket är helt säkert och mycket effektivt. Denna egenskap hos produkten används av kvinnor som inte är nöjda med hårfärgen från hemmet experiment med färgning. Masken för kefirhår gör det möjligt att lätta krullarna med en ton.

  På grund av oxideringsförmågan tvättar surt mjölkdryck komponenterna i henna och basma som har trängt sig djupt in i håraxlarna, vilka är svåra att uppfödas, vilka erfarna frisörer varnar sina kunder.

  Det måste tillämpas på håret värms försiktigt i ett vattenbad yoghurt, distribuera den med en borste genom håret, sätta på en värmande mössa och skölj med varmt vatten 2-3 timmar för att se med egna ögon att håret rinnande orange eller svart vatten. För att kefir inte droppar, lägg till pounded äggula. Sådana förfaranden kan kräva från 2 till 7, beroende på önskat resultat.

  Recept för lättare hår med kefir och citronsaft

  Och denna mask rekommenderas att göra för alla som vill lätta håret med 1-2 toner utan att använda färgämnen. Kefirens oxiderande egenskaper förbättras med en mer naturlig blekmedel-citronsaft. I ett glas kefir utspädd saft av en citron, slagen äggula och en matsked av brandy (kan ersättas med brandy).

  För att göra håret lättare efter det första förfarandet, är kompositionen jämnt fördelad över hela längden av trådarna, lägg på en plastpåse och knyta huvudet med en halsduk och håll masken hela natten. På morgonen tvättar du kompositionen med varmt vatten, sköljer håret med ett starkt avkok av rabarber (3 matskedar krossade stjälkar i ett glas kokt vatten, brant i en timme i ett vattenbad).

  Resultatet efter förfarandet kommer att imponera även på de mest ökända skeptikerna. Förutom en ljusare nyans kommer du att bli silkeslen, lockig som om den flyter mellan fingrarna och lyser med hälsa, med en mild skimning.

  Försiktighet och kontraindikationer

  Kefir tillhör hypoallergena produkter, men i sällsynta fall kan individuell intolerans observeras, vilket är den enda kontraindikationen för användning av utomhusvårdsprodukter baserat på den.

  Övriga komponenter i masken kan skada huden och huden. Om du är allergisk mot biprodukter, senap, honung, ägg, eteriska oljor, bör du avstå från att använda formuleringar som innehåller dem, vilket begränsar dig till att applicera ren uppvärmd kefir.

  Kefir masker kan användas regelbundet, men man bör komma ihåg att torrt hår inte rekommenderas att tvätta mer än en gång var 5-7 dagar. För fettkrullor är dock användningen av kefir möjlig vid varje shampooing (varje dag eller 1-3 dagar).

  Effektiviteten hos hårsmaskar med senap, kefir och honung

  Senap förstärker håret, förhindrar deras förlust. Hårmaskor med tillsats av senap och kefir hjälper till att förbättra blodflödet i rötterna, mätta dem med syre, närma dem i rätt mängd.

  Curls snabbare återställas, växa, få en hälsosam look, de återvänder en vacker naturlig glans. Recept med senap kompletteras också med honung, kefir.

  Det viktigaste är att göra blandningen korrekt och välja förhållandet mellan komponenterna beroende på hårtyp: fet, tunn, torr osv. Hemlagade recept och funktioner för användning av masker beskrivs i artikeln.

  Fördelarna med kefir, senap och honung i kosmetologi

  Kefir används i hårmaskor, eftersom det har unika fördelaktiga egenskaper:

  • Produktets surhet stöder sebaceous körtlar som fungerar korrekt, så att krökorna längre är rena, huden är noggrant rengjord av döda hudpartiklar.
  • Vitamin B2 skyddar mot skadliga miljöförhållanden - torrhet, sol, temperaturfluktuationer, damm;
  • nikotinsyra förbättrar hårets hållfasthet, minskar sannolikheten för grå hår, accelererar regenerering av hudceller, folliklar,
  • Cyanokobalamin (vitamin B12) tillåter näringsämnen i tillräckliga mängder att strömma till glödlamporna. Detta gör håret tjockare, accelererar tillväxten, förhindrar mjäll, tillåter inte ändarna att dela, skyddar mot överdriven torrhet;
  • kalium återfuktar lock, håller fukt
  • fosfor ger en hälsosam naturlig glans
  • jod stärker och läker folliklar och hår längs hela längden.

  Sammansättningen av senapspulver har sådana fördelaktiga ingredienser, tack vare vilket det ofta används för hårproblem:

  På grund av den berikade blandningen av blandningen med senap, rensa noga hårbotten, desinficera, normalisera hårväxten, gör rötterna starka.

  Tillsammans senap och kefir har följande effekt:

  • acceleration av penetration av aktiva ingredienser;
  • stärka hår
  • förebyggande av alopeci
  • tillväxtacceleration;
  • reglering av sebumsekretion.

  Honung innehåller flera ingredienser som är oumbärliga för krullningar - det är koppar, zink, jod och vitaminer B. Medel med senap och honung stärker effektivt håret, förbättrar naturlig nyans och elasticitet.

  Maskrecept

  Varje flicka drömmar om en vacker frisyr, friska glänsande lockar. Men även de mest populära moderna kosmetika fungerar inte alltid ordentligt. Daglig användning av pleyos, hårtorkar och andra stylingapparater, frekvent färgning gör håret svagt, vilket kräver ytterligare näring.

  Masker med produkter som kefir, honung och senap hjälper endast i behandlingen om den används kontinuerligt. Det är viktigt att förstå hur man förbereder dem korrekt, i vilka proportioner att ta komponenterna.

  För normalt hår

  Enligt receptet för beredning av masken måste du kombinera en matsked senapspulver med 150 ml kefir, tillsätt rå äggula, lite honung. Denna blandning hjälper till att accelerera hårväxten, kompenserar för bristen på aminosyror, kalcium, proteiner och andra spårämnen, vilket ger ett vackert utseende till frisyren.

  Kompositionen appliceras med massörrörelser utan otillbörlig noggrannhet. Håll det inte längre än 40 minuter, tvättas av med vatten vid rumstemperatur.

  För fet hår

  För att förbereda en mask för fet hår behöver du:

  • 20 gram blå lera;
  • samma mängd äppelcidervinäger;
  • 5 g senapspulver.

  Komponenterna kombineras, blandas och appliceras sedan på hårbotten. Från ovan måste du bära en plastlock, vind handduken. Efter fyrtio minuter kan du spola. Med hjälp av en mask kan du närma sig folliklarna, ta bort överskott av talg och inte överdriva.

  För torrt hår

  Blandad äggula, en liten sked senap, samma mängd burdock olja, kefir max fetthalt. Pre-kefir värms upp. Olja bör också vara något uppvärmd.

  Alla komponenter i masken för torrt hår av senap och kefir blandas tills de är enhetliga. Medel bör smörja hårbotten, blötlägga i ungefär en halvtimme. Tvätta av kompositionen med varmt vatten, sköljde sedan krullarna.

  förstärkning

  Honung läggs till stärkande masker. Det har en bra effekt på rötterna. Senap och honung hår masker är en riktig upptäckt för dem som vill få glänsande lockar till budgetpriset och stoppa de patologiska processerna av håravfall. Senapsmassan och honungsmasken innehåller:

  • en liten sked senapspulver;
  • på en liten sked full av vitlök och aloejuice, lika mycket honung;
  • rå äggula
  • vitaminer från ampuller - B1, B6.

  Först utspättes torrt pulver med varmt vatten till konsistensen av gräddfil, medeltäthet. Vätska, icke-sugared honung, äggula, vitlöksaft, aloe tillsätts gradvis. Allt är blandat, bara då tillsätts det valda vitaminet.

  Produkten blandas igen, appliceras, från hårets rötter, längs längden, sedan läggs en cellofantlock på huvudet och lindas med en handduk. Den ungefärliga tiden för proceduren är 1,5 timmar, sedan kompositionen tvättas av med schampo.

  Regler för ansökan

  Innan proceduren utförs med senap, honung, kefirmask för problem hår, krävs ett test för överkänslighet. En liten del av blandningen appliceras på handleden - på denna plats är huden tunnare, känsligare och de negativa effekterna kommer att se ut snabbare. Tillräckligt att vänta 7-10 minuter. Förutsatt att det inte finns någon stark rodnad och medföljande tecken på allergi, kan du på ett säkert sätt genomföra proceduren.

  Glöm inte att senap torkar huden. För flickor med fet hår är en fördel. Men med torr hud provar produkten ohärdlig klåda - det betyder att det är bråttom att tvätta av blandningen. En liten brännande känsla är en normal känsla.

  Senapspulver sätts i maskerna, i den färdiga vätskan finns orenheter som skadar både håret och hårbotten. Här är reglerna för användningen av sådana föreningar:

  1. Pulvret blandas med vatten, men endast med varmt, det löser sig inte i kylan. Men den maximala temperaturen ska vara 40 grader, annars kommer honungen i verktyget att förlora sina egenskaper, och senap kommer att släppa ut gifter.
  2. Masken appliceras endast på de torkade krökarna, optimalt några dagar efter den sista tvätten, så att det fettskyddande skiktet kan ackumuleras.
  3. Innan du applicerar för att förbättra effekten och för ytterligare skydd, kan du använda vegetabilisk olja.
  4. Efter applicering måste kompositionen gnidas in, täck sedan huvudet med plast, linda med en handduk, du kan bära en varm scarf.
  5. Det är viktigt att strikt följa procedurtiden i enlighet med rekommendationerna, annars är sannolikheten för att hårbotten brinner hög.
  6. Tillämpningsförloppet beror på hårets typ: normalt - en gång i 5 - 7 dagar, mycket fet - en gång i 4-5 dagar, för torr - en gång om tio dagar.

  Förfarandet rekommenderas inte att spendera regelbundet längre än två månader, det är viktigt att ta pauser i en månad. Masker tvättas av med nödvändigtvis varmt vatten blandat med citronsaft.

  Användbara tips

  Friska, vackra krullar - resultatet av bra arbete. När det inte finns någon ordentlig omhändertagning för krullar varje dag, kommer ingen episodiskt applicerad mask inte att ha önskad effekt. För varje mask är det viktigt att välja rätt produkter. För att upprätthålla skönhet borde du, förutom att genomföra rutiner, ta följande regler som grund för vården:

  1. Använd endast schampon, balsam och balsam i enlighet med hårtyperna.
  2. På vintern, se till att ha på sig en hatt, på sommaren - också en hatt som skyddar mot solljus.
  3. Minimera effekterna av skadliga faktorer - till exempel blåtorkning och styling apparater. Den moderna skönhetsindustrin producerar icke-traumatiska hårkrulljärn, tång, hårtork, etc.
  4. Klipp regelbundet delade hårändar. De lider mer på grund av friktion som ett resultat av konstant styling och repor. För att läka tipsen kan du trimma dem hemma med speciell sax eller gå till salongen.
  5. Det är förbjudet att använda maskindelar, till exempel honung eller senap, om hårbotten är skadad.
  6. Masken kan inte lägga till mer än en matsked senapspulver.

  Så masker med komponenterna som listas i artikeln är ett effektivt sätt att göra krullarna helt friska. Om du använder masken korrekt kan du säkerställa kontinuerlig tillväxt av starkt, glänsande hår.

  Kefir hårmask

  Hårmask från kefir - det här är en av de mest användbara, och förutom allt tillgängligt verktyg som används för att ta hand om strängarna.

  Varje kvinna drömmar om friska, glänsande och lätta krökningar. Och bland det stora urvalet av verktyg som hjälper till att ta hand om din hårbotten, kan du bara bli förvirrad. Inte alla är lämpliga schampo eller balsam, även om de är högkvalitativa och populära. Kefir hårmask kan användas för alla typer av hår, fyller den med styrka, hälsosam glans och främjar tillväxt. Alla användbara ingredienser, vitaminer, som ingår i denna mejeriprodukt, kommer att hjälpa till att återställa svaga och ohälsosamma strängar, göra rötter starkare och sluta förlust.

  Fördelarna med kefir för hår

  Kefir är en favorit för många mejeriprodukter, vilket positivt påverkar inte bara tarmarna och magen, utan också ofta används i kosmetologin. Denna produkt är en riktig källa till vitaminerna B, A, C, ett stort antal spårämnen och fördelaktiga bakterier.

  Sour mjölkdryck används också för utomhusbruk, som en mask för kefir hår i kombination med andra användbara element. Mjölkprotein som finns i kefir hjälper till att stärka hårsäckarna och stoppar förlusten. Vitaminer gör strängar starkare och starkare, påskyndar tillväxtprocessen.

  Kefirjäst och spårämnen bidrar till att ta hand om problematiska hårbotten, utsatta för snabb förorening. Att bry sig om krullarna och huden, med en jäst mjölkdryck, kan absolut allt säkert.

  Recept masker från kefir för hår

  Kefir hårmask är ett bra sätt att göra trådar starka, friska och avundsjuka. För att göra detta kan du använda en ren produkt, och du kan kombinera den med andra komponenter. Det beror på problemet, på vilken typ av hår som är.

  Recept med ren kefir

  Syrmjölksdrink, ungefär ett halvt glas, rumstemperatur, applicera på otvättad hårig del av huvudet. Massage gnugga lätt produkten och täcka strängarna med polyetenfilm. Det är nödvändigt att hålla i ungefär en och en halv timme och skölja. Det kommer att moisturize torra och skadade hår, hjälpa till att eliminera mjäll. För en långsiktig effekt rekommenderas denna masochka i en månad, minst en gång var sjunde till tio dagar.

  Kefir mask recept

  Om kefir (ungefär en halv kopp) kombineras med en matsked med burdockolja, är den resulterande blandningen perfekt för torrt hår eller delade ändar. Denna blandning kan appliceras helt på strängarna, eller bara på spetsarna och hålla i en timme. Tvätta sedan av det. Effekten kommer att märkas även efter den första ansökan.

  Hårmask från kefir och ägg

  Både kefir och kycklingägg är matrika med vitaminer och mineraler. Och om du kombinerar dem blir det bara en vitamin och hälsosam cocktail.

  För att förbereda en sådan blandning måste du ta 0,5 koppar en surmjölk, högmjölkdryck, slipa 1 äggula i det, om du vill kan du ta en annan matsked almondolja. Applicera denna mask på strängar i ett tjockt lager och håll i 60 minuter eller lite längre.

  Mest av allt är denna mask lämplig för torr hårtyp, vilket är anledningen till att de rekommenderar en högmjölk, jäst mjölkdryck. Efter en sådan blandning kommer curlsna att se mer livlig ut, en hälsosam glöd kommer att dyka upp. För att en mask för kefir och ägghår ska ge ett bra resultat måste det ske minst en gång var sju till tio dagar i en eller två månader. Och sedan för att bibehålla effekten - 1 eller 2 gånger i månaden.

  Kefir och kakao hårmask

  För att lösa problem med hårbotten (mjäll eller bara klåda) rekommenderas en mask för kefir och kakaopulver. Fördelarna med sur mjölk har redan sagts ett stort antal gånger, men även kakao bör nämnas. Denna produkt är först och främst upplyftande, liksom mättar kroppen med aminosyror, användbara fetter och vitaminer. De mest användbara komponenterna i kakao närma problem hårbotten och också lägga till choklad färg och glans till mörkt hår.

  Masken för kefir och kakaohår görs enligt följande: Ta en tesked kakaopulver och blanda med en matsked varmt vatten; Lägg sedan äggulan i ett ägg och ett halvt glas surmjölkdryck (procenten av fett beror på hårets typ). Lätt gnugga blandningen i huden och rötterna, täck huvudet med en handduk. Blöt i fyrtio minuter och skölj. Det rekommenderas att utföra ett sådant förfarande minst två gånger i månaden.

  Kefir och Yeast Hair Mask

  Förmodligen är det ingen hemlighet att jästen är rik på olika vitaminer och proteiner, vilket ger styrka till strängarna, accelererar tillväxten och ger tillbaka tråkiga krusar till livet. Förbered ett sådant verktyg kan vara hemma med lätthet. Det är nödvändigt att hälla 20 g frisk jäst med ett halvt glas jäst mjölkdryck och sätt den åt sidan så att jästen jäsas. Efter ca fyrtio minuter lägger du till en liten sked full av honung. Den erhållna blandningen appliceras på rötterna och hårbotten, smutsas långsamt. Håll i 30 minuter och skölj. För att stimulera tillväxt och märkbar effekt bör en mask för kefir och jästhår appliceras under en kurs - tio dagar i rad. Du kan göra två eller tre kurser per år.

  Hårmask från kefir och honung

  Om fördelarna med kefir kan prata oändligt. Men en sådan viktig och användbar produkt som honung kan inte berövas uppmärksamhet. Den är rik på ett stort utbud av vitaminer och mineraler (zink, jod, fluor och andra).

  Och yoghurt och honung används ofta i kosmetiska förfaranden, de har stor effekt på hårbotten. För att förbereda en sådan mask bör du ta ett glas lättmjölkad, jäst mjölkdryck och en sked (bord) av honung och blanda väl. Om håret är för torrt, rekommenderas att lägga till lite mer olivolja. Den resulterande masken appliceras och helt på strängarna och i hårbotten. Håll i 20 eller 30 minuter och skölj. Efter att ha applicerats en sådan mask, blir locken glänsande, lydig och mycket starkare.

  Mask för hår med kefir och olja

  Hår som snabbt blir oljigt behöver ofta tvätt och detta påverkar inte dem väldigt bra. För att hjälpa den här typen av hår att vara starkare och inte så snabb att bli fet, måste du använda en blandning för strängarna.

  Hårmask från kefir och olja hjälper till att göra trådarna mer fluffiga och ger en trevlig hälsosam glans, öka volymen. För att förbereda näringsblandningen måste du ta ett halvt glas mager mjölksdryck och kombinera den med en sked honung (det ger styrka till fet hår - du måste tvätta dem så ofta), ungefär två matskedar olja och 6 eller sju droppar eterisk olja. Olivolja, rosmarin eller citronolja är lämplig för denna typ av hår. Blanda allt bra och applicera på huden och strängarna. Blandningen appliceras i 30 eller 40 minuter och tvättas sedan av med vilken schampo som helst.

  Hårmask med senap och kefir

  Varje tjej älskar att skryta med ett frodig hår, men det är svårt att använda endast schampo och balm. Nu är det dags att återkalla "farmors recept" och naturliga produkter.

  För att göra håret mycket starkare, ge det en hälsosamare look och påskynda tillväxtprocessen används en mask för kefir och senapshår. Senap medan det gnids i hårbotten bidrar till att förbättra blodcirkulationen, vilket gör att rötterna kan få mer näringsämnen. Men du bör vara försiktig, för för känslig hud är denna blandning inte lämplig och kan orsaka rodnad, klåda. För masken tas endast senap i pulverform (torr senap, men inte köpt pasta). Ta två matskedar av denna produkt och triturera med 100 ml jäst mjölkdryck för att få en näringsrik effekt, tillsätt olivolja eller mandelolja och honung. Applicera blandningen på huden och lätta gnidas, och sedan på hela håret. Om ändarna splittras, bör de ägna mer uppmärksamhet. Strängar måste täckas med en plastlock och så vara som trettio minuter. Skölj sedan med varmt (inte varmt!) Vatten.

  Hårmask med kefir och henna

  Det är svårt att argumentera för fördelarna med sur mjölk. Han är i första hand när det är nödvändigt att justera arbetet i tarmarna eller magen. Och han har stor popularitet för att genomföra kosmetiska förfaranden. Henna är också användbart och används ofta i kosmetologiprodukt av naturligt ursprung.

  Om du blandar hennapulver och yoghurt får du en mycket användbar mask för hår från kefir och henna. För detta användbara halvt glas varm jäst mjölkdryck och 2 msk. skedar av hennapulver. Blandningen, som visade sig, bör insisteras ca 15 minuter och appliceras på huden och strängarna. Håll råd från 30 till 40 minuter. Efter att ha använt en sådan blandning, accelererar håret tillväxten, förbättrar hårbotten, vilket är användbart för mjäll. Strängar lyser och får en hälsosam utseende. Men vi måste komma ihåg att en sådan henna inte kommer att fungera för blondiner. I det här fallet behöver du en mask för kefir hår och med färglös henna, vilket också är användbart, men ändrar inte hårets nyans.

  Hårmask med kefir och citron

  Kefir när det används i form av masker för hår eller schampon för alltför torrt hår har en ljusande effekt.

  Han kommer inte att kunna missfärga strängar, men han kan ge en ljusare nyans till honom. Det är nödvändigt att kombinera 50 ml av en jäst mjölkdryck och juice av citron 0,5 och tillsätt denna blandning två msk. skedar med stark alkoholhaltig dryck (vodka eller brandy), liksom ett ägg. Allt detta är väl blandat och jämnt applicerat på hårbotten, men inte gnidas i hårbotten. Täck knippen med plastfolie, och på toppen av ett tyg eller handduk. För ett märkbart resultat kan du stå emot denna blandning även hela natten och tvätta håret med schampo. Denna mask för hår av kefir och citron kan appliceras 2 eller 3 gånger i månaden.

  Kefir Head Mask

  Kefir används i form av olika masker, för vilka det kombineras med andra användbara produkter - ägg, naturlig honung, smör, citron och andra. Det påminns också ofta om att vid användning av en fermenterad mjölkdryck till masker beaktas fettinnehållet i denna produkt och hårtypen nödvändigtvis. Men det finns en universell mask av kefir för huvudet. Denna typ av blandning passar alla typer av hår, det påverkar inte bara krökningarna utan också helt på hela huvudet - hud, rötter, glödlampor och strängar.

  Metoden för framställning av den mest användbara masken är följande: kokt mjölk 18-23 grader (ca 150-200 ml) bör blandas med 2 teskedar färskt surt mjölkdryck, avsatt för en och en halv eller två dagar. Applicera sedan blandningen i huvudet (trådarna är rena och lite fuktiga), fördela jämnt och håll i 30 minuter. Därefter tvätta håret, men utan schampo.

  Kefir-hårmaskan förbättrar förhållandena hos strängarna själva, närmar och förstärker dem, hjälper till att bekämpa mjäll och ger en hälsosam glans.  Nästa Artikel
  Varianter av hårtorkar och munstycken