Mask med kefir och kakao för vackert hår


Vackert och friskt hår är varje kvinnas dröm. Men för att uppnå en sådan effekt är det nödvändigt att ta hand om dina lockar. För att göra detta är det inte nödvändigt att spendera pengar på dyra kosmetika eller skönhetssalonger. Du kan använda enkla produkter som alla har i huset. Till exempel kefir och kakao.

Egenskaper för hår

De som har använt dessa produkter för att skapa en hårmask kommer inte längre vilja göra utan det här verktyget. Kefir och kakao har olika egenskaper, men i kombination har de en fantastisk effekt på håret.

Kakao innehåller många vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter, som har en positiv effekt på hela kroppen.

Tack vare dessa ingredienser fungerar produkten på håret på så sätt:

 1. Livar hårsäckar med näringsämnen. Därför rekommenderas kakao att användas för dem från vilka de faller kraftigt.
 2. Stärker håret, gör det smidigt och vackert.
 3. Lukten av kakao förbättrar humöret.
 4. Ger dem volyldensitet.
 5. Du skyddar ditt hår mot ultraviolett läkning och andra negativa miljöpåverkan.
 6. Eliminerar delade ändar.

För tillverkning av masker kan du använda kakaopulver eller choklad. Men för resultatet är mycket viktig produktkvalitet. En chokladkaka före användning måste smältas i ett vattenbad. Det bör inte vara några fyllnads- och syntetiska tillsatser.

På videon - en mask för hår med kefir och kakao:

Kefir är också en unik produkt för att bevara ungdom och skönhet. han:

 1. Rengör hårbotten av föroreningar.
 2. Det aktiverar tillväxt och förhindrar deras förlust.
 3. Skyddar mot de negativa effekterna av solen, vinden, temperaturen.
 4. Eliminerar hälsoproblem med hår.

Kefir kan användas av alla, oavsett typ. Det viktigaste är att följa reglerna om produktens feta innehåll. Det är bättre för ägarna av torrt hår att ta färre kefir, och för de med fet hår, tvärtom.

Populära Recept

Den enklaste och mest populära masken är ett recept med kefir, kakao och ägg. Det här verktyget hjälper till att ge hårvolymen, glans och gör dem starka. Speciellt blandningen rekommenderas att använda på hösten och vintern. Vid denna tidpunkt lider de speciellt av låga temperaturer och brist på vitaminer.

Fördelen med en sådan mask är också att alla ingredienserna inte är dyra. Varje produkt i produktens sammansättning på egen väg kommer att påverka håret. Tack vare kefir, är hårbotten fuktad och funktionen sebaceous körtlar är normal. Kakao kommer att mjuka håret, och ett ägg kommer att stoppa håravfall och göra det mer lättsamt.

Verktyget är förberedt enligt följande:

 • Gommen måste separeras från proteinet. För att förbereda masken behöver endast äggula. Det är bättre att använda hemlagade kycklingägg, de har mer näringsämnen.
 • Slå äggula till skumning.
 • Kombinera den med två matskedar av kakao och en halv kopp kefir.
 • Blanda alla ingredienser och slå igen. Slå på masken, du kan bara vispa.
 • Masken måste noggrant appliceras på ytan och hårbotten. För enkelhets skyld kan du använda en svamp eller en speciell borste.
 • Huvudet måste vara ordentligt inslaget. För att göra detta kan du använda en handduk eller plastfolie och bättre båda.
 • Därefter kan masken tvättas bort. För bästa resultat ska håret sköljas med avkok av kamille eller salvia. Buljonger måste vara beredda några timmar före förfarandet, så de infunderade lite.

På videon, hur man gör en mask för hår med kefir, kakao och ägg:

För att förbättra resultatet kan du lägga till andra produkter i masken:

 1. En sked av vegetabilisk eller olivolja kommer att förbättra tillståndet för torrt och livlöst.
 2. Om håret faller kraftigt, kan du lägga till lite bra brandy i masken.
 3. För att lugna irriterad hårbotten kan du använda Castorca. Tillräckligt tesked.

Varje extra produkt måste införas i masken under piskning. För att uppnå det önskade resultatet kan du bara använda verktyget regelbundet. Du behöver minst två behandlingar per vecka. Behandlingsförloppet ska vara två till tre månader. Effekten av masken kommer att märkas efter några veckor.

För att göra ditt hår glänsande, starkt och växa snabbare, kan du använda detta recept:

 • Ett glas kefir, tre skedar med kakao och äggula måste blandas noggrant.
 • Tillsätt en matsked med mandel- eller aprikosolja till huvudingredienserna.
 • För god effekt ska masken vara varm. Därför måste du kort sätta i ett vattenbad innan du applicerar det.
 • Kompositionen appliceras på håret och hårbotten. Wrap dem i plast och ovanpå med en handduk eller en varm scarf.
 • Håll i en timme och skölj med varmt vatten och schampo.

Om håret är mycket torrt kan du använda fettsyror i stället för kefir.

En bra näringseffekt har följande recept:

 • Blanda några skedar med kakao med varm mjölk.
 • Kyckling äggula bra och blanda med en matsked av brandy.
 • Alla ingredienser blandas och appliceras på hårrötterna.
 • Huvudet måste vara inslaget med plast och en handduk.
 • Håll i en halvtimme och skölj med schampo.

Regelbunden användning av detta recept hjälper till att lösa problemet med förlusten.

Vilka är de bästa maskerna för hår på basis av olivolja, hjälp att förstå informationen från den här artikeln.

Men vilken typ av hårmaskor med vitaminer i ampuller är bäst och används oftast. beskrivs i detalj i denna artikel.

Hur man använder solkoseryl i en hårmask beskrivs i detalj i den här artikeln: http://opricheske.com/uxod/maski/solkoseril-dlya-volos.html

Hur man använder hårmaskar med kanel för hårväxt hjälper till att förstå informationen från den här artikeln.

När du inte kan göra en sådan mask

Med det här verktyget kan du snabbt bota hår, men det är inte lämpligt för alla. Flickor med blont hår bör akta dig för kakao. Denna produkt kan fläcka strängar och ojämnt.

Kefir ska inte användas om de nyligen har målats i en mörk färg. Denna produkt kan tända dem.

Dessutom kan verktyget inte användas av personer med individuell intolerans mot maskindividens individuella komponenter. Om därför efter appliceringen klåda, brännande eller annat obehag uppstått, bör blandningen omedelbart tvättas av.

För att få maximal effekt av proceduren kan du observera flera rekommendationer:

 1. Använd bättre hemlagade naturprodukter.
 2. Kefir är önskvärt att värma upp före användning.
 3. Det är viktigt att skapa en växthuseffekt. Därför måste huvudet vara väl förpackat efter appliceringen av masken.
 4. Verktyget måste hållas på håret i minst en halvtimme, och om det inte finns något obehag, så är en timme bättre.

Men hur man gör en mask för hår med jäst och kefir på ett sådant sätt att resultatet av användningen är maximalt, kommer informationen från den här artikeln att hjälpa till att förstå.

Vad är en mask för hår med kefir och kakao, liksom vad är proceduren för tillverkningen, beskrivs i detalj i den här artikeln.

Du kanske också är intresserad av att lära dig om hårmask med brandy och honung. All information beskrivs i detalj i den här artikeln.

Vad är det bästa receptet på en hårmask med nikotinsyra, du kan förstå genom att läsa innehållet i den här artikeln.

Det är också värt att veta vad är en svart bröd hårmask. För detta är det värt att läsa innehållet i den här artikeln.

recensioner

Masker med kakao och kefir är mycket populära bland mässan. Förfarandet är inte bara fördelaktigt, men också upplyftande tack vare det behagliga chokladarom i masken. Efter flera användningsområden förbättras hårets tillstånd avsevärt.

Ett sådant verktyg kan köpas, men det är bättre att laga mat från naturliga ingredienser.

 • Karina, 20 år gammal: "Med hjälp av kefir och kakao återställde jag mitt hår. Gjorda masker två gånger i veckan. Jag rekommenderar starkt verktyget till dem som har torra och skadade trådar. "
 • Oksana, 19 år gammal: "Masken hjälpte till att bli av med splittrade ändar. Jag lade till en annan sked olivolja och resultatet var inte långt innan jag kom. På två veckor förbättrades hårets tillstånd märkbart. "

Att bli ägare av vackra strängar är inte nödvändigt att spendera pengar på professionella förfaranden. Effektiviteten av hembehandling bekräftas av många tjejer. Kefir och kakao hjälper dig att snabbt och enkelt bota ditt hår.

Hårmaskar med kakao och kefir

Kefir och kakaopulver finns i nästan alla hem, om inte är det inte svårt att få dem. Dessa två ingredienser kombinerar väl med varandra, men används tillsammans inte bara i matlagning. De gör utmärkta hårvårdsprodukter, som redan har fått tusentals fans.

Vad är bra för kakaohår?

Kakao innehåller proteiner och aminosyror som är nödvändiga för tillväxt av bindväv, hår och naglar. Den är rik på organiska syror och spårämnen som återställer balansen i hårbotten, mättar hårsäckarna, fuktar håret och förhindrar att det blir fukt. Kakao som om "sticker ihop" hårvågar, vilket gör det smidigt längs hela längden, vilket gör krönorna livlig glans.

Ett viktigt element som finns i kakaopulver är koffein. Det aktiverar processen med celldelning, förbättrar folliklarnas näring, vilket i slutändan leder till "uppvaknande" av hårsäckar och påskyndar tillväxten av strängarna.

Användningen av kakaopulver för att förbereda masker för hårvård hjälper till att "reparera" de klippta hårändarna, förbättra strukturen längs hela längden, accelerera tillväxten, gör håret mycket tjockare.

Hur går det på håret?

Mejeriprodukter (kefir, yoghurt) är rika på vitaminer och spårämnen, de innehåller mycket protein. Protein och kalcium är "byggstenar", utan vilken hårväxt är omöjligt. Därför levererar kefirmasker det material som är nödvändigt för bildandet av nya celler och möjliggör den snabba tillväxten av krullar. Dessutom har de en balanseringseffekt på hårbotten, lindrar mjäll och fuktar krullarna väl.

Kefir och kakao är ett idealiskt par som löser problemet med sällsynt och långsamt växande hår i ett komplex. Effektivare, de "fungerar" om de kompletteras med andra ämnen som är användbara för curls som finns i äggula, honung, ett antal vegetabiliska och eteriska oljor.

Cognac mask med kefir och kakaopulver

 • Cognac - 25 ml,
 • kefir - en halv kopp,
 • ägget är ett
 • Kakao - dessertsked.
 • Värm lite kefir (i ett vattenbad), försiktigt lös en sked av kakao i den.
 • Separera äggula från proteinet, slå äggula till kefir.
 • Tillsätt cognac, blanda väl.

Du kan förbereda blandningen i en plastbehållare som är konstruerad för att blanda färger. Applicera det på ditt hår med en pensel för att måla trådarna. Detta bör göras på samma sätt som du brukar använda färg: dela håret i partiklar, applicera blandningen på hårrötterna, sprid ut det med hjälp av en kam över hela längden av trådarna. Efter applicering av masken ska huvudet vikas med ett näsduk eller handduk över en plastlock. Detta görs av två skäl. Först kommer masken att vara ganska flytande i konsistens, och om du inte bär ett lock, kommer verktyget att börja dräneras. För det andra indunstar etrarna från konjak utan isolering snabbt, varför effekten kommer att minska. Masken lämnas på håret i 20-30 minuter, tvättas med varmt vatten. Det är bra om du lyckas göra det utan att använda schampo. Denna mask är bäst för normalt och fettigt hår.

Castor mask med kakao och kefir

 • kefir eller sur mjölk - en halv kopp,
 • ägget är ett
 • kakaopulver - en stor sked,
 • ricinolja - 25 ml.
 • Värmevaddolja i ett vattenbad.
 • Separera äggula från det vita, gnugga äggula med oljan.
 • Uppvärmd på ett vattenbad kefir gradvis häll i äggoljeblandningen, omrör den.
 • Häll i blandningen av kakao, blanda väl.

Masken ska appliceras på krullarnas rötter och längs hela längden (för enkelhetens skull, använd en borste som vanligtvis färgar håret). Sätt på en cellofantlock, binda en halsduk eller handduk ovanpå. Låt på i 40 minuter, skölj med schampo vatten. Masken stärker håret, ger sken, fuktar.

Kryddig hårväxtmask

 • kakaopulver - en stor sked,
 • kefir - en halv kopp,
 • honung - en tesked,
 • kanel eterisk olja - 5 droppar,
 • kycklingägg - en.
 • Sätt kefir i vattenbadet.
 • Tillsätt kakao till kefir, utan att ta bort det från badet, blanda väl.
 • Ta bort kefirna från vattenbadet, tillsätt kycklingäggglass, blanda. Det är viktigt att kefir inte är hett.
 • Smält honungen, lös den upp i den resulterande massan (för att göra det kan du återställa kompositionen till ett vattenbad).
 • Kyl lite, tillsätt eter i slutet och rör om. Om det inte finns någon kanelolja, kan den ersättas med en tesked kanelpulver.

Masken har en uppvärmningseffekt, du måste hålla den under en hatt av cellofan och under en handduk i en kvart i timmen. Därefter tvättas håret väl, du kan använda schampo.

Applikationsfunktioner

Masker av kefir och kakao orsakar sällan allergiska reaktioner, men du måste ändå först testa dem på huden från armbågens inre. Detta är särskilt viktigt om honung eller eterisk olja finns i produkten.

Det rekommenderas att använda masker för att uppnå önskat resultat varje dag eller åtminstone varannan dag i en månad.

Blondiner ska inte använda kakao masker, eftersom de lätt tona deras hår. Men de brunhåriga kvinnorna kommer att tycka om denna toning effekt.

Hårmask: kefir, kakao och ägg

Inte alla moderna tjejer har råd med professionella förfaranden i skönhetssalonger och dyra hårvårdsprodukter. Men för att ha vackert, tjockt, glänsande hår vill de ha allting.

Jag kommer att berätta förtroende: det är inte nödvändigt att spendera otroliga belopp på schampon och salonger. För att uppnå önskad effekt kan improviseras - med hjälp av hemlagade hårmaskor. Jag vill dela receptet på en sådan mask idag med dig.

Mask för kefir hår kakao ägg

Den här mirakulösa blandningen hjälper till att stärka håret, ge det glans och volym. Speciellt rekommenderas under hösten-vintern, när kroppen lider av brist på solljus och vitaminer, vilket inte bara kan påverka hårets tillstånd.

Alla ingredienser ingår i dess sammansättning, prisvärd och billig.

Kefir, som är en del av masker kommer att bidra till att återfukta hårbotten och normalisera talgkörtlarna, kakao kommer att göra håret mjukare, kommer färsk äggula förhindra håravfall och underlätta deras stapling.

Masken är beredd enligt följande:

Kyckling äggulan (bättre än hemmet) slog bra, du kan använda en mixer eller en mixer, tillsätt 2 matskedar av kakaopulver och 5 matskedar kefir.

Slå igen och applicera med en pensel eller svamp på hårbotten och håret längs hela längden.

Sätt på en plastlock eller linda huvudet med en ren handduk, håll masken i 30 minuter, skölj sedan och skölj håret med avkok av salvia eller kamille.

Tips: Om kakaopulver inte var till hands kan det bytas ut med bitar av choklad smält i ett vattenbad. Självklart bör detta vara vanlig plåtchoklad innehållande minst 70% kakao, utan tillsatser eller fyllningar.

Vad kan läggas till masken för kefir hår med kakao och ägg

- 1 matsked av den vanligaste vegetabiliska oljan (bättre än olivolja), som läggs till i masken, hjälper till att mata övertorkat, livlöst hår.

- För håravfall rekommenderas att lägga 1 tesked av brandy i masken.

- om du måste spendera mycket tid i varmt huvudbonader, kommer 1 tsk ricinolja att lugna irriterad hårbotten.

Alla ytterligare ingredienser introduceras i masken tillsammans med huvudpiskningen.

Det rekommenderas att utföra proceduren för att uppnå önskad effekt 1-2 gånger i veckan. För de som har fet hår, är det bättre att använda fettfri kefir och tvätta håret efter masken med lite mild schampo.

Vem är inte lämplig kefir mask kakao ägg

En hårmask som innehåller kakao är inte lämplig för blonda hårda ägare, eftersom det färgar håret ganska starkt och ojämnt. På grund av innehållet i lättnadskomponenten - kefir - bör en mask användas med försiktighet om du nyligen har färgat ditt hår en mörk färg. På någon av komponenterna kan det vara individuell känslighet, därför bör masken omedelbart tvättas av vid de första tecken på obehag.

Om denna mask med ägg och kakao inte passar dig, så här är de andra maskerna på kefir inklusive bara kefir utan tillsatser

Recept för kefir- och kakaohårsmask: procedur

Alla hår kräver metodisk kompetent vård. Volymen, glansen och det övergripande hälsosamma utseendet på håret kan erhållas med hjälp av folkmedicinska preparat som är förberedda hemma.

Mask med kakaopulver, ägg och kefir rekommenderas för alla typer av hår och hårbotten, läkning och mättnad med användbara vitaminer.

Denna artikel kommer att lära sig om alla de fördelaktiga egenskaperna hos ingredienserna, samt att bekanta sig med recepten av masker för olika typer av hår.

Användning av ingredienser

Kakaopulver är en stark tonic. Det används för hår för att aktivera blodcirkulationen i hårbotten och väcka hårsäckar.

Den innehåller:

 • teobromin, utjämnar vågorna och bevarar hårets struktur;
 • teofyllin, avlägsna klämmor och slappna av musklerna i hårbotten smidiga musklerna;
 • koffein, dilaterande blodkärl;
 • melaninpigment, vilket kan leda till att mörkret blir mörkt med en eller två toner.

Förfarandet med ett enda pulver rekommenderas att göra brunhårda kvinnor eller brunetter. Men i kombination med kakaoyoghurt kan blondor också användas.

Denna mejeriprodukt har en lysande effekt, neutraliserande melanin.

Den innehåller:

 • mjölksyra med en peeling effekt;
 • mjölkfett, fuktgivande hår och hårbotten;
 • kefir svampar, hälsosam naturlig mikroflora.

Produkten förhindrar håravfall, och i kombination med kakao främjar deras tillväxt.

Ägget är en källa till essentiella och icke-essentiella aminosyror som lätt absorberas av huden. Gommen innehåller i sin sammansättning mättade och omättade fettsyror, absorberas omedelbart i huden och ytan på håret. Och protein kuver hårets yta med en skyddande film, torkar dem lite.

Alla komponenter är idealiskt kombinerade med varandra, förstärker effekten av varandra:

 • kakao varmer och toner;
 • kefir löses och fuktar, vilket gör det möjligt för näringsämnen att arbeta med maximal effekt;
 • ägget matar och skapar skydd.

Resultatet blir märkbart strax efter den första sessionen.

Vem skulle passa ett sådant förfarande?

Mask med tre medicinska ingredienser kan appliceras på vilket hår som helst. I oljigt hår normaliserar det sebaceous utsöndring, ger hårglans, tar bort mjäll.

Normalt hår blir mer magnifikt, mer lydigt, upphör att falla ut.

För torrt och tunt hår är det bättre att använda en mask med en äggula, utan protein, för att undvika överdriven torkning.

receptet

Följande ingredienser krävs för proceduren:

 • Kefir vid rumstemperatur - 120 ml;
 • kakao - 5 g;
 • hela ägg eller äggula för torrt hår - 1 st.

Beredningsförfarande:

 1. Blanda kakao och kefir tills klumparna försvinner, lämna i 10 minuter.
 2. Ägg eller äggula visp.
 3. Blanda alla ingredienser, omrör kontinuerligt.

Förfarande för

Mask appliceras på torrt hår. De behöver inte tvättas före proceduren, men huvudet ska inte vara mycket smutsigt.

 1. Kosmetisk massa gav först och främst gnidningsförflyttningar i hårbotten.
 2. Fuktar sedan håret längs hela längden.
 3. låt masken torka. Det tar 10-12 minuter.
 4. Upprepa proceduren igen i samma sekvens, återigen lämnar blandningen på håret i 10 minuter.
 5. Applicera masken på håret för tredje gången.
 6. Wrap huvudet med polyeten och sedan med en handduk eller näsduk i 15 minuter.
 7. Tvätta av med kallt vatten med en mild schampo.

Volym och mjuk glans visas omedelbart efter torkning av håret. De blir som tjockare och trevligare att röra. För att få en extra effekt av glänsande hår kan du tillsätta 10 ml brandy till den kosmetiska massan i slutet av tillagningen.

Varaktigheten av hela förfarandet, innefattande framställning av en kosmetisk blandning, är från 1 timme till 1 timme och 20 minuter. Därför är det bättre att spendera på helgen, utan brådska och väsen.

Ett annat recept på hårmaskor baserade på kakao, kefir och ägg ser i videon:

Medel utan tillsättning av ägg

Förfarandet kan utföras utan att lägga ägg. Detta kommer att förenkla processen att tvätta av den kosmetiska blandningen. I det här fallet kan det avlägsnas med vatten vid en behaglig temperatur med ett välbekant schampo.

Ingredienser krävs:

 • Kefir vid rumstemperatur - 150 ml;
 • kakaopulver - 5 g.

Tillämpning av kompositionen

 1. Blanda komponenter för att få en jämn homogen massa.
 2. Täck axlarna med en handduk.
 3. Gnid blandningen i hårbotten.
 4. Att fördela kosmetisk massa genom håret.
 5. Sätt en plasthatt på huvudet och sätt ihop med en handduk.

Procedurens varaktighet är 1 timme.

Ägare av torrt och tunt hår kan sättas till blandningen av 10 ml olivolja. Hår efter en session blir bättre passform och mindre elektrifierad.

Denna procedur kan tillämpas på vilken typ av hår som helst.

Resultat: utseendet av basal volym, glans och silke. Med regelbunden användning kommer håret att sluta falla, tillväxten accelererar.

Ett annat recept för att göra masker för hår med kefir och kakao, titta i videon:

Hur ofta kan jag använda?

En mask med tre komponenter kan hållas var tionde dag, eftersom håret tar tid att absorbera alla näringsämnen.

Fermenterad mjölkprodukt har en stark rengöringseffekt och kakaotonisk. Masken med frekvent användning kommer inte att kunna överbelasta håret och hårbotten med överflödig näring.

Kontra

Den huvudsakliga kontraindikationen är individuell intolerans mot ingredienserna och allergisk reaktion på dem.

Innan sessionen är det nödvändigt att göra ett allergitest varje gång.

Masker är också kontraindicerade i:

 • dermatologiska sjukdomar;
 • hög temperatur och feber;
 • hypertoni;
 • purulenta utslag och öppna sår i huvudet.

Naturliga produkter som kakao, kefir och ägg har stor biologisk aktivitet. De säljs alltid till ett överkomligt pris. Och resultatet av förfarandena med användningen är märkbart efter första gången.

LiveInternetLiveInternet

-musik

-video

-kategorier

 • Virkade (2087)
 • Önskningar (1182)
 • blusar, cardigans (184)
 • Motiv (158)
 • Tidskrifter. (150)
 • hattar, halsdukar (82)
 • Klänningar (54)
 • Irländsk snörning (54)
 • toppar, tunika (36)
 • bolero (34)
 • Freeform (27)
 • Irländsk Snörning (23)
 • Stickning för barn (10)
 • Kjolar (9)
 • Kostymer (7)
 • Bruges Lace (6)
 • Peruansk samling (5)
 • Krage (4)
 • dummy (4)
 • Stickning från päls (1)
 • Ribbon Lace (1)
 • Esoterisk (1089)
 • Runer (290)
 • Energiövningar (195)
 • Läkande lärande (150)
 • Tomter (54)
 • Simoron (44)
 • ÖVNINGAR (41)
 • Money Magic (36)
 • Ritualer (30)
 • Bantning med runor (25)
 • Månen (22)
 • Yoga, Vedas (19)
 • Rune Ring (14)
 • författarens tekniker (13)
 • Runicskola (12)
 • Slaviska runor (12)
 • Mantrar (11)
 • Divination (7)
 • Shamans musik (5)
 • Taro (4)
 • Babay (1)
 • Stickning (803)
 • Önskelista (179)
 • Jackor, blusar, tunikor (158)
 • Coats (146)
 • Tidskrifter (58)
 • Mönster (44)
 • Västar (11)
 • Stickning för män (4)
 • Hälsa (790)
 • Att göra! (331)
 • Recept (87)
 • Rehabilitering (68)
 • akupunktur (60)
 • kroppsrengöring (55)
 • Onkologi (32)
 • Östlig medicin (20)
 • Hälsosam kost (16)
 • Massage (15)
 • Dieter (15)
 • Behandling av andningsorganen (14)
 • Mudras (14)
 • Behandling av gastrointestinala organ (12)
 • Terapeutisk träning (9)
 • Kinesisk vietnamesisk medicin (7)
 • Oljor (7)
 • Qigong (6)
 • Hypertoni (6)
 • Andningsorganen (6)
 • Kvinnors hälsa (4)
 • Pilates (4)
 • Alzheimers sjukdom (3)
 • Manuell terapi (2)
 • Kombucha (1)
 • Allt för kvinnor (748)
 • Att göra! (275)
 • Slimhet (166)
 • Ansiktsvård (161)
 • Träning (72)
 • Hårvård (40)
 • Kroppsvård (33)
 • Underbar kropp (8)
 • Program (6)
 • Femininitet (6)
 • Parfym (4)
 • Handvård (4)
 • Gait (2)
 • Kokkärl (644)
 • Att göra! (283)
 • Etnisk mat (55)
 • Pajer, kakor (54)
 • Kötträttar (48)
 • Vegetabiliska ämnen (44)
 • Fiskrätter (33)
 • Desserter (32)
 • Vegetarianism (23)
 • Meal in Post (22)
 • Sallader (22)
 • Ayurveda (11)
 • Dryck (11)
 • Hemgjorda likörer, likörer (11)
 • Soppa (10)
 • Spanska restaurang (7)
 • Kål (7)
 • Aubergine (5)
 • Pannkakor (2)
 • Andra kurser (2)
 • Första kurser (1)
 • bibliotek (176)
 • Exempel (7)
 • Mitt hem (139)
 • Hemhemligheter (30)
 • Inredning (28)
 • Inredning (26)
 • Tips och tricks (15)
 • Reparationer (10)
 • Gardiner (8)
 • Surt (7)
 • Bomber (3)
 • Kök Inredning (1)
 • psykologi (136)
 • Att göra! (21)
 • NLP (13)
 • Kroppsorienterad terapi (11)
 • Manliga arketyper (8)
 • Arbeta med delpersonaliteter (8)
 • konstterapi (6)
 • Hooponopono (3)
 • systemiska familjeanställningar (3)
 • hobby (129)
 • Kreativitet, hantverk, idéer (39)
 • Kartong (23)
 • Fotoverkstäder (20)
 • Broderi (6)
 • Målning (119)
 • Galleri (63)
 • akvarell (16)
 • Ritningslektioner (12)
 • Oljan. Lektioner (7)
 • Akvarell. Lektioner (7)
 • Målning design (2)
 • Material (2)
 • lektioner (1)
 • TRAVELING (86)
 • England (27)
 • Frankrike (14)
 • Tyskland (12)
 • Italien (11)
 • Tjeckien (8)
 • Japan (3)
 • Marquesasöarnas skärgård (1)
 • Schweiz (1)
 • Kvällsfilm (81)
 • Matlagning (80)
 • kakor (43)
 • Bröd (25)
 • Squashes (6)
 • Indiskt kök (5)
 • dagbok (75)
 • Musik (74)
 • Business. Idéer. (66)
 • sy (66)
 • Underkläder (5)
 • Tunika (5)
 • Klänningar (4)
 • skönhet (51)
 • mage (29)
 • Ansiktsgymnastik (2)
 • Övningar (51)
 • Alchemy of Plenty (32)
 • Min stuga (29)
 • Dieter (26)
 • Fasta dagar (2)
 • 100 dagars lycka (24)
 • främmande språk (24)
 • magsdans (24)
 • Mitt Ryssland (19)
 • Moskva (6)
 • Peter (3)
 • Altai (2)
 • Irkutsk (1)
 • Baikal (1)
 • Krim (1)
 • Tyva (1)
 • Voronezh (1)
 • Pavlovsk (1)
 • Kamchatka (1)
 • Resa (17)
 • Tips (14)
 • Min stuga (16)
 • Matlagning i landet (5)
 • Stuga (15)
 • Allt för dagbok (14)
 • Tvåltillverkning (14)
 • Stil (12)
 • flyga dam (11)
 • SAD (9)
 • Katter (8)
 • Visdom (8)
 • 365 DAGAR FLASHMOB (4)
 • 1 dag (3)
 • Survival Lessons (4)
 • Universum (4)
 • Storbritannien (3)
 • Turism, fiske (2)
 • Sammanfattning (2)
 • Juridisk rådgivning (2)
 • Ryska federationens familjekod (2)
 • Min dagbok (2)
 • Gör en dagbok (2)
 • Timmar (1)
 • Bouncers (1)
 • Skapa om dig själv (1)
 • Gymnastik av Lana Paley (1)
 • Magi och skönhet (1)
 • Hushållsplanter (1)
 • Pilates (1)
 • Hårklippning. Hårvård (1)
 • Myter och berättelser (1)
 • Klänningar (1)
 • Historia (1)
 • fasta dagar (1)
 • Kosmos (1)
 • referensbok (1)
 • Green Pharmacy (0)
 • Religion (0)
 • Sommar, sol, hav (0)
 • För Natasha (0)
 • För Natasha (0)
 • Böner (0)
 • Meditation, musik för meditation (0)
 • Såser (0)
 • hattar, halsdukar (0)
 • mål toning (0)

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-statistik

Hårmaskar med kakao och kefir

Läs idag om fördelarna med kakao masker för hår. Jag tittade på recensionerna. Och jag bestämde mig för att imorgon definitivt ska göra denna mask för mig själv.

Så kakao:

 • Kakao masker används för försvagat, matt, livsberövat hår.
 • Masker som använder kakaopulver kommer att lindra brittleness och håravfall.
 • Kakao förhindrar dissektion av hårändar.
 • Kakao masker kommer att fylla ditt hår med vitalitet och stärka ditt hår.
 • Masker som använder kakao och andra ingredienser aktiverar hårväxt, förbättrar blodcirkulationen i hårbotten.
 • Snickare rekommenderar användning av kakao masker med stark håravfall.
 • Kakao innehåller vitaminer A, E, PP, vitaminer i grupp B, liksom natrium, kalcium, klor, svavel, järn, magnesium, mangan, zink.
 • Kakao innehåller melanin, som skyddar huden från solbränna, från överhettning, det vill säga skyddar mot ultraviolett strålning.

kefir

 • Närvaron av aktiva mjölksvampar aktiverar blodcirkulationen i hårbotten, påskyndar metabolismen, vilket leder till att håret blir vackrare och växer snabbt.
 • Kefir normaliserar fet hår, eliminerar mjäll och ökad sebesekretion.
 • Masker med kefir innehåller mycket protein, vilket är de grundläggande elementen i vårt hårs struktur. Håret blir stark, problem med bräcklighet och splittrade ändar försvinner. Med hjälp av kefir kan du fukta och mjuka torrt hår.
 • Kefir tillåter inte utseende av sårbarhet i håret och tillåter inte deras förlust.
 • Masker med kefir innehåller tillräckligt med kalcium och andra spårämnen rekommenderas därför för kvinnor i alla åldrar.

Hårmask: kefir, kakao, ägg.

Den här mirakulösa blandningen hjälper till att stärka håret, ge det glans och volym. Speciellt rekommenderas under hösten-vintern, när kroppen lider av brist på solljus och vitaminer, vilket inte bara kan påverka hårets tillstånd.

Kefir, som är en del av masker kommer att bidra till att återfukta hårbotten och normalisera talgkörtlarna, kakao kommer att göra håret mjukare, kommer färsk äggula förhindra håravfall och underlätta deras stapling.

Masken är beredd enligt följande:

Kyckling äggulan (bättre än hemmet) slog bra, du kan använda en mixer eller en mixer, tillsätt 2 matskedar av kakaopulver och 5 matskedar kefir.

Slå igen och applicera med en pensel eller svamp på hårbotten och håret längs hela längden.

Sätt på en plastlock eller linda huvudet med en ren handduk, håll masken i 30 minuter, skölj sedan och skölj håret med avkok av salvia eller kamille.

Tips: Om kakaopulver inte var till hands kan det bytas ut med bitar av choklad smält i ett vattenbad. Självklart bör detta vara vanlig plåtchoklad innehållande minst 70% kakao, utan tillsatser eller fyllningar.

Vad kan läggas till masken för kefir hår med kakao och ägg

- 1 matsked av den vanligaste vegetabiliska oljan (bättre än olivolja), som läggs till i masken, hjälper till att mata övertorkat, livlöst hår.

- För håravfall rekommenderas att lägga 1 tesked av brandy i masken.

- om du måste spendera mycket tid i varmt huvudbonader, kommer 1 tsk ricinolja att lugna irriterad hårbotten.

Alla ytterligare ingredienser introduceras i masken tillsammans med huvudpiskningen.

Det rekommenderas att utföra proceduren för att uppnå önskad effekt 1-2 gånger i veckan. För de som har fet hår, är det bättre att använda fettfri kefir och tvätta håret efter masken med lite mild schampo.

Med en stark håravfall och även utseendet på bala fläckar kan en sådan mask rädda situationen. Du måste ta 2 matskedar av kakaopulver och tillsätt varm, fullmjölkad mjölk till den för att göra en ganska tjock, grumlig massa. Därefter tillsätt 1 äggula blandad med 1 tesked brandy. Blanda alla ingredienser tills mjuk och kraftig massage rörelser gnugga den i hårbotten, linda med plastfolie och en handduk. Applicera en sådan mask i en halvtimme, om så önskas kan du hålla lite längre. Applicera det minst en gång i veckan i 2-3 månader, håret kommer sluta falla, blir mycket tjockare och mer silkeslen.

Om hårbotten är väldigt torr och håret är sprött och till och med splittrat i ändarna, rekommenderas det att regelbundet applicera en sådan näringsrik mask baserad på mörk choklad. För att göra det måste du smälta en chokladstång (100 g) över ånga, blanda sedan äggulorna med två ägg med något uppvärmd med någon naturlig vegetabilisk olja och kombinera ägg-smörblandningen med den kylda choklad. Töm masken i hårrötterna och sprid över hela längden, linda håret med plastfolie och en handduk. Det är önskvärt att lämna masken i minst en och en halv timme.

Mycket väl näring och bidrar till restaureringen av hårfolliklar choklad-banan mask. Blanda 80 g bakad choklad eller 2 matskedar kakaopulver med banan vispadad i en mush, lägg 1 matsked honung. För att göra blandningen mer flytande och lättare att applicera, lägg även lite varm mjölk. Applicera masken i hårbotten, lindra och skölj inte i 1 timme.

Det fuktar också håret perfekt och matar dem med de näringsrika komponenterna i en choklad honungsmask. En matsked honung ska blandas med samma mängd bakad choklad (kakaosmör eller pulver) och 100 ml (en halv kopp) yoghurt. Masken appliceras i hårbotten 50-60 minuter före tvätt.

Mask för hår från kefir.

Det enklaste sättet att använda kefir för detta ändamål är att smörja hår och rötter. Då måste du sätta på huvudet med cellofan och hålla masken i en timme eller längre. För att tvätta av en sådan mask måste du använda schampo. Om du regelbundet använder kefir mask, så kommer ditt hår snart att bli silkeslatt, lättsamt, och mjäll kommer också att försvinna helt.

Mask mot håravfall från kefir.

Mycket ofta kefir används för att behandla fallande hår. För att göra detta kan du lösa upp bryggerjäst, eteriska oljor och senapspulver. Om du vill öka effekten av kefir, kan du lägga till en av dessa komponenter: senap, äggula, peppartinktur, honung, burdockolja, brandy, lökjuice, örttekok, etc.

Recept masker för fet hår från kefir.

Sammansättning: 1 msk. Sked torr senap, 150 ml. kefir, 1 äggula, 1 tsk mandelolja, 1 tsk honung, några droppar essentiell olja (citron, rosmarin etc.). Blanda alla ingredienser noggrant och applicera på hår. Bär en hatt på toppen och håll masken i 30 minuter. Masken tvättas av med schampo och varmt vatten.

Mask för hårväxt med kefir och lök.

Ta 1 lök och pressa saften ut ur den. Den resulterande saften måste blandas med ett glas kefir. Om du vill kan du lägga till äggula och en tesked olja där. Applicera sedan blandningen i ditt hår, värm huvudet och håll masken på huvudet i en timme. Därefter tvättas masken väl med varmt vatten. Och lök ditt hår kommer inte att lukta, eftersom kefir neutraliserar lukten.

Hårmask från kefir och ägg.

Ingredienser: en halv kopp kefir, 1 tsk ricinolja och äggula. Blanda maskkomponenterna, applicera den på håret och lägg en hatt på huvudet. Masken kan tvättas av med schampo om en timme.

Vem är inte lämplig kefir mask kakao ägg

En hårmask som innehåller kakao är inte lämplig för blonda hårda ägare, eftersom det färgar håret ganska starkt och ojämnt. På grund av innehållet i lättnadskomponenten - kefir - bör en mask användas med försiktighet om du nyligen har färgat ditt hår en mörk färg. På någon av komponenterna kan det vara individuell känslighet, därför bör masken omedelbart tvättas av vid de första tecken på obehag.

Maske med kefir med ägg och kakao för att stärka håret

beskrivning

Masken med kefir, kakaopulver och ägg syftar till att återställa näringsbalansen och stärka håret. Aminosyror, proteiner och fetter som utgör kakao accelererar vävnadsregenerering och ger en hälsosam glans och en ökning av volymen av lockar. Äggbasen accelererar processerna för återupplivning av döende och utarmade celler, bidrar till framväxten av nytt hår. Användningen av kefir i en mask ökar stavens elasticitet, förhindrar brott och förlust. Den naturliga basen av ägg, kakao och kefir gör att du kan uppnå en helande effekt för splittrade ändar, mjukna och fuktar hårets hud.

Naturlig mask är lämplig för att stärka alla typer av hår. Att ta ett läkande ämne tar inte mer än 8 minuter hemma.

receptet

Ingredienser och proportioner

 • Kefir, 100 ml.
 • Ägg, 1 st.
 • Kakaopulver, 1 msk. en sked.

making

Innan komponenterna blandas, värm kefirna till rumstemperatur. Tillsätt ägg, kakao och blanda masken till en jämn konsistens.

ansökan

Masken gnids i huden, rötterna i håret och sprider sig längs hela längden. Dessutom bearbetas hårets ändar genom att suga igen substansen. Huvudet är förseglat med en plastpåse eller en speciell keps. Efter 60 minuter tvättas håret upprepade gånger med varmt vatten. Användning av schampo rekommenderas inte.

Användningsfrekvens

Hemmagjord kakao mask bör inte överstiga 2 gånger i veckan. Hälsosessionernas totala varaktighet hålls i 6 veckor.

Masker med kefir, kakao och äggula för hår

Sedan mänsklighetens existens, ständigt förändras normerna för kvinnlig skönhet. Igår är det pompösa skönheter, som om de härstammar från Rubens målerier, och idag bleka tunna personer som den kända brittiska modellen Kate Moss. Men hela tiden har den naturliga skönheten alltid varit standard - friskt ansikte, prickiga ögon, smal figur och, naturligtvis, snyggt och glänsande hår. Enligt män är det dessa dygder som gör kvinnor attraktiva och önskvärda. Hur man behåller och bevarar skönheten i sina lås? I folkkosmetologi finns det många bra produkter, och en av dessa är en mask för hår med kefir, kakao och ett ägg.

Fördelarna med kefir och kakao

Våra förfäder visste om de goda egenskaperna hos dessa produkter och använde dem med makt och huvud. Kefir på grund av vitaminer, proteiner, kalcium, jäst och mjölksyrahållare som ingår i det förbättrar hårskaftsstruktur, eliminerar deras tvärsnitt, fuktar hårbotten, stabiliserar talgproduktionen. Kakao, rik på proteiner, fetter, aminosyror, närmar sig rötterna och strängarna med nödvändiga näringsämnen, vilket ger dem glans, mjukhet och lydnad. Ägg hjälper till att effektivt bekämpa håravfall och mjäll, vilket gör håret skimt och lättsamt.

Masken, där rollen som "huvudsakliga violiner" spelas av kefir, kakao och ägg, blir en verkligt mirakulös för ett försvagat och livlöst hår. Bara några procedurer - och håret kommer sluta falla, fuktas, få styrka och styrka, bli glänsande, voluminös och lätt att stila. Split ends, överdriven fett, mjäll och långsam tillväxt - alla dessa problem kommer också att vara kvar i det förflutna.

Ett sådant underbart verktyg är särskilt viktigt vid kallt väder, när håret är mer mottagligt för negativa atmosfärseffekter och är mycket svagare.

Regler för ansökan

Koka och använd hårmaskor från kefir, kakao och ägg, följ dessa tips:

 1. Testa masken för allergier - sprida din handled med en liten mängd smink och observera reaktionen.
 2. Ingrediensens naturlighet och färskhet är mycket viktigt. Särskilt föredra hemlagade ägg - de är mycket mer användbara än fabriken.
 3. Förvärm kefir till en temperatur på 35-36 ° С (inte mer).
 4. I stället för kakaopulver kan du ta choklad (kakaohalten är inte mindre än 70% utan fyllningar och tillsatser). Försmält choklad med vattenbad.
 5. Blandningen utstrålar huvudets rötter och epidermier och sprider gradvis över strängarna. Ovanifrån sätter du på cellofan och ett lock för att värma masken.
 6. Använd varmt vatten för att ta bort produkten. Shampoo behövs endast i närvaro av oljiga ingredienser. Dessutom sköljer du håret med örttekoko med essentiell olja tillsatt - det hjälper dig att bli av med den speciella lukten av kefir plus, vilket ger ditt hår en extra glans.
 7. Den vanliga sessionstiden är 30-60 minuter.
 8. En blandning av kefir, kakao och ägg måste appliceras under lång tid - 2-3r / 7 dagar. inom en månad. Endast på detta sätt kommer du att uppnå positiva resultat.

Kunskapen om dessa subtiliteter kommer att göra en produkt med kefir, kakao och ett ägg som är mer användbart. Och om du också lägger till andra komponenter i dess komposition, kommer du att öka sin effektivitet avsevärt.

Det är viktigt! Kakaoblandningar rekommenderas inte för blondiner på grund av färgegenskaperna hos denna produkt, och brunetter och brunhårda kvinnor bör vara försiktiga med kefirmasker, eftersom jäst mjölkdryck kan lätta håret.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Effektiva recept

Klassisk mask

Blanda kefir (100 ml), kakaopulver (två matskedar), äggula av ett ägg med en mixer eller mixer. Applicera den homogena blandningen på trådarna och linda på huvudet. Spola ut om en halvtimme.

Näringsämnesblandningar

 • Alternativ 1 - med avokado och oljor

Beat kefir (50 ml), gräddfil (100 ml), kakaopulver (tre matskedar), äggulor (två) i en mixer. Applicera blandningen på otvättat hår i 2 timmar; Efter sköljning med schampo. Blanda nu kefir (100 ml), burdock eller linfröolja, kakaopulver, hackad avokado-massa (enligt msk). Sprid ditt hår med denna förening, värm upp det. Tvätta håret på en timme.

Denna blandning, förutom näring, kommer att ge hårglans.

Blanda i en homogen massa kefir (100 ml), honung (matsked), kakaopulver (två matskedar), äggula av ett ägg. Sprid håret med den här produkten, lägg upp huvudet, tvätta av det efter en timme.

Den här masken är förresten perfekt för lockigt hår, som har en mer lös struktur och är mer mottaglig för negativ påverkan från utsidan.

Mot förlust med brandy

Förbered en homogen blandning av kefir (100 ml), brandy (tsk), en äggula, kakaopulver (två matskedar). Maskens varaktighet är en halvtimme.

För tillväxt med senap

Häll senapspulveret med varmt vatten (lika delar, till exempel ett par matskedar). Tillsätt varm kefir (50 ml), pundad med socker och kakaopulver (i tsk) äggula i en lättkyld senapblandning. Denna komposition utstryker endast strängarnas rötter, isolera. Blandningen tvättas av på en halv timme.

Henna firande blandning

Lös upp färglös henna (matsked) i varmt vatten (tre matskedar). När kompositionen har svalnat, sätt till kefir (tre matskedar), kakaosmör (matskedar), äggula av ett ägg. Sprid blandningen med rötterna och epidermis. Procedurens varaktighet är 45 minuter.

För mycket torra trådar med tvärsnitt, med olivolja

Blanda i en homogen blandning av varm kefir (100 ml), kakaopulver (två matskedar), olivolja (tre matskedar), äggula av ett ägg. Sprid ditt hår med denna förening, var uppmärksam på ändarna. Sätt på ett uppvärmningslock, tvätta av det efter en halvtimme.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

För att ha hälsosamt, välskött och lyxigt hår är det inte nödvändigt att tömma din plånbok, spendera på dyra kosmetika och salongprocedurer. Hemlagade masker med enkla och prisvärda ingredienser, som kefir, kakao och ägg kan göra underverk. Bara några procedurer - och du kan vara stolt över dina chic krullar och acceptera välförtjänta komplimanger.Nästa Artikel
Whey för hår