Kefir och Henna för att återställa och stärka håret


Henna är inte bara ett hårfärgämne, det är ett riktigt lagerhus med användbara komponenter som stimulerar restaureringen av håraxelns struktur och närmer det från insidan. Kefir är inte mindre värdefull produkt, som användes i antiken.

En blandning av deras komponenter har en verkligt magisk effekt på hårets tillstånd - det kommer att göra det mer voluminöst, lägga till glans, förhindra förlust.

Hur man gör en mask för hår med henna och kefir?

Innan du pratar om specifika recept måste du prata om de verkliga fördelarna med henna och kefir hårmaskar. Först och främst är henna känt för sin stärkande och regenerering, såväl som antiseptisk verkan.

Dessutom är detta ett utmärkt anti-mjällmedel, enligt vissa experter kommer de aktiva substanserna att förhindra hårets åldrande. Den regelbundna användningen ger hårstivhet, naturlig glans och volym. Inte undra på att kvinnorna i Indien och Israel är kända för sitt tjocka hår, för använd hela tiden denna naturliga produkt.

Kefir, du kan säga rent protein för hår, fördelarna med kefir schampon är legendariska.

Kefir-proteiner närnar och förstärker hår, fyller det med vital kraft, från vilken de blir släta och glänsande.

Genom att kombinera dessa två huvudkomponenter, förstärker deras effekter ömsesidigt varandra. Men för ökad effektivitet, eller för att utvidga åtgärdsområdet, läggs andra komponenter till masken, till exempel äggula, grönsaker, kosmetiska eller eteriska oljor, stimulanser, etc. Genom att korrekt kombinera ingredienserna kan du få vitamin, närande, läka och samtidigt stärka.

Recept hårmaskor med henna och kefir

För att stärka håret med ett stort antal masker, som kommer att bestå av olika komponenter, förutom de viktigaste - kefir och henna.

För medelstort hår måste du blanda:

 • ett pack av naturlig henna (för blondiner rekommenderas att använda färglös henna);
 • kyckling äggula, förvärmd i varmt vatten;
 • 2/3 kopp varm kefir, uppvärmd i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn, bara några sekunder.

Den resulterande blandningen omskriven försiktigt med en gaffel tills konsistensen av sur grädde. Om sju är för tjock kan du lägga till lite varmt vatten men inte mer än 4 matskedar. Masken ska appliceras på rötterna och hårbotten och sprida sig över hela längden. Huvudet är täckt med polyeten och en frottéhandduk.

Om vanligt färgad henna används, är det nödvändigt att ta bort masken från synliga hudytor i ansiktet. Efter 60 minuter tvättas masken av. För att helt avlägsna maskinkomponenterna är det nödvändigt att tvätta huvudet flera gånger. Använd en balsam efter shampooing.

Upprepa proceduren ska vara var 3-5: e dag, men med stor förlust upprepas det flera gånger i veckan. Redan efter 5-6 procedurer uppfattas frånvaron av förlorat hår.

Efter att ha använts en sådan mask blir håraxeln tjockare, det finns inget tvärsnitt. Dessutom uppstår stimulering av metaboliska processer, vilket gör att håret växer snabbare, vilande hårsäckar vaknar.

Hemlagade masker med henna och kefir kan förbättras. För att stimulera hårväxten i en färdig mask (beskrivs ovan), tillsätt en matsked almondolja, vilket är en utmärkt aktivator för hårväxt.

Med riklig förlust läggs en matsked av burdockolja till masken vilket förstärker hårrotsna och stimulerar de metaboliska processerna i hårbotten. Det finns ett mer universellt recept: i ett vattenbad upphettas blandningen av kardborre och ricinoljor (2 msk), till en behaglig temperatur i hårbotten.

I den resulterande oljeblandningen tillsätt 3 matskedar av hennapulver, blanda noggrant och låt till infusera i 15 minuter. Efter applicering på hårbotten och sprids över hela längden av håret. Tvätta av efter 40 - 90 minuter, allt kommer att bero på hårfärgen.

För att bli av med mjäll i ett glas kokande vatten späd 3 msk henna, kan du använda färglös, bara 2 matskedar ricinolja, en tesked citronsaft och 3 droppar eteriska oljor av eukalyptus och myrta sättes till den kylda blandningen. Masken förblir på håret i 40 minuter.

Kan jag använda sur kefir för hår?

Även med utseendet på det mest friska håret behöver konstant och ordentlig vård, stimulering av vitalitet. Förfaranden som färgning, vinkning, användning av hårtork, samt snäva flätor, stöd och användning av syntetisk kosmetika har en negativ inverkan på deras tillstånd.

I kampen mot håravfall kommer användningen av kefir att hjälpa till, vilket bland annat kommer att ge håret ett nytt och välskött utseende. På grund av sin unika sammansättning - biokultur stimuleras hårbotten i hårbotten, varför hårskalvar börjar få mer näringsämnen.

För torrt hår finns ett universellt recept: blanda äggulan med en tsk ricinolja, tillsätt tre matskedar kefir. Efter blandning av ingredienserna fördelas de över huvudet och de skapar en växthuseffekt. Masken måste hållas på håret i en timme.

Användningen av kefir i folkkosmetik har ganska många år, med framgång används inte bara masker för hår, utan även ren kefir, inklusive sura. Dess användning är inte bara effektiv, men också extremt överkomlig.

Kvinnor som först vill göra masker med kefir eller henna, är det första tillvägagångssättet bäst gjort på helgerna, när det är dags att noggrant tvätta hårbotten. När allt kommer omkring är henna inte så lätt att tvätta bort, och dess speciella lukt kommer inte att glädja många.

Vanlig iransk henna kan ge en mörkröd nyans till mörkt hår, men många kvinnor gillar det.

För kvinnor med blont hår rekommenderas det att använda färglös henna, absolut, liksom kvinnor som inte vill experimentera med hårets färg.

Henna med kefir för hår: fördelar och recept

Naturliga masker har blivit populära igen. De är billiga, användbara och återställer håret väl. Och även kvinnor målar dem för det mesta av försiktiga formuleringar. Många återgår till de tidtestade pigmenten av vegetabiliskt ursprung - henna och basme. Men få vet att Henna med kefir för hår är den perfekta kombinationen som snabbt kan förbättra sitt tillstånd.

Produktegenskaper

Henna säljs huvudsakligen i form av ett grönt pulver, vilket är en mycket krossad torkad löv av lausonia. De har länge använts i östra länder som ett universellt färgämne. När den appliceras på håret, ger den en annan mättnad av röda nyanser, beroende på den naturliga hårfärgen.

Henna sammansättning har många vitaminer och mikrodelar som är bra för håret, och även tanniner är närvarande. De smalar porerna lite och torkar huden, vilket minskar aktiviteten hos talgkörtlarna. Detta är dess plus och minus. Henna är idealisk för ägare av fet och kombinationshår. Och på tunna och kraftigt skadade, rekommenderar inte professionella att använda den.

Kefir mjukar och fuktar också huden, vilket i viss utsträckning kompenserar tennens torkningseffekt.

Den innehåller mycket kalcium, vilket är nödvändigt för hårdskaftets täta struktur. Mjölksyra ger en liten ljuseffekt, på grund av vilken nyans under färgning blir renare och ljusare. I kefir finns också många spårämnen, essentiella aminosyror och fetter.

Mask action

Regelbundet använde henna med kefir för känslig hårfärgning, så att du samtidigt får flera trevliga ytterligare effekter:

 • försvinnandet av klåda och mjäll
 • fuktgivande och mjukgör hårbotten;
 • utjämning och glans hår;
 • stärka och närma rötterna
 • restaurering av den skadade strukturen;
 • skapande av ytterligare volym.

Dessutom är en sådan mask mycket bättre tvättad och lämnar inte en känsla av att vara för torr och stel, vilket många klagar över i den vanliga metoden att ånga henna.

Hur man gör det rätt

För att göra en mask för hennahår och kefir behöver du veta några hemligheter. Förresten, de som vill använda detta verktyg för förebyggande ändamål, men inte vill ändra sin nyans, kan använda ett färglöst pulver - det är alltid till försäljning nu.

För torrt och skadat hår, ta kefir med 2,5% fetthalt, för kombinerat - 1%, för resten - en fettfri dryck.

Matlagningsprocess

På traditionellt sätt spädas henna till tillståndet av flytande gräddfil med varmt vatten (med en temperatur på 70-80 grader). Men kefir kommer inte att kunna värma upp så mycket - det kommer helt enkelt att curl up. Och i kall henna är inte aktiverat. Därför upphettas ett glas dryck i ett vattenbad till ca 40 o C - detta är något högre än kroppstemperaturen.

Sedan hälls hennapulver i det och blandas väl så att kompositionen är helt homogen. Blandningen bör infunderas i 15-20 minuter. Därefter måste det vara väl blandat igen och kan redan användas. Förbered det bara omedelbart före användning, men det är inte meningsfullt att lagra rester.

Ansökningsregler

Det är nödvändigt att applicera en mask från henna korrekt, strikt följa rekommendationerna från proffs:

 • Efter en perm eller färgning med permanenta färger måste minst två veckor passera;
 • efter salonglaminering eller screening är en sådan mask användbar i minst en månad;
 • håret måste först rengöras rent och något torrt med en handduk;
 • masken appliceras med en pensel för färgning, med början från rötterna;
 • sedan med en bred kam kammas den försiktigt längs hela längden;
 • noggrant blöt hår ska samlas in under en cellofantlock och värms med en handduk;
 • Håll masken från 30 minuter till två timmar (om det inte finns några ingredienser som irriterar huden).
 • Skölj av med ljummet vatten och en liten mängd schampo.

Luftkonditionering efter en sådan mask kan inte användas - kefir lyckas klara av sin uppgift. Du kan göra proceduren för terapeutiska ändamål två gånger i veckan. För färgning och profylax är en gång var 7-10 dagar tillräckligt.

Användbara tillägg

Det är möjligt att avsevärt förbättra den helande effekten av basfibrerna av kefir och henna genom att lägga till andra ingredienser till det, de flesta är i varje hem:

 1. Att återhämta sig. Mala rena av den mogna avokadoen till puré och häll en tesked av castorca. För att upprätthålla inte mindre än en timme, kan det vara starkt skadat och mycket torrt hår för natten.
 2. Mot fetthalt Två matskedar kosmetisk lera (blå eller grön) utspädd med icke-kolsyrade mineralvatten till läckra grädde, häll saften av en halv citron och två teskedar med klyftaolja. Håll 40-60 minuter.
 3. Att stärka. Gör ett avkok av nässla (en matsked av krossade löv i ett glas vatten), medan det fortfarande är varmt, koka henna, tillsätt 50 ml kefir där äggulan mashed i den kylda blandningen. Värm huvudet och håll masken i 1-1,5 timmar.
 4. Mot bräcklighet. Tja hjälper olivolja. Det fuktar och närnar håret, återställer sin struktur. Tillsätt två matskedar kallpressad olja uppvärmd på ett vattenbad till baskompositionen, mätt håret, värm det och håll i 1-2 timmar.
 5. Vitamin. I den grundläggande blandningen av kefir och henna hälls två ampuller av läkemedlet "AEVIT" eller ett vitamin B6 och B12 eller 2 ml aloe juice koncentrat. Denna blandning kan också lämnas över natten, men först är det lämpligt att göra ett allergitest - det finns ibland för farmaceutiska vitaminer.
 6. Näringsrik. Slå hela ägget med en matsked honung och försiktigt introducera skummet i basblandningen. Masken innehåller många värdefulla komponenter och är lämplig för vilken typ av hår som helst. Du kan hålla det upp till flera timmar.
 7. Moisturizing. Tillsätt en tesked flytande glycerin och några droppar mintolja till basblandningen. Efter en sådan mask ökar volymen och briljansen märkbart, och det långa håret behåller en trevlig frisk arom.

I princip kan du också lägga till konjak, jord kanel, rödpeppar, eteriska oljor, glycerin, senapspulver och andra komponenter som vanligen används i folkrescept till basmasken.

Men du borde inte experimentera för hårt - du måste använda en komposition minst två veckor för att få de första resultaten.

Sammanfattning

Enligt de flesta kvinnor är masken för hår med kefir och henna en känslig färg och utmärkt hårvård. Den enda nackdelen med detta verktyg är att det inte är mycket praktiskt att använda. Sammansättningen måste vara förberedd, det läcker ofta från under locket, och kefir kan curl upp från alltför varmt vatten. Men om du löser upp henna till rätt konsistens och känner till de hemligheter som vi skrev ovan, kommer sådana problem inte att uppstå.

Det är viktigt att kefir mask med henna inte har kontraindikationer och kan användas även under graviditeten. Anledningen till att vägra det är bara individuell intolerans, men det händer mycket sällan.

Men håret efter sådana förfaranden ser verkligen lyxigt ut: de är lätta, glänsande, perfekt kammade och passar bra in i håret. Detta är ett av de bästa sätten att få en vacker nyans och inte förstöra dem hemma. Effekten av maskerna kan bedömas genom att jämföra bilderna som tagits före och efter deras tillämpning.

Hårmaskor med henna

Vad är henna, vad är det för håret?
Henna är ett pulver från Lawsonia-plantans torkade löv. I öst ansågs Henna från antiken vara ett av de mest användbara sätten för traditionell medicin. Henna har sårläkning, antiseptiska egenskaper, används ofta för kosmetiska ändamål. Hennapulver är användbart vid bekämpning av mjäll, ger skinn till hår, accelererar tillväxten och förbättrar utseendet. Henna används för att bekämpa håravfall och för att färga hår hemma.

Var noga med att överväga den här egenskapen hos henna när den appliceras som en del av hemlagade masker och folkmekanismer.
Hur man gör en mask med henna för hår?
Naturlig henna kan användas med mörkt, ljusbrunt, rött hår, men i inget fall blondiner. Henna kan till och med ge en grön nyans till vissa typer av blont hår.
Om du är blond, använd den så kallade "färglösa" hennaen i folkmaskar. Färglös henna är ett tjockbladigt cassiabladpulver som liknar egenskaper hos lawsonia, men det färgar inte håret.

Funktioner av användningen av henna för hår:
Att använda henna hemma kan användas för nästan alla problem med hår: håravfall, gallring, torrhet, alltför fet fet hårbotten, mjäll.
Henna späds ut med vatten vid en temperatur av ca 70 grader. Det är bättre att använda henna masker två gånger i veckan.
För bättre sköljning av henna rekommenderas att använda äggula i stället för schampo.

Här är några populära recept för henna masker för hårväxt och behandling:

Recept 1. Mask med henna och äggula för hår.

Ingredienser: henna + äggula + citronsaft + ostmassa.
Denna hemlagad mask hjälper till att effektivt hantera håravfall.
Blanda två matskedar av henna med två matskedar citronsaft, tillsätt två äggulor och lite lättmjölkad ost för att få en krämig massa. Applicera på håret i en halvtimme, varm med polyeten och en varm trasa.

Recept 2. Mask för hår med henna och kefir.

Ingredienser: henna + kefir.
För den här hemlagade masken, ta två matskedar Henna, en halv kopp uppvärmd kefir, låt den brygga i en kvart i timmen. Applicera masken på hårbotten och håret, håll i 30-30 minuter.
Med regelbunden användning säkerställer en folkmask med henna och kefir accelerationen av hårtillväxten och deras hälsosamma utseende. Efter det här folket är håret glänsande och voluminöst.

Recept 3: Mask med henna och burdockolja för hår.

Ingredienser: henna + burdock olja + vitaminer.
Två matskedar av henna häll ett halvt glas varmt vatten, låt det brygga i femton minuter. Lägg till två msk burdock eller någon annan vegetabilisk olja, några droppar vitamin A och vitamin E. Behandlingstiden är trettio till fyrtio minuter.

Recept 4: Mask med henna för håravfall - henna + senap

Häll två skedar Henna och två teskedar senapspulver med ett halvt glas vatten, lämna i femton minuter. Applicera på hårets rötter, varma. Håll masken på håret i tio minuter.

Recept 5: Mask med henna och ägg för tillväxt och hårdensitet.

Ingredienser: henna + ägg + honung.
Två skedar av henna häll ett halvt glas vatten, efter tjugo minuter tillsätt äggulan av ett ägg och en sked full av honung. Applicera på hår, varma, håll i fyrtio minuter.

Recept 6: Hemlagad henna mask och honung för att stärka håret.

Ingredienser: henna + honung + serum.
2 msk henna häll hett serum och låt i 15 minuter, lägg sedan till en tesked honung. Applicera på hår, varma, håll i fyrtio minuter - en timme.
Denna mask återställer och förstärker förstört skadat och sprött hår.

Recept 7: Henna maska ​​för torrt hår hemma.

Ingredienser: henna + ricinolja + avokado.
2 msk henna häll varmt vatten, låt det brygga. Mash köttet i den mogna avokado brunnen och lägg till masken. Blanda sedan ingredienserna med en matsked av ricinolja (när det används i masker, bör någon olja värmas lite). Procedurstiden är fyrtio minuter. Rekommenderas för torrt och tunt hår.

Hårmaskor med henna отзывы: 46

 • Liska

Har gjort en mask med henna för hår en gång. Något gillade inte. Som om du lägger ler på huvudet. Och tvättade henna knappt. Är det allt du eller gör jag något fel?

Henna masker anses traditionellt bland de mest effektiva för skadat och sprött hår. Och henna tvättas bättre med äggulor.

Mask med henna för hårfärgning ska endast användas för att rengöra håret. Och täck axlarna med lite gammal handduk, eftersom droppar av henna lämnar fläckar. Använd också handskar och torka färgfärger på huden omedelbart, annars blir det svårt att tvätta bort. Applicera henna på ditt hår är bekvämare med en speciell pensel eller tandborste. Var noga med - en varm kompress, annars kommer inte håret att smyga normalt. Håll en mask av henna är bättre för en och en halv eller två timmar. Det är bättre att inte tvätta håret med schampo första gången efter hennamålning, men bara skölja med balsam så att en vacker nyans bevaras. Efter tre dagar kan du tvätta. Ofta rekommenderas det inte att använda henna (optimalt - en gång i månaden och en halv), annars kommer håret att bli mycket styvt. Jag målade i kastanjfärg så här: 2 msk. kakao, kaffe och smör per 100 g. henna.

Och om du använder henna för att inte färgas, men för att stärka håret? Hjälper maskerna med henna för håravfall? Advisa vilken henna är bättre för hår? Vilka tillverkare? Så att det inte fanns några giftiga tillsatser och andra nastiness?

Håret torkar inte ut från henna, om maskerna läggs till de komponenter som matar dem: smör, gräddfil, äggula, honung, kefir etc. Då kan du göra masker med henna för hår mycket oftare. Aldrig problem med att torka håret var det inte. Jag tror att effekten av henna är stor!

Hon hade mycket hår, nu är hennes hår skrämmande. Förmodligen är det nödvändigt att överföra till målning med henna...

Jag köpte Henna och billigt och dyrt, jag märkte inte skillnaden. Jag skulle också lägga till: om det inte finns något syfte för att färglägga håret, är det inte nödvändigt att göra en värmekompress. Men om du vill måla - även om blandningen själv är bättre uppvärmd, och ytterligare komponenter att välja lämpliga. Honung eller kefir, till exempel, bör inte värmas, de kommer att förlora alla användbara egenskaper

Jag använder Henna som förtjockningsmedel för andra hårmaskor, sedan det är mer lämpligt att applicera en viskös massa, märkte inte några negativa effekter från henna.

Jag skulle vilja säga att Henna hjälpte mig mycket, mitt hår blev hårdare, och det är bättre att lägga till lite mer E-vitamin i masken! Bra så ser hår ut. Håll under komprimeringen i 40 minuter.

Henna kan målas ofta, efter att ha bränt hår, bara med henna och sparade, inga ampuller som erbjöds hos frisören, hjälpte inte.

Efter graviditeten började håret falla kraftigt ut. Används henna i masker för hår, men ingen effekt. Kanske använde jag inte maskerna korrekt?

Henna och kefir - det här är det bästa som kan vara för håret! Och vackert och snabbt växa, och frodigt och briljant! Och du kan till och med ansöka om en mask varje vecka!

Jag håller färglös henna på håret i 2-3 timmar. Håret växer snabbare, blir slät, glänsande, hälsosamt och levande.

Jag brukade måla med kemisk färg i 7 år, hårbast och släp, det var igår målat med henna (jag var färgad blond), första gången var ljusröd med röd, då tog jag färgen på Bordeaux, och nu är det mörkt rött :-) vacker färg... INTE GRÖN... bra :-)

Jag färgade den vanliga färgen, så jag fick nästan ut ur mitt huvud! Och med henna - allt är helt normalt! Jag är väldigt glad! Kan du färga ditt hår med basma ensam? Vad skulle få en brun nyans.

Du kan inte färga håret med en basma - du blir grön, det är bättre att vara brun, blanda henna och basma i samma proportioner, jag lägger till malet kaffe, jag har kastanjfärg med henna och min ljusa blonda hårfärg.

Flickor, Vi erbjuder dig i singelklasser för att gå med i allt om HAUEN FÖR HÅRET%... den nya gruppen är därför välkommen att skriva, vi skapar allt nytt.. Jag kommer att vara GRÄDFÖR!

Flickor och henna måste appliceras på torrt hår eller vått?

I många år färgar jag Henna, jag odlar den med starkt gott te istället för vatten, varmt, så lägger jag mitt huvud i en väska, en ullduk och håller i 4-5 timmar, utmärkt hår och färg. Min hårfärg är naturlig mörkblond. Dessutom förstärkte den äldsta dottern sitt hår, jag vill ta den yngre, men hon är blondin. Jag ska prova färglös henna. Jag köper Henna hela tiden på stadsmarknaden, en man bär den, säger iranska. Tillsatser till det är också att ge röda eller choklad nyanser, jag bor i Stavropol regionen.

Hon brukade färga håret med henna, var en vacker färg, byt till färg, missfärgad, bränd starkt, på frisörsbutiken kom alla till skräck av hårtypen, erbjöd olika masker och ampuller. Ampullerna hjälpte inte alls, Henna räddade, men professionella själva rådde färglösa henna, men jag märkte ingen skillnad, någon Henna är mycket bra och de frisörerna skrattar ens att de började använda den, men inte deras förberedelser, men nu frågar de om de är ampullerna hjälpte och sa att Henna, men de förstår inte det, slutsatsen är en sådan frisör.

Håret växer snabbt om masken är gjord av kefir och henna. För hur många månader vurostut om det görs 2 gånger i veckan

Säg mig snälla... I vilka proportioner behöver du blanda henna och basma för att få brunt hår? Jag är en vacker blondin med yellowness... Jag skulle vara väldigt tacksam!

Jag odlar Henna inte med kokande vatten, men med kefir, lättmjölk och tillsätt äggula, ett superresultat, ger Henna upp pigmentet, inte bara vid uppvärmning utan även i surt medium. Tillförlitlighet, tillsätt till en blandning av 0,5 hl citronsyra. Naturligtvis är det bättre att insistera på blandningen på natten, till exempel under locket. men det kan vara så. inget behöver värmas, kefir ska vara vid rumstemperatur.
Jo, naturligtvis, Henna ska vara bäst, för jag är det här Godrej NUPUR, det här är indisk henna, det finns inga skadliga tillsatser i det, till och med användes användbara örter i kompositionen, som dessutom tar hand om hår. Jag köper i Indie-ASHE, en grupp VKontakte.
Jag skickar snabbt, kontrollerat

Och hur många gånger kan du använda henna? För 2 veckor sedan färgade hon håret... men hon spolade snabbt bort

Jag har tunt hår, gjorde en mask med henna färglös + äggula + 1 tsk. honung och 2 timmar. Håret blev bra, lättsamt, lättare att lägga. Jag gillade det verkligen.

Henna är en super sak. levererade mig från mjäll. gjorde håret tjockare. Jag gillade kombinationen med kefir mer

Jag är väldigt nöjd med Henna !! Det här är en super liten sak. Hår blev lydigt och blev inte mycket tjockare än de var !!

Henna, 1chl. senap, 1 msk, malet kaffe, håll så mycket som möjligt. Jag tvätta av skinkan. Gulden återgår gradvis till grått hår, mitt huvud är bara deras. Håret är super.

Vegetabilisk olja måste läggas till masken. Jag glömde det.

Henna späd med varmt vatten och tillsätt citronolja. Tvätta av efter 40-60 minuter.

LiveInternetLiveInternet

-video

-kategorier

 • 1000. +1 tips (305)
 • Tips för alla tillfällen (103)
 • Lite tricks bra matlagning (84)
 • Hushållstips (121)
 • Personlig utveckling (83)
 • Minnesutveckling (48)
 • Livstips (13)
 • Time Management (11)
 • Kommunikationsförmåga (9)
 • Hastighetsläsning (3)
 • Danser (81)
 • Latina (28)
 • Zumba Slimming Dance (16)
 • Dansartiklar (7)
 • Go-Go (5)
 • Klubbdans (4)
 • Orientalisk dans (25)
 • Vanliga frågor (78)
 • Vanliga frågor (20)
 • LiRu (2)
 • Design (6)
 • Memo (24)
 • Våra mindre bröder (656)
 • Hundar (35)
 • "Live - som en katt med en hund" (25)
 • Min beast (5)
 • Från kattens liv -1 (154)
 • Från livet av katter-2 (35)
 • Intressant om katter (62)
 • Kattungar (18)
 • Katter (bilder) (232)
 • För kattägare (37)
 • Dessa härliga djur (75)
 • På World Wide Web (327)
 • Mus.Collection (32)
 • Vilka framsteg har nått (8)
 • Jag vill veta allt (114)
 • Kreativ skrivning (17)
 • Myter och fakta (36)
 • Medvetet kommer du inte att tänka dig (3)
 • Passionate Mordasti (44)
 • Fantastiskt - nästa! (14)
 • Showbiz (40)
 • Allt om allting (39)
 • Livet är en glädje (659)
 • Live Easy (187)
 • Ritualer, förmögenhetskunnande, omenärer (126)
 • Helgdagar, traditioner (97)
 • Pengar Magic (72)
 • Man och kvinna (46)
 • Simoron (36)
 • Numerologi, horoskop (28)
 • För själen (25)
 • Feng Shui (17)
 • Esoterisk (2)
 • Palmistry (1)
 • Helgedomar (5)
 • Faith alfabetet (104)
 • Hälsa (802)
 • Hjälp dig själv (363)
 • Självmassage enligt alla regler (82)
 • Sjukdomar (71)
 • Qigong, Tai Chi Chuan, Taichi (62)
 • Akupressur, Zoneterapi (40)
 • Ålderdom är inte en glädje? (26)
 • Visionskorrigering (9)
 • Traditionell medicin (9)
 • Orientalisk medicin (4)
 • Lev hälsosam (133)
 • Traditionell medicin (45)
 • Rengöring av kroppen (41)
 • Sista cigaretten (24)
 • Israel (144)
 • Städer (34)
 • Promised Land (10)
 • Användbar information (5)
 • Izravideo (19)
 • Foto rapporter (11)
 • Yoga (210)
 • Yogakomplex (123)
 • Yoga löser problem (43)
 • Övningar (30)
 • Asanas (9)
 • Yoga för fingrar (mudra) (7)
 • Tips (2)
 • Skönhet utan magi (1164)
 • Ansiktsgymnastik, övningar (220)
 • Lyxigt hår (133)
 • Japansk skönhet, asiatiska tekniker (81)
 • Massageteknik (63)
 • Ungdomars hemligheter (57)
 • Original Manikyr (20)
 • Stigen till strålande hud (111)
 • Kosmetisk väska (55)
 • Obefläckad smink (105)
 • Problem (42)
 • Konsten att vara vacker (33)
 • Stil (135)
 • Vård (281)
 • Recept (769)
 • Baking (93)
 • Garnering (18)
 • Den första maträtten (12)
 • Etnisk mat (7)
 • Dessert (53)
 • Snacks (118)
 • Degprodukter (84)
 • Att äta arkiverad (51)
 • Kött (113)
 • Bråttom (31)
 • Dryck (75)
 • Grönsaker och frukter (115)
 • Recept (25)
 • Fisk, skaldjur (34)
 • Sallader (60)
 • Såser (8)
 • Villkor (16)
 • Användbara platser (11)
 • Foto (8)
 • Fotoredaktörer (3)
 • Strömförsörjning (7)
 • Användbara länkar (7)
 • Program (11)
 • I livet skrattar. (133)
 • Video Fun (33)
 • Foto roligt (3)
 • Leksaker (25)
 • Åh, de barnen. (27)
 • Prikolyushechki (29)
 • Bara bra! (15)
 • Needlewoman (209)
 • Stickning (21)
 • Nålverk (11)
 • Reparationer (3)
 • Gör det själv (83)
 • Vi skapar tröst (37)
 • Syning (70)
 • Poems and Prose (245)
 • Lyrics (151)
 • Ordspråk (67)
 • Aforismer, citat (22)
 • Prosa (4)
 • Clown Expressions (1)
 • Perfekt Body (632)
 • Bodyflex, oxysize (120)
 • Pilates (41)
 • Aerobics (25)
 • Callanetics (21)
 • Milena. Fitness (18)
 • Gym (17)
 • Kroppstransformering (5)
 • Anatomi (1)
 • Tips (69)
 • Sport (Video) (88)
 • Sträckning (40)
 • Övningar (233)
 • Photo World (63)
 • Konstnärer (5)
 • Naturen (5)
 • Foto (16)
 • Fotografer och deras verk (31)
 • Blommor (8)
 • Photoshop (5)
 • Utmana extra vikt (552)
 • Fångad i dieter (63)
 • Power Laws (118)
 • Ät att leva. (76)
 • HLS (16)
 • Produkter (73)
 • Förlora vikt intelligent (128)
 • Vägen till det idealiska (103)

-musik

-Sök via dagbok

-Prenumerera via e-post

-Vanliga läsare

Universell hårmask baserad på henna

Idag ska jag prata om min universella hårmask för alla tider och tillfällen. Jag fick hennes recept från en mästare för 10 år sedan, försökte många andra, men den här är bäst.

Så, jag har torra, tunna "tunna hår" från naturen, de håller inte färg, frisyrer, styling, volymen observeras inte. Och fortfarande hår ser skadat, "delas upp" och perioderna börjar krypa monstrously!

I mitt liv var jag väldigt sällan skuren eller kammad, för mästaren måste vara handgjord och från Gud! Jag lämnar ofta mästaren i tårar, för med sådant hår och krokiga händer är resultatet hemskt, och efter hörsel hör jag: "Vad vill du ha med sådant och sådant hår?".
Sedan berättade en hantverkare en dag: "Ja, du har normalt hår, du behöver bara hjälpa dem, jag kommer att ge dig maskenes hemlighet och glömma alla problem!". Och det visade sig vara rätt.

Maskreceptet är väldigt enkelt: henna, kefir, äggula.

Henna: Hennas helande egenskaper har länge varit kända över hela världen. Den har en antiseptisk, stärkande, regenererande effekt. Förhindrar håravfall, stärker hårsäckar. Det är också ett bra botemedel mot mjäll.
Nyligen läste jag i instruktionerna för henna, köpt i naturkosmetikaffären, att henna fortfarande saktar ner hårets åldringsprocess.
Det gör också håret mer stel, skrymmande, slät, glänsande och är ett naturligt färgämne. Kvinnor i Indien och Iran används ofta henna för hårvård och är kända för gott, tjockt och vackert hår.

Kefir: Förmodligen har alla hört talas om fördelarna med kefirschampo. Det visar sig kefir - precis vad som behövs för håret - det här är rent protein, med andra ord protein. Det stärker, närmar sig håret, fyller dem med livskraft, gör det smidigt och glänsande. Vill du "mata" ditt skadade hår - ge kefir för dem!

Äggula: Det är bara en vitaminbomb. Äggula av ett ägg - det är tillgången på vitaminer och näringsämnen veschestv.On innehåller stora mängder kalcium, järn, mangan, zink, vitamin A, E, en laddningsdos av vitamin B och fosfor (som finns i schampo för håravfall i stora mängder och stärka hårrötterna), såväl som proteiner.

Som du förstår, använder vi allt detta tillsammans: Vitamin, närande, helande, stärka bomben för håret!


Förberedelse och användning:
På axellängdshår tar jag 1 pack naturlig henna, strö det i en djup skål. Jag lägger äggulan där (tidigare lägger jag ägget på bordet eller i varmt vatten, så att äggulan är varm, inte kall från kylskåpet).
Jag lägger till 2/3 kopp varm kefir (jag lägger preliminärt ett glas kefir i varmt vatten eller i en mikrovågsugn i några sekunder), blanda allt grundligt med en gaffel.
Det bör göra en enhetlig varm blandning. färger av barnslig överraskning, konsistens, som gräddfil (inte tjock och inte för flytande). Om blandningen visade sig vara mycket tjock (det här händer på grund av Kefirs olika fettinnehåll, om kefir är hemlagad eller hög fetthalt, blandningen är tjock) behöver du hälla i lite varmt vatten (till exempel 2-4 msk. Skedar).

Jag bär en t-shirt för hårfärgning eller något som inte är synd, jag täcker mina axlar med ett tyg från en film (väska). Jag sätter på masken först på hårrötterna, masserar hårbotten väl, sprid sedan den återstående massan på allt håret, täck håret med en film, linda den i en handduk (bättre mörk, hennafärger). Därefter måste du tvätta händerna bra, torka hennaen med en bomullsplatta från ansiktet och huden på nacken. Och läs en bok eller gör din egen sak.

Masken måste hållas i minst 1 timme - maximalt så mycket som du vill. Jag brukar göra det på en ledig dag på morgonen medan jag gör städningen, i 2-3 timmar tvättar jag av det. Tvätta av masken först med varmt vatten (inte kokande vatten, annars kommer du att koka ägg och kefir i proteinpellets, det är svårt att tvätta dem), efter tvättning av håret som vanligt med schampo (2 gånger bättre) och balsam.

Det är nödvändigt att göra en mask en gång i veckan. Jag hade ett bra resultat i 3-4 gånger.
Med riklig håravfall gör jag det 2 gånger i veckan, efter 5-6 gånger faller inget hår från huvudet, förlusten slutar helt (jag kan tvätta mitt hår, lägga det på golvet, i badrummet, på golvet, kläder, kam eller hår).

Resultatet
Tjockt, glänsande, slät hår. Håret blir tätare och "tjockare", för mig, som ägare av tunt och flytande hår, är detta viktigt. Det finns ingen mjäll, och viktigast av allt - ett fullständigt bortskaffande av hårfallet (med regelbunden användning), inga splittrade ändar. Volymen framträder, det beror på det faktum att henna gör håret mer elastiskt. Håret växer snabbare och tjockare.

Bilden nedan visar att håren är "tjock" och elastisk, det finns en liten mängd! Håret ser normalt ut och tjockt, trots att jag har det "väldigt flytande", tror jag att de kan räknas över natten!

Jag är mycket nöjd med detta recept. Nu börjar jag ha en hårklippning, jag börjar gnälla, de säger att jag har så problematiskt hår, mästaren ser skarp ut och säger: "Vad har du vackert hår, du vet fortfarande inte vad dåligt hår är! Sådana råtttappar är döda! " Hårklippningar ser nu bättre ut och volymen håller hela dagen.

 • Receptet är billigt för priset.
 • Tillgängliga produkter
 • Enkelt (jag beskrev det på så tråkigt sätt och i detalj)
 • Bra resultat och mångsidighet
 • Lämplig för tjejer som använder henna för hårfärgning
 • Har en uppenbar effekt mot håravfall (postpartum skallig a la bruce wiles hårfall stoppades om 2 veckor helt)
 • Liksom någon vård krävs regelbundenhet.
 • Tid (om bättre hälft inte är vana vid att dina "kvinno hemligheter", är det nödvändigt att smälta inte vet var, vet inte varför och podolshe.Moy man är van vid, jag är en gammal vacker turban från en handduk på huvudet slips, men han skrattar att jag har han är den vackraste kvinnan i världen i förpackningen. Och jag går och skrattar, de säger, du ser hur jag är glad för dig, kort sagt, vår idyll, men det är bättre att inte chocka svag hjärta).
 • Henna har en speciell lukt, vissa människor tycker inte om det, om det är illa att tvätta håret, kan det fortfarande hålla lukten av gräs från håret i 1 dag (Men jag gillar det, och min man snubblar mig, Han säger att jag luktar läckra, naturligtvis)
 • Om du vill accelerera hårväxten, häll en matsked söt mandelolja i denna mask (det är en känd hårväxtaktivator).
 • Om du har mycket stark håravfall - lägg till en matsked av burdockolja (det stärker hårrötterna).
 • Om du behöver en anti-ålder effekt för hår, lägg till en sked olivolja (den är rik på vitamin E och ett känt antioxidant och anti-aging agent). Med oljor tvättas masken av värre, tvättar håret längre och svårare.
 • Den fördelaktiga effekten av kokosolja på hår har länge märkts. Med en tät struktur täcker den helt håret, skyddar nagelbandet från olika skador, både kemiska och mekaniska. Och, viktigare, förhindrar förlust av protein. Och detta gör håret friskt, glatt och glänsande.

Och det sista: Jag råder alla att prova en mask - att göra det för första gången på en ledig dag. För att lugna ut tiden, skölj håret väl. Vanlig naturlig iransk Henna ger mitt mörka hår en rödaktig nyans, jag gillar det, och även färgämnen gråhår.
Om du inte behöver färgegenskaper, ta färglös henna.

Idag gick jag till butiken av naturlig kosmetika för henna, örter, vitaminer, örter, te, etc., säljs där, och jag hittade av misstag Henna i olika färger, den används för att färglägga hår och tillfälliga tatueringar på kroppen. Så nyanserna har hon från ljusblond och gyllene till djup svart. Och tatueringen på kroppen kan göras, både svart och rött. Jag visste inte att Henna kommer i olika nyanser. så många år med denna mask kanske kan någon välja en lämplig.
Jag färgar inte mitt hår, jag vet inte vilket resultat Henna ger på färgat hår. Jag hörde att det kan göra ljuset hår till en "kyckling", ge en grön glans och andra skräckhistorier. Infa är inte verifierad av mig, jag kommer inte säga något om detta. Om du använder hårfärg, fråga din mästare om du kan använda henna masker.
Källa till

Henna Hair Masks

Färglös henna används ofta i kosmetologi. Dess huvudsakliga egendom är inte i hårfärgning, men i förstärkning och behandling av hårbotten. Henna producerar utmärkta kosmetika, som, när de används korrekt, har en positiv effekt på håret: de blir mjukare, silkeslen, lätt att kamma. Dessutom hjälper henna masker till hår att lösa problem som torrhet, skört hår och håravfall. Det är värt att notera att den färglösa henna, till skillnad från naturlig, inte färgar håret, men läker.

Färglös henna för hår som en del av en mask

Denna naturprodukt anses vara ett idealiskt verktyg som kan användas för att stärka, återställa hårbotten, bli av med mjäll och påskynda tillväxten. Att tillämpa en korrekt förberedd produkt ersätter framgångsrikt den dyra salonglamineringsproceduren. I det här fallet smutsas alla uppvuxna skalor och håret är täckt med en skyddande film. Men som med användningen av de flesta kosmetika i hushållet kommer det synliga resultatet att vara endast med regelbunden användning, minst 2 gånger i veckan. Resultatet kommer emellertid inte att svika.

Den enklaste masken av färglös henna bereds enligt följande: Pulvret kombinerar med vatten i förhållandet 1: 2 eller 1: 3, blanda väl och lätt infunderat. Vatten är önskvärt att använda varmt, nästan kokande. Den resulterande vattnet appliceras på något fuktigt hår. I matlagningsprocessen istället för vatten kan du använda växtbaserade infusioner och avkok, olika oljor, juice av frukt och grönsaker - allt som används i hemmet kosmetologi. Detta recept anses vara den viktigaste.

Hårmask från henna och kefir

Kefir är en naturlig grund för framställning av effektiv kosmetika. På grund av de ämnen som finns i det, är huden renad, talet i bukspottkörtlarna normaliseras, cellerna i hårbotten matas. Masken av henna och kefir är inte för ingenting är mycket populär, eftersom det är enkelt att förbereda, och effekten är hög.

Applicera denna mask en eller två gånger i veckan, du kan bli av med mjäll och stärka rötterna. Håret blir torrare, men samtidigt får de sken och hälsa. För att få en sådan mask måste du ta 2 matskedar av färglös henna och blanda 3-4 matskedar kefir. Du kan lägga till några skedar kakao eller en droppe av din favoritolja. Mask för hår med henna och kefir appliceras i en halvtimme och tvättas sedan av.

Hur man gör en mask från henna

Innan du gör en mask av henna kan du se många effektiva recept, här är några av dem:

Mot håravfall. Två matskedar av färglös henna, en matsked ricinolja, 2 matskedar olivolja blandad tills slät. Om så önskas, tillsätt några droppar essentiell olja. Allt är utspätt med varmt vatten eller växtbaserade avkok.

För glans och volym. Till det föregående receptet tillsätt en matsked almondolja och en tesked Dimexidum, vilket kommer att förbättra effekten av verktyget. Lämna en timme, skölj sedan.

Universal mask används för att stärka, återfuktas, bli av med mjäll, för att ge volym och glans. Koka 150 g färglös henna med kokande vatten, tillsätt 2 matskedar burdock och en matsked olivolja, samt två teskedar honung och två matskedar äppelcidervinäger. Denna mask är i åldern 60-90 minuter, varefter den appliceras på torrt hår.

För densitet och förstärkning. En förpackning färglös henna blandas med två matskedar citronsaft, två kycklingäggor och mager kockost. Den erhållna massan appliceras i 40 minuter.

Näringsrik. Två matskedar pulver blandat med 100 ml varm yoghurt. Insistera på 15 minuter. Blandningen appliceras på rötterna, jämnt fördelad över hela längden. Tvätta av efter 40 minuter.

För hydratisering och återvinning. Förbered det grundläggande receptet och efter 15 minuter tillsätt massan av avokado och en sked ricinolja. Applicera en timme, skölj sedan med schampo.

Att stärka fet hår. Till huvudreceptet läggs två matskedar av blå lera och citronsaft, samt en matsked av castor och burdock olja. Tvättade också av med schampo på en timme.

Färglös henna mask

När man använder färglös henna för hår appliceras masker på torrt eller något fuktigt hår, gnuggar blandningen i huden, och vid behov (långt hår) att fördela längs strängarnas längd. Det är lämpligt att sätta en plastlock på huvudet för duschen och linda den med en handduk. Vid applicering bör exponeringstiden inte överstiga en timme. Vid långvarig exponering kan blont hår fläcka. En mask som är baserad på naturliga produkter kan användas i stället för schampo, efter applicering, skölj noga med varmt rent vatten eller använd det med en balsam eller balsam.

Det är värt att notera att ibland kan man stöta på begreppet "vit henna mask", vilket är ett misstag. Faktum är att en 100% naturlig produkt är färglös henna. Och vit henna är en kemisk förening som används för att lätta håret. Den aktiva substansen i den är väteperoxid i hög koncentration. Därför har denna "henna" inget gemensamt med den naturliga produkten.

Kefir brödmask med henna för alla hårtyper.

Kefir brödmask med henna för alla hårtyper.
Action.
Det ger hårvolymen, visuellt gör den tjockare, återvänder glans, gör den mjuk och smidig.

Ingredienser.
Kefir - 200 ml.
Henna - 1 tsk.
Rågbröd - två bitar av smulor.
Beredning.
I henna lägg till kefir och bröd. Blandningen lämnas stå i fem minuter och appliceras sedan på hårbotten och hela längden av förvasket och torkat hår. Mask håller i en halvtimme under filmen och en handduk. Skölj med varmt vatten med äppelcidervinäger (per liter vatten 1 tsk. Vinäger). För att undvika förändring av hårfärg rekommenderas blondiner att göra denna mask utan att lägga till henna.

Färglös Henna för hår - 5 bästa masker

Hemmagjord hårmask baserad på färglös eller vit henna är ett effektivt och beprövat verktyg vid behandling av trådar. Våra förfäder använde olika recept för henna masker för att tjockna, växa och stärka håret. Nedan publiceras de mest effektiva.

För tillverkning av terapeutiska blandningar lämplig färglös henna. Förväxla inte det med färg, annars kommer du att färga håret, och det kommer inte vara lätt att ta bort färgpigmentet. Var därför försiktig när du köper.

Du kan också lägga Basma till hårmasken med medicinsk henna, men den här metoden passar älskare att färga trådar. Om du är nöjd med din nyans väljer du det färglösa alternativet.

När det inte finns någon önskan att göra produkten själv med tillsats av gelatin eller burdock olja, kan du köpa den färdiga versionen. Sant, om du tror recensionerna, den mest användbara helande masken av färglös henna, kokad med egna händer.

Om produkten

Masken med tillsats av färglös henna anses verkligen otroligt användbar för hår. Det finns ingen magi i detta. Allting ligger i läkemedlets unika sammansättning och kompetenta kombinationen med ytterligare komponenter.

Pulver utan färg är en naturlig produkt, som extraheras från växtens cassia thick-leaved. Bladen och stammen krossas till ett pulver som innehåller fisalen, caexanthin, aloe-emodin, krisofanol.

Dessa komponenter har omfattande inverkan på rötterna och hårets längd, stärker dem från insidan, förhindrar förlust, accelererar tillväxt och ger glans. Masken för lockar med tillsats av henna är effektiv mot håravfall i kampen mot splittrade ändar.

Det fuktar och närnar håret. Verktyget är universellt just för att det kan lösa alla problem. Det viktigaste är att lägga till nödvändiga ingredienser.

Till exempel måste den torra typen av strängar matas med kardborre, oliv, spett eller linolja, ägg, honung, stallost. Oljig hårpassblandning med tillsats av lera, citronsaft.

Den normala typen av hår kan skämma bort med alla ovanstående ingredienser. För att förbättra effekten rekommenderas att man tillsätter essentiella oljor.

Inte alla tjejer har en önskan att självständigt odla henna för hår. I det här fallet kan du använda den färdiga krämmasken som säljs i butikerna. Till exempel:

 1. Shahnaz Hussein med henna Shahea;
 2. Henna reparationsmask Sewha PC Inc;
 3. Mask "Aromatika";
 4. Masken återställer "Floresan".

Kontra

Masken med färglös henna löser ett stort antal hårproblem. Därför växer varje år antalet fans av det här verktyget bara. Men i vissa fall rekommenderas inte proceduren:

 • Blondiner måste vara försiktiga, eftersom läkningspulver kan ge en oönskade skugga. Det är bättre för ägarna av platina lås att använda andra masker för deras behandling;
 • Produkten är inte lämplig för tjejer med mycket torra trådar, eftersom det har en torkfunktion. Om du fortfarande väljer att använda pulver, var noga med att lägga till minst 2 msk. l. vegetabiliska oljor;
 • Innan färgning med kemisk färg, är förfarandet inte värt det, eftersom det kan påverka kvaliteten på färgning, ge en onödig nyans. Verktyget kan användas några veckor efter appliceringen av färgen;
 • Närvaron av sår, allvarlig irritation i hårbotten. Mask av Henna med senap bara förvärra situationen med håret. Först måste du bota hårbotten. Detsamma gäller för mjäll och andra liknande sjukdomar. För det första är det bättre att konsultera en läkare.

Att ignorera dessa rekommendationer kan påverka ditt hårs yttre och inre tillstånd negativt. Den beklagliga erfarenheten hos många flickor visar att produkten skadar trådarna om de används felaktigt.

Hemlagade recept

Henna hårmaskiner arbetar underverk om du använder dem systematiskt. Det är lämpligt att göra en kurs på 12-15 procedurer, genomföra dem 2 gånger i veckan. Verktyget späds ofta med kokande vatten, men det måste kylas till rumstemperatur för att inte få en allvarlig bränning.

För torrt hår lämplig lösning av färglöst pulver med tillsats av olja. Det är bäst att använda olivolja eller kokosnötolja, vilka anses vara de bästa för att återställa skadade och torra krullar. ta:

 • påse med färglöst pulver;
 • kokande vatten;
 • 3 msk. l. kokosnöt eller olivolja.

Många masker från oljor tvättas av mycket hårt. Men henna underlättar väldigt denna process.

 1. Lös upp pulvret med gräddfil.
 2. Tillsätt olja, blanda.
 3. Applicera blandningen på huvudet, varma och tvätta med en schampo om en timme.

Färglös henna mask med ägg och olja är utmärkt för håråterställning. Det återställer och återfuktar strängarna, ger dem en naturlig volym.

 • påse med färglöst pulver;
 • 2 yolks;
 • burdock olja, olivolja, äppelcidervinäger (2 msk. L);
 • 2 tsk. honung.

Detta vitaminmedel är utmärkt för tjejer som regelbundet använder en hårtork eller krusningsjärn. Masken sparar hår från de negativa effekterna av heta temperaturer, från dåliga miljöförhållanden och dålig näring, vilket har en skadlig effekt.

 1. Lös pulvret med kokande vatten till en tjock grädde.
 2. Tillsätt äggula, olja, äppelcidervinäger och honung.
 3. Rör om ingredienserna noggrant.
 4. Applicera på hela längden av trådarna, linda på toppen med en påse och handduk.
 5. Skölj med varmt vatten och schampo efter en timme.

Masken av terapeutisk henna för hår hjälper till med hög fetthalt. Detta pulver reglerar perfekt sebumproduktion.

 • väska med pulver;
 • kokande vatten;
 • blå lera, citronsaft, burdockolja (2 msk.).

Om strängarna är för oljiga kan du ta bort burdockolja från kompositionen.

 1. Lös upp Henna med kokande vatten, tillsätt de övriga ingredienserna.
 2. Applicera kompositionen på rötterna, skölj omedelbart efter en timme.

Hemma rekommenderas att förbereda en mask mot håravfall med senap och färglös henna.

 • 2 msk. l. pulver;
 • 2 tsk. senap;
 • ½ kopp kokande vatten.

Senapspulver måste tillsättas till blandningen. Hon kommer inte att baka väldigt mycket, för det finns inget socker i receptet.

 1. Blanda Henna med senap, tillsätt kokande vatten.
 2. Applicera blandningen på rötterna, värm huvudet.
 3. Skölj med kallt vatten efter 15 minuter.

Färglöst pulver är utmärkt för långsam hårväxt.

 • ¼ kopp kefir;
 • 5 droppar eterisk oljebetong
 • väska med pulver.

Oil Bay är känd för sin rika komposition. Det bidrar till att accelerera hårväxten, mätta den med användbara komponenter.

 1. Lös pulvret med kefir.
 2. Tillsätt 5 droppar eter, blanda.
 3. Applicera på rötterna, varma huvudet, tvätta av efter 40 minuter.
Recensioner efter användning

När hon var ung gjorde hon ständigt en mask av färglös henna med tillägg av kefir. Krullar nöjd densitet och snabb tillväxt. Hon födde ett barn och övergav behandlingen. Jag tänker igen att köpa en helande väska.

Masken med utgått kefir och färglös henna är ett mirakel för hår. Min syster och mamma gjorde ständigt, nu bestämde hon sig för att försöka. Mycket bättre än köpta produkter.

Nyligen gjort en mask med tillsats av henna och gelatin. Sedan tvättade hon av blandningen på något sätt. Resultatet är nöjt men inte redo varje gång i en halvtimme för att tvätta krullarna.

Den mest populära restaurerande hårmaskan är konstigt nog, görs hemma, men det är bättre att köpa en mask för att lätta håret.

Om du gillar det - dela med vänner:Nästa Artikel
Tea tree eterisk olja för hårbehandling