Masker för ansiktet på äggula och honung


Naturlig honung är en av de mest använda produkterna inom kosmetologi. Det kan förbättra hudens tillstånd, det tonar perfekt och föryngrar det, därför tillämpas det framgångsrikt hemma. På grund av fördelarna med denna unika produkt är en ansiktsmask, vars huvudkomponent är honung, kapabel att:

 • rensa huden och återställa tonen;
 • eliminera torrhet och flaking;
 • minimera inflammatoriska processer;
 • smala förstorade porer och bli av med akne.

Kontra

Masken av honung och äggula ger utmärkt resultat, används oavsett ålder och visas till ägare av alla hudtyper. Honungsmaskar rekommenderas inte för dem som lider av diabetes, såväl som allergier mot biprodukter. Masken, som innehåller honung och äggula, är inte lämplig för personer med dilaterade blodkärl i ansiktet.

Tips för att göra en hälsosam kosmetisk

För att uppnå det förväntade resultatet, förutom honung och äggula, i en hemlagad mask kan du lägga till andra naturliga ingredienser (citron, kanel, havregryn). Honung för masken värms vanligtvis, men vi får inte glömma att det vid en temperatur på 80 ° C förlorar de flesta användbara egenskaper. Masken appliceras på det rengjorda ansiktet omedelbart efter beredningen.

Honung för att återställa blekning, torr hud

För en mask som rekommenderas för kvinnor i äldre ålder, används ett ägg (1 st.) Och naturlig honung (2 tsk.). Komponenterna blandas i en liten behållare till en homogen konsistens och appliceras längs massagelinjerna. Om antalet komponenter fördubblas kan den användas för nacke och décolleté, såväl som för hela kroppen. Efter att ha använt det ser huden ut mjuk, ungdomlig och frisk. Tvätta av masken med kallt vatten.

Utmärkt resultat ger en mask av äggula, riven på ett fint riven äpple och honung. Alla komponenter blandas och appliceras på ett noggrant rengjort ansikte, med undantag av ögonområdet. Det är nog att hålla det i 20 minuter, och tvätta sedan av det med avkok av kamille eller vanligt vatten. Efter proceduren är huden stramad, den ser vacker ut och välskötts.

Att återvända ungdomar och skönhet till en mycket trångt, blekande hud kommer att hjälpas av en mask i vilken förutom honung och ägg melon läggs till. Det kommer att bidra till att eliminera torr hud och återhämta sin överklagande. För att göra detta slås 1 äggula av ett ägg med 1 tsk. honung före utseendet av lätta skum. Lägg till 2 msk. l. melonmassa och ett halvt glas färsk pumpajuice. Alla komponenter blandas och appliceras på ansiktet. Tvätta av efter 10 minuter, först med varmt och sedan kallt vatten. Kontrasterande procedurer ger perfekt ton på huden. Våt med en handduk, ansikte smurt med fuktkräm.

Masker med honung för oljig och kombinationshud

Eliminer oljig glans och gör huden mjuk och silkeslen ansiktsmask från ägg, honung och riven på en fin riven rå potatis kommer att hjälpa. Den appliceras i 15 minuter i ett tunt skikt, varefter det rekommenderas att applicera en fuktighetsgivande eller mattkräm på ansiktet.

För att fukta och rengöra oljig och kombinationshud som kräver särskild vård, använd följande recept: tillsätt en tesked honung och en matsked hackad färsk frukt eller bär (jordgubbar, persika, äpple, banan) till en kycklingägg. Tillsätt havregrynsmjöl (det ska vara så mycket som behövs för att bilda en massa som är liknande i textur till tjock gräddfil). Den färdiga substansen appliceras på det ångade ytan, och efter en kvart timme sköljs med vatten.

Hemmagjorda masker hjälper till att förbättra ansiktets hud, inte konstigt många recept som våra mormor använde för många år sedan. Sådana procedurer rekommenderas av kosmetologer, och regelbunden användning av masker från enkla och prisvärda naturliga ingredienser kan göra underverk och förlänga ungdomar.

Äggula och honung ansiktsmask: de bästa recepten

För framställning av hemlagad kosmetika kan du använda olika naturliga ingredienser som påverkar de fördelaktiga egenskaperna och den resulterande effekten. Det är nödvändigt att välja medel med hänsyn till bristerna på huden och andra individuella egenskaper. Vi berättar idag om de unika ansiktsmaskerna baserade på honung och äggula.

Varför använda masker med äggula och honung

Dessa två ingredienser kompletterar varandra och ökar effektiviteten hos de näringsämnen som de innehåller:

 • Vitamin A från äggula normaliserar vätskebalansen, vilket hindrar epidermis från att torka ut och peeling på grund av god fuktighet;
 • B-vitaminer från honung matar cellerna i epidermis och stöder de metaboliska processer som förekommer i dem;
 • Andra näringsämnen skapar en kraftfull anti-aging effekt.

Med dessa fördelaktiga effekter kan du bestämma hur användbart yolk + honungsmask kommer att vara för dig. Detta hemmedel har följande positiva effekter på epidermis:

 • närmar sig normal hud;
 • fuktar torr hudtyp
 • ger tråkig hud en normal färg;
 • lindrar inflammation
 • normaliserar tillståndet hos den förvirrande derma.

För att möta masken med äggula och honung gav ett positivt resultat måste du följa de enklaste reglerna:

 • äggulan är en naturlig fuktkräm, så masken är inte lämplig för oljig hudtyp;
 • honung har en bättre effekt på huden efter att ha ångat det i förväg;
 • Innan vi använder lösningen rekommenderar vi att du testar det på handleden, där huden är öm och känslig.

Recept masker med honung och äggulor

Enkel mask på äggula och honung

För att förbereda den enklaste ansiktsmasken på äggula och honung behöver du en äggula och en sked honung. Efter blandning av dem bör du ha en homogen tjock konsistens. Massan appliceras bekvämt på huden och håller den bra.

Hemmagjord ansiktsmask med honung, äggula och äpple

Detta är ett hemmedel som är förberedt från en sked full av honung, äggula och ett halvt äpple. Frukten måste skalas och riven och blandas sedan med de andra två komponenterna. Applicera produkten ska vara på alla ansikten, undvik området runt ögonen och ögonlocken. Tvätta och applicera den vanliga grädden som du alltid använder efter 20 minuter. Denna blandning toner och närmar huden, mätta den med vitaminer och energi.

Whitening mask med äggula, honung och citron

Denna blandning skapar en närande, fuktgivande och vitare effekt. För matlagning behöver du en sked full av honung, en äggula och två skedar citronsaft. Blanda alla dessa komponenter tills de är smidiga och sprida sig i ansiktet (du kan täcka nacken och décolletéområdet). Vänta en halvtimme och tvätta, helst kyla in

Mask för att förbättra hårets hälsa med äggula och honung

Hårmask med äggula och honung i den moderna världen är mycket populär, eftersom en sådan mask innehåller en stor mängd näringsämnen som ingår i komponenterna som utgörs av. Honung och äggula är ett förråd av fördelaktiga och vitaminerika ämnen som närmar, förbättrar, återställer lockar, stimulerar hårväxten. Den populära efterfrågan på sådana masker kan förklaras av det faktum att det är lätt att förbereda det själv utan att spendera mycket stora pengar.

Komponentegenskaper

Ett ägg är en produkt som finns i kylskåpet hos någon kvinna, så du behöver inte ens säga att att hitta den på butikens räknare kommer inte vara svårt. Dess äggula består av fetter, kolhydrater och kolesterol, men för kosmetiska ändamål är det av intresse för helt olika komponenter som utgör denna användbara produkt, till exempel:

I påsen med äggula är en stor mängd fettsyror, sådana ämnen kan inte hittas längre i någon annan livsmedelsprodukt. Detta inkluderar fleromättad syra (till exempel linolsyra eller linolensyra). Sådana syror är användbara för människokroppen och i synnerhet för håret regenererar de, återställer strukturen, håller krullarna i tonen, förhindrar att håret bryts.

Naturligtvis har olika syror inte så stor effekt utan biotin. Detta ämne kan aktivera och påskynda metabolismen, och därför verkar ansiktsmasken i ansiktet håret direkt och effektivt.

Ett ämne som kolin kommer in i kroppen med mat. För organismen som helhet kan det förbättra minnet och ha en positiv effekt på nervsystemet. Om vi ​​betraktar det inom kosmetikområdet, regenererar detta ämne huvudets hud, vilket resulterar i förnyelse av gamla celler och återupplivandet av nya. Därför accelererar hårväxten. Nästa ämne är niocin, det hör till vitamin B-gruppen, regenererar hårbotten och har en positiv effekt på hårstrukturen.

Honung måste vara naturlig. Det används ganska ofta för kosmetiska masker. Denna användbara "guldkorg med vitaminer" förbättrar hudens tillstånd, kan tona och föryngra huden, av den anledningen används den ständigt i hemmet skönhetsrecept. Använd en mask, som inkluderar honung, på grund av att den har en hel lista med positiva effekter.

Ett sådant verktyg rensar och återställer exempelvis hudton, hjälper till att eliminera torrhet och flaking, minimerar inflammatorisk process, stramar porer, vilket hjälper till att bli av med akne. Honung för hår är mycket användbar, eftersom det hjälper till att återställa skadat hår på en ganska kort tid, förhindrar bräcklighet och torrhet av krullen. Tillsammans är masken av honung och äggula ett mycket effektivt sätt att återställa håret, vilket inte kan jämföras med någon kosmetisk produkt som köpts i butiken.

Indikationer och kontraindikationer

Hårmask av äggula och honung ger ett effektivt resultat, det används oavsett personens ålder. Det används av ägare av alla typer av hud och hår. Det rekommenderas inte att applicera en hårmask med honung och äggula till personer som har diabetes, med individuell intolerans mot dessa produkter eller om du är allergisk mot äggula eller biodling. Denna mask är inte lämplig för personer som har dilaterat blodkärl.

Honung verkar på håret mer effektivt med en fuktig atmosfär av luft, så ett bra alternativ skulle vara att använda detta verktyg medan du badar i ett bad eller ett bad. Ofta är dessa masker gjorda med hjälp av hjälpämnen, till exempel att lägga till olivolja och burdockolja. I det här fallet bör du göra ett preliminärt test som orsakar en liten del av masken på handleden (eftersom det finns ett känsligt hudområde). Detta kommer att hjälpa till att avgöra om det finns några allergiska reaktioner.

Om du inte hittar det kan du på ett säkert sätt applicera ett läkemedel mot håret. Honung för beredningen av masken värms upp, men glöm inte att värma den till en temperatur på 80 grader C, det kommer att förlora de flesta användbara egenskaper. Applicera den resulterande vattnet bör vara på rent hår för maximal effektivitet. Du bör använda masken noggrant med tanke på ovanstående fakta.

Fördelen med att använda naturliga masker

Kanske är den främsta fördelen med naturliga masker att de kan tillverkas hemma vid vilken som helst lämplig tidpunkt. För att förbereda ett sådant verktyg behöver du inte spendera mycket pengar, eftersom alla komponenter är lättillgängliga och mycket billiga. Men trots att masken inte är dyr, precis som de flesta kosmetika, är det ett förråd av näringsämnen och vitaminer som helt enkelt är nödvändiga för hår.

Eftersom masken är tillverkad självständigt och hemma kan du ändra dess komposition för önskat fall. Till exempel, för att göra håret ljusare, inte ha en matt skugga, kan du lägga peppar till honung och äggula. Med ökat fett kan du lägga till brandy, och en mask med burdockolja och äggula kommer att lindra torrhet, brittleness och mjäll.

Således väljer du något av de hemlagade hårmask recepten med burdock olja, peppar eller brandy, du kan få stora fördelar och fördelar. Till exempel, för att spara ditt eget unika och användbara sätt att reparera håret, använd din komposition beroende på vad som är nödvändigt för skadat hår (restaurering, bli av med mjäll, brott, torrhet och andra skäl).

Vad är recept för att göra hårprodukter?

Det finns följande recept för naturliga hårmedel:

 1. Hårmask, honung, äggula där huvudingredienserna;
 2. Mask med äggula och brandy;
 3. Honung och olivolja;
 4. Gruel gjord av honung, äggula och burdock olja;

Om du kombinerar äggula och honung, rekommenderas en mask med en sådan komposition för personer som lider av torrt och sprött hår. Honung kan regenerera lockar, så det är den ledande komponenten av nästan alla håråterställningsmasker. Tillsammans med äggulan stärker en sådan mask inte bara håret utan återställer också skadade. Hur lagar du det hemma? För att göra detta måste du ta 2-3 ägg och ca 2 matskedar naturlig honung. Det första du behöver skilja det vita från äggula, eftersom masken bara kräver yolk. Slå yolksna bra med en visp och lägg sedan till honung till den resulterande skummen.

Om det är ganska tjockt eller kandat, bör det smältas, helst med vattenbad. Allt detta är en bra piska whisk. Nu måste det appliceras på håret, sprida jämnt över hela längden på krullen. Då måste du lägga polyeten på huvudet och värma håret med en varm handduk (detta ger masken den mest effektiva effekten). Håll det i ungefär en timme, då måste du skölja med varmt rinnande vatten med en mild schampo och balsam-sköljning. Honung hjälper till att göra håret välskötta, mjuka och silkeiga, och äggulan påverkar hårets ljusstyrka, vilket resulterar i att det blir glänsande och hälsosamt.

Hårmask med äggula, brandy och honung. Denna mask har en uppvärmningseffekt som har en brandy. Hon tilldelas alla de angivna egenskaperna i det föregående receptet och tillägger att denna alkohol värmer huden när den utsätts för hårbotten. I stället flyter blodet till hårsäckarna, vilket leder till att håret får en stor mängd näringsämnen och hårväxten väsentligt accelereras.

För att förbereda en sådan mask måste du slå ett ägg och honung, tillsätt en tesked citronsaft och en matsked av brandy, allt detta piskas igen med en visp. Den resulterande uppslamningen appliceras jämnt på håret, från roten och sprider sig över hela längden. Värm ditt hår med polyeten och varma handdukar. Vistelsetiden för detta verktyg är från en halvtimme till 40 minuter. Så snart tid är upp, tvättas det av med varmt vatten med schampo och balsam - sköljning. En viktig punkt att komma ihåg. Cognac kan baka din hårbotten lite, vilket är en normal effekt.

Masken av honung och olivolja används för håravfall, för att göra håret glans, för att stärka mot splittrade ändar, för hårväxt och volym. Ett sådant recept är helt enkelt en "hitta", eftersom den kan användas för nästan alla hårbehov och passar nästan alla typer. Till exempel ett recept på skinande hår: två matskedar honung, tre matskedar olivolja blandat och appliceras på håret i 15 minuter. Skölj sedan med varmt vatten.

Om du använder en mask mot håravfall, så till samma mängd honung och smör borde du tillsätta saften av en halv citron, applicera på huvudet och håll i ca 40 minuter, skölj sedan med vatten. För att ge volymen: 2 msk. skedar av honung, 3 msk. skedar av olja, massan av en halv avokado, blanda allt grundligt, sätt den resulterande våldet på håret, lämna i ungefär en halvtimme, skölj sedan med rinnande vatten. Mot delade ändar: 2 msk. skedar av honung, 2 äggulor och 50-70 gram oljeblandning och gnid in i spetsarna, lämna i en halvtimme och tvätta sedan med en balsamsköljning.

Masken av honung och burdockolja kan klara av eventuella hårproblem. Förbättrar utseendet på curl sött och surt. För beredningen är det nödvändigt att blanda 3 msk. skedar av burdockolja och en honung, tillsätt saften av en halv citron, värm allt i ett vattenbad, slå sedan äggulan och tillsätt blandningen, applicera sedan på håret och håll i i ungefär en timme, skölj sedan med vatten.

Några hemligheter

Det finns flera användbara tips för användning, nämligen:

 • Den resulterande uppslamningen bör appliceras endast på tvättat och något fuktigt hår;
 • För att tvätta av masken utan svårighet bör schampon appliceras efter att håret tvättats med vatten;
 • Olivolja av god kvalitet bör ha en gulgrön nyans;
 • Om det sägs att oljan ska vara lite varm bör den inte koka, men bör värmas upp något;
 • Om honung är kandad, ska den smältas med ett vattenbad, som inte kokar, så att det inte förlorar sina fördelaktiga ämnen.
 • Lägg inte ägg i masken;
 • Om kompositionen har lök, kan du inte använda massan, använd endast lökjuice, annars kan den obehagliga lukten på håret inte undvikas.
 • Masken med honung och äggula tvättas bara av med varmt rinnande vatten, men inte alls varmt.

Mask av äggula och honung för ansiktet

En ansiktsmask, äggula, honung där är huvudingredienserna, kan eliminera flera problem på en gång. Det ger näring för normal hud, fuktar torr hud, bidrar till förvärvet av hälsosam hud. Det är dock värt att komma ihåg några försiktighetsåtgärder, till exempel är äggulan en bra naturlig fuktighetskräm, så det fungerar inte för feta hudtyper. Om masken innehåller ytterligare ingredienser ska du göra ett preliminärt test för att ta reda på om det finns en allergisk reaktion.

Hur man gör en mask av äggula och honung i ansiktet? Det finns ett huvudrecept och flera recept där andra ingredienser är närvarande. Alla maskerna nedan måste du hålla på håret i ungefär en halvtimme.

Grundreceptet är som följer. Blanda en äggula med varm honung och olivolja (en matsked). I princip kan oljan appliceras vilken som helst, till exempel mandel, avokado, aprikos, linfrö eller persikaolja.

Förutom huvuddelen kan du använda ytterligare recept, med hjälp av vilken en citron- och äppelmaske är förberedd. Sammansättningen av citronen innehåller samma ingredienser som i huvudreceptet, endast med tillsatsen av en tesked citronsaft. Sammansättningen av äpple ansiktsprodukter innehåller också alla komponenter som ingår i huvudreceptet med tillsats av riven grön äpple (en matsked).

Så är masken med äggula och honung mycket effektiva och effektiva medel för håråterställning. Användbara ämnen som ingår i äggulan och många användbara egenskaper som naturlig honung innehåller kan inte bara kombinera för att förbättra hårets tillstånd, för att lindra mjäll, brittleness, torrhet, fetthet, men också för att återställa skadat hår, ge det glans, välplexade och volym. Honung är bättre att använda naturligt, eller köpt från beprövade biodlare.

Det viktigaste är att välja rätt maskrecept för din hårtyp eller ansiktshud. Glöm inte kontraindikationer och försiktighetsåtgärder. När man lägger till andra komponenter i masken är det absolut nödvändigt att testa för identifiering av en allergisk reaktion. Du kan inte använda honung med individuell intolerans mot biprodukter. Grundregeln är regelbunden hårvård så att de inte ser tråkiga ut och sjuka.

De beskrivna hårprodukterna är lätta att förbereda dig hemma, utan att spendera mycket pengar på det. Sådana grubs är mycket användbara och effektiva. För profylakse, kan du använda dem en gång varannan vecka och för att behandla håret en gång i veckan. Om du använder dessa verktyg regelbundet kan du göra ditt hår välskötta och friska i mer än ett år.

Äggula och honungsmaskar för näring och föryngrande ansiktshud

Många produkter som lagras i kylskåpet kan användas för att producera naturkosmetik. Men komplexet "honung plus yolk" är särskilt kompatibelt, vilket möjliggör användning av dessa produkter i en mängd olika schampo, krämer och masker. Ansiktsbehandling av äggula och honung är bra i sig, men dess effekt kan förbättras genom att lägga till andra användbara ingredienser.

Användbara egenskaper honung och äggula

Att överskatta fördelarna med honung för huden är helt enkelt omöjligt. I den kan du hitta nästan hela "uppsättningen" av vitaminelement och mineralämnen som är nödvändiga för näring av vävnader. Biodlingsprodukt som tränger in i de djupare skikten i huden, levererar med det andra, mindre aktiva ingredienser.

Honung bibehåller optimal fuktighet i huden, återställer skadad vävnad, vilket är särskilt viktigt för kvinnor i åldern. På ytan av huden bildar naturlig sötma en osynlig film som förhindrar förångning av vätskan och skyddar huden från olika negativa faktorer i omvärlden.

Äggula är en annan källa till fördelaktiga element, bland vilka är särskilt framstående:

 • B-vitaminer12, A, D, E, som förhindrar och saktar ned oxidativa processer i huden (en av orsakerna till åldrandet);
 • Selen är ett kemiskt element som skyddar huden från påverkan av negativa miljöfaktorer (avgaser, cigarettrök, solstrålning).
 • melatonin är en hormonell substans som är involverad i föryngring av vävnader och utveckling av nya celler;
 • Lecitiner - fettföreningar som består av lipider, fettsyror, glycerinkomponenter och hjälper till att maximera den djupa fuktigheten hos hudens inre delar.

Inte överraskande, kosmetiska produkter med honung och äggula används ganska ofta hemma för att ge näring och föryngra huden.

Honey Yolk Mask Recept

Den magiska masken hos äggulor och honung för ansiktet innebär ett grundläggande recept och många ytterligare med tillsats av andra ingredienser. Det är viktigt att inte överdriva det på huden!

 • Grundmask av äggula och honung för ansiktet. Äggulan av ett ägg blandas grundligt med 20 g honung och den söta kompositionen fördelas över ansiktet. Efter en kvarttimme tvättas den av med varmt vatten. Detta verktyg återvänder huden ungdomligt och ger henne välskötta.
 • Citronoljemask. För tillverkning av medel behöver en äggula, samma mängd honung och linolja (tesked), samt 4-5 droppar citronsaft. Efter 20 minuter avlägsnas den resulterande kompositionen med varm mjölk utspädd med vatten. Denna åtgärd av honung och äggula, förstärkt med en citronoljeblandning, är lämplig för att blekna huden.
 • Druvmask Äggula, 20 g honung, 30 ml olivolja och 10 ml druvsaft blandas grundligt. Kompositionen appliceras med mjuka rörelser i flera steg. Efter en kvarttimme avlägsnas den med en bomullsplatta, vilken fuktas rikligt i en infusion av lindblommor. Maskan är idealisk för "trött" hud.
 • Mask cognac. För att göra huden elastisk, behöver du piska i en glasskål, 10 ml brandy, 25 g honung och 30 ml olivolja. Den erhållna blandningen efter en kvart timme tvättas av med varmt vatten.
 • Mjölk och brödmask. Skiva av svartbröd (massa) måste hällas 50 ml varm mjölk. Efter 5 minuter tillsätts 20 g honung, äggula och en kapsel av vitamin A till blandningen. Kompositionen tvättas av med varmt vatten efter 15 minuter. En sådan "bröd" ansiktsmask med äggula och honung är lämplig för fläckig hud.
 • Apple mask. Superbly stramar huden mask av honung (tillräckligt tesked), äggula och 2 teskedar av torkad äppelmassa. Alla ingredienser blandas, kompositionen hålls i 20 minuter och avlägsnas sedan med kamomillbuljong.
 • Corn Mask En åldrande ansiktsmask gjord av äggula, 10 g honung, 30 g krossad groddmjölk och 10 ml citronsaft hjälper. Alla komponenter blandas och fördelas över ansiktet. Efter en kvart timme tvättas blandningen av med en bomullsplatta doppad i varm mjölk.

Matlagningsregler

Vid tillverkning av naturkosmetik upphettas ofta honung, särskilt kandad, till 70 ° C. Emellertid tolererar masken med honung och äggula inte höga temperaturer, eftersom äggkomponenten enkelt kommer att röra sig i kontakt med varm honung. Vad ska man göra Värm inte honungen över 60 ° C.

En annan viktig regel - noggrann slipning av alla ingredienser, helst med träspatel eller sked. I detta fall erhålles kompositionen så homogen som möjligt utan klumpar och grova inklusioner. Detta kommer jämnt fördela det över hela ansiktet.

Honung och äggula botemedel mot ansiktet är en blandning av två vanliga allergener. Innan en sådan mask läggs är ett toleransprov obligatoriskt. En liten blandning ska appliceras på handleden och vänta lite tid. I frånvaro av en negativ reaktion appliceras kompositionen på huden.

Ansiktsmasken, inklusive äggula och honung, är snabbt och enkelt förberedd hemma. En sådan "cocktail" påverkar huden i en komplex, fuktgivande, närande, åtdragande och lugnande den samtidigt. För att ytterligare öka effektiviteten hos medlet tillsättes ytterligare ingredienser till den ursprungliga formuleringen. Här är en underbar masochka!

Ansiktsmask med äggula, olja och honung ger din hud den nödvändiga fukten


innehåll:

I världen av hemmagjord kosmetika föryngrande mask "äggula, honung, smör" är mycket populär bland hostesses på grund av dess underbara kombination av ingredienser som perfekt kompletterar varandra i den svåra uppgiften för hudvård. Vill du ta bort oljig glans och ge din hud en hälsosam glans av skönhet och ungdom?

Mekanismen för mirakulösa effekter

Alla tre komponenterna i masken av äggula, honung och olja kompletterar varandra och förbättrar effekten av aktiva substanser på huden:

 • Vitamin A, som finns i äggula, låter dig styra processen att torka och peeling av huden, vilket ger maximal hydrering.
 • B-vitaminer som ingår i honung ger den främsta näring av hudceller, fungerar som en katalysator för alla metaboliska processer som förekommer i dem.
 • Olivolja är rik på organiska syror, som används av professionell kosmetologi i anti-aging produkter.

Att veta de underbara egenskaper som masken har från äggula, honung och olja kan härleda indikationer för användningen - de fall där det kommer att få maximal effekt på huden och lösa de problem som har uppstått med den.

Maskolja, olja och honung: Indikationer och kontraindikationer.

Den här kosmetiska produkten, som i hemmet är tillagd i hemmet, kan du säkert överlåta många av problemen med hans hud:

 • det kommer att återfuktas torr hud;
 • kommer att vara ett utmärkt näringsämne för normalt;
 • lindra inflammation från problemet;
 • ger naturlig färg till tråkig hud;
 • kommer att bli en verklig frälsning för förlust.

Användningen bör dock inte glömma försiktighetsåtgärder:

 • äggulan är en naturlig fuktkräm, så att masken med sitt deltagande inte är användbar för fet hud;
 • Honung fungerar bättre på huden i en fuktig miljö, så att en sådan mask kan göras medan du badar i badet eller sitter i badet;
 • Om du kompletterar masken med hjälpämnen, kom ihåg att försöka prova någon produkt på handleden, som hjälper dig att lära dig om eventuella allergiska reaktioner.

Om du bestämmer dig för att prova magiken på denna mask på din egen hud, är det dags att gå vidare till recept.

Viktig rådgivning från förlaget!

En ny studie av hårvårdsprodukter avslöjade en fruktansvärd figur - 98% av de populära schamponerna förstöra vårt hår. Kontrollera sammansättningen av ditt schampo för närvaron av sulfater: natriumlauryl / laurethsulfat, kokosulfat, PEG, DEA, MEA. Dessa aggressiva komponenter förstör hårstrukturen, berövar krullarna av färg och elasticitet, vilket gör dem livlösa. Men det här är inte värst!

Dessa kemikalier tränger igenom blodet genom porerna och sprids till de inre organen, vilket kan orsaka allergier eller till och med cancer. Vi rekommenderar starkt att kassera sådana schampon. Använd bara naturkosmetik. Våra redaktörer genomförde en serie schampontester, bland vilka de identifierade ledaren, Mulsan Cosmetic.

Produkterna uppfyller alla standarder och standarder för säker kosmetika. Mulsan är den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Vi rekommenderar att du besöker den officiella hemsidan mulsan.ru. Vi påminner dig om att naturkosmetik har en hållbarhetstid som inte överstiger ett års lagringsutrymme.

De bästa recepten maskar "äggula + honung + smör"

Mirakulös mask av äggula, olja och honung i ansiktet innebär ett grundläggande recept och flera utspädningar med deltagande av andra komponenter. Alla masker behöver inte överdriva det: den optimala tiden för handlingen är 15-20 minuter.

Mala äggula med honung, vilket är önskvärt att förvärma i ett vattenbad till ett flytande tillstånd (en tesked), blanda med olivolja (en matsked). Olja kan användas: mandel, linfrö, persika, pumpa, avokado, aprikos, jojoba.

Citronsaft (en tesked) läggs till i huvudreceptet.

Ett grått surt grönt äpple (en matsked) läggs till huvudmasken.

 • 4. Havregrynsmask med peeling effekt

Om du lägger till havrejöl (en matsked) till huvudreceptet får du en utmärkt rengöring.

Snabbberedning, tillgängliga ingredienser, ger en magisk föryngrande effekt på huden, en mask av honung och äggula, utspädd med olja, är en värdig kosmetisk produkt för skönheter som bryr sig om sitt ansikte.

Användbara recept för masker för ansikte av ägg och honung. Funktioner av användning och teckens hemligheter

Ansiktsvård behövs för alla. Det är trots allt hans reflektion. Användbara kosmetiska produkter kan köpas på apotek och butik. Men det är bäst att laga dem själv hemma. Det finns många användbara recept som hjälper till i sådana fall.

Masker för ansikte av honung och ägg är mycket användbara. Förnya epitelet, förhindra dess för tidiga åldrande. Du kan enkelt laga hemma. Ett stort antal olika recept kan du kombinera ingredienser. Kan appliceras flera gånger i veckan. Sådana verktyg är lämpliga för vilken typ som helst. Varje tjej kommer att vara bra att läsa en artikel om masker med honung. Den innehåller de mest användbara och effektiva recepten.

Beskrivning av fördelarna med honung och ägg ansiktsmasker

Dessa verktyg har en stor mängd vitaminer som är nödvändiga för ett hälsosamt tillstånd i ansiktet. De viktigaste användbara egenskaperna inkluderar följande:

 • näring och hydratisering
 • vitaminbrist;
 • hälsosam naturlig färg;
 • ömhet och sammet;
 • avgiftning och förorening
 • eliminerar akne;
 • föryngrar, förhindrar för tidiga rynkor
 • tar bort tecken på utmattning
 • whitens huden;
 • lämplig för frekvent användning.

Ägg och honung ansiktsmasker är mycket populära. Huvudprodukten används ofta av folket för tillverkning av olika verktyg. Det har förmågan att bleka huden, så det rekommenderas inte att applicera om du behöver behålla en solbränna.

Lämplig för rättvis hud. Naturliga ingredienser är lämpliga för alla och välmätta epitel med användbara ämnen.

Honung och ägg - Masker, Matlagningsrecept

Sådana verktyg kan enkelt förberedas hemma. Den korrekta kombinationen av produkter gör att du kan göra ett mycket bra och användbart kosmetiskt verktyg. Äggula är en källa till vitaminer. En annan huvudprodukt innehåller cirka 400 användbara ämnen. Dessa inkluderar inte bara vitaminer, utan även spårämnen, enzymer, hormoner, aminosyror.

Recept är inte komplicerade, och viktigast tillgängliga för alla. Förutom huvudkomponenterna kan du lägga till olika ingredienser, med tanke på typen. Detta kommer att bidra till att uppnå ett effektivare resultat. Det bör noteras att det är förbjudet att laga sådana medel i metallrätter. Sådan kontakt leder till förlusten av de viktigaste egenskaperna hos huvudingredienserna.

Ansiktsmask: ägg, honung, olivolja

Olivolja är populär eftersom den innehåller en stor mängd vitaminer A, B och C. De är nödvändiga för frisk hud. Att förbereda en sådan mask är mycket enkel:

 1. Äggula är blandad med flytande honung.
 2. I den färdiga blandningen tillsätt 0,5-1 tsk olivolja.
 3. Alla ingredienser blandas och blandningen justeras på ansiktet.

Håll den färdiga produkten på ansiktet kan vara 25-30 minuter. Därefter skölj blandningen med varmt vatten. I 3-4 timmar kan du inte använda kosmetika och tvätta. Ett positivt resultat är märkbart efter flera applikationer. Ansiktsmask med äggula, honung, olivolja är lämplig för torr, normal, kombinationshud.

Praktiskt taget inga kontraindikationer att använda. Kan inte användas om det finns en allergisk reaktion. Huvudkomponenterna i kompositionen är allergener. När de appliceras externt, orsakar de sällan en aggressiv reaktion, men denna faktor bör inte uteslutas.

Ansiktsmask: honung, ägg, citron

Kombinationen av sådana ingredienser ger en anmärkningsvärd effekt på utseendet. Epitelet blir hydratiserat, mjukt. Skydd mot sol, vind, frost och andra yttre faktorer. Rekommendera att använda för att rengöra porerna.

En ansiktsmask med honung och citron ger en föryngrande effekt. Citron själv saktar för tidigt åldrande av huden och det tidiga utseendet på rynkor. Dessutom fuktar det huden. Receptet är väldigt enkelt:

 • äggulan är skild från äggvita;
 • lägg till honung i flytande form
 • pressa juice ut ur citron och blanda med andra ingredienser.

Skal används inte vid framställning av sådana kosmetiska produkter. Ger hud med vitamin E, C, A, B. Dessutom ger det en vitare effekt och hjälper från akne och akne. Därför används dessa hudvårdsmaskar med försiktighet.

Mask: Cognac, honung, ägg

Cognac innehåller alkohol i sin sammansättning. Trots detta ger i kombination med huvudkomponenterna en kosmetisk effekt på huden. Det blir mjukare. Rekommendera inte att applicera med ökad torrhet.

Cognac maska ​​tillhör klassiska medel. Perfekt för oljig, kombination och normal hud. För den torra typen rekommenderas inte att använda eftersom brandy innehåller alkohol. Alla vet att det torkar huden väl. Väl hjälper till att bli av med akne och glans. Matlagningsrecept:

 • äggula är malet med krita;
 • 20-30 ml av någon brandy tillsätts till blandningen;
 • appliceras på ansiktet med ett enhetligt skikt.

Procedurens varaktighet ska vara 15-20 minuter. Därefter tvättas blandningen med varmt vatten. Efter 1 timme rekommenderas att man applicerar en fuktkräm i huden för att förhindra torrhet. Att göra sådana förfaranden 1-2 gånger i veckan.

Ansiktsmask: honung, ägg, gräddfil

Gräddfil och andra mejeriprodukter har en mycket bra effekt på ansiktets hud. Men för beredningen av kosmetiska produkter rekommenderas med naturliga, hemlagade produkter. Alla vet om de goda egenskaperna hos produkter av ekologiskt ursprung. Matlagningsrecept:

 1. Ett ägg blandas med en tesked honung.
 2. Ingredienserna blandas med gräddfil (1-2 matskedar l.).
 3. Applicera på ansiktet med ett tjockt och jämnt lager.

En sådan mask kan hålla 40-45 minuter. Användbar för att tvätta av med varm mjölk. Använd sedan inte några medel i 5-7 timmar. Det är bäst att utföra sådana förfaranden före sänggåendet. Lämplig för alla hudtyper.

Masker för ansikte av honung och ägg för fet och kombinationshud

Användbara recept av masker hjälper dig att välja verktyg enligt din hudtyp. För oljig och kombinationshud är produkter med tillsats av citron och brandy lämpliga. Utmärkt rensar hudmask med tillsats av aktivt kol. Den maldes i pulver och blandas med ägg och honung. Applicera ljus, massage rörelser. Tvätta av efter 30-40 minuter med varmt vatten.

Väl eliminerar sken, akne, förorening. Kan inte användas om huden har öppna sår, sår. Noggrant använd brandy mask. Alkoholhalten kan orsaka allvarlig torrhet i huden.

Mask med protein och honung

Medel som använder honung och ägg liknar varje person. Ofta använder de äggula, eftersom det innehåller mer vitaminer än i proteinet. Applicera äggprotein för att bleka och fukta huden. Han slås ned i en mixer med honung som har en frodig konsistens. Du kan lägga till några droppar olivolja. Sätt på rent ansikte. Proceduren varar 20-30 minuter.

För framställning av proteimaskar behöver 1-2 ägg. Denna lösning föryngrar väl, hjälper till att kämpa med fina rynkor. Rekommendera regelbundet 2-3 gånger i veckan. Effektivt resultat är märkbart efter flera förfaranden.

Mask med äggula och honung

För beredning av sådana medel rekommenderas att endast använda naturliga produkter. Det är önskvärt att de var av ekologiskt ursprung. De innehåller en stor mängd näringsämnen.

Hemlagade masker med honung är mycket användbara och effektiva. Ett av de klassiska recepten är en mask med en äggula för ansiktet. Det närmar huden med vitaminer och näringsämnen. Det mjukar också ut rynkor och förhindrar för tidig åldrande.

En äggula mask kan användas flera gånger i veckan. Applicera på rent ansikte i 30-50 minuter. Tvätta sedan med varmt vatten. För att få ett mer effektivt fuktgivande medel kan du tvätta det med mjölk. I grund och botten ger denna applikation huden en vit nyans. Lämplig för alla hudtyper. Rekommendera att användas för torr och normal typ.

Indikationer för användning av masken med honung och ägg

Äggula är en källa till vitamin E. Dess mängd i kroppen är ansvarig för hudens tillstånd. Produkten med tillsats av äggula, närmar sig huden med väsentliga vitaminer och spårämnen. Dessutom är det väl rengjorda.

Det är nödvändigt att tillämpa sådana medel försiktigt. Vilken komponent som helst kan inte bara vara användbar, men också skadlig. Det beror på organismens individuella egenskaper.

En ansiktsmask av honung och äggula kan användas för att eliminera vissa defekter och förhindra dem. För det mesta finns det sådana indikationer för användning:

 • ansikts hudvård;
 • närvaro av akne och svarta fläckar;
 • torr, oljig glans;
 • förebyggande av för tidig åldrande
 • utjämning av små rynkor
 • hudmättnad med fördelaktiga mikrodelar och vitaminer;
 • för att få en vitare effekt;
 • tråkig, ohälsosam hudfärg.

Användningen av masker med honung är lämplig för varje person. Till huvudkomponenterna tillsätt ingredienser som motsvarar närvaron av vissa effekter. I kosmetologi är sådana verktyg väldigt populära. Du kan köpa i färdig form, men det är bättre att laga mat själv.

Hur man ansöker en ansiktsmask av honung och äggula

En mycket viktig punkt i användningen av sådana verktyg är den korrekta applikationen. En matsked honung kan bara appliceras om det är trä. Vid kontakt med metall förlorar denna produkt alla egenskaper. Kosmetiska verktyg görs snabbt och bör användas omedelbart efter beredningen.

Applicera på huden med en speciell pensel eller sked. Skiktet måste vara enhetligt. Verktyget bör inte falla i området runt ögonen och läpparna. Ögonkontakt bör också undvikas. Det kan orsaka bränning. Den korrekta applikationen är uppåt. Du kan börja från nacken.

Hur ofta kan du applicera en mask för ansikte av ägg och honung

Användningsfrekvensen beror på det befintliga problemet, och för vilket ändamål behövs sådana medel. Användningen av honung kan vara vanligt om det inte finns några kontraindikationer.

 1. Användningen av hudvårdsprodukter - 3-4 gånger i veckan.
 2. Förebyggande av för tidig åldrande - 2-3 gånger om 7 dagar.
 3. Eliminering av torrhet - varannan dag tills fullständig eliminering.
 4. Acne och akne - 3-5 gånger i veckan.
 5. Fet skinn - varannan dag.

Förberedelsen av alla masker är väldigt enkel. Olika komponenter kan läggas till grundläggande produkter för att förbättra effektiviteten. Dessa verktyg är användbara och fungerar bra i alla fall.

Kontraindikationer använder masker från ägg och honung

I alla fall påverkar de inre organens hälsa inte utseendet. Ibland, för att förbättra hudens tillstånd, behöver du pengar för extern användning. Trots deras effektivitet kan de inte passa alla.

Masker med honungskomponenter har en liten lista över kontraindikationer:

 • allergisk reaktion på komponenter i kompositionen;
 • dermatit;
 • virus, infektiös utslag
 • sår, sår;
 • purulent utbildning.

Om du blandar alla ingredienser som inte är allergener, kommer applikationen att vara säker.

Ansiktsmask: honung och äggula, recensioner

Feedbacken om dessa lösningar är mestadels positiv. Honung tonic - en källa till vitaminer och näringsämnen som ger näring till epitelet. I de flesta fall observeras resultatet efter första eller andra ansökan. Det rekommenderas att användas regelbundet så att effekten är permanent och stabil.

Recensioner av masken för ansiktet med honung och äggula visar att det är ett billigt och effektivt verktyg som enkelt kan förberedas av dig själv.

Masker med honung, eller Hur man tar hand om ansiktshud

På alla åldrar vill en kvinna se perfekt ut. För att göra detta, ställer hon sig till användningen av olika medel för att ta hand om hennes hud. I detta fall kan en effektiv mask av honung och andra komponenter - tack vare det, det blir möjligt att släta ut rynkor eller förbättra hudens tillstånd.

Sammansättningen av honung, dess effekt på huden och kroppen

Sammansättningen av honung innehåller följande användbara ingredienser:

 • vitaminer i grupp B och C;
 • aminosyror:
  • lysin;
  • alanin;
  • arginin;
  • treonin;
  • valin;
  • leucin;
  • tyrosin;
  • fenylalanin;
  • glutamin;
  • asparagin.
 • spårämnen:
  • aluminium;
  • jod;
  • kalium;
  • järn;
  • kalcium;
  • kisel;
  • nickel etc.
 • hormoner (acetylkolin, vilket förbättrar kardiovaskulär aktivitet, tillväxthormon).

Honung har antiinflammatoriska och andra fördelaktiga egenskaper.

Honung används ofta för kosmetiska ändamål, eftersom det ger följande fördelar för huden:

 • tränger in i de djupare skikten, förbättrar blodcirkulationen, ger näring med mikrodelar och vitaminer.
 • reglerar talgkörtlarna, ger en matta, vilket är särskilt viktigt om huden är fet eller porös;
 • fuktar, saktar ner åldringsprocessen och framväxten av nya rynkor;
 • hjälper till att bekämpa akne
 • mjuknar.

Indikationer för användning av honung i kosmetologi

Användbara komponenter av honung bidrar till föryngring av huden. Därför älskar kvinnor speciellt att använda den här produkten, men det viktigaste är att korrekt förbereda användningen av en honungsmask.

Förberedande skede före sessionen

Det finns flera regler för att förbereda en honungsmask:

 • Före proceduren måste du kontrollera maskinsammansättningen på ett litet område av ansiktets hud. Om utslag, irritation eller rodnad uppstår rekommenderas det att avbryta proceduren.
 • du måste först rensa huden av fett, kosmetika och föroreningar med micellärt vatten;
 • För att uppnå en större effekt kommer det att hjälpa till att ånga huden över koktvattentanken. På grund av detta kommer öppningen av porerna att inträffa och de använda materialen kommer att absorberas bättre.

Innan du applicerar honungsmaskan behöver du ånga din hud

En av mina vänner, en väldigt upptagen person, bryr sig om sig själv, man kan säga, "på språng". En gång använde hon en mask med honung mot den andra hakan. Vi pratade med henne i telefon och hon klargjorde receptet. Jag frågade henne om hon kollade honungen på ett litet område av huden. Hon vinkade bort med hänvisning till sysselsättning. Som en följd, efter att ha tvättat av masken såg en vän att hennes hud var rodnad och glidande. Slutsatsen är: innan du applicerar någon produkt, om det är tusen gånger naturlig, behöver du fortfarande kontrollera reaktionen på ett litet område av huden.

Varaktighet för en session, användningsfrekvens

Förvara honungsmaskan rekommenderas följande tid i enlighet med hudtyp:

 • för torr - 20 minuter;
 • för blekning - 10-15 minuter;
 • för oljig - ca 30 minuter.

Du kan göra proceduren varannan tre till tre veckor. För en session rekommenderas att använda en mask.

Hur startar och avslutar proceduren korrekt

Applicera en mask av honung på huden rekommenderas ett tunt lager, med undantag av området runt ögonen. När du har slutfört proceduren måste du tvätta av masken med en bomullsplatta fuktad i varmt vatten. Om du känner torr hud måste du applicera ett tunt lager fuktkräm på den.

Receptar hemlagade masker med honung

För varje hudtyp är ett specifikt maskrecept lämpligt. Men i vart och ett av dem är det bättre att använda honung med andra komponenter.

Mask med honung och äggula

Denna mask hjälper till att mjuka rynkor och förhindrar deras utseende i stora mängder. För beredningen dras 2 äggulor med en matsked honung och en-glycerin.

Masken på äggula och honung hjälper till att mjuka rynkor

Maskfilm med honung och aspirin

Denna komposition kommer att vara effektiv för fet hud med svarta prickar (öppna komedoner). Denna maskfilm kan enkelt avlägsnas efter applicering. Du kan göra en mask på följande sätt:

 1. Häll en tesked gelatin med två stora skedar varmt vatten, blanda noggrant tills klumpar tas bort och låt svälla.
 2. När gelatin ökar i volym, tillsätt två tabletter av aspirin, 3 matskedar glycerin och kandiserad honung.
 3. Den erhållna kompositionen löses i ett vattenbad och omröres till en enhetlig konsistens.
 4. Applicera masken på ansiktet medan den fortfarande är varm.

Honung och Aspirin mask som lämpar sig för fet hud

Jag gjorde en mask av honung och aspirin flera gånger. Det passar mig inte mycket, eftersom jag har en kombinerad hudtyp - vissa områden blir torra, vilket orsakar obehag. Men det är väldigt bekvämt att ta av den här masken, eftersom den bildar en film som är tillräckligt för att dra. Jag applicerade ett lager av blandningen till mitten, eftersom den är för tunn att den tårar, och den tjocka har ingen tid att torka.

Mask med honung och olivolja

Tack vare detta recept försvinner processen av vilsning, rynkorna slätas och huden är fuktad och elastisk. Förbereda masken, förbereda följande ingredienser:

Alla dessa produkter blandas i lika stora mängder (20 g vardera). Därefter appliceras masken på ansiktets hud.

Tack vare honung-oljemasken sänks åldringsprocessen och rynkorna slätas.

Mask med honung och citron

Torr och dehydrerad hud behöver noggrann vård. För att skapa en mask för henne måste du blanda följande ingredienser:

 • två matskedar flytande honung;
 • juice av en citron
 • äggula;
 • matsked olivolja.

Blandningen kan inte lagras - den ska omedelbart appliceras på ansiktet. Om det är kvar, kan du distribuera masken på nacken och décolleté.

Mask med honung och citron lämplig för torr och uttorkad hud

Mask med honung och gräddfil

Denna mask har en föryngrande effekt, hjälper till att göra fräknar och pigmentfläckar lättare, läker huden, hjälper till att förbättra sitt tillstånd. Gör det enligt följande:

 1. Mala en matsked av havregryn i en kaffekvarn och kombinera med en matsked gräddfil.
 2. Låt blandningen sitta i 10 minuter för att mjukna.
 3. I denna komposition, lägg till en tesked honung och olivolja.

Mask med honung och kanel

Denna mask används i kampen mot inflammation (akne) för olika hudtyper:

 • För normal hud, blanda en matsked honung med en tsk kanel och mager yoghurt;
 • För oljig hud, blanda en matsked honung med en halv matsked kanel och äggvita;
 • För torr hud, blanda en matsked honung med en halv tesked kanel och äggula.

Mask med kanel och honung kan användas för olika hudtyper

Acne honungsmask

Denna mask behöver inte kokas, eftersom honung är den enda komponenten. Hans fingrar behöver ta på sig ditt ansikte. Nästa akne mask är jordgubbe. Ta 3 färska bär och mash dem. Tillsätt 2 tsk honung och blanda väl.

Mask med honung och jordgubbar hjälper till att bli av med pyschik

Mask med honung och gelatin

Denna maskfilm hjälper till att klara av rynkor. Det avlägsnas lätt efter proceduren, utan att behöva skölja - du behöver bara försiktigt dra den. Gör det enligt följande:

 1. Lös upp två teskedar gelatin i ett halvt glas varmt vatten. Vänta tills gelatinet sväller.
 2. Placera gelatinbehållaren i vattenbadet.
 3. Tillsätt följande ingredienser till gelatin:
  • 4 matskedar flytande farmaceutiskt glycerin;
  • 2 tsk honung;
  • 4 matskedar vatten.

Mask av honung och gelatin hjälper till att klara av rynkor

Mask-skrubbe av honung och salt

Denna mask förbättrar hudens tillstånd och hjälper till att göra det smidigt och elastiskt. Denna mask appliceras på ansiktets hud i cirkulära rörelser och efter 2 minuter tvättas den bort. Det görs enligt följande:

 1. Slå äggvita med en matsked honung tills ett skum bildas.
 2. Försöker att bevara blandningens ljusstruktur, tillsätt en tesked salt till den.
 3. I kompositionen tillsätt 2-3 droppar tea tree oil, en tesked kanel eller majsmjöl.

Masken av salt och honung förbättrar hudens tillstånd och hjälper till att göra det elastiskt och smidigt.

Hon gjorde en maskskrubbe av salt och honung. Det förbereder sig snabbt och varar bara några minuter på ansiktets hud. Men effekten känns omedelbart - huden blir jämn och väldigt trevlig. Detta är ett perfekt alternativ för min kombinationshud, och jag gör en sådan mask en gång i veckan.

Propolis tinktur för personen från rynkor

Matlagningsalternativ - en halv sked stor propolisktinktur blandad med en liten sked olivolja och en stor sked full av honung. Denna blandning tillåter att få vitare och föryngrande effekter.

Mask med propolis tincture whitens och föryngrar huden

Honungsmask mot den andra hakan

För att göra denna mask, använd följande recept:

 1. Applicera varm honung i rätt mängd på hakan och nacken.
 2. Lägg en film av polyeten och en varm trasa över honungen.
 3. Behåll den allmänna principen för olika hudtyper.

Kontraindikationer och möjliga konsekvenser

Applicera honungsmaskar kan inte alla. Så, människor med följande problem måste vägra att använda dem:

 • individuell intolerans mot komponenterna;
 • dilaterade kärl.

Med försiktighet och först efter att ha hört en läkare måste du tillämpa honungsmaskar för diabetes och astma. De kan orsaka klåda, utslag och andra manifestationer av allergier, som också måste beaktas innan de används.

Recensioner om användningen av honung i kosmetologi

Tidigare misstänkte jag inte ens att honung kan användas som ansiktsmask. Jag fick reda på det på Irecommend, först reagerade jag med misstro mot denna procedur och nu säger jag att jag är glad - att inte säga någonting! Jag är mycket nöjd med effekten! Målet: Mjukgöring, rengöring, fuktgivande huden, utjämning av färg, avlägsnande av inflammation och rodnad i huden. Recept: älskling och inget mer! Allt du behöver för att näring och fuktar huden finns redan i den. För ägare av problemskinn kan du använda oljor i enlighet med dess typ.

Tann4ig

http://irecommend.ru/content/rezultat-vpechatlyaet-medovye-maski-dlya-litsa-i-volos-prosto-deshevo-polezno-i-effektivno-f

Honung ansiktsmask är mycket bra. Tyvärr är det enligt recensioner inte lämpligt för alla - min väns ansikte efter att det börjar klia, en märklig irritation. Honung passar mig. Jag har en kombinationshud i ansiktet. Jag är glad att göra en mask av mjuk, osötad honung - två matskedar honung blandad med saften av en halv liten citron. Applicera på ansiktet i 10 minuter, tvätta av med varmt vatten. Huden blir mjuk, flätig, porerna är smalare.

Kotenok

http://ladymur.com/topics/maska-dlya-litsa-otzyvy-polzovateley

En mask av honung med kanel kan ofta inte användas, jag gjorde det bara ett par gånger (en vecka i taget). Jag gillade effekten mycket - huden är jämn, frisk, uppmuntrad och doftande som efter en framgångsrik skrubb med en exfolierande polerande effekt. Masochka smalnar också lite porerna och förbättrar hudfärgen.

ntl

http://otzovik.com/review_274986.html

Video om honungsmaskar

Honungsmaskar är effektiva mot akne och rynkor. De kan användas för olika hudtyper beroende på kompositionen som används med honung. Maskerna hålls på ansiktet i 15-20 minuter, varefter de tvättas av med varmt vatten. Effekten uppnås beroende på egenskaperna hos huden, kroppen, sammansättningen av masken, men många kvinnor är nöjda med det.Nästa Artikel
Skapa heta masker för snabb håråterställning