lady hair.ru


Hår Skönhet och hälsa Magazine

Masker för hår efter färgning. Effektiva håråterställningsmetoder.


För detta passar alla nödsituationer fuktgivande och närande hår. Dessa kan vara butiks hårmaskor, sprayer, balm och hemlagade hårvård recept. Det är ganska svårt att hålla koll på alla nyheterna i hårvårdssektorns värld, men naturliga recept på skönhet och hälsa har alltid varit och kommer att förbli testade och effektiva.


Masker efter färgning.


För att återställa håret efter färgning, är det nödvändigt att utföra ett komplett utbud av åtgärder, från fuktgivande till en massage i hårbotten för att stimulera hårfolliklarna. Det finns många beprövade masker för hår som ger dem vitalitet, återställer den nödvändiga försörjningen av mineraler och spårämnen, kommer att förhindra deras bräcklighet och förlust.


Mask av kycklingägg för håråterställning.


Denna mask över åren är en av de mest effektiva. Kyckling ägg har en fördelaktig effekt på hårets hälsa, näring, fuktar, återställer. När du gnider i hårbotten, har kycklingägg också en lugnande effekt. För att förbereda en hårmask måste du bryta två ägg, tillsätt lite varmt vatten. Applicera på vått hår, gnugga lätt i hårrötterna. Skölj med varmt vatten efter proceduren. Skölj inte håret med varmt vatten, eftersom det gör ont på dem.

Du kan skölja med både vanligt vatten och vatten, innehållande citronsaft, vilket kommer att ge ditt hår glans och kommer att lindra alltför mycket fettinnehåll vid rötterna. Du kan lägga till en matsked vinäger till vattnet istället för citronsaft.


Mask med grädde för närande och fuktgivande hår.


En näringsrik mask med grädde är lätt att förbereda, men oumbärlig för håråterställning efter färgning. Det är nödvändigt att ta 1 tsk. mandel eller olivolja, lägg till apelsinjuice och 3 msk. l. mjölkkräm. Applicera blandningen på håret och håll i 20 minuter, skölj sedan med varmt vatten.


Kockolja för håråterställning efter färgning.


Kockolja är ett oumbärligt verktyg för både daglig vård och rehabiliteringsbehandling. Det närmar sig håret, stärker, ger dem glans och styrka. För att en burdock-baserad mask ska vara effektiv är det nödvändigt att värma det i ett vattenbad till en temperatur av 37-38 grader, applicera det på håret och gnugga det lätt i rötterna. Bära en plastlock på toppen och linda i en handduk för att skapa en bastuffekt. Skölj med varmt vatten och schampo efter 30-40 minuter.

Mask av kefir för färgat hår.


Att återställa håret med kefir är ganska enkelt och kräver inte speciella färdigheter. Det räcker att skölja håret med kefir en gång i veckan. Du kan kombinera kefir med kycklingula och en tesked vegetabilisk olja (oliv, ricin, burdock, jojoba, mandel) och applicera på hår. Att behålla en sådan mask är nödvändig i en timme, skölj sedan. Regelbundenheten hos denna typ av hårmask är en gång i veckan.

För att inte skada håret vid färgning är det nödvändigt att följa flera viktiga regler.


Regler för hårfärgning.

1) Välj alltid färg från en välrenommerad tillverkare, undvik de vackra tonerna av okända tillverkare. Dessa färger kan orsaka allergier, ha en komposition som torkar håret, stör dess struktur.

2) Det är inte nödvändigt för en kort tid att drastiskt ändra hårfärgen. Om du bestämmer dig för att bli blondin från en brunett, gör det i flera steg, en gång var tredje vecka, färga håret med färg, några toner ljusare tills du uppnår önskat resultat.

3) När färgning hår bör vara uppmärksam på färgen utan ammoniak. Dessa verktyg färgar håret perfekt, inte ger obehag i form av stark lukt och brinnande.

4) Tidigare troddes det att efter applicering av färgen på håret är det nödvändigt att paketera cellofan. Det här är absolut omöjligt att göra, eftersom färgen brinner håret och skadar hårrötterna.

5) Blanda aldrig färger av olika nyanser och tillverkare. Resultatet av dessa åtgärder kan vara oförutsägbart.

6) Efter färgning av hår, var noga med att använda en balm som fuktar håret och ger dem nödvändiga element och mineraler.

7) Det är nödvändigt att tvätta håret efter färgning inte tidigare än tre dagar efter proceduren. Pigment behöver tid att stärka i hårets struktur.

8) Efter färgning är det nödvändigt att tvätta håret endast med specialvårdsprodukter för färgat hår.

Försök att ta hand om ditt hår. Använd försiktiga vård och stylingprodukter. Aggressiva effekter på håret är fulla med allvarliga skador på håret, deras försvagning och förlust. Om du slarvigt om ditt hårs hälsa, kan du i framtiden spendera länge på deras återhämtning. Läs noggrant de tips som beskrivs i artikeln och då kommer din frisyr inte bara dig, utan också de som finns runt dig!

Gilla den här artikeln? Prenumerera på uppdateringar via RSS, eller håll dig uppdaterad på VKontakte.

Prenumerera på uppdateringar via e-post:

Berätta för dina vänner om den här artikeln i ditt favorit sociala nätverk med knapparna. Tack!

De bästa maskerna för att återställa färgat hår hemma

Kvinnor har dödat sitt hår i tusentals år. Ursprungligen användes örter för dessa ändamål, och färgade trådar indikerade den särskilda statusen hos den kvinna till vilken de hör hemma.

Nu målar varje andra damen hennes lockar. Några på detta sätt gömmer grått hår, andra visar individualitet. Men alla kvinnor tänker på restaurering av färgat hår, eftersom kemikalier starkt förstör deras struktur.

Hemmagjorda färgade hårmaskor är populära med det fina könet på grund av de naturliga ingredienserna som finns tillgängliga i alla stormarknader. Gör en sådan blandning är inte svårt, och resultatet av arbetet verkligen snälla curls värdinna.

Vilka blandningar kan jag använda?

Frekvent användning av hårfärg leder till ökad bräcklighet, tvärsnitt, hårdhet. Utan ordentlig vård blir krullarna som halm. Hårets naturliga färg och spegelglans bevaras som regel endast under den första till två veckor efter färgningsproceduren.

Att dricka folliklarna, fyll håret med fukt, bevara den resulterande nyansen hjälper till att maska ​​för färgat hår. Förbereda dem hemma, du kommer att spara mycket pengar och få ett bra resultat.

En stor effekt ges av fuktgivande, närande, regenererande masker, kompositioner för tipsen. Det finns blandningar gjorda speciellt för blondiner, brunetter eller redheads. De förbättrar inte bara hårets tillstånd utan ger det också en ädel skugga.

Kombinera naturen och effektiviteten hos sådana komponenter som:

 • färglös henna;
 • kosmetiska oljor (persika gropar, druvfrön, kardborre, castorca, oliv);
 • lera för kosmetiska procedurer (vit, blå, gul, svart);
 • avokado, banan;
 • rågbröd;
 • infusioner och örtteor (kamille, kalamusrots, växt, sträng, nässla, humle, Johannesört).

Viktiga rekommendationer

För att minska de skadliga effekterna av färg, för att förbättra effektiviteten hos kompositionerna som appliceras på håret och för att förbättra hårets tillstånd, följ de enkla tipsen:

 • Försum inte bort de grundläggande reglerna för vård: minimera användningen av hårtorkar, gardiner och strykjärn; använd alltid termiskt skydd kamma strängarna dagligen i femton minuter; vått hår att dela händerna i tre eller fyra delar och försiktigt kamma; För skadade och splittrade ändar, använd olja för tips (castorca kommer att göra); månatliga trimmer tips och bli av med en centimeter hår.
 • Var uppmärksam på typen av ditt hår, till deras problem. För oljigt hår måste du eliminera oljan från recepten eller minska dess mängd. Det är tillåtet att byta olivolja, burdockolja och ricinolja med druvolja.
 • För att märka effekten av användningen av masker måste du göra dem hela tiden. Den optimala metoden är att göra olika masker var fjärde till fem dagar.
 • Gör inte en mask direkt efter färgproceduren. Minsta tiden att vänta är sju dagar. Ungefär så mycket tid är det nödvändigt för håret att förlora sin glans och färgmättnad, vilket färgämne gav dem.
 • En ny mask är bättre att testa på en tråd och på huden bakom örat. Detta kommer att bedöma skuggan som det kommer att ge på håret, liksom att identifiera en individuell allergisk reaktion.
 • Ingredienserna för masker är bara naturliga och så färska som möjligt. Detta produktvalskriterium säkerställer maximal sammansättningseffektivitet.
 • När du gör masker, använd en mixer eller mixer. De slog bra och blandade ingredienserna. Annars svårigheter med att kamma hår.
 • Vegetabiliska och kosmetiska oljor, liksom vatten och mjölk bör vara lite uppvärmda. Detta ökar förmågan hos komponenterna att tränga in i håret och arbeta med strukturen.
 • Den optimala exponeringstiden för masker för färgade krullar är från 20 till 40 minuter. Håll dem på huvudet hela natten är inte nödvändigt.
 • Skölj hemma masker behöver olika. Om olja användes som en komponent, tvättas håret först med schampo och sköljs sedan med kallt vatten. Om feta ingredienser inte var, kan du tvätta av masken omedelbart under en ström av rinnande vatten.
 • Du måste vara mycket försiktig när du sköljer med ättika, citron eller avkok av örter. Dessa komponenter kan väsentligt ändra den ursprungliga nyansen av hår.

Hur man gör en äggmask för hår hemma? Vi återställer hår med improviserade medel.

Är kefir hårmask effektiv? Läs här recensioner av kvinnor om detta hemhjälpmedel.

Receptar hemlagade masker för håråterställning

Nedan finns recepten på de mest populära maskerna för hemlagat färgat hår. Se till att de appliceras jämnt.

Regenerering av oljig komposition

Ägare av fet hår en sådan mask kommer inte att fungera. Det rekommenderas att applicera det på kvinnor med torrt hår.

 • Ingredienser: linfrö, olivolja, burdockolja; vitaminerna A, B, E eller F.
 • Förberedelse: Ta en matsked av varje olja och värm kompositionen något. Lägg till tio droppar vitaminer. Gnugga blandningen väl i hårbotten. Vänta en timme, tvätta håret som vanligt.

Mask för redheads

Mask för torrt och normalt hår, för oljig typ måste avlägsnas från oljan. Masken appliceras en gång i veckan omedelbart efter färgning. Utmärkt färg ljusstyrka.

 • Ingredienser: 1 matsked Henna, 50 gram vatten, 50 gram kefir, ett ägg, en sked olivolja.
 • Förberedelse: tillsätt varmt vatten till henna, lämna i 10 minuter, rör om. Häll i oljan och bringa till homogenitet. Bryt ägget i en skål, häll kefir och vispa massan. Applicera masken på håret och lämna i 40-50 minuter. Skölj av med varmt vatten.

För brunetter med ekbark

Lämplig för brunetter med fet hår. Komponenter normaliserar produktionen av talg, eliminera utseende av mjäll, ge sken en spegel glans.

Eksbark ger en lamineringseffekt som förhindrar att pigmentet läcker ut. Håret behåller sin ädla nyans längre. Applicera en mask på tvättat hår.

 • Ingredienser: 50 gram krossad ekbark, 200 ml vatten, ett paket gelatin.
 • Matlagning: Vatten bör kokas. Gelatin häll i en skål och fyll den med 100 ml vatten. Vänta på att blandningen sväller. Resten av vätskan häller ekbark, värms i ett vattenbad i en halvtimme och passerar sedan genom ostkorg eller en sil. Kombinera den resulterande infusionen med en gelatinös massa och fortsätt att värma i ett vattenbad tills gelatinet är helt upplöst. Kyl masken till ett varmt tillstånd, applicera på hår. Håll en timme. Skölj med kallt vatten. Torka håret naturligt.

För blondiner

För blondiner är masker med kamomill, honung, ägg, citron lämpliga. Det enklaste sättet att bevara den önskade pärlan, vete eller bärnsten skugga - skölja dem med kamomillbuljong eller citronsaft efter varje shampooing. Återställer också blekt trådar perfekt med maskeolja.

 • Ingredienser: en handfull kamomillblommor, en halv stor citron, en matsked av burdockolja, lite vatten.
 • Förberedelse: Placera växten i en skål, täck med vatten och värma i en halvtimme i ett vattenbad. Elden måste vara svag, så att buljongen inte kokar, men försvinner. Låt svalna och köra genom calico eller cheesecloth. Kram citronsaft i färdig buljong. Tillsätt burdockolja, rör om.

För blekt hår

Volymen av varje ingrediens beror på hårets längd och tjocklek. Blondor får tillsätta en matsked citronsaft till blandningen. Ägare av lockar benägna att tjocka, måste du använda druvfröolja.

 • Ingredienser: en halv kaka ost och 3 tsk naturlig majonnäs, en bit rågbröd, olivolja.
 • Förberedelse: Blanda kockost med majonnäs tills den är jämn. Häll i smöret och mash brödet, blanda massan. Håll huvudet i tjugo minuter. Från ovan kan du bära en speciell keps så att masken inte sprids. Värmeexponering är inte nödvändig.

Hur stärker du håret med hjälp av folkmekanismer? Ta reda på den här artikeln.

Kafé för brunetter

Masken ger en märkbar skugga kaffe till håret, så endast tjejer med mörka krullar får använda den. Kaffe håller färgen på färgade trådar under lång tid, fixar den. Detta låter dig måla mindre ofta när rötterna växer.

 • Ingredienser: en handfull naturmalt kaffe, lite vatten, castorca.
 • Förberedelse: sätt kaffet i en skål med varmt vatten, vänta en halvtimme, filtrera, häll smöret och rör om. Applicera massan med en borste till hela hårvolymen i 40-45 minuter. Tvätta bort under rinnande vatten.

Från brandy

Masken med en stark dryck håller hårfärgen och gör den mättad. Cognac, du kan ta någon äggula som passar kyckling, vaktel. Protein måste separeras.

 • Ingredienser: singel äggula, brandy glas.
 • Förberedelse: Blanda ingredienserna i en skål tills tillståndet i en enda massa. Applicera blandningen i håret med händerna eller en borste, tvätta den efter en halvtimme. Du kan bära en plastlock på huvudet. Tillåt att påverka håret med en hårtork, det kommer att öka effekten av komponenterna. Kursen är en gång var 4-5 dagar. Regelbunden användning av denna mask ger dig möjlighet att uppnå salongglanshår hemma.

Brödmask

Mask med bröd ger färgat hår mjukhet, silkiness. Vid beröring kommer krullarna att vara otroligt smidiga och flytande.

 • Ingredienser: Rågbröd 30 gram, 250 ml mjölk.
 • Applicering: Lägg massan av rågbröd i mjölk, blanda vattnet och applicera på huvudet.

Läkning med henna

 • Ingredienser: Henna Irans ett pack, 10 droppar oljebaserade vitaminer.
 • Applicering: Späd henna med vatten till konsistensen av grädden, häll flytande vitaminer i massan.

Express lermask

Att lösa upp någon kosmetisk lera med vatten till konsistensen av grädden. Applicera blandningen i håret. Det tvättas hårt bort, därför tvättas först håret med schampo.

Varje mask för färgat hår, som är förberedt av dig själv, har en otvivelaktig fördel jämfört med den inköpta produkten. Dessutom är det att det är hundra procent fullt av naturliga ingredienser, vilket betyder att det har fler fördelar.

Återställande hår maskerar efter färgning

Frekvent hårfärgning påverkar deras tillstånd negativt. Även de säkraste lösningarna, såsom olja för färgning av hår eller färgämne utan ammoniak, bidrar inte till att återställa krillens hälsa. Naturen är en skattkista av fördelaktiga ämnen och med rätt kombination av naturliga ingredienser kan du läka ditt hår efter att ha färgat hemma, genom att ge fullständig vård. Det mest effektiva sättet är masker för färgat hår.

Skada hårfärger

Färgämnen är en kemiskt syntetiserad produkt, från de negativa effekterna av vissa komponenter, färgat hår förlorar sin styrka och hälsa, varefter det finns behov av behandling.

Farliga komponenter i färgerna är följande:

 1. Ammoniak - hänvisar till kasta giftiga ämnen, har en skarp lukt. I färgen utför den en specifik funktion - det ökar hårvågorna för att öka hårets känslighet för färgpigmentet. Som ett resultat av användningen av sådana färger förlorar färgade lockar inte bara sin glans och styrka, ammoniak kan vara hälsofarligt, irriterande i slemhinnan eller näsan.
 2. Väteperoxid. Tidigare var förtydligande utan sådan komponent helt enkelt omöjligt. Önskan att bli blondin överträffade sunt förnuft, vilket resulterade i problem med bräcklighet och torrhet.
 3. P-fenylendiamin - en kemisk komponent för att förbättra pigmentering och resistens, vilket orsakar allergiska reaktioner och irritation.

Återställande av folkmedicinska lösningar

Efter färgning med kemiska färgämnen eller till och med med hjälp av hårfärg krävs kvalitetsvård, restaurering och näring av krullor med hjälp av användbara ämnen. Läkare trichologists rekommenderar behandling med naturläkemedel, blandningar och masker. Men detta bör göras noggrant, eftersom vissa ingredienser utöver den terapeutiska effekten kan ge ett oväntat estetiskt resultat. Det är nödvändigt att välja ingredienser för masker som inte är kaotiska, utan att använda tillförlitlig information, för varje typ och svårighetsgrad av hårets allmänna tillstånd är det vård.

Hur återställer du färgat hår och håller färgen?

Naturen har inte styrka av helande, restaurering och föryngring, men det är nödvändigt att använda naturliga möjligheter klokt och efter informationsutbildning.

Populära komponenter i maskerna för återvinning, näring och fukt hemma inkluderar ingredienser som surmjölk, basoljor (olivolja, kokosnöt, mandel, grönsaker). Att använda sådana komponenter är värt att veta att de bidrar till utlakning av färg från färgade trådar.

 1. Med hjälp av naturliga produkter som ingår i masken kan du inte bara behandla färgat hår, utan även förbättra färg eller toning genom att tillsätta kanel eller kaffe.
 2. Blondiner som vill neutralisera obsessiv yellowness kan kompletteras med en blandning av kamilledekok, honung, nypressad citron eller druvsaft.
 3. Ägare av röda lockar kan ingå i blandningen av citronsaft och morötter - detta kommer att ge glans och ljusstyrka.

Korrekt hårvård

Skönhet och hälsa hos håret - resultatet av kompetent vård för dem. I avsaknad av ordentlig daglig hårvård kommer ingen terapeutisk hårmask som används ibland att ha önskad effekt. Ta en vana:

 1. Använd shampoo, balm och balsam enligt din hårtyp.
 2. Att dölja håret på en vinter under en hatt eller huva och på sommaren att ha på sig en hatt, så att krullarna inte upplever skadorna vid höga och låga temperaturer.
 3. Minimera traumatiska faktorer. Det är uppenbart att under förutsättningarna för den moderna världen och den accelererande rytmen i livet är det svårt att helt överge hårfönstret och stylisterna, men användningen av mjuka instrument för styling är ganska verkligt. Var uppmärksam på frisörprodukterna, vars värmeelement har en turmalinbeläggning:
  • Instyler Tulip Safe Hair Curler
  • Enheten för rätning krullar Fast Hair Straightener
 4. Trima sina tips regelbundet, även om du växer hår. Tipparna är trots allt störst från gnidning mot kläder, kamning och styling. För att förbättra hårets ändar är det inte nödvändigt att gå till frisören, du kan trimma hårets millimeter hemma med en speciell enhet:
  • Enhet för att bli av med split ends Split Ender

Och kom ihåg! Det är lättare att förhindra skador på håret än senare för att kämpa över restaureringen.

Recept för att återställa färgade krullar

Fuktighetsgivande blandning

Överdriven torrfärgade krullar kräver högkvalitativ fuktighet, det finns ett brett sortiment av produkter som effektivt hjälper till att bekämpa torrhet och är alltid till hands hemma - det här är fermenterade mjölkprodukter, oljor, honung och örtinfusioner. Masken baserad på fermenterade mjölkprodukter är utformad för att ge omsorg, fuktighet och släta vågorna för att förhindra delaminering.

 • 100 ml surmjölk eller kefir
 • 1 msk smör (mandel eller oliv)
 • 1 msk honung

Smält honungen i ett vattenbad, tillsätt kefir eller yoghurt och smör, värme, men koka inte. Efter applicering wrap med en handduk. Åtgärdstid minst 1 timme.

Firming blandning

Ofta efter färgning finns det ett problem att falla ut, det finns ett bevisat recept på att förstärka och behandla håret hemma.

 • 1 msk röd paprika tinktur
 • 2 matskedar smör (bättre än ricinolja)
 • 2 msk balsam eller mask

Blanda alla ingredienserna noggrant och gnugga väl in i hårrötterna, fördela efter hela längden. Det är nödvändigt att bära en mask inte mindre än 1 timme. Varning: masken kan ge en liten brännande känsla.

En blandning som neutraliserar yellowness

Särskilt relevant är frågan om att undvika "maskrosseffekten" för målade blondiner och detta är möjligt utan specialverktyg och hemma. Receptet kommer att hjälpa till att bli av med obsessiv nyans och mätta näringsämnen.

 • 1 msk honung
 • 100 ml stark kamilleavkokning

Honung är försmält i ett vattenbad, blandat med avkok och appliceras över hela längden. Låt i 30 minuter sköljas med vatten. Den rekommenderade maskregeln är minst 1 gång per vecka.

Blanda näringsrika för att bevara färg

Med hjälp av en mask kan du inte bara ge vård, förbättra men också fixa färgen.

 • 1 äggula
 • 1 msk cognac
 • 1 tsk älskling

Alla komponenter blandar och applicerar en doftande massa från rötterna till spetsarna, så att de fungerar i 20-30 minuter. Efter sköljning med vatten, upprepa 2-3 gånger i månaden.

Spray masker för hårbehandling

Användningen av medicinska masker för hår hemma är ett effektivt sätt att läka hår, men inte alla gillar de sysslor som är förknippade med deras tillverkning. För korrekt användning av masker krävs kunskap om komplexiteten vid applicering av blandningarna, liksom viss erfarenhet av användningen av dess individuella komponenter. Därför, för att spara tid, eller så att på grund av oerfarenhet att inte skada håret väljer kvinnor och män mer bekväma, färdiga terapeutiska blandningar i form av en spray:

 • Läkemedlet för håravfall och deras restaurering Ultra Hair System
 • Läkemedlet för skallighet och för att återställa hårdheten Azumi
 • Spray mask för hår restaurering Glam Hair

Dessa verktyg, som hemlagade masker, är baserade på säkra naturliga ingredienser, men effektiviteten hos vissa av dem förbättras av innovativa molekylära komponenter.

Kosmetikindustrin utvecklas ständigt och valet av både färgpalett och kompositioner är olika. För att inte i första hand orsaka total hårskada är det värt att hänvisa till färgämnen med en mild bas, utan ammoniak, med näring och skyddande komponenter från uttorkning och brittleness. En mask hemma kommer att ge fullständig vård och behandling, för att återställa ljusstyrkan, flexibiliteten och lysa färgade lockar.

Hur man återställer hår efter färgning: tips och recept

Regelbunden användning av hårfärg passerar inte utan spår för håret. Många tjejer vet att de kemiska komponenter som hjälper till att få önskad färg, påverkar hårbotten och strukturen på strängarna negativt. Att minska skadorna och säkerställa att skötseln är korrekt hemma är inte en lätt uppgift, men det är ganska genomförbart. Artikeln beskriver i detalj hur man återställer hår efter färgning med hjälp av folkrecept och salongprocedurer.

Vilken skada kan färgas

Enligt handlingsprincipen och varaktigheten av resultatet kan färgen vara nyans, halvvarig och permanent. De första är de säkraste för strängarna, eftersom de inte tränger in i hårets axelns djup.

Pigment är fixerade på ytan, så det är konstigt att de snabbt tvättas ut (i 4-7 procedurer). En översikt över de bästa tintingschamponerna för hårfärg, hittar du på vår hemsida.

Halvbeständiga produkter anses vara skonsamma, eftersom de inte innehåller ammoniak. Istället innehåller den vanligtvis peroxid.

De mest beständiga, men också de mest skadliga för håret, är permanenta kemikalier. De tränger djupt in i håren, tappar strukturen, förstör de naturliga pigmenten, tvätta bort användbara vitaminer och spårämnen. Curls blir sköra, bräckliga, torra.

Om det är för ofta att färga trådarna, kommer färgpigmenten att ackumuleras i håren, vilket leder till förlust av elasticitet. Om ett sådant hårhår säger att det är svårt att röra, som strå, olydigt och liknar en tråd. Förlusten av väsentliga spårämnen leder ofta till att håret slutar växa normalt, försvagar, faller ut och ändarna slits av.

För att ändra strängarnas ursprungliga färg avslöjar konstgjorda pigment hårvågor, som idealiskt passar nära varandra, vilket ger släta, glänsande lock. Missbruk av kemiska färgämnen och felaktig vård kommer alltid att leda till att håret blir tråkigt.

Ämnen som utgör permanent påverkar dermis. Det är därför du ibland kan höra klagomål att efter att måla hårbotten kliar och gör ont, finns det torrhet. Därför är det inte förvånande att mjäll blir en frekvent följeslagare av regelbundna experiment med krullfärg.

Förresten. För att minska färgskadorna lägger kosmetiska företag till sina produkter de omsorgsfria komponenterna: oljor, vitaminer, växtekstrakter. Detta kan emellertid inte helt neutralisera påverkan av kemiska ingredienser på strängarnas struktur, därför krävs en full behandling av håret efter färgning. Detta kan göras i stugan eller hemma.

Hur man bryr sig om hår efter färgning

Näring, restaurering och bevarande av färg - de viktigaste anvisningarna för vård av färgade lockar. Efter färgning följer dessa rekommendationer:

 1. Öva fullfjädrad målning från rot till spets högst 2 gånger om året. Resten av tiden, justera rotzonen med en färg eller göra partiell toning (frekvens - en gång var 1-2 månad).
 2. Försök att inte färga håret på sommaren.
 3. Tvätta huvudet med schampon avsedda för färgade, skadade lockar. De rensar försiktigt håret och håller skuggan längre. Produkterna bör inte innehålla sulfater, vilket snabbt tvätter ut det artificiella pigmentet.
 4. Använd inte mjällschampon i onödan. Sådana droger är inte heller det bästa sättet att påverka färgschemat.
 5. Den rekommenderade frekvensen för att tvätta håret är 1-2 gånger i veckan.
 6. Applicera balm, masker och balsam för att återställa håret efter färgning från samma serie som schampo.
 7. Efter tvätt, skölj huvudet med kallt vatten - det här stänger skalorna och hjälper till att fixa färgen på locken. Bläddra sedan strängarna försiktigt med en handduk.
 8. Sköljning med ättika eller avkok av örter hjälper till att återställa håret efter färgning hemma.
 9. Efter färgning, kassera metall och plast borstar till förmån för trä kammusslor.
 10. Kamma inte de våta strängarna. Vid behov, använd en kam med sällsynta tänder.
 11. Gå inte till sängs om huvudet inte har torkat upp, annars kan de splittrade ändarnas utseende inte undvikas.
 12. Försök att torka håret naturligt utan att använda en hårtork. Undantaget är en ström av kall luft, men det är sällsynt.
 13. Använd mindre järn, krulljärn. Och utan att de skadade lockarna förstör ännu mer.
 14. Efter tvätt och färgning, åtminstone en stund, ge upp solarium för att fixa färgen på håret och förhindra att det brinner ut.
 15. Klipp regelbundet delade ändar. Krullar blir mer lydiga.
 16. Vecka gör masker för att fukta de skadade trådarna. Dessa kan vara hemlagade blandningar eller färdiga butiksprodukter.
 17. Alternera de regenereringsmedel som används efter hårfärgning, för att inte orsaka missbruk.
 18. Var försiktig med naturliga oljor: de kan påverka färgens snabbhet.
 19. Gör kemisk perm för färgade strängar (eller vice versa, om du kommer att färga krullade lock), behåll intervallet mellan procedurerna i minst 1 månad, annars är det mycket svårare att återställa håret efter färgning hemma.
 20. Skydda ditt huvud från ultraviolett med en hatt, näsduk, Panama för att fixa och behåll färgen längre. På vintern är huvudbonaden också nödvändig.
 21. I poolen, bära ett badmössa, eftersom klorerat vatten är en annan fiende med färgade lockar.
 22. Agera fullständigt Förutom användning av masker, sköljningar och andra medel, titta på mat. Ät frukt, grönsaker, fisk, drick rent vatten. Dessutom ta vitaminer för att återställa håret snabbare efter färgning hemma eller i salongen.
 23. Sluta inte börja halvvägs. Tror du att de gjorde 2 masker på en vecka - och det är det? Du är felaktig. Skadade krullar är viktig systematisk vård och patientbehandling.

Rådet. Hårfärg måste vara av hög kvalitet. Det är önskvärt att det innehåller ytterligare ingredienser för att skydda trådarna och ytterligare vård för dem.

Hur man återställer hår efter färgning

Bota, sluta håravfall, stärka, fukt och skydda håret från effekterna av negativa faktorer - det finns många sätt att lösa dessa problem. Skötsel av skadade trådar i hemmet kräver regelbunden användning av reduktionsmedel.

I frisörsalongen erbjuds professionella metoder för läkning av trådarna efter färgning eller tvättning (blekning).

Salonprocedurer

lamine

Återställer de splittrade ändarna, lägger sken på locken, förbättrar utseendet, skyddar mot skador. För att göra detta fördelas den speciella kemiska kompositionen över hela längden av håret, vilket skapar en skyddande film på håret. Som ett resultat förblir strängarna efter förfarandet elastiska, behåller vitaminer och andra användbara substanser. Effekten varar ca 1,5 månader.

glasera

Detta är ett av alternativen för laminering. Det är optimalt för krullar som har blivit torra, spröda, splittrade. Den produkt som används för proceduren liknar en glasyr för bakning. Den är färglös och färgad (ändrar nyans med 1-2 toner). Du kan göra hel eller delvis glas, på enskilda problemområden. Resultatet kommer att märkas i flera månader.

Botox för hår

Det behandlar hår från insidan, stärker och återupplivar dem, ger sken. Ger färgfasthet. Strängar blir mer elastiska, mindre splittrade.

screening

Ett annat namn är glans. Däremot matar laminering hårstrukturen från insidan. Den speciella blandningen bildar en film på locken, vilket gör dem täta och lätta, ökar volymen och ger det färgade håret ytterligare glans. Effekten av denna återhämtning efter färgning av håret varar upp till 2-3 veckor.

SPA-terapi

Detta kan innefatta en hel del procedurer, inklusive laminering, mineralisering (näring och återvinning), varmförpackning (för skadade och torra krullningar). Lista över tjänster kan variera beroende på hytten.

kauterisation

Systemet för steg för steg-förfaranden kan återställa skadade strängar. För att göra detta kommer håret att tvättas med ett speciellt schampo, fuktat med serum, behandlat med ett terapeutiskt medel, sedan med en speciell spray. Du kan gå igenom flera sessioner av cautery. Deras frekvens beror på hårets tillstånd. Salonger erbjuder kalla och heta behandlingar. Den andra är mer lämplig om strängarna utsätts för regelbunden färgning.

Keratirovanie

För att göra detta, använd en speciell substans, mättad med keratin. Som ett resultat stärks de hårda axelarnas skadade områden och förtorkas. Curls blir lydiga, silkeslen, levande, lättare att kamma. Efter förfarandet förbättras hårets motståndskraft mot effekterna av negativa miljöfaktorer.

cryomassage

Det är optimalt om du behöver behandla hår som faller ut starkt efter färgning. För massage applicera flytande kväve. Det förbättrar metabolismen, väcker hårsäckar, stoppar alopeci, stimulerar tillväxten av strängar. Som regel krävs flera sessioner av sådan håråterställning efter färgning. De håller inte länge, men kräver regelbundenhet.

Lycka till hår

Detta är namnet på det berömda japanska restaureringsprogrammet från Lebel Cosmetics Happiest. Det finns flera varianter av förfarandet. De skiljer sig åt i genomförandets stadier, antalet använda medel. Håret blir glatt, glänsande, men effekten varar inte länge, ungefär 2 veckor.

Varning! En betydande minskning av salongtjänster för restaurering är deras höga kostnad, från 1 500-2 000 rubel per session.

Folkmekanismer

Om priserna i salongen "bita", försök att återställa håret efter färgning hemma. Det finns många recept för behandling av skadade trådar.

Brödmask. Lämplig för näring, förstärkning, vitalisering av hårväxten:

 • slip 300 gram rågbröd;
 • fyll i med en liter bara kokande vatten;
 • lämna på en varm plats i 4-6 timmar;
 • filtrera genom cheesecloth;
 • gnugga gruelmassage i krullar;
 • täck ditt huvud med plast och en handduk;
 • Skölj med varmt vatten efter 2 timmar.

Varning! Detta verktyg rekommenderas mer för mörka lockar.

Jästkomposition. Besitter återställande egenskaper, hjälper till att återuppliva tråkiga färgade strängar:

 • späd 3-5 gram torr jäst med varmt vatten (35 milliliter kommer att behövas);
 • tillsätt 0,2 liter vassla;
 • täcka med polyeten och lämna på en varm plats;
 • vänta tills blandningen fördubblas;
 • sprid det på trådar, linda
 • efter 60 minuter, tvätta av.

Kefir mask. Kända medel för håråterställning efter färgning, fuktgivande och näring, vilket ger dem en hälsosam glans:

 • tillsätt till 0,5 liter fermenterad mjölksdrink kycklingägggul och 100 gram olivolja;
 • Rör om och smutta in i hårbotten. Det kommer att stimulera hårsäckarna;
 • värm krullarna, och efter en halvtimma, tvätta av återstoden av blandningen;
 • upprepa med intervaller en gång i veckan.

Ägg-burdock blandning hjälper flickor som inte vet vad och hur man stoppar håravfall:

 • Värm 3-4 matskedar av burdock (castor) olja i ett vattenbad;
 • lägg till 1 äggula
 • blanda och sprid över rötterna;
 • värm håret med polyeten och en handduk;
 • en halvtimme senare, tvätta av med shampoo.

Rådet. Vitaminer A, E, Grupp B hjälper till att behandla hår efter färgning. Köp ampuller i apotek och lägg till innehållet i masker.

Effektiva medel för hår restaurering - sköljs med vinäger eller på basis av örter. De hjälper till att fixa och hålla färgen längre, göra strängare hälsosammare, gör tråkiga lockar glänsande, förhindra att pigmentet läcker ut.

Recept av de mest populära sköljningarna:

 1. Ättiksyra. Torka kärnan med varmt vatten i rätt mängd. Den klassiska proportionen är 1: 4. Detta är det optimala förhållandet för fet hår. För normala strängar, öka antalet delar av vatten till 5, för torra - till 6. För att återställa håret efter färgning hemma är det bäst att ta äpple eller vinäger.
 2. Rosmarin. Det närmar och stöder målade krullar. Ta 1 matsked torrt gräs, täck med liter kokande vatten och håll elden i 10 minuter. Kyl och filtrera. Använd två gånger i veckan.
 3. Från plantainen. Hjälper till att förhindra splittrade ändar. Krossat gräs (2 msk) bryggt med ett glas kokande vatten, insistera 60 minuter, filtrera. Strängar sköljs flera gånger.
 4. Nässlor. Det är optimalt om håret faller ut starkt efter färgning. Per liter vatten, ta 2 matskedar torra eller nyhackade örter, koka i 3-4 minuter, dra sedan i 20 minuter och filtrera. Om avkolningsvolymen minskade, ta den till 1 liter och skölj sedan håret.
 5. Baserat på skymning. Lämplig för brunhåriga kvinnor och brunetter vars krullar har blivit torra och spröda som resultat av färgning. 100 gram torrt råmaterial hälls med 3 liter vatten, kokas i ett vattenbad. Efter 24 timmar, filtrera och applicera.
 6. Kamomill. Det ger sken till ljussträngar, läker dem, stärker rötterna. 2 matskedar torra örter behöver hälla 2 koppar kokande vatten. Sätt i ett vattenbad och laga i 15 minuter från kokpunkten. Insistera en halvtimme och påfrestning. Du kan lägga ett avkok i en balsam med ättika eller utspätt med vatten.

Omsorg för hår efter färgning är inte lätt, men det måste ske. Härav beror inte bara skönhet, utan också krillens hälsa. Visa tålamod, flitighet och uthållighet för att gradvis återställa strängar. Följ alla regler och rekommendationer för vård, och resultatet kommer inte ta lång tid.

Alternativa behandlingar för håråterställning:

Hemmagjorda masker för färgat hår: 10 bevisade recept

Tjejer älskar att experimentera med sitt utseende. Och vad är det enklaste sättet att radikalt ändra bilden? Naturligtvis byter frisyrer och hårfärger. Det bästa är att det idag finns många olika färgämnen, tack vare vilka du bokstavligen kan vända från brunhårig till en brunett eller en ljus blondin på bara en halvtimme.

Men fläckar ofta inte håret. Kemiska färgämnen agerar aggressivt, följaktligen blir strängarna halmliknande - torra, spröda och praktiskt taget omöjliga att lägga.

Det finns dock ett sätt att rädda lockar! Detta är en speciell mask för färgat hår. Om du utför denna procedur regelbundet kan du uppnå mycket bra resultat, nämligen:

 • återhämtning av skador som orsakas av färgämnet
 • bevara färgens ljusstyrka, eftersom komponenterna som ingår i maskerna bidrar till bevarande av pigment;
 • stärka rötterna och förhindra förlust.

Genom att genomföra en kurs av masker för hår som har genomgått färgning med användning av konstgjorda färgämnen, undviker de obehagliga effekterna av användningen av färgämnen: gallring, ökad sårbarhet, förlust. Dessutom kommer maskerna att bidra till att bevara ljusstyrkan och mättnaden av den resulterande tonen under en längre period.

Arbetsordningens regler

Du måste förstå att hemlagade masker för färgat hår endast kommer att fungera om förfarandena utförs i enlighet med en uppsättning regler. Det finns många nyanser när du utför hemmet, men de är enkla och enkla att göra.

 • Börja inte göra masker direkt efter färgning. Vänta 7-10 dagar för att pigmentet ska "konsolidera" och inte förändras under maskens effekt.
 • Planerar att prova en ny komposition för dig, det är nödvändigt att göra preliminära "test". Först måste du se till att kompositionen inte orsakar allergiska reaktioner. För det andra, kontrollera hur det fungerar på håret. Därför måste du först applicera den beredda masken på en tunn strand för att se till att färgen inte har ändrats efter sköljning.
 • När du väljer recept för färgade hårmaskar, var uppmärksam på vilka problem de är utformade för att lösa. Så, om kompositionen används för att förhindra förlust, måste du välja kompositioner som appliceras på rötterna och förbättra blodcirkulationen i hårbotten.
 • För beredning av terapeutiska kompositioner behöver man använda naturliga produkter utan artificiella tillsatser. Till exempel, om det finns en möjlighet, är det bättre att köpa ägg hemma. Produkterna måste vara godartade, till exempel bröd för en mask kan tas för gammal, men det borde inte finnas några spår av mögel på den.
 • Försök att strikt följa proportionerna när du blandar ingredienserna. Inget behov av att försöka lägga till kompositionen mer av den ingrediens som verkar vara mest användbar. Resultatet av ett sådant "initiativ" kan vara helt oväntat.
 • Alla ingredienser måste blandas noga för att få en homogen massa. Om någon produkt kvarstår, minskar effektiviteten av proceduren, och masken blir hårdare för att tvätta håret. Så, om möjligt, är det värt att använda en mixer eller mixer, vilket kommer att minska tiden för matlagning.
 • Alla ingredienser bör vara vid rumstemperatur, och vissa (olja, honung) bör värmas upp, men inte mycket, inte mer än 40 grader. Vid överhettning förstörs de aktiva substanserna.
 • Applicera de beredda föreningarna på hela volymen av trådarna för att fördela massan jämt. Om masken utförs för att stärka rötterna, måste du dessutom gnugga kompositionen i huden på avskiljningar.
 • För att effektivisera förfarandena borde man skapa en "växthuseffekt", det vill säga sätta in huvudet med en film och sedan sätta upp det med något varmt.
 • Håll kompositionerna på håret inte behöver för länge. Dessa masker är inte de som görs på natten. De flesta formuleringarna bör hållas i upp till 40 minuter, och rättvisa tjejer rekommenderas att minska procedurtiden till 20 minuter.
 • Det rekommenderas att tvätta maskerna med specialprodukter för färgade hår - schampon, balm.
 • Procedurer bör utföras ett par gånger i veckan.

Vi ger dig beprövade maskres recept som är lätta att göra hemma.

Oljor för hår restaurering

Om, efter färgning, strängarna blir torra, hårda och dåligt brutna, kommer oljemaskar för färgat hår att hjälpa till att avhjälpa situationen. De är helt enkelt förberedda: du behöver värma oljan till en temperatur av högst 40 grader, och försiktigt fördela den första avskiljningen, och sedan genom hela volymen av trådarna. För att göra proceduren ännu effektivare, tillsätt vitamin E och A till oljan, fem droppar av en lösning av varje typ för varje matsked av basen.

Vilka oljor kan jag ta? I princip kommer alla oraffinerade grönsaker att göra. Det bästa resultatet ges emellertid av masker med linolja, olivolja, kardborre och ricinusolja. Var och en av de listade oljorna kan användas separat, eller för att göra en blandning, ta ingredienserna i lika stora volymer.

Masker av denna typ bör användas med försiktighet för fetttypsträngar. I det här fallet är det värt att applicera formuleringarna endast på hårets nedre del, så att man inte får olja på rötterna. Men du kan gå motsatt sätt, för att tillsätta citronsaft till masken, har detta ämne en torkningseffekt. Juice och olja blandas i lika stora mängder. Denna mask ska inte hållas längre än en halvtimme.

Sammansättning med bröd

Brödåterställningsmask för färgat hår bereds på basis av ett enkelt rågbröd. Denna produkt innehåller en stor mängd vitaminer i grupp B, och dessa ämnen hjälper till att återställa skador, bevara pigmentet, förhindra splittring av spetsarna.

För att öka intensiteten av åtgärden, häll brödet är inte vatten och infusion av örter. Om håret är färgat i en ljus färg ska kamomill, salvia, mynta användas. Om mörkfärg används, är det bättre att ta nässla, ekbark, plantain.

En blandning av örter (alla typer av växtmaterial blandas i lika stora mängder) bryggs med kokande vatten. Proportionerna av beredningen av infusionen - två matskedar torra råvaror per 200 ml vatten. Låt svalna, häll över en sil och värm lite.

Varmt bröd infunderat bröd, befriat från skorporna. Krossa massan i en mixer för att få en krämig massa. Sätt på rötterna och strängarna. Denna komposition kan hållas upp till en och en halv timme.

Lökkomposition

Om färgen efter färgning började bli värre kommer kompositionen med tillsats av lök att hjälpa till. Förutom lök i kompositionen för hårväxt ingår honung, äggula och burkolja. För en äggula ta en matsked av varje komponent. Om strängarna är lägre än axlarna måste du förbereda en mask med två eller tre blommor, vilket ökar antalet andra komponenter.

För beredningen av denna terapeutiska komposition kommer det att krävas en bländare, som när man gnider lök på en rivare, är det en massa obehagliga känslor på grund av den irriterande effekten av eteriska oljor på slemhinnan. Kokt vasspridning spreds på gasbindet, viks i flera skikt och pressar, får saften.

Honung upphettas genom att tillsätta lite smör och omrörning. Kyl sedan massan lite, tillsätt äggula och juice i den. Alla blandade. Håll i en halvtimme, vid spolning rekommenderas att tillsätta rosmarinolja till sköljbalsam för att eliminera den obehagliga lökluften från håret.

Att reparera skador

Om färgning har lett till ökad bräcklighet är det nödvändigt att förbereda en komposition som främjar restaureringen av skadat hår. Förbered det med tillsats av jäst. Denna produkt innehåller många vitaminer från grupp B och andra aktiva substanser som aktivt bekämpar skador.

Jäst är bättre att använda "live" pressat, men du kan ta och omedelbart torra. En matsked jäst späds med en liten mängd varm mjölk med tillsats av en tesked granulärt socker. Låt massan stå tills skum visas.

Tillsätt sedan ägget. Om strängarna är oljiga är det värt att använda bara protein som måste piskas in i ett skum. För torra strängar bör äggulan användas. För strängar med normalt fett, använd ett helt slagen ägg.

Fruktkomposition

Vitamin näringsämnen kompositioner kommer att bidra till att förbättra tillståndet av färgade strängar. För beredning av erforderlig avokado och banan. Använd mogen frukt utan tecken på förstörelse. Förbered mashed avokado och banan, blanda båda ingredienserna i lika stora mängder. Applicera på strängar, håll i fyrtio minuter.

För blonda hårsträngar

Upplyst hår börjar ganska snabbt att förlora glans, bli tråkigt och utan ton. En mask för hårfärgad i vitt hjälper till att bevara en vacker färg. För beredningen av denna komposition måste du förbereda kamillextrakt (proportioner: två teskedar torkade örter per kopp vatten).

På ett glas infusion, bör du lägga till en sked full av spänd nypressad citronsaft. Fukta det tvättade och torkade håret med den resulterande vätskan, dra i en halvtimme och skölj utan att använda schampo.

För mörkfärgade strängar

För att bevara ljusstyrkan i den mörka färgen kommer kompositionen att hjälpa till med kaffe. Brew naturligt kaffe, som vanligt. Lägg på en matsked av brandy på ett glas kaffe (utan tjocklek). Fukt det färgade håret med den kylda kompositionen efter tvättning, skölj den med vatten om en halvtimme.

Att fukta håret

Efter färgning har håret ofta fuktförlust, så de behöver fuktgivande masker. Bra effekt ger en mask av kefir. Detta är ett mycket enkelt förfarande, eftersom det består av endast en komponent. Det är nödvändigt att fukta strängarna rikligt med kefir, tåla kompositionen på håret i fyrtio minuter.

För att eliminera håravfall

Anti-fallout formuleringar framställs med dimexid. Det är ett läkemedel i form av en lösning som används för att behandla olika sjukdomar i lederna och ryggraden. För att stoppa förlusten måste du ta en sked full av mandel- och burdockolja, värm upp. I den varma oljan tillsätt äggula och en sked Dimexidum. Applicera kompositionen endast på rötterna, kombinera applikationen med en massage.

Om henna användes

Om henna användes för färgning av håret, är det normalt inte nödvändigt att återvinna strängarna. Eftersom det naturliga färgämnet inte skadar, men tvärtom främjar ett friskt hår. Men hennafärgat hår kan vara oförutsägbart när det utsätts för kemikalier, till exempel för att få en grön nyans.

Därför bereds masken för hårfärgad med henna endast från naturliga och mjukverkande ingredienser, till exempel från hemgoghurt och färglös henna. Henna hälldes med vatten, omrördes tills en uppslamning erhölls, sedan tillsattes yoghurt och omrördes.Nästa Artikel
Olivolja för hår