Kefir mask för att lätta håret hemma


Även för 25-30 år sedan var hårljus endast associerat med behandling av hår med en lösning av ammoniak eller väteperoxid. De tänkte inte på kvalitet - det var bara möjligt att bli blondin.

Nu är det mycket lättare att bli en sexig blondin - diskarna är fyllda med ljusande färger av olika handlingar. Tillverkare lovar att håret "de behandlas med försiktighet."

Den moderna kvinnan använder emellertid i allt högre grad hemmetoder för att förändra bilden, vilket garanterar inte bara resultatet, men också bevarandet av hälsan.

För att lösa problemet med lättare hår är kefirmasker den perfekta lösningen. Efter flera procedurer blir håret 2-3 toner lättare, förblir mjuk, glänsande och silkeslen och blir lydig.

Hur lyser kefir håret?

Oavsett recept kefir masker för hår används inte, kommer effekten av blixten nödvändigtvis. Fermenterade mjölkprodukter innehåller i sin sammansättning bakterier som "äter upp" pigment.

Näringsämnena och spårämnena i kefirsammansättningen fuktar och närmar hårsäckarna och skapar också på sin yta en film som skyddar mot de negativa effekterna av den yttre miljön. Detta gör att håret inte kan bli en "halm".

Ägare av torrt hår kan även tvätta håret med kefir - det har en helande effekt, håret är fuktat, deras struktur blir tätare. Men resten är det önskvärt att bara begränsa maskerna, annars verkar installationen för tät.

Anvisningar för användning mask av kefir

 • För hemlagade masker för att lätta håret, välj en frisk produkt - färska kefir svampar är mer aktiva. Dessutom lever näringsämnen - kalcium, magnesium, kalium och vitaminer A, E, grupp B "bara i en sådan produkt.
 • På huvudmasken av kefir - vad som helst receptet används för matlagning - håll i minst 3 timmar. Annars kommer ljuseffekten inte att uppnås.
 • Förfarandet bör upprepas 2 gånger i veckan. Visuellt förändras färgen efter 2-3 behandlingar, och hårets kvalitet förbättras efter 4-5. Så fort du kan få önskad ton kan du sluta använda masker.
 • Innan du applicerar masken över hela längden på håret rekommenderas att gnugga blandningen först i rötterna.
 • Du kan spara en viss tid om du inte behandlar varje sträng separat, men ta en handfull blandning och gnugga den i håret som ett schampo i mjuka rörelser så att allt hår är helt täckt. Åtgärden i detta fall kommer inte att vara mycket uttalad, och halvtoner med moduleringar på strängarna ser väldigt imponerande ut.

Kefir mask för lätta hår

Recept nummer 1

Den enklaste kefirmasken för lättare hår är kefir, som appliceras på huvudet och jämnt fördelat, som schampo under tvätt.

En mjölkprodukt förvärmd till 40-45ºі appliceras på rent torrt hår och det är isolerat med en plastpåse och en handduk.

Recept nummer 2

Masken av kefir och citron lysar inte bara, men stärker också håret, och normaliserar också produktionen av talg inom hårfolliklarna.

 • äggulor med 2 ägg;
 • en halv kopp föruppvärmd frisk biokefir;
 • citronsaft - kläm bara in halva medelklassen.

Alla ingredienser blandas noggrant och uppnår homogenitet. Tvätta huvudet och applicera ett ljusmedel på lite fuktigt hår. Då kan du värma huvudet med en plastpåse och en handduk eller bara torka det i solen. Citron i starkt dagsljus ökar sina aktiva egenskaper för att förstöra pigmentering.

Inget behov av att frukta överdriven strängar - lecitin från äggulor skyddar dem.

Recept nummer 3

En annan mask inkluderar kefir och honung. Honung själv lyser också håret, "äter" pigmentet, men tillsammans fungerar maskins komponenter mer aktivt. Kombinera en halv kopp varm kefir med 3 matskedar varm flytande honung, tillsätt citron eterisk olja - 3 droppar för varje matsked av blandningen.

Recept nummer 4

Lös 50 gr. jäst i 100 gram. varm jäst mjölkprodukt. Infusera blandningen tills bubblor bildas på ytan. Applicera masken på ett rent, något fuktigt huvud och varma. Tvätta av efter 2-3 timmar.

Recept nummer 5

Om håret var preliminärt lysande med hjälp av kemiska färgämnen, men det var inte möjligt att uppnå önskat resultat, kommer kefirmasken med burdockolja att återställa hårets kvalitet och uppnå önskad ton.

I avsaknad av burdockolja, ersätt den inte med ricinolja som i spärrmasker. Förfarandet måste skjutas upp tills förvärvet av den nödvändiga ingrediensen, eftersom ricinolja tenderar att göra pigmenteringen ljusare och mörkare.

Recept nummer 6

Blanda varm kefir med burdock olja. För varje 50 g jäst mjölkprodukt häll en matsked olja. Tillsätt 1 rå ägg och citronoljaolja - 5-6 droppar per 50 gr. blandning.

Recept nummer 7

Denna mask kommer att vara relevant för att tända fet hår. Blanda en halv kopp yoghurt och 1 msk. sked senapspulver. Tillsätt dem äggulan, pundad med en tesked honung. Häll i en tesked mandelolja. För att aktivera gör några droppar essentiell olja - rosmarin, citron eller lime. Rör om en gång till.

Vanliga masker med senap håller inte på huvudet länge, men det finns tillräckligt med komponenter i detta för att skydda dem mot att torka ut. Därför är det möjligt att tvätta produkten i 1-1,5 timmar. Var noga med att värma huvudet när du applicerar masken.

Hela sanningen om lätta hår med kefir - vem sa att han skulle hjälpa till? Recept masker för lätta hår kefir

Ljushår med kefir verkar vara ett utmärkt sätt att färga håret på ett säkert och skonsamt sätt.

Våra mormor använde också sur mjölk för att ge en ljus nyans till strängarna.

Är den här metoden så bra och effektiv?

Vem är mest lämplig för kefirmasker, och hur är de fortfarande användbara för hår?

Ljushår med kefir: Är det värt att vänta på ett mirakel?

Självklart borde brinnande brunetter inte förlita sig på kefir, som på hydroperid. Och sistnämnda ger inte alltid det önskade resultatet första gången. Men efter systematisk användning av en jäst mjölkprodukt kan du hoppas på en vacker kastanj eller chokladskugga.

Det är inte nödvändigt att det är på det svarta håret inte kommer att vara den önskade effekten. Allt beror på den naturliga styrkan av hårpigmentering. Förmodligen har varje tjej som någonsin använt hårfärgning vet hur starkt hennes pigment är.

Enligt recensioner av ägaren av ljusbrunt hår uppnådde de klargörande med kefir på en två toner. Ett bra sätt för blondiner som vill ändra hårets naturliga färg, ger mångsidighet för färg.

Den obestridliga värdigheten av lättare hår kefir

Ljushår med kefir, även om det inte klarar av huvudfunktionen, kommer det inte att kunna göra mycket skada. Dessutom hjälper det också tunt och smutsigt hår. Masker och kompositioner med jäst mjölkprodukt ger näring till hårbotten och vitaminiserar håret. Ger en fantastisk effekt i kombination med andra ingredienser. Efter systematisk användning kan du glömma att det slutliga syftet med användningen var förtydligande. Bara njut av den perfekta utsikten över locken.

Vad kefir är bra för hälsan är känt för alla: förbättrar matsmältningen och stärker immunförsvaret. Rik på vitaminer, mineraler och syror. De är i sin tur nödvändiga för byggandet av hårfibrer. Syra i kompositionen hjälper till att förbättra den feta hårtyperna. Lätt torka förhållandevis försiktigt.

Sällan i vilken produkt kan du hitta vitaminer från grupp B, en stor mängd kalcium, magnesium och kalium - nödvändigt för hälsosam hårväxt.

Kan kefir tvätta hårfärg?

Ibland måste du tvätta färgen från det nyfärgade håret. Till exempel när skuggan visade sig för mörk eller bara ville ha något nytt. Det finns speciella produkter för att tvätta bort färgen, men de skadar håret som redan har utsatts för kemiska attacker. Kefir kan vara en riktig frälsning. Han tvättar varsamt de kaustiska färgämnena. Om så önskas, efter proceduren, kan du kontakta salongen för en djupare förtydligande av professionella medel. Och det är troligt att salongbelysningen kommer att fungera första gången efter kefir-procedurer.

Allmänna rekommendationer för lätta hårkäppar

Kefir kan och kommer självständigt att klara av förtydligande. Men det är mycket effektivare att arbeta i tandem med någon komponent som kan lätt lätta och läka håret. Till exempel kanel, olivolja, jäst, honung.

Det bästa alternativet att använda är naturlig hemgjord kefir eller sur mjölk. Men kvalitetsbutiken är bra.

Det bästa sättet att maskera med yoghurtdräktblondiner och kvinnor som uttröttligt kämpar med en gul nyans av hår.

Med systematisk användning kan kefir lätta håret med 2 toner. Han är särskilt bra i tandem med honung.

Det rekommenderas att ägare av mycket torrt hår före en kurs med kefir, att utföra procedurer med oljemaskor. Annars kan du bränna lockar med jäst mjölkprodukt.

För att påskynda processen och uppnå bästa resultat är det bättre att täcka huvudet efter applicering av blandningen med en plastlock.

Lightening hår med kefir kommer att passa kvinnor med oljig typ av hårbotten. Masker hjälper till att normalisera sebumsekretion. Efter applicering av håret rekommenderas att skölja det med kallt vatten.

Termisk metod för att lätta håret med kefir

Den enklaste och mest tillgängliga masken är en komponentkomposition. Förutom fermenterad mjölkprodukt, varmt vatten, uppvärmningslock och entusiasm, behövs inget.

Vad behöver du för termisk lätta hår kefir?

• Värm erforderlig mängd kefir på något sätt (på ett vattenbad, i en mikrovågsugn, i en ugn, i en dubbelkedja). Temperaturen ska vara sådan att den inte brinner i hårbotten, men endast för att värma den.

• Fördela surmjölk (förresten, det är effektivare att använda hemgjord kefir) längs hela längden av håret med en kam, händer med en färgborste - det beror helt på hårets preferenser och densitet.

• En uppvärmningskåpa kan tillverkas av en varm ångad handduk. Du kan bära en gammal hatt och linda upp cellofan på toppen.

• Håll den resulterande strukturen på huvudet i 2-4 timmar. Behöver vara försiktig. Den torrare hårstrukturen desto kortare är kontakten med masken.

• Tvätta av kompositionen från huvudet med rinnande vatten och ett mildt schampo som inte innehåller några sulfater.

• Skölj med ytterligare 3 liter vatten med en matsked vinäger för att lägga till sken för att skölja.

Det är lämpligt att använda denna mask två gånger i veckan.

På så sätt kan du uppnå lätta hår med 1,5-2 toner. Oavsett om de målades före eller inte. Med en systematisk och långvarig upprepning av proceduren finns det en förtydligande av 3 toner. I det här fallet talar vi om användningen av kompositionen inom sex månader.

Kefir hårlättnad: recept med honung

Honung är en annan unik produkt. Medan kefir kommer att lätta krullarna, kommer honungen inte att låta ditt hår torka ut och närma dem med spårämnen. Dessutom kommer denna mask att hjälpa de vackra damerna att bli av med den gula nyansen och lägga till glans i håret. Maskan är lämplig för ägare av torrt hår.

Det är viktigt! Ju torrare håret desto fetare mjölkprodukten behöver du välja.

Hur förbereder man kompositionen?

För masken behöver du 150 ml kefir och 3 matskedar av någon (blommig, bovete) honung. Blanda massan bör vara tills den blir homogen.

Det är bäst att fördela blandningen med händerna på håret, så att du kan känna enhetligheten. Blandning för exponering håller i ca en timme och mer. Det är lämpligt att använda naturligt schampo för spolning. Torktumlare lämnar för användning vid en annan tidpunkt. Efter naturlig torkning kan du märka hur håret blev friskare, en sken uppträdde.

Brightening mask med kefir och citron

Citronsaft är en annan lysande produkt. Samverkan gör de två komponenterna ett utmärkt jobb med uppgiften. Men torrt hår kan orsaka en sådan blandning. Vid 250 ml kefir behöver du ta 125 ml citronsaft. Att fördela blandningen på håret och hålla 40-60 minuter. För att uppnå ett synligt resultat måste maskerna upprepas två gånger i veckan i en månad.

Lightening hår med kefir är en överkomlig och effektiv metod.

Det är inte lämpligt för alla och kräver regelbunden användning.

I fallet med ett svagt resultat för att ge en ljus nyans eller dess fullständiga frånvaro, kommer frisyren inte att förlora någonting, men kommer bara att vinna.

Kefir är en utmärkt produkt för näring och för... håråtervinning.

Lightening hår med kefir

Trots det faktum att blondiner ibland kan höras mycket otroliga anmärkningar, fortsätter blonda skönheter att vinna mänens hjärtan med sin ömhet och röra hjälplöshet. Det är därför som många kvinnor, som naturen inte har utrustad med ljusa krullar, försöker förändra situationen genom att utsätta håret för olika test. Det snabbaste, men inte det säkraste sättet att lätta håret till önskad nyans är att använda kemiska färgämnen. De ger en nästan ögonblicklig och ganska hållbar effekt, men samtidigt skadar de hårt krullarna, berövar dem vitalitet, energi och naturlig glans.

Det finns emellertid andra, mer godartade metoder för att byta hårfärg, vilka, även om de är sämre än användningen av industriella färgämnen i styrka, men inte orsakar skador på krillens hälsa, är de så kallade folkmekanismerna. Och ett av dessa medel är den vanliga kefiren - en populär mejeriflicka, älskad av många för sin trevliga uppfriskande smak. Med hjälp av denna otroligt användbara produkt kan du inte bara ge ditt hår en ny nyans utan också göra den starkare, starkare och mer lättsam. Så, vad är fördelarna med kefir som ljussmedel för hår och har det några nackdelar?

Fördelar och nackdelar med kefir lätta hår

Kefir är en populär fermenterad mjölkprodukt erhållen från hel eller skummjölk genom blandad jäsning (mjölksyra och alkohol). Denna produkt har en unik komposition som innehåller proteiner, kolhydrater, fettsyra och organiska syror, vitaminer i grupp B (tiamin, riboflavin, pyridoxin och andra), liksom tokoferol, retinol, kolin och betakaroten.

Dessutom innehåller sammansättningen av kefir flera typer av bakterier, olika enzymer, spårämnen (natrium, kalcium, kalium, magnesium, fosfor, järn), socker och etylalkohol. Samtidigt har denna jästa mjölkdryck en intressant egenskap - det tvättar bort pigmentet i håraxeln, vilket gör krullarna lättare, oavsett om de har en naturlig färg eller tidigare har målats. Kort sagt tack vare kefir kan du inte bara lätta håret lätt, utan också förbättra det övergripande tillståndet hos håret, nämligen:

 • återställa skadad hårstruktur
 • gör krullarna mer fukta, mjuka och silke
 • påskynda hårtillväxt och förhindra håravfall
 • ge hår en volym;
 • eliminera oljig glans
 • bli av med mjäll (på grund av restaureringen av hårbotten mikroflora).

En annan obestridlig fördel med kefir är dess utmärkta kompatibilitet med andra komponenter som har förmåga att missfärga hårpigmentet utan att äventyra deras hälsa. Dessa är honung, kamille, kanel, rabarber och andra produkter som är mycket användbara för lockar. Dessutom orsakar kefir sällan allergier när de appliceras externt och är lika lämplig för ägare av fet, torrt och normalt hår. När det gäller bristerna i denna produkt som ljussmedel för lockar, då kan endast en svag handling tillskrivas dem (det är osannolikt att de ska förvandlas från en brunett till en blondin, den här metoden är mer lämplig för kvinnor med ljusbrunt och ljusbrunt hår). Men efter sådana experiment kommer håret inte se livlöst, men tvärtom kommer att förvärva styrka och underbar glans. För att lätta håret med 1-2 toner måste man dock utföra mer än ett förfarande (efter det första programmet kommer effekten inte att märkas).

Hur lättar håret med kefir: rekommendationer

Kefir för klarläggning kan användas både i sin rena form (det är bättre att ta en hemgjord dryck, men om detta inte är möjligt gör butiken) och i kombination med andra komponenter. I det första fallet behöver du bara fördela på strängarna den önskade mängden produkt (från 100 till 200 ml, beroende på krullarnas längd), förvärmas i ett vattenbad. Då måste du bära en polyeten duschlock och en varm scarf på huvudet och lämna en halv till två timmar. Efter den angivna tiden är det nödvändigt att tvätta håret med varmt vatten och schampo. Du kan dessutom skölja krullor med vatten, sura med citronsaft eller vinäger (50 ml syra per 1 liter filtrerat vatten). För torrt hår är det bättre att inte använda ättiklösning och avkok av kamomill eller rabarber. Ljusprocedurer bör utföras 2-3 gånger i veckan tills önskat resultat uppnås.

Ett annat alternativ för att använda kefir för lätta hår är multikomponentmasker, där denna produkt används som bas, och ytterligare ingredienser fungerar som synergister (det vill säga de förbättrar effekten av baskomponenten). För att lysande kefirmasker ska vara effektiva måste du följa vissa regler för deras förberedelser och användning:

 • Innan du blandar kefir med andra komponenter, rekommenderas att det värms upp i ett vattenbad. Produkten ska vara varm, men inte varm.
 • Fettinnehållet i kefir används för att lätta krullarna beror på hårets typ. För torra krusningar är en produkt med en hastighet på 3,2% mer lämplig, för normala - 2,5%, och för hår som är benägen för fett, det perfekta alternativet skulle vara en 1% jäst mjölkdryck.
 • För att blanda kefirmasker är det mest lämpligt att använda en visp så att den erhållna blandningen har en likformig konsistens.
 • Applicera den färdiga kompositionen ska vara på torra eller något fuktiga krullar, fördela masken längs hela längden av strängarna med en bred pensel. Hårbotten bör inte påverkas.
 • Efter applicering av masken rekommenderas att värma håret med en plastlock och ett varmt sjal - på så sätt kan du förbättra effekten av syror som utgör kefir.
 • Längden av ljussättningsprocedurer som använder kefir beror på den ursprungliga nyansen och typen av lockor. Varaktigheten av en mask anges vanligtvis i receptet.
 • Skölj kefirmaskerna med vanligt rinnande vatten med schampo (om vegetabiliska oljor finns i blandningen) eller utan det. I det här fallet bör du försöka ta bort verktyget helt, eftersom den torkade kefir som ligger kvar på håret blir knölar, vilket är svårt att bli av med.
 • Det rekommenderas att torka krullarna efter att ha torkat ur kefirmasken utan hjälp av en hårtork (det är naturligtvis helst under solens strålar, eftersom ultraviolett ljus ökar syrans funktion).

När det gäller användningsfrekvensen för kefirbaserade lysande blandningar bör den vara 2-3 gånger i veckan för fet hår och högst 2 gånger för torrt hår. Om krullarna är för torra (till exempel på grund av färgning eller blekning) rekommenderas de att behandlas lite före ljussättning med hjälp av oljekompressor eller andra medel avsedda att återställa hårstrukturen. Friska krullar kan lätta kefir utan föregående förberedelse, med produkten i ren form eller som en del av maskerna presenteras recepten nedan.

Kefir Brightening Hair: Masks recept

Kefir mask med honung

Detta verktyg lyser upp strängarna försiktigt, hjälper till med att bli av med den gula nyans som erhållits till följd av en misslyckad blekning, ger håret en vacker glans och glans. Mask med honung kan användas för ägare av torra lockar.

 • 150 ml kefir;
 • 80 g honung;
 • 1-2 droppar pepparmintolja (valfritt).

Förberedelse och användning:

 • Kombinera kefir med honung och blanda tills massan blir homogen.
 • Tillsätt eterisk olja och smörj de erhållna kompositionsträngarna.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i ungefär en timme, och tvätta sedan håret med rent vatten och ett mildt schampo.

Kefir maskerar med citron

Denna mask ger inte bara en ljuseffekt utan har också en positiv effekt på talgkörtlarna, eliminerar oljig glans, gör krönningarna starkare och starkare. För hårt torkat hår är det bättre att inte använda verktyget, annars kan deras tillstånd förvärras.

 • 150 ml kefir;
 • 50 ml citronsaft.

Förberedelse och användning:

 • Blanda den fermenterade mjölkprodukten med citronsaft och fördela den resulterande kompositionen i lock.
 • Blötlägg masken under uppvärmning i 40-50 minuter, och efter den här tiden, skölj håret med kallt vatten och schampo.

Kefir mask med kakaopulver

Denna blandning lyser försiktigt krullarna, ger dem en vacker gyllene nyans och eliminerar yellowness. Mest av allt är denna mask lämplig för ägare av ljusbrunt eller ljusbrunt hår.

 • 100 ml kefir;
 • 10 g kakaopulver;
 • 1 kycklingägg.

Förberedelse och användning:

 • Slå på ägget och blanda det med kakao.
 • Lägg till kefir, blanda och fördela den färdiga massan på vått hår.
 • Värm upp håret och lämna i 40-60 minuter.
 • Skölj krullarna noggrant med rinnande vatten och schampo.

Kefir är ett av de bästa sätten för naturligt och maximalt säkert hårlättnad, och om du applicerar det på rätt sätt, så kommer krökarna inte bara att få önskad nyans utan också bli starkare, tjockare och friskare.

Kefir maskerar för att lätta håret

Många damer vet att självbelysande hår med kemiska preparat leder till katastrofala resultat. Ibland kan du istället för en blond få en grön nyans av strängar eller ojämn prickad färg. Men folkmedicin i detta avseende är mycket mjukare och mer godartade. En av de säkraste är kefir eller hemlagad yoghurt.

Vilken produkt är användbar för hår

I Ryssland är kvinnor alltid i vård av flätor som används tillgängliga medel. Hemlagad sur mjölk är en av dem. Den användes av rättvisa tjejer. De applicerade helt enkelt sur mjölk i hårbotten, fuktade håret rikligt och så läkte dem. Idag kallas det monomask - en vårdande enkomponentlösning. Det är hemlagad yoghurt är den mest användbara i omsorg av trådarna, eftersom dess sammansättning är naturlig. Men butiken kefir idag innehåller det minsta antalet sådana komponenter.

Högkvalitativ mejeriprodukt innehåller vitaminer C, A, E, Grupp B, samt kalcium, magnesium och kalium. Alla dessa komponenter i komplexet stärker hårsäckar, gör dem starka, ge volymen av hår. Den systematiska användningen av produkten gör det möjligt att återställa skadade trådar efter misslyckad perm och självfärgning.

Kefir hjälper inte bara till att förbättra håret, men också för att lätta på det. Visst är effekten bara synlig på blont hår. För brunhåriga kvinnor och brunetter kommer det här alternativet att byta färger inte att fungera. De kan bara bli blondiner med hjälp av färger.

Varianter av masker för lätta hår

Kärnan i förfarandet är att pigmentet som är ansvarigt för hårfärgen tvättas ut. Mjölkprodukt för att göra hårljus måste behöva tillämpas mer än en gång. Det är nödvändigt att göra 6-8 masker varannan dag eller varje dag för att göra strängar lättare med en, maximalt två toner. Tyvärr kan en större effekt med hjälp av en naturlig produkt inte uppnås. Så använd följande alternativ för kompositioner med kefir:

 1. Classic. Vi talar om monomask, det vill säga uppvärmd kefir, som appliceras rikligt på huvudet, täckt med ett duschlock på toppen, värms och hålls i en och en halv till två timmar. Vissa kvinnor lämnar masken på huvudet för natten. För att förbättra hälsoeffekten i den uppvärmda kefiren, kan du lägga till 2 ampuller vitamin B12. Den här masken tvättas av med varmt vatten.
 2. Med kamomill. Förbered infusionen av 2 matskedar av torra råvaror och ½ kopp kokande vatten. Blötlägg 30 minuter. Filtrera, kombinera med 50 ml fermenterad mjölkprodukt, fuktar varje sträng med stark fuktighet, låt den fungera i 2 timmar med uppvärmning. Istället för kamille kan du ta färsk persilja, det har också effekten av lättnad.
 3. Med jäst. Detta är en version av den stärkande ljusmaskningen. Förbered 50 gram vanlig bagerisjäst och späd dem till tjockleken med varm kefir. Gnugga föreningen i rötterna, sprid jämnt och liberalt över hela längden av håret. Wrap huvudet med en handduk i 2 timmar.

Använd något av ovanstående masker, så att håret torkar ut efter att det har tvättats på ett naturligt sätt, utan hårtork. Skölj det med kamillextrakt med ljusande egenskaper varje gång.

Kefir hårmask för lättnad - bra och bra resultat

Kefir är inte bara en välsmakande mjölkprodukt som är bra för hälsan, men också en utmärkt lättmask för hår med kefir.

På bilden - den vanliga produkten, som säkert kommer att hittas i varje värdinna.

Kompositionen av denna produkt innefattar sådana användbara substanser som:

 • Vitaminer E, B.
 • Kalcium.
 • Protein.
 • Jäst.
 • Mjölksyrapinnar.

Dessa komponenter intensifierar krullarna, återställer och stärker sin struktur. På strängarna bildas en skyddande film som ger låsningen styrkan för att bekämpa de negativa manifestationerna av miljön. Och om du är ägare till torrt hår, är masken med kefir bara din räddning.

Vad vill kvinnor ha

Effekten av vanliga kefir efter flera användningar

Varje tjej vill förändras från tid till annan för att betona själens tillstånd, att uppmana eller överraska andra. Och det mest prisvärda sättet är naturligtvis hårfärgning.

Om din naturliga färg var ljus, blir det inte svårt att ändra det. Och om du har en naturlig mörk färg kommer det att bli mer problematiskt att byta färg.

Det är mycket svårare att fly från en mörk ton. Naturligtvis finns det ett alternativ att använda skivorna, men läget av dina lockar från denna metod som efter dubbelfärgning. Men det finns en väg ut ur den här situationen - det betyder att en kefirmask för lätta hår "kommer till ditt hjälp".

Bilden är en visuell instruktion om hur man applicerar blandningen med egna händer.

Kefir - det här är en av de mest populära och prisvärda folkmedicinska lösningarna för vård av krullar. Detta underbara verktyg har länge använts som tillsats i olika kosmetiska suspensioner, det gör hårsträngarna glänsande, ger dem extra volym och återställer skadad hårstruktur.

Samtidigt har kefir en intressant egenskap - det tvättar ut pigmentet och gör håret lättare.

Tips!
Minns, eftersom kefirmasker tvättar pigmenter delvis av hår, rekommenderas det inte att använda sådana blandningar på färgade trådar.
Du riskerar att förlora din favoritskugga!

De enklaste applikationerna

 • Kefir appliceras enhetligt från rot till spets på alla lockar. Vi täcker huvudet med cellofan och väntar en timme (du kan hålla den längre - det blir inte sämre). Tvätta sedan ditt huvud på vanligt sätt.
  Om du regelbundet gör sådana masker kommer dina lockar att vara lätta att stila, de kommer att bli mjuka och silkeslena.

Sammanfattning av effekten som utövas av vår ingrediens.

 • Denna ingrediens kan användas istället för schampo. Men det här alternativet är endast lämpligt för kvinnor vars krullar är torra. Kefir smutsigt hår gör det ännu svårare, och de kommer att bli smittade ännu snabbare.
 • Denna mejeriprodukt används ofta i suspensioner mot håravfall, eftersom det är helt lösliga eteriska oljor, jäst och senap. För att förbättra effekten av dess användning kan du förbereda din egen version av en medicinsk mask.
  I huvudkomponenten kan du lägga till sådan användbarhet för hår som till exempel:
 • senap,
 • äggula
 • honung
 • lökjuice
 • tinktur av peppar,
 • konjak,
 • avkok av örter,
 • burdockolja för hår och andra.

Rimligt pris - användbar åtgärd, och inuti - och ute!

Regler för ansökan

Även om masken inte kommer att kunna skada dina strängar, tja, hur som helst, försök följa följande tips:

 • Försök alltid att värma Kefir lite så att det inte är för kallt.
 • Först applicera blandningen på rötterna, gnid försiktigt och sprid sedan över hela längden av trådarna;
 • Ju fetare hårtyper, desto mindre fetthalt ska produkten vara. Den bör användas för torra strängar på 3,2%, för normal 2,5%. För hår oljigt 1%. Förutom kefirblandningarna för delade eller torra krölor är det önskvärt att tillsätta olika vegetabiliska oljor;
 • Applicera på helt torkat eller något krökt hår. Ovanifrån måste du bära en plastlock och linda huvudet med en handduk;

Förbättra effekten av användningen av masker - vi värmer håret.

 • För att förhindra att masken är en gång i månaden. För terapeutiska ändamål, kurser på upp till tre månader, en gång i veckan.
 • Kefir + ägg. Blanda en halv kopp kefir (2%) och en sked av burdock eller ricinolja (kan vara olivolja), tillsätt 1 äggula till detta. Vi lägger denna suspension på håret och lägger på ett lock. Efter en timme, tvätta av under varmt vatten med schampo.

Hår Mask Recept

Mask för ägare av torra strängar

Denna mask för lätta hår från kefir appliceras på smutsiga lockar.

Det klarar också brittleness, torrhet och mjäll, och gör strängarna starka och glänsande.

Låt oss vara friska, energiska och vackra!

 • Du kan också använda bara kefir. Ta en halv kopp yoghurt och gnugga det i dina strängar. Därefter täcker vi huvudet med cellofan eller film. Efter ett par timmar kan du spola.
  En sådan komposition är effektivare vid regelbunden användning - helst en gång i veckan i en månad.

Du kan uppnå blonda krullar på ett mjukt sätt utan att använda klargörare, men här behöver du också tålamod.

Blandning för ägare av feta trådar

 • Senap, smör och honung. Du måste blanda en sked stor torra senap i ett hundra och femtio milliliter vanlig kefir. Lägg sedan till 1 äggula, 1 tesked honung och mandel eller burdock olja.
  Därefter är en mask för kefir hår för lätta klar. Lägg nu blandningen, som visade sig på krullarna, sätt sedan på en keps och lämna huvudet i denna form i en halvtimme. Därefter måste du tvätta det ordentligt under varmt ljummet schampo.

slutsats

Vill du vara i form - använd och ta kefir!

För att bli lättare är blandningen bättre än kefir är inte, särskilt efterfrågan bland unga tjejer, eftersom det gör det möjligt för dig att byta färg på sina lockar utan att skada strukturen, vilket betyder - för att bevara skönhet och hälsa. Efter ett så mjukt ljus torkar krökarna helt enkelt med styrka och hälsa, dekorerar sin ägare och drar uppmärksamhet hos andra till sina lockar.

Mer information kan ses i videon i den här artikeln.

Kefir hårlättnad är en tidtestad folkmetod.

Under lång tid förändrade kvinnor sina hårfärger på olika sätt. Nu kan du måla dem i vilken färg som helst, det skulle vara en önskan. Men alla vet hur illa det är för deras hälsa. Vi erbjuder dig ett alternativ - lätta hår med kefir.

Egenskaper för jästa mjölkprodukter

Kefir innehåller en stor mängd användbara vitaminer och mineraler, till exempel vitaminerna A, B, C, E, kalcium, magnesium och kalium. Tack vare kalcium kommer det tunna håret tillbaka till styrka och växer mycket snabbare. Vitaminerna A och E kan ge en hälsosam glöd, ljus glans och har generellt en positiv effekt på håret.

Den jäst som finns i denna naturliga produkt bidrar till att påskynda tillväxten av lock och väcka vilande hårsäckar. Blandningen kan också lindra hårbotten av irritation och klåda, på grund av de baktericida egenskaperna hos jästa mjölkprodukter. Genom att använda dessa recept lyser du din nyans och förbättrar ditt hårs utseende och hälsa.

För att passa sådana masker

Kefir masker är lämpliga för alla typer av hår. Blekade och bräckliga lockar blir mjukare och upphör att bryta så intensivt. Och för oljigt hår finns det några plusser - krullarna blir inte längre oljiga och kommer inte att bli förorenade så snabbt. Om du har färgat hår och du inte är nöjd med färgen, är masken perfekt för dig. Mejeriprodukter bidrar till utlakning av pigment och hjälper sålunda försiktigt av med oönskade färger.

recept

Tänk på de mest populära recepten för kefirmasker för att lätta håret med tillägg av andra naturliga ingredienser.

Med älskling

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Värm kefir och tillsätt en sked full av honung. Rör om och applicera blandningen över hela längden. Håll kompositionen i 2 timmar (så länge som möjligt) och skölj sedan med schampo. Läs också hur honung lyser håret.

Med citron

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda den uppvärmda kefiren med citronsaft. Applicera på lock och värm huvudet med en handduk. Tvätta efter två timmar. Detta recept är mest lämpligt för ägarna av fettigt hår. Vill du veta mer? Läs om citronförtydligande.

Med tillsats av kanel

Det kommer att krävas:

Förberedelse: Blanda ingredienserna och applicera på trådarna. Håll blandningen i två timmar och skölj sedan med schampo. Som vi skrev tidigare är kanel mycket populär för lättnad.

Användbar video: kefir mask för torra, målade krullar.

resultat

Är det möjligt att lätta håret med kefir? För ett märkbart resultat är det värt att göra kefirmasker varje vecka. Det är önskvärt att den naturliga färgen inte var mörkare än mörkblondin. Men naturliga brunetter kan också göra denna mask, de behöver bara fler procedurer. Även om färgen inte ändras märker du att håret har blivit mycket starkare och har fått en vacker överflöde. Vi kan lära oss de mest effektiva sätten att lätta svart hår.

Ljusblonda tjejer kan säkert räkna med en blond - ditt hår kommer att tändas med 5-6 toner.

Redheads kommer att se att deras hår har blivit ljusare och har fått en lyxig guldglans.

Foto före och efter

Användbara tips

 1. För en fetttyp är en fettfri produkt lämpligast, men för tjejer med torrt hår är det värt att köpa 2,5%.
 2. Maskprodukter måste vara färska, då blir effekten större.
 3. Kefir kan blandas med yoghurt, resultatet blir mer märkbart.
 4. Överhett inte kefir eller det blir till cottage cheese. Det bästa alternativet är ett vattenbad.

Följande artiklar kommer inte att vara mindre användbara och intressanta för älskare av hem hårljus genom att använda folkmedicinska lösningar:

 • doftande förtydligande med citron eterisk olja;
 • bakpulver, som det enklaste och överkomliga sättet att bleka håret;
 • Effektiv vitamin cocktail av honung och citron;
 • klargöring av väteperoxid - garanterad framgång.

Användbar video: Mask för hårväxt med kefir och olivolja

Kefir mask för lätta hår

Masker på kefir passar naturliga och konstgjorda blondiner. Den fermenterade mjölkprodukten avlägsnar inte bara yellowness och lyser håret, men återställer även krullar som skadas av ammoniakfärger och kemiska perms. Hälsosam drink är lämplig och brunhåriga kvinnor. Kefir gör färgen enhetlig och ger en hälsosam glans. Självklart kommer en mejeriprodukt inte att göra en brunett till en platina blondin, men det kommer att bli ett utmärkt komplement till ett lättare hårfärg.

Torkad och spröd

Krullar som har förlorat sin glans efter nästa experiment kommer att återupplivas av en mask med naturliga oljor. Det rekommenderas att köpa oraffinerad olivolja eller kokosnöt. Men du kan göra med billig burdock. Om håret är allvarligt skadat efter färgning hemma tillsätts ricinolja till produkten.

Grunden kommer att vara kefir med fetthalt inte lägre än 3,2%. Om en tjej vill få ett synligt resultat i en ansökan insisteras produkten i kylskåp i 3-4 dagar. Under denna period ökar koncentrationen av fermenterad mjölksyra, så komponenten blir lättare att tränga in i hårstrukturen och tvätta pigmenten som är ansvariga för den mörka nyansen. Äggula kommer att spara krullar från skador och mätta dem med vitaminer.

Kefir hällde i pannan. Masken bränner sällan i tankar med en tjock botten. Billet skickas till en långsam eld och vänta tills den värms till 40-45 grader. Basen omrörs periodiskt och slår samtidigt äggulan. Lush skum hälls i varma kefir, 2-3 msk tillsats. l. vegetabilisk olja och 20 ml castorca.

Huvud innan proceduren inte tvättas, men lätt fuktas med vanligt vatten. Håret är impregnerat med en tätningsmask och ett tyg från en cellofanpåse är bundet ovanpå. Rul upp ett näsduk så att kefirmedlet absorberas bättre.

Alternativ för hår som snabbt blir tjockt

Balsams från fermenterade mjölkprodukter utför flera funktioner på en gång: de ljusnar, behandlar, återställer talgkörtlarna. Det viktigaste är att lägga till rätt ingredienser till kefirbasen. Till exempel hår som blir oljigt redan en dag efter tvättning behandlas med en komposition som innehåller senapspulver.

Förutom kryddan behöver du:

 • mandel- eller burdockolja;
 • naturlig honung;
 • äggula.

Använd därför skummet färska kefir. En halv kopp råmaterial upphettas på långsam eld till 37-40 grader, 1 msk introduceras. l. torr senap. Rör så att pulvret inte klumpar i klumpar. Stora kryddor kan brinna känslig hårbotten.

Lättmaskan är fylld med skum från en vispad äggula, 20 ml vegetabilisk olja och 1 tsk. honung. Insistera på låg värme i 5 minuter så att komponenterna är anslutna. Om produkten har en stark, skarp lukt, avbryts den med rosmarin eller citronolja. Endast 3-4 droppar.

Först gnidade kefir billet in i rötterna. Efter 5 minuter impregneras spetsarna med lysande förening och massan fördelas över hela längden av håret. Lägg på huvudet en kokong av klädfilm och en frottéhandduk. Värme utlöser kemiska reaktioner och tillåter att mjölksyra absorberas i krullarna.

Recept för brunhåriga kvinnor

Ägarna av mörkt hår uppnår sällan ett positivt resultat efter den första ansökan. De är besvikna och vägrar kefir masken, med tanke på metoden ineffektiv. Förgäves, för efter 4-5 procedurer blir strängarna verkligen lättare med 1-2 toner. Även om processen kan accelereras med hjälp av kanel. Det hör också till de naturliga ljuskomponenterna.

Maskreceptet är enkelt:

 1. Under låg värme upphettas 250 ml kefir, 60-100 g kanel och lite vatten blandas i ett separat glas.
 2. Kryddan omröres grundligt och bryts i klumpar för att bilda en homogen massa. Den hälls i en varm jäst mjölkbas.
 3. Mask tjocka 30 ml lind honung och insistera 10-15 minuter.

Hår, generöst smurt med kefir, omslag med klädesfilm och en handduk i 3-4 timmar. Därefter avlägsnas isoleringen och ljuskompositionen lämnas under en kort stund.
Idealiskt brandy eller brandy för mörka hårägare. Alkohol kompletteras med kycklingägg, nypressad citronsaft och schampo, om krullarna är friska och glänsande. För slöta och delade ändar ersätts tvättmedlet med en närande balm.

Flickor med långt hår behöver ett glas kefir och ett glas brandy. Om frisyren är kort eller medellång, halveras portioner av jäst mjölkprodukt och alkohol. Blanda ihop en slagen ägg, 50 ml citrusjuice och 20 g shampoo eller balsam. Cognac kan ersättas av brandy för en mer behaglig smak. Att gnugga betyder i rötter och tips med massrörelserna.

Om du vill göra hårfärgen varmare och mer mättad, använd en mask med kakao. På 150 ml uppvärmd kefir 30 g naturligt pulver och 1 slagen ägg. Rör och mätt krullarna med ett ljussmedel.

Snabb flykt

Blondiner, som efter färgning i salongen eller hemma, fick yellowness, rekommenderas att ha en mask med konjak. Det liknar möjligheten att lätta den bruna håret, men utan ägg och schampo. Du behöver bara en halv kopp kefir, uppvärmd till 40 grader, 60 ml brandy och 120-150 ml citronsaft. Efter 2-3 procedurer kommer håret att få en trevlig vete färg.

Svartbröd hjälper till att ta bort rostig färg. Mjölprodukten blötläggs i varm kefir och knådas med en gaffel för att erhålla en homogen uppslamning. Du kan mala massan i en mixer. Brödmaskan appliceras med ett tjockt lager mot rötterna och resterna sprids över håret. Naturligtvis kommer den röda nyansen inte att gå bort efter första användningen, men det blir ljusare och trevligare. För att slutligen bli av med den fruktansvärda färgen måste man spendera från 3 till 6 procedurer.

Ytterligare tips

 1. Sammansättningen av kefir masker innehåller bara naturliga produkter, så förvänta dig inte att de kommer att ersätta hårfärgen. Maximal ljusstyrka med 1-2 toner.
 2. Mejeriprodukter lämnar på huvudet i 3-5 timmar. Och ägarna av mörkt hår rekommenderas att applicera en mask före sänggåendet och tvätta av på morgonen. Undantag - senapskomposition. Om du håller det för länge kan det förekomma brännskador.
 3. Resterna av kefir tvättas med kallt eller knappt varmt vatten. Vid höga temperaturer rullas den fermenterade mjölkkomponenten upp och bitar av produkten förblir i håret. De kommer att behöva kamma kam med fina tänder.
 4. Curls efter tvätt skölj kamille avkokning. Anläggningen har också lysande egenskaper och hjälper till att fixa resultatet.
 5. Efter proceduren applicera inte köpta balm och masker på håret. Kemikalier returnerar originalfärgen.

Fermenterade mjölkmasker kan fungera underverk. De tar bort den gula och röda nyansen, lätta de bruna håren och bryr sig om håret. Kefir behandlar skadade lockar och stimulerar deras tillväxt. Men för att verktyget ska fungera måste du använda det regelbundet och följa alla rekommendationer.

5 naturliga recept av kefir masker för hårförtydligande

Lätt hårfärg ser alltid väldigt söt ut och ger bilden av dess ägare ljushet och ömhet. Men det finns bara en nackdel med detta: han fick naturen från några, och färgning i ljusa färger orsakar alltid oåterkallelig skada på sina älskade krökor. För att hjälpa passionerat villig att lysa upp kan komma populära metoder, en av de mest kända bland vilka var klargörandet av håret med kefir.

Lite om fördelarna med kefir mask

Att prata om fördelarna med den här produkten för hälsa är knappast meningsfull, för bara lat har inte hört talas om bifidobakterier, förbättrad matsmältning etc. Men att använda en sådan behandling på håret? Det här är något nytt. Finns det även den minsta punkten, eller är det bättre att skämma bort matsmältningsorganet?

I själva verket inte nytt, men väl glömt gammalt, för med det här verktyget vårdade farmor mormor sitt hår, som ingen aning om schampo-balsam-balsam som våra badrum är packade med idag.

Kefir är en oumbärlig del av ett stort antal återställande och förstärkning av masker, eftersom det verkar som ett slags katalysator som ökar effekten av de andra komponenterna. Kefir-mask för lättare hår kan användas på både naturliga och färgade trådar, eftersom komponenterna i mjölksyra gör ett utmärkt jobb med utlakning av mörkt pigment. Det är mycket effektivt för att korrigera en misslyckad nyans som härrör från färgning.

Secrets of natural clarification

Självklart borde du inte hoppas på omedelbar blondning efter första gången, eftersom bara aggressiva färgämnen kan ge en sådan effekt.

Det är dock ganska möjligt att uppnå synliga resultat, särskilt med tanke på alla subtiliteter i den naturliga förklaringsprocessen:

 • Den första hemligheten är rätt produktval. Det är önskvärt att detta var en hemlagad, och inte heller den färskaste drycken, i vilken koncentrationen av mjölksyra kommer att nå sitt topptillstånd. Om du inte kunde hitta en, kan du klara av med butiksversionen med maximal fetthalt
 • Du kan applicera masken 1-2 gånger i veckan, inte mer;
 • Drycken används i en lätt uppvärmd form, den optimala temperaturen är människokroppens temperatur;
 • Maskens varaktighet kan vara från en timme (om vi tänder naturligt hår) till 10 (när du behöver justera färgen på färgad), men inte mindre;
 • Det är omöjligt att använda hett vatten för att tvätta masken, eftersom kefir tenderar att koagulera vid hög temperatur, det är bäst att alla tvättas med lite varmt vatten.
 • Det är mycket oönskat att använda schampo eller balm efter sådana förfaranden, eftersom de negerar deras effekt. Förstärkning kommer att hjälpa till att skölja avkok av kamille (1/2 kopp blommor + 2 koppar kokande vatten).

Att veta dessa hemligheter kan du uppnå maximala resultat från lättare hår med kefir.

Recept 1. Klassiskt.

Den enklaste och budgeten, eftersom vi bara behöver två ingredienser: kefir och vatten. Till en halv kopp kefir, tillsätt om en matsked vatten, rör om och applicera sedan på lite fuktigt hår. Tåla under isolering i 2 timmar, torka sedan av.

Perfekt för tunt brunt hår, från vilket mörkt pigment tvättas ganska snabbt, men på mörkare eller tättare effektsträngar måste du vänta med att använda en mask minst 5-6 gånger.

Recept 2. Med kanel.

I en duett med en annan naturlig klarare kommer kefir att arbeta mycket mer intensivt. För denna mask behöver vi:

 • Kanel - 2-3 matskedar (för känslig hud är det bättre att ta mindre);
 • Kefir - ca ½ kopp (mängden varierar beroende på hårets längd);
 • Vatten - 1-2 matskedar;
 • Honung - 1 tsk.

Tillagningsprocessen är ganska enkel: först blandar vi kanel med vatten i glas eller keramisk maträtt till en homogen massa och blandar sedan med kefir. Det är väldigt viktigt att inte tillsätta pulvret omedelbart, eftersom det kommer att tas i klumpar, vilket blir svårt att bryta. I sista skedet introducerar vi flytande honung som något förtorkar masken. Applicera på torkat hår i 2-3 timmar. med ca 30-40 minuters promenad med isolering, ta sedan bort den.

Denna metod för förtydligande har olika granskningar, eftersom resultatet beroende på hårets struktur kan visas både efter den första ansökan och efter 5 men klagomål om ineffektiviteten når som regel inte detta stadium.

Recept 3. Alkohol.

Om det inte var för hårbalsam i sin komposition, hade han helt gått för receptet på lite delikatesser, så doftande och välsmakande ingredienser ingår i sammansättningen. Ju trevligare det kommer att tillämpas på. Men från ord till gärningar skriv ner receptet:

 • Kefir - ungefär en tredjedel av ett glas (igen ser vi på hårets längd);
 • Brandy - 2 matskedar (om hårbotten är känslig - en, eftersom det kan finnas en stark brännande känsla);
 • Balm för hår - 1 tsk;
 • Protein - 1 stycke (pre-whip till branta toppar);
 • Citron - ½ bitar (juice).

Alla komponenter blandas och försiktigt appliceras på varje sträng. Vi värmer huvudet med en polyetenhatt + handduk. Det är lämpligt att låta masken "fungera" hela natten, på morgonen torka av med varmt vatten. Detta är resultatet av denna metod för kefirlättnad (före och efter):

Recept 4. Neutraliserande yellowness.

Ett sådant problem står inför många flickor som utför hemförsök med blondin. Den gula nyansen på de färgade trådarna är ett säkert tecken på icke-professionell färgning, men det kan elimineras, och till och med praktiskt taget smärtfritt:

 • Kefir - 1 kopp (glöm inte högt fettinnehåll);
 • Cognac - 4 tsk;
 • Citron - ½ bitar (juice).

Blanda ingredienserna och applicera dem på lite fuktigt hår. Håll under isolering hela natten och tvätta sedan av. En sådan komposition bör snabbt neutralisera yellownessen, vilket gör ditt hår att se ut som små kycklingar. Om det inte var möjligt att helt eliminera den obehagliga nyansen, kan du upprepa proceduren i en vecka.

Recept 5. Rengöring av röd nyans.

När vi har målat i rött, kan vi se denna nyans bokstavligen efter varje färg och ge den oerhört svårt. Men för dessa ändamål kan du också använda en lättningsmask som innehåller kefir, men du måste vara tålamod, för det här är en av de sparsamma men långa metoderna för utsöndring.

För detta behöver vi ett glas förvärmd kefir och den mjuka delen av något slags svartbröd. Vi bestämmer kvantiteten empiriskt och tillsätter tills vi får en tjock mush. Denna blandning appliceras i ett par timmar. Det ska tvättas av med schampo för djup rengöring.Nästa Artikel
Vilken hårborste är bättre för hår?