Hårmaskar med nikotinsyra eller hur man stoppar förlusten hemma?


Tjocka, starka och glänsande lockar - varje kvinnas dröm. Om håret börjar falla ut, är många tjejer redo att försöka mycket vårdprodukter för att bara förbättra sitt dyra hårs tillstånd.

Ett av de mest populära medlen är hårmaskor med nikotinsyra, och svaren på dem är så motsatta att du inte vet vem man ska lyssna på. Jag kommer att säga det tills du själv försöker - du vet inte.

I den här artikeln ska jag försöka berätta om fördelarna med nikotinsyra för hår, i vilka former det produceras, vilka masker du kan göra med det, hur det kan användas, och även om de dolda farorna som kan ligga i väntan på att du ska använda den.

De fördelaktiga egenskaperna hos nikotinsyra

Den legendariska sovjetiska lösningen för håravfall och för deras ökade tillväxt började aktivt användas under efterkrigsåren, då det fortfarande inte fanns några massor av kosmetiska curl care produkter som existerar nu.

Hon har också många namn, bland annat vitamin B3, PP, niacin och niacinamid, och folket har helt enkelt "nikotin". Inget att göra med nikotin, eftersom cigaretter inte på något sätt förbättrar utseendet på trådarna.

När ska du söka hjälp med nikotinsyra?

 1. Håret är märkbart gallrande och håravfallet slutar inte.
 2. vill växa långt hår och få snabba resultat;
 3. krullarna blev sköra, slutar splittrade;
 4. Det var en tråkig sträng, här och där gråa hår glider ut;
 5. vill bli av med mjäll eller seborré
 6. Lås blev inte lydiga, behåll inte inom eller dåligt kam;
 7. Letar du efter ett budgetverktyg som inte slår på fickan.

Det är värt att notera att nikotinsyra är ett läkemedel, så det är bäst att använda det efter att ha råd med en läkare eller på egen risk.

Hur påverkar vitamin PP håret?

 • Stärker blodcirkulationen i hårbotten, dilaterar och stärker blodkärlen, vilket har en positiv effekt på hårväxten och reducerar skallighet.
 • Det förnyar huvudets hudceller, som öppnar syre till hårets rötter, och krullarna blir fuktiga och silkeslena.
 • Återställer hårpigmentet, minskar utseendet på grått hår och färgen i sig gör den mer mättad och lysande;
 • Efter en tillämpningsperiod återvänder volymen och densiteten till håret, för över tid ökar vilande lökar och producerar en märkbar fluff;
 • När det gäller längden på strängarna, i månaden håret växer upp till 1,5 cm, är jag väldigt skeptisk till recensioner, som hävdar att vissa lyckades växa upp till 4-5 cm. Jag lyckades inte, tyvärr,
 • Det kan torka hårbotten, så tjejer med torr typ borde bara använda den i masker eller späd med varmt vatten 1 till 1.

Vitamin B 3 finns också i livsmedel, särskilt i levern, kycklingäggor och nötter. På apotek för kosmetiska ändamål kan du köpa det:

 1. i tabletter och att applicera inuti, men utan läkarmottagning är det bättre att inte använda eftersom det finns kontraindikationer;
 2. i ampuller i form av en lösning som liknar vanligt vatten som lagras i en glas- eller plastbehållare.

På den moderna marknaden kan du hitta en ny produkt, som kallas "Nikotinsyra för hår" från företaget Renewal, som finns i praktisk ampuller bufus. Det kostar mer, men jag hittade en analog för det, vilket är billigare - "Nikotinsyra bufus".

Recept för nikotin hårsmaskar

Det blir inte svårt att förbereda masker hemma, och resultatet blir inte sämre än efter dyra salongprocedurer.

Mask från att falla ut

Denna komposition ger näring till håret, återställer den skadade strukturen, ökar glansen och väsentligt accelererar tillväxten.

Hur lagar man och ansöker?

Vitaminer A och E används i en oljelösning, resten i ampuller för injektioner. Balm måste vara naturligt. Först lägger du till vitaminerna A och E till balsammen, sedan aloeampullen och alla B-vitaminerna. Vi blandar allt grundligt. Applicera på ren hårbotten, isolera och lämna i 1 timme. Efter tiden tvättar vi av under rinnande vatten.

Mask för volym

Detta recept hjälper dig att lyfta hårrötterna, normalisera huvudbalans vattenbalans och eliminera håravfall.

Hur lagar man och ansöker?

Blanda propolis och aloe juice, och tillsätt nikotin i slutet. Alla omhändertas noggrant och läggs omedelbart på hårrötterna. Vi värmer huvudet och lämnar i 40 minuter, efter det att masken tvättats av.

Mask av skallighet

Kompositionen är ganska aggressiv, så en stor mängd basoljor tillsätts. Masken hjälper till att stoppa förlusten och öka tätheten hos lockar.

 • dimexid (15 ml);
 • burdockolja (40 g);
 • I 3 (1 amp).

Hur lagar man och ansöker?

Vi kombinerar nikotinsyra och burdockolja och värmer upp det lite på vattenbadet och lägg sedan till dimexid. Gör det bästa av handskar. Applicera omedelbart blandningen för att rengöra hårrötterna och lämna i 40 minuter. Tvätta sedan av med schamponvatten.

Mask för tillväxt

Denna blandning förbättrar blodcirkulationen i hårbotten och regenererar hårsäckarna.

 • tinktur av rödpeppar (20 k.);
 • jojobaolja (40 ml);
 • aloe juice (10 ml);
 • I 3 (1 amp).

Hur lagar man och ansöker?

Vi blandar alla komponenter tillsammans, i slutet läggs nikotinsyra. Applicera kompositionen på hårrötterna och isolera huvudet väl. Lämna masken i 30 minuter. Skölj sedan under rinnande vatten med schampo.

Mask att stärka

Denna blandning är lämplig för alla typer av hår, normaliserar vattenfettbalansen i hårbotten och stärker rötterna.

 • kokosnötsolja (2 matskedar);
 • äggula (1 st);
 • honung (20 ml);
 • E (10 ml);
 • I 3 (1 amp).

Hur lagar man och ansöker?

Kombinera kokosolja, äggula och honung, lägg sedan till vitaminer till dem. Alla välrörda. Applicera blandningen på hårrötterna, isolera huvudet och lämna masken i 60 minuter. Skölj sedan av med schampovatten, för sköljning kan du använda utspädd äppelcidervinäger.

Torr mask

Kompositionen är lämplig för torr hårbotten och torkade trådar.

Hur lagar man och ansöker?

Blanda alla komponenter tillsammans, tillsätt vitaminerna senast. Applicera blandningen på tvättad hårbotten, isolera och lämna masken i 1 timme. Efter tiden tvättar vi av med vatten och schampo.

Mask från fett

Maskinkompositionen torkar fet hårbotten, förlänger friskheten och hårvolymen.

Hur lagar man och ansöker?

Först slipar vi den friska ingefärarotten, kombinerar den med basoljan och lägger till den angivna mängden vitaminer. Alla blanda väl. Applicera omedelbart på hårbotten, isolera och lämna blandningen i endast 15 minuter. Tvätta håret noggrant med schampo.

Hur annars kan du använda verktyget

Nikotinsyra kan användas i ren form. Om det är maskerat tillåter det att alla användbara ämnen i olika komponenter penetrerar djupare in i huden och har en förbättrad effekt på stimuleringen av hårsäckar, då är det ensamt möjligt för mycket.

Det var den här metoden som jag började testa inte så länge sedan, se till att hårbotten svarar normalt på det i masker, där många ingredienser kombineras. Jag föreslår att jag studerar en liten instruktion om dess användning.

 1. Tvätta håret med schampo, torka håret lätt. Ta 1 eller högst 2 ampuller nikotin.
 2. Öppna ampullen, ta lösningen med en spruta och häll den i en liten behållare.
 3. Applicera omedelbart nikotinsyra i hårbotten vid avdelningar med fingertopparna.
 4. Flytta från tempel till krona, gå på alla ställen, sluta separat på de kala områdena.
 5. Massage din hårbotten väl, så att agenten absorberas snabbare, var inte rädd, det kommer inte att göra strängar oljiga, skölj inte av det.
 6. Du måste göra proceduren varje dag eller varannan dag, beroende på hur ofta du tvätter håret i 30 dagar.
 7. I början av håret kommer att falla lite starkare, men de kommer att ersättas av den efterlängtade underrocken.

När eller efter appliceringen av nikotin kan du känna en lätt brännande känsla, feber eller stickningar i hårbotten, detta är normalt och bör gå bort efter ett tag.

Om symtom som outhärdlig klåda, utslag, nässelfeber, yrsel, överdriven svettning, tryck ökade, huvudvärk, gå sedan till badet och tvätta lösningen, vilket indikerar individuell intolerans mot läkemedlet.

Vissa tjejer lägger nikotinsyra i sina schampon för att tvätta hår, det skulle jag inte rekommendera att göra, eftersom du inte vet vilka komponenter som ingår i dess komposition, eftersom en sådan applikation verkligen kan skada. Det är bättre att köpa färdigt schampo med ett innehåll av vitaminer B3 eller PP.

Du kan göra ett hemlagat hår sköljning baserat på nikotinsyra och avkok av örter. För att göra detta brygg 1 msk. torra örter (kalendula, kamomill, sträng, mynta, burdock, kamomill, calamus, etc.) och tillsätt 2 ampuller nikotin. Skölj håret med denna komposition efter tvätt.

Applikationstips

För att maskerna ska fungera och efter en månad kan du överraska dina vänner med ett elegant hårhår, du behöver veta några nyanser.

 • Innan masken appliceras ska huvudet tvättas så att inget fett eller smuts kan tränga in i huden.
 • Det är bättre att testa för en allergisk reaktion, vilket orsakar lite nikotinsyra bakom örat och titta på huden.
 • När masken appliceras är det bättre att lägga en plastlock på huvudet och värma det.
 • Masker måste göras 2 gånger i veckan i 1 månad, var noga med att ta en paus i 2 månader, annars kommer håret att falla ut mer än tidigare.
 • Maskinkompositionen appliceras endast på hårrötterna, eftersom nikotinsyra inte har någon direkt effekt på strängarna, endast indirekt.
 • Det är önskvärt att inte använda silikonbaserad schampo under sådana masker (på etiketten allt som slutar med kon), dess komposition ska inte tränga djupt in i hårbotten.
 • För att förbereda masken är det bättre att inte använda metallredskap, glas eller keramik kommer att vara lämpligt för detta ändamål.
 • Vitamin kan inte lagras, öppen ampull måste användas omedelbart.

Kontra

På internet kan du hitta många recensioner från negativa till beröm nikotin till himlen. Detta läkemedel orsakar ibland allergier, det kan helt enkelt inte vara lämpligt för dig, men för att få reda på, måste du utföra ett test eller göra en hårmask en gång.

När kan nikotinsyra skada?

 1. Individuell intolerans.
 2. Ökad svullnad.
 3. Graviditet och amning.
 4. Kritiska dagar.
 5. Ålder upp till 12 år.
 6. Allergiska reaktioner, dermatit.
 7. Hypertension.
 8. diabetes mellitus
 9. Blödning.

För allvarlig sjukdom bör du konsultera din läkare innan du använder vitamin PP.

Jag har allt. Använd nikotin klokt. Titta på ditt tillstånd. Jag är säker på att detta verktyg kommer att gynna ditt hår, lindra håravfall och hjälpa till att odla en lång flät som Rapunzel.

Starkt du låser! Vi ses snart!

Den här artikeln är värt att dela med vänner:

Gilla en blogg?
Prenumerera på nya artiklar!

De bästa hemlagade recepten maskerar med nikotinsyra för hårväxt

Nikotinsyra (vitamin PP, B3, nikotinamid) är ett ämne som aktiverar metaboliska processer och oxidativa reaktioner i celler.

Det anses med rätta som ett av de mest användbara sätten för tillväxt och förstärkning av hår.

Vitamin används ofta som en komponent i scrubs, masker, schampon och andra medel för att ta hand om strängarna.

Fördelar med att använda

Experter är överens om att nikotinsyra för hårväxt - och masker, och rena applikationer - en av de viktiga vitaminerna, utan vilka tillväxten av hårtillväxt inträffar: de börjar falla kraftigt och bli gråa tidigt.

Lampor bör regelbundet få den nödvändiga dosen av vitamin B3, som kan:

  För att förbättra blodkärlens patency, öka antalet funktionella kapillärer.

 • Stärka mikrocirkulationen av blod och lymf under huden.
 • Ge näring av hårsäckarna med vitaminer, mineraler, syre. På grund av detta blir håret starkare, tjockare och skinnigare.
 • Förnya celler, vilket ökar produktionen av elastin och kollagen. De ger strängarna elasticitet, styrka.
 • Bevara fukt i cellmembranen, förhindra att håret torkar ut.
 • Rid av mjäll och seborré.
 • Stimulera syntesen av pigment, på grund av vilka krullarna blir mer mättade och glänsande.
 • Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

  Sätt att använda

  För att ge hårsäckar med vitamin PP kan den användas på olika sätt: tas oralt, intramuskulärt, i ren form, som en komponent i vårdprodukter.

  Om du misstänker att håret behöver nikotinsyra, kan du använda olika alternativ.

  För att applicera ämnet i sin rena form, måste du tvätta och torka huvudet. Öppna injektionsflaskan med flytande vitamin och börja från den tidiga zonen, applicera på huden.

  Huvudet måste vara rent så att smuts och bakterier inte tränger in i folliklarna tillsammans med vitaminet.

  Ett förfarande kräver 1-3 ampuller.

  Strängarnas tillstånd påverkas också av mängden vitamin i kroppen som helhet. Därför, för att förbättra hårets tillstånd rekommenderas att ta det inuti.

  Det bästa sättet är att konsumera livsmedel som är rika på detta ämne (nötter, spannmål, baljväxter, etc.).

  Du kan köpa produkten i piller, ta enligt instruktionerna.

  Tillräckligt 2 tabletter per dag. Mottagningskurs - 2 veckor.

  Rekommendationer för användning av vitamin PP

  Ofta är negativ feedback om ineffektiviteten hos vitamin PP resultatet av felaktig användning.

  Därför behöver du lära dig några regler för att uppnå ett framgångsrikt resultat:

  1. Först måste du kontakta en specialist (läkare trikolog) för att bestämma problemet och möjligheten att eliminera med hjälp av nikotinsyra.
  2. För beredning av masker lämpligt vitamin i flytande form.
  3. Innehållet i den öppnade ampullen ska användas omedelbart. En timme senare förlorar vitaminet dess effektivitet.
  4. Innan du använder verktyget måste du kontrollera hudens känslighet för "nikotin". Med utseende av brinnande, klåda, rodnad, är det bättre att vägra använda.
  5. För att maskera med nikotinsyra var effektiv, måste den gnidas in i rötterna, ha tvättat och torkat huvudet i förväg.

 • Maskens genomsnittliga varaktighet är 1-1,5 timmar. Om det innehåller brinnande element (tinktur av peppar, ingefära, lök), måste tiden minska.
 • För terapeutiska ändamål, frekvensen av att applicera masker - 2-3 gånger i veckan, som förebyggande - 1 gång. Förloppsförloppet ska vara 1,5-2 månader.
 • recept

  Varje mask är skapad för att lösa specifika hårproblem.

  Förutom "nikotin" i dess sammansättning kan vara ingredienser som förbättrar dess effektivitet, bidrar till tillväxten av strängar.

  Näringsrik vitamin

  Blanda 1 ampoule av "nikotin" med oljelösningar av vitaminerna A och E (1/2 tsk.).

  Lägg till dem 2 skedar linfröolja, 1 färsk äggula.

  Applicera huvuddelen av masken på rötterna. Sprid resten i strängar.

  Täck huvudet med en plastlock, lämna i 50-60 minuter och skölj.

  Med ett avkok av örter

  Gör en blandning av 2 ampuller nikotinsyra och 1 sked av örter avkok (kamomill, salvia, ekbark). Du kan lägga till lite aloe juice.

  Gnid försiktigt verktyget i rötterna, håll i en halvtimme. Skölj med rinnande vatten.

  Med henna och jäst

  Häll 1 pack henna med kokande vatten. Låt svalna till 40 grader.

  30 g färsk jäst utspädd med vatten och blandad med henna.

  Efter 5 minuter tillsätt 1 ampull vitamin B3 och 2 droppar ylang-ylang ether eller vervain.

  Applicera struktur på det fuktiga håret i 40 minuter och tvätta bort.

  Kockolja

  2-3 skedar med burdockolja uppvärmd till 40-45oS.

  Först behandla hårrötterna med 2-4 ampuller niacin. Topp med varm olja.

  För att värma huvudet och lämna agenten för att fungera i 1 timme.

  Med ingefära

  Grind ingefära rot (1 sked) och häll över det med varmt vatten (1 sked). Lägg till 2 ampuller vitamin PP.

  Behandla hårrötterna med en mask och håll i en timme.

  Honungolja

  Blanda 1 tsk naturlig honung, 1 ampoule nikotinamid, 0,25 ml tokoferololjelösning, 2 matskedar olivolja.

  Mask huvudet, håll i 1-1,5 timmar och skölj.

  Effekten av ansökan

  Allt hår har en annan struktur, så resultatet av användningen av nikotinsyra kan vara annorlunda.

  Det tar minst 2 veckor för effekten att märkas.

  Med korrekt användning av masker kan växa 2-4 cm per månad.

  Det finns en minskning av antalet hår som faller ut.

  Efter en månad att använda masker kan du märka utseendet på nya hår. Detta är tecken på ökade hårsäckar och en ökning av hårdensiteten.

  Nikotinsyra måste vara närvarande i tillräcklig mängd i kroppen.

  Dess brist har en mycket negativ effekt på hårets tillstånd. Därför är det nödvändigt att förebygga problemet i tid genom att regelbundet applicera produkter med detta vitamin. Och glöm inte om rätt näring.

  Användbara material

  Läs våra andra artiklar om hårväxt:

  • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
  • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
  • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
  • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
  • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
  • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
  • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
  • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
  • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

  video

  Titta på en intressant video om att använda masker med nikotinsyra för hårväxt:

  Användbara egenskaper och recept av masker för hår med nikotinsyra

  Hårets skönhet och hälsa beror till stor del på intaget av en tillräcklig mängd vitaminer och mineraler som är nödvändiga för dem. En av de viktigaste näringsämnena är B-vitaminerna, bland annat tiamin (B1), nikotin (B3), pantotensyra (B5) och folsyra (B9), riboflavin (B2), pyridoxin (B6) och andra. Topisk administrering med nikotinsyra, som stimulerar blodcirkulationen och näring i hårsäckarna, kommer att hjälpa kvinnor som vill minska håravfall samt att påskynda tillväxten och förbättra utseendet.

  Nikotinsyraanvändning för hår

  Nikotinsyra (niacin), även känd som vitamin PP ("warning pellagra") eller B3 finns i stora mängder i fisk, lever, nötkött, kalkon, rågbröd, bovete, jordnötter, pistaschmandlar, ananas och andra livsmedel.

  Det kan ofta ses i sammansättningen av medel avsedda för hår och hudvård. Mekanismen för den positiva verkan av niacin är förmågan att expandera blodkärlen och stärka väggarna, vilket ökar mikrocirkulationen och blodflödet till hårbotten och berikar hårsäckarna med syre och näringsämnen. Vitamin B3 är också aktivt involverat i syntesen av pigment som ger hårfärg. Med regelbunden användning har detta ämne en positiv effekt på hårets tillstånd:

  • förhindrar åldersförlust
  • gör hårfärgen mer mättad och förhindrar tidig gråtning;
  • påskyndar hårväxten
  • hjälper till med skallighet
  • stimulerar syntesen av elastin och kollagen, återställer hårsaxelns struktur;
  • fuktar, eliminerar hårbrott, stärker och regenererar skadade hårsäckar;
  • eliminerar mjäll.

  Niacinbaserade produkter har en särskilt effektiv effekt på håret på höst-vinterperioden, när de blir tråkiga och spröda på grund av vitaminbrist och försvagad immunitet. Hårmaskar med nikotinsyra kan också användas av kvinnor som vill snabbt växa hår, till exempel efter dålig kemisk perm eller färgning.

  Tips: Om hårets dåliga tillstånd och långsam tillväxt orsakas av brist på vitamin B3 i kroppen, är det efter samråd med läkaren rekommenderat att kombinera användningen av niacintabletter och dess externa användning i form av masker.

  Video: Trichologist på egenskaperna av nikotinsyra och hur man använder den

  Funktioner av användningen av nikotinsyra för hår

  Nikotinsyra tillhör vattenlösliga vitaminer, har ingen specifik lukt. Den kan användas för vilken hårtyp som helst. Den används ensamma eller som en del av masker. Den positiva effekten av användningen av detta verktyg blir märkbar först efter flera veckor med regelbunden användning. Under påverkan av vitamin B3 ökar längden på strängarna med i genomsnitt 2-3 cm per månad.

  Nikotinsyra kan erhållas utan problem i apoteket i form av tabletter eller en klar, färglös lösning för injektion. För lokal användning, använd dess lösning. För att undvika biverkningar och allergiska reaktioner rekommenderas det inte att använda mer än en ampull. Lösningen när den står i öppen luft försämras, så du måste använda den för det avsedda ändamålet strax efter att du öppnat ampullen.

  Innan du använder nikotinsyra, måste huvudet tvättas och torkas naturligt. Masker baserade på det gnidas vanligen bara i hårets rötter, lägg sedan på en speciell hatt eller linda huvudet med klädesfilm och linda en handduk.

  Vitamin B3 Mask Recept

  Hemmagjorda nikotinsyra hårmaskor används för att påskynda tillväxten och lösa förlustproblemet. Deras komposition kan innehålla ingefära, honung, ägg, avkok av örter, kosmetiska och eteriska oljor, lösningar av vitaminer och andra användbara komponenter. Niacin läggs ibland till några hårvårdsprodukter: schampon, lotion eller balsam.

  Enkel mask med vitamin B3

  Gnugga den vattenhaltiga lösningen av nikotinsyra (1 ampull), från templen och sluta med toppen av huvudet, i hårbotten och basen av håret med fingertopparna. För bekvämligheten av att applicera håret uppdelat i avskiljningar. Plocka upp lösningen från injektionsflaskan med en spruta, ta sedan bort nålen och pressa den droppvis till en finger. Skölj av efter 2 timmar med varmt vatten. Applicera för att accelerera hårväxten dagligen i en månad, ta sedan en paus i 20-30 dagar och, om nödvändigt, upprepa kursen.

  Under proceduren finns det en liten brännande känsla, stickningar, värme och lindrödhet i hårbotten.

  Mask med vitamin B3, aloe vera extrakt och propolis

  ingredienser:
  Aloextrakt - 10 ml
  Nikotinsyra - 1 ampull
  Alkoholtinktur av propolis - 10 ml

  Användning:
  Blanda de angivna ingredienserna. Gnid produkten i hårbotten och hårrötterna. Skölj med vatten i 40 minuter. Applicera varannan dag i 20 dagar.

  Mask med niacin och jojobaolja

  ingredienser:
  Honung (flytande) - 20 ml
  Jojobaolja - 20 ml
  Oljelösning av vitamin E (tokoferolacetat) - 10 ml
  Äggula - 1 st.
  Nikotinsyra - 1 ampull

  Användning:
  Blanda maskinkomponenterna. Gnid det i hårbotten och sprid det över rena, något våta lås. Skölj med 1 liter varmt vatten med tillsatsen av 1 msk efter 40 minuter. l. citronsaft.

  Hårmask med nikotinsyra och henna

  ingredienser:
  Kokande vatten - 300 ml
  Färglös henna - 100 g
  Nikotinsyra - 1 ampull
  Färskjäst - 30 g
  Essential Olja Verbena - 5 droppar

  Användning:
  Henna häll kokande vatten, lös jäst med varmt vatten. Efter 5-10 minuter, kombinera jäst och den bryggda hennaen, tillsätt lösningen av niacin och verbenaolja. Applicera produkten på hårbotten och lite fuktiga strängar. Tvätta håret efter 40 minuter.

  Vitaminmask med extrakt av Eleutherococcus

  ingredienser:
  Vitamin B3 - 1 ampull
  Vitamin E - 1 kapsel
  Linfröolja - 2 msk. l.
  Extrakt av Eleutherococcus - 1 tsk.
  Äggula - 1 st.

  Användning:
  Förbered en blandning av ovanstående ingredienser. Applicera det på rena, torra trådar. Efter 1 timme, ta bort masken, välvasket huvud.

  Mask med vitamin B3 och örter avkok

  ingredienser:
  Kamilleblommor, salvia och näsblad - för ½ tsk.
  Vatten - 100 ml
  Nikotinsyra - 1 ampull

  Användning:
  Medicinska örter att blanda med varandra, häll en halv kopp kokande vatten och täcka. I 30 minuter, insistera, sedan belastning. I den resulterande växtbaserade lösningen tillsätt vitamin B3. Behandla betyder hårbotten och håret. Efter 40 minuter, tvätta av.

  Allmänna rekommendationer

  När du använder masker för hår med nikotinsyra, bör du följa följande rekommendationer:

  1. Före första användningen, testa för allergier: Smör av ett litet område av huden bakom örat med nikotinsyra eller en mask som är beredd på grundval av dem och övervaka hudreaktionen på applikationsstället i 30 minuter.
  2. Använd inte schampon innehållande silikon, eftersom de hindrar absorptionen av vitamin B3.
  3. Vid förekomst av klåda, utslag, stark brännande känsla, huvudvärk, är det nödvändigt att omedelbart sluta använda masken och tvätta huvudet noggrant.
  4. Om mjäll förekommer och hårbotten känns torr, ska preparatet spädas 2 gånger med vatten.

  Säkerhetsåtgärder

  Nikotinsyra är i första hand ett läkemedel som används vid komplex behandling av sådana allvarliga sjukdomar som ateroskleros, diabetes mellitus, hyperlipidemi, angina pectoris, perifer vasospasm, migrän, cirkulationsstörningar i hjärnan och andra. Innan du använder det är det bättre att konsultera en läkare.

  Viktigt: För att förhindra allvarliga komplikationer är det nödvändigt att ta hänsyn till alla kontraindikationer som anges i anvisningarna för nikotinsyra, trots att den appliceras externt.

  Vitamin B3 är kontraindicerat i fallet med:

  • idiosyncrasy och allergier;
  • allvarlig ateroskleros
  • hypertoni;
  • leversjukdom;
  • magsår;
  • högt intraokulärt och intrakraniellt tryck;
  • vegetativa sjukdomar.

  Det rekommenderas inte att använda detta läkemedel externt för kvinnor under menstruation, amning och graviditet.

  Receptar hemlagade masker med nikotinsyra för hud och hår, hur man använder

  beskrivning

  Nikotinsyra masker är unika vårdprodukter som är lämpliga för hår och hud. Huvudkomponenten i maskerna - nikotinsyra, som också kallas niacin, niacinamid, nikotinomid, vitamin PP. Det här verktyget används ofta i kosmetikindustrin för att skapa en mängd olika vårdmedel, men det är ganska möjligt att förbereda en mask hemma. Det går lätt att hitta recept i vår artikel. Du kan också välja masker inte bara från nikotinsyra, utan också med extra komponenter, till exempel med lök, aloe eller vitaminer.

  Var kan man få det? Att hitta vitamin PP är lätt. Det säljs i alla apotek i ampuller. Ett sådant verktyg är inte särskilt dyrt och dess värde för ansiktet och håret är ovärderligt.

  Vitamin PP fördelar

  Fördelarna och kontraindikationerna vid användning av vitamin PP bör bekräftas innan de används. Ett av huvudfunktionerna i detta verktyg är att stärka och expandera blodkärlen, förbättra blodcirkulationen. Allt detta leder till möjligheten till näring och behandling av hår, det finns deras befästning och mättnad med användbara mineraler. Användningen av både färdiga och hemmet formuleringar kommer att ha en positiv effekt på dina lockar, i synnerhet kan du stärka håret, ge dem intensiv hydrering, mätta hårsäckarna med syre, stoppa håravfallsprocessen, övervinna mjäll och stimulera tillväxten av krullar.

  Verktyget är angivet för användning för kvinnor som kämpar med håravfall eller ens lider av partiell skaldethet. Nikotinsyra, som kommer att vara huvudkomponenten i maskerna, kommer att låta dig växa hår på kort tid. Detta ämne kan säkra inkluderas i daglig vård av de skönheter som har torrt hår. Varför? Vitamin PP har förmågan att stimulera talgkörtlarna, som styr produktion av talg. Följaktligen är det nödvändigt att försiktigt applicera verktyget för dem som har fettigt hår.

  Som ett resultat kan vi dra slutsatsen att med hjälp av "nikotin" är det möjligt att uppnå sådana positiva förändringar:

  1. Förstärkning av rötterna. Och det finns också en restaurering av frysta eller skadade folliklar.
  2. Aktivering av melaninproduktion. Det är ett pigment som gör att du kan återställa hårfärg, för att säkerställa deras glans och för att förhindra tidigt grått hår.
  3. Aktiv cellförnyelse.
  4. Aktivering av blodmikrocirkulationen direkt i hårbotten. Detta uppnås tack vare det faktum att blodkärlen utvidgas och blodcirkulationen accelererar. Dessutom börjar hårsäckarna att absorbera syre och fördelaktiga komponenter bättre.
  5. Utvecklingen av hårsäckar, vilket bidrar till att påskynda tillväxten.
  6. Matar torra strängar, liksom behåller fukt inne i locken.
  7. Behandling av mjäll och olika former av seborré.

  Värt att veta! Vanligtvis kommer läkemedlet i form av ampuller. I detta fall föreskriva dess lokala ansökan. Men ibland kan du hitta substansen i form av tabletter, då är det föreskrivet för internt bruk. Vid planering av användningen av nikotinsyra är det önskvärt att föredra polymerrör, eftersom deras användning kommer att vara säkert och bekvämt. Med denna frisättningsform kan nikotinsyra enkelt appliceras direkt på hårrötterna.

  Indikationer och kontraindikationer nikotinsyra

  Att veta indikationerna och kontraindikationerna av nikotinsyra kan vi uppnå den bästa effekten samt förhindra eventuell skada. Det bör förstås att nikotinsyra är ett ganska starkt läkemedel, så dess användning av utslag är oacceptabelt. Effektiva masker med vitamin PP kommer att vara i de fall då:

  • håret växer inte alls eller växer väldigt långsamt;
  • det finns ökad bräcklighet;
  • håravfall observeras (speciellt i betydande mängder);
  • håret har inte tjocklek och volym;
  • strängarna är överdrivet torra;
  • håret verkar väldigt tråkigt;
  • håret har en "blek" färg;
  • mjäll är närvarande;
  • Krullarna är mycket stygga, svåra att kamma och styling.

  Det bör förstås att niacin har ett antal kontraindikationer som inte tillåter det att använda. I synnerhet kan följande kontraindikationer identifieras:

  • mottaglighet för allergier
  • individuell intolerans mot vitamin PP;
  • hypertoni;
  • skada på hårbotten, akne, utslag, sår;
  • Förekomsten av hjärt-kärlsjukdomar;
  • ökad puffiness;
  • blödning i hjärnan i historien.

  Dessutom ska du inte använda "nikotin" i åldern 12 år. Det är också värt att begränsa användningen under graviditet och amning. Det rekommenderas inte att applicera vitamin PP direkt under menstruationsperioden, såväl som 2-3 dagar före det.

  Nikotinsyra hårmaskor

  Masker med nikotinsyra för hår är effektiva för att öka och stärka håret, de kämpar med håravfall och gör att du normalt kan normalisera krillets tillstånd och utseende. Bordet visar utmärkta recept för masker, tack vare vilka krullarna ser spektakulärt ut.

  Hur man applicerar nikotinsyra i ampuller för hårväxt

  Nikotinsyra normaliserar ämnesomsättningen och utvidgar blodkärlen. Dessutom är det ett utmärkt verktyg för att påskynda tillväxten av krullar. Vitamin PP används för att förbättra syn, viktminskning, förebyggande av cancer, och är en utmärkt fuktkräm och tätningsmedel för strängarna. Nikotinsyra används för att förbereda olika hårmaskor. Med regelbunden användning bidrar de till att bota mjäll, öka tillväxten av lockar och förhindra även deras alltför stora förluster. Du kan hitta många recept för effektiva masker, som var och en är lämplig för vissa problem med trådarna och hårbotten.

  Fördelarna med vitamin PP för hår

  Nikotin är ett billigt läkemedel som kan köpas utan recept. För extern användning används nikotinsyra i ampuller, vilket är en klar, luktfri vätska. Detta ämne har unika egenskaper, och kan ge skaror skönhet och hälsa. Användbara egenskaper för behandling och restaurering av hår:

  1. Förbättra blodcirkulationen. På grund av detta ökar flödet av näringsämnen i hårsäckarna. Därför aktiveras hårväxten, och hälsosam glans och styrka återförs till strängarna.
  2. Celluppdatering. Användningen av syra hjälper till att förnya hårbotten och håret, vilket har en positiv effekt på strängarnas struktur och utseende.
  3. Återfukta. Vitamin nikotinsyra ger högkvalitativ fuktighet i hårbotten och strängar, så brittlen och matthet försvinner. Dessutom ger denna effekt dig möjlighet att bli av med mjäll.
  4. Förstärkning av rötterna. Huvudorsaken till förlusten är svagheten i rötterna och olika sjukdomar i hårbotten. Nikotinsyra återställer skadade glödlampor och förstärker rötterna.
  5. Pigmentproduktion. Håret efter nikotinsyran blir glänsande, färgen återställs och utseendet på grått hår förhindras. Detta beror på utvecklingen av speciella pigment.

  Fördelarna med det här verktyget är otroligt, och dess positiva effekt på krullarna blir synlig efter första gången. För att effekten ska vara permanent är det emellertid nödvändigt att genomgå en hel behandling.

  År 2017 uppträdde nikotinsyra för hår från Renewal på den parafarmaceutiska marknaden. Denna nikotinsyra är speciellt anpassad för användning som kosmetik, i motsats till injektionsform:

  • säker förpackning av Bufus i form av polymerampuller med lämpligt öppningssystem används;
  • en stor mängd av den aktiva substansen (10 rördroppar av 5 ml per förpackning) till ett rimligt pris;
  • Har redan anvisningar för användning som ett sätt att stärka håret.

  Du kan köpa nikotinsyra för förnyande hår på apotek. Kontrollera tillgängligheten på ditt närmaste apotek eller beställ en order via ett apotek. För att lära dig mer om Nikotinsyra för förnyelsehår, besök miniaciac.com.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Kontra

  Glasinjektionsampuller eller nikotinsyra-tabletter är ett läkemedel, så kontakta läkare före användning. Trots den skenbara nyttan av hårförbrukning finns kontraindikationer. Nikotinsyra orsakar sällan biverkningar, men kan orsaka allergisk reaktion eller andra negativa effekter vid individuell intolerans.

  Nikotinsyra kan vara skadlig i sådana fall:

  • Ämnet rekommenderas inte att användas under menstruationsperioden eller några dagar före det.
  • Ökad puffiness.
  • Vid behandling av prolaps, som orsakas av sjukdomar i de inre organen.
  • Med ökat tryck och hjärtsjukdom.
  • Hårbotten, akne eller sår i hårbotten.
  • Graviditet och amning.
  • Ålder upp till 12 år.

  Men om det är korrekt använt detta ämne kan det ge krullar skönhet, hälsa och välmående utseende. Därför är det viktigt att följa anvisningarna för användning.

  Sätt att använda nikotin

  Nikotinsyra förbättrar lås och hårbotten. Användningen av nikotinsyra kan varieras. Förutom intag, kan den gnidas i hårbotten, läggas till schampo och andra kosmetika, och används även som huvudkomponent i hemlagade masker för strängar och hårbotten. Behandlingsförloppet med detta verktyg är 7-10 dagar. Därefter rekommenderas att du tar en paus i minst en månad. I ett stort antal metoder och sätt att använda det här verktyget kan alla hitta det bästa receptet för sig själva.

  Hårbottenmassage

  För att förbättra hårväxten kan nikotinsyra gnidas direkt i hårbotten. Det här är det enklaste sättet att använda det här verktyget.

  Det är dock viktigt att följa alla behandlingsstadier:

  1. Först måste du tvätta locken med schampo. Om detta inte är gjort öppnar skalorna inte. Dessutom, med nikotinsyra kan smutspartiklar komma in i hårfollikeln.
  2. Öppna injektionsflaskan med syra och avlägsna innehållet med en spruta.
  3. Häll substansen från sprutan i en lämplig behållare.
  4. Kamma och separera dem i flera delar för att förenkla användningen av ämnet.
  5. Applicera produkten vid avskiljningen. Det är bättre att börja med templen och flytta gradvis till baksidan av huvudet. Det rekommenderas att applicera produkten med händerna och doppa fingret i nikotinsyra. Även för dessa ändamål kan du använda pipetten.
  6. Massage din hårbotten för att öka produktens permeabilitet.
  7. Efter gnugga är inte syran rekommenderad dag, tvätta håret.
  8. Förfarandet utförs två gånger i veckan i en månad. Därefter måste du ta en paus i minst en månad.

  Hårvård med gnidning i nikotinsyra kommer att ge maximal nytta om du följer vissa rekommendationer:

  • Vid den första sessionen rekommenderas att endast en liten mängd nikotinsyra appliceras. Om det inte finns några utslag eller andra biverkningar under dagen kan du använda hela beloppet nästa gång.
  • Med daglig användning kan nikotinsyra orsaka huvudvärk och minska trycket. Därför bör du använda det inte mer än 2-3 gånger i veckan.
  • Om det efter flera sessioner av huvudets massage med nikotinsyra mjäll förekommer, rekommenderas det att inte använda detta läkemedel.
  • Användning betyder omedelbart efter öppnandet av ampullen. Bara några minuters kontakt med luften, och det förlorar nästan alla dess helande egenskaper.
  • Att massera huvudet hade en positiv effekt på håret, gör en oljekomprimering. För att göra detta, wrap huvudet med en varm handduk efter att ha gnuggar medlen.
  • Om nikotin används i ampuller för att massera huvudet, kan det uppstå en känsla av värme och bränning. Detta är helt normalt. Men om den brännande känslan har blivit stark, tvätta genast av ämnet. Därefter tvätta håret med schampo.

  tillsats schampo

  Det är möjligt att använda nikotinsyra under vanlig tvättning av huvudet. För att göra detta måste agenten läggas till ett schampo eller annan hårvårdsprodukt, såsom en balsam eller en hårmask. Detta måste dock ske omedelbart innan huvudet tvättas. Om du lägger till nikotin i en burk schampo, förlorar näringsämnen snabbt sin helande kraft. Därför rekommenderas att blanda komponenterna omedelbart före appliceringen. Detta är det enklaste sättet att återställa nikotinkrullar hemma.

  Ansökan inuti

  Nikotinsyra produceras inte bara i form av en klar vätska, men också tabletter. Tabletter är avsedda för internt bruk. Behandling med detta medel kan dock endast ordineras av en läkare efter en grundlig undersökning. Det bästa alternativet skulle ta piller, vilket kommer att kombineras med externa metoder för att återställa krullarna.

  Hemlagad recept nikotin hår masker

  Hårmaskor med vitamin PP - det bästa sättet att lösa nästan alla problem med strängarnas tillstånd. Beroende på dess ingredienser, kommer masken att hjälpa till att återfuka torra krullar, bli av med mjäll, stimulera tillväxt och lösa problemet med skallighet. Därför kan de bästa resultaten uppnås om en hårmask med nikotinsyra med andra aktiva ingredienser används.

  Mask för hårväxt med nikotinsyra

  Användningen av syra för hårväxt är en blandning av nikotin, aloejuice och rödpeppar. Detta recept att väcka vilande lökar, förbättra blodcirkulationen och ge täthet och styrka till strängarna.

  ingredienser:

  • Nikotin - 1 ampull.
  • Aloe juice - 10 ml.
  • Infusion av rödpeppar - 20 droppar.
  • Vegetabilisk olja - 40 ml.

  Kombinera ovanstående ingredienser, medan du använder nypressad aloejuice. Olivolja är grunden för receptet, så det kan användas i stora mängder med långa och tjocka krökor. Den resulterande blandningen ska massera gnugga i hårbotten. Om masken förblir kan den appliceras på håret själv, inte bara om det inte finns några splittrade ändar. Men det här är inte nödvändigt. Det har en stor effekt på huden och rötterna.

  Intressant video: Användning av nikotinsyra för hårväxt

  Hårförlustmask med nikotinsyra

  Med överdriven håravfall lämplig vitaminmask. Dess användning gör att du kan stärka hårsäckarna, liksom närma dem med effektiva komponenter.

  ingredienser:

  • Vitamin A - 1 ml.
  • Kockolja - 30 ml.
  • Nikotin - 2 ampuller.
  • Vitamin E - 20 droppar.

  Kombinera alla komponenter och applicera med intensiva rörelser i hårbotten. Wrap curls med plastfolie och bära en varm hatt. Tvätta av efter 20 minuter. Att göra minst två gånger i veckan under månaden. Om det behövs, upprepa kursen om 2-3 månader.

  Nikotin Firming Mask

  För att stärka hårets rötter, för att ge krullarna sken och elasticitet rekommenderas det att masken är baserad på nikotin och honung.

  ingredienser:

  • Nikotin - 1 ampull.
  • Honung - 30 ml.
  • Äggula - 1 st.
  • Olivolja - 40 ml.

  Slå ägget med olivolja. Gradvis introducera andra ingredienser. Om honung är tjock, är det bättre att smälta det. Masken gnuggar i hårrötterna och fördelar håret. Lämna en timme, skölj sedan utan schampo.

  Mask med vitaminer

  På vintern lider kroppen av vitaminbrister. Detta påverkar hårets tillstånd. Därför kan du i en klassisk mask baserad på nikotinsyra lägga till vitamininfusioner.

  ingredienser:

  • E-vitamin - 10 droppar.
  • Vitamin A - 10 droppar.
  • Rågbröd - 30 g.
  • Kamille te - 30 ml.
  • Nikotin - 1 ampull.

  Bröd innehåller vitaminer från grupp B. Därför är det nödvändigt att förbereda kamillextrakt och suga bröd i det. Lägg sedan till det nikotinsyra och vitaminer. Applicera över hela längden.

  Video recept: Vitaminmask för snabb tillväxt, glans och mot håravfall

  Med burdockolja och aloe

  Nikotinhårbehandling utförs effektivt i kombination med andra oljor. Till exempel kommer en stor mask att visa sig om du blandar nikotinsyra med klyftaolja och aloe.

  ingredienser:

  • Nikotin - 1 ampull.
  • Aloe juice - 10 ml.
  • Kockolja - 30 ml.

  Anslut komponenterna, varefter det rekommenderas att applicera på håret längs hela längden. Detta verktyg förbättrar blodcirkulationen i hårbotten, ger glans och närmar dem med användbara vitaminer.

  Mask med ägg och honung

  Om nikotinsyra krävs mot håravfall är det bäst att använda ett recept baserat på flytande honung och äggula. Det här verktyget hjälper till att stärka rötterna, fuktar spetsarna och normaliserar smörjigheten i strängarna.

  ingredienser:

  • Flytande honung - 30 ml.
  • Äggula - 1 st.
  • Nikotinsyra - 1 ampull.

  Blanda alla ingredienser. Applicera på hårbotten och trådarna. Tvätta av efter 15-20 minuter med rent vatten. Detta är en av de enklaste nikotinsyrabaserade maskerna du kan göra med egna händer.

  Propolis mask

  Propolis innehåller ett komplett utbud av vitaminer och mineraler som är nödvändiga för hår och nikotin används för försvagat hår.

  ingredienser:

  • Nikotin - 2 ampuller.
  • Propolis infusion - 20 droppar.
  • Äggula - 1 st.
  • Aloe juice - 5 ml.

  Kombinera de angivna ingredienserna och applicera på huden. Sprid resten av produkten över hela längden för att stärka håret. Exponeringstiden kan variera från 40 minuter till en timme. Därefter är det bäst att skölja utan schampo.

  Jojoba Mask

  För torrt hår är det bäst att använda en mask baserad på nikotin och jojobaolja. Det här verktyget rekommenderas att använda kurser i 3-4 veckor minst två gånger om året. Detta kommer att ge hårets elasticitet, styrka och otrolig strålning.

  ingredienser:

  • Jojobaolja - 30 ml.
  • Nikotin - 2 ampuller.
  • Äggula - 1 st.
  • Vitamin E - 20 droppar.

  Rör jojobaoljan med gyllen ordentligt. Lägg gradvis andra ingredienser i blandningen. Applicera på rena krullar. Exponeringstiden är 40 minuter. Innan du applicerar, rengör krullarna med schampo, men använd inte en balsam. Skölj av med vanligt vatten efter användning.

  Mask med nikotinsyra och dimexidum

  Nikotinsyra för hårväxt med dimexidum är det bästa sättet att bekämpa sällsynta strängar. Dimexid har en unik förmåga att tränga in djupt i vävnader, och transportera användbara komponenter i dem.

  komponenter:

  • Dimexid - 3 ml.
  • Nikotin - 2 ampuller.
  • Olive eller annan vegetabilisk olja - 40 ml.

  Anslut komponenterna, värm blandningen i ett vattenbad till ett varmt tillstånd. Applicera på förtvättat hår, lämna i 15 minuter, skölj sedan med rent vatten. Applicera två gånger i veckan i en månad.

  Mask med ingefära och oljor

  Det bästa sättet att växa hår är en mask baserad på nikotin och fräsch ingefära. Masken förbättrar blodcirkulationen och stimulerar hårväxten. Dessutom kan detta verktyg appliceras på fet hår. Vi har skrivit om fördelarna och användningen av ingefärarot här.

  komponenter:

  • Ginger - 10 g.
  • Nikotin - 1 ampull.
  • Olivolja - 20 ml.
  • Vitamin A - 10 droppar.

  Anslut komponenterna, applicera uteslutande på hårbotten. Det kan vara en liten brännande känsla. Tvätta av efter 15 minuter.

  Recensioner om användningen av vitamin PP

  Efter att ha läst recensioner av specialister på nikotin, bestämde jag mig för att använda det här verktyget. Därefter förblev mindre hår på kammen och en behaglig mjukhet uppträdde.

  Under månaden såg nikotin och tvålhuvud med en flytande lösning av detta verktyg. Detta är det bästa hemmet för mjäll, som jag har lidit i många år.

  Nikotin i ampuller återvände till det normala utseendet på mina krullar. Efter misslyckad målning blev krullarna torra och blekade. En mask baserad på nikotin gav dem mjuk.

  slutsats

  Nikotinsyra är ett effektivt läkemedel för att återställa försvagat hår och stimulera tillväxten. För att kunna använda den med maximala resultat måste du följa anvisningarna för användning. Kräver regelbunden användning och applicering uteslutande på rent hår.

  Intressant video: Trichologist om fördelar och användning av vitamin PP eller B3 hemma

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>  Nästa Artikel
  Koniskt krusjärn: egenskaper av val och granskning av de bästa