Hemmagjorda hårsmaskar mot delade ändar: 9 bevisade recept


Vackert, frodigt, glänsande hår utan splittrade ändar är rikedom för det fina könet. För att upprätthålla friska krullningar behöver du noggrann vård. Och vilka åtgärder är bättre att ta i förväg så att de inte försvagar, blir inte tunna, förlorar inte sin glans och delar inte sina tips? För detta finns det många recept för hemlagade masker mot splittrade hårändar. Men innan vi kommer till dem kommer vi att lära oss om de vanligaste orsakerna till torrhet, brittleness och "stratification" av lockar.

Orsaker till splittrade ändar av hår

Det finns många faktorer som negativt påverkar locken. Här är några av dem:

 • brist på vitaminer och näringsämnen
 • frisyrer och hårklipp som orsakar brittleness med bildandet av splittrade ändar;
 • sällsynt förkortning av hårändarna;
 • felaktig färgning
 • frekvent värmebehandling av krullar;
 • hård kam
 • immunförsvarets misslyckande
 • felaktig skötsel
 • klimatförhållandena;
 • ingen användning av hattar.

Masker hemlagad mot splittrade ändar

Det finns ett stort antal enkla, effektiva recept som är lätta att förbereda med egna händer. Det enklaste, säkraste sättet att "limma" hårtipsen är att applicera vegetabilisk olja på dem. Det bästa sättet att använda en sådan blandning är att smörja spetsarna med lite värmd olja 30 minuter innan du tvättar håret eller över natten. Sådana åtgärder kommer att ha en positiv effekt på lockar samt mildra effekten av schampon, väderfaktorer och termiska effekter.

Värmeolja. Sedan, innan du tvätter huvudet, applicera på torrt hår, wrap ett huvud med en handduk, lämna i två timmar. Därefter tvättar du håret med schampo med tillsats citronsaft för att lägga till glans på strängarna och klistra de splittrade ändarna. Skölj krullar med infusioner av kamomill, linden, mynta. Med hjälp av det här verktyget kommer de piska tipsen att återhämta sig.

 1. Med äggula och vegetabilisk olja

Blanda äggula och vegetabilisk olja, häll lite smörgås och honung (lind). Applicera det erhållna läkemedlet på strängarna före schamponering och stöd i cirka 45 minuter. Det är en mycket effektiv blandning med regenererande egenskaper.

Ta 2 persikor, mash dem. Tillsätt 5-6 droppar oreganoolja till massan, 3 matskedar fullmjölk. Applicera blandningen i 30 minuter, skölj sedan strängarna med schampo. Huvudingrediensen här är persika. Det mjuker hårvågorna.

Ta honungen och sätt den hackade lökan där. Om håret är torrt och skört, tillsätt olivolja eller majsolja till denna massa. Därefter appliceras på lockar, sedan efter 42 minuter sköljs med schampo med tillsats av eteriska oljor. Honung läker hår, och lök gör hårrötterna mer elastiska, starka.

 1. Med mejeriprodukter

De hörde nog att våra mormor använde kefir, yoghurt, sur mjölk för att återställa hårstrukturen. Hur man gör det? Ganska enkelt Välj en av de angivna typerna, smörj den generellt på huvudet, lägg särskilt på mycket på spetsens spetsar. Därefter täcka ditt huvud med klädesfilm, cellofan och lämna i 30 - 60 minuter. Därefter tvättar du dem med schampo och skölj med vatten med citron.

Om du vill öka effekten av dessa produkter, häll i olivolja. Så blanda 2 matskedar gräddfil och 1 matsked olja. Dessa masker gör minst 1 gång per vecka. Detta är ett utmärkt förebyggande mot splittrade ändar.

För att förbereda en sådan mask, ta 2 matskedar av henna och brygg en liten mängd kokande vatten. Låt för att infusera i 20 minuter. Kokande vatten ersätts också med avkok av mint eller kamille. Sprid massan genom håret, lämna det i 30 minuter. Detta är också en mycket effektiv och helande blandning, som återställer hårspetsarna, ger trådarna silkighet, ljushet, glans.

Ta samma mängd vinblad och mintblad. Häll sedan kokande vatten över dem. Låt det brygga i 15 minuter, spänna sedan buljongen och hugga bladen. Lägg sedan till en matsked stärkelse och låg fetthalt grädde. Håll blandningen i 45 minuter, skölj sedan strängarna med avkok av dessa löv. Örter som tränger in i hårstrukturen, närmar dem med vitaminer, och skuret håret förvärvar pomp och silkiness.

Blanda en matsked av linfröolja och vodka. Massera din hårbotten, applicera denna blandning på håret i 10 minuter. Därefter wrap huvudet med en handduk eller cellofan. Skölj med vatten och schampo efter en halvtimme. I denna massa kan du också lägga äggschampo, tvätta sedan håret med denna blandning 1 gång om 7 dagar. Vodka, som ingår i denna blandning, förbättrar blodcirkulationen i den håriga delen. Linfröolja matar på hår med E-vitamin och stänger vågar av svagt och skurigt hår.

Castorolja blandad med glycerin och vinäger. Häll sedan det föråldrade ägget där inne. Den färdiga massan kan gnugga i lock och skölja sedan med schampo. Beauticians rekommenderar att du lämnar detta verktyg upp till 30 minuter. Med hjälp av en glycerinmask kan du uppnå mirakulösa resultat: hårtipsen kommer inte att delas, håret blir mjukt och börjar växa snabbare. Men innan du använder glycerin, läs instruktionerna och konsultera en läkare - kosmetolog. Det är kontraindicerat vid individuell intolerans och allergi mot den.

Alla dessa masker hjälper till att återställa dina lock, glans, glans. Välj blandningen du vill, applicera på håret en vecka flera gånger innan du tvättar dem. Kursen är från 6 till 8 veckor. Efter återhämtningen av dina krullar, tillämpa i flera månader samma mask förebyggande.

Om det efter kursen inte hjälpte ett läkemedel, gör sedan en annan och du kommer att se att håret blir frisk och full. Jag råder dig att följa råd från en kosmetolog när du väljer masker.

Hur man ansöker hemlagade hårmaskor

För att uppnå effektivitet och eliminera delade hårändar måste du följa följande tips.

 1. Applicera en mask över hela längden på locken. Så det är nödvändigt att göra för att förhindra stratifiering av hårvågar, inte bara vid tipsen.
 2. För att fördela produkten över hela längden, använd en bra kam.
 3. Efter att ha torkat av maskerna, ta försiktigt bort överskott av fukt, men lägg inte krullarna i en handduk. Curls bör torka naturligt.
 4. Det är nödvändigt att börja kamma strängarna efter att ha tvättat blandningen, det vill säga när de torkar helt.


Verkan av terapeutiska masker

Med recepten av traditionell medicin, i detta fall, med hjälp av masker för friskt hår, kan du bli av med splittrade ändar och överraska alla med vackert, lyxigt och friskt hår.

Terapeutiska blandningar har:

 • användbar hydrering med eliminering av torra krullar längs hela längden;
 • normalisera och regenerera hårstrukturen;
 • lima ihop skalade vågar;
 • närma hår med väsentliga vitaminer och mikrodelar.

Använd hårmaskor regelbundet, sköt omsorgsfullt för ditt hår och glöm inte att det finns många faktorer som påverkar håret: hårtork, krusjärn och perm. Därför försök att måttligt använda hushållsapparater och under den kalla årstiden för att bära hattar.

Hur man förhindrar tvärsnitt och torra ändar av håret, se den här videon.

Gillade du artikeln? Om du har kommentarer, rekommendationer, skriv. Dela artikeln i sociala nätverk. Var hälsosam och bedårande!

Mask för delade hårändar

Split ends kan förstöra även det vackraste hårhåret. Vissa måste kämpa hela sitt liv med detta problem, tillgripa dyra schampo och balm och sedan skära flera centimeter samtidigt. Men alla dessa metoder ger inte den önskade effekten, och endast en hemlagad mask för att dela hår hemma kan återställa strängarna av hälsa och styrka.

Folk recept mot split ends

I folkkosmetologi finns det många mycket bra recept som om några veckor kommer att ta ditt hår i perfekt ordning. Men de behöver bara användas när de bitade tipsen kommer att klippas med het sax. Ja, döda strängar kan inte botas, som om du inte vill. Den önskade effekten kan endast uppnås med en fullständig uppdatering av håret.

 • Äggula - 2 st.
 • Henna (färglös) - 1 msk. sked;
 • Te är ett glas.
 1. Brew svagt te.
 2. Lägg till ett par äggulor och färglösa henna.
 3. Rör väl och applicera på hår.
 4. Vi värmer huvudet med en keps och väntar på 2 timmar.

Fiskolja är en universell botemedel mot splittrade strängar, som kan vara full på morgonen och användas som en mask. För att göra detta behöver den lite värme upp och sätta på ändarna av håret. Var noga med att värma huvudet och vänta ungefär en halvtimme. Glöm inte att tvätta håret med schampo, annars kommer de att förbli oljig film.

 • Morotjuice (färskt) - 2 msk. skedar;
 • Kefir - 2 msk. sked.
 1. Kombinera båda komponenterna i blandningen.
 2. Applicera på håret i 20 minuter.
 3. Mitt huvud med schampo.

Det finns många recept baserade på ägg, vi har samlat in för dig de bästa 15 maskerna.

 • Vegetabilisk olja - 1 msk. sked;
 • Citronsaft - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 1. Blanda vegetabilisk olja med äggula och citronsaft.
 2. Först maskera hårrödorna med en mask, och sträck den sedan längs hela längden.
 3. Tvätta av efter ca 30 - 60 minuter.

Vi värmer burkolja i ett vattenbad, blötlägger ändarna av håret med det och värm huvudet med ett lock. Förfarandet bör utföras 60 minuter innan du tvättar håret. I vattnet för sköljning häll några skedar citronsaft.

Mask av äggula, kefir och citronsaft

 • Äggula - 1 st.
 • Citronsaft - 1 msk. sked;
 • Kefir - 100 g;
 • Olivolja - 1 msk. en sked.
 1. Kombinera citronsaft (färskpressad) med olivolja och äggula.
 2. Lite varm kefir på en lugn eld och lägg den till den tidigare blandningen.
 3. Vi sträcker masken längs hela längden av trådarna, vi sätter på huvudet med cellofan och väntar på exakt en timme.
 4. Mitt huvudschampo, som är lämpligt för hårtyp.

Honung och Cognac för split ends

 • Henna - 1 msk. sked;
 • Äggula - 1 st.
 • Cognac - 1 msk. sked;
 • Vegetabilisk olja - 1 msk. sked;
 • Honung - 1 msk. en sked.
 1. Blanda alla ingredienser tills det är smidigt.
 2. Maskera håret över hela längden.
 3. Vi lägger på en keps och väntar på exakt en timme.
 4. Mina strängar med schampo.

Håroljor

 • Mandelolja - 3 delar;
 • Kockolja - 1 del.
 1. Kombinera båda oljorna.
 2. Smörj dem med spetsarna på trådarna.
 3. Tvätta av efter 40 minuter.
 4. Upprepa var 7: e dag.
 • Olivolja eller ricinolja - 1 msk. sked;
 • Citronsaft - en halv kopp.
 1. Kombinera citronsaft med smör.
 2. Smörj spetsarna med denna blandning.
 3. Vi väntar på 20 minuter och tvätta mitt huvud med schampo.

Kockrot för hår

 • Färsk burdock rot - 100 g;
 • Olja (ricinolja, solros, mandel eller oliv) - 1 kopp.

Hur man gör en mask:

 1. Grind burdock rot i köttkvarn.
 2. Fyll den med ett glas olja.
 3. Vi ger dagen att brygga på en varm mörk plats.
 4. Koka i ett vattenbad, omrör blandningen ständigt med en sked. Det tar 20 minuter.
 5. Filtrera vätskan genom en sikta.
 6. Vi gnuggar en mask i håret i 1,5 timmar före tvätt av huvudet.

Masken för splittrade ändar av hår från vanlig jäst är en av de bästa.

 • Pressad jäst - 2 tsk;
 • Kefir - 100 g
 1. Lös upp jäst i varm kefir.
 2. Ge dem en gå.
 3. Applicera masken från rötterna till spetsarna, sätt på locket och vänta 30 minuter.
 4. Mitt huvud med schampo.

Honung + Vete Germ Oil

 • Äppelcidervinäger - 1 msk. sked;
 • Vetexsolja - 2 msk. skedar;
 • Honung - 1 msk. en sked.
 1. Vi ansluter alla maskinkomponenterna.
 2. Vi gnuggar det i våta lås.
 3. Täck huvudet med en varm handduk.
 4. Vi väntar på 45 minuter.
 5. Tvätta håret med ett lågalkali-schampo.

För fler masker med vetegrodolja, se den här länken.

Förebyggande utseende

Utseendet på exfoliating tips kan förebyggas, och råd och rekommendationer från riktiga proffs hjälper dig med detta:

 • Ge upp den varma hårtorken, curlers och tangen - det här är de främsta fienderna av friskt hår.
 • Gå på en hälsosam diet. Söt och fet mat påverkar starkt det kvinnliga utseendet, men överflöd av färsk frukt, grönsaker och rent vatten återställer vattensaltbalansen i trådarna och mättar dem med fukt.
 • Ta vitaminer på vintern och våren;
 • Använd kamar med sällsynta tänder av trä, keramik, plast eller ben. Glöm metallkammar eller borstar;
 • Kamma inte de våta strängarna - de sträcker sig, blir mycket tunnare och exfolierar. Bättre rasa alla knölar med händerna och flytta från spetsarna till rötterna.
 • Du bör inte gnugga håret med en handduk, bara dab det lite och låt det torka naturligt;
 • Ständigt ha samma frisyr? Även om du ibland slipper håret och låt dem vila av alla dessa hårnålar, elastik och krabbor.
 • Undvik att ignorera hattar, panama och hattar som kommer att rädda håret från snö, frost, sol och vind;
 • Låt inte strängar komma i kontakt med päls och syntetiska ämnen.
 • Om du använder kosmetika som innehåller alkohol för styling, kom ihåg att det torkar håret;
 • Systematisk fuktning är huvudförhållandet vid behandling av strängar. Använd inte bara hemlagade masker för split-ändar, utan också en mängd olika krämer, serum, balsam och schampon.

Rätt vård i hemmet, såväl som hydrering och näring - tack vare dessa enkla åtgärder kommer ditt hår alltid att se bara vackert ut!

Mask för split ends

Varje tjej tenderar att göra perfekt jämnhet och glans av lockor. Men ofta fördärvar den oförskämda fluffigheten hela frisyren. Vad är orsaken till detta? Det handlar om split ends. Det är svårt att klara dem hemma, men det är möjligt om behandlingen behandlas fullständigt.

Varför börjar håret att exfoliera?

De delade håren är uppdelade i 2-3-4 separata element. Ju fler sådana fall i ditt hår desto svårare är det att uppnå smidighet utan att engagera sig i professionella stylingprodukter. Masker mot splittrade ändar kan inte eliminera dessa skador, de kan bara tillfälligt limma ändarna - tyvärr kan du inte göra det utan en frisörs hjälp. Men de kan vara en utmärkt förebyggande sektion, vilket inte tillåter friskt hår att följa exemplet av stratifierade "bröder".

Problemet med split ends passar bäst med komplex behandling. Hemma kan du göra masker med naturliga ingredienser, men det blir bra om du eliminerar yttre faktorer som skadar frisyren.

Anledningen till att dina strängar är skadade kan vara många:

 1. Använd metallkammar och hårnålar / elastik med skarpa element (de sönder håren och lämnar oestetiska exfolierade ändar).
 2. Hyppig exponering för högtemperaturgränssnitt, som inkluderar en hårtork, krusjärn, strykjätare.
 3. Brist på vitaminer (som kan kompletteras med ett speciellt multivitaminkomplex "för hår").

Ofta visas sektionen vid ändarna på grund av brist på fukt, både inuti kroppen och speciellt i håret. Därför stör de vanligaste piska håren ägare av torr och spröd hårtyp. För att eliminera detta problem behöver du inte bara dricka de nödvändiga 1,5-2 liter vatten varje dag, utan också att "hjälpa" ditt hår med fuktgivande schampo och balm. Dessutom är det värt att minska åtminstone användningen av alkoholbaserade hårsprayar, vilket torkar ut håret ännu mer. Endast sådan ordentlig vård kommer att hjälpa ditt hår att bli av med problemet med exfolierade tips.

Och självklart måste du regelbundet göra masker mot split ends hemma, de bästa recepten som du kommer att lära dig nedan.

Split hår masker hemma

Vi uppmärksammar bevisade och goda recept - de som vi har försökt på oss själva och berättade för oss av våra mormor. Vi publicerar också de bästa maskerna för split ends, vilket flickorna i recensionerna noterade som mest effektiva.

Allt som behövs är bara naturliga produkter som nästan alltid finns till hands. För skönheten hos kvinnans hår kan många komponenter, särskilt oljor, göra en bra service. Hemma, och viktigast av allt - billigt och glatt, det visar sig många olika och naturliga masker!

Recept masker för split ends hemma

För kompositionen behöver vi ingredienserna tillgängliga för alla: gelatin, jäst, färglös henna, äppelcidervinäger, glycerin, äggula, honung, oljor, kefir, banan. Omedelbart göra en reservation: Efter att ha applicerat blandningen rekommenderar vi att du värmer huvudet, eftersom dess åtgärd aktiveras av värme och effekten ökas flera gånger. Och naturligtvis är vissa komponenter, nämligen oljor, inte lata att värma upp i ett vattenbad. För att eliminera skört hår, torrhet och tvärsnitt, är det bra att vara uppmärksam på vården och din kost.

Gelatinmask

Receptet med gelatin verkade inte så länge sedan, men hade redan blivit extremt populärt. Vet du varför? Studier har visat att gelatin innehåller djurkollagen. Och det är han som kan kompensera för bristen på detta ämne i håret. Gelatin är ett byggmaterial för hårets struktur, som kan penetrera djupt och reparera skadade och splittrade ändar. Håller fukt, lägger till densitet, lägger till glans. Resultatet av gelatinmaskan är jämnt jämfört med lamineringseffekten.

 1. Först måste du helt lösa upp gelatin - 1 msk. suga i 4 msk. vatten. Lämna ett tag så att det sväller. Vänta tills det är helt upplöst (i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn).
 2. Lägg till massan 2 tsk. Balsam, blanda och lämna i någon tid.
 3. Tvätta håret med schampo innan du applicerar. Applicera gelatinisk komposition över våta längder över hela längden, utan att gnugga i hårbotten. Var särskilt uppmärksam på splittrade ändar.
 4. Wrap huvudet med klämfilm, topp - med en handduk. Dessutom torka hårtorken i 10-15 minuter. Håll produkten på håret i ytterligare en halvtimme. Skölj sedan endast med vatten. Du kommer att se effekten av laminering själv. Maskera inte mer än en gång i veckan.

Rådet. För att göra krullning en skyddande kollagenfilm behöver kompositionen kyld gelatin. Du kan också lägga till oljor (burdock och castor), honung, färglös henna, äggula, citron, avokado och gelatinmask.

Henna mask

Färglös henna har unika egenskaper och ett antal helande egenskaper som har en fördelaktig effekt på hårbotten och håret. Det ger näring till lökarna, förbättrar blodcirkulationen (tack vare vilken de växer bättre), stärker, justerar slöta, spröda och splittrade ändar.

 1. Färglös henna häll kokande vatten i förhållandet 1: 3, rör omgående.
 2. Ge mushen att brygga i 15-20 minuter.
 3. Innan appliceringen ska håret tvättas med schampo. Gnugga den varma blandningen i rötterna och längs hela längden.
 4. Tvätta av efter 30 minuter.

Rådet. Om du är orolig för torrheten av trådarna - lägg 1 tsk till den färglösa hennaen. olivolja.

Jästmaske

Ett recept på en blandning av jäst anses vara en av de mest effektiva. Aktiv svamp som ingår i jäst, accelererar metaboliska processer och påverkar positivt de skadade områdena.

 1. Ta regelbunden bagerisjäst. En tredjedel av ett förpackning, häll 100 g varm mjölk. Tillsätt 1 tsk. honung.
 2. Lämna till att vandra i en kvart i timmen.
 3. Blanda jästen för att få en uppslamning.
 4. Applicera om 15 minuter längs hela längden, lägg i håret med klädesfilm och en handduk.

Rådet. Vissa säger att jäst bör hållas i ungefär en timme, men vi rekommenderar att du tittar på dig själv. Första håll mindre. Om det behövs kan du lägga till en minut när du återansöker.

Kefir mask

Varför så många recept är populära precis på grundval av kefir och gräddfil? Det är enkelt: tack vare mjölkbakterierna som ingår i mejeriprodukterna, är hela hårets struktur näring, de metaboliska processerna förbättras. Det är därför som mjölksmaskar är bra att använda hemma mot tvärsnittet.

 1. Applicera kefir över hela längden. Var särskilt uppmärksam på de mest skadade områdena, var noga med att blötlägga dem.
 2. Vik upp ett uppvärmningslock (för agenten att fungera bäst).
 3. Vänta 30-60 minuter och tvätta.

För att förebygga tvärsnittet, gör en krämig-olivblandning (2 msk gräddfil blandad med 1 matsked olivolja, applicera en timme och skölj med schampo).

Rådet. Du kan variera kefir-masken. Rör i ett glas yoghurt 1 msk. citronsaft och äggula. Applicera på hår, varmt, efter en halvtimma tvätta håret med schampo.

Honungsmask

Honung - ett lagerhus av näringsämnen och vitaminer, så det används så ofta i olika kosmetiska procedurer för ansikte, kropp och hår. Honung ger näring och bryr sig om hår. Mot tvärsnittet, försök kombinera honung, vegetabilisk olja, brandy och äggula.

 1. Ta 1 msk. honung, 1 tsk vegetabilisk olja, 1 tsk brandy och en äggula.
 2. Smaka på äggula och smör, tillsätt honung och konjak.
 3. Applicera på håret 30 minuter före tvätt.

Äggsmask

Äggula används traditionellt i masker för hår, såväl som istället för schampo. Det innehåller vitaminer i grupp B, A, D, E, mineraler och aminosyror. Kalium-, magnesium-, fosfor-, lecitin-, folsyra- och nikotinsyra i bokstavlig mening återställer strukturen, närnar krullarna, fyller med styrka, lägger till glans och gör den mjukare och mer lättsam. För skadade trådar är det bra att lägga till rik kräm och mandel / ricinolja till äggula.

 1. Ta 1 äggula, 2 msk. tung grädde och 1 msk. mandelolja.
 2. Blanda grädde med smör, värm i ett vattenbad till kroppstemperatur.
 3. Slå äggula, mixa med grädde och smör.
 4. Applicera blandningen över hela längden av håret. Värm med folie och handduk ovanpå.
 5. Skölj av efter 40 minuter.

Rådet. Istället för kräm och mandel kan du använda ricinus (1 msk. Blandad med äggula). Denna gruel gnids in i rötterna och lämnar i 2-3 timmar, och tvätta sedan håret med schampo.

Oljemaskor

Vanliga vegetabiliska oljor som finns i alla apotek är ett bra alternativ till dyra produkter och oljor för att bryta upp splittrade ändar och tips. De närmar sig och täcker dem med en skyddande film. Faktumet av hälsoeffekter på hårstrukturen har bevisats upprepade gånger. Olive, mandel och burdock är erkända som bäst mot tvärsnitt. Till exempel, de två första du behöver bara gnugga i hårbotten och efter en halvtimma, skölj noggrant med schampo. För tvärsnitt och torrhet, använd dessa oljor:

 • oliv
 • kardborre
 • mandel
 • ricinolja
 • Jojobaolja
 • Druvfröolja
 • kokos
 • linfrö
 1. Först tvättar du vanligtvis håret med schampo. Ge dem lite torr.
 2. Förvärm oljan på vattenbadet.
 3. Börja från hårbotten, gnugga den längs hela längden.
 4. Värm huvudet med polyeten och en handduk.
 5. Håll blandningen i en timme. Tvätta av med varmt vatten.

Mask med glycerol och olivolja

Glycerin är ett apotek som har indikationer för användning för behandling av torra, skadade, hårda och splittrade ändar. Kuvert, fuktar, gör krullarna lydiga och smidiga. Mot tvärsnittet har det visat sig i kombination med jojobaolja. Om du är en brunett, brunhårig eller nyligen målade, ta försiktighet eftersom glycerin kan lätta håret. Vårt recept: kombinera det med olivolja.

 1. Värm 1 msk. glycerin och olivolja i ett vattenbad.
 2. Applicera produkten för att splittra ändar, värm huvudet.
 3. Verkan av glycerinmasker - upp till 40 minuter. Tvätta krökorna.

Rådet. Använd inte ren glycerin - det irriterar hårbotten.

Mask med äppelcidervinäger, honung och druvfröolja

På ett annat sätt kallas det "återställande", för Ingredienserna i kombinationen behandlar och eliminerar de skadade områdena.

 1. Värm 2 msk i ett vattenbad. druvfröolja.
 2. Tillsätt 1 msk till oljan. äppelcidervinäger och flytande honung.
 3. Gnid blandningen i hårbotten och håret längs hela längden. Värma upp
 4. Tvätta av efter 40 minuter.

Bananmask

Banan innehåller många fördelaktiga komponenter - zink, magnesium, körtlar, jod, kalium, vitaminer A, C, E, F, och rekommenderas inte bara för konsumtion men också för kosmetisk användning. Har också fuktgivande egenskaper, så det är synd att inte använda med torra och splittrade ändar.

 1. Blanda en halv banan med en gaffel eller blandare för att göra potatismos.
 2. Tillsätt 1 msk. ricinolja, mjölk, 4 droppar eter (ros eller lavendel).
 3. Applicera på hår, värm huvudet med ett lock.
 4. Tvätta håret med varmt vatten efter en halvtimme.

Regelbundna masker med naturliga ingredienser kommer att fixa dina lock, bli av med torra och splittrade ändar. Och det bästa skyddet mot tvärsnitt är fortfarande inte lat för att göra masker hemma.

Masker för spröda, splittrade ändar

I denna artikel försökte jag ge dig den mest kompletta listan över hemmamaskar för torrt och sprött hår. Kom ihåg att det första att ta bort orsakerna till skört hår.

De främsta orsakerna till svagt hår är yttre faktorer och hypovitaminos. Arbete med hår bör utföras på alla fronter: utvändigt och utvändigt. I denna artikel kommer vi att prata om hur man bryr sig om dem utanför.

Vad utlöser hårbrott

Hårfraglighet är oftast ett resultat av skador på deras skyddande skikt - nagelband.
Efter det bytbara sättet gör vi sofistikerade och ibland exotiska frisyrer som kräver användning av elverktyg, stylingprodukter, färgning med ammoniak. Dessa manipuleringar orsakar ofta skada på håraxeln utanför.

Alla slags dieter och bara undernäring eller dålig näring förstör dem från insidan, vilket orsakar en förändring i det naturliga smörjmedlet som produceras av talgkörtlarna. Som ett resultat passar sköldkropparna inte längre tätt mot varandra och de inre skikten och provar håravfall och brittleness.

Överdriven intresse för ultraviolett och saltt havsvatten, frekventa besök i poolen (klorerat och hårt vatten), otillräckligt skydd av håret från det kalla på vintern och andra manifestationer av en aggressiv miljö med avseende på trådar och lockar bidrar också till problemet.

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem, på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att denna smuts kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar att du använder de medel som dessa ämnen ligger i. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Långvarig depression och bara stress, kronisk trötthetssyndrom, postpartumperioden, kroniska och infektionssjukdomar (särskilt järnbristanemi och sköldkörtelsjukdom) påverkar omedelbart tillståndet hos en persons hår och försvagar det i en eller flera grad.

Andra orsaker till hårbrott

Löst och torrt hår kan vara resultatet av hälsoproblem, även vanliga karies.

Det är också möjligt att detta är en ärftlig brist på talgproduktion och en medfödd missbildning, när hela eller en del av håret har områden av olika tjocklek och därefter bryts ner i tunna platser.

Löst, svagt hår är ofta resultatet av trichoptilose - splittrade ändar av håret. I detta fall sker splittringen av stången först vid dess mest utsatta punkt, spetsen, eftersom den minsta sebummängden faller där jämfört med de uppströms områdena och slutar ett par centimeter högre. Som ett resultat uppträder tvärgående brytning av den nedre delen av håraxeln.

Hårfraghet kan vara längsgående. I detta fall bildas mikroknutar på stången vid klyvningsstället flera nyanser mörkare om håret är ljust och tvärtom lite lättare om det är mörkt. Nodlar liknar starkt nits (ägg av vanliga löss). Efter en tid bryts håret ut i stället för förtjockning. Som regel uppträder en sådan patologi som ett resultat av fysisk skada på håret, till exempel med intensiv gnidning av någon botemedel eller massage.

Regler för vård av skört hår

Om ditt hår började bryta först och främst begränsa användningen av hårtorkar, curling strykjärn, strykjärn och andra frisör verktyg, samt kemiska medel för färgning, curling, styling.

Löst, svagt hår kan inte ens tvättas varje dag, som många kvinnor gör. Alkalisk schampo, hårt och klorerat vatten, intensiv exponering med händer förvärrar bara problemet. Försök att begränsa att tvätta håret minst ett par gånger i veckan. I det här fallet är det lämpligt att använda medicinska schampon och balsam, eller tillämpa traditionella metoder, till exempel tvätta med hjälp av ägg, sköljning med infusion av nässla.

Den fördelaktiga effekten har användning av regn eller smältvatten.

Under årets kalla år utsätts håret för ytterligare avtappning med radiatorer, så det är lämpligt att köpa en luftfuktare, och på gatan måste håret täckas med en hatt som skyddar dem mot de destruktiva effekterna av frost och vind. Men här är åtgärden viktig, för varma pälscapar orsakar intensiv svettning, vilket leder till försvagning och förlust av hår.

På sommaren, var noga med att bära en hatt eller panama för att skydda mot direkt solljus, dräneringstrådar och krullar.

Hur man bota torrt och sprött hår

Naturligtvis är det nödvändigt att hitta orsaken till sin sjukdom och eliminera den först. För nog unga människor är det vanligtvis inte en mystisk och sällsynt sjukdom, men en otillräcklig vård. I vilket fall som helst kommer staten att underlätta hemlagade masker ett par gånger i veckan.

Oavsett vilken komposition du väljer, är det viktigt att applicera och tvätta av det med mycket försiktiga rörelser och sprida den över hela längden med en träkam, för att inte skada de lösa trådarna och krullarna.

Det är omöjligt att bota sprött hår utan en balanserad diet. Alla typer av fetter och godis bör uteslutas från den dagliga rationen, konsumerar tillräckligt med protein, vitaminer, mikroelement och vätskor.

Särskilt viktigt är vitaminerna A, E, C, Grupp B, liksom zink, selen, järn och magnesium. Det enklaste sättet att förse dem med kroppen, köpa i ett apotek något vitaminmineralt komplex för hår.

När det gäller vätskan är det bäst att dricka mineral eller vanligt vatten utan gas. Endast i detta fall kommer håret att få henne den nödvändiga fukten från insidan.
Te, kaffe, alkohol är diuretika och kommer inte bara att fukta håret utan också leda till ytterligare uttorkning. Kolsyrade drycker kan prova gastriska störningar, vilket i sin tur påverkar hårets hälsa.

Behandling av skört hår bör åtföljas av införlivandet i den dagliga kosten av lätt smältbara former av protein, eftersom håret består av proteinceller. Det är bäst att använda mejeriprodukter, fisk, nötter.

Om du själv inte kan övervinna torrhet och sprött hår, bör du tänka på ett besök hos en tricholog. Han kommer att ordinera de nödvändiga testen för att bestämma orsaken till ditt problem och utveckla sedan behandlingsmetoder. Kanske får du hjälp av fysioterapi, kryomassage eller mesoterapi som erbjuds av kosmetologer.

Frälsning för torrt och sprött hår - hemlagade masker för torrt hår

Torrt hår är inte bara ett kvinnligt problem, men också en manlig. När allt kommer omkring behöver alla bryr sig om sitt torra hår och hårbotten. När allt kommer omkring rengörs tänderna och allas huvud tvättas också, men inte alla vet hur man ordentligt bryr sig om sitt torra hår. Masker för torrt hår är vad du behöver.

Masker för torrt hår kommer att återställa sin skönhet och hälsa. Dessutom är de användbara för hårbotten, inte bara för hår. Ofta mjäll är resultatet av torr hårbotten och på grund av det, och håret blir ful, torrt och sprött vilket innebär att masker för torrt hår och hårbotten lätt kan hjälpa dig att bli av med mjäll.

Om du inte verkligen tror på mirakel, bara prova det. Mycket tid för detsamma lämnar inte, tar det mycket tid för proceduren att tvätta huvudet ?? Välj en mask för torrt hår, från de som presenteras nedan, som du gillar mer och experimentera. Att rädda ditt hår i enkla hemförhållanden är ganska verkligt; Ofta, för att göra en mask för sitt torra hår, finns det redan allt i kylskåpet. Utan problem kan enkla produkter som är tillgängliga för alla och regelbunden användning - och hemlagade masker för torrt hår snabbt göra ditt hår till en elegant och hälsosam man.

Kefir maskerar för torrt hår

En av de många hemligheterna av underbart hår från listan över populära recept är användningen av

jästa mjölkprodukter. Mask för torrt hår från kefir eller clabber är mycket enkelt och effektivt. För detta ändamål, tillräckligt med en halv kopp kefir, beroende på hur länge håret är. För att ge liv till avfärgat och sprött hår passar denna fuktgivande mask perfekt. Som ett alternativ är serum perfekt för sköljning av hår.

För att förbättra effekten av denna kefirmask för torrt hår kan du också lägga till några matskedar olivolja eller ricinolja och citronsaft till den. Denna kefir mask för att hålla ca 30 minuter. Denna mask för torrt hår ger näring till hårbotten. Det är nog en gång i veckan att göra denna kefir hårmask.

Mask för torrt hår med honung och olivolja

En annan enkel hårmask. Du behöver bara blanda 4 msk. skedar av honung och 6 skedar olivolja. Håll blandningen på huvudet i en halvtimme under en plastpåse.

Mask för torrt hår med honung och mjölk

Det har alltid varit ett verktyg som är perfekt för hårvård, en mask som är baserad på mjölk och honung. Ett halvt glas mjölk och 1-2 msk. skedar av honung På huvudet i en halvtimme, om du har tid, kan du hålla den i en timme.
Näringsrik mask för torrt hår baserat på ägg
För detta behöver du en rå kycklingägg, 2 msk. skedar av ricinolja, en tesked äppelcidervinäger och glycerin. Applicera över hela längden på håret och på hårrötterna.

Oljebaserad Mask

För denna mask, även om du kan ta någon vegetabilisk olja, men det är bättre lämpad fortfarande olivolja. Under påverkan av olivolja återställs hårets keratinstruktur. Blanda 5 msk. skedar av olja och juice av en citron, på huvudet för att hålla en halvtimme. Applicera denna mask för torrt hår varannan vecka.

Firmasmask för torrt hår

Fosfor och svavel stärker håret väl. De finns i vitlök och lök. Juicen av vitlök eller lök tas och grönsakolja och citronsaft läggs till den. Proportioner 1: 1: 1. Håll blandningen i ungefär en halvtimme, skölj därefter och skölj håret med vatten och ättika.

Cognac-honungsmask för torrt hår

Cognachår sätter sken, medan andra komponenter närmar och vitaliserar håret, vilket gör dem attraktiva. För att förbereda masken, ta äggula, tillsätt en tesked brännvin och honung, 1 msk. sked olivolja eller klyftaolja. Applicera det på håret längs hela sin längd och linda huvudet och skapa en bastuffekt för håret. Detta görs med ett paket eller plastlock och handduk. Håll på huvudet kan och ska vara lång, upp till 2 timmar.

Mask för torrt hår från yoghurt och ägg

Alla vet att yoghurt är utsökt, och hår tycker också om det. Ta 5 msk. skedar av naturlig yoghurt och ett ägg. Blanda dem tillsammans får vi en annan närande mask för torrt hår. Från 15 till 20 minuter är ditt hår tillräckligt för att njuta av denna mask, då kan du tvätta den av.

Mask med ginseng

Ginseng är bra för kropp och hår. Ginseng är perfekt som en basmask för torrt hår. Blanda tills slät en äggula, en tesked ginseng-tinktur och en matsked stor kräm. Börja med rötterna, applicera en mask på håret längs hela längden. Denna mask för torrt hår varar i två timmar. här behöver du också bära en plasthatt på håret och linda en handduk runt huvudet.

Dela håret

Den främsta orsaken till splittring (splittring) är felaktig vård för dem, brist på näring eller uttorkning (torkning).

Split ends visas om du också sårar håret sällan. Näringsämnen som kommer in i håret genom hårbotten fördelas jämnt längs hårets längd. Men om de är mycket långa (mer än 30 cm) når kraften inte ändarna, och de tips som saknar de nödvändiga ämnena splittras och bryts av.

Begreppet "hårvård" bör definitivt innehålla en frisyr, uppfriskande tips. För att förhindra stratification av hår i ändarna, rekommenderas att trimma dem:

 • med torrt och blandat hår - var 1,5: e månad
 • med normal eller fet - var tredje månad.

Regelbunden frisättning är särskilt viktig under sommarmånaderna.

Håret kan bli täckt med små sprickor, deras ände delas (spricka) och från användningen av en mycket stel borste med alltför skarpa tänder. Exponering för kemiska produkter (färgning, perm), direkt solljus, hav och klorerat vatten, frekvent användning av en varm hårtork eller eltang kan leda till hårtorkning.
I färgat hår skadas det vanligen skällande skiktet längs hela längden - processerna för utfodring och andning störs.

Torrt eller övertorkat hår kräver särskild vård. Efter varje tvättning av huvudet med lämpliga schampon behövs näringsämnen komprimeras, gnugga i speciella emulsioner. För att återställa hårstrukturen kan trichologen förskriva intag av mikrodelar och vitaminer (först och främst är det nödvändigt att återställa mineralbalansen i kroppen med hjälp av vitaminer och mineraltillskott och lämplig näring) samt medicinska masker och speciella schampon.

Om håret fortfarande är skuret, är det bästa sättet att skära av det och ta hand om det bästa fuktgivande så att det inte händer igen. För att återställa delade ändar appliceras speciella medel på hårets ändar, en hårklippning (inklusive het sax). Hårklippningar bör vara vanliga (en gång var 6-8 veckor).

Hårklippande saxar (termostatiska)

Trim splittrade ändar av håret är bästa heta saxar (uppvärmd till en temperatur på ca 140 ° C). Men särdragen hos en sådan frisyrning är inte alls i det faktum att hårsektionen är "förseglad" och dess separation är förhindrad. Ingenting som detta händer. Vanliga kalla saxar skär hårets spets mer platt, och heta gör det lite avrundat, det vill säga mer naturligt. Eftersom hårklippningen i allmänhet blir mer livlig och vacker, ser hårändarna ut snyggare.

Förresten är heta saxar, till skillnad från traditionella, gjorda av en speciell legering, vilket gör enheten absolut säker för människor, och vad gäller uppvärmningstemperaturen, är den vald beroende på hårtyp: kallare - för tunn och varmare - för tjock och tuff.

Men för att trimma hårets spetsar är vanliga frisörens sax med kraftigt skärpa blad också ganska lämpliga - de kan inte skada hårets skaft. En annan sak, om saxen är trubbig. De kan verkligen förstöra håret, vilket utlöser utseende av en fibrös kant och splittrade ändar. Så i allmänhet ligger kvaliteten på hårskärning exakt i skärmens skärpa, och inte i deras temperatur.

Om ditt hår är för torrt eller dåligt skadat kan hemhjälpmedel hjälpa till.

Folkomsorgsprodukter för split ends

Förutom schampon (eller istället för dem)

Används för att tvätta din hårmjölk eller kefir, vassle, rågbröd, äggulor, etc. Efter shampooing, skölj håret med en örtsköljning eller applicera en restorativ balm över hela längden.

Från brittleness och tvärsnitt av hår, prova masker från kefir för natten. På det tvättade och torkade håret, applicera kefir med palmer över hela längden, särskilt uppmärksamhet på tipsen. Sätt på en lång del av håret på ditt huvud, sätt ett duschlock eller cellofan på dem, binda sedan ett huvud med ett tyg och gå och lägg dig. Nästa morgon tvätta bort kefir med mycket vatten. Hårtork torka inte. Denna procedur bör göras 1 gång per vecka.

 • Mask med kefir och jäst

En bit jäst (småfingerns storlek) häll 1/4 kopp yoghurt (för fet hår - fettfri kefir, för torroljig). Rör, sätt i en varm plats, ge jäsning. Applicera blandningen på håret och håll i 30 minuter, skölj sedan med schampo.

 • Gnugga avkok av rhizomes av calamus swamp och burdock rötter

2 matskedar av krossade rhizomer av kalamus och samma mängd burdock rota häll 1,5 liter vatten, koka i 20 minuter. Efter 6 timmar, stam. Broth rubbed i hårbotten för att stärka håret, om håren splittras.

 • Gnugga en blandning av kål, citron och spenatjuice

Vid splittring av hår är det användbart att gnugga i hårbotten en blandning av kål, citron och spenatjuice i lika stora proportioner.

 • Gnugga en blandning av burdock och ricinolja med citron eller björksoppa

Om ditt hår är mycket tunt och brutet, oroa dig inte - du kan fortfarande fixa det. Trima ändarna noggrant och gnid blandningen av kardborre och ricinolja (1 tesked) med citron eller björksaft (2 teskedar) dagligen i hårbotten.

  Olivolja komprimeras med citronsaft

En gång i månaden för torrt och sprött hår rekommenderar vi att komprimera från olivolja. Häll lite olja i en liten kastrull, sätt kakan i en skål varmt vatten. I oljan är det bra att lägga 1 tesked citronsaft. Uppvärmd till en temperatur av 40-45 ° C gnids oljan i det sköljda huvudets hud och smörjs med hår, sedan är huvudet täckt med en plastlock och lindad med en varm handduk. Komprimera håll i 1-2 timmar.

 • Olja komprimera med citron eller björksoppa

Blanda 50 g av någon vegetabilisk olja och några droppar citronsaft eller 1 tsk björksoppa. Värm blandningen i ett vattenbad, gnid in i hårrötterna, lind huvudet och låt det stå i 2 timmar. Tvätta sedan håret med schampo och skölj med surgjort vatten (1 msk äppelcidervinäger eller några droppar citron per 1 liter vatten).

 • Äggula mask med ricinolja

För torrt, skört och utarmat hår kan du en gång i veckan använda hårmaskar från 1 piskad äggula och 1 matsked ricinolja. Vid applicering av en sådan mask ska håret lämnas i 3 timmar, inslaget i en handduk för att värma det, varefter du ska tvätta håret med en neutral tvål. Denna mask är också effektiv mot mjäll.

En av de mest populära hårförbättringsprodukterna är vanlig henna. Receptet kan läsas direkt på förpackningen. Henna masken fastnar hårvågorna, vilket stärker dem och gör dem tjockare.
För att hjälpa till att torka, dela hår, försök att göra varma kompresser 2 gånger i månaden före tvätt.

Delat hår adorer burk, ricinus, mandel, olivolja eller någon annan vegetabilisk olja. Smör huvudet med smör, linda i cellofan, sedan med en varm, vriden terryhandduk, och efter 1 timme skölj noggrant och applicera ett slagen färskt ägg eller surmjölk på håret. Vid slutet av proceduren, skölj håret med bryggt te, infusion av kamille (lime blossom) eller vatten surgjorda något med citronsaft.

Vegetabilisk olja är mycket användbar för torrt hår, det ger rötterna med nödvändiga vitaminer E och R.

På samma sätt kan du komprimera följande kompositioner.

 • Komprimera burdockolja med äggula, honung och brandy

Förbered en blandning av 1 msk burdockolja, 1 äggula, 1 tesked honung och 1 tesked brandy och applicera på hår. Wrap ditt huvud i cellofan, och sedan - med en varm handduk. Efter 1 timme skölj håret med schampo och skölj med vatten surgjort försiktigt med citronsaft. Denna komprimering hjälper till att återställa torrt hår.

 • Ägg och olja komprimera med lökjuice och honung

Slå 1 äggula, lägg 1 matsked lökjuice, 1 matsked vegetabilisk olja och 1 tsk honung. Ansökan - se föregående recept.

 • Olja-ägg kompress med honung, henna och brandy

Rör 1 äggula noga med solrosolja, olivolja, honung, hennapulver, brandy (ta 1 tsk alla ingredienser). Applicera samma som tidigare recept.

 • Komprimera aloeblad med honung, äggula och brandy

Mala en köttig aloe leaf i köttkvarn, blanda den med 1 matsked honungs, 1 matsked ricinolja och 1 äggula. Säsong med 1 tsk brandy.
Masker med användning av en sådan komposition kommer att återställa skina och hälsa för att torka skadat hår. För att få resultatet är det nödvändigt att göra masker en gång i veckan i 2 timmar. Behandlingsförloppet är sex förfaranden.

Herbal balsam för att dela hår

Efter tvätt kan sköljd hår sköljas med infusion av björkblad, salvia, lime blomma, maskros, kamille, växtfett: 1 matsked finhackade växter att brygga med 1 kopp kokande vatten, låt svalna, dränera.

Du kan också använda en blandning som består av 1 del blommor och blad av en maskros, 1 del salvia ört och 1 del psyllium ört. 1 matsked av blandningen hälls i en termos, häll 1 kopp kokande vatten och infusera i 1,5-2 timmar. Används efter varje shampooing för sköljning av splittrade ändar.

Mask från gräddfil för torrt och sprött hår

Sömmkräm hårmask är en av de vanligaste hårvårdsprodukterna hemma. Denna mask är väldigt lätt att förbereda dig själv. Du kommer bli förvånad över hur enkelt och effektivt denna metod för hårvård är om du försöker själv.

Hela häftet för denna hårvårdsmetod är att gräddfilen måste vara fräsch och av hög kvalitet, för annars är det omöjligt att uppnå önskad effekt. Det är därför som grädde för hårmaskor bör tas på marknaden, men inte i affären. Det är bäst att hitta en permanent leverantör som gör grädde på egen hand.

Smetanna mask för torrt hår

Torrt hår är ett ganska vanligt problem för många kvinnor runt om i världen. Det finns ett stort antal olika fuktgivande masker och balm, men inte alla av dem hjälper.

Sour cream mask är en utmärkt fuktkräm för torrt hår. För att förbereda en sådan mask från oljig gräddfil kan det vara följande:

 1. Du kommer att behöva gräddfil, äggulor, bihonung och råpotatis.
 2. Skala potatiserna och gnid på en fin rivare. Vik in ostklaff och pressa saften.
 3. Blanda potatisjuice med rå äggula och rör om tills det är slät.
 4. Blanda i en tesked honung och gräddfil.
 5. Applicera en mask som är baserad på gräddfil på hårrötterna och lämna i en halvtimme, varefter den kan tvättas av med ett schampo.

Om du är ägare av inte bara torr, men också lockigt och orubbligt hår, då kommer du att bli hjälpt av ett något annorlunda alternativ att göra en gräddfilm. För att göra en sådan mask måste du blanda en sked olivolja och ricinolja, tillsätt sedan gräddfil och äggulor. Allt detta måste blandas tills det är homogent och upphettas något i ett vattenbad. Applicera den uppvärmda smetannaya masken på torrt hår, täck med en tjock handduk och håll i en halvtimme. Därefter kan du tvätta av masken med ditt schampo.

För hårväxt

Ingredienser som pepparrot eller senap läggs vanligen till masker baserade på gräddfil för hårväxt. Således är det möjligt att påskynda hårväxten hemma, samt stärka deras struktur väsentligt. För att göra en sådan gräddfil måste du göra följande:

 1. Ta en stor rot av pepparrot, tvätta och rengör den, gnid den på ett fint rivjärn.
 2. Tillsätt en matsked fettsyror till jordat pepparrot.
 3. Rör om blandningen och tillsätt en tesked flytande honung.
 4. Tillsätt en halv tesked vegetabilisk eller olivolja och citronsaft.
 5. Rör om det hela och tillsätt en matsked havregryn. Rör tills mjuk och använd sedan blandningen i håret i fyrtio minuter.

Denna mask kan göras inte mer än två gånger i veckan. Eftersom maskens sammansättning är ganska tjock, var försiktig, eftersom det kommer vara mycket problematiskt att tvätta det. Kan behöva lite mer schampo än vanligt.

Du kan också påskynda hårväxten och stoppa förlusten med hjälp av gräddfil och senap. Och du kan göra en sådan mask enligt följande recept.

 1. Ta tre råa ägg och separera äggula från proteinet, blanda med en matsked av tranbärsjuice.
 2. Lägg till blandningen en matsked gräddfil och senap.
 3. Lägg också till en tesked äppelcidervinäger och blanda alla ingredienser noggrant för att få en homogen massa.
 4. Applicera den resulterande masken med gräddfil och senap till håret i 15 minuter, skölj sedan med ett schampo.

Nourishing masker

Försvagat hår är särskilt välbehövligt, och det kan ge en mask med gräddfil och kefir. Mejeriprodukter ska blandas i samma proportioner, och appliceras sedan på hela längden av håret. Du kan också lägga till en matsked mayonnaise till blandningen, men i det här fallet blir det svårare att tvätta det. Efter applicering av en sådan hårmask blir håret tjockare och friskare.

Det finns också ett recept på en närande hårmask med gurka och gräddfil. Och du kan laga mat så här:

 1. Skaka en medelstor gurka på ett fint rivjärn.
 2. Lägg till en ny kycklingägg och mixa bra.
 3. Värm lite burdockolja i vattenbadet och lägg sedan till gurka och kycklingägg.
 4. Tillsätt två matskedar gräddfil, blanda blandningen och applicera på hårrötter i 25 minuter, skölj sedan med varmt vatten och schampo.

Syrkräm och jäst hårmask

Masken av jäst och grädde för håret kommer att ge ditt hår viktiga vitaminer, liksom att öka hårväxten. Att förbereda en sådan mask hemma kan vara så här: Ta två teskedar torrjäst och rör dem i varm mjölk. Låt dig infusera i ungefär en timme, och blanda ibland två matskedar gräddfil med en matsked honung. När jäst är infunderad, lägg dem till sur-honungsblandningen och blanda väl. Gnid försiktigt den resulterande masken i hårbotten och lämna sedan blandningen på håret i en timme.

Det är möjligt att tvätta masken med kamilleavkok, så att håret inte bara blir friskare, men blir också mer glänsande och lydigt. Du kan också använda en mängd olika eteriska oljor för att förbättra effektiviteten hos en sådan mask.

Oavsett vilken metod du använder för att förbereda en mask som är baserad på gräddfil för hår, bör du beakta att surkräm är en ganska fet produkt, vilket gör det ganska svårt att tvätta det. Men det är nödvändigt att tvätta av en sådan mask till slutet, annars kommer ditt hår att se ut fettigt och osjämt.Nästa Artikel
Är det möjligt att färga håret under alopeci?