Masker för hårväxt på natten


Det är helt sant att alla masker kräver absolut vila för att öka deras effektivitet. Därför anses masker för hårtillväxt, som väntas hela natten, så effektiva - under denna långa viloperiod uppfattas masker perfekt av kroppen, deras aktiva substanser verkar starkt och effekten uppnås mycket snabbare än att använda masker i en till två timmar.

Ansökningsregler

För att sova lugnt med en mask på håret, är det nödvändigt att denna mask inte innehåller något irriterande hårbotten eller hotande hårvård.

Du kan inte använda brandy, vodka masker, masker med senap och andra brinnande komponenter på natten - faktum är att även om masken inte orsakar allvarligt obehag i början, kommer en trubbig reaktion under sömnen inte att låta dig veta om det finns fara och hårbotten eller inte.

Masker för hårtillväxt på natten bör appliceras på håret ungefär en halvtimme före sömnen, på rent och välkamrat hår, gnugga det i hårrötterna, sprida sig över hela längden och fokusera på spetsarna, som oftast behöver särskild uppmärksamhet på grund av för tendensen att skära.

För att masken inte ska förstöra puten måste du lägga en oljekudde och en handduk ovanpå - även om masken är isolerad med duschdocka, kan maskins innehåll eventuellt läcka ut.

På morgonen, torka av masken, glöm inte att skölja håret med vatten och citronsaft för att neutralisera effekten av masken och göra ditt hår glans och elasticitet.

Det finns många recept för över natten hårväxt masker, här är de mest effektiva.

Bäst recept

 1. Mask med honung för hårväxt och näring. Väl förbättrar tillväxten av svagt hår eller hår efter färgning. För att förbereda en honungsmask är det nödvändigt att lösa två matskedar honung i värme och lossna med två slagna äggulor (slå inte ägg med vita, de kan helt enkelt inte tvättas av håret).
 2. Du kan använda frukt som komponenter för masken - gnid en gulrot och ett äppel och blanda den resulterande fruktmassan med en matsked aloejuice. Masken appliceras på hårrötterna och lämnas över natten under ett tyg av cellofan.
 3. Banan, honung och äggula - det här är ett bra recept på en mask för hårväxt över natten. Köttet av en banan blandas med en matsked löst honung och en äggula, istället för äggula kan du lägga till gräddfil eller grädde, burdockolja.
 4. Kockolja kan i sig användas som en mask för hårväxt. Oljan gnids i hårrötterna och kammas, fördelar oljan över hela längden av håret, lindas och lämnas i tio till tolv timmar.
 5. Perfekt stimulerar hårtillväxt Iransk henna mask - Henna späds med varmt vatten och appliceras på rent kammat hår (våt kan vara). Wrap och lämna över natten. Eftersom henna är väldigt färgat och kan förstöra sängkläderna, är det bäst att lägga sig och sätta på något gammalt och stänga kudden ordentligt.
 6. Förutom henna används andra växtämnen som kamille eller johannesört som komponenter för nattmask. Koncentrerad avkok impregnera hår och hårbotten, linda håret och hålla hela natten under ett duschlock eller en plastduk. Även för beredning av masker använd avkok av nässla, maskros och mor och styvmor (100 ml kokande vatten tas för matskedar av råmaterial).
 7. Du kan använda kraften på lök för hårväxt - att sätta lökjuice på natten är inte värt det, men ett avkok av lökskal löser helt enkelt problemet med långsam hårväxt.

Regelbunden användning av nattmaskar för hårväxt kan inte bara stimulera tillväxten utan också återge dem till glans och skönhet, styrka och pomp.

Natt hår masker: 9 bästa recept

Moderna tjejer tillgodoser alltmer hemmet kosmetologi på grund av brist på tid. Det är extremt svårt att hitta en halvtimme i det dagliga laddade schemat. Det finns dock ett litet knep som hjälper dig att hålla håret i ett städat skick hela tiden. Specialister har utvecklat speciella masker som måste appliceras på håret och hållas hela natten. Det visar sig att i processen med sömnkrullar får tillräckligt fukt och bryr sig över hela längden.

Funktioner av användning av nattmaskar för hår

 1. Innan kompositionen appliceras är det nödvändigt att kamma håret. Chocken ska vara helt torr, annars kommer på morgonen håret att sjunga. Håret är täckt med kompositionen i en halvtimme innan du lägger dig.
 2. Verktyget appliceras i ett tjockt jämnt lager. Det är viktigt att lyssna på känslorna hos din egen kropp. Om du är obekväm bör du inte använda sättet för nattexponering.
 3. Innan du använder maskerna, utvärdera högen, identifiera problemområden. Om håret splittras, fördela verktyget vid tipsen. Flickor som lider av massiv förlust, bör verktyget tillämpas på rötterna.

Nattverksmaskar kan förberedas inte mer än 2 gånger i veckan, om möjligt mindre ofta. Innan du använder, var noga med att testa för en allergisk reaktion.

Grädde och pumpa

 1. Skär massan från pumpan, gnid den på en rivare eller hoppa genom en mixer. Tillsätt 45 g gröt. gräddfil, blanda, häll 30 ml. kräm med hög fetthalt (från 22%).
 2. Tillsätt 65 ml till blandningen. burk eller olivolja, bringa massan till homogenitet. För bättre effekt kan du lägga till 1 ml. E-vitamin eller B1.
 3. Sprid masken i ett tjockt lager över hela längden av håret, lämna i 10 minuter. Lägg nu på en kosmetisk hatt, gå runt lägenheten i en halvtimme.
 4. Om du inte har märkt negativa reaktioner, gå till vila. Efter uppvaknandet på morgonen skölj av produkten, skölj om möjligt strängarna med avkok baserat på medicinska växter.

Kefir och Mango

 1. Mango fuktar effektivt strängarna, så det är mer lämpligt att använda produkten på torrt hår. Ta 1 frukt, ta bort skalen från den, ta bort benet.
 2. Skaka köttet på ett fint rivjärn eller använd slipmaskiner (blandare, köttkvarn). Tillsätt 65 ml. olivolja, 45 ml. fett kefir.
 3. I en separat skål späd ut 35 gr. gelatin något varmt vatten, låt det svälla. Exponeringstiden är en halvtimme. Blanda föreningarna i en massa.
 4. Gör en hårmask, rusa inte för att täcka huvudet med en hatt. Titta på hårbotten i 30-40 minuter. Om allt är bra, gör ett bandage, skydda kudden, lägg dig för att vila.
 5. Blandningen påverkar epidermis och hår bara på ett positivt sätt, men det rekommenderas inte att klara det längre än 8 timmar. På morgonen avlägsna kompositionen med vatten, skölj med damminfusion av salvia.

Kokosnöt och patchouliolja

 1. Kompositionen rekommenderas för tjejer som lider av seborré. Kokosmassa och mjölk gör strängarna silkeaktig, ge de färgade trådarna glans, stärka folliklarna väl.
 2. För att förbereda kompositionen kan du använda kokosnötolja eller massa. Det är mer lämpligt att tillämpa det andra alternativet, det är mer tillgängligt. Köp 1 tjock kokosnöt.
 3. Ta bort skalen från fostret, ta bort massan. Passera det genom mixern, blanda med kokosmjölk. Stam, häll i 35 ml. olivolja, blanda.
 4. Tillsätt 3-5 ml. patchouli ether eller ylang-ylang. Applicera produkten i håret, blöt i 25 minuter. Om det inte finns inflammation och klåda, sätt på ett duschlock, gå och lägg dig.

Potatis och nikotinsyra

 1. Om du har ett mål - gör ditt hår glänsande, använd detta recept. Förbered 2 äpplen av "Simirenko" sorten, ta bort mittdelen från varje frukt.
 2. Lägg frukten i en koppblandare, ta till grötillståndet. Skal morötter, torra, skurna i kuber. Slipa det på samma sätt. Gör detsamma med två knölar potatis.
 3. Nu kombinerar alla massorna i en komposition, lägg till en flaska med nikotinsyra och 60 ml. olivolja (kan ersättas med någon annan naturlig komposition).
 4. Skruva upp föreningen på en skumsvamp eller borste, sprid den över rötterna. Gnugga försiktigt i hårbotten, gå gradvis ner. Hantera ändarna försiktigt.
 5. Vik varje sträng med klämfilm, vänta en tredjedel av en timme för att utvärdera reaktionen. Om allt är bra, värm det med ett duschlock. Ligga ner för att vila, tvätta på morgonen.

Honung och äggula

 1. I kombination kombinerar de listade komponenterna håret från insidan, gör det smidigt, stärker folliklarna och främjar den accelererade hårväxten.
 2. Så att du kan förbereda en effektiv komposition, använd bara flytande naturlig honung. Ta 70-80 gr. produkt, bryta honom några fågeläggor (proteiner behövs inte, de limar trådarna).
 3. Slå massan med en mixer, du kan lägga till ytterligare 45 ml burdock eller mandelolja. Masken är klar för applikation, men först måste du göra ett preliminärt test.
 4. Applicera föreningen till rötterna, stå för en kvart i timmen. Om hårbotten svarade normalt fortsätt användningen. Sprid produkten över hela längden, wrap huvudet med en trasa.
 5. Ligga ner för att vila, men håll inte blandningen längre än 7 timmar. Honung har lysande egenskaper, så masken ska appliceras på flickor med blont hår.

Glycerin och gelatin

 1. Många damer vill göra laminering hemma. Detta är inte förvånande, eftersom håret blir smidigt och glänsande efter några timmar.
 2. Gelatin används som en hushållsförening för förfarandet. Det måste spädas ut med vatten och följa instruktionerna. Därefter sättes glycerin till blandningen i mängden 15% av den totala volymen.
 3. Värm upp masken till 35-40 grader, tillsätt 60 gram till den. normal balsam för hår. Fördela sammansättningen av ett tjockt lager över hela längden, försök att inte påverka rötterna.
 4. Vik omedelbart ditt huvud med klämfilm. Slå på hårtorken, rikta den heta strömmen till hårbotten. Uppvärm masken i 5-8 minuter, ta 30 sekunders intervall.
 5. Ta bort polyetenen, låt din hud andas i en tredjedel av en timme. Sedan sätt på en duschlock, lägg dig för att vila med sinnesfrid. Tvätta av med schampo vatten på morgonen.

Cornolja och kli

 1. Häll mjölk i ett glas, lägg i mikrovågsugn och värm upp. Vänta inte på intensivkokning, vid det första tecknet på bubblingen stäng av ugnen.
 2. Häll nu 80 ml. Mjölk 45 gr. lin eller råg kli, blanda. Lägg till kompositionen 60-70 ml. majsolja och 40 gram. flytande honung.
 3. Gör en hårmask, vänta lite tid för att objektivt utvärdera hudens reaktion på honung. Om du inte känner en klåda, sätt på en duschlock.
 4. Gå till sängs, efter morgonen vaknar, tvätta av kompositionen med schampo. Det kan hända att du måste utföra proceduren 3-4 gånger. Om masken inte tvättas av, bereda en lösning av ättika och vatten (1:10 förhållande).

Mejeriprodukter

 • En effektiv fuktighetsmetod kan betraktas som användning av masker baserade på fermenterade mjölkprodukter. Särskilt effektiva formuleringar anses för skadade och målade hö.
 • För att förbereda masken kan du ta kefir, yoghurt, ryazhenka, surmjölk, yoghurt, etc. Produkten appliceras i ren form, inget annat.
 • Om du lägger till andra ingredienser i masken blir de fuktighetsgivande egenskaperna tråkiga. De förmörkas av naturliga oljor (näringseffekt), kycklingula (kämpar med tvärsnittet) etc.
 • Det räcker att distribuera produkten, linda på huvudbandet och gå och lägg dig. På morgonen kommer du att känna en distinkt lukt, som du kan bli av med att skölja håret med citronvatten.
 • Mandelolja och öl

  1. Ofta skumdryck används i kampen mot förlust av glans, brittleness, skallighet. På grund av det höga innehållet av jäst penetrerar drycken i kärnan och påverkar strukturen från insidan.
  2. Häll 225 ml. öl i ett glas, lägg i mikrovågsugnen och värm upp. Koka inte med. Lägg till skummet 60 gr. mandelolja (kan ersättas med olivolja).
  3. I en separat skål värms blandningen av 35 gr. gelatin och 50 ml. vattenblandning. Låt produkten svälla och svalna. När det når rumstemperatur, lägg till två kycklingäggor.
  4. Gör en mask för hår, känner inte ledsen för blandningen. Utvärdera epidermis reaktion, i händelse av ett positivt resultat, sätt på en hatt för att ta en dusch, gå och lägg dig.

  Förbered en nattmask baserad på någon naturlig olja. Lägg till kycklingötter, öl, brandy, pumpa massa, mejeriprodukter, äppelmos. Försök att skydda sängkläderna, särskilt kudden, från flytande formuleringar. Först lägg en matfolie, lägg en handduk ovanpå.

  Recept hemma masker för hårväxt på natten: bekväm vård hemma

  Långt, vackert, snyggt hår har länge ansetts vara en prydnad av någon kvinna.

  Men om det var tillräckligt för våra mormor för hårvård att bara tvätta dem med regnvatten och skölj med ett avkok av örter, har arsenalen av vårdprodukterna "något" numera ökat.

  För och nackdelar med nattmaskar

  En av de mest effektiva, trevliga och prisvärda hårvårdsprodukterna är en mask. Dess korrekt valda komposition kan inte bara förbättra och återställa tunt, sprött, splittrande hår, men också påskynda tillväxten.

  Dessutom har över natten hårmaskar för hårväxt många fördelar: de påverkar försiktigt, har hög effektivitet och sparar tid.

  Löftet om en hårmaskas största effektivitet är ett tillstånd av fullständig vila efter dess tillämpning. Det är därför de mest effektiva är de som förblir på håret hela natten.

  Under denna period verkar alla aktiva komponenter, som tränger in i glödlamporna, i maximal mängd, vilket resulterar i att uppnåendet av det önskade resultatet uppträder flera gånger snabbare än med proceduren som varar från flera minuter till två timmar.

  Dessutom behöver du inte ta tid, eller tänka på vad du ska göra under hela proceduren: du går bara och lägger dig på morgonen och tvättar kompositionen!

  Samtidigt är det mycket viktigt att noggrant välja komponenterna för sådana långvariga masker.

  Regler för ansökan

  I butik på hyllor finns det absolut någon vårdprodukt för lockar. Men mycket mer användbar kommer att vara den som är förberedd hemma från naturliga och nödvändiga komponenter för dig.

  För att inte skada ditt hår är det väldigt viktigt att välja rätt komposition och följa vissa regler som utvecklats av trichologer och kosologer för effektiv och framgångsrik användning av nattmask:

   Använd endast de recept som är speciellt utformade för långa nattanvändningar.

 • Undvik aggressiva ingredienser som kan orsaka allergier eller brännskador (kryddor, kryddor, citrusfrukter, salt och läsk).
 • Använd inte produkter med klibbig och klumpig effekt som är svåra att tvätta (bröd, bananer);
 • se till att innan proceduren gör ett test för mottaglighet för komponenterna: Lämna en liten bit på huden bakom örat i femton minuter, skölj och titta på reaktionen. Om det inte finns någon rodnad, klåda och hudutslag, kan du på ett säkert sätt tillämpa denna komposition.
 • Masken appliceras bäst 30 minuter före sänggåendet - under denna period kommer överskottsvätskan att gå, oljorna absorberas. För att inte fläcka sängkläderna bör du dock lägga en terryhandduk och en tunn oljekud under kudden på kudden.
 • Så är tvätten skyddad, testet passerat, och vi fortsätter till själva förfarandet:

  • tvätta, torka och kamma håret väl
  • vi tar struktur och vi gnuggar i rötter med de mjuka rörelserna;
  • inte mycket tätt fixa trådarna på toppen;
  • vi täcker huvudet med en näsduk eller oönskad trasa;
  • avslappnad och lugn gå och lägg dig;
  • När du vaknar på morgonen tvättar du av masken med varmt vatten eller växtdekok (om oljemaskan inte tvättas väl, kan du använda schampo).

  Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

  recept

  De mest populära nattmaskerna för tillväxten av lockar på grund av den mjuka effekten och utmärkt effekt är olja och kefirmasker.

  Oljig hårmask för hårväxt över natten:

  • Ta en efterrättsked av kokosnöts-, olivolja- och ricinolja och värm det något;
  • Blanda och applicera i hårbotten, sprida resten på håret.

  Denna blandning stärker och läker håret väl, vilket bidrar till snabb tillväxt.

  Kefir maskerar på natten för hårväxt:

  • ta kefir (helst hemlagad) och något uppvärmd;
  • Applicera jämnt på hårbotten och håret över natten.

  Detta verktyg berör försiktigt håret längs hela längden, och tack vare sin retinol växer tillväxten.

  Vitaminmask för natten för hårväxt:

  • Vi tar olivolja och pumpaolja (vardera med två matskedar), rissolja och mandel (en tesked);
  • blanda och tillsätt upp till tjugo droppar ylang-ylang eter och fyra kapslar av något vitamin;
  • appliceras på hårbotten.

  På vår sida kan du bekanta dig med ett stort antal recept för hemlagade hårväxtmaskor: nikotinsyra, kaffegräd, vodka, senap och honung, aloe, gelatin, ingefära, henna, kanel, ägg och lök.

  Säkerhetsåtgärder

  Ofta försöker vi ta hand om håret före en speciell händelse - en födelsedag, en viktig händelse.

  Men i det här fallet bör du bara använda masker som testas av dig för att undvika en obehaglig "överraskning", till exempel i form av en outplånlig fet film. Någon ny komposition är bäst att testa i förväg.

  Ofta, efter applicering av masken rekommenderas det att bära en cellofantlock på huvudet. Men experternas uppfattning i denna fråga är annorlunda: de rekommenderar att du täcker huvudet med en trasa för att undvika växthuseffekten som är onödig och ohälsosam för håret.

  Effekt: när ska man vänta på resultatet?

  Hemhjälpmedel för nattåtgärder är ett bra alternativ till hårvård i dyra skönhetssalonger.

  Börja användningen av masker för att öka krocktillväxten hemma, frågar någon kvinna en rimlig fråga: när kommer effekten att ses?

  Jag måste säga att ett bestämt svar inte finns, för att var och en av vårt hår växer annorlunda. Men baserat på återkoppling från kvinnor som tillämpar dessa rutiner regelbundet i mer än tre månader kan det hävdas att efter en månad av användning växer håret från två till fyra centimeter.

  Hemmagjord hårväxtmask för natten är en gudstjänst för kvinnor i vår galna ålder med konstant tidsbrist.

  Men man kan bara hitta ett maskrecept som passar dess komposition - och nattens sömn blir inte bara en vila och återhämtning utan också en skicklig "mästare" från din personliga skönhetssalong!

  Användbara material

  Läs våra andra artiklar om hårväxt:

  • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
  • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
  • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
  • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
  • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
  • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
  • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
  • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
  • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

  video

  Titta på en intressant video om förberedelser och användning av nattmaskar för hårväxt:

  De bästa recepten för hårmaskor på natten med foton och video

  Vi, moderna kvinnor, har lärt oss att harmoniskt kombinera arbete och familjeliv, men hur kan vi förbli feminina och se ut som hundra procent?

  Vad ska man göra om det finns en katastrofal tidsbrist även för full kommunikation med hemläsare, hur man fördelar tid för att ta hand om ditt utseende?

  Det är för upptagna kvinnor att jag skulle vilja erbjuda en enkel lösning på ett av de mest pressande problemen - bevarandet av krullarnas skönhet.

  För många av oss är hår en fråga om stolthet, men konstant styling, torkning med hårtork, färgning, markering och många andra faktorer försvårar vårt hårs utseende över tiden.

  Det är här hårmaskor för natten kommer till räddning, som kommer att ta hand om dina strängar medan du sover.

  Den viktigaste fördelen med dessa masker är att du gör praktiskt taget ingenting. Allt som krävs av dig är att följa anvisningarna och somna i en god söt sömn.

  Mask för natten för hårväxt

  Masker för natten blir snart mer och mer populära bland det vackra könet. Inte alla moderna kvinnor har möjlighet att, efter arbetet, ägna sig tid att ta hand om sig själva. Det finns åtminstone tid för att rensa ansiktet, ta bort sminken, men nu återgår håret till bakgrunden. Men det finns fortfarande en väg ut! Dessa är närande masker för hårväxt och hydratisering som kan göras över natten. Med andra ord sätter du en mask på innan du lägger dig och på morgonen - tvätta den och ditt hår är roligt med skönhet, styrka, glans och silkiness. Håret passar helt enkelt in i någon frisyr som inte kan heja damen.

  Varför specifikt nattmaskar?

  Tänk på några av fördelarna med nattmasker för hårväxt. Varför är det lättare att göra nattmaskar om dagen? Så, hur mycket tid du kan behålla en mask för hårtillväxt på eftermiddagen (vilket betyder när du kommer hem, trög). Vanligtvis kan en kvinna avsätta mindre än en halvtimme av sin egen tid för att tillämpa en viss hårvård.

  Många experter säger att 30 minuter eller till och med en timme inte räcker för att alla näringsämnen läcker in i hårbotten. När allt kommer omkring, har alla dessa vitaminer och näringsämnen inte tid att göra allt för näring och hårväxt.

  Med andra ord, om ditt hår faller ut dåligt, växer det dåligt, då är det för masker rekommenderat att använda ganska brutala ämnen i form av peppertinktur eller senap. Vanligtvis är den 1: a timmen inte tillräcklig för ökad hårväxt. Så det kan sägas att för att ge en mer förbättrad effekt av eteriska oljor, lera, även senap och andra nödvändiga ämnen i hårbotten, tar det mer än 30 minuter, en timme etc.

  Mask för tillväxt och näring av hår måste hållas på huvudets hud i 5 timmar. Detta är vanligtvis den genomsnittliga tjejens lilla natt sömn. Under denna tidsperiod kommer alla användbara ämnen att kunna suga helt in i huvudets hud, näring, fuktas. Och på morgonen behöver du bara tvätta håret med varmt vatten och schampo - resultatet kommer inte att få dig att vänta länge. Han kan ses på en gång!

  Masker för natten - vi sparar tid och ökar effektiviteten

  Vi nämnde ovanstående natt masker spara tid för varje tjej. Och det är det verkligen! Det händer ofta att vi inte har tillräckligt med tid för maskerna (jag menar dagsmaskar). Vi räddar alltid det, där vi skyndar oss, vi hanterar otaliga affärer, och som resultat får vi - håravfall, tvärsnitt av krullarnas ändar, blekade döda hår, vilket inte är mycket trevligt att titta på. Sådant hår är vanligtvis svårt att kombinera (det skapar känslan av att du sönder ditt hår), och den vackra stilen blir också något bortom fiktion.

  Den otvivelaktiga fördelen med nattmasker är att de är mycket snabba och har stor effekt på huvudets hud. Och förutom att du kommer att göra en mask av naturliga ingredienser, kommer det att minimera alla biverkningar.

  Helt hela natten masker har en mycket mild inverkan på huvudets hud, skada inte det och irritera inte. Även allergiker och tjejer med känslig hårbotten kan använda nattmask för att växa, närma och stärka hår.

  Nattmaskor, som antas långa tidsåtgärder, innehåller inte irriterande komponenter. Tvärtom, de skiljer sig alla i sin milda åtgärd inte bara på hårets struktur utan också på hårbotten. De är helt ofarliga och icke-allergiframkallande.

  De grundläggande reglerna vid applicering av masker

  Tänk på några mycket grundläggande regler för användning och applicering av nattmask i hårbotten. Att maskera för hårväxt har motsvarande effekt, du måste följa vissa regler som beskrivs nedan:

  • För första gången rekommenderas det inte att använda ganska brutala ämnen i form av rödaktig peppar, senap och andra alkoholhaltiga ämnen. Det är också inte rekommenderat att använda de komponenter som senare (i morgon) kommer att bli kammat hårt av hårbotten. Det handlar om bröd. Om du använder de brutala komponenterna kan du bränna huden; Om du applicerar en brödmask kan du vara sen för arbete eftersom du måste kamma den länge från hårbotten.
  • När du har gjort masken (vilket innebär att blanda komponenterna), gör ett litet allergitest - sätt en mask på området bakom örat. Om det inte finns någon rodnad betyder det att du inte har en allergisk reaktion - du kan säkert använda masken för hårväxt.
  • Masker appliceras på rent, torrt hår.
  • Gå inte till sängs omedelbart efter applicering av masken (vänta 5-10 minuter). Du måste tillåta att alla oljor blötläggs, och de flytande ingredienserna måste dräneras.
  • Vid splittring av skört hår måste du först sätta en mask på ändarna av håret och då - tiden till hårbotten.
  • Efter appliceringen av masken lägger du en plastpåse i hårbotten. Och sedan sätta i hårbotten med en varm scarf på toppen för att skapa en ångeffekt.
  • Masken tvättas av med varmt vatten och en liten mängd schampo.
  • Mask måste göras en gång i veckan.

  Recept hårmaskar på natten

  En vanligare och effektivare mask för hårbotten är fet. Du kan använda någon vegetabilisk olja som du har. Kockolja, ricinolja, jojobaolja, olivolja, druvfrö, persika, havtorn, etc. är perfekta för masken. Alla dessa oljor kan du enkelt köpa på något apotek.

  Alla dessa oljor stimulerar hårväxt, näring, sköter om lockar, gör dem mycket smidiga och obeskrivligt glänsande. Resultatet - håret faller inte längre, fyllt med en hälsosam glans.

  Allt som behöver göras är att applicera 2-3 matskedar olja (efter att ha varit tidigare uppvärmd i mikrovågsugnen till en varm och behaglig temperatur) i hårbotten och därefter applicera massagerörelser i huvudet.

  För rik kost och hårväxt är perfekt vanligt kefir hög fetthalt. Denna mjölkprodukt innehåller en stor mängd vitamin E, C, även folsyra och retinol, som är mycket användbara ämnen. Varm kefir appliceras på hårbotten och sprids till krullarna. Vänster över natten och tvättas av under dagen utan införande av schampo, med andra ord vanligt varmt vatten.

  Om håret är väldigt torrt, sprött och bitat, ta sedan en påse gelatin, lös den upp i varmt vatten (250 ml) och låt sedan svälla i 20 minuter. Därefter tillsättes tre msk. vanlig hårmask eller luftkonditionering och applicera denna blandning på håret. Effekten av denna mask är förknippad med laminering hemma - det är därför viktigt att uppleva.

  5 effektiva nattmaskar för hår

  Hemkosmetologi är en riktig trollstav för alla som är vana vid att ta hand om sitt hår, men har inte ledig tid att besöka en skönhetssalong. Dessutom är det svårt att hitta 30-40 minuter för en vanlig näringsmask, även om du är hemma i affärs- och familjebesväret, tack vare vilken du kan återställa din hälsa och glans. Det finns dock ett smart verktyg som ersätter dagvård - det är en nattmask över natten, effektiv och enkel att använda.

  Är hårmasker säkra på natten?

  En av egenskaperna hos nattproceduren, som de mest försiktiga företrädarna för det fria könet fruktar, är deras varaktighet. Faktum är att en persons normala sömn ska vara 6-8 timmar, därför kommer samma näringstid att vara näringskompositionen på håret. Är det farligt? Inte alls om du väljer noga komponenterna för vårdprodukter.

  Alla ingredienser som ökar blodcirkulationen bör uteslutas. Således kan röda paprika, lök, senap, några brinnande eteriska oljor under inga omständigheter användas för att förbereda hårmaskor för natten. Men följande komponenter är helt säkra:

  • burdock olja;
  • honung;
  • rå kycklingägg
  • grönsaks- och fruktjuicer;
  • avkok av kamille och hypericum;
  • aloe juice

  Dessa produkter närmar och fuktar håret och hårbotten i stället för att främja blodcirkulationen utan att orsaka brännande eller andra tecken på obehag. Det finns bara en kontraindikation som förhindrar att en lång session hålls - en allergi mot vissa ingredienser, som honung. Om du är noga med att inte lämna en obekväm komposition på huvudet för hela natten, gör ett preliminärt test. Hitta 2-3 timmar på dagtid och använd samma verktyg, lyssna på dina egna känslor.

  En liten träningspass kommer att berätta om du vill lita på den här kompositionen eller bättre att ge upp den. Faktum är att nattliga hårmaskar ger ett utmärkt tillfälle att experimentera med olika produkter och i slutändan välja riktigt användbara kombinationer för din hårtyp.

  Arbetsordningens regler

  Håret bör inte vara speciellt förberedt: förtvätt med schampo hotar att torka ut. På noggrant kammade torra strängar appliceras ett tunt lager av förberedd komposition. Inte dåligt, om det händer ungefär en halvtimme före sänggåendet.

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt de alarmerande faktorerna: splittrade ändar, ökat fettinnehåll i håret, fläckig hårbotten. Beroende på detta distribuerar de botemedlet - närmare rötterna eller bara på spetsarna.

  Glöm inte att vissa komponenter kan ändra hårets skugga. Speciellt handlar det om produkter av vegetabiliskt ursprung - extrakt och tinkturer från örter. Med tanke på nyansen av pigmentering rekommenderas blondiner att använda kamillebaserade produkter och brunetter - St John's wort. Korrekt valt verktyg gör underverk: En natthårmask hemma kommer att eliminera dullness och brittleness, accentuera skuggan, göra ditt hår elastiskt och glänsande.

  För att förhindra att lösningen torkar på håret är det bättre att använda en vanlig plastpåse. Det kommer att fixa håret och blockera tillträde till luften. Dyrt sängkläder för en natt kan ersättas med en enklare eller åtminstone att lägga en gammal handduk på en kudde. På morgonen räcker det med att avlägsna en icke fet olja med varmt vatten, och oljebelagt hår ska tvättas med en liten mängd schampo. Enkel sköljning kommer inte heller att vara överflödig.

  5 populära recept för nattmaskar

  Valet av komponenter beror på hårets typ och deras tillstånd. Vi erbjuder 5 alternativ för masker som är lätta att göra hemma med egna händer.

  Honung näring för alla hårtyper

  Huvudingredienserna, äggulor och honung är lämpliga för alla hårtyper, men de används vanligtvis om de försvagas, färgas eller blir sköra. 2-3 äggulor piskas ordentligt och blandas med en och en halv till två skedar lite värmd honung. Om den mottagna vikten inte räcker, ökar kvantiteten av produkter, inte bristande proportioner. Huvuddelen gnids in i rötterna, kammarnas rester är fördelade längs hårets längd.

  Oljebaserat medium för torrt hår

  Om torrt hår har lidit av att använda färg har det blivit sprött och olydigt, det är nödvändigt att inkludera oljor i produkten. Mandel, rosa och jojoba visar sig anmärkningsvärt, och glöm inte bort den mest användbara burken som vi tar som grund. Två matskedar av burdock olja räcker för en tesked av de återstående komponenterna. Massan ger näring till håret och förbättrar dess struktur, så fokus ligger på tipsen. För morgonsköljningen kommer vi definitivt att använda schampo, annars kommer håret inte att sköljas och de kommer att förbli för fet.

  Styrkan av frukt för att stärka rötterna

  Den viktigaste aktiva ingrediensen är äppeljuice, som inte bara är användbar som en vitamindryck utan också för extern användning. I en liten mängd färskpressad juice späds vi i lika stor utsträckning morotsjuice och aloe squeeze som finns i apoteket eller tillverkas oberoende av plantens löv. Vi gnuggar det mottagna organet i rötterna. Vitaminer och mineraler stärker håret och ger det en hälsosam utseende. Apple mask för torrt hår på natten gör dem mer elastiska och levande.

  Gentag hårbottenstimulering

  Vid beredningen av denna mask kräver försiktighet, eftersom en av dess komponenter - senapspulver, vilket är oönskat att använda för nattprocedurer. Det är bättre om vilotiden reduceras till ett minimum, och efter 6 timmar tvättas massan av. Vi löser upp 1 tesked pulver i ett glas fettkök, men en fetthaltig produkt är lämplig för fet hår. Natt sessioner rekommenderas inte mer än en gång var 2-3 veckor. Resultatet är starkare, friskare och snyggare hår.

  Växtbaserade masker för näring och förstärkning

  Vanligtvis används växtbaserade infusioner för att skölja håret efter tvätt. Men några av dem är bra för nattprocedurer. Hypericumblad, nässla, coltsfoot, mint eller maskrosblad, kalendula blommor, kamomill eller cornflower används traditionellt. 1 matsked torkade örter placeras i ett glas varmt vatten, hålls i ca 20 minuter i ett vattenbad och insisterar ytterligare en halvtimme. För att förbättra konsistensen kan du lägga äggulans äggula.

  Alternativ nattmask på video


  Att hjälpa ditt hår att vara välskötta, friska och glänsande är enkelt, det räcker att ibland utföra sådana tillgängliga procedurer som natt- eller dagsmaskar. Och kom ihåg: en av de största hemligheterna av skönhet är regelbundenhet.

  Recept hem hår masker för natten

  Moderna kvinnor är ofta svåra att tilldela tid för att ta hand om sig själva: många kosmetiska procedurer i salonger tar ibland flera timmar. Folkrecept i detta avseende är mer liberala, men ändå kräver många hårmaskar 1-1,5 timmar ledig tid. Vad gör man om varje minut är en verklig brist för dig, men du vill ändå se bra ut, bland annat med lyxiga lockar, hur som helst? För att hjälpa upptagen kvinnor kommer masker för natten, som tar hand om skönheten i ditt hår medan du sover.

  Basen för nattmaskar innehåller som regel mjuka komponenter som försiktigt påverkar dina lockor, och därför kommer deras långvariga användning inte att skada hårbotten.

  Tips för nattmasker

  1. Sådana masker behöver vanligen upphettas något före användning.
  2. Under användningen är det önskvärt att dessutom applicera polyeten eller pergamentpapper, fixera dem med en terryhandduk. Under påverkan av värme förbättras naturgasens helande effekt kraftigt, och sänglinne förblir säkert och gott.
  3. På morgonen tvättar du nattblandningen med ett mildt schampo.
  4. För att fixa proceduren är det bättre att skölja håret med ett avkok av medicinska örter: nässla, kalendula eller kamille.

  recept

  Låt oss titta på de bästa recepten för nattmaskar som är väldigt lätta att göra rätt hemma.

  Mot en nedfall

  Så om du lider av håravfall, kommer följande nattmask passa dig.

  Ingredienser: citronsaft, någon vegetabilisk olja (i lika stora mängder).

  1. Blanda lika mycket citronsaft och någon av vegetabiliska oljor: oliv-, kardborre-, mandel- eller avokadoolja.
  2. Massage försiktigt blandningen på hårbotten.
  3. Som du förstår måste du lämna den hela natten och tvätta håret på morgonen.

  Med ingefära

  Ingredienser: 1 msk. slipad ingefära, 1 msk. sesamolja.

  1. Blanda en matsked med markerad ingefära och sesamolja.
  2. Applicera blandningen över hela längden och gärna lägg dig till sängen för att se resultatet på morgonen.

  Med honung och ägg

  Hårmask för natten med honung och ägg hjälper dig om krullarna inte har tillräckligt med näring.

  Ingredienser: 2 ägg, 2 msk. flytande naturlig honung.

  1. Slå två ägg till jämnt och tillsätt honung.
  2. Blandningen appliceras med lätta massagebevegelser, och du kan bara stanna på rötterna eller fördela den över hela längden.

  Potatis hårmask för natten

  Denna blandning är idealisk för att återställa försvagade lockar, inklusive de som har påverkats negativt av färgning och andra frisörprocedurer.

  Ingredienser: 1 potatis, 30 g honung, 1 protein.

  1. Grädda 1 potatis på ett fint rivjärn, tillsätt honung och vispprotein till det.
  2. Potatismask ska appliceras uteslutande på hårbotten och rötterna.

  Fruktmask för hår på natten

  Dess grund är juice.

  Ingredienser: en tredjedel kopp morotsjuice, 30 gram aloejuice och samma mängd äppeljuice.

  1. Blanda alla saftar.
  2. Blanda noggrant.
  3. Sprid över hela längden, var särskilt uppmärksam på rötterna.
  4. Denna blandning är mättad med vitaminer, som är mycket användbara för håret, ger tillbaka sken, styrka och skönhet åt dem.

  Under videon kan du läsa om hur man gör nattmaskor korrekt, våra kosmetologer rekommenderar!

  Hur man gör en mask för håret på natten: viktiga och användbara regler

  Natthårsmaskar är en trollstav som hjälper till att förvandla dem i flera förfaranden om ditt hår har drabbats av alltför aggressivt färgämne, kemisk perm, laminering, markering och andra förfaranden. Det trevligaste är att det är praktiskt taget inget att göra. Det är nog att följa instruktionerna och bara somna i en djup sömn, och på morgonen ser du att håret redan ser annorlunda ut.

  För att nattmaskar ska få maximal märkbar effekt, rekommenderas att följa enkla men arbetsregler:

  1. Applicera produkten i en halvtimme - fyrtio minuter före sänggåendet, och inte 2-3 minuter före sänggåendet, som många moderna tjejer gör när de är uttömda under dagen.
  2. Kamma noggrant innan du applicerar nattmassan.
  3. Applicera blandningen endast på torra lockar.
  4. Applicera mer på den del av håret som behöver behandling i större utsträckning.
  5. Försum inte försiktighetsåtgärderna för att upprätthålla integriteten och säkerheten i sängkläder och kläder, om du planerar att lämna blandningen över natten.
  6. Tvätta håret på morgonen, det är lämpligt att använda varmt vatten för detta.
  • huvud
  • Hårmaskar

  Hemlagad nattoljemask för torrt och fettigt hår

  Snyggt hår ger en kvinna ett förtroende. Tyvärr är det ofta inte tillräckligt med tid att göra hår, gå till en skönhetssalong. Efter arbetet - till affären, laga middag, behöver manen med barnet uppmärksamhet. Hur hittar du tid själv under dessa förhållanden? Försök att göra nattliga hårmaskor - du kommer snabbt ta ditt hår i ordning.

  Vad är fördelen med natthårsmaskar för håravfall?

  För en frisyr som dagligen utsätts för aggressiva miljöpåverkan, är det skönt att använda sig av kosmetika, men regelbunden vård är viktig. Förutom att tvätta håret med schampo behöver du vitaminer, användning av läkemedel för att falla ut, för att förbättra näringen. Applicera hårmaskar för natten, du:

  • spara tid - du kan smutsa och sova;
  • få mer effekt - kompositionen är giltig i flera timmar;
  • du kommer inte att kunna skada dig, du får en mild effekt, eftersom naturliga komponenter används
  • Upplev inte hudirritation.

  Hur man gör en mask för hår på natten

  För att uppnå önskad effekt på restaurering eller näring av strängarna rekommenderas att maskerar per månad 3 gånger. Om kompositionen av oljekomponenterna - de tvättas av med schampo. I andra fall används varmt vatten. Det är lämpligt att följa reglerna:

  • Strängarna måste vara torra och rena.
  • starta proceduren trettio minuter före sänggåendet;
  • med fett, torrkomposition gnugga in i rötterna;
  • med splittrade ändar - gäller endast dem
  • för tjocklek, glans, silkiness - gnugga längs strängarnas längd;
  • bära en duschlock
  • slå ihop med en handduk;
  • morgon tvätta av.

  Recept maskerar mot håravfall

  Sammansättningar som görs hemma är olika, eftersom naturliga ingredienser används. Ett mycket prisvärt recept - kefir mask. Det är bara nödvändigt att värma produkten något och applicera den. Det bör noteras att kefir lätt kan lätta krullarna. Det finns många alternativ för honungsmaskar. De närmar sig glödlamporna och förhindrar att de faller ut. I en av recepten gnids en blandning av två matskedar honung äggulor i hårbotten. Alternativ honungsmask: bland biprodukt med burdockolja. Det krävs på en stor sked av båda, lägg sedan till en sked av brandy.

  Lökmask, förutom hjälp med förlusten, avlägsnar mjäll, mjäll. Det är nödvändigt att grilla den grönsakspannade, pressa. För att förbereda kompositionen behöver du ta en sked full av ricinusjuice, lökjuice, tillsätt äggula. För att ge ingen lukt, skölj huvudet med en speciell förening. Tillsätt citronsaft till två liter vatten. Tja med förlusten hjälper äggmask, appliceras den på rötterna. Grundreceptet är:

  • slå 2 yolks;
  • lägg till en sked full av brandy;
  • lägg en sked full av honung.

  Oljemaskor för hår

  Du vill ha friska, glänsande lockar - det är nödvändigt att utföra behandling med användning av oljor. De mättas med näringsämnen, vitaminer. Det rekommenderas inte att använda oljeblandningar med hög fetthalt, för att inte förvärra situationen. En över natten hårmask hjälper dem att bli glänsande, förbättra tillväxten om de är torra, försvagade. Det är lämpligt att applicera kompositionen i form av värme. Speciellt populär i recepten är oljor:

  • persika;
  • kokosnöt;
  • kardborre;
  • havtorn;
  • castor;
  • oliv.

  Olivolja

  Om ditt hår började falla kraftigt ut eller om du vill förbättra sin tillväxt, använd olivolja som en behandling. Tillåt att använda den i sin naturliga form, du kan lägga till olika ingredienser. För att förbättra tillväxten, försök en åtgärd med fem skedar smör och två äggulor. För att uppnå densitet bör du gnugga in i rötterna i sammansättningen av två skedar av produkten med en sked citronsaft. Ett utmärkt botemedel mot skallighet - två matskedar olja, där man tillsatte samma mängd brandy. En bra terapeutisk effekt ger följande sammansättning:

  • slagen ägg;
  • jordad avokadofrukt;
  • två skedar smör.

  ricinolja

  Denna olja var fortfarande populär hos mormor. Det ger näring till lökarna och förbättrar tillväxten. Efter det blir vegetationen på huvudet glänsande, silkeslen. För att förbättra tillväxten blandas kalendeltinktur och ricinolja i lika stora proportioner. För att reglera näring, gnid persilja eller sellerirot. Till en del av den resulterande uppslamningen tillsättes 5 delar olja, inkuberades på ett vattenbad i en timme. Effektiv mask för torrt och sprött hår. För att göra det måste du blanda:

  • alkohol - 1 del;
  • citronsaft - 2 delar;
  • Castorolja - 1 del.

  kardborre

  En särskiljande egenskap av burdock olja - det är dåligt tvättade. Procedurer bör göras på en ledig dag eller ytterligare tid ska ges för detta. Kockolja hjälper till med håravfall, bekämpar mjäll, brittleness. Ett mycket enkelt recept är att ta en oljebas i samma proportioner som honung. God effekt ger kompositionen, där samma delar av följande komponenter blandas:

  Firming hårmask hemma

  Om det råkar skada håret genom miljöexponering, kosmetika av dålig kvalitet, användning av droger, kommer du att hjälpa till med att återställa masker. De läker och stärker torra, spröda och färgade strängar. Sammansättningen av en matsked sesamolja och en sked av riven ingefära fungerar bra. Ett recept som blandar oljor är väldigt populärt: två teskedar rosa läggs till en tesked rosa:

  För torrt hår

  Torka upp vegetationen på huvudet efter semestern, när huden torkas av exponering för solen, havsvatten, använd en gelatinmask. Produkten är mycket prisvärd. Förbered dig på ett halvt glas vatten, tillsätt en sked fylld gelatin. Efter svullnad, sätta balsam till kompositionen visat sig som gräddfil. Applicera på strängar, undvik rötterna. För att stärka torrt hår, gör ett förfarande med 3 matskedar riven potatis med en sked honung. En bra effekt är gjord genom att applicera lika delar av saften till rötterna:

  För målade

  Många kvinnor använder hårmålning för att dölja grått hår eller ändra sitt utseende. Tyvärr påverkar detta förfarande negativt frisyren. Om du lägger på en mask för färgat hår på natten, så på kort tid kommer du att lägga dem i ordning. Du kan snabbt göra kompositionen av de tillgängliga produkterna: blanda en halv kopp yoghurt med en sked honung, äggula. Prova ett mer komplext recept, vilket inkluderar:

  • äggula;
  • en tesked yoghurt och honung;
  • hårbalsam - sked;
  • 10 droppar lökjuice;
  • en tesked av brandy.

  För spröd

  För att återställa delade ändar, för att bota brittleness, rista lök och betor på en fin rivare. Lägg till burdock olja för att göra konsistensen som grus. Applicera på rötterna längs hårets längd. Sammansättningen i vilken huvudkomponenten är en sked av kokosnötolja hjälper väl, och 5 droppar eukalyptusolja, ylang-ylang läggs till den. Ett sådant recept är effektivt:

  • slipa en banan;
  • lägg till en sked olivolja;
  • lägg 3 skedar gräddfil.

  Det bästa natten håret maskerar hemma

  Hår av någon modern kvinna behöver särskild vård, eftersom de utsätts för varm styling och andra skadliga effekter. För att ta hand om sin skönhet kan du använda effektiva nattmaskar. Vi delar några särskilt effektiva recept i den här artikeln.

  Nattmaskeregler

  För att få det bästa resultatet av proceduren måste du följa några grundläggande regler:

  Nattmaskor appliceras i förväg, och inte direkt innan du lägger dig på sängen. Hår bör ges tid att absorbera en del av kompositionen, för att reagera med den. I 30-40 minuter är masken redan fixerad, då kan du redan ligga ner.

  Om du applicerar en mask på hårrötterna för ytterligare uppvärmning, är det bättre att isolera dem från friluft. Att bära en baddräkt rekommenderas inte, det är bättre att använda plastfolie eller en påse så att något syre fortfarande kommer igenom.

  Innan kvällen med en mask på ditt hår, sätt ett gammalt örngott på en kudde eller linda den med en handduk, eftersom ditt hår kommer att bli smutsigt.

  Nattmaskor tvättas av på morgonen med varmt vatten och schampo (om nödvändigt)

  Bästa Nattmasker Recept

  Natt hår masker, i motsats till mindre långsiktiga förfaranden, kan skryta av mer komplexa och samtidigt riktningseffekter. En sådan lång tid av sin plats hjälper till att göra resultatet uttalat efter det första förfarandet.

  Dessa masker är inte förgäves inkluderade i listan över de bästa, eftersom de gör ett utmärkt jobb med uppgiften. Dessutom behöver de flesta inte köpa dyra eller sällsynta komponenter. Det är nog att använda de ingredienserna som sannolikt kommer att hittas hemma för många hemmafruar.

  Mask för hårväxt på natten

  Om du vill förbättra hårets tillväxt kan du göra en enkel mask, som består av endast 2 komponenter. Du behöver avokadoolja (7-10 droppar) och rosmarin. Trots den starka lukten av den senare kommer denna mask inte att hindra dig från att somna om mängden av denna komponent inte går utöver några droppar. Avokado, förutom dess näringsegenskaper, är ett utmärkt transportmedel för andra oljor, särskilt estrar. Rosemary aktiverar också metaboliska processer i hudskikten, vilket stimulerar tillväxten av hårsäckar.

  Efter blandning av båda oljorna, applicera dem på fingertopparna och gnid dem sedan i rötterna med massagerörelser.

  Nattmask för hår

  En mycket ovanlig, men mycket effektiv hårmask är gjord av morot och äppeljuice. Naturligtvis måste det vara naturligt och nyberedt. Ta 2 matskedar av var och en och tillsätt aloebladjuice till dem. Denna blandning appliceras huvudsakligen på rötterna, men fördelas över hela längden av håret.

  Oljig hårmask för natten

  För att få silkeslen, glänsande och tåligt hår, skulle det vara bra att göra en nattoljemask 2-3 gånger om månaden (förutom kortare procedurer). För att göra det, använd castorca i kombination med en mer flytande komponent. Det är till exempel möjligt att ta persika, linfrö, olivolja och andra oljor som grund. Ingredienser tas i förhållandet 2: 1 (flytande olja: castorca). Beräknad del, baserat på hårets längd. Applicera oljeblandningen från spetsarna, gradvis flytta högre till rötterna.

  Gelatin hårmask

  Gelatin i kosmetologi är känd för sin "laminering" -effekt, som det har på håret en närande och regenererande effekt. Masken med tillsatsen appliceras inte på hårbotten eftersom den kommer att bidra till att den skärps.

  Ta en matsked gelatin för den genomsnittliga hårlängden och blanda den med vatten i en mängd av ca 100 ml. Så snart huvudkomponenten sväller och det händer om 30-40 minuter, lägg till din hårbalsam. Det kommer att behöva det belopp som behövs för att uppnå en krämig konsistens. Applicera en mask över hela längden av håret och lämna över natten.

  Honungshårsmask för natten

  Det finns inga bättre medel för glans och hårstyrka än honung. Om du är ägare till vanlig eller fet hud, använd äggulor som ett komplement till det. För torrt och mer försvagat hår kan den andra ingrediensen vara vilken vegetabilisk olja som helst.

  För hår av medellängd tar det 2 sekunder. l. honung och en äggula (eller 1 teskedsläckt smör). Blandningen appliceras på rötterna och fördelas sedan över hela längden.

  Olika hårmaskor, som appliceras före sänggåendet, kommer att göra hårvård mer avgörande, så att du kan uppnå stor framgång och minska utgifterna på dina lockar. Dela i kommentarerna dina intryck av natthårvård! Vilken typ av masker föredrar du?  Nästa Artikel
  Henna och Basma hårfärgning: intressanta fakta