Hårmaskar med citron


Att ha friskt och vackert hår är inte tillräckligt för att bara använda kosmetika. För att förbättra effekten är det nödvändigt att systematiskt använda hemlagade masker baserat på naturliga produkter. Vi behöver utforska några enkla sätt att hjälpa curls att alltid förbli i sin ursprungliga form. Tänk på de mest effektiva recepten för citronhårsmaskar.

Användbara egenskaper för citron för hår

 • bli av med ömhet
 • normalisering av pH-balans
 • eliminering av fet hår
 • tändning på flera toner;
 • skada återhämtning
 • rida hårbotten i torrhet;
 • sektionsförebyggande.

Citron Skölj

 1. Medlen ger håret en synlig glans. Efter den vanliga hanteringen av att tvätta håret, använd citronsköljning.
 2. Förbereda produkten, ta 130 ml. nypressad citronsaft och 650 ml. kokande vatten.
 3. Kombinera komponenterna och blanda noggrant, låt kompositionen infilera i ca 6 timmar. Använd sköljning efter att huvud håret tvättats.

Aloe äggula och juice

 • Använd en liten behållare, blanda i den 30 ml. citrusjuice, 45 ml. flytande aloe, 15 gr. robust honung och 1 kycklingägg.
 • Ta kompositionen till en homogen uppslamning, applicera på huvudet med massagerörelser. Gnugga massan i rötterna och fördela sedan till tipsen.
 • Vänta 1 timme, tvätta bort på vanligt sätt. Om du systematiskt applicerar en liknande mask, kommer det att bli av med fet hår.
 • Senap och senap

  1. Masken ger näring och stärker håret. Kompositionen förhindrar också förlusten. Blanda väl 12 gr. Castorolja, 10 g. senapspulver, äggula och 40 ml. citronsaft.
  2. Tvätta håret på vanligt sätt med hjälp av ett lämpligt schampo. Därefter applicera masken på ett lite fuktigt hår. Täck huvudet med en film och en näsduk, vänta 45 minuter. Skölj med varmt vatten.

  Olive och honung

  1. En mask med liknande ingredienser kan berika krullar med näringsämnen. Håret blir också mycket starkare, medan lydnad och mjukhet inte kommer att försvinna. Allt annat krullar kommer att få märkbar glans.
  2. För att få näringsblandningen, kombinera 100 gr. flytande honung, 45 gr. citrusjuice och 30 ml. olivolja. Rör omedelbart, överför massan till vattenbadet. Vänta 15-20 minuter.
  3. Före manipulation måste håret tvättas och torkas. Därefter fördela masken i ett tätt skikt från rötterna till ändarna. Wrap huvudet med plastfolie, linda en terry handduk över den.
  4. Håll kompositionen i 40 minuter, torka sedan av masken med varmt vatten med rengöringsmedel. Blandningen får anbringas 1 gång om 5 dagar. Efter några procedurer får du ett smart hårhår.

  Citron och naturliga oljor

  1. Verktyget kan förbättra blodcirkulationen, såväl som rädda huvudet från utseende av mjäll. Blanda 2 äggulor, 2 ml vardera för att förbereda blandningen. burk- och ricinolja, 50 gr. citronsaft.
  2. Få från komponenterna i en homogen komposition, applicera på rotzonen med massagebevegelser. Distribuera resterna av masken längs stapelns längd.
  3. Wrap ett hår hår, ha byggt ett uppvärmningslock, vänta en halvtimme, tvätta den med varmt vatten och en balsam. För att uppnå maximala resultat bör kompositionen appliceras systematiskt 2 gånger i veckan.

  Kefir och schampo

  1. Var försiktig när du använder den här masken. Komponenterna kan tända håret ett par toner.
  2. Blanda i en total skål 150 ml. kefir 1,5% fett, 1 äggula, 40 ml. Cognac, 50 gr. citronsaft och 20 gr. schampo.
  3. Applicera en mask, gnugga produkten i rotzonen, fördela den återstående blandningen längs krullarnas längd.
  4. Sätt en polyetenlock på håret, linda ett huvud med en scarf. Masken appliceras över natten, efter att ha vaknat, sköljs av med varmt vatten och schampo.

  Lök och Citrusjuice

  1. Om du blandar ingredienserna i rätt proportioner kan du undvika den obehagliga lökluften. Tack vare citronsaft neutraliseras det. Efter applicering av masken blir håret smidigt och lättsamt.
  2. Vrid in mush 40 gr. lök, 35 ml. citrusjuice och 30 gr. olivolja. Blanda komponenter, uppnå enhetlighet. Gnugga masken i folliklarna, fördela resterna till ändarna av håret.
  3. Värm huvudet med cellofan och en scarf. Vänta i 35 minuter, skölj med schampo, skölj håret med kall ättika lösning.

  Kockrot och kamille

  1. Kompositionen har visat sig som ett botemedel mot förlust. Ta 60 gr. torkade burdockrötter, skickas till värmebeständig behållare.
  2. Häll i tillräckligt kokande vatten (ca 300 ml.), Vänta i 20 minuter tills infusionen är infunderad. Därefter spolas vätskan, häll den i 100 ml. färsk citronsaft.
  3. Masken appliceras 5 minuter före hårvård. Gnugga blandningen i rötterna, vänta lite tid, fukta chocken och applicera schampo. Tvätta bort på vanligt sätt.
  4. Buljong kan också användas som balsam. För detta gör du 400 ml till citronsammansättningen. infusion av salvia och kamille.

  Iran och burdock

  1. Maskan är utformad för fet hårtyp. För att bereda kompositionen blandas i en total behållare 25 gr. burdock rot, 100 ml. citronsaft och 40 ml. ayran. Häll 250 ml i ingredienserna. kokande vatten, blanda noga.
  2. Infusera uppslamning i ca 6 timmar vid rumstemperatur. Masken appliceras med massagebe rörelser till rotområdet innan du tvätter håret. Kompositionen får appliceras 3 gånger på 7-8 dagar.

  Schampo och äggula

  1. Verktyget hjälper till att återställa och stärka försvagade lockar. För att förbereda masken, ta 25 gram. citrusjuice, 45 gr. pulpy honung, 50 gr. lökgruel, 1 äggula, 30 ml. burdock olja och 35 g. schampo lämplig för din hårtyp.
  2. Slå blandningen med en visp eller en mixer med minimal effekt, använd sedan masken på rena, fuktiga krölar.
  3. Gnid försiktigt föreningen i rötterna, fördela resterna längs längden. Bär en cellofantlock, linda huvudet med en varm scarf. Vänta 1,5-2 timmar, skölj med kallt vatten.

  Honung och Aloe

  1. Verktyget på grundval av komponenterna hjälper till att återställa hårstrukturen och lätta på fettet. För att förbereda en effektiv komposition, kombinera 15 ml. citronsaft, 20 gr. pulpy honung, 50 gr. aloe juice och 1 äggula.
  2. Masken gnids i hårets botten med massrörelser. Sedan appliceras kompositionen på spetsarna. Medlen suger sig 40 minuter under film och näsduk. Tvätta av masken med schampo, skölj håret med avkok baserat på nässla och hypericum.

  Olivolja och citrus

 • Kombinera citronsaft och olivolja i lika stora mängder, överväg hårets längd. Skicka kompositionen till ett vattenbad, värm upp till 35 grader.
 • Blöt en stapel grundligt från rot till spets. Maskens exponeringstid är inte begränsad, du kan säkert lämna verktyget hela natten. Wrap huvudet med en film och en handduk.
 • Vid uppvaknande, tvätta bort på vanligt sätt. Masken har närande egenskaper och hjälper till att återställa torrt hår.
 • Persikaolja och Castorca

  1. Verktyget ger näring och fuktar strängarna, vilket ger dem mjukhet, lydnad och glans. Anslut 25 ml. persikolja, 20 ml. ricinolja, 30 ml. citrusjuice.
  2. Gnugga masken i hårrötterna 35 minuter före huvudvattenbehandlingen. Applicera produkten varje gång innan du tvätter huvudet.

  Hypericum och vegetabilisk olja

  1. Blanda i en skål 20 gr. Hypericum, 15 gr. nässla, 25 gr. kamille och 12 gr. burdock rötter. Häll 130 ml i behållaren. varm vegetabilisk olja och 50 ml. färsk citrusjuice.
  2. Häll ingredienserna i en glasbehållare, stäng locket ordentligt, lämna i 6-8 dagar vid rumstemperatur. Spänn sedan blandningen, applicera 50 minuter innan du tvättar håret.

  De flesta masker syftar till fet och vanlig hårtyper. Citronsaft med olika ingredienser ger näring och vitaminiserar strängarna. Komponenterna hjälper också till att återställa hårets skadade struktur. Var försiktig när du applicerar på mörkt hår, vissa komponenter lyser lockar märkbart.

  Hårmaskar med citron

  Sidinnehåll:

  Citron i rankningen av hårprodukter är inte den sista platsen. Citron är rik på vitaminer och kan återställa hårstyrka, glans och hälsa. Hårmaskor med citron görs helt enkelt, de innehåller vanligtvis citronsaft, honung, lökjuice, avkok av örter och andra komponenter.

  Citron är en doftande frukt som används ofta i matlagning, medicin och kosmetologi. Rating citron som ett klarningsmedel för curl orsakas av det faktum att produkten missfärgas inte bara försiktigt naturliga pigment, men har också en gynnsam effekt på allmäntillstånd håret. Läs mer: Hårmaskar med konjak.

  Citronmask för hår, på grund av det enorma innehållet av viktiga vitaminer och mineraler, kan återställa krullarnas styrka, hälsa och glans. Förberedelse av läkemedelsblandningen kräver inte mycket tid och pengar, men med regelbundna förfaranden gör det möjligt att uppnå fantastiska resultat.

  Användbara egenskaper och effekter av citron på håret

  Citron är en känd representant för den stora familjen citrusfrukter. Frukten i denna växt innehåller en stor mängd vitaminer (A, P, B och C), mineralämnen, inklusive magnesium- och kaliumsalter, samt koppar, fosfor, zink och järn. Dessutom innehåller doftande frukter flyktiga och eteriska oljor som har antibakteriella egenskaper: de förstör patogener och förhindrar utvecklingen av infektioner.

  När det gäller ljuseffekten som ett citron har på lockar beror det på närvaron av organiska syror (inklusive citron) i denna frukts massa. Dessa ämnen tränger in i håraxeln, förstör delvis det naturliga pigmentet (melanin), medan hårblekning är ganska mjuk och delikat - inte som att använda kemiska färgämnen. Det är också värt att notera att förklaringsprocessen i detta fall inte åtföljs av skador på krullarnas struktur, och det naturliga pigmentet återställs med tiden och håret får sin tidigare skugga. Om resultatet av ljusproceduren inte är tillfredsställande, förväntas den motsatta effekten inte för lång tid. På grund av sin unika kemiska sammansättning har citron, utöver dess vitare egenskaper, också ett antal användbara egenskaper:

  • återställer hårstruktur, eliminerar fraglighet;
  • stärker rötterna, ger styrka och elasticitet tillbaka till krullar;
  • ger hår renhet och friskhet, gör dem mer lydiga;
  • förhindrar brining av strängar, eliminerar oljig glans;
  • ger krullarna en vacker glans och fyller dem med strålning;
  • normaliserar talgkörtlarna;
  • bekämpar effektivt våt mjäll och seborré
  • lugnar hårbotten, lindrar irritation och klåda;
  • stabiliserar syra-basbalansen i huden.

  Användning av denna friska frukt kan sålunda inte bara missfärda krullarna utan också ge dem nödvändig vård. Visst har denna populära botemedel vissa nackdelar:

  • För det första kan citronförtydligande endast utföras på naturliga strängar som inte tidigare har blivit färgade med kemiska färgämnen.
  • För det andra, med den frekventa användningen av gul citrus kan ökad torrhet och sprött hår observeras.
  • För det tredje är citronsaften (om den används i sin rena form) vanligtvis dåligt tvättad, varför krullarna blir styva (denna effekt går som regel bort efter flera vattenprocedurer med användning av schampo).
  • För det fjärde är blekningshår med hjälp av denna produkt en ganska långsam process, och för att lätta håret på flera toner är det nödvändigt att utföra mer än ett förfarande. Det bör också komma ihåg att blont och rött hår gör sig bäst för att ljusna med citron, medan blekningseffekten på svarta krullar blir nästan omärkbar.
  • För det femte, citron är ett starkt allergen och provar ofta förekomsten av oönskade hudreaktioner. Därför måste du försäkra dig om att produkten tolereras väl innan du använder det här verktyget för det avsedda ändamålet.

  Applicera en citron som ett lättnadsmedel för hår, glöm inte känslan av proportioner. Denna produkt är givetvis användbar för krullningar, men med analfabeter kan det leda till mycket sorgliga konsekvenser. Man bör också komma ihåg att slutresultatet efter ljussättningarna beror inte bara på den ursprungliga hårfärgen utan även på sådana egenskaper som hårets axeltjocklek och styvhet: tunna och mjuka krullar missfärgar mycket snabbare än tjocka och tuffa.

  Mask för glans eller lätta hår

  • honung - 70 g;
  • citronsaft - 50 ml.
  • Tvätta citronen, skär den i halva och pressa saften ut ur den. Resultatet ska vara ca 50 ml.
  • Blanda saften med 70 g naturlig honung - det handlar om två stora skedar. Om honung är kandad måste den först värmas så att den blir tunnare. För att bevara alla vitaminer som finns i denna produkt kan den inte värmas upp mycket, därför är det bäst att smälta det i ett vattenbad. Detta gäller för beredning av masker med honom.
  • Rör om blandningen noga så att honung och citronsaft bildar en jämn massa.

  Sprid honung-citronmassan i lock. Ta bort locken under polyetenbjörnen. Wrap huvudet med en varm scarf eller handduk. Tiden att lämna masken på håret beror på vilken effekt du vill få: för att lätta strängerna ska det vara mer än två timmar, du kan även lämna masken för natten och för att krullarna ska lysa utan att bli lättare bör du inte hålla masken i mer än en timme. Det är önskvärt att applicera masken på rena våta strängar. Om detta krav är uppfyllt kan det tvättas bort utan schampo, även om det fortfarande kan användas. För torrt hår är detta verktyg endast lämpligt om det lägger till en tesked vegetabilisk olja. Den bästa effekten kommer i detta fall att vara oliv och ricin.

  Citronmask för att återställa strängar

  • citron - hel för oljigt hår, halvt - för torrt;
  • 1 äggula
  • honung - 100 g
  • Kram ut rätt mängd citronsaft. För torrt hår räcker det med att ta saften från hälften av frukten, för oljigt hår bör dess mängd fördubblas.
  • Blanda med honungsjuice. Honung tas mycket, så massan kommer så småningom att bli ganska tjock.
  • Pound äggula med honung-citronmassa. Det måste vara helt homogent.

  Denna mask kan appliceras inte bara på krullarna själva, men också på sina rötter. Att skapa en "växthuseffekt" med ett lock och en handduk ökar maskins effektivitet. Det kommer att återställa hårkropparnas struktur och återställa den tidigare skönheten till krullarna. Det är sant att det ska tillämpas regelbundet (en eller två gånger i veckan) i minst en och en halv månad. Den maximala kursperioden är 2 månader. Masken har också en fuktgivande effekt på trådarna, stimulerar tillväxten, speciellt om du lägger till en sked med burdockolja.

  Masken med honung och citron är lätt att förbereda och trevligt att använda. Dessutom är dess effektivitet för restaurering av krullar i hemmet bevisat. Även med en enda applikation kommer det att ge dem en livlig glöd. Dock kommer bestående resultat att uppnås endast med regelbunden användning av verktyget.

  Påverkan av citron och honung på villkor av strängarna

  Honung innehåller en stor mängd makro- och mikronäringsämnen, vitaminer. Det är ingen mening att lista dem - det är inte för ingenting att de säger att den här biodlingsprodukten innehåller hela periodiska bordet. Man kan bara säga att honung är särskilt rik på B-vitaminer, som är ansvariga för metaboliska processer i kroppen, vävnadsregenerering och därför för tillväxt av strängar. Det finns många mineraler i det, utan att bildandet av nya celler av integumentära vävnader, som bidrar till bevarande av fukt i cellerna, är omöjligt. Dessutom bör det noteras att denna produkt sätter ihop hårskalans skala och därigenom återställer den.

  Citron är känd för att vara extremt rik på vitamin C, vilket förbättrar kroppens försvar och främjar regenerering. Men i denna frukt finns också vitaminerna B1, B2, A, E, liksom andra värdefulla element, inklusive organiska syror. På grund av detta, citronsaft fuktar strängarna, vilket gör dem strålande.

  Det är mindre känt att både honung och citron har en ljuseffekt, men det är ändå ett bevisat faktum. Särskilt denna egenskap förbättras genom att blanda produkter.

  Således är en mask baserad på citron och honung kapabel att

  • återställa strukturen av hårstänger;
  • eliminera feta trådar;
  • ge krullarna en hälsosam glöd;
  • stärka håret från rötterna, fukt dem, gör lydig;
  • lätt lätta krullarna.

  Med en korrekt applicering och ett välvalgt recept kommer en mask som baseras på ovan nämnda produkter att gynna alla typer av strängar, och för feta krökor blir det en riktig frälsning. Det är bara viktigt att observera elementära försiktighetsåtgärder - för att testa medlen för förekomst av allergier mot dem, eftersom honung orsakar en allergisk reaktion hos många.

  Citron Lightening: The Classic Way

  Citron för att klargöra krullarna kan appliceras på olika sätt, det enklaste av vilket är att använda denna produkt i sin rena form. För att utföra krullarnas blekningsprocess enligt den klassiska metoden behöver du:

  • keramisk eller glasskål;
  • färska citroner eller citronsaft (färdiga juicer och nektar från snabbköp kan inte användas, eftersom sådana produkter kan innehålla ytterligare föroreningar)
  • varmt vatten eller hårbalsam
  • sprayflaska eller bomullspuddar.
  • Kram saften från citronerna och häll den i en skål. Mängden juice beror på hårets längd (50 ml färdig produkt är tillräcklig för korta krökningar, ca 100 ml för medelstora strängar och 150-200 ml för långa strängar).
  • Lägg till saften lika mycket varmt vatten eller hårbalsam (med ökad torrhet av krullarna, är det lämpligt att föredra det andra alternativet).
  • Om du blandar citronsaft med vatten, häll den resulterande lösningen i en sprayflaska och steg tillbaka från hårrötterna ca 10 cm, spray det övre lagret av lockar längs hela längden.
  • När du använder citronsaft i kombination med balsam rekommenderas det att applicera den beredda blandningen i håret med bomullspuddar eller en bred mjuk borstborste. På samma sätt är det nödvändigt att bearbeta enskilda strängar (om du inte vill tända hela håret).
  • Omedelbart efter appliceringen av produkten måste du gå ut eller stå vid fönstret så att direkt solljus faller på ditt hår (ultraviolett ökar effekten av organiska syror som utgör citronen). För att uppnå störst effekt bör det ta minst 60 minuter att sola.
  • För att tvätta citronsaften från håret måste du använda en stor mängd varmt rinnande vatten. Om det är illa att tvätta trådarna kommer den torkade citronsaften att bli kristaller, som kommer att klämma fast under skäftskalorna, varför krullarna kan bli svåra. Efter avlägsnandet av produkten är det nödvändigt att behandla håret med balsam eller fuktgivande olja och låt det torka naturligt.

  Hemlagad hårmask recept med citron

  Miljön påverkar också hårets utseende och hälsa negativt. Därför rekommenderas hemlagade närande masker att göra minst 2 gånger om sju dagar.

  Mask för tråkigt och svagt hår

  Blanda i samma delar varm olivolja och pressa citronsaft. Applicera blandningen, massera din hårbotten försiktigt med fingrarna i 6-8 minuter. Det är viktigt att sprida masken över hela hårområdet. Förfarandet slutar efter 40 minuter, den applicerade blandningen tvättas bort.

  Persiksmask med citron för elastiskt hår

  Det är nödvändigt att ta i proportion 2: 1 färskpressad citronsaft och persika eterisk olja. Källkomponenterna är tätt blandade. Applicera blandningen på smutsigt hår.

  Citronmask med avokado för att återfuka håret

  Det är nödvändigt att laga gurkad avokado från fruktens massa. Därefter ska du hälla saften, pressad från en del av citronen. Efter det är det nödvändigt att blanda komponenter noggrant. Masken varar i 15 minuter.

  Citron och kycklingägg för vitaminmask

  Slå äggulor med två små skedar av tunn honung, två soppskedar citronsaft. Därefter tillsätts krossad vitlök till blandningen. Håll masken ska vara från 3 timmar till 5, skölj med kamomillbuljong eller nässla.

  Fuktgivande hår

  Blanda ingredienserna: äggula, 2 dessertskedar citronsaft. Häll en liten sked av brandy eller vodka i blandningen, och du ska hälla en stor sked av Henna och 10 gram honung. Blanda alla ingredienserna noggrant och fördela längs krullarnas längd. Masken förblir på håret i minst en timme. Skölj med kamomillbuljong eller schampo.

  Näring för torrt hår

  Citronzest blandad med gräddfil (två efterrättskedar) och en äggula. Massa hålla på håret i 30 minuter.

  Citronmask för fet hår

  Det kommer att ta lite ansträngning och tid att få denna typ av hår i ett tillstånd av silkiness och friskhet. Sebaceous körtlar är aktiva, och även frekvent tvättning av huvudet kommer inte att ge det önskade resultatet. Men citrontinkur hjälper till att klara det här problemet. Förbered 100 gram vodka med tillsats av en halv citronsaft. Låt stå i 30 minuter. Applicera på håret, massera lätt med fingertopparna.

  Mask mot glans

  Slå på ägget och blanda med en tesked citron, tillsätt 30 gram cognac. Applicera blandningen, massera huvudet medan du gör det. Uppvärmning med plastlock och en frottéhandduk ökar den positiva effekten. Skölj med varmt vatten och tvättmedel efter 20 minuter.

  Citron och äpple för silkeslen hår

  Förbered en grus av medelstort äpple och blanda med 2 soppskedar äppelcidervinäger, 1 matsked citronsaft. Blandningen smutsas försiktigt in i rotsystemet. Först efter detta fördelas masken över hela längden på krullarna.

  Nourishing mask för vilken hårtyp som helst

  Gör en tinktur av en blandning av olika örtberedningar av 25 gram av varje typ av ört. Tillsätt en halv kopp olivolja och en liknande mängd citronsaft. Sätt blandningen på ett mörkt, kallt ställe i sju dagar. Före användning är det nödvändigt att spänna blandningen och gnugga masken om en timme före tvätt.

  Mask för lätta hår

  Gnugga citronsaft, du kan lätt markera lockar. Men effekten varar inte länge. I vilket fall som helst kommer ditt hår att få näring och hälsa.

  Mask med citron för fet hår

  Blanda 1 tsk. citronsaft, 1 tsk. aloe juice, 1 tsk. honung, 1 kycklingula och 1 vitlöksklyfta. Torka försiktigt men försiktigt masken i hårbotten. Lämna i 40 minuter. Skölj masken med varmt vatten, varefter du dessutom kan tvätta håret med vanligt schampo.

  Mask-wrap med citron för torrt hår

  Om du har torrt hår är ditt alternativ wrap med citronsaft. Lätt värm lite olivolja och tillsätt saften av 1 citron. Rör om ingredienserna noggrant. Applicera en maska ​​jämnt på hårbotten och sprida sig över hela längden av håret. Håret ska vara lite vått. Sätt på en plastlock och linda en varm handduk över huvudet. Efter 20-30 minuter, tvätta noga av masken med varmt vatten. Skölj håret med mineralvatten.

  Fastställande och återställning av mask med citron

  Citron hjälper till även om håret började falla. Blanda saften av 1 citron, 1 kycklingula och 1 tsk. ricinolja. Applicera blandningen i hårbotten och massage i 5 minuter. Håll masken i 40 minuter, skölj sedan grundligt med varmt vatten. Läs mer: Hårmaskar med olivolja.

  skallighet

  I händelse av ett allvarligt problem är det nödvändigt att göra användbar gnidning av hårbotten och hårrötterna. Ta ett hundra gram vodka och tillsätt tre matskedar citron. Blanda ingredienser och i en tätt sluten behållare insisterar veckan. Balding områden torka blandningen varje dag.

  För torrt hår

  Lättberedd hårmask med citron och olivolja passar bäst av dina torra krullar som behöver fuktighet. Värm två matskedar smör, lägg sedan till en matsked citronsaft. Rör om och gör oljepappningen, gnid försiktigt blandningen i hårrötterna och på strängarna själva, som ska vara våta. Varma dina lockar och efter en halvtimme kan du skölja av produkten. Gör denna procedur två gånger i veckan för att få ett resultat.

  Håravfall

  Om ditt hår förlorar, använd sedan följande citronmask. Ta 2 matskedar citronsaft, till vilken tillsätt ett ägg och en tsk ricinolja. Applicera blandningen som kom ut på huvudet, gnugga väl in i huden. Tvätta av masken efter 40 minuter. Använd varannan vecka, med en stark förlust lite oftare, men växlande med andra sätt att håravfall.

  Hårmask med citron

  För att hålla håret alltid tjockt, hälsosamt och glänsande, bör regelbunden vård tas. Ett schampo i denna fråga är inte tillräckligt. Att återställa kräver naturliga ingredienser som alltid finns till hands.

  Bland de effektiva hushållsprodukterna för hår, utmärker sig citronhårsmasken, som inte bara närmar sig, utan också ljusar ljuset lite, vilket ger dem en bländande naturlig glans!

  Vad är användningen av citronhår?

  Citron är känt för alla framförallt som en källa till vitamin C, och det används ofta vid förvärring av andningssjukdomar, vitaminbrist. Men få människor vet att det innehåller ett stort antal olika spårämnen och andra vitaminer. Det finns också eteriska oljor som gör att du kan uppnå bra resultat i hårvård.

  Tack vare dessa viktiga komponenter kan du stärka och närma varje hår, bli av med mjäll och problemet med håravfall. Dessutom kommer användningen av denna citrus att ge strängar en spegelglans, såväl som att minska hårdheten i hårbotten på grund av torkningseffekten och förminskningen av porerna.

  Men den mest fantastiska karaktäristiken hos ett citron är dess förmåga att naturligt lätta krullarna med ett par toner. I det här fallet ser den resulterande färgen väldigt naturlig ut, som om den efter en längre vistelse i solen.

  Citrus används i form av nypressad juice och i form av eterisk olja. Citron är universell och lika lämplig för alla typer av hår.

  För att få ut mesta möjliga av citrus, bör du följa vissa riktlinjer.

  • Efter att ha använt produkten med citron, är det nödvändigt att se till att dess massa inte kvarstår i håret, vilket kommer att likna mjäll vid torkning.
  • Under inga omständigheter ska en mask med citronsaft lämnas länge, särskilt på natten.
  • Om håret är för torrt, poröst, då i masken, förutom citron, ska du lägga till kosmetisk olja eller gräddfil.
  • Om du är överkänslig eller utsatt för allergiska manifestationer, bör du vara mycket försiktig med att använda både citronsaft och dess eteriska olja.
  • Kontakt med ögonets slemhinnor bör undvikas, annars är det nödvändigt att skölj siktorganet omedelbart med vatten.
  • I närvaro av sår eller mikroskador i hårbotten är det bättre att överge användningen av produkter med citronsaft.
  • Om planerna inte har en ljus hårljus, bör du inte involveras i citrusmaskar för ofta.

  Hur Citron Ljusar Hår: Populära Recept

  Ljushår med citron, du kan vara säker på att krullarna inte kommer att drabbas av skadlig "kemi". De kommer att ändra en nyans utan aggressivt inflytande av farliga komponenter.

  Denna procedur kommer att vara särskilt effektiv för ägare av ljus eller brunt hår. Så förtydligandet blir mer märkbart. Om håret är för mörkt, hjälper citronen till att ge en ljus gyllene bländning. Ändra signifikant krullarnas färg, det kan han inte. Om så önskas kan du lätta bara fina trådar och därigenom uppnå naturlig utmärkning av håret.

  De organiska syrorna som utgör citronen aktivt och samtidigt mycket försiktigt, påverkar det naturliga pigmentet försiktigt och förstör det. Det är faktiskt en naturlig analog av alla kemiska agenser, och det fungerar enligt samma princip, med endast en skillnad - med fullständig frånvaro av kränkningsskador.

  Att ljusa håret med honung och citron kommer att vara särskilt effektivt, eftersom naturlig biodling är en katalysator för ljusningsreaktionen och förstärker effekten av citrus.

  • Klassisk mask för lättnad

  Denna kosmetiska beredning är väldigt enkel. Det räcker att pressa saften från citronen, späd den i vatten (ett glas) och lägg det på håret och försök att inte röra rötterna. Håll denna mask i en halvtimma, skölj sedan omedelbart med varmt vatten. Under inga omständigheter kan man överdriva verktyget och tro att ju längre exponeringstiden är - desto ljusare är skuggan. På så sätt kan en blondin inte omvandlas med all önskan, men du kan torka håret mycket. Då måste du ägna mycket tid på återhämtningsförfaranden.

  Den ljusande masken för hår från citron är inte en omsorg, och för att ge en hälsosammare titt på låsen måste du använda andra kosmetika. Applicera det inte mer än 1-2 gånger i veckan.

  • Hårmask med citron och honung

  Honung och färskpressad citronsaft males i ett förhållande 1: 1 och lägger bokstavligen några droppar av någon lämplig kosmetisk olja för ytterligare näring. Produkten gnids i rent, torrt hår, insvept i cellofan för huvudet och hålls i 30-40 minuter, tvättas sedan under ljummet rinnande vatten.

  Det är värt att notera att den naturliga förtydligandet har en kortsiktig effekt, och för dess fixering är det nödvändigt att utföra procedurer en gång i veckan.

  Effektiva masker som använder citron

  För näring och restaurering av torkade krullar:

  • Blanda i lika delar olivolja och nypressad citronsaft (varje ingrediens för en matsked). Applicera den beredda produkten för att rengöra, något fuktigt hår, sätt sedan i polyeten och håll i 1,5-2 timmar. Tvätta av citronoljemasken med schampo.
  • Ta en tesked av jojobaolja eller argan, samt ricinolja, tillsätt ett par teskedar av färsk citrusjuice. 30-40 minuter innan de tvättas, fördelas de i håret och viks med polyeten.
  • Kombinationen av äggula, citron och honung är mycket bra för torrt och svagt hår. Det är nödvändigt att blanda alla ingredienser i lika delar, sedan gnugga in i rötterna, fördela resterna av masken längs hela längden. Den erhållna produkten hålls i minst 2 timmar, tvättas sedan med schampo och sköljes med kamilledekokning.
  • För att förbereda effektiva medel kan du inte bara applicera juice, utan också skryta. Den blandas med äggula och gräddfil. Gnidde i rötterna i en halvtimme och tvättades sedan av med schampo.

  För att minska smidighet:

  • Citron med tillsats av ett äpple bekämpar mycket effektivt problemet med högt hårt hår. Ett äpple gnids på en rivare eller krossas med en bländare, pressas ut ur saften av en genomsnittlig citron, allt är markerat och appliceras först på hårlampan och sedan på hela längden. Efter en halvtimma, tvätta av med schampo.
  • Mala en äggula med aloe och citronsaft, tagen i lika delar. Applicera på rötterna och håret längs hela längden. Efter en halvtimma, tvätta av som vanligt.

  Universala masker för alla typer av krullar:

  • Mala äggula med honung (2 msk), tillsätt färsk juice av en lök, ett par teskedar av vanligt schampo och en matsked med burdockolja. Alla komponenter i en kosmetisk produkt måste krossas med en mixer till en enhetlig konsistens. Applicera det på våttvättat hår. Håll ett par timmar och tvätta sedan under rinnande vatten.
  • Stärka håret och stoppa förlusten kommer att hjälpa masken av burdockbuljong och citronsaft. Torkad rhizom av burdock häll kokande vatten, låt det brygga, belastning. Lägg sedan till citronsaft. Den resulterande blandningen gnuggar hårbotten och lämnar i 1-1,5 timmar, skölj sedan som vanligt.

  Hårmask med citron: för lätta, återställande, förstärkning

  Citron är mycket känd för sina fördelaktiga egenskaper för hår - det stärker dem och lyser, uppdaterar och rengör. Det här är en riktig assistent i omsorgen av strängar, som kan användas av nästan alla. Men för att få maximal effekt från honom behöver du veta hur man gör det korrekt. Här hittar du flera populära recept för masker och rekommendationer för deras förberedelser.

  Användbara egenskaper för citron för hår

  Masker med citron är perfekta för ägare av feta trådar, eftersom de torkar hårbotten och rensar överskott av talg. Men att lägga till den i sammansättningen av sådana medel bör inte vara de som vill behålla sin hårfärg - det har egenskapen att avsevärt lätta krullarna.

  Citron i sammansättningen av naturliga masker är mycket användbar:

  • eliminerar mjäll
  • ger en spegelglans;
  • gör kamningen enklare
  • påskyndar hårväxten
  • förbättrar blodflödet till hårbotten;
  • närmar sig hår
  • berikar lockar med vitaminer.

  Kontraindikationer för användning av citronmaskar

  Förbered en mask enligt receptet, lägg en droppe blandningen på handleden eller armbögen. Rödhet och klåda indikerar en allergisk reaktion - blandningen kan inte användas.

  Använd inte citronsaft i följande fall:

  • allergi eller idiosyncrasi;
  • graviditet och amning
  • sår i hårbotten;
  • klåda och irritation av dermis.

  Effektiva recept

  För masker används citron i form av juice, och köps i affären är inte lämplig på grund av förekomsten av konserveringsmedel. Därför rekommenderas att använda nypressad. Frukten bör vara fast, skalen - ljusgul. Försök att välja en citron med en slät hud. Det betyder att det sköts nyligen från ett fruktträdande träd och mycket mer användbart.

  För förtydligande med honung

  Ett bra alternativ för dem som vill snabbt lätta en del av strängarna eller alla krullarna utan att använda kemiska färgämnen som skadar dem.

  Den milda effekten av kompositionen kommer att göra strängarna ljusare med flera toner.

  Förberedelser tar inte mycket tid:

  1. Häll i ett glas flytande honung (150 g). Om det är svårt eller kandat, smälta det.
  2. Kram saften från en halv citron, blanda med honung.
  3. Fingrar sprida kompositionen över hela längden av håret.
  4. Om tipsen är mycket torra, smörj dem dessutom med någon vegetabilisk olja.
  5. Håll huvudet i 6-7 timmar. Värm inte upp! Detta kommer att minska maskenas ljuseffekt.

  Att återställa svagt och skadat hår

  Masken är perfekt för ägare av torkade, dehydrerade och färgade hår. Cognac och honung kommer att förbättra åtgärden av huvudingrediensen - citron.

  Att förbereda en mask är väldigt enkel:

  1. Kram juice från citron (1 msk. L.).
  2. Dela det hemlagade ägget i äggula och vit.
  3. Blanda cognac (1 tesked), mandelolja (1 tesked), citronsaft (1 tsk), äggula.
  4. Pensel applicera kompositionen på rötterna, separera strängarna genom avskiljning.
  5. Sprid över längden, varma, håll huvudet i 1 timme, skölj med vatten vid rumstemperatur med ett schampo.

  Om du behöver accelerera tillväxten av trådar använder du receptet från den här videon:

  mjäll

  För att behandla och förebygga seboré, skölj håret med citronvatten flera gånger i veckan. Förutom att eliminera mjäll minskar oljig hårbotten.

  Förbered blandningen måste vara i förväg:

  1. Tvätta citronerna noggrant (4 st.), Skär i små skivor.
  2. Häll en liter vatten i potten, tillsätt citroner.
  3. Koka 15 minuter efter kokning, torka citronvatten genom ostklaven.
  4. Skölj håret efter att ha använt schampo och balsam.
  5. Kompositionen behöver inte tvättas, låt håret torka naturligt.

  Vi har också några mjäll recept.

  För spröda och splittrade ändar

  Denna mask gör krökorna starka och glänsande, soldater de skadade tipsen, ger dem en hälsosam utseende. Näringskompositionen av 4 komponenter mättar strängar med vitaminer.

  1. Tvätta citronen ordentligt, skär i små skivor, vispa med en mixer tills det är mashed, torka genom en sik för konsistens.
  2. Ta ett nytt, helst hemlagad kycklingägg, separera äggula från proteinet.
  3. Kombinera citronpuré (1 matsked) med äggula, blanda noggrant.
  4. Tillsätt flytande honung (30 g) och kokosnötolja (30 g).
  5. Applicera blandningen med dina fingrar på håret över hela längden, hantera försiktigt tipsen.
  6. Håll kompositionen varm i minst en timme, eller bättre, 3-4.

  Från att falla ut

  Enligt recensioner hjälper masken att stärka hårsäckarna och påskynda blodflödet till hårbotten. För bästa effekten, utför en kurs på 10 masker, 1-2 per vecka.

  1. Skala lökhuvudet, tvätta, skära i 4 delar. Passera genom en juicer eller hugga med en mixer. I det andra fallet skiftas lökpuréen till gasbindning och använd dricksjuice i masken.
  2. Tvätta citronen ordentligt och pressa saften ut ur den.
  3. Ta ett nytt kycklingägg och separera äggula från proteinet.
  4. Blanda burkolja (1 msk. L.), Citronsaft (1 msk. L.), Lökjuice (1 msk. L.), äggula och honung (1 tsk.).
  5. Applicera blandningen på rötterna och massera hårbotten.
  6. Fördela försiktigt kompositionen i längd. Trolla inte håret för att undvika skador.
  7. Värm huvudet, håll masken i 30-60 minuter.

  Inte bara citron är bra för hälsan och skönheten hos dina lock. Glycerin kan också användas för hår för att ge dem. Läs hur lätt det är att uppnå med det.

  Vad är kakao bra för håret? Hur använder man det korrekt? Vem passar han för? Vi har redan svarat på alla dessa frågor i en annan publikation.

  Mycket användbar för hår och en gräddfilm. Läs här om vilka komponenter som behövs för dess förberedelser, hur man gör det här verktyget och tillämpar det.

  Användbara tips

  Applicera kompositionen på smutsiga trådar, för att göra det lättare, kan du fukta dem. Därefter bär du en duschlock eller plastpåse, linda en handduk runt huvudet eller bära ett ulllock. Håll värmen i upp till en timme, beroende på receptet. Skölj med varmt vatten och schampo.

  Här är några fler tips:

  • Effekten av ljussmaskan blir mer märkbar om du applicerar blandningen på torrt hår.
  • Om krullarna delas, lägg till kompositionen av vegetabilisk olja eller gräddfil.
  • Kram juice från citron precis före användning.
  • Värm inte masken, eftersom temperaturen stiger, förlorar den några användbara substanser.

  Recensioner av våra läsare

  Diana, 37 år: Jag sköljer mitt hår med citronvatten 1-2 gånger i veckan i många år. Cool effekt. Jag försökte för första gången att bli av med mjäll, nu gör jag det för att skina och stärka. Nu gillar jag att lösa mitt hår och började få komplimanger ofta.

  Kristina, 23 år: Jag tyckte verkligen om masken för skadat hår. Jag har lockiga lockar, de började ligga vackert, mindre tryckande, silkeslen. Jag har gjort det en gång i veckan i en månad, jag fortsätter, jag vill slutföra kursen till slutet. Jag rekommenderar!

  Julia, 30 år gammal: Jag snubblade på ett recept för att lysa upp trådarna, hade länge velat borsta på håret, men det var ingen önskan att skämma bort håret med färg. Jag var mycket nöjd med resultatet: efter den första applikationen hade jag en liten effekt av att lyfta fram (appliceras på enskilda strängar) och hölls i 2 timmar. Det ser väldigt naturligt ut som om håret hade bränt ut i solen De började skina, jag gillar det verkligen.

  I den här videon hittar du recept för olika hårtyper:

  Och viktigast av allt - citron är en prisvärd och billig produkt som du kan köpa när som helst på året och var som helst. Försök att inkludera det i hårvård, och du kommer att bli förvånad över hur vackra de kan vara!

  Citron Hår Mask Recept

  Att bli ägare av ett tjockt, smidigt och glänsande hår, det räcker inte med att använda butiksprodukter, och inte alla har råd med salongvård. Hår behöver restaurering och näring med hjälp av produkter som honung, naturliga oljor eller avkok av örter. Bland produkterna av räddarna står solen och vitaminiserad citron ut livligt. Den naturliga masken för citronhår verkar på flera fronter samtidigt, vilket ger effekten av ljussättning och återställer hälsan till locken.

  Citron Benefit

  Användningen av citrus som en aktiv komponent i maskerna i hemmet är ganska naturlig och på grund av dess värdefulla kemiska sammansättning. Citronsaft innehåller följande aktiva element:

  • Naturliga syror hjälper till att balansera hudens talgkörtlar.
  • Pektin, flavonoider och karoten främjar vävnadsregenerering, har en peeling effekt.
  • Det höga innehållet av hesperidin och sesquiterpener stärker skyddsfunktionen, ger naturlig glans och läkning.
  • Riboflavin, tiamin och C-vitamin förhindrar mjäll, ger syrebildning och ger en antiinflammatorisk effekt.
  • Förutom vitamin C innehåller frukten vitaminerna A, B, B1, B2, E, D, P, eteriska oljor och ett helt komplex av mineraler (kaliumsalter, fosfor, järn, mangan, magnesium, kobolt och svavel) som främjar hårväxt.

  De aktiva beståndsdelarna i kompositionen återställs och behandlas genom att penetrera djupt i hårbotten och hårstrukturen. Effekten av applikationen är redan synlig efter flera förfaranden.

  Citronbaserade masker hjälper till att förhindra mjäll, normalisera talgkörtlar, skina, regenerera hårbotten, tillväxt och lätta krullar.

  Hur gör citron ljusare hår?

  Förfaranden för att lysa citronsaft har många fans bland blondiner. Hur fungerar de? Organiska syror aktivt, men försiktigt påverka pigmentmelanin, som är ansvarig för hårets färg, förstör det, så det finns en förtydligande. Detta är en effektiv analog av kemiska agens, om du inte behöver en kardinalförändring av färg från en brunett till en platina blondin, men bara några få toner ljusare.
  Särskilt effektiv är användningen av citrusparad med honung - denna tandem är mest framgångsrik i recept för att klargöra lockar. Bee honung fungerar som en lätta katalysator och ökar effekten av citron.

  Innan du börjar applicera citronblandningar, läs de viktiga rekommendationerna:

  1. Citrus har egenskapen att torka lockar, så att maskernas sammansättning för hår med citron ska sättas till de närande och fuktgivande ingredienserna.
  2. Vid applicering av citronblandningen, undvik kontakt med slemhinnor och ögon.
  3. Om hårbotten är skadad finns det öppna sår eller repor, det är bättre att avstå från att använda citronsaft.
  4. Innan du applicerar citron-senap blandning, maskerar med citron och honung eller bara citronvatten, bör du göra ett allergiskt reaktionstest.
  5. Använd mineralvatten (1: 1 förhållande) för att minska de aggressiva effekterna av syra. Citronvatten rekommenderas för användning.
  6. Om lättnad inte ingår i dina planer, behåll en mask med citron på håret i högst 20-25 minuter (speciellt om honung är närvarande i blandningen).

  Citronjuice Mix Recept

  Recept för masker och jämn hårsköljning med citronhalt är enorma: citron-senapsmask, blandar med tillsats av naturliga oljor eller honung. Välj ett recept baserat på önskad effekt och närvaron av vissa problem med håret.

  Juice clarification

  På sommarperioden rekommenderas det att applicera citronsaft på håret innan de går ut i solen, så dess aktivitet ökar och du kan uppnå den moderna naturliga effekten av de brända låsningarna.

  I denna förklaringsmetod användes citronsaft i sin rena form. Applicera den på hårets längd, men i inget fall på hårbotten.

  Om resultatet av förtydligande efter den första appliceringen av juice inte är märkbar är det troligt att pigmentet motstår envishet och inte kräver fler förfaranden.

  Skölj för glanskrullar

  Efter shampooing med vanligt schampo är det nödvändigt att skölja håret för att tvätta de aggressiva kemiska partiklarna och ge håret en hälsosam glans. I detta fall kommer citronvatten att hjälpa till.

  • en halv kopp citronsaft
  • 3 koppar kokande vatten

  Juice häll varmt vatten och smutsa i 5-7 timmar. Använd även sköljningen efter det vanliga tvättförfarandet.

  För att återställa skina och ljusa fettigt hår

  • citronsaft 1 msk
  • Aloe 2 matskedar
  • honung 1 poäng
  • 1 äggula

  Aloe juice och citron blanda noggrant med honung, applicera med gnidningsrörelser i rötterna och hårbotten, fördela längs längden. Blötlägg masken i 40-60 minuter, skölj sedan med schampo. Denna mask kommer att hjälpa till att bli av med problemet med fet hår.

  Med ricinolja mot håravfall

  • 1 citronsaft
  • 1 äggula
  • ricinolja 1 tsk
  • senap 1 te

  Limonnikovo senap blandning appliceras på vått hår. Åtgärdstid - 40 minuter.

  Att lätta och stärka

  • juice och krossad hud av 4 citroner
  • äppelcidervinäger 500 ml
  • rabarberrot 40-50 g
  • honung 50g
  • alkohol 50 g

  Gör ett avkok av rabarber, hackad hud av citron och vinäger. Naturlig honung kan smältas separat i ett vattenbad. Sila buljongen, tillsätt alkohol, citronsaft och honung. Ett sådant koncentrat för förtydligande kan förvaras i kylskåp och förvärmas före användning.

  För att återställa och fukta torrt hår

  • citrusjuice
  • olivolja

  Blanda komponenter i förhållandet mellan 1 och 1, använd limonnikovooljeblandning i hårbotten och hårlängden. Skapa en växthuseffekt och håll blandningen i en timme. Skölj sedan med varmt vatten och schampo.

  mjäll

  • citrusjuice 1 msk. l.
  • äppeläger 2st. l.
  • olivolja 2 msk. l.

  Värm oljan till en behaglig hårbottenstemperatur. Massage oljan på rötterna. Efter 1 timme, blanda äppelcidervinäger och citronsaft, gnugga kompositionen i huden och skölj med varmt vatten och schampo efter en halvtimme.

  Färdigt att använda receptmaskerna med citron hemma kan du uppnå fantastiska resultat. Nyckeln till framgång är regelbundenhet av förfaranden och överensstämmelse med alla regler om användningen av citrus.  Nästa Artikel
  Hur man hanterar mjäll hemma? 4 mest effektiva sätt