Kockrot för hår: recensioner, 9 recept, expertråd


Orsaker till håravfall kan vara olika - hormonella förändringar, obalanserad näring, felaktig hårvård, frekvent stress. Många kvinnor i panik börjar förvärva masker, sprayer, balm för håravfall. De flesta farmakologiska beredningar för hår innehåller örttextrakt. Burdock är det mest populära och effektiva botemedlet för att förbättra hårets tillstånd, dess recensioner är bara positiva. Hur man korrekt använder burk för hår så att de blir starka, friska och glänsande? Svaret på den här frågan kommer du ta reda på efter att ha läst den här artikeln.

Användbara egenskaper hos burdock root

Burdock används för att stärka försvagat hår, eliminera hudens dermatologiska problem och påskynda tillväxten. Enligt recensioner av kvinnor med regelbunden användning av burk, försvinner hårets utseende, mjäll, klåda, seborrhea och håret växer snabbare.

Fördelarna med kardborrhår:

 • fettsyror - fuktar håret, skapa ett skyddande skikt som skyddar garnet från aggressiva miljöpåverkan,
 • bittra ämnen - desinficera huvudets hud, eliminera inflammation, ge hårstyrka;
 • tanniner - har en tonisk effekt på håret;
 • eteriska oljor - lindra hårbotten, eliminera klåda, mjäll;
 • inulin - det finns mycket av detta ämne i burk, det gör håret smidigt och glänsande;
 • B-vitaminer - skydda hår mot håravfall;
 • spårämnen - förbättra cellulär metabolism, aktivera hårväxten.

Användningen av kockrot kommer positivt att påverka ditt hårs hälsa, eftersom olika näringsämnen i burk gör det möjligt att använda det inte bara för att förbättra hårets tillstånd utan också för att behandla de tidiga skedenivåerna, stark håravfall. Kock är kontraindicerat vid allergiska reaktioner och under graviditet.

Nyanserna för att samla burdockrötter: expertråd

Kocken växer överallt, det är inte svårt att samla och lagra råvaror. Läkemedel finns i en årig burdock. Rötter bör samlas in från företag, motorvägar, råvaruavverkning sker från augusti till första frosten, eller på våren.

Kockrotsstammar bör försiktigt avlägsnas från marken, sköljas under rinnande vatten. Det är nödvändigt att torka råmaterial under en baldakin, eller i en varm ugn bör spridd burka vara i ett enda lager. Direkt solljus har en negativ effekt på växten - burken förlorar de flesta av vitaminerna och de fördelaktiga mikroelementen.

Hakade torkade rötter kan förvaras i högst 24 månader i förpackningar av deras tjocka papper, kartonger, glasbehållare.

Topp 9 Best Burdock Root Recept

Har du seboré? Burdock till räddningen!

Seborré är ett dermatologiskt problem som orsakas av sebaceous körtlar. Sjukdomen utvecklas på grund av frekventa stress, hormonella förändringar i kroppen. Det händer oljigt, torrt och blandat. Kockrot hjälper till att effektivt eliminera alla typer av seborré.

För behandling av oljig seborré ska 7 g krossade burkstammar kokas med 230 ml kokande vatten, lämnas i en sluten behållare i 45 minuter. Drag utdraget med hårrötterna fuktat tre gånger i veckan i en halvtimme före tvätt. Du kan använda verktyget som en balsam - det aktiverar hårväxten, förhindrar förlusten.

Salva för behandling av torr seborré

Häll 320 ml kokande vatten 6 g burdockstammar. Blanda blandningen innan du minskar originalvolymen med 2 gånger. Tillsätt 55 g smält smet till den ansträngda lösningen. Stew i ett vattenbad eller i en varm ugn i 2 timmar. Fuktar håret rötter var tredje dag.

Cognac och burdock mot håravfall

Cognac i kombination med kullrot är ett av de mest effektiva sätten att stärka håret. Cognac förbättrar blodcirkulationen och näring av hårrötterna. Burdock - närmar sig hår med vitaminer och mineraler, förbättrar tillväxten.

För beredning av ett botemedel tillsätt 80 ml klassiskt avkok av kullrot till 20 ml brandy. Gnid blandningen i hårrötterna, sprid över hela håret. Förfarandet görs två gånger i veckan.

Hårmask för styrka och glans från burdockrot

Slött och svagt hår ser osjämt ut. En medicinsk salva är förberedd från burk, vilket snabbt hjälper till att återställa glans till hår, eliminerar bräcklighet och torrhet och accelererar tillväxten.

Häll 380 ml vatten 12 g rötter. Koka upp blandningen, smäll i brand i 15 minuter. Ta bort fällningen från den kylda buljongen, tillsätt 60 ml havtornsolja, slå med en mixer.

Ett sätt att gnugga i hårrötterna, jämnt fördelat över hela längden av håret var tredje dag. För fullständig hår restaurering kommer att kräva 20 sessioner.

Buljong från den årliga burken

Klassisk avkok av burdockrot för håret är beredd från en årlig växt. Häll 220 ml kokande vatten 10-20 g rötter, simma på elden i 12 minuter. Det avkylda och filtrerade verktyget används för att skölja håret, eller gnidas in i hårrötterna före tvätt. Enligt recensioner hjälper denna buljong från håravfall, ökar deras tillväxt.

Avkok av kullarrot och calamus

De fördelaktiga egenskaperna hos käften rot för hår kan förbättras med calamus, samlingen stärker håret, accelererar tillväxten. Blanda komponenterna behöver i lika stora proportioner, 18 g samling häll 1 liter vatten, laga i en kvart i timmen. För att fylla upp kapacitet med buljong, att lämna innan full kylning, innebär att applicera på rötter av hår. Enligt recensioner, efter att ha använt buljongen blir håret starkare, mindre faller ut.

Stärka håret med börda

För effektiv behandling av tidig skallighet använda burka roten för hår. Från burdock förbered olja eller vatteninfusion.

Oljelösningen framställs från 30 g kockrot och 90 ml vegetabilisk olja. Blandningen placeras i en glasbehållare, lämna i en timme. Strained infusion appliceras på hårrötterna var tredje dag. Kursen består av 10 rutiner.

För vatteninfusion, blanda 5 g råmaterial från 100 ml vatten, lämna i en timme. Gnugga infusionen i hårrötterna. För att fixa resultatet, skölj håret med en klassisk avkok av burdockrot för hår.

Applicering av burdock rot för fet hår

Burock normaliserar talgkörtlarna, gör håret mindre oljigt. Blanda 3 g burdockstammar med 6 g blomställningar av kalendula, häll 320 ml vatten. Blanda för att simma på elden i 20 minuter. Buljong för att impregnera hårrötterna, använd som balsam efter varje hårtvätt.

Burdock oljemask för alla hårtyper

Kockrot för hår är användbar inte bara i form av avkok. Burdock gör burdockolja, som effektivt används för att stärka och växa hår.

 1. Grind 110 g färska burkhönsningar, häll 220 ml olivolja.
 2. Blandningen avlägsnas för en dag i ett mörkt rum.
 3. Olja för att simma på låg värme i 12-15 minuter.
 4. Kyl, filtrera.

Olja ska appliceras på rötterna minst 2,5 timmar innan håret tvättas. Efter applicering av huvudomslaget med plast och en handduk. Skölj av på vanligt sätt, använd ett avkok av nässla, kamille eller kalendula som hårspolning.

Olja hjälper till från håravfall, eliminerar klåda, torr seborré, förbättrar blodcirkulationen. Enligt recensioner av kvinnor som regelbundet använder olja, blir håret mjukt, behagligt att röra, antalet delade ändar minskar.

För att stärka håret, bör du förbereda en medicinsk mask baserad på burdock olja. Blanda 5 ml burkolja, honung och neutral flytande tvål, tillsätt saften från en medelstor glödlampa. Blöt hårbrotten med en blandning, lämna i 3 timmar, skölj på vanligt sätt. För att eliminera löklukten kan du skölja håret med surgjort vatten - 5 ml äppelcidervinäger eller citronsaft kan sättas till 1 liter vatten.

Recensioner av människor om burdock root

Recensioner av tjejer som regelbundet använder burdockrot för hår är positiva. Användningen av kullarrot eliminerar effektivt seborré, mjäll, torrt eller fet hår. Men mest av allt bra recensioner om kullrot, som ett effektivt sätt att eliminera håravfall, behandling av skallighet i ett tidigt skede.

Kockrot ger dig möjlighet att snabbt städa upp håret och huden på huvudet. Enligt konsumentrecensioner är burdock ett utmärkt alternativ till dyra professionella hårvård och salongbehandlingar.

Användningen av burkjuice i kosmetologi

I folkmedicin används burdocksjuice sedan antiken som ett medel för att eliminera hår- och hudfel. Burkblad lämnas i matlagning för sallader, som en helande kompress för bensjukdomar och blåmärken. Burdock - en vanlig växt på många länder, trots den stora användningen, blev det inte sällan växande. Hans tjocktarv kan ses på fältet, på vägen, i trädgården. Det finns massor av råvaror för att få skrapa i naturen, du måste kunna ordentligt förbereda saften från burken för ansiktet och håret, så att det ger maximal nytta. För att få det är lämpliga löv och rötter av växten.

Burdock Juice Sammansättning och fördelar

Läkare kallar saften erhållen från burk, en naturlig botemedel som hjälper till att bekämpa olika sjukdomar. Fördelarna med produktkomponenterna visas i tabellen.

Dessutom innehåller drycken spårämnen och vitaminer som är nödvändiga för återvinningen av kroppen som helhet. Den kan pressas och appliceras hemma och köpa på apoteket i färdig form.

Användningen av burkjuice för hår och läkning av huden, som köps på apotek, måste mätas strikt, eftersom det är en koncentrerad produkt. När du konsumerar en hemlagad dryck måste du följa receptet för traditionell medicin.

Krama plantans löv och rötter för hår

Hur man använder burkjuice för hår, folk har känt i århundraden. Recepten från våra mormor har nått vår tid och hjälper moderna skönheter att ha en frodig och vacker frisyr. Denna produkt skyddar, återställer, hår, ger dem glans, bidrar till uppvaknande av vilande lökar. Verktyget är effektivt mot håravfall, stimulerar tillväxten.

Vad är användbar produkt från bladen

Recept från saften av löv av burkhår innefattar kompositioner med tillsats av vatten och andra ingredienser.

  1. Den vanligaste kompositionen är juice plus vatten. Detta är en lättberedd mask för tillväxt och förstärkning.
 • de samlade gröna bladen av skägget tvättas noggrant;
 • frisk juice pressas ut ur dem
 • sedan tillsätts en lika stor mängd vatten.

Den resulterande kompositionen gnids i hårbotten i det regelbundna användningssättet två eller tre gånger i veckan. Dessutom skördas inte den helande lösningen, den måste användas fräsch.

 1. Kock och näsjuice i lika delar med en kopp kokt vatten från att falla ut. Applicera kompositionen på vått hår efter tvättning genom att gnugga. Utmärkt resultat erhålls efter fem behandlingar, håren stärks i glödlamporna och upphör att smula.
 2. Experter rekommenderar att du använder burkjuice när du tvätter huvudet och lägger det till schampon. Detta är det enklaste sättet att hålla håret och hårbotten frisk.
 3. Produkten läggs till kefir masker för att behandla skört och torrt hår.
 4. Juice kompositioner från löv av kull och nässla på alkohol behandla mjäll och återställa den normala funktionen av talgkörtlarna.

Från burk är inte bara juicer användbara, men också avkok, tinkturer och massa för kompressor. Det är en säker produkt, praktiskt taget utan kontraindikationer, som används i kosmetologi och hemma för hud- och hårborttagningsprocedurer, inklusive på huvudet, ögonfransar, ögonbryn.

Burdock Root Squeeze

Kocksaftjuice för hår används oftare än klämning av löv. Det används som ett självständigt verktyg i kompositionen av läkning blandningar, det insisterar på alkohol. Vid roten är en rik komposition av spårämnen som är nödvändiga för att stärka hårgängens struktur och stimulera follikelns aktivitet. Dessa är kalium, kalcium, natrium, magnesium och vitaminerna A, E, C, D och Grupp B. Juice squeeze från roten kan eliminera olika hårproblem. Verktyget används för masker, komprimerar, gnuggar och tvätter huvudet.

Att få saften från roten till burken är inte lätt. Det måste grävas, tvättas, hakas och pressas. Men för masker som är avsedda att stärka hår- och lökstammen, stimulerar tillväxten, är det oumbärligt.

Efter pressning genom ostklaff erhålls en koncentrerad produkt, vilken rekommenderas att användas utspädd. Ett universellt sätt att bereda kompositioner är att blanda saftkoncentratet med oliver av oliver, persika, mandel, jojoba, vetex. Gör kompositionen 1: 1, gör sedan gnugga i huvudet, masken lämnas i 30 minuter på strängarna. Tvätta sedan håret med schampo. Användningssättet - med varje huvudtvätt för att eliminera förlusten och andra problem.

Användning av verktyg för ansikte och kropp

Användningen av burkjuice i kosmetologi är viktig för ansiktsvård, att bli av med celluliter, korrigering av hudfel. Fördelarna med produkten är antiinflammatoriska, desinficerande, närande och utjämnande åtgärder. Det är, det är en naturlig lösning för att peeling, lyfta och föryngra huden.

Defekter som kan botas med hjälp av juice är en omfattande lista:

 • akne och återstående effekter efter akne
 • furunkulos och komedoner;
 • irritation och hudutslag
 • brott mot regimet av hudutveckling och balansen av fettmetabolism;
 • skalning av det övre lagret av dermis.

Frisk juice från burdock används för intensivvård. Problemområdena tillämpas tre gånger om dagen. Så akne, sår och andra skador botas. Bladprodukten appliceras mer fritt. Den appliceras på ansiktet och andra delar av huden, snyggt eller i kombination med andra fördelaktiga ingredienser. Före proceduren ångas och rengörs huden på den behandlade ytan av döda partiklar med en skrubba.

Populära recept för hälsosam hud

Dessa föreningar är kända av folket under lång tid, läkemedel känner igen rot och lövjuice från burken som ett medel som kan läka, rengöra, återställa huden.

 1. Den helande masken är gjord av pressning av roten plus gräddfilen.
 2. Kompositionen som lyser pigment erhålls från krossade löv plus roseter (50 ml + tre droppar).
 3. Näringsrik mask - saftprodukt från bladets blad plus kock och valnötolja i kombination, respektive 20 ml: 20 g: 5 droppar.
 4. Föryngrande mask - 20 gram krossad laminaria är halvt fylld med pressat vatten. Då kvarstår denna massa för att svälla och klämma. Lägg sedan till en liten mängd burdockolja. Applicera blandningen till de platser där det finns ett kluster av rynkor. Applicera en gång om dagen på natten, slutar proceduren tvätta med varmt vatten.
 5. Den fuktgivande masken är gjord av en slam med saftkomponenten i den, det vill säga utan att spinna. Till denna massa läggs yoghurt utan färgämnen.
 6. Att torka huden med samma gruel med tillsats av kamilleinfusion och rosa lera.

Beauticians juice burdock anses vara en universell botemedel, eftersom produkten kan användas för att ta hand om ansikte och kropp.

Det är nog att använda saften från burken till huden som en lotion för att bli av med celluliter, streckmärken, normalisera arbetet med talgkörtlarna. Det passar alla - unga, äldre, män, kvinnor. Den enda försiktigheten är den individuella intoleransen mot burdock. För att undvika allergiska reaktioner, testa effekterna av läkemedlet på kroppen. Sätt tre droppar på din handled och spåra svaret på huden. Om rodnad, irritation uppträder, är den här produkten inte lämplig för dig.

Resten kan använda verktyget utan rädsla men följa receptet, vilket verifieras av användarna. Skönhet och hälsa hos hår och hud måste behållas i konstant läge. En av de nuvarande och billiga möjligheterna är att förbereda och använda burdockjuice hemma.

Masker med burdock: Att förbereda ett användbart och närande medel för hår hemma

För att återställa strängarnas skönhet är det inte nödvändigt att spendera mycket pengar på nymodiga serum och schampon. Det är tillräckligt att förbereda en hårmask som är gjord av burk. Denna växt, som många känner till som käften, har en väldigt kraftfull effekt. För att verifiera detta, var noga med att prova ett av recepten själv.

Egenskaper för burdock

För att kunna uppskatta denna växt är det nödvändigt att överväga dess fördelaktiga egenskaper.

Kock innehåller följande ämnen:

 • protein. Detta är grunden för byggandet av nya hårceller och dess förstärkning, vilket är oumbärligt för restaureringsprocedurer.
 • strigmasterin. Tack vare honom lyckas han åstadkomma starten på regenereringsprocesser, vilket inte är möjligt i alla alternativa fall.
 • inulin. Denna polysackarid är en del av växtens rot, det ger silkighet och hälsosam glans.
 • eteriska oljor. Essentiell olja är en kraftfull aktiv ingrediens, vilket ger ytterligare effekter på hela kroppen. Det är också ett utmärkt botemedel mot irritation i hårbotten.
 • fettsyror. I det här fallet talar vi främst om stearin- och palmitinsyror, vilket hjälper till att eliminera torrt hår.
 • tanniner. Burdock masker rekommenderas för manifestation av alopeci, eftersom de kan stärka rötterna och lökarna, stoppa destruktiva processer. Tack vare de ämnen som ger bukhet bitterhet, dess tanniska effekt förbättras märkbart och ytterligare desinfektion tillhandahålls;
 • sitosterol. Denna grönsaksalkohol ökar också den förstärkande effekten av tannkomponenter och förbättrar deras absorption;
 • fettoljor. På grund av deras närvaro blir skägg för hår en slags sköld från de negativa effekterna av yttre faktorer, vilket bildar en tunn barriärfilm på dem.

Först och främst är det värt att notera att den största koncentrationen av sådana värdefulla ämnen faller på burdocken. Färskt, du kan också ta bladen, speciellt om du lagar juice från burk. Vilka användbara masker med burdock kan förberedas hemma?

Indikationer och försiktighetsåtgärder

För att inte skada ditt hår är det viktigt att veta när denna eller den här masken kommer att gynna, och när, vice versa. Faktum är att, trots sina fantastiska egenskaper, burken är långt ifrån att vara användbar för alla.

Först och främst måste du se till att den valda komponenten inte orsakar en allergisk reaktion. Du kan testa både den färdiga blandningen och varje ingrediens separat, om du använder dem för första gången. För att göra detta, applicera en liten substans på handleden, armbågen eller örat. Dessa zoner reagerar snabbt på stimulansen, men om det inte finns någon reaktion kan produkten användas.

Det är också värt att komma ihåg att burken innehåller oljor som orsakar mer skador på fet hår. Om du vill stoppa dem från att falla genom burken, använd hjälpkomponenter som kompenserar för denna nackdel. I synnerhet vodka, rödpeppar, salt eller senap kommer att göra.

Men för torrt hår är det svårt att hitta det bästa verktyget. Det är bra att använda några recept med burdock. Färska växter, skörda torra råmaterial, olika extrakter och extrakt används. Vi bör också notera direkt burdockoljan själv, som används vid behandling av håravfall.

Masker och sköljningar beredda hemma, bli av med följande problem:

 • alopeci;
 • mjäll;
 • alopeci;
 • slöhet;
 • posechennymi;
 • torr;
 • bräcklighet;
 • svaga rötter;
 • långsam tillväxt;
 • pediculosis.

För att förbättra effekten av växten kan kombineras med andra ingredienser. För att helt återställa strängarna måste du ägna dem åt behandling i ungefär en månad och utföra flera procedurer per vecka. För att förhindra och upprätthålla skönhet är det tillräckligt att göra masker från tid till annan.

Matlagning hem rättsmedel

För att förbereda en helande hårmask från kullrot, måste du välja rätt råmaterial och bearbeta det ordentligt, du kan använda både rårot och dess torra ämnen. I det första fallet kan du göra potatismos för att göra en mask, passera den genom köttkvarn eller en mixer. Du kan också pressa saften, men det tar mer tid, ansträngning och växten själv.

De vanligaste olje- eller torrråvarorna. Kockolja är kommersiellt tillgänglig både i ren form och med olika tillsatser. Den kan användas separat eller läggas till masken som en mjukgörande och fuktgivande komponent.

När det gäller bearbetning av torra rhizomer finns det två huvudmetoder: beredning av infusion eller avkok. För att göra en infusion är det tillräckligt att ta en matsked torr finhackad rot och häll kokande vatten på den i minst en halvtimme för att brygga. Men buljongen bör beredas i ett vattenbad eller på låg värme. I det här fallet måste du koka vatten med en växt i ca 10-15 minuter. Kolla därefter vätskan och filtret. Detta avkok av burdock kan komplettera masken eller skölja håret efter tvätt.

För beredning av masker hemma med kardborre är värt att notera några grundläggande recept.

 1. Oljeblandning. Använd burk, ricinolja, samt avokado och jojoba. Denna blandning appliceras varmt och används för att massera huvudet.
 2. Återställande mask med fett. Färskt fläskfett används. Den sätts in i den uppvärmda oljan av burdock och smälts och appliceras sedan på trådarna från rot till spets.
 3. Mot bräcklighet. Ytterligare komponenter används i form av äggula, aloejuice och kakao (för mörkt hår). För blondt hår kan kakao ersättas med färglös henna- eller kamillevalle.
 4. För tillväxt. Oljan späds med rött paprika i ett förhållande av 10: 1. Med en stark brinnande känsla borde inte använda detta verktyg. För att stimulera tillväxten kan du blanda den feta basen med havssalt och hålla en tio minuters massage. Dessa recept är bra för fet hår.

För att masken ska få maximal effekt måste du sätta på huvudet i en handduk och lägga på en plastlock. Blandningen måste appliceras i en uppvärmd form för att aktivera de fördelaktiga substanserna. Konventionella formuleringar varar cirka 30-60 minuter, och uppvärmning, tillväxtstimulerande bör inte lämnas i mer än 20-30 minuter, speciellt om huden är mycket känslig.

Beredning av råvaror

Du kan enkelt köpa torr burdockrot på ett apotek, kosmetikaffärer och till och med några stormarknader. Sådana råmaterial måste genomgå en särskild inspektion för överensstämmelse med standarder och förekomst av skadliga föroreningar. Om du inte litar på förpackade färdiga produkter, bör du vara uppmärksam på möjligheten att självupphandla råvaror.

Om du har tillgång till landområden där kullor växer, är det perfekta alternativet att använda färska löv och rot för att förbereda hemmet kosmetika. I så fall bör de användas så snabbt som möjligt. Koncentrationen av användbara komponenter är mycket högre.

På grund av komplexiteten i beredningen och lagringen av färska råvaror är ett mer acceptabelt alternativ att torka roten. För skörd är det bäst att ta vår- eller höstväxter. För att gräva en burdock måste du ta mer djup. Efter extrahering av rhizomerna rensas den från marken och avskuras från stammen. Då måste du noggrant skölja den med en pensel och torka.

Nästa dag kan du gå vidare till nästa steg. Vid detta tillfälle måste du slutligen rengöra all möjlig förorening. För torkning skärs roten i små bitar. Det är bäst att mala det i en mixer, men inte för liten.

Du kan också använda en traditionell rivare. För att torka burken behöver du minst 1-2 veckor och placera den i ett tunt skikt på rent papper i ett skuggat ventilerat rum. Periodiskt måste du störa rötterna så att de inte håller sig ihop och bli av med fukt bättre.

Efter fullständig torkning samlas burken upp i en papperspåse eller en trasapåse och förvaras på en mörk, torr plats. Det är tillrådligt att använda råvarorna under det första året, men den maximala tiden tillåter lagring i upp till två år, förutsatt att det inte finns några insekter, mögel och andra defekter i den.

Korrekt skördad och använd rhizom hjälper till att återuppliva även det mest skadade håret och ge dem en hälsosam glans.

Använd burka rot hemma för håravfall

Många vet att burkolja är en av de mycket effektiva och billiga (därför populära) kosmetika för behandling av håravfall, förstärkning av hårstrukturen, förstärkning av glödlampans hållfasthet och tillväxt. Men få av dem som vet att burdockoljan är en infusion som erhålls från rötterna på vanliga vägarna, som erhålls genom extraktion, med andra ord, rotten insisterar på någon vegetabilisk olja. Idag är det väldigt populärt att använda burkrot för håravfall. Och du kan göra det utan hemma svårigheter.

Men inte bara denna oljeinfusion är värd de bästa recensionerna, men också avkok, infusioner och själva saften, extraherad från denna anspråkslösa växt.

Burdock är en unik ogräs. Det (särskilt i rötterna) innehåller många användbara element, vitaminer (A, C, E, B och D). Dessa är värdefulla oljor och tanniner, och många mer viktiga mineraler. Byggare av kroppen - stärkelse och protein ingår också i kruset. På grund av en sådan rik komposition har kullan en helande sårläkningseffekt, tar helt bort inflammatoriska processer, rensar huden och människokroppen som helhet från alla slags slagg och andra skadliga ämnen, leder till en normal allmän metabolism i kroppen. Burdock behandling är den enklaste processen!

Som ett unikt verktyg för behandling av håravfall och förstärkning av hårets struktur, förbättring av skadad hårbotten har burdock använts under lång tid. Hans saft gnids direkt i rötterna, sköljas med ett avkok av krullar, infusioner läggs till i masken. Feeding på burdock root bidrar mirakulöst till den snabba restaureringen av hår, stärker dem, tränger in mellan vågorna och återvänder den naturliga glansen, ökar tillväxten. Dessutom kan burdockrot klara av en sådan vanlig hudsjukdom som mjäll.

Det är lätt att köpa en färdig avkok från rötterna av en enkel burdock för att göra en hårmask eller kräm hemma i ett apotek, det här är ett enkelt alternativ. Men varför inte göra det själv? Dessutom är det - enkelt!

I slutet av hösten, när bladen redan har fallit, börjar du förbereda burdockrotten. Det är bättre att välja rötterna yngre (för att urskilja växten är inte svårt, dessa typer av klyfta blommar fortfarande inte). Rötterna gräves, skärs små rötter, tvättas, finskuren och torkas.

De enklaste och beprövade maskerna

Mask för hår från käftrot bereds enligt följande recept:

 • 2 matskedar (torkad på känt sätt) av kullrot roteras med ett fullt glas kokande vatten och får sedan brygga bra i en timme eller koka på en liten eld i ca 10-13 minuter. Efter filtrering av växtbaserad infusion gnids det regelbundet in i hårroten sig två gånger i veckan. Detta avkok kan också användas som en mask för hår, vilket ger överskottsvätskan lite för att förångas, så att avkoket kan vara mer koncentrerat (en mask av burdock kan alterneras med en mask av avkok av nässla eller kalendula). Efter gnidning i huden är det nödvändigt att sprida borsten längs hela längden av strängarna. Mask - avkok hålls under huven i minst en timme.
 • Från den torkade rotten kan beredas och salva masker för att stärka hårsäckarna, förebyggande och behandling av hårbotten. För detta gör 3 matskedar av sådan rot 100 ml kokt hett vatten. Rör om mycket låg värme (i 9-15 minuter tills 1/2 av vätskan avdunstar). Därefter tillsätt 3-4 matskedar fett till kompositionen (du kan smälta en bit av svin) och blanda noggrant, överföra behållaren med skägg till ett vattenbad. Efter några timmar kommer salvan att svalna helt och lite vatten kommer att förbli, vilket du helt enkelt behöver tömma. Två gånger i veckan, en sådan helande salva - masken smutsas gradvis med mjuka rörelser av fingrarna i hårbotten. Denna mask kommer inte bara att lindra mjäll eller seborré under lång tid utan också påskynda hårväxten, vilket förhindrar överdriven förlust av processen.

 • Ett annat alternativ för att accelerera hårväxten med torkad kullrot är att förbereda en speciell mask med tillsats av andra vegetabiliska oljor. Efter 3 matskedar, fyllda med kokande vatten och kokt i 10-12 minuter, avlägsna från värme, filtrera, tillsätt 3 matskedar av tillgänglig vegetabilisk olja (olivolja eller solros oraffinerad - stor). Efter 3 timmar tillbringad på en varm plats (du kan införa infusionen i ugnen, välja den minsta temperaturen på en svag eld), häll det kvarvarande vattnet och gnugga den resulterande folkmedicinen i hårets rötter, varefter resterna sprids genom resten. Den här masken tvättas noga (om det behövs, gör det två gånger med ett medicinskt schampo). Du kan skölja håret för en större effekt av att stärka avkokningen av nässla eller kalendula.
 • Ett avkok av näsrot och klyfta - det mest effektiva naturmedicin för maximal möjlig acceleration av hårväxt med örter. För att göra detta blandas avkokning av kardborre och nässla med en borste i samma proportioner och fuktas med denna blandning håret omedelbart efter att huvudet har tvättats. Du kan skölja genom att lägga till ett avkok av torkade blommor av kalendula. Förresten används burdock och calendula decoction bäst för mycket fet hår. Denna blandning kommer inte bara att göra tillväxten mer intensiv, men balanserar också frisättningen av talg.
 • Det finns också masker från fräsch burdockrot:

  • Roten för behandling av hår i en bekväm hemmiljö kan användas omedelbart, i en fortfarande "levande" form (juice till exempel).
   När roten grävts, rengjorts och tvättas, gnids den på ett mediumspån och spänner genom ett enda lager av gasbind, får saften. Vidare späds denna saft med vatten (50%) och gnids i händerna i hårroten en eller två gånger i veckan. Om skördad juice är mer än tillräcklig och måste bevaras under lång tid, kan den bevaras genom att blanda med alkohol (stark vodka) i ett förhållande 1: 1. Sådan juice hålls i kylskåp.
  • Fräsch burkock används också för att förbereda en grädde - en mask mot förbättrad håravfall och förstärkning. För att göra detta hälls 3 matskedar grus (hakad färskrot) 300 ml vatten och kokas och väljer en låg eld. Efter 15 minuter från kokpunkten avlägsnas grytan, köttet kyls och försiktigt filtreras. Sammansättningen, som visade sig att lägga till 5 msk havtornsolja och 1 matsked smör (det kommer ännu mer att hjälpa till att återfuka torrt hår). Vispgrädde och gnidade in i hårrötterna. Ett vanligt duschlock inslaget med en handduk kommer att förbättra effekten av en sådan mask. Efter 25 minuter måste du noggrant tvätta håret med ett lämpligt schampo och skölj med avkok av nässla eller kalendula.

  Stora burkblad kan också vara mindre användbara än roten i återhämtningsprocessen och mot hårförlusten. Det är nog att tvätta dem, koka och hålla i minst en halvtimme. Denna buljong tvättas håret och förstärker dem.

  Som du kan se kan denna underbara växt användas genom att kombinera den med andra naturliga ingredienser. Genom att tillsätta lite lökjuice och vodka till en kokt avkok av rotbotten, får du en fantastisk närande mask, och blomman i kalendula blommorna, nät i en burdockmask hjälper dig mot håravfall. Kamomill, humle, vinrör, en sked honung... var inte rädd för att experimentera med tillsatsen av ytterligare naturliga ingredienser för sköljning av hår. Resultatet med regelbunden användning kommer inte hålla dig att vänta länge, sådan behandling kommer att vara säker och du kommer att vara väldigt nöjd! Och i en mjuk wiggle av lockar kommer du att höra: "Tack."

  Burdock hårmask

  3 Vad är ditt hår? 4 Metoder för applicering av burdockrötter. 5 Korrekt hårvård. 6 Recept hemlagad medel för burdock root. 7 Spray masker för hårbehandling.

  Burdock Root Hair Mask: Recept för att stärka och växa hår

  Spit - girlish skönhet, så de sa i antiken i Ryssland. Flickorna gick igenom hela ritualer och använde alla slags folk "visdom" för att göra spyttet långt och stramt. Tja, om "spetsen till midjan" finns på listan över dina önskemål, använd ett beprövat verktyg - en mask från burdockrot.

  Användbara egenskaper hos burdock

  Kräv eller klyfta - en gräsodling på avfallsområden, längs vägar och fält, är faktiskt ett mycket värdefullt vegetabiliskt råmaterial både inom medicin och i kosmetologi.

  Kockrot är 50% sammansatt av ett ämne som heter inulin. Inulin har förmågan att sänka blodsockernivån, liksom förmågan att minska de negativa effekterna av toxiner på kroppen. Inulin är också mycket användbar för krullar, det fuktar håret perfekt, återställer skada på håraxeln, gör strängarna smidiga, så med framgång kan den byta ut hårbalsam.

  Kockrötter innehåller också:

  • proteiner (återställ håraxeln);
  • tanniner (stärka hårsäckar och därigenom förhindra håravfall);
  • eteriska oljor (lugna irriterad hårbotten, särskilt med seborré);
  • hartsartade ämnen (desinficera och lindra hudinflammation);
  • fettliknande ämnen - wrap hår med en slags skyddande film som förhindrar snabb förorening och skyddar hår från aggressiva effekter av ultravioletta strålar och höga och låga temperaturer.

  Mikroelementen som ingår i burdock: kalium, natrium, kalcium och magnesium reglerar cellulär metabolism, vilket garanterar hälsan och styrkan hos dina lockar. Dessutom är burdockrötterna rika på vitaminerna A, E, C, P och Grupp B, vilket förhindrar lökbrist på hårsäckar, närmar dem och stimulerar hårväxten.

  På grund av denna kemiska sammansättning uppvisar kullrotar verkligen magiska förmågor.

  Råmaterial tips

  För beredning av oljor, avkok eller infusioner, kan torr burkrot köpas på apotek eller skaffa dig själv. Men för att få saften från burken måste man fortfarande arbeta hårt och gräva upp färska rötter. En av de "dygder" som finns på burken, förutom dess helande egenskaper, är dess tillgänglighet - burk kan hittas överallt, så vem som helst kan samla rötter.

  Viktigt: För att få maximalt användbara ämnen är det nödvändigt att skörda skördor på våren (före utseendet av grönska) eller i slutet av hösten. I denna växande cykel koncentreras alla helande ämnen i växtrot. Grävrotsar tvättas under rinnande vatten, skärs (längsgående sektionen) i bitar, torkas i en okokad ugn och torkas sedan i luft. Att skörda råvaror i mer än två år borde inte vara, eftersom det över tiden förlorar sin helande egenskaper.

  Metoder för applicering av burdockrötter

  Burdockrötter används för att göra avkok, tinkturer och tinkturer, burdockolja.

  Friska rötter pressas ut ur juice, vilket gnids i hårbotten. Denna metod för att applicera burdock är en av de mest effektiva för ökad hårväxt.

  På grundval av ovanstående sätt framställs ett stort antal alla slags kosmetiska produkter för håret. Trichologists speciellt prisad burkolja, oumbärlig för att lösa torra problem med delade hårspetsar. Olja anses också vara den bästa stimulansen för hårväxt. På hyllorna i affärer och apotek finns ett stort urval kosmetika baserat på extraktet av kullrot, men masker som är tillverkade hemma är inte mindre effektiva, billigare och du vet exakt vad deras sammansättning är.

  Som du kan se är hemlagade recept enkla att förbereda, men effekten av deras användning är inte sämre än salongvård, och ibland överträffar den än. Och du kan se själv.

  Hej, kära läsare. Enas om att det vackra och glänsande håret alltid fångar ögat. Vill du veta hemligheten hos friska och starka krullar? Allt är väldigt enkelt - det är en mugg. Det är i den, den välkända och fula busken.

  Frisör: Hårmaskor hemma

  Hej, kära läsare. Enas om att det vackra och glänsande håret alltid fångar ögat. Vill du veta hemligheten hos friska och starka krullar? Allt är väldigt enkelt - det är en mugg. Det är i den, den välkända och fula busken.

  Artikeln berättar hur man förbereder effektiva läkningsmedel från en enkel växt för att återställa och stärka håret.

  Weed eller healer?

  Kräftor, eller burdock, är en tvåårig växt 60-200 cm lång. Det hör till ogräs som växer på kväverika jordar (dvs. deponier, vägar och floder). Därför betraktar många betongbullar.

  Men rusar inte, och du tror det. Plantets ojämna utseende, stora hjärtformade blad och spikiga sfäriska blommor, många är vilseledande. Faktum är att burken är medicinsk. Det innehåller en stor mängd fördelaktiga spårämnen: inulin, eterisk olja, fettsyror, vitaminer (C, B, E, P), sitosterol, stigmasterol, lignano glykosider, mineralsalter.

  Under det första året av tillväxten i växtens rot och löv ackumuleras många näringsämnen. Därför används kardborre inom medicin, farmakologi, kosmetologi och till och med matlagning. Växter av andra levnadsåret gäller inte, för Alla användbara mikropartiklar går till tillväxt och utveckling av löv.

  Kockrot har antiinflammatoriska, diuretiska och immunmodulerande effekter och är ett antiseptiskt medel.
  Tinktur av burkblad lämnas för att återställa pankreasfunktioner, lösa salter och ta bort stenar från gallblåsan, lever och njurar. Buljongblomma frön lindrar svullnad och ont i halsen.

  Vad är användningen av burk för hår?

  Det är mycket svårt att överskatta fördelarna med kardborre. Det har också en positiv effekt på håret:

  • återställer fullständigt skadade och svaga krullar;
  • stärker folliklarna
  • ger en enorm glans till vårt "hår".

  Kock har ett antal medicinska egenskaper:

  • de eteriska oljorna som finns i rhizomen förhindrar seborré (överdriven sebumsekretion) och mjäll
  • fet olja skyddar mot snabb förorening och fettsyror återfuktar torra strängar;
  • tanniner och vitamin B har en förstärkande effekt på hårsäckar och motstår skallighet;
  • inulin är ansvarig för glans och silkiness;
  • sitosterol, stigmasterol och protein regenerera skadade hårceller;
  • De vitaminer och mineraler som finns i burken stimulerar blodets subkutana mikrosirkulering.

  ansökan

  Kock, eller snarare produkter gjorda av sin rot, räcker till att använda en gång i veckan för att uppnå önskat resultat.

  Nedan finns recepten av vanliga kosmetiska produkter på burken som inte är svåra att göra hemma:

  Salva för fint hår

  ingredienser:

  1. Gröna kullarrot - 3 msk.
  2. Vatten - 300 ml.
  3. Havtornsolja - 5 msk.

  Hur man lagar mat: Häll vatten över roten, koka och koka i ytterligare 15 minuter. Efter buljongen, spänna, låt svalna lite, tillsätt havtornsolja och vispa med en mixer för att få en krämig tjock blandning.

  Hur man använder: Den resulterande örtkrämen med lätta cirkulära rörelser gnidde i hårbotten 15 minuter före tvätt. Efter 5-6 dagar kommer du att märka ett fantastiskt resultat. Dina krullar kommer att vara levande och glänsande!

  Avfall från mjäll och seborré

  ingredienser:

  1. Gröna kullarrot - 3 msk.
  2. Vatten - en halv liter

  Hur man lagar mat: Ta en matbit på en halv liter kokt vatten, koka på låg värme i en halvtimme. Stam genom en sikta. Låt det stå i en halvtimme.

  Vad man ska göra: Drick kokt buljong för dagen, ta ett halvt glas i 20 minuter innan du äter.

  Avkokskocka för friskt hår

  ingredienser:

  1. Gröna kullarrot - 1 msk.
  2. Vatten - 200 ml.
  3. Havtornsolja - 5 msk.

  Hur man lagar mat: Koka roten på burken i 5-7 minuter i kokande vatten.

  Applicering: Regelbunden sköljning med detta spända avkok kommer att stärka hårets struktur och dess folliklar.

  Infusion mot förlust

  ingredienser:

  1. Gröna kullarrot - 1 msk.
  2. Yarrow - 1 msk.
  3. Nettle - 1 msk.
  4. Horsetail - 1 msk.
  5. Hop - 1 msk.
  6. Vatten - 200 ml.

  Hur man lagar mat: Blanda alla ingredienserna. Häll en sked av växtbaserad blandning med kokande vatten och lämna i en halvtimme.

  Applicering: Gnugga infusionen dagligen i hårrötterna.

  Ett utmärkt förebyggande av skallighet är också burdockolja (säljs i ett apotek). Sprid lite olja på håret, linda dem i ett näsduk och lämna det tills morgonen. Torka sedan håret och upprepa det enkla veckoprocessen. Förstärkta chic krullar kommer att bli resultatet av dessa manipuleringar.

  En mycket effektiv metod för skydd mot alopeci är ren juice av burdockrot. Perebeyte burdock rot i köttkvarn och pressa saften. Tillsätt lika mycket vatten och använd minst en gång i veckan.

  För hårtillväxt: masknummer 1

  1. Hackad kockrot - 2 msk.
  2. Vatten - 400 ml.
  3. Färsk lök - 1 st.
  4. Vodka - 1 tsk.

  Hur man lagar mat: Koka roden av plantan i 10-12 minuter, sval. Tillsätt sedan klämd lökjuice och vodka till buljongen. Rör om. Hårmask är klar!

  Hur man använder: Sprid masken jämnt. Skölj med varmt vatten efter en halvtimme.

  Mask nummer 2

  1. Hackad kockrot - 2 msk.
  2. Vatten - 400 ml.
  3. Dillfrön - 1: a.

  Hur man lagar mat: Brew shredded root. Därefter plågar den resulterande buljongen i ett vattenbad tills volymen är halverad. Tillsätt dillfrön och låt i två timmar.

  Hur man använder: Håll avkokningen i kylan och fördela i krullar dagligen i en månad.

  Rädda oljigt hår

  1. Gröna kullarrot - 1 msk.
  2. Calendula blommor - 2 msk.
  3. Vatten - en halv liter.

  Hur man brygger örter: Lägg till kalendula blommor och burdock rot till vatten. Koka i 10-15 minuter. Låt svalna.

  Vad man ska göra: Bada ditt hår regelbundet.

  Hårbehandling med kullarrot är en effektiv och billig metod. Detta framgår av de många positiva recensionerna av det fina könet.

  1. Kockrot innehåller en stor mängd näringsämnen.
  2. Att använda masker och avkok av burdock kan vara på kortast möjliga tid och med en 100% garanti för att läka de skadade locken.

  Vi ses i nästa artikel!

  Efter att ha fött barn led hon mycket av håravfall. De bara krympade klättrade! Det är uppenbart att detta berodde på hormonella förändringar. Men vad ska man göra? Kosmetiska masker hjälpte inte alls. Jag bestämde mig för att tillgripa naturens gåvor. Gjord en infusion av burdock, yarrow, nässla och hopp. Resultatet blev märkbart efter den tredje användningsdagen. Håret slutade falla, blev starkare och började se fantastiskt ut.

  Jag har mycket torrt hår. Under sina studentår experimenterar han ständigt med färgning. Nu lider jag, hår tunt, rast, hänger som livlösa trådar. Nyligen försökte jag ha en mask på käften och vodka. En annan månad har inte gått, men resultatet är redan som det, krullarna är mjuka, silkesiga och lydiga.

  På grund av örter tror jag länge. Jag använder burdock som en gurgla för hår och ger min man tinktur som ett diuretikum.

  Kockrot för hår. Vad är användbar burk för hår. Burdock root hårmask: recept, användningsregler

  Kockrot för hår

  Kockrot för hår är ett extremt användbart verktyg för att stärka hårsäckar och förbättra hårets utseende, vilket har använts av många människor i flera århundraden.

  Maximal användning av burk för hår uppnås på grund av innehållet av sådana ämnen som:

  • Inulin. Det släpper ut trådarna och gör dem glänsande.
  • Eteriska oljor behandlar seborré och stimulerar tillväxt.
  • Fettoljor kuver varje hår, skyddar det mot miljöpåverkan
  • Tanniner stärker rötterna och slutar håravfall;
  • Stigmaster återställer skadade områden och stärker strukturen;
  • Sitosterol hindrar också förlusten aktivt.
  • Bitterhet ger näring till folliklarna, lindrar inflammation och desinficer
  • Protein behandlar skadade och dissekerade krullar;
  • Fettsyror återfuktar och närmar sig torkade trådar.

  Hemligheten med kardborre är dess mångsidighet: rötterna och löven är lämpliga för behandling av alla typer av hår och eliminerar olika problem, även seborré i svår form, medan det inte finns kontraindikationer för dess användning. Kosmetologer råder ägarna av en tjock typ av krullar att använda sådana masker inte mer än en gång i veckan: de oljor som utgör kullocken kan skada håret på vilket sebaceösa sekret intensivt bildas.

  Användningen av kullrot i hemmagjorda hårmaskor eliminerar flera signifikanta nackdelar:

  • Brist på glans;
  • skada;
  • förlust;
  • Långsam tillväxt;
  • Inflammation i hårbotten;
  • Brist på fukt, torrhet.

  Hur man använder skägg för kosmetiska ändamål:

  • Det är bäst att gräva upp rötterna antingen i början av våren eller i senhösten: den koncentrerar sig idag den största mängd näringsämnen;
  • Efter att ha grävt upp, tvätta rötterna med kallt vatten, skära i små bitar och torka i ett mörkt ventilerat rum;
  • Förvara burdock i papperspåsar eller kartonger i högst två år;
  • Applicera en maska ​​av burdock helst 2-3 gånger i veckan i 1 månad, ta sedan en jämn paus och upprepa hela banan.
  • För mer intensiv exponering rekommenderas att du lägger en plastlock på huvudet och täcker dig med en handduk efter att blandningen har fördelats på hårbotten och trådarna.

  Avkogning av burdockrot för hår

  Förhindrar nedfallet och behandlar skadade trådar:

  • 2 msk. skedar av finhackad rot häll kokande vatten (0,5 l.), sätt pan med kompositionen på spisen och simma i 15-20 minuter;
  • Skölj huvudet efter tvätt med kylt buljong;
  • Spolning krävs inte.

  Kocktinktur för hår

  Stärkar rötter, ökar volymen och aktiverar tillväxten av torra strängar:

  • 2 msk. l. hackad rot häll två glas vodka;
  • Insistera på en sluten behållare i 2 veckor på en mörk plats;
  • Innan användningen späds med vatten i ett förhållande av 1: 2;
  • Efter shampooing gnid du i lite fuktiga rötter;
  • Skölj av efter 20 minuter med varmt vatten och schampo.

  Burk extrakt för hår

  Extraktet kan beredas att återfuktas och lindra inflammation bara från en ny växt:

  • Från finhackade rötter eller blad kläm 3-4 msk. skedar av juice;
  • Sminka bara hårbotten;
  • Skölj huvudet med mycket varmt vatten efter en halvtimme.

  Kockolja för hår

  Behandlar mjäll och inflammation, stärker glödlamporna och accelererar tillväxten i alla typer av krullar:

  • 1 msk. l. pressad juice från burdock mix med 3 msk. l. burdock olja (som också är gjord av burdock root);
  • Dra nytta av verktyget på rötterna;
  • Skölj huvudet noggrant med gott om varmt vatten och schampo efter ca en halvtimme.

  När du lagar olja för långvarig förvaring, kan proportionerna ökas.

  Mask för att stärka håret från burk

  Lämplig för normala och feta krullor:

  • Simma 2 msk. skedar av hackade rötter, fyllda med kokande vatten (1 kopp) i 10 minuter. Gräva 1 lök, pressa saften ut ur den och blanda med vodka (1 tsk), häll sedan vätskan i den kylda buljongen och blanda allt;
  • Behandla hårbotten och alla trådar;
  • För att tvätta av applicera varmt kranvatten och schampo.

  Mask för håravfall från kullrot

  Rekommenderas för fuktgivande torr hårbotten och förstärkning av hårsäckar:

  • Häll kokt vatten (0,5 koppar) hackad kladdrot (3 ton l.), Simmer i 10 minuter, lägg sedan 3-5 matskedar. sked havtorn olja, slå och insistera blandningen i tre timmar;
  • Använd massan på huvudets hud;
  • Efter att ha hållit i 1-2 timmar, skölj huvudet väl med rinnande varmt vatten, kläm ut lite schampo.

  Mask för att påskynda hårväxten från burk

  Lämplig för alla typer av trådar:

  • 2 msk. l. torr rot häll vatten (2 koppar), sätt i ett vattenbad och vänta tills vätskemängden minskar med hälften. Häll sedan frön av dill (2 msk. L.) och låt stå i tre timmar;
  • Stam, applicera vätskan på håret efter tvätt
  • Spolning krävs inte. Medel förvaras på en sval plats.

  Hårmask från kullrot och honung

  Effektivt lindrar stress från hårbotten, eliminerar mjäll och skador:

  • Till 1 msk. sked av honung tillägg 2 tsk. burdock olja och samma mängd avkokning av burdock rot;
  • Blandad produkt appliceras endast på huden;
  • Håll i 1 timme, tvätta sedan håret med varmt vatten och schampo för torrt eller normalt hår.

  Mask för hår från kladdrot och vodka

  Förstärker väsentligt folliklarna av fettkrullar, behandlar mjäll och förhindrar sitt utseende, främjar snabb tillväxt:

  • Gör en burdocktinktur, fyll i med vodka (2 koppar) strimlad rötter (2 msk.) Och fyll i två veckor;
  • Till den resulterande tinkturen (1 matsked) tillsätt aloe-eterisk olja (1 tsk) och späd blandningen med tre matskedar. skedar av varmt kokt vatten;
  • Gnid vätskan i hårbotten och alla trådar;
  • Skölj med varmt vatten och schampo, när en halvtimme har gått sedan ansökan.

  Resultaten av att använda kullarrot för hår hemma kan erhållas omedelbart efter det första förfarandet:

  • Det finns en naturlig glans, krullar får nödvändig hydrering;
  • Rötterna stärks, vilket leder till förlusten.
  • Mjäll och inflammation passerar;
  • Den önskade volymen visas.

  Recensioner av hårmasken med kardborre hos våra vanliga läsare:

  "Burdock är bra om du inte vet hur man bota torrt hår - det kommer att göra det för dig. Jag använde den efter en misslyckad perm, när mitt hår liknade släp. Nu gläds spegeln i spegeln med en tjock, blank och mjuk lejonman. "

  "Jag försökte lägga till dill till buljongen - det luktar så obehagligt! Nå, ingenstans att gå - jag var tvungen att vara nöjd med det här eftersom jag verkligen ville påskynda hårtillväxten, vilket förresten luktade av dill till nästa tvätt. Om vi ​​pratar om proffsen blir krullarna att växa snabbare än "

  "Jag har en vanlig hårtyp, men jag försöker fortfarande skölja mitt huvud oftare efter att ha tvättats med ett avkok av burdock - det stärker rötterna som jag övertygade om i praktiken"  Nästa Artikel
  Mjäll behandling under graviditet