Gelatin och Henna mask


Vad kan vara vackert, glänsande och flödande hår. Naturligtvis är håret vårt, om än inte det enda, men rikedom, så speciellt, är noggrann vård behövs för dem. En av dessa metoder är en gelatinmask, som är användbar för både ansiktet (mer på detta i artikeln: Gelatinmask för ansiktet) och för hår.

Gelatin hårmask är mycket populär för användning hemma, det görs enkelt och enkelt, och resultaten är redan synliga från de första procedurerna. Med sin regelbundna användning blir håret levande, hälsosamt och lydigt, blir volym, silkiness och glans, spetsen upphör att splittras och splittras.

Gelatin, som ingår i maskerna - en naturlig komponent, framställd av djurens bindväv. Spårämnena och aminosyrorna som ingår i den bidrar till bildandet av keratin - huvudmaterialet i vårt hår och naglar. Naturligt protein (protein) bildar en naturlig film som återställer strukturen, skyddar mot skador, stärker, närmar dem och aktiverar tillväxt.

Hur många gånger rekommenderas det att göra masker med gelatin för hår?

Gelatin hårsmaskar är helt ofarliga, till skillnad från vissa kosmetika och salongprocedurer, så du kan använda dem efter nästan varje hårtvätt. Naturligtvis kan sådana masker användas både från enbart en gelatin och med tillsatsen av användbara komponenter, beroende på hårets typ (torr, normal eller fet) och strukturer (tunna, starka, raka eller lockiga).

Vem är särskilt användbara gelatinmaskar?

Som nämnts ovan är gelatinmaskor användbara för alla typer och strukturer av hår, eftersom de förhindrar torrhet, brittleness och sektion av spetsarna. Men speciellt är de användbara för livslöst, skadat, torrt och tunt hår. Den stora fördelen med gelatinmasker är att de tvättas av och i processen med att använda masken är hårlamineringsprocessen densamma som i skönhetssalongen.

Hur man gör gelatin till en mask?

I ett halvt glas vatten hälls en påse gelatin (15 gr.), Omrör och lämna i 35-40 minuter tills fullständig svullnad. Blanda sedan väl till jämnt. Basen för gelatinmaskan är klar.

Några viktiga regler

Gör masker av gelatin, du behöver lära dig några enkla regler:

1. Gelatin måste helt svälla, tills en homogen massa, annars får du olämpliga blodproppar.

2. Gelatinmaskan ska appliceras längs hela längden, så om du har långt, lyxigt hår måste du öka andelen

3. Missbruk inte schampon, någon gelatinös mask (utom oljekocktails) tvättas väl med en balsam eller balsam.

Nedan presenterar vi några av de mest effektiva recepten för gelatin masker, med rätt tillverkning och användning som ditt hår kommer att få en fantastisk glans och volym.

Gelatin masker för olika typer av hår hemma

Gelatinmask för torrt, splittat, sprött hår

Späd 1 msk. sked gelatin i 100 ml. koppar vatten, lämna i 40 minuter så att inga klumpar kvarstår och tillsätt 1 äggula till den gelatinösa massan. Blanda noga tills det är smidigt. Applicera denna mask i 30-60 minuter. Vi lägger på en gummikåpa eller en vanlig cellofanpåse som värmer oss med en handduk. Torka av håret med barns eller annat mildt schampo (helst balsam eller balsam). För att uppnå effekten rekommenderar vi att du gör denna mask minst en gång i veckan.

Gelatinmask baserad på fruktjuicer

I det här fallet använder vi inte vatten, men fruktjuicer. För brunettes idealisk utspädd morot, havtornsjuice eller äpple. För lätta trådar - utspädd citronsaft eller samma äpple. Lös 1 matsked gelatin i ett halvt glas glas utspädd juice (kan vara hälften). Efter 30-40 minuter, blanda noga och applicera sedan på håret längs hela längden. Vi tvättar som alltid.

Gelatinmask för att stärka håret

För att förbereda en sådan mask tar vi:

- 1 msk. en sked full av gelatin

- 1-1,5 glas vatten

- 1 msk. sked citronsaft eller äppelcidervinäger

- 5-6 droppar av någon essentiell olja (ros, salvia, lavendel, jasmin).

Lös upp gelatin i vatten tills fullständig svullnad, tillsätt vinäger (juice) och olja, blanda allt grundligt, sätt på håret i 35-40 minuter. Tvätta av med varmt vatten, du kan utan schampo (eller mild schampo, balsam, balsam). Gelatin stärker och närmar sig, oljor också närma och rena, naturlig syra ger sken. Denna mask rekommenderas för tunt och svagt hår, lockiga trådar.

Gelatin Mask på mjölk

Ta 1/2 kopp mjölk och tillsätt 1 matsked gelatin. Efter att gelatinet sväller, lägg till 1 matsked honung i 30-40 minuter. Vi blandar allt grundligt och applicerar det på håret, lägger på en hatt och värmer med en handduk. Efter 30-40 minuter, tvättas som vanligt, utan schampo, med en balsam.

Gelatinmask för hårväxt

För en sådan mask tar vi:

- 1 msk. en sked full av gelatin

- 1 msk. sked havsalt

- 1 tsk olja, kardborre, ricinus eller havtornsolja

- 5-6 droppar salvia eller lavendel eterisk olja.

Lös i saltvatten i varmt vatten och tillsätt gelatin i det, låt det gå en halvtimme för att göra en tjock massa. Blanda bra med oljor och applicera över hela längden, sätt på en hatt eller påse, varma med en handduk. Efter 30-40 minuter tvätta av med varmt vatten med en baby eller mild schampo.

Gelatinmask vid infusion av medicinska örter

För att förbereda denna mask måste vi samla torra örter (nässla, kamille, mint) i följande proportioner:

- 1-2 msk. skedar av torra örter

- 0,5 - 1 glas vatten (beroende på hårets längd)

- 1 msk. sked av gelatin

- 1 msk. sked balsam eller schampo.

- 1 msk. honungssked

Förbered ett avkok av örter, tillsätt gelatin och låt det svälla, lägg sedan till balsam eller schampo, honung, och blanda allt grundligt. Vi applicerar över hela längden i en halvtimme en timme, lägg på en hatt, varm med en handduk. Efter den angivna tiden, tvätta håret med varmt vatten utan schampo. Denna mask stärker hårstrukturen, bidrar till deras intensiva tillväxt, ger en hälsosam utseende och glans.

Mask med gelatin och henna för att stärka och växa hår

- 1 tsk gelatin

- 0,5-1 glas vatten

- 1 tsk henna (kan vara färglös)

Fyll i gelatin med vatten i 30-40 minuter. I den resulterande massan tillsätt henna och äggula, blanda noggrant. Vi ansöker längs hela längden och sätter dem i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten med schampo eller balsam.

Herbal Shampoo Gelatin

Till att börja med förbereder vi en infusion av användbara örter, vilket hjälper till att stärka och återställa hår. För dessa ändamål är lämplig nässla, kamomill, burdock, klöver, humle. Du kan använda en mängd olika örter eller välja en eller två av ovanstående.

När infusionen har svalnat, tillsätt 2 matskedar gelatin till den, blanda och låt i 30-40 minuter.

I en jämn gelatinös massa tillsätt 50-100 ml schampo, helst ett barn, utan hårda kemiska komponenter, en matsked naturlig honung och 1-2 matskedlar av aloe juice (extrakt). Allt blandar tills mjuk konsistens.

Vi lägger till basoljor till denna honung-gelatinblandning, baserat på din hårtyp och befintliga problem: långsam tillväxt, håravfall, mjäll, matthet, brott etc.

Basoljor för gelatinmask

Naturliga oljor erhålls genom att pressa och pressa fröna och korn av växter. Dessa oljor har den mest fördelaktiga effekten på vårt hårs tillstånd: De förbättrar strukturen, stimulerar tillväxten, ger näring till hårsäckarna och förhindrar förlusten. I synnerhet

- Castor-, pumpa- och vetegroddarolja - för att öka tillväxten

- ricinolja, vallmofrön och cedernötter - skräp

- burdockolja, trä och pinjeknöt - mot håravfall

- sesamolja, avokado, jojoba - med ökad greasiness

- mandelolja, hampa, kokosnöt, sojabönor och vetex - för skört och svagt hår

- Fröolja, burk, linfrö, majs, ricinus, persika, olivolja och vattenmelonfröolja - för alla hårtyper.

Eteriska oljor

Eteriska oljor erhållna från blad, frukter, rhizomer och blommor av växter hjälper till att stärka verkan av basoljor. Dessa oljor skiljer sig från basoljor i hög koncentration och rik arom. Eteriska oljor skiljer sig också åt vid användning av hårtyp:

- lavendel, kamille, apelsin, rosmarinolja - för torrt hår

- Lavendel, citron, pelargoner, rosmarin - för normalt hår

- olja av ingefära, salvia, eukalyptus, cederträ, grapefrukt, tall och cypresolja - för fet hår

- olja av eukalyptus, tea tree, citron, vinrör och rosmarinolja - för mjäll.

Efter att ha valt de oljor som är mest lämpade för din hårtyp lägger vi till gelatin shampoo, återigen blandar vi grundligt komponenterna, häller den i en lämplig behållare, stänger locket och skickar det till kylskåpet. Ett sådant gelé-liknande schampo kan lagras under ganska lång tid och användas vid behov. Men till skillnad från vanligt schampo tvättas inte gelatin shampoo masken omedelbart, men värms upp i händerna och appliceras på fuktigt hår i 15-20 minuter. Det skulle inte vara överflödigt att skölja håret med avkok av nässla (för brunetter) eller avkok av kamille (för blondiner) eller universal äppelcidervinäger.

Enkelt recept på gelatin shampoo

Om du av någon anledning inte har tillräckligt med tid och du skjuter upp förberedelsen av ett ganska komplext schampo, så kan du göra gelatinskampon lättare. För att förbereda en servering, ta 1 tesked gelatin och späd den i ett halvt glas vatten. Efter att gelatinet sväller, tillsätt 1 tesked schampo. Allt är väl blandat och appliceras över hela hårets längd, lämnar i 2-3 minuter och tvättas som vanligt. Efter gelatin shampoo kan du använda balsam eller balsam. Och även ett sådant schampo ger effekt av hårlaminering - de lyser och är lättkamma och efter konstant användning blir de starkare, tjockare, sluta falla och splittras.

Förresten, gelatin används också för laminering av hår hemma. Hur - läs följande artikel.

Ta hand om ditt hår, och de kommer att betala dig med en frisk skönhet och skönhet, Din Scrubs.ru.

Henna Hair Mask

En av de mest naturliga hårfärgerna - henna - inte bara kosmetiska utan också ett läkemedel. Henna hårmask kan bokstavligen omvandla lockar, förvandla livlöst hår till glänsande och friskt hår.

Henna mask

Vad är så användbart Henna och vad har effekten på hårbotten och hårstrukturen? Hemmets hemlighet är i sin natur. Få denna underbara kosmetologi och medicin genom att torka lagen från Lawson. Henna pulver innehåller en tillräcklig mängd tanniner, har en antimikrobiell effekt, ger huden med vitaminer. Henna används:

 • vid behandling av bensjukdomar;
 • för att påskynda sårläkning;
 • som ett material för en tatuering;
 • som hårfärg;
 • vid behandling av hudsjukdomar;
 • som ett botemedel mot mjäll och håravfall
 • att stärka hårsäckarna och täta hårets struktur.

Tack vare dessa egenskaper är henna en av de mest effektiva hårvårdsprodukterna. Det finns ett stort antal masker baserade på henna. Du kan använda både svarta eller röda masker och färglösa henna masker. Allt beror på vilket syfte masken appliceras: Stärkning och läkning utan att ändra hårfärg eller behandling samtidigt som färgning.

Populära Henna hårmaskar

Den enklaste hårmaskan är färglös henna utspädd med varmt vatten till konsistensen av en flytande deg. Applicera det här verktyget på vått hår, omslaget med film och en handduk i en halvtimme. För återvinning av hår, bör proceduren utföras två gånger i veckan under månaden.

Maske av henna och kefir - det bästa sättet att stärka håret, vilket ger krullarna en otrolig volym och glans. Förbered och applicera kefir mask som följer:

 1. 2 matskedar av henna måste spädas med 100 ml varm kefir.
 2. Infusera blandningen i 15-20 minuter. i en sluten behållare.
 3. Applicera på vått hår.
 4. Wrap hår med klädesfilm och handduk, låt handla i 45 minuter.
 5. Skölj håret noga med schampo.

Masken av basma och henna är ett av de äldsta orientaliska terapeutiska och kosmetologiska agenterna, vilket helt och hållet hindrar håravfall med regelbunden användning under 8-9 veckor. Kombinationen av basma med henna (jämn färglös) har en färgande effekt. Förfarandet är som följer:

 1. Henna och basma i ett förhållande 1: 1 bör blandas noggrant i torr form.
 2. Tillsätt lite kokande vatten för att få en tunn uppslamning.
 3. Efter 15 minuter I mixen måste du lägga till 1 ägg, 1 msk. kakao, 1 msk. burdock olja.
 4. Applicera masken på torrt hår, fördela det jämnt över hela längden.
 5. Wrap huvudet med en film och en handduk, låt handla i 1 timme.
 6. Efter håret ska tvättas med schampo med en balsam.
 7. Det är nödvändigt att applicera en sådan mask en gång i veckan.

Mask med gelatin och henna är ett utmärkt alternativ till hårlaminering. Tunt och försvagat hår efter gelatinös mask ser ut som om de bara hade behandlats i salongen. För en gelatinmask med henna är det nödvändigt:

 1. Blanda 1 msk. l. gelatin utspädd i 100 ml varmt vatten med 1 äggula.
 2. Efter 15 minuter tillsätt 1 tsk. henna, blanda noggrant alla ingredienserna.
 3. Applicera masken på vått hår och sätt ihop med en film.
 4. Maskens varaktighet är 35-40 minuter. Vidare ska håret sköljas ordentligt med varmt vatten och kammas med en tjock kam.

Ett fantastiskt resultat - tjockt och glänsande hår - kommer att märkas när du först applicerar den här masken.

Henna mask - en universell hårvårdsprodukt

Henna är en populär kosmetika med regenererande effekt. Tack vare henna masker kan även livlösa krölor bli ett friskt och glänsande hår.

Förteckning över recept i artikeln:

Henna erhålls från Lawsonia: färglös - från krossade torkade stalker av en växt och målning - från löv. Färglös henna - är oöverträffad verktyg för hårvård: den aktiverar hårsäckarna, stärker tråkig, skadat, bräcklig, försvagat hår och kluvna toppar och effektivt behandlar andra problem.

Förbered denna kosmetiska kompositionen av följande komponenter:

 • 100 g färglös henna
 • 300 ml kokande vatten
 • liten mängd olivolja
 • 2-3 droppar aromatisk olja (du kan använda någon)

Henna hälls över med kokande vatten och grundligt blandas, en homogen konsistens bör erhållas. Därefter berikas blandningen med olivolja, och när massan kyls lägger man till eteriska oljor.

Stärkningsblandningen framställd enligt detta recept gnids i hårbotten och sprids längs hela längden av strängarna. Sedan lägger de ett huvud med plastfolie och lägger på ulllock. Fastgörande blandning lämnas i 25-30 minuter.

Receptet för denna mask kräver följande sammansättning:

 • 100 ml jäst mjölkprodukt
 • 1,5-2 msk. henna

Kefir värms upp (det ska vara varmt), blanda det med henna och låt det infiltreras i 17-20 minuter i en sluten behållare. Sedan appliceras massan på de våta strängarna, vikar huvudet med klibbfilm och värmer det med en torrhandduk. Masken lämnas i 40-45 minuter, varefter håret tvättas med varmt vatten. Denna blandning stärker håret, ger det glans och volym.

Denna kosmetiska blandning används för hemlaminering av hår, resultatet är inte sämre än efter en salongprocedur.

För att förbereda kosmetiska, ta följande ingredienser:

 • 100 ml vatten
 • 1-1,5 st.l. gelatin
 • 1 tsk henna
 • kyckling äggula

Gelatin löses i varmt vatten och lämnar denna blandning i 10-13 minuter. Därefter berikas massan med slagen i lätt skumgula. Efter ytterligare 13-15 minuter införs 1 tsk i blandningen. henna och blanda ingredienserna noggrant. Applicera en mask på rena, våta lås och lämna den i 37-40 minuter. Då tvättas håret med varmt vatten.

Som en del av detta finns kosmetiska komponenter:

 • 2 msk. blå lera
 • 300 ml kokande vatten
 • 100 g henna
 • 2 msk. citronsaft
 • 1 msk. castor eller burdock olja

Henna hälls med kokande vatten och omrörs (homogen uppslamning bör erhållas), varefter denna blandning berikas med blå lera, citronsaft och olja. Näringsämnen appliceras på trådarna och lämnar i 47-50 minuter, tvättas sedan av med vatten.

12 recept av hårmaskar med gelatin för perfekt slät hår

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering.

Gelatin hårmaskor - för glans och volym

Gelatin hårmaskor har ett fantastiskt resultat som kan jämföras med hårlaminering. Gelatin täcker hår med en tunn näringsfilm som närmar sig hår med protein och återställer sin struktur. Frisyren blir mer voluminös, håret är lätt att passa, ser friskt och glänsande ut.

Men med torrt och sprött hår, såväl som om de utsätts för frekvent perm, bör det komma ihåg att vissa typer av gelatin maskerar torrt hår. I så fall bör de användas med stor försiktighet.

Hur man gör en gelatinmask:

1. Koka vatten, kyla. Häll 1 matsked gelatin (från vilken butik) till en skål, häll 3 matskedar vatten (uppmärksamhet: inte varmt!). Om ditt hår är tjockt och / eller långt, kan mängden gelatin tredubblas. Det viktigaste - håll förhållandet 1: 3.

2. Blanda allt bra. Om gelatin sticks till skeden - inget problem, kommer det att tvättas. Nu är det bättre att täcka skålen med ett lock eller en tallrik (så att gelatin inte stelnar) och lägg åt sidan i 20 minuter.

3. Om gelatinet fortfarande inte smälts, värm det i ett vattenbad - det viktigaste är att det inte kokar, annars kommer hela fördelen med masken att försvinna. Men kom ihåg: alla klumpar ska lösa upp, för om du inte applicerar inte helt upplöst gelatin på håret, blir det väldigt svårt att kamma det.

4. Låt masken svalna, lägg till 0,5 matsked av din favorit närande mask eller balsam - det här verktyget hjälper dig att enkelt tvätta av masken från håret.

5. Om du vill kan du berika maskinsammansättningen med andra komponenter (senap, mjölk, äggula, örter, etc.), baserat på hårets typ. Slutlig konsistens ska likna gles älskling.

Hur man applicerar en gelatinmask

Alla gelatin hår masker appliceras enkelt. Men det finns en nyans: det är inte nödvändigt att applicera denna mask på hårbotten, även på hårrötterna - och ämnet blir lättare att tvätta bort och klåda kommer inte att vara.

1. Omedelbart efter appliceringen av masken, sätt på en speciell keps eller en enkel påse på ditt hår.

2. Vi sätter upp allt med en handduk på toppen, varefter vi värmer upp med en hårtork i 10-15 minuter.

3. Nå, glöm nu masken i 45 minuter.

4. Gelatinmaskan tvättas av med rent vatten - om det inte finns några klumpar, görs det enkelt tack vare den tillsatta balsammen.

Denna procedur kan utföras minst en gång i veckan. Varje gång blir effekten mer synlig: håret blir friskare, mjukare, jämnare och mycket tjockare.

Om du har problem med brittleness eller förlust hjälper masker av gelatin att lösa det.

Gelatin Mask Recept

Det finns många gelatinmaskar för alla typer av hår. Här är recept på några av dem. Prova det!

Gelatinmask med ägg.

Ingredienser: 1 liten påse med pulveriserad gelatin, 1 äggula (du kan ta ett helt ägg om du har fet hår), schampo.

Gelatin bör hällas i en kopp, tillsätt äggula och 2-3 matskedar balsam. Blanda allt grundligt och låt massan svälla i 30 minuter. Applicera sedan masken på håret längs hela längden, täck huvudet med polyeten, varma med en handduk och lämna i 30 minuter. Skölj av denna mask med kallt vatten och schampo. Applicera 1 gång per vecka.

Gelatinmask på mjölk för torrt hår

Lös upp en matsked gelatin i ett glas mjölk, tillsätt en sked full av honung. Applicera blandningen på krullar i 1 timme. Håret kommer att få glans och bli lydigt.

Mask med gelatin och kokosolja för näring och glans

Lös upp en sked gelatin i 0,5 kopp varmt vatten. Lägg till en matsked smält kokosnötolja och några droppar ylang-ylang eter. Applicera masken på håret i 1 timme.

Gelatinmask med citron för oljigt, färgat och blekt hår

I 1 matsked gelatin tillsätt saften av en halv citron. Blanda noggrant, låt stå tills det sväller. Sedan i blandningen, sätt in 2-3 teskedar schampo och blanda. Sprid masken jämnt över håret och lämna i en halvtimme, skölj sedan med varmt vatten.

Gelatinmask med örttextrakt för att förbättra hårstrukturen

I 1 kopp varm örtinfusion baserat på kamomill, mint och nässla, lägg till 1 matsked gelatin och 2-3 teskedar schampo. Låt blandningen stå och svälla i en halvtimme. Den resulterande kompositionen appliceras på håret, håller i 30-40 minuter, skölj därefter med varmt vatten.

Gelatinmask med estrar för torrt och skadat hår

1 matsked gelatin löst i ett glas varmt vatten. Tillsätt 1 tsk äppelcidervinäger och 3-4 droppar rosemary, geranium, salvia eller jasmin eteriska oljor att välja mellan. Blanda väl, slå och låt stå i en halvtimme. Lägg sedan en mask på tvättat vått hår i 15-20 minuter. Skölj noggrant med varmt vatten och schampo.

Gelatinmask med henna för hårväxt

1 tesked gelatin löst i 1/4 kopp vatten. Låt svälla i en halvtimme. I den resulterande massan tillsätt 1 tesked färglös henna och en nypa senap, kan du lägga till 1 äggula. Blanda alla ingredienserna noggrant och applicera på håret längs hela längden. Låt i 30 minuter sköljas med varmt vatten.

Gelatinmask med havsalt och oljor för hårvolymen

Lös 1 matsked gelatin i ett halvt glas vatten och tillsätt 1 tesked havsalt, samma mängd ricinus och burdockolja och 2-3 droppar rosmarin eller ylang-ylang eteriska oljor att välja mellan. Låt svälla i 30 minuter, applicera jämnt på håret och linda dem på toppen med plastfolie och frottéhandduk. Skölj med varmt vatten och en mild babyschampo efter en halvtimme.

Gelatin Shampoo

För detta recept är det bäst att ta barnschampo.

Blanda 1 matsked schampo och 1 tsk. gelatin. Låt blandningen svälla i 15-30 minuter. Applicera det erhållna schamponet för att rengöra, välkamrat hår, gnugga in i hårrötterna. Efter 10 minuter skölj håret noggrant med mycket vatten. Skölj hårbalsam för att lätta kamningen.

Burdock (castor) mask med gelatin

Gelatin och varmvattenblandning (andelen är densamma - en till tre). Därefter tillsättes 0,5 tsk av en av dessa oljor.

Almond Oil Mask

I de proportioner som vi redan vet, späd ut gelatin med vatten. Ägare av fet hår kommer att läggas bättre till en massa av högst 0,5 tesked mandelolja, flickor med normalt hår - 1 sked och med torr - 1,5 skedar. Vi värmer allt i ett vattenbad och applicerar det på håret.

Varning: Den här masken tvättas av efter 30 minuter, inte senare!

Masker med juice för hårglans

Om du har svart eller mörkt hår kan du lägga till morotjuice i masken. För blondiner rekommenderas äppeljuice eller citronsaft utspädd med vatten.

Beräkning: För 1 matsked gelatin måste du ta ca tre skedar juice (som tillsätts istället för vatten).

Vi värmer denna blandning i ett vattenbad, appliceras som beskrivet ovan.

Frisk mjölk kan också användas istället för juice, oavsett hårfärg.

Ett annat alternativ är att använda icke-kolsyrade mineralvatten (men det är bättre att berika denna mask med A-vitamin eller citronsaft).

Hårmaskar med gelatin innehåller "byggmaterial" för hår, de blir starkare, växer snabbare. Dessutom, på grund av dess omslutande egenskaper, skyddar gelatin håret från skador under styling och gör den tjockare.

LiveInternetLiveInternet

-Tags

-kategorier

 • Recept (357)
 • Testad! Jag lagar mat! (12)
 • Testad! Jag tyckte inte om det. (3)
 • Billets (3)
 • Söta bakverk (121)
 • Savory bakverk (32)
 • Dessert (32)
 • Snacks (52)
 • Grönsaker (57)
 • FRÅN CHICKEN (41)
 • Malet (10)
 • FRÅN KÖTT (16)
 • Fisk (12)
 • Sallader (32)
 • Serveras (20)
 • Söta ämnen (2)
 • Såser (7)
 • Läskedrycker (7)
 • Testas. (15)
 • Kulinariska tips (7)
 • Stickning (335)
 • Hooka Klänningar (12)
 • Stickat Klänningar (7)
 • Stickningsvästar (12)
 • Virkade västar (4)
 • Strumpbyxor nålstickor (21)
 • Heklet cardigans (3)
 • Tröjor, strumpbyxor (152)
 • Pullovers, virka tröja (10)
 • Stickatoppar, tunika (24)
 • Halsband, Tunika (8)
 • Mössor, halsdukar, huvudband strumpor (41)
 • Halsdukar, halsdukar och huvudband (12)
 • Tips (29)
 • Stickning mönster (11)
 • Häckmönster (3)
 • Böcker jag läste (187)
 • Rysk litteratur (50)
 • Amerikansk litteratur (39)
 • Engelsk litteratur (32)
 • Fransk litteratur (16)
 • Tysk litteratur (5)
 • Svensk litteratur (5)
 • Australisk litteratur (3)
 • Kanadensisk litteratur (3)
 • Armenisk litteratur (3)
 • Polsk litteratur (3)
 • Ukrainsk litteratur (2)
 • Italiensk litteratur (2)
 • Irländsk litteratur (2)
 • Listor över böcker att läsa (2)
 • Norsk litteratur (1)
 • Japansk litteratur (1)
 • Argentinsk litteratur (1)
 • Georgisk litteratur (1)
 • Österrikisk litteratur (1)
 • Schweizisk litteratur (1)
 • Indisk litteratur (1)
 • System Minus 60 (116)
 • Dagbok (75)
 • Middag på systemet Minus 60 (47)
 • Lunch på systemet Minus 60 (40)
 • Syning och skärning (25)
 • Av päls (2)
 • Underhållning (25)
 • Konst (2)
 • Fantastiskt vackra byar (2)
 • Teater, opera, ballett (4)
 • Skönhet (22)
 • Hårvård (10)
 • Ansiktsvård (7)
 • Rörelse-livet (19)
 • Terapeutisk träning (11)
 • Fitness, aerobics (7)
 • Självmassage (1)
 • Broderi (9)
 • Självmassage (9)
 • Länkar till webbplatser och bloggar (6)
 • Användbara länkar (2)
 • Needlewoman bloggar (1)
 • Mode webbplatser (1)
 • Folkrecept stärker håret (5)
 • Engelska (3)
 • Sevärdheter (1)
 • Samara (1)
 • Verktyg för företaget (1)

-Jag är fotograf

Pullover med flätad hals

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Hårmasker med gelatin

Fördelarna och skadorna av gelatin för hår

• Kollagen, som ingår i gelatin, omsluter håret och täcker dem med en skyddande film.

• Gelatin för hår är ett naturligt lamineringsalternativ hemma som både en hemmafru och en affärskvinna har råd med, som helt enkelt inte har tid att besöka en skönhetssalong.

När proceduren utförs, är håret täckt med en film som passerar luften perfekt och gör krullarna smidiga, elastiska och glänsande.

• Använd gelatin för att öka hårvolymen

• Kollagenmasker behandlar splittrade och skadade tips.

• Hårväxten aktiveras

• Regelbundna gelatinösa förfaranden gör håret lydigt, vilket underlättar installationen av olika frisyrer.

Det är viktigt att veta att:

• Vid applicering av gelatin maskerar inte hårbotten, eftersom det kan orsaka brännande och klåda på grund av den skal som bildas.

• Blandningen ska vara likformig. Om det finns olösta bitar av gelatin är det mycket svårt att kamma dem ut efter proceduren.

• Brist på effekt efter en kurs av gelatinmasker kan indikera förekomst av vissa sjukdomar och kräver råd från en läkare.

• Överskott av gelatin i kroppen kan orsaka ökad blodkoagulering, men detta är mer relaterat till behovet av måttligt intag av produkten.

Indikationer för användning av gelatinmasker

• Blandat hår
• Långa krullar med delade ändar
• Tunt hår utan volym
• Olydiga lockar som är svåra att sätta i håret
• Håret är skadat genom färgning eller krökning

Regler för beredning och användning av masker med gelatin för hår

1. Gelatin kräver tidigare beredning. För detta görs vatten till torrgranulaten (3 delar vatten används för 1 del gelatin), lämnar i en halvtimme - en timme, varefter behållaren upphettas i ett vattenbad tills vattnet blir flytande utan klumpar.

2. Kollagenmasker appliceras endast på håret och sprids över hela längden.

3. Som regel appliceras gelatinmasker på rent, tvättat och handdukstorkat hår.

4. När du applicerar masken är håret omslagen med en film och täckt med en handduk: vid uppvärmning arbetar kollagen mer aktivt med håret.

5. Om masken innehåller schampo, kan den tvättas av med vanligt rinnande vatten. Annars, använd ett ljust växtbaserat schampo.

Gelatin Hår Mask Recept

1. Gelatin hårmask med lamineringseffekt

Lamineringsproceduren i skönhetssalonger är inte tillgänglig för alla. Men du vill ha så mycket att få elastiska vackra lockar, perfekt slät och glänsande! Så vad är affären? Effektiv hemlaminering av hårgelatin kommer att uppnå önskad effekt utan allvarliga materialkostnader. Det viktigaste är att göra allt rätt.

ingredienser:
gelatin
vatten
balsam

Förberedelse: I det beredda och kylda gelatin introducerar vi balsam eller mask. Mask gnidde in i håret och isolerade. Om möjligt, värm håret med en hårtork i högst 15 minuter. En timme senare avslutas proceduren, tvättar massan med varmt vatten.

Efter att du har tagit bort masken, kamma ditt hår med en kam med sällsynta tänder. Vi ger form till en frisyr, vi använder inte en hårtork, håret ska torka ut på egen hand. Omedelbart efter proceduren bör du inte gå och lägga dig, det är också viktigt att du inte bryter sig på krullarna. Med alla regler kan lamineringshårgelatin ge dig en fantastisk effekt.

Åtgärd: Effektiv hårrätning i 3-4 dagar, förstärkning och skydd.

Indikationer: Hårmask med gelatin och balsam är indicerat för alla hårtyper.

Applicering: Lamination med gelatin hemma upprepas efter nästa tvättning av huvudet. Effekten går förlorad med nästa tvätt och kräver repetition. Gelatin hårmask görs på natten, vilket gör att håret kan se vackert och snyggt.


2. Mask för hår av gelatin och schampo

ingredienser:
Gelatin - 1 påse
schampo
vatten

Förberedelse: Med hjälp av gelatin och schampo ska vi förbereda en mask, vars rekommenderade verkningsgrad inte överstiger 45 minuter.

Maskens verkan: proceduren hjälper till att räta ut krusiga krökningar, medan håret inte blir tyngre och inte håller sig ihop. Dessutom är krullarna skyddade mot uppvärmning när du använder en hårtork, strykning.

Indikationer för användning: Proceduren rekommenderas för ägare av torkat hår med delade ändar.

Hur man ansöker: en hårmask med gelatin och schampo används före nästa hårtvätt i 6-7 veckor.


3. Hårmask med gelatin och cidervinäger

ingredienser:
Gelatinpåse
Äppelvinäger - 1 tsk.
Essentiell olja av salvia, pelargon eller rosmarin - 5 droppar

Förberedelse: Blanda gelatin med äppelcidervinäger och smör. Vi insisterar den färdiga masken i en halvtimme, håll den i 1 timme med hår.

Aktiviteten av de aktiva ingredienserna: Som ett resultat av att masken appliceras, får håret en hälsosam glans, de får intensiv näring. Den skyddande manteln förhindrar skador på håret, håller den slät och elastisk.

Indikationer (för vilket hår är lämpligt): En hårmask med gelatin och eterisk olja är nödvändig om håret faller ut, eller krullarna ser sig slöta och livlösa.

Hur man ansöker: Stark hårmask med gelatin har ett positivt resultat, vilket framträder efter regelbunden användning under hela månaden.


4. Hårmask med gelatin och äggula

ingredienser:
Gelatinförpackning
Kyckling äggulor
schampo

Metod för beredning: Gelatin blandas med äggula och piskas till en homogen massa. Häll i lite schampo, låt blandningen infusera i en halvtimme. Den optimala tiden för maskins aktiva komponenter är 30 minuter.

Åtgärder av aktiva substanser: Efter att masken har applicerats, krullar får naturlig fuktgivande och näring, hjälper kollagen att räta ut håret och stärka det. Om hårstrukturen är skadad av många styling eller färgning, kan du förbättra sitt tillstånd avsevärt.

Indikationer för användning: proceduren är oumbärlig i fallet då krullarna försvagas med blinkande och splittrade ändar.

Hur man ansöker: en hårmask med gelatin och ägg upprepas en gång i veckan. kurs - 4-6 veckor.


5. Gelatin och senap hårmask

ingredienser:
Gelatinpåse
Senap - 1/2 tsk.
äggula
Socker - 1 tsk.

Förberedelse: Blanda gelatin med äggula, senap och socker. Förfarandet tar 45 minuter. Hårets tips fylls rikligt med burk eller olivolja, så att senap, som ingår i masken, inte orsakar torrhet.

Virkningen av de aktiva ingredienserna: gör håret smidigt och friskt glans, jämnar strukturen. Håret får intensiv näring och skydd på grund av äggula och socker, från vilken de blir starkare. Inkluderingen av senap i kompositionen gör det möjligt att påskynda blodcirkulationen i hårbotten, vilket stimulerar hårsäckens bästa näring.

För vilket hår rekommenderas receptet: masken kan användas om krullarna faller kraftigt ut, klappar eller är svåra att utforma.

Hur man ansöker: Hårmask med gelatin och senap ger ett utmärkt resultat med veckovis användning.

6. Mask för hår av gelatin och citron

ingredienser:
Gelatinpåse
En halv citron
schampo

Förberedelsemetod: pressa ut citronsaft och blanda med torr, granulerad gelatin och lämna blandningen under en tid att svälla. För att få masken behöver du tillsätta ett par skedar av schampo till blandningen, blanda. Det är nog att spendera 30-40 minuter för att slutföra proceduren.

Hur masken fungerar: citronsaft hjälper till att eliminera överflödig fet hud i hårbotten, gelatin skyddar håret, vilket garanterar deras återhämtning. Inkludering i schampot bidrar till att göra kompositionens konsistens krämig och hjälper till vid tvättning av kompositionen från krullarna.

Indikationer för användning: En speciell effekt är märkbar på oskärligt färgat eller blekt hår som är benäget för hög fetthalt.

Hur man ansöker: Denna gelatin hårmask kan användas med varje hårtvätt.


7. Hårmask med gelatin och färglös henna

ingredienser:
Tesked gelatin
Henna (helst färglös) - 1 tsk.
En nypa senap

Förberedelse: Blanda gelatin med henna och senap. Om håret är skört kan du lägga 1 äggula i masken. Förfarandet tar inte mer än 40 minuter.

Hur masken fungerar: Kollagenkompositionen täcker varje hår, skyddar krullarna mot förlusten av naturlig fukt, från förlusten av näringsämnen. Henna och senap stärker också lockar. Hår växer mycket mer aktivt och förhindrar förlusten.

Indikationer för användning: proceduren är lämplig för dem vars hår faller ut dåligt, skadat. Om håret är normalt och snyggt, då tack vare den här masken kan du hålla den vacker, slät och glänsande under lång tid.

Hur man ansöker: En gelatinmask för hårväxt ger utmärkt resultat om det appliceras på håret innan du dricker.


8. Hårmask med gelatin och kamille

ingredienser:
En del av gelatin - 1-3 msk. skedar (beroende på hårets tjocklek och längd)
Herbal infusion av kamomill (nässla eller mint) - ½ kopp
schampo

Metod för beredning: Gelatin hålls i en örtinfusion i en halvtimme. Lägga till ett litet schampo (1: a sked) för att få en mjukig blandning, förbered en utmärkt och effektiv hårmask som appliceras i en halvtimme.

Hårmasker med gelatin

Gelatinegenskaper

Gelatin för hår är en produkt av naturligt ursprung, rikt på kollagen. Med tanke på att kollagen är en av huvudämnena i bindväv, kan det sägas att matvanor som innehåller gelatin gör matnärande. Alla typer av gelé, marmelad, confiture, liksom vissa kötträtter blir inte bara läckra, men också en bra behandling. På grund av förekomsten av kollagen är hårmaskar med gelatin hemma utbredd. Positiva recensioner av gelatin för hår säger att sådana hårmaskor är lämpliga för många, och hår och gelatin "klarar" perfekt.

Förutom kollagen innehåller gelatin protein (protein), kostfiber, prolin och hydroxiprolin samt kalcium, natrium, kalium, järn, magnesium och fosfor, B-vitaminer och E-vitamin, glycin (aminosyra) och stärkelse.

Fördelarna och skadorna av gelatin för hår

• Kollagen, som ingår i gelatin, omsluter håret och täcker dem med en skyddande film.

• Gelatin för hår är ett naturligt lamineringsalternativ hemma som både en hemmafru och en affärskvinna har råd med, som helt enkelt inte har tid att besöka en skönhetssalong.

När proceduren utförs, är håret täckt med en film som passerar luften perfekt och gör krullarna smidiga, elastiska och glänsande.

• Använd gelatin för att öka hårvolymen

• Kollagenmasker behandlar splittrade och skadade tips.

• Hårväxten aktiveras

• Regelbundna gelatinösa förfaranden gör håret lydigt, vilket underlättar installationen av olika frisyrer.

Det är viktigt att veta att:

• Vid applicering av gelatin maskerar inte hårbotten, eftersom det kan orsaka brännande och klåda på grund av den skal som bildas.

• Blandningen ska vara likformig. Om det finns olösta bitar av gelatin är det mycket svårt att kamma dem ut efter proceduren.

• Brist på effekt efter en kurs av gelatinmasker kan indikera förekomst av vissa sjukdomar och kräver råd från en läkare.

• Överskott av gelatin i kroppen kan orsaka ökad blodkoagulering, men detta är mer relaterat till behovet av måttligt intag av produkten.

Indikationer för användning av gelatinmasker

• Blandat hår
• Långa krullar med delade ändar
• Tunt hår utan volym
• Olydiga lockar som är svåra att sätta i håret
• Håret är skadat genom färgning eller krökning

Regler för beredning och användning av masker med gelatin för hår

1. Gelatin kräver tidigare beredning. För detta görs vatten till torrgranulaten (3 delar vatten används för 1 del gelatin, det vill säga till 1 matsked 3 matskedar vatten), lämna i en halvtimme - en timme och värm därefter behållaren till vatten. bad tills vattnet blir en vätska utan klumpar.

2. Kollagenmasker appliceras endast på håret och sprids över hela längden.

3. Som regel appliceras gelatinmasker på rent, tvättat och handdukstorkat hår.

4. När du applicerar masken är håret omslagen med en film och täckt med en handduk: vid uppvärmning arbetar kollagen mer aktivt med håret.

5. Om masken innehåller schampo, kan den tvättas av med vanligt rinnande vatten. Annars, använd ett ljust växtbaserat schampo.

Gelatin Hår Mask Recept

1. Gelatin hårmask med lamineringseffekt

Lamineringsproceduren i skönhetssalonger är inte tillgänglig för alla. Men du vill ha så mycket att få elastiska vackra lockar, perfekt slät och glänsande! Så vad är affären? Effektiv hemlaminering av hårgelatin kommer att uppnå önskad effekt utan allvarliga materialkostnader. Det viktigaste är att göra allt rätt.

ingredienser:
Gelatin - 1 del
Vatten - 3 delar
balsam

Förberedelse: I det beredda och kylda gelatinet (3 teskedar gelatin till 9 tsk vatten, om håret är långt kan du öka mängden ämnen) göra en balsam eller en mask (2 tsk). Mask gnidde in i håret och isolerade. Om möjligt, värm håret med en hårtork i högst 15 minuter. En timme senare avslutas proceduren, tvättar massan med varmt vatten.

Efter att du har tagit bort masken, kamma ditt hår med en kam med sällsynta tänder. Vi ger form till en frisyr, vi använder inte en hårtork, håret ska torka ut på egen hand. Omedelbart efter proceduren bör du inte gå och lägga dig, det är också viktigt att du inte bryter sig på krullarna. Med alla regler kan lamineringshårgelatin ge dig en fantastisk effekt.

Åtgärd: Effektiv hårrätning i 3-4 dagar, förstärkning och skydd.

Indikationer: Hårmask med gelatin och balsam är indicerat för alla hårtyper.

Applicering: Lamination med gelatin hemma upprepas efter nästa tvättning av huvudet. Effekten går förlorad med nästa tvätt och kräver repetition. Gelatin hårmask görs på natten, vilket gör att håret kan se vackert och snyggt.

2. Mask för hår av gelatin och schampo

ingredienser:
Gelatin - 1 påse
Shampoo - 1 del
Vatten - 2 delar

Förberedelse: Med hjälp av gelatin och schampo ska vi förbereda en mask, vars rekommenderade verkningsgrad inte överstiger 45 minuter.

Maskens verkan: proceduren hjälper till att räta ut krusiga krökningar, medan håret inte blir tyngre och inte håller sig ihop. Dessutom är krullarna skyddade mot uppvärmning när du använder en hårtork, strykning.

Indikationer för användning: Proceduren rekommenderas för ägare av torkat hår med delade ändar.

Hur man ansöker: en hårmask med gelatin och schampo används före nästa hårtvätt i 6-7 veckor.

3. Hårmask med gelatin och cidervinäger

ingredienser:
Gelatinpåse
Äppelvinäger - 1 tsk.
Essentiell olja av salvia, pelargon eller rosmarin - 5 droppar

Beredning: utspädd 1: 3 gelatin blandat med äppelcidervinäger och smör. Vi insisterar den färdiga masken i en halvtimme, håll den i 1 timme med hår.

Aktiviteten av de aktiva ingredienserna: Som ett resultat av att masken appliceras, får håret en hälsosam glans, de får intensiv näring. Den skyddande manteln förhindrar skador på håret, håller den slät och elastisk.

Indikationer (för vilket hår är lämpligt): En hårmask med gelatin och eterisk olja är nödvändig om håret faller ut, eller krullarna ser sig slöta och livlösa.

Hur man ansöker: Stark hårmask med gelatin har ett positivt resultat, vilket framträder efter regelbunden användning under hela månaden.

4. Hårmask med gelatin och äggula

ingredienser:
Gelatinförpackning
Kyckling äggulor
schampo

Metod för framställning: utspädd gelatin 1: 3 blandas med äggula och piskas till en homogen massa. Häll i lite schampo, låt blandningen infusera i en halvtimme. Den optimala tiden för maskins aktiva komponenter är 30 minuter.

Åtgärder av aktiva substanser: Efter att masken har applicerats, krullar får naturlig fuktgivande och näring, hjälper kollagen att räta ut håret och stärka det. Om hårstrukturen är skadad av många styling eller färgning, kan du förbättra sitt tillstånd avsevärt.

Indikationer för användning: proceduren är oumbärlig i fallet då krullarna försvagas med blinkande och splittrade ändar.

Hur man ansöker: en hårmask med gelatin och ägg upprepas en gång i veckan. kurs - 4-6 veckor.

5. Gelatin och senap hårmask

ingredienser:
Gelatinpåse
Senap - 1/2 tsk.
äggula
Socker - 1 tsk.

Förberedelse: Blanda utspädd 1: 3 gelatin med äggula, senap och socker. Förfarandet tar 45 minuter. Hårets tips fylls rikligt med burk eller olivolja, så att senap, som ingår i masken, inte orsakar torrhet.

Virkningen av de aktiva ingredienserna: gör håret smidigt och friskt glans, jämnar strukturen. Håret får intensiv näring och skydd på grund av äggula och socker, från vilken de blir starkare. Inkluderingen av senap i kompositionen gör det möjligt att påskynda blodcirkulationen i hårbotten, vilket stimulerar hårsäckens bästa näring.

För vilket hår rekommenderas receptet: masken kan användas om krullarna faller kraftigt ut, klappar eller är svåra att utforma.

Hur man ansöker: Hårmask med gelatin och senap ger ett utmärkt resultat med veckovis användning.

6. Mask för hår av gelatin och citron

ingredienser:
Gelatinpåse
En halv citron
schampo

Förberedelse: Kläm citronsaft, vatten och blanda med torr, granulerad gelatin (1: 2: 1), och lämna blandningen en stund för att svälla. För att få masken behöver du tillsätta ett par teskedar schampo till blandningen, blanda. Det är nog att spendera 30-40 minuter för att slutföra proceduren.

Hur masken fungerar: citronsaft hjälper till att eliminera överflödig fet hud i hårbotten, gelatin skyddar håret, vilket garanterar deras återhämtning. Inkludering i schampot bidrar till att göra kompositionens konsistens krämig och hjälper till vid tvättning av kompositionen från krullarna.

Indikationer för användning: En speciell effekt är märkbar på oskärligt färgat eller blekt hår som är benäget för hög fetthalt.

Hur man ansöker: Denna gelatin hårmask kan användas med varje hårtvätt.

7. Hårmask med gelatin och färglös henna

ingredienser:
Tesked gelatin
Henna (helst färglös) - 1 tsk.
En nypa senap

Beredning: utspädd gelatin blandad med henna och senap. Om håret är skört kan du lägga 1 äggula i masken. Förfarandet tar inte mer än 40 minuter.

Hur masken fungerar: Kollagenkompositionen täcker varje hår, skyddar krullarna mot förlusten av naturlig fukt, från förlusten av näringsämnen. Henna och senap stärker också lockar. Hår växer mycket mer aktivt och förhindrar förlusten.

Indikationer för användning: proceduren är lämplig för dem vars hår faller ut dåligt, skadat. Om håret är normalt och snyggt, då tack vare den här masken kan du hålla den vacker, slät och glänsande under lång tid.

Hur man ansöker: En gelatinmask för hårväxt ger utmärkt resultat om det appliceras på håret innan du dricker.

8. Hårmask med gelatin och kamille

ingredienser:
En del av gelatin - 1-3 msk. skedar (beroende på hårets tjocklek och längd)
Herbal infusion av kamomill (nässla eller mint) - ½ kopp
schampo

Metod för beredning: Gelatin hålls i en örtinfusion i en halvtimme. Lägga till ett litet schampo (1 msk sked) för att få en mjukig blandning, förbered en utmärkt och effektiv hårmask som appliceras i en halvtimme.

Hur masken fungerar: Gelatinbasen hjälper håret att bli starkare, skyddar det och stärker det. På grund av införandet av örtinfusion får håret extra näring och hydratisering, de är enklare att kamma.

Indikationer (för vilka hår att använda): proceduren är indicerad för dåligt växande hår med skadad struktur (efter färgning eller krökning).

Hur man ansöker: Den angivna masken av gelatin för hår används varje vecka.

9. Hårmask med gelatin och kefir med kakao

ingredienser:
Gelatin - 1 påse
Kefir - ½ kopp
Kakao - 1 msk. l.

Förberedelse: från 1 msk kakao och ett halvt glas vatten koka tjock kakao. Denna blandning används för att svälla gelatinet, efter en halvtimme häll kefir. Mask håll på håret i 45-50 minuter.

Maskens funktion: hårnäring ger kakao; fuktgivande och skydd mot yttre påverkan är möjlig på grund av kollagenens verkan. Curls behåller stor volym och passar bra.

Indikationer att använda: receptet på en mask för hår från gelatin visas för hår av olika slag.

Hur man ansöker: en mask för håret av gelatin och kefir används innan du tvätter håret, det vill säga appliceras på smutsigt hår.

10. Den enklaste hårmaskan med gelatin

ingredienser:
Gelatin - 2-3 påsar
vatten

Framställning: Kollagenuppslamning, erhållen genom att lösa gelatin i vatten, gnids i håret. En timme senare tvättas kompositionen och läggs balsam.

Hur masken fungerar: Håret får extra volym från rötterna, blir felfri, mjuk och silkeslen.

För vilket hår är lämplig procedur: Oljigt eller tunt hår, utan volym, och dumt hår, saknar glans.

Hur man ansöker: En mask för tunn hår med gelatin används en gång i veckan och resultatet kan noteras efter första ansökan.

11. Hårmask med gelatin och dimexidum med tillsats av vitaminerna A och E

ingredienser:
Väska av matgelatin
Dimexid - 2 tsk.
2 kycklingäggor
Panthenol - 2 msk. l.
Vitaminerna A och E - 25 droppar vardera
Kock eller nätdekok - 1 kopp
Rosemary eterisk olja - 5 droppar

Matlagningsmetod Förbered först buljongen: Häll 3 msk nät med ett glas vatten, koka och kräva, sedan svalna och filtrera. Dimexid löses i en örtinfusion i lika delar, tillsätt äggulor, vitaminer, panthenol och utspädd gelatin uppvärmd i ett vattenbad. Blandningen blandas grundligt och används som en mask för hår, applicera på håret i en halvtimme. Skölj huvudet med resterande örtinfusion.

Hur masken fungerar: Proceduren bidrar till hårets återupplivning, vilket gör den mjuk och silkeslen. Som ett resultat: håravfall stannar, och krullarnas struktur blir stark och elastisk.

Indikationer för användning: Hårmask på gelatin rekommenderas om ägaren vill förbättra eller bibehålla hårets tillstånd, för att göra dem mer lydiga.

Hur man ansöker: Kursen upprepas i 10 veckor.

12. Hårmask med gelatin och vitaminer A och E

ingredienser:
Gelatinförpackning
Vitaminerna A och E - 25 droppar vardera
Rödpeppar tinktur - ½ tsk
Hårmask (vilken som helst lämplig) - 2 msk. l.

Förberedelse: fördränkt i vattengelatin blandat med vitaminer, peppartinktur och en mask för hår. Det räcker att suga håret i en mask och hålla i en timme.

Effekt av ingredienser: Hårmask på gelatin har en positiv effekt på hårväxten, stärker dem och gör dem tjocka och starka. Vitaminer ger bra näring och hydrering, tinktur av röd peppar aktiverar näringsprocessen och förbättrar curls allmänna förhållande.

Indikationer: Det perfekta receptet på krullar av vilken typ som helst.

Hur man ansöker: Gelatinmask för hårväxt ger en växande effekt med långvarig veckovis användning.

13. Hårmask av gelatin och burdockolja

ingredienser:
Torrgelatin - 2 msk. l.
Mineralvatten - 6 msk. l.
Kockolja - 1 tsk.

Beredningsförfarande: Det färdiga gelatinet blandas med olja, upphettas på ett vattenbad tills det är upplöst. Efter att blandningen har svalnat (det är nödvändigt för en bekväm applikation) används den under håråterställningsförfarandet och applicerar den i en timme. Efter att du har tagit bort masken kan du ansöka balsam.

Hur masken fungerar: utmärkt näring av locken uppstår, deras struktur återställs, skadade tips elimineras, hälsosam glans framträder.

För vilket hår är lämpligt recept: proceduren är idealisk i fallet när håret är torrt, sprött och kräver också vård och återhämtning.

Hur man ansöker: en hårmask av gelatin och olja appliceras innan du tvättar håret i 8-10 veckor.

14. Mask för hår av gelatin och mjölk

ingredienser:
Torr gelatin - 1 del
Varm mjölk - 3 delar
Vitamin A - 8-10 droppar

Preliminärt förberedande: När man framställer gelatin används mjölk istället för vatten. Efter att ha tillsatt vitamin A i den kylda blandningen kan den användas som en mask som appliceras på håret och hålles i 20-25 minuter.

Mask handling: Tack vare proceduren, får håret bra näring, blir stark, hälsosam, mjuk och glänsande.

Indikationer: Hårmask med gelatin och vitamin A med tillsats av mjölk är lämplig för krullar av olika slag.

Hur man använder: Kompositionen används i en halvtimme före tvätt av håret och alternerande med närande masker i 8-10 veckor.

15. Hårmask med gelatin och mandelolja

ingredienser:
Gelatin - 1-2 msk. l.
Mandelolja - 0,5-1,5 Art. l. (mängden olja varierar beroende på hårtyp: fet hår - 0,5 skedar, normalt - 1 liter, torr - 1,5 liter oljor)
Vatten - 2-6 msk. skedar

Preliminärt preparat: kombinera utspädd gelatin med smör. Vi håller den resulterande masken på håret i högst en halvtimme, tvättar sedan av med schampo.

Hur det fungerar: Med rätt förberedelse och användning av hår får skydd mot förlust av naturlig fukt, näring. De är helt fuktad och återskapar gradvis strukturen.

Indikationer och rekommendationer: masken kan appliceras på krullar av vilken typ som helst.

Hur man ansöker: Receptet rekommenderas att upprepas i 5-6 veckor. Från recensioner av gelatin hårmask kan vi dra slutsatsen att det har en positiv effekt efter första användningen.

16. Hårmask med gelatin, ägg och honung

ingredienser:
Gelatinförpackning
Honung - 1 del
Äggula
Herbal decoction (kamomill för blont hår, nät - för mörkt) - 3 delar

Metod för beredning: gelatin, hällt med örttekoko, upphettas över låg värme, svagt avkyld, tillsätt ägg och honung. Den resulterande masken fördelas längs hårets längd, inkuberas i 35-40 minuter.

Hur masken fungerar: äggulan perfekt fuktar och närnar krullarna; Honung gör att du kan omstrukturera håret, och tack vare gelatin är de skyddade och förstärkta.

Indikationer för användning: Hårmask med gelatin och honung med ägg anges för torrt hår med en struktur som har modifierats som en följd av långvarig och upprepad färgning.

Appliceringsmetod: Bibehållande effekt garanteras efter 10 behandlingar som kan upprepas på 6-7 månader.

17. Hårmask med gelatin och kaffe

ingredienser:
Gelatinpåse
Naturlig kaffe - 1 dessertsked
balsam

Metod för beredning: För att få en mask, tillsätt kaffe och gelbalsam till gelatin. Förfarandet tar en halvtimme.

Hur masken fungerar: Håret blir elastiskt, glans och volym visas. Gelatin främjar deras nivellering, och kaffe ger en vacker, djup nyans.

För vilket hår är lämpligt recept: masken rekommenderas för alla typer av hår i mörka nyanser.

Kontraindikationer: På grund av färgningseffekten rekommenderas inte masken för blont hår.

Hur man ansöker: Håret tvättas och torkas innan du applicerar masken. proceduren upprepas 1 gång om 2 veckor.

18. Hårmask med gelatin och olivolja med persilja och honung

ingredienser:
Gelatinpåse
persilja
Olivolja - 1 del
Honung - 1 del

Prelimineringsprincip: Förberedd gelatin (upplöst i vattenbad), blanda med honung, smör och persilja, finhackad. Applicera blandningen på håret, förlita sig på proceduren i 35-50 minuter.

Hur masken fungerar: När proceduren utförs regelbundet omstruktureras håret, näring och fuktas. Curls raka, stärka, förvärva jämnhet och vacker, djup glans.

Indikationer för användning: En effektiv hårmask med gelatin lämplig för vilket hår som helst med en försvagad struktur.

Hur man ansöker: Kursen är utformad för 10 rutiner inom en månad.

19. Hårmask gjord av gelatin och kanel med tillsats av äggula, olja och balsam

ingredienser:
Torr gelatin - 1 del
Vatten - 3 delar
Jord kanel - 1 del
Balsam och kokosnötolja - 1 del
äggula

Beredningsmetod: Den färdiga massan, som visade sig när man blandade komponenterna, applicerades på håret, trampade 1,5-2 cm från rötterna. Förfarandet tar 45 minuter. Det är tillåtet att lägga äggvita i stället för äggula. Den resulterande hårmasken med gelatin och protein återställer perfekt hår, tvättas lätt av med vatten och underlättar kamning.

Åtgärd av aktiva komponenter: Gelatinös film omsluter hår, ger jämnhet, skydd och elasticitet i hår, mjukhet och enkel styling. Inkluderingen av kanel ger håret starkare och behandlar dem från att falla ut. Kokosolja och äggula gör att håret får alla nödvändiga vitaminer och näringsämnen.

Indikationer: Hårmask med gelatin, ägg och balsam med tillsats av kanel rekommenderas för ägare av styggt hår.

Hur man ansöker: masken används en gång i veckan i 10 dagar.

20. Hårmask med gelatin och björktjära

ingredienser:
Gelatin - 1 påse
Björk tjära - 5 droppar
Äggula
Shampoo - 1 del

Preliminärt preparat: Blanda den beredda gelatin med schampo, kör i ett ägg och tillsätt tjära droppe per droppe. Maskens effektiva tid överstiger inte 15-20 minuter.

Hur masken fungerar: Tack vare att björktjära ingår, återhämtar och förstärker håret. Kollagenkomponenten är ansvarig för rätning och ger en vacker glans till krullarna.

Indikationer (för vilka krullningar lämpar sig): torrt, sprött, skadat hår med delade ändar och rynkningstips.

Så här applicerar du en mask: Det rekommenderas att upprepa proceduren ett par gånger i veckan.

21. Hårmask av gelatin och brandy med honung

ingredienser:
Gelatinlösning
konjak
honung

Förberedelse: Förbered komponenterna noggrant och noggrant att knäda i lika delar. Masken ska hållas på håret i ungefär en timme.

Handlingsprincip: Cognac har en positiv effekt på restaureringen av talgkörtlarna, så att håret blir mycket mindre och hårbotten torkar; honung är ansvarig för närande och fuktgivande hår; kollagen skyddar, ger mjukhet och elasticitet.

Indikationer för användning: Maskan är utformad för fet hår och kräver restaurering.

Hur man ansöker: proceduren utförs inom 2-3 dagar inom 4-5 veckor.

22. Hårmask med gelatin och gräddfil

ingredienser:
Gelatinpåse
Gräddfil

Metod för beredning: Blanda utspätt gelatin med gräddfil (2 msk) och uppnå en jämn konsistens. En halvtimme får använda masken.

Hur är de aktiva komponenterna i masken: sur grädde en jäst mjölkprodukt och innehåller många användbara ämnen och ger därför näring till krullen och restaureringen av deras struktur. På grund av införandet av gelatin får håret tillförlitligt skydd och förstärkning.

Indikationer (för vilka håret är lämpligt): Proceduren rekommenderas när det finns brummhet och torrhet på krullarna, vilket kan bero på brist på näringsämnen.

Hur man använder: Proceduren rekommenderas att utföras innan du tvättar huvudet i 7-8 veckor.

23. Hårmask med gelatin och glycerin

ingredienser:
Gelatingranuler - 1 del
Glycerin - 2 delar
Olja eller burdock olja och balsam - 1 del

Hur man lagar mat: gelatinblandning med glycerin, smör och balsam. Blandningen gnids i 30-45 minuter.

Effekten av de aktiva komponenterna på håret: införandet av glycerin i masken ger aktiv hydratisering; oljorna närmar sig de splittrade och delade ändarna, gelatingranulerna innehåller det kollagen som är nödvändigt för utjämning och förstärkning av håret, deras skydd och strukturell restaurering.

Indikationer: torrt eller normalt hår med skadad struktur och delade ändar.

Hur man ansöker: Det rekommenderas att utföra en kurs på 9-12 procedurer.

24. Hårmask med gelatin och lera

ingredienser:
Gelatin torr - 1 påse
Blå lera - 1 del
Färglös henna - 1 del

Metod för beredning: tillsätt gelatin löst i vatten, tillsätt utspädd lera och henna till en kashetsoobrazny-komposition. Tjäna noggrant och applicera på håret. Mask står i en halvtimme. Det är viktigt att notera att denna komposition har en utmärkt effekt, men komponenterna är svåra att tvätta ut.

Hur är maskins aktiva komponenter: henna känd som en naturlig komponent som används för att stärka håret; ler eliminerar oljig glans, normaliserar talgkörtlarna - det ger hårvolymen och den vackra glansen. en komplicerad effekt på lockar fullbordar gelatinet, vilket täcker håret med en skyddande permeabel film.

Indikationer för användning: Receptet rekommenderas för dem som har fettigt hår.

Hur man ansöker: proceduren utförs i en kurs av 10-12 masker, som appliceras på rent hår.

25. Hårmask med gelatin och jäst

ingredienser:
Jäst - 1 del
Gelatin - 1 del
Kefir - 3 delar
Hårbalsam och jojobaolja - 1 del

Beredningsprincip: Häll jäst med varm yoghurt och vänta på att den kommer. Blanda utspädd gelatin med jäst, balsam och olja. Masken försiktigt gnidas in i håret och isolerar huvudet i 30-40 minuter.

Hur masken fungerar: jäst med kefir stärker och närnar håret, tillsats av gelatin gör att du kan förbättra den positiva effekten och förlänga den så länge som möjligt.

För vilken krullar lämpligt recept: torrt skadat hår efter färgning eller krökning.

Hur man ansöker: procedurerna utförs innan du tvättar håret i flera månader. Den rekommenderade kursen är 15-20 procedurer.

Senaste blogginlägg på vår sida

Senaste forumet på vår sida

Lämna din feedback om denna procedur (den kommer att visas på denna sida efter moderering)
I denna formulär beskrivs endast personlig erfarenhet från förfarandet. För att lämna en kommentar om innehållet i artikeln, använd en annan form - i rutan "kommentarer" längst ner på sidan.

Andra artiklar

kommentarer

 • Administration | 2016-12-25 15:04:45

Välkommen! Veronica, gelatin utspäddes nödvändigtvis med vatten eller annan vätska i ett förhållande av 1 del gelatin till 3 delar vätska. Om du tog 2 teskedar gelatin, måste du lägga 6 teskedar vätska, vänta tills gelatinet sväller och tillsätt sedan andra ingredienser om de är i receptet.

Veronica | 2016-12-25 06:55:01

Hej, i delens betydelse? Delar av vad? Hur många skedar?Nästa Artikel
Hur man behandlar hår med sesamolja