Peppar ansiktsmasker


Forskare säger att söt bulgarsk peppar förtjänar tre medaljer: för karoten, vitaminerna P och C. Mogna pepparfrukter innehåller vitamin C lika mycket som svart vinbär. Och när det gäller karotenhalt, är det nära morötter. Snickare värderar denna produkt för den olja den innehåller (oljecellerna är mestadels dolda i bladen, blommorna, stjälkarna, rötterna). Dessutom har de söta frukterna av peppar ämnen som spelar en viktig roll i redoxprocesserna, är ansvariga för ungdom, hudelasticitet. Det är därför maskerna, som innehåller bulgarsk peppar, är så användbara.

Peppar maskerar recept

På grund av sina fördelaktiga egenskaper gick den bulgariska peppar inte obemärkt av kosmetologer, eftersom de bidrar till ungdom, skönhet och hudhälsa. Därför rekommenderas bulgarsk peppar att ingå i sammansättningen av anti-aging och fuktgivande hudmaskar.

Använd masker med paprika minst en gång i veckan, var försiktig med ansiktets hud: gnid inte med en handduk och låt den vara lite fuktig efter tvättning.

Peppar fuktighetsmask

1 mycket finhackad sötpeppar, blanda med 1 matsked olivolja eller med 2 matskedar mjölk och applicera i 15-20 minuter, skölj sedan med varmt vatten.

Fading Skin Mask

Krossa en liten sötpeppar. Blanda sedan en matsked gruel och samma mängd havregryn. Lägg sedan till en tesked honung och lite varm mjölk. Applicera masken i en kvart timme, skölj med ljummet vatten.

Näringsrika masker från paprika

Två matskedar peppar, riven på en grov riven, utspädd med en tesked gräddfil, tillsätt ett välskött ägg och 10 droppar smör. Rör, applicera på huden, stå, skölj.

Ingredienser: Bulgarisk peppar, kål, morötter.

Att närma huden i denna mask används 3 grönsaker - morötter, kål och peppar. Från kål och morötter måste du pressa saften och peppar från fröet och riva på en rivare. Kombinera alla 3 ingredienser och applicera på ansiktet. Efter 15 minuter torka ansiktet med en tapp och skölj med varmt vatten.

 • Krossa ett mycket litet fjärdedel av bulgarsk röd paprika, du får ca 2 matskedar mush
 • vispa ägget tills det skummas och sätt det i en pepparmassa
 • lägg till en tesked fettost ost och 2-3 droppar naturlig olivolja

Blanda allt till en jämn konsistens och applicera på ett rent ansikte och på nacken, efter 10-20 minuter tvätt.

Denna mask kan förbättra blodcirkulationen, i de ställen där den appliceras.

Brightening mask

Peppar hjälper till att ta bort pigmentfläckar i ansiktet. För detta ändamål gnids det på en rivare eller jord i en mixer. Den resulterande vattnet appliceras på problemområden. Den ska avlägsnas med en bomullspinne eller en fuktig trasa efter 25-30 minuter.

5-10 droppar citronsaft kan också läggas till mush. I det här fallet rengörs ansiktet med en servett efter 25 minuter och tvättas efter en timme.

Grön Peppermask för torr hud - Föryngring

 • 1 köttig grön peppar
 • 1 tsk mjölk
 • 1 tesked honung
 • 1 matsked havremjöl mjöl

Peppar gnuggar på en fin rivare (eller använd en mixer), tillsätt mjölk, honung och havregryn alla blanda väl. Masken kommer att vara tjock eller flytande, beroende på konsistensen av honung, kan en flytande mask appliceras med en bomullspinne. Lämna på i 15-20 minuter, skölj med varmt vatten.

Den enklaste sötpipermasken

Rengör hälften av den tvättade bulgariska peppar från fröna och riv på en fin rivare. Applicera blandningen på ansiktet och lämna i 30 minuter. Tvätta av masken med kallt vatten. För ett bra resultat, gör en mask 2-3 gånger i veckan i en månad.

Peppermask för blekande hud

Bulgarisk peppar tvättar och rengör från mitten, riv på en fin rivare. Tillsätt samma mängd havregryn till peppar (hel eller slipa på en kaffekvarn). Lägg även till mjölk och honung. Blanda allt. Applicera mask. Den resulterande uppslamningen appliceras försiktigt på ansiktet, lämnar i 20 minuter. Skölj masken av peppar måste vara varmt vatten. Detta förfarande kommer att hjälpa till att bli av med fina rynkor, synligt strama blekande hud i ansiktet. Det erforderliga antalet masker - 1-2 gånger i veckan.

Peppar masker klassificeras som universella, eftersom de är lämpliga för vilken hudtyp som helst.

Inte undra på att en sådan grönsak som sötpeppar, populärt kallad bulgariska, anses vara unik.

Dess fördelaktiga egenskaper bidrar till att eliminera lesioner, förbättra hudens hud och framgångsrikt bekämpa pigmentfläckar.

Mängden C-vitamin som ingår i bulgarisk peppar (särskilt i röda sorter) är flera gånger högre än det för inte bara citron, men också svart vinbär!

Den högsta koncentrationen av askorbinsyra observeras i stammen.

Att applicera dessa masker på personer med normal hudtyp påverkar den omgivande friska hudens och friskheten.

Topp 5 pepparmaskar som hjälper dig att bli oemotståndlig

Visste du att den mogna frukten av den bulgariska peppar är mättad med C-vitamin 6 gånger mer än en citron? Rutin som ingår i det stärker blodkärlen, främjar cellregenerering, föryngrar kroppen.

Efter maskerna med peppar ser ansiktshuden friskare, akne försvinner och pigmentet lyser. Det är därför peppar för ansiktet är så populärt som en mask.

Peppar masker är mångsidiga. De är lämpliga för alla hudtyper, och för bästa resultat ska de användas minst en eller två gånger i veckan.

Bulgarisk peppar för ansiktet: fyll i rätt mask

Innan du använder något av följande recept är det bäst att kontrollera hudens reaktion på den. För att göra detta, sätt en liten del av den beredda blandningen på din handled, vänta tio minuter, tvätta av. Om det inte finns någon rodnad på huden, kan du på ett säkert sätt applicera peppar i ansiktet i alla lämpliga kombinationer.

1. Omedelbart uppfriskande mask för alla hudtyper.

Ripe, vacker frukt, väl tvättad, skuren i längdriktningen, ta bort fröna med stammen, riv på en fin rivare, du kan mala med en bländare, sätta på gasbind eller bomullsduk med slitsar för ögon och näsa, blötlägg i huden i 15-20 minuter, ta bort när hjälp buljong läkning örter eller mineral, icke-kolsyrade vatten, blotta ansiktet med en servett

VIKTIGT! Du får inte i något fall gnugga huden med en handduk, och efter proceduren applicera din favoritkräm på ditt ansikte: Om du gör proceduren på kvällen och du inte längre behöver gå någonstans, använd en nattkräm om det är under dagen - fuktgivande.

En sådan mask tonar väl epidermis på en djup cellulär nivå och ger ansiktet ett hälsosamt, strålande utseende. Det är tillrådligt att använda det varje 2-3 dagar; Kursen är en månad.

2. Bulgarisk peppar för blekande hud

 • 1 bulgarsk peppar (det är bättre att ta rött)
 • 1 msk. havregrynsmjöl (det är möjligt att slipa på Hercules kaffekvarn
 • 1 tsk. mjölk och honung
 • 20 ml. amarantolja (kan ersättas med oliv)

Smörj den bulgariska peppar i ansiktet med en mixer eller gnugga den på en fin tråd, blanda alla ingredienser och jämnt fördela blandningen över ytan av huden, undvik området runt ögonen, lämna i en halvtimma, tvätta av.

Om du upprepar denna procedur två gånger i veckan, kommer blek hud i ansiktet synligt att uppdateras, och det kommer inte att finnas några spår av fina rynkor.

3. Föryngring

 • 1 bulgarsk peppar (det visar sig 3 matskedar potatismos från det)
 • 1 färsk kycklingäggägg eller 3 vaktelägg
 • 1 msk. sked av gräddfil
 • 1 tablett mumiyo (finkrossad)

Alla ingredienser blandas, appliceras på huden i flera lager, tål 15-20 minuter och tvättas av.

4. Rengöringsporer

 • 1 mogen paprika
 • 1 kycklingäggvit eller 3 aska
 • 1 msk. kefir (kan ersättas med en annan jäst mjölkprodukt)
 • 2-3 droppar essentiell olja av svart valnöt eller kummin (säljs i apotek)

Blanda gruel från peppar med protein, tillsätt kefir och oljor, blanda väl till en homogen konsistens, applicera på rensat ansikte, motstå rätt tid, skölj.

I denna komposition fungerar den eteriska oljan som en typ av dirigent, som levererar de gynnsamma substanserna i masken till de epidermis djupa skikten, på grund av vilken en bra rengöring av porerna sker, börjar ansiktshuden att andas "fritt och glädja dig med sitt fräscha utseende"

VIKTIGT! Först måste du noggrant ånga huden i ett vattenbad, så porerna kommer att expandera och det blir lättare för antioxidanterna i masken att komma ner i arbetet med att sanitera huden.

5. Peppar Lightening Mask

 • 1 paprika
 • 12-15 droppar färskpressad citronsaft
 • 2-3 droppar citron eterisk olja
 • 1 msk. sked mjölkpulver

Peppar kämpar bra med pigmentfläckar i ansiktet, och citron förbättrar dess effekt. Kokt våt appliceras lokalt på problemområden och avlägsnas med en servett efter 25 minuter. Vi tvätta ansiktet på en timme, inte tidigare.

Den största ackumuleringen av fördelaktiga mikrodelar och vitaminer ligger vid foten av fostret, så det är bäst att använda den här delen för att skapa en mask. Beauticians uppskattar peppar för ansiktet för sitt höga karotenivå (nästan samma som morötter). Dessutom finns det en stor mängd användbara ämnen som spelar en oumbärlig roll i redoxprocesserna som är ansvariga för hudens elasticitet, hälsa och ungdom.

Så, använd våra recept, kära läsare av tidningen "Skin Care Face", och förbli alltid attraktiva.

Ansiktsmask "Zhguchka"

Fram till nyligen var Zhguchka ansiktsmasken uteslutande ett skönhetssalongförfarande. Men som man borde ha trott, blir något mysterium klart att det är i våra händer, skönheter.

Recepten på denna effektiva läkningsmask har läckt ut på Internet, och idag har vi, våra kära läsare, möjlighet att förbereda det här enkla verktyget hemma för att återställa och bevara ett ungdomligt ansikte.

Mask "Zhuguchka": tips om matlagning och användning.

 • Använd endast matlagningsmaskar för färska, visade produkter.
 • Upprepa detta hemprocedur inte mer än en gång i veckan.
 • Innan du börjar med proceduren, var noga med att lägga en lite kokad mask på handleden och vänta om fem minuter. Om det inte finns någon irritation - använd ett maskeringsmedel!
 • Artikeln anger procedurens ungefärliga längd. Ändå styras av dina egna känslor, eftersom peppar ingår i sammansättningen av alla varianter av receptet.
 • Vid slutet av proceduren är det nödvändigt att "lugna" huden genom att behandla den med kall aloejuice, babykräm eller is, som måste förberedas i förväg från medicinsk kamomill eller högkvalitativt grönt te (inte stark infusion).

Mask "Zhuguchka": beprövade recept

Svartpepparmask

För att förbereda denna ansiktsmask "Zhguchka" behöver vi följande ingredienser:

 • slipad svartpeppar,
 • gräddfil,
 • olivolja,
 • mjölk.

Så blanda en tesked peppar med två tsk gräddfil, en halv tesked olivolja och en liten mängd varm mjölk till en jämn mos. Det är nödvändigt att sätta en färdig mask "Zhguchka" på en ren och ångad ansiktshud med ett tunt lager och lämna i tio minuter. Vid slutet av proceduren skölj av återstoden med varmt vatten.

Populära hemlagade maskuppskrifter, nödvändiga tips och välsmakande meny med läckra dieter för din attraktivitet i den senaste publikationen på äggskalmasker!

Mask med rödpeppar

Nästa version av beredningen av "Zhguchka" -masken är mer "brinnande", men denna brinnande känsla stimulerar blodflödet till huden, vilket mättar det med syre och återvänder sin naturliga färg.

För att förbereda detta verktyg måste vi blanda i en skål med breda kanter (använd inte plåtdiskar när du lagar masken!) En halv tesked peppar med 2-3 msk bananpuré gjord av färsk massa.

Sprid en homogen massa i ett tunt lager över hela ytan av ansiktet och vänta i fem till tio minuter. Efter proceduren tvättas flera gånger med rinnande vatten.

Underbara ansiktsmask recept, användbara instruktioner och välsmakande menyer för din skönhet i vår artikel Kefir Mushroom - hud ungdom!

Mjuk mask med peppar

Följande ansiktsmask "Zhguchka" framställs enligt följande: Det är nödvändigt att blanda en halv tesked röd och svartpeppar och tillsätt sedan blandningen tre till fyra matskedar potatismos av mogna bulgariska peppar och tre skedar av stugaost.

Rör om massan, tillsätt varm mjölk tills den får en homogen pastaform och sedan fördela den i ett rikligt lager på ansiktet och lämna i fem till tio minuter. Tvätta av masken med kallt vatten.

Färsk recept och hjälpsamma tips om att ta hand om dig själv på sidan Skönhetskvinnor!

Bo hos oss - håll dig frisk och vacker!

Och här är en annan applikation av peppar i hemmet kosmetologi:

Röd och svartpeppar för ansiktets hud - fördelarna och recepten av masker

En av de äldsta kryddorna på planeten idag är oumbärlig i alla världens kök. Att använda peppar för ansiktet berodde på de utmärkta antibakteriella egenskaperna. Juicy Bulgarian - en panacea för torr hud, med de första tecken på åldrande. För varje typ av epidermis kan du välja din egen sort - skarp, uppvärmning eller fuktgivande, med föryngrande effekt.

Hudfördelar med peppar

 1. Det aktiverar blodflödet;
 2. Stärkar blodkärlen
 3. Återställer de biokemiska processerna i cellerna;
 4. Uppfriskar och föryngrar;
 5. Behandlar akne.
 • vitaminerna A, C, grupperna B, E, K;
 • mineral komplex
 • organiska syror.

Kontraindikationer - individuell intolerans, tunn känslig hud, rosacea, blodproppsproblem, sår, brännskador, sprickor, skärningar. Skada kan orsaka en stor dos av produkten.

Applicera peppar för ansikte

Rödpeppar

Spicy kryddor används vanligen i olje- och alkoholtinkturer. Den optimala dosen är bara några droppar för berikning av färdiga tonics, krämer, masker. Ren chili kan inte användas, annars kommer det att vara problematiskt att tvätta bort heta paprika, den brinnande känslan varar i flera timmar. Söt grönsak - perfekt fuktar och uppdaterar, är effektiv vid lyftkompositioner för åldersdermis.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Svartpeppar

En nypa kryddor är tillräckligt för att lägga till i masken eller skrubba för att känna tonisk effekt. Det används huvudsakligen för problem aknehud, det kan också användas i oljeprogram för att återställa elasticitet och elasticitet.

Hemlagade recept för pepparmaskor för ansikte

Alla naturens gåvor rekommenderas för framställning av hemmet kosmetika. Även brinnande kryddor i mikrodoser gör att du kan ta hand om ditt ansikte. Aktiva element stimulerar blodflödet, startar processerna för kollagen och elastinsyntes, klarar av sagging och tonförlust.

Anti wrinkle mask

Bulgarisk peppar - den bästa assistenten i kosten för ung, frisk hud. Inte mindre effektivt är det i vårdförfaranden. Superbly närmar sig, mättar med fukt, normaliserar syrgasandning.

ingredienser:

 • rödpeppar;
 • 10 gr. stärkelse;
 • 5 ml avokadoolja.

Produktion och användningsmetod: Häll peppar på en rivare, tillsätt stärkelse och smör. Torka ansiktet med termiskt vatten, fördela den färdiga slammet på ytan. Efter att ha väntat sexton / arton minuter, avlägsna resten av massan med en fuktig bomullsplatta.

Acne och inflammationsmask

Den har en stark antiseptisk och antibakteriell effekt av heta paprika. Det bidrar till att stoppa smittspridningen, påskynda läkningsprocessen och normalisera intracellulär syntes.

ingredienser:

 • 1 gr. rödpeppar;
 • 15 gr. lera;
 • 25 ml kefir.

Produktion och appliceringsmetod: Förbered en homogen pasta med sur mjölk och lera, tillsätt sedan krydden. Applicera uteslutande på problemområden, kringgå ögonlocken och nasolabiala triangeln. Efter sex / åtta minuter, avsluta ansiktsbehandling.

Fading Skin Mask

Föryngra den åldrade, flabby derma, eventuellt med egna händer. Att utnyttja naturliga recept gör det enkelt att påskynda mikrocirkulations- och förnyelseprocesser. Den naturliga komponenten låter näringsämnen tränga in i de epidermis djupa skikten som påverkar bildandet av celler.

ingredienser:

 • 1 gr. rödpeppar;
 • äggula;
 • 15 gr. gräddfil;
 • potatis.

Produktion och användningsmetod: Häll råa potatisar, tillsätt gräddfil, äggula och krydda. För att rengöra ansiktet är det nödvändigt att applicera rikligt med någon närande olja under masken - shea, kokosnöt, mandel, jojoba, olivolja. Därefter fördelas den kokta massan, åtgärden är tillräcklig i sju / åtta minuter och sedan avlägsnas rester av bomullspinne.

Svartpepparmask

Perfekt för fet hud, omhändertagande kosmetisk procedur. Kanalerna är smalare och rengjorda, tonen förbättras och sekretionen av körtlarna minskar. Det är nog att använda agenten två gånger i månaden, inte mer, för att inte överdriva integumentet.

ingredienser:

 • 2 gr. slipad peppar;
 • 15 gr. rågmjöl;
 • 25 ml ryazhenka.

Produktion och appliceringsmetod: från mjöl och mejeriprodukt för att göra en homogen massa, och ange krydden. Blanda noggrant, du kan distribuera på skalad av omslaget på kosmetika, lämna i tio minuter. Spola som vanligt.

Bell Pepper Mask

Hemma hjälper naturkosmetik mot pigmentfläckar, torrhet och flaking. Efter ett förfarande blir huden mjukare och flätig, fina rynkor försvinner. Kostnaden för fukt, vitaminer och mineraler fyller bristen på näringsämnen i samband med yttre faktorer.

ingredienser:

 • Bulgarisk peppar;
 • 15 gr. gelatin;
 • 15 droppar druvolja.

Produktion och appliceringsmetod: pressa juice av fräsch grönsaker, häll te med gelatinkristaller, blanda tills det är helt upplöst, kombinera komponenterna och fördela på ytan med en platt bred pensel, ögonbryn och smörja hårlinjen med en rik kräm. Applicera kompositionen i lager, efter en halvtimme, ta försiktigt bort den frusna filmen.

Fuktgivande mask

Folk recept ger dig möjlighet att utföra omfattande vård när som helst på året. De beredda maskerna avlägsnar känslan av torrhet och täthet, återställer lipidbalansen. Applicera en naturlig botemedel är särskilt användbar på vintern.

ingredienser:

 • sötpeppar;
 • 15 gr. kelp;
 • Ampul av vitamin B5.

Produktion och appliceringsmetod: Mala torkade alger och häll mineralvatten, efter en halvtimme, tillsätt riven grönsaker och en lösning av pantotensyra. Efter rensning av sminkens yta kan du generöst fördela massan på ytan. Njut av åtgärden i minst femton minuter, så kan du tvätta.

Brightening mask

Söt rödpeppar för ansiktet har en föryngrande och uppfriskande effekt. Avlägsnar puffiness och svullnad, minskar utseendet på rynkor, stärker ansikts kapillärer. Oumbärlig kosmetisk produkt för åldringsålder och fotopigmentering.

ingredienser:

 • rödpeppar;
 • 10 gr. ris mjöl;
 • 20 ml kräm.

Produktion och appliceringsmetod: Frukten, rensad av frön, hackad på en köksmaskin, mata in fettflödet och spannmålspulver. Distribuera på integumentet, efter lymfflödesriktningen, lämna åtgärden i tjugo minuter.

Nourishing mask

Kockolja med peppar för ansiktet - en vitamincocktail som ger ett välskött och blommande utseende även i dåligt väder. Masken är rik på ett komplex av livsgivande syror och mineraler. Naturkosmetik hanterar snabbt torrhet, ohälsosam färg och förlust av elasticitet.

ingredienser:

 • sötpeppar;
 • 10 ml burkolja;
 • ägget.

Produktion och användningsmetod: Uppvärmning näringsrik olja, kombinera med hackad grönsaksmjöl och ägg. Täck stammarna med en varm kompress, applicera en generöst preparerad pasta. Njut av åtgärden i ungefär trettio minuter, rengör med en våt svamp.

Rengöringsmask

Djupt rent och uppdatera täcken kan vara dina egna händer. För att göra detta är det nödvändigt att förbereda ett hemmedel från de tillgängliga ingredienserna. Toxiner, sönderdelningsprodukter avlägsnas, intracellulär syntes normaliseras.

ingredienser:

 • 1 gr. svartpeppar;
 • 2 tabletter aktivt kol
 • 10 gr. jäst.

Produktion och användningsmetod: Blanda krossat kol med jästgranuler, späd med grönt te och sätt sedan in kryddan. Sprid på omslaget i en cirkulär rörelse, efter att ha ansökt vänta fem / sex minuter, då kan du tvätta av.

Peppar tonic

En utmärkt bas för beredningen av daglig tonic - röd peppartinktur för ansiktets hud. Blodflödet aktiveras, kapillärerna blir elastiska, porerna smala, huden förbättras.

ingredienser:

 • 7 droppar röd paprika tinktur;
 • 200 ml mineralvatten;
 • 10 ml persikolja.

Produktion och användningsmetod: Häll vatten, olja och tinktur i en beredd kosmetisk flaska med en dispenser. Skaka kraftigt före varje användning, applicera sedan på en bomullspanna och torka om locken. Förfarandet upprepas på morgonen och före sänggåendet.

Mask med röd peppar till smala porer hemma

Spice användning recensioner

Alexandra, 24 år gammal

För min problem hud, ibland ordnar jag skakningar med kryddor. Jag gillar särskilt svartjordpeppar i rengöringsskrubb. Ansiktet efter att peppar lyser, passerar ål och komedoner, rodnad lugnar ner efter bara ett par timmar.

Jag glömmer inte att ta hand om huden, även om jag mest använder naturkosmetik. Maskan av rödpeppar för ansiktet hjälper mig från torrhet och skalning. Huden blir mjuk och flätig.

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheter

Inlagd av: admin in Beauty 17.06.2018 0 303 Visningar

Många gillar att äta rödpeppar. Men få människor vet om dess fördelar för andra ändamål än användning av mat, till exempel en ansiktsmask av peppar. Även om du ibland kan skämma undan dig med sådana användbara vitaminer som ingår i röd peppar. Dessutom, i vårt område kan du köpa det året runt. När peppar mognar blir det sex gånger mer C-vitamin än i apelsiner eller citroner.

Detta gäller främst för röda sorter. Vitamin C, som ingår i rödpeppar, regenererar hudceller, vilket bidrar till föryngring. Också användbart vitamin P, eller med andra ord, har Rutin förmågan att stärka blodkärlen och öka deras elasticitet. Som ett resultat av detta ökar blodflödet till det övre skiktet i huden, vilket gör att det ser friskt ut, vilket eliminerar åldersfläckar och hudormer. Var noga med att använda fruktstammen av en grönsak, eftersom den är nära den hela uppsamlingen av fördelaktiga vitaminer, inklusive askorbinsyra.

Olika peppar masker kan passa alla, oavsett ålder och hudtyp, de är universella. Den söta paprikan själv som en grönsak anses vara universell. En frisk, frisk hudfärg är resultatet av pepparmaskar.

Rödpeppar för ansikte

Lista över masker för ansikte med peppar:

 • närande mask. Det tenderar att fylla huden med aktiva substanser. Från halvparten av peppar måste du ta bort fröna och finkornigt. Blanda i en matsked morotsjuice och samma kål. Applicera den färdiga vattnet på ansiktet i ca 15 minuter, då måste du ta bort det med en våt bomullsplatta. Resten ska tvättas av med varmt vatten;
 • Mask för torr hud består av två matskedar gröthackad paprika, lägg till en matsked gräddfil, helst hemlagad och äggula av ett ägg. Applicera blandningen på rengjort ansikte och håll i ca 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Om din hud är fet, kan du ersätta den sura grädden med kefir och äggulan med vit. I detta fall sköljer blandningen med kallt vatten;
 • fuktighetsgivande mask består av samma krossade peppar, lägg till en matsked olivolja eller några matskedar mjölk till den. Applicering och avlägsnande av masken från ansiktet är densamma som i de föregående;
 • blekande ansiktshud kan också sparas av en peppermask. För att få det, måste du blanda en matsked krossad bulgarsk peppar med en matsked havregryn. Därefter måste du lägga till samma honung och häll lite mjölk innan det bildas gruel. Applicera i 15 minuter, skölj med varmt vatten;
 • lysande mask av peppar. Som tidigare nämnts hjälper peppar att bli av med åldersfläckar. Därför måste du, som tidigare, hacka peppar på ett fint rivjärn och applicera på ansiktet eller ställen där det finns problem med pigmentering. Behåll denna mask ska vara ungefär en halvtimme, ta sedan bort den med en våt bomullspinne. Du kan lägga till 10 droppar citron till denna mask, i så fall ska du rengöra ansiktet på masken efter 25 minuter och bara tvätta på en timme;
 • Mask av rödpeppar kan föryngra huden. För det ska du slå ett ägg, tillsätt peppar krossad i en mixer och en tesked gräddfil. Det är nödvändigt att lägga det på ansiktet och efter 15 minuter skölj med varmt vatten och tvätta sedan med kallt. Huden ska vara lite fuktig.

Rödpeppar är mycket unik, så de som gillar att experimentera kan hitta nya recept för ansiktsmasker med tillsats av rödpeppar.

Red Pepper Video

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheter

Rödpeppar: fördelarna och skadorna

Titta i kryddkassen. Visst finns det rödpiperspulver, för att denna krydda är otroligt populär och det är svårt att föreställa sig att laga många rätter utan att använda den. Färska frukter används så ofta, särskilt på sommaren, under bevarande. Trots konstant användning i matlagning används rödpipa sällan i andra livsbranscher. Och förgäves! När allt kommer omkring har han många användbara egenskaper, att veta vilka och använda dem korrekt för att lösa befintliga problem, du kan spara hälsa och skönhet.

De obestridliga fördelarna med rödpeppar

Rödpeppar, nytta och skada, liksom de funktioner och tillämpningsregler som vi anser i denna artikel kan vara en riktig trollstav för många. Dess huvuduppgift är uppvärmning och uppvärmning. När den appliceras på kroppen, orsakar den ökad blodcirkulation, förbättrar nervsystemet, stimulerar de naturliga processerna för återhämtning och regenerering av huden, aktiverar ämnesomsättningen. När det konsumeras muntligt hjälper krydda till att stärka immunförsvaret, för att övervinna förkylningar och infektionssjukdomar och bidrar till viktminskning.

Kontra

Trots de enorma fördelarna är det nödvändigt att vara försiktig eller inte använda röda peppar alls under amning, graviditet, blodtrycksproblem, en tendens till hjärt-kärlsjukdomar, och det gäller inte alltid irriterad eller skadad hud. Om det finns en individuell intolerans mot smaken av peppar kan du använda kapslar, vilka som bioadditiv säljs på apotek.

Röd peppar för hår

Att lösa många problem med håret hjälper till med röd paprika. Dess fördelar är att aktivera tillväxt, förstärkning, läkning, skydd mot mekaniska influenser och miljöpåverkan. Regelbunden användning av välbefinnande masker hjälper till att glömma brittleness, förlust och splittrade ändar.

Red Pepper Hair Firming Mask

4-5 matskedar honung upphettas i ett vattenbad, blandas med en sked röd paprika och appliceras på hårbotten. Ovanifrån är det lämpligt att bära en hatt för att förbättra den termiska effekten.

Rödpeppar för hårväxt

Perfekt stimulerar hårväxten en blandning av pepparpulver och senap (tillräckligt för en matsked). De behöver lägga en äggula, två skedar vegetabilisk olja och två skedar varmt vatten. Alla sätter på hårrötterna och håller i 10 minuter. Tvätta av utan att använda schampo.

Var försiktig med röd paprika. Den skada som han kan ta med är ganska svår att fixa efter. För att använda det för att håret endast gav positiva resultat måste du följa följande regler:

 • kontrollera huden för känslighet. För att göra detta, applicera en liten mängd mask på huden bakom örat i 5 minuter;
 • Applicera inte en mask på hela längden av håret, bara på rötterna;
 • använd endast rödpiperspulver för matlagning;
 • Förvara inte blandningen, använd endast färskt.
 • Använd inte vid klåda och irritation av huvudet.

Rödpeppar för ansikte och nacke

Otvistlig användning av rödpeppar för ansikte och nacke. Den föryngrande effekt som den besitter har varit känd för människan sedan antiken, men nu, som så mycket av folkens kosmetologi, är det förtjusande glatt. Användningen av peppar hjälper till att återställa en hälsosam hud, släta rynkor, ta bort åldersfläckar, etc. Det enda du bör uppmärksamma är att använda färska paprika istället för pulver.

Nourishing mask

Fyll huden med aktiva substanser och mata även de djupa skikten i huden kommer att hjälpa en blandning av krossad i halvpappersmassa, en matsked av färsk gulrot och kåljuice. Applicera masken på ren hud och lämna i en kvarts timme, ta av med en bomullspinne.

Föryngrande mask

En blandning av röd peppar, ett ägg och en matsked gräddfil eller yoghurt hjälper till att bli av med mimiska rynkor och strama huden. Applicera på ångad hud i femton minuter och skölj med varmt vatten.

Att använda masker av rödpeppar är ganska effektiv men kräver försiktighet. Var försiktig med att undvika kontakt med slemhinnan.

Rödpeppar under graviditeten kan inte användas för framställning av sådana masker och är i allmänhet önskvärda att utesluta från kosten.

Rödpeppar för naglar

Naglar absorberar näringsämnen inte mindre aktivt än hud och hår, och ibland behöver man mer vård. Det är därför som det är nödvändigt att göra masker, bad, applicera grädde och andra vårdprodukter regelbundet på nagelplattorna. Endast i detta fall kommer de att förbli starka och friska. Samt röd paprika är bra för att odla naglar.

Firming mask

Om naglarna började exfoliera, bryta, gör ett förfarande för att återställa plattan. För en av dessa masker, blanda en halv tesked röd paprika och citronsyra med en sked av någon handkräm och tillsätt lite varmt vatten för att hålla masken varm. Gnid försiktigt in naglarna och huden runt dem, linda i plast och en handduk.

Du måste hålla den i minst 15-20 minuter, och om det inte finns någon ugn, kan du ta 30-40 minuter. Skölj sedan med varmt vatten. Grädden gäller inte. Det kommer ingen direkt effekt men det betyder inte att masken inte fungerade. Resultatet kommer att märkas om två eller tre dagar. Förfarandet bör inte vara mer än 1 gång om två eller tre veckor, för att inte överdriva nagelplattan. Användningen av lack två dagar före och två dagar efter att masken måste kasseras.

Red pepper för viktminskning

Att förklara viktminskning med rödpeppar är ganska enkel. Förbättra ämnesomsättningen och normaliserande metaboliska processer, det minskar samtidigt aptit, bränner fettceller, hjälper till att bli av med celluliter. Det är anmärkningsvärt att de förlorade kilorna inte längre återvänder, som med många andra metoder för att gå ner i vikt.

Tinktur för viktminskning

För användning inom den mest optimala och effektiva är tinktur av rödpeppar. För detta hälls två teskedar med ett glas kokande vatten och infunderas under locket i ca 10-15 minuter. Det är nödvändigt att ta en halvtimme före måltiderna (och till och med snacka).

Förlora dessa extra pounds och parallellt för att stärka immunförsvaret kommer att hjälpa en bra drink. För beredningen ska du blanda 3 matskedar av hackad ingefärarot, 3 matskedar honung, saft av en citron, en massa citronbalsam eller mint. Allt detta hälls med två liter vatten och kokas på låg värme i ca 20-30 minuter, sedan hälls allt i en termos, det läggs 1 matsked röd paprika. Dryck måste insistera minst 3 timmar. Ta en halv kopp en gång om dagen, eller en matsked tre gånger om dagen före måltiderna.

Denna typ av förfarande är oerhört populärt nyligen. En blandning av röd paprika, gräddfil och olivolja (1: 4: 2) kan göra underverk. Applicera det på problemområden, linda med klädesfilm och linda i en filt i en halvtimme. Gör det en gång var 10: e dag och glöm vad celluliter är, och extra centimeter börjar bara förångas före ögonen.

Perfekt anti-celluliterkräm är väldigt enkel. Blanda 100 ml vanlig grädde utan tillsatser (du kan använda barn) och vodka. Lägg till dem en matsked röd paprika, mixa. Applicera på tidigare rengjord och ångad hud (till exempel efter bad eller bad) hud med ljusmassagerande rörelser. Spola inte.

Byta butikskroppen kan vara en blandning av rödpeppar, malet kaffe och havsalt. Applicera det med en tvättduk på kroppen, massage och skölj med varmt, men inte varmt vatten. Efter sådana förfaranden är det bättre att ligga ner och inte använda dekorativa kosmetika.

Användningen av rödpeppar kan eliminera problemen med hälsa och utseende. Var noga med att prova de föreslagna recepten och kunna verifiera detta.

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheter

Inlagd av: admin i kroppen 30.10.2018 Comments Off på Red Pepper Mask for Face: upptäcka hemligheterna för ungdomar funktionshindrade 17 Visningar

Många gillar att äta rödpeppar. Men få människor vet om dess fördelar för andra ändamål än användning av mat, till exempel en ansiktsmask av peppar. Även om du ibland kan skämma undan dig med sådana användbara vitaminer som ingår i röd peppar. Dessutom, i vårt område kan du köpa det året runt. När peppar mognar blir det sex gånger mer C-vitamin än i apelsiner eller citroner.

Detta gäller främst för röda sorter. Vitamin C, som ingår i rödpeppar, regenererar hudceller, vilket bidrar till föryngring. Också användbart vitamin P, eller med andra ord, har Rutin förmågan att stärka blodkärlen och öka deras elasticitet. Som ett resultat av detta ökar blodflödet till det övre skiktet i huden, vilket gör att det ser friskt ut, vilket eliminerar åldersfläckar och hudormer. Var noga med att använda fruktstammen av en grönsak, eftersom den är nära den hela uppsamlingen av fördelaktiga vitaminer, inklusive askorbinsyra.

Olika peppar masker kan passa alla, oavsett ålder och hudtyp, de är universella. Den söta paprikan själv som en grönsak anses vara universell. En frisk, frisk hudfärg är resultatet av pepparmaskar.

Rödpeppar för ansikte

Lista över masker för ansikte med peppar:

 • närande mask. Det tenderar att fylla huden med aktiva substanser. Från halvparten av peppar måste du ta bort fröna och finkornigt. Blanda i en matsked morotsjuice och samma kål. Applicera den färdiga vattnet på ansiktet i ca 15 minuter, då måste du ta bort det med en våt bomullsplatta. Resten ska tvättas av med varmt vatten;
 • Mask för torr hud består av två matskedar gröthackad paprika, lägg till en matsked gräddfil, helst hemlagad och äggula av ett ägg. Applicera blandningen på rengjort ansikte och håll i ca 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Om din hud är fet, kan du ersätta den sura grädden med kefir och äggulan med vit. I detta fall sköljer blandningen med kallt vatten;
 • fuktighetsgivande mask består av samma krossade peppar, lägg till en matsked olivolja eller några matskedar mjölk till den. Applicering och avlägsnande av masken från ansiktet är densamma som i de föregående;
 • blekande ansiktshud kan också sparas av en peppermask. För att få det, måste du blanda en matsked krossad bulgarsk peppar med en matsked havregryn. Därefter måste du lägga till samma honung och häll lite mjölk innan det bildas gruel. Applicera i 15 minuter, skölj med varmt vatten;
 • lysande mask av peppar. Som tidigare nämnts hjälper peppar att bli av med åldersfläckar. Därför måste du, som tidigare, hacka peppar på ett fint rivjärn och applicera på ansiktet eller ställen där det finns problem med pigmentering. Behåll denna mask ska vara ungefär en halvtimme, ta sedan bort den med en våt bomullspinne. Du kan lägga till 10 droppar citron till denna mask, i så fall ska du rengöra ansiktet på masken efter 25 minuter och bara tvätta på en timme;
 • Mask av rödpeppar kan föryngra huden. För det ska du slå ett ägg, tillsätt peppar krossad i en mixer och en tesked gräddfil. Det är nödvändigt att lägga det på ansiktet och efter 15 minuter skölj med varmt vatten och tvätta sedan med kallt. Huden ska vara lite fuktig.

Rödpeppar är mycket unik, så de som gillar att experimentera kan hitta nya recept för ansiktsmasker med tillsats av rödpeppar.

Red Pepper Video

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheter

Bell Pepper Face Masks

Kära läsare, troligen var och en av oss älskar bulgarsk peppar så mycket. Och läckra, och mycket användbar, och han säljer det året runt. Men försökte de göra masker ur paprika? Om inte, rekommenderar jag dig att verkligen skämma bort dig själv. Fördelarna med vitaminer som utgör bulgarsk peppar är obestridliga.

Äldre sötpeppar har sex gånger mer C-vitamin än citron. Detta vitamin bidrar till föryngring av huden på grund av cellregenerering. Rutin stärker blodkärlen och ökar deras elasticitet. Detta orsakar ett intensivt flöde av blod till de övre skikten i huden, vilket gör det friskare, eliminerar akne och pigmentfläckar. Den huvudsakliga platsen för ackumulering av vitaminer vid benet på en grönsak. Därför är denna del önskvärt att använda vid framställning av kosmetika.

Utmärker Bulgariens peppar och dess mångsidighet. Masker med denna produkt är användbara för alla hudtyper. Det är nödvändigt att använda sådana medel minst en gång i veckan.

Hur ska vi använda peppar för masker?

Vi kommer att tvätta det, torka det, skära det i hälften, ta bort fröet och gnid det bara på gallret. Grater är bättre att välja en mindre. Eller du kan använda en mixer. Se hur du känner dig bekvämare. Tiden för att applicera en sådan mask på ansiktet - 15-20 minuter. Du kan tvätta av masken med ett avkok av örter (till exempel ett avkok av persilja, kamille, succession) eller kallt vatten. Du kan inte gnugga ditt ansikte med en handduk, du behöver bara blotta överskottsfukten med en servett.

Viktigt: Kontrollera om det är lämpligt för dig om du har allergier mot det innan du applicerar någon mask. För att göra detta, applicera en liten del av masken på handleden, blöt i 10 minuter och skölj. Om det inte finns någon rodnad, passar masken på dig.

Fuktgivande recept för pepparmaskar för torr hud:

 • tre matskedar, hackad i en blandare av paprika, måste du blanda med en stor sked gräddfil och en äggula. För att fördjupa den bildade massan med ett tunt skikt på huden, för att bibehålla den angivna tiden, tvätta av;
 • Blanda en matsked med peppar, äggula, hackad havregryn (2 msk) och en tesked yoghurt. Applicera ett tjockt lager på ansiktet, stå, skölj.

Näringsrika masker från paprika:

 • Två matskedar av paprika, riven på en grov rivare, utspädd med en tesked gräddfil, tillsätt ett välskött ägg och 10 droppar smör. Rör, applicera på huden, stå, skölj.
 • 5 msk hackad sötpeppar blandad med färsk gulrot och kåljuice (ta dem till 1 tesked). Blanda blandningen till en jämn konsistens, applicera på huden, blötlägg, skölj.

Rening av närande mask av bulgarisk peppar, rensning av porerna:

Recept: Blanda pounded peppar med vispad protein, lägg till en matsked kefir. Applicera på ansikte, tåla och tvätta.

Fade Skin Mask:

- Mala på en fin rivare eller hoppa över en liten peppar genom vitlökpressen. I den resulterande grueln tillsätt en tesked flytande honung, en matsked av havreklidmjöl eller hackad havregryn, en stor sked mjölk. Blanda allt tills massan uppnår en enhetlig konsistens. Applicera på ansikte, blötlägg, skölj.

Mask av paprika mot pigmentfläckar, jämnliknande hudfärg:

- Lägg i en efterrättsked med nypressad citronsaft i den gruel som erhålls genom slipning av en sötpeppar. Applicera blandningen på huden, blötlägg, ta bort rester av masken med en ren trasa, skölj.

Recept för anti-aging mask av paprika för hud i ansikte och nacke hemma:

- Blanda två stora skedar krossad bulgarsk peppar med en matsked tjock honung. Applicera den resulterande vattnet på ansiktet och den främre ytan av nacken, blöt, skölj. Efter proceduren rekommenderas att tvätta och applicera en kontrasterande dag eller kvällskräm (beroende på tid på dagen).

Daglig peppar tonic för normal hud:

- Blanda två stora skedar pulveriserad peppar i en paprikablandning blandad med en kvart kopp nonfatfat mjölk, täck med lock och låt stå 30 minuter. Vätning av en bomullsplatta i den resulterande tinkturen, rör sig lätt längs massagelinjerna i ansiktet till en god fuktighet av hela ytan. Tvätta av med varmt vatten.

Nyckeln till den positiva effekten av dessa masker är korrekt bestämning av hudtypen och det problem som behöver lösas.

Även daglig skingning av huden med en skiva bulgarsk peppar kan ge en hälsosam glöd och återställa en vacker hud. Glöm inte bara den obligatoriska tvätten efter proceduren, så att grönsakspigmenten inte ger huden en onaturlig färg.

Under tiden gör du masker, du kan lyssna på bra musik. GIOVANNI MARRADI - En gång i taget Underbar musik. Jag hoppas du vilar.

Jag önskar er alla skönhet, ungdom, glans i era ögon, för att höra oftare komplimanger och beundringsord.

Choklad ansiktsmasker. Senast publicerade jag en artikel "Choklad och kaffe - förlora vikt och njuter." Jag är mycket glad att hon fick ett bra svar. Och ännu mer än jag.

Hallon - det bästa verktyget för hälsosam hud. Hemlagad hallon masker. Kära läsare, jag föreslår att jag pratar idag om skönhet. Gillar du att bry sig om dig själv? Jag hoppas det. Användar du ofta allt som ger oss?

Gurka masker för hälsosam hud. Kära läsare, idag talar vi om skönhet. Förmodligen många av oss älskar att tillämpa de mest enkla och prisvärda recept som kan förberedas hemma.

Nourishing masker från bär till ansikts hudvård Masker från grönsaker Fruktmaskar Masker från bär Masker från gröna.

Masker för ansiktet av ärter. Hemlagade ansiktsskötsel recept Kära läsare, har du provat ärts ansiktsmasker för din skönhet, vad vet du om det? Om aldrig använt.

Spice Treat

Allt om de fördelaktiga egenskaperna hos kryddor, kryddor, kryddor och deras tillämpning i medicinska och syften

Rödpeppar för hår, för ansikte

Hela världen är heta paprika populära. Visst, för det mesta beror denna berömmelse på dess smak och förmåga att ge rätter en unik smak. I vissa länder är det i allmänhet ett kök utan det otänkbart. Men webbplatsen "Kryddor behandlas" uppmärksammade denna strategiska produkts förmåga att påverka kroppen som en kosmetisk. Med det kan du återställa skönheten i hår och ungdomlig hud. Trevligt, eller hur? Så vi går till köket för en påse med röd paprika och till apoteket för dess tinktur.

Hur appliceras tinktur av rödpeppar för hår

Recept nummer 1

Att accelerera hårväxten är inte en lätt uppgift. Vem försöker få långa krullar på kortast möjliga tid - locka någon hjälp till deras hjälp, inklusive alla typer av förlängningar. Men hårförlängningar kommer aldrig att vara desamma som sina egna. Därför är det bättre att växa hår, inte att växa. Och med uppgiften att accelerera hårväxten kommer att hjälpa tinktur av röd paprika.

Peppartinktur ska appliceras på hårbotten och sköljas efter 15-20 minuter. På bästa möjliga sätt kan håret växa med 1 centimeter redan efter 3-5 procedurer för användning av produkten. Självklart är allt detta väldigt individuellt, men i vilket fall som helst kommer resultatet att märkas.

Man bör emellertid inte glömma att, i tillägg till den positiva effekten, har varm peppar en mycket stor irriterande effekt, vilket kan uttryckas i klåda, torr hud och andra obehagliga effekter.

Recept nummer 2

Ett mer "mildt" recept för att påskynda hårväxt och läkning är det med oljor. Efter en sådan mask av obehagliga konsekvenser, som beskrivs ovan, borde det inte vara. Använda oljor mjuka effekten av peppartinktur.

Det är nödvändigt att ta lika stora andelar av olivolja eller ricinolja, flytande honung (det är bättre att smälta i ett vattenbad) och alkoholtinktur av peppar. I en matsked av blandningen behöver du tillsätta äggulan, blanda noggrant och gnugga denna blandning i hårrötterna.

För att öka effektiviteten i att använda hårprodukter med tinktur av rödpeppar, bör du lägga en plasthatt på huvudet och linda en handduk runt huvudet. Masken måste hållas på håret i 30 minuter. Efter den angivna tiden är slut, tvätta bara ditt huvud med ett välbekant schampo, men det rekommenderas att skölja ditt hår inte med vatten utan med nässle eller kamilleavkokning.

Rödpeppar för ansikte

Hot red pepper är ett utmärkt verktyg inte bara i kampen för hälsa och skönhet av "hår". Det kan också användas för ansiktshudsvård. För att göra detta, ta en halv tesked peppar, en tesked olivolja. Till den resulterande blandningen tillsättes samma mängd vax smält i ett vattenbad.

Efter vanligt tvättning av ansiktet med varmt vatten ska huden smutsas med din vanliga grädde, som har näringsrika egenskaper, och applicera sedan den beredda masken med rödpeppar för ansiktet. Procedurens varaktighet är cirka 7 minuter. Om en stark brinnande känsla uppträder kan masken tvättas lite tidigare än den angivna tiden.

Har du försökt använda rödpeppar för ansiktet eller för att förbättra hårväxten? Dela din upplevelse genom kommentarformuläret!

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheter

Inlagd av: admin i Viktminskning 05/24/2017 0 74 Visningar

Många gillar att äta rödpeppar. Men få människor vet om dess fördelar för andra ändamål än användning av mat, till exempel en ansiktsmask av peppar. Även om du ibland kan skämma undan dig med sådana användbara vitaminer som ingår i röd peppar. Dessutom, i vårt område kan du köpa det året runt. När peppar mognar blir det sex gånger mer C-vitamin än i apelsiner eller citroner.

Detta gäller främst för röda sorter. Vitamin C, som ingår i rödpeppar, regenererar hudceller, vilket bidrar till föryngring. Också användbart vitamin P, eller med andra ord, har Rutin förmågan att stärka blodkärlen och öka deras elasticitet. Som ett resultat av detta ökar blodflödet till det övre skiktet i huden, vilket gör att det ser friskt ut, vilket eliminerar åldersfläckar och hudormer. Var noga med att använda fruktstammen av en grönsak, eftersom den är nära den hela uppsamlingen av fördelaktiga vitaminer, inklusive askorbinsyra.

Olika peppar masker kan passa alla, oavsett ålder och hudtyp, de är universella. Den söta paprikan själv som en grönsak anses vara universell. En frisk, frisk hudfärg är resultatet av pepparmaskar.

Rödpeppar för ansikte

Lista över masker för ansikte med peppar:

 • närande mask. Det tenderar att fylla huden med aktiva substanser. Från halvparten av peppar måste du ta bort fröna och finkornigt. Blanda i en matsked morotsjuice och samma kål. Applicera den färdiga vattnet på ansiktet i ca 15 minuter, då måste du ta bort det med en våt bomullsplatta. Resten ska tvättas av med varmt vatten;
 • Mask för torr hud består av två matskedar gröthackad paprika, lägg till en matsked gräddfil, helst hemlagad och äggula av ett ägg. Applicera blandningen på rengjort ansikte och håll i ca 15 minuter, skölj sedan med varmt vatten. Om din hud är fet, kan du ersätta den sura grädden med kefir och äggulan med vit. I detta fall sköljer blandningen med kallt vatten;
 • fuktighetsgivande mask består av samma krossade peppar, lägg till en matsked olivolja eller några matskedar mjölk till den. Applicering och avlägsnande av masken från ansiktet är densamma som i de föregående;
 • blekande ansiktshud kan också sparas av en peppermask. För att få det, måste du blanda en matsked krossad bulgarsk peppar med en matsked havregryn. Därefter måste du lägga till samma honung och häll lite mjölk innan det bildas gruel. Applicera i 15 minuter, skölj med varmt vatten;
 • lysande mask av peppar. Som tidigare nämnts hjälper peppar att bli av med åldersfläckar. Därför måste du, som tidigare, hacka peppar på ett fint rivjärn och applicera på ansiktet eller ställen där det finns problem med pigmentering. Behåll denna mask ska vara ungefär en halvtimme, ta sedan bort den med en våt bomullspinne. Du kan lägga till 10 droppar citron till denna mask, i så fall ska du rengöra ansiktet på masken efter 25 minuter och bara tvätta på en timme;
 • Mask av rödpeppar kan föryngra huden. För det ska du slå ett ägg, tillsätt peppar krossad i en mixer och en tesked gräddfil. Det är nödvändigt att lägga det på ansiktet och efter 15 minuter skölj med varmt vatten och tvätta sedan med kallt. Huden ska vara lite fuktig.

Rödpeppar är mycket unik, så de som gillar att experimentera kan hitta nya recept för ansiktsmasker med tillsats av rödpeppar.

Red Pepper Video

Mask av rödpeppar för ansiktet: upptäck ungdomarnas hemligheterNästa Artikel
Curling strykjärn för stora lockar