Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår


Du vill ha mjuka ljuskrullar, men du är säker på att det inte kan uppnås utan kemiska ämnen? Det finns ett sätt! Lätta ditt hår med kanel och honung kommer inte bara att lätta men också stärka dina lockar. Det här testade verktyget kom från forntida Rom. Idag är det också assistenten av tjejer som bryr sig om sitt utseende och hälsa.

Kanel och honung för att lätta håret

I motsats till färger förbättrar en mask av kanel och honung krullarnas struktur, accelererar tillväxten, lägger till glans och silke. En trevlig bonus blir favorit smaken av många kryddor, som varar 2-3 dagar efter proceduren.

Kanel - en skattkruv av vitaminer, näringsämnen som är nödvändiga för friskt hår. Detaljer om användningen av kanel för lättare hår skrev tidigare. Den innehåller:

Vi skrev redan om hårljuset med honung. Det är värt att notera att honung närmar sig hårbotten med zink, jod, järn, koppar och B-vitaminer.

Kombinerade ger komponenterna en lättaffekt. Samtidigt värmer kanel och honung upp hårbotten och vaknar vilande lökar. Resultatet är tjockare, starkare krullar. Denna blandning förhindrar skallighet.

Kontra

Eventuella åtgärder har sina nackdelar. Mask kanel med honung också.

Det är viktigt! Naturliga ingredienser kan orsaka irritation. Därför måste du genomföra ett prov före proceduren. Applicera en liten mängd av blandningen på insidan av armbågen, håll i en halvtimme. Om det inte finns någon rodnad kan den användas.

Kanel kan reagera på färgen och ge oväntade resultat. Det är bättre att använda en mask på omaintat hår. Denna procedur är tidskrävande. För att få önskad effekt måste masken hållas i mer än 4 timmar.

Matlagningsteknik

Huvudingredienserna är honung och kanel, ett förhållande 1: 1. Mängden beror på längden på locken. Det är dock bättre att göra fler masker, det kommer att falla tjockare. Eventuellt kan du tillsätta citronsaft (har också en ljusare effekt).

Mandelolja (olivolja) är lämplig för torrt hår. Förutom fuktgivande, ljusar vegetabiliska oljor också håret.

Blandningstillverkning:

 1. Värm honungen i vattenbadet (den kanderade honungen smälter, behåller dess fördelaktiga ämnen). Köksartiklar är bättre att använda keramik eller glas. Ta inte metall!
 2. Häll kanel, blanda noggrant.
 3. Lägg till ytterligare komponenter (tillval).

Användning av

Att sträva efter bästa effekten är att det är viktigt att följa stegsekvensen.

 1. Kamma noggrant rena våta lockar.
 2. Splitting hår i fina trådar, applicera blandningen. Gnugga inte in i hårbotten: detta kommer att orsaka irritation, kan mjäll förekomma senare.
 3. När du lägger en mask måste du periodiskt kamma, så att blandningen ligger jämnt. Detta är ett viktigt ögonblick! Om de försummas, kan förtydligandet vara spottigt.
 4. Samla krullar bunt. Att sätta på en polyetenlock (för att sätta i cellofan, klämfilm), på toppen - en terryhandduk.
 5. Låt blandningen vara i minst 4 timmar. Den första halvan timmen, det kan vara lite obehag, du kan uppleva en brännande känsla och stickningar. Ju längre blandningen desto starkare effekten är. Om din hud inte är för känslig kan du gå och lägga dig i en mask.
 6. Tvätta av blandningen med schampo. Skölj med kamille eller använd luftkonditionering.
 7. Curls bör torka naturligt (utan att använda en hårtork).

Naturligtvis kommer klarningen av 2 toner inte efter en enda användning. För att resultatet ska manifesteras fullständigt måste du upprepa minst 10 procedurer. Men efter första gången kommer du att känna förändringen!

Foto före och efter

efter flera användningar

Tänk på att varje person är individuell och förtvivlad, om det föreslagna förklaringsalternativet inte passade, är det inte nödvändigt. Vi rekommenderar att du försöker med andra effektiva och naturliga lysande masker:

Kanel ljusande hår - recept och rekommendationer

Det finns olika sätt att lätta på håret, men i allmänhet är de uppdelade i kemiskt lätta och lätta hår med hemmetoder. Ett av hemmet är att lysa kanelhår.

Kemiska färgämnen ger omedelbara resultat, men det tar lång tid att lätta håret med kanel för synliga förändringar, men samtidigt kommer du inte att förstöra ditt hår, utan tvärtom bara förbättra sitt tillstånd.

Fördelarna med kanelhår

Kanel, förutom den vackra aromen, innehåller en stor mängd vitaminer och mineraler, eftersom kanel är zink, magnesium, järn, vitamin PP, A, C osv. På grund av dess sammansättning har kanel följande effekter på håret:

- accelererar tillväxten och förstärker rötterna (på grund av uppvärmningseffekten);
- närmar sig hårbotten, ger rötterna med viktiga vitaminer.
- minskar håravfall
- ger sken;
- har en ljusare effekt.

Effekten av lättare hår med kanel

Ljuseffekten kan endast uppnås på naturligt hår. Färgat hår på detta sätt kan inte tändas, men på grund av att kanel tvättar hår, kan du göra färgen mindre mättad och därigenom uppnå en ljusare effekt om ditt hår har färgats mörkare.

Om du har naturligt hår, kan du säkert prova det med hjälp av kanel kan du lätta ditt hår med ca 2-3 toner. Effekten beror på hårets typ och struktur, liksom på den ursprungliga färgen. I vissa fall är det tillräckligt att göra en mask med kanel flera gånger för att lätta håret, i andra är det nödvändigt att göra masken många gånger, i vilket fall det inte kommer att skada håret.

Kanelfärgande hår - recept och maskberedning

För ljussmaskan behöver vi:

- mark kanel 3 msk. (eller kanel i pinnar, men det är nödvändigt att mala det självständigt)
- naturlig honung 70 gr. (det är önskvärt att ta akacia honung, det är han som ger mest ljusande effekt, du kan också ta en annan älskling så länge det är naturligt)
- balsam för hår 3 msk. (balsam lägg till tillval)


Matlagningsmask med kanel

Först måste du smälta honungen om den är för tjock. Du kan göra det i ett vattenbad eller i mikrovågsugnen. När du värmer honungen på andra sätt ställer du in läget "avfrostning" eller helt enkelt låga vågor, som vid stark uppvärmning förlorar honungen dess egenskaper. Förvärm det till ett varmt tillstånd.

Blanda sedan honung med kanel och blanda noggrant, tillsätt balsam sist, du kan lägga den till den lite varma blandningen.

Applicera en mask för att lätta håret med kanel

1. Tvätta håret på vanligt sätt med schampo, medan ditt hår torkar under en handduk och förbereda vår blandning enligt receptet.

2. Håret ska vara enbart lite vått, inget vatten ska droppa från dem, annars kommer inte masken att tända håret.

3. Innan du applicerar masken, kamma ditt hår med en träkam med glesa tänder.

4. Applicera en ljussmask med kanel jämnt fördela genom hela håret. Det är bekvämare att sätta en mask på en liten strand och därmed täcka hela håret.

5. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig med rotdelen, masken ska appliceras enbart på rötterna, samtidigt som den inte gnids i hårbotten. Först kan kanelpartiklar skrapa huden och skada den, och för det andra kan en allergisk reaktion eller en bränning erhållas.

6. Efter allt håret blötläggs med blandningen är det nödvändigt att värma huvudet. För att göra detta, linda håret med cellofan eller bära ett duschlock och sedan en varm handduk.

7. För en synlig effekt ska masken hållas i minst 4 timmar. Ju längre du håller masken desto starkare blir effekten. Därför, innan du gör ett sådant långtidsförfarande, välj din fritid. För att inte bli uttråkad kan du göra din favorit sak, läsa böcker eller städning. Så tiden flyger med och utan förvarning.

8. Tvätta av masken med varmt vatten och schampo (om du vill kan du tvätta bort det utan schampo, om du är säker på att ditt hår ska tvättas väl).

9. En utmärkt fixeringseffekt sköljer håret med kamomill. Kamille har också en ljus lysande effekt och ger en gyllene glans.

10. Hårtorka naturligt eller kallt luft.

Om du inte ser den ljusande effekten första gången, garanteras volymen och glansen på den här masken. Dessutom kommer håret att lukta som kanel i ett par dagar!

Kanelburkande hår - Förloppsförlopp

Det är lämpligt att utföra proceduren för att lätta håret med kanel en gång i veckan tills du får det önskade resultatet. Vanligtvis för god förtydligande räcker det från 3 till 10 sessioner.

För att förbättra effekten av att lysa kanelhår kan du växla med citronfärgning eller du kan lägga citronsaft i vår mask.

Recept för lätta hår med kanel och citronsaft

- 3 msk. kanel;
- 3 msk. honung;
- juice av en citron
- 1 msk. olivolja (om håret är torrt).

Komponenterna blandas och appliceras på håret på samma sätt som i 1 recept. Maskens exponeringstid från 2 timmar.

Ett annat recept på en ljusmask

Om du vill få mer näringseffekt, kommer detta recept att göra:

- 2-3 matskedar kanel;
- äggula
- 3 msk. blomma honung;
- 1 msk. olivolja;
- 1 msk. citronsaft.
En sådan mask kommer bara att lysa lite hår, men kommer att stärka rötterna och ge håret glans, lindra delade ändar.

Kanel ljusande hår - tips och tricks

1. Innan du försöker lätta håret med kanel och honung är det nödvändigt att testa för en allergisk reaktion.

2. Om du har torrt hår kan du lägga till en matsked vegetabilisk olja (oliv, mandel, jojoba, etc.) till huvudreceptet

3. Efter masken är det lämpligt att skölja håret med vatten med citronsaft eller kamille te, vilket kommer att konsolidera resultatet och lysa håret ännu mer.

4. Honung-kanelblandning ska fördelas över hela håret jämnt, det är önskvärt att masken är rikligt täckt hår, så låt inte ursäkta ingredienserna.

5. Om masken med kanel bakar starkt i receptet måste du lägga till olivolja, vilket kommer att minska den brännande känslan.

6. För att förtydliga, behöver du några procedurer, men oroa dig inte, det gör inte håret, utan det motsatta kommer bara att stärka dem.

Vilka resultat kommer att lysa håret med kanel och honung

Kanel hårljus video

Kanel lysande hår - proffsen

Nackdelar ljusmask med kanel

- att vänta länge på resultatet, för att lätta håret för ett par toner måste minst 5-6 procedurer göras;
- masken måste hållas länge på håret;
- allergiska reaktioner är möjliga;
- kan inte vara lämplig för känslig hårbotten.

Kanelhår dressing - recension kan läsas här.

Kanelmask för hemlagad hårlättnad

Kanel - ömtålig smak. Hon är inte bara känd för älskare av desserter, men också för många finsmakare av naturkosmetik. Spice används ofta i traditionell medicin och kosmetologi. Hon, som en helande komponent, läggs till krämer, masker och balmer som tar hand om hud och hår.

Vivifying mask för hår med kanel, som kommer att diskuteras i denna publikation har en helande effekt. Det förbättrar signifikant krullarnas kvalitet, ger rötterna med näringsämnen, eliminerar brister i strukturen hos hårstänger och ljusnar. Ett sådant verktyg behöver inte ytterligare reklam, eftersom den vanliga användningen av en mask för utarmat kanelhår och andra regenererande komponenter kommer att göra det till en obestridlig favorit bland andra kosmetiska läkare.

Värdet av kryddig kanel

I kosmetologi används kanelpulver, vilket erhålls efter torkning av barken från det exotiska trädet Koricnik Ceylon. Vi brukade se det i form av doftande pinnar. Preference bör ges exakt till dem, eftersom Det finns risk att köpa lågkvalitativt eller syntetiskt pulver. Mala staven hemma med hjälp av en kaffekvarn.

Naturlig kanel är en generös källa till vitaminer, mikro och makronäringsämnen och antioxidanter. Essentiell olja i sin komposition har en massa helande egenskaper. En viktig del av det kosmetiska arbetet faller till hans andel. Förvaringshuset av användbara substanser motstår alopeci, mjäll, förbättrar blodcirkulationen och ger näring till folliklarna, accelererar cellregenerering, fuktar och stärker försvagat hår efter färgning.

Och ändå kan kanelhårsmaskar vara ett bra ljusmedel för hår. Receptet för en sådan blandning, förutom kanel, innehåller ingredienser som inte bara kan lysa upp en ton eller två, men också för att uppdatera utsmärtat hår.

Moderering - nyckeln till hälso-masks effektivitet

Helt enkelt masker från doftande kanel, kokta hemma, kan bara ångas. Efter allt behöver denna mask inte några komplexa ingredienser eller extra ansträngning. Men man bör komma ihåg att kanelspice är en skarp och något aggressiv komponent. Applicera därför blandningen med kanel och andra komponenter, följt av expertråd.

 • 1. Kanelhårsmaskar är utformade för att förhindra alopeci, splittrade ändar, torrhet och flaking. De gör också ett utmärkt jobb med mjäll, normaliserar de naturliga vitala processerna hos cellerna, rengör sebaceous kanaler. Efter användningen återställs skadade håraxlar.
 • 2. Varje kanelpulvermask ska testas på handskens eller armbågens känsliga hud. Allvarlig irriterande reaktion antyder att blandningen är allergiframkallande. Det ska tvättas omedelbart och eftersmörjas med örtinfusion för att lindra irritation.
 • 3. Kanelvårdsmaskar kan lätta håret. Därför, om deras mål inte är att lätta färgen, bör du inte hålla blandningen på håret i mer än 20 minuter.
 • 4. Spicy kanel hårmaskor appliceras primärt på huden runt hårrötterna, men inte gnidas in i dem. Efter - medicinsk massa smutsar hela ytan av strängarna till spetsarna.

 • 5. Alla procedurer med masker, inklusive färgning och förtydligande, måste åtföljas av uppvärmning för effektivare åtgärder av de aktiva komponenterna. En badhatt och en frottéhandduk passar perfekt.
 • 6. En mask, där kanel för ljuskrullning är huvudkomponenten, appliceras exklusivt på strängarna. Hårbotten bör förbli ren.
 • 7. Behandlingsmasken för utarmad kanelhår är aktiv från 30 minuter till 1 timme. Men tiden måste regleras, förlita sig inte så mycket på receptet och rekommendationerna för dess användning, utan på individuella känslor. Tecken på allvarligt obehag kräver en brådskande sköljning av blandningen.
 • 8. Blandningar skapade för kanelhår hemma tvättas bort med bekvämt, inte varmt vatten. Eftersom kanel är lite irriterande blir huden mer känslig och kan reagera på ökad vattentemperatur med smärtsamma känslor.
 • 9. Behandlingskursen är utformad i 4-6 veckor. Frekvensen av procedurer - ett par gånger om 7 dagar.
 • 10. När du förbereder hårmaskar med doftande kanel måste du komma ihåg att de bara använder metallfria diskar och verktyg.
 • Bästa Maskrecept

  1. Recept berikning schampo kanel extrakt. Naturlig essentiell olja av kanel för hår närmar blandningen för att ta hand om håret med läkande ämnen, och i motsats till pulver tar det hand om ditt hår mer noggrant. För att förbättra kvaliteten på schampo med kanelolja kan du lägga 5-10 droppar eter i en 250 ml flaska.

  2. Recept på en terapeutisk hårmask med kanel och varm peppar för att öka tillväxten. Kanelspicepulver (1 tsk.), Olivolja (5 msk.), Honung (3 msk.), Hot peppar (nypa), malda nötkryddor (1 tsk.) - blanda och värm allt. i badet. Applicera den kryddiga blandningen endast på rötterna och värm upp under locket i 20 minuter.

  3. Recept på en terapeutisk hårmask med kanel och kefir för volym. Blanda 200 ml naturligt, utan kefir fyllmedel med 1 ägg (bättre bara äggula) och 25 g naturlig kanel. Slå alla komponenter till en krämig massa och blöt i rent, fuktigt hår. Värm huvudet. Tvätta av masken efter en halvtimme, utan att använda schampo. Kefir luftbubblor hjälper till att göra håret mer voluminöst.

  4. Recept kanelsmask för att tända hemma. I hårbalsam (1 kopp) lägg till honung (3 msk.), Kanelpulver (3 tsk.) Och lite citronsaft. Blanda separat rena, något fuktiga strängar med en blandning. Lättgörande doftande hårmask av honung och kanel med lång åldringsperiod. Först måste du värma håret i en halvtimme under en handduk, och lämna sedan masken i ytterligare 4 timmar för att lätta håret i två toner. En starkare effekt kan uppnås genom att öka andelen kanelpulver. Men det är bättre att göra proceduren regelbunden, så håret blir mer märkbart.

  5. Prescription firming mask för skallighet. Kombinera en sked av tinktur av chilipeppar, tinktur av kalendula, ricinolja, brandy, honung och lökjuice (inte gruel!). Tillsätt äggulor till näringsrik cocktail. Allt blandar och fördelar massan så att det är tillräckligt för hela ytan av trådarna och huvudets hud. Mask varm under en turban från en handduk och stå i en timme. Tvätta toniken med ett mildt schampo.

  6. Receptmask med kanel och färglös henna för delade ändar. Blanda färglöst hennapulver (3 msk) med kanelpulver (10 g) och saft av en citron. Tillsätt olivolja eller kokosnötolja (2 msk. L.). Och lite vatten till blandningen om det visar sig vara för tätt. Applicera masken på hårets ändar och skölj med schampo efter en timmes exponering.

  Om citronsaften utesluts från kompositionen och färglös henna ersätts med färgning, kommer naturlig färgning att rädda mörkt hår från aggressiv effekt av kemiska färgämnen. Applicera en sådan mask på allt hår och skölj av om en halvtimme. Färgens ton, där färgningen sker med kanel, blir något mörkare än vad som erhålls utan dess applicering.

  Masken med kanel för trötthår är ett "spa" och ambulanskrullar som har ett brådskande behov av hälsoprocedurer.

  Lättnad och hårmaskor med kanel - foto före och efter

  Doftande krydda, som kommer att diskuteras inte bara i matlagning, men vid behandling av förkylningar, normaliseringen av matsmältningsfunktionen, ökar immunitet i kosmetik med kanel för hår. Hemma, förbereda vårdprodukter för hår. Den unika sammansättningen, inklusive antioxidanter, vitaminer och annan användbarhet gör doftande pulver och eter från växten ett utmärkt sätt att förbättra hudens tillstånd, återställa håret på en strukturell nivå, stärka och ge en spegelglans. Även om ditt hår är perfekt och det finns inga problem med det, bör du i regelbunden hårvård omfatta folkrecept med krydda för extra hårnäring och fuktgivande.

  Fördelarna med kanelhår

  En kanelmask, tillverkad med egna händer, återspeglas bäst i hår och hårbotten. Särskilt användbar och behövde bara en sådan blandning för torrt hår som har förlorat vitalitet och ljusstyrka.

  Läkande egenskaper för hår:

  1. Kanel är användbar för hårväxt, eftersom den penetrerar djupt in i huden och ger näring till folliklarna.
  2. Smoothes fluffiga vågar på håraxeln vilket gör det smidigt.
  3. Fyller med spegelglans;
  4. Hår efter kanel slutar falla ut, blir elastiskt och starkt;
  5. Förbättrar blodflödet till folliklarna genom att öka rötternas näring.

  Sätt att använda kanel för hår

  Använd kanelhår kan vara en mängd olika sätt. Ofta läggs pulver i hemmet kosmetika, men eter är inte uteslutet. Oavsett det fysiska tillståndet för ditt val av kryddor, blandas det i schampo och andra färdiga kosmetika, en mask är förberedd för hår med kanel och andra naturliga ingredienser, och en huvudmassage utförs.

  Kanelolja

  Typiskt används denna ester i kombination med andra oljeformuleringar. Sådana blandningar är inte bara användbara, utan också lämpliga, eftersom de lätt och snabbt kan beredas. Det är viktigt att komma ihåg att etern själv ger en mild blekning av hår, och därför kan masken för hår med kanelolja förändra hårets skugga. Det här är naturligtvis bra nyheter för blondiner, men brunhårda kvinnor med brunetter får inte vara ledsna, kanel speglar också bra på sina lockar. Det viktigaste är att följa proportionerna och rekommendationerna så att ett oönskade resultat inte dyker upp.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  tillsats schampo

  Den enklaste metoden att använda kanelolja för hår är att lägga den till ett schampo, balsam eller mask, eller för en bättre effekt alls medan du tvättar håret. Sådana verktyg rensar huden och håret helt från föroreningar, mättas med vitaminer och mineraler. Dessutom accelererar regelbunden användning av kanelschampo hårväxten.

  Massage med kanelolja

  Detta är det perfekta verktyget för huvudmassage. Själva förfarandet är mycket trevligt och förbättrar hårets allmänna tillstånd, påskyndar tillväxten, stoppar alopeci, och i kombination med eter är det djupt näring och stärker glödlamporna. Det är lätt att utföra massagen, det räcker för att blöta fingertopparna i oljeblandningen av oliv och kanel, fäst den i huvudet och börja massera det i en cirkelrörelse. Massage kan utföras med en speciell enhet eller borste.

  Hårlättnad

  Hur man lyser håret med kanel är en fråga som berör många skönheter, men innan du gör det är det viktigt att lära sig reglerna för förberedelse för denna procedur.

  1. Ljuspulver rekommenderas för mörkt hår, riskerar blondiner att få en svag rödaktig nyans. För blont hår är det värt att använda eter.
  2. Efter att ha hittat ett lämpligt recept, förbereder vi ett hårfärg, helst i en plastbehållare. Om blandningen kommer att interagera med metallen kan du få en grön nyans av strängar. Den färdiga blandningen får stå i en timme, så hon insisterade.
  3. Brightening mask (recept nedan) kan torka hår, ägare av torkade strängar rekommenderas att blanda äggulor.
  4. Före användning testar vi på allergier. För att göra detta applicerar vi en liten färdig blandning bakom örat, om efter 20 minuter det inte finns någon negativ reaktion, fortsätt till nästa steg.
  5. Innan färgning av hår är det viktigt att göra ett annat test. För att göra detta, ta en liten strand, smörj masken och se vad som kommer att bli effekten av förtydligande.
  6. Innan du målar, tvätta håret med schampo, dra dem i en handduk och torka lätt med en hårtork. Håret ska förbli vått. Vi rullar strängar.
  7. Applicera färgämnet med en pensel eller en kam så att den täcker rikligt varje strand och huvud - i så fall kommer hårfärgen efter kanel att vara jämn.
  8. Sätter allt i en bulle på toppen. Vi lägger på en plastpåse eller ett duschlock.
  9. De första 30 minuterna kan ha en stark brinnande känsla på huvudet, det är nödvändigt att tåla det, det kommer att passera.
  10. Att färga hår med kanel är inte lika enkelt och snabbt som den vanliga kemi. Masken ska vara på håret i minst 3 timmar, maximalt kan upprätthållas hela natten.
  11. Tvätta håret i processen att ta bort masken måste utföras med schampo, det är bäst att applicera det ett par gånger för att säkert ta bort alla rester.
  12. Slutstadiet sköljer, det rekommenderas att använda kamilledekok, eftersom det också har en lätta effekt. Avkok lätt att förbereda: 3 msk. l. blommor ångade 250 ml kokande vatten, infunderades i en halvtimme, filtrerades och utspäddes i en liter vatten.
  13. Eftersom kanelfärger håret försiktigt är en enda applicering av färgkompositionen liten. Det bästa alternativet var 14: e dag för att få önskat resultat.

  Mjukt ljusande kanelhår

  För att ändra hårfärgen användes två typer av effekter: kemiska och folkmedicinska lösningar. Den andra är mild, eftersom den använder naturliga ljusande ingredienser, som kanel.

  Självklart ger varumärkesvaror ett synligt ögonblick, men konsekvenserna av en sådan förtydligande är väldigt ledsen. Curls blir overdried, spröd, förlorar sin glans, elasticitet, splittrade ändar verkar. Därför är det bättre att använda ett beprövat hemmedel - maskerar med kanel. Det kan inte bara lätta håret i flera toner, men ge dem också sken, hälsa och styrka.

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel för kroppen

  Förutom den kryddiga smaken innehåller kanel en stor mängd aminosyror, mineraler och vitaminer. Dess struktur omfattar:

  På grund av dess sammansättning är detta kryddor ett förråd av näringsämnen och en positiv effekt på processerna i kroppen, nämligen:

  • används för SARS, bronkit och influensa (det rekommenderas att göra inandning);
  • sänker kroppstemperaturen (lägg 1 tsk till te med honung);
  • lindrar inflammation i njurar, lever och blåsesjukdomar (skölj en sked av honung med kanel, äta före måltider);
  • Effektiva för sjukdomar i matsmältningskanalen (lägg till kefir);
  • sänker kolesterol;
  • har antibakteriella egenskaper;
  • minskar risken för hjärtinfarkt (används tillsammans med svartbröd och honung).

  Kanel är också användbar för att förbättra krillens tillstånd:

  • stärker hårsäckar
  • närmar hårbotten
  • stimulerar blodcirkulationen;
  • förhindrar skallighet
  • har en ljuseffekt
  • lägger till sken och volym.

  Kanel Bleach

  Effekten av lättnad med hjälp av denna krydda kan uppnås på naturliga lockar och färgen på färgat hår kan bli mindre mättat på grund av utlakning av färgämne från deras yta. Förvänta dig inte en synlig effekt från det här verktyget. Resultat av ansökan - förtydligande på 2 toner. Men efter maskerna med denna krydda shag shine kommer curls vara mjuka och voluminösa. Följ nu några recept för att klargöra krutz.

  Kanel Mask för Lightening

  Stärkar, återställer, stannar sektionen, ger volym.

  ingredienser:

  • olivolja - 1 msk. l.
  • kanelpulver - 1 tsk;
  • färsk kycklingägg - 1 st.

  Användning:

  Blanda krydden med honung, äggula och varm olja. Sprid blandningen genom håret och låt den fungera i fyrtio minuter under en tjock handduk eller en varm scarf. Tvätta av masken med schampo. Hårtorkat naturligt.

  Honungskanamask

  Ger en chokladskugga till mörkt hår, ljuset lyser med 2 toner.

  ingredienser:

  1. honung 1 msk. l.
  2. Kanel 1 msk. l.
  3. hårbalsam 1 msk. l.

  Användningsmetod:

  • tvätta håret på vanligt sätt
  • Blanda ingredienserna tills det är smidigt i en metallfri maträtt.
  • Applicera blandningen på våta lockor, från rötterna och sprida sig över hela längden;
  • Kamma håret med en kam med glesa tänder.
  • sätt på en duschlock och en handduk turban;
  • vänta minst 3 timmar;
  • skölj av med varmt vatten och schampo;
  • skölj med kamillebuljong (20 g kamomillblommor, häll ett glas kokande vatten över, insistera en halvtimme)

  För den synliga effekten krävs minst 5 procedurer.

  Kanel med äppelcidervinäger

  Lämplig för oljig hårbotten, hjälper till att klara av mjäll.

  ingredienser:

  1. pulverformad kanel - 3 msk. l.
  2. äppelcidervinäger - 1 msk. l.
  3. olivolja - 1 msk. l. (med torrt hår);
  4. honung - 3 msk. l.

  ansökan

  Smält honungen i ett vattenbad till en behaglig temperatur, blanda med krydda och ättika. Applicera masken i rad på locken och hårbotten, gnid inte! Förvara inte mer än två timmar. Tvätta av med en vårdschampo.

  Mask med kanel och kefir

  En vacker nyanser av kanel erhålls genom att blonda lätta.

  Tänk på ett intressant sätt att klargöra med kefir.

  ingredienser:

  Fermenterad mjölkprodukt bör upphettas i vattenbad till kroppstemperatur. I vätskan måste du blanda 3 matskedar kanel. Allt är grundligt blandat och appliceras med en pensel till håret. Massan är åldrad på håret i 4 timmar. Skölj med rinnande vatten med schampo. Du kan upprepa det varannan dag.

  Överhett inte kefir, eftersom det kan vara ojämnt.

  slutsats

  Det är värt att notera att du inte behöver vänta på en dramatisk färgändring efter den första applikationen. Lättnadsprocessen beror på strukturen och typen av hår. Det är nödvändigt att göra förfaranden för att klargöra kanelkurs, bestående av minst 5 hemmöten för ett märkbart resultat. Men under alla omständigheter kan appliceringen av denna krydda förbättra krillens tillstånd, återställa deras hälsa och välmående utseende.

  Populära masker med kanel och honung för lättare hår

  Kemiska färgämnen är skadliga för håret - detta är ett känt faktum. Därför söker fler och fler kvinnor klargörande metoder med hjälp av naturliga ingredienser. Masker med kanelpulver för lätta hår har nyligen blivit mycket populära på grund av deras effektiva och fördelaktiga effekter på hår.

  Användbara föremål i kompositionen

  Varför kanel? Spice är ett lagerhus av biologiskt aktiva komponenter, som i synergism ger en kraftfull ljuseffekt. Dess sammansättning innehåller en hög andel unika tanniner, som samtidigt stärker håret, förhindrar håravfall, har antibakteriella egenskaper, förhindrar mjäll och irritation. Innehåller även naturliga hartser och eteriska oljor i stora doser, användbara syror, befästa föreningar och spårämnen i stora mängder. På grund av denna komposition kan kanel inte bara ge förtydligande, men har också en fördelaktig effekt på hårets allmänna tillstånd, förhindrande av sårbarhet, avskalning av spetsarna och gallring.

  Hårfärg bestäms av närvaron av pigment - melanin. När man interagerar med kanel bryts melanin gradvis och därmed ändras färgen.

  Det bör noteras att kanel som en klarare fungerar endast i samarbete med honung. Varför älskling? Upplösning i vatten mästar egenskaperna hos svagt peroxid och säkerställer att pigmentet förstörs.

  Instruktioner för användning

  Ljussättning med kanel-honungsblandning utförs enligt anvisningarna:

  • kamma och fukta håret noga
  • vid applicering, dra tillbaka ett par centimeter från hårbotten, ingen anledning att gnida verktyget i rötterna för att inte brinna;
  • täcka med ett lock eller plastförpackning för att förbättra klareringsreaktionen;
  • Minsta tiden för blandningen är 4 timmar, du kan applicera den innan du lägger dig hela natten.
  • Skölj noggrant efter tiden.
  • torrt hår efter proceduren bör vara ett naturligt sätt.

  Vad är ditt hår?

  Det är viktigt! Använd inte metallredskap för att undvika oxidation och ge krullarna en grön nyans.

  Lightening recept

  Att göra en mask med kanel måste börja från hårets densitet och dess ursprungliga färg. För maximal effekt och kvalitetsvård kompletteras maskrecept med olika naturliga ingredienser. Vi erbjuder de mest effektiva recepten för kanelmasker.

  Klassiskt recept

  • Honung 70g
  • Kanel (helst nybakad) 3 msk. skedar
  • Varje luftkonditionering 1 msk.

  Blanda försiktigt allt tills det är slätt, applicera och lämna i 4-8 timmar.

  Rådet. Hemmagjord kanel mask är mer effektiv för ägare av mörka lockor, eftersom blondiner kan få en rödaktig nyans.

  Med smör och citron

  • 3 msk nybakad kanel
  • 3 matskedar av naturlig honung
  • 100 ml olja (bättre än olivolja)
  • 100 ml konventionell luftkonditionering

  Alla komponenter blandas noggrant till en enhetlig konsistens, appliceras och lämnas i 4-8 timmar. Oljan i kompositionen är utformad för att neutralisera den obehagliga brinnande känslan och förhindra överdrivning av spetsarna. Citronsaft accelererar och förbättrar kemiska reaktionen.

  Rådet. Ägare av torrkrokar bör behandla förfarandet med stor omsorg och komplettera receptet med omsorgsredienser för att förhindra överdriven torkning.

  Med äggula

  3 msk. skedar av kanel
  3 msk. skedar av honung
  1 msk citronsaft och 1 msk olivolja
  1 äggula

  Alla komponenter blandas, appliceras längs längden, efter 4-8 timmar tvättas bort. Du kan tjäna mer pengar, det viktigaste är att hålla proportionerna. Skillnaden i detta recept är att blandningen inte bara lyser, men också närnar, stärker och ger naturlig glans.

  Varmt sätt

  • 3 matskedar honung
  • 3 msk jord kanel
  • En halv kopp destillerat vatten

  Alla komponenter blandas noggrant och kokas i ett vattenbad, kyls till ett varmt och gott skick och applicerar. På grund av reaktionens acceleration under påverkan av höga temperaturer visade sig hetmetoden vara den mest effektiva.

  Utvärdering av förfarandets effektivitet

  Till följd av användningen av kanelblandning var du nöjd, det är viktigt att välja ett maskrecept baserat på de enskilda egenskaperna. Förtvivlan inte, om en mask med kanelpulver för lättare hår inte gav det förväntade resultatet efter första användningen. Detta kan indikera att melanin i håret motstår förstöring under inflytande av kanel. Du kan upprepa proceduren flera gånger (men inte mer än en gång i veckan) eller använd ett annat naturligt ljussmedel. Till exempel, en mask med citronsaft, kefir blandning för klargöring eller glycerinkomposition.

  Resultatet av lättnad beror helt på hårets första ton:

  1. Om håret initialt har en mörk nyans närmare svart, blir resultatet av blixten lite kastanjet.
  2. Naturliga blondiner borde förvänta sig en ljus röd nyans.
  3. Ägare av röda lockar betonar solens ljusstyrka i sin nyans.

  Hem behandling med honung och kanel, förutom ljusning effekten, kommer att bidra till att lägga sken på locken och klara av det oljiga håret, och som en trevlig bonus får du en oförglömlig doft av dina lockar.

  Effektiva kanelmaskar för att lätta håret - förfarandet är utan tvekan trevligt och liknar dyra salongspasvård. Den unika kanelsmakar är alltid förknippad med semester, komfort och värme. Fördjupa dig i omsorgsfullt, doftande kanelblandning med honung kommer säkert att ge det förväntade resultatet.

  Mask med kanel för lättare hår. Recept och regler för användning hemma, på mörkt och blont hår, foton

  Kanelmaskar lätta håret, stärka deras struktur och, viktigast av allt, är helt ofarligt. För deras beredning krävs inte dyra eller svårtillgängliga ingredienser. Många kvinnor föredrar bara en så säker förtydligande med ett naturligt botemedel.

  Fördelarna med kanelhår

  De fördelaktiga egenskaperna hos kanel beror på dess rika komposition.

  Kanel innehåller vitaminer, mineraler, spårämnen, har följande positiva effekter på hårbotten och håret:

  • hjälper till att bli av med mjäll;
  • ökar blodcirkulationen, vilket resulterar i ökad penetrerbar förmåga hos kompositionen. Näringsämnen agerar med större kraft på hårsäckarna.
  • minskar graden av håravfall, främjar deras tillväxt.
  • Det har en generell förstärkningseffekt på håret. Smoothes besökta tips, lägger till extra volym, glans.
  • lugnar torr, inflammerad hårbotten.
  • med regelbunden användning lätta hårfärgen.

  Effekten av lättare hår med kanel

  I slutet av kursen blir håret 2-3 toner lättare. Ju större antal procedurer som utförs, desto tydligare blir resultatet. Den största effekten är synlig på rättvisa tjejer. Men med ett villkor - krullarna får en röd och gyllene nyans som inte alla kan vilja ha.

  Foto före och efter

  Mask med kanel för att lätta håret, foto före och efter

  Resultat på mörkt hår

  Kanel masker för lätta hår används vanligare på mörkt hår. Brunetter utan hårskada blir ägare av chokladfärgade lockar. Brunhåriga efter 4-6 tillämpningar av masken är karamellröda. Rödhåriga tjejer får en ljusbrun nyans. Om du bara applicerar masken på tipsen, kan du uppnå effekten av ombre, vilket är så modernt nu.

  Lightening Mask Recept

  Masken med kanel för lättare hår är lätt att förbereda och ger ett konkret resultat.

  Ingredienser krävs:

  • 70-90 g honung (förtjockad kan smälta);
  • 3 msk. finmalt kanel;
  • 150-200 ml balsam eller balsam.

  Blandade komponenter appliceras på huvudets hud och fördelas längs krullarnas längd. Huvudet är inslaget så att masken värmer håret. Efter 40-60 minuter tvättas den av med vatten och schampo.

  Anvisningar för användning mask med kanel

  I processen att utföra proceduren är det nödvändigt att uppfylla ett antal enkla rekommendationer.

  De kommer att bidra till att undvika oönskade konsekvenser.

  1. Innan blandningen appliceras ska håret tvättas och torkas med en handduk (torka inte).
  2. Vid den tiden, medan håret torkar ut, förbereder maskinsammansättningen. Det är viktigt att blanda komponenterna i en glas- eller plastbehållare (det är strängt förbjudet att använda metallobjekt), annars blandas oxiden.
  3. Masken appliceras på vått hår, sträng efter sträng. Du kan kombinera processen med en huvudmassage och utföra gnidningsrörelser med fingrarna.
  4. Behandlat hår måste vara täckt med polyeten eller gömd under ett duschlock. Sedan lindade huvudet med en handduk eller satt på en varm ulllock för att skapa en termisk effekt.
  5. Efter 1 timme frigörs håret från polyeten, och masken lämnas i några timmar (det här är en allmän rekommendation, olika kanelmasker kan vara på håret vid olika tidpunkter).
  6. Skölj masken med vatten eller schampo. Beroende på komponenterna i kompositionen.

  Procedurens antal och frekvens

  En märkbar visuell effekt kan uppnås genom att genomföra 3-5 procedurer, beroende på hårets individuella egenskaper. Det rekommenderas att lätta håret var 4-7 dagar (inte oftare). Det maximala tillåtna antalet sessioner är 16. Då krävs en paus på en månad, varefter du ska ansöka stödjande masker varje 1-2 vecka.

  Mask med citronsaft

  Citronsaft i ljussmaskens komposition hjälper till att minska yellowness på ljusbrunt hår. För framställning av kompositionen måste blandas 2-3 st. kanel med juice av en citron. Sedan knådas kompositionen, tillsätt balsam i en mängd som är nödvändig för bildandet av en tjock konsistens. Jämnt, med en kam spridas längs längden och vänta minst 2-3 timmar (det får stå emot masken i upp till 6 timmar).

  Var noga med att slå håret i polyeten och isolera. Tvätta av masken på det klassiska sättet.

  Lightening mask med äggula

  Mask med kanel för att lätta håret med äggula kommer att ge ytterligare volym, ljushet. Curls kommer att skimma vackert i solen.

  Äggulan av ett ägg bör blandas med 1 msk. kanel. Lägg sedan till kefir (inte kallt) och sätt på håret i 30-60 minuter. Tvätta av med vatten och kosmetisk rengöring.

  Hot mask

  Masken, som huvudsakligen består av kryddor (och kanel i första hand) kallas varm, för när det appliceras finns det en stark stimulering av hårsäckar. Detta accelererar hårväxten, nya hår ser ut.

  Komponenterna i den heta masken är följande:

  • 1,5 tsk kanelspice;
  • 150 ml olivolja;
  • 0,5 tsk inga glidor av rödpeppar;
  • 2 msk. honung;
  • 0,5 msk. markerade nejlikor.

  Blanda smöret och honungen i ett vattenbad. Alternativt tillsätt de övriga ingredienserna. Massan bör inte vara väldigt varm, annars kommer honungen att förlora de flesta av dess fördelaktiga egenskaper. Varm (het) blandning appliceras på hårets rötter med massörrörelser. Sätt på ett duschlock och varma med en handduk.

  Masken hålls i minst 20 minuter, men inte mer än en timme. Om huden börjar oföränderligt "brinna" är det nödvändigt att tvätta av kompositionen omedelbart. En brännande känsla bör vara närvarande under proceduren, det är viktigt att övervaka dess intensitet så att brännskador inte uppträder.

  Med kefir

  Mejeriprodukter, som kanel, har förmåga att lysa upp. För framställning av masker för hår i dess egenskaper och textur är lämplig kefir.

  Det är nödvändigt att ta 100-200 ml kefir (mängden beror på hårets längd och volym), värm det i en mikrovågsugn och tillsätt 1 msk. kanelpulver. Kompositionen blandas noggrant och appliceras över hela ytan av locken. Värm huvudet i 60 minuter, tvätta av med schampo. Den extra effekten är att stärka och förhindra håravfall.

  Med hårbalsam

  Det enklaste att göra mask med kanel är kompositionen - balsam + kanelpulver. Eventuellt kan du välja en balm med nödvändiga komponenter för en viss typ av hår.

  2-2,5 msk. Kanel blandas med balsam i en volym som är tillräcklig för hårets längd och tjocklek. Blandningen fördelas i hela huvudet, viks och åldras i 1-3 timmar. Den här masken tvättas endast av med vatten.

  Med kanelolja

  Ett alternativ till torr kanel är kanel eterisk olja. Det är en del av många hårformuleringar.

  Det mest populära receptet:

  • 6 cap. kanelolja (överstiger inte doseringen, eftersom oljan kan bränna huden);
  • 25 ml burkolja (burk);
  • 2,5 msk. honung;
  • 3 tsk. torkade strimlade kamilleblommor.

  Blanda oljan, värm dem. Lägg till honung (det ska vara flytande) och kamille. Grundligt blandad blandning ska fördelas jämnt över hela ytan på huvudet. Mask ska stå emot en lång tid. Tvätta av standardmetoden.

  Med kokosolja

  Masken med tillsats av kokosnötolja har inte bara en lätta effekt. Det läker dessutom krullarna, fuktar, förhindrar bildandet av splittrade ändar.

  Mask Ingredienser:

  • 4,5 msk. l. kokosnötolja;
  • 2,5 msk. honung;
  • 1,5-2 msk. mark kanel.

  Alla ingredienser är blandade och jämnt fördelade längs krullarnas längd, från rötterna. Huvudet är inslaget i polyeten, värmt över det med en handduk eller tjock mjuk trasa. Efter 40 minuter måste du avlägsna cellofan och ge masken ytterligare 1-2,5 timmar för exponering. Om bara förstärkning av hår är nödvändigt, så är 30-50 minuter under polyeten tillräckligt.

  Mask för natten

  Masker med kanel kan lämnas på håret under lång tid. Till exempel, för nattexponering, bör du använda kompositionen vid sänggåendet och gå och lägga dig. Effekten av förtydligande är så hög som möjligt.

  Det är viktigt! Nattmaskor appliceras strikt på krullarna, 1-2 cm tillbaka från rötterna. Detta hjälper till att undvika brännskador från långvarig exponering av kompositionen i hårbotten.

  I de flesta fall består masker som lämnas över natten av kanelpulver (kanelolja kan användas) och basolja (till exempel olivolja, kardborre, solros eller kokosnöt).

  1-2 matskedar Kanel (eller 3-4 droppar kanelolja) blandas med 40-60 ml olja. Innan ansökningsförfarandet påbörjas måste kompositionen upphettas. Tvätta av masken på morgonen ska vara schampo. Du kan behöva mer än en tvål.

  Applikationstips

  Vid applicering av masker som innehåller kanel bör flera faktorer beaktas.

  1. Innan du använder essentiell kanel eller kanel är det nödvändigt att utesluta risken för en allergisk reaktion. För att göra detta, applicera masken på handleden och området bakom örat och håll i 10-15 minuter. Om rodnad eller förbränning inte känns, kan du använda kompositionen.
  2. Om du ignorerar säkerhetsåtgärderna när det gäller allergier vid hårdförbränning i hårbotten, ska du omedelbart tvätta av masken med varmt vatten. Efter en halvtimme, kontrollera hårbotten för eventuella brännskador.
  3. Det är nödvändigt att tydligt definiera exponeringstiden för masken, beroende på önskad effekt. Om det inte finns något behov av att lätta håret (endast läkning), tvättas eventuella masker med kanel efter 15-30 minuter.
  4. Om håret nyligen har färgats med andra ämnen av naturligt ursprung (henna, basma, lökskal etc.), är det bättre att avstå från att använda kanelmasker. Resultatet kan vara oförutsägbart.
  5. Det är möjligt att uppnå större ljusande effekt genom att ersätta håret under solens strålar.
  6. Det rekommenderas till större nytta av att använda kanel, att köpa krydda inte i påsar, men i ätpinnar och självständigt slipa dem.
  7. Det är användbart att skölja håret med kamillextrakt efter kanelfärgsproceduren, eftersom det har en regenererande och lugnande effekt.

  Kontra

  Det finns inga allvarliga kontraindikationer för användningen av kanelformuleringar. Det finns flera försiktighetsfaktorer som du bör uppmärksamma och skjuta upp förtydningsförfarandet ett tag.

  Dessa inkluderar:

  1. Möjligheten att torka håret. I detta fall bör du ta hand om extra fuktning av krullarna efter proceduren.
  2. Individuell intolerans mot kanel eller någon annan del av masken. I det här fallet bör du välja ett annat sätt att lätta och stärka håret.
  3. Om håret har genomgått ett permanent förfarande, bör kanelmasker vara försenade i minst 2 veckor.
  4. Hårskada. Innan du använder kanelformuleringar är det nödvändigt att bota skadat hår. Trots det faktum att maskerna stärker och reparerar, blir resultatet det motsatta.

  Biverkningar

  Om du får en mask med kanel på nackens hud eller ansikte kan det orsaka rodnad och lätt klåda. Därför väljs maskinkomponenterna på ett sådant sätt att den slutliga konsistensen är krämig (exklusive oljeprecept) och sprids inte vid applicering.

  Aromen av kanel i minst 24 timmar finns på håret. Det är nödvändigt att förbereda sig för detta, eftersom det kan finnas en känsla av illamående från kanelens lukt. Detta gäller särskilt för gravida kvinnor.

  Nackdelar ljusmask med kanel

  Vid ljussmaskar med kanel är nackdelarna följande:

  1. Procedurens varaktighet. För att rensa håret med en kanelkanal är det nödvändigt att fördela minst 3-4 timmar ledig tid.
  2. Svårighetsgrad vid ytterligare färgning. Om håret tändes med kanelmask, kan färgning av hår med butiksfärger bli en besvikelse. Eftersom det inte är känt vilken färg resultatet kommer att bli.
  3. Resultatet är inte omedelbart synligt. Till skillnad från professionell salongbelysning är det bara möjligt att byta hårfärg med 2-3 toner efter att ha tillämpat en hel procedur (från 6 till 15 sessioner).

  Ha tålamod innan du tänder håret med en kanelmaske, och gör dig redo för att slutresultatet kan skilja sig från det förväntade. För att lätta 2-3 toner krävs ett förloppsförlopp.

  Video om kanelmasker

  Kanel mask:

  Super hårmask gjord av kanel med honung:

  Hur tänder håret med kanel?

  Vi kvinnor älskar att förändras från tid till annan, till exempel genom att ändra hårfärgen.

  Men det är ingen hemlighet för någon att hårfärgämnen, även de dyraste och kvalitéa, fortfarande påverkar hårets struktur och hälsa negativt. Vid färgning av hår är det viktigt att använda masker för blekt hår eller bara för färgat hår.

  Ingenting förstör hår som kemiska färgämnen. Mycket ofta utseendet av fet eller torr seborré på håret - detta är följderna av användningen av färgämnen.

  Det är av denna anledning att flera naturliga kanelbaserade masker bör övervägas.

  Kanel förändrar inte bara hårets skugga, utan bryr sig också om dem.

  Hur tänder håret med kanel?

  Mask med kanel lyser håret i två toner. Det vill säga om du är brun, så kommer masken att ge effekten av "kaffe med mjölk".

  Självfallet ger kanelmasken en individuell effekt i varje enskilt fall.
  En kvinna behöver bara ett par timmar för det önskade resultatet. Och någon kan behöva genomföra en serie förtydningsförfaranden, som var och en tar fem till sex timmar att vänta på effekten.

  Så om du skyndar och skyndar, skjuta upp denna procedur. När ingen är hemma och ingen kommer att distrahera dig, då kan du ägna din tid till din älskade och göra ditt hår.
  I regel varar en kanelmask i fyra timmar.

  Men om du inte vill ha den fantastiska effekten av förändring, håll inte länge. Så låt oss börja.

  Masker med tillsats av tabletter mamma, som regelbundet utförs i sitt eget hem, hjälper till att uppnå snabb tillväxt av håret, hjälper till att stärka sina rötter, förhindra förlust och tvärsnitt av tipsen. På applicering av mamma för hår, läs vår artikel.

  Hemkosmetologi vet många effektiva och enkla recept för skönheten i hud och hår. En av de mest framgångsrika kan säkert kallas en kombination av honung och ägg. Titta på videoreceptet för en vitaminhårmask http://ilcosmetic.ru/volosy/maski/retsepty-s-medom-i-yajtsom.html

  L'Oreal professionella hårvårdsprodukter har länge använts i alla kända skönhetssalonger, och kvinnor föredrar att använda professionell kosmetika även hemma, och ofta faller deras val på L'real. Recensioner av professionella L'Oreal shampoos här.

  Kanel och honung

  Maskens hemlighet med kanel och honung är att kanel tar bort pigment, drar ut det och fyller det försiktigt. Naturligtvis kommer du inte att få några coola nyanser med metallisk eller silver effekt, men hårets nyanser är väldigt vackra.

  Honung är en ledare för kanel.

  Så det är bäst att använda det som en del av en mask.

  Det finns en annan liten hemlighet.
  Om du har torrt och poröst hår, eller om du är ägare av lockigt och lockigt hår, behöver ditt hår fukt.
  Sedan i en mask med kanel tillsätt upp till två matskedar olivolja, eftersom kanel tenderar att torka håret lite.
  Med torrt hår ska masken upprepas en gång i månaden.

  Om du har fet hår, kan kanel generellt fungera som ett perfekt alternativ för att avlägsna överskott av fett.
  För oljigt hår ska masken appliceras systematiskt en gång i veckan.
  Långsam hårväxt är fixerbar. Du kan ta hand om ditt hår och hem, med hjälp av de tillgängliga produkterna till hands. Plocka upp en effektiv mask för hårväxt.

  receptet

  Det är lämpligt att blanda masken i en glasbehållare med plastskedar. Vi behöver axellängdshår:

  • 3 fulla skedar kanel;
  • 3 matskedar honung (flytande):
  • En kopp eller 6 msk balsam eller hårbalsam.

  Om du inte har flytande honung, men bara kandad, smält det är inte ett vattenbad.
  Enligt receptet bör förhållandet mellan kanel och honung vara 1: 1.
  Men det är bättre att omedelbart lägga till ett par matskedar honung och tillsätt lite för små, så att kanel gradvis smälter samman med honungen.
  Titta bara, om honungen under knådningen blir lik karamell och kanel - till pulver, då är det inte bra.

  Helst bör honung absorbera hela kaneln helt utan rester.

  I processen kommer det att mörkas lite och tjockare. Massan ska lysa i slutet. Om honung redan har börjat läcka är det tillräckligt. Lägg sedan till balsam. Det behövs för att stänga hårets skalor. Så håret kommer att bli glänsande och hälsosamt, och kommer inte att splittra och anstränga sig.

  Innan du applicerar masken, testa den på en separat sträng.

  Så du kommer att se hur hårbotten och håret reagerar på den här masken.

  Applicera masken på trådarna på rent, torrt hår med en speciell pensel för färgning av hår. smutta sedan en kanelbalsam i trådarna.
  Försök bara att inte sätta masken på hårets rötter, eftersom kanel kan brinna huden.
  Efter applicering av masken, ta en plastfolie eller duschlock och linda huvudet runt det. Ovanifrån rullar vi en turban från en handduk.
  Efter en halvtimme tar vi av locket och håller masken i 3 till 5 timmar på vårt hår.
  Du kan regelbundet kontrollera, tvätta bort en del sträng och observera vilken nyans som uppstod.

  Tillsatsen av eteriska oljor till masken ger en förbättrad effekt och ytterligare fördelar för närande hår och hårbotten. Läs hur man gör bra hårmaskar med eteriska oljor.

  Titta på videon: hur man lyser kanelhår i två toner

  recensioner

  Många kvinnor med allergier har inte råd att ofta använda kemiska hårfärger.
  Masken med kanel och honung var en riktig frälsning för dem. Och allergier skedde inte och håret blev vackert, frodigt och friskt. Ja, och priset varierar väsentligt mellan butiksfärger och hemmamask.

  Ett bra sätt att snabbt och effektivt återställa håret till sin tidigare hälsa är speciella hårmaskor som ger utmärkt glans och styrka att krulla. Numero professionella hårmaskor fixar de flesta problem och håller dina krusar friska. Läs recensioner på masker för hår Numero.

  Kanel och citron

  Blondiner eller damer med torrt hår ska inte använda en citronmask, eftersom citron tenderar att torka över håret.
  Denna metod är mer lämplig för kvinnor med fet hår.

  ingredienser:

  • honung;
  • 3 msk. kanel;
  • 1 citron
  • 6 msk. schampo balsam.

  Kläm citronsaft och tillsätt kanelpulver. Blanda dessa två ingredienser, häll sedan shampoo. Masken appliceras på tvättat torrt hår.
  Efter applicering, bära en hatt och vänta 5-6 timmar.
  Tvätta av masken med schampo, tvätta håret som vanligt.

  Mjölk är ett av de vanligaste problemen som förvärrar hårets utseende. Hon kan förneka effekten av även den vackraste stylingen eller den moderna frisyren. Men mjällhudsmaskar hemma kan rätta till situationen om du känner till recepten och tillämpar dem korrekt.

  Video för dig: ett experiment - blont ljusar håret!

  För blondiner

  1 tsk kokosnöt och macadamiaoljor (kan vara burdockolja).

  I ett vattenbad bör du värma honungen lite om den är tjock. Tillsätt sedan kanel och smör. Applicera på hår och bära en plastlock. På toppen av kepsen viks turbanen från handduken.
  Vänta i 20 minuter till en halvtimme och tvätta av masken.

  recensioner

  På forumet säger flickor att en mask med kanel inte fungerar på färgat hår.

  En sådan mask är meningsfull att endast applicera på tjejer med naturlig hårfärg, inte tidigare målad.

  Dessutom kan nätverket ofta hitta foton på framgångsrika resultat efter att ha applicerat en mask.
  Håret lysas inte bara av två toner, men förvärvar också en viss skugga av kanel.

  Bland de rika sortimentet av kosmetika av hög kvalitet i Mary Kay-katalogen förtjänar speciella skuggor ett särskilt erkännande. Bilder, pris och recensioner på Mary Kays bakade skuggor i den här artikeln.
  När du börjar använda Max Factor concealer, kommer du att titta på. så att en flaska alltid finns i din kosmetiska väska. Recensioner här.  Nästa Artikel
  När efter kemoterapi faller håret ut och vad ska man göra med detta problem?