Masker för hårändar


Din mardröm - dela hårets slut? Denna artikel hjälper till att ta reda på orsakerna till deras utseende och sätt att eliminera, eftersom den brutna strukturen hos hårets tips kan förstöra inte bara håret utan även humöret.

Korrekt hårvård hjälper till att undvika sådant obehagligt fenomen som oftast uppstår när man försöker växa långt hår. Detta beror på det faktum att ju längre ditt hår, desto mer illa blir de i ändarna. Om tipsen är skadade kan de inte återställas, men vanligtvis kvinnor står inför ett sådant problem som en vanlig hårsektion. Så först och främst är förebyggande nödvändig.

Vad orsakar splittring av hår?

Hur man förhindrar splittrade ändar av håret?

3. Välja rätt kam. Försök att inte köpa billiga kammar från material som kan skada ditt hår. Köp en kam av horn, sten eller trä. Allt material som är säkert för hår kommer att göra.

4. Masker för hårets tips. Hårbehandling med masker är det mest effektiva, eftersom masker baserade på naturliga produkter ger näring och fuktar ändarna av håret. Det är bättre att göra sådana masker hemma, med hjälp av tillgängliga produkter för deras beredning - jäst, honung, vegetabiliska oljor. Man tror att oljemaskor från olivolja, avokadoolja och kokosnötolja är speciellt användbara för hårspetsar.

5. Glöm inte hårbotten och rötterna. Håret kommer bara att vara hälsosamt om hårrötterna får tillräckligt med näringsämnen. Huvudmassage är mycket användbar för hår, eftersom det stimulerar blodcirkulationen, och glödlamporna får näring. Att ta vitaminer hjälper också till att undvika hårproblem.

Hemlagade masker för hårets tips - recept

Följande oljor är bäst för hårändar:

Burdock oljemask för hårändar

Du behöver:

1. Kockolja.
2. Film (lämplig påse).
3. Varm handduk.

Lätt värm oljeboljan, försiktigt gnugga den i hårrötterna och sprida den över hela längden. Vrid sedan ditt huvud först med en omslag och sedan en handduk. Håll masken i en halvtimme (missbruk inte, speciellt om du lider av blodkärl eller tryck), och tvätta sedan av masken med schampo. Skölj huvudet med vatten, tillsätt lite citronsyra.

Mask för hårspetsar med linolja

Linfröolja fuktar och ger näring till håret, är ett utmärkt verktyg för att förebygga hårtips.

- Linfröolja - 1 msk
- olivolja 1 msk
- Essentiell olja ylang-ylang 2-3 droppar.

Vi blandar oljor och värmer dem lite upp, lägger dem på hårets spetsar och om så önskas på huvudkoden. Håret bör vikas med en varm handduk och lämnas i en halvtimme.

Mask för hårspetsar med avokadoolja och jojoba

- 1 msk. avokadoolja;
- 1 msk. jojobaolja;
- Vitamin A och E i olja (tsk)

Smält jojobaoljan och mixa med linolja, tillsätt A och E för att fördela genom håret. Håll masken i 1 timme under en handduk, skölj håret med schampo med vatten och använd en balsam. Gör en mask innan du tvättar 1 gång per vecka.

Olive mask med gräddfil

1. Olivolja (Art L).
2. 2 msk. Gräddfil (fetthalt kan vara olika beroende på ditt hår).

Applicera blandningen till hela längden på håret och låt i en timme. Det rekommenderas att göra det en gång i veckan som en förebyggande åtgärd.

Oljepackning för hårändar

För omslag kan du använda olika oljor, bland annat blanda persika, mandel och burdockolja. Också lämplig castor, olivolja, druvfröolja och andra basoljor.

För att göra detta måste oljan blandas och upphettas i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Ta sedan i varm form på håret, lind huvudet med plast och på en handduk. För att förbättra huvudets verkan kan du förpacka med en varm handduk. För att göra detta, blötlägg en handduk med varmt vatten, kläm ut det och linda huvudet. När det är kallt, fukt igen med varmt vatten. Du kan hålla masken så mycket som tiden tillåter. Skölj sedan med vatten med schampo.

Honung fyller helt hår, ger det glans och elasticitet, regelbunden användning av honungsmaskar kommer att undvika utseende av splittat och sprött hår.

Du behöver:
1. 2 tsk av honung.
2. Ett glas kokt vatten (inte varmt).

Lös honung i vatten. Braid håret i flätor och sänk hårets tips i en burk honungsvatten och håll det på så sätt i 10 minuter. Skölj honungslösning är inte nödvändigt. Håret kan torkas naturligt.

Nourishing mask för hår slutar med honung och ägg

Mask för tips av håret med äggula och kefir

1. Citronsaft (vg).
2. 0,5 Art. kefir (valet av dess fettinnehåll beror på hårets fetthalt).
3. Äggula.

Blanda ingredienserna och fördela jämnt över hela maskens längd. Värm det med en papperspåse och handduk, håll i en halvtimme, skölj sedan med schampo.

Mask med kefir och honung

Peach hårmask

Denna mask ger håret glans och hälsosam utseende, släpper håret och stänger skalorna.

Du behöver:
1. Skal, skalas.
2. Grater.

Krossa persikamassan på en rivare och applicera den på håret längs hela längden och lämna i en halvtimme.

Mask för ändarna av håret med majonnäs

Få människor vet att majonnäs innehåller alla nödvändiga komponenter för hårets skönhet och hälsa, förutsatt att denna majonnäs är naturlig. Därför, innan du gör en sådan mask, se till att din majonnäs är naturlig eller laga det själv.

Majonnäs kan appliceras i sin rena form, sprida bara majonnäs genom håret och linda huvudet. Eller blanda majonnäs och andra ingredienser för att förbättra effekten.

Kom ihåg att håret behöver kärlek och vård - bara då kommer de att behaga sina ägare med skönhet och hälsa. Använd hårmaskar en gång i veckan, och om en månad kommer du att se ett utmärkt resultat.

Receptar hemlagade masker för hårets tips

Med jämna mellanrum behöver håret näring och hydrering, annars blir det oförskämt och livlöst. De flesta tjejer bryr sig noga om hårbotten och hårrötterna, glömma tipsen.

Även om de också behöver behövlig vård, och det räcker inte bara att dubba dem på frisören. För dem som vill ha ett långt och vackert hår finns det hemlagade masker för hårets tips. Om du gör dem regelbundet kommer resultatet att visas inom den andra veckan.

Masker för delade hårändar

Före proceduren bör håret noggrant kammas med en träkam med täta tänder. Masken appliceras på torrt hår, på rötterna och ändarna, bara på så sätt får full effekt. Med hjälp av en kam, är masken fördelad på spetsarna. Huvudet är inslaget i polyeten, och på toppen med en handduk, och lämnar i en halvtimme.

Därefter tvättades alla med inte för varmt vatten och använd sedan en regenererande schampo. Sådana masker hjälper mot splittrade ändar av håret och, som det är, limar samman skadade vågar.

Mask med honung

Du måste värma vattnet, ca 100 ml, tillsätt 2,5 tsk honung där. Det ska vara helt upplöst i vatten, sedan den resulterande blandningen appliceras på rötterna och spetsarna.

Mjölkmasker

Här kan du använda kefir eller gräddfil. Ta ca 2,5 matskedar av den valda mjölkprodukten och vänta tills den når rumstemperatur. Ibland kan du lägga till en sked av föruppvärmd olivolja eller ricinolja för att förbättra effekten av masken. Man tror att detta är en av de bästa maskerna från delen av hårets tips.

Växtbaserade masker

Gör eller köp en örtkollektion, bestående av kamomill, citronsmör, nässla och mint, häll kokande vatten över det och täck med ett lock för att insistera i en halvtimme. Den resulterande infusionen appliceras på håret, du kan för hela längden. Denna mask görs bäst på vått hår och sköljs sedan inte med schampo, så att blandningen absorberas.

Masker för torra hårändar

Hårtork, strykning, perm - allt detta är orsaken till vilka torra tips visas. Masker används för att berika det skadade håret med näringsämnen, för att förhindra deras torrhet.

Hårolja

För masken idealisk ricin, oliv, burdock, havtornsolja. I avsaknad av ens solros. Det appliceras på tips och rötter, ibland är det möjligt att hela håret. Låt masken stå i 30 minuter under polyeten och skölj med varmt vatten med schampo. Du kan också blanda en matsked av olika typer av oljor och applicera på huvudet, som en alternativ mask.

Äggsmask

Öglorna är mycket bra för håret, de gör en bra mask för torra ändar. De måste finförvrängd för att göra potatismos, tillsätt lite brandy, ca 50 ml. I den resulterande blandningen sätter du en sked av hårbalsam, blanda upp allt och applicera det på rötterna och spetsarna med en kam.

Yoghurtmask

Mejeriprodukter måste vara naturliga. Det är också fördelat i hårets ändar, inslaget i polyeten, och hålles varmt i en halvtimme. Efter tiden sköljs håret med varmt vatten och sedan används schampo och balsam.

Masker för spröda hårändar

Med tiden blir håret skört, orsaken till detta är färgning, frekvent komplex styling, slarvig inställning, brist på vitaminer. Men vanliga masker är utformade för att lösa detta problem och förbättra ditt hårs tillstånd. (Se även - vad ska du göra om ditt hår har blivit sprött).

Kefir äggmask

Det är bäst att köpa fettkokare, häll ett fullt glas, vänta tills det blir rumstemperatur. Separera rågarnet från proteinet, lägg det till bägaren, blanda tills det är slät. Den resulterande masken appliceras på håret, vänta som vanligt i en halvtimme och tvätta sedan med varmt vatten.

Vitaminmask

Det kommer att ta 3 matskedar av mandel eller olivolja, du måste lägga till en vätska från en kapsel med vitamin A och E. För att göra detta kan du till exempel köpa läkemedlet Aevit i ett apotek. Denna blandning kan hållas i upp till 40 minuter, skölj med varmt vatten och alltid med schampo.

Mask med äggula, honung och brandy

Häll lite brandy i en kopp, med 40-50 ml, tillsätt 2-3 tesked smält honung samt rå äggula. Blanda blandningen väl, doppa en kam i den och applicera på håret. Detta är en av de bästa maskerna för att stärka tipsen.

Masker för hår restaurering

Sådana procedurer är nödvändiga från tid till annan, eftersom de flesta av oss är föremål för frekventa stressar, titta inte på vår diet, använd kam med järntänder. Från allt detta är håret skadat, och de behöver hjälp, nämligen en bra regenererande mask.

Näs- och pepparrotmask

Du måste köpa rätt ingredienser, och häll sedan gräsgräset med varmt vatten och täcka glaset eller koppen med lock. I den resulterande buljongen måste du lägga 1,5 msk pepparrot och blanda. Denna mask appliceras på hårets tips och rötter, håll i ca 10 minuter. Det är värt att överväga att om det finns sår på huvudet, så är det nödvändigt att överge denna mask eftersom det kommer att brinna huden.

Senapsmask

Liksom den tidigare, är den endast lämplig för frisk hud. 2 msk torr senap utspädd i varmt vatten, rör om. Du kan också använda den redan färdiga senap, inte pulver, det är lätt att köpa i butiken. Slå långsamt i senapsmask i hårbotten med cirkulära släta rörelser, blöt i det och spetsarna.

Masken av burdockolja, vitamin A och äggula

För att skapa en blandning behöver du 2 skedar smör, flytande från en kapsel och rå äggula. Allt detta måste blandas och appliceras på spetsarna, gnugga i hårbotten. Du kan hålla i 20 minuter, skölj sedan ordentligt under en varm dusch med hjälp av schampo för skadat hår.

Fuktgivande masker för hårändar

I värmen och under påverkan av kemiska agens blir håret skört och behöver ytterligare näring från utsidan, och det är därför det finns masker för att fuktar spetsarna.

Mask av citrus, kefir och olja

Det är mycket bra om du har en juicepress i ditt kök eftersom du behöver citronsaft, ca 50 ml. Du behöver också en halv kopp kefir och 1,5 matsked kastor, havtorn eller burdockolja. Håll masken på håret i cirka 15 minuter, och torka sedan av allt med schampo och balsam.

Honungslökmask

Ingredienserna verkar oförenliga, men effekten är verkligen anmärkningsvärd. Så, 1,5-2 tesked flytande honung, liksom en liten lök, som måste gnidas på en fin rivare, före bildandet av gruel. Lökjuice är mycket viktigt, desto större är det desto bättre. Applicera all denna blandning på spetsarna, resten på rötterna. Efter nio minuter ska du tvätta det och använda schampo, eftersom löket inte luktar mycket trevligt, kanske du behöver tvätta håret inte en gång, men två gånger. Det är ofta inte rekommenderat att använda en sådan mask, trots att dess lukt avstöter, men resultatet kommer, som sagt, att vara bra.

Mask med aloe och citronsaft, gräddfil och honung

Man tror att det här är den bästa masken för hårets tips, eftersom den innehåller många näringsämnen. Om det finns aloe, då har du tur, du behöver juice extraherad från växtens löv. Dessutom tillsätt citronsaft, erhållen med en juicepress eller mixer, till koppen. Tillsätt 2-3 matskedar tjock gräddfil och sedan 1 tesked varm värme. Procedurstid - 20-30 minuter, håll huvudet under plast. Efter att masken tvättats av med schampo. Med regelbunden användning av citronhår returneras hårhälsan, bli glänsande och slät.

Mask recensioner

Svetlana, 29 år

Anmärkningsvärt resultat ger mjölkmask, det händer inte på många schampon. Efter håret är det starkt igen och tipsen upphör att splittras. De första förbättringarna är märkbara efter 3 gånger, effekten varar länge.

Jag tyckte om äggmasken, det löser problemet inte bara med torra tips, men dessutom börjar håret växa snabbare. Nu behöver du inte kontakta en frisör, eftersom ditt hår är frisk igen!

Jag försökte ett par masker: vitamin och konjak. Håret har upphört att se livlöst, tvärtom, de har fått styrka och glans, brittleness har försvunnit!

Till efterrätt, video: Recept maskerar för torra ändar av hår hemma

Masker för torra ändar hemma: topp 10

Många kvinnor undrar ofta vilka slags masker som finns för torra hårändar existerar, hur man gör dem hemma och vilka är mer effektiva. Låt oss ta reda på anledningen till att hårtipsen ofta delar upp och torkar. I följande video, se hur man förhindrar torrt och sprött hår:

Det visar sig att huvudorsaken är avsaknaden av en särskild hemlighet, som varje hår smörjs längs hela längden. Detta beror på:

 • ärftliga faktorer som uttrycks i en liten mängd talgkörtlar på huvudet;
 • sköldkörtelns dåliga prestanda (hypotyreoidism), som gör att håret splittrar, torkar, blir tunt och skört, och därför bekräftar experter att ge test för sköldkörtelhormoner att bekräfta eller förneka;
 • felaktig vård och överdriven användning av strykjärn, hårtorkar, tångar, torkande hårspetsar, vilket som ett resultat börjar splittras;
 • frekvent färgning, perm, förstörelse av hårstrukturen;
 • Att vara under solen ofta, besöker en garvning salong, som solen och ultravioletta lampor som en hårtork torka hår tips,
 • klorerat och hårt vatten och därför, vid användning av sådant vatten, för att neutralisera dess skadliga effekter, sköljkrullar;
 • felaktig näring, eftersom bristen på mikronäringsämnen och vitaminer som är nödvändiga för håret leder till att de är torra brittleness.

Torra tips syns på alla hårtyper. Men mest av allt brittleness och tunt och långt hår klipps.

Hur man gör masker hemma?

Tänk på 10 masker som hjälper ditt hår att återfå hälsa och ge ett friskt, frodig och vackert utseende.

Detta recept innehåller oljor som återfuktar och ger näring tunt och sprött hår.

 • burdock olja - 1 msk. l.
 • olivolja eller solrosolja - 1 msk. l.

Rör oljan och värm till 38 grader i ett vattenbad. Lägg sedan på lockar, speciellt på spetsarna. Därefter, om du flätar långt hår i en fläta och sätter på en duschlock och lämnar 1-1.5 timmar på huvudet. Du kan gå och lägga dig med en sådan hatt och täcka kudden med en handduk för försäkring. Tvätta håret på morgonen med schampo. Om håret är mycket skadat och illa splittrat, gör masken två gånger i veckan med olika oljor.


Titta på följande video om hur man förbereder masker med oljor:

 1. Mask med gräddfil och honung

Torra hårändar ger näring och fuktar honung och gräddfil, vilket ger dem skönhet och friskhet.

 • honung - 1 msk. l.
 • gräddfil (mycket fet) - 2 msk.

Rör om ingredienserna. Därefter upplöser honungen i ett vattenbad, värm upp det och applicera det på lock så att de läggs på det korta håret längs hela längden och på långt hår - på bottenhalvdelen. Denna procedur varar en timme. Tvätta sedan ditt hår.

 1. Aloe Vera Mask

Fuktgivande egenskaper hos denna saft. Han kämpar med gallringskurvor.

 • Aloe juice - 1 msk. l.
 • burdock olja - 2 msk. l. ;
 • honung - 1 msk. l.

Värm blandningen till kroppstemperatur i ett vattenbad, fukt hårspetsarna med det, sätt på ett duschlock och håll det i en timme.

Ätbar gelatin kan användas för att behandla brådhet och tvärsnitt av hår, eftersom det täcker håret med en film och limar skalorna som det var.

 • matgelatin - 1 msk. l.:
 • mjölk - 2 msk. l.

Fyll maten gelatin med mjölk, låt det svälla och lägg sedan i ett vattenbad. Rör om tills gelatin är upplöst. Gelatin gäller för lite fuktiga krusar. För den mest enhetliga fördelningen av masken, använd en kam eller borste för färgning. Stäng krullarna med en hatt, låt i 40 till 60 minuter och skölj noggrant med varmt vatten.

Denna mask kompenserar för bristen på näringsämnen i håret. Blanda banans golv i en puré, späd sedan med mjölk så att det blir en pastaformig komposition. Efter noggrann fördelning av massan på håret, sätt på en hatt, täckt med en handduk. Vänta 40 minuter och skölj med varmt vatten.

 1. Mask med äggula och potatisstärkelse

Potatisstärkelse är känd för sin utmärkta utjämning och fuktgivande egenskaper, medan äggulan närmar sig skört hår.

 • potatisstärkelse - 1 msk. l.
 • rå äggula - 1 st.
 • vegetabilisk olja - 1 msk. l.
 • grädde.

Torka stärkelsen med tung kräm så att massan är lite tunnare än gräddfil, tillsätt sedan äggula och vegetabilisk olja. Slå massan så mycket som möjligt för att få en jämn konsistens och placera med denna förening i varmt vatten i fem minuter för att värma upp. Applicera massan på hårspetsarna i 40 minuter och fördela dem jämnt med en kam eller borste.

 1. Äggmask för torra hårändar

Ögonen har en utmärkt stärkande effekt på håret.

 • Yolks - 2 stycken:
 • castor eller burdock olja - 50 ml.

Rör på äggulorna med ricin eller olja. För att förbättra kompositionen, lägg till lite schampo och applicera över hela längden på locket. Applicera masken av ägg på håret i en timme, skölj sedan med vatten. Observera vattnets temperatur. Detta är en viktig omständighet, eftersom proteinet kan kullas under hett exponering och det kommer vara svårt att tvätta det från krullarna.

 1. Mask med olja och citronsaft

Detta universella alternativ är lämpligt för alla typer av hår.

 • olivolja - 1 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.
 • halv citron.

Blanda olivolja med ricinolja. Till denna blandning, tillsätt saften från en halv citron. Det här verktyget måste appliceras på torra hårtips. Allt hår ska de inte täcka. Skölj efter 30 minuter med ett schampo med tillsats av ett avkok av örter.

 1. Cognac mask för hårets tips

Alkohol masker har också en plats att skapa hemlagad kosmetika. Blanda konjak med aloejuice, citronsaft och burdockolja i samma mängd (1 tsk för kort och 1 msk för långt hår). Lägg sedan äggulan i denna komposition och applicera den på håret. Efter att ha lämnat i en timme, skölj med kallt vatten. Förfarandet upprepas en gång vart tredje dag.

Fukt torrt hår genom att använda följande recept med ett ägg.

 • 1 äggula;
 • naturlig honung - 1 msk. l.

Vispa i skinkan och blanda med flytande honung. För att berika masken med användbara mikrodelar och vitaminer, kan några droppar grapefrukt eller citronoljaolja tillsättas till denna komposition. Fördela denna massa jämnt genom håret, från början av deras tillväxt. Lämna 30 minuter, skölj. Upprepa proceduren 3 gånger i veckan.

Det här enkla receptet är mycket användbart för tips om torrt hår. Doppa de torra ändarna i sur mjölk och lämna på håret i 40 minuter, tvätta sedan med kallt vatten. Upprepa denna procedur 3 gånger i veckan.

Kära kvinnor ser dina lockar och lockar, låt dem vara friska och vackra. Reparera ditt hår enligt vad som anges i den här videon:

Gör en mask för hårändarna hemma

Masken för tips av hemlagat hår ger näring till krullarna, fuktar och gör att de kan växa. Den naturliga kompositionen ger strängarna sken, mjukhet och naturlig skönhet.

Torrt hår, benäget för tvärsnitt av spetsarna, är huvudproblemet hos många tjejer. Anledningen är att talgkörtlarna producerar en otillräcklig mängd fett så att det kan bearbeta håret längs hela sin längd. Detta problem uppstår också med fel omhändertagande av lockar: användning av hårtork, strykning, kemiska färgämnen. Mask, förberedd hemma, hjälper till att rädda håret och förbättra sitt tillstånd.

Användningen av hårmaskor

Dessa maskor är lämpliga för torrt och kombinationshår. De har följande effekter:

 • rotstruktur stärks
 • elasticiteten ökar;
 • strängbrott minskas;
 • håret mjukas och stärks
 • fuktnivån stiger;
 • mikroskalor i hårbotten läker;
 • vågar slätas.

recept

För delade ändar

Masken används för ökad hårväxt och eliminerar splittrade ändar. Efter applicering återställs strängarna och får en hälsosam glöd.

komponenter:

 • castorcum - 30 g;
 • fiskolja - 70 g

Före användning, kombinera alla komponenter och blanda noggrant.

För fettigt hår och torra tips

Hemmagjord komposition som framställs enligt detta recept eliminerar överskottets grepplighet, medan spetsarna är mättade med fukt och slätad.

ingredienser:

 • vatten - 100 g;
 • citronsaft - 15 ml;
 • 1 äggula;
 • Olja av vegetabiliskt ursprung - 20 g.

Blanda helt enkelt alla ingredienserna ihop och blanda till en enhetlig konsistens.

För att återställa tipsen

Masken återställer håret från rot till spets.

komponenter:

Värm oljan i ett vattenbad, tillsätt de övriga komponenterna och blanda.

För skadade tips

Masken mättar de dränerade och försvagade spetsarna med saknad fukt, återställer och släpper dem.

ingredienser:

 • jojobaolja - 40 g;
 • honung - 20 g;
 • aloe juice - 20 ml.

Från aloeblad får du juice, kombinera med varm mjölk och honung.

För spröda tips

Hemmagjord komposition förhindrar skador på lösa ändar, limar vågar och fuktar hår.

ingredienser:

 • yoghurt - 250 g;
 • äggula - 1 st.

Först klumpar du i äggula, lägger till den fermenterade mjölkprodukten vid rumstemperatur och blandar.

För torra tips

Masken ger djup näring och hydratisering till även de torraste krökarna. Det skyddar håret från dissektion och reanimerar strukturen hos varje hår.

ingredienser:

 • citronsaft - 50 ml;
 • yoghurt - 170 ml;
 • Castorolja och havtorn - 15 ml.

Värmeprodukter till rumstemperatur, kombinera med oljor och tillsätt juice.

Kockolja

Hemkomposition baserad på burdockolja eliminerar splittrade ändar, förtjockar håraxeln och accelererar tillväxten.

ingredienser:

 • kokande vatten;
 • färglös henna - 1 påse
 • burdock olja - 20 ml.

Henna häll varmt vatten, blanda för att få en homogen komposition av krämig konsistens. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda.

Med ricinolja

Masken kan stoppa även den starkaste alopecien, återställa vattenbalansen i locken.

ingredienser:

 • persika - 2 st.
 • ricinolja - 20 ml;
 • mjölk - 60 ml.

Skal skalas, hugga och mosa massan för att få en renliknande konsistens. Kombinera med smör och mjölk, blanda noggrant.

Med olivolja

Den oljiga produkten närmar sig locken med viktiga vitaminer och mineraler, fuktar och ger håret en spegelglans.

ingredienser:

 • ansiktscreme - 40 ml;
 • olivolja - 40 ml.

Värm oljan i en mikrovågsugn och kombinera med en kräm för en jämn konsistens.

Från honung

Honung - ett förråd av vitaminer som läker strängar och mättar med fukt.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • kokosnötolja - 20 ml;
 • honung - 20 ml;
 • Cognac - 10 ml.

Först klumpar du äggulan, och anger sedan de övriga ingredienserna och blandar noggrant.

Baserat på ricinolja och oliver

Hushållets sammansättning förhindrar utseende av splittrade ändar, vilket gör att du kan odla långt hår och inte trimma det. Regelbunden applicering av masken gör håret vackert och friskt.

ingredienser:

 • castorc - 40 ml;
 • olivolja - 40 ml.

Efter blandning av ingredienserna värm dem i ett vattenbad. Eventuellt kan du lägga till någon eter.

Från ägg

Denna mask är ett bra sätt att läka håret.

ingredienser:

 • citronsaft - 2 msk.
 • ägg - 1 st.
 • solrosolja - 2 matskedar l.
 • vatten - 170 ml.

Först slå ägget, fortsätt att gå in i oljan och vattnet vid rumstemperatur och blanda.

Från glycerin

Hjemmelagd glycerinbaserad förening ger ditt hår glans, fuktar och släpper det.

ingredienser:

 • honung - 60 g;
 • glycerin - 1 msk.
 • aloe juice - 2 msk.

Värm honungen i en mikrovågsugn, tillsätt de övriga ingredienserna och rör om.

Från gelatin

Gelatinmaskan täcker varje hår och skapar ett skyddande skikt på den. Det lägger till glans till krullarna och släpper vågorna.

ingredienser:

 • gelatin - 15 g;
 • schampo - 1 msk. l.
 • äggula - 1 st.

Smaka på äggula, blanda den med den bakade gelatin och tillsätt schampo.

Från gräddfil

Maskan är perfekt för torra tips.

Det återupplivar håret, närmar sig och ger djup fuktighet till spröda, färgade och skadade lockar.

ingredienser:

 • 1 äggula;
 • gräddfil - 20 g;
 • olivolja - 20 ml;
 • Mandelolja - 10 ml.

Smaka på äggula, tillsätt de övriga ingredienserna och blanda noggrant.

Dosering och kontraindikationer

Framställd hemlagad komposition applicerad på våta och redan tvättade strängar. Värm alla polyeten och en handduk. Gå 10-15 minuter. Tvätta av med vatten. Applicera fuktgivande mask 1-2 gånger i veckan. Kontraindicerat i allergiska reaktioner på dess beståndsdelar, så att före användning är det önskvärt att göra ett allergitest.

Fuktgivande mask för spetsarna - detta är ett utmärkt sätt att växa hår, ge det en naturlig glans och strålning. Hemmagjorda föreningar är mycket användbara, som helt naturliga, men har en kumulativ effekt. För att få det önskade resultatet måste du regelbundet applicera en kosmetisk produkt.

Masker för torra hårändar: 17 recept

Många tjejer står inför problemet med torra tips. Speciellt stark kosmetisk defekt återspeglas i färgat och mörkt hår. Hårklippningen ser inte snygg ut, ändarna bristande i olika riktningar, skämma ut hårets utseende. På grund av bristen på näringsämnen och fukt försvagar folliklarna, vilket leder till mer katastrofala konsekvenser. Du kan korrigera situationen med hjälp av riktningsmaskar. Hemmet är beredda från de improviserade produkterna som finns i köket.

Varför tipsen blir torra

 • brist på talgkörtlar i hårbotten;
 • genetisk predisposition;
 • frekvent användning av termometrar för hår;
 • hypotyroidism (sköldkörteln störningar);
 • missbruk av stylers (mousse, gel, skum, vax, fixeringslack, etc.);
 • felaktig kamning, tvättning och torkning;
 • brist på näringsämnen
 • dehydrering;
 • dåliga vanor
 • dålig sömn, konstant stress;
 • brist på motion;
 • perming, färgning, carving;
 • länge stanna i solen, besöka solariumet;
 • exponering för hår klorerat, saltt, hårt vatten;
 • användningen av kosmetika av låg kvalitet;
 • försummelse av grundläggande vård.

Subtiliteter av applicering av masker för torra tips

 1. För att uppnå maximala resultat och inte skada ditt hår, byt recept varje 5 dag. Försök att välja kompositioner med olika ingredienser som inte fanns i de tidigare använda maskerna.

Arnica och burdock olja

 1. Köp i en alkoholhaltig alkoholinfusion av arnica, häll 10 ml. och gnugga med två råoljor. Värm massan till 35 grader, sätt in 30 ml. burdock olja (måttligt hett).
 2. Först kamma ditt hår och strö det med vatten, torka ändarna med en handduk. Applicera ett tjockt lager, linda med folie eller film. Håll föreningen i 35 minuter.

Grädde och vete smör

 1. Välj kräm med högsta fettinnehåll, använd eventuellt en hemlagad komposition. Det är nödvändigt att ansluta 45 gr. produkt med 20 ml. vetegroddaroljor.
 2. Eventuellt, lägg till ett par droppar patchouli eter eller ginseng. Förvärm masken för ett par till 45-55 grader, applicera på håret, från mitten. Håll under polyeten i en halvtimme.

Äggula och havtornsolja

 1. Sprid 3 kallade tjaller med en handfull granulatsocker (brun). Ange 25 ml. havtornsolja. Den sista ingrediensen kan ersättas av grönsaker, om det inte finns några andra alternativ.
 2. Masken ska appliceras på vått hår. Börja från mitten och dra sedan ner. Blöt strängt under folien under 1,5-2 timmar. Efter sköljning, applicera en balsam-balsam.

Gräddfil och aloe vera

 1. Plocka upp 2 stora blad aloe vera, skölj med kallt vatten och vänd till gröt. Kram saften med flera lager ostklaff. Lägg till 45 gr. gräddfil, juice av en tredjedel av citron, 20 ml. olivolja.
 2. Montera en skål med en massa i ett vattenbad, värma upp till 45 grader. Mäta temperaturen med en kötttermometer. Applicera på ändarna, vänta ca 35-40 minuter.

"Aevit" och honung

 1. Anslut 3 ampuller av läkemedlet "Aevit" med 2 ml. nikotinsyra, som också säljs på apoteket. Tillsätt 40 ml. burdock eller ricinolja, 15 gr. älskling, 2 råvaddulaor (det har fler fördelar).
 2. Stänk hårets tips med mjukat vatten, kamma och lätta att torka. Efter applicering av kompositionen, gnid in så att masken tränger djupare in. Håll agenten 40-50 minuter.

Majonnäs och vitlök

 1. Av dessa ingredienser kan du laga inte bara såsen för den andra kursen utan även effektiva masker. Använd hög fet majonnäs (från 65%). Mät ut 25 gr., Gnid med äggula.
 2. Fördjupa 3 vitlökspinnar i en förälskelse, vrid den till en gröt och pressa saften. Häll det till den primära basen, fördela problemområdena av hår. Håll i 25 minuter, skölj med vatten och citrusjuice.

Cognac och solrosolja

 1. Kombinera ingredienserna i lika stora kvantiteter (30 gr. Vardera), värm upp till 50 grader i mikrovågsugnen. Häll en halv tesked gelatin, låt det helt lösas upp.
 2. Värm upp igen för att ta en flytande form, sänk hårets tips i en skål med massa. Blötlägga dem väl, lägg sedan ihop med matfolie. Ta bort efter en timme.

Mjölk och banan

 1. Vrid en halv banan i gruel, blanda sedan med varm fet mjölk. Du måste få mashed. Slå den i skummet med en blender, masken appliceras endast i detta tillstånd. Exponeringstid - 1 timme.
 2. Kompositionen kan eventuellt blandas med vilken oljelösning av vitaminer som helst, till exempel retinol eller tokoferol. Dessa droger säljs i ett apotek i ampuller.

Pepparrot och nässla

 1. Grate 3 cm pepparrot rot med en rivare, blanda med en press av färska näsblad. Pund i en murbruk, häll 80 gr. kokande vatten. Infusera i 1 timme, filtrera sedan och mäta 50 ml. buljong.
 2. Lös upp gelatin så mycket att det efter att svullnaden kommer att göra masken tjock (ca 15-20 gram). Distribuera från basalområdet till ändarna, utan att röra på hårbotten. Håll i 12 minuter, inte längre.

"Dimexid" och nikotinsyra

 1. Dessa droger säljs i ett apotek, mäta en tesked av varje produkt och kombinera till en homogen massa. Häll i 30 ml. mandel eller olivolja.
 2. Smörj hårändarna, gnugga och lämna i en tredjedel av en timme (kanske längre). Skölj med ett mildt schampo utan sulfater, var noga med att använda en balsam.

Jordgubbar och majsolja

 1. Skölj i en kolv 6 jordgubbar, torka på handdukar och låt torka. Vrid sedan frukten i en grötblandare, tillsätt 30 ml. majsolja.
 2. Värm massan till 50 grader, täck den med allt hår eller bara tipsen. Var noga med att hålla produkten under folien / filmen, ta bort efter en halvtimme.

Lök och honung

 1. Skala ett par stora lök, rulla i en mixer eller galler. Sätt i en gasväv, pressa saften. Värm att delvis avlägsna obehaglig lukt.
 2. Ange 30 gr. honung, 40 ml. citronsaft. Efter att ha kammat och sprutat håret sprider du kompositionen över spetsarna. Wrap en film, lämna i en halvtimme. Skölj med vatten och ättika.

Yoghurt och kli

 1. Anslut 60 gr. naturlig yoghurt med en handfull kli, lämna i 20 minuter före svullnad. Efter det tilldelade intervallet häll 15 ml. grönsak eller burdock olja.
 2. Gör en mask, applicera den på håret från mitten av längden på ett tätt skikt. För att förhindra att produkten släcker, linda ändarna med folie (matfilm). Åtgärdstiden är 25 minuter.

Rågbröd och nässla

 1. Kombinera den torra samlingen av kamomill, plantain och nässla. Helande örter ska vara lika stora, den totala vikten blir 60 gram. Fyll produkten med 250 ml. kokande vatten. Insistera buljong 1,5-2 timmar.
 2. Skölj vätskan, sätt en skiva med rågbröd i den. Förlägsna skorpan. Vrid ingredienserna i gruel, sprid på håret. Wrap huvudet med en handduk i 50 minuter. Tvätta av med rent vatten.

Cones och burdock

 • Mala på något sätt 25 gr. hoppkeglar, 20 gr. marsh calamus och 30 gr. burdock rötter. Rör ingredienserna, häll i en liten termos.
 • Värm 250 ml. mörk öl upp till 80 grader, häll i behållaren med innehållet. Insistera på produkten i 1,5 timmar. Stram buljongen, hantera skadade lockar. Inget behov av att spola.
 • Avokado och Ägg

  1. Skär den mogna avokado i två, halv genom en mixer tillsammans med skalen. Separat, slå ägget.
  2. Kombinera produkter i en liten kopp, blanda tills det är smidigt. Applicera i 50 minuter, skölj.

  Senap och vitamin E

  1. Sikt 15 gr. senapspulver, pund den med råa tjaller (1-2 st). Kyla, injicera flera flaskor med tokoferol (vitamin E) eller retinol (vitamin A).
  2. Applicera medel på 5 cm. Tips, gnugga med små fingertoppar. Håll under polyeten i högst en halvtimme. Skölj med sulfatfritt schampo (bättre för barn).

  För att bestämma hur ofta användning av hemmet ska användas, bedöma hårets tillstånd. Om du märker brutna och fallna tips på din tröja, krävs daglig terapi i 2 månader. I alla andra fall, förbereda pengarna 1 gång om 2-3 dagar.

  Recept för hemlagade masker för håråterställning

  Det är ingen hemlighet att hårets ändar är hårets mest problematiska områden. Professionella skönhetssalonger erbjuder för närvarande ett stort urval kosmetiska förfaranden som syftar till att återställa hårstrukturen. Men kostnaden för sådana tjänster är ganska hög, och effekten av några av dem är rent kosmetisk, det vill säga tillfällig. Det finns ett mer tillförlitligt sätt att bekämpa detta problem hemma - en mask för ändarna av håret.

  SNABB ARTIKEL NAVIGATION

  Näringsrika masker för hårets tips: recept

  VIKTIGT ATT VET! Ett medel för att stärka och växa hår som används av stjärnor av showbranschen Läs mer >>>

  Många tjejer drömmer om långt hår. Men så fort som de börjar växa strängar, så snart de slutar sina krullar får ett patientlöst livlöst utseende. Detta händer eftersom det största antalet skadliga faktorer måste uthärda exakt denna del av håret. Vad ska man göra? Trots allt, om du skar sköra och torra ändar regelbundet, visar det sig att en vacker kvinna inte kan se långt hår? Det finns en väg ut: en mask som är tillagad på egen hand för behandling av splittrade ändar. Du kan göra det hemma baserat på en mängd olika produkter.

  Kycklingägg Baserat

  Bräckliga skadade trådar återställs enkelt med en äggbaserad mask. Detta beror på den unika balanserade sammansättningen av vitaminer och mineraler. Den innehåller vitaminerna A, D, E, kalcium, fosfor, lecitin och olika aminosyror.

  Äggets mask för delade ändar av håret bidrar till att förbättra näring, helande och till och med färgåterställning. När allt kommer omkring, närvarar nikotinsyra i äggulan normaliseringen av pigmentproduktionen.

  Det höga innehållet i E-vitamin ger hårnäring, vitamin A gör strängarna elastiska och glänsande, och vitamin D främjar absorptionen av kalcium - huvudbyggnadsmaterialet för tillväxt.

  Masken för behandling av delade ändar kan göras på basis av ett helt ägg eller endast med äggulan. Som extra stimulanser för hemlagade masker kan honung, citronsaft, olivolja eller ricinolja och andra komponenter användas.

  Här är några äggbaserade recept:

  1. En stor sked av ricinolja bör blandas med två äggulor. Den resulterande massan appliceras på ändarna av håret och gnider i hårbotten. Wrap håret med en varm handduk i 40 minuter. Skölj med en mild schampo.
  2. Blanda två färska ägg med 100 gram yoghurt. Lägg till en sked full av citronsaft och honung. För att hålla på håret 30 minuter, tvätta av.
  3. Två stora skedar honung blandad med en äggula. Tillsätt grälslök med gröna lök, fräsa i en mixer. Vid exponering för denna mask är det viktigt att hålla huvudet varmt. För att göra detta kan du värma en handduk eller knyta en varm scarf.

  Baserat på oljor

  Naturliga oljor är en traditionell del av masker mot splittrade ändar. Konventionellt kan de delas in i två huvudgrupper: ört (de är grunden till masker) och eteriska (används som extra komponenter som förbättrar effekten av terapeutiska föreningar).

  Oljorna innehåller en stor uppsättning vitaminer och mineraler, vilket förklarar deras popularitet i populära skönhetsrecept. För masker avsedda att återställa delade hårändar är de mest lämpliga:

  • Olivolja är ett naturligt hår fuktkräm. Särskilt sant under höst-vinterperioden, när håret lider av temperaturförändringar och effekterna av värmeanordningar. Det är ganska enkelt att använda det: Applicera i hårets ändar på kvällen, och på morgonen tvätta håret med vanligt schampo.
  • Mandelolja är tvärtom användbar under högsäsong. De är användbara för smörjning av spetsarna innan de solas. Det är UV-skyddat och främjar cellreparation.
  • Kokosolja - tillförlitligt skydd mot de skadliga effekterna av tvättmedel. Applicera den i ändarna av håret ska vara en timme innan du tvättar huvudet.
  • Jojobaolja är fantastisk eftersom det inte ens behöver tvättas bort. Applicera det bara på hårets ändar, och efter ett par applikationer, se till att det är effektivt.
  • Avokadoolja används bäst som ett förebyggande medel. Behandla dem till tipsen när frisören uppdaterar dem med sax.

  Mot oljens splittrade ändar kan man inte bara använda sin rena form utan även göra masker baserade på dem:

  1. Blanda en stor sked olivolja med ricinus. Tillsätt saften av en halv citron. Applicera i 30 minuter. Tvätta av med schampo vatten.
  2. Kombinera en matsked: någon av ovanstående oljor, brandy, aloe juice. Tillsätt äggulor och en liten sked citronsaft. Maskens exponeringstid är en timme.
  3. Gör en blandning av produkter: vegetabilisk olja (stor sked), honung (tesked), majonnäs (matsked), äggula, 2 klyftor av hackad vitlök. Applicera mask som börjar från rötterna. Wrap huvudet i en halvtimme. Skölj därefter med schampo vatten.

  Baserat på jästa mjölkprodukter

  Fördelarna med mejeriprodukter för näring är välkända. Men de kan också visa sina helande egenskaper som ingredienser för masker hemma. Här är bara några av dem:

  1. I en kvart kopp kefir lös 2 små skedar av jäst. Det är möjligt att slåss med denna komposition mot splittrade ändar, och den kan användas för generell förbättring av strängarnas tillstånd. För att hålla blandningen på håret i 30 minuter. Skölj av på vanligt sätt.
  2. Surmjölk eller kefir svagt uppvärmd och appliceras i sin rena form till ändarna av håret.

  Var försiktig med färgade trådar. Kefir tenderar att tvätta av färgen.

  Ett annat recept kefir mask för att återställa hårets ändar, kommer du att lära dig genom att titta på videon.

  Glöm inte att för att behålla vackert hår är det bättre att fortsätta med förebyggande, utan att vänta på de första larmsamtalen. Och vilken typ av mask som du väljer för detta är inte alls viktigt, det viktigaste är att få maximal nytta av det.

  Masker för hårets tips hemma - de bästa recepten

  Alla hår behöver fuktgivande och näring, särskilt torr, annars får vi en ful livslös chock på mitt huvud. För de flesta handlar hårvård om att ta hand om huvudets rötter och skinn, men ändarna går obehindrade. Denna försummelse leder till en sektion av tipsen, varför vi går till frisören och avskurna barbariskt de vackra krullarna. Lyckligtvis för alla finns det masker för hårets spetsar, uppfunnit speciellt för att ge näring och fuktar spetsarna. Sådana hemlagade recept beredda hemma hjälper till att odla långa strängar genom att lösa problemet.

  De största problemen med tipsen

  Det finns ett antal anledningar till att vi lider av att skära ändarna, betrakta dem mer i detalj.

  Hårlängd Som regel har ägarna av långt hår feta rötter och skadade tips. Faktum är att den naturliga utsöndringen av yttre utsöndring som produceras av körtlarna helt enkelt inte räcker till att täcka hela längden, så att de bryts.

  Regelbunden styling. Frekventa effekter på håret med aggressiva färgämnen, kemiska skador på hårsaxelns struktur, kompletterar vi framgångsrikt denna skadliga effekt med heta stylingapparater och mousser med skum. För brända tips kommer det att vara användbart om du dör så aggressiv självvård och inkluderar hemlagade masker för ändarna av håret, det rekommenderas också att överge de snäva frisyrer, elastiska band och hårbrytande hår. Vi rekommenderar dig att regelbundet göra heta masker för att stärka och återställa håret.

  Avslag på huvudbonader. Om du inte bär hattar på sommar och vinter, var redo att skära ändarna. Ultraviolett, torr varmluft förstör hårets skyddande skikt, liksom frost, dessutom leder det till intensiv håravfall. För att undvika detta är det värt att köpa en rolig hatt för sommaren, och på vintern att bära en varm hatt, vid ett långt hårhår, göm det under varma kläder på vintern.

  Ogiltig vård. Det är värt att uppmärksamma vad du regelbundet rengör ditt huvud, kam, torka.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  Det finns flera viktiga regler:

  1. Välj shampoo baserat på hårets typ och byt varumärke var sjätte månad. Köp inte schampo på råd av en vän eller någon annan, om han kom till henne betyder det inte att det passar dig.
  2. Torka ut schampo, mask eller balsam medan du tvättar, senast är det viktigt att skölja huvudet med rent, kallt vatten.
  3. Det är omöjligt att gnugga krullarna med en handduk, det rekommenderas att bara vikla dem i en turban och vänta tills allt överskott av fukt absorberas i handduken, och slutligen torka upp naturligt eller med hårtork. Gnidning leder till en krökningsdel, varför vi får fluffiga rivna ändar;
  4. Kombinering är bättre när strängarna är redan torra, vått hår kommer att sträcka sig, helst med en träkam eller kam av naturliga borst.

  Genetics. Många tilldelades sådant hår av sina föräldrar. Genetik är inte bara ansvarig för skuggan, det är möjligt att ärva från föräldrarna ett tidigt skalligt huvud, grått hår, sparsamt hår, brittleness och avsnitt. Det är bara att noggrant ta hand om sitt hår med ett recept mot splittrade ändar.

  Sjukdom. Bli orsaken till dåligt hår kan vara alla typer av smittsamma eller kroniska sjukdomar. Ofta är detta problem orsakat av abnormiteter i mag-tarmkanalen, de försämrar absorptionen och absorptionen av vitaminer och spårämnen, vilket resulterar i otillräcklig näring av håret.

  Dåliga vanor, obalanserad kost. Missbruk av fett, salt, kryddig, godis är inte det bästa sättet att påverka hårets tillstånd. Dessutom tobaksrök, rökning, alkohol, antibiotika och stress, det förstör allt håret.

  Regler för användning av masker

  Som vi redan har funnit finns det effektiva närande masker för fuktgivande torra ändar. Men här är det också nyanser, så att dessa effektiva recept verkligen fungerar, är det viktigt att följa vissa regler.

  • Vilken komposition som helst används fräsch, för framtiden att inte förbereda sig, eftersom den förlorar sina egenskaper.
  • Behandling är viktig för att utföra två gånger i veckan. Hela kursen inkluderar 10 applicering av blandningen, efter att en tvåveckorsavbrott tagits och kursen upprepas.
  • Före varje procedur är det viktigt att kamma trådarna med en kam.
  • Vilken terapeutisk komposition som helst appliceras på torra obehandlade strängar, kanske gnidas i hårbotten. Näringshår härstammar från rötterna, men mer uppmärksamhet bör ägnas åt ändarna.
  • Efter applicering av lösningen är strängarna återigen kammade, täckta med polyeten och isolerade.
  • Exponeringstiden är minst en halvtimme.
  • Vilken mask som helst, tvättas av med varmt vatten, om nödvändigt med schampo. I slutändan rekommenderas att skölja med örter eller bara surgjort vatten.

  Hemmagjorda masker för hårspetsarna

  Många damer hävdar att masker, tillagade med egna händer, köpte mer effektivt åtminstone på grund av den naturliga sammansättningen. Vanligtvis är de beredda med olika oljor, till exempel med linolja, jojoba, sesam, hampa och många andra. Applicera oljan måste vara varm, särskilt djärv i ändarna. Ju tidigare du börjar använda sådana föreningar, desto snabbare kommer dina skadade tips att återfå sin hälsa, även om de är färgade.

  Mask för split ends

  Effekt: masken är utformad för hårväxten splittrade ändar, återställa dem och lägga till glans.

  ingredienser:

  • 30 ml ricinolja;
  • 70 gr. fiskolja.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi blandar den varma grunden med fett, försiktigt rör vi oss. Kompositionen appliceras oljigt på hårets ändar, inslagna i en film och hålls i en timme. Tvätta sedan håret med standardmetoden med schampo. Om så önskas kan du säkert rulla håret och lämna blandningen över natten.

  Mask för fettigt hår och torra tips

  Effekt: hjälper till att eliminera överdriven fetthet på huvudet och samtidigt sätta ändarna och släta dem.

  ingredienser:

  • 100 ml vatten;
  • 15 ml citronsaft;
  • 1 äggula;
  • 20 gr. vegetabiliska oljor.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Vi blandar alla ingredienser i en enda komposition, vi behandlar dem hela hårets glatta yta. Täck den med polyeten och en handduk i en timme. Tvätta huvudet. I stället för vatten kan du ansöka kefir.

  Video recept: Fett vid rötterna och torka på spetsarna

  Mask för att återställa tipsen

  Effekt: En regenererande mask hjälper till att djupt mätta varje hår med vitaminer och mineraler, släta ut sin struktur, ge en spegelglans.

  ingredienser:

  • 2 msk. l. ricinolja;
  • 2 msk. l. glycerol;
  • 2 msk. l. ättiksyra.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Värm oljan i badet, blanda med de andra flytande ingredienserna, bearbeta trådarna. Placera huvudet i duschen och handduken i 45 minuter. Vi tvätta huvudet.

  Mask för skadade tips

  Effekt: närmar sig med den nödvändiga fukten de försvagade och dränerade ändarna, hjälper till att återställa och släta dem.

  ingredienser:

  • 2 msk. l. jojobaolja;
  • 1 msk. l. aloe juice
  Beredning och appliceringsmetod:

  Deras blad av aloe klämmer ut den nödvändiga mängden gel, blanda den med varm olja. Applicera den resulterande massan från mitten av hårbanan till ändarna. Vi sätter ihop en film, vi värmer, vi bär en blandning av 40 minuter. Mitt huvud är det vanliga sättet.

  Video recept: Näringsrik mask för skadade och torra tips hemma

  Mask för spröda tips

  Effekt: Förhindrar brådhet i lösa ändar, limar vågar och fuktar.

  komponenter:

  • 250 ml kefir;
  • 1 äggula.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Ett glas fettfermenterad mjölkprodukt vid rumstemperatur, noggrant ät med äggulan. Den resulterande äggkompositionen fördelas av strängar. Vi rullar upp huvudet med polyeten och en handduk i 35 minuter. Skölj huvudet.

  Fuktgivande mask för torra tips

  Effekt: djup näring och fuktar även de torraste strängarna, förhindrar dissektering och återställer strukturen.

  ingredienser:

  • 50 ml citronsaft;
  • 170 ml kefir;
  • 15 ml ricinolja och havtorn.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Kefir rumstemperatur blandad med varm oljemassa, tillsätt saften. Den resulterande lösningen behandlas strängar, lämna under en varm keps i 30 minuter. Vi tvätta av huvudet med den vanliga metoden.

  Video recept: För torra och delade hårändar hemma

  Kockolja

  Effekt: hjälper till att lösa problemet med splittrade ändar, vilket gör håraxeln tjockare och växer långa lockar.

  ingredienser:

  • kokande vatten;
  • 1 påse färglös henna;
  • 1 msk. l. burdock olja.
  Recept och metod för användning:

  Henna vi spenderar kokande vatten så att vi får en komposition som liknar tjock gräddfil, tillsätt olja där, blanda. Applicera på håret som går tillbaka från rötterna på 3 centimeter. Täck huvudet med ett duschlock och handduk i 40 minuter. Mitt huvud är standard.

  Med ricinolja

  Effekt: Stoppar även den mest intensiva alopecien, återställer vattenbalansen i håret.

  ingredienser:

  • 2 persikor;
  • 1 msk. l. ricinolja;
  • 3 msk. l. mjölk.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Frukt skalade, skära och mosa massan i potatismos, blanda den med smör och mjölk. Applicera på trådar, insvept med en film och en scarf i 40 minuter. Mitt huvud när tiden går.

  Med olivolja

  Effekt: Olivolja närmar sig håret med alla nödvändiga vitaminer och mineraler, fuktar det, ger en spegelglans.

  komponenter:

  • 2 msk. l. ansiktscreme;
  • 2 msk. l. olivolja.
  Recept och metod för användning:

  Vi blandar komponenter i homogen massa, vi lägger hårt på de skadade tipsen. Efter en halvtimme mitt hår med schampo.

  Video recept: Förhindra bitta tips med en mask hemma

  Från honung

  Effekt: älskling, en biodlingsprodukt rik på alla möjliga vitaminer hjälper till att förbättra den övergripande frisyren och närma den med fukt, hjälper till att odla långa strängar.

  ingredienser:

  • 1 äggula;
  • 20 ml kokosnötolja;
  • 1 msk. l. honung;
  • 10 ml konjak.
  Beredning och appliceringsmetod:

  Slå oljan med äggula, lägg till allt annat, knäda väl. Vi bearbetar lås, täcker med film och handduk i en timme. Mitt huvud är som vanligt.

  Från ägg

  Effekt: Det bästa sättet att förbättra ditt hår är att tvätta huvudet med ett ägg, eller gör en mask med det som återfuktar och återställer spetsarna.

  ingredienser:

  • 1 msk. l. citronsaft;
  • 1 ägg;
  • 1 msk. l. solrosolja;
  • 170 ml vatten.
  Förberedelser och hur man ansöker:

  Piska alla ingredienser, utspätt med varmt vatten. Applicera på håret under filmen i 40 minuter, tvätta av med kallt vatten.

  Video recept: Snabb mask med morötter och solrosolja

  Från majonnäs

  Effekt: Det bästa sättet att näring och fuktar är majonnäs, det innehåller redan alla nödvändiga produkter. För detta recept behöver du bara majonnäs, helst hemlagad. Vi värmer majonnäs lätt och behandlar den i full längd, väntar en halvtimme och täcker den igen, efter ytterligare 10 minuter går vi för att tvätta vårt hår med schampo.

  Från glycerin

  Resultat: fuktar, ger glans, släpper ut strängar.

  ingredienser:

  • 60 gr. honung;
  • 1 msk. l. glycerol;
  • 2 msk. l. aloe juice
  Förberedelse och användningsmetod:

  Vi blandar alla komponenter i en enda massa, vi täcker den med varje sträng. Wrap huvudet i plast och en handduk. Mitt huvud är standard på en halvtimme.

  Från gelatin

  Effekt: täcker varje krull med ett skyddande skikt som lägger till glans och släpper vågorna.

  ingredienser:

  • 15 gr. gelatingranuler;
  • 1 msk. l. schampo;
  • 1 äggula.
  Recept och metod för användning:

  Gnugga äggulan med smält gelatin, tillsätt schampo. Applicera i 30 minuter under duschlocken. Skölj på vanligt sätt.

  Video: Hemmagjorda masker för split ends - effektiva recept

  Återkoppling om användningen av ändmasker

  Jag älskar mycket gelatinmask, det hjälper till att återställa elasticitet, glans och tillåter inte att fukt förloras från håret. Limmar tipsen.

  Efter applicering av masken med cognachår ser inte längre ut slö och torr. Blivit mjuk och blank.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>  Nästa Artikel
  Lamination av hår hemma med hjälp av gelatin (recept)