Hårmask med äggula återvänder snabbt och silkiness!


En av de populära komponenterna i sådana masker är kycklingblomman. Det har en positiv effekt på hårstrukturen och hjälper till att lösa många problem.

Effekten av äggula på villkoret av håret

Den positiva effekten av äggulor på tillståndet och utseendet på håret bekräftas av många vetenskapliga studier och erfarenheter av flera generationer. Det finns många recept för äggulbaserat hår, som användes även av våra mormor, men har fortfarande inte förlorat sin popularitet bland de som föredrar naturliga sätt att vårda.

Positiva förändringar som uppstår med håret efter applicering av äggula, på grund av dess kemiska sammansättning:

 1. Retinol (vitamin A) är ett fettlösligt vitamin och antioxidant. Hjälper vid behandling av mjäll, stärker hårsäckar, förhindrar håravfall. Främjar restaureringen av tunna, spröda, splittrade ändar.
 2. Pantotensyra (vitamin B5) - ger normal blodcirkulation i huden och därmed flödet till folliklarna. Det förbättrar hårväxten, gör dem starka. B5 är aktivt involverad i pigmentering av hår, ger dem en hälsosam, rik färg, förhindrar att det gråa håret uppträder tidigt. Läker huvudets hud, hjälper till vid behandling av dermatit.
 3. Cyanokobalamin (vitamin B12) - behandlar mjäll, eliminerar klåda, lindrar irritation i huden, förbättrar hårväxten.
 4. Biotin (vitamin H) - eliminerar torr seborré, ger skinn, gör håret fluffigt och voluminöst.
 5. Kolin (vitamin B4) - stärker håret, förhindrar skallighet.
 6. Kobolt - accelererar hårväxten, fungerar som förebyggande av utseendet på tidigt grått hår.
 7. Kalium - är ansvarig för fuktgivande hår. Elementet mättar inte bara den nödvändiga mängden fukt, men bidrar också till det faktum att den hålls kvar i hårcellerna.
 8. Järn - hjälper till att normalisera den subkutana blodcirkulationen, som i sin tur har en positiv effekt på hårväxten.

Med hjälp av äggulor för hårvård kan du återställa sin hälsa och skönhet på kort tid.

Innan du använder gommen som kosmetisk måste du bli bekant med dess egenskaper.

Allmänna rekommendationer för beredning av masker

Välja ägg som du behöver komma ihåg: Ju fräschare de är desto högre är koncentrationen av användbara ämnen i dem.

Äggsmaskar är inte avsedda för lång lagring. Ägg är förgängliga, så maskeringslösningen måste förberedas för en applikation och omedelbart före proceduren. I matlagningsproduktionen ska maskor följa de allmänna reglerna:

 1. Separera äggula från proteinet bör vara noggrant, så att de inte blandar.
 2. Innan du kombinerar med andra komponenter ska äggulan pundas eller piskas.
 3. Vid tillsats av fasta ingredienser måste de krossas eller lösas i vätska.

Efter att masken har applicerats, för att förhindra att den torkar ut snabbt, ska huvudet täckas med ett plastbaddräkt, klädesfilm eller en vanlig plastpåse.

Populära recept för yolk hår masker

Antalet ingredienser i varje recept är baserat på genomsnittlig densitet och längd av hår. Med tanke på sina egna egenskaper kan alla självständigt öka eller minska volymen, men samtidigt behålla proportionerna.

Masker avsedda att stärka håret, öka volymen eller öka tillväxten, bör appliceras, gnugga in i huden. Om det inte innehåller aggressiva ingredienser kan resterna fördelas över hela hårets längd. Aggressiva produkter inkluderar användningen av vilka orsakar torrhet, brittleness, hårsektion, till exempel varm peppar, senap, alkoholhaltiga substanser.

För att göra maskinkomponenterna bättre penetrerar hårbotten, är det önskvärt att rengöra det med en skrubba. Fint salt kan användas som skrubber. Särskilt användbart för att göra detta med hög fet hud och mjäll.

Det rekommenderas att hålla masker med äggula i minst en timme.

 • För extra fuktighet

För ytterligare fuktgivande torrt hår applicera en mask av 1-2 yolks och två matskedar olja. Det rekommenderas att använda kastor, kardborre, mandel eller törstig olja. Alla komponenter kombineras och appliceras över hela längden av håret.

 • För att återställa brutet hår

En eller två äggulor kombineras med en matsked vegetabilisk olja (solros, olivolja eller linfrö). Blanda noggrant och applicera på hår.

 • För att eliminera mjäll

Verktyget hjälper till att lindra klåda, eliminerar torr och oljig mjäll, peeling. Lämplig för användning på alla typer av hår.

Framställd av två äggulor, en matsked av burdockolja, en tesked citronsaft, 4 droppar teträdolja.

I det första steget måste du mala tallarna. Blanda båda oljorna med citronsaft, och tillsätt sedan bara till äggula massan.

Den färdiga produkten smutsas grundligt in i huden, gör en lätt massage. Procedurens varaktighet från 40 minuter till en timme.

 • Att stärka och ge en hälsosam glans

Kombinera äggulan med en matsked mjölk (rumstemperatur) och tre typer eteriska oljor, var och en tar en droppe. Du kan använda blå kamille, rosmarin och geraniumolja eller välja en uppsättning oljor baserade på din egen smak.

 • Honungsmask för ytterligare näring

En-två äggulor (beroende på storlek), gnugga med tre matskedar av honung flytande konsistens. Applicera över hela längden på håret.

 • För att stärka håret

Mala gommen med två matskedar av kvalitetsbrandy och en matsked av ricinolja. Ägare av torrt hår gäller endast hårbotten, och de som har fet hår kan fördelas över hela längden.

 • För att förebygga håravfall

Mala två äggulor och mixa med ett glas färsk kefir. Det är bättre att använda kefir hemlagad.

 • För att bibehålla friskt hår

Masken som framställts enligt detta recept kan ge fullständig hårvård. Det närmar, fuktar hår, tillåter inte bildandet av splittrade ändar, gör håret smidigt och glänsande.

Framställd av två äggulor, ett halvt glas naturlig fet yoghurt och två matskedar honung.

Mala äggulorna och kombinera med yoghurt, mixa. Smält honungen i ett vattenbad, sätt till äggulv-yoghurtmassan, rör om till en jämnhetstillstånd.

Applicera en mask på hela längden av håret, isolerat med en näsduk eller handduk. Procedurens varaktighet är en timme.

 • För snabb hårväxt

Förbereder en mask av två äggulor, en tesked senapspulver, två matskedar olivolja.

Senap späd med en matsked vatten och kombinera med mosade äggulor, tillsätt olivolja.

Applicera bara en mask på hårrötterna och hårbotten, gnugga den försiktigt.

 • För naturlig hårlaminering

Användningen av masken orsakar effekten av laminering, förbinder de bitade och skadade håraxlarna, lägger till glans. Hår efter att proceduren är välskött.

För att förbereda en lamineringsmask behöver du: två äggulor, två matskedar av ätlig gelatin, en matsked hårbalsam (du kan ersätta varje färdig mask) och 6 matskedar vatten.

Späd gelatin med vatten, lägg åt sidan i 15-20 minuter för svullnad. Blanda äggulorna med balsam och det uppvärmda gelatinet, blanda noggrant.

Applicera en mask på tvättat, lite fuktigt hår, fördela det över hela längden, men steg tillbaka från rötterna 2-3 centimeter.

Det är nödvändigt att värma huvudet med en näsduk eller handduk ovanpå polyeten. För bästa effekten i 2-3 minuter, värm håret genom locket med en hårtork.

Maskens exponeringstid är en timme, sedan tvättas den utan schampo.

 • För att påskynda hårväxten

Masken används för att påskynda hårtillväxt, behandling eller förebyggande av skador av olika ursprung.

Mala två äggulor med en matsked, förspätt med vatten, torrjäst.

Applicera en mask, fördela hela längden.

 • Express mask för återhämtning

Verktyget hjälper till att snabbt återställa skadat hår till följd av misslyckad färgning eller permeering. Lämplig för torr hårtyp.

Förbereder en mask av två äggulor, en mogen avokado, två matskedar av grädde eller gräddfil, två droppar av vilken citrusolja som helst.

Förbereder sig enkelt. Avokado skinnas och tar bort benet, mosa med en gaffel eller med en mixer. Tillsätt grädde och eterisk olja (apelsin, citron, mandarin) till puré. Mala äggulorna i en separat behållare och kombinera med den totala massan.

Den färdiga masken kan appliceras på hela längden eller bara på spetsarna. Exponeringstiden är minst 40 minuter. Om masken tolereras väl kan den lämnas hela natten.

 • Yolkbaserad schampo

För att laga äggschampo behöver du bara använda färska kycklingägg. På håret av medellängd tillräckligt två äggulor. Slå dem upp med lite vatten. Du kan lägga 2-3 droppar eterisk olja. Välj bättre de oljor som är bra för håret.

Applicera schampo på vått hår, gnugga det i huden med massörrörelser. Utan tvätt kan det lämnas på håret i några minuter. Skölj det bättre med surgjort vatten. Förbered det med en matsked citronsaft eller äppelcidervinäger per liter vatten.

Som ett resultat av användningen av äggschampo kommer håret att stärkas, blir lätt att kamma, få en hälsosam glans. Det är nog att ansöka det två gånger i månaden.

Ur kosmetologins synvinkel är äggulan en unik produkt. Det har ett antal kvaliteter, användbara för hud och hår. Den systematiska och korrekta användningen av den hjälper till att förbättra håret, förbättra sitt utseende.

Äggmask för hår

Utan silkeslen, slät och glänsande hår, kommer ingen kvinna att känna sig 100% vacker. Här är bara en negativ inverkan av miljön, ohälsosam kost och konstant stress kan om några månader göra snygga strängar till skört, tråkigt och livlöst hår. Kan jag hjälpa henne med något? En hemlagad hårmask med äggula kommer att återställa naturlig styrka till dina strängar och göra dem avundas och stolthet.

Hur påverkar äggulan håret?

Färsk äggula är ett förråd av näringsämnen som förbättrar hårbotten och hårets tillstånd. Och poängen här är inte i magi eller mirakel, men i den överraskande kemiska sammansättningen av denna produkt:

 • Retinol (vitamin A) - eliminerar torr och oljig seborré, återupplivar splittrat, torrt, tunt och sprött hår, förhindrar deras förlust;
 • Cyanokobalamin (vitamin B12) - lindrar irritation, mjäll och klåda, deltar i blodbildning
 • Pantotensyra (vitamin B5) - stimulerar blodcirkulationen och förbättrar därför tillväxten av nytt hår. deltar i bildandet av hårpigment; är det bästa botemedel mot dermatit; förhindrar förekomsten av tidigt grått hår;
 • Kolin är en vitaminliknande komponent som stannar förlusten av strängar. Förresten, det återställer också nervceller, så gärna dricka råa ägg under tider med allvarlig stress;
 • Biotin (vitamin H) - lindrar hårbotten från mjäll, ger håret glans och volym;
 • Järn och kobolt är två andra element utan vilken normal hårväxt är omöjlig;
 • Kalium - mättar cellerna i huden och strängarna med vatten och tillåter inte att den avdunstas.

Resultatet av regelbunden användning av äggmasken kommer att vara ett slätt och glänsande hårhår som alla runt kommer att beundra.

Yolk hår masker - indikationer och kontraindikationer

Indikationerna för äggula masker är sköra, splittrade, tunna, skadade och torra trådar. Men det betyder inte att du har ett friskt hår, du kan inte från tid till annan hålla en skönhetssuga med skönhet för nöje och förebyggande.

Vad gäller kontraindikationer finns det bara två av dem:

 • Individuell intolerans mot yolkomponenterna och en tendens till allergiska reaktioner. Om du bestämmer dig för att använda äggula som terapeutiskt medel, utför ett test på insidan av handleden - smörj huden med en äggblandning i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten. Inom några timmar, följ reaktionen - om det finns någon rodnad, klåda, brännande och annat obehag på huden, vilket tyder på att du inte ska applicera produkten på trådarna.
 • Oljig hårtyp är inte ens en kontraindikation, utan bara en nyans. För att en sådan mask ska kunna vara användbar, måste du lägga till ett torkelement till det (till exempel citronsaft).

Populära recept för äggula masker för normal typ

 • Honung - 2 msk. skedar;
 • Lök - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Smält honung i ångbad.
 2. Anslut den med äggula.
 3. Kasta finhackade eller riven lök.
 4. Rör tills mjuk.
 5. Vi lägger på huvudet.
 6. Håll masken i ungefär en timme.
 7. Mitt huvud med schampo - det tar bort lökens smak.

Vi samlade 10 enkla och effektiva recept med honung och ägg.

Med tillsats av brandy

 • Äggula - 2 st.
 • Vatten - 40 gram;
 • Cognac - 40 gram.
 1. Beat äggulor.
 2. Kombinera dem med brandy och vatten och blanda noggrant.
 3. Applicera masken på strängarna i högst 20 minuter.
 • Äggula - 2 st.
 • Yoghurt (fetthalt) - 100 gram;
 • Citron eller apelsinskal (riven) - 1 tsk.
 1. Slå yoghurt tillsammans med äggulor.
 2. Applicera blandningen över hela längden på trådarna och vänta 25-30 minuter.

Användbar mask med aloe juice

 • Äggula - 1 st.
 • Flytande honung - 1 tsk
 • Aloe juice - 1 msk. en sked.
 1. Kombinera honung, äggula och aloejuice.
 2. Vi gnuggar först i rotszonen och sträcker sedan massan längs hela längden.
 3. Vi använder en varm keps och väntar i 35 minuter.
 • Banan - 1 st.
 • Äggula - 1 st.
 • Honung - 1 matsked
 • Öl - ½ kopp.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi mättar trådarna med en helande blandning.
 3. Håll masken under huven i ungefär en timme.

Yolk masker för torrt hår

 • Arnicaolja - 2 msk. skedar;
 • Burdock (castor) olja - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 2 st.
 1. Blanda oljan.
 2. Lägg till dem äggulorna och mixa.
 3. Applicera på strängar i ungefär en timme, varma huvudet med en varm keps.

C tillsatser av oljor

 • Olivolja - 1 msk. sked;
 • Castor - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 1. Värm oljan i ett vattenbad.
 2. Tillsätt äggulan och blanda den grundligt med den första blandningen.
 3. Vi sätter på trådar, vi sätter dem i en handduk och värmer vårt hår med en hårtork.
 4. Håll masken i 40 minuter.

Honung och burdock olja

 • Äggula - 2 st.
 • Naturlig honung - 2 tsk
 • Kockolja - 2 tsk.
 1. Blanda alla ingredienser.
 2. Vi sätter på strängar.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 • Vodka - en halv kopp;
 • Vatten - ¼ kopp;
 • Äggula - 2 st.
 • Flytande ammoniak - 1 tsk.
 1. Vi kombinerar vatten, ammoniak och vodka.
 2. Introducera vispador i en tunn ström.
 3. Ständig omrörning av blandningen, bringa den till ett enhetligt tillstånd.
 4. Gnugga masken i hårbotten.
 5. Låt det stå i ca 30 minuter, skölj med rent vatten.

Majonnäs, honung och vitlök

 • Majonnäs - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Vitlök - 1 kryddnejlika.
 1. Vi kombinerar majonnäs med flytande honung.
 2. Tillsätt vitlök och vispador till dem.
 3. Vi mättar trådarna med blandningen och väntar 40 minuter.

Yolk masker för fet hår

Essentiella oljor och konjak

 • Cognac - 50 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • ½ citronsaft;
 • Estrar av tall, avokado, mynta och enbär - 2 droppar vardera.
 1. Blanda alla ingredienser i en ren maträtt.
 2. Applicera på trådar i en halvtimme.
 3. Tvätta av med vatten utan schampo.
 • Äggula - 2 st.
 • Kockolja - ½ tsk;
 • Juften av en halv citron.
 1. Torka äggulor i citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. En halvtimme senare mitt huvud.

Oljor med konjak och citron

 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • Castorolja - 1 tsk;
 • Mandelolja - 1 tsk;
 • Citronsaft - 1 tsk.
 1. Anslut alla komponenter i blandningen.
 2. Lägg dem på strängarna i 20 minuter.
 3. Skölj håret med rent vatten.
 • Kamferolja - ½ tsk;
 • Vatten - 2 msk. skedar;
 • Äggula - 1 st.

Så här förbereder du masken:

 1. Vi kombinerar alla ingredienser.
 2. Vi applicerar dem på huden och håret med massagerörelser.
 3. Tvätta av efter 5-7 minuter.

Skaldjursolja och burdock mask

 • Yolks - 2 st.
 • Kockolja - 1 tsk
 • Juice av en citron.

Så här förbereder du blandningen:

 1. Blanda äggulor med citronsaft.
 2. Lägg till burdock olja.
 3. Blanda blandningen och applicera den på trådarna.
 4. Vi tvättar på en halvtimme.
 5. Att fullständigt bli av med mjäll behöver cirka 15 procedurer.

Yolk masker för olika hårtyper - det här är ett unikt verktyg som ditt hår alltid ser bra ut!

Yolk hår masker - tips

Kosmetika på basis av äggula kan helt fungera endast när vissa villkor är uppfyllda. Annars kommer de inte att ge någon fördel:

1. Gyllan koagulerar vid 65-70 grader, så det kan inte blandas med heta matar. Om du förbereder en mask i ett vattenbad, var noga med att massan inte värmer upp över 45-50 grader. Blandade fortfarande blandningen? Känn det fritt att skicka det till papperskorgen, eftersom golvet kokt äggula fast i håret och kamma det där ute blir det mycket svårt.

2. För äggula masker, kan du ta några ägg.

Huvudvillkoren är att de ska vara hemlagad, det finns mer näringsämnen i dem än i butiken.

3. Vid framställning av hårmaskor, separera ordentligt det vita från äggulan. Detta görs mycket enkelt:

 • Metod 1 - Gör en tratt med en smal nacke från albumet och bryt ett ägg in i det. Proteinet kommer att dräneras i en förfylld skål, men äggulan kommer att förbli på trappans väggar.
 • Metod 2 - Pipa ägget med en tjock nål eller en nål på båda sidor och bara dekantera proteinet.
 • Metod 3 - bryt ägget och rulla innehållet från en del till en annan. Proteinet kommer att rinna ner, äggulan kommer att förbli i skalet.

4. Experter rekommenderar inte att tvätta håret i 2-3 dagar före proceduren.

5. Maskonen på äggulan appliceras endast på torra och obehandlade strängar.

6. Först måste du behandla rötterna och hårbotten - gnugga bara massan med fingertopparna. Ljus och massage rörelser.

7. Nu är det resten av hårets massa - fördela blandningen genom hela sin längd med en sällsynt kam.

8. Om hårspetsarna är splittrade, glöm inte att borsta dem igen med behandlingsblandningen.

9. Efter applicering av masken, samla trådarna i ett bunt, göm under en duschlock (eller en vanlig väska) och en turban från en varm handduk.

10. Du kan lämna blommans mask även under hela natten, eftersom den här produkten inte torkar och inte orsakar någon irritation. Om du tar minsta tid, stanna i 1-2 timmar. Under denna period absorberar håret och epidermis all den användbara kompositionen.

11. När du använder ytterligare komponenter (ingefära, senap, kanel, peppar, tinktur, cognac och andra) hålles masken i endast en halvtimme. Annars kan du tjäna irritation eller bränna.

12. Skölj inte skummasken med varmt vatten. Om massan är krökt på håret, applicera en bra balsam på dem och tvätta den med ättiksyra (1 matsked till 1 liter vatten).

13. Shampoo under proceduren är inte användbar för dig, eftersom äggulan i sig är ett starkt rengöringsmedel.

14. Applicera dessa masker varannan dag. I närvaro av aggressiva komponenter är tillräcklig och en gång i veckan.

15. Hela behandlingen av sådan behandling är 10 sessioner.

Genom att följa dessa rekommendationer från experter kommer du att uppnå bra resultat och snart kommer du att kunna skryta med en lyxig man av vackert hår.

Yolk hårmask

I antiken hade alla tjejer och kvinnor långt tjockt hår. När allt så var det inga tvål eller schampon som så hjälper oss ut idag. Trots det stora antalet hårvårdsprodukter skryter moderna kvinnor sällan chic, tjockt hår. Självklart är verktygen som används av det förflutna skönheten mycket effektivare än de nuvarande, även om de var mestadels mat. Bland dem var äggulor.

Egenskaper av kosmetika

Ägg under lång tid är kända inte bara för deras näringsmässiga värde, men också användbara egenskaper för kroppens hälsa, särskilt hår. Särskilt värdefull, naturligtvis, äggulan, eftersom den är en källa till väsentliga spårämnen, aminosyror, vitaminer. Därför finns det många äggbaserade recept i både industriell och hemlagad kosmetika.

Vitaminer i grupper A, B, E, D, som är rika på äggulor, eliminerar bräcklighet, torrhet, delade ändar, håravfall. De har också en positiv effekt på huvudets epidermis, vilket förhindrar klåda, mjäll, irritation och stimulerande blodcirkulation.

Aminosyror och spårämnen fungerar som skydd mot negativa effekter av yttre faktorer, mättas med näringsämnen, återfuktar, lägger på glans och slät oroligt hår.

Hårmaskor från äggula har nästan inga kontraindikationer. Om det inte finns intolerans och allergi mot ägg i allmänhet och äggulan i synnerhet är det värt att prova dessa masker. Även för de kvinnor som har gott hår rekommenderas de att använda dem som profylax för att stärka håret och för deras tillväxt. Yolks ersätter ofta schampon, de är mycket bra att tvätta huvudet.

Det är viktigt att inte glömma sådana egenskaper hos äggula masker, som deras snabbtorkande och härdning, vilket skapar problem vid spolning. Därför håller sådana masker inte på huvudet länge och de måste sätta på en plastlock. Om lukten verkar obehaglig, är den lätt att korrigera genom att lägga till aromatiska oljor och skölja grundligt kompositionen med hjälp av schampo och balsam.

Som ett terapeutiskt medel används äggmaskar i kurser om 10 sessioner och applicerar dem 4 gånger i veckan. För en tonisk och profylaktisk effekt kommer ett par gånger i 7 dagar att räcka.

Ready Store Products

Det moderna livets realiteter är sådana att det inte alltid finns tid och möjlighet att förbereda masker hemma med ens egna händer. Med tanke på detta erbjuder kosmetikindustrin ett stort utbud av hårvårdsprodukter. Bland dem finns olika masker med äggulor. Effekten av användningen uppfyller emellertid inte alltid köparens förväntningar. Det finns ju inte naturliga produkter. Det är bra om äggpulver fungerar som en äggula i dem. I de flesta fall - syntetiska komponenter som ersätter det naturliga.

Det viktigaste är att välja rätt mask, med tanke på problemen med din hårtyp. Med kosmetiska produkter i klara butiker blir det inte svårt, eftersom förpackningen innehåller information om vad den här eller den här produkten är avsedd för.

Hur man gör hemma

Självklart kommer hemlagade hårmaskor, som personligen framställs av beprövade produkter, att ha mycket mer fördelaktig effekt på håret och på huvudets epidermis. Dessutom är recept för beredning av sådana hemmetoder många och du kan experimentellt välja det lämpligaste alternativet. Det blir mycket billigare och effektivare än köpmaskar.

I början kan matlagning av äggmasker hemma vara en mödosam process, men med tiden kommer det inte att vara ett problem att ta upp recept och fylla din hand.

Det är viktigt att följa några riktlinjer när man gör en hemlagad komposition med äggula:

 • Som en del av masken, som görs hemma ensam, är det tillåtet att ta olika ägg, men det är önskvärt att de är hemlagad och fräsch. Vaktelägg kommer att behöva mer kyckling i två. Ofta väljs bara den gula delen, men äggen till masker avsedda för hår som är benägna att fettinnehåll är inte uppdelade.
 • Den gula delen av ägget kan inte hällas i massan med heta ingredienser, eftersom det har en vana att rulla upp om temperaturen är över 60 grader. Om ett vattenbad krävs för att kombinera ingredienserna, är det nödvändigt att kontrollera att blandningen inte blir mycket het. Om massan fortfarande är kokad måste du slänga den, eftersom det blir svårt att kamma ut det från håret.
 • Oavsett vilka ägg som väljs ut för masken är det viktigt att skilda yolk från proteinerna noggrant. Det finns flera sätt. Du kan välja det mest praktiska.

medel

 1. Ta tratten, den kan vara gjord av tjockt papper och häll ägget där. Genom en smal nacke strömmar proteinet i den beredda skålen, äggulan förblir inuti.
 2. Ägget är genomborrat med en nål eller en nål genom, proteinet dekanteras.
 3. Ägget bryts och massan flyttas från den ena halvan av skalet till det andra. Protein strömmar in i koppen, äggulan förblir i skalet.

Hur man använder

Om du följer de enkla riktlinjerna kommer fördelarna med masken att vara mer:

 1. Äggsmaskor används när det är dags att tvätta håret, eftersom äggulan lugnt ersätter både schampo och balsam. Hår bör inte vara för-fuktat, de bör vara torra.
 2. Det preparerade verktyget appliceras på huvudet och masseras, gnidas in i huden. Då måste du bearbeta håret, du kan använda för denna kam med sällsynta tänder eller en pensel.
 3. Dessutom delas processprocesser.
 4. När hela kompositionen är på håret, var noga med att bära en hatt eller linda huvudet med plastfolie och linda något varmt.
 5. Under lång tid för att hålla verktyget på håret är meningslöst - äggul maskochka torkar snabbt. Vanligtvis nog från 40 min. upp till 2 timmar så att alla användbara ingredienser närmar huvudets epidermis.
 6. Om produkten innehåller "heta" ingredienser - senap, peppar eller peppar tinktur, ingefära, kanel, brandy - det kan hållas högst en halvtimme för att undvika brännskador eller irritation i huden.
 7. Varmt vatten rekommenderas inte för tvättmaskar ur äggulan. Om verktyget fortfarande är begränsat måste du använda hårbalsam och lagra med stora mängder vatten med tillsats av ättika - 1 del (v. 1) per liter. vätska.

Några recept

Hårmaskor från äggula visas för nästan allt. Att lägga till vissa komponenter ändrar deras funktionalitet. Så, med citron, är det att föredra att välja hår som är benägen för fett, och oljor ger sken och elasticitet.

Med tillägg av honung:

 • Det tar 2 delar honung, 1 del finhackad lök, 1 äggula. Slå hela tills homogena, bearbeta håret, täck det med en duschlock eller en plastpåse. Också för att värma någonting för att sätta på något varmt (näsduk, handduk). Det är nödvändigt att gå med en mask inom en timme. Skölj bättre med schampo för att få lukten av lök.

När det gäller användning av hattar och värmeisolerade turbaner behövs de alltid, så vi kommer inte att upprepa detta föremål i varje recept.

 • Blanda 1 del lökjuice, 1 äggula och 1 del ricinolja med en mixer, tillsätt lite havsalt. Efter behandling, håret går 45 minuter, skölj sedan, det är bättre med användning av schampo.
 • Till de vispador (1-2 st) lägg till honung (2 tsk.) Och samma klyftaolja. Håll 40 min. och spola.
 • Slå äggulan i en kopp med 1 tsk. flytande honung och 1 tsk. aloe juice Håll i 35 minuter.

Med cognac eller vodka:

 • Slå på äggulorna (2 st.), Lägg till 40 gr. Till dem. brandy och vatten, blanda väl. Håll det inte längre än 20 minuter.
 • Förbered aloe (1 blad för att släppa ut ur huden, stans i en mixer). Kombinera den resulterande puréen med honung (1 del), ricinolja (1 tsk.) Eller burdockolja, brandy (1 tsk.) Och äggula.
 • Till en äggula (beat) tillsätt 20 droppar vitamin A, 2 delar honung och 3 delar brandy eller vodka. Stå upp till en halvtimme.
 • I en djup kopp, häll 1/2 msk. vodka, 1/4 msk. vatten och 1 tsk. ammoniak. Separat, slå 1-2 yolks och gradvis tillsätt till lösningen. Blanda allt tills det är enhetligt och applicera sedan på huvudet. Håll 30 min. och tvätta av.

Med yoghurt:

 • Beat äggula med 1 del yoghurt, 1 del honung och 1/2 tsk. mandelolja. Tvättade med ljummet vatten efter 1,5 timmar.

Med banan:

 • Blanda en banan, äggula, 1 del honung och ett halvt glas öl. Håll masken i en timme.

Med oljor:

 • Äggula och olivolja (någon annan - 2 tsk) kan piskas med en mixer, hälls gradvis i ett halvt glas vatten. Behandla huvudet och håret, massage och skölj omedelbart.
 • På 1 del olivolja och ricinolja, värm en kort stund i ett vattenbad, häll i 1 äggula och slå mycket. Efter uppvärmning med en handduk, värm huvudet med en hårtork. Tvätta bort allt efter 40 minuter.

Med henna:

 • Kombinera en välsoppad äggula med 1 del av din favorit shampoo, 1 del honung och 1 del färglös henna. Täck håret med smink, torka av efter 20 minuter.

Med protein (användbart för fet hår):

 • Först måste du slå proteinet (ett ägg är nog) och lägg det i kylskåpet i 10 minuter. Vid den här tiden hugger du en halv avokado (du kan ersätta papaya) i en mixer, häll i 3 delar yoghurt, naturligtvis, inga tillsatser, äggula och protein. Applicera om 20-30 minuter.
 • Proteiner från 2 ägg, slå med en mixer tills resistenta toppar, häll i denna skål saften från en halv citron, 1 tsk olja, en äggula Beat igen och bearbeta håret. Håll i en halvtimme.

Med gräddfil:

 • Mycket fördelaktig effekt på torrt hår: kombinera 2 bitar gräddfil med 2 äggulor. Distribuera över hela ytan av huvudet (de som önskar kan också appliceras på ansiktet samtidigt), inklusive hårets längd. Rengör om 15-20 minuter.

Med kefir:

 • Noggrann vispskum kombineras med 2 msk. l. kefir. För att bearbeta huvudets epidermis och hela hårets längd, skölja av efter 5 minuter.

Med senap:

 • 2 delar senap utspädd i 2 delar kokande vatten, sätt in 1 tsk. socker, 1 tsk. olivolja. I den kylda massblandningen piskad äggula. Kompositionen appliceras endast på huvudets hud med fokus på rötterna. Det är att föredra att behandla hår med olja (persika, mandel, olivolja eller annat). Håll i 15 till 30 minuter.

Med morotsjuice:

 • Blanda med en mixer tills tjockt skum 1 äggula, 4 delar morotsjuice, 1 del olivolja och citronsaft. Håll i 5-10 minuter, skölj sedan som vanligt.

Se nästa video för fler recept för yolk hårmaskor.

recensioner

Yolkmasker som främjar behandling och stärker hår, är mycket populära och har bra recensioner. De kvinnor som mer eller mindre regelbundet använde äggula masker, även med butikshägg och med en minimal mängd ingredienser, lämnar inte bara beundransvärda recensioner, utan också bilder av deras magnifika hår.

Underlåtenhet att recept, beredningsförfarande och den tid då masken ska vara på huvudet leder till negativa resultat och därmed negativa recensioner.

Äggula för hår

I många århundraden är fjäderfä ägg populära. Det är trots allt en unik produkt som inte bara kan användas inom kulinarisk konst utan också för skönhet. Av särskild betydelse i kosmetologin är äggula. Det är den här delen av ägget som har använts och används fortfarande av kvinnor för att lösa ett stort antal kosmetiska problem, i synnerhet för att förbättra hårets tillstånd. Till exempel, i tider med brist sköljdes äggulan i huvudet. Förutom renhet, blev äggulan blankt och silkeslen. Denna procedur är relevant för denna dag. Emellertid kan äggulor användas inte bara som ett schampo. Också på grundval av detta görs olika masker för att stärka, återställa, ton och accelerera hårväxten.

Äggula: fördelar för hår

Äggula utan överdrift kan kallas ett förråd av näringsämnen. För att förstå varför han är så efterfrågad i kosmetologi, tillräckligt för att förstå dess sammansättning. Och det inkluderar detta:

 • Lecitin. Denna komponent av äggula är ett slags byggmaterial genom vilket restaurering av skadade celler utförs. Det tränger igenom varje hår och uppdaterar det från insidan. Dessutom lockar lecitinfyllningar med fukt, accelererar tillväxten, och saktar också hårets åldrande. Som ett resultat blir krullningarna ömma, som silke, lätt att kamma och få en hälsosam glans.
 • Vitaminer. Äggulor innehåller ett antal biologiskt aktiva substanser som har en positiv effekt på hårets hälsa, nämligen vitamin A, E, D och vitaminer från grupp B. Alla dessa komponenter bidrar till att stärka hårrotsystemet och förhindra förlust av krullningar. De är också ett bra förebyggande av mjäll, ger hårelasticitet och gör färgen mer levande och rik.
 • Aminosyror. De är en annan mycket värdefull komponent i äggula. Om aminosyrorna är regelbundet närvarande i nutritionens "diet" lockar, kommer de alltid att se underbara ut. Dessutom kan du skryta med tjockt och långt hår.
 • Makro och spårelement. Strängarnas hälsa beror också på dem. Den äggulans kemiska sammansättning innehåller följande: kalium, zink, natrium, fosfor och magnesium. Magnesium spelar en stor roll i närande hår; zink förbättrar metabola processer, vilket har en positiv effekt på tillväxten av strängar; natrium och kalium förhindra håravfall fosfor ger håret mättnad och elasticitet.

Hur man använder äggula för hår

Innan du börjar använda hårmaskor baserat på äggulor, måste du bekanta dig med några enkla men väldigt viktiga nyanser. Som slutresultat beror på kunskap och efterlevnad av dessa hemligheter.

 • Det första som ska uppmärksammas på är produktens kvalitet och fräschhet. När allt kommer omkring innehåller ny hemlagad äggula den maximala mängd användbara ämnen, och hur det påverkar strängar beror på det.
 • För kosmetika, rekommenderas att använda yolk vid rumstemperatur. Därför måste du fördröja äggen ur kylskåpet.
 • Vid blandning av äggula bör inte blandare och bländare användas. Klumpa äggulorna för hand med en gaffel eller en visp.
 • När du blandar äggulan med andra ingredienser, se till att de inte är för varma. Om vi ​​ignorerar den här regeln, kommer äggulan att förändra strukturen och kommer därför att förlora sin effektivitet.
 • Hemgjorda kosmetiska kompositioner som innehåller äggulor bör appliceras på torra eller lite fuktiga strängar. Om håret är vått, kommer masken helt enkelt att dräneras.
 • Vanligtvis hålls äggmaskar på håret i 20-40 minuter. Du kan tåla dem längre, men inom en timme. När allt kommer omkring är äggulan en organisk substans, så med en längre vistelse i håret kan försämras och luktar obehagligt.
 • När du har applicerat masken behöver du täcka huvudet med en plastpåse. Efter detta råd kommer det att underlätta avsevärt tvätten av produkten från håret.
 • För att undvika att huvudkomponenten kollapsar, tvätta masken med kallt vatten.
 • Oavsett förberedelse av kosmetika, överväga längden på håret. Ju större det är desto mer komponenter krävs. Glöm inte framför allt att hålla proportionerna.

Användning av äggula hårmaskor

Den främsta fördelen med äggula masker är att de inte har kontraindikationer och kan användas av ägare av vilken typ av hår som helst. Äggulor går bra med vegetabiliska oljor, honung och många andra produkter. Med andra ord kommer det att vara ett bra komplement till någon hårmask.

Nourishing yolk mask

 • äggulor - 2 st.
 • Cognac - 1 tsk;
 • naturlig honung - 2 matskedar;
 • ricinolja - 1 matsked
 • burdock olja - 1 matsked
 • torr jäst - 20 gram.
 • Placera brandy, smör, honung och jäst i en liten behållare. Blanda noggrant tills den är jämn och sätt på spisen.
 • Så fort kompositionen är lite varm, tillsätt äggulor till den. Rör hela tiden.

Fördela den beredda masken med hjälp av noggranna fingers rörelser över hela håret. Sätt på en plastpåse och värm huvudet. Skölj med schampo efter en timme. Maskens beståndsdelar mättar håret med näringsämnen, vilket skapar gynnsamma förutsättningar för deras tillväxt.

Hår fuktgivande mask

 • yoghurt med låg fetthalt - 100 gram;
 • äggulor - 2 st.
 • skal av citron eller apelsin.
 • Slå äggulor och naturlig yoghurt i samma skål tills den är jämn.
 • Skal citrusfrukterna genom köttkvarn. Masken kräver 1 tesked krossad skal.
 • Kombinera äggula-yoghurtblandningen med frukthud. Blanda allt ordentligt.

Applicera produkten på området vid hårets rötter. Fördela rester jämnt över hela längden på locken. Skölj strängarna efter en tredjedel av timmen. Shampoo är valfritt. Applicera denna mask rekommenderas för personer med normal eller torr hårtyp.

Fläckmask

 • äggulor - 2 st.
 • citron - 1 st.
 • burdock olja - 1 tsk.
 • Först måste du klämma saften från citronen.
 • Lägg sedan äggulorna på saften. Vispa hela massan noga.
 • I sista skedet lägger du till burkolja. Rör hela tiden.

Den resulterande kompositionen smörjer trådarnas rötter med massörrörelser. Efter att ha behandlat hela hårbotten, vänta 30 minuter för passagen. Så fort tid löper ut, tvätta av kompositionen. Använd omedelbart ett milt schampo.

Mask för håråterställning

 • äggula - 1 st.
 • lök - 1 st.
 • Castorolja - 1 matsked.
 • Lampan passerar genom den minsta rivaren. Från den resulterande gruelpressa saften. För att förbereda en regenererande mask, behöver du 1 matsked lökjuice.
 • Lökjuice blandad med resten av maskinkomponenterna - ricinolja och äggula.

Gnid försiktigt blandningen i hårrötterna, och med det som återstår, borsta hårets längd. Vik en terry handduk över polyeten. När 45 minuter har gått, ta bort produkten från håret med shampooing. Effekten av denna komposition kommer att vara särskilt märkbar på lösa skadade trådar.

Hårfasthetsmask

 • äggula - 1 st.
 • olivolja - 2 tsk
 • varmt vatten - 0,5 koppar.
 • Äggula och olivolja bör kombineras, och då ska allt vara bra piskat. Istället för olivolja kan du ta någon annan - mandel, persika, havtorn, argan, burdock etc. Med andra ord, till din smak.
 • Som slår gradvis tillsätt vatten.

Applicera denna mask ska göras efter shampooing, det vill säga på rent fuktigt hår. Före användning, skölj håret noggrant med en handduk. Efter att ha smält krullarna och rötterna med produkten, massera huvudets hud i 5 minuter. Efter sköljning av huvudet med mycket vatten. Med hjälp av en äggula-oljeblandning kan strängar bringas i form, och gör dem också mycket starkare.

Hemlagad äggula skampo

 • äggulor - 2 st.
 • filtrerat vatten - 2 teskedar;
 • orange eterisk olja - 3 droppar.
 • Slå i äggulorna i en separat skål.
 • Därefter tillsättes vatten till dem med eterisk olja. Blanda allt. Förresten, också essentiell olja av citron, tall eller gran.

Våt håret och, som om du gör en massage, gnugga den beredda massan i hårbotten i minst 3 minuter. Skölj sedan locken med vatten. Om så önskas kan shampooing slutföras genom att skölja med vatten, sura med antingen äppeläger eller nypressad citronsaft. Detta gör bara förfarandet effektivare.

Applicera hemlagad kosmetika baserad på äggulor, glöm inte att de bara får maximal nytta för håret med regelbunden användning. Applicera äggula maskerar 2-3 gånger i veckan i 1,5-2 månader. När det gäller schampo är det tillräckligt att använda det 3-4 gånger i månaden. Efter dessa rekommendationer kommer du att bli förvånad över de erhållna resultaten.

15 recept för de bästa hårmaskorna med äggula: vad är deras fördel och hur man använder dem?

Äggulan i ägget är en utmärkt behandling för alla typer av hår.

Det har länge använts av kvinnor, som är huvudkomponenterna i olika masker, som kan göra smala, tråkiga strängar till ett lyxigt, glänsande hår.

Vad är användningen?

Huvudfunktionen som utförs av äggulan för hår är att stärka, närma, ge strängarna en silkeslen stat. Gommen från ett nybrutet ägg kan bäst utföra dessa uppgifter.

Fördelen med äggula är att den är rik på olika fördelaktiga spårämnen och vitaminer.

Hur är det mer användbart än protein?

Man tror att äggulans ägg är bättre än protein. Det är lätt att bevisa, överväga vad som är en del av äggulan:

 • Vitamin A är perfekt för att eliminera alla typer av mjäll, det förstärker håret tydligt, vilket gör det mer livligt, silkeslen, mjuk och smidig. Förhindrar problemet med att dela hår
 • Pantotensyra i produkten i fråga ökar processen för att stimulera hårväxten. Detta uppnås genom normalisering av blodcirkulationen i hårbotten. Dessutom hindrar vitamin B5 hudens skalning, liksom utseendet på grått hår.
 • vitamin B12 och folsyra normaliserar blodkärlens arbete, eliminerar känslan av torrhet och klåda, förhindrar utseende seborré
 • Kolin stör hårförlusten. För personer som lider av skallighet är masker med äggulor i detta fall bästa möjliga sättet.
 • lecitin förhindrar nedfall
 • H-vitamin ger sken, volym, eliminerar seborré
 • kobolt, D-vitamin och järn accelererar processen med starkt hår;
 • kalium behövs för att behålla den önskade mängden fuktighet;
 • fosfor och magnesium förbättrar utseendet på trådarna, vilket gör dem skina och mjuka.

Vad mer är användbar äggula, så det fett - de förstärker håret, tar hand om torr hårbotten, fuktar den. Du kan lära dig mer om fördelarna med äggula och hela ägget i motsvarande artikel.

När det gäller protein kan det sägas att det finns praktiskt taget inga användbara ämnen i den. Den innehåller bara ett minimum jämfört med äggulan, innehållet av kalcium och folsyra, liksom andra vitaminer.

Tips! Protein är dock inte värdelöst. Den är lämplig för rättvis hår och fet hårbotten. Vi rekommenderar att du läser recepten för proteinbaserade masker.

Hur man använder äggmasker?

När man bestämmer sig för att börja använda masker med äggula, måste man rådfråga en specialist som hjälper till att bestämma vilken typ av hår som ska identifiera samtliga befintliga problem med dem, vilket kommer att behöva bli av med.

Effektiva sådana verktyg kommer endast att vara om du lyssnar på några råd och rekommendationer. Det är till exempel rekommenderat att tillämpa i sådana fall:

 • människor med torrt hår typ;
 • om strängarna är överdriven på grund av konstant användning av hårtorken och krullen;
 • håret var bortskämd efter frekvent färgning eller krökning;
 • sköra, splittrade strängar;
 • matt och tunt hår.

För att förhindra att håret smells av äggula efter proceduren rekommenderas att endast vätskeinnehåll används, efter att filmen har tagits bort från äggulan. Dessutom är det tillåtet att tillsätta olika eteriska oljor till masken.

Det är strängt förbjudet att använda masker baserade på kycklingögon för personer som lider av allergier. Om du inte är helt säker på om du har en intolerans mot denna produkt, ta ett allergitest: Smörj ett litet område på insidan av din handled i 20 minuter. Efter denna tid tvättas massan av med varmt vatten och huden övervakas för eventuella ändringar.

Fara! I händelse av en brännande känsla, klåda, även en liten rodnad på huden, utseendet på fläckar, blir det klart att denna typ av kosmetika är kontraindicerad för dig.

För oljigt hår används sådana masker endast i kombination med torkningskomponenter. Detta är till exempel citronsaft.

När du bestämmer dig för att göra en mask hemma, måste du komma ihåg att rågelpanna kan blandas med andra komponenter, vars temperatur inte överstiger 65-70 grader. Det är med dessa indikatorer att äggulan koagulerar. Därför ska värmekomponenter för masker se till att de inte överhettas.

Den optimala temperaturen för den färdiga kosmetiska produkten är 50 ° C. Denna indikator är den mest bekväma för hårbotten. I händelse av att äggulan har kokats i bulk kan masken kastas bort, eftersom äggets ägg kommer att läckas dåligt från huvudet och göra det svårt att kamma.

Innan du förbereder en mask, se till att det inte får protein. För att göra detta, skölja försiktigt skinkan. Detta kan ske genom att försiktigt bryta skalet i ungefär två lika delar och överföra massan från en del till en annan.

Gör det över diskbänken eller disken! Du kommer att se att proteinet staplas i en behållare, men äggulan förblir.

Du kan också använda en tom plastflaska. Genom att suga sin äggula inuti, kommer den att skilja sig från proteinet.

Vid användning av hemlagade ägg kommer effekten av förfarandena att vara mycket högre än användningen av butiksprodukter. Detta förklaras av det faktum att fjäderfä matas bättre, så dess ägg är rika på olika vitaminer och fördelaktiga ämnen.

Det är också önskvärt att äggen var färskt - rivit inte mer än 7 dagar sedan.

Tips! För beredning av kosmetiska hårvårdsprodukter är alla typer av ägg lämpliga: kyckling, vaktel, anka och andra.

Applicera den färdiga massan ska vara på torra, smutsiga trådar. Massage rörelser, gradvis massa gnidas in i rötterna, och sedan appliceras längs hela längden. För detta är det mest lämpligt att använda kammen.

Om strängarna är starkt mejslad, döljer du noggrant in i håret efter att ha gnid massan i rötterna. Det kommer att fungera som ett utmärkt botemedel.

För att förbättra läkningseffekten kan du dölja ditt hår i en plastpåse som måste vikas i en varm handduk ovanpå.

Den optimala tiden under vilken du behöver hålla verktyget på huvudet - 1-2 timmar. I vissa fall lämnas det över natten. Allt beror på maskins extra komponenter.

Om bland de ytterligare ingredienserna är brandy, peppar, kanel, ingefära eller senap, är den tillåtna tiden för att hitta masken på huvudet 25 minuter. Annars kan brännskador uppträda.

Det är möjligt att tvätta av massan från huvudet endast med varmt vatten, annars kommer äggulan att koka direkt på den och gula klumpar kommer att uppstå, vilket blir mycket svårt att kamma ut. Om äggulan är krökt på håret, måste du applicera en balsambalsam på dem och tvätta den med en beredd lösning av 1 matsked vinäger och 1 liter rent vatten.

Efter avslutad procedur tillåts schampon inte att appliceras, eftersom äggulan och så väl rengör håret.

Äggsmaskar kan användas nästan varje dag endast om de inte har några irriterande komponenter (senap, brandy och andra). Du kan se ändringarna åtminstone efter 4 procedurer.

recept

Att förbereda en mask med äggula är mycket enkel hemma. Det viktigaste är att välja receptet som passar din hårtyp eller eliminera det befintliga problemet.

För normalt hår

Hett med peppar och konjak

För normalt hår, en mask som närmar dem, ökar tillväxten och reparationer skadade trådar är lämpliga. Som ingredienser behöver du:

 • äggula - 1 stycke;
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • cognac eller vodka - 1 msk. l.
 • markerad rödpeppar - 1 tsk;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • Aloe juice - 1 msk. l.

Alla komponenter att ansluta, distribuera med en kam till tipsen. Täck med ett paket, linda i en handduk och låt i 40 minuter. Skölj utan schampo.

Förfarandet upprepas i 4 veckor inte mer än 4 gånger.

Honung Mejeri

För den vanliga typen är ett annat recept också lämpligt, vilket gör dem starka, ömma och glänsande. Behöver ta:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • mjölk - ett halvt glas;
 • jäst - 10 g

Värm mjölken till en temperatur av 25-30 grader, tillsätt honung till det och späd jästen i den resulterande vätskan. När de kommer lägger till förblandad äggula.

Applicera på tipsen. Huvudet kan inte täcka. Håll i en halvtimme. Det är tillåtet att upprepa 3 gånger i veckan i 4 veckor.

Detta är bara en av många ägg- och honungsmaskar - den mest användbara blandningen för hår. Vi rekommenderar att du läser andra recept.

För torrt hår

Med olivolja och lera

Återuppliva torra strängar benägna att brytas, lämpliga medel framställda av följande komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • vit lera - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 1 msk. l.

Alla blandas och appliceras från rot till spets i en timme, efter att ha täckt huvudet med plastfolie och lindats med en varm scarf.

Tvätta av med shampoo.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång inom 6-8 veckor.

Med äppelsås

Återställ de torra trådarna, mätta dem med den nödvändiga mängden fukt, en sådan mask, för att förbereda som måste blandas:

 • äggula - 2 stycken;
 • massa av äpple eller banan - 2-3 msk. l.
 • druvfröolja - 2 msk. l.

Applicera på strängar. Wrap i en timme, skölj.

Upprepa 2 gånger i veckan en månad.

Med honung och te

För torra och tunna trådar är en mask tillverkad av sådana komponenter lämplig:

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 2 msk. l.
 • grönt bryggt te - 4-5 st. l..

Gnid, sätt på ett duschlock, linda och lämna i en halvtimme.

Det är lämpligt att upprepa minst en gång i veckan i minst en månad.

För oljigt hår

Följande masker är lämpliga för att minska fett och talg.

Med ättika

För fetttypen kommer följande åtgärd att göra:

 • äggula - 1 stycke;
 • svart lera - 1 msk. l.
 • äppelcidervinäger - 2 msk. l.

Blanda bra och applicera på trådar.

Låt på i 30-40 minuter och skölj med varmt vatten.

Upprepa inte mer än en gång inom 2 månader.

Med senap

I närvaro av fet hår används ett annat medel, vilket kan beredas tack vare sådana komponenter:

 • äggula - 1 stycke;
 • senapspulver - 1-2 msk. l.
 • Havtornsjuice - 3-5 st. l.
 • vatten - så att massan inte är väldigt flytande.

Gnid bara in i rötterna, täcka med påse och handduk. Förvaras inte mer än 10-15 minuter. Tvätta av med schampo.

Upprepa inte mer än 1 gång per vecka 1-1,5 månader.

Var uppmärksam! Innan du använder maskerar med senap, rekommenderar vi att du gör ett test för allergier.

mjäll

Kockolja

Följande recept hjälper till att eliminera mjäll (torr och fet), klåda och överflöd. mix:

 • äggula - 2 stycken;
 • burdock olja - 1 msk. l.
 • citronsaft - 1 msk. l.
 • tea tree oil - 4 droppar.

Gnid försiktigt blandningen i huden, sätt ett duschlock på huvudet och linda det i något varmt.

Lämna en timme.

Applicera 2 gånger i veckan under månaden.

Honung och apelsin

Det kommer att bidra till att eliminera mjäll, förhindra håravfall, stärka hår och bidrar också till deras snabbare tillväxtmask, som består av:

 • äggula - 2 stycken;
 • honung - 2 msk. l.
 • vodka - 3-4 msk. l.
 • orange - 1 bit;
 • jojobaolja - 1 msk. l.

Först av allt måste du skära en apelsin och pressa juice ut ur det. Värm den filtrerade vätskan till en temperatur av 35 grader. Blanda sedan honung och vodka in i den.

I en separat skål, kombinera smör och äggulor, lägg sedan till andra ingredienser. Blanda väl. Applicera och skölj endast en timme.

Det är bättre att upprepa sådana åtgärder en gång i veckan i 1 eller 1,5 månader.

Med citron

Mask med citron och kycklingägg är ett fantastiskt botemedel mot mjäll, torr hud och klåda.

Dessutom blir strängarna mer voluminösa, mjuka, lydiga och silkeslen. För att förbereda detta underbara verktyg måste du blanda:

 • äggula - 2 stycken;
 • citronsaft - 3-5 msk. l.
 • burk eller olivolja - 1 msk. l.

Gnid försiktigt in i huden och fördela över hela längden. Att samla hår och täcka dem med plast. Top wrap med en handduk. Håll i en halvtimme. Tvätta av med varmt vatten.

Du kan se resultatet efter några få procedurer, men genom att upprepa denna mask 2 gånger i veckan i minst 6 veckor, kommer du att uppnå ett riktigt högkvalitativt resultat.

Från att falla ut

Med skridskoåkning

Denna äggmask är lämplig om det finns problem med svår håravfall. Vid tillämpning av denna metod förstärktes rötterna avsevärt. Du kan läsa mer i artikeln om masker med ägg och brandy.

För detta recept behöver du:

 • 1-2 yolks;
 • Cognac - 2 msk. l.
 • ricinolja - 1 msk. l.

Blanda alla komponenter och applicera en massa med massagebevegelser i hårbotten, täck med en påse och linda med en varm handduk.

För att hålla 30-35 minuter. Förfarandet bör upprepas 1 gång per vecka under månaden.

Tips! Det är bättre att använda en högkvalitativ alkoholhaltig dryck, eftersom det kommer att ge fler fördelar och kommer inte att orsaka en allvarlig brännskada på huden på huvudet.

Med kefir

Perfekt hjälp från baldness ett sådant verktyg:

 • äggula - 2 stycken;
 • kefir - ett halvt glas.

Blanda komponenter, gnugga in i rötterna och fördela över alla trådar.

För att bibehålla 40-60 minuter, inslaget med en varm handduk.

Tvätta av med schampo vatten. Upprepa en gång i veckan i 2 månader.

healing

För att återställa skadat hår, för att få dem att leva och skina igen behöver du:

 • äggula - 2 stycken;
 • Malt naturligt kaffe - 1 msk. l.
 • Cognac - 2 msk. l.

Sprid över hela håret. Skydda med en papperspåse och linda ihop med en varm trasa. Lämna i 60 minuter.

Det är nödvändigt att göra denna procedur en gång i veckan i minst en månad.

Det här verktyget förbättrar inte bara strängarnas tillstånd, men ger dem också en trevlig kaffeskade och arom, som många människor.

Varning! Denna mask är endast lämplig för ägare av mörkt hår.

firming

Det är möjligt att stärka håret tack vare en sådan mask, vilket kommer att behöva lite mer tid att skapa.

 • äggula - 1 stycke;
 • honung - 3-5 msk. l.
 • aloe juice - 2 msk. l.
 • vitlök - 1 kryddnejlika.

Blanda aloejuice, vitlök och honung och kyla över natten. Låt värme och blanda 1 matsked av den resulterande massan med äggula i en behållare innan du tvätter huvudet.

Gnid in i huvudet, linda och låt i 20 minuter. Skölj med varmt vatten flera gånger. Var noga med att använda schampo. Upprepa minst en månad en gång i veckan.

Tillväxtökning

Stimulera hårväxt kan en sådan mask:

 • äggula - 1 stycke;
 • senap - 1 msk. l.
 • vatten - 2-3 msk. l.
 • olivolja - 3-5 msk. l.

Applicera endast på hårrötterna i högst 10-15 minuter. Tvätta av med schampo vatten flera gånger.

Upprepa 1 gång per vecka i 1 månad.

Användbar video

Vi erbjuder dig att läsa videon om beredning och applicering av masker från äggula.

slutsats

Äggula är en utmärkt hårvårdsprodukt som, om den används korrekt och korrekt, kommer att hjälpa till att bli av med ett stort antal hårproblem och förhindra att de återkommer.Nästa Artikel
Kanel och honung - en närande cocktail för lättare hår