Hur användbara hårmaskar med kefir för hårväxt och förstärkning, recept


Hårmaskor, vars huvudsakliga ingrediens är kefir är ett utmärkt sätt att stimulera hårväxten, vilket bidrar till deras omvandling och restaurering.

Trichologists rekommenderar särskilt att använda detta hemmedel för dem vars hår kännetecknas av ökad torrhet, brist på glans och brittleness.

Korrekt förberedd mask för hårväxt med kefir kommer att ha en positiv effekt efter den första applikationen - krullarna blir lydiga, fjädrande och märkbart starkare.

Regler för val och användning av kefir

Mjölkprodukt är en av de bästa hårprodukterna, som både har en kosmetisk och terapeutisk effekt.

För att maximera fördelarna med masken ska det vara ansvarigt sätt att välja yoghurt. Så kan du:

 • köpa produkten med högsta fettinnehåll (från 2,5 till 3,2%) i butiken, kontrollera dess friskhet;
 • gör själv;
 • Om du inte har ovanstående alternativ till hands eller en mask är gjord för fet hår, är det tillåtet att använda kefir med 1% fett.

På grund av den rika kompositionen av jäst mjölkprodukt har en allmän positiv effekt:

 • organiska syror - eliminera överdriven fett, normalisera arbetet med talgkörtlarna;
 • Vitamin B12 - lindrar mjäll och förhindrar dess återkomst;
 • kalium - normaliserar vattenbalansen, fuktar huden och krullarna;
 • B-vitaminer i gruppen - stoppa processen med strandavsättning, bidra till att förbättra blodcirkulationen;
 • Niacin, vitamin PP och nikotinsyra - aktivera folliklarna, ge näring till håret och återställa strukturen, förhindra för tidig graying;
 • Vitamin B2 - skyddar håret från skadliga effekter av miljön;
 • Vitaminerna B7 och H återställer de splittrade ändarna och lindrar locken från skador.

Sätt att använda kefir

Förutom att använda traditionella masker kan kefir användas på ett annat sätt. Till exempel kan de tvätta håret - för detta värms en halv liter jäst mjölkprodukt till en temperatur strax över rumstemperatur och appliceras på huvudet istället för schampo, tvättas av.

Förfarandet måste upprepas två gånger. Efter en sådan tvätt kommer krökorna att förvärva extraordinär friskhet och bli lydig.

Massera serum i huvudets hud.

För att göra detta, värm kefiren på elden innan serumet skiljer sig, vilket bör gnidas in i huden med massagebevegelser i 10-15 minuter.

Denna metod används dagligen, det hjälper till att stoppa alopeci.

Det är också möjligt att göra omslag på en dag - produkten värms till en tillräckligt varm men inte brinnande temperatur och appliceras på rötterna och hela längden på håret. Wrap huvudet med cellofan och en handduk, och lämna ingrediensen på håret i en och en halv timme.

Hårmasker med kefir: för hårväxt och förstärkning

Du kan förbereda en mask för att bli av med hår från alltför mycket fett, stärka dem och stimulera tillväxt genom att följa denna algoritm:

 1. I en behållare blandar de tills ett par matskedar senapspulver och så mycket honung blandas.
 2. Ett glas kefir, en sked med burdockolja och äggula tillförs blandningen.
 3. Alla ingredienser blandas och 3-5 droppar citronolja tillföres.
 4. Den färdiga blandningen appliceras på rötterna och håret, huvudet är lindat med plastfolie och en handduk i en halvtimme.
 5. Vid tvättning av massan appliceras ett mjukt schampo, och efter tvättning appliceras ett sköljmedel.

Mask för hårtillväxt hemma med kefir:

 1. Från lök (1 stycke) pressas saften ut och blandas med 100 ml kefir.
 2. Till massan läggs en matsked med mandelolja.
 3. Den färdiga blandningen appliceras genom hårets huvud, huvudet är isolerat.
 4. Maskens varaktighet är från 1 till en och en halv timme.
 5. Vid tvättning är det nödvändigt att använda schampo och balsam.

För att ge ytterligare näring till hår och folliklar, samt att bli av med mjäll, bör du förbereda följande mask för hårväxt från kefir:

 • Förbered ett avkok av en tesked med burdock och ett halvt glas kokande vatten, sval och belastning;
 • Blanda buljongen med en fjärdedel kopp kefir;
 • lägg till en matsked blå lera till massan;
 • Applicera blandningen i hela hårets längd, var noga med att massera rötterna försiktigt;
 • tvätta av efter tre kvartaler av en timme.

Användningsfrekvens

För att förbättra effekten av kefirmasker rekommenderas det att byta dem med medel för hårväxt baserat på varm peppar, honung, senap. Farmaceutiska vitaminer (A, E, C, D) kan tillsättas till de framställda blandningarna. För en gång är en ampull tillräcklig.

För att förhindra alopeci och andra sjukdomar i huden och lås, bör masker appliceras 1-2 gånger under veckan. Om du snabbt behöver återvända krullarna till livet, tillåter du daglig användning av pengar.

effektivitet

Mask för hårtillväxt på kefir närmar hår med näringsämnen, väcker folliklarna, gör håret mer hälsosamt i allmänhet.

På grund av den rika kemiska sammansättningen har den fermenterade mjölkprodukten en positiv effekt på hårets struktur, deras lök och huvudets dermis, det kan även accelerera tillväxten av strängar med 1,5 gånger.

Det är med regelbunden användning av kefir-baserade masker, ditt hår blir långsträckt med i genomsnitt 0,5 cm snabbare än utan användning av hemmet.

För att maskerna ska kunna ge största möjliga nytta och bidra till ökad krullningstillväxt, måste de endast framställas av färska ingredienser. I detta fall bör receptet, beredningsalgoritmen och reglerna för applicering av blandningen följas strikt.

Se i videon nedan hur man gör en naturlig mask för hår baserat på kefir och olja:

Kefir maskerar för hår hemma

Kefir är en god och hälsosam mejeriprodukt. Men dess fördelar är inte bara för att förbättra tarmmikrofloran. Kefir hår masker kommer att vara en oumbärlig källa till protein, mjölksyra och vitamin B. Dessutom innehåller det kalcium och jäst. Därför kan du använda kefir för hår för att eliminera förlusten, normalisera fettigheten och ge curls lydnad och mjukhet.

Fördelarna med kefir för hår

Kefir har en tonisk effekt på håret och hårbotten. På grund av det brett utbud av åtgärder när man använder kefir med hjälp av andra komponenter, är det möjligt att hitta det bästa verktyget för något hår. Det är bäst att använda hemlagad kefir för hår, som bara innehåller naturliga ingredienser.

De viktigaste användbara egenskaperna är:

 1. Innehåller mjölksyrasvampar, som bidrar till förbättrad blodcirkulation och metabolism. Därför växer krökorna med regelbunden användning mycket snabbare, och hårbotten vet normalt.
 2. Kefir är optimalt för användning på fet hår. Den unika sammansättningen normaliserar fettighet och med regelbunden användning kan man eliminera mjäll och seborré. Från mjäll kan användas som en mask, och sköljs med kefir hår efter tvätt.
 3. Huvudelementet som utgör krullarna är protein. Och det är han som är huvuddelen av kefir. Därför kan kefir stärka håret, återställa strukturen och förhindra utseendet av splittrade ändar.
 4. När du använder kefir, kvarstår mikrofilm på ytan av krullen och skyddar dem mot miljöpåverkan.
 5. Om du tvättar håret med kefir skapar det ett optimalt fuktgivande och näringsmedium, vilket är omöjligt vid användning av kemikalier.
 6. Sammansättningen av kefir innehåller mycket kalcium, vilket är oumbärligt för krullningar av kvinnor i alla åldrar. Användningen av kefir för hår är speciellt användbar under graviditeten och i vuxenlivet.
 7. Användbara egenskaper uppfattas inte av reklamkampanjer, utan bevisas av århundraden av erfarenhetsanvändning och laboratorieforskning. Men för att använda kefir medför maximal nytta rekommenderas det att laga kefir hemma.

Indikationer för användning

En mängd olika sätt att använda kefir bidrar till förbättringen av det allmänna tillståndet, oavsett typ. Ett recept på kefir hår kan vara att använda det för att tvätta håret eller som en komponentmask.

Indikationer för användning är omfattande:

 • Hårtab eller långsam tillväxt.
 • Torra lockar.
 • Överdriven greasiness.
 • Kombinerad typ där rötterna snabbt blir feta och spetsarna är mycket torra och splittrade.
 • Förlust av ljusstyrka och överdriven subtilitet.
 • Närvaron av mjäll, seborré och andra sjukdomar i hårbotten.
 • Ljusa håret.
 • Restaurering av skadade trådar efter perm, färgning eller dagligen och användning av hårtork och strykning.
 • Skyddskräm från kallt, vind och sol.

Sätt att använda sur mjölkdryck

Användningen av kefir gör hårvård effektiv och säker. Det rekommenderas dock att använda mjölkprodukter av inhemsk produktion och en ganska tjock konsistens. Olika procedurer bör utföras i 4-6 veckor.

Viktig redaktionell rådgivning

Om du vill förbättra ditt hårs tillstånd, bör du särskilt sköta skampon som du använder. En skrämmande figur - i 97% av schampon av kända varumärken är ämnen som förgiftar kroppen. Huvudkomponenterna, på grund av vilka alla problem på etiketterna är betecknade som natriumlaurylsulfat, natriumlauretsulfat, kokosulfat. Dessa kemikalier förstör krullarnas struktur, håret blir skört, förlorar sin elasticitet och styrka, färgen bleknar. Men det värsta är att dessa saker kommer in i levern, hjärtat, lungorna, ackumuleras i organen och kan orsaka cancer. Vi rekommenderar dig att överge användningen av medel i vilka dessa ämnen är belägna. Nyligen utförde experter från vår redaktionsteam en analys av sulfatfria schampon, där första plats togs av medel från företaget Mulsan Cosmetic. Den enda tillverkaren av naturliga kosmetika. Alla produkter tillverkas under strikta kvalitetsstyrnings- och certifieringssystem. Vi rekommenderar att du besöker den officiella webbutiken mulsan.ru. Om du tvivlar på din kosmetiks naturlighet, kontrollera utgångsdatumet, det ska inte överstiga ett års lagringsutrymme.

Hår tvätt kefir

Denna produkt är ett utmärkt sätt att bli av med hårfärg efter färgning eller när du förbereder dig för nästa färgning. Det är möjligt att tvätta färgen från kefir med hjälp av varmjästa mjölkprodukter, som måste appliceras i 2-3 timmar. Det rekommenderas att vikla lock med en handduk och ha en varm hatt. För att tvätta av färgen ska den appliceras på krullarna dagligen i 1-2 veckor.

Dessutom kan du använda kefir för vanlig shampooing. Det kommer att accelerera tillväxten, och ge dem mjukhet och friskhet. Produkten bör också användas i form av värme. Sprid över hela längden och låt i 3-4 minuter ständigt massera håret. Använd schampo efter det att det inte är nödvändigt. Curls är rena, färska och lider inte av de negativa effekterna av kemisk schampo.

Lightening hår med kefir

Självklart kan bara kvinnor med initialt ljusa krökar tända håret med hjälp. En brunett med en sur mjölkprodukt kan inte bli en blondin. Emellertid kommer kefir förtydligande göra de blonda mycket ljusare, och också ge krullarna en gyllene nyans. För att lätta håret måste du blanda saften av en halv citron, ett halvt glas av vår produkt och en liten cognac. Tillsätt äggula. Den erhållna kompositionen appliceras på krullarna och viks med en handduk. Skölj sedan utan att använda schampo. Om du använder verktyget i flera veckor minst två gånger i veckan kommer det att vara möjligt att inte bara lätta krullarna utan också förbättra det övergripande tillståndet hos frisyren.

Intressant video: Kefir mask för lätta hår

Lamination hår kefir

Hårlamineringsproceduren gör att du kan återställa delade ändar, ge torra trådar ett välskämt utseende, glans och volym. Laminering kan göras med hjälp av olika naturliga ingredienser, inklusive vår produkt.

Laminatkrullar ska använda en blandning av kefir, ricinolja och ägg. Dessutom kan du lägga till förångad gelatin. Den färdiga blandningen fördelas längs hela längden på locken. Därefter måste krullarna vikas in med plastfolie och lämnas i 30-40 minuter. Efter proceduren rekommenderas det inte att tvätta håret med schampo i minst en dag.

Kefir hårfärgning

Att färga krullarna och inte skada dem med ammoniakfärg kan du använda henna på kefir. Denna färgmetod ger krullarna mer färg och glans än vid användning av henna utspädd med rent vatten. Dessutom förbättrar det inte bara de ljusa färgerna utan tar hand om krullarna.

För beredning av färgblandning kommer att krävas 2 msk. skedar av henna och två glas feta kefir. Blanda ingredienser och låt det brygga. Värm sedan blandningen i ett vattenbad eller i en mikrovågsugn. Applicera på krullar och låt i 40 minuter. Tvätta av på vanligt sätt.

Hem recept kefir masker för hår

Om håret började falla ut, förlust av volym eller glans kan du göra en hemlagad mask på basis av kefir och andra naturliga ingredienser. Huvuddelen av denna mask kommer att vara kefir, men andra ingredienser bör väljas beroende på typ och de problem med krullar som behöver lösas.

Kefir mask för tillväxt

Kefir för hårväxt rekommenderas att användas i form av en mask med tillsats av jäst och naturlig honung. Receptet passar alla typer av krullar.

komponenter:

 • Hemlagad kefir - 80 ml;
 • Honung - 10 ml;
 • Torr jäst - 15 g.

Blanda de beredda ingredienserna och värm till ett varmt tillstånd. Efter 20 minuter, applicera på locken, var särskilt uppmärksam på hårbotten. Exponeringstiden för en sådan mask bör vara minst 30 minuter. För att påskynda tillväxten krävs 8-10 procedurer.

Video recept: Mask för hårväxt från kefir hemma

Kefir masken faller ut med rågbröd

Det rekommenderas att använda en enkel mask baserad på rågbröd och regelbundna kefir mot förlust. Förberedelsen tar lite tid, och de nödvändiga ingredienserna kommer alltid att finnas i huset. Ytterligare 25 effektiva masker faller ut, se här.

komponenter:

 • Rågbröd - 1 skiva;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml.

Mjölkprodukt för att värma och suga bröd i den. Knäta fingrarna så att masken får en jämn konsistens. Sätt på rötterna. Tvätta av inte tidigare än 40 minuter.

Kefir mask för att stärka med henna

På hösten-vinterperioden saknar håret näringsämnen, så näring av rötterna kan anförtas kefir mask med vitaminer.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Vitamin E och A - 10 droppar;
 • Kli - 2 msk. l.
 • Färglös henna - 1 msk. l.

Sätt i en sådan sådan mängd kli, så att blandningen har en ganska tjock konsistens. Lägg till förtvättad henna, såväl som vitaminer, och applicera på strängar. Hår efter kefir blir starkt, voluminöst och upphör att falla ut.

Kefir mask för torrt hår med ricinolja

Detta recept kommer att ge ännu mycket torrt hår den nödvändiga näring och hydrering. Dessutom kommer curlsna att bli mer voluminösa och få en hälsosam glöd.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Castorolja - 5 ml;
 • Äggula - 1 st.

För detta recept är det bättre att laga kefir på egen hand. Lägg till resterande komponenter och applicera på lock. Försiktigt sprida den på spetsarna, som i första hand påverkas av torrhet och sprida sedan över resten av krullarna. Wrap med polyeten och wrap. Lämna masken helst inte mindre än en timme.

Video recept: Mask på kefir för alla typer av hår hemma

Kefir mask för fet hår med citron

Oljigt hår behöver särskild vård. Användningen av kefir och citronsaft hjälper inte bara till att minska fettigheten, men hjälper också till att påskynda tillväxten och tillföra glans och friskhet åt strängarna.

komponenter:

 • Citron - 1/2 st.
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Havregryn - 2 msk. l.

Krama saften av en halv citron. Grind havremjöl med en kaffekvarn. Tillsätt den jästa mjölkprodukten och blanda noggrant. Applicera med fingrarna eller en speciell pensel. Det rekommenderas att använda under månaden två gånger i veckan.

Kefir mask för tjockt hår med kardborreolja

För att ge volym och tjocklek till och med till tunna och försvagade lockar rekommenderas det att regelbundet göra masker baserade på naturlig burkolja och hemlagad dryck. Som förebyggande åtgärd bör sådana masker utföras en gång i veckan och för behandling, 2-3 gånger i veckan i en månad.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 80 ml;
 • Kockolja - 10 ml;
 • Äggula - 1 st.

Anslut komponenterna. Applicera på huvudet efter shampooing. Regelbunden användning kommer att öka volymen och lysa till lock.

Kefir mask för split ends

För att täta delade ändar, rekommenderas att använda gelatin. Genom att lägga den till kefir mask med örter, kan du uppnå en förbättring av utseendet av vilken typ som helst.

komponenter:

 • Gelatin - 10 g;
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Nettle - 1 msk. l.
 • Burdock - 1 msk. l.

Häll nät och burk med 100 ml kokande vatten och låt det stå. Sedan spänna, värma och häll den resulterande infusionen av gelatin. Rör och tillsätt dryck. Applicera blandningen på krullar. Tvätta av efter 40-50 minuter med varmt vatten.

Kefir mask för att lätta håret med kanel

Masker på basis av kefir för lätta hår kan beredas på grundval av olika komponenter. En av de mest effektiva är citronsaft. Dessutom bidrar kombinationen av citronsaft och sur produkt till att normalisera kretsens fettighet.

komponenter:

 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Citronsaft - 40 ml;
 • Honung - 20 ml;
 • Kanel - 2 år

Applicera på lockar, försiktigt fördela blandningen med en kam. Wrap med plastfolie och låt i 2-3 timmar. För att förbättra effektiviteten kan du wrap en handduk eller periodiskt värma dem med en hårtork. Brightening mask som passar alla typer av hår.

Mask av kefir och ägg

För normalt hår utan allvarliga problem kan du använda en mask baserad på ägg och hemlagad kefir. Hon upprätthåller friskt hår och ger dig möjlighet att skina och mjuka.

komponenter:

 • Sour kefir - 60 ml;
 • Äggula - 2 st.
 • Olivolja - 20 ml;
 • Majonnäs - 1 msk. l.

Kombinera ingredienserna och slå lite. Om det finns problem med skadade tips eller förlust av glans kan masken lämnas över natten. Om det här verktyget används för att förebygga, kan du tvätta det av efter en timme.

Kefir och kakao mask

Denna mask kommer att bli en riktig frälsning under hösten-vintern, när krullarna blir tråkiga och livlösa. Och den magiska aromen av kakao kommer att muntra upp även under den kallaste kvällen. Kefir och kakao mjuknar lockar, ge dem en otrolig glans och volym.

komponenter:

 • Ägg - 1 st.
 • Kakao - 2 msk. l.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Kockolja - 20 ml.

Blanda ägget och kakan med en mixer, och tillsätt kefir och smör till massan. Hur mycket att behålla masken beror på hårets tillstånd. Som regel är 30-40 minuter tillräcklig. Om curls är dåligt skadade kan tiden dock fördubblas.

Video recept: Enkel effektiv mask för torrt hår med kefir och kakao

Mask med kefir och jäst

För att påskynda tillväxten och förhindra håravfall kan du använda en effektiv blandning av lök, surt produkt och jäst. Användningen av masken gör att du kan göra krullarna långa, tjocka och mjuka.

komponenter:

 • Lök - 1 st.
 • Syrmjölkdryck - 50 ml;
 • Torrjäst - 1 tsk;
 • Vilken olja som helst;
 • Honung - 20 ml.

Hacka löken i mush. Yeast pre-steam varm kefir. Blanda ingredienserna, tillsätt lite oljig olja för att döda lukten av lök. Exponeringstiden är 20-30 minuter. Det är bäst att tvätta masken med schampo, annars blir det omöjligt att bli av med lukten av lök.

Mask med kefir och honung

En av de enklaste, men inte mindre effektiva, maskerna. Det fuktar håret väl och ger en otrolig mjukhet.

komponenter:

 • Lera - 15 g;
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 50 ml.

Blanda ingredienserna. Den erhållna blandningen kan hållas från en halvtimme till flera timmar.

Mask med kefir och senap

Senap har förmågan att torka fettkrullor, vilket därför minskar fettighet. En sådan mask bör dock appliceras så att inte överdriven spetsar.

komponenter:

 • Senapspulver - 2 tsk
 • Syrmjölkdryck - 100 ml;
 • Honung - 20 ml.

Häll senapspulveret med varm kefir, tillsätt smält och uppvärmd honung. Masken exponeringstid måste beräknas baserat på krullarnas tillstånd. I genomsnitt är det 30 minuter.

Recensioner om användningen av jäst mjölkprodukt

Jag är glad över kefirmasken med jäst. Curls från henne började växa mycket snabbare. Redan använder två månader och planerar inte att stanna där.

Fuktgivande mask med kefir - frälsning för försvagade och torra strängar. Jag tar en hemlagad surdrink som jag lagar hemma från bakterier och fet mjölk. Därför är masken helt naturlig.

Hårbehandling kefir främjas även min mormor. Visst, hon använde curdled milk. Min egen mask är kefir och naturlig honung. Strängarna blir silkeslika och trevliga att röra vid.

Slutligen lyckades jag med mina hårproblem! Fanns ett sätt att återställa, stärka och växa hår. Jag har använt det redan i 3 veckor, resultatet är där, och det är fantastiskt. Läs mer >>>

De bästa recepten för hårväxt: Använd hemma enkla masker för hår med kefir

Många tjejer följer hårets skönhet, eftersom välskötta, glänsande långa krullar är ett tecken på utmärkt hälsa och femininitet.

Dessutom är män mycket förtjusta av ägare av tjockt hår.

Hårmaskar med kefir för hårväxt är en utmärkt hemlagad hårvårdsprodukt för att förstärka rötterna, närma hårbotten, samt för den sunda naturliga glansen i varje sträng.

Vad är kefir användbart för?

Kefir är ett mycket användbart verktyg som hjälper på många sätt: till exempel med magproblem, med hud och naglar.

Om dess anmärkningsvärda egenskaper har det varit känt under mycket lång tid: flera hundra år sedan, kvinnor i Kaukasus (förresten är det Kaukasus som är födelseplatsen för kefir) använde denna dryck som ett schampo.

Trots det faktum att kefir fortfarande har många olika verktyg för alla smaker och plånböcker i butikerna, förlorar de inte relevans: kvinnor köper fortfarande det för att stärka håret, göra sina strängar skina och tjocka.

Sammansättningen av kefir innehåller mycket användbara ämnen:

 • protein - hjälper till att återställa skadade, torkade trådar;
 • Kalcium - hjälper till att förbättra hårets struktur, stärker håret, skyddar dem från att falla ut,
 • B- och E-vitaminer ger glans och fluffighet.

Visste du att med vissa procedurer kan du påskynda tillväxten av strängar, till exempel mesotherapy och huvudmassage. Också mycket viktigt att kamma ordentligt.

Applikationsfunktioner

När det gäller andelen fett, är det här värt att uppmärksamma följande indikatorer:

 • för torrt hår lämpligt kefir med en genomsnittlig eller hög andel fetthalt;
 • för fettigt hår - med en liten procentandel. Men kom ihåg: Fettfri kefir är inte det bästa verktyget för ditt hår, eftersom det innehåller praktiskt taget inga väsentliga spårämnen, så det rekommenderas att ta minst 1% kefir.

Inget behov av att köpa en drink, vars hållbarhet är för hög. Naturlig mjölkprodukt lagras som regel inte mer än 7 dagar. Fördelarna med det blir mycket mer.

Många använder kefir för aktiv hårväxt - detta är ett riktigt effektivt verktyg som hjälper till att växa långt hår och återställer sin struktur.

Masken för hårtillväxt med kefir bör appliceras längs hela längden av spetsarna, gnida i hårbotten med massagerörelser och sedan linda huvudet med en film eller handduk. Skölj av om en halvtimme.

Efter denna mask kommer ditt hår att skina och växa bättre.

recept

Kefirjäst

En av de mest populära maskerna är en jästmask. Speciellt är det lämpligt för dem som vill ha frodigt hår.

Det rekommenderas att använda torrjäst.

Blanda i proportion: 2 skedar (bord) av jäst och 200 ml jäst mjölkdryck.

Kefir är bättre att förvärma lite i ett vattenbad, eller dra åtminstone ur kylskåpet och ta till rumstemperatur.

Kefir-jästblandning i 15-20 minuter för att sätta på en varm plats, applicera sedan över hela längden av håret, gnugga massage rörelser i hårbotten. Tvätta av på en timme.

Efter en sådan intressant kombination av hår blir silkeslen, kommer att falla mindre, hårlampan kommer att stärka.

Också i kefir-jästmask kan du lägga till:

 • honung;
 • konjak;
 • kokosnötolja;
 • olivolja;
 • burdock olja;
 • äggula.

Med äggula och olivolja

För torra strängar finns ett separat kefirbaserat maskrecept. Håret kommer att få en livlig glans, kommer att vara trevlig och silkeslen att röra vid.

Förbered en blandning av en uppsättning enkla ingredienser som 2-3 matskedar kefir, 1 matsked olivolja och äggula (1 stycke).

Blanda allt grundligt och applicera produkten över hela hårlängden.

Lämna en timme, linda en handduk.

Tvätta av kompositionen, tvätta huvudet 2 gånger.

Efter tvättning av huvudet, applicera en närande balm.

Med senap

För oljigt hår är en sådan kefirmask för hårväxt:

 • torr senap (1 matsked);
 • 150 ml sur mjölkdryck;
 • 1 äggula;
 • en tesked honung;
 • en tesked almond / burdock olja.

Du kan lägga till några droppar essentiell olja (till exempel orange). Håll huvudet i en halvtimme under ett lock eller handduk. Tvätta av.

Kefir masker kan göras 1 gång per vecka. Om du gör dem oftare riskerar du att överdriva håret.

Användbara material

Läs våra andra artiklar om hårväxt:

 • Tips om hur man växer lockar efter en kvadrat eller annan kort hårklippning, återställ den naturliga färgen efter färgning, påskynda tillväxten efter kemoterapi.
 • Lunar kalender hårklippningar och hur ofta behöver du klippa håret när du växer?
 • De främsta orsakerna till att strängar växer dåligt, vilka hormoner är ansvariga för deras tillväxt och vilka livsmedel påverkar god tillväxt?
 • Hur man snabbt växer hår på ett år eller till och med en månad?
 • Medel som kan hjälpa dig att växa: Effektiva serum för hårväxt, särskilt varumärket Andrea; Estel och Alerana produkter; cemerica vatten och olika lotioner; Hästkraftsschampo och olja; liksom andra tillväxtschampon, i synnerhet Golden Silk Activator Shampoo.
 • För motståndare traditionella medier kan erbjuda människorna: mamma, olika örter, tips om användning av äppelcidervinäger och senap, samt recept för hur man gör hemlagad schampo.
 • Vitaminer är mycket viktiga för hårets hälsa: Läs översynen av de bästa apotekskomplexen, särskilt drogerna Aevit och Pentovit. Lär dig om funktionerna i användningen av vitaminer i grupp B, särskilt B6 och B12.
 • Lär dig om de olika förberedelserna för att öka tillväxten i ampuller och tabletter.
 • Visste du att medel i form av spray har en positiv effekt på krämens tillväxt? Vi erbjuder dig en översyn av effektiva sprayer samt instruktioner för matlagning hemma.

rekommendationer

Du kan kombinera kefir masker och andra metoder för kosmetisk vård hemma för att stärka och växa hår.

Infusion av nässla är väldigt användbar: du kan tvätta de här strängarna och placera burdockolja på spetsarna.

När det gäller allmänna rekommendationer bör du inkludera nötter, röda fiskar, färska frukter och grönsaker i din kost.

Många är intresserade av frågan: vad kan du göra från kefir, förutom masker? Det finns två svar på den här frågan: först, självklart, äta kefir. Daglig användning av denna sura mjölkdryck har en positiv effekt inte bara på håret utan också på kroppens allmänna tillstånd: det tar bort toxiner och toxiner; normaliserar arbetet i mage och tarmar, stärker naglarna.

För det andra kan du lägga till ett par skedar kefir till det schampo som du tvättar ditt hår med. Så du matar ditt hår med vitaminer.

Tack vare kefir kan du växa hår med 1,5-3 centimeter per månad. Dessutom kommer de att få glans, silke och hälsosamt utseende, och kommer också att vara lätta att kombinera. Du kommer att se de första resultaten efter några få applikationer.

Om du regelbundet använder masker för hårtillväxt hemma med kefir och följ de rekommendationer som beskrivs i artikeln, övervaka ditt hårs utseende, kommer resultatet inte att hålla dig väntar och definitivt kommer att glädja dig.

video

Vi erbjuder att titta på en användbar video om ämnet:

Fördelarna med kefir för hår. Kefir maskerar för håravfall hemma

På de fördelaktiga egenskaperna för matsmältningssystemet är kefir känt för många. Men denna unika produkt är bra inte bara för intag, utan också som en universell mask för kefir hår.

Kefir är ett enkelt, prisvärt och mycket effektivt verktyg som har en positiv effekt på hårbotten. Denna mask kan enkelt tillverkas hemma.

Fördelarna med kefir

Kefirs sammansättning är rik på:

 • kalcium;
 • jäst;
 • mjölksyrabakterier;
 • B-vitaminer;
 • vitamin E.

Fördelarna med kefir för hår är att den kan:

 • återställa strukturen;
 • mata rötterna;
 • stärka hårsäckar
 • mjukna och fuktiga strängarna;
 • förhindra tendensen till ökad förlust.

Vad är kefir för hår som är användbart? Det bildar en skyddande film på krullarna, vilket fram till nästa hårtvätt eliminerar den negativa påverkan av yttre påverkan.

Hur påverkar kefir olika typer av hår? På grund av den fuktgivande effekten är kefirbaserade hårmaskor idealiska för torrt hår. För färgade trådar är sådana masker oönskade, eftersom deras användning kan tvätta ut färgpigmentet. Obelagda lockar efter applicering av kefir mask kan vara något ljusare.

Regler för användningen av kefir

För att kefir hårmaskan ska kunna vara så effektiv och användbar som möjligt är det nödvändigt att observera enkla förhållanden:

 1. Innan du applicerar masken måste du tvätta huvudet och lämna det lite fuktigt.
 2. Den bästa effekten på håret har kefir vid rumstemperatur. Det kan värmas upp i varmt vatten eller i ett vattenbad.
 3. Användningen av kefir mask utförs under isoleringen i form av polyeten och handdukar, halsduk eller sjal.
 4. När du använder kefir för en fett typ av krullningar behövs det med låg fetthalt. För torra typer är det bättre att köpa kefir med hög fetthalt.
 5. För terapeutiska ändamål rekommenderas att göra sådana masker 1 gång om 7 dagar med en kurs om 2 till 3 månader.
 6. För förebyggande ändamål rekommenderas masken att appliceras 1 gång om 30 dagar.

Om du vet hur mycket att behålla och hur man gör en kefir mask, kommer det att ge fördelar och maximal effektivitet.

Universell mask

Se även:

För varje hårhår kan du använda en lättillgänglig universalmask. För hennes behov:

 • låt mjölken koka;
 • kyla;
 • tillsätt 2 teskedar varm jäst mjölkprodukt
 • lämna massan i 1 eller 2 dagar på en varm plats.

Efter exponering är det möjligt att applicera massan i 30 minuter under isolering, skölj sedan med vatten utan att använda schampo.

Firming kefir mask

För att stärka strängarna av vilken typ som helst, kan du förbereda en universell förstärkande mask baserat på kefir. För detta:

 • brygga 2 msk kamomill eller kalendula med kokande vatten och låt svalna;
 • tillsätt 3 msk varm jäst mjölkprodukt
 • 1 äggula.

Applicera masken på hårbotten under en period från 30 till 60 minuter under isoleringen. Därefter avlägsnas med varmt vatten.

Hårmask med kefir och kakao

Hårmask med kefir och kakao är särskilt populär bland kvinnor som står inför problemet med svår håravfall. Denna typ av blandning gör att du kan mata trådarna, ge dem en naturlig glans och påskynda tillväxten.

Kefir mask med kakao för hår innehåller följande ingredienser:

 • 1 tesked kakaopulver hälls med varmt vatten till en tjock konsistens;
 • 1 äggula drivs in
 • blandningen hälls 1/3 kopp fermenterad mjölkprodukt.

Blandningen appliceras på hårsäckarna och fördelas över 30 minuter under isolering och avlägsnas sedan med varmt vatten.

Hårmask med kefir och honung

Hårmask med kefir och honung är lämplig för alla typer av trådar. Det är förbjudet att använda det endast för dem som har allergiska reaktioner mot honung. Resten av masken anses vara universell.

Framställning av en sådan blandning genom att blanda följande komponenter:

 • 1/3 kopp jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked naturlig honey.

Till denna blandning kan du lägga till 1 matsked olja, den bästa effekten har ricin och burdock. Denna blandning är effektiv med kampen mot förlust, slöhet och bräcklighet.

Denna version av massan appliceras på strängarna i 30 minuter och avlägsnas sedan.

Hårmask med kefir och jäst

Hårmask med kefir och jäst används för att näring, accelerera tillväxten och ge dem volym.

För att förbereda masken används:

 • 0,5 kopp jäst mjölkprodukt
 • 1 tesked socker;
 • 1 tsk torr jäst.

Alla komponenter placeras i ett vattenbad. När skum uppträder på ytan, avlägsna blandningen från värmen. När massan är podstnet appliceras den i 45 minuter, varefter blandningen avlägsnas med varmt vatten.

Hårmask med kefir och ägg för torrt hår

Hårmask med kefir och ägg ger näring och fuktar torr krullningstyp. Dessutom accelererar processen för ny hårväxt. För dess beredningsblandning:

 • 0,5 koppar varm jäst mjölkprodukt;
 • 1 äggula
 • 1 tesked olja.

Den erhållna blandningen appliceras, värm huvudet och efter 60 minuter avlägsnas med vatten och schampo.

Masken för torrt hår med kefir minskar krillens torrhet. Kefir närmar och accelererar tillväxten, medan oljan fuktar och mjukar dem.

Mask med kefir för fet hår

Den fermenterade mjölkprodukten kan normalisera hud- och fettmetabolismen, så det används ofta för att behandla och stärka fettformiga krullar.

För detta maskalternativ använd 1 kopp varm jäst mjölkprodukt.

För att förbättra effekten rekommenderas att lägga till 1 msk citronsaft eller 1 matsked alkohol: cognac eller vodka.

Massan lämnas under isolering i 60 minuter, avlägsnas sedan med schampo.

Kefir mask från split ends

Recept kefir hårmask med delade ändar hjälper till att skydda trådarna från ökad bräcklighet. Den innehåller:

 • 1 matsked gelatin löst i 3 matskedar vatten. Efter svullnad placeras gelatin i ett vattenbad, varefter det kyles till 36-37 ° C;
 • 0,5 koppar varm jäst mjölkprodukt tillsättes;
 • 1 matsked vegetabilisk olja.

Den resulterande massan appliceras på trådarna i 2 timmar, med särskild uppmärksamhet åt tipsen. Därefter avlägsnas massan under varmt vatten.

Gelatin, som ingår i masken, har en tätnings- och utjämningseffekt på håret. Kefir matar och accelererar deras tillväxt. Vegetabilisk olja förhindrar torrt hår.

Kefir hårmask för mjäll

Den kefirbaserade mjällmask hjälper till att normalisera hudfettmetabolismen och bli av med seborré.

För dess förberedelse behöver du:

 • 1 kopp varm jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked vegetabilisk olja;
 • smul av svartbröd.

Den resulterande massan appliceras på hårbotten under isoleringen i 20 minuter och tvättas sedan av.

Kefir mask för hårväxt

Kefir mask för hårväxt kan bestå av många ingredienser, men kombinationen av kefir och lök har vunnit mest popularitet.

Masker med lök har en funktion: en bestående obehaglig lukt. Lök uppvisar hårtillväxtförbättrande egenskaper och förhindrar ökad förlust. När det kombineras med lökjuice och kefir neutraliseras lukt. Maskan har sålunda positiva effekter och har inga biverkningar.

För en sådan mask behöver:

 • 1 kopp varm jäst mjölkprodukt
 • 1 matsked lökjuice.

För att förbättra effekten av kefir hårmaskar mot håravfall kan du lägga till:

 • 1 tesked med burdockolja;
 • 1 äggula.

Masken lämnas i 60 minuter under isolering, sedan avlägsnas den med schampo och varmt vatten.

Kefir mask för lätta hår


Kefir-mask kan användas för att lätta håret eller för att påskynda färgens spolning. För att göra detta blanda:

 • 50 ml varm jäst mjölkprodukt
 • 2 matskedar alkohol: brandy, som kan ersättas med vodka;
 • 1 ägg;
 • juice av 0,5 citron;
 • 1 tesked shampoo.

Den resulterande blandningen males till strängarnas längd. Hudskydd rekommenderas inte. Masken lämnas under lång tid, men inte mindre än 8 timmar under isolering. För maximal effekt rekommenderas att du lämnar en sådan mask om natten.

Efter det måste huvudet tvättas med schampo under varmt vatten med en balsam eller balsam.

Hemlagad recept för medicinska och kosmetiska kefir masker för hår

Denna mjölkdryck kommer från Kaukasus, där dess jäsning i antiken varverv. Först i början av XX-talet molokozavodchikam Ryssland lyckats lura hemligheten med förberedelserna och att starta produktion. Yoghurt mirakel dryck gå ner i vikt, normalisera mikrofloran i magen, och bara koppla av. De verkliga kännare av naturliga skönheten i tiden märkte att han - en utmärkt terapeutisk och kosmetisk för hår. Även om detta är inte förvånande: mikrofloran i kefir korn - en komplex symbios av aktiva mikroorganismer som kommer in i hudcellerna av huvudet, har dem mest gynnsam effekt.

Vad är användningen av kefir för hår?

Mikroflora kefir korn fortfarande studera ledande specialister i skönhetsindustrin, för att kunna artificiellt återskapa den. Ingen av försöken hittills har misslyckats. Därför kan ingen butik kosmetisk produkt inte jämföras med vanlig yoghurt i att åtgärder, som den har på håret.

 • Full oljig hårvård

Kefir är att ta hand om fett hår: inte tillåter dem att snabbt bli smutsig, avlägsnar fet glans, styr talgkörtlarna - är ansvariga för denna organiska syra i dess sammansättning. Ju lägre fetthalt yoghurt, desto mer i den organiska syror - desto bättre mask tar hand om de lockar.

 • Den har skyddande funktioner

Skyddar mot stress, förbättrade immunitet och motståndskraft mot de negativa effekterna på den del, inklusive de atmosfäriska förhållanden (ultraviolett, frost, syrautfällning och andra.) Och olika frisör behandlingar (färgning, permanentvätska, etc.) -. Ökat innehåll av riboflavin (vitamin B2) gör Kefir-masker finns skydd för svagt hår.

Aktiverar hårväxt, bränning i cellerna i hårbotten intensiv metabolism, och tillåter inte håret att dö ut i förtid, vilket förhindrar uppkomsten av grå - fungerar som nikotinsyra ( "nikotinka" vitamin B3, PP, niacin).

 • Stoppar nedfallet

Det ökar blodcirkulationen, eftersom vitamin B12 (cyanokobalamin) som finns i kefir är inblandad i bildandet av röda blodkroppar, därför börjar håret växa mycket snabbare och sluta falla ut efter kefirmasker.

Tack vare samma vitamin (B12), med hjälp av kefir, kan du bli av med mjäll och förbättra delarnas slut.

 • Behandlar splittrade ändar och brott

Återställer skadat hår (sprött, splittring) och stärker deras vitamin H i kefir (biotin eller vitamin B7).

 • ger näring

Ger tillräckligt med blodflöde till rötterna, så att de får den nödvändiga mängden syre, näringsämnen och spårämnen - förbättrar kolinsirkulationen.

Det gör håret kraftigt och tjockt på grund av att tillväxten accelererar och håret blir starkare och starkare, tjockare - kalcium, vilket är ganska mycket i kefir, är känt för denna effekt.

Det styr fuktnivån, normaliserar vattenbalansen i cellerna, hjälper dem att behålla dyrbar fukt inuti sig, vilket gör att håret och hårbotten fuktas och slutar att vara skört och torrt. Detta är möjligt genom kalium.

Elastic, elastiska, glänsande strängar gör fosfor, omsluter dem med en stark osynlig film, vilket ger effekten av sin briljans.

Jod säkrar rotfolliklarna i sina bonar och förhindrar därmed deras förlust.

Alla dessa användbara egenskaper hos kefir bevisas av många laboratorietester. Därför söker många moderna tillverkare av hårprodukter ett sätt att förlänga kefirzwampens livstid för att inkludera det i sina kosmetika. Därför kan alla som vill uppleva kefirs mirakulösa egenskaper, njuta av en naturlig produkt genom att köpa en livräddande dryck i affären och självständigt förbereda vilken mask som helst.

Cognac hårmaskar hjälper till att stärka rötterna och påskynda tillväxten.

Stärka rötterna och saltet. Vilka slags rengöringsmasker och skrubbar kan göras: https://beautiface.net/maski/dlya-volos/sol-dlya-volos.html

Medicinska och kosmetiska masker för hår på basis av kefir

Det finns många masker på grundval av kefir. För att inte gå vilse i denna mångfald är det nödvändigt att själv bestämma vad du vill uppnå. För att stärka denna eller den egenskapen hos kefir måste du ta ett par mer aktiva ingredienser som eliminerar problemet du behöver och kombinerar dem alla i en mask. Effekten av kefir ökar samtidigt flera gånger.

 • Hårväxtmask

För att håret ska växa snabbare måste du påskynda blodcirkulationen, så att näringsämnen och syre väcker cellerna som är frusna i deras utveckling. Kefir själv klarar sig väl av denna funktion. Men om det stöds av andra hårväxtaktivatorer, kommer sakerna att gå snabbare. Lägg till örtte (nässla, humle, kalendula, burdockrot, kamille, salvia), oljor (burk, ricinus, lin, kokosnöt), eteriska oljor (cedar, ylang-ylang, bay, mandarin, kanel), produkter, kanel, vodka, peppartinktur, konjak). Dessa masker rekommenderas att appliceras på hårrötterna, så att deras åtgärder är koncentrerade på ett ställe. Hårväxt per månad kan vara upp till 4 cm.

 • Hårförlustmask

För att stoppa håravfall måste du ta hand om sin goda näring. Klassiska kefir masker kan också bota denna sjukdom utan några ytterligare ingredienser, om de används regelbundet. Du kan förbättra effekten av kefir i den här frågan, förstärka den med ingredienser som vanliga produkter (lökjuice, honung, jäst), örter (calamus, burdock root, lövblad), oljor (oliv, ricin, burdock, Hypericum, vetegroddar, cederträ) och estrar (tall, vik, mint, rosmarin, lavendel, ylang-ylang, koriander, calamus, tea tree). Masker som slutar håravfall, gnidas i hårbotten och rötterna.

 • Dela hårmask

Med regenereringsegenskaper återställer kefir-svampen helt delade ändar.

Om du skär dem i tid och sedan applicera det här reduktionsmedlet regelbundet, kommer det att vara möjligt att vända sig till sax mycket mindre ofta, hålla den önskade hårlängden och inte bry sig om de splittrade ändarna. För att förbättra effekten av kefir, tillsätt oljor (burk, avokado, olivolja, jojoba, mandel, kokosnöt, linfrö, persika, ricinus), produkter (persikapulpa, jäst, honung, brandy), avkok av örter (kamille, mint, björk, Johannesört, aloe, havtorn, nässla, burdock, yarrow) och eteriska oljor (rosenträ, sandelträ, lavendel, rosmarin, kamille, apelsin, mandarin). Dessa masker behandlas i första hand sjuka tips.

Om du vill förbättra villkoren för fet hår, var noga med att välja kefir med låg fetthalt (1% eller fet). För att hjälpa honom att lägga till de vanliga produkterna (senap, bröd, citron, äggvita, potatis, brandy), decoctions av örter (burdock, salvia, kalamus, kamille, växtin, timjan, nässla, mint, kalendula, äggbark), eteriska oljor (bergamot, burdock, basilika, cederträ, kalendula, cypress, enbär, eukalyptus, pelargon, citron, mint, apelsin, salvia, rosmarin, rosmarin), kosmetiska oljor (druvfrö, mandel, lin, japansk kamomill, olivolja, avokado, sesam, pumpa, argan). Sådana masker kan gnidas in i rötterna och appliceras på hela längden av strängarna.

 • Mask för torrt hår

Om du vill förbättra tillståndet för torrt hår, var noga med att välja den feta kefiren (3,2% eller 6%). Och lägg till ett par mer av vissa fuktgivande ingredienser. Vanliga produkter inkluderar öl, äggula, glycerin, honung, majonnäs; från gräs - nässla, björk, coltsfoot, linden, timjan, humlekottar; från eteriska oljor - palmora, sandelträ, ylang-ylang, lavendel, rökelse, mandarin, myrra, kamomill, rosenträ; från kosmetiska - jojoba, macadamia, kokosnöt och burdock. Masken appliceras på rötterna och själva håret.

 • Mask för lätta hår

Brunetter och brunhåriga kvinnor kan lägga citron, kanel eller rabarber till deras kefirmask. Blondiner och rätthårig - äggula, citron eller lökjuice. Vid rötterna av sådana medel är det inte nödvändigt att ansöka, eftersom de handlar om hårets struktur.

Nu kan du självständigt förstärka eller försämra en eller annan effekt av kefir svamp på dina lockar och njut av den effekt som uppnås. Effektiviteten beror på korrekt överensstämmelse av proportionerna för alla ingredienser som tas för masken. Var därför säker på att följa receptet.

Hemlagade recept för kefir hårmaskar

Ibland hamnar hemlagade experiment med beredningen av masker i misslyckande, eftersom skönheterna bestämmer allt "av ögat" eller de blandar allt i rad i ett verktyg. För att undvika detta är det bäst att använda tidstestade recept med en tydlig indikation av proportionerna och antalet ingredienser.

 • Mask med kefir och ägg

Utmärkt närande mask som passar för krullningar, avitaminos-lider, vars skyddande funktioner har försvagats. Slå på ägget och blanda med kefir (högst 100 ml).

 • Mask med kefir och kakao

Perfekt näring av hår och ger det en vacker, strålande look. Du måste slå kefir (100 ml) med ett rå ägg och kakaopulver (15 g).

 • Mask med kefir och jäst mot håravfall

Behandlingsmasken för håravfall gör dem skina och tjocka. Lös upp jästen (15 g) i vatten (50 ml), tillsätt dem efter 15 minuter till kefir (250 ml).

 • Mask med kefir och honung för att ge näring och stärka håret

Multifunktionell mask (närmar, stärker, aktiverar tillväxt), men oftast rekommenderar experter att det ska göra med intensivt håravfall: det kan stoppa processen. Kefir (50 ml) blandas med honung (15 ml) och rå ägg.

 • Mask med kefir och smör

Den perfekta masken för split ends. Det är nödvändigt att noggrant blanda kefir (100 ml) med vegetabilisk olja (50 ml).

 • Mask med kefir och senap

Denna mask är universell, eftersom den kan lösa flera problem på en gång: det aktiverar hårväxt och normaliserar talgkörtlarna. För att förbereda, lös mustardpulver (15 g) i kefir (100 ml), tillsätt råolja, honung och mandelolja uppvärmd till ett varmt tillstånd (10 ml vardera). Innan appliceringen på blandningen rekommenderas att tillsätta rosmarin eterisk olja (droppar 5).

 • Mask med kefir och henna

Medicinsk mask för återställande av skadat hår. Färglös henna (20 g) måste spädas med kallt vatten (30 ml), tillsättes till kefir (100 ml) och råråden hälls i blandningen.

 • Mask med kefir och äggula

Perfekt för konstant vård för torra, spröda, skadade lockar. Kefir (150 ml), slå med rå äggula, tillsätt till dem värmda till en varm statlig burkolja (15 ml).

 • Mask med kefir och citron

Nourishing och samtidigt lysande mask. Äggula, handpressad citronsaft (50 ml), olivolja (20 ml) och varm kefir (100 ml) blandas.

Maskerna är extremt enkla, de kräver inte att du förbereder mycket tid och ekonomiska kostnader. Men resultaten kan överträffa även de vildaste strävandena och hoppen. Det sista du behöver ta hänsyn till när du använder kefir för håråtervinning är reglerna för användning av sådana masker.

Regler för att applicera kefir masker på hår

Instruktioner för användning av kefirmasker för hår är enkla såväl som deras recept.

 1. Vill du ha maximal effekt från kefir mask? Då bör det innehålla en hemlagad, naturlig produkt.
 2. För torrt hår, använd kefir med en fetthalt av 3,2% eller 6%, för oljig hårskum eller 1%, i andra fall - 2,5%.
 3. Masken blir effektivare om kefir förvärms till ett varmt tillstånd i vattenbadet.
 4. Om du använder produkten för första gången, applicera först kompositionen på huden bakom örat och på en separat sträng för att utvärdera resultatet och se om det kommer att bli en allergisk reaktion.
 5. Beroende på vilket problem du vill lösa med hjälp av kefir mask kan du gnugga den i rötterna, mätta tipsen med den, fördela längs längden på strängarna.
 6. Applicera medel till smutsiga, något våta lockar.
 7. Huvudet täcks först med en plastlock (eller en vanlig plastpåse, skär längs sömmen), och toppen är insvept med en varm scarf, en scarf eller en handduk för att skapa en växthuseffekt.
 8. Masker kan hållas på håret i en halvtimme, och i avsaknad av aggressiva komponenter (senap, lök, citron eller brandy) - och ett par timmar.
 9. Tvätta kefiric medel med varmt vatten med en mild schampo.
 10. En fullständig behandlingssätt utförs från 10 masker med en frekvens på var femte dag.


Nästa Artikel
10 produkter för förtjockning av tunt och torrt hår