Naturlig Yoghurt Hår Mask


Hår är en naturligt given dekoration. Friska och välskötta, de förvandlar hela bilden, vilket gör den perfekt. Eller vice versa - tunna strängar, splittrade ändar, mjäll, tråkiga och livlösa lockar skapar ett dåligt rykte för ägaren - visa frånvaro av självkärlek och respektlöshet för andra. Högkvalitativ hårvård kan organiseras utan att tillgripa tjänster av dyra skönhetssalonger. Skämma bort ditt hår med ett lyxigt lyxklassförfarande hjälper hårmasken från yoghurt.

Yoghurt - naturlig kosmetika för hårvård

"Långt liv" är en annan betydelse av ordet "yoghurt". En fermenterad mjölkprodukt som minskar risken för onkologi, motstår utvecklingen av hjärtsjukdomar och kärlsjukdomar, återupplivar till livet - rättfärdigar sitt mellannamn. Levande kulturer, med vilka den är så värdefull, har en helande effekt på hela kroppen - allt från gastrointestinala problem och slutar med tandköttssjukdom.

Förlänga livet för denna naturliga produkt och hår. Levande mjölksyrabakterier i samarbete med andra biologiskt aktiva substanser stimulerar hälsosam vital aktivitet i håret, eliminerar orsakerna till mjäll och inflammation, rengör hårbotten i hårbotten.

Det vanligaste problemet att suga hälsa och liv från krullar är mjäll. Forskare visar att detta är en följd av svampinfektioner i huvudets hud. De flesta kosmetiska "hjälpare" som är utformade för att bekämpa mjäll eliminerar inte orsakerna, men täcker bara huden med en sorts film som inte tillåter att döda celler aktivt rullar av. Yoghurt har också en naturlig antibakteriell och antifungal effekt. Dess fermenterade mjölkmiljö innehåller specifika ämnen som, till skillnad från syntetiska schampo och balm, eliminerar orsaken - svampen, och inte följden - mjäll.

På grund av närvaron av aminosyror, fuktar yoghurten håret perfekt och förhindrar överdriven torkning. Och mjölksyra tillåter delikat avskalning av keratiniserade celler. Dessutom är kosmetika baserade på denna fermenterade mjölkprodukt generöst smaksatt med kalium, kalcium, B-vitaminer och vitamin A och C. En sådan komplex effekt kan återuppliva även den dömda hårsaxen!

Rekommendationer för beredning och användning av masker

Alla fördelar och värde för yoghurt hårmaskor kommer att märkas om du följer några viktiga rekommendationer:

 • Indikationer: Masker med yoghurt används i avsaknad av hårväxt och alopeci, med stress, ökad torrhet eller fett, mjäll och därtill hörande problem med hårbotten.
 • Kontraindikationer: Vid individuell intolerans, som upptäcks med hjälp av ett test på handledets känsliga hud.
 • Högpresterande mask som är förberedd från den mest färska naturprodukten utan färgämnen och konstgjorda tillsatser.
 • Masker baserade på yoghurt kan berikas med ytterligare fördelaktiga ingredienser - färsk frukt, honung, kakao, kaffe, oliv eller havtorn, olja, ägg. Alla komponenter före applicering på håret måste piskas med en mixer.
 • Kemiska reaktioner blir snabbare och bättre om huvudet värms med polyeten och en handduk.
 • Yoghurtmasken är i genomsnitt ungefär en halvtimme. Men allt beror på ingredienserna i dess komposition. Masker med yoghurt och honung eller olivolja kommer också att räcka i 30 minuter. Och produkter som kaffe och kakao kräver längre varaktighet.
 • Naturläkemedel avlägsnas från håret nästan utan svårighet, men med användning av schampo. Skölj yoghurtmasken med vatten vid en temperatur av 33-35 ° C.
 • För masker avsedda för fet hår måste du ta yoghurt med låg fetthalt. Och vice versa.
 • När yoghurt hårmaskan tvättas av, bör håret torkas utan att använda en hårtork.

Bevisade Yoghurtbaserade Maskuppskrifter

 • Mjäll. För alla typer. Blanda två tsk sorreljuice med tjock yoghurt (2 msk) och med varm olivolja (1 tesked). Gnid in i huden under håret och isolera i isolerad turban i en timme.
 • Fuktgivande yoghurt-oljemedicin (för torrt och utarmat hår, för tillväxt). Yoghurt (5 ss.) Kombinera med mandel- eller ricinus eller kokosnötolja (1 msk. L.). Behandla med en oljig botemedel varje krull och håll under cellofan i en timme.
 • Honung-yoghurtblandning (för tillväxt, förstärkning och hög fetthalt). Blanda vodka (2 ssk. L.) Med honung (1 ssk. L.) Och yoghurt (2 ssk. L.). Blandade medel täcker alla trådar, lindas och tvättas efter 25-30 minuter.

 • Kakao yoghurtmask (för att förbättra den mörka färgen på trådarna och att växa). En kvart kopp kakaopulver, blanda med en halv kopp hemlagad yoghurt, honung (1 tsk.) Och äppelcidervinäger (1 tsk.). Kakaochokladblandningen appliceras på tvättat hår, och beroende på den förväntade effekten av färgämne, varar från 5 till 40 minuter.
 • Hårmask med yoghurt och kaffe (för "förfriskande" glans av mörka lockar och förstärkning). Blanda yoghurt (100 g) med naturligt malet kaffe (2 msk. L.). Låt blandningen infusera i några minuter så att kaffet ger färg. Applicera om 15-40 minuter på hela hårets längd.
 • Yoghurtmasker är ett favoritmedel för frodiga snygga skönheter som älskar att få beundra blickar och uppriktiga komplimanger till sitt lyxiga och friska hår. Det viktigaste - var inte lat, skämma bort curls så trevliga procedurer.

  Hår Yoghurt Fördelar - Naturliga masker

  Hår yoghurt är ett oumbärligt verktyg, särskilt under lågsäsong, när krullarna behöver mer uppmärksamhet, vård och vitaminer. Hemgjorda masker med yoghurt återställer och närnar hår, mätta dem med användbara ämnen. Regelbunden användning av en naturlig produkt kommer att ge fantastiska resultat som kommer att synas inte bara för dig, men även de som är omkring dig kommer att vara begåvade med komplimanger.

  Fördelarna med yoghurt hår

  Naturlig produkt som passar alla typer av hårvård. Inte ens känslig hud kan orsaka skada. Användningen av yoghurt som huvud eller extra medel att ta hand om lockar, stärka och fuktar dem, gör lydig och mjuk, förhindra mjäll och fyll dem med styrka.

  Naturlig yoghurt innehåller många näringsämnen:

  • mjölksyra - 0,7-1,1%;
  • kalcium och kalium;
  • hög proteinhalt
  • magnesium;
  • B-vitaminer1, B2, B6, B12.

  Yoghurtens fördelaktiga egenskaper har gjort denna produkt oumbärlig, inte bara för hårvård, men det rekommenderas även av barnläkare att förbättra aktiviteten i mag-tarmkanalen, dietitiker för konsumtion för att minska vikt. Yoghurt i kosmetologi har också funnits applikation, baserat på det, ansiktsmasker, klyvning och hand hudvård görs.

  Användbara egenskaper av yoghurt:

  • fuktar huden
  • besitter regenereringsegenskaper;
  • uppfriskande;
  • förhindrar akne
  • har antifungala och antibakteriella egenskaper
  • normaliserar talgkörtlarna;
  • lindrar irritation.

  Applicering av yoghurt för hår

  I sin rena form används yoghurt generellt inte, det används som grund för framställning av hemlagade masker. Det visar sig bra kosmetiska produkter för vård av lockar. Till resultatet var mycket högre, du måste lyssna på några rekommendationer.

  Användningen av yoghurtbaserade masker indikeras för personer med torrt hår, eftersom produkterna hjälper till att bota hårsektionen. Lämplig för behandling av mjäll, eliminera fettighet.

  Kontraindikationer för användning av yoghurt har inte identifierats, men individuell intolerans mot de komponenter som utgör masken kan orsaka hudirritation. Innan blandningen appliceras måste den testas. Därför gnids en droppe av produkten i armbågens hud och efter några minuter undersöks denna plats. Om finnar och utslag inte syns, det finns ingen bränning, klåda, det betyder att den färdiga masken omedelbart kan appliceras på håret.

  Endast naturlig yoghurt, utan frukt tillsatser, färgämnen och konserveringsmedel, är lämplig för användning.

  Vid applicering av maskerna på huvudet rekommenderas att de fördelas jämnt över hela längden på krullarna, gnugga försiktigt in i rötterna och fuktar de splittrade ändarna.

  Varaktigheten av maskerna ska vara 30 minuter. Beroende på komponenterna kan denna tid variera i riktning mot minskning eller ökning. Att lämna masken på natten är oönskade, eftersom mjölkprodukterna kan försämras. För att öka effekten av komponenterna, rekommenderas att täcka huvudet med en handduk efter att masken har applicerats, så att återhämtningsprocesserna blir snabbare.

  Efter tvätt av maskerna ska håret torka ut på egen hand, de får inte torkas med en hårtork.

  För att bibehålla friskt hår rekommenderas att du gör fuktgivande och närande masker 1 gång om 7 dagar.

  Olika ingredienser kan läggas till yoghurt. God effekt har en mask med kaffe och yoghurt, med tillägg av ägg, honung, brandy och andra komponenter.

  Hur man lagar yoghurt för hår hemma

  Yoghurt som tillagas av ägaren med egna händer är en indikator på produktens natur och friskhet, så det är bättre att laga det själv. Till skillnad från butik motsvarigheter, det är mycket bättre.

  Recept för hemlagad yoghurt:

  Säkert har varje hemmafru en långsam spis. Om så är fallet, förbereda yoghurt är inte svårt. Först måste du koka mjölken och låt den svalna till en temperatur av 40 0 ​​C. Nu måste den blandas med starter och hällas i beredda burkar för yoghurt. Till botten av multicookern är inte repad, den ska täckas med en vävd duk. När tankarna är installerade i multikökaren, ska varmt vatten hällas till halsen på burkarna (behållare kan tas från under barnmat).

  De nyaste modellerna är utrustade med en "yoghurt" -knapp, så du behöver inte uppfinna något, du behöver bara trycka på den här knappen och yoghurten är klar. Om det inte finns någon motsvarande knapp på multicookern måste du sätta på den i "värme" -läget och stänga av den efter 15 minuter. Locket kan inte öppnas. Yoghurten bör smutsa under locket i en timme. Vrid sedan "föruppvärmning" på i 15 minuter och stäng av den igen. Efter en timme kan du få den färdiga produkten. Så, utan mycket krångel och tid, kan du laga yoghurt hemma.

  Yoghurt Hår Mask Recept

  För beredning av naturliga hårmaskar med yoghurt rekommenderas att välja en produkt med hög fetthalt.

  Hårmask med yoghurt och ägg

  Nourishing mask med yoghurt eliminerar fett, förbättrar blodcirkulationen, ger näring hårsäckar.

  komponenter:

  • naturlig yoghurt - 5 msk. l.
  • ägg - 1 st.

  Protein stärker håret, och äggulan hjälper till att återfuktas. Innan du lägger till protein i masken måste det piskas. I yoghurt lägger du först till protein, blandar och bara då - äggula. Applicera blandningen på håret och håll i 10 minuter. Masken kan hållas längre men inte mer än 0,5 timmar. Tvätta av på vanligt sätt.

  Hårmask med yoghurt och olivolja

  Verktyget hjälper till att återuppliva håret. Lämplig för torrt hår.

  För att förbereda blandningen behöver:

  • Yoghurt, kokt med egna händer - 2 msk. l.
  • äggula (stort ägg) - 1 st.
  • honung (helst fräsch) - 1 msk. l.
  • olivolja - 1 msk. l.

  Effektiv mask, dess regelbundna användning har en fördelaktig effekt på hårets tillstånd. Före schamponering, applicera blandningen på torra eller lätt fuktiga strängar. Lämna i 20 minuter och skölj med schampo.

  Hårmask med yoghurt och honung

  Honung yoghurt för hår hjälper till att minska sebaceous körtlar, vilket gör att håret kan hålla sin volym längre och inte bli fet.

  För att förbereda masken behöver du förbereda:

  • Yoghurt - 2 msk. l.
  • Cognac - 3 msk. l.
  • honung (helst flytande) - 1 msk. l.

  Älskling, innan du lägger till huvudingredienserna måste du värma upp så att det blir mjukt. Komponenterna ska blandas, appliceras jämnt på håret och gnugga in i huden. Därefter på planen: Wrap huvudet med plast, linda och låt i 40 minuter. Vid denna tidpunkt kan du laga ett avkok av ekbark. Detta kommer att förbättra effekten. Sköljning är bra för fet hår.

  Behandlingskursen består av 20 procedurer som hålls med en paus på 7 dagar.

  Yoghurt hårmask med kakao för tillväxt

  Maskins effektivitet testas i praktiken. Det bidrar till snabb hårväxt.

  komponenter:

  • yoghurt - 50 ml.
  • kakao - 1 tsk
  • äggula - 1 st.

  Blanda äggula med yoghurt. Lös upp separat kakao i varmt vatten, värm lite och häll i äggula-yoghurtblandningen. Applicera på hårrötterna och tvätta av efter 30 minuter på vanligt sätt.

  Varning! Masken gnidas bara i hårrötterna, det är inte nödvändigt att distribuera produkten över hela längden!

  Video - recept: Mask för hår restaurering från majonnäs och yoghurt

  Hårvård bör vara regelbundet, men inte ibland. Förutom hemlagade masker kan du använda färdiga verktyg. Till exempel Avon Mirika och yoghurt för hår. Maskets popularitet beror på den mjuka konsistensen, behaglig lukt, rimligt pris och naturligtvis effektivitet. Håret blir mjukt, lättsamt, det finns en naturlig glans och silkiness.

  Hår yoghurt: ansökan recensioner

  Margarita, 34 år gammal

  Yoghurt hjälpte mig att lösa problemet med uttorkat hår. Jag gjorde masker varje vecka, tillbringade 15 sessioner. Hållbar, är det inte? Maskerna returnerade styrka och volym till mina krullar.

  Under årens lopp, kämpade med tjocka strängar, spenderade man mycket tid och pengar. Och sedan snubblat jag på masker, där huvudkomponenterna är kockost, yoghurt och kefir. Jag gillade yoghurt hårmask. Den består av naturliga ingredienser: ägg och yoghurt, hår som inte längre lyser och längre bevarar ett vackert utseende.

  Violetta, 40 år gammal

  Masker med naturlig yoghurt - är makt! Jag använder endast personlig kokt yoghurt. Jag tycker att det är mycket mer användbart än de som säljs i butiker.

  Vad är användningen av yoghurt hårmaskor

  Mejeriprodukt används inte bara i dietetik utan också i kosmetologi. Yoghurt för hår gör att du kan återställa torra, skadade trådar, återställa naturlig utstrålning, elasticitet. Du kan självständigt förbereda ett recept på hemlagad yoghurt, vilket gör att du kan utföra en fullständig vård. Skönhetsbehandlingar kommer att ge lyxiga välskötta lockar till tipsen.

  Fördelarna med yoghurt hår

  Att använda yoghurt är användbart för:

  1. Näring och hydratisering;
  2. Återställande av nagelbandet;
  3. Förstärkning av rotsystemet;
  4. Ge sken och elasticitet.

  Hemlagad yoghurt innehåller:

  • vitaminerna A, Bl, B2, B5, B6, B12, PP, K;
  • mineral komplex
  • mjölksyra;
  • mättade, omättade fettsyror;
  • utbytbara aminosyror.

  Sätt att använda yoghurt

  Du kan använda en mejeriprodukt i ett näringsrikt, fuktgivande förfarande. Applicera yoghurt på hår rekommenderas också i ren form, istället för balsam. Används vid tipsen, i rotområdet, bryter en användbar komposition inte emot naturliga processer. Skada är endast möjlig vid användning av butiksprodukter, förekomsten av lecitin, liksom andra tillsatser, konserveringsmedel, reducera de användbara egenskaperna hos förfarandet. Skada från naturlig yoghurt är utesluten, har inga kontraindikationer.

  Hemlagade recept för yoghurt hårmaskor

  Hårvård hemma kommer att säkerställa mättnad av viktiga syror, vitaminer, mineraler. Återställningsförfarandena skyddar de tunna stammarna från effekterna av en hårtork, curling, förbättrar tillståndet efter färgning. Tack vare naturliga recept kan du alltid återvända till den naturliga glansen, elasticiteten.

  Viktig redaktionell rådgivning

  Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

  fuktgivande

  Det rekommenderas att applicera på torrt hår, liksom krullar som är benägna att brittleness, porositet. Hemvård ger dig möjlighet att stärka strukturen till mycket tips, mätta med vitaminer och mineraler. Efter proceduren kommer håret bokstavligen levande, glädjande med kraft, utstrålning.

  komponenter:

  • 3 msk. skedar av yoghurt;
  • 2 msk. skedar av jäst
  • 6 droppar cypresseter.

  Blanda mejeriprodukt med jästgranuler, tillsätt aromolja. Den färdiga kosmetiska produkten distribueras över hela tillväxtområdet. Torka först, först med en film, efter en handduk. Åtgärden är utformad i två timmar. Avsluta, som vanligt, använd, från krilltillståndet, två / fem gånger i månaden.

  näringsrik

  Yoghurtmask med effekten av laminering kommer att glädja alla ägare av hårda, orubbliga strängar. Det kommer också att förbättra tillståndet för tunna trunkar som är benägna att tvärsektion. Universellt förfarande är inte sämre än effektiviteten av salongvårdsmetoder. Du kan använda när som helst på året för mat, skydd mot mekanisk stress, höga och låga temperaturer.

  komponenter:

  • 2 msk. skedar av naturlig yoghurt;
  • 2 msk. skedar av gelatin;
  • 3 msk. skedar av olivolja;
  • 5 droppar sandelträ eterisk olja.

  Vispa mejeriprodukt med olivolja, tillsätt doftande droppar. Separat, späd ut granulat av gelatin med örtkokning, du kan sätta i ett vattenbad tills fullständig upplösning, det är viktigt att inte glömma att rör om ständigt. Ta sedan bort från kaminen, kombinera alla ingredienser, den resulterande massan rengör rent, rena, våta strängar på huvudväxeln, spetsarna. Vik folien, i tio minuter för att värma den varma lufttorken. Efter inlindning med en varm handduk i ytterligare 45 minuter efter tvättas den på vanligt sätt. Du kan upprepa masken varannan vecka.

  firming

  Effektivt förfarande mot förlust, låter dig fylla näringsbristerna, förbättra blodflödet. Med egna händer kan du snabbt förstärka rotsystemet, ge krullets styrka, elasticitet. Tillväxten av nya hår stimuleras, resultatet blir glatt - en otrolig pump, volym.

  komponenter:

  • 20 gr. mejeriprodukt
  • 15 gr. honung;
  • 10 ml burkolja;
  • 10 ml cognac;
  • ägget.

  Pisk yoghurt och ägg med en visp, tillsätt gradvis varm burkolja. Blanda separat konjaket med honung och samla sedan alla ingredienser i en enda komposition. Massa gnugga i rena, torra rötter, massage noga i fem / sju minuter. Sedan sätt på en duschlock, handduk, lämna att agera vid sömnstillfället. Vakna, du kan slutföra proceduren på vanligt sätt. Med riklig förlust rekommenderas att använda varje kväll i två veckor, för profylakse, är tre ansökningar per månad tillräckligt.

  Video recept: Mask för hår restaurering med ägg, yoghurt och majonnäs

  För oljigt hår

  Hjälper till att minska sekretionen av körtlar, för att ge volymen och densiteten till krullarna, den naturliga masken. Det rekommenderas inte bara för feta rötter, men också för mjäll och för att förbättra tillväxten. Processerna av blodflöde normaliseras, rotsystemet stärks.

  komponenter:

  • 25 gr. mejeriprodukt
  • 10 gr. gul lera;
  • 10 gr. stärkelse;
  • 5 droppar orangeeter.

  Blanda gul lera och yoghurt och introducera sedan potatispulver och citrusdroppar. Behandla det fuktiga håret med en färdig kosmetik. Det tar ungefär fyrtio minuter. Skölj av på vanligt sätt, upprepa proceduren en gång i veckan, och det hjälper också att se rent och snyggt längre.

  För målade

  En hårmask med yoghurt låter inte bara restaurera strukturen som skadas av kemiska element, men också för att bevara mättnad av skuggan. Som ett resultat skiner strängarna med skönhet och hälsa, förhindrar förfarandet bräcklighet och förlust. Hemvård hjälper till att skydda naglarna, med regelbunden användning av hårtork eller krullning.

  komponenter:

  • 20 gr. yoghurt;
  • 3 aprikoser;
  • 10 ml avokadoolja;
  • 2 ampuller vitamin B12.

  Frukt skalade och skalla, hugga i en mixer, få en jämn konsistens med potatismos. Värm olja i ett vattenbad, blanda med mejeriprodukt och aprikospuré, tillsätt vitaminlösning. Klar innebär att man bearbetar torra strängar längs hela längden, lämnar sig för att fungera under duschen. Tvätta av efter en timme, använd masken hemma två / fyra gånger i månaden.

  För att påskynda tillväxten

  Du kan växa långa tjocka krökar snabbt själv utan att tillgripa salongprocedurer. Effektiv för hårväxt naturlig hemlagad mask. Tack vare aktiviteten hos de aktiva elementen förbättrar blodflödet, folliklarna levererar med näringsämnen. Kommer att glädja den extra volymen och densiteten som uppträder efter användning av naturkosmetik.

  komponenter:

  • 30 gr. yoghurt;
  • 10 gr. tranbär;
  • 5 gr. ingefära;
  • 3 droppar tallolja eterisk olja.

  Bär passerar genom en fin sik för att erhålla en homogen massa. Kombinera med mejeriprodukt, skriv in gingerpulver och barrträd. Den beredda kosmetiken, med hjälp av en svamp, bearbetas på en del på våta, tvättade lås i början av tillväxten. Håll i ungefär en kvart i timmen, om det är en brännande känsla, ska du omedelbart spola. Upprepa i tre / fyra månader högst fem gånger om tio dagar efter det att det rekommenderas att ta en paus.

  För delade ändar

  Problemet med den stratifierade strukturen är känd för sig till ägare av långa krullar. Cuticleporositeten är också karakteristisk för färgade trådar och med konstant användning av krökning. Du kan återställa och skydda tipsen tack vare en hemgjord kosmetisk procedur.

  komponenter:

  • 15 gr. yoghurt;
  • 5 ml veteolja;
  • 5 droppar vitamin A;
  • 5 droppar vitamin E.

  Vispa mjölkprodukten med en visp, tillsätt smöret gradvis. Sedan introducera vitamindroppar, fördela medlet efter rengöring med schampo på skivor ca fem centimeter brett. Håll i ca en kvart timme, skölj sedan som vanligt. Använd en regenererande kosmetisk produkt två / tre gånger om tio dagar.

  Användningsrecensioner

  Efter curling hade lång tid att engagera sig i hårbehandling. Till min förvåning hjälpte hemgjorda masker med yoghurt mig. Även jag använder istället för balsamsträngar, kamma bra och se fantastiskt ut.

  Stod inför problemet att falla ut, var redo för injektionerna. En vän rådde med kockolja med naturlig yoghurt för hår. Efter det tredje ansökningsfallet sjönk antalet hår.

  Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

  En blogg om skönhet och mode

  En blogg om skönhet och mode

  Yoghurt Hår Mask - Topp 8 Hemlagad Recept

  Hej kära läsare!

  Denna artikel handlar om fördelarna med yoghurt för vårt hår. I vår tid är det inte alltid möjligt att lagra yoghurt för att hitta kvalitet. Ofta i deras sammansättning innehåller konserveringsmedel, smaker. Därför är den här produkten bättre att inte ta. Från honom kommer en bra effekt för håret inte.

  Det är bäst att laga mat hemma på sura. Det är mycket användbart för kroppen. Du kan lägga till olika frukter, bär, sylt och ät för att förbättra matsmältningen, förebygga tarmsjukdomar, stärka immunsystemet, ta bort kolesterol från kroppen och andra toxiner.

  Skäm bort ditt hår med yoghurtmasker, eftersom naturlig yoghurt är mycket användbar och har många användbara ämnen. Denna mask kommer att hjälpa till att återställa håret efter vintern, förbättra utseendet.

  Det återställer också skadade, sköra strängar, förhindrar att spetsdelen (med regelbunden användning), fuktar, närmar sig, läker mjäll, förlust.

  Kemisk sammansättning

  Produkten har många användbara element. Alla har en positiv effekt på våra lockar. nämligen:

  • Vitamin A - behandlar skört, skadat, torrt lock, delade ändar, mjäll, seborrhea
  • B-vitaminer (B1, B2, B4, B5, B6, B12) - slåss mjäll, håravfall, skallighet, seborrhea, splittrade ändar, eliminera glans
  • Vitamin C - förbättrar blodcirkulationen i hudcellerna, varefter håret börjar växa snabbare, förbättrar metabolismen, har antioxidantegenskaper
  • Vitamin PP - ökar tillväxten
  • makro och mikrodelar (magnesium, fosfor, kalium, natrium, kalcium, körtlar, koppar, jod, zink och många andra) - fuktighet, näring med användbara ämnen, gör lockar silkeslen, mjuk

  Användbara egenskaper

  Alla de fördelaktiga ämnen som det innehåller, tränger igenom hårbotten, aktiverar ämnesomsättningen i cellerna och förbättrar hårets tillstånd. Hårmask med yoghurt:

  • återfuktar
  • näring med vitaminer, mineraler
  • tar bort mjäll
  • eliminerar oljig glans
  • neutraliserar den ökade utsöndringen av subkutant fett
  • gör håret mjukt, elastiskt, silkeslen, elastiskt
  • förbättrar blodcirkulationen
  • ökar tillväxten

  Indikationer för användning

  Använd yoghurtmasker för att bli av med sådana problem:

  • faller ut
  • mjäll
  • långsam tillväxt
  • torrt hår
  • fettsyra

  Kontra

  Verktyget har ingen kontraindikationer, ingen skada är förutom att du måste kontrollera din hud för allergier eller intoleranser. Applicera blandningen i din handled i en halvtimme. Efter 30 minuter, kontrollera hudens reaktion på produkten. Det bör inte finnas någon rodnad på huden, klåda. Om allt är OK, använd masker.

  Applikationstips

  Följ rekommendationerna om användning av yoghurtmasker. Så återställer du snabbt dina lock och du kommer inte att ha några biverkningar:

  1. Ta bara naturlig yoghurt, utan tillsatser. Det kan också kokas i surdej hemma.
  2. Produkten får inte utgå. Endast färska.
  3. Masken måste gnidas in i rötterna, appliceras på krullarna och spetsarna.
  4. Kontrollera din hud för individuell intolerans och allergier. Applicera en liten blandning på din handled i 30 minuter. Om det inte finns klåda, brinnande, rodnad, använd sedan en mask.
  5. Värm huvudet och trådarna med en plastpåse och en handduk.
  6. Håll huvudet i 30-40 minuter.
  7. Gör 2 gånger i veckan. Kursen är 10-15 procedurer.

  Recept hemma

  För tillväxt

  För att påskynda tillväxten, öka blodcirkulationen kan du fukta med följande recept:

  1. I 1 tsk. sked olja, lägg till 2 bord. sked yoghurt, äggula, 1 stol.l. peppar tinktur. Gnid in i rötterna i 20 minuter. Applicera en sådan mask över hela längden: mixa 3 tabeller. l. yoghurt och 1 bord. sked av burdock olja.
  2. 3 bord. Skedar av yoghurt blanda med 5 droppar smör och slå 1 msk burdock och ricinolja. Gnid in i rötterna i 40 minuter.

  För oljigt hår

  Bli av med sken, överdriven sekretion av talg hjälper receptet:

  Ta yoghurt 5 bord. skedar, 1-2 yolks, 1 tabeller. en sked citronsaft. Blanda noggrant, applicera på rötterna och lockarna i 25-30 minuter.

  Från att falla ut

  Om håret började falla ut, förbereda denna blandning:

  Blanda 2 matskedar. yoghurt, äggula, 1 bord l. brandy och honung.
  Gnid in i rötterna med massörrörelser i 1 timme.

  För torrt hår

  För att göra krullarna fuktad, näring, mjuk, mjuk, silkeslen, hjälper dessa recept av masker:

  1. 2 bord. Skedar av mandelolja blandad med 4 msk. skedar av yoghurt, 1 matsked honung. Applicera på rötter och strängar i 40 minuter.
  2. Ta 5 bord l. yoghurt, äggula, 1 matsked kokos, burdock, mandelolja (kan ersättas med andra vegetabiliska oljor). Blanda alla ingredienser noggrant, applicera på trådar i 50-60 minuter.
  3. 3-4 tabeller. sked yoghurt, tillsätt 2 bordoljor av mandel, 1 bord. en sked full av honung, apelsinolja (eller någon annan) - 5 droppar. Sprid på trådarna i 40-50 minuter, skölj sedan av masken med schampo.

  Mot mjäll

  Ta 2 bord. l. yoghurt, 1 matsked äppelcidervinäger, 1 tesked olivolja. Gnugga in i rötterna och lämna i 40 minuter, skölj sedan med schampo.

  Naturlig hårmask med yoghurt: fördelarna med produkten och hur man förbereder det själv

  Varje tjej med ett tjockt hårhår, eller en snygg frisyr, tenderar att se till att krullarna är friska och levande. Tyvärr kan inte alla skryta med en strålande glans från naturen. Det är därför som kosmetologin ger många möjligheter att förbättra krillens tillstånd. En av de mest effektiva och budgetmässiga alternativen är hårmaskor baserade på jäst mjölkprodukt.

  Fördelarna med yoghurt hår

  Naturlig produkt som passar alla typer av hår. Mycket problematisk och känslig hud svarar perfekt på den fermenterade mjölkmasken. Om du använder yoghurt som det viktigaste sättet att ta hand om lockar, tar resultatet inte lång tid. Men det är värt att notera, om krullarna utsätts för proceduren med yoghurt med jämna mellanrum, kommer det att bli en garanti för hälsa, stärka och återfuka krullarna och förhindra även mjäll. Håret blir starkare varje dag. I den naturliga fermenterade mjölkprodukten finns många näringsämnen. nämligen:

  Hur man använder yoghurt för hår

  Artikelns innehåll:

  1. Användbara egenskaper
  2. Skada och kontraindikationer
  3. Maskrecept
   • Med ägg
   • Med älskling
   • Med oljor
   • Med frukter och bär

  Hår yoghurt är en naturlig botemedel med en uttalad terapeutisk effekt som passar alla typer av krullar och orsakar allergiska reaktioner endast i sällsynta fall. Ålders kontraindikationer har identifierats. Effektiviteten av restaureringen av hår med yoghurt har bevisats av flera generationer av patienter. Den visuella effekten är märkbar efter 5-6 sessioner. Ansökningsperioden är inte begränsad. Om huden blir van vid ingredienserna i komplexet är det enkelt att välja ett annat recept.

  Användbara egenskaper för yoghurt för hår

  Yoghurtmaskar omvandlar hår på grund av de unika biologiska egenskaperna och den rika kemiska sammansättningen av produkten.

  En av de främsta orsakerna som förvärrar låsens tillstånd är ett brott mot metaboliska processer i de övre skikten i hårbotten. De döda cellerna skäller inte i tid, talgkörtlarna blir igensatta, det finns en gynnsam miljö för den väsentliga aktiviteten hos patogena och villkorligt patogena mikroorganismer, de permanenta invånarna i huden. Torr eller oljig mjäll förekommer. Lakto- och bifidobakterier, obligatoriska komponenter av yoghurt, hämmar den väsentliga aktiviteten hos den patogena floran.

  Ämnen som ingår i naturlig mjölkprodukt kan penetrera djupt in i huden och "arbeta" på mobilnivån:

   Aminosyror förhindrar torkning, har en fuktgivande effekt.

  Cholin reglerar sebumsekretion, normaliserar lipidmetabolism, har en lugnande effekt och bidrar till att stärka rötterna.

  Retinol hjälper till att bli av med torrhet, förhindrar stratifiering av keratinstänger, har antiinflammatorisk effekt, förhindrar utveckling av seborré i olika former.

  Niacin stimulerar hårsäckarna, återställer pigmentering, förhindrar tidigt grått hår.

  Askorbinsyra har en antioxidant effekt och ökar hudens lokala immunitet, aktiverar blodtillförseln i det övre dermala skiktet i hårväxtzonen, stimulerar produktionen av kollagen och elastin.

 • Komplexet av vitaminer B återställer talgkörtlarna och förhindrar utvecklingen av mjäll.

 • Tack vare de läckande egenskaperna hos yoghurtbaserade produkter kan du hantera:

   Med ökad bräcklighet som orsakas av termiska och kemiska effekter - färgning, varmluftsdroger;

  Med överdriven sekretion av talg, på grund av vad huvudet ser ständigt slarvigt ut och utsikten blir oförskämd;

  Med brist på volym, långsam hårväxt, tråkigt livlöst utseende;

  Med oljig eller torr seborré - i detta fall används masker från yoghurt i kombination med terapeutiska medel;

 • Med alopeci efter infektionssjukdomar.

 • Yoghurtens struktur är mild och behaglig, när den appliceras täcker det varje hår, håret blir lydigt och glänsande. Fördelarna med hårbehandlingar sträcker sig till hårbotten. Även den mest känsliga dermisen, som är benägen för torrhet, efter behandling är mjukad och näring med helande ämnen.

  Kontraindikationer för användning av yoghurt för hår

  Individuell intolerans mot yoghurt förekommer i enskilda fall, men det finns en chans att utveckla en allergi mot ytterligare ingredienser. För att undvika oönskade konsekvenser är det nödvändigt att genomföra ett allergiskt test före sessionen.

  En liten preparerad blandning appliceras på huden på templet, under håret och kontrollerar reaktionen efter 40 minuter. Om irritation - rodnad eller utslag - inte uppstod kan verktyget användas säkert för det avsedda ändamålet. Allergotest på handleden eller armbågen är i detta fall inte lämplig - huden på huvudet är mycket mjukare och andningsorganen är i närheten. Du måste vara säker på att allergiska reaktioner av andningsvägarna inte kommer att uppstå.

  Det är omöjligt att utföra medicinsk och kosmetisk verksamhet:

   Med förhöjning av dermatologiska sjukdomar i hårväxtzonen;

  I strid med hudens integritet

 • Vid purulent-inflammatoriska processer.

 • Vid den här tiden kan du inte våta hårbotten. Om du ignorerar rekommendationen kan infektionen sprida sig till hela kroppen.

  Det är inte nödvändigt att engagera sig i behandling av hår vid akuta smittsamma processer som uppträder med ökande temperatur. Masker måste tvättas och under vattenprocedurer finns det risk för överkylning och obehagliga komplikationer.

  Yoghurt Hår Mask Recept

  För att vara säker på grundproduktens naturlighet är det bättre att laga det själv. För att göra detta måste 0,5 liter naturlig (rustik) mjölk kokas, ta bort filmen, över låg värme i 5-7 minuter. Sedan får mjölken svalna till ungefär 40 ° C och hälls i en termos med surdeg. Leaven är bättre att köpa på apoteket. Efter 5-6 timmar kan du redan använda den resulterande produkten. Om det visade sig vara vattnigt hälls drycken i en glasburk och kyles i ett kylskåp på en hylla. Efter 3-4 timmar blir det möjligt att uppnå den nödvändiga "yoghurt" -texturen.

  Hårmaskar med yoghurt och ägg

  Det finns flera varianter av de medel i vilka den extra ingrediensen är ett ägg:

   Mask för att påskynda hårväxten. Normaliserar hårsäckarna, accelererar perifer cirkulation. Mycket användbar för torr, känslig hud på hårområdet. Ingredienser: yoghurt - 5 matskedar, 1 ägg. Protein piskas in i skummet, blandas med basmedlet, äggulan injiceras och justeras till en enhetlig konsistens, applicerad först till hårväxtzonen och sedan längs hela längden. Tvätta av efter 15 minuter.

  Mask för fet hårbotten och torrt hår. Verktyget görs enligt det redan beskrivna receptet och är uppdelat i två delar. Häll i en matsked röd paprika. Pepparblandning gnids in i hårväxtzonen, och den andra fördelas över hela längden. Om krullarna är mycket torra, sätt i den andra delen kastor eller burdockolja - 1 tesked. I detta fall tvättas huvudet också i delar. Först sköljs håret, och sedan tvättas peppar med kraftfulla massagebevegelser. Sessionsperioden är 20-30 minuter.

 • Mask för håravfall. Yoghurt, 2 matskedar och äggblandning, som skiljer den vita från äggulan. En halv matsked med burdockolja upphettas till 40 ° C och injiceras i blandningen. En matsked av brandy kombineras med samma mängd flytande honung, och sedan kombineras alla delar av masken. Blandningen gnids in i rötterna med massagerörelser, bör masseras i minst 5 minuter och lämnas i 1-3 timmar. Undervisningen av "intensiv terapi" - 2 veckors daglig användning, då stöds aktiviteter är nödvändiga - 3-4 gånger i månaden.

 • Masker appliceras 2-3 gånger i veckan, visuellt bedömer hårets tillstånd.

  Hårmaskar med yoghurt och honung

  Honungsmaskar appliceras på lätt fuktade rena strängar. Efter shampooing väntar de på att håret nästan torkar, kammade det försiktigt och applicera sedan produkten.

  Dessa masker rekommenderas för fet hår:

   Att stärka hårsäckar och stimulera tillväxten. Honung är uppvärmd så att den hälls fritt. Blanda hemlagad yoghurt och alkoholhaltig dryck, brandy eller vodka, injicera honung och för att fullborda homogeniteten så att den inte stratifieras. Blandningens proportioner: 2 till 2 till 1. Masseras i massage hårbotten och spridas längs längden. Tvätta av efter 30 minuter.

  För att påskynda tillväxten och eliminera tvärsnittet. 2 msk hemgjord yoghurt med låg fetthalt blandad med äggulan i ett stort ägg, tillsätt en matsked flytande varm honung och samma mängd varm olivolja. Hantera rötterna och krullarna. Håll i 20 minuter.

 • För tillväxt och återställande av färgen på mörkt hår. Blanda i ett halvt glas hemlagad yoghurt och kakaopulver, uppnå fullständig homogenitet av kompositionen genom noggrann blandning. Tillsätt en halv matsked flytande varm honung och en tesked äppelcidervinäger. Innan du använder substansen med kakaokräm, fuktar du dessutom. Håll i 5 till 40 minuter med fokus på sina egna känslor.

 • Skölj håret med en stark buljong av ekbark: 4 matskedar häll 0,5 liter kokande vatten, koka i 5-7 minuter, lämna in och filtrera. Bredd med rent vatten 1: 2.

  Behandlingskurs - 20-25 sessioner, intervallet mellan procedurer - 5-7 dagar.

  Masker med hemlagad yoghurt och håroljor

  Följande åtgärder rekommenderas för behandling av torra splittrade ändar och fläckig hårbotten:

   En enkel mask för torrhet. 5 matskedar yoghurt blandad med 3 skedar vegetabilisk olja: mandel, burdock eller ricinus. Du kan använda alla oljorna samtidigt och introducera dem i lika delar. För att förbättra effekten kan du lägga till en matsked honung eller samma mängd brandy.

  För smink och lamineringseffekt. Det rekommenderas att ägare av oskäligt hårda och för smala split ends. Slå 2 matskedar yoghurt med samma mängd olivolja och 1 matsked burdock, 5 droppar sandelträ eterisk olja. Brew 1 msk lime blomma 2/3 kopp kokande vatten, infusera och filtrera. I en växtbaserad infusion löses 3 gelatinplattor för att slutföra upplösningen. Alla komponenter ansluts. Hantera lite torkade rena krullar från rot till spets, inslagna i cellofan, utan att vända sig till huvudet. Den varma luften blåser in i cellofanen med en hårtork, en stråle med ett genomsnittligt tryck. Lämna sedan i ytterligare 30 minuter. Multipliciteten av proceduren - 1 gång i 15 dagar.

  För hårväxt. Mängden ingredienser mätt i matskedar. 3 delar av basmedlet kombineras med 2 extra - bryggning (bakning) jäst i granuler. Låt stå för jästen att "leka", rör omedelbart och injicera 6 droppar cypress eterisk olja. Håll på huvudet i 1,5-2 timmar. Använd inte mer än 2-5 gånger inom 2,5 månader.

  Mjällmedel. Från sorrpressa juice. Blandning av proportioner: 2 delar bas och 1 oxalsaft. För att inte prova irritation av hårbotten, injiceras i blandningen 1 tesked olja att välja mellan: oliv eller burk. Mörkhåriga tjejer med svår irritation i hårbotten kan använda havtornsolja. Tvätta av efter 15-20 minuter. Blont och rätthårigt sätt är inte lämpligt, havtorns oljefläckar i rött och dåligt tvättade.

  För fuktning av skadade trådar. Blanda 2 delar yoghurt, majonnäs och 1 del vetegroddarolja (kan ersättas med kokosnötolja eller jojobaolja). Tvätta huvudet efter 1 timme.

 • Skydd mot klimatfaktorer. Hela frukt bananpuré fylls med 2 matskedar yoghurt och samma mängd vetekimolja. Effekten förbättras med en kvart tesked lecitin, honung eller kondenserad mjölk, ett val av 2 teskedar och ylang-ylang eterisk olja. Beräkning av olja: 2 matskedar av en matsked av blandningen. Tvätta av efter 30-40 minuter. Regelbunden användning - 1 gång om 7 dagar.

 • Öka inte mängden oljebeståndsdelar, krullarna blir svåra att tvätta.

  Naturliga yoghurt hår maskerar med frukter och bär

  Frukt och bär matar och har en helande och fuktgivande effekt på grund av komplexet av syror i deras sammansättning.

  Recept masker med bär och frukter:

   För behandling av mjäll. Blanda saften av ett stort citron med samma mängd naturlig yoghurt. Massage rörelser gnidde in i hårväxtzonen, behöver inte fördelas längs längden. Tvätta av efter 20 minuter.

  Nourishing mask för normalt hår. Komponenterna blandas i lika stora mängder. Välj frukter eller bär av neutrala åtgärder. Dessa produkter inkluderar hallon och lingonberry, vinbär och persika, apelsin och mandarin, druvor och kiwi, äpple och vattenmelon.

  För fuktgivande fet hår. En blandning av terapeutisk verkan tillverkas enligt ovanstående algoritm. Produkter med torkningseffekt: Tranbär, körsbär, jordgubbar, bergaska eller grapefrukt.

 • För att återställa torra strängar. Yoghurt ta 3 delar och frukt - 1 del. Massan av melon, banan, persimmon, aprikos har en fuktgivande effekt.

 • Efter applicering av masken avlägsnas håret under ett hölje av cellofan eller inslaget med polyeten, värms med en handduk. På natten är inte agenten kvar: yoghurt hör till jästa mjölkprodukter och under denna tid blir surt.

  Tvätta först med varmt vatten med hjälp av ett lätta schampo, helst ett barnschampo, skölj sedan med vatten med citronsaft eller äppelcidervinäger - 2 matskedar per 1 liter vatten. Den försurande kompositionen kan ersättas med kamille-, kalk- eller myntextrakt. Med torrt hår ges preferens till mint- eller limeblomning. Hårtork inte använder, curls bör torka sig.

  Hur man använder yoghurt för hår - se videon:

  Hårmask med yoghurt: De mest effektiva yoghurthårsmaskarna.

  Hårmask med yoghurt perfekt fuktar och närmar ditt hår, så yoghurt hårmask kommer att vara mycket användbart för torrt, skadat hår. Hår är en naturlig gåva, en indikator på vår egen kärlek och vård. Om håret är slät, glänsande, silkeslen betyder det att de är omhändertagna, vilket innebär att personen också tittar själv, älskar sig själv, börjar inte. Om tvärtom håret är tråkigt, skört, livlöst så verkar det som att deras ägare inte bryr sig om dem, för sig själv, att kroppen saknar vitaminer, det kanske är det till och med något sjuk. Därför kräver håret noggrann vård.

  Fullvård kan tillhandahållas oberoende, utan hjälp av skönhetssalonger. Hårmaskor baserade på naturlig yoghurt hjälper till med detta. I deras effekter på håret kan de ersätta premiumsalongbehandlingar.

  Vad är yoghurt?

  Ordet "yoghurt" i översättning från grekiska betyder "långt liv". Yoghurt är en fermenterad mjölkprodukt som kan minska risken för cancer, förbättra kardiovaskulärsystemet och stärka kroppen som helhet. Därför fick han sitt förnamn välförtjänt så. Bakterier som finns i yoghurt har en överraskande effekt på hela kroppen - de kan stärka immuniteten som helhet, och till och med påverka sådana skenbara smaker som tandköttshälsa.

  Tack vare effekterna av yoghurt på håret och de kan få en blank glans, bli starkare, starkare och vackrare. De levande bakterierna i dess sammansättning kan återställa en hälsosam utseende till ditt hår, eliminera mjäll, ge dem styrka, rengör hårbotten i hårbotten.

  Vad kan hjälpa till att maska ​​för hår med yoghurt?

  Till exempel kan en hårmask med yoghurt perfekt bekämpa en sjukdom som seborrheisk dermatit, populärt kallad mjäll. Mjölk är ett av de största problemen som de flesta ryska invånarna möter. Det är en följd av svamp sjukdomar i hårbotten håriga delar (läs här hur man botar mjäll).

  Mjäll under ett mikroskop

  Det finns många olika verktyg som är utformade för att besegra mjäll och rensa huvudet. Men för det mesta eliminerar sådana lösningar inte själva orsaken till mjäll, men stoppar bara tillfälligt dess effekt. De verkar täcka huvudet med en film som inte tillåter att döda celler avlägsnas. Yoghurt har också antibakteriella och antiinflammatoriska effekter. Den består av speciella ämnen som kan döda mjäll och inte stoppa det. Därför eliminerar masker baserade på levande yoghurt, till skillnad från många artificiella mjällmedel, den väldiga orsaken - svampen och inte bara dess konsekvens - mjäll.

  Yoghurt innehåller aminosyror, det låter dig ständigt fukta håret och förhindrar dem från överdriven torkning. Dessutom har yoghurt många användbara substanser: det innehåller kalium, kalcium, vitaminer i grupp B, retinol, vitamin C. Tack vare komplexet av dessa ämnen kommer det att vara möjligt att återställa hår, vilket bara kan hjälpas på ett sätt - med hjälp av sax.

  Masker av yoghurt kan lugna även den allvarligaste irritationen som har uppstått på huden. Eftersom deras mjuka konsistens omsluter varje hår och hela huden på huvudet.

  Yoghurt är lämplig för varje typ av hår, men mest av allt rekommenderas det för torrt hår, eftersom det innehåller många fuktgivande ingredienser.

  Masker för hår från yoghurt kan lösa sådana problem som inte längre kan hantera de verktyg som säljs i butikerna. Till exempel:

  • Återställ för skört, torkat hår;
  • Hår efter termisk och kemisk skada;
  • Minska tendensen till stor förorening
  • Ge volym till strängarna, berövad av liv, styrka och briljans;
  • Rid ditt huvud av mjäll, seborrhea;
  • Ge ditt hår glans, ljusstyrka.

  För att förbereda en hårmask behöver du naturligtvis bara naturlig yoghurt. Det blir bättre om det är yoghurt, kokt på egen hand.

  Yoghurtberedningsmetod:

  Koka 1 l i 5 minuter. fet mjölk. Vid bildning av skum är det nödvändigt att ta bort det. Efter avlägsnande från värme, blanda med 100 g färdig levande yoghurt, häll i en glasburk. Efter det svalnar ner till 400, häll i en termos, stäng och låt i 5 timmar. Om yoghurt verkar vara vattnig måste du flytta den igen till en glasburk och sätta den på en sval plats i några timmar - det kommer att tjockna.

  Yoghurt Hår Mask Recept

  1. Yoghurtmask för torrt hår

  Masken fuktar perfekt håret, lämpligt för torrt, sprött, utan hårglans

  Blanda två matskedar av naturlig yoghurt med äggulan av ett stort ägg (bättre om det är ett ägg från hemlagad, gårdens kyckling), 1 msk. l. Honung (helst fräsch eller uppvärmd i mikrovågsugnen) och 1 msk. varm vegetabilisk olja. Applicera denna blandning på lite fuktigt hår och lämna under polyeten och en handduk inom en timme. Skölj noggrant med varmt vatten.

  2. Hårmask med yoghurt och jäst

  Det gör krullarna mer lysande, fyller dem med vital energi och gör håret växande i en snabb takt. Passar alla hårtyper.

  I 100 g naturlig yoghurt tillsätt 5 g torr jäst. Denna blandning kommer att infunderas i tre timmar. Efter denna tid måste du blanda allt noggrant igen, lägg sedan en mask på ditt hår och efter en timme tvätta den med vatten.

  3. Hårmask för hårväxt med yoghurt och kakao

  Denna mask appliceras inte över hela längden av håret, men det är noggrant gnidas i sina rötter. Tack vare denna mask växer håret mycket snabbare.

  Blanda 1 äggula med 50 ml levande yoghurt. Lös upp kakao i varmt vatten, värm lite upp och blanda med yoghurtblandning. Gnugga masken i huvudets rötter i en halvtimme.

  Om du står inför problemet med att sänka tillväxten av hår, bör du definitivt läsa igenom vår artikel om hur du ska accelerera hårväxten.  Nästa Artikel
  Folkmedel för hårväxt